2017, július 12 - 17:06 Sajtószemle

Itt állok két autista gyerekkel,és teljesen elvesztem..Elveszett az életem,már nem megy a hajó.Pedig nem vagyok rossz ember,iskoláztattam becsülettel,Diplomáig,Technikusi minősítőig,és a kicsiket is iskoláztatom a legjobb tudásom szerint.Mindent megtettem és megteszek amit csak tudok.A férjemmel szépen élek,de ehhez az élethez kevesek vagyunk,pedig nagyon szerényen élünk..Nincsenek anyagi javaink.Mindig segítünk a hozzánk fordulóknak,a legjobb tudásunk szerint.Csak most elfogyott egy kicsit az erőnk.

Mögöttünk nem áll senki.Tesszük a dolgunk.Próbálunk élni. Élni egy olyan életet ami a fogyatékossággal élő gyermekeink miatt háromszor annyira drága,mint az átlagembereké.

Próbálunk,próbáltuk..Eddig bírtuk..

Bajban vagyunk..

. Ha tehetitek és megteszitek értünk,hogy esélyt kaphassunk..Esélyt az életre..

A számla számunk 11773030-10575035-00000000 OTP Nyrt Tóth Dóra LAFO

A helyzetünkkel kapcsolatban a tdori1020@gmail.com email címen nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre.

Minden segítséget KÖSZÖNÜNK amit értük,értünk tesztek.

http://autizmuslive.blog.hu/2017/07/10/te_joszagu_nyar

Megszólalt Soros szóvivője a plakátkampányról

 

Európa-ellenesnek nevezte a plakátkampányt, és közölte, hogy amit Sorosról mondanak, az a képzelet szüleménye.

A magyar kormány migránsellenes kampánya "Európa legsötétebb óráit idézi" – írta egy közleményben Soros György szóvivője, Michael Vachon, amelyet a Reuters idéz. Vachon azt is elmondta a Soros György arcképével ellátott plakátkampányra, hogy Európa-ellenes, és hogy tévesen mutatja be Soros nézeteit a migrációról.

A múlt héten a Fidesz vezette kormány egy országosplakát- és televíziós kampányt indított, amely Európa legsötétebb óráit idézi. A magyar rendszer idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes

– írta a közleményben Soros György szóvivője, aki kitért a kormány által sujkolt azon állításra is, miszerint Soros illegális bevándorlókat akarna Európába telepíteni, ezt a képzelet szüleményének nevezte.

 

http://hvg.hu/itthon/20170711_Megszolalt_Soros_szovivoje_a_plakatkampanyrol

 

Soros: Antiszemita a félrevezető kampány

 

Soros György úgy véli, hogy az arcképét használó plakátkampánnyal a magyar kormány az antiszemitizmust erősíti.  Soros először szólalt meg ebben az ügyben. 

A BBC azt írja, sok magyarországi zsidó fél attól, hogy az 5,7 milliárd forintos kampány bújtatottan antiszemita, még ha ezt a kormány tagadja is.

Soros közleményében azt írta: „Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként."

Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/11/soros_antiszemita_a_felrevezeto_kampany/

 

Csúnya öngólt rúgott a Fidesz – Soros György valójában Budapest díszpolgára

JÚLIUS 11. 13:07

A kormányzati propaganda és a minden házfalat elárasztó plakátok fényében különös, hogy Soros György a főváros díszpolgára.

 

http://168ora.hu/csunya-ongolt-rugott-a-fidesz-soros-gyorgy-valojaban-budapest-diszpolgara/

 

A KDNP rendkívüli fővárosi közgyűlés összehívását akarja, hogy visszavonhassák Soros György díszpolgári címét

Közleményt adott ki a törpepárt az MTI-ben, miután a 444 kedd délelőtt megírta, hogy Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára. 

A szöveg, amit a KDNP ifjúsági tagozatának (:D) vezetője, Nacsa Lőrinc jegyez, így hangzik: 

https://444.hu/2017/07/11/a-kdnp-rendkivuli-fovarosi-kozgyules-osszehivasat-akarja-hogy-visszavonhassak-soros-gyorgy-diszpolgari-cimet

 

Megalázták és vérig sértették a legnagyobb úszóbajnokokat a vizes vb megnyitójával

 

Egykori olimpiai és világbajnok úszókat kértek fel szereplésre az utolsó pillanatban, majd egy napra rá közölték velük, hogy még sincs rájuk szükség a megnyitóünnepségen.

Az egyik érintett számolt be az Indexnek arról, hogy a vizes világbajnokság nyitóünnepsége kapcsán alaposan megsértették, sőt nyugodtan mondhatjuk, megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait. Csupa olimpiai, illetve világbajnok úszót. A történet minden egyes részlete maga a döbbenet.

Információink szerint Seszták Miklós fejlesztési minisztert, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökét mélyen felháborították a történtek, ezért több különböző lépés is történt a megsértett sportolók kiengesztelésére. Legfőként felajánlották, hogy egy teljesen új rendezvényt szerveznek nekik a Duna Arénában, ám ezt a felkérést elutasítás fogadta. 

Ha letérdelnek, akkor sem leszünk ott

– mondta erről egyikük, sőt ezen a ponton a közvetítő is közölte, hogy kiszállt.

 

http://index.hu/sport/uszas/2017/07/11/vizes_vilagbajnoksag_megnyitounnepseg_meghivottak_olimpikonok/

Magyarázkodnak a vizes vb szervezői: félreértés történt

 

A levél szerint minden ellenkező híreszteléssel szemben "a legteljesebb mértékben számítanak a magyar vizes sportok büszkeségeire a megnyitó ünnepségen. A rendezői elképzelés szerint a vb szimbólumánál, a Duna Aréna előtt felállított szökőkútnál a világklasszis sportolók aktív közreműködőként szerepelnek."

 

http://hvg.hu/sport/20170711_vizes_vb_felreertes_legendak

Állami cégeken keresztül költenek tízmilliárdokat, hogy orosz és azeri cég elemezhesse a vizes vébé wifijére csatlakozók profiljait

 

Egy összesen 30 milliárd forintos tételt megpróbáltak eltitkolni a vizes vb szervezői a hivatalosan bejelentetett 130 milliárd forintos költségvetésen felül – írja az Index. Az eltitkolni kívánt pénzből fedezik a tévés közvetítések és a világbajnokság területén kiépített wifihálózat kiépítésének költségeit.

Ezt a pénzt nem a vébé szervezőbizottsága által kezelt hivatalos költségvetésből, hanem állami cégeken, így az Antenna Hungárián és az MVM Net-en keresztül fizetik ki, érdekes módon bármiféle nyílt pályáztatás nélkül. A nyereség azonban nem ezeknél az állami cégeknél csapódik le, hanem magán alvállalkozóknál. Ezek az Index forrásai szerint a következők:

Ramiris Europe Kft., Penta Industry, Hungaro Digitel, Frank Digital, WandaWifi, Maksatpro.

 

https://444.hu/2017/07/11/allami-cegeken-keresztul-koltenek-tizmilliardokat-hogy-orosz-es-azeri-ceg-elemezhesse-a-vizes-vebe-wifijere-csatlakozok-profiljait

 

Jártunk a kiképzőtáborban, ahol nem zavargást terveznek, hanem sokkal veszélyesebbet

 

Vettünk egy mély levegőt, és alászálltunk a Soros-féle kiképzőtáborba, ahol a kormány és a Magyar Idők szerint az őszi zavargásokat készítik elő a maffiaszerű civil szervezetek. Kunbábonyban ilyen összeesküvésnek nem találtuk nyomát, viszont olyan eretnek gondolatok mellett érveltek a résztvevők, hogy vonják be a helyi közösségeket az életüket érintő költségvetés alakításába.

 

http://hvg.hu/itthon/20170711_kunbabonyi_tabor_cka_soros_civil_szervezetek

Civiltörvény: mutatott egy kiskaput a civileknek az Emmi és az IM

 

A civiltörvény egyik kitételét egészen máshogy értelmezi az Emmi és az IM, mint eddig mindenki.

A NIOK egy ügyfelétől kapott egy levelet, amelyet az Emmi Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya írt, és amelyben az szerepel, hogy az Emmi konzultált az Igazságügyi Minisztériummal, és arra jutottak, hogy csak azokat a 7,2 millió forintot meghaladó külföldről érkezett támogatásokat kell bejelentenie a civil szervezeteknek, amelyet idén június 27-e után kaptak.

a szóbanforgó, a Ktsztv. hatálya alá tartozó támogatást a Ktsztv. hatálybalépést megelőzően, azaz 2017. június 27. előtt kapta, akkor jelenleg nincs bejelentési kötelezettsége. Viszont ha 2017. június 27. után kapott ilyen összegű vagy azt meghaladó mértékű támogatást, úgy alkalmazni kell rá a Ktsztv. rendelkezéseit, és 15 napon belül bejelentési kötelezettsége van

– áll a levélben. Ha ez valóban így lenne, akkor az azt jelentené, hogy ezúttal nem lenne visszamenőleges hatálya a törvénynek, illetve hogy a törvény hatálybalépése előtti tárgyévben kapott összegeket mégsem kellene figyelembe venni annak ellenére, hogy eddig minden civil szervezet ezt hitte.

http://hvg.hu/itthon/20170711_Civiltorveny_mutatott_egy_kiskaput_a_civileknek_az_Emmi_es_az_IM

Hová tűnt Bajnai Gordon?

 

Hét európai szakember társaságában augusztus elsejétől 18 hónapon át a volt magyar miniszterelnök is tagja lesz annak a Befektetési Bizottságnak, amely az Európai Befektetési Bank (EIB) kezelésében lévő  Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) döntéseit készíti elő.

http://hvg.hu/gazdasag/20170711_Hova_tunt_Bajnai_Gordon_Most_eppen_az_unios_befektetesek_kezeleseben_kapott_fontos_szerepet

A svájci bankok jogászai gőzerővel készülnek a titokmentes jövőre

 

A becslések szerint a világ felhalmozott gazdagságának egyharmada svájci bankszámlákon és különböző befektetési konstrukcióban pihen. De azért nem árt néha alaposabban megvizsgálni, mi Svájc titka.

http://hvg.hu/gazdasag/20170711_A_svajci_bankok_jogaszai_gozerovel_keszulnek_a_titokmentes_jovore

Magyar cégben a FIFA-ügy Katarba vezető szálai

Egy magyar cégre mutogatott katari üzleti kapcsolataival kapcsolatban a FIFA vizsgálóbizottsága előtt Marios Lefkaritis, aki gyanús katari üzleti kapcsolatok vádja alól akarta tisztázni magát. Magyar céges iratok viszont  arra utalnak, a ciprusi futballbürokrata igenis sáros lehet.  

http://24.hu/sport/2017/07/11/magyar-cegben-a-fifa-ugy-katarba-vezeto-szalai/

Bartus László: A vizes vb előtt Katinkáról

Amerikai Népszava

A néhány nap múlva kezdődő vizes vb előtt szeretnénk kifejteni a véleményünket az Iron Lady személyéről és megváltozott szerepéről, nehogy a vb-n elért sikerei vagy kudarcai (ez utóbbiak is egyre kevésbé kizártak, éppen mondanivalónk miatt), más fénybe helyezzék azt, amit Hosszú Katinkáról szeretnénk elmondani.

A világ legjobb úszónője rövid idő alatt nagy utat tett meg a “Katinka for President” jelszótól, a legkisebb “lány” mesebeli hősétől, az igazi “magyar karakter”, a “forradalmár” és “lázadó” szerepétől mai pozíciójáig, mikor már a futballválogatott helyét tölti be Orbán és diktatúrája legitimációjában, amikor elfogadta azt a szerepet, hogy az ő esetleges sikerével leplezzék a világ egyik legnagyobb korrupciós ügyét, több tízmilliárd forint ellopását.

Hosszú Katinka röpke másfél év alatt Magyarország reménységéből, erkölcsi idolból tornázta le magát az önző, törtető, gátlástalan, szívtelen és kegyetlen, csak a maga hasznát kereső és egy diktatúrát kiszolgáló erkölcsi nulla szintjére. 

http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-vizes-vb-elott-katinkarol/

Trump fia a Twitteren tette közzé a levelezést az oroszok Hillary Clintont érintő érzékeny információiról

A hírszerzés ezek után meghallgatásra várja az elnök fiát.

A levelekből kiderül, hogy Rob Goldstone zenei producer azt írta Donald Trump Jr.-nak, hogy "Oroszország főállamügyésze (...) felajánlotta, hogy a Trump-kampány rendelkezésére bocsát néhány hivatalos dokumentumot és információt, amely gyanúba keveri Hillary Clintont és oroszországi ügyleteit, s ez nagyon hasznos lehet édesapádnak". Trump legidősebb fia ezt az ajánlatot lelkesen fogadva vissza is írt az emailre: nagyon szeretné az infókat.

A további emailek a találkozó szervezéséről szólnak, egy későbbi levélben pedig Goldstone úgy mutatja be Trump fiának Natalija Veszelnyickaját, mint az orosz kormány ügyészét, akivel találkoznia kellene.

Veszelnyickaja orosz ügyvédnő az NBC csatornának adott keddi interjújában tagadt , hogy lettek volna Hillary Clintonról terhelő dokumentumai, és hogy azok átadását ígérte Trump Jr.-nak.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/trump-fia-105232

Trumpot nem zavarja a felháborodás, közleményben dicsérte saját fiát

 

Trump szerint az idősebbik fia egy minőségi ember.

Sarah Huckabee Sanders a sajtótájékoztatón azt mondta: az elnököt frusztrálja, hogy Oroszország témája változatlanul napirenden van, és szeretné, ha túllépnének ezen. A továbbiakban a Fehér Ház nem is kíván kommentárt fűzni az ügyhöz. Minden további kérdésre az elnök és az elnök fiának külső jogi tanácsadói adnak majd választ – tette hozzá.     

http://hvg.hu/vilag/20170712_trumpot_nem_zavarja_a_felhaborodas_kozlemenyben_dicserte_sajat_fiat

Simicska és Orbán háborúja téma volt Brüsszelben

 

Komoly aggodalomra ad okot a médiaszabadság és pluralizmus helyzete Magyarországon egy friss tanulmány szerint, amelyet az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén ismertettek kedden Brüsszelben.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170711_ep_brusszel

A hét műtárgya: Soros nevess

2017. július 10-én érdekes új „műtárggyal” gyarapodott a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár. Gyarapodott, mert ugyan némi dilemma után, de befogadtuk, s ezzel döntést hoztunk arról, hogy eltesszük a jövőnek, megőrzünk általa sok mindent, olyasmit is, ami messze túlmutat a múzeumokhoz kapcsolódó eredeti elképzeléseinken.

A tárgy egy plakáttöredék. Anyaga nyomtatott papír, legnagyobb szélessége 285 cm, magassága 70 cm, szövege kék alapon fehér nyomtatott nagybetűkkel: „Soros nevess”. 

http://magyarnarancs.hu/jo_nekunk/a-het-mutargya-soros-nevess-105220

Balog Zoltán: Lehet, hogy nyitott mellkassal kell átszállítani a szívműtöttet, de legalább a másik kórházban van CT

mondta az Egyenes Beszédben Balog Zoltán emberi miniszter, aki szerint álhírekkel támadják a magyar egészségügyet, mert csak azzal foglalkozik mindenki, hogy melyik kórházban nincs CT, miközben kétszer annyiban van, mint korábban volt. 

A miniszter egy olyan hírre reagált, amely szerint se CT, se MR nincs Magyarország legkomolyabb szívklinikáján. 

Balog szerint norvégiai, vagy svájci béreket nem fognak tudni fizetni az egészségügyben, de ha megduplázzák négy év alatt a béreket, az már valami. Szerinte 221 milliárd forinttal megy majd több jövőre az egészségügyre, mint idén, és ez nagyrészt a bérekre megy el.

http://24.hu/belfold/2017/07/11/balog-zoltan-lehet-hogy-nyitott-mellkassal-kell-atszallitani-a-szivmutottet-de-legalabb-a-masik-korhazban-van-ct/

Megvették a szuperkórház telkét

Cserháti Péter elmondta: a magáningatlanok megvásárlásához szükséges összeg nettó 4,4 milliárd forintot tett ki. A területek megvásárlása után lehet folytatni a tervezést és a kialakítást.

http://24.hu/belfold/2017/07/11/megvettek-a-szuperkorhaz-telket/

Nem lehet népszavazással kigolyózni Orbánt a hatalomból

 

A Momentum Mozgalom még áprilisban kezdeményezett népszavazást arról, hogy egy ember csak kétszer lehessen miniszterelnök. Az alábbi két kérdést tették volna fel:

·         Egyetért-e Ön azzal, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?

·         Egyetért-e Ön azzal, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény úgy módosuljon, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható és megválasztható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?

A Nemzeti Választási Bizottság mindkét kérdés hitelesítését megtagadta. Arra hivatkoztak, hogy a népszavazásra bocsátott kérdés nem irányulhat az Alaptörvény módosítására, és burkoltan sem foglalhat magába alkotmánymódosítást.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/11/monentum_nepszavazas_kuria_miniszterelnok_terminus_korlatozas/

Lovas István Békeszabotőrök

Trump iszonyatos bűne: Putyinnal találkozva normálisan viselkedett Hamburgban

Magyar Hírlap

Nem csillapodik a fősodratú média és – most udvarias megfogalmazás következik – kegyeltjeinek felháborodása, amiért Donald Trump amerikai elnök a világ legtermészetesebb módján és okán tárgyalt Oroszország elnökével múlt pénteken, a hamburgi G20-as csúcs alkalmával. Messze nem olyan szakadékot átugorva, mint Nixon elnök Pekingbe utazva, hogy Csou En-laj miniszterelnökkel tárgyaljon 1972-ben a két ország közötti, huszonöt éves fagyott viszonyt feloldani. 

Jellemző volt az az egyszólamú sikítozás, amit az újságírók csaptak, amikor a több mint kétórás, igen jó hangulatúra sikeredett Trump–Putyin találkozó után mindegyik azt akarta megtudni az amerikai elnöktől, hogy megkérdezte-e az orosz elnököt az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról. Amely beavatkozásra mind ez idáig semmilyen bizonyítékot nem tudtak letenni az asztalra.

http://magyarhirlap.hu/cikk/92757/Bekeszabotorok

 

Levél Lőrincnek

Délmagyarország

Levelet írt Mészáros Lőrincnek egy makói nő. Nincs ebben rendkívüli, anyagi segítséget akart tőle kérni. Éva negyvenhárom éves, egyedül neveli kamasz gyerekét. Egy lakhatási probléma megoldásában bízva a világválság előtti pillanatban vett föl félmillió forint devizaalapú személyi kölcsönt.

Most több mint egymillió forinttal tartozik, és még más bankkal is van elszámolnivalója. Fizetésének egy részét levonják. Amit megkap, abból is törleszt. Hétvégén is dolgozik, a gyerek is, most épp dinnyét árul. Éva sosem gyújtott cigarettára, és az italtól is távol tartja magát, volt rossz példa a családban.

Fölösleges kiadásuk nincs. Saját lakásuk sincs, albérletben laknak. Nem kertel, azért kért találkozót, hátha a nyilvánosság segít neki. Sírva fakad, amikor kiderül, az újság az ilyen történeteket névvel, fényképpel szokta közölni. Ezt nem vállalja. Szeretné megkímélni a gyerekét attól, hogy a társai megszólják – és ő maga sem szeretné, hogy a fórumozók elmagyarázzák neki, milyen hülye volt.

 

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/level_lorincnek/2525650/

Négy szőnyeget vettek 23 millió forintért

Több mint 23 millió forintot fizet négy kézi csomózású gyapjúszőnyegért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik alapítványa. Az erre vonatkozó közbeszerzést még április végén indították meg, eredményt azonban csak most hirdettek. A kivitelező kiválasztása ugyanakkor vélhetően nem volt nehéz, mivel mindössze egyetlen cég adott be ajánlatot: a békésszentandrási Art-Kelim Kft., amelytől már korábban is több tíz millió forintért vásárolt a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA).

https://mno.hu/belfold/negy-szonyeget-vettek-23-millio-forintert-2407241

Trócsányi egyre kínosabb helyzetbe kerül ügyvédi irodája miatt

Habár egy miniszter esetében talán nincs is annál fontosabb, hogy munkája során élvezze a társadalom bizalmát, úgy tűnik, minderre rá sem hederít Trócsányi László igazságügyi miniszter, aki már nem is próbál magyarázkodni összeférhetetlensége miatt. Nemrég jelent meg a hír, miszerint az Országgyűlés 136 igen, 2 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett elfogadta a választott bíráskodásról szóló új törvényt.

Mindez azért különösen érdekes, mert a miniszter nevét viselő – és résztulajdonában álló – Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda jelenleg hét, folyamatban lévő választott bírósági eljárásban képviseli a főként külföldi (francia–német–osztrák és magyar cégek alkotta) Bamco konzorciumot. Arról a társaságról van szó, amely a négyes metró alagútépítő kivitelezője volt, s amely a fővárosi BKV Zrt.-vel szemben pereskedik, méghozzá állami kártérítésért. Bár a miniszter korábban többször hangsúlyozta, hogy nincs köze ügyvédi irodája napi működéséhez, mert felfüggesztette a praxisát, nem elhanyagolható körülmény, hogy Trócsányi főtanácsadója, Bogdán Tibor részt vesz a minisztériumi munkában.

https://mno.hu/belfold/trocsanyi-egyre-kinosabb-helyzetbe-kerul-ugyvedi-irodaja-miatt-2407259

Szívben Love is került S. Gy. mellé – „Mert egy diktatúrában nem nélkülözhető a tréfa"

 

PÉCS Pécs egy szabad város, ezért nem hagyjuk szó nélkül azt, hogy uszító plakátokkal rakták tele az utcákat – esküszünk, a Szabad Pécsnek semmi köze ehhez a mondathoz, még ha elszórtan szerepel is benne nevünk, ezt szó szerint azok a pécsi civilek mondták, akik létrákkal, előre elkészített feliratokkal, ragasztóval és festékszóró sprével felszerelkezve vágtak neki hétfőn kora este plakát-átragasztó körútjuknak.

http://szabadpecs.hu/metal/item/669-nem-hagytak-hogy

Forgács József: A sértett nacionalizmus manipulációja adja Orbánnak a politikai legitimitást

JÚLIUS 11. 06:41 - SZERZŐ: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA

Az ellenzéknek szembe kell néznie azzal, hogy a nemzeti érzés politikailag sorsdöntő lélektani szükséglet, ezért a gyűlölködő és megosztó Fidesz-propaganda helyett egy vállalható pozitív nemzeti identitást kellene a választók elé tárnia – nyilatkozta a 168 Órának Forgács József. Aki ezt a területet átengedi egy másik pártnak, valójában lemond a hatalomról – véli az Ausztráliában élő szociálpszichológus. Szerinte a magyarok nemzetképe egyrészt pesszimista, lemondó és cinikus, amit a pöffeszkedő nemzeti nagyzolás és erkölcsi felsőbbrendűség mitológiájával kompenzálunk. Forgács kifejti a véleményét Orbán Viktorról is, akit a késő kádári korszak „tipikus termékének” tekint, és akiről úgy tartja: félig képzett, soha nem élt liberális rendszerben, nem érti és nem bízik a demokráciában meg a piacgazdaságban.

 

http://168ora.hu/hallgatni-alkalmazkodni-beilleszkedni-forgacs-jozsef-sertett-nacionalizmus-manipulacioja-adja-orbannak-politikai-legitimitast/

FALRA MÁSZTAK

Pilhál György Magyar Idők

 

Megejtő igyekezettel próbált nyilvánosságot szerezni minap a XVI. kerületi Együtt önkormányzati képviselője, Vajda Zoltán. A fő szervező, mielőtt cimboráival vasárnap délelőtt nekikezdett volna néhány Soros-plakát levakarásának, szükségesnek látta sajtótájékoztatón értesíteni a nyilvánosságot, milyen ideológia mentén határozták el a közterületi randalírozást.

Az elmaradhatatlan zsidó­kártyát ekképp dobta be a főszervező: „Uszítanak egy személy ellen, ami némelyeket felbátorít olyan népcsoportot megnevező jelzős szerkezetre, amelyhez hasonló az 1930-as évek Magyarországán fordult elő.” (Ez kicsit bonyolultan hangzik, az a lényege, hogy Soros említése valójában kőkemény zsidózás, alig burkolt náci-nyilas tempó.)

Nagyjából ennyit mondott a kerület Vajdája, majd a vakuk élénk villogása közepette egy létra segítségével nyomban falra mászott. Való­színűleg még fog is.

 

http://magyaridok.hu/paca/falra-masztak-1931347/

MEGINT JÁVOR MÓSZEROL!

Magyar Idők Online

Magyarország befeketítésében világcsúcsra törő, a Párbeszéd nevű mikropárt exhibicionista EP képviselője most éppen a már 2016. ősz óta jól ismert tényekkel házal az Európai Bizottság Energiapolitikai főigazgatóságánál.

Abban a reményben teszi, hogy megfúrhatja energiabiztonságunk egyik alapkövét, a Paks II beruházást.

Érvelésének alapja persze hamis hisz a szerinte friss, az „Átlátszó által megszerzett…” dokumentumot senkinek sem kellett megszereznie.

 

http://magyaridok.hu/belfold/megint-javor-moszerol-1936255/

BIZTOSAN CZEGLÉDYÉ AZ OSZTRÁK SZÉF

VOLT SZDSZ-ES KÉPVISELŐ A SZOCIALISTA POLITIKUS VÉDŐI KÖZÖTT

Bákonyi Ádám Magyar Idők

 

Osztrák bírósági határozat is cáfolja Czeglédy Csaba egyik ügyvédjének állítását, miszerint nem az MSZP-s politikusé az a mintegy tízmillió forint értékű befektetési arany, amelyet egy ausztriai pénz­intézet széfjében találtak – értesült a Magyar Idők.

Miután a hatóságok az osztrák eljárásjognak megfelelően meggyőződtek arról, hogy Czeglédy Csaba nevén van a széfszolgáltatás, osztrák bírósági határozat született arról, hogy végrehajtják a magyar ügyészség jogsegélykérelmét az ügynevezett Czeglédy-ügyben – értesült lapunk ausztriai forrásokból.

Úgy tudjuk, a csalással gyanúsított MSZP-s politikustól le is foglalták a mintegy tízmillió forint értékű befektetési aranyat tartalmazó trezor kulcsát, valamint az a számla is a hatóság birtokába került, amely igazolja, hogy Ceglédy fizette ki a trezornyitás díját.

 

http://magyaridok.hu/belfold/biztosan-czegledye-az-osztrak-szef-1930765/

MACRON, AZ ARROGÁNS GLOBALISTA

CLEMENCEAU MINISZTERELNÖKNEK IS SOKAN SÚGTAK, HOGY MILYEN BÉKÉVEL IS SÚJTSANAK BENNÜNKET

Fricz Tamás magyar Idők

 

Emmanuel Macronról, a frissen megválasztott 39 éves francia elnökről sok mindent leírtak már. Tudjuk róla, hogy a bal- és a jobboldal egyesítője, a francia gazdasági reformok és a szuperföderális Európai Unió elkötelezett híve, tudjuk, hogy szemben áll Trump amerikai elnök politikájával, s legutóbb azt is megtudtuk, hogy keményen kíván fellépni a visegrádi négyekkel szemben az úgymond renitens migránspolitikájuk miatt, nem kizárva a pénzügyi szankciókat sem.

Csak arról esik kevesebb szó a nyilvánosság előtt, hogy milyen fő vezérelv tartja össze különféle nézeteit, s honnan ered elképesztő magabiztossága, ami fellépésének első pillanatától kezdve szembeszö­kően megmutatkozott.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/macron-az-arrogans-globalista-1873297/

Hatalmas titok derült ki a Jobbikról

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese tartott sajtótájékoztatót a hallgatói ösztöndíjak emelésének szükségességéről. Itt kérdezték meg az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester által bejegyzett Rend és Igazságosság nevű pártról is. Amire Farkas Gergely azt válaszolta: a Jobbik sosem volt a szélsőjobb pártján és nem tart attól, hogy szavazókat veszít.

Ízlelgessük kicsit jobbról, balról, szélről, középről:

a Jobbik sosem volt a szélsőjobb pártján.

Sosem.

http://valasz.hu/itthon/hatalmas-titok-derult-ki-a-jobbikrol-124613

Olyat sorosozott a román politikus, hogy azt itthon is megirigyelnék

Az utóbbi hónapokban elég keményen bíráltam Soros Györgyöt, és az álláspontom nem változott ezzel a kártékony személyiséggel kapcsolatban. Ezúton is azt üzenem neki: nem fog engem megtörni”. Dragnea szerint Soros rosszat akar Romániának és más országoknak is.

Egy vasárnapi tévéinterjújában az egyébként jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt (s így a kormányfői posztot elbukó) politikus még tovább ment, mondván, a „lincselés magja” nem Romániában van, Soros György pedig „ördögi személyiség”, ő azonban nem hajlandó engedni az amerikai milliárdosnak.

 

http://valasz.hu/vilag/olyat-sorosozott-a-roman-politikus-hogy-azt-itthon-is-megirigyelnek-124608

Kapkodás és trehányság nyomai a vizes vb rohammunkában épülő helyszínein

A Margitszigeten még nagyban folyik a Casino átépítése, és a Battyhány téri ugrótoronynál, valamint a Városligeti tónál is dolgoznak a munkások. Sok helyen szemét és építési törmelék hever a létesítmények mellett.

https://video.atlatszo.hu/2017/07/11/kapkodas-es-trehanysag-nyomai-a-vizes-vb-rohammunkaban-epulo-helyszinein/

Tőkekivonás Fellegi Tamás osztrák cégének magyar leányvállalatából

Kivon 30 millió tőkét magyarországi cégéből Fellegi Tamás exminiszter bécsi érdekeltsége, az EuroAtlantic Holding GmbH. Amiben tulajdonos egykori kabinetfőnöke, a most már Hernádi Zsolt Mol-elnökkel mozgolódó Komondi Zsolt magyar cége is.

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/tokekivonas-fellegi-tamas-osztrak-cegenek-magyar-leanyvallalatabol/

Egy nap alatt több mint 850 milliárd forintot jótékonykodott el Warren Buffett

3,17 milliárd dollárt, azaz 856 milliárd forintnyi részvényt adott Warren Buffett a Bill & Melinda Gates Foundationnek és négy további családi kézben lévő filantróp szervezetnek. Ez a hétfői adomány volt a legnagyobb összeg, amit Warren Buffett egyszerre adott azóta, hogy egy évtizede elkezdte szétosztani a vagyonát.

https://444.hu/2017/07/11/egy-nap-alatt-tobb-mint-850-milliard-forintot-jotekonykodott-el-warren-buffett

A franciák is csökkentik az atomenergia szerepét

Franciaiország akár 17 reaktort is bezárhat 2025-ig, így csökkentve az atomenergia szerepét az energiaellátásban - közölte hétfőn Nicolas Hulot energiaügyi miniszter.

Az RTL rádiónak nyilatkozva Hulot arról beszélt, hogy Edouard Philippe miniszterelnök úgy döntött, tartják magukat az előző kormány terveihez, és a nukleáris energia arányát 75-ről 50 százalékra mérsékelik az országban. (Reuters)

https://444.hu/2017/07/11/a-franciak-is-csokkentik-az-atomenergia-szerepet

Sajnos a 444 nem tudósíthat a budapesti úszóvébéről

Hiába kértünk akkreditációt már hetekkel ezelőtt, kedden levelet kaptunk a nemzetközi úszószövetségtől (FINA), amelyben elutasították munkatársunk akkreditációt a jövő héten kezdődő budapesti világbajnokságra.

Na de legalább megköszönték, hogy érdeklődünk az esemény iránt! Egészen pontosan ezt a levelet kaptuk:

https://444.hu/2017/07/11/sajnos-a-444-nem-tudosithat-a-budapesti-uszoveberol

TGM: Az ellenzéki pártok válsága és az egyetlen megoldás

 

Ebben a helyzetben az MSZP-nek szabad csak elindulnia, a kisebb ellenzéki pártok megőrizhetik magukat a jövőnek. Vélemény.

Természetesen: az egész magyarországi politika válságban van, nemcsak az ellenzék. Ezt Orbán Viktor radikális jobboldali csoportja is sejti, ezért a harsogó uszító kampányok, az erőszakoskodás és az, amit csak „vagyonátmentés”-nek lehet nevezni (egész vállalatbirodalmak, hatalmas földbirtokok és eurómilliárdok elhelyezése megbízható jobboldali kezekben: ez lenne majd a garanciája a visszatérésnek, ha netán mégis elveszítené a Fidesz–KDNP a választásokat).

Az ellenzék (ezen a rövidség kedvéért a Jobbik nélküli, a Jobbiktól balra álló ellenzéket értem az alábbi, roppantul egyszerű fejtegetésekben) szétment.

http://hvg.hu/itthon/20170711_TGM_ellenzeki_partok_valsag_MSZP_Botka

 

Radnóti Zoltán rabbi: Válasz Orbán Viktor miniszterelnök úrnak

Ha a plakátkampány problémáját arra az egyetlen eldöntendő kérdésre egyszerűsítjük, hogy ez „burkolt antiszemitizmus”-e, akkor belemegyünk abba az utcába, amelyből inkább ki kéne farolnunk végre. A „burkolt antiszemitizmus” lényege szerint olyan, hogy nem lehet tetten érni és rámutatni, ahogyan anno Zola tette: „j’accuse!”

Hiszen azért burkolt, mert ha akarom, ott van, ha akarom, nincs, mint a Mátyás királynak hozott ajándék.

Ha EZT a kérdést feszegetjük, akkor önfeledten (és egyben öntudatlanul is) folytatjuk a siketek bő negyedszázada tartó párbeszédét.

http://24.hu/poszt-itt/2017/07/11/radnoti-zoltan-rabbi-valasz-orban-viktor-miniszterelnok-urnak/

Sukoró-ügy - A börtön gyorsabb volt a bíróságnál

Emelt fővel vonulnak börtönbe - mondták a Népszavának -, és politikai elítélteknek tartják magukat. Beszéltek az eljárás legsúlyosabb anomáliáiról is. Azt, hogy az állam gazdaságpolitikáját büntetőbíróság elé viszik, rendkívül aggályosnak találják. Ma derült ki: Tátrai már meg is kapta börtönbehívóját. Ennek fényében még izgalmasabb, amit lapunknak nyilatkoztak.

Tovább tart az ítélet írásba foglalása, mint az egész kúriai eljárás, ami azért több, mint furcsa – hívta fel a  figyelmet a lapunknak nyilatkozó Császy Zsolt és Tátrai Miklós, a júniusban börtönbüntetésre ítélt két egykori MNV-vezető. Hűtlen kezelés kísérletében találták bűnösnek őket, bár azt még az ügyészség sem állította, hogy bármi hasznuk, előnyük származhatott volna a sukorói beruházással kapcsolatban. 

http://nepszava.hu/cikk/1134442-sukoro-ugy---a-borton-gyorsabb-volt-a-birosagnal

 

Semjén Zsolt nem egyedül ment Iránba

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energetikáért felelős államtitkára és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, illetve Latorcai kabinetfőnöke kísérte el áprilisban Semjén Zsolt miniszterelnök helyettest a teheráni atomtárgyalásokra – adta írásba a Külgazdasági és Külügyminisztérium Szél Bernadett LMP-s képviselő kérdésére.

Túl azon, hogy a Fidesz-kabinet láthatóan nem akarta nagy dobra verni az iráni tárgyalásokat, lapunknak korábban nyilatkozó szakértők szerint maga a megállapodás is furcsa: Magyarországnak ugyanis nincs exportálható reaktortechnológiája. Az időközben parlament oldalára felkerült megállapodás-szövegből szinte csak annyi derül ki, amennyit a megkötésekor az iráni sajtó is írt: a két ország közösen dolgozik majd oktatási, kutatási, képzési és fejlesztési területeken. Ugyanakkor a felek vállalták, hogy megosztják egymással tapasztalataikat az atomerőművek üzemeltetéséről, karbantartásáról, a nukleáris biztonságról és a keletkezett radioaktív hulladékok kezeléséről. Ebből az sejthető, hogy Irán is orosz gyártmányú reaktorokat tervez.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134382-semjen-zsolt-nem-egyedul-ment-iranba

 

Tompa: Soros Gyuri bá’, ezt jól el tetszett cseszni

Soros tartotta el Orbánékat, effektíve. Hát, wazze. Akkor nem volt gond, hogy külföldről jött a pénz.

Ha nem lett volna Soros, nem lenne Fidesz. Ilyen értelemben tényleg kárhoztatni lehetne az agg amerikai üzletembert, neki köszönhetjük, hogy a nyakunkat szorongatja ez az izé, mint a Nyolcadik utas a halálban az az orgazmus, vagyisizé organizmus, mely mindent felfal, a saját köztigazdáját is, nyálas, félelmetes és mohó, kövér és tesis és olyan arcocskája van, mintha németh szilárd és matolcsy szerelemgyereke lenne.

OV a Soros-alapítvány ösztöndíjasaként tanult, Soros (mai értéken) majd’ negyed milliárddal támogatta az alakuló Fideszt, mely ebből építette ki az infrastruktúráját, enélkül nem lett volna sehol.

 

http://24.hu/poszt-itt/2017/07/07/tompa-soros-gyuri-ba-ezt-jol-el-tetszett-cseszni/

 

Magyarország a vesztesek között - Európa gyarapodik

 

Európa lakossága érezhetően nőtt tavaly, a prímet Németország és Svédország viszi, Nagy-Britannia lassan beéri Franciaországot, Olaszország viszont zsugorodik, akárcsak Magyarország és a balkáni EU-tagállamok.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_a_vesztesek_kozott_europa_gyarapodik.643454.html

 

Így lehetett Mészáros Lőrinccel és Orbán Viktorral meggazdagodni

 

Mesés történet játszódott le alig egy év leforgása alatt a Budapesti Értéktőzsdén. Két kis elfeledett tőzsdei társaság részvényei megsokszorozták árfolyamukat, s úgy tűnik, ehhez csak az kellett, hogy Mészáros Lőrinc feltűnjön a tulajdonosok között. Kérdés, indokolt-e a mesés szárnyalás, amit a Konzum és az Opimus részvények mutatnak be az elmúlt hónapokban.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/igy_lehetett_meszaros_lorinccel_es_orban_viktorral_meggazdagodni.643461.html

 

Nyerésre áll a milliárdos a magyar állammal szemben

 

Hatályon kívül helyezte a Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánításáról szóló per jogerős ítéletét a Kúria, amely döntésében az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyeresre_all_a_milliardos_a_magyar_allammal_szemben.643492.html

 

Ismert nevekkel bővült a NAV szégyenlistája - mutatjuk kikkel

 

Több mint háromezer személlyel szemben tart nyilván tízmillió forintot meghaladó adótartozást a NAV. A listán ismert neveket is találni, többek között Marcsika rokonsága és Zalatnay Cini jótevője is adós.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismert_nevekkel_bovult_a_nav_szegyenlistaja_mutatjuk_kikkel.643221.html

 

 

Magyar, román – két jómadár

|

Ara-Kovács Attila

 

Minthogy a román szocdemek és a jobboldali államfő között továbbra is kíméletlen állóháború zajlik, érdekes, de nem megmagyarázhatatlan helyzetet produkál, ha Orbán nyíltan a baloldallal szűri össze a levet a román jobboldal rovására. Nem megmagyarázhatatlan, merthogy a szociáldemokraták jelenleg nacionalistábbak, populistábbak, mint politikai ellenfeleik. És az is segíti nekik a közös hangot megtalálni Orbánnal, hogy hasonlóképpen szemérmetlenek az uniós forrásokból származó pénzek eltüntetésekor, nemkülönben a saját maffiaállam kiépítésében.” 

 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/07/10/Magyar-roman-ket-jomadar

 

Itt van Áder János elnöki közleménye a Délinél történő incidensről

Áder János biztonsági őr kíséretében sétált végig a Déliben egy vonat mellett, amikor az utasok egy része fütyülni kezdett.

A Köztársasági Elnöki Hivatal az esettel kapcsolatban kiadta Áder János nyilatkozatát. A köztársasági elnök valójában a Déli pályaudvaron várta lányát, aki egy cserkésztáborból érkezett haza. A tudósítások nem minden elemében tükrözték a valóságot így a Köztársasági Elnöki Hivatal azt kérte, hogy változtatás nélkül közöljük a nyilatkozatot, Derűs történet címen, komikusan írta le, hogy mi történt valójában:

 

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/itt-van-ader-janos-elnoki-kozlemenye-a-delinel-torteno-incidensrol/j7s65re