2017, július 11 - 07:37 Sajtószemle

https://444.hu/2017/07/09/nyolc-uj-elkepeszto-helyszinnel-bovult-az-unesco-vilagoroksegi-listaja

Hivatalosan is bejelentették az ISIS feletti győzelmet

Hivatalosan is győzelmet hirdetett hétfőn az Iszlám Állam terrorszervezett felett Haider al-Abádi iraki kormányfő az állami televízióban közvetített beszédében.
„Innen jelentem be a terrorizmus és a terroristák hamis államának végét, kudarcát és összeomlását, amelyet az Iszlám Állam Moszulban hirdetett meg” – hangsúlyozta Abádi Irak második legnagyobb városában mondott beszédében, ahol három évvel korábban a dzsihadisták kikiáltották „kalifátusukat”.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/hivatalosan-is-bejelentettek-az-isis-feletti-gyozelmet-105215

Orbán együtt ebédelt a New York-i zsinagóga főrabbijával (Fotó)

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délben az Országházban ebéden látta vendégül Arthur Schneiert, a New York-i Park East zsinagóga főrabbiját - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő és a főrabbi tárgyalásán megállapították: a világ konfliktusai mögött vallási okok is meghúzódnak, így a különböző vallások hívei között ma már nem csupán toleranciára van szükség, hanem kölcsönös tiszteletre és elfogadásra is. Orbán Viktor és Arthur Schneier egyaránt nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jövő héten - a kommunizmus összeomlása óta először - Izrael állam miniszterelnöke Magyarországon hivatalos látogatást tesz - közölte Havasi Bertalan.

http://nepszava.hu/cikk/1134345-orban-egyutt-ebedelt-a-new-york-i-zsinagoga-forabbijaval-foto

Nem földrengésmentes a paksi atomerőmű telephelye: megszereztük a földtani kutatás eltitkolt eredményeit

Nem felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal hazánkban is törvénybe iktatott földrengésbiztonsági ajánlásainak a Paksi Atomerőmű, és a tervezett bővítés telephelye: egy tektonikai törésvonal gyakorlatilag a nukleáris létesítmények alatt halad át, egy geológus pedig tízezer évnél fiatalabb földrengések nyomaira bukkant a telephely közvetlen közelében a felszínen. A tudományos kutatások eredményeit eddig eltitkolták, mi viszont megszereztük, és most közreadjuk a paksi bővítés földrengésbiztonságával kapcsolatos legfrissebb földtani kutatások részletes adatait.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/10/nem-foldrengesmentes-a-paksi-atomeromu-telephelye-megszereztuk-a-foldtani-kutatas-eltitkolt-eredmenyeit/

Schmidt Mária lett a legnagyobb tulajdonos a BIF Nyrt-ben, Horvátországban is terjeszkedik

Schmidt Mária családi cége kivásárolta a titokzatos svájci tulajdonostársát a BIF Nyrt. ingatlancégből, ezzel tulajdoni hányada 71,5 százalékra nőtt, ezzel Schmidt lett a legnagyobb tulajdonos.

Nyerésben van a NER-főideológus, történész, múzeumigazgató, kormánybiztos üzletasszony. Pár hete még arról cikkezett a gazdasági szaksajtó, hogy akár Mészáros Lőrinc is állhat annak a titokzatos svájci cégnek a hátterében, amely májusban bevásárolt a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-be.

Utólag azonban kérdéses, hogy tényleg így volt-e. Vagy ha mégis, Schmidt tudhat valamit, amit még a felcsúti mágus sem: a svájci BFIN Asset Management AG ahogy jött, olyan hirtelen távozott is egy péntek esti tőzsdei közzététel szerint. A BFIN összes BIF-részvényét Schmidték családi cége, a Pió-21 Kft. vette át.

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/schmidt-maria-lett-a-legnagyobb-tulajdonos-a-bif-nyrt-ben-horvatorszagban-is-terjeszkedik/

40 milliárdot már elköltöttek a Városligetre, és 230 milliárdnál olcsóbban nem ússzuk meg

 

Az  új múzeumok jó esetben is csak 2021-re készülhetnek el.

Nagyon sok bírálat érte a Közlekedési Múzeum fejlesztésének terveit, mivel a bírálók szerint a lebontani és újra felépíteni tervezett (eredetileg ideiglenes pavilonként épült) csarnok teljesen alkalmatlan ilyen célra. A projekt vezetői végül elálltak a tervtől; a csarnok ugyan újjáépül, de nem közlekedési múzeum lesz benne, hanem valamilyen innovációs kiállítás. 

Eddig nem tűnik túl végiggondoltnak a projekt: először bezárták a Közlekedési Múzeumot, úgy, hogy nem tudták, mi lesz vele. Aztán le is bontották, hogy még tervek sem voltak. Az újjáépítés költsége 7,2-ről 15 milliárdra szaladt fel, mert 4 földalatti szinten akarták elhelyezni a kiállítást. A tervezést elkezdték, már a környezetvédelmi hozzájárulás megszerzése sem volt tiszta. Aztán végül arra jutottak, hog nem építik meg ezt a részt, csak egy mélygarázst és a régi-új historizáló Pfaff-csarnokot. 

https://444.hu/2017/07/10/40-milliardot-mar-elkoltottek-a-varosligetre-es-230-milliardnal-olcsobban-nem-usszuk-meg

 

Bayer Zsolt

AKKOR MOSTANTÓL BEFOGJÁTOK A POFÁTOKAT!

 

Bizony, kussoltok, és örökre kiveritek a fejetekből azt a toposzt, hogy aki történetesen zsidó, az egyszersmind bírálhatatlan is, akármekkora gazember, mert akkor jöttök ti, és elkezdtek ajvékolni, hogy itt az antiszemitizmus. Ennek vége.

Majd megszokjátok!

 

http://badog.blogstar.hu/2017/07/10/akkor-mostantol-befogjatok-a-pofatokat-/40147/

 

Izraeli nagykövet: „feltámasztják a múlt szörnyű démonait és árnyait”

Soros Györgyöt lehet bírálni, de figyelni kell a szóhasználatra – nyilatkozta lapunknak Izrael Állam budapesti nagykövete, Yossi Amrani.

- A magyar kormányfő a közelmúltban „kivételes államférfinak" nevezte Horthy Miklóst. Izrael magyarázatot követelt, mire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatot adott ki, miszerint: a kormányzó tevékenységéhez „pozitív és kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak". Ez a magyarázat kielégítő Izrael számára?

- Diplomáciai csatornákon felhoztuk az ügyet, hiszen szerettük volna, ha a magyar kormány tisztában van azzal, milyen érzéseket vált ez ki Izraelben. Semmiképp sem állítjuk, hogy Horthy kizárólag negatív figura volt. De a szörnyűségeket, amelyek a két világháború között történtek Magyarországon, nem lehet elfeledni, ahogy Horthyt, és a kormányzását sem lehet legitimálni. A kormánya ugyanis együttműködött a nácikkal. Az ő kormányzása alatt léptek életbe bizonyos törvények. A magyar társadalom egyik felét másképp kezelték. Zsidókat már 1944 májusa előtt is elhurcoltak Magyarországról koncentrációs táborokba. Ezeket a dolgokat sosem feledhetjük, sosem írhatjuk őket újra. Az izraeli kormány mélységesen aggódik. Ha a történelmet átírják, akkor mi ott leszünk, és harcolni fogunk az igazságért.

http://nepszava.hu/cikk/1134295-izraeli-nagykovet-feltamasztjak-a-mult-szornyu-demonait-es-arnyait

MNB-alapítvány: havi több százezres apanázs a fideszes szóvivőnek

Több százezer forint ösztöndíjat kaphat az egyik Pallas Athéné alapítványon keresztül Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége, Hidvéghiné Pulay Brigitta – értesült lapunk. Úgy tudjuk, sikeresen pályáztak az egyik közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjprogramjában. Hidvéghi így fideszes szóvivősége mellett két éve havi 300 ezer forintos ösztöndíjra jogosult,

A program egyik ösztöndíjasától úgy tudjuk, ezért a szerinte nem túl megerőltető képzésért nem azokat a szokásos feladatokat kell ellátni, mint egy átlagos doktoranduszhallgatónak.

Forrásunk úgy jellemezte a dolgot, hogy „kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem”.

https://mno.hu/gazdasag/mnb-alapitvany-havi-tobb-szazezres-apanazs-a-fideszes-szovivonek-2407048

A Fidesz kommunikátora elismerte a havi több százezres ösztöndíjat

https://mno.hu/gazdasag/a-fidesz-kommunikatora-elismerte-a-havi-tobb-szazezres-osztondijat-2407144

Bekerítő hadművelet

Tiborcz István „egyik érdekeltsége” megvette az évek óta fedél nélkül omladozó, klasszicista badacsonyi Ranolder-villát. Az egykori püspöki nyaraló fölé valószínűleg tető kerül, a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc nevéhez kötődő felvásárlássorozat pedig folytatódik.

https://mno.hu/hetvegimagazin/bekerito-hadmuvelet-2407153

Újabb szakaszba léphet a lex CEU miatti uniós eljárás

 

Brüsszelt nem győzték meg a kormány érvei. Igaz, Budapest nem is mutatott hajlandóságot a kompromisszumra.

Második szakaszba léptetheti jövő csütörtökön az Európai Bizottság a lex CEU miatt április végén kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást – értesült a BruxInfo. A Bizottság előreláthatóan jövő heti ülése után jelentheti be az erről szóló döntést – írja a brüsszeli uniós szakportál.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170710_Ujabb_szakaszba_lephet_a_Lex_CEU_miatti_unios_eljaras

Hatalmas baki Rákospalotán

Téves adatok alapján vádolta visszaéléssel a Fidesz–KDNP-t a XV. kerület baloldali vezetése

Magyar Hírlap

A műszaki és a szolgáltatási igazgató összekeverte a bruttót a nettóval, ennek alapján vádaskodott a polgármester és a jegyző Rákospalotán.

Két óvoda és egy bölcsőde nyári felújítása kapcsán tört ki politikai vihar Budapest XV. kerületében, amelynek kapcsán Hajdu László (DK) polgármester nem írta alá azt a határozatot, amelyet egyébként a testület többséggel elfogadott. A Fidesz–KDNP-frakció – egy jobbikos és egy MSZP-s szavazattal kiegészítve – emiatt vizsgáló bizottság felállítását, s a polgármester felfüggesztését kezdeményezte, egy független alpolgármester ugyanakkor korrupcióval, túlárazással vádolta meg a helyi kormánypárti frakciót. A múlt heti rendkívüli testületi ülésre a DK-s polgármester és körei tüntetést szerveztek, így próbálták megakadályozni a Hajdu Lászlóval szemben indított fegyelmit. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92665/Hatalmas_baki_Rakospalotan

Kacsoh DánielA segítő polgár

Álláspont. Mi a közös Horn Gáborban és Bokros Lajosban?

Magyar Hírlap 

Becsapós a kérdés, hiszen sok minden, most azonban egy arcpirító megállapítás kapcsán érdemes csak az egyik tulajdonságukra koncentrálni. Arra, hogy lényegében mindketten Széchenyi Istvánhoz mérik George Sorost, mondván, ő az egyik, ha nem a legnagyobb magyar. Miért? Az SZDSZ egykori vezéregyénisége, bár abban nem ért egyet a hírhedt expénzügyminiszterrel, hogy a spekuláns elleni kampány kifejezetten antiszemita lenne, Sorosról azt írja, Magyarországnak „adta az óceán-nyi forráson, a lehetőségen túl a támogató-segítő polgár mintáját”. Annak a mintáját, aki gondolkozik az országok sorsáról, és jobbá akarja azt tenni. Mármint az országok sorsát.

Jó, akkor nézzünk csak néhány kiragadott példát! 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92661/A_segito_polgar

Egy koncepciós per anatómiája – Császy Zsolt bebörtönzése (1. rész)

Kanadai Magyar Hírlap

Néhány hét múlva bebörtönzés vár a jogi végzettségű, egyetemi oktató Császy Zsoltra, aki az 1990-es évek elején nem mellesleg a FIDESZ szóvivője és parlamenti szakértője is volt, mindez azt követően, hogy egy, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök és kormányának más prominensei ellen indított, széles körben koncepciós pernek tartott eljárás szenvedő alanyává vált.

Császy akkor vált a Sukoró-ügy egyik érintettjévé, amikor felmerült, hogy a Velencei tó partján egy külföldi befektető telkeket Közép-Európa egyik legnagyobb turisztikai beruházásaként hasznosítana. A visszás helyzet azon ingatlan-átadásra vonatkozó ajánlattal kapcsolatban alakult ki, amelynek keretében az állam bizonyos tóparti földekért cserébe közép-magyarországi földterületeket kapott volna vissza. Császy akkoriban az állami vagyonkezelő cég igazgatójaként részben a Magyar Állam vagyonáért felelt. Az államnak felajánlott csere-ingatlant később az ügyészség szakértői alacsonyabb értékűnek becsülték, így az ügyletre vonatkozó megállapodást a Bajnai Gordon vezette kormány egy furcsa perben megtámadta. Annak ellenére, hogy a magyar államnak semmiféle vagyoni veszteséget nem kellett elkönyvelnie, mégis vádemelés történt. Császy Zsolt 2010-ben előzetes letartóztatásba került, ahol börtönnapló írásába kezdett. Mikor később a bíróság a fogva tartását törvénysértőnek találta szabadlábra helyezték, a napló meg is jelent „Az Orbán-rezsim börtönében” címmel. Most júniusban végül is 2 és fél év szabadságvesztésre ítélték, és a büntetése letöltését néhány héten belül meg is kell kezdenie.

http://kanadaihirlap.com/2017/07/10/egy-koncepcios-per-anatomiaja-csaszy-zsolt-bebortonzese-1-resz/

Többe kerül a Hajós uszoda és a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója is

 

A Hajós Alfréd Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda felújítása közel 250 millióval, míg a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának a rekonstrukciója több mint 200 millió forinttal drágult.

 

http://www.napi.hu/ingatlan/tobbe_kerul_a_hajos_uszoda_es_a_szepmuveszeti_muzeum_rekonstrukcioja_is.643414.html

Csalás állhat a Green Holidays csődje mögött

 

Az Indexen egy héttel ezelőtt írtunk a cég hátteréről és arról, hogy a körülmények alapján gyanítható, átverés áll a csőd mögött. Erről bövebben itt olvashat. A Green Holidays ugyanakkor török partnerét hibáztatja a kialakult helyzetért.

http://index.hu/gazdasag/2017/07/10/csalas_allhat_a_green_holidays_csodje_mogott/#

Kocsis Máté pénze is befolyt az Auróra adománydobozába

 

Az Auróra csapata Facebookra írta ki, hogy közvetve ugyan, de Kocsis Máté pénzével is a közösségi szórakozóhely fennmaradását támogatták. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke ugyanis pert nyert a VIII. kerületi fideszes polgármester ellen, az összeget pedig az Aurórának adta, adományként.

Iványi Gábor az Aurórának elküldött levelében azt írta, személyének lejáratása miatt perelte Kocsist, a peren 300 ezer forint kártérítést nyert. Az összeg tizedét, tehát harmincezer forintot felkínált belőle a közösségi háznak, akik köszönettel elfogadták az adományt.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/10/kocsis_mate_fidesz_aurora_viii_kerulet_budapest/

 

Kifütyülték Áder Jánost a Déliben

 

Egy munkatársunk rokona sem lepődött meg azon, hogy vasárnap késő délután tömve volt a pályaudvar.

Arra azonban a legkevésbé sem számított, hogy a semmiből egyszer csak Magyarország köztársasági elnöke jelenjen meg; Áder János egy biztonsági őr kíséretében érkezett meg a jegypénztárak és a peronok övezte részhez. Számára úgy tűnt, hogy Áder ismerőseivel jött találkozni, vagyis nem hivatalos programról lehetett szó.

Ámulatát tovább csak tovább fokozta, hogy az államfő ezután végig sétált az egyik Balatonra készülő, de már amúgy is késésben lévő vonat mellett, és akivel lehetett, váltott néhány szót. Azt viszont nem hallotta, hogy pontosan mit mondott az utasoknak Áder.

A köztársasági elnök váratlan gesztusa azonban nem nyerte el az utazóközönség tetszését: többen fütyülni kezdtek, amikor meglátták a lex CEU- t és a civiltörvényt aláíró Ádert, aki - ahogy forrásunk fogalmazott - a sűrű anyázok közepette inkább visszavonulót fújt.

http://hvg.hu/itthon/20170710_ader_janos_koztarsasagi_elnok_deli_palyaudvar_balaton_nyaralas?s=hk

Kikerült Schmidt Mária bizniszének titka: bagóért vette meg a Figyelőt

Pár nap leforgása alatt kétszer cserélt gazdát a nagy múltú gazdasági-politikai hetilap, a Figyelő. Tavaly december elején az eredeti tulajdonostól, a MediaCity Magyarország Kft.-től előbb egy üzletviteli tanácsadó cég, az Investender Kft. vásárolta meg, majd rövid időn belül továbbadta a Schmidt Mária kormánybiztos családi vállalkozása által működtetett kiadónak, a K4A Kft.-nek. A valódi vevő személyét átmenetileg elfedő bonyolult eljárásnak viszont lett egy nem kívánt következménye: az Investender cégbírósági könyveiből kiolvasható a Figyelő – eddig üzleti titokként kezelt – vételára.

 

https://mno.hu/media/kikerult-schmidt-maria-bizniszenek-titka-bagoert-vette-meg-a-figyelot-2407047

Schmidt Mária Útelágazásnál: Európa 2017

Az az Európa, amit felnőttként, kispénzű turistaként bejártunk, nincs többé. Arra a „fejlett Nyugatra”, ami után annyira vágytunk, rászámoltak. És ezt ők is tudják. De ennél többet is tudnak. Kezdik megtanulni a leckét: hogy egyetlen terrorcselekmény sem óv meg a következőtől, vagyis, be kell látniuk, hogy nem érezhetik többé biztonságban magukat. Azt is tudják, de legalábbis érzik, hogy útelágazáshoz érkeztek. A második világháborútól a 2008-as válságig tartó időszaknak végérvényesen vége. Új század, új kor, új időszámítás kezdődött. Új iránymeghatározásra lenne szükség, új ötletekre, új vízióra. De nincs gondolat, nincs ötlet, nincs még csak elszánás sem. Beletörődés van, és egyre szembeötlőbben: reményvesztettség.

http://latoszogblog.hu/blog/utelagazasnal_europa_2017

Schmidt Mária szerint a bajba jutott Európát a nagy és dicső Orbán Viktor fogja megmenteni

A történészként nyilatkozgató Schmidt Mária hosszú, nagyon hosszú, rettentően hosszú posztot tett közé a blogján, ezért ki is válogattuk a legjobb, igazán eredeti, hamarosan egyetemi szemináriumok anyagát képező gondolatait, hogy akinek nincs elég ideje, az is megkaphassa a Schmidt Mária-i eszméket. Amelyek arról szólnak, hogy

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/vigyazat-elmebaj-schmidt-maria-szerint-a-bajba-jutott-europat-tulajdonkeppen-a-nagy-es-dicso-orban-viktor-fogja-megmenteni-105180

HÚSZAK TÁRSASÁGA

Szőcs László Magyar Idők

A randalírozó szélsőbaloldaliak, a szétvert Hanza-város és több száz sebesült rendőr nyomán jó időre emlékezetes marad a G20-ak hamburgi csúcsa. Az elmúlt években már-már úgy tűnt, sikerül kordában tartani az erőszakos elégedetlenkedőket, akiknek az a legfőbb problémájuk, hogy rosszul és igazságtalanul kormányozzák a világot. Ez önmagában persze igaz; más kérdés, hogy az egyenlőtlenségeknek és igaz­ságtalanságoknak nincsen közvetlen felelőse: hál’ istennek nincs egységes világkormány, noha – mint ahogyan az ismert vicc poénja tartja – „lenne rá igény”. A Húszak társaságának tagjai továbbá berendezkedésüket tekintve igen különböznek egymástól: Kanada nagyon nem olyan, mint Kína, és Szaúd-Arábia is legfeljebb vaksötétben emlékeztet Indiára.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/huszak-tarsasaga-1926910/

AUSZTRIA MEGTILTOTTA A BELÉPÉST A TÖRÖK GAZDASÁGI MINISZTERNEK

MTI

Ausztria megtiltotta a belépést a török gazdasági miniszternek, Nihat Zeybekcinek, aki a tavalyi, kudarcba fulladt törökországi puccskísérlet évfordulóján tartandó rendezvényen akart részt venni – közölte hétfőn az osztrák külügyminisztérium 

 

http://magyaridok.hu/kulfold/ausztria-megtiltotta-belepest-torok-gazdasagi-miniszternek-1929901/

 

22 év után menni kell a makói gimnázium igazgatójának, aki kritizálta a kormány oktatáspolitikáját

 

Érvénytelenítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot, írja a delmagyar.hu.

Azt már korábban is tudtuk, hogy Rója István hiába vezette 22 évig az intézményt, a képviselőtestület fideszes többsége elutasította a makói József Attila Gimnázium igazgatójának pályázatát, pedig Rója egyedüliként jelentkezett az újabb ötéves mandátumra.

Az iskola vezetésével az egyik igazgatóhelyettest bízza majd meg az Emmi-t.

Rója azzal került be a hírekbe, hogy kockás ingben jelent meg „egy országgyűlési képviselő-miniszter” előtt, bár ez nem igaz, mert világoskék ing volt rajta, amikor Lázár Jánossal találkozott.

http://24.hu/belfold/2017/07/10/22-ev-utan-menni-kell-a-makoi-gimnazium-igazgatojanak-aki-kritizalta-a-kormany-oktataspolitikajat/

A politika akarja a 6,6 milliárdot, amelyet az EU magyar közösségfejlesztésre szán, a nem tetsző mentorokat gyorsan ki is rúgták

 

Kiképezték, majd pár hét elteltével indoklás nélkül kirúgták a 3 milliárd forintból indított országos közösségfejlesztési program mentorainak harmadát. A feladat kényes: a mentoroknak 6,6 milliárd forint elköltéséhez kell segédkezniük, de a pénzre már a pályázat kiírásakor rávetette magát a politika. A leépített csoportban úgy tudják, hogy egy megkésett átvilágítás alapján politikailag nem voltak elég megbízhatóak ahhoz, hogy a 2018-as országgyűlési választás előtti hónapokban rájuk bízzák megyék, falvak életének szervezését.

http://24.hu/belfold/2017/07/10/civil-szferat-epit-az-allam-rogton-kirugtak-azokat-akik-komolyan-gondoltak/

Ilyen cukin még senki sem figurázta ki az undorító Soros-plakátot

 

Szó sincs sírva vigadásról, a nevetés szüneteiben lelkesen mosolygunk azt a pompás plakátot elnézve, amit Tinemezeketarobotokatkeresitek mikroblogger és Zoli közösen alkottak

 

https://444.hu/2017/07/10/ilyen-cukin-meg-senki-sem-figurazta-ki-az-undorito-soros-plakatot

13,8 milliárd: ennyiért építünk, hogy aztán lebontsuk a vizes vb után

mfor.hu

Ez azt jelenti, hogy napi 444,6 millió forintba kerültek azok a vizes vb-re elkészített ideiglenes létesítmények, melyeknek az esemény végeztével hűlt helyük lesz.

Eredetileg arról volt szó, hogy csupán néhány tízmilliárd forintba fog kerülni a vizes világbajnokság, mára viszont úgy elszálltak a költségek, hogy összesítésünk szerint a 104 milliárd forintot súrolja a megkötött szerződések értéke. És még várunk néhány - minden bizonnyal több százmillió forintos-  tétel beesésére is.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/13_8_milliard__ennyiert_epitunk__hogy_aztan_lebontsuk_a_vizes_vb_utan.html

Köszönjük, Soros György!

Horn Gábor Republikon Intézet

A gyűlölet most az egyik legnagyobb magyarra, egy kitűnő filantrópra irányul.

Mi, sokan, igen sokan, akik másként gondoljuk, nem tehetünk e percben mást, mint hogy példát merítünk Soros tevékenységéből, nem adjuk fel a nyílt társadalom eszméjét és reményeim szerint minél többen rögzítjük, leírjuk: Köszönjük, Soros György!

http://nepszava.hu/cikk/1134262-koszonjuk-soros-gyorgy

Trump fia elismerte: ő is tárgyalt tavaly az oroszokkal

Bár Donald Trump szeretné lezárni az orosz választási beavatkozás ügyét, újabb és újabb állítások kerülnek elő, s az FBI, a különleges ügyész és a washingtoni kongresszus vizsgálata is folytatódik. A hétvégén kiderült, az elnök legidősebb fiánál is próbálkoztak orosz részről.

A The New York Times mai számában – három fehér házi tanácsadó és két másik forrás alapján - azt jelentette, hogy Trump fia, Donald junior azért találkozott tavaly a Kremlhez közelálló orosz ügyvéddel, mivel Hillary Clintonra vonatkozó, leleplező információ átadását igérte neki. Trump fia vasárnap közleményben ismerte el, hogy találkozott Natalia Veszelnyitszkajával, de mint közölte, semmiféle érdemleges információt nem kapott tőle. A találkozón az elnök veje, Jared Kushner, s a kampányfőnök, Paul Manafort is jelen volt.

https://nepszava.hu/cikk/1134325-trump-fia-elismerte-o-is-targyalt-tavaly-az-oroszokkal

Szívbemarkoló nyílt levél egy egyetemi tanártól: “Meggyűlöltették velem ezt az országot!”

Torokszorító igaz történet következik a vallástudós Gábor Györgytől.

A vizsga végén az egyik tanítványom odalépett hozzám és mondta: Tanár úr, szeretnék elköszönni. Mit sem sejtve válaszoltam: szép nyarat! Örökre – mondta, én meg hülyén bámultam rá. Mindkettejükben közös, hogy több diplomájuk van, több nyelven beszélnek, s nálam jelesre vizsgáztak. És még az is közös bennük, hogy mindketten ugyanazt mondták: elegük van ebből az országból. A mai vizsgázó még hozzátette: meggyűlöltették velem az országot. Az ő 16 éves fia egyébként már beszél angolul, németül, franciául és tud latinul. Most a spanyolt fogja tanulni.

Idehaza nincs rájuk szükség. Pedig bizonyára Parragh-nak is tetsző, jó szakmunkás válhatott volna belőlük.

http://balramagyar.hu/2017/07/08/szivbemarkolo-nyilt-level-egy-egyetemi-tanartol-meggyuloltettek-velem-ezt-az-orszagot/

 

Ha kizárni nem tudnak, akkor leráznak minket?

 

Az EU „magországai” idén jó eséllyel tesznek még egy gesztust arra, hogy a „másként gondolkodók” is felszálljanak az ő vonatukra. Ha ez nekik nem kell, úgy valószínűeg sebességet váltanak, és hátra fogják hagyni mindazokat, akik hezitálnak, netán ellendrukkerek. Ezzel egy időben, nem kizárható módon, minden jogilag lehetséges esetben zaklatni fogják azokat, akikről úgy érzik, hogy keresztbe tesznek nekik. Az, ahogy Angela Merkel a napokban úgy vélte, hogy a kvóta-megtagadás ügyében indított bizottsági eljárásban „nincs semmi kivetni való”, már erre utaló figyelmeztetés volt. A félreértés az utóbbi kapcsán sokaknál abban volt, hogy ezt a kancellár nem annyira a német migrációs politika védelmében, hanem egy sokkal tágabb képlet jegyében: a „Ki jön, vagy ki nem jön velünk?” kérdés mentén tette. 

 

http://brux.blog.hu/2017/07/10/ha_kizarni_nem_tudnak_akkor_leraznak_minket

A Kúria szerint sem volt tiltott adatszerzés az, hogy lehallgatták az MTVA vezérigazgatójának tárgyalóját

 

A Legfőbb Ügyészség által kezdeményezett felülvizsgálati eljárás eredményeként a Kúria – az ügyészséggel egyetértve – megállapította, hogy a hatályos szabályozás szerint a tiltott adatszerzés bűncselekményét csak olyan helyen lehet elkövetni, ami a magánlaksértés bűncselekmény kapcsán kialakult joggyakorlat szerint megfelel a „más lakása, egyéb helyisége vagy az azokhoz tartozó bekerített hely” fogalmának.

A Legfőbb Ügyészség változatlan álláspontja szerint indokolt lenne kibővíteni az elkövetés helyének bővebb meghatározásával a bűncselekménnyel fenyegetett magatartások körét. A Legfőbb Ügyészség ezen jogi álláspontja kapcsán már 2006. októberében, majd 2017. februárjában jogalkotási kezdeményezéssel élt.

https://444.hu/2017/07/10/a-kuria-szerint-sem-buncselekmeny-hogy-lehallgattak-az-mtva-vezerigazgatojanak-targyalojat

Erről elfelejtettek beszámolni: újabb milliárdokat tapsoltak el Orbánék

Nagyon vághatták a centit a kormányban költségvetési tartalékra várva. Miután megkapták, nem haboztak sokat: július hetedikén egyetlen kormányhatározattal 22,4 milliárd forintot költöttek el annak ellenére, hogy a költségvetés módosításán még meg sem száradt a tinta.

Nem tudni mire kellett a pénz

Az eljárás annyiban érthető, hogy így nem kell számot adni sem a NGM közbeszerzési főigazgatóságának 3,55 milliárd forintos, sem a Miniszterelnökség 4,68 milliárd forintos beruházásáról, igaz, nem szolgálja a közpénzek elköltésnek átláthatóságát. Ugyanis a költségvetés módosításban meg kellett volna indokolni, hogy Lázár János mire is kíván elkölteni az adófizetők pénzéből 4,7 milliárdot.

Ezt a valószínűleg kormányülésen meg is tette, ám a kormányhatározatban már nem kötik az adófizetők orrára, hogy hova is mennek az adóforintjaik. Szintén nem tudni, hogy mire megy a Varga Mihály felügyelte Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 3,55 milliárd forintja.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/errol_elfelejtettek_beszamolni_ujabb_milliardokat_tapsoltak_el_orbanek.643397.html

„Nem kell aggódniuk a magyaroknak”

Caitlin Jones brit nagykövethelyettessel mindent végigbeszéltünk, amit a brexit után a jelenleg Nagy-Britanniában élő vagy éppen a közeljövőben oda költöző magyaroknak tudniuk érdemes tanulásról, munkáról, családról. Még az ittas vezetés is szóba került. Lapunknak adott interjújában a diplomata leszögezte: nem szeretnének családokat kettészakítani.

 

https://mno.hu/gazdasag/nem-kell-aggodniuk-a-magyaroknak-2407092

Hargitay András: Egyszerűen Gyárfásnak volt igaza

Vb-ről, Bienerthről, a feladathalmozó Sós Csabáról, Gyurtáékról, Katinkáról és persze Gyárfásékról is beszélt lapunknak adott nagy interjújában az úszásból kivonult volt szövetségi kapitány.

– Annak idején mennyire érzékelte, hogy Katinka „forradalma” ön ellen is irányul, nem csak az elnök Gyárfás Tamás ellen? A követelések egyike az volt, hogy mindenki távozzon.
– Egy idő után

világossá vált számomra, hogy Gyárfás Tamás a célpont. Hogy ellenem irányult volna bármi is, nem éreztem. Ami miatt én is sorra kerültem, az az, hogy mellette álltam. De azért tettem így, mert az adott vitás kérdésekben egész egyszerűen neki volt igaza.

https://mno.hu/sport/hargitay-andras-egyszeruen-gyarfasnak-volt-igaza-2406552

Sokatmondó Simonkáék károkozása

a társadalom nagyobb része nem képes felmérni, hogy mit jelent százmillió vagy éppen egymilliárd forint, hiszen ezeket a hatalmas összegeket nem könnyű társítani a hétköznapi példákkal.

Mindezek ismeretében figyelemre méltó az, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben nincs sem CT-, sem pedig MR-berendezés. A Klubrádió egyik hallgatója számolt be a napokban egy különös esetről, miszerint egy nyitott mellkasú gyermeket a Heim Pál kórházba vittek át CT-vizsgálatra, mert a szívklinikának nincs CT-készüléke. A történetről az RTL Klub is riportot készített néhány napja, megkeresve az Országos Kardiológiai Intézetet, ahol elmondták, hogy valóban nincs CT-, sem pedig MR-berendezés az intézményben. Kiderült, hogy ezért a gyerekeket a Heim Pál kórházba, a felnőtteket pedig a szomszédos István-kórházba szállítják vizsgálatra. Hetente 8-10 alkalommal fordul elő, hogy a szívátültetés előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt. 

 

https://mno.hu/belfold/sokatmondo-simonkaek-karokozasa-2407083

Feljelentést tett az MSZP a Fidesz 2010-es plakátköltése ügyében

2017. július 10. 12:33

Csalás miatt tett feljelentést hétfőn az MSZP a 2010-es választás fideszes plakátköltésével kapcsolatban. Nyakó István szerint a Fidesz több ezer plakátot helyezett ki feketén.

http://mandiner.hu/cikk/20170710_feljelentest_tett_az_mszp_a_fidesz_2010_es_plakatkoltese_ugyeben

Globál kontra globál

STEFKA ISTVÁN 
Pesti Srácok

A zavargások háttérében megbúvó balliberális erők, pénzemberek tehát ugyanazok, akik a globális gazdasági világot szorgalmazzák.

„Ezek a tüntetők tudják vagy nem tudják, de voltaképpen marxista, bolsevik módszerrel harcoltak.

Ugyanis Karl Marx mindig is hangsúlyozta, hogy alkalmazni kell az erőszak nagyobb szerepét a történelemben

http://mandiner.hu/cikk/20170710_stefka_istvan_global_kontra_global

Dragnea: Soros áll a sajtótámadások mögött

2017. július 10. 11:39

„Minden Sorostól indul, a Romániával és más országokkal kapcsolatos rosszindulatú terveinek része” – nyilatkozta a román szociáldemokraták elnöke, Liviu Dragnea az ellene irányuló sajtótámadásokra reagálva.

http://mandiner.hu/cikk/20170710_dragnea_soros_all_a_sajtotamadasok_mogott

 

Felföldi Zoltán Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket

Magyar Hírlap

Hatodik tétel egyes társadalmi pozícióknak, illetve foglalkozásoknak a nyíltan vállalt homoszexualitással való össze nem egyeztethetősége. Ezeket a pozíciókat, illetve foglalkozásokat ne lehessen betölteni, illetve művelni nyíltan vállalt homoszexuális orientációval. Gyermekeinket ne neveljék homoszexuális tanárok, Nemzeti Színházunkat ne igazgassa homoszexuális direktor, homoszexuális ne lehessen miniszterelnök, miniszter! Mindegy, hogy a homoszexualitás „adottság”, vagy önként választott. Sok olyan foglalkozás van, amit bizonyos adottságokkal nem lehet űzni. Pl. szemüveges ember nem lehet vadászpilóta, pedig ő sem tehet arról, milyen a látása. Ha pedig a homoszexualitás választás kérdése, a helyzet szintén egyértelmű: két dolog közül kell választani. Ahogyan szerzetes és házas ember sem lehet valaki egyszerre.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92545/Eddig_es_ne_tovabb_Ideje_levernunk_a_colopoket

 

Baj van: áttelelt a Zikát hordozó koreai szúnyog Magyarországon

 

Tavaly még reménykedtünk, a tél elpusztítja a hazánkban felbukkant koreai szúnyogokat, de túlélték - sőt terjeszkednek. Ezzel pedig potenciálisan megnő a hazánkban eddig ismeretlen betegségek felbukkanása is. A klímaváltozásnak kézzel fogható eredménye van, Magyarországon is

Ezért kiemelkedő mindannyiunk felelőssége a koreai szúnyog visszaszorításában:

  • öntsük ki ezeket a vizeket,
  • tegyük le lefordítva azt a vödröt,
  • szedjük össze a gyerek homokozós játékait,
  • figyeljünk a kerti tóra,
  • ne tároljunk lomot az udvaron.
  • Sőt, alkalmazzunk a kertben egyénileg is biológiai szúnyogirtást.

A lakosság segítsége nélkül lehetetlen eredménnyel harcolni ellene – hívja fel a figyelmet nyomatékosan a szakértő.

http://24.hu/tudomany/2017/07/10/baj-van-attelelt-a-zikat-hordozo-koreai-szunyog-magyarorszagon/

 

Fordulatot vár Orbántól a fideszes polgármester

Egyszerre bírál és dicsér a TÖOSZ-elnök.

 

Az önkormányzati rendszer átalakítása jó irányba indult el, de azt, ami a változtatások közül nem sikerült, korrigálni kell – mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab fideszes polgármestere a Magyar Időknek. Schmidt Jenő bírálta a túlzott centralizációt. Szerinte egyes, önkormányzatoktól elvett feladatok idővel visszakerülnek a településekhez.

A TÖOSZ elnöke megbeszélést kezdeményezett a miniszterelnökkel. Ősszel szeretne Orbán Viktorra találkozni, hogy megvitathassák a folyamatban levő ügyeket. Mint mondta, érthető, hogy a kormányfő energiáit lekötik a külpolitikai csatározások, ezért talán kevesebb figyelem jut itthon a végek gondjaira, amelyeket túlzott központosítás is okoz. 

http://24.hu/belfold/2017/07/10/fordulatot-var-orbantol-a-fideszes-polgarmester/

Zseniális videó: Orbánék foggal-körömmel védték Soros Györgyöt a MIÉP-től

 

Pazar videó került elő arról, hogyan védte meg a Fidesz Soros Györgyöt, amikor a MIÉP-es Zacsek Gyula 1992-ben megtámadta a milliárdost Csurka István lapjában.

 

http://nyugatifeny.hu/2017/05/03/zsenialis-video-orbanek-foggal-korommel-vedtek-soros-gyorgyot-a-miep-tol

Sztav Safír képviselő Netanjahu Soros-ellenes kampányt támogató nyilatkozatáról

Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, de ma Bibi új erkölcsi mélységet ért el, amikor nyilatkozatával hivatalosan támogatta a magyar kormány antiszemita kampányát egy holokauszt túlélő, zsidó üzletember ellen.

Remegő kézzel gépelem ezeket a szavakat és még mindig nem hiszem el, amit írok, de ez az igazság.

A jövő évben esedékes magyarországi választások miatt a miniszterelnök – egy rasszista, szélsőjobboldali ember, Orbán Viktor – teleaggatta az országot Soros György üzletember elleni óriásplakátokkal. Néhány plakátot a villamosok padlójára ragasztottak, hogy a magyarok rátaposhassanak.

http://izraelinfo.com/2017/07/10/sztav-safir-kepviselo-netanjahu-soros-ellenes-kampanyt-tamogato-nyilatkozatarol/