2017, július 10 - 06:43 Sajtószemle

Kit választ el a kordon? Kitől? Elválaszt-e? Választás kérdése az elválasztás? Ki adhat rá választ?

https://mno.hu/marabu/hungaroprajd-2406885

 

Az adóhatóság születésnapjai
Harminc éves az adóhatóság. Százötven éves a vámhatóság. A kerek évfordulók mindig lehetőséget adnak némi visszatekintésre. Honnan indult a szervezet? Hova jutott el? Milyen buktatók voltak a működés során? Megannyi kérdés feltehető, de talán a legfontosabb az, hogy van-e okunk az ünneplésre.
http://ado.hu/rovatok/ado/az-adohatosag-szuletesnapjai
 

Orbán bekeményít a szuperkórház késése miatt
Egyelőre nincs hová építeni a Dél-Budára tervezett szuperkórházat, B terv pedig nem készült.
„Ha a hét végéig nem sikerül az állami tulajdonba vételhez szükséges szerződéseket megkötni, a kormány eláll a vételi szándékától” – ezzel a határozatba foglalt figyelmeztetéssel gyakorol nyomást a kijelölt terület tulajdonosaira Orbán Viktor kormányfő.
http://hvg.hu/gazdasag/201727__szuperkorhaz__kesesben__valasztasi_penzigeret__muteti_elokeszites
 

Egy hétre elegendő csak a vérkészlet
Nyaranta minden évben csökken a véradások száma. Egy átlagos napon 1600-1800-an adnak vért, ez a nyári hónapokban ezerre csökken. A Magyar Vöröskereszt ezért kampányt szervez, mert a műtétekhez ilyenkor is biztosítani kell a megfelelő vérmennyiséget.
http://inforadio.hu/belfold/2017/07/09/egy_hetre_elegendo_csak_a_verkeszlet/
 

Szülés után muníció kellene az anyáknak, nem útilapu
Csak a kórházak és nem az anyák szemszögéből gondolták végig az „egynapos szülészet” új szabályait, a tervezet ugyanis nem garantálja azokat a szolgáltatásokat, amelyekre a kórházakból frissen kikerült anyáknak szükségük lehet.
http://nepszava.hu/cikk/1134282-szules-utan-municio-kellene-az-anyaknak-nem-utilapu
 

Lázár szerint valami nincs rendben az oktatással
Gimnáziumokat nem záratna be, de támogatja a kötelező felvételit.
http://mfor.hu/cikkek/134668.html
 

Pincében, kazánházban foglalkoznak az értelmi fogyatékos gyerekekkel
Könyvet írt az „elveszett gyerekek országáról”, blogot vezet a magyar közoktatás anomáliáiról. Zöld béka tanár úr, vagyis Leiner Károly azért lett gyógypedagógus, mert rabul ejtette a sérült gyerekekből áradó néma segélykiáltás. Máig hisz abban, hogy segíteni tud, tapasztalatai is ezt igazolják. De látja, érzi, hogy ezek a gyerekek ma senkinek sem kellenek.
https://mno.hu/nagyinterju_magazinban/pinceben-kazanhazban-foglalkoznak-az-ertelmi-fogyatekos-gyerekekkel-2406745
 

Egészségügyről 5 Dimenzióban a nyáron
Önkormányzati Egészségügyi Napok az egészségügy fejlesztésének lehetséges irányairól és a megvalósítás feltételeiről.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/egeszsegugyrol_5_dimenzioban_a_nyaron/239893/
 

Végre egy jó rádióműsor, és fogadjunk, hogy nem is hallottál róla!
Magyarországon a nyelvészet médiabeli reprezentációja hosszú évtizedekig kimerült abban, hogy egyeseknek volt képük különírni azt, hogy egybeír, tudhassuknak mondani a tudhatjukot és eszeknek az eszemet, a többiek pedig nyígtak, hogy ezáltal romlik a nyelv, és felháborodásukban beírtak az újságba vagy a tévébe, ahol az arra hivatott szakember – szakmájára nézve: nyelvész – jól kiosztott és megszégyenített mindenkit, aki nem szabályszerűen, vagyis „csúnyán”, „helytelenül” ír vagy beszél magyarul.
https://444.hu/2017/07/09/vegre-egy-jo-radiomusor-es-fogadjunk-hogy-nem-is-hallottal-rola
 

Eladtad az ingatlanodat? Változnak az adózási szabályok
Változnak a magánszemélyek ingatlanértékesítésből származó jövedelmének felhasználásával kapcsolatos adószabályok: könnyebb dolga lesz azoknak, akik a megszerzett jövedelmet adómentesen szeretnék felhasználni például idősek otthonába költözéshez.
http://privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/eladtad-az-ingatlanodat-valtoznak-az-adozasi-szabalyok-309487
 

Tájkép földrengés után
A vártnál több Alexandra-könyvesboltot nyitnak újra a versenytársak, és a márkanév sem tűnik el teljesen. A kiadók azonban állami segítség nélkül aligha látják viszont a könyvóriáshoz vándorolt pénzüket.
http://magyarnarancs.hu/konyv/tajkep-foldrenges-utan-104602
 

Mátyás Győző: VIPni mindörökké
Színpadiasan felüvölt, a rázkódástól majdnem magára önti a „Sex on the beach” koktélt, ahogy valaki rátapos a Tom Ford cipőjére, neki, a NER-burzsoázia ifjúüdvöskéjének, aki a saját lábán áll, s most egy pillanatra merészel azon állni más is, zokon veszi, már köcsögözné is le gyomorból a figurát, talán még egy köríves rúgást is elindítana, mikor észreveszi, hogy a befektetési bankár az, akitől a múltkor a tuti bennfentes információkat kapta, vagy félmilliárdot kaszált rajta, úgyhogy csak néz rá szúrósan, hogy ez a bróker-csicska értse, amit kell (másnap küldi is futárral a pár Versace double buckle-t engesztelésül), de örüljön, hogy a fesztivál VIP részlegébe egyáltalán becsekkolhat, bár ez itt csak a váró,a titkos részlegbe kizárólag a legmenőbbek jutnak be, olyanok például, mint ő, aki már VIP-nek is exkluzív,
http://168ora.hu/matyas-gyozo-vipni-mindorokke/
 

A Szentszék kimondta: nem lehet gluténmentes ostyával áldozni szentmisén
Megszokhattuk, hogy az utóbbi időben váratlannál váratlanabb hírek jönnek a Vatikánból, most itt az újabb csavar: a vatikáni Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció kimondta, lehet-e gluténmentes vagy génmódosított ostyát fogyasztani áldozáskor.
https://444.hu/2017/07/09/a-szentszek-kimondta-nem-lehet-glutenmentes-ostyaval-aldozni-szentmisen