2017, július 10 - 06:40 Sajtószemle

Nyolchónapos, pusztító háború után befejeződött Moszul városának ostroma. Pár helyen még vannak kisebb harcok, de az iraki miniszterelnök vasárnap meg is érkezett a városba, hogy a győzelmet ünnepelje. Mindez nem egyszerű napi hír, a győzelemnek súlya, és rengeteg tanulsága van. Moszul visszafoglalása egyszerre szól:

·         az Iszlám Állam brutális harci erejéről,

·         a terroristák gyengüléséről,

·         és a térség egyáltalán nem megnyugtató jövőjéről.

 

http://index.hu/kulfold/2017/07/09/moszul_visszafoglalasa_irak_iszlam_allam_ostrom_haboru_isis_ongyilkos_merenylok/

 

Közel 500 rendőr sérült meg a hamburgi zavargásokban

 

http://24.hu/kulfold/2017/07/09/kozel-500-rendor-serult-meg-a-hamburgi-zavargasokban/

 

Az izraeli miniszterelnök visszavonatta a Soros-kampányt elítélő nyilatkozatot

 

Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, és az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel - közölte a Háárec alapján az MTI. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/07/10/az_izraeli_miniszterelnok_visszavonatta_a_magyar_kormanyt_elitelo_nyilatkozatot/

 

Az előzmények: 

 

Csak úgy csinálunk, mint Izrael - reagált a külügy a Soros-kampány miatt aggódó

 

Jószéf Amreni izraeli nagykövet azt írta, a magyar kormányhirdetések gyűlöletet és félelmet szítanak. A KKM szerint Magyarország úgy jár el, mint Izrael.

Ahogy Izrael, úgy Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra és polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombaton arra, hogy az izraeli nagykövet bírálta a Soros György elleni kampányt.

a külügyi tárca elismételte: Soros György le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k (civil szervezetek) segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. Hozzátették: ezek az illegális bevándorlók nem ritkán antiszemita nézeteikkel veszélyt jelentenek az európai és a magyar zsidó közösségre. 

 

http://hvg.hu/itthon/20170708_izrael_nagykovet_soros_kampany_kkm_valasz?s=hk

 

Megdöbbent a mindent beborító Soros-plakátokat látva a német államminiszter

 

A budapesti Pride-ra is ellátogató Michael Roth Európa-ügyekért felelős német államminiszter arról írt az oldalán, hogy mostanában Magyarország nehéz tárgyalópartner, mert eltérő nézeteik vannak a menekültpolitikáról, a tudomány, a civil szervezetek és a média szabadságáról vagy a jogállamiságról. Ezért tartja fontosnak, hogy ne egymásról, hanem egymással beszéljenek.

Micheal Roth csinált egy képet az egyik Soros-plakátról is, amit azzal osztott meg, hogy a Soros György elleni állami kampányra nem talál szavakat. És ez a plakát lóg mindenhol Budapesten. 

 

https://444.hu/2017/07/09/megdobbent-a-mindent-beborito-soros-plakatokat-latva-a-nemet-allamminiszter

Katartikus sorosplakáttalanító eseményt tartottak Budapesten

Hazug, uszító plakátok ezek, amiket fényes nappal, büszkén vállalva kell letakarítani – mondta Vajda Zoltán, az Együtt politikusa, majd plakátokhoz vezényelte egybegyűjt híveit, hogy jó hangulatban eltávolítsák azokat.

 

https://444.hu/2017/07/09/katartikus-sorosplakattalanito-esemenyt-tartottak-budapesten

 

Szó szerint zászlót bontott Vecsésen a legújabb magyar szélsőjobboldali mozgalom

 

A Pride budapesti felvonulásával egy időben Vecsésen gyülekezett a magukat nemzeti radikálisként meghatározók egy csoportja, akik új mozgalmuk megalapítását ünnepelték. Fotóriporterünk jelentése szerint kb. háromszázan jelenhettek meg a rendezvényen.

A mozgalmat a szélsőjobb ismert figurái alapították. A szervezetben meghatározó szerepet kaphat Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője és Szabó Attila, a Jobbik vecsési szervezetének volt az elnöke, aki korábban nyíltan bírálta Vona Gábort, mert a Jobbik elnöke jókívánságokat küldött a hazai zsidóságnak Hanuka alkalmából.

 

https://kepek.444.hu/2017/07/08/szo-szerint-zaszlot-bontott-vecsesen-a-legujabb-magyar-szelsojobboldali-mozgalom

 

Tyirityán: Fantasztikus érzés a Mein Kampfot dedikálni

 

Vecsésen jártunk, ahol új szélsőjobboldali összeborulás szemtanúi lehettünk. Az összeborulásban volt némi kiborulás is, mert a Betyársereg és az Identitesz mellett a harmadik fontos szereplő, az Orosz Mihály Zoltán vezette Érpataki Modell Országos Hálózat végül kimaradt a buliból. Ideológiai különbségek akadtak.

Rendkívül fontos pillanatokat örökítettünk meg, például:

 • Megtudtuk Orosz Mihály Zoltántól, miért nem ment idén a Pride-ra.
 • OMZ nem hisz a neonáci ideológiában.
 • Kiderül, hogy tényleg nem lehet-e zsidó, cigány vagy meleg tagja a Pax Hungarica Mozgalomnak!
 • Miért nyilas az Identitesz szimbóluma?

http://24.hu/belfold/2017/07/09/tyirityan-fantasztikus-erzes-a-mein-kampfot-dedikalni/

 

Trump büszkén trollkodta szét a G20-at

 

A szokásoktól eltérve ugyan nem tartott sajtótájékoztatót, ahol lehetett volna tőle kérdezni bármit, de Twitteren végre megnyilvánult valamit Donald Trump a G20-találkozóról. Hatalmas siker!, írja, utalva arra, hogy elmagyarázta mindenkinek, milyen más kereskedelmi egyezményekre lenne szükség, mint amik most hatályban vannak.

 

https://444.hu/2017/07/09/trump-buszken-trollkodta-szet-a-g20-at

 

Trump máris kihátrált az egyik egyezségből, amit Putyinnal kötött

 

Bár szombaton, a G20-on még arról volt szó, hogy az USA és Oroszország "kiberbiztonsági együttműködést köt", és azt Trump "áthatolhatatlannak" nevezte, az amerikai elnök vasárnap már azt írta, hogy ez megvalósíthatatlan.

 

http://hvg.hu/vilag/20170710_trump_putyin_kiberbiztonsag

obbágyi ZsófiaKínos Momentum

Álláspont. Hogy milyen is volt a Budapest Pride 2017 záróvonulása?

Magyar Hírlap

Egy árva sztorink nincs: idén az égvilágon nem történt semmi – kezdi tudósítását az egyik on­line médium a szombaton lezajlott menetről, ahol szokásosan az LMBTQ-közösségek tagjai, illetve az őket támogatók lejtettek végig Budapest belvárosán. A mondat azért érdekes, mert az eseményt lázas munka előzte meg: a külső szemlélő számára úgy tűnt, mintha a szervezők és a farvizükön elevickélni próbáló politikai pártocskák azon igyekeznének, hogy mindenképpen legyen valamilyen balhé, így utána el lehet majd mondani, hogy „a jobboldal homofób, a konzervatív értékektől eltérőknek pedig nincsenek jogaik, és folyamatos kitaszítottságban kell élniük”

http://magyarhirlap.hu/cikk/92555/Kinos_Momentum

 

A Google innovációs pályázatának magyar nyertesei rávilágítanak a hazai média alapvető problémáira

A Google Digital News Initiative nevű európai médiainnovációs programjának tegnap jelentették be az új nyerteseit. Magyar részről a 444, a CEU-CMDS, a Független Médiaközpont és a K-Monitor kaptak pénzt a Google-től az ötleteik megvalósítására. Akit érdekel, hogy mire, az ittitt és itt elolvashatja.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/07/a-google-innovacios-palyazatanak-magyar-nyertesei-ravilagitanak-a-hazai-media-alapveto-problemaira/

 

A NER legnagyobb túlélői XI. – Kocsis István

Folytatódik a NER túlélőbajnokait bemutató sorozat. Ezúttal egy öreg róka – a kormányokon (sőt, rendszereken) átívelő önátmentés mestere – pályafutásának bemutatására kerül sor. Aki minden politikai kataklizmát, bukást hajszálgörbülés nélkül, szinte karcmentesen átvészelt. Kocsis István pályaívét rajzoljuk fel, amely a komcsi-vöröstől az MDF-zöldön át, a piros-kék balliberálison keresztül a Fidesz-narancsba torkollva a szivárvány jó pár árnyalatában pompázik. Alábbiakban kísérlet történik  a Kocsis-puzzle életrajzi mozaikokból való összerakására. S a titka felfedésére. Nem állítható, hogy sikerül, de egy biztos: egyeseknek szórakoztató, másoknak bicskanyitogató olvasmány lesz.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/a-ner-legnagyobb-tuleloi-xi-kocsis-istvan/

 

Oda a bizalom, szakad a rendszer

Szerző: Lengyel Tibor | Megjelent a 2017. július 08.-i lapszámban

- Nincs olyan brutális állítás, amit ne hinnének el az emberek, ha az egészségügyről van szó 
- Az emberek problémalistáján a gyógyítórendszer van az első helyen, a Fidesz ezerrel próbál takarni 
- A bizalomvesztés következményeként tovább zuhanhat 4-5 millió ember ellátási színvonala

 

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/oda_a_bizalom_szakad_a_rendszer

Avar János: Patrióta piknik

Szerző: Avar János | Megjelent a 2017. július 08.-i lapszámban

Dicsérni jött, nem „temetni” Donald Trumpot varsói közönsége, ami nem meglepő, hiszen Kaczynski „patrióta piknikre” hívott nacionalista jobboldali hívei töltötték meg a teret: buszokkal hozták őket vidékről, a kormánypárt bázisairól (és minden szejmképviselőjük ötven jegyet is szétoszthatott). Szükség is volt rá, mert amúgy a lengyelek körében is negatív Trump népszerűségi indexe, kimondani is szörnyű: Merkel is megelőzi… Legalább olyan jól megszervezett elnökünneplés volt e gyűlés, mint amilyent Trump megszokhatott tévésztárként a stúdióban: a tapsvezénylés sem maradt el.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/avar_janos_patriota_piknik

„Különben mindent elveszítünk, sőt annál is többet”

|

Ara-Kovács Attila

A moszkvai forgatókönyv megszellőztetése nem szolgálhat mást, mint egy olyan ideológiát, mely visszamenőleg mindent igazolni fog akkor, amikor Orbán – Erdoğanhoz hasonló módszerekkel – eltünteti a jogállam még itt-ott megmaradt rekvizitumait.

 

 https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/07/08/Kulonben-mindent-elveszitunk

Elkészült minden idők legdrágább kerékpáros patakhídja

 

Nem is olyan rég részletesen beszámoltunk arról a csodahídról, amelyet a vizes világbajnokságra építettünk 400 millióból, olyan beton alapokra, hogy csak na. A BKK azt is szépen elmagyarázta akkor, hogy miért van minderre szükségünk. Sokáig azt hittük, hogy nem csak fölösleges és drága lesz a beruházás, de még csak el sem készül időre. Nos ez utóbbival kapcsolatban tévedtünk. Már persze ha elkészültnek tekinthetjük azt, hogy áll a híd, csak épp nem nagyon vezet sehonnan sehova. Pedig egy kis odafigyeléssel tök hasznos is lehetett volna. Főleg ha nem gondolunk közben arra, hogy 400 millió forintból hány vödör sárga festéket lehetett volna venni, és abból mennyi hasznos bringás fejlesztést felfesteni városszerte.

 

http://index.hu/kerekagy/2017/07/09/elkeszult_minden_idok_legdragabb_kerekparoshidja/

 

SEMMI ÉS BÁRMI

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

Biztosan ismerik az érzést, amikor majd belebolondulnak abba, hogy nem jut eszükbe valami. Így voltam napok óta a Jobbik legutóbbi plakátjaival. Ezekkel a „Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel”-féle hirdetményekkel, amelyek – utolsó fejezetként – ellepték az utcákat. Napok óta gondolkodom, honnan olyan ismerős ez a semmitmondás. És végre rájöttem. „Hideg fej, tiszta kéz, forró szív.” Hát ez volna az! Ez pedig a Dzerzsinszkij-féle Cseka jelszava volt.

Nem, most nem az fog következni, hogy a Jobbik a Cseka, Vona meg a Dzerzsinszkij (csak szeretne legalább olyan elszánt s legalább a megátalkodott bűnben olyan tehetséges lenni), jaj dehogy, ez az egész sokkal sekélyesebb és sokkal mélyebb ennél! 

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/semmi-es-barmi-1923115/

 

FIDESZ: A CZEGLÉDY ÁLTAL VEZETETT BŰNSZERVEZET SEGÍTHETETT A SZOCIALISTÁKNAK

MTI

 

Erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus ezt azzal indokolta, hogy a legújabb információk szerint egy ausztriai titkos széfben, ami Czeglédy Csaba tulajdonában volt, 1 kilogramm mennyiségben aranytömböket foglaltak le, mintegy 11 millió forint értékben, ennek ellenére a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK), hallgatásával még mindig védelmet biztosít Czeglédy Csaba számára.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-a-czegledy-altal-vezetett-bunszervezet-segithetett-a-szocialistaknak-1926769/

 

FELELET TIMMERMANS BIZTOS ÚRNAK

Surján László Magyar Idők

 

„Mi történt volna, ha 1956-ban a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár azt mondják, hogy a magyarok nem tartoznak ide kulturálisan, ezek az emberek elfogadhatatlan módon megváltoztatnák a kultúránkat?” – tette fel ön a kérdést.

Akkor a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár nem mondott volna igazat. Hogy hazudtak volna, vagy csak tudatlanságukról adtak volna tanúbizonyságot, nem tudom, mert szerencsére nem így történt. Azt sem tudom persze, hogy ön, biztos úr, valóban nincs tisztában két európai nemzet közötti kulturális eltérés mértékével és valóban nem látja a mai bevándorlók és az euró­paiak között gondolkodásbeli, kulturális, vallási eltérések nagyságát, vagy tudatosan mossa össze egymással ezt a két dolgot. 

 

http://magyaridok.hu/velemeny/felelet-timmermans-biztos-urnak-1921621/

 

Az izraeli nagykövet is felszólította a kormányt, hogy szedje le a sorosozó plakátokat

 

A Mazsihisz elnöke után Izrael budapesti nagykövete, Yossi Amrani is arra kéri a hatalom képviselőit, hogy fejezzék be a gyűlöletkeltést.

Felszólítóm azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg  ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít. Morális felelősségünk, hogy felemeljük a hangunkat és felszólítjuk az érintett hatóságokat, hogy éljenek hatalmukkal, és vessenek véget ennek az ördögi körnek.

– áll az Izraeli Nagykövetség közleményében.

http://24.hu/belfold/2017/07/08/az-izraeli-nagykovet-is-felszolitotta-a-kormanyt-hogy-szedje-le-a-sorosozo-plakatokat/

 

Az Orbán-rendszer megbuktatásának receptje

Gerlóczy Márton

 

Nézze, György, ahhoz, hogy ön nevethessen a végén, itt kellene élni, érteni kéne, hogy a magyarok mit akarnak, mit nem akarnak, ez a civil szervezetesdi aranyos dolog, de nem ez kell a magyaroknak, ezzel nem lehet az Orbánékat leváltani, nem a civileket kell támogatni, nem jó irány ez, nincs magának rendes, magyar tanácsadója? 

György, itt a megoldás, ezekre szavaznának a magyarok, ha ma tartanánk a választásokat, ők a mi embereink, elő a brifkót, te kútmérgező, itt a jövő kormánya:

 • Fásy Ádám (miniszterelnök),
 • Korda György (miniszterelnök-helyettes),
 • Bereczki Zoltán (miniszterelnökséget vezető miniszter),
 • Galambos Lajos (emberi erőforrások minisztere),
 • Bangó Margit (földművelésügyi miniszter),
 • Kasza Tibor ( a miniszterelnök kabinetfőnöke),
 • Rékasi Károly (belügyminiszter),
 • Fenyő Iván (nemzeti fejlesztési miniszter),
 • Pataki Attila (honvédelmi miniszter),
 • Vastag Csaba és Vastag Tamás (külgazdasági és külügyminiszterek),
 • Bochkor Gábor (igazságügyi miniszter),
 • Majka, (H-Sz), Kis Grófó (Cs-P) (nemzetgazdasági miniszterek),
 • illetve Mága Zoltán (a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott).

http://24.hu/poszt-itt/2017/07/08/az-orban-rendszer-megbuktatasanak-biztos-receptje/

Budapest Pride - Húszezren vonultak az egyenjogúságért (Videók)

A Budapest Pride szervezői a kezdés előtt jelentették be: alternatív útvonalon haladnak, miután a rendőrséggel nem sikerült megállapodni arról, hogy ne kelljen kordonok között vonulniuk. A Kossuth téren felállított színpadon Steiner Kristóf, Schilling Árpád és a Támogató Szülők Csoportjának alapítója is az esélyegyenlőség érvényesüléséért szólalt fel. A több, mint húszezresre dagadt tömeg fél 5-kor indult el a Várkert Bazár irányába a Lánchídon át, ahol szélsőjobbosok egy csoportja elállta a vonulók útját, a rendőrség azonban szétoszlatta az ellentüntetőket. A menet vége hat óra után ért Budára, ekkor ért véget hivatalosan a rendezvény.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134222-budapest-pride---huszezren-vonultak-az-egyenjogusagert-videok

Lendvai Ildikó Fidesz-Jobbik koalíció, mégis?

Kövér László koalíciót emleget. Persze ő nem a Fidesz és a Jobbik között, mint én, hanem Soros és a demokratikus ellenzék között: „Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között… Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis.” Elhihetjük, mert a házelnöknél többet senki nem tud a közéleti pszichózisokról. De nem minden ellenzéki párt készül a Gonosz Koalíciójába, csak a demokratikus oldal. Ezt már abból a finom megkülönböztetésből is kihallja az érzékeny fül, amely szerint nem „magyar”, hanem csak „magyarországi”, tehát „idegenszívű” erőkről van szó. Ezzel a Jobbikot még a legélesebb konfliktusok idején sem vádolják.

Nem véletlenül. A Fidesz agytrösztjében már számot vethetnek veszély esetére egy Fidesz-Jobbik „nemzeti koalícióval”. Ez persze csak B-terv, az A-terv változatlanul a teljes győzelem, lehetőleg kétharmaddal. Csakhogy nem mindenben alakulnak kívánságuk szerint a dolgok.

http://nepszava.hu/cikk/1134117-fidesz-jobbik-koalicio-megis

Orbán levelet írt a vasutasoknak

Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Orbán Viktor erről szóló levelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasta fel szombaton Nyíregyházán, a MÁV vasutasnapi rendezvényén - tájékoztatott a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága közleményben.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134229-orban-levelet-irt-a-vasutasoknak

Sínek közé vezet a látássérülteket segítő sáv a Balatonnál

Építési törmelék, rozsdás, még nem lefektetett sínek, félkész átjárók: ez vár Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között, az alig egy hónapja elkészült szakaszon.

Az már a vágányzár feloldásának bejelentésekor látszott, hogy kizárt, sikerül minden terepmunkával végezni, hiszen három nappal az első vonat érkezése előtt a balatonmáriafürdői peront még járólapozták, s a védőkorlátokat is akkor kezdték el felszerelni, ám az elmúlt hetekben sem történt előrelépés.

http://nepszava.hu/cikk/1134126-sinek-koze-vezet-a-latasserulteket-segito-sav-a-balatonnal

 

Tájkép földrengés után

Alexandra-könyvesboltot nyitnak újra a versenytársak, és a márkanév sem tűnik el teljesen. A kiadók azonban állami segítség nélkül aligha látják viszont a könyvóriáshoz vándorolt pénzüket.

http://magyarnarancs.hu/konyv/tajkep-foldrenges-utan-104602

Lehet, hogy elefántok is lesznek az úszóvébé megnyitóján, de egyelőre csak a Fuck you! biztos

Valaki elfelejtett szólni Orbánnak, hogy a „vizes vébé” nem az olimpia, s még csak nem is szülinapi zsúr a Pancho Arénában.

Nos, a Kim Ir Szen elvtárs 140. születésnapját méltó módon köszöntő – élőképekkel sűrűn gazdagított – népünnepély a phenjani Rungrado Május Elseje Stadionban, az megy itt. Valami gigantikus összegekből összerótt, döbbenetes bizánci baromság. A fáraó piramisavatója, amit azzal reklámoznak, hogy ilyen úszóvébé megnyitó még nem volt a világtörténelemben!

Nos, valóban nem volt, ilyenformán Káel Csabának tökéletesen igaza van, a Fuck you!-nál nincs pontosabb mű, ami leírná, hogy mit üzen az ő népének a vizes vébé legfőbb ura. Énekeljük együtt!

 

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/lehet-hogy-elefantok-is-lesznek-az-uszovebe-megnyitojan-de-egyelore-csak-a-fuck-you-biztos-105193

 

Nádasdy Ádám: Taníthatnánk az embereket a jóra, de ehelyett rosszra tanítja őket Orbán Viktor

 

Hinni nem a templomban kell, ha valaki hívő, hanem reggeltől estig, a piacon és az iskolában is. És melegnek lenni sem csak a négy fal között kell – mondja Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító és egyetemi tanár, aki szeretne úgy bemenni a barátjával zöldségeshez, hogy az ne szex legyen, hanem élet.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/08/nadasdy-adam-tanithatnank-az-embereket-a-jora-de-ehelyett-rosszra-tanitja-oket-orban-viktor/

 

Szijjártó Péter: A V4-ek az unió leghatékonyabb szövetsége

 

A visegrádi együttműködés soha nem volt annyira szoros és hatékony, mint most, ez az EU legszorosabb és leghatékonyabb szövetsége - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170709-szijjarto-a-v4-sosem-volt-ennyire-eros-es-hatekony-mint-most.html

 

Vona Gábor újabb kudarca: szétszakadt a Jobbik

ORIGO2017.07.09. 15:01

9 hónappal a választások előtt, szétszakadt a Jobbik. Ahogy az Origo már pénteken elsőként megírta, tegnap valóban megtörtént: tényleg megalakult a Rend és igazságosság nevű radikális párt - volt jobbikosokból. A vezetője az érpataki polgármester, aki Vona kedvence volt, imádott vele fotózkodni, az érpataki jobbikos modellt példaként állította más, jobbikos önkormányzatok elé. Pártszakadás - minden túlzás nélkül - a politikai célegyenesben nyilvánvalóan a pártelnök kiheverhetetlen kudarca. Vona Gábor óriási kudarca. (Sőt, azonnal alakult egy újabb radikális párt is, mert néhányan az érpataki polgármesterre is dühösek.)

 

http://www.origo.hu/itthon/20170709-vona-gabor-oriasi-kudarca-hogy-a-valasztasok-elott-uj-szelsoseges-part-alakult.html

Sir Vince Cable: Visszatáncolhat a Brexittől Nagy-Britannia

Sir Vince Cable, brit politikus szerint nem biztos, hogy megvalósul a Brexit. A BBC-nek adott vasárnapi interjújában elmondta, hogy az emberek rá fognak jönni, hogy nem saját elszegényedésükre szavaztak.

http://mandiner.hu/cikk/20170709_visszatancol_a_brexittol_nagy_britannia

A józan ész az, amit hiába keres a Hungáriás kártalanítás horrorsztorijában

 

Két és fél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megkezdődjön a Hungária Értékpapír nem kötvényes, pórul járt ügyfeleinek érdemi kártalanítása. A történtekre nincs elfogadható magyarázat – egymásra mutogat a felszámoló cég és a kártalanítási szervezet.

 

Másfél év telt el úgy, hogy a Beva nem fizetett a Hungária-károsultaknak, és mintegy 1200 ügyfél a mai napig vár az eltűnt pénze után a törvény szerint járó kártalanításra

 – hívta fel a hvg.hu figyelmét most levélben egy befektető, aki egykor a legbiztonságosabb befektetési fajtát, állampapírt vásárolt a Hungáriánál.

http://hvg.hu/gazdasag/20170709_A_jozan_es_az_amit_hiaba_keres_a_Hungarias_kartalanitas_horrorsztorijaban

Seres László: Állami fake news

 

"Az tuti, hogy Soros fog nevetni a végén" - vonja le a tanulságot a HVG munkatársa. Vélemény.

Ezekben a napokban egy olyan amerikai magyar milliárdos arcképe lepi el az országot (5,4 milliárd forintunkért), akinek az – amúgy erősen vitatható – migrációs nézetei soha nem kerültek uniós fórumok elé, így azok nem is részei az EU migrációs politikájának. Érdekel ez bárkit? Vagy az, hogy a Soros által segített jogvédők nem importálnak ide senkit, csak az ide menekült szerencsétleneket segítik? De Soros György arcképe nem is informálni akar valamiről, hanem identitást erősíteni.

 

http://hvg.hu/velemeny/201727_allami_fake_news

Orbán bekeményít a szuperkórház késése miatt

 

Egyelőre nincs hová építeni a Dél-Budára tervezett szuperkórházat, B terv pedig nem készült.

„Ha a hét végéig nem sikerül az állami tulajdonba vételhez szükséges szerződéseket megkötni, a kormány eláll a vételi szándékától” – ezzel a határozatba foglalt figyelmeztetéssel gyakorol nyomást a kijelölt terület tulajdonosaira Orbán Viktor kormányfő. A dél-budai szuperkórház helyének kiszemelt, az M1–M7-es autópálya fővárosból kivezető szakasza mellett lévő 14,5 hektáros Dobogó nagyobb részben magántulajdonban van, s e szerint nem sikerült a terület – eredetileg 5 milliárd forint körülire taksált – vételáráról megállapodni. Valószínűleg a korábban megvizsgált, majd elvetett budai építési helyszínek sem jelentenek valóságos alternatívát. Az idő pedig sürget, hiszen jövő tavasszal, a parlamenti választások előtt túl kell esni a beruházás első protokolláris eseményein.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201727__szuperkorhaz__kesesben__valasztasi_penzigeret__muteti_elokeszites

A nap pillanata: ilyen bejelentkezést még nem látott az M1 csatornán - videó

 

Nagyon ritkán érdemes az M1 csatornát nézni, szombat este azonban így a magyar lakosság elsöprő többsége lemaradt arról a nagyszerű pillanatról, amikor Bencze Péter tudósító élőben jelentkezett be a műsorban a bajai halászléfőző versenyről. Az ugyanis már az első pillantban látszik, hogy a jó kolléga küzd - és ez így is marad addig, amíg a stúdióból (ismét csak élőben látható volt) belé fojtják a szót és lekeverik a bejelentkezést.

 

http://hvg.hu/elet/20170708_A_nap_pillanata_ilyen_bejelentkezest_meg_nem_latott_az_M1_csatornan__video

 

Ő lesz a vizes VB sztárja

CEELO GREEN: "HA AZ ÁLDOZAT NINCS MAGÁNÁL, AZ NEM SZÁMÍT NEMI ERŐSZAKNAK"

 

CeeLo Green (tudjátok, Gnarls Barkley, Goodie Mob, meg a Fuck You című megasláger) három év felfüggesztett börtönt és 45 nap közmunkát kapott azok után, hogy “no contest”-et vallott a bíróságon a vádakra – a vád szerint beekizett egy nőt vacsora közben, és később a magatehetetlen nővel lefeküdt, ami konkrétan nemi erőszak. A “no contest” valami olyasmi, hogy nem ismeri el, de nem is tagadja a vádakat, viszont a büntetést elfogadja (majd a jogban jártasabbak kifejtik a kommentek közt, hogy mi is magyarul ez), ebből mindenki levonhatja a következtetést, hogy mennyire érdemes CeeLo Greennel együtt vacsorázni ezentúl. A zenész egyébként nevetséges és szánalmas magyarázkodásba kezdett, mintha a nemi erőszaknál lennének “felmentő körülmények”: akit tényleg megerőszakoltak, az emlékszik a dologra, így ha nincs magánál az áldozat, az nem számít nemi erőszaknak. Reméljük, derékbe törik a karrierje, és soha többé nem kap tévés szereplést, vagy lemezszerződést (természetesen ez csak hiú ábránd).

 

http://offline.hu/kikapcs/2014/09/ceelo-green-ha-az-aldozat-nincs-maganal-az-nem-szamit-nemi-eroszaknak/

 

 Elkapták a könnygázspray-s rablókat - videó

 

A rendőrök öt külföldit gyanúsítanak, hogy a Balaton Soundon lefújtak embereket, majd kirabolták őket

 

http://hvg.hu/itthon/20170709_Elkaptak_a_konnygaz_sprays_rablokat__video

 

 

 

 

 

-