2017, december 2 - 08:29 Sajtószemle

70 éve eltűntnek hitt Csontváry-festmény került elő

 

A szakirodalom hosszú ideig úgy vélte, hogy a festmény 1945-ben orosz hadizsákmányként tűnt el Budapestről. Utóbb derült csak ki, hogy a kép, ami egykor feltehetően a rejtélyes körülmények között New Yorkban 1947-ben meghalt Neményi Bertalan gyűjteményébe tartozott, elkerülte a háborús fosztogatást. A festmény csak 2009-ben bukkant fel ismét, azután évekre ismét eltűnt egy magángyűjteményben.

A festmény tulajdonosa most látta elérkezettnek az időt arra, hogy aukcióra bocsássa a művet, amely 160-240 millió forintos becsérték mellett 100 millió forintos kikiáltási árról indul. Ez rekordnak számít a magyar árverések történetében.

https://librarius.hu/2017/12/01/70-eve-eltuntnek-hitt-csontvary-festmeny-kerult-elo/

 

Orbán illiberális rendszerét kritizálta a szlovák nagykövet

 

Erősen kritikus interjút adott a budapesti szlovák nagykövet, bírálva az illiberalizmust,a  populizmust, és az EU ellenességet. Rastislav Káčer név szerint ugyan nem említette Orbán Viktort, de a Visegrad Insight nevű angol lap kérdéseire adott válaszok nem hagynak kétséget afelől, hogy a nagykövet sok pontban bírálta Magyarország politikáját.

 

"Szlovákia stratégiai célja az EU-integráció fokozása" - fogalmazza meg alapvetését a nagykövet, megemlítve, hogy "az EU nagy erőssége, hogy fejlődő rendszer. Az EU nem illiberális autokrácia, amelyet nem lehet megreformálni."

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/12/01/orban_illiberalis_rendszeret_kritizalta_a_szlovak_nagykovet/

Újra üzent Soros György – háromrészes videósorozatban teszi helyre Orbán Viktort

A milliárdos üzletembernek van néhány szava a meghosszabbított konzultációhoz: szerinte nem ő, hanem Orbán Viktor változott meg, méghozzá nem a legmegfelelőbb irányba. Száműzetésbe vonulhat a CEU, de Soros szerint egyeteme mindenképp túléli ezt a rezsimet.

http://168ora.hu/itthon/ujra-uzent-soros-gyorgy-haromreszes-videosorozatban-teszi-helyre-orban-viktort-13330 

Orbán agyondicsérte Soros Györgyöt

Reggeli rádiós beszédében a kormányfő arról is beszélt, nem számít, megtérül-e valaha az iszonytatóan túlárazott belgrádi vasút. De szóba került a hírszerzés szerepe is Soros György ördögi tervének feltérképezésében.

https://24.hu/kozelet/2017/12/01/orban-agyondicserte-soros-gyorgyot/

 

„Amikor kijött a száján, hogy Roszatom, akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna”

Az RTL ma a teljes telefoninterjút kirakta a honlapjára. A 20 perces beszélgetésben sok az üresjárat, Simicska ismételgeti a mantráit a diktatúra kiépítéséről és arról, hogy Orbánnal nem erre szövetkeztek annak idején, de azért van benne néhány húzós részlet. Például ez a párbeszéd: 

"Kijött a száján ez a mondat, amit én soha nem tudok megbocsátani, ami nekem hazaárulással ér fel, hogy megveszi azt nekem a Roszatom. Én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna. Akkor egy darabig néztük egymást."

Simicska azt mondja, ezután egy hét gondolkodási időt kért, és amikor újra leültek, elmondta Orbánnak, hogy ő ebben nem tud részt venni:

"Closing. Ez így zajlott, szó szerint. A closingot is mondtam, így angolul."

https://444.hu/2017/12/01/amikor-kijott-a-szajan-hogy-roszatom-akkor-rajott-hogy-hibazott-hogy-ezt-a-mondatot-nekem-nem-mondhatta-volna

 

MAGYARORSZÁG JÖVŐJE DŐL EL A BEVÁNDORLÁS KÉRDÉSÉN

HIRADO.HU, MTI

A bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy. Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük együtt élni, hanem minden magyar embernek – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

·         Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén

·         Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük élniük, hanem minden magyar embernek

·         Soros György benevezett a választási kampányba

·         Magyarország létérdeke, hogy megvédjük, ami a miénk

·         „Mi egy másik jövőt akarunk”. Ezért az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani

·         Magyarország és Kína között „egy rejtélyes, régről jövő” kapcsolat van

A miniszterelnök szerint a nemzeti konzutlációban egy olyan ügyről van szó, mely fontos az embereknek, komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elmondhassák véleményüket.

http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-magyarorszag-jovoje-dol-el-bevandorlas-kerdesen-2522890/

 

"A finn gyerekek katedrálisokat gyújtanak fel, véres utcai zavargásokat provokálnak és tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében"

A jó ég tudja, miért volt rá szükség, de a Mészáros Lőrinc által megkaparintott vidéki laphálózat lerántotta a leplet a finn oktatási rendszerről. Arról a finn modellről, amely nem csak a szakértők elismerését vívta ki világszerte, de Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter, fideszes politikus is hosszan lengette előtte a kalapját, miután a helyszínen tanulmányozta "a finn csodát". Nyilván mindent lehet kritizálni, de a finn módszer erényeit nehéz lenne figyelmen kívül hagyni.

A Mediaworks publicistáját azonban mindez nem hatotta meg. Szakács Árpád írása az összes Mészáros-lapban lejött, és azt sulykolja a vidéki olvasóknak, bármiféle hivatkozás nélkül, hogy bár a finn iskolák "magasabb eredményeket érnek el a kevésbé tehetségesek esetében, csak a középszerűséget hirdetik és valósítják meg, a jókat visszahúzzák. Finnország példája azt tanítja, hogy kettő dolog nem lehetséges: móka az iskolában és a legmagasabb teljesítmény."

https://444.hu/2017/12/01/a-finn-gyerekek-katedralisokat-gyujtanak-fel-veres-utcai-zavargasokat-provokalnak-es-tomeggyilkossagokat-rendeznek-osztalytarsaik-koreben

Levették a műsorról Orbán állandó pénteki kérdezőjét

A kampányidőszakban már nem a néha valódi kérdéseket is eleresztő Kocsis Éva fog Orbán Viktorral beszélgetni péntek reggelenként a Kossuth Rádióban. A legutóbbi adásnál már egy olyan műsorvezető ült a mikrofon mögött, aki már nem akadékoskodott, miközben a miniszterelnök a nemzeti konzultáció  fontosságáról beszélt

Pedig a rádiónál az év végéig előre megírták a műsorbeosztást, amiben még mindenhol Kocsis neve szerepelt. Úgy tudjuk, a hirtelen váltás még Orbán Viktort is meglepte.

https://444.hu/2017/12/01/levettek-a-musorrol-orban-allando-penteki-kerdezojet

A sikerpropaganda helyett itt vannak a hivatalos számok a magyar valóságról

Kicsit kevesebb magyart fenyeget a szegénység, mint egy éve, de még így is nagy bajban van az ország negyede. Különösen nagy kockázat a gyerekvállalás, a munkanélküliség, vagy ha valaki romának születik.

http://hvg.hu/gazdasag/20171201_A_sikerpropaganda_helyett_itt_vannak_a_hivatalos_szamok_a_valosagrol

Bruck András

Beszámoló a halott költőnek

Élet és Irodalom

Több mint negyedszázad, ez már szinte történelmi perspektíva, bármihez elég: összegzéshez, memoárhoz, tananyaghoz – nekrológhoz.

Vajon hogyan lehetne elmesélni, mi történt ez alatt az egyharmadnyi emberi élet alatt velünk, az országgal, leginkább a reményeinkkel?

Szép feladat.

Újabban a telek enyhébbek, a tavaszok bizonytalanabbak, a futballválogatott végtelenül vegetál, szokás lett a férfiakat mind úrnak, a nőket hölgynek nevezni – ez volna a polgárosodás –, a kommunista múlt ikonjainak, Leninnek és Marxnak a szobrai helyére az irredentizmus és a magyar holokauszt atyjának, Horthynak a szobrai kerültek, az ételosztók előtt a sorok egyre hosszabbak, közösségi terek helyett lőterek, szabadság helyett a szabadság démonizálása – nagyjából ennyi, egy ismét csődbe jutott nemzet hétköznapjai.

Száz éven belül ez a mostani már a harmadik hosszú önkényuralmi rendszer a nyakunkon. Stroke, agyhalál. Vajon hány ilyen súlyos társadalmi trau­ma élhető túl? Én magam csak kevés embert ismerek, akin ne hagyott volna nyomot a tartós elnyomás. Egy évszázadnyi szorongás, megalkuvás, túl sok visszatartott gondolat, önemésztő belső monológ – tíz évvel rövidebb átlagéletkor. A két korábbi elnyomó korszaknak egy világháború és egy birodalom összeomlása, két kataklizma vetett véget. Ennek a mostaninak vajon mi fog?

http://www.es.hu/cikk/2017-12-01/bruck-andras/beszamolo-a-halott-koltonek.html

Szexuális erőszak: megrázó vallomás egy köztiszteletben álló férfi lányától

Egy nem felismerhető, középkorú nő vall borzalmas gyerekkoráról Szelényi Zsuzsanna független parlamenti képviselő kisfilmjében, amit a zoom.hu tett közzé néhány napja.

Szelényi több beszélgetést is közöl majd YouTube-csatornáján, az első, Láthatatlan erőszak című már meg is jelent. Ebben egy nő megrázó őszinteséggel beszél arról, köztiszteletben álló apja két éves korától egészen menstruációja kezdetéig molesztálta, meg is erőszakolta. A mélyen hívő, templomba járó, keresztény családban mindenki úgy tett, mintha nem tudna róla, pedig tisztában voltak azzal, a nő apjának „vannak ilyen jellegű hajlamai”. A nő csak később szembesítette apját, és nem maga miatt. Amikor úgy látta, testvére gyermekeit is kiszemelte, figyelmeztette, nem hallgat tovább, ha akár csak egy ujjal is hozzájuk ér. A teljes történet alant lehet meghallgatni:

 

http://168ora.hu/itthon/szexualis-eroszak-megrazo-vallomas-egy-koztiszteletben-allo-ferfi-lanyatol-13303

 

Nyílik a fideszes fekete doboz – A NER a bíróságokat is megszállja

Megőrizhetik-e függetlenségüket a magyar bíróságok, ha a közeljövőben kétszáz új bíró érkezik a közigazgatásból? Számos elemzésben felbukkant e kérdés, mióta tudjuk, egy november 1-jétől hatályos miniszteri rendelet újraszabta az államapparátusból érkezők javára azt a pontrendszert, amelynek alapján a bírói pályázatokat értékelik. Talán ez lesz a fordulópont, amikor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének centrális erőtere beszippantja a bíróságokat is? A sajtóban felerősödtek a félelmek, hiszen az államigazgatásban aligha volt maradása a Fidesz-kormányzás hét éve után annak, akinek lojalitásával kapcsolatban kétségek merültek fel. Márpedig kétszáz olyan új bíró, akik a panaszos állampolgár szempontjainál fogékonyabbak a közigazgatás érdekei iránt, alaposan elbillentheti a ma már amúgy is egyre nehezebben fenntartható egyensúlyt.

 

http://168ora.hu/itthon/nyilik-a-fideszes-fekete-doboz-a-ner-a-birosagokat-is-megszallja-13304

 

Vásárhelyi Mária: Legalább az ellenzék ne dolgozzon a Fidesz keze alá!

Az elmúlt hónapokban már számos kormányzati elképzelés röppent fel azzal kapcsolatban, hogyan kívánják Handó alól kiszervezni a bíróságokat, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy ezt meg is fogják tenni. Ha nem megy fenyegetéssel és hazudozással, akkor új törvények alkotásával vagy a meglévők kijátszásával.

Utóirat: Soha életemben nem gondoltam, hogy én fogok nyilvánosan az általam korábban gyakran és keményen kritizált bíróságok és még kevésbé Handó Tünde védelmére kelni. Nyilván nem sok dolog van, amiről hasonlóan gondolkodunk, szakmai hozzáértése és autonómiája azonban – különösen a mai világban – olyan érték, amelyet védeni kell. Még akkor is, ha sejtem, hogy ezzel inkább ártok, semmint használok a bírónőnek.

http://168ora.hu/velemeny/vasarhelyi-maria-legalabb-az-ellenzek-ne-dolgozzon-a-fidesz-keze-ala-13313

Hatalmas diplomáciai botrány: lefújták Trump londoni látogatását

A visszalépésre azután került sor, hogy Twitter-bejegyzései miatt bírálták az amerikai elnököt.

Lemondta az amerikai külügy Donald Trump januárra tervezett nagy-britanniai munkalátogatását – értesült a Telegraph. Az elnök az Egyesült Államok új londoni nagykövetségének hivatalos megnyitója kapcsán látogatott volna a szigetországba. Új időpontot nem tűztek ki.

https://24.hu/kulfold/2017/12/01/lemondtak-trump-nagy-britanniai-latogatasat/

Már nem Zánka mindenható ura a napi 110 ezerért nyaraló táborfőnök

Csendben leváltották Hornyák Tibort az Erzsébet Táborok Kft. éléről, miután kiderült, hogy a rászoruló gyerekek üdültetéséért felelős hivatalnok a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyét bérelte ki magának, és onnan járt be zánkai munkahelyére.

Hornyákról augusztusban a 24.hu írta meg, hogy a nyári táboroztatás idején egy Zánka melletti faluban, Monoszlón napi 110 ezer forintos áron bérelt egy úszómedencés házat.

A botrány kirobbanása után több párt felszólította az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy menessze zánkai vezető posztjáról Hornyákot, aki egyszerre volt az egész tábort tulajdonló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára és az üzemeltetést végző Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója. Még a Fidesz is kiakadt, Budai Gyula képviselő azt mondta, felháborító és elfogadhatlan, hogy Hornyák napi 110 ezer forintért bérelt egy luxusvillát.

Az Emmi viszont a védelmébe vette, a minisztérium akkor azt közölte:

magánügy, hogy az állami támogatással rászoruló gyerekeket üdültető alapítvány főtitkára mire költi a fizetését.

 

https://24.hu/kozelet/2017/12/01/mar-nem-zanka-mindenhato-ura-a-napi-110-ezerert-nyaralo-taborfonok/

 

Jól látni, mi mozgatja a Fidesz népszerűségét

 

Meg sem tudják közelíteni az ellenzéki pártok a Fidesz népszerűségét, pedig a kormányzó pártnak voltak gyengébb periódusai ebben a ciklusban. Jól látható a grafikonunkon: ha a tüntetések és az oktatási helyzet volt a téma, csökkent a Fidesz népszerűsége, de egy migránsozással, kvótázással vagy sorosozással simán vissza tudott kapaszkodni.

 

http://index.hu/belfold/2017/12/01/partok_tamogatottsaga_kozvelemeny-kutatas_partpreferencia_fidesz_mszp_jobbik_lmp_momentum_dk_egyutt_valasztas/

 

130 év alatt térülhet meg a méregdrága kínai vasút

 

Varga Mihály szerint Magyarországnak azért éri meg a Budapest és Belgrád közti, 750 milliárd forintos vasúti beruházás, mert ennek köszönhetően mi lehetünk a kínaiak európai vámközpontja. A vámbevételek pedig jelentősen megdobhatják a magyar költségvetést. Megnéztük, hogy az elérhető adatok alapján mennyi pluszpénzre számíthatunk a kínai vámból. Nem valami sokra.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/12/01/budapest_belgrad_megterules_vam_kereskedelem_pireusz_kina_131_ev/

 

Soros. Simicska. Csicska. Lista. Együtt. Senkivel. Soha. Újra.

 

Miután nagyjából öt hónap múlva választások lesznek, elkészítettem a világ legminimalistább elemzését arról, mi vár ránk áprilisig (időben előre haladva).

 

http://index.hu/velemeny/2017/12/01/fidesz_jobbik_mszp_dk_politika_valasztas_elemzes/

 

Kirúgták a Jobbik nyugdíjas tagozatának zsidózó alelnökét

 

Megvált a Jobbik a nyugdíjastagozatának alelnökétől, aki zsidózott és cigányozott a Facebookon. Úgy tűnik, Morvai Krisztina EP-képviselő sorsa is kérdéses. A stúdióba vártuk a Jobbik alelnökét, Z. Kárpát Dánielt.

https://hirtv.hu/egyenesen/kizartak-2431076

Merkel legnagyobb ellensége Merkel mellé állhat

 

Nemcsak a szeptember 24-ei választások előtt, hanem azóta is totálisan elzárkózott a nagykoalíció lehetőségétől Martin Schulz, a szociáldemokraták pártelnöke, pénteken azonban - miután pártja is megpuhulni látszott a kudarcba fulladt koalíciós tárgyalások után - már azt mondta, nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy ismét összeálljanak az Angela Merkel vezette CDU-val.

Schulz szerint ugyanakkor nem hárult el minden akadály, és a tárgyalások sem indulnak el automatikusan. A pártelnökséggel például csak hétfőn fog egyeztetni arról, hogy egyaltalán leüljenek-e tárgyalni az újabb nagykoalícióról.

Ha ez be is következik, még akkor is hosszú hónapok vannak hátra a kormányalakításig Németországban - addig Merkel kormánya ügyvezetőként irányítja az országot.

http://index.hu/kulfold/2017/12/01/merkel_legnagyobb_ellensege_merkel_melle_allhat/

 

MSZP: Parragh Lászlót pont az Iparkamara tanulmánya cáfolja

Orbán Viktor tanácsadója, Parragh László a 168 órának adott interjújában azzal dicsekszik, hogy sikerült leépíteni az oktatást, és megakadályozni, hogy a szakiskolákban a gyerekek közismereti tantárgyakat tanuljanak, hiszen "ha valaki szakács akar lenni, annak a szakácsszakmát kell megtanulni" - rója fel az MSZP közleménye az Iparkamara vezetőjének. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1146980-mszp-parragh-laszlot-pont-az-iparkamara-tanulmanya-cafolja

 

Moszkva Orbánt akarja

Miközben a kormányoldal bagatellizálja az orosz befolyást Magyarországon, a Political Capital és a Friedrich Ebert Stiftung közös, 33 oldalas friss tanulmánya arra mutat rá: hazánk Oroszországtól való függősége egyre inkább hasonlatossá válik a posztszovjet térség államaiéhoz. Az intézetek szerint a kelet-közép- európai államok még a „meghekkelt” nyugatiaknál (USA, Németország) is kiszolgáltatottabbak Putyin Oroszországának a magas fokú politikai és gazdasági függés miatt. Moszkva azt is nyilvánvalóvá tette, hogy az információs fegyver alkalmazásával a számára kedvező oroszbarát politikusokat, pártokat, köztük Orbán Viktort, vagy Heinz-Christian Strachét szeretné hatalomra juttatni vagy hatalomban tartani, ezáltal egy Kreml-barát uniós politikai blokkot létrehozni a krími agresszió elfogadtatására, illetve a szankciók feloldására.

 

http://nepszava.hu/cikk/1146960-moszkva-orbant-akarja

A szlovák kormány EU- és NATO-párti kampányt indít

A külügyi és európai ügyekért felelős minisztérium indít tájékoztató kampányt Szlovákiában, hogy ezzel hívják fel a közvélemény figyelmét arra, milyen fontos az ország EU és NATO-tagsága. 

A kampány fő hangsúlya azon lesz, hogy milyen előnyökkel járt az ország számára, hogy csatlakoztak a két szervezethez. 

https://444.hu/2017/12/01/a-szlovak-kormany-eu-es-nato-parti-kampanyt-indit

Indulása óta 150 milliót kapott a Magyar Krónika. Megírom.

A parasztlázadás azért tört ki, mert egyáltalán létrejött egy ilyen kezdeményezés. Az volt a céljuk, hogy megtörjék a másik oldal szellemi próbálkozását – mondta a Magyar Krónika körüli kezdeti sajtóvisszhangról a Zoom.hu-nak Kerényi Imre. – Mi nem törődtünk vele és lett lap, amelynek ereje abban áll, hogy létezik. Akinek ez nem tetszik, annak, sorry – tette hozzá a miniszterelnöki megbízott.

Több mint három év telt el az első lapszám megjelenése óta, és Kerényi szerint a „botrány” után mindent megvalósítottak, amit az induláskor írt 17 oldalas tanulmányában lefektetett.

Ez kulturális innováció, nem üzletpolitika. Nagy erő van abban, hogy könyvtárakban, hivatalokban kint van a Magyar Krónika és az emberek forgatják az újságot – mondta a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzésével foglalkozó miniszterelnöki megbízott. Kerényi határozottan el is helyezte a lapot a piacon. – Nekem ez a folyóirat tetszik, de azt kell mondanom, hogy csak a második legszebb képes folyóirat a Hamu és Gyémánt mögött. De a második helyért erősen küzdünk.

https://zoom.hu/hir/2017/12/01/indulasa-ota-150-milliot-kapott-a-magyar-kronika-megirom/

Garancsi cége kaszálhat újabb 5 évig a fővárosi villanyoszlopokon

Olcsón megszámította Garancsi István hirdetőcégének a főváros, hogy közel három évig jogszerűtlenül – hozzájárulás- és díjfizetés – nélkül használta a budapesti villanyoszlopokat. A történteket feltáró vizsgálat felelősöket sem talált az ügyben. Sőt, az oszlopok újonnan kiírandó hasznosítási pályázatát is kifejezetten a miniszterelnök barátjának vállalkozására szabják.

http://hvg.hu/gazdasag/20171201_Garancsi_cege_kaszalhatna_ujabb_5_evig_a_fovarosi_villanyoszlopokon

KONZULTÁCIÓ A NEMZETÉRT

Gajdics Ottó Magyar Idők

Ma véget ér a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció. Éjfélkor lejár a kérdőívek visszaküldésének meghosszabbított határideje is. A hírek szerint több mint kétmillió ember vette a fáradságot, hogy kinyilvánítsa véleményét a kormány migránspolitikájáról, illetve az azzal kibékíthetetlen ellentétben álló elképzelésekről, amelyeket leegyszerűsítve Soros-tervnek nevezünk.

A kiértékelés még hátravan, de nem kell hozzá különösebb jóstehetség, hogy megelőlegezzük, a résztvevők döntő többsége támogatja a miniszterelnököt abban a küzdelemben, amely során meg kívánja őrizni hazánk maradék önrendelkezését.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/konzultacio-a-nemzetert-2521498/

HELLER SZERINT MINDEGY, HOGY HITELES-E A JOBBIK

A HOLOKAUSZTTÚLÉLŐ ÁLLÁSPONTJA SZERINT A PÁRT MÁR NEM IS RASSZISTA

Gabay Dorka Magyar Idők

Újfent a Jobbikkal való összefogásra szólított fel Heller Ágnes, aki a Mandinernek adott interjú után a Magyar Narancsnak is felvázolta elképzelését. Az egykori marxista filozófus meggyőződése szerint ugyanis minden ellenzéki pártnak – beleértve a Jobbikot is – össze kell fognia ahhoz, hogy a Fidesz elveszítse a jövő évi választásokat.

http://magyaridok.hu/belfold/heller-szerint-mindegy-hogy-hiteles-e-jobbik-2519203/

WASHINGTON FELFORGATTA BUKARESTET

ELLENZÉKI KÉPVISELŐK ELHAGYTÁK A PARLAMENTET AZ AMERIKAI KÜLÜGY KRITIKÁJA MIATT

Csinta Samu (Sepsiszentgyörgy) Magyar Idők

Parlamenti botránnyal „hangoltak” a mai nemzeti ünnepre a román honatyák. Az egyesülés ünnepe, a Szent András-nappal együtt négynapos munkaszünettel járó hosszú hétvége előtt az amerikai külügyminisztérium kritikus állásfoglalására adott válasz szolgált egységbontó izgalmakkal Bukarestben.

 „Az Egyesült Államoknak bíznia kell az igazságügyi törvények módosításait tárgyaló román parlamentben, mert ez ugyanaz a parlament, amelyik elfogadta a Románia és az Egyesült Államok közötti két évtizedes stratégiai partnerséget ünneplő nyilatkozatot, védelmi kiadásokra fordította a bruttó hazai termék két százalékát, döntött a román katonai erők részvételéről az afganisztáni és iraki misszió­ban, valamint az Iszlám Állam elleni koa­lícióban az Egyesült Államok és más szövetségesek mellett elfogadta a Patriot rakétavédelmi rendszer beszerzéséről szóló törvényeket” – állt a házelnökök közleményében.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/washington-felforgatta-bukarestet-2519851/

 

DELÍRIUMSZABADSÁGOT!

Bayer Zsolt Magyar Idők

Arról van szó, hogy az ország tele van jóakaratú és rossz­­akaratú, derék és deréktelen, tehetséges és tehetségtelen, ártalmatlan és ártalmas alkoholistával, pszichopatával, kényszeressel, ilyen-olyan s amolyanféle beteglelkűvel, félhülyével, ennek igazolására elég belepillantani egy tetszőleges felületen megjelenő kommentekbe, hozzászólásokba, „véleményekbe”.

S miközben ez a helyzet, ez a senki által nem cáfolható, le nem tagadható tény, a baloldali és liberális sajtó mégis egyetlenegynek nyújt gyakorlatilag korlátlan felületet, megszólalási lehetőséget, egyetlenegynek kéri ki a véleményét, ennek az egynek világról alkotott elképzeléseit tartják fontosnak, relevánsnak, közlésre méltónak.

 

Egy, csak egy alkoholista honpolgár akad a honban, kinek minden delíriumos éjszaka után rendelkezésére áll a nyilvánosság egésze. Igen, tudjuk, ő gazdag. Nagyon gazdag.

http://magyaridok.hu/velemeny/deliriumszabadsagot-2519254/

Vádat emeltek Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója ellen

 

Az 2016-ös amerikai elnökválasztást érintő orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller vádemelést javasolt Donald Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn ellen, mivel szerinte tudatosan és szándékosan hamis nyilatkozatokat adott az FBI-nak a volt orosz nagykövettel folytatott beszélgetéseiről, írja a CNN.

Ezzel megint új szintre lépett a különleges ügyész vizsgálata, amiben már három másik, Trump kampányához köthető ember ellen is vádat emeltek, de Flynn közülük az első olyan, aki Trump kormányában is pozíciót töltött be.

A bíróságon Flynn bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott az FBI-nak.

http://index.hu/kulfold/2017/12/01/vadat_emeltek_trump_volt_nemzetbiztonsagi_fotanacsadoja_ellen/

Kunhalmi Ágnes lesz az MSZP arca

Jövő évre halasztja a decemberi jelöltállító kongresszusát az MSZP, amely új tárgyalási fordulókra készül Gyurcsány Ferencékkel. A szocialisták meg akarják győzni a DK-t a közös listáról. Jövő héten viszont bemutatja az MSZP a programját, amelynek arca Kunhalmi Ágnes budapesti elnök lesz.

http://index.hu/belfold/2017/12/01/kunhalmi_agnes_lesz_az_mszp_arca/

Juhász Péter élő adásban rontott rá Harangozó Tamásra, nem kellett volna

Bizarr tévés eseménnyé alakult egy kissé unalmas politikai beszélgetőműsor péntek este. Harangozó Tamás mszp-s politikus az ATV-ben hosszasan magyarázta, hogy mennyire fontos lenne közös listát állítaniuk az ellenzéki pártoknak. Harangozó épp rátért arra, hogy milyen közös levelet írt Juhász Péter és Gyurcsány Ferenc, amikor a következő vendégként várakozó Juhász Péter hívatlanul belépett a kamerák elé.

 

http://index.hu/belfold/2017/12/01/juhasz_peter_elo_adasban_rontott_ra_harangozo_tamasra_majd_belezavarodott/

 

Hiába érvelnek Botka László összeférhetetlensége mellett

A szocialista polgármesterrel szembeni közbizalmat Szabó Bálint szerint megingatja, hogy a VIP-parkolóbérleti botrányként elhíresült ügyben újabb nyomozást rendeltek el

Magyar Hírlap

Az MSZP és a DK között az egyéni országgyűlési képviselőjelölti helyekről zajló alkudozásnak is szerepe lehetett abban, hogy a szegedi önkormányzat illetékes bizottsága elutasította a Botka László összeférhetetlenségének megállapítására vonatkozó kezdeményezést – mondta lapunknak az eljárást elindító Szabó Bálint, a Szeviép-ügy károsultjait képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

http://magyarhirlap.hu/cikk/104673/Hiaba_ervelnek_Botka_Laszlo_osszeferhetetlensege_mellett

 

Őry Mariann Tiszta beszéd

Álláspont. A magyar kormány világosan megmondja, mi a baja Sorossal

Magyar Hírlap

„Sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába” – mondta Orbán Viktor tegnap reggel George Sorosról, nem sokkal azelőtt, hogy a 444 szemlézte Soros legújabb videoüzenetét, amelyben személyesen őt ostorozza. A milliárdos szerint kapcsolatuk megromlott, hiszen Orbán is „megromlott, nagyon megváltozott”. Soros kibékíthetetlen elvi különbségekről beszélt és arról, hogy a mostani „maffiaállamban” nagyobb az elnyomás, mint „az orosz megszállás alatt”.

Nehezen tudom elképzelni, hogy van Fidesz-szavazó, akit ez a videó térítene meg a nyílt társadalom eszméjének, mindenesetre figyelemre méltó a próbálkozás. Az Orbán által említett beszélőke nem kopott meg, és a Sorost részben munkaköri kötelességből, részben hálából védők is rendelkeznek vele.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/104667/Tiszta_beszed

 

Lendvai Ildikó Ez nekem kínai

Isten bizony, ebből egy szót sem értek. Ez nekem kínai. Ami sehogy sem megy a fejembe, az éppen a nagy kínai projekt. Miért éri meg nekünk, hogy a gatyánk is rámenjen, kínai gigahitelt vegyünk fel azért, hogy annak nagyját aztán kínai cégeknek fizessük ki, amelyek leginkább saját maguknak, a kínai áruk szállítására építik meg a Belgrád-Budapest vasútvonalat? A hitelt meg mi fizetjük vissza, kamatostul. Mondjuk már azt sem értem, hogy most nyakra-főre veszünk fel orosz hitelt, kínai hitelt, mintha az előző ciklusban nem az adósság csökkentése lett volna a fő cél és a fő kormányzati érdem. Ezért rabolták ki a magánnyugdíjpénztárakat, ezért adóztatták a minimálbért, ezért jöttek a mindenféle különadók, amelyeket aztán a bankok, multik és egyéb rosszfélék ránk hárítottak. Most viszont az óriáshitelekről kapunk diadaljelentéseket, mintha egy árva szót sem hallottunk volna arról, hogy a nagy adósság kiszolgáltatottá teszi a nemzetet, de mi végre a saját lábunkon állunk. Nemcsak a miniszterelnök családja, hanem a miniszterelnök országa is. De most Sajátláb országból hirtelen Sajáttartozás ország lettünk, és erre kell büszkének lennünk. Tied az adósság, vidd haza. Sajátunk ez is, nekünk kell kifizetni. Hagyunk belőle a gyerekeinknek is, legalább valami olyat is örökölnek, aminek sok nulla van a végén.

http://nepszava.hu/cikk/1146992-ez-nekem-kinai

 

Sebes György Miért pont annyi?

különösen feltűnő, hogy több mint 2,2 millió válasz érkezett vissza. Legalábbis a hivatalos közlés szerint. Mert a kekeckedő, a kákán is csomót kereső és nyilvánvalóan Soros-bérenc bevándorláspártiak (kik mások?) nem hisznek a számokban. Azt állítják, hogy nem igazolható, valóban annyian érezték honfiúi (vagy -leányi) kötelességüknek ezt a bonyolult tevékenységsort, mint ahányról a fideszes számlálók hírt adtak. Nyilvánvaló, hogy ezt a magyaros kételkedést vissza kell utasítani. Már csak azért is, mert nem akkora - nyolc millióhoz közeli - számot mondtak, mint ahány választópolgár megkapta a konzultációs levelet. Pedig mondhattak volna, azt sem lehetne ellenőrizni.

http://nepszava.hu/cikk/1146997-miert-pont-annyi

Itt a 3D-nyomtatott halálgép!

Ez itt a modern technológia legújabb vívmánya. Egy 3D-nyomtatással előállított halálgép. Sűrítve benne nem csak a halálhozó nitrogén, de mindaz, amiért a 21. század nyugati embere tényleg megérett a pusztulásra – már ha ez a termék sikeres lesz.

Csak egy gombnyomás, és itt is a halál! Semmi mást nem kell tenned, drága ember, csak azt, amit az életed folyamán végig: fogyasztani, vásárolni, fizetni. Szórakoztató, vagy épp halálhozó elektronikáért! Menő kütyü, amely megkönnyíti az életed! Vagy a halálod. Egy gombnyomás csupán!

Ahhoz mondjuk, hogy ezt a kütyüt használhasd, tesztet kell kitöltened, s ha abból kiderül, hogy beszámítható állapotban, öntudatodnál vagy, kapsz egy kódot, azzal nyílik az ajtó, és már mehetsz is – meghalni. Befekszel, megnyomsz egy gombot, jön a nitrogén és a halál. Utána ki sem kell nyitni a kütyüt, az lesz a koporsód! Kettő az egyben-akció! Karácsonyi.

http://valasz.hu/vilag/itt-a-3d-nyomtatott-halalgep-126538

„Itt a túlélés záloga, ha hiszünk az összeesküvés-elméletekben”

A Soros-tervről szóló konzultációs fórumokon minden forgatókönyv szerint zajlik. Az előadók szinte szóról szóra ugyanazt a prezentációt adják elő, ugyanazokat a diákat vetítik, sőt, mintha a spontánnak tűnő viccek is előre meg lennének írva. Megnéztünk jó pár felvételt, és megtaláltuk azokat az apró különbségeket, amik minden találkozónak egyedi ízt kölcsönöznek. Következzenek a legjobb viccek, mémek és jópofa sztorik a fideszes influencerektől. 

https://444.hu/2017/12/01/itt-a-tuleles-zaloga-ha-hiszunk-az-osszeeskuves-elmeletekben

A KDNP-s Hollik úgy beszél Sorosról, mintha az pártot alapított volna

Pedig csak a vidéki szegénység felszámolásán dolgozik.

Tegnapi hír, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány kisebb vidéki szervezeteket kíván támogatni, amelyek főként az oktatás, az egészségügy, illetve a szegénység területén jelentkező helyi problémák megoldásán dolgoznak; legfeljebb 3 millió forintot kapnának ehhez kapcsolódó projektek. „Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban” – mondta az AbcúgnakCsontos Csaba, az alapítvány szóvivője. A hatékony munka érdekében meg is egyeztek egy-egy civil szervezettel (Pécsett és Debrecenben), ahol két közösségi irodát fognak nyitni, lehetőséget adva a helyieknek arra, hogy összegyűljenek és megismerjék a civil kezdeményezéseket, konkrét segítő projekteket.

Ezt az egészet ma már úgy kommunikálta Hollik István KDNP-s képviselő, hogy Soros György ezzel nyíltan beszállt a választási küzdelembe, a milliárdos hálózata ugyanis vidéki irodákat tervez nyitni, azaz „a vidéki Magyarországon is kampányolni kezdenek azért, hogy elfogadtassák Soros György politikáját és tervét.” – mondta Hollik pénteki sajtótájékoztatóján.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-kdnp-s-holliknak-elgurult-a-gyogyszere-ugy-beszel-sorosrol-mintha-az-partot-alapitott-volna-107974

Kitilthatják az amerikai újságírókat az orosz parlament alsóházából

Kitilthatják az orosz parlament alsóházából az amerikai újságírókat, miután az Egyesült Államok is bevonta az oroszok által finanszírozott RT America belépőit.

Ezt Olga Szevasztjanova, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke jelentette ki pénteken Moszkvában újságíróknak. Hozzátette: a szövetségi parlament alsóháza a helyi törvényhozásoknak is javasolni fogja az amerikai média kitiltását. Pjotr Tolsztoj, az Állami Duma elnökhelyettese csütörtökön még csak a külföldi ügynöknek minősítendő tömegtájékoztatási eszközök munkatársainak kitiltásáról beszélt.

A retorzió lehetőségére az orosz igazságügyi minisztérium eddig csak az amerikai kormányzati finanszírozású médiumok oroszországi képviseleteinek vezetését figyelmeztette.

http://mandiner.hu/cikk/20171201_kitilthatjak_az_amerikai_ujsagirokat_az_orosz_parlament_alsohazabol

Lemond a japán császár

2019 áprilisában fog lemondani, mert „nyomasztják az uralkodással járó kötelezettségek”.

2019. április 30-án lemond a trónról Akihito japán császár – jelentette be Abe Sindzó miniszterelnök pénteken Tokióban, miután találkozott az uralkodóval.

A császár 85 éves, és már korábban is mondta, hogy „nyomasztják az uralkodással járó kötelezettségek”. Két évszázada nem volt rá példa Japánban, hogy hivatalban lévő császár lemondjon.

A császárt idősebb fia, Naruhito herceg követi a trónon. 2019. május elsején veszi majd át a hatalmat, ami nagyrészt ceremoniális kötelezettségekkel jár.

http://mandiner.hu/cikk/20171201_lemond_a_japan_csaszar

Bejelentették: így indul a paksi bővítés jövőre

A háttér-infrastruktúra, a felvonulási terület kiépítésével kezdődik 2018 elején Paks 2 projekt megvalósítása, elsőként közel nyolc hektáron üzemcsarnokok, tároló terek, betonüzemek épülnek - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/bejelentettek_igy_indul_a_paksi_bovites_jovore.652281.html

 

Elon Musk megnyomta az ON gombot: a Tesla bekapcsolta a világ legnagyobb

 

Egy hete készült el, mostantól pedig élesben is működik a világ legnagyobb akkumulátora, amit fogadásból épített a Tesla Dél-Ausztráliában. A napokban már szükség is lehet rá.

http://hvg.hu/tudomany/20171201_elon_musk_akkumulator_ausztralia_fogadas

Elismerték: romlott a magyar nyugdíjasok helyzete

Egyetlen korcsoportban nőtt tavaly a szegénységgel és társadalmi kirekesztődéssel érintett személyek száma Magyarországon: a 65 felettieknél.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elismertek_romlott_a_magyar_nyugdijasok_helyzete.652278.html

Nyilatkozatban reagált az idős házaspár Follinus Anna szexuális zaklatási vádjaira

Follinus Anna a Díványnak mesélte el részletesen a történetét egy hete. 

 

Follinus szerint a házaspárnak már tapasztalata volt az áldozatok kiszemelésében, ő pedig kiszolgáltatott volt. „Rövid időn belül értésemre adták, hogy támogatásukat csak és kizárólag akkor nyerhetem el, ha teljes valómban alárendelem magam akaratuknak. Amikor a férfi első szexuális közeledését határozottan elutasítottam, megkezdődött a magas szintű manipuláció.”

A szexualitás csupán egyik megjelenési módja volt az erőszaknak, a fizikai agressziót leszámítva a bántalmazás összes formáját alkalmazták - állítja Follinus. „Ők az élet minden területéhez ezzel a kontrollálatlan jogosultságérzettel viszonyultak, cselekedeteiket az örökös hatalomvágy mozgatta.”

A Dívány cikke nem nevezte meg a kiadót, sem a házaspár tagjait, de persze némi kereséssel az is rájuk akadhatott, aki nem járatos az irodalmi életben. Egy meglepő fordulattal azonban maga a házaspár állt a nyilvánosság elé, amikor a Stádium kiadó honlapján tettek közzé nyilatkozatot.

A két részletből álló szöveget Lőkös Margit és Kárpáti Kamill közösen jegyzi, de az első részt a nő, a másodikat férfi írta. 

Ezeket teljes terjedelmükben közöljük:

https://444.hu/2017/12/02/nyilatkozatban-reagalt-az-idos-hazaspar-follinus-anna-szexualis-zaklatasi-vadjaira

 

Beázott a műtő a Szent János Kórházban, a mennyezetről csepeg a víz

Vödrökben gyűjtik a plafonról csepegő vizet a Szent János Kórház nőgyógyászati osztályának műtőjében. Az RTL Klub információi szerint ezt a részt veszélyesnek nyilvánították, az ide kiírt műtéteket pedig törölték.

https://444.hu/2017/12/01/beazott-a-muto-a-szent-janos-korhazban-a-mennyezetrol-csepeg-a-viz

 

Morvai Krisztinának elege lett a Jobbikból

A jobbikos EP-képviselő kiszáll a politikából.

„Ha a magyar jogszabályok lehetőséget adnának arra, hogy egyénileg, bármely párttól függetlenül induljak a 2019-es EP-választáson, valószínűleg megtenném, hiszen úgy érzem, szükség lenne a munkámra. Ilyen jogszabályi lehetőség azonban nincs” – írja közleményében Morvai Krisztina, akinek elege lett a Jobbik néppártosodásából, és EP-s mandátuma lejárta után nem indul újra, inkább elmenne alkotmánybírónak vagy egyetemi oktatónak.

http://magyarnarancs.hu/belpol/morvai-krisztinanak-elege-lett-a-jobbikbol-107976

 

ADÓSRABSZOLGASÁG

Uramisten, mekkora volt itt a jajgatás ezelőtt tíz évvel az IMF hitel miatt, szem nem maradt szárazon!
Hogy miket írtak a dilettáns Gyurcsányról, aki eladósította az országot, aki rabszolgasorba taszította a megtört magyar nemzetet, aki felelőtlen volt és meggondolatlan!
Majd jöttek a felelős hozzáértők, akik tíz év alatt elloptak mindent, ami nem volt a földhöz szegelve, de ha igen, akkor ellopták a földet is.
Szélbe szórtak egy rakás pénzt, ellopták magyarember nyugdíjra félretett pénzecskéjét, az uniós pénzeken szökőkutakat meg főtereket építettek, a  nép adójából stadionokkal borították be az országot.
Ami fát a lakosság szegényebbik része nem vágott ki, azt kivágták ők.
Ezenközben az államadósság nominálisan nemigen csökkent, és ahogy elnézegetem, a közeljövőben nem is fog csökkenni.
Pedig mindent megtettünk érte, például saját módszerekkel számoltuk át az adatokat, persze az Unió észrevette a turpisságot, és korrekcióra kötelezte az országot, melyet majd a választások után hajt végre az ország.
Pénzt lopni csak pénzből lehet, és ha elfogyott az ország pénze, hát máshol kell keresni olyan forrást, melyből lehet folytatni a nagyüzemi tevékenységet - például hitelt kell felvenni.

 

 http://www.pupublogja.hu/2017/11/adosrabszolgasag.html?spref=fb&m=1