2017, augusztus 9 - 08:45 Sajtószemle

Magyar áttörés az Alzheimer-kór kutatásában

 

Magyar tudósok összefüggést találtak az epilepszia és az Alzheimer-kór között. Az Alzheimer-Epilepszia kutatócsoport MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 80 fő bevonásával végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy bizonyos epilepszia-ellenes gyógyszerek alkalmazásával a betegek életminősége javítható és állapotuk romlása lassítható.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170808_magyar_attores_az_alzheimer_kor_kutatasaban

 

Így még biztosan nem látta Van Gogh festményeit

 

Az előzetese alapján varázslatosnak tűnik a világ első festményfilmje. A Loving Vincent szerencsére Magyarországot sem fogja elkerülni. videó

Az emberek mozgását színészek játszották elő, a róluk készült felvételeket aztán újrafestették, a főbb szerepekben Robert Gulaczykt, a Vágy és vezeklés-ért Oscar-díjra jelölt Saoirse Ronant, a Koszorúslányok-ból ismert Chris O'Dowdt, Helen McCroryt és Jerome Flynnt (Bronn a Trónok harcá-ból) láthatjuk.

 

http://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20170808-most-ugy-lathatja-van-gogh-festmenyeit-ahogy-eddig-meg-soha-loving-vincent-olajfestmeny-saoirse.html

 

A nincstelen, 85 éves jazzdobost, Hideg István 56-os menekültet állítja példaként a nyugdíjasok elé a Los Angeles Times

 

„Teljes csoda, ahogyan él” – mondta egy barátja a 85 éves Steve Hidegről, egy Kelet-Hollywoodban élő magyar származású jazzdobosról. Los Angeles legnagyobb lapjában, az L. A. Times riportjában és az alábbi kisfilmjében mutatták be az idős, gyakorlatilag nyomorgó zenészt, aki több mint 60 éve veri a ritmust.

Az albérlete kb. 1000 dollár, míg a társadalombiztosítási bevételei csak 900 dollárt tesznek ki. A nehéz helyzetét három dologgal tudja orvosolni: szerény életvitellel, baráti segítséggel és heti egy fellépéssel.

Mint mondja, nem zavarja, hogy nincs semmije, mert a háború alatt sem volt semmijük, nincstelenül érkeztek Amerikába, és később sem fordult elő, hogy elég pénzük lett volna. Miután az apja meghalt a háborúban, édesanyjával és két testvérével sokat nélkülöztek, gyakran csak egy zsíros kenyér volt az egész napi étkezés, így most is úgy van vele, hogy ha egy nap csak egyszer ehet, akkor sem lesz éhes.

 

https://444.hu/2017/08/08/a-nincstelen-85-eves-jazzdobost-hideg-istvan-56-os-menekultet-allitja-peldakent-a-nyugdijasok-ele-a-los-angeles-times

Beolvasztással orvosolná a CT-hiányt a kormány

 

Ahelyett, hogy CT-t venne a kormány, inkább beolvasztja a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet.

Október elsejétől elveszítheti a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az önállóságát, az ország legkomolyabb szívgyógyászata az Egyesített Szent István-Szent László Kórház része lesz – tudta meg a Népszava.

A kardiológiai intézet beolvasztását Mészáros János helyettes államtitkár július 10-én kezdeményezte, néhány nappal azt követően, hogy kirobbant az úgynevezett CT-botrány. Emlékezetes: június 27-én a Klubrádió egyik hallgatója elmesélte, hogy súlyos állapotú unokáját „nyitott mellkassal” kellett átvinni a kardiológiáról egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség. Az eset óriási közfelháborodást váltott ki. A főigazgató, Ofner Péter, aki akkor nyíltan vállalva a problémát nyilatkozott a sajtónak – úgy tudjuk – mostanra a nyugdíjazását kérte. A részletekről szerettük volna megszólaltatni Ofner Pétert is, ám lapzártánkig megkeresésünkre nem reagált.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136969-gyorsitjak-a-kardiologia-beolvasztasat

 

Nincs nyoma, hogy számlázták volna a Fidesz 2010-es plakátjait

 

Büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt. Az ok: az eddig belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta: ha voltak szabálytalanságok, azért az akkori tényleges tulajdonosok és vezetők felelnek.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/08/nincs-nyoma-hogy-szamlaztak-volna-a-fidesz-2010-es-plakatjait/

Extrém árrés: Zsidai 23 ezerért bérli az ingatlant, amivel havi 2,6 milliót kereshet

 

Egyetlen éjszaka 88 ezer forintba kerül a Pest-Buda Hotel legexkluzívabb lakosztályában, miközben az üzemeltető Zsidai-csoport összesen csak havi 126 ezer forintot fizet azokért az önkormányzati lakásokért, ahol a luxusapartmanokat kialakították. Az árkülönbség akár 114-szeres is lehet, egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat. A budavári önkormányzatnak hiába dobtuk fel a kérdést, hogy ennyiből akár maguk airbnb-zhetnének, hogy ne Zsidai Zoltán Roy keressen a bérlakásokon.

http://hvg.hu/itthon/20170808_Extrem_arres_Zsidai_23_ezerert_berli_az_ingatlant_amivel_havi_26_milliot_kereshet

Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra

 

Nem kergeti tovább a külügyminisztérium az amerikai szövetségi kormányt a CEU-ról szóló megállapodással, hanem beéri a New York állammal kötendő egyezséggel, amelyet hamarosan alá is írnak - értesült a hvg.hu. A megállapodással az egyetem ugyanakkor csak az egyik, működését ellehetetlenítő feltételt pipálhatja ki: a lex CEU értelmében még New York-i kampuszt is kell létesítenie.

 

http://hvg.hu/itthon/20170808_ceu_megallapodas_magyar_kormany_new_york_allam

 

Észak-Korea már most valódi atomhatalom lehet, Trump tűzzel-vassal menne nekik

 

Észak-Koreának sikerült létrehoznia egy olyan miniatürizált nukleáris töltőfejet, amit be tud illeszteni a rakétáiba – áll egy bizalmas amerikai állambiztonsági jelentésben. Trump éles fenyegetéssel válaszolt a hírre.

Ha Kim Dzsongunnak tényleg van a rakétáikba illeszthető nukleáris töltőfeje, az azt jelenti, hogy a phenjani rezsim átlépett egy fontos mérföldkövet, hogy teljes értékű atomhatalom legyen.

A friss elemzést az Egyesült Államok legfontosabb katonai hírszerző szervezete, a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) készítette a múlt hónapban. Nem sokkal korábban egy másik amerikai jelentés is napvilágot látott, mely szerint Észak-Korea a korábban gondoltnál jóval több, akár hatvan atomfegyverrel is rendelkezhet. Független elemzők általában ennél kisebb számokról szoktak beszélni.

 

http://index.hu/kulfold/2017/08/08/eszak-korea_mar_most_valodi_atomhatalom_lehet/

 

Automata bullshit-detektort épít Soros félmillió dollárból

 

Az álhírek, kamuoldalak, fake news hírgenerátorok, átverésre építő médiamodellek és a valós adatokban is elbizonytalanító politikai mátrixok univerzumán szeretne sebet ejteni egy részben Soros György által finanszírozott projekt. A még fejlesztési szakaszban lévő szoftver, a novemberre ígért Full Fact amolyan fact-checking gép, „tényellenőrző” automata, mely rendes üzemmódban majd közvetlen emberi beavatkozás nélkül mondja meg egy hírről, hogy kamu vagy hiteles a tartalma.

A londoni székhelyű Full Fact szervezet Londonban működik. A projekt mögött részben Soros áll: ő és az eBay-alapító Pierre Omidyar adta az induláshoz szükséges félmillió dollárt. A szoftver, aminek a mostani verzióját a róla beszámoló Guardiannekis megmutatták, tesztverziója októberben lesz kész. Az ígéret szerint azonnal, valós időben képes lesz jelezni, ha az újságban, a TV-ben, vagy akár a parlamentben hamis állítás hangzik el.

 

http://index.hu/tech/2017/08/09/automata_bullshit-detektort_epit_soros_felmillio_dollarbol/

 

Újabb adathalász-támadások magyar bankok ügyfelei ellen

Az MNB közölte, hogy június óta feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen.

A nyár folyamán eddig három jelentős hazai bank – jelenlegi vagy korábbi – ügyfeleit érte adathalász-támadás a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) érkezett fogyasztói jelzések és piaci adatok alapján – áll az MNB mai közleményében.

A támadók a fogyasztók e-mail címein túl – új eszközként – sms-üzenetekkel is adategyeztetésekre szólítják fel a címzetteket. Ők maguk is éppen arra hivatkoznak, hogy biztonsági réseket akarnak megszüntetni, illetve az ügyfelek személyes adatait és tranzakcióit kívánják megvédeni.

https://itcafe.hu/hir/mnb_adathalasz_tamadasok.html

 

A menekültek nyaraltatásáról  Siewert  András

Egyenes beszéd ATV

Nem adják fel

 

http://www.atv.hu/videok/video-20170808-siewert-andras

 

Mészáros Lőrincék kirobbanthatatlanok, míg egyeseknek megkegyelmeznek

 

A roma önkormányzat és a Hit gyülekezet marad a rendszerben

Bár eddig a kormány arra törekedett, hogy minél inkább visszaszorítsa az alapítványi és magán-szakképzőiskolákat, egy júliusi döntéssel mégis megkegyelmeztek egy részüknek – tudta meg a Magyar Nemzet. Az állam úgy tudta kiszorítani az alapítványi intézményeket, hogy meghatározta, mely szakmákat támogat korlátlanul, melyeket korlátozottan, és melyeket egyáltalán nem. A korlátozottan támogatott szakképesítés keretszámait pedig évről évre lehetett csökkenteni. Így jól megfigyelhető volt az a tendencia is, hogy a szakképesítések fenntartói között évről évre kevesebb lett az alapítványi és magániskola.

 

https://mno.hu/belfold/meszaros-lorincek-kirobbanthatatlanok-mig-egyeseknek-megkegyelmeznek-2411542

 

Dollármilliókat követelnek a hackerek az ellopott HBO-adatokért cserébe

 

Hétfőn még azt írtuk, hogy az 1,5 terabájtnyi adatot lelopott hackercsapat nem pénzt akar, de kiderült, hogy az információért cserébe mégis milliókra számítanak. A hackerek Hollywood Reporterhezjuttatták el azokat az emaileket és személyes adatokat, amit az HBO-tól loptak, és azzal fenyegetnek, hogy ha nem kapnak pénzt, kiszivárogtatják a birtokukban lévő Trónok harca epizódokat, szkripteket és levelezéseket.

 

http://24.hu/kultura/2017/08/08/dollarmilliokat-kovetelnek-a-hackerek-az-ellopott-hbo-adatokert-cserebe/

 

Hosszú Katinka nem egyenlő a magyar úszósporttal

 

Wladár Sándor, aki a múlt héten hatodmagával lemondott a MÚSZ elnökségi tagságáról, hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. Moszkva olimpiai bajnoka lényegében ráerősített Vujity Tvrtko műsorvezető kérdésbe foglalt megállapítására, miszerint az úszószövetség elnökének kiválasztása ügyében Hosszú Katinkának nagyobb vétójoga van, mint magának Orbán Viktornak.

 

http://24.hu/sport/2017/08/08/hosszu-katinka-nem-egyenlo-a-magyar-uszosporttal/

 

Lehúzzák az árulókat az MSZP listájáról

 

A párt elnöke megelégelte a nyilvános össze-vissza beszélést.

Komoly büntetésre számíthat, aki kibeszél az MSZP-ből - mondta a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Molnár Gyula szerint a végső büntetés az lehet, hogy az illetőt lehúzzák a párt választási listájáról. Molnár azt mondta, a Botka László miniszterelnök-jelölt és Molnár Zsolt elnökségi tag közti vitát lezártnak tekinti, a vitákat nem a nyilvánosság előtt kell lefolytatni. Hozzátette, aki innentől kezdve mást képvisel, árt a pártnak, már nagy a tét.

„A miniszterelnök-jelölt nyilván nem fog stratégiát váltani, mert az övé, de ha bárki más teszi, hiszen olyan időszak felé közelítünk, amikor listák vannak, egyéni körzetekben való indulás a tét, az nem szerepelhet a listán.”

http://hvg.hu/itthon/20170808_Lehuzzak_az_arulokat_az_MSZP_listajarol

Életmódkiadványnak álcázott kormánypropaganda öntötte el a boltok polcait

 

Trükkös egy dolog a Konyhasziget nevű kiadvány: egy pálinkateszt és rántotthús-himnusz között a Nébih és a Földművelésügyi Minisztérium megpróbálja felmelegíteni a kettős élelmiszer-minőségi mérce kissé avas témáját. A némileg erőltetett, trendinek szánt cikkek uralma nem teljes, a lap a végén már hozza a szocialista üzemi lapok világát.

 

http://hvg.hu/itthon/20170808_nebih_propaganda_konyhasziget

 

Játékvezető halála - Az MLSZ elfogadta a jelentést, Csányi nem

Habár délelőtt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján azt közölték, hogy a pénteken, egy kánikulában teljesített futófelmérés közben Miskolcon elhunyt 54 éves amatőr játékvezető halálának ügyében elfogadták a tesztet szervező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság jelentését, délután már az jelent meg a szervezet honlapján, hogy a szövetség első embere, Csányi Sándor új vizsgálatot rendelt el. Az mlsz.hu-n olvasható hír szerint Csányi felkérte a szövetség Felügyelő Bizottságát, hogy az Orvosi Bizottság bevonásával folytassa a vizsgálatot, és az esetleges felelősség megállapítása céljából készítsen új, az eset minden körülményét alaposan mérlegelő jelentést.

 

http://nepszava.hu/cikk/1137081-jatekvezeto-halala---az-mlsz-elfogadta-a-jelentest-csanyi-nem

 

Idén is luxusjachttal szeli a horvát partokat Mészáros Lőrinc családja – Fotók

A felcsúti milliárdos lánya és újdonsült férje is használja a rejtélyes csodahajót.

 

Az Artemy névre keresztelt fehér luxusjacht – amelyre elsőként a magyarnarancs.hu talált rá tavaly nyáron – az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén, de nem Mészáros Lőrinc, hanem egyik lánya és az ő vendégei voltak a fedélzeten. Az első alkalommal csak Homlok-Mészáros Ágnest látták forrásaink a hajóról leszállni és több ismeretlen vendéget, de egy néhány nappal későbbi kikötéskor ott volt az újdonsült férj, Homlok Zsolt is, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/iden-is-luxusjachttal-szeli-a-horvat-partokat-meszaros-lorinc-csaladja-fotok-105745

 

Vannak tökös újságírók vidéken, akik nem feküdtek be a Fidesznek, és igazi sajtót csinálnak

 

Hogy lehet független újságot csinálni, amikor ellepik az országot Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Heinrich Pecina lapjai? Mutatjuk!

 

A friss Magyar Narancsban olyan vidéki szerkesztőségeket mutatunk be, amelyek a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló megyei lapok mellett csinálnak helyi sajtót – nem kevés sikerrel.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/vannak-tokos-ujsagirok-videken-akik-nem-fekudtek-be-a-fidesznek-es-rendes-sajtot-csinalnak-105742

 

EZ A GAZDAG FÉRFI HOZZA HAZA A BULGÁRIÁBAN KÓMÁBAN FEKVŐ LÁNYT. A KORMÁNY CSAK VONOGATTA A VÁLLÁT, EZ A CIVIL EMBER PEDIG SEGÍTETT

A száz leggazdagabb magyar egyikének segítségével kerülhet végre magyar orvosok kezébe Burkus Vanessza(19), aki barátjával és két másik magyarral szenvedett autóbalesetet július 19-én Bulgáriában. A fiatal lány azóta kómában fekszik Burkaszban. A gazdag ismeretlen 2 millió forintot ajánlott fel.

– Csak segíteni szeretnék, nem akarok hírverést – zárta rövidre a Délmagyarnak adott interjúját a névtelen milliomos. A lányért többen is összefogtak: egyesek pénzt, mások orvosi kapcsolatokat ajánlanak. Erre szükség is van, hiszen Vanessza kezelését családja nem tudja fedezni, és komoly nehézséget okoz a lány hazaszállítása is.

 

http://otpercpiheno.blogspot.hu/2017/08/ez-gazdag-ferfi-hozza-haza-bulgariaban.html

 

Nem is kell már néző a stadionba, a kormánymédia simán bekamuzza őket

 

Jó, hát azt eddig is lehetett tudni, hogy a magyar bajnokik hivatalos nézőszáma köszönőviszonyban sincs azzal, ahányan valóban szurkolnak a vadonatúj stadionokban. Volt hogy egyesével számoltuk meg a drukkereket, és sehogy sem jött ki, amit a klubok jelentek. 

A kormányközeli médiagépezet is rendre belezavarodik a kozmetikázásba, most például az MTI Balmazújvárosból 1800 nézőt jelentett, a Nemzeti Sportban már 2206 jelent meg (a nem kerek számok mindig sokkal hitelesebbnek tűnnek), Mezőkövesden a távirati iroda szerint 2300-an voltak, a Sportban már 3643-an. (A Nemzeti Sport online közvetítéseiben a legelején megtippelik a nézőszámot, ami mindig jóval alacsonyabb a hivatalos adatnál. Viszont a nézőszám-statisztikában már a klubok adatait használják. Így lesz rögtön 1700-zal több néző. A feltornázott eredmény így is lesújtó, pláne ahhoz képest, hogy számos új stadion már készen van. Nem csoda, hogy így nehezen fog megdőlni a zalaegerszegi rekord, a 16,7 szék/néző a frissen avatott stadionban.)

https://444.hu/2017/08/08/nem-is-kell-mar-nezo-a-stadionba-a-kormanymedia-siman-bekamuzza-oket

Karácsony Gergő: a Fidesszel is lehet kormányozni

Karácsony Gergely meglepő kijelentést tett az ATV Start című műsorában. A Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy egy választás után pofonból felállt Fidesszel össze lehet fogni.

z ellenzéki párt vezetője úgy fejtette ki véleményét, hogy szerinte koalícióba lépni olyan pártokkal, amelyek között sok – nem áthidalhatatlan – véleménykülönbség van, jó dolog. Hozzátette: amikor az ellenzéki pártok arányos választási rendszerről beszélnek, az azt jelenti, hogy koalíciós kormányokat akarnak ebben az országban.

 

http://nepszava.hu/cikk/1137045-karacsony-gergo-a-fidesszel-is-lehet-kormanyozni

Kacsoh Dániel Gondok a nyílt vízen

Álláspont. Mondanánk a távozókról, hogy elhagyják a süllyedő hajót, csakhogy legfeljebb csónakról beszélhetünk

Magyar Hírlap

A belvárosi liberális értelmiség új szerelme, a mozgalomból párttá avanzsált Momentum vezetősége egyre fogyatkozik. Egy héten belül két elnökségi tag jelezte, lelép, vagy lejjebb lép, talányos magyarázatokkal. Miközben a pár héttel ezelőtti, kilencszázalékos felmérési csúcsot lobogtatják, a vidékkel, de még a józsefvárosi közterületek ismeretével is hadilábon álló Fekete-Győr András vezette „kormányváltó erő” a lassú kiszenvedés jeleit kezdi mutatni. Láttunk már ilyet.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/95012/Gondok_a_nyilt_vizen

Dippold Pál Mentek lopni

Álláspont. Simon Gábor és Czeglédy Csaba, ha jól megnézzük, kitűnően érezheti magát

Magyar Hírlap

Ha kiszakítjuk magunkat az évtizedek óta ránk kényszerített píszí beszéd hálójából, megpróbálunk egy-egy sokakat foglalkoztató esetet józan paraszti ésszel megvizsgálni és értelmezni, akkor – most divatba jött szó következik – a fősodratúak azonnal kirekesztőt, fasisztát, a műveltebbek esetleg nácit sikoltanak. Itt van például Czeglédy Csaba szocialista politikus ügye.

http://magyarhirlap.hu/cikk/94917/Mentek_lopni

 

Trump naponta kétszer kap egy dossziét, amiben róla szóló pozitív hírek és jól sikerült képek vannak

 

Az elsőt reggel 9-kor, a másodikat délután fél ötkor kapja. A dossziék általában 20-25 oldalasak, és az elnök közvetlen beosztottjai versengenek egymással azért, hogy ki adja oda az elnöknek. A következő dolgokból áll össze a Trump által megkövetelt dossziék tartalma:

 

https://444.hu/2017/08/08/trump-naponta-ketszer-kap-egy-dossziet-amiben-rola-szo-pozitiv-hirek-es-jol-sikerult-kepek-vannak

 

Schöpflin: Nem Soros nyomja a gombot

 

Nem Soros György nyomja a gombot Brüsszelben, hogy hívják össze a parlamenti ülést Budapesten a CEU miatt – nyilatkozta az atv.hu-nak Schöpflin György. A fideszes EP-képviselő arra a kérdésre, hogy más fideszesek és Orbán Viktor miért láttatja Sorost „mindenható háttérhatalomnak”, azt mondta: „Ez a politika!"

 

http://www.atv.hu/belfold/20170808-schopflin-nem-soros-nyomja-a-gombot

 

Emberségből jeles: egy budapesti nő olyan felajánlást tett Cserdi fiataljainak, amit a “nagy emberek” sose fognak

 

A minap lettem figyelmes egy bejegyzésre amit Cserdi község facebook oldalára írt fel egy budapesti nő. Szabó Julianna , a Budapesti Műszaki Egyetem docense. A bejegyzést látván hihetetlen öröm töltött el, hogy vannak még ilyen jó szándékú emberek.

Íme a bejegyzés:

http://ellenszel.hu/2017/08/08/embersegbol-jeles/

 

Máté Gábor: Nem gondolok Orbán Viktorra

 

Máté Gábor a Katona József Színház igazgatójaként talán a legbátrabban nyúl társadalmi és közéleti kérdésekhez, mégsem célja a hatalom tűrőképességének próbára tétele. Hiszi, a színháznak az a célja, hogy olyan dolgok hangozzanak el, amik az élő embert izgatják, mégsem híve a színpadi vakkomondorozásnak, sorosozásnak. Nem akar ellenzéki színházat csinálni, és nem szeretné, ha ebben az időszakban ne látogatnának a Katonába FIDESZ-szavazók. Nem szereti azt, ami A bajnokcímű előadásuk megítélését jellemezte, viszont csattanós művészi választ adnak Pintér Bélával, aki már készíti az Ascher Tamás Háromszéken című előadást. Ebben a darabban Ascher Tamás, Bezerédi Zoltán és Máté Gábor saját magát alakítja majd, a történet pedig nem mindig a legelőnyösebb arcukat mutatja be. Nagyinterjú.

 

http://24.hu/kultura/2017/08/08/mate-gabor-nem-gondolok-orban-viktorra/

 

Mészáros Lőrincné: Nem csak a mi álmainkról van szó, hanem a ti álmaitokról is

 

Háromnapos konferenciát szervezett a Mészáros Alapítvány Balatonalmádiban. A szervezet olyan Vál-völgyi fiatalokat támogat, akiknek nehézséget okoz a tanulmányuk finanszírozása. Az alapítvány idén 126 diákot részesít havi 50 ezer forint ösztöndíjban.

Mészárosné Kelemen Beatrix, a felcsúti milliárdos felesége a konferencián azt mondta, hogy

olyan dologért tehetünk mi együtt, ami a mi térségünkért van. (..) Én azt gondolom, hogy nem csak mi álmainkról van szó, hanem a ti álmaitokról is. (..) Hiszen azon a helyen tanulni, és később élni is, azt gondolom, hogy az a világ legjobb dolga.”

Mészáros Lőrinc pedig az Echo Tv-nek azt mondta, a célunk az, hogy sikeres felnőtté váljanak ezek a gyerekek. Azt gondoljuk, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül tudjuk őket támogatni, és reméljük, hogy nagyon sikeres emberek lesznek.

http://24.hu/belfold/2017/08/08/meszaros-lorincne-nem-csak-a-mi-almainkrol-van-szo-hanem-a-ti-almaitokrol-is/

 

Távozik a TV2 Tények egyik kulcsfigurája

 

Tuka Nikolettának nagy álma volt a TV2 Tények című műsoránál dolgozni, most mégis távozik a csatornától, ahogy rajta kívül még két másik ember is elmegy.

 

http://24.hu/media/2017/08/08/tavozik-a-tv2-tenyek-egyik-kulcsfiguraja/

 

Péterfalvi: Legyen továbbra is jogszerű a titkos megfigyelés

 

A nemzetbiztonsági bizottságban is napirendre kerülhet az a törvénytervezet, amely lehetővé tenné, hogy egy a belügyi szervek titkos adatgyűjtésre alkalmas "megfigyelőrendszerhez" jussanak. A tervezet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökénél is kiverte a biztosítékot: azt állítja, hogy ha ebben a formában elfogadnák, komoly visszaélésekre adna lehetőséget.

A tervezet módosítás Péterfalvi Attilánál, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökénél is kiverte a biztosítékot. Máshogy nem nagyon lehet értelmezni azt az állásfoglalást, amit Péterfalvi a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkárának írt. A levélben Péterfalvi arra a következtetésre jut, hogy ha ebben a formában fogadja el a parlament a törvényt, akkor egy olyan, titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelőrendszer jön létre, amelynek felhasználását utólag nagyon nehéz lesz ellenőrizni. Ez magyarul azt jelenti, hogy egy olyan eszköz lesz az állam birtokában, amivel akár vissza is élhet. Nem biztos, hogy vissza is fog vele élni, de a lehetősége meglesz arra, hogy büntetlenül visszaéljen vele.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/08/megfigyeles_adattarolas_adatgyujtes_bm_pinter_peterfalvi_torvenytervezet#

Az alaptörvény ellen buzdítanak fideszes politikusok

 

Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához.

(Magyarország Alaptörvénye, XXVII. cikk (1) )

Ezt a passzust igyekszik ignorálni a fideszes országgyűlési képviselőtől kezdve fideszes polgármestereken át fideszes propagandalapokig mindenki, aki tűzzel-vassal irtaná a lehetőségét is annak, hogy néhány menekült pár napot a Balaton környékén tölthessen.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/08/migration_aid_menekultek_balaton_fidesz_media/

Az NGM kiszámolta, mennyi pénzt hoz a bulinegyed

 

Tállai András, az NGM államtitkára a témában érdeklődő DK-s képviselőnek, Oláh Lajosnak küldött válaszában leírta, azok a VII. kerületi székhelyű adózók, amelyeknek a fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában

közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá tavaly az államháztartás bevételeihez.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/08/az_ngm_kiszamolta_mennyi_penzt_hoz_a_bulinegyed/

 

Aláírást gyűjtenek, hogy Macron felesége ne lehessen first lady

 

Több mint 220 ezer aláírást gyűjtöttek össze Franciaországban azért, hogy Macron ne tehesse amerikai stílusú first ladyvé feleségét. A franciák egy részét megrémítette, hogy Macron a kampányában megemlítette: szerepet szán nejének a kormányában. Brigitte Macron saját stábot és irodát is kapna.

Bár az elnök leszögezte, hogy a felesége fizetésre nem lenne jogosult, sokan mégis a hivatal amerikanizálódásától tartanak, írja a Reuters. Egy Huffington Post által közölt felmérés szerint a szavazók 68 százaléka nem látná szívesen Brigitte Macront az amerikai típusú first lady szerepében.  

 

http://index.hu/kulfold/2017/08/07/alairast_gyujtenek_hogy_macron_felesege_ne_lehessen_first_lady/

 

AZ ALVILÁG ÜZLETELHET A LOPOTT INFORMÁCIÓKKAL

JÖVŐRE MILLIÁRDOS BÜNTETÉSEKET SZABHATNAK KI ADATVÉDELMI HIÁNYOSSÁGOKÉRT

Szemán László János Magyar Idők

 

A BKK-tól ellopott személyes adatokat a dark weben árulhatják a bűnözők. Az információk birtokában hamis iratokat készíthetnek, így visszaélések, csalások áldozataivá válhatnak az érintettek. Jövőre az Európai Unió szigorítja az információvédelmi előírásokat, és akár 3-6 milliárd forint büntetést is kiszabhatnak azokra a cégekre, amelyek nem felelnek meg a követelményeknek.

Már a szervezett bűnözők – és a terroristák – kedvenc internetes „piacterén”, a dark weben (sötét internet) kínálhatják eladásra azt a mintegy 8 ezer ember személyes adatait tartalmazó információhalmazt, amelyet hekkerek loptak el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) két, ügyfélszolgálati számítógépes rendszerének feltörésével.

 

http://magyaridok.hu/belfold/az-alvilag-uzletelhet-lopott-informaciokkal-2054728/

 

PANCSEREK AUGUSZTUSA

Orbán János Dénes Magyar Idők

 

A vizes vébé véget ért és a víz- meg véleménygyűrűi elcsitultak, a miniszterelnök szabadságra ment, így nem lehet megnyilvánulásaiba belekötni, és mindaddig, amíg ki nem derítik, hol nyaral és ennek kapcsán valamilyen összeesküvés­elméletet nem szőnek, nincs új téma. Márpedig valamivel csak kell loholni a strandokra az augusztus elején köztudottan politikai maszlagra kiéhezett magyar szavazók után. Úgyhogy akiknek olyannyira sürgős kormánygyaláznivalójuk van, hogy még egy rövid balatoni strandolás erejéig sem képesek szünetet tartani, megnyilatkoztak a népnek.

Jó napjai voltak Török Gábornak. Bevallom töredelmesen, én ezt a derék urat csak irigyelni tudom. Időnként böffent néhány mondatot, ami állítólag politikai elemzés vagy jóslat, és akkor azt sokan elolvassák, meghallgatják, és megállapítják, hogy egy baromság. És ezért kap pénzt. És híres is.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/pancserek-augusztusa-2052655/

 

FIDESZ: A METRÓBERUHÁZÁS KENŐPÉNZEI AZ MSZP ÉS AZ SZDSZ KASSZÁJÁBA KERÜLTEK

MTI

 

Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő szerint egyértelmű, hogy az Alstom-ügyből származó k

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése