2017, augusztus 8 - 08:29 Sajtószemle

Történelmi bronzérmet szerzett Baji Balázs

 

Bronzérmet szerzett Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon, ezzel beírta magát az atlétika történelmébe.

Baji Balázs 13.23 másodperces idővel jutott döntőbe 110 gáton a viadalon, s már ekkor káprázatosan futott: 0.120-as reakcióidővel rajtolt, majd végig az élen állva mellbedobással győzött.

Ez önmagában is fantasztikus eredmény, mivel eddig sprintszámban összesen két magyar döntős volt az atlétikai vébék történetében: Bakos György 1983-ban hatodik lett 110 gáton, Kovács Attila 1987-ben negyedik lett 100 méteren. Nem csoda, hogy Baji boldogan értékelte a döntőbe jutást.

http://24.hu/sport/2017/08/07/tortenelmi-bronzermet-szerzett-baji-balazs/

A világ legszürreálisabb autópályája: ilyet is csak a kommunista diktatúra tud

Válasz.hu /

Eric Lafforgue belga fotós az észak-koreai autópályákról készített képriportot, melyet a boredpanda közösségi oldalon publikált. Elmondása szerint azért izgalmas az ázsiai diktatúrában az autópályákon utazni, mert a fővárossal ellentétben itt láthatja a valódi életet. A rezsim kontrollja kevésbé érződik a vidék hétköznapjaiban.

Ráadásul, ahogy az alábbi képeken is látszik, az élmény kissé szürreális, ugyanis az ország autópályáin alig van gépjármű, mégis olyan szélesek, hogy nagy repülőgépek leszállására is alkalmasak, bár az utak minősége nem túl jó. Az észak-koreai államban minden megtervezett: amikor a fotós technikai szünetre kérte a sofőrt, az idegenvezető nem engedélyezte, hogy csak úgy leálljanak az autópálya mentén, mondván: az túl veszélyes.

 

http://valasz.hu/vilag/a-vilag-legszurrealisabb-autopalyaja-ilyet-is-csak-a-kommunista-diktatura-tud-124985

 

Észak-Korea megtorlással fenyegeti az Egyesült Államokat az ENSZ-szankciók miatt

 

A szombaton elfogadott ENSZ-szankciók miatt a kommunista ország azzal fenyegetőzik, hogy az Egyesült Államok ezerszeresen meg fog fizetni. A szankciók hatására Észak-Korea exportbevételei a harmadával csökkenhetnek. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a sorozatos rakétakísérletek miatt rendelt el szankciókat.

Az észak-koreai vezetés azt ígérte, hogy sosem fog lemondani a rakéta-és nukleáris arzenáljáról, a büntetéseket a növekvő katonai hatalma elleni amerikai vezetésű pánikreakciónak nevezte. „Nincs nagyobb hiba annál, mint hogy az Egyesült Államok azt hiszi, hogy területe biztonságban van az óceán felől”- írták arra utalva, hogy továbbra is olyan nukleáris rakétán dolgoznak, amely képes elérni az amerikai partokat.

 

https://444.hu/2017/08/07/eszak-korea-megtorlassal-fenyegeti-az-egyesult-allamokat-az-ensz-szankciok-miatt

 

Egy fiatal demokrata megöléséből a Trump-korszak legdurvább összeesküvés-elmélete lett

 

Seth Rich a Demokra Nemzeti Konvenció 27 éves alkalmazottja volt. Hajnalban sétált hazafelé, amikor két lövéssel megölték. Ez eddig egy „egyszerű” gyilkosság lenne, de Rich történetéből a politika ennél sokkal többet csinált.

A szélsőjobb tehát azt gondolja, hogy Clinton ügynökei lőtték agyon a hajnalban épp az FBI-hoz tartó Rich-et. Erre persze azon kívül, hogy kirabolni nem tudták, csak megölni, semmi bizonyíték nincs. De az összeesküvés-elméletekhez nem is kell bizonyíték.

A történet ott kezd igazán érdekes lenni, hogy nemrég kiderült, nem csak önmagától indult meg az elmélet a nagyvilágban.

Donald Trump ugyanis maga utasíthatta a Foxot arra, hogy hozzanak le egy kamucikket, ami megerősíti az elméleteket.

 

http://24.hu/kulfold/2017/08/07/egy-fiatal-demokrata-megolesebol-a-trump-korszak-legdurvabb-osszeeskuves-elmelete-lett/

 

Trump szerint a népszerűtlenségéről szóló kutatások csak álhírek

 

Donald Turmp a Twitteren nyilatkoztatta ki, hogy „a tábora sokkal nagyobb és erősebb, mint valaha (az álhírgyártók hamis mérései dacára). Nézzétek meg a gyűléseket Pennsylvaniában, Iowában, Ohióban”.

Az elnök arra gondolhatott, hogy a Quinnipiac Egyetem múlt heti felmérése szerint már csak a választók 33 százaléka elégedett a teljesítményével, ami Trump népszerűségi mélypontjának számít.

 

https://444.hu/2017/08/07/trump-szerint-a-nepszerutlensegerol-szolo-kutatasok-csak-alhirek

 

A magyar turizmus második embere retteg a külföldi turistáktól, veszélyesnek érzi őket, amiről egy nyilvános videóban beszél

 

Különösen szeretem ezt a fesztivált, de a fesztiválok között ez inkább a legmagyarabb, ahol jóval több a magyar, mint a külföldi turista, és az ember igazán otthon érzi, és leginkább biztonságban érzi magát szórakozás közben.

Bánhegyi, aki sok fotelkommentelővel szemben legalább tudja, hogy mekkora szemetek a külföldiek, hiszen ők adták a fizetését a KLM, a Nestlé, a T-Systems és a Telekom korábbi alkalmazottjaként, a videó más pontjain azért arról is beszél, hogy az ügynöksége hogyan akar több külföldit csábítani Sporon környékére. Eszerint gondolom kicseszésből.

 

https://444.hu/2017/08/07/a-magyar-turizmus-masodik-embere-retteg-a-kulfoldi-turistaktol-veszelyesnek-erzi-oket-amirol-egy-nyilvanos-videoban-beszel

 

Ez már az ördögi erők játéka - ismét idegen tárgy miatt nem csukódott egy új metró ajtaja

 

A BKV vezérigazgatója hozzátette, hogy – akárcsak az ominózus fakockás esetben – az ajtó most sem meghibásodott, hanem elakadt egy szerkezetben, egy oda nem illő tárgyban, ami nem tudni, hogy direkt, vagy véletlenül került oda. Azonban ez esetben egy metróüzemből származó tárgyról van szó, tehát akár egy szerelő tehette oda, ezt majd a rendőrségi vizsgálat kideríti – mondta Bolla.

A vezérigazgató kérdésünkre megerősítette, hogy a fakocka ügyében is folyik a nyomozás, ismeretlen tettes ellen. Egyre izgalmasabb fordulatokat vesz a 3-as metró ajtajának ügye, Tarlós István korábbi sajtótájékoztatóján már „az ördögi erők játékának” nevezte azt, ami a 3-as metróval történik.

 

http://hvg.hu/itthon/20170807_Ez_mar_az_ordogi_erok_jateka__ismet_idegen_targy_miatt_nem_csukodott_egy_uj_metro_ajtaja

 

"Beleállunk" - Nem mond le a menekültek balatoni nyaraltatásáról a Migration Aid

 

A segítő szervezet szerint ezek az emberek nem fognak feltűnést kelteni a tóparton, de nem biztos, hogy bármelyiküknek is lesz kedve odamenni az ellenük gerjesztett kampány után.

Csak oltalmazotti, menekült- vagy befogadotti státuszt kapott menedékkérőket üdültetne egy balatonparti településen a Migration Aid - közölte a hvg.hu-val a szervezet operatív koordinátora, Siewert András. Vagyis olyan embereket, akiknek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal már engedélyezte, hogy Magyarországon maradjanak. Egyszerre 2-3 család, vagyis 8-10 fő nyaralhatna, a velük lévő önkénteseknek is kell a hely. A cél, hogy segítsenek nekik feldolgozni a traumát, amelyen keresztül mentek.

"Potenciálisan pár tucat szír, iraki vagy afgán család jöhet szóba, augusztus 20-a környékén kezdődhetne a nyaralás"

 

http://hvg.hu/itthon/20170807_menekult_Balaton_nyaralas_migration_aid

 

Eddig közel 11 milliárd forint értékben kaptak állami megbízásokat Kuna Tibor cégei idén

 

A kormányt egyelőre hiába keresték, nem tudni, mennyit fizettek ki eddig a korábban a Fidesz-frakciónak dolgozó üzletember érdekeltségeinek.

Kuna cégei tavaly 2,3 milliárdos nyereséget termeltek, az üzletember viszont csak az egyikből vett fel osztalékot – 440 millió forint értékben.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170807_Eddig_kozel_11_milliard_forint_ertekben_kaptak_allami_megbizasokat_Kuna_Tibor_cegei_iden

 

Elítélte a szombathelyi bíróság a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőit

 

A passzivisták köztisztasági szabálysértés miatt figyelmeztetésben részesültek. A mostani döntés akár az aszfaltrajzversenyeknek is véget vethet.

 

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/a_birosag_is_elitelte_a_magyar_ketfarku_kutyapart

 

Amikor akkora lendülettel nyalod ki a helyi fideszes seggét az újságban, hogy az már gúnyolódásnak tűnik

 

Nyár van, tény, hogy nem könnyű témát találni. Láthatólag ezzel a problémával küzdött a Pécsma című baranyai fideszes propagandalap is, de végül megoldották ügyesen: írtak egy cikket arról, hogy amikor a nyaralása közben eleredt az eső, Csizi Péter, a város fideszes parlamenti képviselője elvitte a családját múzeumba.

A cikk a tökéletességet súrolja, benne ilyen mondatokkal:

https://444.hu/2017/08/07/amikor-akkora-lendulettel-nyalod-ki-a-helyi-fideszes-segget-az-ujsagban-hogy-az-mar-gunyolodasnak-tunik

Szlovákiában épít 1,8 milliárdért stadiont az Orbán-kormány

A pénzügyi válságban lévő révkomáromi stadiont annyiért újítják fel, amit minden szlovák klub megirigyelne.

 

https://mno.hu/belfold/szlovakiaban-epit-18-milliardert-stadiont-az-orban-kormany-2411368

 

A Momentum megcélozta Orbán Viktort

 

Miután olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésükkel meghátrálásra késztették a kormánypártot, a hipszter hazafiak komolyabb célokat tűztek ki maguknak. Az igen találó „hipszter hazafiak” kifejezést a Politico brüsszeli szaklap használja legújabb, Momentumról szóló riportjában, amiben megjegyzik, stabil Orbán és a Fidesz támogatottsága, vezetnek a Jobbik és az MSZP előtt.

De a Momentum bizakodik, Fekete-Győr András elnök azt mondta, mivel Magyarország többet költ a profi sportra, mint a felsőoktatásra, az ő előnyükké a felső vezetők sportimádata válhat.

Céljuk nem kisebb, mint egy vállalkozó, összetartó és modern Magyarországot építeni a 21. század Európájában. Ráadásul úgy számolnak, hogy az elvándorolt magyarok nyolcvan százaléka hazatérne, ha itthon megfelelőek lennének a körülmények.

http://24.hu/elet-stilus/2017/08/07/a-momentum-megcelozta-orban-viktort/

 

Bienerth Gusztávot váratlanul érte, hogy rágyújtották a házat

 

Bienerth Gusztáv a TV2 Mokka vendége volt. Úgy fogalmazott, a korábbi MÚSZ elnök, Gyárfás Tamás és közte élő és együttműködést célzó kapcsolat van.

 

http://24.hu/sport/2017/08/07/bienerth-gusztavot-varatlanul-erte-hogy-ragyujtottak-a-hazat/

 

Soha senki nem csalt, lopott, hazudott" - Gyárfás elbeszélgetett utódjával

 

Nem ezek Bienerth Gusztáv MÚSZ-elnök legjobb napjai: rendkívüli úszószövetségi közgyűlés közeleg, ahol minden bizonnyal napirendi pont lesz az elnök személye is - most pedig Gyárfás Tamás kért négyszemközti találkozót tőle, és, közleménye szerint, jól megmosta a fejét. A jelenlegi elnök egyre többször kerül ellentmondásba korábbi szavaival.

 

http://hvg.hu/itthon/20170807_Soha_senki_nem_csalt_lopott_hazudott__Gyarfas_elbeszelgetett_utodjaval

Itt a plakáttörvény-hekkelés újabb felvonása

 

Újabb jelöletlen plakátok lepték el hétfő hajnalra Simicska Lajos plakátcégének felületeit. Éppen azokat, amelyekre három hete a rejtélyes "A nép nem betiltható, de a kormány leváltható"-üzenetek kerültek. Az új hirdetések a Jobbik béruniós kezdeményezését népszerűsítik, de az ellenzéki pártnak állítása szerint megint semmi köze a plakáttörvény meghekkeléséhez. Örülni azért örül neki.

 

http://hvg.hu/itthon/20170807_jobbik_plakattorveny_simicska_lajos

 

Nyilván tartanak: országos plakátrazziát indított Lázár János

Kis nyári pihenő után újra maximális fokozatba kapcsolt a kormány plakáthadjárata: Lázár János kancelláriaminiszter keddi hatállyal utasításba adta a fővárosi és megyei kormányhivatalok dolgozóinak, hogy ellenőrizzék és listázzák a területükön található reklámhordozó felületeket, vagyis plakáthelyeket – derül ki a legfrissebb Hivatalos Értesítőből.

 

https://mno.hu/belfold/nyilvan-tartanak-orszagos-plakatrazziat-inditott-lazar-janos-2411507

Lovas István Afrika Magyarországa?

Ami ebben az afrikai országban történik, az maga a csoda. Vajon ki olvasott arról egyszer is, hogy a nagy migránsvándorlásban valaki Ruandából érkezett volna Európába?

Magyar Hírlap

Ruandában, a 11,8 milliós egykori belga gyarmaton pénteken tartottak választásokat. A részvételi arány meghaladta a 90 százalékot, és a tizenhét éve hatalmon lévő elnök, Paul Kagamé olyan arányban nyert újabb hétéves mandátumot, mint amilyen arányban az amerikai kongresszus újabban naponta szavaz meg neki nem tetsző országokra szankciókat és háborús fenyegetéseket.

Ez az az ország, amelyet folyamatosan, de különösen most annyi nyugati médiatámadás ér, amennyi a többi afrikai országot együttvéve nem. A Guardiantől az Economisten át a New York Review of Booksig mentek neki ennek a szerencsétlen országnak, ahol 1994-ben a gyilkos hutuk ruandai dokumentált adatok szerint több mint 1,1 millió embert irtottak ki, elsősorban az arisztokratikus megjelenésű, kisebbségi tuszikból, akiknek 70 százalékát ölték meg mintegy száz nap alatt olyan brutálisan és „olyan hatékonysággal, amely túllépett a náci Németországén” (írja az említett New York Review of Books).

http://magyarhirlap.hu/cikk/94916/Afrika_Magyarorszaga

Fiktív iskolaszövetkezeteket kapott Bodajk Czeglédyéktől

Egy alapítványi iskola címével és jóhiszeműségével élt vissza a Fejér megyei kisvárosban a baloldal adócsalással gyanúsított házi ügyvédjének cégcsoportja

Magyar Hírlap

A Fejér megyei Bodajkot is bajba keverte a Czeglédy Csaba által vezetett cég, amely ezen a településen is fiktív iskolaszövetkezeteket „működtetett”. A költségvetési csalással gyanúsított szombathelyi MSZP-s frakcióvezetőről közben kiderült, hogy többször fordult pártja nevében adatigényléssel a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94925/Fiktiv_iskolaszovetkezeteket_kapott_Bodajk_Czegledyektol

 

Soros Gyurka adakozik

 

Csodálatos találat a legjobb magyar blogtól: Soros György első médiamegjelenése, amikor a magyar sajtó a kilencéves „Soros Gyurka” első üzleti vállalkozásáról, egyúttal első politikai adakozásáról számol be. Két bankó, az oroszok elleni filantrópia kezdetei és egy kisztihand után bokázva távozó Soros, az „aranyszívű kis magyar”: Lupa-sziget, 1939.

 

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2017/08/07/soros_gyurka_adakozik/

 

Vona hazugságvizsgálós vitára hívná Orbánt

 

Az ellenzéki politikus elmondta, azt szeretné, hogy a vitán

mindkét fél viseljen hazugságvizsgálót,

valamint, hogy az olyan, valódi kérdésekről szóljon, mint

·         a nyugdíjrendszer fenntarthatósága,

·         a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetősége

·         és a demencia.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/07/nyugdijas_jobbik_orban_viktor_vona_gabor/

 

TGM: A másik lehetőség

 

A jelek szerint belenyugodhatunk, hogy legközelebb 2026-ban kerülhet sor Orbán Viktor miniszterelnök úr népszerű rendszerének megszüntetésére. Mit lehet akkor tenni?

Legutóbbi cikkem sok ellenvetést váltott ki. De a legfontosabb ellenérv ismert javaslatommal szemben nem vált nyilvánossá. Írásom legfontosabb vétsége szociológiai természetű: csakugyan nem ismerem a Magyar Szocialista Pártot mint valóságos szervezetet; legalább el kellett volna beszélgetnem a párt néhány vezetőjével és néhány jól tájékozott ismerőjével, mielőtt politikai tervet építek rá. Ez kétségtelenül súlyos hiba.

Azóta megkeresett néhány, az ügyben járatosabb ember. Egyikük azt mondta: Botka László szegedi polgármester azért válhatott miniszterelnök-jelöltté, mert az MSZP vezető körei amúgy is súlyos vereséggel számolnak; ez esetben pedig nyilvánvalóan egyszer s mindenkorra megszabadulnak Botkától, akire a kudarc felelőssége hárul majd. Botka baloldali fordulatot célzó tervébe (amely most is rokonszenves nekem) állítólag azért nyugodtak bele a voltaképpeni vezetők, mert tudják, hogy semmi esélye a megvalósításra.

http://hvg.hu/itthon/20170807_TGM_A_masik_lehetoseg

 

Lázárék lemondtak egy sor értékes magyar műkincsről

 

Nancy Goodman Brinker volt amerikai nagykövet gyűjteménye Amerikában marad, már nem akarja megvenni a magyar állam. Pedig Szinyeitől Aba-Novákon át Fehér Lászlóig rengeteg csúcsfestő képei vannak az egykori követ magyar képekre épülő kollekciójában. A művészeti világ szerint nem is olyan rossz, ha külföldön vannak a magyar alkotások, amik csak növelik a magyar művészet ázsióját.

 

http://24.hu/kultura/2017/08/07/lazarek-lemondtak-egy-sor-ertekes-magyar-mukincsrol/

 

Gond lehet - ezért jön újra Putyin Orbánhoz

 

Gond lehet a paksi bővítés körül, amit tovább súlyosbíthat, ha eldurvul az USA szankciópolitikája Oroszországgal szemben. Ezt feltételezi egy szakértő a mögött, hogy Vlagyimir Putyin idén másodszor is Magyarországra látogat.

 

http://www.napi.hu/Nemzetk%C3%B6zi%20Gazdas%C3%A1g/undefined.644862.html

 

Fenyegetőznek a menekültek miatt: bombázni fogják az olasz hadihajókat?

 

Engedély nélküli beavatkozásnak nevezte az olasz haditengerészet líbiai misszióját Halifa Haftár tábornok, a Líbia keleti felét uraló erők vezetője a Corriere della Sera című olasz napilap szerdai számában megjelent nyilatkozatában, megerősítve, hogy készek a líbiai területi vizekre lépő olasz hajók bombázására.

 

http://www.napi.hu/Nemzetk%C3%B6zi%20Gazdas%C3%A1g/undefined.644862.html

 

Kína is riadót fújt az atommal játszadozó Észak-Korea miatt

 

A Koreai-félszigeten kialakult helyzet közel került a válsághoz – jelentette ki a kínai külügyminiszter változtatva a korábbi pekingi politikán, amely nem látta annyira súlyosnak az észak-koreai rakétakísérleteket, mint az USA, Japán vagy Dél-Korea.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kina_is_riadot_fujt_az_atommal_jatszadozo_eszak-korea_miatt.645054.html

 

Fél lábbal már az Unión kívül

A magyar lakosság magatartása ellentmondásos, ugyanis nem érzi, hogy már félig az Európai Unión kívül vagyunk. A közösségnek tele van a zoknija velünk - mondta Róna Péter, az Oxfordi Egyetem tanára.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136871-fel-labbal-mar-az-union-kivul

 

MSZP: szimpla átverés a dupla családi pótlék

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy "ne verjék át" a magyar családokat: ha már bejelentették, akkor tényleg fizessék ki augusztusban a dupla családi pótlékot - mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint ugyanis Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának dupla családi pótlékról szóló bejelentése "szimpla átverés", hiszen valójában arról van szó, hogy a szeptemberi családi pótlékot utalják át augusztusban, azonban így a magyar családok szeptemberben "nulla forintot" kapnak. Szerinte Rétvári Bencének le kellene mondania.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136960-mszp-szimpla-atveres-a-dupla-csaladi-potlek

Feljelentést tesz az igazoltatás közben elhunyt férfi családja

 

Elértük a tragikus körülmények közt elhunyt férfi fiát, aki azt mondta a hvg.hu-nak, feljelentést tesznek. Nem érti, miért ment a helyszínre annyi rendőr. Állítása szerint a rendőrség egy ideig csak tanakodott, nem csinált semmit.

http://hvg.hu/itthon/20170807_Feljelentest_tesz_az_igazoltatas_kozben_elhunyt_ferfi_csaladja

 

BÁRHOL FELTŰNHETNEK AZ ÜDÜLŐ MIGRÁNSOK

Nagy Áron - Gidró Kriszta Magyar Idők

Titkolja a Migration Aid leendő „migránsüdülője” pontos helyszínét, s a szervezet vezetői azt sem tartják fontosnak, hogy terveikbe beavassák az érintett település lakóit, vezetőjét, mondván, az oltalmazottak szabadon mozoghatnak az országban. A Kis-Balaton környékén élők aggódnak a menekültek feltűnéséről szóló hírek miatt.

http://magyaridok.hu/belfold/barhol-feltunhetnek-az-udulo-migransok-2049907/

 

BOTKA LEFEJEZNÉ AZ MSZP-T

ÚJABB ORSZÁGJÁRÁSBA KEZD A SZOCIALISTÁK MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE

Bákonyi Ádám Magyar Idők

 

A huszonnyolc tagú MSZP-frakció­ból tizennyolcan, a tizennégy tagú elnökségből pedig kilencen nem kerülhetnek fel a párt listájára, ha Botka László betartja a saját programját – derül ki a Magyar Idők összeállításából. Mindeközben Molnár Gyula pártelnök elismerte, hogy egyelőre nem jönnek az eredmények.

http://magyaridok.hu/belfold/botka-lefejezne-az-mszp-t-2049235/

 

Egy lány az ördögbottal – hogy jut el a drog a fogyasztóhoz?

Az átlagember fejében tengerentúli filmek jelenetei villannak be, ha a drog fogyasztása, illetve terjesztése szóba kerül. Gettók sötét kapualjaiban ácsorgó fegyveres dealerek, egy adagért az anyjukat is eladó intravénás heroinfüggők. A partidrogok világába tett kirándulásom során ilyenekkel nem futottam össze. Azok a fiatalok, akik alábbi riportban mint fogyasztók és/vagy terjesztők jelennek meg, nem tűntek ijesztőnek, sem pedig visszataszítónak. Ahogy a “kábítószer áldozata” jelzős szerkezetébe se igazán férnek bele. Inkább látszottak tudatos fogyasztónak, akik nagyon is tisztában vannak a rizikókkal – némelyikük olyan szaktudással beszélt ezekről, hogy Zacher Gábor is megirigyelhetné.

Kutatómunkám nem volt veszélytelen – testközelből lehettem szemtanúja drogvásárlásnak, illetve annak, hogyan csempészik be az anyagot a szórakozóhelyre. Ilyenkor nincs kizárva, hogy belefutunk egy razziába – ahogy egyikük-másikuk volt is már szenvedő alanya ilyesminek. Drogpiaci körkép, pszichedelikus bulival felturbózva.

 

https://atlatszo.hu/2017/08/07/egy-lany-az-ordogbottal-hogy-jut-el-a-drog-a-fogyasztohoz/

Itt vannak a számok, indulása óta veszteséges a felcsúti kisvasút

Néha több volt a jegybevétel, mint az üzemeltetési költség, de összességében így is csak nyeli a pénzt a kisvasút. Lázár János szerint megtérülő beruházás, a számok alapján viszont úgy tűnik, hogy soha nem fog megtérülni.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/08/itt-vannak-a-szamok-indulasa-ota-veszteseges-a-felcsuti-kisvasut/

 

A visegrádiak, az EU és a sajtószabadság

Szinte semmit nem lehet annyira túlreagálni vagy annyira relativizálni a demokrácia minőségét befolyásoló tényezők közül, mint a sajtószabadság helyzetét. Amellett, hogy annak minősítése fontos elemei tekintetében szükségszerűen szubjektív, az sem segít, hogy a médiaviták résztvevői sokszor maguk sem ugyanazt értik sajtószabadságon. Az azonban még így is egyértelmű, hogy a V4 országokban a médiahelyzet összességében sehol nem mutat javuló tendenciát, a magyar és a lengyel kormányok sajtópolitikája pedig komoly kritikát váltott ki.

 

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2017/08/07/a-visegradiak-az-eu-es-a-sajtoszabadsag/

 

Miért ne lehetne vitatkozni a választójogról?

Írta: Constantinovits Milán

 

Élénk visszhangot váltott ki a Jobbik ötlete a szavazójog szűkítéséről: sokan egyenesen a demokráciát temették, mások arra figyelmeztettek, hogy ennyi erővel a féllábúaktól is megvonhatnánk. Pedig a felvetés tényleg megér néhány higgadt gondolatot, a választójog nem szent tehén.

http://mandiner.hu/cikk/20170806_constantinovits_milan_miert_ne_lehetne_vitatkozni_a_valasztojogrol

Az EU legnagyobb földbirtokosa lehet Csányi Sándor

 

A legnagyobb horvát napilap címlapján szerepel Csányi Sándor: a Jutarni List, úgy tudja, a magyar üzletember 20 ezer hektárnyi földterülethez juthat hozzá Horvátországban, magyarországi érdekeltségeivel együtt pedig az EU legnagyobb földbirtokosává válhat

http://mandiner.hu/cikk/20170807_az_eu_legnagyobb_foldbirtokosa_lehet_csanyi_sandor

 

Lemondott még egy elnökségi tag a Momentumban

 

Voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak, ami természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt egy országos mozgalommá. A Momentumon belül továbbra is azokat a területeket és ügyeket fogom képviselni, amelyek az eddigi elnökségi tagságomat is alapvetően meghatározták: az adatelemzői munkát segítem, és a külföldi pártokkal tartom a kapcsolatot

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/06/lemondott-meg-egy-elnoksegi-tag-a-momentumban

Németh Szilárd: A nemzetbiztonsági bizottság nem egy liberális kávéház

 

A nemzetbiztonsági bizottság nem egy liberális kávéház, ahol az újságban megjelent hazugságokról és blöffökről fecsegünk – mondta a Fidesz alelnöke az Echo Tv műsorában.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170807_a_nemzetbiztonsagi_bizottsag_nem_egy_liberalis_kavehaz

 

Gálvölgyi János: Az analfabéták nemcsak választanak, de választottak is

A művész súlyos mondatokat mondott napjaink történéseiről, annak ellenére, hogy hangsúlyozta:

Megpróbálom magam ebből az egészből, amennyire lehet kívül tartani.

Egy olyan közélet iránt érdeklődő, naprakész értelmiségi számára mint Gálvölgyi, mindez nem könnyű. Nem is sikerülhet. Markáns véleményét el is mondta:

https://zarojel.hu/galvolgyi-janos-az-analfabetak-nemcsak-valasztanak-de-valasztottak/

Hazafias ének- és tornaórát a magyar gyerekeknek! – jön az új Nemzeti alaptanterv

A hazafias és honvédelmi nevelés átgondolása nem jelenti új tantárgy bevezetését, tartalomról, életérzésről” van szó,ami már ma is megjelenik a történelemben, a földrajzban, de megjelenhet a zenében és a testnevelés órán is”

– jelentette ki a hétfői Magyar Időknek adott interjúban Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár. Hozzátette: „Ettől függetlenül, minden demokratikus társadalom oktatási rendszerében elengedhetetlen, hogy a lakosság felelőssége megjelenjen, amikor az ország védelmi képességéről van szó

https://zarojel.hu/maruzsa-hazafias-enek-es-tornaora/

Tényi István: A korrupciógyanús ügyek többségében nem járnak el a hatóságok

Hogyan telik mostanság egy „hivatásos” bejelentő élete? Unalmasan: az ügyészség és a rendőrség elhárít és tétlenkedik. A sorozatos feljelentéseiről ismert férfi április elejéig még Fidesz-tagként küzdött azért, hogy a hatóságok végezzék a feladatukat, és tárják fel vagy legalább vizsgálják a gyanús, illetve jó eséllyel jogellenes cselekményeket.

Nem tudom elhinni, hogy a miniszterelnök olyanokat engedett maga köré, akik egy gengszterfilmben is megállnák a helyüket – fejtette ki, majd arról beszélt: egyre több jel utal arra, hogy az ügyészség a kormány befolyása alatt működik és cselekszik, illetve a kormány ízlése szerint jár el.

 

https://mno.hu/belfold/tenyi-istvan-a-korrupciogyanus-ugyek-tobbsegeben-nem-jarnak-el-a-hatosagok-2411215

 

Célzsebekkel, könnygáz gránátokkal acélosítja magát a Honvédség

 

 mfor.hu

A tárca honlapján elérhető beszerzési dokumentumok egyike szerint összesen 3585 darab, 40 milliméteres könnygáz gránát beszerzésére írt ki nemzeti, tárgyalásos védelmi eljárást tendert július végén a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala. A pályázatra augusztus 23-ig lehet benyújtani az ajánlatokat. A leendő nyertesnek hat hónapja lesz teljesíteni a szerződésben foglaltakat.

A tárca az alábbi eszközökre írta ki a pályázatot:

  • 1425 darab lőtéri gyakorló barikádtörő gránát
  • 720 darab közeli hatótávolságú könnyfakasztó gránát
  • 720 darab nagy hatótávolságú könnyfakasztó gránát
  • 720 darab gumigolyós gránát

http://mfor.hu/cikkek/makro/Celzsebekkel__konnygaz_granatokkal_acelositja_magat_a_Honvedseg.html

Hasít Londonban az atlétikai vébé: eszükbe sem jutott, hogy valami végtelenül provinciális cirkuszt szervezzenek rá milliárdokból

Az atlétikai világbajnokság pont olyan nagy jelentőségű nemzetközi sportesemény, mint a „vizesvébé” – de azért rögzítsük, egyik sem az olimpia.

A vizesvébén épp túl vagyunk, jól emlékszünk a körítésre is. Pénteken Londonban is belecsaptak az atlétikai világbajnokságba, mondtak 2 db beszédet a zsúfolásig telt stadionban, Rebecca Ferguson elénekelte a himnuszt, s kisvártatva kezdődtek is a versenyek.

Szegény hülye angolok, nem tudnak élni.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/hasit-londonban-az-atletikai-vebe-eszukbe-sem-jutott-hogy-valami-vegtelenul-provincialis-cirkuszt-szervezzenek-ra-milliardokbol-105713

 

Értelmiségi találkozót szervez Botka László

„Demokrata gondolkodóknak” küldött meghívót az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki új „politikai-társadalmi víziót” alkotna.

Értelmiségi találkozót szervez augusztus végére, erről is beszélt országjárása első állomásán, Tiszaújvárosban Botka László.

A FüHü birtokába jutott az erre szóló meghívó szövege.

Ebben Botka László, a levelet miniszterelnök-jelöltként és szegedi polgármesterként is aláírta, „kedves barátaimnak” nevezve a megszólítottakat, azt írja, hogy

http://fuhu.hu/ertelmisegi-talalkozot-szervez-botka-laszlo/

 

Tét nélküli játék: ezért lép le annyi orvos az országból

pénzcentrum.hu

 

Biztos megélhetés, előrelépési lehetőség, megbecsülés - csak néhány ok, amit külföldön dolgozó magyar orvosok feleltek a Pénzcentrumnak arra a kérdésre, mégis miért döntöttek úgy, hogy a határon túl próbálnak szerencsét. A fizetés is sokkal jobb persze, mint itthon, de messze nem ez a legfőbb ok, amiért hátrahagyva szeretteiket, távol Magyarországtól kezdtek új életet.

Én sokáig haza akartam jönni, de ez az utóbbi időben megváltozott. Jövőképed van kint, ami idehaza már nincsen

 - mondja a 30 éves Krisztina, aki már négy éve él Németországban. Idegsebészeti szakirányt választott, de itthon esélye sem lett volna ilyen irányú képzésen részt venni. "Évente 300-350-en végzünk általános orvosként, miközben általában mindössze egy idegsebészeti rezidens hely van Magyarországon" - jegyzi meg. Azt mondja, esélyeit az sem könnyítette meg, hogy balkezes és hogy történetesen nő. Ezért úgy döntött, szerencsét próbál Németországban. "Tét nélküli játék volt: úgy voltam vele, hogy ha a kinti élet nem jön be, itthon bármelyik sürgősségi osztályon azonnal el tudok helyezkedni" - jegyzi meg.

 

https://www.penzcentrum.hu/karrier/tet_nelkuli_jatek_ezert_lep_le_annyi_orvos_az_orszagbol.1058261.html

 

Orbán és a tőkefelhalmozásának célja: a Kárpát-medence feletti magyar uralom

 

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése