2017, augusztus 5 - 09:27 Sajtószemle

 A klímaváltozás itt van, és megeszi a világot

 

A NASA frissen kiadott adatsora szerint a mérések kezdete óta most először volt olyan, hogy hét egymást követő hónap is rekordmeleget hozott. Elemzők szerint közel járunk ahhoz, hogy a globális felmelegedés ne nehezen felismerhető trend, hanem akár egy éven belül is kimutatható változás legyen. Összegzés arról, milyen messze is állunk épp attól, hogy az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás elpusztítsa mindazt, amit ma magunk körül ismerünk.

 

http://index.hu/tudomany/2016/07/31/a_klimavaltozas_itt_van_es_megeszi_a_vilagot/

 

Trump bejelentette: Az Egyesült Államok kilép a klímaegyezményből

 

Az Egyesült Államok kilép a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből - jelentette be csütörtökön Donald Trump. Az elnök szerint az amerikai munkásoknak nincs szüksége ártalmas megállapodásra, de kész arra, hogy újratárgyalja a feltételeket. Obama szerint Trump ezzel a kilépéssel elutasította a jövőt.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170601-az-egyesult-allamok-kilep-a-klimaegyezmenybol.html

 

 

Mészáros Lőrinc 11-szer jobban keres, mint Neymar

 

A brazil 222 millió euróért igazolt a Barcelonából a PSG-be, 2022-ig írt alá és évi 30 millió eurót kereshet. A brit Eurosport fontba átszámítva közli, hogy ez évi 26,8 millió, havi szinten 2,2 millió, naponta 73 571, óránként pedig 3065.

Ami forintban 1 031 446 forint. De ez sehol sincs a magyar gazdasági csodától, Mészáros Lőrinctől.

Ő ugyanis százmilliárd forinttal gazdagodott egyetlen év alatt, a 100 leggazdagabb magyar legutóbbi listája alapján.

Egy mikroblogger a Tumblrön levezette, hogy ez az év minden egyes napján 274 millió forintos gazdagodást jelent.

Óránként 11 millió forinttal.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/08/04/meszaros-lorinc-11-szer-jobban-keres-mint-neymar/

 

Engedéllyel itt tartózkodó menekültek pihennének a Balatonon, de jött egy fideszes

 

Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő facebookos bejegyzése szerint riadalmat keltett a lakosságban, hogy a Migration Aid nevű segélyszervezet egy osztrák magánszemély felajánlása nyomán a Balatonnál, egy Keszthelyhez közeli településen lévő telken, három, nyaralóként használt faházba a nyáron és a következő hetekben Magyarországon törvényesen tartózkodó, már oltalmazotti státuszban lévő menekültcsaládokat fogadna. A Zalai hírlap online megpróbálta felkutatni a helyet, és környékbeli polgármestereket kérdezgetett, akik a hír hallatán felháborodva nyilatkoztak, hogy

minden törvényes eszközt bevetnének, hogy megakadályozzák ezt.

Az oltalmazotti státuszban lévő, és jelentős traumán átesett menekültek pihenését az alapítvány finanszírozza. A szervezet képviselője, Siewert András azt mondta a lapnak, hogy az egyik település szélén lévő területről van szó, a szomszédok is osztrákok, németek, ezért nem tartanak a helyiek rosszallásától.

„Ez most induló projekt, hasonló Magyarországon még nem volt, nem tudjuk még megmondani, hogyan fog működni. Azokról van szó, akik Magyarországon tartózkodnak már és itt szeretnének maradni, itt próbálnak meg integrálódni, viszont anyagilag nincsenek olyan helyzetben, hogy ezt megengedhetik maguknak". Amúgy rászoruló magyar családokat is vendégül látnak.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/04/menekult_nyaralas_oltalmazott_balaton_manninger/

 

Próbaidős munkaszerződést kapott Balogtól több kórházigazgató

Zsarolják a kórházigazgatókat

Adtak három hónap próbaidőt a meghunyászkodásra – így értelmezte az egyik érintett az intézményvezetők címére a napokban érkezett állásajánlatot.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett szerint a főigazgatói pályázatok lebegtetésének kérdése aligha tekinthető másnak, mint a kórházvezetők zsarolásának. „Aki jól viselkedik, az maradhat, a többinek mennie kell, aki pedig nem értene a szép szóból, annak három hónapos próbaidőt is szabtak a meghunyászkodásra.”

 

http://nepszava.hu/cikk/1136652-zsaroljak-a-korhazigazgatokat

 

Megfagyott a levegő a stúdióban: Cserdiben minden cigánygyerek középiskolában tanul 

Csütörtökön a cserdi polgármester volt Kálmán Olga műsorának vendége, aki egymaga többet tesz a cigányság pozitív megítéléséért, mint az összes fideszes roma “szakpolitikus” együttvéve.

Bogdán László rögtön erősen kezdett:

http://nyugatifeny.hu/2017/08/04/megfagyott-a-levego-a-studioban-cserdiben-minden-ciganygyerek-kozepiskolaban-tanul-video

 

Ceglédi: Igen, jobb lett volna a vizes vébé nélkül

 

Lesz, akinek a cím is hazaárulás – a többieknek elmondom, miért gondolom így.

Jobb lett volna a vizes vébé nélkül. Persze, hajrá, magyar úszók, hajrá, magyar vízilabdások, és minden más magyar fürdőgatyás versenyző, őszintén mondom, hajrá. Nem veletek van a baj, ti teszitek, amit tudtok, Ez a dolgotok. De annak, hogy itt és most vizes vébét rendeztünk, egyetlen valódi előnye lehet: az, hogy végre kaptunk egy teljes diagnózist, tokától-bokáig. Hazugság, lopás, ostobaság, ízléstelenség, pofátlanság, kontár munkavégzés, következmények nélkül: ez ma a magyar államhatalom birtokosainak maximális képessége és igénye. Erre meg igen nehéz büszkének lennem.

http://hvg.hu/itthon/20170804_Cegledi_Igen_jobb_lett_volna_a_vizes_vebe_nelkul

Itt van megint valami, amitől drágább lett a vizes vb

 

Most a gazdasági hatáselemzés elkészítésére kötött szerződést módosították.

Közbeszerzési Értesítőben csütörtökön közzétett dokumentum szerint az eredetileg 17,6 millióról szóló összeget 25,5 millióra módosították. Ennyit kap végül a KPMG Tanácsadó Kft. a világbajnokság gazdasági hatásairól készített elemzésért.

 

http://hvg.hu/kkv/20170804_AItt_van_megint_valami_amitol_dragabb_lett_a_vizes_vb

 

Tusup: Ha Katinka amerikai úszó lenne, nem történne ez vele

 

Hosszú Katinka után edzője és férje, Shane Tusup is kifakadt pénteken, Facebook oldalán azt írta, ha az úszónő amerikai színekben versenyezne, a sportág istennőjeként tisztelnék, így azonban egyszerűen nem értékelik őt eléggé.

Borzasztóan elkeserít, hogy azt kell látnom, az úszósport egyszerűen nem értékeli eléggé Katinkát. Utálhattok érte ha akartok, de el kell mondanom, mert igaz: ha amerikai színekben úszna, nem történne ez vele, a sportág istennőjeként tisztelnék. 

– írta Tusup, hozzátéve azt is, hogy lehet ezen vitatkozni, de a lelke mélyén mindenki tudja, hogy ez az igazság.

 

http://index.hu/sport/uszas/2017/08/04/hosszu_katinka_shane_tusup_uszas/

Úszóháború: Hargitay szerint egyszerűen nem igaz, amit az elnök mond

Hargitay András háromszoros világbajnok:

Gyárfás Tamás lemondása után Bienerth Gusztávot nem azért választották meg, mert jobb perspektíva volt, hanem a hirtelen kialakult helyzetben ő jelentette az egyetlen opciót. Kinevezése után beszéltem vele. Azt javasoltam, nyugodtan támaszkodjon a régi elnök hatalmas hazai és nemzetközi tapasztalatára. Ehhez képest mindig ellene határozta meg a saját pozícióját, mi több, a szövetség gazdálkodásáról olyan dolgokat sugallt, amelyek valótlanságok. Az első elnökségi ülésén, amelyen részt vettem, megtapasztaltam azt a stílust, despota szándékot is, ami minden képzeletet felülmúlt. Én eztán távoztam, de folyamatosan azok a visszajelzések érkeztek hozzám a sportág főszereplőitől, az edzőktől, hogy

azok a patetikus nagy szavak, ígéretek, amelyeket elnök úr rendre kinyilatkoztat, egyszerűen nem igazak. Ezt amúgy én is tapasztaltam. Márpedig a hazugságok a sportban nagyon gyorsan lelepleződnek.

Ami igazán kiütötte a biztosítékot:

 

http://24.hu/sport/2017/08/04/uszohaboru-hargitay-szerint-egyszeruen-nem-igaz-amit-az-elnok-mond/

 

Bienerth: Ezek a múlt támadásai

 

Egy árnyékkal küzd Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke, aki súlyos visszaélésekre bukkant a Deloitte-vizsgálatba betekintve. Hazai és nemzetközi támadásoknak van kitéve, de ezt a munkaköri leírása szerint állnia kell. Úgy érzi, az úszótársadalom számára túl újszerű volt, hogy titkosan, félelem nélkül szavazhat. Interjú

http://24.hu/sport/palyan-kivul/2017/08/04/bienerth-ezek-a-mult-tamadasai/

Lamperth Mónika szervezte a titkos MSZP–DK-találkákat

Szöges ellentétben áll Botka és a fővárosi szocialisták véleménye a Gyurcsány-kérdésben

Magyar Hírlap

Az MSZP és a DK közötti fővárosi egyeztetések bázisa Rákospalota volt, közvetítője pedig Lamperth Mónika jegyző, Gyurcsány egykori belügyminisztere – tudta meg lapunk. Botka László bejelentése után, miszerint Molnár Zsolttól Tóth József veszi át Budapesten a választási felkészülést, forrni kezdtek az indulatok a fővárosi szocialistáknál, még ha ezt titkolják is.

„Lezárult az újpalotai saga. Érdekes vége lett: az LMP és a Jobbik szavazataival ment át az óvodafelújítás fideszes túlárazása! Fidesz–LMP–Jobbik mutyi?” – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet. A helyi tévé tudósításából kitűnik, Gy. Németh szívén viseli Budapest XV. kerületében az óvodások sorsát, az egykori újbudai szabad demokrata Lakos Imre társaságában a helyszínen leplezte le a „Fidesz–LMP–Jobbik” összejátszást, ami után zöld utat kapott az óvodafelújítás.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94767/Lamperth_Monika_szervezte_a_titkos_MSZPDKtalalkakat

Fidesz: A szocialisták szétlopták és tönkretették az egészségügyet

Százmilliárdokkal több pénz jut az egészségügyre a Fidesz-KDNP kormányzása óta

MH/MTI – 2017.08.04. 14:46 

A Fidesz-frakció szerint azok a szocialisták beszélnek egészségügyről és "zsebtömésről", akik amellett, hogy "szétlopták és tönkretették" az egészségügyet, jelenleg is "több korrupciós botrányban" érintettek.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki közleményében, hogy a nap folyamán sajtótájékoztatón Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, bár a magyar lakosságot a legjobban az egészségügy problémája érdekli, a kormánynak az a fontos, hogy Mészáros Lőrinc zsebét még jobban meg tudja tölteni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/94718/Fidesz_A_szocialistak_szetloptak_es_tonkretettek_az_egeszsegugyet

 

Olyan oltári nagyot bakizott Balog Zoltán, hogy Jézus is migrént kapott

 

Mindenekelőtt egy aprócska teológia következik: még azoknak is, akik a kereszténységet csak hírből ismerik, felsejlik, hogy a Biblia két nagy részből áll, az Ószövetségből és az Újszövetségből. Előbbiben van a sok, megjegyezhetetlen név, családi kötelék, utóbbi pedig leginkább Jézust hájpolja és sokkal átláthatóbb, könnyebben értelmezhető.

Balog Zoltán miniszter, aki egyébként lelkész, szintén belekeveredett az Ószövetség szövevényes cselekményeibe, így egyszerűbbnek tartotta, ha a könnyebb utat választva ráfogja Jézusra a tízparancsolatot. 

http://pestibulvar.hu/2017/08/04/olyan-oltari-nagyot-bakizott-balog-zoltan-hogy-jezus-is-migrent-kapott/

 

MEGSAJNÁLTÁK A KANCELLÁRT

Pilhál György Magyar Idők

 

A porcelánboltba látogató elefánthoz hasonlítja Magyarország külügyminiszterét a Népszava etikettszakértője. Sebes György szerint Szijjártó Péter nem elég diplomatikusan reagált az osztrák kancellár hazánkat mószeroló minapi nyilatkozataira. (Itt jegyzem meg, Christian Kern újabban nem túl népszerű odahaza – ilyenkor szokás a külpolitikába menekülni…) Kancellár uram előbb a német Frankfurter Allgemeine Zeitung, majd az osztrák Österreich című lapnak azt mondta, hogy az EU-szabályok megsértése miatt csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország pénzügyi támogatását – ha már egyszer megbuktatni nem lehet ezeket a „rezsimeket”. Szijjártó viszont a kancellár figyelmébe ajánlotta: nem szerencsés, ha valaki beleszól egy másik ország belügyeibe. Meg aztán vége a Monarchiának, Budapesten és Bécsben nem kell egyformán gondolkodni. A liberális gőgösséget meg egyébként sem szeretjük, tájékoztatta a külügyminiszter az igehirdető sógort.

 

http://magyaridok.hu/paca/megsajnaltak-a-kancellart-2041783/

 

NEM ÖNÁLLÓ A MOMENTUM

VÁLLALKOZÓK SZABHATJÁK MEG A KIS PÁRT POLITIKÁJÁNAK IRÁNYÁT

Magyar Idők

 

Hasonlóan a Jobbikhoz, amely a híradások alapján úgy tűnik, egyre inkább Simicska Lajos befolyása alá kerül, az olimpiaellenes kampánya után párttá szerveződött Momentumot is néhány nagyvállalkozó tarthatja pórázon a Heti Válasz riportja szerint.

A lapnak megszólaló Raskó György, az Antall-kormány földművelésügyi tárcájának közigazgatási államtitkára, sikeres agrárvállalkozó nyíltan felvállalta, hogy a támogatásáért cserébe milyen elvárásai vannak a Fekete-Győr András elnökölte mozgalommal szemben. „Például legyen a finnekére hasonlító hangsúlyos szabadelvű programjuk oktatás, nevelés, szakképzés terén” – fogalmazott a volt MDF-es, majd MDNP-s országgyűlési képviselő. Hozzátette: a momentumosok nem szövetkezhetnek az MSZP-vel és a DK-val, s nem mutathatják magukat belvárosi liberális értelmiségi pártnak sem. Ugyanakkor nyugatos stílust vár el tőlük. A cikkből egyébként az is kiderül, hogy Raskó családilag is érintett a Momentumban: fia a pártban dolgozik.

A momentumos gazdasági holdudvarhoz tartozik a korábban Bokros Lajost, majd Juhász Pétert támogató Graphisoft-alapító, Bojár Gábor. Őróla azt is érdemes megjegyezni, hogy az ezredforduló környékén a magyarországi Soros Alapítvány kuratóriumi tagja volt, így befolyása lehetett a szervezet tevékenységére akkor, amikor az a 2002-es választási kampányban a polgári kormányzás megbuktatása érdekében támogatta a különféle liberális szervezeteket, és közvetve Botka László szegedi kampányát is. 

 

http://magyaridok.hu/belfold/nem-onallo-momentum-2041285/

 

MOLNÁR ZSOLT LAPTOPÜGYE IS SZAKBIZOTTSÁGI TÉMA VOLT

Magyar Idők

 

Az országgyűlési választási rendszer informatikai védelméről, a magyarországi rendezvények biztosításáról és a letelepedési kötvényekről is tárgyalt zárt, rendkívüli ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke először hétfőre hívta össze a testület rendkívüli ülését, de az a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt. A mintegy kétórás csütörtöki ülés után Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke felidézte: az utolsó nemzetbiztonsági bizottság ülésen konszenzussal abban állapodtak meg, hogy a két parlamenti ülésszak között csak akkor hívnak össze rendkívüli ülést, ha nagyon alapos és indokolt témák vannak. – Most ilyen volt az országgyűlési választási rendszer informatikai védelmével kapcsolatos döntések meghozása – emelte ki Németh, aki szerint kiderült, hogy a hétfőre összehívott, valójában Soros György érdekeit szolgáló rendkívüli ülés témái hírhamisításon, rosszindulatú ellenzéki hazudozáson alapulnak.

 

http://magyaridok.hu/belfold/molnar-zsolt-laptopugye-szakbizottsagi-tema-volt-2040220/

 

A NAV cáfolja a NAV-ot Czeglédy-ügyben

 

A Csongrád Megyei Főügyészség most sem tudott egyetlen fiktív számlát sem felmutatni. „Határozott álláspontunk, hogy Czeglédy Csaba semmilyen bűncselekményt nem követett el. A NAV éppen most mondta ki, hogy erre nincsenek bizonyítékok” – tette hozzá Hankó Faragó Miklós.

Egy kérdésben azonban a védő egyetértett Budai Gyulával, aki sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva kifejtette, hogy „a kormánypártoknak valamilyen döntést kell hozniuk annak érdekében, hogy a károsult diákok ne csak a büntetőeljárás befejezésekor, hanem sokkal előbb hozzájussanak az őket megillető fizetséghez.”

Hankó Faragó szerint nem a Human Operator mulasztása okozta, hogy „néhány diák nem jutott a pénzéhez”. A nyomozás megkezdésekor mind a cég, mind a cégek vezetőinek valamennyi számláját zárolták, ezzel lehetetlenné téve a további kifizetéseket. „Budai az ügyészségnek és a bíróságnak mondja el, hogy szabadítsák fel a számlákat” – üzente a védő a fideszes politikusnak.

https://zoom.hu/2017/08/01/a-nav-cafolja-a-nav-ot-czegledy-ugyben

 

Minden ruha, minden tárgy véres volt a Budapestről Londonba repülő Klaudia bőröndjében

A Nagy-Britanniában élő Klaudia az esküvője kedvéért jött Budapestre, ahonnan 

 ma, vagyis pénteken tegnap, vagyis csütörtökön repültek vissza a londoni Southend repterére a Flybe légitársasággal. Hazaérkezéskor vették észre, hogy hiányzik a korábbi rossz tapasztalataik miatt a bőröndjükre felapplikált kis számzáras lakat. Rosszat sejtve nyitották ki a bőröndöt, de amit láttak, arra tényleg senki sem lehet felkészülve:

 

https://444.hu/2017/08/04/minden-ruha-minden-targy-veres-volt-a-budapestrol-londonba-repulo-klaudia-borondjeben

 

Németh Szilárd: Azoknak az útjában állunk, akik már elrontották az életüket

A közrádió készségesen megkérdezte a "Soros-témákról", a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke pedig beszélt fodrász szalonok pletykaközpontjáról, botrányról és káoszról, végül eljutott oda, hogy ellenfelei elrontották az életüket.

Németh Szilárd és a közrádió riportere között a következő párbeszéd zajlott (itt meghallgatható az egész, 3:43-tól):

 

https://444.hu/2017/08/04/nemeth-szilard-azoknak-az-utjaban-allunk-akik-mar-elrontottak-az-eletuket

 

Csak úgy szórta a magyar kormány a pénzt a kazahsztáni világkiállításra

Először 189 millióról volt szó, aztán hirtelen milliárdos költés lett belőle. Luxushotel és egy ismerős fideszes figura is feltűnik a háttérben.

A munkálatokat részben elnyerő L.A.C. amúgy azé a Horváth Lászlóé, aki már évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Fidesz köreivel, és a HVG

 

 legutóbb 3,2 milliárd forintra becsülte a vagyonát. A gyakran csak fideszes, ám kevéssé ismert oligarchaként emlegetett Horváth régóta foglalkozik kazah ügyekkel, jóban van a Kazahsztánt sokszor dicsőítő Varga Mihállyal és Fazekas Sándorral, és elvileg a Nazarbajev családdal is, és ő a tiszteletbeli kazah konzul is. De ő volt az is, aki 2014-ben, amikor betöltötte az 50. életévét, igen hangos magántűzijátékot szervezett a fővárosban, amit Budapesten kívül is hallani lehetett, továbbá Horváth csapott le a kegyvesztetté vált Spéder Zoltán BIF-részvényére is, amiről nemrég részletesen írtunk.

 

http://magyarnarancs.hu/gazdasag/csak-ugy-szorta-a-magyar-kormany-a-penzt-a-kazahsztani-vilagkiallitasra-105693

 

Nézze meg, mit épít Varsó, Prága és Bukarest, amíg mi a 3-as metrót toldozgatjuk

 

Míg mi csak a 3-as metró felújításával és alig 5 km új villamospályával gazdagodunk, Varsóban új villamos és új metró épül, Bukarest két metrót is épít, Prágában 20 kilométer új villamost adnak át 2019-ig.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170804_Nezze_meg_mit_epit_Varso_Praga_es_Bukarest_amig_mi_a_3as_metrot_toldozgatjuk

Die Presse: Orbán a regionális médiát is magának akarja

 

Magyarországon az utóbbi években jelentősen zsugorodott a média sokszínűsége, legalábbis a nyomtatott sajtótermékek piacán, de a digitális médiában is észrevehetők olyan törekvések, hogy a legnagyobb online portálok kormányhoz közeli kezekbe kerüljenek – állapítja meg cikkében a Die Presse tudósítója.

 

http://hvg.hu/itthon/20170804_die_presse_orban_a_regionalis_mediat_is_maganak_akarja

 

Botka szerepet osztott Kunhalminak is az MSZP-kampányban

„A párt döntéseinek megfelelően halad a felkészülés a kampányra, ezen dolgozunk az országos vezetéssel, Botka László miniszterelnök-jelölttel és az általa e munka segítésére felkért Tóth József XIII. kerületi polgármesterrel” - jelentette ki a Népszavának Kunhalmi Ágnes. A szocialisták budapesti elnöke azt követően nyilatkozott lapunknak, hogy a párt budapesti elnöksége, az országos vezetés korábbi döntésének és az alapszabályban foglaltaknak megfelelően, javaslatot tett a Budapesti Választási Bizottság felállítására. A testület elnöke az alapszabály értelmében az MSZP budapesti elnöke. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1136763-botka-szerepet-osztott-kunhalminak-is-az-mszp-kampanyban

 

Netanjahu már gyanúsított

Megvesztegetéssel, csalással, a bizalommal való visszaéléssel gyanúsítják az izraeli kormányfőt. Az izraeli rendőrség megerősítette, két ügyben is nyomozás folyik a miniszterelnök ellen. Minderre akkor derült fény, amikor a nyomozók a bíróságtól a nyilvánosság kizárását kérték a Netanjahu volt személyzeti főnökével folyó tárgyalásokkal kapcsolatosan. Ari Harow lenne a vád koronatanúja, az engedélyt szeptember 17-ig meg is kapták a Haaretz beszámolója szerint. A miniszterelnök családjának egyébként is rossz hete volt, feleségét a kormányfői rezidencia költségtérítései miatt hallgatta ki a rendőrség, 26 éves fiát pedig a sajtó támadja aranyifjú életmódja, s a közösségi média oldalain megjelent arrogáns, durva kijelentései miatt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136765-netanjahu-mar-gyanusitott

 

Vádalkut kötött Netanjahu korrupciós ügyeinek koronatanúja

Vádalkut kötött az ügyészséggel Ari Harow, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt kabinetfőnöke és bizalmasa, hogy koronatanúként átadja a birtokában lévő információkat a Netanjahu ellen korrupció gyanújával folyó vizsgálatok ügyében – jelentette pénteken a ynet.

 

http://izraelinfo.com/2017/08/04/vadalkut-kotott-netanjahu-korrupcios-ugyeinek-koronatanuja/

 

Vádesküdtszék vizsgálja Donald Trump ügyeit

Robert Mueller, az orosz beavatkozást feltáró különleges ügyész lépésével új szakaszba lépett az elnök és emberei elleni nyomozás.

http://nepszava.hu/cikk/1136769-vadeskudtszek-vizsgalja-donald-trump-ugyeit

Kiszivárgott Trump néhány kínos telefonbeszélgetése

Trump sem a mexikói elnökkel, sem az ausztrál miniszterelnökkel nem viselkedett túl elegánsan. Malcolm Turnbullra a telefont is rácsapta.

Az amerikai elnök arra kérte egy telefonbeszélgetés alkalmával Enrique Pena Nieto mexikói államfőt, hogy ne beszéljen a sajtónak a két ország határán építendő falról, mert az nem olyan fontos – ezt írta csütörtökön a The Washington Post, amely nyilvánosságra hozta Trump több telefonbeszélgetésének leiratait.

http://hvg.hu/vilag/20170804_kiszivargott_trump_nehany_kinos_telefonbeszelgetese

 

Lendvai Ildikó Ideiglenesen hazánkban állomásozó…

Pár évig Orbán vitorláját tényleg duzzasztotta a szél. A tétova Unió néhány országában példája követőkre talált. Saját pártcsaládja kínosan feszengett, de az európai szélsőjobb szövetségesre lelt benne. Nyíltan drukkolt az osztrák Szabadságpártnak, Le Pennek, az európai vezetők közül egyedül Trumpnak is. Ugyan előtte álszent újsághirdetésben propagálta a maradást, de a Brexitet végül mint a brüsszeli elit elleni lázadást üdvözölte. Putyin „trójai falovaként” kezdték emlegetni. Divatba jött: cikkezett róla a világsajtó. Igaz, nem elismeréssel, de hát a primadonnáknak is mindegy, csak beszéljenek róluk, kell az, ha valaki főszerepet akar kapni.

Már Trump és Putyin mellé képzelhette magát, az új illiberális szentháromság tagjaként. Mint aki „kinőtte” az országot. Tölgyessy Péter nyilatkozta Népszava-interjújában: „Az Orbán-rendszer egy világméretű trend részeként emelkedett fel, a legvalószínűbb, hogy egy másik nemzetközi irány hatására bukik majd el.” Bukásról nincs még szó. de a trend megszakadt. Orbán nagy tervei szertefoszlottak, Európa inkább kiutálja, mint hogy vezérévé tegye. Aspirációit le kell szűkítenie az országra, ahonnan katapultálni akart.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136736-ideiglenesen-hazankban-allomasozo

Így egyezkedtek a háttérben a nagy német autómárkák

Példátlan büntetéseket fizethetnek a német autógyártók, ha megáll a kartellvád, miközben rengeteg pénz kell a fejlesztésekre is.

 

http://valasz.hu/uzlet/igy-egyezkedtek-a-hatterben-a-nagy-nemet-automarkak-124960

Most épp annak kell örülni, hogy Orbán Viktor bemutat Angela Merkelnek

Hasítanak a német eBayen az Orbán Viktoros pólók – írja a 888.hu. Hogy mit jelent a hasítanak a pólók az eBayen, az nem derül ki az írásból. Gondoltam, mindenki ezt veszi, vagy valami, de szó nincs ilyesmiről.

Mindegy, hasítanak a pólók, oszt jó napot. Ja, és lehet sivalkodni.

Azért megnéztem a pólót a fellelési helyén is: Orbán Viktor vigyorogva bemutat, alatta a felirat, „Fuck you Merkel”. Valószínűleg ez lesz idén a legnépszerűbb német hülyeturista póló Budapesten, már előre látom, ahogy az eddig csak simán csont részeg derék német bulizók ügyesen és stílusosan belopják a partiba az európai politikát. És akkor most lehet sivalkodni.

http://valasz.hu/itthon/most-epp-annak-kell-orulni-hogy-orban-viktor-bemutat-angela-merkelnek-124974

Tusk: Közelebb kerültünk a lengyel EU-kilépéshez

 

„Egy kérdőjel függ Lengyelország európai jövője felett” – nyilatkozta Donald Tusk volt lengyel kormányfő, az Európai Tanács elnöke az EUobserver szerint. Az uniós állam- és kormányfők üléseit elnöklő politikus szerint nagyon veszélyes, hogy „ennyire arrogánsan” veszi semmibe a lengyel vezetés az Európai Bíróságot.

Egy erdő robbantotta be a vitát

Elsőre nem tűnik akkorának az ügy, hogy a lengyelek EU-tagsága függjön tőle. Az Európai Bíróság egy ritka állatfajoknak otthont adó ősfás erdőben tiltotta meg a beindított fakivágásokat. A kitermelés ellen környezetvédelmi szervezetek és az ENSZ kulturális szervezete is tiltakozott, amely a világörökség részeként védi az erdőt.

Az ítélet figyelmen kívül hagyása viszont a gyakorlatban azt jelenti, hogy

a lengyel kormány semmibe veszi az uniós jogrendszert, aminek a tiszteletben tartása az EU-tagság alapja.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/08/04/tusk_kozelebb_kerultunk_a_lengyel_eu-kilepeshez/

Az agresszív propagandának nincs titka: hazudik

A politikai kommunikációt szándékosan butítják vissza a mai kampányguruk – véli Pléh Csaba, a megismeréstudomány nemzetközi szintű úttörője, számos pszichológiai alapmű és szakfolyóirat szerkesztője, világszerte elismert, iskolateremtő pszichológus és nyelvész interjú

 

https://444.hu/2017/08/04/az-agressziv-propagandanak-nincs-titka-hazudik

A New York Times megpróbálta megfejteni, hogyan tudta lenyomni a Csíki Sör a Heinekent

Lehet, hogy volt köze hozzá a magyar kormány beavatkozásának is.

New York Times helyszíni riportban mutatta be a Csíki Sör gyártója és a Heineken közötti vitát „A kis erdélyi szembeszállt a söróriással, és túlélte” címmel. A cikkben felidézik, hogy a Csíki Sör ügy sokakat felbosszantott Magyarországon, és a „szélsőjobboldali kormány” miniszterelnöke, Orbán Viktor fontosnak tartotta, hogy felszólaljon a határon túl élő magyar kisebbség érdekében, és hogy a gazdasági nacionalizmusát népszerűsítse.

Megemlítették, hogy miután a Heineken pert nyert a Csíki Sör gyártója ellen, Lázár János Csíkszentsimonra utazott, hogy egy pohár Csíki Sörrel a kezében koccintson Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúrát üzemeltető Lixid Project Kft. vezetőjével.

https://444.hu/2017/08/04/a-new-york-times-megprobalta-megfejteni-hogyan-tudta-lenyomni-csiki-sor-a-heinekent

A Jobbikot akarták elhallgattatni, de a gyerekszínházak is bekerültek a szórásba

Ez a szabályozás így számos színháznak, kulturális intézménynek lehetetleníti el a közterületi reklámozást, hiszen eddig is csak a jelentős kedvezmények miatt tudott megjelenni nagyon limitáltan

- ezt írta nekünk V., aki egy budapesti színház hirdetései ügyeit intézi. Egyik előadásukat szerették volna megfuttatni peronreklámokon, de a felületeket áruló cégnél gyakorlatilag azt közölték velük, hogy már nem jogosultak a korábban kialkudott kedvezményes árra. Ötszörös pénzt kellett volna fizetniük a megjelenésért, ami a színház költségvetése miatt egyszerűen lehetetlen.

https://444.hu/2017/08/04/a-jobbikot-akartak-elhallgattatni-de-a-gyerekszinhazak-is-bekerultek-a-szorasba

 

SÚLYOS BÖRTÖNÉVEKET KAPHAT AZ „ETIKUS” HEKKER

Szemán László János

Magyar Idők

Senkinek nincs joga nyilvánosságra hozni egy számítógépes rendszerben, programban akár véletlenül megtalált hibákat, biztonsági réseket. Ha valaki mégis megteszi, bűncselekményt követ el. A BKK közérdekű üzem, ezért a rendszerét manipuláló fiatal súlyos évekkel is fizethet felelőtlenségéért.

A fiatalember a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, információnk szerint együttműködik az NNI kiberbűnözés elleni főosztályának specialista nyomozóival, és szabadlábon védekezhet.

 

http://magyaridok.hu/belfold/sulyos-bortoneveket-kaphat-az-etikus-hekker-2040754/

Gulyás: Senkinek nincs olyan szándéka, hogy fideszes bírák ítélkezzenek

„Azt, hogy egyébként a pontrendszert hogyan kell kialakítani, én azt remélem, hogy ebben a minisztérium és az OBH megegyezésre tud jutni. Senkinek nincs olyan szándéka, hogy ott fideszes bírák ítélkezzenek.”

Ezt Gulyás Gergely fideszes parlamenti alelnök mondta az ATV műsorában, amikor a bírák kiválasztási rendszerének átalakításáról kérdezték.

https://444.hu/2017/08/04/gulyas-senkinek-nincs-olyan-szandeka-hogy-fideszes-birak-itelkezzenek

A CIA már évtizedek óta kételkedik a Kennedy-gyilkosság hivatalos történetében

A Politico beszámolója szerint a most feloldott titkosítású iratokon kívül még kb. 3100, eddig sosem publikált irat lehet a levéltárban, melyek titkosításának feloldását csak Donald Trump akadályozhatja meg. A lap értesülései szerint a CIA és az FBI illetékesei közül többen lobbiznak az elnöknél azért, hogy az iratok közül néhány továbbra is titkos maradhasson.

 

https://444.hu/2017/08/03/a-cia-mar-evtizedek-ota-ketelkedik-a-kennedy-gyilkossag-hivatalos-torteneteben

 

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése