2017, augusztus 4 - 08:06 Sajtószemle

Mire költi Mark Zuckerberg a Facebook-vagyona 99 százalékát?

 

A Facebook-vezér Mark Zuckerberg és felesége eddig a diákok korszerű oktatásának és a tanárok lakhatásának támogatására koncentrál a történelem egyik legnagyobb jótékonysági felajánlásával.

 

http://hvg.hu/tudomany/20170803_chan_zuckerberg_initiative_mark_zuckerberg_penz_tamogatas_oktatas

 

Döbbenetes élőképpel emlékeztek a varsói felkelésre a futballszurkolók

 

A kapu mögötti szurkolók az 1944 feliratot, egy gyerek fejéhez pisztolyt tartó német katonát (akinek nincs arca) és egy sokkoló kiírást tartottak fel. Videón folyamatában még hátborzongatóbb a kibontakozó látvány:

 

https://zoom.hu/2017/08/03/dobbenetes-emlekkeppel-emlekeztek-a-varsoi-felkelesre-a-futballszurkolok

 

Fiatal graffitiművészek így tüntetik el a falakra festett horogkereszteket Berlinben – videó

 

A humor és a kreativitás számos helyzetben és számos dologra megfelelő válasz. Például ebben az esetben. Minden mást elmesél a BBC News videója.

 

http://hvg.hu/elet/20170803_Fiatal_graffitimuveszek_horogkereszt_Berlin__video

 

Juncker titokban szokott Orbánnal találkozgatni

 

Az Európai Bizottság elnökével közölt interjút csütörtökön a Politico brüsszeli hírportál, amelyben Jean-Claude Juncker egyebek mellett arról beszélt, hogy nem szeretné “elveszíteni” Magyarországot, amely Lengyelországgal együtt “problémás helyzet elé állítja az Európai Uniót”.

rra a kérdésre, hogy van-e különbség a lengyel és a magyar kormány kezelésében, Juncker azt válaszolta, hogy Orbán Viktor kormányfővel “gondoskodó” kapcsolata van,

rendszeresen beszélnek és találkoznak, még ha ezt nem is mindig hozzák nyilvánosságra.

Mint mondta, azért teszi ezt, mert nem akarja “elveszíteni” Magyarországot. Azt nem fejtette ki, hogy pontosan mit ért ezen.

http://24.hu/kulfold/2017/08/03/juncker-nem-akarom-elvesziteni-magyarorszagot/

 

Tízezer Quaestor-kötvényestől kérnek pénzt a nullát érő papírokért

 

Akár több tízezer forintot is fizetniük kellene a Quaestor-kötvényeseknek azért, hogy a brókercég felszámolója kiadja nekik a papírjaikat, amelyekkel a legtöbben semmire sem mennek.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170803_Tizezer_Quaestor_kotvenyestol_kernek_penzt_a_nullat_ero_papirokert

 

Balavány: Kár, hogy nem utalnak csalási pótlékot is

 

Ez a pénz amúgy nem a tiétek, Bence, hanem a családoké – csak, még, sajnos, nálatok van.

Rétvári Bence államtitkár úr volt kedves bejelenteni a hétvégén: a kormány azzal támogatja a családokat, hogy a családok dupla adag családi pótlékot kapnak augusztusban a kormánytól, ami bizony kell is a kormánytól a családoknak, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés. A teljes, mondjuk így, kommunikációs gépezet rá is mozdult Bence államtitkár mondására – dupla családi pótlék, milyen jól hangzik már, milyen rendes is ez a kormány a családokhoz, ahol a sok-sok kis nemzeti erőforrás termelődik!

Valójában annyi történik, hogy a szeptemberi családi pótlékot egy, azaz egy héttel korábban utalják, ezért szeptemberben nem kapnak a családok családi pótlékot. 

http://hvg.hu/itthon/20170803_retvari_balavany_csaladi_potlek

 

Németh sorosozott, Pintér kisurrant

Nem válaszolt Németh Szilárd az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke arra a kérdésünkre, hogy kezdeményezi-e a magyar polgári elhárítás és hírszerzés vezetőinek az elmozdítását?

Azért tettük fel a kérdést, mivel Németh Szilárd a bizottság csütörtöki, rendkívüli ülése után ismét elmondta a sajtónak, hogy a hétfői bizottsági ülést – melyet a Fidesz akkor bojkottált - „Soros György hívta össze"

Felhívtuk az alelnök-képviselőnek arra a figyelmét, hogy ha egy Soros György nevű amerikai állampolgár tényleg képes lenne összehívni a magyar Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az ülését, az a Pintér Sándor felügyelte polgári elhárítás és a Lázár János alá tartozó hírszerzés szakmai csődjét kellene, hogy jelentse.

Németh Szilárd válaszában letagadta az öt perccel ezelőtt elhangzottakat. 

http://nepszava.hu/cikk/1136628-nemeth-sorosozott-pinter-kisurrant

 

„Átmosták az agyát” - Családi viszályt robbantott ki az egyház támogatása

Családi viszályt robbantott ki, hogy egy idős házaspár súlyos tízmilliókkal támogatja a református egyházat. Valóban önként, csakis a saját elhatározásukból döntöttek így?

Nem vagyok hajlandó belenyugodni, hogy a református egyház mindenéből kiforgassa a családomat – közli visszafojtott indulattal Németi Margit. Hiába próbál nyugalmat erőltetni magára, időnként felcsattan a hangja: „Úgy érzem, tisztességtelen dolgok folynak, és ezt nem nézhetem tétlenül. Elhatároztam, hogy harcolni fogok!”

Németi Margit szerint az történt, hogy Szabadi Árpád balmazújvárosi esperes és társai „addig ólálkodtak körülötte, mígnem teljesen a befolyásuk alá kerítették”. Felfedezték ugyanis, hogy sok pénze van. Azt, hogy mennyire sok, a lánya sem sejtette.

Véletlen elszólásokból, utólag tudta meg, hogy apja több mint másfél millió forintot adott a református templom órájának megjavítására. Balmazújváros neki köszönheti a település történetének legnagyobb, 13 mázsás harangját is. Az öntvény elkészítése majdnem 14 millióba került, a költségeket az apja (és a felesége) állta. Az idén tavasszal Fekete Károly püspök vezette a harangszentelési ünnepi szertartást.

http://nepszava.hu/cikk/1136631-atmostak-az-agyat---csaladi-viszalyt-robbantott-ki-az-egyhaz-tamogatasa

 

Csinálhat bármit a Fidesz a menekültekkel, az egészségügy a legnagyobb bajunk

 

Ha megkérdezik az embereket, melyek a legnagyobb problémák az országban, a legtöbben (46 százaléknyian) az egészségügyet és a szociális biztonságot említik, majd messze lemaradva a bevándorlás és a munkanélküliség következik. Ha viszont arra kérdeznek rá, hogy személyesen milyen problémákkal néznek szembe, már más a helyzet, a legtöbben (32 százalék) a megélhetés költségeit említik, a menekültkérdés sehol sincs. A Republikon Intézet a 24.hu számára készített közvélemény-kutatást Magyarország legnagyobb problémáiról.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/03/csinalhat-barmit-a-fidesz-a-menekultekkel-az-egeszsegugy-a-legnagyobb-bajunk/

 

Juhász Péterrel “köszöntek be” Pecinának a hozzá került kelet-magyarországi lapok

 

Mint megírtuk, a haon.hu, a boon.hu és szon.hu is a Népszabadságot bezáró és a Mediaworksöt tavaly Mészáros Lőrinc cégének értékesítő Heinrich Pecinával több szálon is összefüggésbe hozható céghez került.

Lövei Csaba, az Együtt politikusa hívta fel lapunk figyelmét arra, mivel “köszöntek be a lapok” másnap.

http://24.hu/media/2017/08/03/juhasz-peterrel-koszontek-be-pecinanak-a-hozza-kerult-kelet-magyarorszagi-lapok/

„Az ország jövője forog kockán” – Interjú: Juhász Péterrel, az Együtt elnökével

Borsod Online

Az Együttre, az LMP-re, a Párbeszédre és a Momentumra – meggyőződésem, hogy ezen pártok szövetsége képes megakadályozni a Fidesz abszolút többségét. Interjú.

Nyíregyháza – A parlamenti választások közeledtével a politikai színtér aktív tagjai, a különböző pártok vezetői elkezdték országjáró kampányukat. Ahogy korábban is tettük, ha a pártelnökök eljönnek hozzánk, lapjainkban beszámolunk programjukról. Az Együtt lehetséges tagjairól és a jövő évi esélyekről szerkesztőségünkben kérdeztük a pártelnököt.

 

http://www.boon.hu/az-orszag-jovoje-forog-kockan-interju-juhasz-peterrel-az-egyutt-elnokevel/3571321

Lovas IstvánTrump összeomlása

Az Oroszország elleni szankciók egyértelműen károsítják az Európai Unió, értsd elsősorban Németország érdekeit

Magyar Hírlap

Donald Trump amerikai elnök eddigi, főként látszathatalmának utolsó kirakati maradványát is elfújta a szél, amikor szerdán teljes alázattal írta alá az amerikai törvényhozás két házában az észak-koreai rezsimet megszégyenítő arányban Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen meghozott szankciókat. 
 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94671/Trump_osszeomlasa

 

Mráz szerint a Momentum azért puccsolta meg a budapesti olimpiát, mert az elnöknek francia a barátnője

 

Parázs vita alakult ki az Echo TV Angard című műsorában. Ez az a műsor, ahol a jobbos elemző Mráz Ágoston Sámuel megpróbálja szakértői keretekben eladni a kormánypropagandát, amire a Republikontól Tóth Csaba csak hüledezni tud, miközben higgadt érveit alig hallják, Gajdics Ottó üvölt, Böcskei Balázs meg ezen már csak mosolyogni tud.

„Ha pont annyian laknak Magyarországon, mint Párizsban, itt is lehetett volna olimpia”, mondta Gajdics.

Mráz „összefüggésként” még annyit tette hozzá, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnöknek francia a barátnője, és ezzel el kell számolnia, mert ez felveti a kérdést:

„Az év elejei akciójukkal Párizst hozták ki győztesként.”

Médiatörténeti pillanat. Gajdics szerint Fekete-Győr idegen érdekeket képviselt ezzel. „Első hallásra viccesnek hangzik”, ismerte el Mráz, de azért gondolkodjunk el rajta, tette hozzá.

http://24.hu/kozelet/2017/08/03/mraz-szerint-a-momentum-azert-puccsolta-meg-a-budapesti-olimpiat-mert-az-elnoknek-francia-a-baratnoje/

Lemondott az úszószövetség elnökségének hat tagja

 

Az alábbi levelet kaptuk péntek délelőtt a Magyar Úszó Szövetségban kialakult helyzetről. A levelet az elnökség olimpiai bajnok tagja is aláírta. A hat lemondás azt jelenti, hogy az elnök és az alelnök mellett összesen egy tagja maradt a testületnek. 

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.

 

http://index.hu/sport/uszas/2017/08/03/lemond_az_uszoszovetseg_elnoksegenek_hat_tagja_itt_a_hivatalos_kozlemeny/

Úszóbotrány: Bienerth állítólagos hazugsága miatt borult a bili

 

Egyebek közt a hétfői, vb-t záró sajtótájékoztatón elhangzottak miatt döntött úgy a MÚSZ hat elnökségi tagja, hogy feláll. Nem erősítették meg egyöntetűen Bienerthet az elnöki pozíciójában, márpedig ez hangzott el az elnök szájából.

Mint a hétfői tudósításunkban megírtuk, a MÚSZ elnöke azt nyilatkozta a vb utáni sajtótájékoztatón, nincs napirenden az elnökségi tagok lemondása, sőt az elnökség bizalmi szavazáson megerősítette Binerthet az elnöki székben. Úgy tudjuk, ez egész egyszerűen nem igaz, nem volt ilyen szavazás. Az elnökségnek inkább kritikai megjegyzései voltak, végül úgy döntöttek, adnak egy esélyt az elnöknek, aki erre kiállt a sajtó elé, majd olyanokat mondott, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

 

http://hvg.hu/sport/20170803_Uszobotrany_Bienerth_nem_mondott_igazat_ezert_borult_a_bili

 

"Mi történt 36 óra alatt? Senkinek nem volt bátorsága, hogy felhívjon?"

 

Mi történt 36 óra leforgása alatt? Senkinek nem volt bátorsága, hogy felhívjon, és elmondja, miért mondott le az úszószövetség elnökségi posztjáról, azok után, hogy hétfőn még támogatott? - ezek voltak az atv.hu-hoz eljutott hírek szerint Birnerth Gusztáv első reakciói Moszkvában. A "politika" az elegáns távozást látná ideálisnak a történtek után.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170803-bienerth-mi-tortent-36-ora-alatt-senkinek-nem-volt-batorsaga-hogy-felhivjon

 

Sós Csaba: Sharon Stone-ról sem lehet levakarni egy serdülő fiút

Szexbombához hasonlítja szakmai alelnöke a Magyar Úszó Szövetséget, amellyel kapcsolatban „két markáns személy” mindent megtesz. Szerinte Cseh László egy „baromi jó” hátúszó, akit ekként akart benevezni a váltóba. A következő időszak első számú pillangóúszója pedig nem Cseh vagy Kenderesi Tamás, hanem Milák Kristóf lesz. Gyurta Dániel méltatlanul szerepelt a vb-n, Hosszú Katinka tudása pénzért nem érdekli, Chad Le Clos pedig egy minden hájjal megkent gazember. Nagyinterjú – MÚSZ-ról, vb-ről.

 

https://mno.hu/vizesvb/sos-csaba-sharon-stone-rol-sem-lehet-levakarni-egy-serdulo-fiut-2410987

 

 

Megvonná a választójogot az analfabétáktól a Jobbik

 

Hollik István kereszténydemokrata képviselő azt mondta: Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán osztotta meg, a párt választási programjában kilátásba helyezi, hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak. Ezzel több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot, és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot - mondta a kormánypárti politikus. Hollik István szerint lenézik a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítenék, kirekesztenék őket. Úgy fogalmazott: ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/03/megvonna_a_valasztojogot_az_analfabetaktol_a_jobbik/

Eladta a jegybank az Eiffel Palace-t

 

Egy luxemburgi székhelyű cégnek, a Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak adta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nettó 53,8 millió euróért az Eiffel Palace irodaépületet, amit 2014 nyarán vettek meg nettó 45,3 millió euróért – közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/03/eladta_a_jegybank_az_eiffel_palace-t/

A Soros-birodalom ott vág vissza, ahol a legjobban fájhat Orbánnak

 

Elindult az évek óta szerveződő európai szabadságjogi unió (Civil Liberties Union for Europe, rövid nevén Liberties), és ha megerősödik, majdnem annyit árthat Orbánnak, mint egy népszerű, mérsékelt ellenzéki párt. Dénes Balázzsal, a szervezet vezetőjével, a TASZ korábbi elnökével arról beszélgettünk, hogy miért van szükség a Liberties-re, mi köze Magyarországhoz és a populizmus térnyeréséhez, és miként szorítható rá az EU, hogy hatékonyabban védje az emberi jogokat.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/03/denes_balazs_liberties_interju/

A fiatalok nem sok jóra számíthatnak Magyarországon

 

Néhány napja jelent meg egy alapos és több témára kiterjedő közvélemény-kutatás, amelyet az amerikai International Republican Institute (IRI) márciusban készített Magyarországon.  

Mi ez a szervezet?

A csak nevében republikánus, de pártoktól független szervezetet 1983-ban alapították, a célja, hogy segítse és erősítse a világban zajló demokratikus folyamatokat. A nonprofit szervezet leginkább az amerikai külügyminisztériumtól és az USA fejlesztési ügynökségétől kapott támogatásokból dolgozik. Jelenlegi elnöke John McCain republikánus szenátor.

Bár a kutatás nem a hazai pártpolitikáról szól, érdemes megjegyezni, hogy a szervezet elnökének, John McCainnek elég határozott véleménye van Orbán Viktorról: 2014-ben neofasiszta diktátornak nevezte. Amikor a szenátor 2008-ban Barack Obamával mérkőzött az amerikai elnökségért, azt mondta a magyar kormányfő, hogy szerinte nagyobb esélye van nyerni a republikánusnak, mert ő "a szó legősibb értelmében vett nemzeti hős". 

 

http://index.hu/belfold/2017/08/03/iri_john_mccain_magyarorszag_kutatas/

 

A Jobbik alelnöke elszólta magát: Simicska a párt új gazdája

origo

 

Finoman szólva is elfogult írásbeli kérdést írt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben arról érdeklődött, hogy Simicska Lajos és a Jobbik plakátjait megrongálókat elkapták-e már. Sneider hosszasan ecseteli, hogy mekkora kár érte Simicska Lajost, akit sikerült „tulajdonosnak” neveznie. A belügyminiszter válaszában fel is hívta rá a Jobbik alelnökének figyelmét, hogy a levél tartalmából és szóhasználatából világosan látszik, hogy Vona Gábor pártja új gazdája, Simicska Lajos érdekében jár el.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170803-sneider-tamas-a-belugyminiszternel-erdeklodott-simicska-lajos-plakatjairol.html

Fidesz: Soros György össze akarja hívatni a magyar országgyűlést

Csütörtökön jelentette be az LMP, hogy csatlakoztak az MSZP kezdeményezéséhez, hogy tartson rendkívüli ülést a parlament nyáron. 

A szocialisták annak érdekében kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

A felvetésre a Fidesz közleménnyel reagált, az eszmefuttatás minősége és mélysége miatt inkább szó szerint idézzük: 

„Soros György a helyi embereivel akarja összehívatni a magyar országgyűlést - reagálás az MSZP és az LMP nyilatkozatára

Most betekintést nyerhetünk abba, hogyan is működne a magyar törvényhozás, ha a szocialisták kerülnének hatalomra: Soros füttyent, ők pedig azonnal ugranak.

https://444.hu/2017/08/03/fidesz-soros-gyorgy-ossze-akarja-hivatni-a-magyar-orszaggyulest

Egy nagy nemzeti sóhajjal Fürjes Balázs újra feltette a miénk lett volna a 2024-es olimpia-lemezt

Ha lett arca a budapesti vizes világbajnokságnak, akkor Hosszú Katinka mellett a pozitív szereplési lehetőséget soha vissza nem utasító Fürjes Balázs kormánybiztos lett az. Csak ma három négy* hetilapnak adott interjút. A lényeg mindegyikben ugyanaz, tökéletes vébét rendeztünk, nem igaz, hogy drágán és egyértelműen Budapesté lett volna a 2024-es olimpia, ha nem gyilkolják le az álmot.

 

https://444.hu/2017/08/03/egy-nagy-nemzeti-sohajjal-furjes-balazs-ujra-feltette-a-mienk-lett-volna-a-2024-es-olimpia-lemezt

Valószínűleg túl hízelgő, ha illiberálisnak nevezzük őket, hiszen egyszerűen csak lopni szeretnének

Orbán Viktor a 2014-es tusnádfürdői beszéde óta kitüntetésként viseli az illiberális demokrata jelzőt, de külső megfigyelők már korábban gyakran nevezték így az övéhez hasonlító rezsimeket, Erdoganétól Putyinéig. De lehet, hogy ez az elnevezés túl hízelgő ezekkel a politikai hatalmat megszerző alakulatokkal szemben, és nem is túl pontos – állapítja meg Branko Milanovic egyenlőtlenségkutató blogján. A szerb közgazdász nagyon érdekes gondolkodó, többször idéztük már tanulmányait eddig is, most közös régiónkkal kapcsolatban osztotta meg meglátásait.

Milanovic szerint jobb lenne a

többpárti kleptokrácia

kifejezést használni, ez sokkal jobban kifejezi a rendszeresen illiberális demokráciának nevezett rezsimek lényegét.

https://444.hu/2017/08/03/valoszinuleg-tul-hizelgo-ha-illiberalisnak-nevezzuk-oket-hiszen-egyszeruen-csak-lopni-szeretnenek

Ők finanszírozzák a Momentumot! Megszólal a két magyar üzletember

Raskó György, az Antall-kormány korábbi agrárminisztere és Bojár Gábor nagyvállakozó

Hetek óta téma a politikai „piacon”, hogy kik finanszírozzák a Momentumot. A kérdések csak sokasodtak, miután az új párt nagyszabású, ám ráfizetéses nyári közéleti fesztivált szervezett Bodajkon. A csütörtöki Heti Válaszban két magyar nagyvállalkozó elismeri, hogy aktívan támogatja a „nolimpiás” alakulatot.

 

http://valasz.hu/itthon/ok-finanszirozzak-a-momentumot-megszolal-a-ket-magyar-uzletember-124924

FONTOS, HOGY ELŐLÉPTEK VÉGRE A MOMENTUMOT TÁMOGATÓ NAGYTŐKÉSEK

Kettős Mérce

Aki ismeri az írásaimat, tudja, sem Momentum szavazó nem vagyok, sem a nagytőkések elkötelezett híve, de mégis, ezt a kiállást nagyon értékesnek tartom.

Amikor tudjuk, hogy reklámszerződések nem köttetnek meg bizonyos médiumokkal, mert nagy cégek tartanak a retorzióktól, sőt még közepes vállalkozások is tízszer meggondolják, hogy támogassanak-e akár egy vidéki kis független portált, akkor van értéke egy ilyen kiállásnak.

 

http://kettosmerce.blog.hu/2017/08/03/fontos_hogy_eloleptek_vegre_a_momentumot_tamogato_nagytokesek

 

HA EGY ÜZLET BEINDUL

Bayer Zsolt magyar Idők

 

Titkosszolgálati szakemberek szerint ezek a mostani „főpróbák” egy őszi vagy jövő tavaszi, valóban komoly kárt okozó támadás előkészületei.

Alig néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy a nagy BKK-botrányban, amelyet a balliberális „sajtó” tálalt, gyakorlatilag minden hazugság. Hazugság a „jó szándékú” hekker legendája, hazugság a BKK felelősségének hangoztatása, hazugság, hogy a BKK nem tesztelte a rendszerét, mielőtt elindította volna, és hazugság, hogy egy hekker jutott hozzá majdnem 4000 felhasználó adataihoz.

Mondtam már, és most megismétlem: ezek bármire képes gazemberek, bűnözők, és pontosan úgy is kell velük bánni. Legyenek akár „jó szándékú” hekkerek, akár politikacsináló sajtómunkások.

Elég volt a mulyaságból és a félrenézésből! Tessék nyomozni és büntetni végre! Kerüljön börtönbe mindenki, akinek ehhez a gazemberséghez köze van!

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/ha-egy-uzlet-beindul-2035963/

 

CZEGLÉDY-VICC: HAVI FIX

Pilhál György Magyar Idők

 

A kánikulát a hűvösben töltő Czeglédy Csaba továbbra is kapja hivatali fizetését a szombathelyi önkormányzattól, tudta meg a PestiSrácok.hu.

Állítólag jár neki. (Hallottunk már ilyet, évekkel ezelőtt a legendás erzsébetvárosi ingatlanos, a szocialista Hunvald György is részesült hasonló humanitárius juttatásban.) Mindeközben több ezer Czeglédy-károsult diák hiába várja a pénzét. Az ismert ügyvéd-politikus, aki éveken át helyi képviselőként (Éljen Szombathely!, MSZP, DK, Együtt) egyengette a város (de leginkább a saját és az övéi) ügyeit, most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett rakásnyi költségvetési csalás és egyéb zsiványságok gyanúja miatt múlatja idejét a tömlöcben.

Hősünk kálváriáját az okozta, hogy rossz társaságba keveredett, ügyvédként a szocialisták és a DK jogi képviseletét is ellátta

 

http://magyaridok.hu/paca/czegledy-vicc-havi-fix-2035924/

 

SZÁZADVÉG: A SPORTSIKEREK ERŐSÍTIK A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁST

MTI

A felnőtt magyar lakosság több mint háromnegyede támogatta, hogy Magyarország rendezte meg a vizes világbajnokságot, és a lakosság döntő többségére pozitív hatással van, ha kiemelkedően teljesítenek a magyar sportolók – derül ki a Századvég Alapítvány felméréséből, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szazadveg-sportsikerek-erositik-nemzeti-osszetartozast-2039092/

 

BEVÁNDORLÓKAT KÖLTÖZTETNE KESZTHELYRE A MIGRATION AID

KORÁBBAN A FŐVÁROSBAN TERVEZTEK ÁTMENETI OTTHONOKAT A CIVILEK

Nagy Áron Magyar Idők

 

A turisták és a nyaralók mellett hamarosan menekültek is feltűnhetnek Keszthelyen. A Migration Aid International a város határában tervez átmeneti szállást nyújtani a tranzitzónákból kiengedett menedékkérőknek.

Becsléseink szerint egyébként 50-100 millió forint bevétele is származhatott, amióta 2015. június 29-én megkezdte működését a Keleti pályaudvarnál. A Migration Aid International két éve mozgalomként indult, majd még abban az évben cégként jegyezték be az Egyesült Királyságban. Hazánkban csak idén június óta van egy alapítványuk.

 

http://magyaridok.hu/belfold/bevandorlokat-koltoztetne-keszthelyre-migration-aid-2036428/

 

Oszter Sándor mesterséges tó építésével veszélyezteti a Börzsöny legnagyobb tavát

Néhány hét alatt a semmiből több ezer köbméteres tórendszer épült Oszter Sándor diósjenői kastélya mellé – az engedélyek szerint vizes élőhely rekonstrukciója zajlik. A beruházás körül számos homályos mozzanat van, de az elég biztos, hogy a projekt súlyosan veszélyeztet egy másik vizes élőhelyet, az évszázadok óta itt lévő Jenői-tavat.

Akár így, akár úgy, Oszter saját jogán is számíthat befolyásos pártfogókra. Azon az elhíresült vadászaton, ahol Lázár János táncoltatta meg a feleségét, Oszterné Donatella Failonit, a dzsentroid allűröktől kevéssé idegenkedő Oszter maga is jelen volt.

Mindez abból a szempontból is érdekes, hogy nem tudni, ki és miből finanszírozza a különös projektet. A beruházás kivitelezése tudniillik időközben visszakerült Oszterék cégéhez, a Xandrosz Bt-hez.  Legalábbis ezt állította megkeresésünkre írt válaszlevelében Oszter ügyvédje, aki megbízója nevében elhárította a finanszírozásra vonatkozó kérdésünket.

https://atlatszo.hu/2017/08/03/oszter-sandor-mesterseges-to-epitesevel-veszelyezteti-a-borzsony-legnagyobb-tavat/

Ha Orbán bocsánatot kérne, leesne a korona a fejéről – Sebő Ferenc, Kétfarkú Kutyapárt

A Kétfarkú Kutyapárt radikális szárnyának vezetője, a színházi rendező Sebő Ferenc interjúnkban beszél a felcsúti művészeti központról, az űrállomásról, és a csillebérci kiképzőtáborról. Elmondja, hogy mit lehet tanulni Orbán Viktortól, és miért kellene bocsánatot kérnie a miniszterelnöknek. 

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/08/ha-orban-bocsanatot-kerne-leesne-a-korona-a-fejerol-sebo-ferenc-ketfarku-kutyapart/

Soros ír abortuszkampánya

Nem sajnálta a pénzt a milliárdos a katolikus ország felforgatására

Magyar Hírlap

Ellentmondásosan védekeztek az ír Soros-civilek, amikor abortuszpárti kampányuk finanszírozása miatt nyomoztak ellenük.

George Soros abortuszpártivá formálná a konzervatív Írországot – írta a Breitbart amerikai hírportál a DCLeaks.com oldalra is hivatkozva, amely tavaly a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) levelezéséből szivárogtatott ki többezer dokumentumot. A Katolikus Hírügynökség (CNA) írta meg először tavaly, hogy kiszivárgott Soros stratégiája, miként használná Írországot prototípusnak arra, hogyan szüntessék meg az abortuszellenes törvényeket a világ katolikus országaiban.

http://magyarhirlap.hu/cikk/94584/Soros_ir_abortuszkampanya

Állóháborúba torkollhat ősszel a brit parlament munkája

 

Állóháborúba torkollhat ősszel a brit parlament munkája, ugyanis egyelőre nem született megállapodás a kormány, illetve az ellenzék legfőbb ereje között az úgynevezett „pairing” rendszeréről, vagyis arról, hogy ha kevésbé fontos kérdésekben egy-egy szavazást ki kell hagynia egy képviselőnek, a másik oldal is visszavonja egyik emberét.

http://mandiner.hu/cikk/20170803_allohaboruba_torkollhat_osszel_a_brit_parlament_munkaja

 

Újra átírhatják az EU térképét?

 

Tíz éven belül népszavazást tarthatnak Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország egyesítéséről egy ír parlamenti bizottság és az azt képviselő szenátor szerint.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_atirhatjak_az_eu_terkepet.644880.html

 

Álszent segítség a libanoni keresztényeknek

Csaknem 463 millió forinttal támogatja a magyar állam libanoni templomok rekonstrukcióját. Így segítenék a keresztény közösségek helyben maradását, miközben Libanon legkomolyabb problémája a másfél millió menekült. Harmincegy helyszínen zajlik majd a rekonstrukció, a felújítandó templomok között van középkori, XVIII-XIX. századi és modern is, egy-egy helyszín támogatása pedig 2-27 millió forint között mozog. A több százmilliós projektet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) irányítja majd, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) lapunknak adott válasza szerint az egyetem Régészettudományi Intézete és az Egyházrégészeti Kutatócsoportja vesz majd részt a munkában.

 

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése