2017, augusztus 3 - 08:48 Sajtószemle

 

Megdöbbentően érzéketlen levelet adott át a szülőknek pár héttel a veronai baleset után a busztársaság vezetője

 

Czakó Tibor, a Pizolit Kft. ügyvezetője a szülők többszöri kérésére, nagyjából hat héttel a tragédia után, március 9-én találkozott először a hozzátartozókkal, mégsem részvétnyilvánítással kezdte, hanem egy tájékoztatóval, amiben többek között feladatokról, szalagkorlátok rugalmassági zónájáról és egy tájékoztató filmről ír. A levél sokkolta a szülőket.

 

http://24.hu/belfold/2017/08/02/megdobbentoen-erzeketlen-levelet-adott-at-a-szuloknek-par-hettel-a-veronai-baleset-utan-a-busztarsasag-vezetoje/

 

Itt a negyedik ipari forradalom, milliónyi magyar álláshely kerülhet veszélybe

 

Miért mondta a mindig kincstárian optimista Varga Mihály, hogy 350-400 ezer munkahelyet veszélyeztet hazánkban a digitalizáció, s miért teszik egyes elemzők ez a számot ennek a többszörösére? Mutatjuk a választ a negyedik ipari forradalomról szóló cikksorozatunk első részében.

A telemarketingesek munkája például 99, a könyvelőké 98, a fogtechnikusoké 97 százalékos eséllyel robotizálhatók teljesen két évtizeden belül -  derül ki két oxfordi professzor, Carl Benedikt Frey és Michael A. Osborne tanulmányából. A tudósok 702 állás automatizálhatóságát vizsgálták meg tudományos alapossággal – itt  ki-ki megnézheti, mekkora eséllyel szüntetik meg a robotok a munkahelyét az elkövetkező 20 évben.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170802_Veszelyben_225_millio_magyar_allashely

Működésképtelen Lázárék rendszere, Brüsszel az összes támogatást felfüggesztheti

zoom.hu

Több mint negyvenmilliárd forint uniós támogatásmegvonást villant meg az a levél, amelyet az Európai Bizottság küldött el a múlt héten, értesült a Zoom.hu. miniszterelnökségi forrásból. A tét azonban ennél is sokkal nagyobb.

Az auditorok a 420 milliárd forintos víziközmű-beruházások keretmegállapodásait és az ezekhez kapcsolódó, szintén grandiózus tanácsadói közbeszerzéseket vizsgálták meg aból a szempontból, hogy az eljárások megfelelnek-e az EU irányelveinek, illetve megfelelő-e az irányítási és az ellenőrzési rendszer.

Nem, nem, lényegében nem működik, sorrendben ezeket a válaszokat hozta ki az összesen 439,5 milliárd forint (1,465 milliárd euró) értékű szerződéscsomag vizsgálata.

https://zoom.hu/2017/08/01/mukodeskeptelen-lazarek-rendszere-az-osszes-tamogatast-felfuggesztheti-brusszel

 

Selyemzsinórt küldött Bienerthnek az államtitkár?

 

Gyakorlatilag selyemzsinórt küldött az úszó szövetség elnökének a sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde ugyanis azt mondta, hogy mindenképpen szakmai vezetést tartana szerencsésnek a szervezet élén. Azt is hozzátette: elsődleges célja, hogy a sportág vezetése körül kialakult helyzet senkire ne hasson negatívan, a sportolók és a szakemberek pedig végezhessék a munkájukat. Az ATV Híradó beszélt több, Bienerth Gusztáv távozását követelő edzővel és sportolóval is, ők most szélmalomharcnak érzik a tiltakozásukat.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170802-selyemzsinort-kuldott-bienerthnek-az-allamtitkar

 

MÚSZ: Rózsa és Güttler is csatlakozott a változást sürgetőkhöz

 

Újabb bajnokok jelezték, hogy változást akarnak a Magyar Úszó Szövetség vezetésében – derült ki abból a levélből, melyet Csurka Gergely küldött az atv.hu szerkesztőségének.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170802-musz-rozsa-es-guttler-is-csatlakozott-a-valtozast-surgetokhoz

 

Ajtóhiba miatt ismét kiállt a forgalomból egy új 3-as metró

Egyelőre annyit tudni, hogy az ajtó hibásodott meg.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170802-ajtohiba-miatt-kiallt-a-forgalombol-egy-uj-3-as-metro

 

Regisztrált a BKK közbringarendszerében? Hozzáférhettek az adataihoz!

 

Újabb adatbázis érkezett szerkesztőségünkhöz, és forrásunk szerint állítása több mint 5 ezer ember adatait tartalmazza: azonosítók, telefonszámok, e-mail címek. Informátorunk szerint a Mol Bubi aktív szerződéseinek egy részéhez a BKK oldalának sérülékenysége miatt lehetett hozzáférni. Szakértők szerint ha hozzáértő a támadó, képtelenség lekövetni a nyomát. Így akár külsős ember is szimulálhatta, hogy a T-Systems Magyarország személyi állományából szivárogtattak ki adatokat.

 

http://24.hu/tech/2017/08/02/regisztralt-a-bkk-kozbringarendszereben-hozzaferhettek-az-adataihoz/

 

BKK-botrány: eljárás indul az e-jegy- és Bubi-felhasználók adatai miatt

 

Az adatvédelmi hatóság vizsgálja, hogy a BKK és a T-Systems teljesítette-e az adatbiztonsági követelményeket.

 

http://24.hu/belfold/2017/08/02/bkk-botrany-eljaras-indul-az-e-jegy-es-bubi-felhasznalok-adatai-miatt/

 

Mészáros Lőrincé lehet az egyetlen országos rádió

 

Egyre több jel utal arra, hogy Mészáros Lőrincnél landolhat a Class FM elnémítása óta kihasználatlanul álló, egyetlen hazai országos kereskedelmi rádiós frekvencia. Bár tavaly év végén még úgy tűnt, hogy akár évekig eltarthat, mire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve ügydöntő szerve, a médiatanács egy pályázat keretében ismét kiosztja a sávot, mostanra változott a felállás. Immár hónapok óta rebesgetik, hogy a Fidesz vezérkara még a választások előtt befejezi a hazai rádiós piac radikális átszabását, ennek záróakkordja pedig épp az országos frekvencia megszerzése lesz. Piaci és politikai forrásaink egybehangzóan állítják, a kormánypárt vezetése biztonsági játékot játszik: bár az állami tulajdonban lévő frekvenciák sorsáról döntő médiatanács mandátuma csak 2019-ben jár le, még előtte győztest akarnak hirdetni.

 

https://mno.hu/belfold/meszarose-lehet-az-orszagos-radiofrekvencia-2410643

Mészáros Lőrinc kilépett a vécéből, és elkezdett kiabálni a New Statesman újságírójával

Mészáros most egy szép nagy házban él Felcsút szélén, őrbódé a kapunál, odabent drága kocsik sorakoznak. Végül az irodájában érjük utol. Az ötven év körüli, sápadt, kövérkés férfi éppen a folyosón található vécéből lép ki, amikor bejutunk.

Menjenek innen

- kiabálja, amikor rájön, hogy újságírók vagyunk.

Mit csinálnak itt? Ez magánterület. Azonnal menjenek innen,nem nyilatkozom

- mondja és becsapja az ajtót.

Ez a néhány sor a New Statesman magazin hosszú Magyarország cikkénekelső harmadában szerepel. A liberális lap írása részletesen zongorázza végig Orbán Viktor történetét a fiatal korától a miniszterelnökségig, és közben azt is megmutatja, hogy mi történt Magyarországgal ebben az időszakban.

 

https://444.hu/2017/08/02/meszaros-lorinc-kilepett-a-vecebol-es-elkezdett-kiabalni-a-new-statesman-ujsagirojaval

 

Communism is back – egy angol újságíró találkozása az új Felcsúttal

A falutól kilométerekre ellátszik Felcsút új büszkesége, a 6 milliárdos sportcsarnok – a helyi projekteken szorgoskodók viszont leginkább megijednek, ha idegen kérdezi őket. A New Statesman újságírója fél nap alatt megértette Felcsúton, hogyan változott meg a világ Magyarországon az elmúlt hét évben.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/05/communism-is-back-egy-angol-ujsagiro-talalkozasa-az-uj-felcsuttal/

 

Andy Vajna megkapta az engedélyt, övé lehet a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország

 

A filmügyi kormánybiztos új kft.-je a Médiatanács most megszerzett engedélyével megszerezheti a Kisalföld, a Délmagyarország és a Bors című bulvárnapilapot kiadó Lapcomot. A Médiatanács egyébként elmarasztalta a Karc FM-et és a TV2-t, előbbit gyűlöletkeltésért, utóbbit kiegyensúlyozatlanság miatt. Ezenkívül a grémium többek között egy esztergomi helyi rádiós frekvencia sorsáról is döntött.

 

http://24.hu/media/2017/08/02/vajna-megkapta-az-engedelyt-ove-lehet-a-bors-a-kisalfold-es-a-delmagyarorszag/

Kálomista-, és Habony-közeli cégek milliárdokért gyártanak műsorokat a közmédiának

Törvényi kötelezettsége az MTVA-nak nyilvánosságra hozni minden olyan szerződést, amelyet a közmédia 5 millió forint feletti értékben köt meg. Ezeket a szerződéseket a vagyonkezelő honlapján hozza nyilvánosságra egy időről időre aktualizált dokumentum részeként. 

A legutóbbi frissítés szerint idén is főként a Fidesszel illetve kormánnyal közeli kapcsolatot ápoló médiavállalatok, gyártócégek és egyéb beszállítók nyerték el, illetve kapták meg a legjövedelmezőbb megbízásokat. Az egyik legsúlyosabb tétel a listán 

az Új Média és Teletext Szolgáltató Kft. 1,2 milliárd forintos szerződése az MTVA online felületeinek kezelésére, szerkesztésére, adások magyar nyelvű feliratozására,

továbbá "speciális szolgáltatások, és műsorkészítési tevékenység ellátására". Az árazás elrugaszkodottnak tűnik, ráadásul a megbízott cég maga is az MTVA tulajdonában áll, és már korábban is volt gyanúsan kiszervezett megbízatása. 

https://444.hu/2017/08/02/kalomista-es-habony-kozeli-cegek-milliardokert-gyartanak-musorokat-a-kozmedianak

 

Botka az MSZP legerősebb embere akar lenni – Kik nem akarják ezt?

Bekukkantottunk a szocialistákhoz, és erős dolgokat hallottunk.

A cikkben megismerheti azt a három párton belüli érdekkört, amelyről Botka körül úgy tartják, nem kifejezetten érdekeltek a szegedi polgármester kampányának sikerében. Cikkünkben megszólal a Botka-Molnár csörtéről Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor, Horváth Csaba – és Molnár Zsolt maga is. Utóbbi azt mondja Botka ellene indított akciójáról, (arról, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje a ,últ heti 168 órában leárulózta őt) hogy „ez a nyílt vita nagyon káros, én nem vittem volna ki a nyilvánosság elé. Ami most történik, az kizárólag a Fidesznek jó”. A kizárástól ugyanakkor nem tart, mert mint mondta, „nem hiszem, hogy Botka ilyen lépésre készülne, ezzel fenyegetni sima személyeskedő zsarolás lenne, de a vita nem személyes, hanem stratégiai természetű”. Eközben úgy tudjuk, hogyha Botkán múlik, Molnár nem lesz a következő Parlamentben MSZP-s képviselő.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/botka-az-mszp-legerosebb-embere-akar-lenni-kik-nem-akarjak-ezt-105674

 

Börtönbe kell mennie az auschwitzi haláltábor 96 éves őrének, aki magyar zsidók meggyilkolásában segédkezett

Az idős náci pere eléggé elhúzódott, de Oskar Gröning végül rács mögé kerül.

 

Egészségileg alkalmas rá, ezért le kell tölteni négyéves szabadságvesztését a 96 éves Oskar Gröningnek, az egykori auschwitz-birkenaui náci haláltábor egyik utolsó élő őrének, akit magyar zsidók százezreinek legyilkolásában ítéltek bűnrészesnek – írja az MTI.

Gröninget háromszázezer rendbeli gyilkosságban való bűnrészesség miatt 2015 nyarán ítélte négy év szabadságvesztésre a lüneburgi tartományi bíróság. Az ítélet 2016 novemberében emelkedett jogerőre. Akkor azért nem kezdte meg börtönbüntetését, mert ennek elhalasztását kérte ügyvédje, ezt a kérést most utasították el.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/bortonbe-kell-menni-az-auschwitzi-halaltabor-96-eves-egykori-orenek-aki-magyar-zsidok-meggyilkolasaban-segedkezett-105670

 

A NAIH-nak Németh Szilárd elismerte, nem bontotta ki az igazság minden szeletét civ

 

Nem utasította a titkosszolgálatokat a civilek megfigyelésére Németh Szilárd, így nem mondott igazat a Pesti Srácoknak adott interjújában, amelyben azt állította felkérte erre a szakszolgálatokat.ilügyben

 

http://hvg.hu/itthon/20170802_A_NAIHnak_Nemeth_Szilard_elismerte_nem_bontotta_ki_az_igazsag_minden_szeletet_civilugyben

 

Észt lap: Két magyar miniszter csak külön-külön hajlandó megnézni a magyar katonákat Észtországban

 

A közelmúltban bejelentkezett az észteknél a magyar honvédelmi és külügyminiszter, hogy ezen a nyáron meglátogatná az országban állomásozó magyar csapatokat, de a magyar fél különös feltételt szabott: a két miniszter csak külön-külön látogat az országba - ez állítja legalábbis az ERR észt állami hírügynökség.

Az észt külügyben ez némi tanácstalanságot okoz, mivel egy közös látogatásnak sokkal több értelme lenne. Egy észt külügyi szóvivő közölte: a magyar nagykövetséggel együttműködve végül abban állapodtak meg, hogy Szijjártó Péter szeptember 1-jén találkozik a magyar katonákkal Vűruban, Simicskó István pedig akkor, amikor az Eu-s védelmi miniszterek informális találkozóját tartják Tallinnban, szeptember elején. A találkozót szeptember 6-a és 8-a között tartják.

http://hvg.hu/itthon/20170802_simicsko_szijjaro_esztorszag

 

Katonák veszik át Washington kulcspozícióit – mire készül Trump?

Privátbankár.hu

 

 Washingtonban a végrehajtó hatalom négy legjelentősebb, politikai kinevezésre épülő pozíciójából hármat már tábornok tölt be. Nő annak a gyanúja, hogy Trump valójában függetleníteni akarja saját pozícióját és megroggyant kormányzását a politikai pártoktól. Trump a jelek szerint nem fog válogatni az eszközökben, ha a politikai túléléséről lesz szó.

 

 

http://privatbankar.hu/makro/katonak-veszik-at-washington-kulcspozicioit-mire-keszul-trump-310280

 

Jobban bíznak a magyarok az EU-ban, mint a kormányban

 

Szerdán jelent meg az Európai Unió szokásos féléves közvélemény-kutatása. Az Eurobarometer alapján a Fidesz uniós pártcsaládját is kiborító brüsszelezés ellenére

 

a magyarok bizalma nőtt az EU-ban, és magasabb, mint akár a magyar kormányban, akár a magyar parlamentben. Ugyanakkor még mindig többen vannak, akik nem bíznak benne.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/08/02/jobban_bizunk_az_eu-ban_mint_a_kormanyban/

 

A kormány elé kerülhet a „genderegyezmény”

Eltörölné a biológiai nemeket a családi erőszak elleni fellépést szorgalmazó nemzetközi kezdeményezés, a kabinet az ősszel tárgyal a hazai ratifikációról

Magyar Hírlap

Szakmai szervezetek és a kormánypártok is számos aggályt fogalmaztak meg az isztambuli egyezmény kapcsán, mondván, bár a célok elfogadhatók, az abban foglaltak szembemennek a magyar alaptörvényben rögzített családmodellel is. A kormány legkorábban az ősszel tárgyalja a kérdést.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94588/A_kormany_ele_kerulhet_a_genderegyezmeny

 

Bán KárolyBarátok közt

Álláspont. Igazán rövid életű volt a szocialisták berkeiben kirobbant háború

Magyar Hírlap 

Pedig voltak elemzők, akik már újabb pártszakadást vizionáltak, valami olyasmit, mint amilyen 2011-ben történt Gyurcsány Ferenc megsértődésekor, távozásakor és a tábor fanatikusainak a Demokratikus Koalícióba történő átcipelésekor. 

Összegezzük tehát, mi is történt!

Röpke 168 óra leforgása alatt kiderült, hogy a 168 Órában megjelent interjú kacsa volt. Maga az interjúalany cáfolta saját állításait: az MSZP-ben nincsenek árulók, kollaboránsok, nincsenek a Fidesz kottájából játszók és fizetett ügynökök sem. Ne legyen senkiben kétség, egység van.

Igaz, ez az idilli állapot csak tegnap délutánig tartott, mert az MSZP egykori ikonikus minisztere, Bokros Lajos közösségi oldalán, a Botka programjában kitüntetett szerepet játszó minimálbér kapcsán arról írt: a baloldali pártok fülsiketítő egymásra licitálása nemcsak értelmetlen, hanem káros is. No, ezt tessék összeadni…

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94579/Baratok_kozt

 

AZ OLASZ KORMÁNY MEGKEZDI A NEM EGYÜTTMŰKÖDŐ EMBERMENTŐK KORLÁTOZÁSÁT

MTI

Az olasz hatóságok megkezdik a Földközi-tengeri embermentés új magatartási kódexét elutasító nem kormányzati szervezetek (NGO) szigorú ellenőrzését, egyúttal tevékenységük korlátozását – jelentette kedden a Corriere della Sera című olasz napilap.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/az-olasz-kormany-megkezdi-nem-egyuttmukodo-embermentok-korlatozasat-2033878/

 

Orbán elfelejtette, hogy a lázadás éve van

Nem úgy alakult a világ, ahogyan Orbán Viktor elképzelte. A kormányfő ezért inkább hallgat arról, hogy 2017-et kinevezte a lázadás évének.

A lázadás éve jól illett a szabadságharcos retorikába, de Európában nem úgy alakultak az erőviszonyok és a választási eredmények, ahogyan azt a miniszterelnök elképzelte – erősített rá Róna Dániel (Corvinus Egyetem).

Máskor is előfordult, hogy a Fidesz egyik pillanatról a másikra megszabadult valamelyik szlogenétől. László Róbert és Mikecz Dániel egyaránt a „keményen dolgozó kisemberek” esetét említette. Róna Dániel ugyanakkor nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a Fidesz váltogatja a jelszavait.

http://nepszava.hu/cikk/1136559-orban-elfelejtette-hogy-a-lazadas-eve-van

Balog magyarázkodott a roma emléknapon

Balog a közelmúltban Tusványoson arról értekezett, a magyar közösségek és a kormány sem döntötte el azt a kérdést, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányok tehertétel vagy erőforrás. Az emléknap alkalmából megpróbálta elmagyarázni, mire gondolt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136574-balog-magyarazkodott-a-roma-emleknapon

Pataky Attila szerint a liberális horda el akarja venni mindenünket, de nekünk NEM KELL FÉLNI, NEM KELL FÉLNI, CSAK BÁTRAN EGYMÁS KEZÉHEZ ÉRNI

Pataky Attila egy pipacsos hímzésű fehér ingben teremtett új műfajt az EDDA koncert végén. 

 

https://444.hu/2017/08/02/pataky-attila-szerint-a-liberalis-horda-el-akarja-venni-mindenunket-de-nekunk-nem-kell-felni-nem-kell-felni-csak-batran-egymas-kezehez-erni

 

Vége van a vizes vb-nek, de megint drágább lett egymilliárddal

 

783 millióért építette ki az informatikai rendszert az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt., és 293 millióért takarított a B+N Referencia Zrt.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/08/1-milliard-forinttal-dragult-a-vizes-vb-ket-nappal-a-vege-utan/

A Puskás Akadémia süllyesztőjéből mentik ki a játékosokat

A felcsúti tényleg a világ legkülönlegesebb futballakadémiája. Mert hogyan képzel el az ember egy olyan helyet, ahol futballistákat oktatnak futballra? A játékos pályára lép a korosztályos csapatokban, ha elég ügyes, akkor kirakják a kirakatba, vagyis megkapja a lehetőséget a felnőtteknél is, aztán alapember lesz, felfigyelnek rá itthon, jó esetben külföldön is, és megveszik, a helyére pedig jön egy újabb játékos az akadémia gyártósoráról. 

De Felcsút az Felcsút. 

https://444.hu/2017/08/02/a-puskas-akademia-sullyesztojebol-mentik-ki-a-jatekosokat

 

Terroristáknak nézték az üres buszüléseket a norvég fajvédők

Szokták mondani, hogy a gyűlölet el tudja vakítani az embereket, de ezt persze nem kell szó szerint érteni. Nem volt ezzel így egy norvég bevándorlásellenes Facebook-csoportnak minden tagja. Bár hihetetlennek tűnik, de egyes lapok szerint jó részük burkába öltözött nőnek nézte az üres buszüléseket.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/08/01/terroristaknak_neztek_az_ures_buszuleseket_a_norveg_fajvedok/

Szó sem lehet nyomozásról a Soros-plakátok kihelyezése miatt

 

Elutasította a Fővárosi Főügyészség Hadházy Ákos LMP-s társelnök feljelentését, amelyet a Soros-plakátok kihelyezése miatt tett.

Hadházy hűtlen kezelés elkövetése miatt tett feljelentést, mert szerinte feleslegesen költött el a kormány 5,6 milliárd forintot a "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén" plakátokra.

Hadházy szerint a közpénzt olyan célra kellene elkölteni, amely a kormány feladatainak ellátásához szükséges, ezeknek a plakátoknak a kihelyezése pedig szerinte nem ilyen.

Olyan kampányokra, amelyek nem a végrehajtó hatalom döntéseivel kapcsolatosak, álláspontom szerint a kormányzati kommunikátorok nem költhetnének, mert azzal hűtlen kezelést valósítanak meg

- állt az LMP-s politikus feljelentésében.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/02/szo_sem_lehet_nyomozasrol_a_soros-plakatok_kihelyezese_miatt/

 

Erdoğan kockázatos trükkel kapta össze a török gazdaságot

 

2016 végén Törökország gazdasága elég siralmas állapotban volt: a török líra több éves mélyponton volt, a GDP zuhant, az elemzők közül sokan már közelgő államcsődtől tartottak, aztán idén az első negyedévben 5 százalékot bővül a török össztermék, és a líra is stabilizálódni tudott nagyjából. Erdoğan saját jogköreinek növelése mellett tudta végigvinni a stablizációt, miközben még egy óriási államosítási rohamot is végigvittek. Kérdés, hogy milyen következményei lesznek ennek hosszabb távon.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/02/erdogan_kockazatos_trukkel_kapta_ossze_a_torok_gazdasagot/

 

Nagyon kemény próba vár a nyugdíjasokra

 

Már a héten munkába állhatnak azok a nyugdíjasok, akik az induló nyugdíjas-szövetkezetek közvetítésével vállalnak munkát. Elsősorban egyszerű, de nem könnyű feldolgozóipari munkák közül válogathatnak.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagyon_kemeny_proba_var_a_nyugdijasokra.644769.html

 

ETIKUS BETÖRŐK

Haraszti Gyula Magyar Idők

 

Várjuk az ügyben folyó nyomozás eredményét. Reméljük, ennek nyomán az „etikus betörők” mellett az „etikus felbujtók” is bíróság elé kerülhetnek majd.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/etikus-betorok-2031439/

 

FÁKLYÁS VÍGJÁTÉK

Pilhál György Magyar Idők

 

És ne feledjük, az alapdilemma továbbra is áll: Gyurcsánnyal vagy nélküle? Míg a „nyitottak” azzal érvelnek, hogy Fletó nélkül garantált a zakó, Botka azt mondja, az őszödi ember maga a két lábon járó veszedelem

Most, hogy Molnár Gyula pártelnök parancsára kénytelen-kelletlen megbékélt a két egymásnak ugró szocialista főember, Botka László miniszterelnök-jelölt és Molnár Zsolt elnökségi tag, tájékozatlanabb ember azt hinné, újra minden rendben az MSZP háza táján; lám, happy enddel ért véget a színdarab, hála elnök úr bölcs közbenjárásának. Igaz is, Molnár Gyula már a májusi pártkongresszuson elmagyarázta: „A Gyula név fáklyát jelent, a László pedig azt: hatalom és dicsőség. Készen állok, hogy fáklyaként világítsak Botka Lászlónak.”

 

http://magyaridok.hu/paca/faklyas-vigjatek-2029867/

 

SZIGETVÁRI (MÉG?) NEM MERTE KIMONDANI A JOBBIKKAL VALÓ ÖSSZEFOGÁST

Magyar Idők Online

 

A választópolgárok szájába adta Szigetvári Viktor azt, hogy akár a Jobbikkal is összefoghat a ballib ellenzék. Ahogy fogalmazott: „… az utcán járva a választók között, akár aláírást gyűjtve azt tapasztalom, hogy egyetlenegy dolgot várnak el a választópolgárok, hogy akár akár a Jobbikkal is együttműködve, de váltsuk le a kormányt…”.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szigetvari-meg-nem-merte-kimondani-jobbikkal-valo-osszefogast-2029666/

 

A JOBBIKOS KGBÉLA ÚJABB ÉRVE ÁRTATLANSÁGÁRA

Szemán László János Magyar Idők

 

Törvényi hiányosságot emleget Kovács Béla és védője. Most már nemcsak azt állítják, hogy a Jobbik EP-képviselője nem kémkedett, de azt is, hogy nem is kémkedhetett 2011–2013-ban az unió ellen, ugyanis a kémkedés az Európai Unió intézményei ellen elnevezésű tényállás csak 2014. január 1-jétől szerepel a Btk.-ban. A nyomozó ügyészek azonban még korántsem fejezték be a nyomozást, a védelem nem ismer minden bizonyítékot.

 

http://magyaridok.hu/belfold/jobbikos-kgbela-ujabb-erve-artatlansagara-2031334/

Yandex-ügy - Kikapcsolt adatvédelem

Az adatvédelmi hatóság szerint csak az alvállalkozó hibázott, ezért kerültek az orosz céghez a kormányzati konzultáció online kitöltőinek adatai. A hozzáértők szerint ez nonszensz.

A személyes adatok védelmének jogi rendszerében elképzelhetetlen, hogy egy alvállalkozó jogi felelősséggel tartozzon egy személyes adatsérelem ügyében, viszont az őt megbízó ne feleljen. Az adatvédelemben ez nem létezik – reagálta lapunknak Majtényi László volt adatvédelmi biztos, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatában azt állapította meg, hogy csak az alvállalkozó hibázott, ezért kerültek az orosz Yandexhez a nemzeti konzultáció kitöltőinek adatai.

 

http://nepszava.hu/cikk/1135969-yandex-ugy---kikapcsolt-adatvedelem

Kormányzati Szilícium-völgy közpénzen

Szűk hat hónap alatt bő húszmilliárd forint ment el informatikai kiadásokra úgy, hogy a kormány különböző szervei titkolják jó néhány beszerzésüket.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136452-kormanyzati-szilicium-volgy-kozpenzen

A Mészáros–Tiborcz-kör vízparti óriástelkeket vesz a Balatonnál

Három és fél hónapja hívtuk fel a figyelmet arra, hogy „Keszthely az új Felcsút”; a Balaton nyugati medencéjében ugyanis néhány foghíj kivételével a teljes városi partszakaszt ellenőrzése alá vonta a Mészáros Lőrinc vezette üzleti klub. Mára – a legértékesebb vízparti óriástelkek megszerzésével – Keszthely mellett Badacsonyba, Balatonakaliba, Almádiba, Akarattyára, illetve Fonyódra és a déli part több más településére is „behajózott” ugyanez az érdekkör.

 

http://valasz.hu/itthon/a-meszarostiborcz-kor-vizparti-oriastelkeket-vesz-a-balatonnal-124914

Felszólítás a cambridge-i egyetemről: ki a fehér gyarmatosítókkal Londonból!

Bigott és ostoba előítéletek szerint a bevándorlók sikertelen integrációjának egyik oka, hogy nem teljesítenek elég jól az iskolában. Ez a vélemény persze már önmagában rasszista, hogy mennyire, azt a legfrissebb példa is mutatja a patinás Cambridge-ből.

Okundaye a következőképpen kommentálta:

„Minden fehér rasszista, a fehér középosztály, a fehér munkásosztály, a fehér férfiak, a fehér nők, a fehér melegek, a fehér gyerekek.”

Ha igaz, hogy az egyetemek legfőbb szerepe, hogy a világot a maga bonyolultságában ismertessék meg a diákokkal, akkor Cambridge tényleg a létező egyetemek egyik legjobbika. De még a fenti bejegyzésnél is érdekesebb az, amikor Okundaye afféle fordított apartheidként követeli, hogy a fehérek költözzenek vissza a fehér negyedeikbe és hagyják abba végre „Dalston gyarmatosítását”. 

http://valasz.hu/vilag/felszolitas-a-cambridge-i-egyetemrol-ki-a-feher-gyarmatositokkal-londonbol-124911

Trump keserű orosz pirulája

Pénteken szavazta meg elsöprő többséggel az amerikai Kongresszus az Oroszországot, valamint Észak-Koreát és Iránt is sújtó szankciós törvényt. Az elnöknek tíz napja van az aláírásra. A mindig szókimondó Donald Trump ezúttal mélyen hallgat, és halogatja az aláirást. Minden oka megvan rá, hiszen sarokba szorították. Fájdalmas a keserű orosz pirulát lenyelni. Akármit lép, nehéz helyzetbe kerül.

A törvénytervezet ellen számos amerikai vállalat, többek között Rex Tillerson külügyminiszter volt olajcége, az Exxon Mobil is tiltakozott, de felemelte szavát az Európai Unió is, mivel Washington nem egyeztett velük. Az orosz gáz leállításával energiabiztonságukat veszélyeztetik az amerikaiak. „A szankciók általában nem változtatják meg a büntetett ország magatartását, de komoly károkat okozhatnak az Egyesült Államoknak” – írja a The American Conservative, és arra figyelmeztet, hogy az európaiak érthetően megsértődtek, amiért az ő vállalataikat büntetik egy másik kormány miatt. 

     

http://valasz.hu/vilag/trump-keseru-orosz-pirulaja-124910

 

2017 második negyedévében 4 milliárd forint ment el az állami cégek reklámozására

A legdrágább a Magyar Turisztikai Ügynökség kampánya volt, nettó 2 milliárd forintba került. De jutott közel félmilliárd az elektronikus adóbevallás és a Nemzeti Közművek reklámozására is.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/08/2017-masodik-negyedeveben-4-milliard-forint-ment-el-az-allami-cegek-reklamozasara/

Bartus László: Juhász Péter és Karácsony Gergely meghülyült

Amerikai Népszava

Először lássuk a hírt: “Az újságírók védelmében szervez tüntetést augusztus 20-ára, a Szabad Sajtó útra az Együtt, és remélik, más pártok is csatlakoznak majd hozzájuk.

Ami a tényeket illeti, azt a demokráciát, amiről Karácsony beszél már régen felszámolták, az alkotmányos rendet megdöntötték, az Alkotmányt önkényesen eltörölték. Az újságírók nem most vannak célkeresztben, hanem 2010 óta, a médiatörvény elfogadásától kezdve. Az elborult elméjű két álellenzéki politikus, akik diktatúrában is a diktatúra pénzéből élnek, nem vették észre, de azóta kivégezték már a Népszabadságot, lenyúlták az Origót, a TV2-t, a teljes közszolgálati médiát, a vidéki sajtót, a Figyelőt, és még számos médiumot.

 

http://nepszava.us/bartus-laszlo-juhasz-peter-es-karacsony-gergely-meghulyult/

Ezért Trump kudarca az egészségügy

Kudarccal végződik a Donald Trump elnök első komolyabb akciója, nem sikerül visszavonni Obama legnagyobb eredményének tartott egészségügyi reformot, az Obamacare-t. Milliók életéről és dollárszázmilliárdokról van szó, de sokan már az amerikai demokráciát is veszélyben látják.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/ezert-trump-kudarca-az-egeszsegugy-105669

Török Gábor: a Fidesz elveszítheti többségét 2018-ban

A Fidesz nyer 2018-b

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése