2017, augusztus 2 - 08:11 Sajtószemle

A 85 éves Richter szerint a művészet a remény legszebb megnyilvánulása

 

A világhírű német képzőművész, Gerhard Richter 85. születésnapját szülővárosa, Drezda az Albertinumban rendezett kiállítással ünnepli.

 

https://artportal.hu/magazin/85-eves-richter-szerint-muveszet-remeny-legszebb-megnyilvanulasa/

 

KUKÁBA DOBTÁK A ROMA FIÚT KISBABA KORÁBAN, DE AHOL MA TART, AZ ELKÉPESZTŐ!

 

Tizennyolc évesen tudta meg, erős tüdejének köszönheti egyáltalán, hogy életben van: ugyanis csecsemőként egy kukában találtak meg, ahol keservesen sírt.
Intézetekben, nevelőszülőknél lakott. Kipróbálta a füvet, és megpróbálta a halált is. Hatszor sem sikerült az öngyilkossági kísérlet.
Hajléktalanszállón lakik, viszont végre van állása: csontozómunkás a Picknél.

  A figyelmet magára azonban a rajzaival hívta, hívja föl.

 

http://otpercpiheno.blogspot.hu/2017/07/kukaba-dobtak-roma-fiut-kisbaba-koraban.html

 

Érdi Tamás: Én nem szeretem a hangos zenét

 

A szülei televíziósok voltak akkor, amikor még csak egy televíziós csatorna volt. Ki ne emlékezne É. Szabó Mártára és a Cimborára, Érdi Sándorra és a Stúdióra? Fiuk, Tamás, nemzetközi hírű zongoraművész. Amit a sors az egyik kezével elvett, a másikkal visszaadta: a látást hallásban, tehetségben pótolta. Interjú Érdi Tamással, függetlenedésről, féltő gondoskodásról, minőségről, és arról, hogy könnyűzene nélkül lehet ugyan élni, Mozart nélkül viszont nem érdemes.

 

http://24.hu/kultura/2017/08/01/erdi-tamas-en-nem-szeretem-a-hangos-zenet/

 

Gázszer FC: Mészáros Lőrinc 11 fős szupercsapata

 

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester megállíthatatlan vagyonosodásáról szólt az elmúlt egy-két év a hazai vállalati szférában. Orbán Viktor földije és barátja a politika és a gazdaság határán építheti birodalmát: bankok, építőipar, foci, média, izocukor, búzakeményítő, mangalica, ásványvíz, és így tovább, és így tovább. De vajon hogy néz ki a mindennapokban egy ilyen konglomerátum irányítása? Ki halmozza fel, vezeti és ki koordinálja össze ezeket a cégeket?

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/19/gazszer_sc_-_meszaros_lorinc_11_fos_szupercsapata/

Kritizálta a hatalmat - Megbüntették az aktivistát

Nem lehet büntetlenül kritizálni a hatalmat Hatvanban: egy aktivista túl sok észrevétele miatt már csak kísérettel úszhat a település strandjának medencéjében.

Egy, a strandon dolgozó ismerőse később kiszivárogtatta neki azt a „körözéses jellegű” fotót, amin a férfi arcképe virít, a következő felirattal: „Bíró József ha jön, várjon, őrrel mehet. Ha jön, tájékoztatni, hogy nem készíthet felvételt. Kálmánnak azonnal szólni!” (Havassy Kálmán a strandért is felelős Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője. - a Szerk.) A fotó a strand bejáratánál, a pénztár egyik belső üvegfalára volt kiragasztva, vélhetően azzal a céllal, hogy azok is felismerjék a létesítményt esetleg felkereső aktivistát, akik nem ismerik őt személyesen.

http://nepszava.hu/cikk/1136388

 

A Heineken gyártja majd a Fradi-sört

 

A Ferencváros bejelentette, hogy augusztustól a Heineken gyártja a Fradi sört, írja a Nemzeti Sport. "A csapat szurkolóinak körében különösen népszerű sör nem csak új gyártót, új megjelenést is kap. A Fradi sör augusztustól üveges kiszerelésben kapható a hivatalos Fradi shopban, ezen kívül a CBA üzleteiben, valamint a Heineken disztribúciós hálózatán keresztül csaknem  1000 kiskereskedelmi egységben országszerte.", írták.

Mindez azért érdekes, mert a kormány - hogy maradjunk a sportnál - páros lábbal szállt bele nemrég a Heinekenbe, amiért az jogi csatát indított csíki sör-ügyben. Aztán a vörös csillagos csomagolása miatt akarta a kormány szívatni a céget, végül megegyeztek.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/01/a_heineken_gyartja_majd_a_fradi-sort/

 

Budai Gyula még azt is letagadná, hogy Orbán polgári körei kormányközeliek

 

Még tavaly októberben kapott 320 millió forintot az állami Hungarocontroltól az a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, amely az Orbán Viktor által 2002-ben életre hívott polgári körök fenntartásáért felelt. Ez a szervezet állt a Polgárok Háza, illetve az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött.

Most, fél év elteltével egészen furcsa magyarázatok kezdtek el sorakozni a támogatást illetően, derül ki az RTL híradójából

 

A csúcspontot azonban Budai Gyula fideszes képviselő érvelése jelentette a sztoriban, aki a tévé kérdésére azt mondta, 

hogy mi a kormányközeli meg mi nem, ön szerint a polgári körök kormányközeliek, mások szerint nem kormányközeliek, én azt gondolom, hogy a Hungarocontrol azt támogat, akit akar.

Egyébként az alapítvány kuratóriumi elnöke most épp László Tamás fideszes országgyűlési képviselő.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/01/hungarocontrol_30_milli_tamogatas_polgari_kor_szovetseg_a_nemzetert/

 

 

Megbünteti Bayer Zsolt kijelentését a Médiatanács

 

Bayer Zsolt május elején az mondta a Karc FM-en futó egyik műsorban  a civiltörvény ellen a parlamentben némán tiltakozó aktivistákról: "Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."

Szél Bernadett, az LMP társelnöke az ügyben beadványt küldött a Médiatanácsnak, most pedig a Facebookon közölte: a testület 200 ezer forintra bünteti a rádiót.

http://hvg.hu/itthon/20170801_megbunteti_bayer_zsoltot_a_mediatanacs

 

Budai Gyula: Czeglédyt fizetik, a diákokat nem

"A szocialista politikus által irányított bűnszervezet több ezer diák pénzét lopta el"

MH/MTI – 2017.08.01. 12:42 

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

http://magyarhirlap.hu/cikk/94437/Budai_Gyula_Czegledyt_fizetik_a_diakokat_nem

 

Bogár LászlóEuróhorror

Amikor 2000-ben Orbán Viktor miniszterelnök Népesedési Kormánybizottságot hozott létre, mint e bizottság titkára, igen sok demográfiai elemzéssel találkozhattam

Magyar Hírlap

Többek között azzal is, amelyet most az amerikai World News Daily hírportál „újra felfedezett”, és hála Lovas Istvánnak, erről az újrafelfedezésről most már a magyar közvélemény is értesülhetett. Mi tagadás, különös érzés most több mint másfél évtized elteltével újraolvasni ezt az ENSZ-dokumentumot, amely a „Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Aging Populations?” címet viseli, vagyis magyarul Helyettesítő migráció: Ez lenne a megoldás a csökkenő létszámú és elöregedő népesség számára? A cím végén álló kérdőjel talán az egyetlen mentség vagy inkább csak magyarázat, hiszen mentség nincs a dokumentum készítői számára. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/94487/Eurohorror

 

Lázadás Gulácson - Elzárták a romák egyetlen közkútját

A hőségriadót hétfőn úgy „köszöntötték” a Szabolcs megyei Gulácson, hogy leszerelték a cigánysor egyetlen közkútját. A lépést elemi polgári felháborodás követte.

– Szerintem nem is volt csőtörés, nem zubogott fel a víz sehonnan. Egyszerűen lelketlen az önkormányzat, a romáknak még ennyi se jár, hordjanak csak vizet a fél kilométerre lévő másik közkútról – háborog. Asszonytársa, a szintén többgyermekes Zsanett is csatlakozik hozzá, s azt mondja, az utcájukban lévő közkút nincs nyilvántartásba véve, ezért állítólag évek óta „illegálisan működött”. A nyomócsapot le is szerelték róla, ám az itt élők egy vasdarabot dugtak az üres nyílásba, s egy nehezékkel oldották meg, hogy jöjjön a víz.

http://nepszava.hu/cikk/1136439-lazadas-gulacson---elzartak-a-romak-egyetlen-kozkutjat

 

Százmilliárdok fideszes haveroknak

A kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható West Hungária Bau, a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe került ZÁÉV, valamint a szegedi Dél-Konstrukt és a miskolci Zeron Befektetési Zrt. konzorciuma nyert jogot állami-önkormányzati épületek 200 milliárd forint értékű energetikai felújítására – közölte a közbeszerzési tájékoztató alapján a napi.hu.

 

http://nepszava.hu/cikk/1136491-szazmilliardok-fideszes-haveroknak

 

Lassan már egyetlen nyugati vezető sem akar Orbán Viktorral találkozni

A magyar miniszterelnök gyakorlatilag elszigetelte magát Európában, keleten és féldiktatúrákban azonban még mindig fogadják.

 

„Az Európai Unióban politikai értelemben egyenrangú partnerként kezelnek minket, de az eredetünk szerint ott mi idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. Viszont amikor Kazahsztánba jövünk, itt rokonokat találunk. Eléggé furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell utaznia, hogy otthon érezze magát.” Ezt még 2015 tavaszán mondta Orbán Viktor, amikor Kazahsztánban járt, és mások mellett az országot 1989 óta autokrata módon irányító Nurszultan Nazabajevvel is tárgyalt.

Kicsivel több mint két év telt el a kazahsztáni látogatás óta, de úgy látszik, a magyar kormányfő továbbra is keleten érzi otthon magát, legalábbis a bilaterális találkozóiból ezt szűrni le. Illetve azt, hogy mostanra eljutottunk oda, hogy Orbán egyre jobban elszigetelődik Nyugat-Európában. Az EU-s, a V4-es és az európai néppárti (EPP) csúcsokon értelemszerűen részt vesz, de ezeken kívül alig találkozik fontos nyugati vezetőkkel, hiába próbálják olykor azt sulykolni, hogy Orbán már „több mint egy magyar miniszterelnök”.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/lassan-mar-egyetlen-nyugati-vezeto-sem-akar-orban-viktorral-talalkozni-105611

 

 

Majdnem egy év múlva használhatja csak a nagyközönség a Duna Arénát

A szervezők válasza szerint 

„a Duna Arénát és a Dagály Strandot a tervek szerint legkésőbb 2018. májusától használhatja a nagyközönség”. 

 

https://444.hu/2017/08/01/majdnem-egy-ev-mulva-hasznalhatja-csak-a-nagykozonseg-a-duna-arenat

 

Bienerth Gusztáv: Nem mondok le

 

A Magyar Úszó Szövetség keddi vb-sajtótájékoztatóján nem csak Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány és a versenyzők vállaltak főszerepet, terítékre került az elnök is, aki pitiáner támadásoknak nevezte a hétfői sajtóhíreket és világosan megmondta, nem érzi úgy, hogy fel kellene állnia.

 

http://24.hu/sport/2017/08/01/bienerth-gustav-nem-mondok-le/

 

Így üzletelt monori ingatlanokkal az önkormányzati államtitkár köre

 

Lakás- és telekeladás, épületfelújítás – több, összességében százmilliós nagyságrendű ügyletben vett részt Monoron az az üzleti kör, amely a város egykori polgármesteréhez köthető. A hálózatnak offshore szála is van.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/08/01/igy-uzletelt-monori-ingatlanokkal-az-onkormanyzati-allamtitkar-kore/

 

ÁLLAMTITKOKAT HAGYHATOTT ŐRIZETLENÜL MOLNÁR ZSOLT

Bákonyi Ádám Magyar Idők

 

Madridban a repülőgépen felejtette, és csak órák múlva, a nagykövetség segítségével sikerült laptopját visszaszereznie Molnár Zsoltnak, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének – értesült a Magyar Idők. Molnár még a húsvét előtti héten utazott a spanyol fővárosba. A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke már leszállt a repülőgépről és a terminálban tartózkodott, amikor észrevette, hogy hivatali laptopja – amelyen államtitkok és minősített dokumentumok lehettek – fent maradt a repülőn.

 

http://magyaridok.hu/belfold/allamtitkokat-hagyhatott-orizetlenul-molnar-zsolt-2027569/

 

PARTTALAN PÁRTPARÓDIA

Megyeri Dávid Magyar Idők

 

A Magyar Szocialista Párt belháborúját semmiképpen sem érdemes vég nélküli szappanoperának nevezni. Ez a populáris műfaj ugyanis általában tartogathat érdekességeket, ami lekötheti az ilyesmire vevő közönség figyelmét. Az utódpárt mai vesszőfutása, végjátéka viszont már túllendült azon a határon, hogy vígjátéknak, kabarénak, avagy mosópor­operának lehessen nevezni. Egyszerűen menthetetlenül unalmassá váltak állandó kisszerű, föld alatti színvonalú perlekedéseik, amelyekkel vérverejtékes igyekezettel próbálnak némi érdeklődést kicsiholni maguk iránt.

Óhatatlanul felvetődik: hogy akarnának ezek kormányozni, ha már most úgy egymásnak esnek, mint a legrosszabb kültelki lebujokban?

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/parttalan-partparodia-2026513/

 

A FIDESZ VISSZAUTASÍTJA A SOROS-TERV BALLIBERÁLIS TÁMOGATÓINAK TÁMADÁSAIT

MTI

A Fidesz a leghatározottabban visszautasítja azokat a Magyarországgal kapcsolatos durva kijelentéseket és fenyegetéseket, amelyeket a „Soros-terv” nyugat-európai balliberális támogatói, Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt és Christian Kern osztrák szociáldemokrata kancellár tett az elmúlt napokban – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-visszautasitjuk-soros-terv-balliberalis-tamogatoinak-tamadasait-2028856/

 

Trump diktálhatta fiának az oroszokról szóló, félrevezető nyilatkozatot

 

A The Washington Post (WP) című lap hétfőn közölt információi szerint Donald Trump amerikai elnök személyesen diktálta le nagyobbik fiának azt a július első felében közzétett, később félrevezetőnek bizonyult nyilatkozatot, amelyben az ifjabb Trump azt állította, az oroszokkal tartott 2016. júniusi találkozójáról, hogy annak nem volt köze apja elnökválasztási kampányához.

A WP azt írta, hogy az elnök jogi tanácsadói szerint Donald Trump közvetlen érintettsége fia félrevezető nyilatkozatában veszélyes jogi helyzetet teremthet. “Ez fölösleges volt” – idézte a lap az elnök egyik, neve elhallgatását kérő tanácsadóját.

http://24.hu/kulfold/2017/08/01/trump-diktalhatta-fianak-az-oroszokrol-szolo-felrevezeto-nyilatkozatot/

A németekkel karöltve masírozunk Putyin gázmennyországába

 

Magyarország július elején újabb kétes orosz földgázvezeték-projekthez jelentette be csatlakozását. Aminek kapcsán érdemes kicsit áttekinteni az európai gázháborúk elmúlt egy-két évének fejleményeit, mivel a háttérben brutális harc folyik az oroszok és az EU, a keleti és a nyugati uniós tagállamok, és új frontként az Egyesült Államok és Németország között. Mi próbálunk mindenhol ott lenni, de közben valahogy mégis mindig az oroszok ölében kötünk ki, miközben mindenki más menekülne tőlük. Kivéve a németeket, akik viszont az európai egység árán is hajlandóak összefeküdni az oroszokkal. Ettől viszont sajnos nekünk nem lesz jobb, sőt csak rosszabb. Minden, amit tudni akar az európai nagy- és kishatalmi gázjátszmákról.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/01/gaz_foldgaz_moszkva_oroszorszag_gazprom_magyarorszag_gazfuggoseg_szijjarto_gazimport_ukrajna_nemetorszag_trump_lng/

 

Tóth Csaba: A teljes gyurcsánytalanítás lehetetlen

 

Orbán Viktor egyelőre nyugodtan kávézhat, de még mindig van remény a baloldal számára kedvező forgatókönyvre, akár a Fidesz abszolút többsége is megakadályozható a 2018-as választáson – állítja a Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Ugyanakkor szerinte az MSZP-nek és a DK-nak ki kell egyeznie.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/01/toth-csaba-a-teljes-gyurcsanytalanitas-lehetetlen/

Letelepedési kötvények: elég volt a kérdésekből! Kövér közbelépett

Hiába próbált újra és újra magyarázatot kérni Demeter Márta független országgyűlési képviselő a letelepedésikötvény-program kétes és tisztázatlan kérdéseiben, a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda nem ad érdemi választ a politikus felvetéseire. Tegnap kiderült az is, hogy a továbbiakban nem is számíthat feleletre a képviselő, ugyanis a minisztérium helyett már az Országgyűlés elnöke írt levelet Demeter Mártának. Kövér László meglepő módon jogkörére hivatkozva visszautasította a képviselő kérdéseit, mert szerinte azok nem érintik a kormány feladatkörét. Tehát ezek alapján az elmúlt években kormányzati kontroll nélkül működött a program. Ez azért érdekes, mert a vitatott konstrukciót a kormányzó Fidesz–KDNP hívta életre, méghozzá éppen Rogán Antal előterjesztése nyomán, aki korábban a parlament gazdasági bizottságának vezetője volt. Emiatt kérdezte a minisztert Demeter, ám helyette elsőként államtitkára, Dömötör Csaba adott személyeskedő választ.

 

https://mno.hu/belfold/letelepedesi-kotvenyek-eleg-volt-a-kerdesekbol-kover-kozbelepett-2410474

 

Fideszes belháború zajlik a bírói posztokért

Nem tesz le a kormány arról, hogy kormánytisztviselőket, hivatalnokokat zsilipeljen át az igazságszolgáltatási rendszerbe. Mint arról a 444.hu beszámolt, a szaktárca kidolgozta azt a rendelettervezetet, amely a közigazgatási bírói posztra pályázók pontozását szabályozná. Ebben az szerepel, hogy a közigazgatásból – állami hivatalokból, akár minisztériumokból – átpályázó, jogi végzettségű jelentkezők többletpontokat kaphatnak a szakmai előéletükre. A cél az, hogy ne csak azok rúghassanak labdába, akik eddig a bíróságon építették a karrierjüket.

Csakhogy a minisztériumi terveket ellenzi az igazságszolgáltatás igazgatási szerve, az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A 444.hu több bekezdést is idézett a hivatal állásfoglalásából, ezekből pedig kiderül: az OBH egyik fő kifogása az volt, hogy a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban dolgozók teljesen másképp szocializálódtak. A hivatali apparátusban természetes az alá-fölé rendeltség, és ez nem hagy teret a függetlenségnek, ami a harmadik hatalmi ágnál viszont alapelv. 

Az OBH ellenállása azért pikáns, mert elnökét, Handó Tündét – Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő feleségét – az ellenzék tiltakozása mellett a kormánypárti képviselők választották meg 2011-ben, menesztve a korábbi főbírót, Baka Andrást.

https://mno.hu/belfold/fideszes-belhaboru-zajlik-a-biroi-posztokert-2410492

 

Központilag tárolnák a megfigyelési felvételeket

Törvényi kötelességük lesz a szállodásoknak együttműködni a nemzetbiztonsági szolgálattal

Jóval alaposabban kívánja megfigyelni a jövőben a magyar állam a polgárait – derül ki a Belügyminisztérium által jegyzett, hétfőn benyújtott salátatörvény-tervezetből. Többek közt változtatnának a polgárok személyi adatairól szóló törvényen, így a jövőben központi helyen lehetne tárolni az egyes szervek által készített kép- és hangfelvételeket. Ez azt jelenti, hogy bizonyos szervek által készített felvételeket őriznék meg. Ilyenek például: a rendőrség, a közterület-felügyelet, a személyszállítási szolgáltató, a közút kezelője, illetve az útdíjellenőrzésre jogosult szervezetek. Bár a tárhelyszolgáltató a rögzített felvételek tartalmát nem ismerheti meg, egyes szervezetek jogosultak onnan adatot igényelni. Az adatigénylés célja lehet bűnmegelőzési, bűnüldözési, nemzetbiztonsági, terrorelhárítási, továbbá közlekedésszervezési is.

 

https://mno.hu/belfold/kozpontilag-tarolnak-a-megfigyelesi-felveteleket-2410494

Jól járhat Garancsi cége a Várban

Csak az I. kerületi önkormányzat tudtával adhatja tovább bérbe a CD Hungary az Úri utcai lakásokat, amelyeket maga is bérel – derült ki a Veres Dávid független helyi képviselő által kikért szerződésekből. A dokumentumok szerint az ingatlan albérletbe adása előzetes tulajdonosi engedélyhez van kötve. Az adatokból kiolvasható: a Budavári Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete az Úri utca 70. szám alatt található 340 négyzetméteres ingatlant 425 forint plusz áfa négyzetméteráron adta bérbe a Hernádi Zsolt, a Mol és Csányi Sándor, az OTP vezetője, valamint Orbán Viktor miniszterelnök barátjának számító Garancsi István érdekeltségébe tartozó CD Hungary Kft. számára.

 

https://mno.hu/gazdasag/jol-jarhat-garancsi-cege-a-varban-havi-13-800-forintert-is-berelnek-lakast-2410472

Botka újabb meglepő ötlete

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt javasolja, hogy a szocialisták legsikeresebb fővárosi polgármestere, Tóth József (XIII. kerület) koordinálja az MSZP budapesti választási felkészülését.

http://nepszava.hu/cikk/1136417-botka-ujabb-meglepo-otlete

 

Sebes György Sötétség

Most már nyilvánvaló, hogy Szél Bernadett is Soros György ügynöke. Az LMP társelnöke ezt maga ismerte el, amikor bevallotta, hogy ő kezdeményezte a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tegnapi ülését. Amely persze határozatképtelen volt, mivel a kormánypárti képviselők ébernek bizonyultak. Vagyis azt tették, amit a testület fideszes alelnöke előre közölt. Németh Szilárd "napirendi rágalmaknak" nevezte a megjelölt témákat, amelyek - szerinte - a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak. Nem is asszisztáltak tehát "Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához".

http://nepszava.hu/cikk/1136346-sotetseg

 

A Fidesz oligarcháihoz került a teljes vidéki sajtó

A Fidesz oligarchái, Andy Vajna, Mészáros Lőrinc és a Népszabadságot kivégzőHeinrich Pecina beteljesítette a kormánypárt mestertervét: övék a teljes vidéki napilappiac.

http://nepszava.hu/cikk/1136338-a-fidesz-oligarchaihoz-kerult-a-teljes-videki-sajto

 

A magyar kormány meg sem próbálta megszerezni a legnagyobb zsákmányt, amit a Brexittel nyerni lehet

 

Amikor Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében az erős országról szóló elképzeléseit sorolta, megemlítette, hogy ennek része az is, hogy futball-világbajnokságot leszámítva nincs olyan nagy világesemény, amit ne tudna Budapest vendégül látni. Hozzátette azt is, hogy „a fővárosunk többre képes annál, minthogy a mai magyar államot szolgálja ki”. Ez tényleg klasszul hangzik, de úgy tűnik, hogy ha nem sportrendezvényekről van szó, sajnos már nem ilyen magabiztos a kormány. 

Az Európai Bizottság keddi közleménye szerint Magyarország egyikre sem pályázik a a Londonból elköltöző uniós ügynökségek közül.

Mivel Nagy-Britannia hamarosan kilép az Európai Unióból, Brüsszelnek sürgősen más tagállamba kell költöztetnie két nagyon fontos londoni intézményét: az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) és az Európai Bankhatóságot (EBA). 

https://444.hu/2017/08/01/a-magyar-kormany-meg-sem-probalta-megszerezni-a-legnagyobb-zsakmanyt-amit-a-brexittel-nyerni-lehet

 

Házkutatást tartott a román kormánynál a Korrupcióellenes Ügyészség

A kormányépület öt helyiségében tartottak házkutatást - áll a közleményükben. A Transindex azt írja, ügyészségi források szerint az ügyben a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztérium érintett, amelynek a kormánypalotában vannak az irodái.

https://444.hu/2017/08/01/hazkutatast-tartott-a-roman-kormanynal-a-korrupcioellenes-ugyeszseg

 

A Kúria is elutasította a Fidesz keresetét, fizetniük kell a Helsinki Bizottságnak a hamis vádak miatt

A Kúria is kimondta: 

a Fidesz megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, ezért nyilvános bocsánatkérésre és egymilliós sérelmi díjra kötelezik a pártot.

A Fidesz még 2015-ben azzal vádolta a Helsinkit, hogy "a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil szervezetként adatokat hamisít". Tavaly júniusban már bírósági ítélet mondta ki, hogy ezzel megsértették a szervezet jó hírnevét, ezért pedig pénzbüntetést kell fizetniük és bocsánatot kell kérniük.

https://444.hu/2017/08/01/a-kuria-is-elutasitotta-a-fidesz-keresetet-fizetniuk-kell-a-helsinki-bizottsagnak-a-hamis-vadak-miatt

 

Szlovákia átvesz 60 embert a görög és olasz menekülttáborokból

Robert Fico szlovák miniszterelnök a TASZSZ orosz hírügynökségnek beszélt arról, hogy bár Szlovákia továbbra is elutasítja a migránsok újraelosztását célzó uniós kvótákat, de befogad hatvan migránst különleges olaszországi és görögországi központokból.

https://444.hu/2017/08/01/szlovakia-atvesz-60-embert-a-gorog-es-olasz-menekulttaborokbol

 

Magányerő – A momentumosok még őrzik a szüzességük nimbuszát

SZERZŐ: LAKNER ZOLTÁN

 

A Momentum saját leendő szavazóit, a kis pártok pedig a Momentum partnerségét keresik, mielőtt az új szervezet az ő támogatóikat szipkázza el. A Momentum ambíciói azonban ennél nagyobbak, végső soron a politikai színtér Macron-féle átrendezésében gondolkodnak. A bal-jobb, liberális-konzervatív felosztás meghaladásának célja támogatóik szerint szükségszerű, bírálóik szerint lehetetlen. Ügyek mentén készek az együttműködésre másokkal, de ez nem minden esetre igaz. Céljuk elsősorban az, hogy túlnőjék a ri­­vá­­li­­so­­kat, megérve a „rendszerváltás befejezésének” feladatára.

 

http://168ora.hu/maganyero-momentumosok-meg-orzik-szuzesseguk-nimbuszat

Bencsik: Agyilag sérült réteg olvas Indexet és 444-et

 

Az Echo TV hétfői Sajtóklub című műsorának vendége volt Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, ahol Lovas István, Bayer Zsolt és Huth Gergely társaságában értékelte a közéleti eseményeket a budapesti vizes vb után. Bencsik a műsorban a 444 és az Index olvasóiról is kifejtette a véleményét. Szerinte döntő részben egy agyilag és lelkileg sérült réteg olvassa ezeket a lapokat, bár vannak akik hivatásból kényszerülnek rá egy-egy indexes cikk elolvasására. Őket nem sorolja ebbe a rétegbe.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170801_bencsik_agyilag_serult_reteg_olvas_indexet_es_444_et

 

VÁGÓ ISTVÁN NAGYON MÉLYRE SÜLLYEDT, SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE

Csépányi Balázs Magyar Idők

 

Ennél lejjebb már nem nagyon van.

Úgy látszik a DK megtalálta azt az embert, akinek a kezében az ostor is úgy áll, mintha szelíd simogatásra készülne vele. Ez az ember pedig nem más, mint a jó öreg Vágó István.

A kádári langymeleg, puha diktatúra szolgalelkű média-munkása a Facebook-on ismét a régi fényében tündököl.

 

http://magyaridok.hu/belfold/vago-istvan-nagyon-melyre-sullyedt-segitsegre-van-szuksege-2030401/

 

 

Csaba királyfi mit szólna hozzá: nem magyar a székely?

Furcsa kezdeményezést hitelesített a Nemzeti Választási Bizottság. 

Magyarországon is volt visszhangaja, ám az erdélyi magyar közvéleményben keltette a legnagyobb hullámokat, hogy múlt kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette a székelyek Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezést. 

Ha az ügy eléri célját, a székelyek éppolyan státuszba kerülnének idehaza, mint tizenhárom állam által elismert nemzetiség (a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.) Ennél abszurdabbat – a magyar történelem és kultúra akárcsak felületes ismeretében – aligha lehet elképzelni.

 

http://valasz.hu/itthon/szekely-124906

Pontosan a törésvonal fölé tervezték az új paksi blokkok alaplemezét

Dr. Timár Gábor egyetemi docens, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék vezetője szerint ha muszáj új atomerőművet építeni, a jelenlegi tervekhez képest legalább száz méterrel északabbra kellene

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése