2017, augusztus 12 - 08:29 Sajtószemle

ELHAGYATOTT HELYEK A BALATONNÁL: A SALFÖLDI PÁLOS KOLOSTORROM TITKA

Salföld és Ábrahámhegy között egy kolostor romjait találod az erdőben. Nincsenek kísértetlegendák vagy más sötét történetek, az egykori pálos kolostornál sétálva mégis érzed, hogy egészen különleges helyen jársz. 
Salföld határától kb. félóra gyaloglással érhető el, ha teheted, ne autóval közelítsd meg a helyet. Jó ugyanis kicsit ráhangolódni erre a nyugalomra.

 

http://ilovebalaton.blog.hu/2017/08/11/elhagyatott_helyek_a_balatonnal_palos_kolostorrom

 

Itt az első betegségtérkép: áldás vagy átok, ha tudja, milyen baja lehet még?

 

117 ezer beteg adatait elemezve térképre vitték, miként kapcsolódnak egymáshoz a leggyakoribb betegségek. Áttörést hozhat ez a gyógyításban? Mit kezd az orvos egy okoskodó/felkészült beteggel? Erről kérdeztünk meg több orvost, de a cikkből a térképet is eléri.

 

http://hvg.hu/itthon/20170811_Aldas_vagy_atok_ha_tudja_a_beteg_milyen_baja_lehet_meg

 

 

Lefejezték Mészáros Lőrinc vidéki lapjainak vezetését

 

Pénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus), és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket – értesült a 24.hu.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/11/lefejezesek-meszaros-lorinc-videki-lapjainak-vezeteseben/

 

Megsemmisítő véleményt mondott a CEU-törvényről a Velencei Bizottság

 

Több kifogást is megfogalmazott a felsőoktatási törvény CEU-t célzó módosításával kapcsolatban a Velencei Bizottság a pénteken közzétett döntésében. Lényegében kiszedetnének mindent, ami a CEU-ra vonatkozik.

Közzétette előzetes álláspontját a magyar felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban a Velencei Bizottság. A jelentés szerint a törvény szabályai általában véve megfelelnek az európai gyakorlatnak, de számos követelménye túlságosan szigorú és nem is megalapozott, mert már működő felsőoktatási intézményekre is vonatkozik.

A Velencei Bizottság elismeri, hogy egy országnak joga van szabályozni a területén működő külföldi felsőoktatási intézményeket, kiváltképp, ha erre nem léteznek egyszéges európai normák vagy modellek. A magyar hatóságok döntésétől függ, hogy át kell-e alakítani ezt a keretszabályozást, és ha igen, mikor,

"de a módosítások törvényesen csak a Magyarország területén még nem aktív külföldi intézményekre alkalmazhatók, a már működő egyetemek esetében viszont más a helyzet."

 

http://hvg.hu/itthon/20170811_ceu_felsoktatasi_torveny

 

CEU-törvény: kettős mércét emleget a kormány a Velencei Bizottság jelentésével kapcsolatban

 

 kettős mércét nem szabad elfogadni

– írta a Velencei Bizottságnak a felsőoktatási törvény módosítása ügyében közzétett véleménye kapcsán pénteken kiadott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A kormány megvizsgálta az Európa Tanács szakértő testületének véleményét és egyetértett azzal, hogy a külföldi felsőoktatási intézmények működésének engedélyezése, a feltételek meghatározása az egyes országok szuverén joga. A külföldi felsőoktatási intézmények alapítására vonatkozó szabályok az európai országokban jelentős eltérést mutatnak, nincsenek európai standardok.

http://24.hu/belfold/2017/08/11/ceu-torveny-kettos-mercet-emleget-a-kormany-a-velencei-bizottsag-jelentesevel-kapcsolatban/

 

Válogatott jelzőkkel alázza porba a Rolling Stone Orbán volt tanácsadóját és a Corvinust

 

Dilinyós, komolytalan - ilyen jelzőket kap Gorka Sebsetyén, Trump elnök tanácsadója, de megkapja a magáét a "harmad- vagy negyedrangú" Covinus Egyetem is. Orbán Viktornak is jut egy oldalvágás.

"Szürreális és rémisztő, hogy egy ilyen amatőr ilyen magasságokba jusson" közli a Rolling Stone David Ucko egyetemi tanár véleményét Gorka Sebestyénről, Donald Trump Fehér Ház-i tanácsadójáról a Rolling Stone kimerítő portréjában. És nem fukarkodik a cikk a jelzőkkel: bármiben, amit Gorka leírt, tévedett, amúgy iszlamofób, neonáci kötődésű. Egy másik vélemény: "egy ilyen embernek semmi keresnivalója a Fehér Ház környékén". Avagy szimplán: "dilinyós".

A konkrét munkájáról is nehéz konkrétumokat mondani, valaki szerint Gorka rádióban és tévékben beszél, védi a védhetetlent. Többször felbukkantak a hírek, hogy kirúgják a Fehér házból, de hamisnak bizonyultak, Gorka maradt - a Rolling Stone szerint azért, mert hiába próbálták Gorkát elsózni valamelyik ügynökségnek, nem kellett senkinek. Így hát megtartották, amúgy havi 3,8 millió forintnak megfelelő dollárt keres.

http://hvg.hu/itthon/20170811_Valogatott_jelzokkel_alazza_porba_a_Rolling_Stone_Orban_volt_tanacsadojat_es_a_Corvinust

Migránsozás, balhé és rendőrségi előállítás két gyerekülés miatt

 

Több ezren osztották meg a Facebookon egy nő történetét akinek színes bőrű férjét és gyermekeit nem engedték felszállni egy távolsági buszra. A tiltás után kisebb hisztéria alakult ki, a család pedig a járat helyett a rendőrségen találta magát. Utánamentünk az ügynek, és a végén egy fontos, de - úgy tűnik - kevésbé ismert szabályozást találtunk.

„Magyarként mélységesen csalódott, mérges és szomorú vagyok” - így kezdi dühös posztját az Ausztriában élő magyar anyuka. Mint leírta, ő abban a hitben repült el múlt szombaton Ferihegyről, hogy az őt oda kikíséről férje és két gyermekük még aznap délután autóbusszal tér haza bécsi otthonukba a Népligetből. A buszpályaudvarról délután 3 órakor induló járat sofőrje azonban közölte a férfival, hogy ő és a gyerekek nem utazhatnak. Azt, hogy miért - a nő posztja alapján legalábbis - nem tette egyértelművé.

http://hvg.hu/itthon/20170811_Migransozas_balhe_es_rendorsegi_eloallitas_ket_gyerekules_miatt

 

AP: Trumpék állítólag titokban tárgyalnak Észak-Koreával

 

Ha igaz az AP hírügynökség értesülése, az Egyesült Államok és Észak-Korea még diplomáciai úton rendezheti a viszonyát, bár a két ország vezetőjének üzengetése az utóbbi napokban eldurvult.

 

http://hvg.hu/vilag/20170811_trumpek_allitolag_titokban_targyalnak_eszakkoreaval

 

„Nem Orbán Viktor választott ki engem” – interjú a távozó Fekete Györggyel

 

A vicc kategóriájába sorolja Fekete György, hogy kul­túr­politikusi hatalmát Aczél Györgyéhez hasonlítják, ahogy azt is, hogy az általa ve­­zetett Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az Orbán-­kormány kegyeltje lenne. A köztestület leköszönő elnöke azt állítja, nem szól bele utódjának kiválasztásába, de azt valószínűsíti, hogy egy politikailag neutrálisabb akadémikus követi a poszton. Az őt bíráló Schilling Árpádot, a Krétakör alapítóját nem tart­­ja jelentős színházi rendezőnek – igaz, egyetlen előadását sem látta. Viszont hajlandó leülni vele beszélgetni, ha Schilling kezdeményezi.

 

http://168ora.hu/fekete-gyorgy-mma-interju-muveszet-magyarorszag/

 

Schiling Árpád reagál Fekete György őt ért kritikájára

 

http://www.atv.hu/videok/video-20170811-schilling-arpad

Kacsoh Dániel Kabaré a köbön

Álláspont. A napokban arról írtunk, hogy a Momentum süllyedő hajója kezd inkább egy csónakra hasonlítani. Most már inkább tutajra gyanakszunk

Magyar Hírlap

Akkor ugyanis még nem tudtuk, hogy az LMP állítólag erőszakoskodó, de mindenképp részeg középvezetőjét, Ungár Pétert eltávolították a legifjabb liberálisok csekély érdeklődéssel megtartott nyári táborából. A biztonsági személyzet nem teljesen tisztázott eljárása nyomán aztán elszabadult az internet, megindult az üzengetés, Soproni Tamás, az egyre fogyatkozó Momentum alvezére például e megjegyzéssel kommentálta a neki nem tetsző megnyilvánulásokat: „A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni.” Polgári.

Akárhogy is alakul a folytatás, nyugtázhatjuk, nem lesz ebből egyhamar LMP–Momentum-tandem. Sebaj, az ország ezt is átvészeli majd. Ettől függetlenül igencsak elgondolkodtató, hogy az úgynevezett kormányváltó erők háza tájáról efféle hírek érkeznek

http://magyarhirlap.hu/cikk/95176/Kabare_a_kobon

ÚJ SZEKÉRTOLÓ A BALOLDALON

Magyar Idők Online

 

Az ellenzéki portálok, hírgyárak, online propagandakiadványok száma lassan, de biztosan közelít szavazóik számához.

Új (vélhetően) kampánylap kalapol az interneten, a kettosmerce.blog.hu „leányvállalata”. 5 millió forintra van szüksége a merce.hu-nak arra, hogy
„felépíthessük a portált, hogy bővíthessük a szerkesztőséget, hogy biztosítsuk, hogy nem megyünk csődbe a választásokig.”

A választásokig?!

Nézzük a lehetőségeket:

 

http://magyaridok.hu/belfold/uj-szekertolo-baloldalon-2071870/

Balatonfenyvesen beáldozták a nyaralókat a gazdagok hobbijának

Fenyves Yacht Club 500 méteres betonmólót építtetett a tóba Balatonfenyvesen, így a környező strandok a felhalmozódó iszap miatt tönkre mehetnek. 

A környező strandokon itt-ott már térdig ér az iszap. Persze ez mit sem zavarja azokat, akik több tíz milliós vitorlásokon pezsgőznek önfeledten.

 

https://zarojel.hu/balatonfenyvesen-bealdoztak-nyaralokat/

Bedőlt Semjénék terve: senki se issza a fideszes sört

 

Hiába csinált nekik Semjén, meg Lázár a tavasszal komoly marketinget, Magyarországon annyira nem a fogy az Igazi Csíki, hogy kénytelenek kivonni a kereskedelemből.

 

http://b1.blog.hu/2017/08/11/bedolt_semjenek_terve_senki_se_issza_a_fideszes_sort

 

Kedvezményes kölcsönből is az egyik legnagyobbat kapta Matolcsy jegybankjától Matolcsy barátnője

 

Havonta 20-30 ezer, összesen 900 ezer forintot nyer Vajda Zita az alacsonyabb törlesztőrészletekkel azon, hogy kedvezményes kamaton kapott kölcsönt korábbi munkahelyétől, a jegybanktól. Hiába hagyta el az intézményt, egy ideig még marad a szuperolcsó hitele. Ráadásul további 550 ezer forint hasznot is behúz azzal, hogy ennyivel kisebb lesz az adóssága. Csaknem másfél milliós "ajándék" közpénzből Matolcsy barátnőjének.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/08/11/kedvezmenyes-kolcsonbol-is-az-egyik-legnagyobbat-kapta-matolcsy-jegybankjatol-matolcsy-baratnoje/

Nyolc ember, akin Trump sorsa múlik

 

Donald Trumpot már jó ideje vádolják azzal politikai ellenfelei, hogy bár azt hirdeti, neki Amerika az első, látszólag elég mélyen az oroszok zsebében van. Ezek a vádak hosszú ideig üresnek tűntek, ám az utóbbi néhány hétben jó pár olyan információ látott napvilágot, amelyek alapján azért mégis feltűnően közeli kapcsolatban volt Trump stábja az oroszokkal. Azokkal az oroszokkal, akik minden jel szerint megpróbálkoztak az amerikai elnökválasztás meghekkelésével is. Trump és az oroszok kapcsolatát jelenleg öt különböző nyomozás vizsgálja, összeszedtük a botrány főszereplőit, és az ügyek mostani állását.

 

http://index.hu/kulfold/2017/08/11/trump_orosz_befolyasolas_vizsgalatok/

 

Egy magyar püspök ír a pápának, hogy nős papokat is szenteljenek föl

 

A váci megyéspüspök az első a katolikus püspökök sorában, aki kiáll azért, hogy arra alkalmas, de nős férfiakat is szenteljenek pappá. A Szemlélek blogban közölt interjúban Beer Miklós arról beszélt, hogy annyira kevesen vannak, hogy "8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni."

Eddig toldozgattak-foltozgattak, külföldről, Lengyelországból, Indiából hívtak papokat, de szerinte most már nekik kell megtalálni azokat az embereket, akikre rá lehet bízni egy egyházközség vezetését.

 

http://index.hu/belfold/2017/08/11/beer_miklos_colibatus_nosules_katolikus/

Hatmilliós prémiumot kapott a MÁV-vezér

 

Éves alapbérük 10–80 százalékának megfelelő prémiummal honorálta a kormány az állami cégvezetők teljesítményét 2016-ban – derült ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszából, amiről az Mno.hu számolt be.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/11/hatmillios_premiumot_kapott_a_mav-vezer/

Organic: ifj. Orbán Győző új cége

 

Szlovákiai vállalkozókkal alapított céget ifj. Orbán Győző, a miniszterelnök öccse.

Pozsonyi, lévai, rimaszombati üzletemberekkel társult egy új cégben a miniszterelnök öccse, Ifj. Orbán Győző. A hahóti Organic 4 Agro Kft.-ben ő magánemberként tulajdonos, a társai pedig a tavasszal alapított Group V4 Investment Kft.-n át. Az új céget Peter Klincko vezeti, aki az anyja neve alapján magyar származású. A 3 millió forint törzstőkéjű Organicban ifj. Orbán 15 százalékos kisebbségi, 450 ezer forintos üzletrészt birtokol, a többi a Group V4-é. A hahóti társaság a telephelyét az Orbán-család cégétől, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-től bérli. Az Organic az ásványi termék gyártásától a villamosenergia-termelésen át a hulladékkezelésig több tevékenységi kört is megadott.

http://hvg.hu/gazdasag/20170811_Organic_ifj_Orban_Gyozo_uj_cege#rss

 

Visszavonult Giró-Szász András

 

Úgy tűnik, nemcsak a kormányzati munkát, hanem pillanatnyilag a versenyszférát is maga mögött hagyta Giró-Szász András, a Fidesz–KDNP-kormány kommunikációért felelős korábbi államtitkára – tudta meg a Magyar Nemzet. Az egykori kormányszóvivő ugyanis eladta azt az elemző-tanácsadó cégét – a Strategopolis Kft.-t –, amely 2012 és 2016 között több száz millió forint értékben kapott állami megbízásokat. A kormányinfók egykori állandó szereplője azonban tagadta, hogy ismét munkába állna a fideszes kabinet felkérésére. Mint mondta, éppen nyaral, ám röviden kifejtette: visszavonult, s valóban eladta a cégét, döntésének okairól viszont nem akart nyilatkozni. Továbbá jövőbeli terveiről sem kívánt beszélni, ugyanis – ahogy fogalmazott – ma már nem számít közszereplőnek.

 

https://mno.hu/belfold/giro-szasz-andras-visszavonult-2412028

Sorsdöntő időszak előtt állnak a visegrádi négyek

Sorsdöntő időszak előtt állnak a visegrádi négyek, a választások előtt lévő Csehországban, de még Lengyelországban és Szlovákiában is alakulhatnak úgy a belpolitikai viszonyok, ami szakítást okozhat az eddig – legalábbis kívülről nézve – mintaszerűen együttműködő államok között.

Lengyelországban áll a bál, elég csak belegondolni, hogy a Nyugatról sokat kritizált igazságügyi reform miatt mekkora a nyomás Varsón Ha ez a nyomás koalíciós szakításba és előre hozott választásokba torkollik, a magyar kormány nehéz helyzetbe kerül, hiszen választania kell, kit támogat: az eddig kormányon lévő, az Orbán-kormánnyal jó viszonyt ápoló, annak politikáját rendszeresen lemásoló Jog és Igazságosság pártját (PiS) vagy európai néppártbeli szövetségesét, a Polgári Platformot (PO).

 

https://mno.hu/kulfold/sorsdonto-idoszak-elott-allnak-a-visegradi-negyek-2412042

Észak-Koreát nem törték meg a szankciók, gazdasága növekszik

Egyhangúlag egyetértettek a lapunknak nyilatkozó szakértők abban, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei által Észak-Koreával szemben alkalmazott szankciós politika nem érte el a célját. A térséggel foglalkozó szakemberek véleményét azután kérdeztük meg, hogy bár az ENSZ Biztonsági Tanácsa az elmúlt hét végén elfogadta az észak-koreai atomprogram megállítására összeállított új szankciós csomagot, a legutóbbi napok eseményeiből kiderült, Phenjan nem riadt meg.

 

https://mno.hu/kulfold/eszak-koreat-nem-tortek-meg-a-szankciok-gazdasaga-novekszik-2412043

 

Kivennék az EU-s pénzt Orbán kezéből

 

Ironikusnak nevezi a Financial Times gazdasági szaklap közgazdász professzor szerzője azt, amikor 4-es metrót elárasztották áprilisban az „Állítsuk meg Brüsszelt” EU-ellenes plakátok, ugyanis temérdek uniós pénzből valósult meg a projekt, igaz, azóta az OLAF, az unió csalás elleni hivatala vizsgálódik, inkább őket kellett volna megállítani.

Jogosan merül fel a kérdés az ilyen és ehhez hasonló ügyek után, egyáltalán finanszíroznia kell-e a közösségnek azokat országokat (Magyarországot és Lengyelországot), amelyek visszautasítják az uniós döntések végrehajtását (például: menekültek elosztása), ráadásul a jogállamiság mint közös alapelv sem érvényesül teljes egészében.

A Financial Times szerzője szerint az uniós pénzcsap elzárása csak Orbán és a lengyel pártvezér, Jaroslaw Kaczynski EU-ellenes kirohanásaira erősítene rá, így ettől óva int.

http://24.hu/kozelet/2017/08/11/kivennek-az-eu-s-penzt-orban-kezebol/

Csalás, becsületsértés, hűtlen kezelés – feljelentik az úszószövetség elnökét

 

Becsületsértéssel, csalással, hűtlen kezeléssel vádolja egy szentendrei klub elnöke, kevesebb mint egy hónappal a rendkívüli közgyűlés előtt. Water Willy, Bol-Dog után megint egy logó borzolja a kedélyeket.

gyrészt rágalmazással vádolja Bienerthet, aki a megválasztása óta dehonesztáló megjegyzéseket tesz a MÚSZ előző vezetésére, pontosabban a vezetési gyakorlatra – közbeszerzéseket állított le, és az eddig nem ismertetett Deloitte-átvilágításra hivatkozik. Tóth szerint – és Gyárfás ugyanezekkel érvel – a MÚSZ gazdálkodásával soha semmi baj nem volt, a felügyelő-ellenőrző szervek mindig mindent rendben találtak.

Ellenben Bienerth visszás dolgokat csinál – Tóth állítja, Bienerth 1,8 millió forintot fizetett ki a 2024-es rövidpályás vb emblémájának elkészítéséért, és úgy fizetett 6 millió forintot a vb-pályázat elkészítéséért, hogy Tóth szerint Gyárfás Tamás már elintézte a FINA-n belül, sportdiplomáciai eszközökkel, hogy mi kapjuk a rendezést.

Ezen kívül bizonyos személyeknek nyújtott juttatásai miatt is bírálják Bienerthet, úgyhogy Tóth most becsületsértés, hűtlen kezelés, csalás vádjával tett feljelentést ellene.

 

http://hvg.hu/itthon/20170811_Csalas_becsuletsertes_hutlen_kezeles__feljelentik_az_uszoszovetseg_elnoket

 

A lány, aki Kőbányáról indulva valósította meg az amerikai álmot

Tóth Evelin Eszter magyar középosztálybeli családból, külföldi ösztöndíjakkal jutott el a világ egyik legjobb egyetemére, az amerikai Yale-re, ahol most azt az életet élheti, amelyről tizenéves korában csak a tévén keresztül álmodozott. Praktikákról, a különbözőség ünnepléséről, önkéntességről, kritikai gondolkodásról, a tapasztalás fontosságáról és Trump Amerikájáról is beszélgettünk a 23 éves diákkal. Interjú.

 

http://hvg.hu/kultura/20170810_toth_evelin_eszter_kobanya_szingapur_yale_amerikai_alom_klimavaltozas

A földönfutó grúz exelnök szép csendben megérkezett Magyarországra

 

Az ukrán állampolgárságtól megfosztott, Grúziában üldözött Mihail Szaakasvili családjával nyaralni jött Magyarországra.

A Balatonon nyaral éppen a volt grúz elnök, aki hazájában üldözötté vált, Ukrajnában viszont kormányzó lett.

KyivPost számolt be róla, hogy Mihail Szaakasvili kacskaringós kelet-európai útja végén Magyarországon kötött ki. Tihanyban, az I. András királyt és Anasztázia ukrán királynét ábrázoló szobor mellett készült fotót posztolt a Facebookra.

http://hvg.hu/itthon/20170811_szaakasvili_magyarorszagon

 

VÁLTOZATLAN A MAGYAR ÁLLÁSPONT EXIM-ÜGYBEN

MEGOSZTOTTAK A VÉLEMÉNYEK AZ ÁLLAMI BANK KÖLTSÉGVETÉSI BESOROLÁSÁRÓL

Rácz Gergő Magyar Idők

 

A magyar kormány szerint indokolatlan az Eximbankot a kormányzati szektorba sorolni, ezért nem változtatott korábbi álláspontján annak ellenére, hogy az európai statisztikai hivatal tanácsadó szervezete szerint a pénzintézetet is számításba kell venni a főbb gazdasági mutatóknál. A gazdasági tárca kiemelte: folytatódnak az egyeztetések az erősen megosztott szavazati aránnyal meghozott döntésről.

 

http://magyaridok.hu/gazdasag/valtozatlan-magyar-allaspont-exim-ugyben-2068426/

 

ÚJABB MŰBOTRÁNYRECEPTEK

MÁR AZ IS BAJ, HOGY AZ ERZSÉBET-PROGRAM SEGÍTSÉGÉVEL HUSZONHATEZER GYEREK NYARALHAT

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

Na most itt van ez az Erzsébet-program. És az a legnagyobb baj vele, hogy nehéz belekötni. Az ellenzéki politika szerepét átvevő, úgynevezett független sajtó (valójában a kilóra megvett, pártos, politikacsináló, leírhatatlanul becstelen és aljas revolvermédia) úgynevezett újságírói (valójában a nyilvánosság terroristái) viszont egész szánalmas, felesleges és mindenekfelett módfelett kártékony életüket annak szentelik, hogy mindenbe belekössenek. Hogy mindent és bármit összekenjenek önmagukkal, így elundorítván mindentől a normális emberek sokaságát, mondhatnánk szabódezsősen: a magyarság maradékát.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/ujabb-mubotranyreceptek-2063782/

 

MIGRÁNSOK ÜDÜLTETÉSE A BALATON-PARTON

Georg Spöttle Magyar Idők

 

Sok kormánypárti szavazó rémült meg a felröppenő hírektől, hogy a Migration Aid nevű, nem átlátható, Soros Györgyhöz köthető civil szervezet bevándorlókat akar táboroztatni a Balaton környékén. Többen megszólítottak az utcán és a metróban, mivel attól tartottak, hogy egy burkolt betelepítés vette kezdetét. Nehezen tudtam őket megnyugtatni, hogy a kormány semmit nem változtatott a politikáján, nem volt és nem lesz sem kvóta, sem betelepítés.

A hír annyiban igaz, hogy a civil szervezet valóban néhány, már védett státusú, ergo legálisan itt tartózkodó gyermekes család nyaraltatását tervezi egy általuk titokban tartott településen. Szerintük azért, hogy „kipihenjék” a tranzitzónában átélt szörnyűségeket. Ezek az emberek úgymond áldozatok, akiknek kis üdülésre van szükségük. Ezek a családok valóban áldozatok. Áldozatai Brüsszelnek, az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájának, Merkel kancellár asszony meghívásának és nem utolsósorban áldozatai az embercsempészeknek, akik hamis ígéretekkel, sok ezer dollárral lehúzták őket azért, hogy áthozzák őket a Földközi-tengeren. Arról nem is beszélve, hogy ezek a pénzek részben hadurak és az Iszlám Állam terroristáinak a számláira folynak be.

http://magyaridok.hu/velemeny/migransok-udultetese-balaton-parton-2062750/

Így folyik el a magyarok pénze: kétmillióért ették tele magukat Semjén Zsolték

Az idén sem sajnálja magára az adóforintokat az öt parlamenti képviselőcsoport. A kormánypártok ennek ellenére a szabadságot választják.

A Népszava által az Országgyűlés Hivatalától kikért, és meg is kapott, 2017 első félévére vonatkozó frakcióköltési adatok szerint a legnagyobb, 114 tagú Fidesz-frakció hat hónap alatt 76 szerződéses megbízást számlázott az Országgyűlés Hivatalának, négyszer is részt vettek például, összesen 7,3 millióért a Freecons Global Kft. "csapatépítő fejlesztő tréningjein" 2017 januárja és márciusa között.

Már akkor kiderült: nem a frakciótagoknak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak rendelte a kétnapos tréningeket a frakcióvezető. Akkor a hvg.hu azt is kiderítette: a munkával a cégben egyébként tisztséget nem viselő Roboz Zsókát bízták meg. A tréner fia épp a frakciónak dolgozik, ráadásul a Facebook-on több képen is együtt szerepel, méghozzá baráti viszonyra utaló helyzetben Porkoláb Gyöngyivel, a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak a feleségével. A Kósa vezette képviselőcsoport nemcsak ezt a barátságot ápolta, noha a Kaminski & Buranits Kft. augusztus végéig szóló megbízása ezúttal "csak" 609 ezer forintot ér a Fidesz-frakciónak.

Eközben a 17 kereszténydemokrata képviselő idén július végéig 71 szerződést kötött, s bár ezúttal nem pálinkára és borra költötték, továbbra is gondoltak a hasukra: élelemre, italra eddig több mint 2 millió forintot költöttek.

http://nepszava.hu/cikk/1137333-nagy-labon-a-frakciok---fidesz-koltenek-es-pihennek

Ettől biztosan megőrül Trump: a Fehér Ház mellett egy Trumpra hajazó óriáscsirke áll

 

Csütörtökön jelent meg a Fehér Ház mellett egy felfújható, Donald Trumpra hasonlító óriáscsirke. Cirka 9 méter magas, és leginkább a haja miatt emlékeztet az amerikai elnökre, aki jelenleg New Jersey-ben tartózkodik, ahol a szabadságát tölti.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/ettol-biztosan-megorul-trump-a-feher-haz-mellett-egy-trumpra-hajazo-oriascsirke-all-105807

Megtaláltuk minden idők egyik legszürreálisabb fotóját Tállai Andrásról

Tállai András éppen eljátssza Móricz Zsigmond egyik regényét – akár ez is lehetne az alábbi képnek a címe, amit Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, NAV-vezér Facebookján találtunk. Tállai közösségi oldala egyébként igazi kincsesbánya; olyan, mintha naponta kerülnének fel oda képek egy, leginkább csak a könyvekből ismert feudális- és dzsentrivilágból. Látogatások, fesztiválok, kézfogások, versenyek, evések és ivások, átadások. Valószínűleg a Rokonok szereplői is elégedettek lennének a felvételek láttán. A helyszínek és a szereplők változnak, csupán egyetlen dolog állandó: a mindig fess Tállai András. Aki – amint ezt a képek is bizonyítják – két napja adta át Emődön „a füves- és műfüves pályákat kiszolgáló öltözőépületet”.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/megtalaltuk-minden-idok-egyik-legszurrealisabb-fotojat-szegeny-tallai-andrasrol-105806

A kormánybarát politológus egészen elképesztő érvvel magyarázza meg, miért titkolják, hol nyaral Orbán

Ő volt az, aki liberális beetetésnek nevezte a karácsonyi ételosztást.

 

Blikk is megpróbálta kideríteni, hol nyaral idén a magyar miniszterelnök, ám nem meglepő módon a lap nem járt sikerrel. Ahogy az RTL-nek, úgy a bulvárlapnak sem mondta el Havasi Bertalan sajtófőnök, hogy merre vakációzik Orbán Viktor. De a Blikk azért megkérdezte Kiszelly Zoltánt is, aki politológus ugyan, de leginkább onnan ismert, hogy ő volt az, aki a tavalyi év végén „liberális beetetésként” írta le a karácsonyi ételosztást.

„Elképzelhető, hogy Lévai Anikóval kettesben nyaralnak, és nem akarják, hogy felkeressék őket rajongók vagy a miniszterelnök politikáját ellenzők – mondta a szakértő. Hozzátette, az is lehet, hogy nem akarják az embereket irritálni egy olyan külföldi úttal, amit mondjuk egy átlagmagyar nem engedhet meg magának.”

 

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-kormany-hazi-politologusa-egeszen-elkepeszto-ervvel-magyarazza-meg-miert-titkoljak-hol-nyaral-orban-105805

 

Rossz jel: Soros és kollégái rettentően aggódnak

 

A jelek szerint a Wall Street ikonikus befektetői nem nagyon érzik magukat komfortosan a jelenlegi piaci körülményekkel. A Marketwatch összeállítása szerint mindegyikük komolyan aggódik a piacok kilátásait illetően, ami nem túl jó ómen.

 

http://www.napi.hu/tozsdekpiacok/rossz_jel_soros_es_kollegai_rettentoen_aggodnak.645278.html

 

AZ MSZP FELAJÁNLOTTA SZOLGÁLATAIT SIMICSKÁNAK

A FIDESZ SZERINT BOTKA LÁSZLÓ LEBONTANÁ AZ ORSZÁGHATÁRT VÉDŐ KERÍTÉST

Bákonyi Ádám Magyar Idők

 

Molnár Gyula pártelnök nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait Simicska Lajosnak a kormány leváltása érdekében. Mindeközben Vona Gábor kifejezésre juttatta, hogy szimpatizál Pogátsa Zoltán közgazdász nézeteivel, akit Botka László árnyékkormánya tagjaként ismert el.

http://magyaridok.hu/belfold/az-mszp-felajanlotta-szolgalatait-simicskanak-2067484/

Ezért teper a Momentum és a Munkáspárt

origo

A jövő évi választások közeledtével a parlamenten kívüli erők között is élénk mozgolódás indult. Egyelőre a botrányokkal tarkított Momentum Mozgalom és Magyar Kétfarkú Kutya Párt tűnik a legerősebbnek, természetesen relatíve.

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése