2017, augusztus 10 - 08:36 Sajtószemle

Márton Anita vb-ezüstérmes súlylökésben

 

http://24.hu/sport/2017/08/09/marton-anita-vb-ezustermes-sulylokesben/

 

110 ezer naponta: luxusvillából jár dolgozni a gyerektáborok főnöke

 

A rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be nap mint nap a zánkai irodájába.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/09/110-ezer-naponta-luxusvillabol-jar-dolgozni-a-gyerektaborok-fonoke/

 

Az Erzsébet-táborok főnöke azt állítja, maga fizette a napi 110 ezer forintos villát

 

Amennyiben igaz a 35 napos bérlés, akkor annak ára 3,85 millió forint lenne a turisták számára több helyen is hirdetett alapáron.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/09/az-erzsebet-taborok-fonoke-azt-allitja-maga-fizette-a-napi-110-ezer-forintos-villat/

 

Az EU jövőjéről fognak tárgyalni Macronnal a slavkovi hármak kormányfői

 

Az EU jövőjéről és jelenlegi helyzetéről tárgyalnak augusztus 23-án az S3-ak, azaz a slavkovi hármak – Ausztria, Csehország és Szlovákia – kormányfői és a francia köztársasági elnök az ausztriai Salzburgban – közölte ma hivatalos honlapján Bohuslav Sobotka cseh kormányfő

 

http://www.bumm.sk/belfold/2017/08/08/az-eu-jovojerol-fognak-targyalni-macronnal-a-slavkovi-harmak-kormanyfoi

 

Fideszes házipénztárrá válnak bankok Mészáros Lőrinc kezében

 

A felcsúti Gazprom, ha a jelenlegi tempóban gazdagodik, hamarosan utoléri az orosz gázóriást. Abban is hasonlítanak, hogy neki is van bankérdekeltsége.

Gyémántfokozatú adósból mára már hitelező lett Mészáros Lőrinc: a kormányközeli médiafelvásárlások sorához van köze az MKB-nak is, amelyben tulajdonrészt szerzett. A közvetett tulajdonrészszerzés furcsa helyzetet idézett elő: egyes – szintén áttételes – érdekeltségei saját pénzintézete forintjai segítségével működnek. Ilyen például a korábban Opimus Groupként ismert, a múlt héttől Opus Global elnevezésű tőzsdei cégen keresztül Mészároshoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt., igaz, az MKB szívesen nyújtott kölcsönt más médiaipari vállalkozás számára is. Sőt, nem is kell ahhoz médiabirodalom-építőnek lenni, hogy a Fidesz-barát vállalkozók az MKB-tól kapjanak pénzt. Ilyen Szíjj László Duna Aszfalt Kft-je – amely megint nincs túl messze Mészárostól. Ezek a jelek arra utalnak, hogy az új tulajdonosi szerkezetű MKB egyre inkább a kormánykedvenc befektetőknek, a Mészáros családnak és barátainak a házi bankjává válik. Ebben néha társ a Takarékban – bár elnök-vezérigazgatója, Vida József májusban a HVG-nek nyilatkozva tagadta ezt.

http://hvg.hu/gazdasag/20170809_Fideszes_hazipenztarra_valnak_bankok_Meszaros_Lorinc_kezeben

 

Mészáros Lőrincék vadásztársasága tovább terjeszkedik Alcsútdobozon

 

A Vál-Völgye Vadásztársaság a jelenleg 825 hektáros Vérti vadaskertet 95 hektárral bővítené, és létrehozná mellette a 291 hektáros Ginza vadaskertet. A terjeszkedés állami és magántulajdonú földeket egyaránt érint, és Mészáros Lőrincék már az összesre megkapták a területhasználati engedélyt. A Ginzában főként muflonra és vaddisznóra lőhetnek majd a vendégek, a kibővített Vértiben dám- és gímszarvasra is.  Az optimális vadlétszám elérésére 5 éves tervet készítettek, a vaddisznókat a szomszédos szabad területekről akarják befogni. A környezetvédelmi engedély folyamatban van, az illetékes hatóság közmeghallgatásokat rendelt el az ügyben.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/08/meszaros-lorincek-vadasztarsasaga-tovabb-terjeszkedik-alcsutdobozon/

 

Kerényi Imre Bayer Zsoltot is beteszi a Nemzeti Könyvtár sorozatba, Karinthy, Kosztolányi, Móricz és Gárdonyi közé

 

A magyar állam idén 345 millió forintot ad Kerényi Imre Nemzeti Könyvtár nevű sorozatára, amiben Kerényi a magyar irodalom általa összeválogatott nagy műveit adja ki újra.

Ebbe a sorozatba válogatta most be a Blikk szerint Kerényi Imre Bayer Zsolt lovagkeresztes publicistát is.

 

https://444.hu/2017/08/09/kerenyi-imre-bayer-zsoltot-is-beteszi-a-nemzeti-konyvtar-sorozatba-karinthy-kosztolanyi-moricz-es-gardonyi-koze

 

A Rogánékat reptető cégé lehet a budaörsi repülőtér üzemeltetése

 

Totálisan bizonytalanná vált a budaörsi repülőtér helyzete, miután az állami vagyonkezelő ki akarja tenni az azt üzemeltető Magyar Repülő Szövetséget – tudta meg a hvg.hu. Innen indulnak a katasztrófavédelem, a rendőrség gépei, a műtéti szervszállítások, sok bérlő cégnek pedig a megélhetése függ az ország második legnagyobb légi központjától. Máris elkezdődtek a találgatások, vajon kié lesz a működtetés joga, az esélyesek közt emlegetik a Rogán Antal és Habony Árpád elhíresült helikopterezését bonyolító céget is. A Fly-Coop vezetője erre reagált is, majd az utolsó pillanatban letiltotta nyilatkozatát.

 

http://hvg.hu/itthon/20170809_rogan_antal_helikopter_budaorsi_repter_repulotert_fly_coop

 

Megszólalt az MNV: megpályáztatják, ki viszi a budaörsi repteret

 

Kénytelen volt felmondani a Magyar Repülő Szövetséggel meglévő szerződését a vagyonkezelő, és visszavenni a budaörsi repülőtér üzemeltetését – állítja az MNV a hvg.hu által feltárt ügyben. Szerintük ugyanis a sportszövetség nem tett eleget vállalt kötelezettségeinek, ráadásul jelentős tartozásuk is van a vagyonkezelő felé. A reptér működését garantálják, először ideiglenes üzemeltetőt választanak, majd pályázatot írnak ki.

 

http://hvg.hu/itthon/20170809_Megszolal_az_MNV_palyazaton_dol_el_ki_viszi_a_budaorsi_repteret

 

Ötven afrikai kamaszt fojtott szándékosan a tengerbe egy embercsempész

 

Az embercsempész akkor parancsolta a tengerbe a tinédzsereket, amikor meglátta a hatóságok embereit a jemeni vizeken. Az esetről az ENSZ migrációs szervezete adott hírt.

 

http://hvg.hu/vilag/20170809_embercsempesz_jemen_afrikai_kamaszok

 

Kevés volt a 4 milliárd forint a bontásra – illegális lerakóban végezte a Népstadion

 

A Puskás-stadion bontását 3,9 milliárd forintért végezte a ZÁÉV – Föld-Trans 2001 konzorcium. Az összegen nemcsak a szakma, de a laikus közvélemény is felhördült – az általunk összegyűjtött bizonyítékok alapján viszont az látszik, hogy a kivitelező a bontásból származó hulladék egy részét illegálisan dolgozta fel, illetve rakta le a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen. A beszerzett dokumentumokból kiderül, hogy a környezetvédelmi hatóságnak tudomása van a dologról: szankcióként figyelmeztették a Föld-Trans Kft-t, egyben felszólították, hogy intézkedjen a hulladék elszállításáról. A határozat nem jogerős, mivel a Föld-Trans fellebbezett. Videóriport.

 

https://atlatszo.hu/2017/08/09/keves-volt-a-4-milliard-forint-a-bontasra-illegalis-lerakoban-vegezte-a-nepstadion/

Garancsi cége is kaszálhat egy Várban bérelt lakáson

 

Több mint 21 millió forint hasznot hozhat évente Garancsi István egyik érdekeltségének az a bérlakás, amit kedvező áron bérel az I. kerületi önkormányzattól - hangzott el az RTL Klub szerda esti Híradójában.

 

http://hvg.hu/itthon/20170809_garancsi_berlakas

Soros szervezetei bojkottálják a regisztrációt

A Nyílt Társadalom Alapítvány a Helsinki Bizottságot 610 ezer dollárral, azaz 153 millió forinttal támogatta tavaly, míg a TASZ-t 476 ezer dollárral, vagyis 120 millió forinttal

Magyar Hírlap 

Egyelőre ígéretükhöz híven, valóban nem jelentették be a bíróságon a George Soros alapítványai által támogatott szervezetek, hogy jelentős külföldi támogatásban részesülnek – derül ki az Országos Bírósági Hivatal adataiból.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/95102/Soros_szervezetei_bojkottaljak_a_regisztraciot

Boros ImreA nagy Amerika-projekt

Az amerikaiaknak a vezérmondat és a kísérő mondatok egyértelműen azt sugallják, Trump szívesen szakítana az Egyesült Államok már egy évszázados világhatalmi pozíciójával

Magyar Hírlap 

http://magyarhirlap.hu/cikk/95093/A_nagy_Amerikaprojekt

 

A kibertérben folytathatja a harcot az Iszlám Állam

A terrorszervezet katonai veresége elkerülhetetlen, a hadviselés azonban nem szűnik meg. Szakértők szerint a közösségi médiára költözik a virtuális kalifátus.

 

http://nepszava.hu/cikk/1137186-a-kiberterben-folytathatja-a-harcot-az-iszlam-allam

 

Lebegtetett CEU-ügy - Igen, nem, talán

A KKM nem erősítette meg lapunknak a közelgő egyezség hírét, sőt, tájékoztatásuk inkább további bizonytalanságnak ad okot: a felsőoktatási törvény áprilisban elfogadott, lex CEU-ként elhíresült módosítása azt is előírja, hogy államközi szerződés megléte mellett külföldi felsőoktatási intézmény csak akkor működhet Magyarországon, ha a székhelyállamában is végez oktatási tevékenységet. Ennek az új törvényi előírásnak a CEU nem valószínű, hogy meg tud felelni a megadott határidőig, vagyis 2018. januárjáig, hiszen csak Magyarországon vesznek részt tevékenyen a felsőoktatásban, egy New York-i kampusz létrehozása nem fér bele a határidőbe.

 

http://nepszava.hu/cikk/1137189-lebegtetett-ceu-ugy---igen-nem-talan

Sebes György Időzavarban

Kétségkívül hasznos lehet egy olyan találkozó, amelyen az ország jobbításáért tenni kész gondolkodók megvitatják, miképpen lehet visszaállítani a demokráciát és az igazságosságot. Ezt tervezi a hónap végére a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje. Van min gondolkodni, van miről beszélgetni.

Legalábbis elgondolkodtató, hogy még mindig a viták, a feszültségek és az ellentétek miatt kell figyelni rájuk. Ez akkor is tény, ha a hatalom egyre kiterjedtebb sajtója és médiája - sikerrel - igyekszik felnagyítani a problémákat. Ám azt a pártelnök is elismerte legutóbbi interjújában, hogy "az eredmények még nem jönnek". Majd hozzátette: "majd fognak". Molnár Gyula tehát optimista, s úgy látja, "Botka László jól dolgozik". Jelenleg azonban az látszik, még távol vannak attól, hogy akár saját soraikban, akár a demokratikus ellenzék többi pártjával egységet teremtsenek. Ami elengedhetetlen feltétele lenne kitűzött céljuknak, az Orbán-rendszer leváltásának.

http://nepszava.hu/cikk/1137052-idozavarban

 

Százmilliókkal rövidítette meg tanárait a Szeged–Csanádi Egyházmegye

Ha Bene Tibor nem olyan eltökélt, ha a felesége vélt igazáért nem néz utána a jogszabályoknak, ha nem levelez hatóságokkal, minisztériummal, kormányhivatallal, munkaügyi felügyelőséggel, és nem fordul bírósághoz, akkor ez a több mint egy évtizedre visszamenő, súlyos és sokakat érintő jogszabálysértés talán soha nem derül ki. De kiderült, 

A 240/2006-os kormányrendelet értelmében a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az átlagnál jóval nagyobb munkanélküliséggel sújtott településeken dolgozó tanárok külön pótlékra jogosultak – a melléklet név szerint is felsorolja e településeket. Például Battonyát is, ahol a Szeged–Csanádi Egyházmegye fenntartásában működik a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda. Bene Tibor felesége is itt tanít, de nem kapta meg az ezért járó pótlékot. A férj a felesége nevében a munkaügyi bírósághoz fordult, amely előbb első fokon, majd az egyházmegye fellebbezése után a Gyulai Törvényszék jogerősen is 300 ezer forint megfizetésére kötelezte az intézményt. Az egyházmegye ügyvédei zseniális érvvel próbálták meggyőzni a bíróságot: azzal, hogy a kormányrendelet a „község” kifejezést használja, márpedig Battonya 1989 óta város.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/szazmilliokkal-roviditette-meg-tanarait-a-szegedcsanadi-egyhazmegye-105787

 

Bizniszelni tudni kell: a Pécsi Egyházmegye kedvező áron vett iskolát és óvodát Komlótól

Potom pénzért adta el legrégebbi iskoláját és óvodáját a komlói önkormányzat a katolikus egyháznak. Utóbbi titkolja, miből újítja fel.

 

Miközben hűtlen kezelés miatt éppen egy hasonló ügy miatt folyik ellenük nyomozás, ismét egy hirtelen adásvétel mellett döntött a komlói fideszes városvezetés: iskolát és óvodát adott el, bár a fenntartói szerződések az egyházmegyével 99 és 50 évre szóltak.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/bizniszelni-tudni-kell-a-pecsi-egyhazmegye-kedvezo-aron-vett-iskolat-es-ovodat-komlotol-105786

 

Az éghajlatváltozás fogalmát is eltörölné a Trump adminisztráció

 

A termőföld megóvásáért felelős hivatal, munkatársai közötti levelezés arra utal, hogy Donald Trump elnök kormányzata befolyást gyakorol  az éghajlatváltozással kapcsolatos szóhasználatára.

A témával foglalkozó Guardian cikk példaként hozza a termőföld egészségért felelős igazgató egyik levelét, amelyben pontosítják a szóhasználatot. 

 

https://verde.444.hu/2017/08/09/az-eghajlatvaltozas-fogalmat-is-eltorolne-a-trump-adminisztracio

 

Katonákat gázolt el egy autó Párizsban

 

Az eset szemtanúja volt Patrick Balkany, Levallois-Perret polgármestere, aki szerint egy sötét színű BMW gázolt, és kétségtelenül szándékosan. A katonák a városháza mellett voltak szolgálatban, amikor a polgármester szerint egy addig várakozó autó hirtelen menetbe kapcsolt, amint a katonák elhagyták a barakkot. Beszámolók szerint az autó egy egyirányú utcából jött ki ellentétes irányból, és a sofőrön kívül nem ült más az autóban. 

A katonák az Opération Sentinelle hadművelet keretén belül teljesítettek szolgálatot, ami a 2015-ös terrortámadás óta van érvényben, hogy a rendőrség munkáját a hadsereg is erősítse. 

Az elkövetőt keresik. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/08/09/rendoroket_gazoltak_parizsban/

 

Megnevezték a párizsi gázolót

 

Edouard Philippe francia kormányfő bejelentette, hogy a rendőrség azt a férfit fogta el Párizstól északra az autópályán, aki szándékosan katonák közé hajtott a fővárosban szerdán. Egy névtelenül nyilatkozó igazságügyi illetékes a férfit algériai állampolgárként azonosította, aki törvényesen tartózkodott Franciaország területén.

 

http://24.hu/kulfold/2017/08/09/megneveztek-a-parizsi-gazolot/

 

 

Európába exportálják a Csernobil melletti szennyezett erdőt

 

Nagyon érdekes megoldást talált ki a fehérorosz kormány arra, hogy mit kellene kezdeni a 31 éve történt csernobili atomkatasztrófa során sugárszennyezést kapott és azóta is sugárzó erdőkkel: 

eladják tűzifának, leginkább az Európai Unióba.

Minderről a European Radio for Belarus nevű, varsói központú független rádió közölt egy hosszú riportot. A rádió riporterei a poleszjei állami radioökológiai védett övezetben jártak, ami egy erdős terület közvetlenül a csernobili lezárt zóna mellett, a határ fehérorosz oldalán (a csernobili lezárt zónában készült riportunkat itt olvashatják). Ennek a területnek egy részén most az állam hivatalosan is engedélyt adott, hogy kísérleti jelleggel gazdasági hasznosításra is kitermeljenek fát. 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/08/09/feheroroszorszag_radiaktiv_erdo/

 

KIDOBTÁK AZ LMP-S UNGÁR PÉTERT A MOMENTUM FESZTIVÁLJÁRÓL

 

Az Azonnali több Momentum-közeli forrásból is úgy értesült, hogy a masszívan veszteséges bodajki Nyitás Fesztiválról távoznia kellett Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának, miután részegen inzultusba keveredett egy biztonsági őrrel.

 Arról, hogy ez pontosan mit jelent, megverte őt az őr, vagy vissza is ütött, Ungár hetekkel később egy Madách téri kocsmában azt mondta: „Szeretném remélni, hogy viszonozni tudtam, de nem vagyok benne biztos, hogy fizikai képességeim alkalmassá tesznek erre. Megkértek, hogy távozzak.”

 „Az Azonnali buliján részegebb voltam, mint a Nyitás fesztiválon, és mégis, annak szép vége lett”

 – vetette fel Ungár. Az Azonnali-buliról nemhogy nem dobta ki senki, ő maga ment tovább egy kocsmába.

 http://azonnali.hu/cikk/20170809_kidobtak_ungar_petert_a_momentum_fesztivaljarol

Etikai vizsgálat indul Ungár Péter ellen

Úgy tudjuk, Ungár maga kérte, hogy indítsanak ellene etikai vizsgálatot.

Az LMP elnökségi tagjáról ma derült ki, hogy ki kellett vezetni a Momentum fesztiváljáról, miután részegen több embert is zaklatott.

http://24.hu/belfold/2017/08/09/etikai-vizsgalat-indul-ungar-peter-ellen/

Momentum-alelnök az Ungár-botrányról: "a haveroknak meg a pártnak ilyenkor minimum kussolni kéne"

 

Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem. "Rock and roll", "hősöm" (mondja az LMP-s kézben lévő Reflektor meg Szomszédok forever), mi? Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére. A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni

- írta Facebook-posztjában Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke

http://hvg.hu/itthon/20170809_momentum_mozgalom_ungar_peter_lmp_zaklatas

 

Zsidai Roy szerint megtévesztő álhíreket terjesztenek róla

Facebook-oldalán magyarázkodott Zsidai Roy a vendéglátóipari cégcsoportjához tartozó Pest-Buda Hotel miatt.

A Budai Várban a Mátyás-templom közelében kialakított szálloda üzleti modelljéről kedden írt a hvg.hu.

Eszerint Zsidai receptje, hogy szuper olcsó bérleti díjak mellett csillagászati nagyságú bevételekre tesz szert. A cég ugyanis egyetlen lakosztály egyetlen vendégéjszakájáért 88 ezer forintot kér, közben egy egész hónap alatt 126 ezer forintot fizet az önkormányzatnak az épület összes lakásáért, amelyekben a luxusapartmanokat kialakították.

Zsidai Roy szerdán egy kis videó kíséretében azt magyarázta facebookos ismerőseinek, hogy egyes sajtóorgánumok lejárató és megtévesztő álhíreket terjesztenek róla.

Orbán Ráhellel jó barátságot ápoló vendéglátós azzal érvelt, hogy nyílt pályázaton szerezte meg a szerinte lakhatatlan állapotú épületet, és több százmillió forintból építette újjá az egészet. A költségeket saját tőkéből és banki kölcsönből fedezte.

Zsidai arra nem tért ki, hogy a beruházás mennyiben magyarázza, hogy saját profitjához képest minimális bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Arra sem adott választ, hogy milyen garanciával adott kölcsön egy bank nem saját tulajdonú, önkormányzati ingatlan üzleti felújítására.

http://24.hu/belfold/2017/08/09/zsidai-roy-szerint-megteveszto-alhireket-terjesztenek-rola/

Újabb nyílt levélben szólítják fel távozásra Bienerth Gusztávot

Miután Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület Szentendre elnöke – aki Gyárfás Tamástavaly novemberi lemondása után a január 8-i MÚSZ-elnökválasztáson egyike volt a három új elnökjelöltnek – elég indulatosan kérte számon az elnököt, miszerint a szövetségtől mint kiemelten közhasznú szervezettől hónapok óta szeretne hivatalos iratokat kikérni, de erre nincs lehetősége, nyílt levélben ment neki az úszóelnöknek.

Tóth levelében úgy ír, hogy noha megkapták a meghívót a szeptember 1-re meghirdetett rendkívüli közgyűlésre, a megadott napirendi pontokkal nem ért egyet, helyettük néhány pontot saját maga javasol – mint például:

  • titkos szavazással döntés a Magyar Úszó Szövetség elnökének visszahívásáról
  • titkos szavazás a négy megmaradt elnökségi tag visszahívásáról
  • a MÚSZ új elnökének megválasztása
  • a 15 fős elnökség megválasztása

http://24.hu/sport/2017/08/09/ujabb-nyilt-levelben-szolitjak-fel-tavozasra-bienerth-gusztavot/

 

Vadai Botkának: A DK nem eladó

 

„Ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk”, üzente a DK alelnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjének.

 

http://24.hu/kozelet/2017/08/09/vadai-botkanak-a-dk-nem-elado/

 

Riadó! Bezárhat a Snétberger-tehetségközpont

Végrehajtás veszélyezteti a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központban zajló munkát: elvihetik a hangszereket, de a tehetséges hátrányos helyzetű gyerekek feje fölül akár a tetőt is. A kialakult helyzetről a névadó művészeti vezetőt, Snétberger Ferencet kérdeztük.

 

http://valasz.hu/kultura/riado-bezarhat-a-snetberger-tehetsegkozpont-125000

Drága Origo! Neveket akarok!

Amíg az Origo és a Ripost legfajsúlyosabb cikkei fölött nincs ott a szerző neve, a „Habony-művek” tisztességgel nem bélyegezhet senkit „fake news” portálnak.

Jó, jó, tudom, nincs annál szánalmasabb, mint amikor a sajtó önmagával foglalkozik. Legfeljebb az tragikomikusabb, ha valaki felemeli a mutatóujját, és úgymond a média becsületéért emel szót. Most mégis ilyesmi következik.

Aki figyelmesen olvassa a különböző irányultságú nyomtatott és internetes orgánumokat, az utóbbi időben azt tapasztalhatja, hogy a ballib lapok rendszeresen propagandaoldalnak nevezik a kormányharsonákat, az Origo–Ripost-tengely viszont sorosista-simicskista „fake news” portálokként azonosítja például a 444.hu-t és az Indexet. Egy ilyen harcban elvileg minden olvasó a szíve, politikai ízlése szerint megválaszthatná, kinek hisz, melyik oldalra áll.

Csakhogy. Az Origo és a Ripost (értsd: Habony Árpád befolyási övezete) egészen különösen, a magyar sajtóhagyományokra fittyet hányva működik. A leghúzósabb belpolitikai cikkeknél, leleplezéseknél ugyanis nincs feltüntetve a szerző személye.

http://valasz.hu/publi/draga-origo-neveket-akarok-125001

 

Menekültek Tihanyban – a magyarok zömére nem hat a gyűlöletkampány

 

Miközben kormánypárti politikusok néhány oltalmazott nyaralóval riogatják a Balaton környékén élőket és a közvéleményt, addig A Menedék Egyesület 44 menekültet vitt Tihanyba. A gyűlöletkampány szerencsére lepereg a magyarok zöméről.

 

https://zarojel.hu/gyuloletkampany-tihany/

 

CSAK EGY KERESZTÉNY

Bayer Zsolt magyar Idők

 

„Nem tudom, mi fog történni velem, mivel Iránban büntetés és halál vár rám – nyilatkozta az az iráni lány, akit most készülnek kiutasítani Svédországból.”
Egy tönkrement, önmagát és a józan észt megtagadó, beteg világ hírét olvasták. Svédországot olvasták.

Azt a Svédországot, amelyik megtagadja a menedéket egy keresztény hitre tért iráni lánytól. Azt a Svédországot, amelyik megtagadta a befogadást egy értelmi sérült magyar lánytól, akinek egyetlen hozzátartozója Svédországban él, akinek idehaza mindenkije meghalt, és a svédországi rokon örömmel befogadta. Volna. Mert a svéd hatóságok elutasították a kérelmét, annak ellenére, hogy a magyar kormány vállalta volna a lány gondozásának, eltartásának minden költségét. De egy sérült magyar lánynak nincs menedék. Egy keresztény iráni lánynak sincsen menedék. Mehet vissza, a halálba.

Ezek a magukat liberálisnak hazudó alakok mindent tolerálnak, kivéve a keresztény, európai fehér embert, a nemzetet és a nemzeti tradíciót. Amúgy pedig aki mindent tolerál és mindenkihez jó, az nem jó és jóságos, hanem egy ön- és közveszélyes nyomorult.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/csak-egy-kereszteny-2057938/

Semjén Zsolt, Bayer Zsolt és egy iráni lány megállítja Stockholmot

A Magyar Idők számolt be arról, hogy az országot a miniszterelnök szabadsága alatt irányító Semjén Zsolt kész befogadni egy iráni keresztény lányt, akinek a svédek elutasították a menedékkérelmét. 

Az abszurd svéd befogadáspolitikáról írni persze a leghálásabb feladat, és Semjén Zsoltnak is sok mindenben igaza van, de mégsem vagyok biztos abban, hogy ilyen egyszerű volna. Hogy vannak a gonosz svédek az egyik oldalon, a másik oldalon meg a jók, azaz mi meg az iráni lány. Sajnos egyik írásból sem derül ki, miért is dönthetett így a svéd bevándorlási hivatal. Pedig lehet, hogy ha megismernénk az indokokat, akkor kiderülne, hogy az egész mögött pontosan ugyanaz a fajta gyanakvás áll a migránsokkal szemben, amelyet amúgy a két Zsolt oszt.

 

http://valasz.hu/vilag/semjen-zsolt-bayer-zsolt-es-egy-irani-lany-megallitja-stockholmot-124996

 

ÖKÖLJOGVÉDŐK

Pilhál György Magyar Idők

 

A sokoldalú Magyar Helsinki Bizottság azon is őrködik, jogsérelem ne érje a sitten lévő bűnözőket. A Soros-koszton élő humanisták minap 83 millió forintot kaptak Brüsszeltől azért, hogy vizsgálják meg, érvényesül-e a lefülelt gonosztevők tájékoztatáshoz való joga a büntetőeljárások során. (Ebből a pénzből készült az a büntetőeljárási kvízjáték is, amely felhívja a haramiák figyelmét, hogy bűnösségükről bátran hazudhatnak a rendőröknek, az simán belefér…) Soroséknak fontosak a haramiák.

A Gyuri bácsitól érkező pénzből Helsinkiék milliókat fordítanak az ő jogi védelmükre és lehetséges „átminősítésükre”. Emellett, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok, Brüsszel nemrég 13 millió forintot utalt át a jogvédőknek úgynevezett ügyvédtovábbképzésre.

 

http://magyaridok.hu/paca/okoljogvedok-2058607/

 

SZINTET LÉPETT A BALOLDAL

AZ ELLENZÉK NYOMDAFESTÉKET NEM TŰRŐ STÍLUSBAN ÉS HANGNEMBEN BESZÉL A FIDESZ-SZAVAZÓKRÓL

Ircsik Vilmos Magyar Idők

 

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése