2017, április 21 - 06:47 Sajtószemle

http://24.hu/kulfold/2017/04/20/halalos-lovoldozes-volt-parizsban/

 

Fizika vizsga / nem baj, ha nem érted, a végén van a csattanó 

Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen esett meg, egy fizika vizsgán:
– A kérdés így hangzott: “Írja le, hogyan mérhető meg egy felhőkarcoló magassága egy barométer segítségével!” Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen esett meg, egy fizika vizsgán:
– A kérdés így hangzott: “Írja le, hogyan mérhető meg egy felhőkarcoló magassága egy barométer segítségével!”
– Az egyik hallgató válasza:
“Fogsz egy hosszú kötelet, rákötöd a barométer tetejére, majd a barométert lelógatod a földig. A kötél hosszúságának és a barométer magasságának összege megegyezik a felhőkarcoló magasságával.”
Ez az eredeti magyarázat azonban a vizsgáztatót meglehetősen feldühítette, így a vizsga nem sikerült. A diák azonban nem hagyta magát, mivel szerinte a válasza abszolút helyes volt. Az egyetem vezetősége így kijelölt egy független bírát, aki megállapította, hogy bár a válasz helyes volt, ám semmiféle fizikai ismeretet nem tükrözött. A probléma megoldására behívatta magához a hallgatót, és hat percet adott neki arra, hogy szóban bebizonyítsa, a fizikai alapismeretek birtokában van.

 

http://szuperjo.net/fizika-vizsga/

 

Mi ez? – kérdezte a francia nagykövet egy üzleti fórumon, felmutatva egy Állítsuk meg Brüsszelt! plakátot

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előadást tartott a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) konferencián. 

Mi ez? A magyar adófizetők pénzét arra használják, hogy a Franciaországgal szomszédos ország fővárosát megállítsák?”

- kérdezte, és a hvg.hu beszámolója szerint nagy tetszést is aratott. A nagykövet azt mondta, reméli, hogy Lázár, mint az EU-s támogatásokat felügyelő minisztérium vezetője, nem ért egyet ezzel a gondolattal, de nem kapott választ, mert eddigre

a miniszter elhagyta a konferenciatermet.

 

https://444.hu/2017/04/20/mi-ez-kerdezte-a-francia-nagykovet-lazartol-felmutatva-egy-allitsuk-meg-brusszelt-plakatot

 

Menekültkvóták: aláveti magát a kormány az EU Bíróság döntésének

 

Nem akar a kormány kilépni az Európai Unióból, csak alakítana rajta – közölte Lázár János egy üzleti fórumon. A kancelláriaminiszter szerint mindenki jól járt az uniós támogatásokkal, ezek nélkül nem tartana itt az ország.

Szürreális azt feltételezni, hogy a britek után a közép-kelet-európai országok elhagynák az Európai Uniót. A magyar kormány sem kilépni akar, viszont alakítana rajta, a V4-ek társaságában – mondta Lázár János a Hungarian Business Leaders Forum tanácskozásán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a Brexit utáni időszakra az európai szocialisták már megadták a választ, a néppártiak viszont késnek vele. Internacionalizmus kontra nemzeti politikák – sarkította az új dilemmát.

http://hvg.hu/itthon/20170420_Menekultkvotak_alaveti_magat_a_kormany_az_EU_Birosag_dontesenek

 

Nem tárgyalná a bíróság a kopaszügyet

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az MSZP-s Nyakó István pótmagánvádas indítványát, amellyel az úgynevezett kopaszügy érintettjeit állította volna bíróság elé – tudta meg a Magyar Nemzet az érintettől. Emlékezetes, a szocialista politikus még tavaly februárban a vasárnapi boltzár eltörlése érdekében szeretett volna népszavazási kérdést benyújtani, ám a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében kigyúrt, kopasz fiatalemberek megakadályozták, hogy ő legyen az első. Akkor ugyanis még számított egy népszavazás kezdeményezésénél, hogy ki a leggyorsabb. Habár a Kúria is kimondta, hogy Nyakó Istvánt akadályozták akkor, a rendőrség arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény.

 

https://mno.hu/belfold/nem-targyalna-a-birosag-a-kopaszugyet-2395349

 

A Kúriához megy Felcsút, hogy ne kelljen kiadnia, kiktől kapták és mire költötték a TAO-pénzeket

 

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Földi Judit perelte be a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy kiderüljön: kiktől kapták és mire költötték a több mint 11 milliárd forintnyi TAO-támogatást.

Földi meg is nyerte a pert, de a 15 napos határidő után a Felcsút mégsem hozta nyilvánosságra a beszámolóit

https://444.hu/2017/04/20/a-kurianal-akarja-elerni-a-felcsut-hogy-ne-kelljen-kiadnia-kiktol-kaptak-es-mire-koltottek-a-tao-penzeket

 

Mészáros: Ez egy hányinger!

 

Videó Cáfolta Mészáros Lőrinc azokat a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint az érdekeltségébe tartozó cég balatoni kempingeket vásárolt.

A miniszterelnök barátja beszélt arról is, hogy az őt ábrázoló jobbikos plakátok miatt feljelentést fog tenni.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/meszaros-ez-egy-hanyinger-1393375

 

Lázár Ha a CEU-nak nem lesz amerikai campusa, nem adható ki a diplomája

A CEU-val kapcsolatban arról beszélt hogy az uniós jog nem vonatkozik a CEU szabályozására (magyarul ebben Brüsszelnek nem osztottak lapot). Mint mondta, senki nem akar bezárni egyetemet, a Közép-Európai Egyetem (KEE) "vígan működhet" a CEU nélkül is. Úgy fogalmazott, hogy

kerülni kell annak látszatát, hogy a CEU egy offshore egyetem:

ha ez Washingtonnak érdekében áll, akkor "nyilván mindent megtesznek" majd, hogy ezt tisztázzák. Egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy kizártnak tartja, hogy az új szabályok alapján a KEE CEU-s diplomát adhasson ki anélkül, hogy a CEU oktatási intézményt hozna létre az USA-ban. Ezzel cáfolta, hogy létezne az a kiskapu, amiről Palkovics államtitkár beszélt.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/20/kormanyinfo_lazar_janos/

 

 

Lázár: CEU-ügyben Brüsszelnek nem osztottak lapot

 

kormányinfó percről-percre

 

http://index.hu/belfold/2017/04/20/kormanyinfo_lazar_janos/

 

Lázár elismerte: jogosan bukhatunk el 18 milliárd forintot

 

A 24.hu írta meg, hogy az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott 18 milliárd forint visszafizetését helyezheti kilátásba az EU: Brüsszelben ugyanis durva hibákat találtak a magyar projektnél, így a teljes pénzügyi korrekciót kezdeményezhetik.

A feltételes mód már nem szükséges, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, hogy valóban vizsgálódik az Európai Bizottság és Lázár szerint a testületnek igaza van, tehát elveszíthetjük a 18 milliárd forintot.  A miniszter hangsúlyozta: a vizsgálatok az Altushoz, így áttételesen Dobrev Klárához, illetve a 2006 és 2009 közötti szabálytalan pénzfelhasználásra vonatkoznak.

http://24.hu/belfold/2017/04/20/lazar-elismerte-jogosan-bukhatunk-el-18-milliard-forintot/

 

Sokba fog kerülni Lázár János mai kijelentése - Gyurcsány - 16:45

Az Altusnak sem közvetlenül, sem közvetve nem volt köze az Európai Bizottság által kifogásolt informatikai rendszer fejlesztéséhez - reagált Gyurcsány Ferenc a Miniszterelnökséget vezető miniszter azon kijelentésére, hogy jogosan követelheti vissza az EU azt a 18 milliárdos támogatást, amelyet az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott Magyarország és az Európai Bizottság által feltárt hibákat 2010 előtt követték el. Az ügyben pedig szerinte szerepe van Gyurcsány Ferenc volt feleségének, Dobrev Klárának is. A kormány ezért feljelentést tesz.

A Demokratikus Koalíció azt is közölte, Dobrev Klára 2004-ig volt az egykori fejlesztési ügynökség elnöke, tehát a 2007-2013 közötti ügyekhez semmilyen módon nem lehetett köze.

Hozzátette, örömmel tölti el, hogy a kormány hazugsága miatt egy újabb kártérítési perből befolyt összeget fordíthat majd a Demokratikus Koalíció működtetésére.
(Klubrádió)

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=207537

Lázár: Bayer Zsolt a barátom

Lázár Jánost a 85. Kormányinfón arról kérdezték, hogy elhatárolódik-e Bayer Zsolt véleményétől, aki a blogján azt írta, ők is záros határidőn belül utcára fognak vonulni.

Lázár János Bayer kirohanását azzal magyarázta, hogy magyarok vagyunk, "indulatosan intézzük a dolgainkat." A miniszter az ATV újságírójának azt is mondta: nem az ő dolga, hogy véleményezze Bayer Zsolt publicisztikáját, majd kijelentette: barátjának tekinti az újságírót.

A minisztertől azt is kérdezték - utalva Orbán Viktor múlt heti rádióinterjújára -, hogy viszket-e a tenyere. Lázár nemmel felelt, melyből a kérdező szerint következik, hogy a politikus nem jóravaló keresztény. A tüntetéssorozatról Lázár tömören azt mondta: mindenkinek van joga tüntetni, de nem szükséges a véleménynyilvánítás részének lennie annak, hogy állami épületeket festékkel dobálnak meg.

http://nepszava.hu/cikk/1127097-lazar-bayer-zsolt-a-baratom

Eldőlt az Index sorsa: mától egy alapítványé a portál

 

Az idén márciusban alapított Magyar Fejlődésért Alapítványé (MFA) lett az Indexet tulajdonló részvénytársaság, így a hírportál mostantól a független szervezeté – tudta meg a hvg.hu. Régóta mentek a találgatások, vajon meddig tud ellenállni a kormányhoz közeli médiaúthengernek a legnagyobb portál, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a befolyástól mentes működés biztosítására.

2017. április 20-től az Index.hu Zrt. részvényeinek egyedüli, új tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnevezésű szervezet – mondta a hvg.hu-nak Bodolai László médiajogász. Bodolai a kuratóriumi tagja, egyben annak a vagyonkezeléssel foglalkozó, NP Nanga Parbat 17 Zrt. elnevezésű cégnek az egyedüli tulajdonosa, amely a bírósági nyilvántartás alapján idén márciusban bejegyeztette ezt az alapítványt.

Korábban többször felmerültek meg nem erősített információk arról, hogy az Orbán Viktorral a G-nap óta hadban álló Simicska Lajosnak, illetve érdekkörébe tartozó cégnek opciója lenne az Index megszerzésére. Információink szerint ez az opció valóban része volt ennek a még 2014-ben kötött megállapodásnak, érvényesítették is, így került a Magyar Nemzetben és HírTv-ben érdekeltséggel bíró Pro-Rátához az Index.hu Zrt. Azonban most ezt a részesedést ruházták át az alapítványra, vagyis forrásunk szerint Simicskáéknak végül nem sikerült tulajdonosi befolyást szerezniük az Indexben, noha Nagy Ajtony Csaba ügyvéd igazgatósági tagsága miatt felvetődik a kérdés, valóban nem lesz-e a milliárdosnak lehetősége befolyásolni a lap sorsát. 

 

http://hvg.hu/itthon/20170420_Eldolt_az_Index_sorsa_matol_egy_alapitvanye_a_fuggetlen_portal

Visszautasította a CEU Kósa Lajos vádjait

Mostanáig hiába kérték, hogy egyeztessen velük a kormány.

Közleményben kérte a Közép-európai Egyetem (CEU) a kormányt, hogy egyeztessen velük, és visszautasította az ügyükkel kapcsolatban kormányoldalról elhangzott hamis vádakat.

Azt írják, a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslat első megjelenése óta folyamatosan kérik, hogy a kormányzat kezdjen velük jóhiszemű párbeszédet, melynek célja az lenne, hogy mindkét fél részére elfogadható megoldást találjanak, ami lehetővé teszi az intézmény további magyarországi működését.

Ehelyett folyamatosan hamis vádakkal és téves állításokkal szembesülnünk. Itt az ideje annak, hogy a kormány hagyjon föl ezzel a magatartással, döntse el, hogy milyen álláspontot képvisel, és üljön le egyeztetni az egyetemmel

 

http://24.hu/belfold/2017/04/20/visszautasitotta-a-ceu-kosa-lajos-vadjait/

Ludwig EmilLenin elvtárs színre lép

Sok jó politikai vicc fűződik a szovjet állam alapítójához. Ámbár voltak idők, amikor óvatosan kellett tréfálkozni a személyével

Magyar Hírlap

Miközben a kommunista gyökerű magyarországi baloldal legújabb kiadású mozgalmistái – és naiv statisztái – utcai demonstrációkkal erősítgetik a globális hiperkapitalista spekuláns, George Soros pozícióját a tőkés világgazdaságban, a csőlátású CEU-aktivisták – meg az öreg kommunisták és szocik – teljesen megfeledkeztek egy száz évvel ezelőtt történt, valóban világrengető eseményről. Száz évvel ezelőtt, március 10-én Szentpéterváron megkezdődött az oroszországi forradalom.

http://magyarhirlap.hu/cikk/85810/Lenin_elvtars_szinre_lep

 

NÉMETH SZILÁRD: MAGYARORSZÁG MEGVÉDI EURÓPA BIZTONSÁGÁT

 

A megerősített jogi és műszaki határzárral Magyarország megvédi a magyar embereket és az Európai Unió állampolgárait – mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségen tartott sajtótájékoztatón.

A helyszínen tapasztaltak alapján a politikus elmondta: az összesen 500 férőhelyes, konténerekből álló tranzitzónákat 80 fős kisebb telepekre bontották, amelyekhez két férfi és két női, 8-8 személyes vizesblokk, valamint mosókonyha tartozik. A menedékkérőket fűtött szobákban szállásolják el. A hűtőszekrénnyel és elektromos tűzhellyel felszerelt étkezőkben egyszerre negyvenen tudnak asztalhoz ülni. A felnőtteknek napi háromszori, a gyermekeknek ötszöri étkezést biztosítanak és a legkisebbek részére foglalkoztatót is kialakítottak. A menedékkérők egészségügyi ellátása a nap minden órájában megoldott, és az orvosi ügyelet is biztosított. A kórházi ellátásra szoruló betegeket mentővel Kiskunhalasra szállítják.

 

http://magyaridok.hu/belfold/nemeth-szilard-magyarorszag-megvedi-europa-biztonsagat-1602886/

 

Szépen kaszáltak a politikusi feleségek

 

Az agrártámogatásokkal kapcsolatos információkat a Vidékfejlesztési Hivatal teszi közzé minden évben, a Blikk ezekből állította össze a politikusfeleségek toplistáját, amit L. Simon László fitneszedzőként dolgozó neje vezet.

http://hvg.hu/itthon/20170421_szepen_kaszaltak_a_politikusfelesegek_tavaly_az_agrartamogatasokbol

Ferge Zsuzsa: “Ilyen romboló, a jövőt elpusztító időszak még nem volt Magyarországon”

 

A szegénység és a foglalkoztatottság kapcsán a kormányzati állítások rózsás képet rajzolnak. Ferge Zsuzsa szociológus a HVG-ben teszi rendbe a sikerjelentéseket.

 

http://hvg.hu/itthon/20170419_Ferge_A_program_arra_nevel_hogy_a_polgarmester_talpat_kell_nyalni

 

Rudolf Péter: Közbeszéd helyett nálunk csak közüvöltözés van

 

A színész ellene van mindenféle egyetembezárásnak, szerinte nem helyes, ha a hatalom korlátozza a számára nem szimpatikus gondolatok szabad áramlását.

A győztesben soha nincs semmiféle önmegtartóztatás, és az emberek nem változnak, így ha a rendszerek nem is, a mai kor hasonlít arra, amiről az 1945 című, a világháború vége után játszódó film szól. A filmen kívül –  amelyben ő a főszereplő  – arról is beszélgettünk vele, jogos-e őt bármelyik politikai oldalra sorolni, és miért ő készíthette el annak idején a Kossuthkiflit.

 

http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/04/20/rudolf_peter_interju_1945_film_torok_ferenc_kossuthkifli_szinesz/

 

Oroszul kérdezte a képviselő a minisztert

 

Nemcsak magyarul, hanem oroszul is feltette írásbeli kérdését Kész Zoltán, Veszprém független képviselője Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.

Kész egy választókerületét érintő ügyben akart tájékozódni, azt szeretné kideríteni, hogy elcsatolják-e a keszthelyi Georgikon Kart a veszprémi központú Pannon Egyetemtől. Ez ugyanis veszélyeztetné az egyetem fenntarthatóságát.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/20/oroszul_kerdezte_kesz_zoltan_kepviselo_balog_zoltan_minisztert/

Orbán futárral küldte ki válaszlevelét az őt kritizáló olimpikon lakására

 

Köszönöm Miniszterelnök úr, a mai napon részemre küldött válasz levelét, külön köszönöm, hogy értékelte őszinte aggodalmamat a nemzet jövőjének alakulása tekintetében

– írta Orbán Viktornak saját Facebook-oldalán Kovács Tamás mesteredző, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó, miután a kormányfő egyik munkatársa átadta neki a kormányfő válaszlevelét. Kovács napokkal ezelőtt írt nyílt levelet Orbánnak, amelyben a szemére vetette, mennyire megváltozott a Fidesz „politikája, morálja, becsülete”. 

Azt, hogy mi van Orbán válaszlevelében, nem tudni, Kovács ugyanis nem hozza nyilvánosságra, mondván: az egy magánlevél. Posztjából ugyanakkor úgy tűnik, a kormányfő elég meggyőző levelet írhatott neki. Kovács így reagált: „Továbbra is nemzeti érzelmű, keresztény polgár maradok, akinek a továbbiakban is őszinte, egyenes véleménye lesz ebben a politikailag megosztott országba!” Későbbi hozzászólásából derül ki, hogy a kormányfő futárral, a lakására küldte a válaszlevelet.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/20/futarral_kuldte_ki_valaszlevelet_orban_az_ot_kritizalo_olimpikon_lakasara/

Nem aggódnak a Fideszben a jobboldalról érkező kritikák miatt

 

Bár nem boldogok tőle, de állításuk szerint nem is aggódnak a Fidesz frakciójában amiatt, hogy az utóbbi időben a jobboldali értelmiség köreiben megszaporodtak a kormányzatot érintő nyilvános kritikák. A fideszes politikusok abban bíznak, hogy ezek a hangok idővel elülnek.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/20/nem_aggodnak_a_fideszben_a_jobboldalrol_erkezo_kritikak_miatt/

 

Megszólalt a nagykövet, aki szebbé teszi Orbán Viktor reggelét

 

168 Órának adott interjút, miután a minap Áder János államfő kinevezte a magyar labdarúgás nagykövetének. A Nemzeti Sport főszerkesztője tagadja, hogy inkább menedzser lenne, mint sportújságíró.

Valóban sok titulusom van, és ez sokakat irritálhat, de alapvetően mindig is sportújságíró voltam és maradtam, sajtófőnökként és főszerkesztőként is mindig írtam. A címek mögött a feladat ugyanaz. Minden, amit teszek, a sporttal, a focival, az Aranycsapat örökségével kapcsolatos.

 

http://24.hu/belfold/2017/04/20/megszolalt-a-nagykovet-aki-szebbe-teszi-orban-viktor-reggelet/

 

Így még nem tették helyre Mészáros Lőrincet

 

Mészáros Lőrinc nem Magyarország felvásárlásával tölti a napjait. Mészáros Lőrinc befektetései nem kötődnek az Orbán családhoz. Mészáros Lőrinc a befektetéseiről és azok módjáról Ő maga dönt. Mészáros Lőrinc nem stróman és nincs strómanja. 

Ezt a helyreigazítást követelte a HVG-től a felcsúti polgármester, de keresetét a bíróság elutasította, mert rossz volt a – Mark Zuckerbergnél is okosabb – gázszerelő beadványa.

A hetilap mégis lehozta,

„Magyarország leggyorsabban gazdagodó emberének dölyfös kinyilatkoztatását”.

Önként tette, mert keresve sem talált volna jobb beharangozót, ahhoz, miként szerezte meg – szigorúan magának Mészáros Lőrinc  – a balatoni kempingeket.

http://24.hu/belfold/2017/04/20/igy-meg-nem-tettek-helyre-meszaros-lorincet/

 

Tölgyessy: Orbán megsértette a nyugati világot ismerő fiatalokat

Az akadémiai világ és a jogász társadalom érdekeit, a nyugati világot ismerő fiatalokat is megsértette Orbán Viktor a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel

– mondta Tölgyessy Péter alkotmányjogász, az SZDSZ és a Fidesz korábbi politikusa a Klub Rádióban.

Szerinte a megosztott ellenzék miatt kevés az esély a kormányváltásra, és a nemzetközi helyzetnek változnia kellene az Orbán-kormány bukásához. Úgy látja, hogy az ellenzéknek az “Orbánozás” mellett nincs igazi víziója az országról.

http://24.hu/belfold/2017/04/20/tolgyessy-orban-megsertette-a-nyugati-vilagot-ismero-fiatalokat/

Rogán államtitkára szerint törvénytelen azt kérdezni, hogy ki kapott Soros-féle támogatást

 

Dömötör Csaba, a Rogán-vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára olyan választ adott a Jobbiknak, hogy már semmit nem értünk.

Az államtitkár a továbbiakban kifejtette, hogy nem is törvényes a Jobbik kérdése, amelyet a származás szerinti listázáshoz hasonlított. Azt írta ugyanis: a magyar kormány kizárólag törvényes kéréseknek tud eleget tenni. Az Ön pártja korábban származásuk szerint listázta volna a képviselőket. Az sem volt törvényes, a jelenlegi kérése sem az. Az állami vezetők életrajzai elérhetőek a kormány honlapján. Ott minden törvényesen igényélhető adatot megtalál.

http://hvg.hu/itthon/20170420_Rogan_allamtitkara_szerint_torvenytelen_azt_kerdezni_hogy_ki_kapott_Sorosfele_tamogatast

 

Hat lecke Oroszországból a magyar civileknek

 

Az elmúlt hetekben a parlament elfogadta a lex CEU-t, és már tárgyalja a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényt is, amely kötelezővé teszi minden civil szervezetnek, hogy regisztrálnia kell magát, ha 7,2 millió forintnál több támogatást kap külföldről. Milyen tapasztalatokkal szolgálhatnak Magyarországnak a hasonló oroszországi lépések, mire kell számítaniuk a magyar civil szervezeteknek és a CEU-nak?

 

http://index.hu/velemeny/olvir/2017/04/20/oroszorszag_civilek_ceu/

Tombor András cége besöpri a pénzt a BKV-tól, Tarlós csak leshet

 

Hiába próbálta távol tartani fővárostól a Tombor–Rogán–Habony triászt Tarlós István főpolgármester. A BKV egyszer már eredménytelennek nyilvánított, majd tavaly újból meghirdetett milliárdos takarítótenderének győztesei között Tombor András érdekeltsége is megtalálható.

A takarítás nem tűnik bonyolult feladatnak, kivéve, ha az álmokban olimpiára leginkább alkalmas nem pályázó városról, Budapestről van szó. 

 

http://hvg.hu/itthon/20170420_Tombor_Andras_cege_besopri_a_penzt_a_BKVtol_Tarlos_csak_leshet

STABIL LÁBAKON

KIss Gergely Magyar Idők

 

Felpörgette a fordulatszámot a kormány támadásában a balliberális sajtótábor, amely már az országos elégedetlenség jelének próbálja beállítania a CEU ürügyén szervezett utcai tüntetéseket. Érdekes, de náluk a nemzet egyenlő negyvenezer – de jó, legyen hetvenezer – demonstrálóval. Holott nem győzték lefitymálni a kvótanépszavazást, amelyen több mint hárommillióan mondtak nemet a betelepítésre. Ezt a számot nem is lehetne egy lapon említeni a néhány tízezer fővel, még akkor sem, ha jogilag nem lett érvényes a népszavazás.

Persze azt is látjuk, hogy a CEU valóban csak ürügy, az ellenzéki erők élet-halál harcra készülnek a 2018-as országgyűlési választásokon.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/stabil-labakon-1597849/

SOROS-ELLENES PROGRAMJÁT IS MEGTAGADJA A JOBBIK

Gabay Dorka Magyar Idők

A párt 2014-es választási programjában még az szerepelt, hogy orosz mintára ügynökszervezetté nyilvánítanák a spekulánshoz köthető „civil” társaságokat. Ehhez képest Vona Gáborék a Soros-egyetemnek is nevezett CEU előjogainak védelmében is aláírták a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványát.

 

http://magyaridok.hu/belfold/soros-ellenes-programjat-is-megtagadja-a-jobbik-1600093/

 

Ilyen még nem volt: lecseréltette az ügyészség a kritikus bírót

 

Addig kritizálta a Baranya Megyei Főügyészségnek a „pécsi egyetemi vesztegetési ügyben” benyújtott vádiratát Bóka Tibor, az ügyben eljáró Győri Törvényszék bírája, amíg a vádhatóság indítványára a törvényszék arra hivatkozva, hogy nem áll fenn „elfogulatlanságának látszata”, elvette tőle az ügyet. Ez nem azt jelenti, hogy Bóka elfogult lett volna, ezt lapunk kérdésére küldött írásos válaszában a Győri Törvényszék is elismerte.

Levelükben kitértek arra, hogy azért vették el tőle az ügyet, mert egy bírónak nemcsak elfogulatlannak kell lennie, annak is kell látszania. – Mivel az ügyészség több alkalommal is kritikával illette a munkáját [ahogy Bóka is az ügyészségét – a szerk.], a törvényszék úgy ítélte meg, az elfogulatlanság látszata nem biztosítható, ezért az ügy elbírálásából Bóka Tibor bírót kizárta – olvasható a válaszban.

 

https://mno.hu/belfold/ilyen-meg-nem-volt-lecsereltette-az-ugyeszseg-a-kritikus-birot-2395319

A polgári jobboldal esete a pofonosládával

 

RAJCSÁNYI GELLÉRT 
Mandiner

A hivatalos jobboldal mára elsajátította a Szomszédok-kompatibilis frusztrált munkásőr nyuggerek fröcsögését.

 

„Ebben a fene nagy demokráciában”„vészesen fogy a türelmünk”„a pofonosláda tetejét félig már kinyitották” – fenyegetgeti a tüntető politikai ellenfeleit a Magyar Idők nyugalmazott ügyvéd (!) szerzője.

Úgy tűnik, eljött a nap, amikor a Fidesz-gépezet elsajátította a Szomszédok-kompatibilis frusztrált munkásőr nyuggerek fröcsögését. 

Egy ilyen szövegekkel operáló cikket már a kilencvenes évek eleji Népszavában is visszaküldtek volna, mondván, „Kolbászos elvtárs, ezek az idők sajnos elmúltak, most már meg kell békélni ezzel a fene nagy demokráciával”.

http://mandiner.hu/cikk/20170420_rajcsanyi_gellert_a_polgari_jobboldal_esete_a_pofonosladaval

A FIDESZ ÉS A SZELLEMI ERŐTÉR

Botond Bálint Magyar Idők

A Fidesz fontos erénye, hogy harmadik-negyedik generációja is megőrizte azt az összetartást, amely az alapító atyákat jellemezte, és képes volt tanulni a hibáiból. Viszont néha úgy tűnik, nem értékeli azok lojalitását, akik mindig rá szavaztak, de nem titkolták el, ha valamiben nem értettek vele egyet. Nem könnyű nem liberális értelmiséginek lenni, következetesen szembemenni azzal az állandó média- és csoportnyomással, amely az élet legártatlanabb területére is beerőlteti a liberálisok nagyon jól hangzó, de pusztító és romboló ostobasá­gait. A magyar és független jelzőt kiérdemlő értelmiségiek jelenleg nem alkotnak összefüggő csoportot, nincs olyan társadalmi intézmény, amelyben fontos szerepet játszanának. Azért is, mert erre nem igazán kaptak lehetőséget.

A Fidesz azon csodálkozik, hogy a nem liberális értelmiség nem támogatja lelkesen, utóbbiak meg azon, hogy a Fidesz egyáltalán tudja, hogy léteznek. Talán többet kellene beszélgetni egymással.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/fidesz-es-szellemi-eroter-1592593

ORBÁN NEM ADJA FÖL

Mégiscsak meg kellene felezni azokat a fránya gimnáziumokat!

 Szerző: Andor Mihály

Ha egyszer Orbán Viktor elhatározta, hogy hatalma megtartása érdekében Magyarországból cselédországot csinál, akkor nem adja föl. Ha ehhez az kell, hogy lebutítsa az országot, akkor lebutítja. Ha a lebutításhoz az kell, hogy szűkítse a társadalmi mobilitást, és ezzel egyfajta kasztrendszert vezessen be, akkor szűkíteni fog és bevezetni. A mobilitás szűkítésére három évvel ezelőtt azt találta ki, hogy meg kellene felezni a gimnáziumi férőhelyek számát. Az ötlet elég nagy fölzúdulást keltett, ezért elaltatta. Úgy gondolta, hogy a társadalomrombolást olyan kisebb sebességre kell állítani, hogy észre se vegyék. A kasztrendszer kialakításához jó megoldásnak tűnt egy lassú, sunyi, lopakodó módszer, a gimnáziumok átjátszása az egyházaknak.

 

http://gepnarancs.hu/2017/04/orban-nem-adja-fol/

Pengeváltás a DK és CÖF között

A CÖF fizesse vissza a közpénzt, amit a Fidesztől kapott - szólította fel a Békemeneteket szervező magát civilnek, vagyis kormánytól, pártpolitikától függetlennek nevező Civil Összefogás Fórumot a demokratikus koalíció. Meg is kapták a magukét: Több száz oldalas könyv sem lenne elég ahhoz, hogy a DK díszes társaságának mi mindent kellene visszafizetnie a 2002-2010 közötti dicstelen kormányzásáért - reagáltak a szokásos érdemi és kulturált stílusban, az "ellenfelet" minősítve, dehonesztálva. 

A DK közleménye:lsd. a cikkben

A CÖF reagálása: 

 

http://nepszava.hu/cikk/1127095-pengevaltas-a-dk-es-cof-kozott

Félmilliárd forint folyt el a bíróságokon

Csekély haszonnal járó felelőtlen pénzszórásnak értékelte az LMP társelnöke azt, ahogyan az ország húsz törvényszéke szerinte "elfolyatott" mintegy félmilliárd forintot szervezetfejlesztésre.

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az intézmények egyenként 27 millió forintot költöttek el gyakran feleslegesen vagy párhuzamosan ugyanarra.

A Debreceni Ítélőtábla például feltérképeztette egy elektronikus tudományos folyóirat működtetésének feltételrendszerét, amelyet aztán pénzhiány és a kollégák leterheltségnek indokával nem indított el. Több bíróság, például a veszprémi vagy a zalaegerszegi is "külön-külön" készíttetett keresetlevél-mintákat, amelyek azonban szóról szóra megegyeznek - folytatta.

http://nepszava.hu/cikk/1127090-felmilliard-forint-folyt-el-a-birosagokon

Így jutnak át az illegális migránsok még mindig Magyarországra

Riport a szabadkai táborból

A jogi határzár, vagyis a menedékkérők elzárása újabb csatához vezethet Brüsszellel. A szerb határon viszont az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a migránsok sorban állnak azért, hogy a szögesdrótos táborba kerülhessenek, és százból kettő menedékjogot kaphasson. 

 

http://valasz.hu/itthon/igy-jutnak-at-az-illegalis-migransok-meg-mindig-magyarorszagra-riport-a-szabadkai-taborbol-123490

Magát is lábon lövi a kormány a Soros civiljei elleni törvénnyel

Ahol szinte minden második civilszervezet külföldi „ügynök” – így például a kormánynak kedves alapítvány is –, ott a jelző elveszíti értelmét.

Méltó és igazságos, illő és üdvös tudatni a nyilvánossággal, hogy melyik civil- vagy jogvédő szervezet honnan kapja a támogatását. Olyannyira, hogy a legtöbb érintett már eddig is közzétette éves beszámolóját, illetve bevételi forrásainak kimutatását. (Elég, ha csak az átláthatóságot nevében is viselő Transparency Internationalre utalunk – lásd a honlapjukat.)

Ugyanilyen legitim, sőt kívánatos „őrizni az őrzőket”, vagyis kimutatni, hogy a köz pénzeinek és érdekeinek védelmére felesküdött nem kormányzati szervezetek, azaz ngo-k képviselnek-e nem mindenki számára nyilvánvaló érdekeket. Ami azt illeti, a Heti Válasz évek óta ezt teszi, például a Soros Györgyhöz köthető egyesületek, alapítványok „monitoringozásával”, és ezzel a szokásával a jövőben sem tervez szakítani.

A részben vagy egészben külföldi pénzekből működő civilszervezetek megbélyegzését szolgáló mostani törvénytervezetért mégsem tudunk lelkesedni. Soroljuk az okokat:

http://valasz.hu/itthon/magat-is-labon-lovi-a-kormany-a-soros-civiljei-elleni-torvennyel-123487

Adenauer: A többségnek nincs korlátlan joga a kisebbség felett

 

Konrad Adenauer beszéde 1946. március 6-án a CDU programjáról. Az ötven éve elhunyt Adenauer, a Német Szövetségi Köztársaság első kancellárjának, a modern kereszténydemokrácia és az európai közösség atyjának emlékére.

http://mandiner.hu/cikk/20170419_konrad_adenauer_adenauer_a_tobbsegnek_nincs_korlatlan_joga_a_kisebbseg_felett

 

MIKÖZBEN SOROST ÜTI A KORMÁNY, ELVENNÉ A DOLGOZÓK PIHENŐIDEJÉT

 

Orbán Viktor most is szavakban harcol a Nyugattal. Meg Soros Györggyel, meg a nagytőkével, meg mindenkivel. Mindeközben suttyomban benyújtanak egy olyan törvénytervezetet, amellyel három évre nő a munkaidőkeret számítás, így a cégek ennyi időközben sakkozhatnak a felhasznált és fel nem használt munkaórákkal, amely lényegében eltörölné a túlórapénzt a hajtósabb időszakokra (ha a kollektív szerződésben ez benne van, de tudjuk, mennyit ér ma Magyarországon a kollektív szerződés és a munkavállalók érdekképviselete.)

 

http://kettosmerce.blog.hu/2017/04/19/mikozben_sorost_uti_a_kormany_elvenne_a_dolgozok_pihenoidejet

Szépírók tiltakoznak a CEU-törvény ellen a Könyvfesztiválon

 

Egy közlemény felolvasásával és kitűző viselésével tiltakoznak a Szépírók Társasága tagjai a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál eseményein a CEU-t ellehetetlenítő törvény ellen.

A közleményt a Szépírók tagjai magyar és/vagy angol nyelven olvassák fel négy napon át a fesztivál egyes rendezvényein. Olyan írók, szerkesztők, kritikusok csatlakoztak az akcióhoz, mint Tóth Krisztina, Garaczi László, Kerékgyártó István, Horváth Viktor, Bán Zsófia, Forgách András, Závada Pál, Géczi János, Vörös István, Térey János, Szűcs Teri, Halasi Zoltán, Gács Anna, Hidas Judit, Molnár Krisztina Rita, Vihar Judit, Barna Imre, Turi Timea, Szegő János, Kőrizs Imre, Sajó László és Babiczky Tibor. További írók az I stand with CEU / A CEU-val vagyok feliratú kitűző viselésével jelzik kiállásukat a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. A Szépírók közleményét alább olvashatják:

 

http://www.litera.hu/hirek/szepirok-tiltakoznak-a-ceu-torveny-ellen-a-konyvfesztivalon

Tényleg kirakta a vizes vb szervezőit Mészáros Lőrinc

Most már biztos, hogy költöznie kell a vizes vb szervezésén dolgozó Bp2017 Nonprofit Kft. alkalmazottainak munkahelyükről. Megírtuk, hogy szűk három hónappal Magyarország történetének eddigi legnagyobb sportrendezvénye előtt kell elhagyniuk a szervezőknek a Nap Televízió egykori, a főváros XIV. kerületében lévő, Angol utcai épületét. A cég még akkor költözött ide, amikor az ingatlan Gyárfás Tamás tulajdonában volt, a Magyar Úszó Szövetség huszonnégy esztendő után, januárban leköszönő elnöke azonban év elején eladta az épületet Mészáros Lőrincnek. Az Orbán Viktorral szoros barátságot ápoló felcsúti polgármester már akkor jelezte, hogy az az Echo TV működhet itt a jövőben, amelyet ősszel vásárolt meg.

 

https://mno.hu/belfold/tenyleg-kirakta-a-vizes-vb-szervezoit-meszaros-lorinc-2395341

Georgiából érkezik az intő jel Trumpnak?

Egy újonc demokrata képviselőjelölt meglepően jó szereplése a republikánusok hátországában intő jel lehet Donald Trump pártjának törvényhozói számára, hogy a választók büntethetik az elnök iránti lojalitásukat.

Kísérlet, hogy mérgessé tegyük Trumpot” – ezzel a szlogennel kampányol Georgia állam 6. körzetében Jon Ossoff demokrata képviselőjelölt, aki a hagyományosan, 1979 óta folyamatosan republikánusok által betöltött mandátumot kis híján a választás első, keddi körében elnyerte. Az időközi választás – amelyre azért volt szükség, mert Tom Price képviselő megkapta az egészségügyi miniszteri tisztséget – alapesetben nem érdemelne különösebb figyelmet. Ám a jelenlegi körülmények között úgy a megfigyelők, mint a tavalyi választási vereség miatt elkeseredett demokrata pártiak annak a jelét látják benne, hogy egyre többen elégedetlenek Donald Trumppal, korai árnyékot vetve a három hónapja beiktatott elnök jövőjére nézve.

 

https://mno.hu/kulfold/georgiabol-erkezik-az-into-jel-trumpnak-2395269

Elérhetetlenné vált a CEU-ról a parlament.hu

Ma délután egyelőre ismeretlen okból elérhetetlenné vált a Parlament hivatalos weboldala a CEU egyetemi hálózatáról. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a történteknek köze lehet-e az alig egy hete elfogadott “lex CEU”-hoz, de az biztos, hogy az itt tanulók már nem olvasgathatják az egyetem gépein a felsőoktatási törvény módosítását.

https://oktatas.atlatszo.hu/2017/04/20/elerhetetlenne-valt-a-ceu-rol-a-parlament-hu/

Brüsszelnek elege lett, drasztikusat léptek

 

Az Európai Bizottság megkezdte szisztematikusan a brit cégek kizárását a többmilliárdos uniós projektekből a brexitre való felkészülés jegyében, s figyelmeztette a cégeket, kezdjék meg az átköltözést valamelyik tagállamba.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/brusszelnek_elege_lett_drasztikusat_leptek.634797.html

Itt az újabb őrület - tombol az Európa-láz

 

Durva ütemben szállnak ki az amerikai részvényekből a befektetők, helyette egyre nagyobb ütemben vásárolnak az európai és feltörekvő piaci tőzsdéken. Európa már annyira népszerű, hogy érdemes lehet azokat eladni - vélik a Bank of America Merill Lynch elemző friss alapkezelői felmérésük alapján.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/itt_az_ujabb_orulet_tombol_az_europa-laz.634651.html

Ki nem találnád, hogy mire kell Kövér Lászlónak egy háló

 

Egészen szürreális közleményt küldött a házelnök hivatala, jön az országgyűlési drónvadászat.

Az Országgyűlési Őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem - szükség esetén - kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni – közölte az Országgyűlés Hivatala Kövér László, házelnök álláspontját.

Az Országgyűlés elnöke Szabó Tímea, a Párbeszéd színeiben politizáló független országgyűlési képviselőjének Facebook-oldalán közzétett bejegyzésére reagált. Ebben az ellenzéki politikus többek között arról írt, hogy Kövér László, házelnök most gránátvetőket, elfogó hálót és könnygázgránátot telepít a Házba.

 

http://privatbankar.hu/makro/ki-nem-talalnad-hogy-mire-kell-kover-laszlonak-egy-halo-306514

Putyin: csakis a nép dönthet arról, hogy ki jön utánam

Privátbankár.hu, MTI

Az orosz elnök az utódlásról beszélt.

Jövőév márciusában tart elnökválasztást Oroszország. Egyelőre nem tudni, hogy Putyin újra elindul-e az elnöki pozícióért, de már most arról beszélt, hogy egyedül az orosz nép döntheti el, hogy ki követi őt a poszton.

Elemzők szerint szinte biztos, hogy Putyin elindul a választáson a negyedik ciklusáért. "Kizárólag demokratikus választások útján dőlhet el, hogy ki lesz az elnök, sehogy máshogy"  - közölte Vlagyimir Putyin egy Kremlben tartott találkozón.

 

http://privatbankar.hu/makro/putyin-csak-is-a-nep-donthet-arrol-hogy-ki-jon-utanam-306507

Orbán Viktor: Marhaság, hogy kilépnénk az Európai Néppártból

– Miért tennénk? Marhaság! – így reagált Orbán Viktor a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint tervezi-e, hogy a Fidesz otthagyja az Európai Néppártot (EPP). A kérdést – többre nem volt időnk – azért tettük fel az ülésterem előtti folyosón a kormányfőnek, mert az elmúlt hetekben több forrásból is hallottunk olyan forgatókönyvekről, amelyek szerint a Fidesz elnöke nem várná meg, hogy az EPP esetleg tagsága felfüggesztéséről, netán kizárásáról döntsön, hanem egy ilyen helyzet fennállása esetén maga lépne ki és csatlakozna a többek között a lengyel kormánypárt Jog és Igazságosságot is tagjai között tudó Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójához. Az mindenképpen érdekes ugyanakkor, hogy az esetleges kilépésről egy magas rangú kormányzati forrásunk azt mondta, a kormányfő mentalitását ismerve abszolút reális alternatíva, amennyiben az EPP a lex CEU visszavonását akarja elérni, egy másik informátorunk ugyanakkor „válaszra sem méltó őrültségnek” nevezte, amikor szóba hoztuk neki.

 

https://mno.hu/belfold/orban-viktor-marhasag-hogy-kilepnenk-az-europai-neppartbol-2395213

A CÖF elárulta, mennyit kaptak eddig a Fidesztől

 

Csizmadia László, a CÖF alapítója a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: a Fidesz pártalapítványától húsz- és negyvenmillió forint közötti támogatásokat kaptak az elmúlt években.

 

http://168ora.hu/cof-elarulta-mennyit-kaptak-eddig-fidesztol/

 

Vona-Szabó Krisztina: Rosszul vagyok ettől

 

Facebook-posztban kelt ki az Orbán-rendszer élhetetlensége ellen Vona Gábor felesége. A Jobbik elnökének neje azt írja, hogy régen még kiabáltak vele, hogy miért szavaz a Fideszre, hiszen ezek diktatúrát építenek. De szerinte most ennél sokkal rosszabb a helyzet.

2002-ben, a választások előtt a liberális barátnőm torkaszakadtából üvöltött velem a Múzeum körúton, hogy szégyelljem magam, ha a Fideszre szavazok, mert Orbán diktatúrát épít, újra jön majd a fekete autó, újra rettegés lesz Magyarországon. Sosem felejtem el.

 

http://24.hu/belfold/2017/04/20/vona-szabo-krisztina-rosszul-vagyok-ettol/

 

Bojkott: Hamar elvetették Gyurcsány ötletét a kollégái

 

A DK elnöke egy minden ellenzéki pártot magába foglaló választási bojkottról is beszélt mint az Orbán-rendszer legyőzésének eszköze. Megkérdeztük az érintetteket, mennyire tartják jó ötletnek a felvetést.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170420-bojkott-hamar-elhajtottak-gyurcsanyt-a-kollegai

"Elüldöznek egy egyetemet" – külföldi sajtóhírek Magyarországról

 

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap, Svájcban pedig a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című konzervatív lap a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, míg Ausztriában a Der Standard című liberális lap a civil szervezetek működését szabályozó előírások tervezett változtatásával kapcsolatban közölt cikket.

 

http://propeller.hu/nagyvilag/3278865-eluldoznek-egy-egyetemet-kulfoldi-sajtohirek-magyarorszagrol

Orbánt is eszközként használja Putyin a Nyugat ellen

 

·         22 ezer orosz netes forrás alapján cseh elemzők kimutatták, Moszkva propagandája Ukrajna esetében két évvel, Szíriában négy héttel a katonai beavatkozás előtt indult meg. Előbb jöttek az újságírók, utána a tankok és a bombák.

·         A 2010-es évektől az orosz hadsereg és katonai titkosszolgálat kezdte dominálni az orosz propaganda irányítását, így ami a 90 százalékban az államtól függő orosz médiában megjelenik, az Oroszország katonai stratégiájának része.

·         A cseh Semantic Visions európai vezetők, köztük Orbán Viktor szerepét is vizsgálták, az eredmény riasztó. A Kremlből irányított orosz média az EU- és nyugatellenes szólamokat hangoztató politikusokat Putyin rendszerének legitimálására használja.

·         Látványos elemzéseket mutatunk be az orosz titkosszolgálat machinációiról.

 

"Az, ahogyan például Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megjelenik az orosz nyelvű médiában, nem a magyar és európai eseményektől, és nem is a szabad orosz sajtó újságíróinak szakmai döntésétől függ. Hanem az orosz hadsereg katonai titkosszolgálatának iránymutatásaitól, mely számára Orbán Viktor is csupán egy eszköz a Nyugat ellen folytatott információs háborúban. És mint mindjárt látni fogjuk, nem is jelentéktelen eszköz."

 

http://index.hu/kulfold/2017/02/03/orbant_is_eszkozkent_hasznalja_informacios_haborujahoz_a_kreml/

 

Nemzetközi fórum vendége volt Cserdi polgármestere

 

Élete egyik csúcspontjaként élte meg a nők helyzetének javításával foglalkozó ENSZ-fórumon való felszólalást Bogdán László, aki háromhetes amerikai utazásáról hazatérve már a következő akciójára készül.

– Magyarországról beszélhettem, magyar emberként, és nem érzékeltették, hogy cigány vagyok – fogalmazott. – Az ENSZ-ben lenni életem egyik csúcsa volt, hogy ott beszélhettem a feminizmusról. Nekiestem a cigány macsó világnak, azt mondtam: én magam, macsó cigány férfiként teszem tönkre a cigány nőket. Mert ez egy általános viselkedési forma a cigány társadalomban, hogy a 12 évesen megszerzett nőt 16-17 éves korára amortizáljuk, a harmincas éveire már nagymama, a negyvenes éveire pedig már öregnek érzi magát. Mentálisan megyünk tönkre, mi cigányok – de ebben én sem vagyok kivétel, ezt vallottam meg ott. De nem azt gondolom, hogy otthon lenne a nőnek a helye a konyhában, gyereket nevelve. Hanem hiszem, hogy a teret mindenki számára meg kell nyitni az érvényesülésre – teszi hozzá.

 

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/nemzetkozi-forum-vendege-volt-cserdi-polgarmestere-717914/