2017, április 18 - 07:08 Sajtószemle

A náci korban született legendás népautót mindenki Porschéhoz köti, pedig a történetnek több magyar szála is van.

 

http://24.hu/kultura/2017/04/15/ismeretlen-magyarok-ganz-jozsef-es-barenyi-bela-a-volkswagen-bogar-valodi-atyjai/

Soha nem volt ilyen rossz állapotban a legnagyobb dolog, amit élőlény valaha alkotott a Földön

 

Amióta léteznek adatok az Ausztrália keleti partjainál több ezer kilométeren át húzódó Nagy-korallzátonyról, most történik meg először, hogy a hatalmas zátonyrendszert két egymást követő évben is korallfehéredés sújtja. Ez olyan, beláthatatlan következményekkel járó környezeti katasztrófa előfutára lehet, ahonnan már tényleg nincs visszaút.

 

https://444.hu/2017/04/17/soha-nem-volt-ilye-rossz-allapotban-a-legnagyobb-dolog-amit-eloleny-valaha-alkotott-a-foldon

Kulka János újra forgat

Skandináv típusú krimit forgat Kulka Jánossal Ujj Mészáros Károly. A thriller várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

 

http://nepszava.hu/cikk/1126788-kulka-janos-ujra-forgat

 

Erdogan első dolga lesz, hogy a halálbüntetés visszaállításáról beszéljen az ország vezetőivel

 

51,3%-os többséggel a törökök megszavazták, hogy szinte teljhatalmat kapjon Recep Tayyip Erdogan elnök. Hivatalosan ezt jelentették be a szavazatok 99 százalékos feldolgozottságánál, bár az ellenzék szerint csalások történtek és újraszámolást követelnek. 

A módosítást maga Recep Tayyip Erdogan kezdeményezte, aki 2014 óta elnök, előtte pedig több cikluson át miniszterelnök volt. A népszavazáson megerősített változások alapján akár 2029-ig maradhatna még az ország élén.

https://444.hu/2017/04/17/erdogan-elso-dolga-lesz-hogy-a-halalbuntetes-visszaallitasarol-beszeljen-az-orszag-vezetoivel

 

Orbán Viktor: Ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon

"Kampányfőpróba zajlik ma Magyarországon"

MH/MTI – 2017.04.16. 07:18 

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon.

http://magyarhirlap.hu/cikk/85396/Orban_Viktor_Ha_a_magyar_emberek_biztonsagarol_van_szo_nincs_pardon

 

Itt hallható A miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt.

http://www.hirado.hu/2017/04/16/ide-kattintva-hallgathatja-eloben-orban-viktor-radiointerjujat-3/#

A Decathlon ügyvezetője azt üzente Orbánnak, ha viszket a tenyere, mossa meg és nyújtsa oda felebarátainak

 Így reagált Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezetője Facebook-posztban Orbán Viktornak arra a húsvéti nyilatkozatára, hogy a tüntetésektől még a békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere.

„Abba most ne menjünk bele, hogy én keresztény emberként akár ezt ki is kérhetném magamnak és számonkérhetném rajta a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra. De a legfőbb bajom inkább az, hogy aljasul megint előjön az uszítás, a magyar emberek tudatos egymással szembe fordítása, az „amit szabad nekünk, azt másoknak nem” effektus.” 

– írja Pósfai a Facebookon. Azt mondja, mindig is jobbra szavazott, és egyáltalán nem fél, hogy ilyeneket oszt meg egy nagy cég vezetőjeként. 

https://444.hu/2017/04/17/en-kereszteny-emberkent-akar-ezt-ki-is-kerhetnem-magamnak-mondja-orban-viktor-husvetvasarnapi-beszederol-a-decathlon-ugyvezetoje

„Alapvetően téves és rosszindulatú” – volt híve válaszolt Orbánnak CEU-ügyben

 A hazai jogi felsőoktatás egyik legtekintélyesebb tanára, Dr. Király Miklós egyetemi tanár, az ELTE jogi karának tanszékvezetője Facebook-oldalán válaszolt Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújára. Orbán az interjúban nem kevés cinizmussal, a szokásos sorosozás és migránsozás közepette megjegyezte: „Annak megértése azonban még előttük van, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.”

Király professzor – aki egyébként nemrég még Orbán rendíthetetlen hívének számított, többször feltűnt a miniszterelnök évértékelőin, az első sorokban, illetve korábban Mádl Ferenc köztársasági elnök tanácsadója volt – erre a kitételre válaszol: 

https://444.hu/2017/04/17/alapvetoen-teves-es-rosszindulatu-volt-hive-valaszolt-ceu-ugyben-orban-vasarnapi-radiointerjujara

 

Elfelejtette a Fidesz, hogy ne lopj! – Olimpikon üzent Orbánnak

 

Nyílt levelet írt Orbán Viktornak Kovács Tamás mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja.

Azzal kezdi, hogy megkapta a nemzeti konzultációt, de nem küldi vissza, mert értelmezhetetlen, általános kérdéseket feszeget és helyette fogalmazzák meg a kérdésekre a válaszokat.

„Ebben az országban nem rezsit kell csökkenteni, hanem normális munkabéreket, nyugdíjakat kell adni az embereknek és felzárkóztatni a béreket, nyugdíjakat osztrák, német szintre”, írta.

Majd bevallotta, 1990-ben Antallra, 1994 óta mindig a Fideszre szavazott nemzeti érzelmű polgárként.

de 2014-es választások után történt valami…megváltozott a Fidesz politikája, morálja, becsülete, és tovább fokozta az amúgy is megosztott magyar társadalom kettészakadását. Elfelejtette a Fidesz, mint kereszténydemokrata párt Isten intelmeit tízparancsolatában , hogy: ne lopj, ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy, valamint mások tulajdonát ne kívánd!!! Két éve a kommunista rendszer uszításai jutnak eszembe, amikor csak azt hallom és látom az óriás plakátokon, tévében,rádióban, sajtóban, hogy: EU, Brüsszel, Gyurcsány, multik, migránsok, Simicska, Soros,MSZP, MSZMP, Jobbik mindenki ellenünk van, ezek mind hibásak a kialakult helyzetért, ezzel megosztva a társadalmat, embereket, családokat, barátokat egymás ellen fordítanak, elbutítva az embereket, ellenvéleményt nem tűrő hangon, egymásnak ugrasztva, gyűlöletet szítva….hová vezet ez?? …mi lesz ennek a vége??…csak egy vélemény lehet ebben az országban…??? ..a Fidesz véleménye…???

Kovács kardozóként három olimpián vett részt, 1968-ban Mexikóvárosban és 1972-ben Münchenben tagja volt a bronzérmes csapatnak (utóbbin egyéniben hatodik lett), felnőttként világbajnokságon egy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szerzett. A magyar válogatottnak tizennégy évig volt kapitánya (1986-2000).

http://24.hu/kozelet/2017/04/17/elfelejtette-a-fidesz-hogy-ne-lopj-olimpikon-uzent-orbannak/

 

Macron vezet, Le Pen is befuthat

 

Emmanuel Macron jelenleg 24, Marine Le Pen 23 százalékon áll, miközben Francois Fillon és Jean-Luc Mélenchon 0,5 százalékpontot esett vissza, az előbbinek 19,5, az utóbbi 18 százalékos a támogatottsága.

 

http://24.hu/kulfold/2017/04/17/macron-vezet-le-pen-is-befuthat/

 

Több százan álltak sorba meleg ételért húsvétkor a Blahán

 

A meleg ebéd mellé egy 22 féle élelmiszerből álló bőségcsomagot kaptak a sorban állók. A Krisna-hívők közleménye szerint az ellátást bajba került és önmagukról – átmenetileg vagy tartósan – gondoskodni képtelen emberek vették igénybe.

 

http://24.hu/belfold/2017/04/17/tobb-szazan-alltak-sorba-meleg-etelert-husvetkor-a-blahan/

A szovjet emlékművet is megdobálták festékkel

 

A Riddim Colony zenekarból és a Ligetvédők csapatából is ismert Komáromy Gergő, azaz G Ras volt a szombati, Szabadság térre szervezett tüntetés egyik fellépője, és már akkor megígérte, hogy a húsvéti hagyományokhoz illően hétfőn locsolni fog indulni.

 

https://444.hu/2017/04/17/komaromy-gergoek-narancssarga-festekkel-dobtak-meg-a-szovjet-emlekmuvet-a-szabadsag-teren?fbfanpage444+20170417+1855

Békemenetet szervez a Kétfarkú Kutya Párt

 

Szombat délután kettőkor az Oktogonra szervezett eseményt az MKKP. Mint írják, ez egy Békemenet lesz a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen.

Az esemény leírásából egyelőre nem sok minden derül ki, azon kívül, hogy az MKKP felsorolt egy csomó mindent, amiből elegük van, például, hogy az EU teletömi az országot pénzzel, a szólásszabadságból vagy hogy még mindig tartunk választásokat. 

Mivel a Kétfarkú Párt esetében az ilyesmit mindig nehéz eldönteni, még az sem egyértelmű, hogy ez tényleg egy megvalósuló esemény lesz-e. De több mint 1600 ember már így is jelezte részvételét, míg további 4600-an érdeklődnek. 

Az eredeti Békemeneteket utcára hívó CÖF honlapján már napokkal ezelőtt megjelent egy közlemény, melyben álbékemenetektől és álhírektől (!) óvták az embereket. Mint írták,

 

https://444.hu/2017/04/17/bekemenetet-szervez-a-ketfarku-kutya-part

Orbán: Azok a felelősek, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen a rendszert

 Orbán Viktor Időről időre felbukkanó régi nyilatkozatai közül ez került most elő, Tóta W. Árpád idézte fel vasárnapi cikkében. A részlet a Fekete doboz című műsor adásából van, 1988-ban készítették, nem sokkal a Fidesz megalakulása után.

 

https://444.hu/2017/04/17/orban-azok-a-felelosek-akik-belekenyszeritik-az-embereket-hogy-csak-elkergetni-lehessen-a-rendszert

TERHELT A SZABADSÁG A 444-NÉL

RIPOST.HU

Magyar Idők Online

 

A Ripost cikkéből kiderül, hogy Soros György két emberét is beültette a 444.hu-t üzemeltető cég vezetőségébe. Az egyikük Maria Nemcová, az Open Society korábbi prágai programigazgatója, aki a Soros-hálózat belső köréhez tartozik. Nemcová a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is bekerült, sőt az aláírási jog gyakorlásába is bevették.

Soros másik embere Valer Kot, aki ugyancsak aláírásra jogosult irányító, vezető tisztviselő a 444 igazgatótanácsában, és egyben megbízható kádere az üzletembernek. Ő vezeti Soros György médiafejlesztési alapjának internetes tanácsadó részlegét.

A lap függetlenségét firtató kérdésre Kardos Gábor vezérigazgató, a 444 nevében ezt válaszolta: „mi a magunk urai vagyunk. Kívánjuk az összes kollégánknak, hogy hasonlóan szabadon dolgozhassanak.”

 

http://magyaridok.hu/belfold/terhelt-szabadsag-444-nel-1588885/

Lovas István Marine és Frauke

Az EU rajtuk mutatja meg legjobban totalitariánus hajlamait és autoriter gyakorlata arcát

Magyar Hírlap

Két nőben testesül meg az, ami a Clinton–Obama–Juncker-féle világot most leginkább fenyegeti. Mindketten a legpedánsabban tartják be a demokratikus rendszer szabályait. Ami élesen megkülönbözteti őket ellenfeleiktől és elnyomóiktól, akik meg akarják hekkelni választási sikerüket. 

Kezdjük Marine Le Pennel, aki a felmérések szerint akár meg is nyerheti az április 23-i francia elnökválasztást. Miközben a közelmúltban szaporodtak azon jelentések, amelyek arról számoltak be, már a pénzintézetek is idegesek, hogy a Nemzeti Front elnöke az előrejelzések és felmérések ellenére még a második fordulót is megnyerheti, azaz olyan elnöke lehet Franciaországnak, aki gyakorlatilag akár az EU végét is jelentheti. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/85479/Marine_es_Frauke

Bán Károly Úszóleckék

Álláspont. Ha Bástya elvtárs tábornoki egyenruhában úszott volna, megismertem volna. A piros stráf miatt. Megóvtam volna a sprickoló tömegektől – mondja Pelikán az uszodában Bacsó Péter Tanújában

Magyar Hírlap

E tekintetben George Soros is olyan, mint Bástya elvtárs az uszodában, nem visel piros stráfot, így olyan, mint ha ott se lenne, sőt őt még a medencében sem látja soha senki. Pedig ő a tábornok. A láthatatlan úszómester. Mint ahogy most sem látta őt senki Pest Majdanán, az Oktogonon, ahol a forradalom hevében sikerült megdönteni az egy négyzetkilométerre jutó eldobott sörösdobozok Guiness-rekordját is. S persze nem bukkant fel a jelképes helyszínen, a Szabadság téren sem, ahol nagyszombaton kitört a Lemosható, Vízbázisú Festékflakonos Forradalom, amely alig egy hét alatt jutott el a tanszabadságos tüntetéstől a kormánybuktatás hevületéig. „Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből” – hirdette meg a „magyar tavasz” egyik mártírrá vált, egy nemzeti szimbólumot, a Köztársasági Elnöki Palotát narancsszínű festékkel tűz - vizes bázisú - alá vevő vezéralakja.

http://magyarhirlap.hu/cikk/85486/Uszoleckek

444 Azt kérdezte tőlünk a TV2,

 

szeretnénk megkérdezni, hogy Soros György befolyásolja-e a szerkesztőség munkáját. Ha igen, akkor hogyan? Hány szerkesztő, újságíró végzett a Soros-egyetemen? Igaz-e, hogy újságírás helyett politikai szándékot szolgálnak ki egy milliárdos kénye-kedve szerint? Igaz-e hogy a tüntetések méretéhez képest azért kapnak eltúlzottan nagy felületet, mert erre vonatkozó kérést kapott a szerkesztőség?

Ez pedig a 444 válasza:

Mi a magunk urai vagyunk. Kívánjuk az összes kollégánknak, hogy hasonlóan szabadon dolgozhassanak!  

https://444.hu/2017/04/16/azt-kerdezte-tolunk-a-tv2

Magyar Nemzet A TV2 levelét megírta

A Magyar Nemzet válasza: Kedves Zsuzsanna!

Bár  – az Origóval egyetemben – remek összeállításukkal a választ nem tudták megvárni, levelére így megkésve is az alábbi kimerítő információt tudom adni:

Nem igaz.

https://mno.hu/velemeny/a-tv2-levelet-megirta-2394858

N . Kósa Judit Termelési regény a Vajna-tévében

Andy Vajna tévéje azt firtatja, valóban Soros György zsoldjában dolgoznak-e. Ilyen manapság a tényfeltárás NER-módra: a kormánytól merőben független CÖF nyüzsgönce, ifjabb Lomnici ír egy vádaskodó levelet, erre föl Szekszárdi Zsuzsanna a keresztény ünnepre rá se bagózva kiküld egy bugyuta kérdőívet a megvádolt sajtóorgánumok címére, estére pedig már be is teríti a leleplezés az egész portfóliót. Lám, nem is tagadják, hogy a milliomos kénye-kedve szerint politikai szándékot szolgálnak, még tüntetéseket sem átallanak a budapesti utcákra hazudni.

Ez eddig rendben is van, ilyen országban élünk, kedves polgártársaink már kétszer is erre szavaztak. De Szekszárdi Zsuzsannának - akiről eleddig semmit sem tudott a net, illetve ha e néven ő szabadult meg 7 hét alatt 8,4 kiló zsírtól, ahhoz magam is gratulálok - egyvalamit az eszébe kell vésnie. Egyszer ennek a vircsaftnak vége lesz, őrá viszont örökre ráég, hogy a maga szerény, de aljas módján részt vett benne. A világ sosem felejtett, s pláne így van ez, amióta létezik a Google.

http://nepszava.hu/cikk/1126802-termelesi-regeny-a-vajna-teveben

Szolidaritás Gulyásékkal - Saját szobrát öntötte le festékkel

Saját szobrát öntötte le Böszörményi István, hogy ezzel vállaljon szolidaritást Gulyás Mártonnal és Varga Gergővel, akiket azért ítélt el a bíróság, mert vízfestékkel próbálták megdobálni a Sándor-palotát a napokban. Böszörményi kijelentette, a festék innentől szobra szerves részének számít, az eltávolítását rongálásnak tekinti- írja a Pécsi Stop. 

http://nepszava.hu/cikk/1126710-szolidaritas-gulyasekkal---sajat-szobrat-ontotte-le-festekkel

Schmidt Mária megírta, hogy a CEU Soros utánpótlásképző bázisa, pedig a saját fia is ott tanult

Olyan csodálatos gyöngyszemek vannak ebben a szövegben, mint: 

„Ahhoz, hogy Soros kivásárolhassa a baloldalt, és mellékesen a liberalizmust is, szükséges feltétel volt az USA Demokrata Pártjának megvásárlása, amit még a Saturday Night Life (sic!) szatirikus műsor írói is tényként kezelnek.”

https://444.hu/2017/04/16/schmidt-maria-megirta-hogy-a-ceu-soros-utanpotlaskepzo-bazisa-pedig-a-sajat-fia-is-ott-vegzett

Schmidt Mária A baloldal sírásója

A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, bontsd le a határokat, bontsd le a nemzeti szuverenitást. Vedd meg a szakértőket, pénzzel, ösztöndíjjal, díjjal, hírnévvel, elismeréssel, hájpolással, kit, mivel kell és lehet. Nevezd őket szakértőknek, függetleneknek, demokratának, nyitottaknak.

http://latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

Schmidt Mária esettanulmánya szerint ez itt nem Magyarország, ez a Soros Birodalom

 

Annak, aki nem szeretné végigolvasni a hosszú, de élvezetes írást, összefoglaljuk:

·         Soros kevés pénzt költ, de ezzel emberek tömegeit mozgósítja és manipulálja arra, hogy káoszt teremtsenek maguk körül.

·         Barna emberekkel igázza le Európát, közben lokálisan aktivistákkal is gyengíti a központi hatalmat.

·         Ebben közrejátszik a médiabirodalma is, az utánpótlást pedig a marxista keltetőben, a CEU-n képzi.

·         Így lehet, hogy Soros "egy világbirodalmat gründölt össze" csupán azért, hogy a megbomlott világrendben saját pénzügyi érdekeit érvényesíthesse.

·         De egyszer az ő hatalma is véget ér.

 

1.    Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt.

2.    Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet.

3.    Szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet.

4.    Kreálj káoszt.

5.    Ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/16/schmidt_maria_esettanulmanya_szerint_ez_itt_nem_magyarorszag_ez_a_soros_birodalom/

Galsai Dániel Vásárhelyi szimbolika

Magyarország nem banánköztársaság és nem Vásárhelyi liberális diktatúrája, ahol az ítélet megelőzi a vádat

Galsai Dániel – 2017.04.15. 01:28 

Vásárhelyi Mária első közelítésben, hunyorogva, párás tavaszi hajnalon nem nő, nem ember, nem politikai közszereplő, nem értelmiségi. Mielőtt a felkent belvárosi értelmiségiek belekezdenének a sivításba: Vásárhelyi természetesen fundamentálisan nő, ember, politikacsináló, egyetemet végzett. De a valóság szigorú kereteit figyelembe véve Vásárhelyi eredendően szimbólum. Az eszeveszett, sértett gyűlölködés, a frusztrált, belterjes értelmiségi lét szimbóluma. Ahol nem számítanak a tények, nincs visszacsatolás, legfeljebb a „harcostársak” vállon veregetése, a gőg, a gőg, a gőg.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/85355/Vasarhelyi_szimbolika

 

Egy lépésre vagyunk a háborútól Észak-Koreában

 

A Koreai-félszigeten olyan feszült a helyzet, hogy bármelyik pillanatban kitörhet a konfliktus – figyelmeztetett nem sokkal korábban Vang Ji kínai külügyminiszter. Hozzátette: egy ilyen háborúnak nem lehet győztese. Vang azért figyelmeztetett erre, mert az utóbbi napokban mind a phenjani rezsim, mind az Egyesült Államok egyre harciasabb hangot ütött meg.

 

https://mno.hu/kulfold/egy-lepesre-vagyunk-a-haborutol-eszak-koreaban-2394730

Tóta W Temetni jöttünk, és röhögni

 

Nem a nagyszombati volt a legnagyobb tüntetés. Nem szombat éjjel volt a legnagyobb balhé és vonulás sem. De a Szabadság téren kézzelfoghatóvá vált, hogy ezt a kormányt megbuktatni nemcsak kötelesség, nemcsak fárasztó, nehéz munka, hanem buli. Hogy nemcsak hosszú beszédek végét várva lehet kiállni ellenük, hanem énekelve, sípolva, cintányérozva, végeérhetetlen vonatba kapaszkodva, vidáman kurjongatva, hogy BAJSZOS SZAR! És a bajszos szar már nem is gyűlölet meg pátoszos küzdelem tárgya, nem rettegett ellenség, hanem egyszerűen szánnivaló, nevetséges bohóc. Akit  nemhogy Jánosnak szólítunk, hanem Jancsikának, ha majd egyszer megunjuk a bajszos szart. Nehéz megunni. Így járnak a bajusztalan szarként lapító kormánypropagandisták is. 

http://hvg.hu/itthon/20170416_Temetni_jottunk_es_rohogni

 

Az Eximbank 2 millió eurója és a szolnoki Tisza Szálló is ráment a Túró Rudi sikertelen kínai bevezetésére

Úszik a tartozásokban az önkormányzat és az adóhivatal felé a szolnoki Tisza Szálló kínai tulajdonosa – tudta meg az Átlátszó. A város vezetése gondolkodna az ingatlan megvételéről, de a kínai tulajdonosok az épületért jóval többet kérnek, mint amit az önkormányzat megadna. A szálló 2010-ben került hozzájuk, nem kizárt az sem, hogy a Túró Rudi kinti bevezetésére adott állami eximbankos hitelből vásárolhatták meg az ingatlant. A túródesszert sikertelen kínai piacra dobásából büntetőeljárás is lett, de az ügyészség nem tudta egyértelműen megállapítani a kínai gyanúsítottak bűnösségét.

 

https://atlatszo.hu/2017/04/14/az-eximbank-2-millio-euroja-es-a-szolnoki-tisza-szallo-is-rament-a-turo-rudi-sikertelen-kinai-bevezetesere/

A választói mozgalomnak az ellenzék ajtaját kellene berúgni, nem a kormánytól követelőzni

Végre felmerült egy politikai követelés is az elmúlt hetek fesztivál hangulatú tüntetésein. Mozgalom indult egy arányos választási rendszerért. Jól megfogható cél, csakhogy messzebb visz a Fidesz-uralom megdöntésétől, mint a jelenlegi választási rendszer.

 

https://falramentaparlament.atlatszo.hu/2017/04/16/a-valasztoi-mozgalomnak-az-ellenzek-ajtajat-kellene-berugni-nem-a-kormanytol-kovetelozni/

2010-es PhD-jében még alkotmányellenesnek vélte a garázdaság büntetését a bíró, aki Gulyás Mártont és Varga Gergőt elítélte garázdaságért

Mint az közismert, Hornyák Szabolcs bíró garázdaságért is elítélte a Sándor palotát festékkel megdobáló Gulyás Márton és Varga Gergő aktivistákat.

2010-ben még nem volt bíró, amikor a PhD-jét a köznyugalom elleni bűncselekményekből írta. Tudományos kutatóként a jelek szerint másként gondolkodott arról, hogy a garázdaság jelenlegi tényállásának van-e egyáltalán helye egy jogállam büntetőjogában. Határozottan nemmel foglalt állást doktori értekezésében.

Íme néhány idézet az értekezéséből:

https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/04/16/2010-es-phd-jeben-meg-alkotmanyellenesnek-velte-a-garazdasag-bunteteset-a-biro-aki-gulyas-martont-es-varga-gergot-elitelte-garazdasagert/

A CEU-viharban veszélybe került egy különleges archívum is

 

A CEU megszüntetése érinti az amerikai tulajdonú Szabad Európa Rádió kutatóintézetének Budapesten őrzött archívumát is, ami újabb feszültséget okozhat a két ország viszonyában.

http://hvg.hu/kultura/201715__osa_archivum__szabad_hozzaferes__kadarcedulak__magaval_rantja

Mérő László: Aminek nincs ára

Miért is nem rúg labdába külföldön Mészáros Lőrinc és a többi közpénzből kitömött nemzeti burzsoá?

Amikor a farkasok viselkedését kutató Mowat házaspár már nagyon unta, hogy vizsgálatuk tárgyai minden éjjel feldúlják a sátrukat, azt találták ki, hogy körülpisilik a lakóhelyüket, mint ahogy a farkasok szokták a sajátjuknak tekintett területet. Úgy látszik, az állatok méltányosnak találták, hogy ez a kis terület a betolakodó emberpáré legyen, mert azontúl békén hagyták őket.

Közgazdasági szempontból a körülpisilést egy áldozatnak tekinthetjük, amellyel a farkasok megadják az árát annak, hogy a területet a magukénak tekinthessék. Rengeteget kell ehhez feleslegesen inniuk, és nagyon oda kell figyelniük, hogy hová pisilnek. Ezt a sok erőfeszítést más, hasznosabb dolgokba is fektethetnék. De úgy látszik, megéri nekik, hogy ebbe fektessék, és az evolúció igazolta, hogy érdemes volt ezeket a jelöléseket komolyan venniük, betartaniuk. A farkasok között így kialakult a magántulajdon.

http://hvg.hu/gazdasag/201715_aminek_nincs_ara

Konok Péter: Hüje, aki olvas

 Ennyire tudás- és kultúraellenes, nyíltan és büszkén barbár kormányzata a XVIII. század közepe óta nem volt Magyarországnak. Konok Péter történész írása.

 

http://hvg.hu/itthon/201715_huje_aki_olvas

 

Konzervatív reflexiók Orbán húsvéti interjújára

 

Orbán Viktor Magyar Időkben közölt interjúja élvezetes olvasmány. Tanúság arra, hogy Orbán pontosan tudja, mit várnának tőle a szavazói értékrendben és kormányzati teljesítményben, miközben a napi teljesítménye ennek gyökeresen az ellenkezője. Az interjúja emiatt is különösen cinikus.

A kézenfekvő párhuzam Krisztus és "magyarok közösségének" feltámadása között természetesen blaszfémia, de az egész kormányzása blaszfemikus. Isten szabadságot adott az embernek az erkölcsi életében - ha van a hétköznapokra lefordítható üzenete a Feltámadásnak, az a szeretet és a szabadság egymásba játszása. Szabadság nélkül nincs felelősség és erkölcsi képesség (a kormányzatilag definiált nemzeti értékrendhez és kollektív normákhoz igazodó embernek beszűkülnek a döntési lehetőségei, ezzel az erkölcsi élete), míg -- hasonlóképp -- ha a felebaráti szeretetet felülírják az etnicista szempontok, akkor nem beszélhetünk istenkáromlás nélkül keresztény politikáról. Így általában nem is beszélhetünk ilyesmiről, mert a politika logikája nemzeti és hatalomelvű, óhatatlanul törzsi/idegenellenes (ennek csak a mértéke változhat) és kényszerelvű. De akkor a minimum, hogy nem vesszük a szánkra hiába Krisztus nevét, hacsak nem önkritikusan. Éppen az ellenkező módon annak, ahogy Orbán teszi.  

http://hafr.blog.hu/2017/04/15/konzervativ_reflexiok_orban_viktor_husveti_interjujara

 

Olyan nyomorultak a nyugdíjasok, hogy már kétszáz forintért nekivágnak az útnak

 

Itt az új riportkönyv Moldova Györgytől, témája a nyugdíjasok. Íme az utolsó fejezet.

 

http://24.hu/kultura/2017/04/17/olyan-nyomorultak-a-nyugdijasok-hogy-mar-ketszaz-forintert-nekivagnak-az-utnak/

 

Brüsszel figyelmeztette Erdogant

 

Az Európai Bizottság nemzeti konszenzus kialakítására szólította fel Ankarát.

 

http://24.hu/kulfold/2017/04/17/brusszel-figyelmeztette-erdogant/

Most ez az egész mire volt jó?

Esettanulmány: hogyan játsszuk el legfontosabb szövetségeseink maradék jóindulatát is saját ostobaságunk miatt?

Milyen ironikus, hogy az amerikai kormány megfogadta Orbán Viktor tanácsát, és nem arra figyelt, amit mondott, hanem arra, amit csinált: hiába magasztalta ezerszer is az egekig Donald Trumpot, lépett egy olyat, ami szembement az amerikai érdekekkel. Be akart záratni egy amerikai egyetemet. Ezt pedig Washingtonban nem szeretik.Aztán Orbán Viktor is felállt a parlamentben, hogy világosan kimondja: a kormány nem fogja bezárni a CEU-t. Igazából itt is a szokásos forgatókönyv érvényesült: a kormányfő, a Fidesz elnöke hagyja, hogy egy-két héten át saját miniszterei, pártbéli alattvalói felmossák önnönmagukkal a padlót kínos magyarázkodásaikkal (lásd: „az a baj vele, hogy túl jó, túl versenyképes”), majd végül megadja a világos irányt. https://mno.hu/magazinpublicisztika/most-ez-az-egesz-mire-volt-jo-2394846

Akkor robbant a bomba, amikor a gyerekek a csipszet osztó teherautóhoz gyűltek

Legalább hatvannyolc gyermek vesztette életét abban az öngyilkos merényletben, amely a szíriai Aleppó mellett vett célba egy autóbuszkonvojt, közölte a BBC híradása. A támadásban összesen 126 ember vesztette életét.

https://mno.hu/kulfold/akkor-robbant-a-bomba-amikor-a-gyerekek-a-chipset-oszto-teherautohoz-gyultek-2394842

Nyolc országban tiltakoznak a CEU-törvény ellen hétfőn

 

Világszerte demonstrációkat szerveznek hétfőre az oktatás szabadsága mellett, a magyar CEU-törvény ellen. Az esemény szervezői összegyűjtötték: Európában Londonban, Cambridge-ben, Koppenhágában, Aalborgban, Párizsban, Kijevben, Szófiában, Bristolban és Brémában állnak ki a CEU-val szolidaritást vállalók. Európán kívül Sydney-ben, New York-ban és Portlandben tartanak demonstrációt.

http://hvg.hu/itthon/20170416_Nyolc_orszagban_tiltakoznak_a_CEUtorveny_ellen_hetfon

Oszkó Péter: A pangás évtizede következhet

Nem új jelenség, hogy amióta Fidesz kormányoz, nincs párbeszéd a szakértők és az országot irányítók között. Diktátum van, amit nagyon gyakran unortodox gazdaságpolitikának hívnak, így nem derülhet ki, hogy mit lehetne másként csinálni, vannak-e korrekciós javaslatok, szükség lenne-e irányváltásra – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Oszkó Péter.

http://nepszava.hu/cikk/1126763-oszko-peter-a-pangas-evtizede-kovetkezhet

Lendvai Ildikó Befejezetlen tüntetések

Nem tudjuk, meddig. Hogy lesz-e igazi tetőpont, kiteljesedés, vagy bennük marad a befejezetlenség érzése. De bárhogy lesz, bármeddig tart, már nem ugyanabban az országban élünk, mint előtte. Kis János így fogalmazott: „Magyarország soha többé nem lesz olyan, mint a lex CEU előtt volt.” És nem is csak a CEU-ról van már szó. A befejezetlen tüntetések résztvevői számára biztosan nem. Ők nemcsak időben, hanem tartalomban is túlterjeszkedtek a meghirdetett demonstráción. A szónokok még fegyelmezetten az apropóról beszélnek: a Közép-európai Egyetemről, a civil szervezetek elleni törvényről. De a táblákra írt jelszavakban jóval több van. Az egyiken szellemes szójáték („Univerzális balhé”) mutatja, hogy az universitás ügyéből univerzális, minden disznóságra kiterjedő, a rendszer egésze ellen forduló tiltakozás lett. Egyetemiből egyetemes.

A tüntetőknek az egészből van elegük. 

http://nepszava.hu/cikk/1126661-befejezetlen-tuntetesek

Nem igaz, hogy nincs baloldali fiatalság - "Dani" cselekedett

A hajléktalanok segítésére szerveződött, jórészt fiatal, jobbára kerékpárosokból álló Budapest Bike Maffia tudatta honlapján, hogy egy fiatalember létrehozott egy olyan applikációt, aminek segítségével egy térképen bejelölhető, ha a felhasználó hajléktalan emberrel találkozik, és azt is beírhatja, hogy fedél nélkül élő honfitársunknak éppen mire van szüksége. 

http://nepszava.hu/cikk/1126734-nem-igaz-hogy-nincs-baloldali-fiatalsag---dani-cselekedett

2 cikk Kanadából Dr. Göllner András Professzor Emeritus Politológiai tanszék Concordia University Montreal

 

Az alábbi linkekre kattintva olvashatjátok azt a két részből álló angol nyelvű tanulmányomat, amelyben rávilágítok arra a hídszerepre, azokra a „hídemberekre” akik segítették összekötni az orosz titkosszolgálatokat, a Trump kampány stábjával. (Lásd:  „The Budapest Bridge” Hungarian Free Press. 2017. április 13, 14)

 

http://hungarianfreepress.us14.list-manage.com/track/click?u=5202c6ebefb82c2e80815fbd3&id=10b2df610f&e=c8e9952e6b

 

A Budapest híd

 

 A „The Budapest Bridge” bemutatja azt a „hídszerepet” amelyet az Orbán kormány játszott a 2016-os amerikai elnökválasztás során, hogy hátráltassa Hillary Clinton választási esélyeit. A tanulmány rávilágít a „budapesti híd” tartó pilléreire – az Orbán-kormány korrupt útlevél „bizniszére” és arra, hogy több okból kifolyólag, ma Budapest az orosz titkosszolgálatok nyugati főhadiszállása. Név szerint bemutatja azt a hazánkban tartózkodó két amerikai stratégát, akik Orbán tudtával, kiagyalták a Trump kampány egyik stratégiai elemét, majd fő közvetítő szerepet játszottak a „budapesti hídon” a stratégia végrehajtásában. Bemutatja azokat az amerikaiakat és magyarokat, akik gyakran használták a „budapesti hidat”, akiket már az FBI antennái, és a kongresszusi vizsgálatok is be azonosítottak, de még nem kerültek a nagy nyilvánosság reflektorfényébe. A cikk többek közt rávilágít arra is, hogy ez az immáron Magyarországra is kiterjedő vizsgálati háló az, ami hirtelen „betett” a Trump és Orbán közti jó barátságnak. Trump nem a Lex CEU, hanem a „budapesti híd” miatt kénytelen hátat fordítani magyarországi „barátjának”.  Nem Szemerkényi Réka „tehetetlensége” miatt csapták be a Fehér Ház és az amerikai Külügy ajtaját Szíjjártó Péter előt, amikor nemrég Washingtonba járt. Szíjjártót azért nem fogadták tárt karokkal, mert ő is az egyik magyar „hídember”. Gorka Sebestyénnek is a hídon betöltött szerepe miatt lesz kénytelen rövidesen távozni a posztjáról, illetve mind azoknak, akiket a magyar adófizetők milliárdjaiból leszerződtettek Amerikába, hogy tisztára mossák Orbán piszkos rendszerét. A transzatlanti országok közvéleménye egyre inkább úgy tekint hazánkra, mint Putyin Trójai falovára, mely ma, a szövetség falain belül, rongálja a nyugati társadalmak demokratikus rendjét. Ennek a növekvő közvélemény-hullámnak, és a kongresszusi vizsgálatok előttünk álló szakaszainak csapásai elől kellett Trumpnak irányt váltania Magyarországgal szemben. 

 

 http://hungarianfreepress.us14.list-manage.com/track/click?u=5202c6ebefb82c2e80815fbd3&id=23b228e3d5&e=c8e9952e6b

 

Hatmillió munkaképes ember hiányzik – a magyarokat is elszippanthatják

 

A német tőkéseknek mindegy, honnét jön a bevándorló, csak dolgozzon? Nem kell feltétlenül menekült, jöhet Kelet- vagy Dél-Európából is. A német munkaadók képviselője szerint ha a jobboldalnak nehezére is esik belátni, akkor is bevándorlókra van szükség, mert milliók fognak hiányozni a munkaerő-piacról. Vagy a nők és az idősek foglalkoztatását kéne növelni.

http://privatbankar.hu/karrier/hatmillio-munkakepes-ember-hianyzik-a-magyarokat-is-elszippanthatjak-306330

A tőke a diktátorokat szereti? Erdogan nyert, a líra erősödik

A devizapiacon már az éjszaka is, reggel is egy-két százalékos erősödést mutat a török líra az euróval és a dollárral szemben. Az európai tőzsdék ma zárva lesznek, az amerikai kontinens börzéi viszont még csak sokkal később nyitnak, így az árfolyam vélhetően jelentős forgalom nélkül alakult ki. Korábban azonban a Bloomberg esélylatolgató cikke úgy vélte, a tőkepiaci szereplők számára a legkedvezőbb szcenárió az igenek győzelme lenne.

Olcsó ország

Így megszűnik ugyanis egy sor politikai bizonytalanság, elhárulhatnak kockázatok, a jelenlegi hatalmi viszonyok konzerválódhatnak. Az ország jobban koncentrálhat a gazdaságra, igaz, egyből felmerül az az kérdés is, mikor rendezi Erdogan a következő választásokat. A tőkepiacok rendszerint nem szeretik a bizonytalanságot és a politikai váltásokat.

 

http://privatbankar.hu/makro/a-toke-a-diktatorokat-szereti-erdogan-nyert-a-lira-erosodik-306329

 

Ceglédi: Illúziók helyett

Valószínűleg nem lesz új választási törvény, és a választási bojkott sem Orbán Viktor megbuktatására való.

Mindig vannak aktuális ellenzéki közjogi-választástechnikai divatok. Vannak, akik a „szakértői kormány” paravánja mögött akarják visszacsempészni magukat, miközben akár már húsz éve releváns politikai teljesítmény nélküli, szomorú önparódiává kopott kalandorok. Mások az összefogósdi ostobaságát terjesztik, mintha ne bizonyította volna be 2014 irtózatos lebőgése, hogy a „teljes összefogást” nyilvánosan mantrázókat vagy konkrétan Orbán Viktor küldi pályára, vagy szimplán elaggott, humorukat és intellektusukat vesztett, lepusztult komcsibácsik, ezerszer újramesélt, ócska sztorikkal.

 

http://hvg.hu/itthon/20170417_Cegledi_Illuziok_helyett_valasztasi_torveny_bojkott

Bartus László: Orbán nem meglocsolta a nyuszit, hanem megfeszítette Krisztust

Amerikai Népszava

Orbán Viktor húsvéti interjúját azzal a kérdéssel zárja a Magyar Idők, hogy “Személyesen önnek mit jelent a húsvét?” Magaslabda egy magát “kereszténynek” nevező politikusnak, aki állítása szerint tevékenységével a “kereszténységet”, és Európa tiltakozása ellenére, egész Európa “kereszténységét” védi.

Mit mond erre Orbán Viktor? Mit jelent számára a húsvét, amely a keresztény megváltás, Jézus Krisztus kereszthalálának és feltámadásának ünnepe? Azt mondja, hogy “szerencsés vagyok, mert szerető családban élhetek. Amit gondolok, fontosnak érzek az életben, a munkámban, azt megvalósíthatom. Csodálatos alkotómunka, sokrétű, izgalmas és szép”.

Orbán Viktornak a húsvétot és a szépséget az jelenti, hogy mindenről ő dönthet. A korlátlan hatalom, ami másnak stressz, idegesség, szorongás, neki kihívás és lehetőség. A húsvétot ő “keresztény derűnek” nevezi, és azt kívánja, hogy mindenki részesüljön ebben a derűben. A húsvét azonban nem a hatalomban való megelégedettség és az önteltség derűje.

http://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-nem-meglocsolta-a-nyuszit-hanem-megfeszitette-krisztust/

Kovács a CEU rektorról: "Kanadából jött, bukott liberális politikus

 Orbán Viktor aljas játéka és a CEU a téma két külföldi lapban is: a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung az utóbbit, míg a The Observer az előbbit elemzi.

 

http://hvg.hu/itthon/20170417_Kovacs_CEU_ignatieff_bukott_liberalis_politikus

Ezeket a képeket látva egyértelművé válik, hogyan is befolyásolja az embereket a kormánypárti sajtó

Egy szakértő hat magyar híroldal címlapját vizsgálta két napon át, és látványosan mutatja be a kormányközeli lapok, illetve a híroldalak közti különbséget.

Szűcs Krisztina adatvizualizációs szakértő április 12-én és 13-án, azaz szerdán és csütörtökön óráként készített egy képernyőfotót az Index, a 444, a hvg.hu, valamint a kormányhoz szoros szálakkal kapcsolódó origo, hirado.hu (MTVA), valamint a 888 címlapjáról, megjelölve a cikkeket, melyek Soros Györggyel, a CEU-val, a civilekkel, tüntetésekkel, vagy épp Gulyás Mártonékkal foglalkoztak.

A képeket nézve tökéletesen látszik, hogy a három kormányközeli oldal mennyire foglalkozik az eseményekkel – jobbára semennyire:

http://helyivalasz.hu/orszagos-hirek/ezeket-a-kepeket-latva-egyertelmuve-valik-hogyan-is-befolyasolja-az-embereket-a-kormanyparti-sajto

Törvényt sért Kövér, a bajszos házmester. Dr. Sándor Zsuzsa ismét brillírozott.

Írta Dr. Sándor Zsuzsa

Legutóbbi házfelügyelői intézkedése Tordai Bence, a PM szóvivőjének örökös kitiltása a parlamentből. Értem én, hisz ez a Bence gyerek nagyon csúnyán dekorálta ki a Legfőbb Hadúr, Orbán dolgozószobájának ajtaját. Az még hagyján, hogy lehazaárulózta a mi Viktorunkat, de az már tényleg tűrhetetlen, hogy a múlt szerdai tüntetés időpontjáról is tájékoztatta. Az ilyen garázdánk tényleg nincs helye az Ország Házában. (Tényleg, nem kellene ellene is gyorsított eljárást indítani? Ha a vízfesték rongálás, a ragasztó miért nem az?)

Az meg, hogy mellékbüntetésként Szabó Tímea PM társelnökének valamennyi vendégét is egyúttal most és mindörökké tilalmi listára tette, csak járulékos veszteség. Nincs is jobb a kollektív büntetésnél! Nehogy már ennek a nagyszájú minipártnak még szakértői is legyenek egy-egy bizottsági ülésen! Hová vezetne az ilyen engedékenység?

A Bajszos Házmester egyúttal illemtanárnak is kiképezte magát. Jól megbünteti az MSZP-t, mert egy „Ne írd alá János” feliratú táblával tiltakoztak a lex-CEU ellen. Ezúttal a fő bűn nem is a tábla volt, hanem az, hogy „a köztársasági elnök urat nem lehet „Jánosnak” szólítani. Hanem? Talán úgy kellett volna, ahogyan a tüntetők?

http://pestibulvar.hu/2017/04/16/torvenyt-sert-kover-a-bajszos-hazmester-dr-sandor-zsuzsa-ismet-brillirozott-muszaj-elolvasnia/

Földes Péter: Orbánnak viszket a tenyere

 

Békés keresztény emberekről beszélt a miniszterelnök, akiknek fogytán a türelmük és ezért viszket a tenyerük. A magyar nyelvben arra mondják, hogy viszket a tenyere, aki ütni készül, és akiről tudvalevő, hogy meg is van az ereje ahhoz, hogy üssön.

Orbán miniszterelnök tehát megfenyegette az ellene tüntetőket, akiknek szerinte sok békés keresztény ember fogja majd megmutatni, hogy mindennek van határa, nem lehet mindenféle rigmusokat skandálni, demokráciát, jogállamot követelni, vagy, teszem azt, felszólítani a miniszterelnököt, hogy mondjon le.

Orbán miniszterelnök nem vitatkozik az ellene tüntetőkkel, nem akarja érvekkel megvédeni az álláspontját, hanem fenyeget, és azt vetíti elő, hogyha a tüntetők nagyon elszemtelenednek, és még a mostaninál is jobban kihúzzák a gyufát, akkor még a békés keresztény emberek is képesek lesznek arra, hogy ne békés, és ne keresztény emberek módján viselkedjenek.

 

http://huppa.hu/foldes-peter-orbannak-viszket-a-tenyere/