2017, április 14 - 14:02 Sajtószemle

Összesen 500 óra közmunkára ítélték Gulyás Mártont és Varga Gergőt

https://444.hu/2017/04/13/osszesen-500-ora-kozmunkara-iteltek-gulyas-martont-es-varga-gergot

Varga Gergő az utolsó szó jogán: „Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

Az utolsó szó jogán megszólaló Gulyás Márton elmondta, szerinte sem jó, hogy államolgárok festékes flakonnal fejezeik ki ma Magyarországon a politikai véleményüket.

„Ez nem egy szerencsés állapot (...) de azáltal fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy elkezdődik-e egy demokratikus párbeszéd, ha engem itt most Varga Gergővel egyetemben elítélnek, vagy attól, hogyha az ügyészség végre végzi a dolgát, és utána megy olyan bűncselekményeknek, amelyek korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy a legalapvetőbb szabadságjogaikat gyakorolják (...) Legyenek szívesek olyan eljárásokat indítani, amelyek ténylegesen a magyar nép károkozásait felszámolják.”

Ezután Varga Gergő aktivista és másodrendű vádlott következett hasonlóan erős mondanivalóval. Varga kifejtette a bírónak, hogyha a politikai véleménynyilvánításnak ez a formája garázdaságnak minősül, akkor „ez lesz az alaphang”. Varga  ezzel a mondattal zárt:

„Milyen ember az, aki olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak? Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

https://444.hu/2017/04/13/varga-gergo-az-utolso-szo-jogan-milyen-nep-az-amelyik-olyan-torvenyeket-tart-be-amit-ellene-hoztak

Gulyás Márton egyenesen a tárgyalóteremből kijövet nyilatkozott a Hír TV-nek

A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Exkluzív interjút adtak a Hír TV-nek.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/gulyas-marton-egyenesen-a-targyaloterembol-kijovet-nyilatkozott-a-hir-tv-nek-1392932

Megdobálták a Terror Házát – rendőri intézkedés volt

 A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Az ítélet miatt szerveződött tüntetés a Kossuth tér 4. szám alatt, a demonstrálók ezt követően átmentek az Oktogonra a Nádor utcán át. Elhangzottak beszédek, majd a Terror Háza elé vonultak, ahol egy férfi megdobálta vízfestékes palackkal az épületet, vele szemben a rendőrök intézkedtek.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/megdobaltak-a-terror-hazat-rendori-intezkedes-1392944

Az ügyészség szerint hárman dobáltak a Sándor-palotánál, de ezt senki se látta percről percre

Kafkai rémálomból mrožeki abszurddá kezd átalakulni Gulyás Márton és Varga Gergely, a hétfői tüntetés után letartóztatott két tüntető tárgyalása a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Az, hogy a vád tanúi, Sarkadi Zsolt tudósítónk jellemzése szerint "marcona alakok" nem járultak hozzá, hogy kép és hangfelvétel készüljön róluk, még inkább az előbbihez sorolható. Az ügyész beszéde viszont már a helyzet abszurditását erősítette.

Ő ugyanis azzal érvelt a garázdaság tényállása mellett, hogy Gulyás és Varga festékdobálása kirívóan közösségellenes magatartás, amely alkalmas volt rá, hogy a jelenlevők körében

megbotránkozást és riadalmat keltsen

A megbotránkozás és riadalom kiváltása a garázdaság tényállásának fontos eleme, az ugyanis lényegében azokat a magatartásformákat fedi le, amelyek ezeket kiválthatják a békés polgárokból. Csakhogy a cselekmény idején eleve felháborodott polgárok gyülekeztek a Sándor-palotánál, hogy Gulyáshoz és Vargához hasonlóan tiltakozzanak Áder János aznapi döntése, a CEU-törvény aláírása ellen.

A terheltek közül Gulyás is igyekszik szórakoztatni az egybegyülteket.

https://444.hu/2017/04/13/kezd-egeszen-szureallissa-valni-a-hetfon-letartoztatott-tuntetok-targyalasa

Megalázó és jogsértő Gulyásék bilincsben történt elővezetése

Az ügyről megkérdeztük a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét. Kádár András a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:

mivel a bilincs és a póráz viselése megalázó, ilyen kényszerítő eszközök használatára a hatóságoknak csak akkor van lehetőségük, ha az indokolt és arányos, mert

·  az érintett olyan erőszakos bűncselekményt követett el, amire megállnak a fentiek, vagy

·  a múltja, személyisége miatt fennáll a szökés vagy az erőszakos cselekmény elkövetésének a veszélye.

Tudomásunk szerint egyik eset sem áll meg egyik vádlottra sem. A rendőrségnek már csak azért is tudnia kéne, hogy súlyosan jogsértő, amit tesznek, mert pár éve kártérítést kellett fizetniük valakinek, akit ugyanígy megaláztak.

http://index.hu/belfold/2017/04/13/megalazo_es_jogserto_gulyasek_bilincsben_tortent_elovezetese/

Rendőr tanúk: Nem volt 3. társa Gulyás Mártonnak

Ezek alapján nehezen áll meg a csoportos elkövetés vádja. Zajlik a Sándor-palotánál őrizetbe vettek tárgyalása. 23 ezer forintos károkozás a vád.

http://index.hu/belfold/2017/04/13/gulyas_marton_sandor-palota_itelet/

Megszereztük a videót a szegedi CEU-tüntetés drámai nagyjelenetéről

A szegedi Fidesz-székház előtt végződő CEU-s tüntetés során akkorát színészkedett a párt helyi elnöke, hogy azt egy focista is megirigyelné.

http://hvg.hu/itthon/20170413_lex_ceu_szegedi_tuntetes_fidesz_iroda_nogradi_tibor_zaszlo_jelenet

Lázár János nekiment a szegedi egyetem dékánjainak, mert kiálltak a CEU mellett

Lázár válaszában azzal kezdi, hogy minden dékán aláírt egy kiállást, és ez némileg meglepte, mert azt gondolta, hogy a józan eszük még megmaradt.

Lázár szerint a szegedi egyetem vezetősége politikailag elkötelezett, markánsan kormányellenes álláspontot képviselnek. Szerinte az egyetem dékánjai a tények és a helyzet ismeretének hiányában belelovalták magukat egy politikai akcióba.

”Kár egy egy egyetemet belevinni egy ilyen politikai vitába, mert ez nem biztos hogy használ, hogy jó egy egyetemnek.”

Majd a miniszter azzal folytatta, hogy nem hiszi, hogy a vásárhelyi mezőgazdasági főiskolai kar életét befolyásolja azt, hogy egy külföldi egyetemet hogyan szabályoz a magyar állam. Ezért megdöbbenve, meglepődve látta, hogy a hódmezővásárhelyi főiskola főigazgatója és dékánja is aláírók között van.

„Kíváncsi vagyok, hogy egy hódmezővásárhelyi érdekeit mennyire szolgálja az, hogy Soros Györgynek az egyeteme átláthatatlan körülmények között működik Budapesten.”

https://444.hu/2017/04/13/lazar-janos-nekiment-a-szegedi-egyetem-dekanjainak-akik-kialltak-a-ceu-mellett

Kiderült, mely cégek jártak jól azzal, hogy Szijjártó kezet fogott egy gyilkossal

Az egyik közülük Seszták Miklós városában működik, 2014-ben Orbán Viktor személyesen is felkereste. A másik az állam által megmentett kaposvári Kométa, a harmadik pedig a nyírbátori Gastor Baromfi Kft.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elárulta, melyik volt az a három cég, amely elkezdhet húst exportálni a Fülöp-szigetekre az után, hogy a tárcavezető tárgyalt és kezet rázott a gyilkosságaira büszke helyi diktátorral, Rodrigo Dutertével.

http://hvg.hu/kkv/20170413_Kiderult_milyen_cegek_jartak_jol_azzal_hogy_Szijjarto_kezet_fogott_egy_gyilkossal

Orbán belátta, hogy meg kell egyezni a CEU-val

A napokban több informális egyeztetés is zajlott a Fidesz vezetői között a CEU működését ellehetetlenítő törvény elfogadása után kialakult helyzetről.

24.hu információi szerint komoly viták zajlottak, amiket akkor sikerült lezárni, amikor Orbán Viktor miniszterelnök is elfogadta, hogy tarthatatlan az egyetemmel szemben képviselt kormányálláspont.

A nemzetközi tiltakozások és főként az Egyesült Államok kormányzati szintű megnyilvánulásai nyomán végül arra jutottak, hogy valamilyen formában ki kell egyezni a CEU-val.

Forrásunk szerint az szóba sem jött, hogy a törvényt visszavonnák, de állítása szerint az Emmi oktatási államtitkára szerdán már ennek a politikai döntésnek megfelelően próbálta új mederbe terelni a hatalmas konfliktusokat gerjesztő ügyet.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/orban-belatta-hogy-meg-kell-egyezni-a-ceu-val/

Fogytán Brüsszel türelme Orbánnal szemben, összeomolhat a Fidesz rendszere

Az elmúlt időben felerősödtek azok a hangok, hogy a Fideszt ki fogják zárni az Európai Néppártból, az európai pártcsaládjából. A Lex CEU kiverte a biztosítékot a Néppártnál és a nyomás is egyre nagyobb rajtuk, hogy kezdjenek végre valamit a Fidesszel. A 221 fős néppárti frakción belül brüsszeli forrásaink szerint már közel fele-fele az arány a Fideszt kizárni akarók és a maradáspártiak között, de enyhe többségben még azok vannak, akik a jobboldali tömörülés egyben tartását szorgalmazzák.

Orbán tehát még teszteli, meddig mehet el, ő úgy hiszi, bármeddig, mert a Néppáron keresztül Európa mögötte.

Frank Engel luxemburgi néppárti politikus ugyanakkor eljárást kezdeményezne, amelynek végén nem a szavazati jogok felfüggesztését, hanem a közösségi támogatások megvonását tartaná helyesnek.

Ha az évi több mint 4 milliárd eurónyi forrástól megfosztanánk a Fideszt, összeomlana a rendszerük mondta.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/fogytan-brusszel-turelme-orbannal-szemben-osszeomolhat-a-fidesz-rendszere/

Tüntetés kezdődött Debrecenben a CEU-ért

Demonstráció kezdődött csütörtök este Debrecenben is a Közép-európai Egyetemet (CEU) sanyargató törvénymódosítás ellen – jelentette a 24.hu helyszíni tudósítója. A tüntetés a központban zajlik, a városháza előtt, kb. százötvenen lehetnek. Itt is zúg a “Mártont ki, Orbánt be”, ami Gulyás Márton aktivista őrizetbe vételére és ma zajló perére utal. A beszédek után most bárki megkaphatja a mikrofont, hogy elmondja gondolatait.

Érdekesség, hogy rendőri biztosítás nem volt a tüntetésen, mindössze két civilruhás rendőr járkál a tömegben.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/tuntetes-kezdodott-debrecenben-a-ceu-ert/

Koncepciós közmunka

Nagy Bandó András

Tele vagyunk bűnözős és bűnös fiatalokkal. Épp olyanokkal, mint amilyenek Orbánék voltak kezdő Fideszesként, kollégista szobatársakként: szembefordultak a gyalázatos rendszerrel, ők is, és most ezek a galád fiatalok is. Jobbikos politikus mondogatja a kézenfekvőt: a hajdani fiatal demokratákból öreg kommunisták lettek, én meg csak fülelek, merthogy a számból vette ki a szavakat, de hát ezt a vak is látja, épp csak Orbánék nem néznek tükörbe.

http://24.hu/poszt-itt/2017/04/13/koncepcios-kozmunka/

Orbán Viktort példaképének tekintő szlovén párt tévéjébe vásárolta be magát Habony

A Nova 24 TV nem egyszerű tévécsatorna, politikai jelentősége van, ugyanis a Slovenska Demokratska Stranka (SDS) nevű konzervatív párt legfontosabb médiuma – értesült a 24.hu szlovén forrásokból. Azért hozták létre az SDS tagjai és szimpatizánsai, hogy – szemben a többi sajtótermékkel – “valós képet” mutassanak a Szlovéniát érintő eseményekről. Ez a cél ismerős lehet a magyar közmédiából, valamint a Habony által finanszírozott, Fidesz-barát Lokálból, a Riposztból, vagy a más tulajdonosi körbe tartozó, de ugyanazt az ideológiát képviselő Magyar Időkből is. A Nova tulajdonosai között a Fidesz-közeli médiacégek beszállás után is ottmaradtak az SDS emberei is. Informátoraink szerint a tévécsatorna által sugárzott műsorok rossz minőségűek, tele vannak propagandával, és leginkább olyan talkshow-k készülnek, amelyekben sokszor az SDS vezető politikusait látják vendégül. Éppen ezért a Nova nézettsége alacsony.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/04/13/orban-viktort-peldakepenek-tekinto-szloven-part-tevejebe-vasarolta-be-magat-habony/

Deutsch Tamás pusztító szóviccel ment neki Sorosnak

Miközben totális lövészárok-háború alakult ki a Közép-európai Egyetem (CEU) sorsát illetően, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője természetesen a kormány mögé állt be csütörtökön. Deutsch Azurák Csaba és a TV2 I/I című műsorában elmondta, a kormány a törvénymódosítással segíti a CEU-t.

Szerinte a CEU offshore egyetem, és a törvény átlátható és tiszta helyzetet teremt neki.

Deutsch szerint a törvényt Soros György ülteti át egy “szimbolikus terepre”. Szerinte lassan Soros nevét sem szabad kiejteni, nemhogy bírálni őt (rejtély, ezt honnan veszi, kattintson ide, hányszor ejtették ki mostanság). Ekkor jött a nap műszakis szóvicce, ezentúl inkább „Párhuzamos Györgyként” említi az üzletembert. Végül elmondta, “nettó hazugság” azt állítani, hogy a törvény a CEU bezáráshoz vezetne.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/deutsch-tamas-pusztito-szoviccel-ment-neki-sorosnak/

Kövér László szerint a köztársasági elnök urat nem lehet "Jánosnak" szólítani

Büntetést szabna ki az MSZP parlamenti frakciójára Kövér László, mert a szocialisták hétfőn egy "Ne írd alá, János!" feliratú táblával tiltakoztak a Parlamentben. Kövér házelnök nagy ellensége az ilyen prezentációknak és tiltakozásoknak, rendszeresen bünteti a szabályai ellen vétőket. Most azonban szigorúbb büntetést szabna ki, mert

súlyosbító tényezőként értékelte, hogy az államfőt keresztnevén szólították,

https://444.hu/2017/04/13/kover-laszlo-szerint-a-koztarsasagi-elnok-urat-nem-lehet-janosnak-szolitani

Civil törvény: a segélyszervezetek mentességet kérnek

A Fideszen belül is vita van arról, hogy az új civil törvény hatálya alá tartozzanak-e az olyan karitatív szervezetek, mint a Máltai Szeretetszolgálat. A párt tárgyalni fog az érintettekkel. Ugyanakkor Trócsányi László szerint a törvény diszkriminációmentes és alkotmányos.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/trocsanyi-szerint-minden-rendben-van-a-civiltorvennyel-1392725

„A rendszer nem tűri az ellenvéleményt”

Magyarország visszatért a nyolcvanas évekbe: nincs diktatúra, de az ellenvéleményt a kormány nem tolerálja – ez egy német vélemény a kormányzati „ámokfutásról”, egy amerikai külpolitikai szaklap pedig azt emeli ki, hogy milyen rémisztő a párhuzam az orosz és magyar civil- és külföldiegyetem-ellenes törvények között. Külföldi lapszemle.

http://hirtv.hu/hirtvkulfold/a-rendszer-nem-turi-az-ellenvelemenyt-1392872

Fontosabbnak tartotta, hogy megköszönje Áder Jánosnak a CEU-törvényt, minthogy elmondja, mi a helyzet az egészségügyben

A köztévé riportere csak azt szerette volna megtudni Cser Ágnestől, a Magyarországi Szociális és Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökétől, hogy haladnak az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek javításával. De egészen mást kapott:

https://444.hu/2017/04/12/fontosabbnak-tartotta-hogy-megkoszonje-ader-janosnak-a-ceu-torvenyt-minthogy-elmondja-mi-a-helyzet-az-egeszsegugyben

A nagykövet bukása

Ara-Kovács Attila

„Szemerkényi táviratban hívta fel a külügyminiszter figyelmét, hogy véleménye szerint az amerikai fél a CEU-törvény elfogadásába sohasem menne bele. Azt várni a Trump-adminisztrációtól, hogy csak azért, mert maga is szemben áll Soros Györggyel, majd elfogadja az Orbán-komány érvelését, merő illúzió. Sőt, a meglevő kapcsolatokat is kockára teheti egy ilyen lépést.”

választáviratban hívta fel a magyar külügyminiszter figyelmét arra, hogy véleménye szerint az amerikai fél egy ilyen jogszabály elfogadásába sohasem menne bele. Azt várni a Trump-adminisztrációtól, hogy csak azért, mert maga is szemben áll Soros Györggyel, majd elfogadja az Orbán-komány érvelését, merő illúzió. Sőt, a meglevő kapcsolatokat is kockára teheti egy ilyen lépést. Nem tudhatjuk, hogy a nagykövet morális meggyőződése, realitásérzéke, vagy csak fideszes „beágyazottsága” szülte felháborodását, esetleg mindez együtt, de magatartása merőben különbözik mindattól, mint amihez Orbán Viktor eddig hozzászokhatott.

Miután Budapestre megérkezett Szemerkényi Réka távirata, órákon belül megszületett a döntés a visszahívásáról.

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/04/13/A-nagykovet-bukasa

Holtan találták a Hudson folyóban az USA első muszlim bírónőjét

Szerda reggel jelezték a hatóságoknak, hogy eltűnt a harlemi otthonából. A rendőrség szerint a holttesten sérülés nyomait lehet felfedezni, de a nő halálának konkrét okáról nem árultak el részleteket. (Jezebel/AP)

https://444.hu/2017/04/13/holtan-talaltak-a-hudson-folyoban-az-usa-elso-muszlim-bironojet

Szele Tamás: A gazember

Előre szeretném bocsátani, hogy ez egy elfogult írás lesz. Én ugyanis személyesen és viszonylag jól ismertem Bayer Zsoltot, még abban az időben, mikor nem bayerzsoca volt, hanem egy nagyon tehetséges kolléga, akinek jól szaladt a szekere, de dolgozott is érte keményen. És nagyon sajnálom, hogy a jelek szerint most már olyan stádiumba jutott, hogy az ellen nincs orvosság a kertben.

Zsolti… megpróbálok a saját nyelveden válaszolni, bár nehezen fog nekem menni, ugyanis nem az én világom, de hátha így megérted. Ez, kicsi hülye fia édes szüleidnek, nyílt felhívás üldözésre, és ha találkoznánk – nem fogunk – megérdemelnéd érte, hogy felrúgjalak a Holdba. De lehet, hogy a Proxima Centauriba. Zsoca, te feketeszázas agyatlan zseb-Marinetti, hát nem érted, hogy pogromra írásban nem szólítunk fel? A betűnek súlya van, a leírt szóért felelős az ember.

Ebben az országban piszok nagy a baj, már nem lesz, hanem itt van a nyakunkon, embereket tartóztatnak le, diákok éneklik az Oktogon kellős közepén a Kossuth-nótát, mindenki fél és óvatos – te meg uszítasz. Itt egy szikra is elég lenne, ez egy lőporos kamra egy gyengén épített hajón, ha robban, nem éljük túl. Ha robban, oda lesz a házacskád, a terepjáród, az unikumocskád és úgy általában véve mindened. Nekem is, csak nekem az önkormányzati bérlakásom, meg kocsim sosem volt, illetve egyszer, de azt eladtam egy Spectrum ZX-81-es számítógépért. Még te is ott voltál, mikor eladtam.

Zsolti, muszáj neked a tűzzel játszani?

http://huppa.hu/szele-tamas-a-gazember/

Végre jól működik ez az ország: máris eltakarították a Felségsértő Verset a Nagyon Nagy Ember környékéről!

Mindig szidjuk a közintézményeket, hogy képtelenek normálisan, hatékonyan és gyorsan dolgozni. De most ennek vége! Tessék, nézzék meg a Cinege utat, Orbán Viktor otthonának környékét, hogy nézett ki ma reggel. Tiszta és szép, ugye?

Hogy ez miért érdekes? Mert kedd éjszaka még tele volt firkálva egy rettenetesen illetlen, már-már felségsértő verssel. A Költészet napját ugyanis valaki azzal ünnepelte, hogy Orbánékig végigírta az utcán a A walesi bárdokat, a kapuban ezzel fejezve be:

Fegyver csörög, haló hörög, A nap vértóba száll, 
Vérszagra gyűl az éji vad: Te tetted ezt, király!

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/04/12/dolgozik_a_kozterulet-felugyelet/

Nagy Bandó András Tudod, mitől kéne dühösnek lennetek, Bayer?

Dühösek lehetnétek a CÖF-nek juttatott közpénzek miatt, és emiatt is szervezhetnétek „békemenetet”, de hát hogy is szerveznétek, amikor épp az Orbánért vonulók kapják a támogatást attól az Orbántól, akit meg kell védenetek, kormány közeli „civilként”, hivatalból.

Egyébként pedig voltatok Ti már dühösek, amikor nekirontottatok a Magyar Televízió épületének, meg az ártatlan civilek ártatlan autóinak, emlékezz a lángoló autókra, és a szétvert bejáratra. Láttuk, hogyan kell dühösnek lenni – magyar civil, ha tetszik, civil magyar módra.

Azon fölül pedig, Bayer, te hivatalból ne fenyegess senkit ebben az országban!

http://24.hu/poszt-itt/2017/04/11/tudod-mitol-kene-duhosnek-lennetek-bayer/

Jeszenszky: A kormány egyre kevésbé vállalható

A CEU-ügyről, Magyarország nemzetközi megítéléséről, az amerikai kapcsolatokról, Putyin befolyásáról, illetve a Fidesz mögül eltűnő hátországról készített interjút a HVG Jeszenszky Gézával, egykori külügyminiszterrel és washingtoni nagykövettel.

Arról is megkérdezték Jeszenszkyt, hogy miért fogadták be annak idején a CEU-t Magyarországra, noha az Antall-kormány sem lelkesedett érte. Jeszenszky erre azt válaszolta: tudták ugyan, hogy Soros György nem velük szimpatizál, sokkal közelebb áll hozzá az SZDSZ, de nem féltek az ellenvéleményektől, sőt azt gondolták, hogy a parlamentarizmus lényege az ellenvélemények megléte, az erős kormányhoz pedig az erős ellenzék is hozzátartozik.

http://index.hu/belfold/2017/04/13/jeszenszky_a_ceu-rol_mi_nem_feltunk_az_ellenvelemenyektol/

A magyar történelem legjobb bunyója jöhet: Bayer Zsolt megüzente Hont Andrásnak, hogy „gyere, rendezzük le”, és a HVG újságírója beleállt

„Drága hőscincér arcú Bandi, semmi Buda környéki fotel, egyenesen Buda kellős közepe, gyere, rendezzük le, hozhatod a Berkecz Balázst is, ha duhaj, nábobos jókedvem épp engedi, még lábujjhegyre pipiskedve, összekapaszkodva a seggemet is kinyalhatjátok.”

Hont András pedig úgy tűnik, beleállt, és hajlandó kiállni a nemzet fröcsögője ellen. Facebookon írt Bayernak, hogy mondjon címet és időpontot, majd kitette a saját oldalára azzal, hogy: „Rajtam nem múlik.”

https://444.hu/2017/04/12/a-magyar-tortenelem-legjobb-bunyoja-johet-bayer-zsolt-meguzente-hont-andrasnak-hogy-gyere-rendezzuk-le-es-a-hvg-ujsagiroja-beleallt

A Momentum regisztrált a Fidesz orosz oldalára

Az orosz regisztrációs nyilvántartás szerint a Momentum Egyesület kérésére a napokban bejegyezték a fidesz.ru domainnevet. Papp Gergő, a szervezet sajtóreferense kérdésünkre megerősítette, hogy egy éven át valóban a Momentum használhatja az orosz oldalt. A szervezet a májusra bejelentett demonstrációhoz és a kormánypárt orosz kapcsolatainak bemutatásához használja majd a fidesz.ru-t. A weboldal egyelőre nem működik.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/a-momentum-regisztralt-a-fidesz-orosz-oldalara/

Századvég: A többség imádja a lex CEU-t

Kicsit nemzeti konzultáció ízű kérdésekkel bombázott ezer felnőttet a kormányközeli alapítvány, hogy kiderüljön, a lakosság nagy része kormányunk mellé állt.

http://24.hu/belfold/2017/04/13/szazadveg-a-tobbseg-imadja-a-lex-ceu-t/

Jordán Tamás: "Ez a cirkusz reménnyel tölt el, hogy van értéke annak, amit csinálunk

Felülírta a rengeteg támogatás a szombathelyi színház körüli cirkuszt és keserűséget, és Jordán Tamásnak már meg is vannak a tervei a következő évekre. Az általa alapított Weöres Sándor Színház szerinte a legszínvonalasabb vidéki bástyává nőtte ki magát, ezért nem érti, miért nem büszke rá a város vezetése. A tervezett lex Jordánt szerinte már a kapkodás és a hatalom túlzott önbizalma szülte.

http://hvg.hu/kultura/20170413_jordan_tamas_interju_weores_sandor_szinhaz_lex_jordan_szombathely#rss

VAJON KI USZÍT?

Bayer Zsolt Magyar Idők 

Hosszú napok óta tüntetések zajlanak Budapesten. Törvényesek és törvénytelenek. A tüntetések törvénytelen részein pedig egyre agresszívabb tömeg provokálja a rendőrséget és a hatalmat. Erőszakkal be akarnak törni Parlamentbe, minisztériumba, pártszékházba, Gyorskocsi utcai fogdába, Köztársasági Elnöki Hivatalba, rádióarchívumba. Bejelentés nélkül blokkolják Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának forgalmát. Mindeközben a rendőrség békésen, mosolyogva kísérgeti őket egyik helyről a másikra, ezek a szerencsétlenek pedig azt üvöltik, hogy „Rendőrállam!”. Szánalmas.

Nekimennek a rendőröknek, dobálják, lökdösik őket, és a legnagyobb atrocitás, ami éri őket, annyi, hogy a Parlament előtt egy rendőr, akinek egy részeg proli nekimegy, annyit mond: Hölgyem, kivenné a hátsóját az ölemből, nekem ez rém kellemetlen. Igen, szánalmas ez az egész, de nem véletlen! A cél a kormány megbuktatása, méghozzá két héten belül, ha lehet! Ugyanis legfeljebb fél év múlva minden a határvédelemről és a migránsokról fog szólni – azon a terepen pedig a kormány megverhetetlen. Erről szól hát a műbalhé, a kovácsolt gyűlölet, a múlt vasárnapi tüntetésen osztogatott szórólap, miszerint „ha a CEU-val vagy, akkor a migránsokkal vagy”, és gyere a határra április 15-én tüntetni a „menekültekért”, „nemzetközi tüntetés lesz”, „lehet majd busszal is jönni Budapestről”.

S eközben az egyre agresszívabb kormánybuktatók a következőket üvöltik városszerte, írják egymásnak Facebookon. Van nevük és arcuk is:

http://magyaridok.hu/ahelyzet/vajon-ki-uszit-1579666/

EGY NAIV FESTŐ

Pilhál György Magyar Idők

Szinte már hiányoltam Gulyás Márton sztárprovokátort a napok óta tartó CEU-fesztiválról, mikor hétfőn este „végre” felbukkant sudár alakja a szabadságharc aznapi helyszínén, a Sándor-palota előtti placcon. Megjelenése lelkesítőn hatott a konyulni látszó forradalmárokra, a harcosok várakozón, ájult tisztelettel lesték, ezúttal milyen kunszttal áll majd elő az anarchiabajnok. Nos, Márton úgy tervezte, élénk narancssárgára festi az államfői rezidenciát, s ezt úgy kezdi – fontos az antré! –, hogy mindjárt hozzávág az épülethez egy festékesflakont. Csakhogy kiderült, az avantgárd piktor képtelen a cuccot elhajítani a falig…

http://magyaridok.hu/paca/egy-naiv-festo-1579399/

EURÓPÁT ÉPPEN ÁTVERIK

Papp Viktor

Ha őszintén akarunk beszélni az Európát idáig eljuttató útról, akkor félre kell tenni a tabukat, a politikai korrektségnek nevezett hazugságbeszédet.

Az utóbbi két esztendőben az Európára zúdult kétmillió képzetlen, zömmel férfiakból álló muzulmán tömeg rögtön jelezte, hogy számukra az európai értékek nem mérvadók, és a helyi törvényeket sem kívánják betartani, mivel számukra az iszlám törvénykezés a mérvadó. Mi lesz, ha a váro­sszéli no-go zónák és gettók népe egyszer csak kiszabadul?

http://magyaridok.hu/velemeny/europat-eppen-atverik-1352911/

LÁZÁR JÁNOS: ÚJ SZAKASZBA LÉP AZ ATOMERŐMŰ-ÉPÍTÉS

MTI

Az atomerőmű-építés ügye új szakaszba, a megvalósítás szakaszába lép, a majdani üzembe helyezés és a térség fejlesztése koordinálására Süli Jánost, Paks polgármesterét kérte fel a miniszterelnök – mondta Lázár János csütörtökön Pakson, miután részt vett a térség negyvenegy településének polgármestereit tömörítő Paksi Társadalmi Tanács ülésén.

http://magyaridok.hu/belfold/lazar-janos-uj-szakaszba-lep-az-atomeromu-epites-1582666/

Másfél milliárdos jégcsarnok épül Biatorbágyon TAO-pénzből

A beruházás nagy részét TAO-pénzből fizeti a negyedosztályú hokicsapat, az önkormányzat pedig 300 millió forintot ad bele. A testületi jegyzőkönyvek szerint a Magyar Jégkorong Szövetség ötlete volt az egész, a Viadukt SE-nek pedig van kapcsolata olyan cégekkel, amik a szükséges 1 milliárd forintot “át fogják tudni vezettetni a NAV-on”. A képviselőtestület megszavazta a projektet, pedig tudták, hogy valószínűleg veszteséges lesz, ráadásul a biatorbágyi iskolások és óvodások egy része konténerekben tölti a napjait.

https://atlatszo.hu/2017/04/13/masfel-milliardos-jegcsarnok-epul-biatorbagyon-tao-penzbol/

Die Welt: Orbán nagy árat fizet a CEU-ért

A Die Welt című német konzervatív lap és a liberális Süddeutsche Zeitung a felsőoktatási törvény módosításával, illetve a magyar kormány és az Európai Bizottság kapcsolatával foglalkozott csütörtökön.

A Die Welt Orbán Viktor megadta magát Donald Trumpnak? címmel közölte Boris Kálnoky beszámolóját, aki kiemelte: "heves amerikai ellenállásba ütközött" a Soros György által finanszírozott Közép-európai Egyetem "zaklatását" célzó kísérlet, így Budapest most enged.