2017, április 10 - 07:09 Sajtószemle

Tízezrek tüntettek délután a CEU-törvény ellen, és kérték Áder János államfőt, hogy ne írja alá. Régen láttunk ekkora kormányellenes tüntetést, a legelszántabbak, több ezren este a Fidesz-székházhoz is elmentek. Bár a tüntetés tárgya a CEU megmaradása volt, sokszor felcsendültek a "mocskos Fidesz" és az "Orbán, takarodj!" rigmusok.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/10/ekkora_tomeg_regen_vonult_utcara_orban_ellen/#

 

Tízezrek tüntettek a Parlamentnél, majd a Fidesz-székházhoz vonultak

Tüntetés a CEU-törvény ellen

percről percre

 

Tények, Ripost: Repülővel és buszokkal utaztatták a tüntetőket

Megint nagyot ment a Tények a TV2-n. A CEU-s tüntetésről tudósítottak, de csak azért, hogy elmondhassák:

1.    Kevesebben voltak, mint várták.

2.    Németh Szilárd szerint ügynökszervezetek gründolták a tüntetést.

3.    A Ripost szerint Soros repülővel és buszokkal utaztatott Magyarországra embereket azért, hogy részt vehessenek a tüntetésen.

 

http://index.hu/belfold/2017/04/09/tuntetes_budapesten_a_ceu-torveny_ellen/

 

Nekik hoz hasznot a Puskás stadion építése, mutatjuk az alvállalkozók listáját

 

A kiemelt kormányzati beruházásként megvalósuló Puskás stadion építésébe a fővállalkozó Magyar Építő-ZÁÉV páros alvállalkozóként bevonja többek közt a WHB-t, Mészáros Lőrincék CLH Kft.-jét, a Köztit, a Reneszánsz Zrt.-t, és jut munka a KÉSZ-nek is.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nekik_hoz_hasznot_a_puskas_stadion_epitese_mutatjuk_az_alvallalkozok_listajat.633541.html

 

Terrortámadás Egyiptomban – legalább 26-an meghaltak

 

Azután, hogy Nagy-Britanniában és Svédországban is merényletet követtek el, most egy virágvasárnapi misén robbantottak.

 

http://privatbankar.hu/makro/terrortamadas-egyiptomban-legalabb-26-an-meghaltak-306065

 

Rendkívüli állapotot hirdettek Egyiptomban

 

http://hvg.hu/vilag/20170409_Rendkivuli_allapotot_hirdettek_Egyiptomban

Hatalmas, CEU-melletti tüntetést tartottak Berlinben

A demonstrációt vasárnap délután 2-re hirdették meg Gendarmenmarkthoz, a Schiller-szobor mellé. Az alábbi képen is látszik, milyen sokan mentek el:

 

https://444.hu/2017/04/09/hatalmas-ceu-melletti-tuntetest-tartottak-berlinben

 

Németh Szilárd napi, kommunizmusra emlékeztető gondolatai

 

Németh vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: a Soros által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy “a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte,

nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak.

Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság – mondta az átláthatatlanságáról közismert kormánypárt politikusa. Úgy fogalmazott, minden magyar embernek tudnia kell, “kicsodák Soros György emberei” és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot.

http://24.hu/kozelet/2017/04/09/nemeth-szilard-napi-kommunizmusra-emlekezteto-gondolatai/

 

A kormánymédia szerint nem vonult ki elég ember az utcákra

A vasárnapi tüntetésen a kormányzati sajtó szerint „nem jött össze a kritikus tömeg”. Az sajnos Tényekből nem derült ki, hogy mekkora lett volna az ideális létszám, de azt megtudtuk, hogy Németh Szilárd szerint a tüntetést „a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták”. A tüntetők közül sajnos senki sem sikerült megszólítaniuk. 

Az Origo sem volt elégedett a létszámmal:

 

https://444.hu/2017/04/09/a-kormanymedia-szerint-nem-vonult-ki-eleg-ember-az-utcakra

 

Ezen a drónvideón látszik igazán, milyen hatalmas is volt a Lánchídon hömpölygő tömeg

 

https://444.hu/2017/04/09/ezen-a-dronvideon-latszik-igazan-milyen-hatalmas-is-volt-a-lanchidon-hompolygo-tomeg

Orbán Viktor: Ma is a kereszténységüket büszkén valló közösségekre van szükség

A miniszterelnök a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott orgonaavató ünnepségen mondott beszédet

MH/MTI – 2017.04.09. 17:51 

Ma sem kell más, minthogy legyenek bátor közösségek, amelyek büszkén vallják magukat kereszténynek, európainak, németnek és magyarnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott orgonaavató ünnepségen.

A németajkú református egyházközség története mély hasonlóságot mutat a magyar nemzet történelmével

http://magyarhirlap.hu/cikk/84878/Orban_Viktor_Ma_is_a_keresztenyseguket_buszken_vallo_kozossegekre_van_szukseg

Lovas IstvánTrump nem Putyinpincsi

Az „demokrácia értékeiért” üvöltő nyugati fősodrat Trumpot egyetlen hadicsapásra imádni kezdte törvénytelen szíriai rakétatámadása nyomán

Magyar Hírlap

http://magyarhirlap.hu/cikk/84906/Trump_nem_Putyinpincsi

 

BALOLDALI POLITIKUSOK IS FELTŰNTEK A KOSSUTH TÉREN, TÖBB TÜNTETŐ RENDŐRÖKRE TÁMADT

HIRADO.HU, MTI

Magyar Idők Online

 

A felsőoktatási törvény módosítása elleni demonstrációt tartottak a fővárosban az Oktatási Szabadságot csoport szervezésében. A tömeg a Várkert bazár bejáratánál gyülekezett, innét vonultak át a Parlament épülete elé. A tüntetés hivatalosan este hét órakor véget ért, de sokan a Kossuth téren folytatták, az immár be nem jelentett demonstrációt és több tüntető a rendőrökre, sőt újságírókra is rátámadt. Ezután az egyre fogyatkozó számú demonstráló a Lendvay utca felé próbált vonulni, végül a távirati iroda jelentése szerint a tüntetők egy része az Oktogonon leült az aszfaltra.

 

http://magyaridok.hu/belfold/baloldali-politikusok-feltuntek-kossuth-teren-folytatodo-tuntetesen-1566058/

 

Egyre közelebb az álmához Erdogan

„Szeretnétek igent mondani április 16-án egy erős Törökországra? Szeretnétek egy nagy Törökországot? Szeretnétek igent mondani a stabilitásra?” – ezeket és hasonló kérdéseket tett fel a több tízezres, őt támogató tömegnek szombaton Recep Tayyip Erdogan egy isztambuli választási rendezvényen. A részvevők minden kérdésére fergeteges igennel válaszoltak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1126206-egyre-kozelebb-az-almahoz-erdogan

Hirtelen törölték az orosz kódot a nemzeti konzultáció weboldaláról

Egy nappal a felfedezése után minden egyéb tájékoztatást mellőzve

 

https://444.hu/2017/04/09/hirtelen-toroltek-az-orosz-kodot-a-nemzeti-konzultacio-weboldalarol

 

A kormány szerint semmi baj nem volt a konzultációs honlapon futó orosz kóddal

 

Majd egy napig tartó hallgatás után közleményben reagált a kormányzati tájékoztatási központ a kérdésre, hogy miért is küldi el titkosítva egy orosz szerverre a kitöltők adatait a kormány nemzeti konzultációs honlapja. "A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak" - kezdik a magyarázkodást arról, hogy a honlap miért küldi el harmadik félnek, külföldre a felhasználók adatait, amikor adatvédelmi nyilatkozatában ennek ellenkezőjét állítja.

"A személyes és véleményadatok egymástól szigorúan elzárt és összeköthetetlen módon vannak tárolva" - válaszolnak a következő mondatukban egy olyan problémára, amit senki sem vetett fel.

https://444.hu/2017/04/09/a-kormany-szerint-semmi-baj-nem-volt-a-konzultacios-honlapon-futo-orosz-koddal

A tucatnyi Nobel-díjas és több ezer közgazdász után egy magyar celeb is a CEU mellett

Bár a kiállásszámláló szerint már több mint hatvanezer

azoknak a külföldi és magyar tudósnak, Nobel-díjasnak, tanárnak, diáknak és szimpatizánsnak a száma, akik valamilyen formában tiltakoznak a Lex CEU ellen,

mostanáig várni kellett az első magyar celebre. Gryllus Dorka szombat délután posztolt egy videót, amiben elmondta, hogy nem szeretné, hogy bezárják a CEU-t, ezért ott lesz a vasárnap délutáni tüntetésen.

https://444.hu/2017/04/08/a-tucatnyi-nobel-dijas-es-tobb-ezer-kozgazdasz-utan-egy-magyar-celeb-is-a-ceu-mellett

Már három éve, hogy Balog Zoltán miniszter egy örökre a retinánkba égő eseményen felavatott egy rajtkövet egy szántóföldre felrajzolt vízilabdapályán

Nemcsak ez - a tisztán állami pénzből ígért - uszoda nem készült el, hanem az sem, amit a város épített volna saját pénzből és tao-támogatásokból. Harmadával olcsóbb lett volna, igaz kisebb is (ötvenes helyett csak 33 méteres medencével). Nem lényegtelen háttérinformáció, hogy a város polgármestere az a Gémesi György, aki korábbi szövetségesből a Fidesz ellenfele lett már jó pár éve. Az ő terveire ígért rá Vécsey László fideszes jelölt, Baloggal, Simicskóval. A Gödöllőt vezető Gémesit - az Index tavalyi cikke szerint - nem is hívták meg a versenyuszoda bejelentésére, Balog szabadkozva hívta fel emiatt a kocsijából, az eseményre tartva. 

Viszont a város visszalépett a saját terveitől a Fidesz kampányígérete miatt.

https://444.hu/2017/04/08/mar-harom-eve-hogy-balog-zoltan-miniszter-egy-orokre-a-retinkaba-ego-esemenyen-felavatott-egy-rajtkovet-egy-szantofoldre-felrajzolt-vizilabdapalyan

Bödőcs Tibor elmondta Orbán Viktor CEU-s beszédét: „Magyar ütőérre magyar vámpírt!”

A humorista egy parlamenti videó segítségével próbálta meg modellezni, mi járhat mostanában Orbán Viktor fejében: „A külföld zsoldjában álló, Soros György segge partján táborozó egyetem kiebrudalásával a munkát még korántsem fejeztük be”.

 

https://444.hu/2017/04/08/bodocs-tibor-elmondta-orban-viktor-ceu-s-beszedet-magyar-utoerre-magyar-vampirt

Hét hír, amiről lemaradt a CEU-ügy miatt

 

http://index.hu/gazdasag/2017/04/09/hig/

Budapest minden olimpiai helyszínt felépít

 

Az Insidethegames.com-nak adott exkluzív interjút Fürjes Balázs, a Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője, kijelentette, hiába vonta vissza a főváros a 24-es játékok megrendezésére benyújtott pályázatát, minden tervezett beruházást megvalósítanak. 

A kormány megerősítette, miután visszavontuk a pályázatot, hogy minden tervezett épület elkészül ennek ellenére is. Mindig is azt mondtuk, hogy megcsináljuk. Mindez azt jelenti, a 2024-es projekt releváns lehet 2028-ban vagy 2032-ben

- idézték Fürjest, aki ódákat zengett Budapest és a játékok kapcsolatáról.

Budapest biztosan újraindul az olimpiáért, ez egy 120 éves álom. Magyarország szerelmes az olimpiába.

Vagyis hiába nincs pályázat, minden meglesz, a Duna-partra tervezett olimpiai stadion is, amiben pedig 2023-ban a főváros atlétikai-világbajnokságot rendezne - derült ki az Insidethegames cikkéből.

 

http://index.hu/sport/2024/budapest/2017/04/08/budapest_minden_olimpiai_helyszint_felepit_es_palyazik_2028-ra_vagy_2032-re/

Kinyírnák a maradékot is

 

A kormány mindennap páros lábbal rúg bele a médiába, ebbe a sorba illik a reklámadó emelésének tervezett, majd átdolgozásra gyorsan visszavont tervezete is – mondja Polyák Gábor médiajogász.

 

http://www.vasarnapihirek.hu/friss/kinyirnak_a_maradekot_is

'Wilders vereségéért nagy árat fizettünk' - Csak a középső ujj - Veszélyben a paradicsom

 

Orbán Viktor hiába álmodik arról, hogy a populista, idegen- és unióellenes erők Európa-szerte győzni fognak, és eljön az ő ideje. Hollandiában a mérsékelt kormányfő újrázhat, és a közelgő francia elnökválasztáson, illetve a német választásokon is a középen állók győzelme várható. A téma lapunk által megkérdezett szakértője szerint a Brexit, illetve Donald Trump győzelme anomália volt, nem kell „szélsőséges lavinától” tartani.

 

http://www.vasarnapihirek.hu/friss/csak_a_kozepso_ujj_Cuperus_interju_K-A

Avar János: Elnök 'erős emberekkel'?

Szerző: Avar János | Megjelent a 2017. április 08.-i lapszámban

Aligha tévedünk, ha azt gyanítjuk, hogy e heti csúcsvendégeit Trump elnök nemcsak szívélyesen fogadta, hanem irigykedik is rájuk. Mármint a hatalmukra.

Hiszen a jordániai király ugyan alkotmányos uralkodó, ám széles körű végrehajtói, törvényhozói és főparancsnoki jogkörrel. Míg a Kairóból jött Mubarak-pótlék generális ugyanúgy a főtiszti kar gazdasági kulcspozícióinak diktatórikus őre, mint volt tarthatatlanná vált elődje. A pekingi vendég pedig nem is titkolt – bár immár szintén „felvilágosult” – pártállami diktatúra irányítója. Hát hogyne irigykedhetne rájuk a tavaly Putyint nyíltan sóvárogva „erős kezű vezetőként” bámuló Trump. Hogyan is vetekedhetnének a magát erős embernek csak képzelő elnök bírálóira zúdított Twitter-üzenetei azzal, ahogyan az igaziak bánnak el kritikusaikkal?! Hazai célpontokra mégsem lehet szárnyasrakétákkal odacsapni.

 

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/avar_janos_elnok_eros_emberekkel

 

SZIRÉNEK

Sitkei Levente Magyar Idők

 

Néhány nappal azután, hogy az amerikai külügyminiszter bejelentette, Bassár el-Aszad voltaképp akár maradhat is Szíria elnöke, egy brit székhelyű civil szervezet aktivistái révén arról számolt be, hogy Idlíb mellett a szíriai kormánycsapatok vegyi támadást hajtottak végre. Az amerikaiak pedig úgy érezték, ez annyira felháborító, hogy nem hagyhatják helyén Aszadot, és gyorsan meg is támadták Szíriát.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/szirenek-1558888/

HÁTBORZONGATÓ JÓSLAT EGY SVÉDORSZÁGI SZÍR KERESZTÉNYTŐL

SVEDSEGEK.BLOG.HU

Magyar Idők Online

„Minden nap együtt tanulok és iszom a kávét a szünetben a számos eritreai, szír, pakisztáni és más nemzetek szülötteivel. Muszlimok, keresztények vegyesen. Már egészen megszoktam a helyzetet, sőt van egy haverom is. R. Szíriából menekült, keresztény. Ma szóba került az órán a terrorizmus, a tanár hozta fel, Trump svéd megjegyzésére utalva. Hozzátette, Svédországban még nem volt terrortámadás. A padtársam, R. csendben, úgy, hogy csak én halljam, hozzátette, ”de lesz„. Ez mellbe vágott. Rákérdeztem, miért gondolja így. Azt válaszolta, 3 hónapon keresztül jött Szíriából (egyébként Magyarországon keresztül) Svédországba és látta milyen fanatikus iszlamisták keveredtek a tömegbe. Olyanok, akik elől menekült várandós feleségével Szíriából. Ne legyen igaza.” – írta a svedsegek.blog.hu február végi bejegyzésében, amelyet a pénteki stockholmi merénylet fényében különösen hátborzongató olvasni.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/hatborzongato-joslat-egy-svedorszagi-szir-keresztenytol-1561840/

 

A SOROS–SIMICSKA-KOALÍCIÓ

Megyeri Dávid Magyar Idők

 

Kínos nézni, ahogy megpróbálja a Jobbik fenntartani a jobboldali politizálás maradék látszatát, miközben egyre gyorsuló tempóban sodródik a balliberális pártok kebelére.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/soros-simicska-koalicio-1552495/

 

Nádas Péter arra kéri Ádert, ne írja alá a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást

 

Nádas Péter levelet írt Áder János köztársasági elnöknek, melyben arra kéri, aláírásával ne hitelesítse a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást.

Ezzel lényegében a „kevesebb több” elvének érvényesítését kérem Öntől. Meggyőződésem, hogy egy államfő számára ritkán adódik olyan alkalom, amikor egyetlen tollvonás hiányával ennyire sokat tehetne azért a politikai közösségért, amelynek egységét képviselni hivatott. Egység sohasem jöhet létre a rendezetlen vágyak, eltúlzott félelmek és fésületlen indulatok olyan örvénylésében, amelyben ez a törvénymódosítás megszületett

 

http://24.hu/belfold/2017/04/09/nadas-peter-arra-keri-adert-ne-irja-ala-a-ceu-t-ellehetetlenito-torvenymodositast/

Kormánybuktatást vizionálnak Rogánék

Lapunk birtokába került ugyanis egy, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített dokumentum, amelyet afféle sorvezetőnek szántak, elmagyarázandó a kormányzati politika lényegét. A szöveg amellett, hogy felsorolja a már ismert paneleket – a kormány csak „a magyar felsőoktatás védelmében” hozta a törvényt, ami nem diszkriminatív, nem a CEU-ra lett szabva, a CEU „megtéveszti a közvéleményt” azzal, hogy azt állítja, a kormány el akarja lehetetleníteni –, tartalmaz egy érdekes pontot. Eszerint „Magyarországnak érdeke, hogy minél több autonóm, nemzetközileg elismert, a magyar tudástőkét elősegítő felsőoktatási intézménye legyen, az viszont (a következő szövegrészt vastag betűkkel szedték) nem érdeke, hogy olyan nemzetközi befolyásolási kísérleteknek engedjen teret, amelyekkel törvényesen megválasztott kormányt vagy elnököt akarnak ellehetetleníteni”.

 

https://mno.hu/belfold/kormanybuktatast-vizionalnak-roganek-2393912

A CÖF szerint hazugság, hogy milliárdokból kampányol

A Bencsik András-féle alapítvány és fórum ehhez képest 2016 elején mégis országos plakát- és hirdetéskampányban kapcsolta össze Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc személyét: az úgynevezett bohócos kampány során egész oldalas hirdetés jelent meg a Magyar Hírlapban, ami listaáron is többe kerül másfél millió forintnál áfa nélkül – de a CÖF kisebb méretű hirdetései más lapokban is megjelentek. Emellett országszerte rengeteg óriásplakáthelyet, sőt több emeletes magasságú hirdetési felületet is vásároltak a kampány idejére – kérdés, hogy miből, és valóban futotta-e erre a 2015. év költségvetéséből.

Hír TV szerette volna megismerni a kampány valódi büdzséjét, de a szervezet akkor nem válaszolt kérdéseire.

 

https://mno.hu/belfold/a-cof-szerint-hazugsag-hogy-milliardokbol-kampanyol-2393954

A Fidesz már a strasbourgi bíróságot is Soroshoz köti

A Fidesz–KDNP szerint Soros György emberei „a vonal mindkét végén ott vannak a migránsbizniszben – mivel a korábban a CEU-n tanító Sajó András is tagja a strasbourgi emberi jogi bíróságnak.

 

https://mno.hu/belfold/a-fidesz-mar-a-strasbourgi-birosagot-is-soroshoz-koti-2393967

Amerika üzent: a szír elnöknek mennie kell

A Trump-kormányzat egyik fő célja a rendszerváltás a polgárháború sújtotta Szíriában, valamint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet legyőzése, az iráni befolyás visszaszorítása Szíriában és Bassár el-Aszad elnök megbuktatása – mondta egy interjúban Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete.

 

https://mno.hu/kulfold/amerika-uzent-a-szir-elnoknek-mennie-kell-2393950

Fideszes politikusok szervezkednek az olimpiai bizottság fideszes elnöke ellen

Alighanem megküldte a selyemzsinórt a Fidesz Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Nehéz másként értelmezni azt a cikket, ami a kormányközeli Nemzeti Sport címlapján jelent meg, és arról az egyeztetésről szól, amin sportvezetőként fideszes politikusok jelentek meg, a témája pedig a MOB-tisztújítása volt. 

A tárgyalást Kósa Lajos hívta össze (Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke) a Parlamentben, ott volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke, Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, és Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja és még vagy ötvenen. 

A sürgős összejövetel célja, hogy még a május 2-ai tisztújító közgyűlés előtt módosítsák a MOB alapszabályát. Lenne ugyanis ellenjelöltje Borkainak, korábbi barátja és kollégája, a szintén olimpiai bajnok Szabó Bence, akit Borkai ősszel leváltott a főtitkári posztról. 

https://444.hu/2017/04/07/fideszes-politikusok-szervezkednek-az-olimpiai-bizottsag-fideszes-elnoke-ellen

 

Itt egy remek példa arra, hogyan térítenek el több százmillió forintot a programból, amire olyan büszke Orbán Viktor

Direkt 36

Bár vízparti település, Balatonfüreden még sincs komoly hagyománya a vízilabdának: ha voltak is rajongók, profi csapata és igazolt játékosai nem voltak a városnak. Az önkormányzat 2011 júniusában mégis úgy döntött, hogy létrehozza a Balatonfüred Vízilabda Sportjáért Közhasznú Alapítványt, de neve ellenére az alapítvány legfontosabb feladata nem a vízilabda sport fellendítése volt. Az alapítványon keresztül a város olyan állami pénzeket szerzett a helyi uszoda építéséhez, amelyekhez az önkormányzat nem férhetett hozzá.

A helyiek közül sokan évek óta álmodtak egy saját uszodáról, de a magas költségek miatt a beruházás szóba sem került 2011 előtt a város közgyűlésében. A helyzet akkor változott meg, amikor a kormány átalakította a társasági adó rendszerét és kedvezményt adott azoknak a cégeknek, amelyek támogatták bizonyos sportágakat.

Erre a pénzre startolt rá Balatonfüred. A források megszerzéséhez azonban be kellett vetnie egy trükköt. 

http://www.direkt36.hu/2017/04/06/itt-egy-remek-pelda-arra-hogyan-teritenek-el-tobb-szazmillio-forintot-a-programbol-amire-olyan-buszke-orban-viktor/

Rogán polgármesterként üzletelt velük, a feleségének most a partnerüknél van irodája

Direkt 36

Egy elegáns partira volt hivatalos Rogán Antal és felesége 2012 szeptemberében. A politikus sportos zakót és kigombolt nyakú inget viselt, Rogán Cecília pedig egy gyöngysorral díszített csíkos kardigánt vett fel, amelynek fekete-fehér színeihez passzolt a cipője és a táskája is. A Váci utcai Estilo hotel megnyitójára mentek, amelynek az a két jordán származású üzletember, Sameer Hamdan és Zuhair Awad a tulajdonosa, akik az elmúlt évtizedben az V. kerület egyik legnagyobb hotelbefektetőivé nőtték ki magukat.

Rogán a kerület polgármestereként került velük szoros kapcsolatba: eladta nekik a kerület egyik értékes ingatlanát, részt vett több rendezvényükön, és a két üzletember nyilvánosan is elbüszkélkedett azzal, milyen nyitott volt a politikus a kapcsolatépítésre. Ez a viszony a nyilvánosság előtt megmaradt a hivatalosság szintjén, a háttérben azonban tettenérhető egy személyesebb jellegű, bár áttételes kapcsolódási pont is közöttük.  A politikus feleségének, Rogán Cecíliának a cége ugyanis épp egy olyan ingatlanban működik, amely Sameer Hamdan és Zuhair Awad egyik üzlettársának tulajdona.

http://www.direkt36.hu/2017/03/29/rogan-polgarmesterkent-uzletelt-veluk-a-felesegenek-most-a-partneruknel-van-irodaja/

CEU - Áder Jánoshoz fordult az akadémia elnöke

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke péntek este küldött levelében arra kérte Áder János köztársasági elnököt, tegyen meg mindent, hogy a CEU, ez a fontos oktatási intézmény és kutatóműhely zökkenőmentesen, a korábbi sikeres keretek között folytathassa munkáját - olvasható az MTA honlapján.

Az MTA elnöke először március 29-én nyilatkozott a CEU ügyében. Állásfoglalásához az MTA számos tudományos szervezete csatlakozott.

„A CEU nagyon jelentős tudományos centrum, nemzetközi oktatási intézmény. Jó, hogy Budapesten működik. Nagyon fontos a kutatói és oktatói közösség, a szakmai műhelyek, a kutatócsoportok, a tudományos élet egyben tartása. Biztos vagyok benne, hogy a felek megtalálják a zökkenőmentes működést lehetővé tévő megoldást. Az MTA és én magam is szívesen közvetítünk ebben” – mondta akkor Lovász László.

http://nepszava.hu/cikk/1126111-ceu---ader-janoshoz-fordult-az-akademia-elnoke

Tiborcz-szál a fonyódi szállodai bizniszben is - Fotók

Alig két hónapja alapították azt a sportegyesületet, amely szemet vetett a két hektáros, fonyódi focipályára: nem azért, hogy utánpótlást neveljenek ott, hanem hogy szállodát építsenek a gyönyörű panorámával rendelkező területen. Az egyesület képviselője több szállal is kapcsolódik a keszthelyi kikötőt viharos körülmények között megvásárló céghez, amely – miként akkoriban az Átlátszó feltárta – az adásvételkor Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz és üzlettársaihoz kötődött...

 

http://nepszava.hu/cikk/1126088-tiborcz-szal-a-fonyodi-szallodai-bizniszben-is---fotok

 

Megkezdődött a menekülés Európába

 

Az amerikai részvényalapok másfél éve nem látott tőkekivonást szenvedtek el az elmúlt héten. Trump törvénykezési kudarca és az európai gazdaság javuló kilátásai nyomán Európába csoportosítják át tőkéjüket a befektetők.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/megkezdodott_a_menekules_europaba.633451.html

 

Putyin felmentette az adózás alól barátait

 

Az orosz parlament három évre visszamenőleges hatállyal felmentette az adózás alól azokat a magánszemélyeket, akik Moszkva ukrajnai beavatkozása miatt nem férnek hozzá Oroszországon kívüli vagyonukhoz.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/putyin_felmentette_az_adozas_alol_baratait.633329.html

 

Orosz szerverekre küldik a nemzeti konzultációt kitöltők adatait – a kormány szerint egy így van jól - Konok Péter írása

 

Szerintem a magyar kormány vírustámadás áldozata lett.

Hogy miből gondolom?

Pár hónapja valamit kerestem az orosz neten (az orosz net külön világ), és utána kissé megváltozott az alapértelmezett keresőm. Majdnem olyan volt, de mégsem teljesen. Ez volt a Yandex, az a kereső, amelyik a vengerszkij nacionálkonzultácija parancssorainak is kommandíroz.

Szóval kénytelen vagyok arra gondolni, hogy Magyarország rendszergazdája, amely magát kormánynak nevezi, hasonló csapdába futott. Ez az egész itt egy csapdahelyzet, az oroszok már a szervereken vannak, nem leszünk gyarmat, feleym, isa kiszolgáló szerver vogymuk inkább.

 

http://b1.blog.hu/2017/04/09/orosz_szervekre_kuldik_a_nemzeti_konzultaciot_kitoltok_adatait_a_kormany_szerint_egy_igy_van_jol

 

Sándor Mária Gyászhír

Az egészségügyi rendszer utolsó ellenőrzési szervének vége! Négy kórház, négy főnővér, egy kérdés, négy válasz... Ha ők nem értik, akkor hogy is értené meg az utca embere. Pedig megint róluk, rólunk döntöttek.

 

Az egészségügy teljes tönkretételét nap mint nap hajtják végre, legutóbb az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Állami Népegészségügyi Szolgálat az egészségügyért felelős államtitkárság egy-egy főosztályává vált. Az ÁNTSZ feladatait szétszórják más hivatalok között, az eddig egységes szervezetet szétdarabolják, így a minőségi ellenőrzés végleg megszűnik

Ha egy osztályos nővért ma megkérdezne valaki, azt se tudná megmondani, hogy ez a hír miről is szól... Négy főnővért kérdeztem meg, válaszaik a következők voltak: 

 

http://sztarklikk.hu/sandor_maria_blogja/gyaszhir/322900

 

Ezt üzente a hisztis liberálisoknak a Fidelitas szóvivője a lex CEU kapcsán

Tegnap, 13:13

Falusi Vajk szombaton tartott sajtótájékoztatóján döbbenetes arroganciáról tett tanúbizonyságot.

A Fidelitas szóvivője a CEU-ügyre vonatkozó kérdésekre válaszolva azt tanácsolta a liberálisoknak, keressenek fel megfelelő szakembereket, amennyiben "hiperventillációs, hisztérikus" problémáik vannak. 

Kiemelte, úgy látja, hogy a kormány semmilyen civil szervezetet nem kíván nehéz helyzetbe hozni, csupán tiszta viszonyok kialakítására törekszik.

 

http://sztarklikk.hu/kozelet/ezt-uzente-a-hisztis-liberalisoknak-a-fidelitas-szovivoje-a-lex-ceu-kapcsan/322866

 

60 milliárdot ad a kormány egy szlovén kikötő bővítésére

2017. Április 07. 10:50

Csaknem hatvanmilliárd forintot ad a magyar kormány egy szlovén kikötő bővítésére, erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyezett meg szlovén kollégájával ljubljanai látogatásán. Az MTI tudósítása szerint Szijjártó azzal érvelt a koperi fejlesztéséhez nyújtott magyar támogatás mellett, hogy a kikötőre a nemzetgazdaság fejlesztése miatt van szükség.

 

http://sztarklikk.hu/kozelet/60-milliardot-ad-a-kormany-egy-szloven-kikoto-bovitesere/322832

 

Egyetlen fotón a Brüsszel-ellenes kampány nevetségessége

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/brusszel_kampany_foto

 

Politizáló történelemkönyv: Az oktatási jogok biztosa Soros-féle kottából bírál

Miközben javában folyik a harc a CEU törvénysértő előjogaiért, Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman a nyolcadikos történelem tankönyvben található megfogalmazások miatt indított vizsgálatot. A PestiSrácok.hu kiszúrta: az ombudsman kifogásai helyenként szó szerint megegyeznek a Soros-hálózat által patronált Történelemtanárok Egyletének vádjaival.

 

http://pestisracok.hu/politizalo-tortenelemkonyv-az-oktatasi-jogok-biztosa-soros-fele-kottabol-biral/

 

Elvehetik Dóra autista gyerekeit, miután egy ország ismerte meg a példaértékű családot

A budapesti apa és anya elképesztő odaadással neveli Leventét és Zalánt, valaki azonban felnyomta őket a gyermekvédelemnél.

 

Tóth Dóra és férje két autista gyermeket nevel példaértékűen – írta a Bors. Levente 7, Zalán 11 éves, rajtuk kívül a családnak még van két felnőtt gyermeke.

A budapesti család egy önkormányzati lakásban él szűkös anyagi körülmények között, az anya és az apa is az államigazgatásban dolgozik, pénzük nagy részét az autista gyermekeik fejlesztése, speciális igényeiknek kielégítése viszi el.

A családról az RTL Klub készített egy riportot, miután azonban az adásba került, valaki bejelentést tett a családról a gyermekvédelemnél. Dóráékhoz betoppant egy gyermekvédelmis, aki a bevételeikről kezdte őket faggatni. Elmondták neki, hogy van úgy, hogy Dóra és férje inkább nem eszik, hogy a gyermekeiknek jusson étel. Ekkor egyből felmerült, hogy ezt jelentenie kell a gyermekvédelmisnek.

 

http://lajk.startlap.hu/2017/04/04/elvehetik-dora-autista-gyerekeit-miutan-egy-orszag-ismerte-meg-peldaerteku-csaladot/