2016.május 28. Sajtószemle

A Japán Utazási Irodák Szövetségének felkérésére készült el a lista, amely harminc helyszínt tartalmaz, amit "mindenképpen látnod kell". Sopron révén Magyarország is bekerült, olvasd el a részleteket a kép alatt! 

http://www.agraroldal.hu/vilag-legszebb-varosa-sopron.html

 

Egyházi beruházás pusztított el korai egyházi emlékeket

 Pótolhatatlan kora középkori szakrális régészeti maradványokat romboltak le a szegedi Dóm tér átépítése közben. Az építésügyi hatóság műszaki okokra hivatkozva, a régészek javaslatát negligálva adott engedélyt a bontásra. A közel két és fél milliárdos építési beruházás, amelynek a gazdája a Szeged-Csanádi egyházmegye, épp a város legkorábbi egyházi maradványainak a megsemmisítéséhez járult hozzá. A régészek háborognak, de csak titokban. A történet rávilágít a „beruházóbarát” örökségvédelmi törvény hibáira.

 

http://hvg.hu/itthon/20150414_korai_egyhazi_emlekek_pusztult_beruhazas

Negyven ország diplomatái reggeliztek együtt a Jobbikkal

 

A párt külpolitikai terveiről, a néppártosodásról, valamint az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP) kérdezték Budapestre akkreditált diplomaták a Jobbik elnökét, Vona Gábort és Gyöngyösi Mártont, a párt képviselőjét egy zárt körű eseményen. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a napokban, a sajtó kizárásával megtartott találkozón negyven ország nagyjából ötven diplomatája (köztük több mint tíz nagykövet) fogadta el a párt meghívását.

 

http://index.hu/belfold/2016/05/26/negyven_orszag_diplomatai_reggeliztek_egyutt_a_jobbikkal/

Üzenjük Brüsszelnek: 50,3 milliárd forintos adóssága van a kórházaknak

Már nem a Klik a legnagyobb tartozást felhalmozó állami szerv, mivel a költségvetés módosításával lehetősége nyílt az oktatási vízfejszervnek, hogy rendezze tetemes tartozásait a költségvetés rovására.

napi.hu cikke szerint a Magyar Államkincstár adatai szerint április végére 4,6 milliárd forintra csökkent a Klik adóssága, míg a kormányhivatalok összevont adóssága 5,9 milliárd forintról 6,7 milliárd forintra emelkedett.

http://444.hu/2016/05/23/uzenjuk-brusszelnek-503-milliard-forintos-adossaga-van-a-korhazaknak

 

Gyanús volt az állambiztonságnak, hogy Orbán és Kövér Soros pénzéből finanszírozza a Századvéget

 

Az állambiztonság az 1980-as években a kezdetektől megfigyelte a Soros Alapítvány magyarországi működését. Az erről szóló jelentéseket pár éve megjelentették. A Könyvtáros Tumblr ezek a megfigyelési jegyzőkönyvek között rábukkant arra a részre, ahol a Belügyminisztérium III/III-as csoportfőnöksége többek között a Fidesz-alapítók és Soros György találkozóiról is írt.

A 1988. május 4-én írt III/III-87/5.-as jelentés beszámol arról, hogy

„Soros György f. hó 5-én felkeresi a Rajk László Szakkollégiumot, ahová a Jogász Szakkollégiumból is várnak hallgatókat. A találkozón a fiatalok beszámolnak a kollégium működéséről általában és az alapítványból kapott támogatás felhasználásáról. A Soros Alapítvány titkársága képviseletében jelen lesz Kardos László és Vásárhelyi Miklós. Kardos kívánsága, hogy a Jogász Szakkollégium képviselői között jelen legyen Kövér László és Orbán Viktor (mindketten a Fidesz szervezői) is. Az információ forrása megbízható; tartalma részben ellenőrzött. Intézkedés: megszervezik a találkozó operatív ellenőrzését.”

A találkozón Kövérnek és Orbánnak be kellett számolnia annak a 400 ezer forintos támogatásnak a felhasználásáról, amit a Bibó István Szakkollégium 1987-ben kapott a Soros Alapítványtól a Századvég című kiadványsorozat elkészítésére. 

http://444.hu/2016/05/27/gyanus-volt-az-allambiztonsagnak-hogy-orban-es-kover-soros-penzebol-finanszirozza-a-szazadveget?fbfanpage444+20160527+1459

Tudósok egy nyílt levélben azt állítják, hogy el kell halasztani az olimpiát

Szakértők attól tartanak, hogy az olimpia idején Brazíliába látogató tömegek felgyorsítják a magzatoknál kisfejűséget okozó vírus terjedését.

150 világhírű tudós és orvos írta alá azt a WHO-nak szóló nyílt levelet, amiben azt állítják a szerzők, hogy az idén nyáron megrendezésre kerülő riói olimpiát a zikavírus fenyegetése miatt el kéne halasztani vagy más helyszínen megtartani - adta hírül a BBC.

http://hvg.hu/vilag/20160527_Tudosok_szerint_el_kell_halasztani_az_olimpiat_a_zikavirust

 Nem érti, miért kellene Mészáros Lőrincnek tokaji birtok? Pofonegyszerű

 

Azt eddig is tudni lehetett, hogy jó néhány kormányzati, illetve a kormánnyal jóban lévő potentátnak van kisebb-nagyobb szőlője, borászata Tokaj-Hegyalján, de az, hogy Mészáros Lőrinc egy jelentős méretű, komplett, jól működő borászatot vehet itt, még a szakmabelieket is meglepte. Körbejártuk, miért éledhetett fel a vásárlási kedv Tokajban, miért hiányzik az egyre színesedő képből Csányi Sándor, s mindezeknek lehet-e köze ahhoz, hogy a támogatási projektek pénze új területekre terjed ki.

 

http://hvg.hu/kkv/20160527_meszaros_lorinc_dereszla_olaf_kekessy_dezso_csanyi_sandor_vajna_unios_tamogatasok_penzszivattyu_foldalap

 

Matolcsyék töretlenül öntötték a milliárdokat

 

A titokzatosnak induló, eredetileg mintegy 200 milliárd forintnyi közpénzből létrehozott jegybanki alapítványoknak tavaly Matolcsyék újabb 12 milliárdnyi közpénzt és 4,5 milliárd ingatlant adtak át – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ös éves jelentéséből.

A dokumentum nem megy bele a részletekbe, csupán annyit írtak, hogy „alapítói vagyonátadás” keretében történt a források átömlesztése az MNB-ből. Vannak komolynak szánt, ám a történtek tudatában cinikusnak ható elemek is a jelentésben: eszerint a jegybank 2015-ben nagy hangsúlyt fektetett a jegybanki alapítványok tevékenységének, eredményeinek „transzparens bemutatására”.

 

http://nol.hu/gazdasag/toretlenul-ontottek-a-milliardokat-1617227

 

Az ENSZ is szembesült az Orbán-rendszer szexizmusával

 

A nők elleni diszkrimináció feltárására létrehozott ENSZ-munkacsoport felszólította Magyarország kormányát, hogy „hagyjon fel a nemi alapú megkülönböztetés konzervatív családi értékekre épülő ideológiával történő palástolásával”, és arra sürgetett, hogy a nők hátrányos megkülönböztetését és a nők szerepének megerősítését kezelje önálló problémakörként.

– A nők teljes mértékben háttérbe szorultak Magyarország politikai életében – mondta a világszervezet antidiszkriminációs munkacsoportjának vezetője, Frances Raday, aki május 17-étől 27-ig tett hivatalos látogatást Budapesten, Pécsett, Egerben és Bicskén.

 

http://nol.hu/belfold/az-ensz-is-szembesult-az-orban-rendszer-szexizmusaval-1617229

 

Az Orbán-kormány már abba is beleszólna, hogy milyen almát együnk

 

Kötelezően előírhatja a kormány az áruházláncoknak, mennyi legyen a hazai áru a polcokon. A Miniszterelnökség első körben a tej és az alma esetében szabna meg ilyen minimumot. Folyamatosan figyelik, mikor sarcolhatják meg újra a multikat a lengyel példa alapján.

Kötelezően előírná a Miniszterelnökség és a földművelési tárca a nagyáruházaknak, hogy bizonyos termékkörökben legalább 60 százalékban hazai árut tartsanak a polcaikon – tudta meg lapunk.

Pia­ci forrásaink szerint a kormány első körben próbaképpen két termékkörre írná elő ezt. A tejre, illetve – mondta az egyik forrásunk – az almára.

 

http://nol.hu/gazdasag/az-orban-kormany-mar-abba-is-beleszolna-hogy-milyen-almat-egyunk-1617171

 

Le-lecsúszott a mester keze – tornászlányokat molesztált az edző

 Nemcsak az úszóknak, hanem a tornászlányoknak is vannak keserű emlékeik az élsportban tapasztalható szexuális erőszakról. Egy egykori élsportoló, aki nevét nem kívánta nyilvánosságra hozni, lapunknak arról számolt be: az edzője egészen különös módon viszonyult a tanítványai­hoz.

Informátorunk kilencéves korában kezdett tornázni, és még semmit nem érzékelt abból, hogy az edzőjének fura hajlamai vannak. Egy-két esztendő múlva azonban, amikor egy pattanásnyinál nagyobb lett a melle – fogalmazott –, maga is megtapasztalhatta, hogy valami nem stimmel. Ha ugyanis a gyakorlat során olyan akrobatikus elemeket mutatott be, amelyekhez segítségre volt szüksége, a férfi keze gyakran eltévedt. Le- vagy felcsúszott, tehát a lába közé nyúlt, illetve a mellét tapogatta.

 

http://nol.hu/belfold/le-lecsuszott-a-mester-keze-tornaszlanyokat-molesztalt-az-edzo-1617099

Soros Györgyöt szidja Macedónia bukott miniszterelnöke – az MTI már rajta va

 Egészen elképesztő dolgokat művel Macedóniában a Soros György által pénzelt ellenzék a telefonlehallgatásai és választási csalásai miatt lemondani kényszerült miniszterelnök szerint: "amikor nem a kormány ellen tiltakoznak, akkor különböző képzéseket, nyilvános vitákat szerveznek vagy a médiában szerepelnek". Az MTI adott hírt Nikola Gruevszki nézeteiről.

Soros György amerikai milliárdos finanszírozza a macedón civil szervezetek kormányellenes tevékenységét – jelentette ki Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök. Ő a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnöke a Telegraf.mk szkopjei hírportálnak adott interjújában, amelyet több részben közölt a portál.

http://hvg.hu/itthon/20160527_mti_macedon_sorosozas_soros_gyorgy

Bayer ZsoltTűrhetetlen (21.)

Álláspont. „Az Együtt majd lefordítja magyarra Orbánék gyáva és gonosz nyelvezetét.”

Németh Szilárd kivonult, mert Szigetvári olyan helyzetbe hozta, amely helyzetből ez volt az egyetlen lehetséges kiút. És Szigetvári nem furfanggal, ésszel, érvekkel hozta ebbe a helyzetbe vitapartnerét, hanem ezeknek a mocskos gazembereknek a legutolsó ütőkártyájával: az antiszemitizmus vádjával. S erre tényleg nincsen más válasz: ott kell hagyni őket. 

„Ha sorosoznak meg idegen ügynököznek, akkor zsidóznak” – hangzik a megfellebbezhetetlennek látszó „érv”. De azért mi mondjuk ki jó hangosan, hogy ez nem érv. Ez hazugság, menekülés, gyávaság, aljasság, ócska, pitiáner szemétség, éppen az érvek és gondolatok hiánya. Ez pontosan az, aminek látszik: Szigetvári Viktor meg a hozzá hasonlók rothadt agya és lelke.

Nézzük csak akkor Sorost.

 http://magyarhirlap.hu/cikk/56648/Turhetetlen_21

 Lázár János: közel a megállapodás Brüsszellel a paksi bővítésről

"Magyarország méltányos elbánásban részesült"

Magyar Hírlap

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.

http://magyarhirlap.hu/cikk/56607/Lazar_Janos_kozel_a_megallapodas_Brusszellel_a_paksi_bovitesrol

 Botrányba fulladt a Fidesz sajtótájékoztatója

MNO, 2016. május 27., péntek 20:40 

Halász János lefagyott, majd elhagyta a termet.

Jobbikos offshore-botrány címmel tartott sajtótájékoztatót a képviselői irodaházban a Fidesz-frakció szóvivője – számolt be a Hír TV híradója. Halász János a Ripost és az állami Eximbank hiteleivel kisegített, az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 hírei alapján beszélt arról, hogy Vona Gábor Forrai Richárd cégein keresztül viszi ki a pártpénzeket.

A Fidesz-frakció szóvivője lefagyott.

A politikus magyarázatot várt az ügyre, amire nem is kellett sokat várnia, mert a helyszínen volt az egyik érintett: Forrai Richárd. Az Iránytű Intézet ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet a habonyi mechanikára, miszerint a baráti médiában lehozott anyag után az ügyre egy sajtótájékoztatóval ráerősítenek. Az üzletember jogi lépéseket ígért, hasonlóan a Jobbikhoz, amelynek a közleménye azt is hangsúlyozza, a fideszes médiában említett céggel a pártnak semmilyen kapcsolata sem volt.

http://mno.hu/belfold/botranyba-fulladt-a-fidesz-sajtotajekoztatoja-1344382

 Módosítják a földtörvényt? Megint a haverok járhatnak jól

Hírtv

Még ebben a kormányzati ciklusban módosíthatják a földtörvényt – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fideszes elnöke szerint. Győrffy Balázs a Hír TV-nek azt mondta, az uniós kötelezettségszegési eljárásra reagálni fog a kormány, és ha kell, megtalálják a megoldást arra, hogy külföldiek ne vehessenek termőföldet Magyarországon. Egyes mezőgazdasági szakértők viszont azt mondják: Magyarországon csak egy szűk, kormányközeli réteg jut jelenleg földhöz, miközben az egész agráriumnak jobb lenne a brüsszeli álláspont elfogadása.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/feltunoen-olcson-keltek-el-feljelentes-lesz-belole-1344287

 Újabb összeesküvés-elmélet a sorosozás mögött?

Titkosszolgálati vezetőket és Pintér Sándor belügyminisztert várják a nemzetbiztonsági bizottság kedd délelőtti ülésére - tájékoztatta lapunkat Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke. A képviselők tudni akarják, milyen titkos bizonyítékok vannak arra, hogy a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros György pénzeli és azok az amerikai pénzügyi guru befolyása alatt állnak. Lázár János nem hivatalos az ülésre, az ő miniszteri meghallgatására júniusban kerül sor. 

 http://nepszava.hu/cikk/1095248-ujabb-osszeeskuves-elmelet-a-sorosozas-mogott

 Németh Péter Orbán bokája

A kancelláriaminisztere azt ugyan nem hajlandó elárulni, hogy a jelentések magyar, vagy külföldi titkosszolgálatoktól érkeztek a kormányhoz, illetve azt sem, hogy kiket is figyeltek meg. A jelentések vajon magáról Sorosról készültek, vagy a magyar ellenzék tagjairól, netán a lázongó civilekről? És a titkosszolgálatok kiktől kapták a megbízást? A kérdésre egyáltalán nem könnyű a válasz, tekintettel arra, hogy bár a TV2 rejtőzködő magyarként mutatja be a milliárdost (lásd a 6.oldalt, Veress Jenő), mindannyian tudjuk, hogy Soros egyáltalán nem rejtőzködik, a bevándorlókat támogató programját is nyíltan meghirdette, és a pénzét sem titokban osztogatja. Ellenkezőleg, a nyitottság híve és ennek nem mond ellent a gazdasági - pénzszerzési - szerepvállalása. Bár igaz: arra ad pénzt, amit progresszívnak, fontosnak, vagy épp gyámolítandónak tart.

Arról persze még nem hallottunk, hogy visszakérné a támogatást attól, aki utóbb erre érdemtelennek bizonyul. Mondjuk úgy: attól, aki a bokájáig sem ér fel.

http://nepszava.hu/cikk/1095112-orban-bokaja

 Kiverte biztosítékot az interjú - Kitiltották Gorbacsovot

Öt évre kitiltották Ukrajnából Mihail Gorbacsovot. Nem ő az egyetlen híresség a nemzetközi porondon, akit nemkívánatossá nyilvánított Kijev. Az ukrán politikai életet vélhetően alaposan felkavarja Nadia Szavcsenko kiszabadulása, a pilóta ugyanis már bejelentkezett az államfői posztra és megvetően nyilatkozott az élvonalbeli politikusokról.

 http://nepszava.hu/cikk/1095262-kiverte-biztositekot-az-interju---kitiltottak-gorbacsovot

 Diplomás segédmunkások

Legalább annyit kellene aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökre költeni, mint közmunkára – állítják civil szervezetek a jövő évi költségvetés elemzése alapján. A papíron jó elképzelésekből szerintük eddig semmi nem valósult meg, az állam pedig folyamatosan trükközik a statisztikákkal.

 http://nepszava.hu/cikk/1095239-diplomas-segedmunkasok

 

ÁTVERŐS DROGPREVENCIÓ NÉGYMILLIÓÉRT A SZCIENTOLÓGUSOKTÓL

RIPOST.HU

Magyar Idők Online

Hatalmas összegért kínálnak a szcientológusok olyan drogprevenciós programot, amelynek semmilyen tudományos alapja nincs, és az azt irányító munkatárs sem rendelkezik semmilyen ehhez szükséges végzettséggel, derült ki a ripost hu helyszíni riportjából, akik saját maguk is bejelentkeztek áldrogosként egy leszoktató kúrára

http://magyaridok.hu/belfold/atveros-drogprevencio-negymillioert-a-szcientologusoktol-703204/

SOROS TERVE

Somogyi János Magyar Idők

A dollár-multimilliárdos matuzsálem Soros György úgy tűnik, nagyon megöregedett; egyre gonoszabb és kezdi elveszíteni a józan ítélőképességét. Azt gondolja, hogy pénzzel mindent, mindenkit megvehet és a világ ura lehet. Pedig ebbe már nála nagyobb kvalitásúaknak is beletört a bicskája az elmúlt néhány ezer évben.

http://magyaridok.hu/velemeny/soros-terve-684022/

 Mégsem ússza meg a Quaestor-ügyet Tarsoly: még határidő előtt javított az ügyészség

Bár előre közölték, hogy nem tesznek eleget a Fővárosi Törvényszék felszólításának, a Fővárosi Főügyészség végül mégis felcímkézte a Quaestor-botrányban beterjesztett számtalan bizonyítékokat. Így a bíróságnak nem kell megszüntetnie az eljárást Tarsoly Csaba ellen.

Közleményben tudatta pénteken a Fővárosi Főügyészség, hogy sikerült differenciálni a Quaestor-botrány ügyében begyűjtött bizonyítékrengeteget, ezáltal elhárult a veszély, hogy a bíróság megszüntesse az eljárást.

http://hvg.hu/itthon/20160527_tarsoly_csaba_quaestor_ugy_bizonyitekok_birosag_ugyeszseg_vita

 

SOROS BŰNLAJSTROMA

Andor Mihály

Van valami szemérmetlen pofátlanság abban, ahogy egy közpénzen kitartott internetes portál Soros György zsebében turkál.

 

Nehéz eldönteni, hogy a hatalom Soros György elleni támadása mögött szimpla ostobaság vagy feneketlen aljasság húzódik meg. Nehéz eldönteni, hogy amikor Lázár János közölte, hogy a titkosszolgálat figyeli az Orbán-kormányt bíráló civilszervezeteket, újságokat és szellemi műhelyeket, akkor ostoba volt, mert véletlenül elszólta magát, vagy odáig süllyedt, hogy ezt természetesnek veszi. Nem könnyíti meg a döntést „A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai” című cikk sem, amely a nemrég gründolt internetes kormánypárti szennylapban jelent meg. Ha jól értem, a szerző nélküli géfodorista cikknek két baja van a listáján szereplőkkel: az egyik, hogy pénzt fogadnak el Sorostól, a másik, hogy ebből milyen tevékenységet folytatnak.

Nézzük először a pénzt! 

http://gepnarancs.hu/2016/05/soros-bunlajstroma/

Lendvai Ildikó A kettéhasadt sógor

A cím nem véres családi krimire utal. Nyugati szomszédainkat a közös múlt jogán szoktuk „osztrák sógorként” emlegetni. Ők az a bizonyos gazdag rokon, akire irigykedünk is. Náluk az átlagos életszínvonal még a németnél is magasabb, majdnem eléri a skandinávot. Mivel mi, magyarok, ide jutottunk ki a legkönnyebben, a rendszerváltás idején őket tekintettük mintának. Láttuk a szabadságot és a joviális, polgári miliőt, a Mariahilferstraße árubőségét és a burgenlandi falvak tisztaságát, frissen festett, pasztell színű házait, ablakukban a petúniával. Ott még az is dúsabban virágzott, mint nálunk. Erre vágytunk, ilyenek akartunk lenni.

Aztán lett szabadság és árubőség, már nem kell Bécsbe utazni Milka csokiért vagy hűtőszekrényért. De nem jött az osztrák jólét, a kedélyes magabiztosság. Megkeseredtünk és elbizonytalanodtunk. Az élet kiszámíthatatlanná vált, a biztosnak hitt kisvilág: az állás, a lakás bármikor kicsúszhatott alólunk. Míg a végén többségünk belement a kimondatlan alkuba: beáldozzuk a remélt biztonságért a szabadságot, és inkább egy védelmet ígérő vezér szárnyai alá bújunk. Behunyjuk a szemünket, ha velünk erőszakoskodik, mert ha ilyen erős, akkor talán képes megóvni is minket. Rossz alku volt: végül a szabadság is, a biztonság is oda lett, még kiszolgáltatottabbá váltunk. A hatalom változó kegyétől függ a megélhetés, a munkahelyek jó része, egy vállalkozás sikere vagy megfojtása, az esély az emelkedésre vagy a lecsúszásra. Ahogy Erdős Virág verse mondja, a „nagyokosok” határozzák meg, „ki ne legyen miközülünk maholnap, és ki legyen.”

http://nepszava.hu/cikk/1095226-a-kettehasadt-sogor

 

 Brókerbotrány: ezer oldallal bővült a vádirat

 

Majdnem elúszott a Quaestor-ügy, mert a Fővárosi Törvényszék hiányosnak találta a vádiratot. A Fővárosi Főügyészség most ezer oldallal bővítette az eddig 1548 oldalas vádiratot. Ibolya Tibor főügyész szerint a Fővárosi Főügyészség „a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül eleget tett”.

 

http://jog.mandiner.hu/cikk/20160527_brokerbotrany_ezer_oldallal_bovult_a_vadirat

 Mindent ki kell adnia a quaestoros kapcsolatról a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak

 

Napokon belül nyilvánosságra kerül, hogy mikor és mennyi pénzt tartott a külügyhöz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a Quaestor cégcsoportnál, a Buda-Cashnél és a Hungária Értékpapír Zrt-nél.

Az állami cég válaszai több szempontból is érdekesek lesznek.

Egyrészt máig nem tudható pontosan, hogy az évek során mennyi pénzt tartott a külügyes csapat Tarsoly Csaba cégcsoportjánál. A minisztérium esetében 72 milliárd szabálytalanul befektetett forintról lehet szó, az MNKH esetében valószínűleg 3,8 milliárdról.

Az is fontos, hogy március 9-én mennyi pénzt vettek ki, illetve hogy tényleg akkor vették-e ki a pénzt.

Ebben a kérdésben hihetetlen kavarás ment a kormányzat részéről, hogy mikor tudták meg, hogy bajban van a cég, mikor döntöttek az állami pénzek kimenekítéséről, és hogy azokat effektív mikor vették ki.

http://444.hu/2016/05/27/mindent-ki-kell-adnia-a-quaestoros-kapcsolatrol-a-magyar-nemzeti-kereskedohaznak

 A "megszállott" Soros: a pletykagyárost is beveti a Tv2

 Még javában a „Tények” rosszul elsült Soros-leleplezésén röhög mindenki, de úgy tűnik, Andy Vajna közpénzen gründolt csatornája tudja tovább rontani a minősíthetetlent. A kormány Soros-témájának soros szakértőjeként Kökény-Szalai Vivien hírigazgató egykori főnökét, a Story magazin exfőszerkesztőjét, Ómolnár Miklóst szólaltatták meg. Külön poén, hogy utána a műsorban egy ördögűző következett.

http://hvg.hu/itthon/20160527_A_megszallott_Soros_a_pletykagyarost_is_beveti_a_Tv2

 Benzin nélkül foci-Eb sem lesz Franciaországban?

 Két hét múlva kezdődik Franciaországban a foci-Eb, amelyet nem is a terror fenyeget most a legjobban, hanem az egyre súlyosbodó belpolitikai válság. A benzinkutak közel felénél üzemanyaghiány van, állandóak és egyre agresszívabbak a tüntetések. Hogy fordulhat ez elő rendkívüli állapot idején? Mennyire veszélyezteti mindez a foci-Eb-t? A kormány miért nem oszlatja fel a blokádokat? Elmagyarázzuk, hogyan érintheti a franciák belpolitikai válsága a focirajongókat.

 http://index.hu/kulfold/2016/05/27/a_benzinhiany_jobban_fenyegeti_a_foci-eb-t_mint_a_terror/

 Ingyen nem kell, félmilliárdért igen

 ·         Magyarországon is létezik az elég komoly, de alulkezelt, főleg iskolai probléma: a megfélemlítés (angolul: bullying).

·         A döntéshozók úgy viselkednek, mintha nem igazán lennének képben az egésszel.

·         A legutóbbi két programnál elég súlyos ellentmondások kerültek elő.

·         Leginkább talán az, hogy amíg egy kész országos stratégiát ingyen sem akartak megfontolni, addig egy sokkal kisebb, pár hónapos, néhány intézményt bevonó óvodai programra hirtelen félmilliárd uniós forintot költöttünk el kiemelt projektként.

·         Miközben az ovis program egyik szakmai vezetője szerint is bőven elég lenne 100 millió forint egy, az ország összes iskolájára kiterjedő, fenntartható programra.  

·         A projekt lezárult, nem tudni, mire ment az ovis projekt pénzének jó része, az ezt intéző Türr István Képző és Kutató Intézet nem is hajlandó elárulni .

 http://index.hu/gazdasag/2016/05/27/nyugiovi_tamop_turr_istvan_tkki_korrupcio_bullying_megfelelmlites_ovoda/

 Ha nem velünk történne, jót nevethetnénk rajta

 A több körben szétbarmolt hulladékiparunk helyzete elég kétségbeejtő, nyáron Budapestet kivéve fél országban leállhat a szemétszállítás. A katasztrófavédelemre tolnánk a feladatot, hogy ne rohadjon az arcunkba a rengeteg szemét, de ők már ezerszer elmondták, hogy nem fogják tudni megoldani.

A hulladékgazdálkodást úgy államosítottuk, hogy most az egész iparág háromszor drágábban működik – azaz egyfajta adóztatás lett a környezetvédelemből. Elég hamar kiderült, hogy ez nem túl jó ötlet: a rezsicsökkentéshez kapcsolódó áremelési tilalommal veszteségbe hajszolt közszolgáltatók a csőd felé robogtak, és az újrahasznosítás is durván visszaesett. 

 http://index.hu/gazdasag/2016/05/27/nyaron_szinte_mindenhol_leallhat_a_szemetszallitas/

Ha a britek kilépnek az EU-ból, a skótok kilépnek az Egyesült Királyságból

Erről beszélt Alex Salmond volt skót miniszterelnök és jelenlegi parlamenti képviselő egy tévés vitában. A Brexitről, tehát arról, hogy az Egyesült Királyság (aminek Skócia egy országrésze) kilépjen-e az EU-ból, június 23-án tartanak népszavazást. David Cameron brit miniszterelnök vacilál, miközben sokak szerint a briteknek az lenne a legjobb,ha maradnának, de London polgármestere vagy Margaret Thatcher egykori szövegírója egészen másként látja a helyzetet.

 

http://index.hu/kulfold/2016/05/27/brexit_skocia_fuggetlenseg_nepszavazas/

 

CÁFOLJA BRÜSSZEL A JOBBIKOT

Dénes Zoltán Magyar Idők

Az Országgyűlés elnöki pulpitusát elfoglalva igen színpadiasra sikerült fellépéssel tiltakozott 2013 júniusában a Jobbik a földtörvény elfogadása ellen, mondván, a kormány kiárusítja a magyar termőföldet a külföldieknek. Erre most mit mond az Európai Bizottság? Idézzük: „A külföldiek földvásárlására vonatkozó jogszabályok sértik a tőke szabad mozgását és a letelepedés szabadságát.” Valaki nyilvánvalóan téved. Ez esetben az is egyértelmű, hogy ki. A mostanában cukipolitikus képét mutatni akarók álltak a rossz oldalra, s ahelyett, hogy a magyar gazdák érdekét atombiztosan megvédő jogszabályt megszavazták volna, csinálták a cirkuszt. Így kerültek nagyjából egy platformra az MSZP-vel, amely párt tagjai a kettős állampolgárság idején 24 millió román állampolgárral riogattak, a Jobbik pedig a földtörvény kapcsán 510 millió külföldi földvásárlót emlegetett. Nos, egyikből sem lett semmi, megszületett viszont a helyben lakó termelőknek nagyon erős jogokat biztosító földtörvény.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/cafolja-brusszel-jobbikot-699775/

 

NÉZŐPONT: CSAKNEM KÉTHARMADOS GYURCSÁNY FERENC ELUTASÍTOTTSÁGA

MTI

A lakosság csaknem kétharmada nem szeretné fontos politikai pozícióban tudni Gyurcsány Ferencet – derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit pénteken juttatták el az MTI-hez.

A Magyar Idők számára május 19. és 23. között készített, reprezentatív vizsgálat szerint a magyarok 64 százaléka egyáltalán nem vagy nem szeretné a volt miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi elnökét fontos politikai pozícióban látni – közölték.

 http://magyaridok.hu/belfold/nezopont-csaknem-ketharmados-gyurcsany-ferenc-elutasitottsaga-702613/

 Jobbik: Orbán oligarchái uralják a teljes magyar gazdaságot

 

 Volner János, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, csak azoknak van esélye többszörös milliárdossá válni, akik Orbán Viktorral és a Fidesszel jó kapcsolatot ápolnak, az ország többi része menthetetlenül leszakad. Az oligarchákon keresztül folynak ki a közbeszerzések milliárdjai, ők részesülnek elsősorban az uniós forrásokból is – fogalmazott.

Hozzátette, az Orbán Viktor közvetlen környezetében lévő milliárdosok vagyona az állammal és az önkormányzatokkal kötött gyümölcsöző gazdasági szerződéseknek köszönhető, nincs olyan, aki színtisztán a piacról élne. Úgy vélte: nem meglepő, hogy a Questor és a Budacash érdekeltségei ismét Mészáros Lőrinchez, „Orbán Viktor jó barátjához” kerülnek, aki újabb szállodákra tesz szert. Az országnak elege van abból, hogy folyamatosan Orbán Viktor közvetlen környezete gazdagodik, miközben 600 ezer magyar ember gazdasági menekültté vált Nyugat-Európába költözve – jelentette ki Volner János.

 http://mandiner.hu/cikk/20160527_jobbik_orban_oligarchai_uraljak_a_teljes_magyar_gazdasagot

Szánthó Miklós A „politikai korrektség” és a jogi szolgálóleányai

Magyar Hírlap

Szembenézésre kényszerítheti Európát önmagával. Mert Európát önmagától kell megmenteni. És ez lenne a normalitás lázadása…

Van a 21. század elejének egy sajátos ideológiája, amely megbénítja az igazmondást, letöri az őszinteséget, és viszonylagossá teszi a valóságot: ez a „politikai korrektség” és annak jogi szolgálóleánya, az emberi jogi fundamentalizmus. Ahogy a liberalizmus is önmaga, a szabadság ellensége lett, az emberi jogi fundamentalizmus is megtagadta az emberi jogi gondolkodás eredeti célját, az ember természet adta jogainak védelmét, és a politikai korrektség jogi szolgálóleánya lett. Ezek az ideológiák, hitrendszerek abból az alapjaiban téves felfogásból indulnak ki, hogy az emberek mindenben és mindenekfelett egyenlők, ha pedig mégsem, akkor azt az egyenlőséget erőltetve, parancsszóra kell megvalósítani.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/55109/A_politikai_korrektseg_es_a_jogi_szolgaloleanyai

 Balhézik a szegedi Fidesz, kivonulnak a közgyűlésből

 Nem vesz részt a Fidesz a jövőben a szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának munkájában tiltakozásul az ellen, hogy előzetes egyeztetések nélkül változtatták meg a testület összetételét – jelentette be a párt helyi elnöke pénteken.

 

http://propeller.hu/itthon/3220329-balhezik-szegedi-fidesz-kivonulnak-kozgyulesbol

 

A Közgép-vezér és fidesz-közeli ügyvédek luxusingatlanokat vásároltak Uruguayban

 

Atlanti óceáni kilátással vett luxusingatlant Uruguay fővárosában „Miklos Nemeth” magyar állampolgár: a jelek arra utalnak, több mint véletlen névazonosság lehet közte és az oligarcha-háború kitörése után a kiérdemesült Orbán-kedvenc, Simicska Lajos érdekeltségében álló Közgép Zrt. vezérigazgatója, Németh Miklós között. Hasonló a helyzet több kormány-közeli ügyvéddel, akik szintén Montevideóban üzletelnek. A közpénz olajozott szervezettséggel, méghozzá egy, a Panama-papírokban is szereplő helyi off-shore-közvetítő cég segítségével, Dél-Amerikában veszti el közpénzjellegét – ez sejlik föl az Átlátszó kutakodásából.

 

https://atlatszo.hu/2016/05/27/a-kozgep-vezer-es-fidesz-kozeli-ugyvedek-luxusingatlanokat-vasaroltak-uruguayban/ű

 

 

Trónok harca a Schmidt-Spéder-féle BIF Nyrt-ben: Ungár Péter ráperelt saját cégére

Politkaközeli gigászok élet-halál harcának tűnik, ami a Budapesti Ingatlanhasznosító Nyrt.-nél folyik egy ideje. Most a kisrészvényes Ungár Péter – a szintén BIF-tulajdonos Schmidt Mária történész fia, az LMP önkormányzati képviselője – dobta fel a teljes igazgatótanácsot a választott bíróságon.

A korai kapitalizmus farkaskodásait bemutató realista regény XXI. századi eszközökkel: ez sejlik föl a tavaly 2,5 milliárdos árbevételű, 4,7 milliárdos saját tőkét felmutató BIF Nyrt.-nél, ahol úgy fest, a tulajdonosok ádáz küzdelme az utóbbi időben kiterjedt a média hadszínterére is.

Márpedig a fő tulajdonosok nem akárkicsodák. A Budapesti Értéktőzsde honlapja szerint a néhai cégalapító Ungár András örökösei, Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója, az 1956-os emlékév kormánybiztosa és két gyermeke cégük révén 29,81 százalékot mondhatnak magukénak. Spéder Zoltán bankár és médiacézár – akit egészen a közelmúltig a kormány-közeli újoligarchák közé szoktunk sorolni, de most elbizonytalanodtunk, mindjárt mutatjuk, miért – az FHB Bank és egy ingatlanos cég révén picit többet, 29,84 százalékot birtokol, s további 24,48 százaléka van Nobilis Kristóf nagybefektető üzletember családi cégének.

 

http://blog.atlatszo.hu/2016/05/tronok-harca-a-schmidt-speder-fele-bif-nyrt-ben-ungar-peter-raperelt-sajat-cegere/

 

Korrupcióinfó: „Eltűnt” egy uniós százmilliókból készült logisztikai központ Nógrádban!

 

De inkább meg sem épült. Az NGM mindezt mégsem veszi tudomásul, miután kifizetett 837 millió forint támogatást egy olyan cégnek, amely még a tereprendezést sem fejezte be.

„A bátonyterenyei régió ipari és kereskedelmi tevékenysége rohamosan fejlődik, így szükség lehet egy olyan helyre, ahol vasúti-közúti rakodót fejlesztenének, ráadásul közel van a határ és mindent csak nem lehet a 21-es számú főúton szállítani” – így indokolta 2013-as pályázatában a ma már Ökogroup Zrt. néven működő Ökoenergia Hasznosító Beruházó Kft. azt, hogy a Nógrád megyei Bátonyterenyén miért érdemes építeni egy intermodális logisztikai központot. Csakhogy a projekttel több probléma is akad – ezekre Hadházy Ákos (LMP) hívta fel a figyelmet csütörtöki Korrupcióinfóján.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/korrupcioinfo-eltunt-egy-unios-szazmilliokbol-keszult-logisztikai-kozpont-nogradban-99483

Kovács Zoltán: Brüsszel honnan tudja, melyik a roma gyerek?

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Bizottság egyetlen fejleményt sem vett figyelembe, mielőtt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt. 

 

http://www.origo.hu/itthon/20160527-kovacs-zoltan-brusszel-honnan-tudja-melyik-a-roma-gyerek.html

Mahir-Budapest per: szinte semmit nem teljesített Simicska cége

 

Nem teljesítette a köztéri hirdető oszlopok telepítésére, illetve cseréjükre vonatkozó kötelezettségét a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir – többek között ez derült a Mahir kontra Fővárosi Önkormányzat per legutóbbi tárgyalásán. A Mahir azt is vállalta 2006-ban, hogy évente 3000 ingyenes hirdetést helyez el európai városokban Budapest népszerűsítésére, de az ezekre vonatkozó jogosultságokról, illetve teljesítésekről sem tudtak hitelt érdemlő dokumentumokat bemutatni.

 

http://www.origo.hu/itthon/20160526-simicska-lajos-mahir-per-fovaros-oszlop.html

Az IMF nekiment a neoliberalizmusnak

Valami nagyon furcsa történik a világban. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lapjában az IMF három fő közgazdásza írt csütörtökön egy cikket, amiben gyakorlatilag nekiment a neoliberalizmusnak. Na ezt ki látta vajon jönni.

Jonathan D. Ostry, Prakash Loungani és Davide Furceri cikke már felvezetőjében azzal indít, hogy ahelyett, hogy gazdasági növekedést hozott volna, egyes neoliberális intézkedések inkább csak növelték az egyenlőtlenségeket. 

http://444.hu/2016/05/27/az-imf-nekiment-a-neoliberalizmusnak

Egyetlen terrorszervezet sem kívánhat többet, mint hogy az Egyesült Államok ágyazzon meg neki

Az ISIS felemelkedését, működésük és embertelen módszereik hátterét nem lehet megérteni a terrorszervezet vezetőinek története nélkül, legalábbis ez a Washington Postos Joby Warrick Fekete Lobogók című könyvének alapvetése.

Warrick hosszú ideje a lap nemzetbiztonsági tudósítója, elképesztő kapcsolatrendszere van a Közel-Keleten. Iraki törzsi vezetőkkel, jordániai kémekkel és amerikai tábornokokkal beszélgetve rajzolta meg könyvében Abu Muszab al-Zarkavi portréját, aki az ISIS, illetve az iraki al-Kaida alapítója volt.

Azon, hogy al-Zarkavi vagy más konkrét vezető miatt létezik ma az ISIS, vagy az Iszlám Állam a térségben zajló háborúk és véres vallási konfliktusok elkerülhetetlen következményenként jött létre, bőven lehet vitatkozni.

http://444.hu/2016/05/26/egyetlen-terrorszervezet-sem-kivanhat-tobbet-mint-hogy-az-egyesult-allamok-agyazzon-meg-neki

Ugyanabban a számban indulnak a rió olimpián a teljesen egyforma észt hármasikrek

A „Trio to Rio” szlogennel vágtak neki az olimpiai selejtezőknek Luikék, az észt hármasikrek maratonfutásban, ami össze is jött nekik. Ezzel Leila, Liina és Lily Luik lehetnek az első hármasikrek az olimpiák történetében, akik ugyanabban a versenyszámban versenyezhetnek egymás ellen.

http://444.hu/2016/05/27/ugyanabban-a-szamban-indulnak-a-rio-olimpian-a-teljesen-egyforma-eszt-harmasikrek

Orbán és Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet

Botka László sem Orbánból, sem Gyurcsányból nem kér. Az MSZP választmányi elnöke újra indul a posztért, de azt továbbra sem árulja el, vállalja-e a miniszterelnök-jelöltséget. A szegedi polgármester szerint messiásra hiába vár a baloldal, de egy erős csapat megtalálja majd a vezérét, és szerinte győzhetnek 2018-ban.

http://nol.hu/belfold/orban-es-gyurcsany-nelkul-jobb-lenne-a-kozelet-1617103

Esterházy Péter "a mondatok igájába" hajtotta a rákot

Tavaly a göteborgi könyvvásárra küldött üdvözlőlevelében Esterházy Péter egyetlen mondatban, mintegy mellékesen utalt arra, hogy a hasnyálmirigyrák köti le a gondolatait. Rák, ez a jó kezdőszó, noha nem rögtön hangzott el, nem hamar, bár azt nem gondolnám, hogy kerülték az orvosok a szót - kezdi a júniusban megjelenő Hasnyálmirigynapló c. kötetében az író. 

http://nepszava.hu/cikk/1095153-esterhazy-peter-a-mondatok-igajaba-hajtotta-a-rakot

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN KATOLICIZMUS ZSIDÓELLENES HARCÁT VÍVJA SOROS ELLEN

Magyarország az a fogoly, amely a gyilkosával azonosul, a szabadítóját pedig gyűlöli. Azt sem veszi észre, hogy ez az aljas ideológia elállítiasítja, lepusztítja, gyűlölködővé teszi, újra a pusztulásba kergeti. Ma Magyarország hozza vissza Európába a "kereszténység" hamis álarca alatt a fasizmust, az antiszemitizmust és a nácizmust. A katolicizmus 1800 éves zsidóellenes háborúját vívatja itt a magyar néppel, ami Magyarország pusztulását okozza. Ez Szent Ágoston, Aquinói Szent Tamás, Szent Ambrus, Szent Jeromos és társaik antiszemitizmusa, amelyből egyenes út vezete a nácizmusig. Ez áll a Soros elleni gyűlölethadjárat mögött.

https://nepszava.us/blogs/news/112096838-bartus-laszlo-orban-a-katolicizmus-zsidoellenes-harcat-vivja-soros-ellen

Szelényi Iván: És akkor Orbán Viktor úgy szólt, hogy a fák nem nőhetnek az égig

A nép buta, a politikusok meg egyenesen hülyék? Kinek a zsebét tömi a magyar politikus? Mi lett Simicska veszte? Welsz Tamás tényleg halott? Volt magyar politikai gyilkosság? Miért szegényedünk? Csákányt a cigányok kezébe? Rettegjünk az iszlámtól? Létezik muzulmán prostitúció? Nagyinterjú a szociológussal.

http://24.hu/kozelet/2016/05/27/szelenyi-ivan-es-akkor-orban-viktor-ugy-szolt-hogy-a-fak-nem-nohetnek-az-egig/

Milliárdos osztogatásba kezd a kormány

A költségvetési bizottság csütörtöki ülésén tulajdonképpen eldőlt az, hogy az Országgyűlés milyen változtatásokat fogadhat el az idei büdzsé módosításáról benyújtott kormányzati javaslaton – írta meg a Világgazdaság.  Az idei, 400 milliárdos többletköltést tartalmazó törvénycsomag módosításai közül ismét csak a kormánypárti változtatási javaslatokat fogadták el, a módosítás módosításával most 30 milliárd forintot mozgatnak meg. Egy jelentős tétel viszont átcsoportosítás: a Kliknek adott 91,5 milliárd forintból 15 milliárd forinttal több jut a dolgi kiadásokra, és kevesebb a személyi kifizetésekre.

A lap összeszedte, mely területek jutnak pluszforrásokhoz:

  • 1,9 milliárd forintot a Magyar Kézilabda Szövetség, és megemelik 1,7 milliárd forinttal a hat budapesti szövetség támogatását, továbbá idén 500 millió forintot kap a tatabányai sportcsarnok beruházása is
  • 500 millió forintot ítéltek meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek az eddigi támogatásokon felül
  • kétmilliárd forintot kap Pest megye, mert Budapesttel egy régióban van, így kevesebb a számára elérthető uniós fejlesztési forrás
  • 1,5-1,5 milliárd forintot szavaztak meg a pénztárgépek bekötésére és az automaták online-osítására
  • 1,8 milliárd forintot rendeltek Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök tárcájához az 1956-os emlékév németországi megemlékezéseinek finanszírozására
  • Lázár János kancellaminiszter javaslatára 75 millió forintot irányoznak elő Návay Lajos szobrának létrehozására.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/milliardokat-oszt-szet-a-kormany-470599

Már 13 ezerszer leülte az ellopott kakaóscsiga árát

444 írta meg nemrég, hogy már 7 hónapja előzetesben van az a fiatalember, aki tavaly októberben ellopott egy 130 forintos kakaóscsigát.

Igen, egy 130 (egyszázharminc) forintos kakaóscsigát.

Emiatt ül 7 (hét) hónapja előzetesben.

Miközben sokan mások másért meg nem, de tekintsünk el most ettől a vonaltól.

Számoljunk.

Egy napi fogvatartás nagyjából 8.000 (nyolcezer) forint közpénzbe kerül.

Hét hónap az 210 nap, ami 1.680.000 (egymillió-hatszáznyolcvanezer) forint, ami kerekítve 1,7 millió forint.

Vagyis a minden bizonnyal roppant veszélyes elkövető, aki egy szövevényessége miatt csak rettentő nehezen felderíthető bűncselekményt követett el, már 13.076-szor (tizenháromezer-hetvenhat) leülte az általa ellopott 130 forintos kakaóscsiga árát.

Gratulálunk, és köszönjük, hogy adózhatunk!

Kíváncsian várjuk a három hét múlva esedékes ítélethirdetést is.

http://vastagbor.atlatszo.hu/2016/05/26/mar-13-ezerszer-leulte-az-ellopott-kakaoscsiga-arat/

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.