2016.május 27. Sajtószemle

A sötét fotonra utaló jeleket figyelhettek meg egy debreceni laboratóriumban, az elméletet most amerikai kutatókból álló csoport igazolhatja. A magyar fizikusok anomáliát tapasztaltak egy kísérlet során, ez vezetett ahhoz a feltételezéshez, hogy egy korábban nem ismert alapvető kölcsönhatást fedeztek fel.

 

http://index.hu/tudomany/2016/05/26/magyar_fizikusok_elmelete_forgathatja_fel_a_fizika_vilagat/

 

Posztmodern műalkotásnak hitték a diákcsínyt

 

Egy 17 éves tréfacsináló jól megvezette a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának látogatóit ezen a héten.

TJ Khayatan észrevette, hogy ilyen környezetben az emberek elmélyülten igyekeznek bármiben meglátni a művészi tartalmat, ami csak a szemük elé kerül, ezért gondolt egyet, levette a szemüvegét, a padlóra helyezte, majd elsétált.

A várt hatás nem is maradt el: a látogatók meg-megálltak a szemüveg előtt és tanulmányozni kezdték, kis idővel pedig kisebb tömeg gyűlt a tárgy köré, és fotózni kezdték. A tini le is kapta a „művét” elmélyülten bámulókat és feltette a Twitterre. Rövidesen 48 ezren retweetelték a megosztást.

http://nol.hu/mozaik/posztmodern-mualkotasnak-hittek-a-diakcsinyt-1617053

 

Diktatórikus módszerekkel zaklatják a magyar újságírókat

 

Magyarország továbbra is demokrácia, de a demokráciákra nagyon oda kell figyelni. Rendkívül fontosak a fékek és ellensúlyok, a független bíróság, a szabad sajtó, és a szabad választások. Ezekre mind vigyázni kell - mondta budapesti előadásán Sarah Sewall, az amerikai külügyminisztérium demokráciáért és emberi jogokért felelős államtitkára.

 

http://nol.hu/belfold/diktatorikus-modszerekkel-zaklatjak-a-magyar-ujsagirokat-1617051

 

Orbán visszafizeti a Sorostól kapott pénzt, ha kéri

 

Lázár János a jövő évi költségvetési tervvel kezdett, lesz, akinek nagy lehetőséget tudnak biztosítani - ígérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szóba került Soros György, a kvótaellenes népszavazás és a Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárások is. Lapunk kérdésére Lázár azt mondta, ha Soros kéri, a magyar kormánytisztviselők visszafizetik az egykor Sorostól kapott ösztöndíjakat.

 

http://nol.hu/belfold/sorosozas-eljarasok-magyarorszag-ellen-51-kormanyinfo-1617013

 

Soros Györgyről és a Tescóról is megkérdezzük Lázár Jánost

Az 51. Kormányinfón biztosan szó lesz Soros Györgyről, a budapesti közlekedési átalakításokról és a bevándorlásról. 

 

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20160526-lazar-janos-orban-viktor-kormanyinfo-tesco.html?item=201605261607030

888

A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai

Létezik Magyarországon egy nagyon hangos, emberi jogi, aktivista, és civil-hálózat, melynek médiareprezentációja és eszmei befolyása sokkal jelentősebb a társadalmi támogatottságánál. Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.

Egy kifejezetten hangos, sok esetben agresszív kisebbség véleményterrorja áll szemben a magyarok többségével. Ők a hazai Soros-világ, akik a hírhedt tőzsdespekuláns eltartottjai és bérrabszolgái: az ideológia - univerzális emberi jogok - mellett ez a kör bizony nem csak lelki táplálékot, hanem sok tíz-, összességében százmilliókat is kap évente.

De mégis, hogyan lehetséges, hogy a valós méretüknél sokkal nagyobb befolyása van a médiában ezeknek a szervezeteknek?

http://888.hu/article-a-lista-a-soros-halozat-hazai-kitartottjai/?source=share

 

Válságstábot hívott össze Orbán a gazdaság gyengélkedése miatt

 

Gazdaságélénkítő csomagot tervez a kormány a Figyelő értesülései szerint az év eleji gyenge gazdasági teljesítmény miatt. A hetilapnak interjút adott Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár, aki szintén elárulta, hogy már el is kezdődött a miniszterelnök által megrendelt élénkítőcsomaggal kapcsolatos munka.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/05/26/valsagstabot_hivott_ossze_orban_a_gazdasag_gyengelkedese_miatt/

 

Albániával egy csoportba kerültünk a jövedelmeket tekintve

howmuch.net a Világbank adatai alapján összeállított egy világtérképet, amelyen a föld országait az egy főre jutó jövedelem alapján (GNI) négy csoportra osztotta – találta a Short.

A GNI azt mutatja meg, hogy az ország állampolgárai mennyi jövedelmet termeltek akár külföldön, akár belföldön.

Ez a GDP-ből, azaz a bruttó nemzeti össztermékből származtatott mutató, hozzá kell adni a külföldön dolgozó állampolgárok és szervezetek jövedelmeit, és ki kell vonni a az adott országban működő külföldiek jövedelmeit.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/05/25/albaniaval-egy-csoportba-kerultunk-a-jovedelmeket-tekintve/

 

Nem sikerült hülyére venni Brüsszelt a földtörvénnyel

 

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság (EB) a magyar kormány ellen a földforgalmi törvény miatt csütörtökön. Brüsszelnek nem tetszik, hogy a jogszabállyal külföldi szinte sehogy sem juthat magyar földhöz, holott a tőke és a letelepedés szabadsága az EU közös piacának az alapjai.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2016/05/26/nem_sikerult_hulyere_venni_brusszelt_a_foldtorvennyel/

 

Lázár: Háború lesz földügyben Brüsszellel

 

http://nol.hu/belfold/sorosozas-eljarasok-magyarorszag-ellen-51-kormanyinfo-1617013

Titkolja a kormányszóvivő, mekkora támogatást kapott Soros Györgytől

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő életrajzában egy Soros- és több CEU-ösztöndíj is szerepel. Megkérdeztük tőle ezek összegét, de nem árulta el. Holott épp a kormány szorgalmazza azt, hogy mindenki számoljon el az általa kapott külföldi támogatások összegével.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/05/titkolja-a-kormanyszovivo-hogy-mennyi-tamogatast-kapott-soros-gyorgytol/

 

„Így akar betenni az Orbán-kormánynak a fideszes polgármester”

 

A Ruszwurm több mint 180 éve cukrászdaként működik, és ez a továbbiakban sem fog megváltozni – hangsúlyozta a Budavári Önkormányzat, amely tehát a sajtóhírektől eltérően nem akarja bezáratni a híres cukrászdát. Csak éppen mással szeretne szerződést kötni. A cukrászda tulajdonosaként nyilatkozó Szamos Miklós nem hagyja magát.

A cukrászda működtetésének – folytatta – semmi köze ahhoz, hogy a miniszterelnök a Várba költözik. Szerinte Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármesternek kitelt az ideje a Fidesznél, ezért most személyes sértettség miatt olyan látszatot igyekszik teremteni, mintha Orbán Viktor lenne az oka mindennek. „Így akar betenni az Orbán-kormánynak” – vélekedett Szamos Miklós, aki biztosra veszi, hogy az önkormányzatnak nem sikerül elvenni tőle a cukrászdát: „70 éves vagyok, kezembe vettem a sorsomat, számomra ez a harc lesz a végső”.

 

http://nol.hu/belfold/nem-maradhat-ruszwurm-nelkul-a-var-1616957

 

Krétára nem jutott, fideszes megbízásokra milliókat költött a Klik

 

Három év alatt 221,5 millió forintot költött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ügyvédi megbízási díjakra. 2014-ben a szolnoki fideszes polgármester fia kapta a legnagyobb honoráriumot. A kiemelt partnerek között van Fidesz-tag és kormánybarát szervezet tisztségviselője is. A Klik szerint a kiválasztásnál az ár és a szakmai tapasztalat számított.

 

http://nol.hu/belfold/klik-milliok-jutottak-fideszeseknek-1616955

Őry MariannKét Európa

Álláspont. Dühítő, hogy Európa az Európai Uniót jelenti.

Magyar Hírlap

Ha sokat hallgatunk nyugat-európai és magyar balliberális politikusokat, elég hamar észre fogjuk venni, hogy bizonyos szavakat észrevétlenül, de szívósan eloroztak előlünk, kiürítették és új tartalommal töltötték meg őket. Nem új, hogy a szolidaritás és a nyitottság szavak a korlátlan bevándorlás iránti hurráoptimizmust jelentik, a sokszínűség pedig azt, hogy minél kevesebb európai gyerek legyen egy osztályban. Az azonban mégiscsak dühítő, hogy Európa az Európai Uniót jelenti.

Aki kritizálja az Európai Unió jelenlegi működését, megkérdőjelezi intézményrendszereinek demokratikusságát, aki nem fogadja el a kötelező betelepítési kvótát, az, kérem, Európa-ellenes.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/56537/Ket_Europa

Őszöd: Igazságbeszéd vagy morális szenny?

 

Igazságbeszéd vagy morális kútmérgezés, ami 2006. május 26-án és utána történt? Szigetvári Viktor összeveszett Gyurcsánnyal, Lendvai Ildikó szerint elég volt ennyi, Kuncze Gábor sose mondaná el a legjobb beszédét, Schiffer András szerint pedig nincs is baloldal.

 

http://hvg.hu/itthon/20160526_gyurcsany_ferenc_oszodi_beszed_2006_majus_26_mszp_kormany

 

Gyurcsány: Elárultak!

 

Az MSZP, de még a Fidesz is elárulta őt, ezt mondja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalára csütörtök reggel kirakott videóüzenetben a ma 10 éve elhangzott őszödi beszédről. Gyurcsány szóba hozza még azt is, mennyire utálta, hogy Sólyom László köztársasági elnök lett és beszél arról is, miért tartja még mindig igazságbeszédnek, amit 10 éve mondott.

Az őszödi beszéd mondataira visszautalgatva kezdi beszédét a volt miniszterelnök a videóüzenetben: "Az az igazság, hogy nincsen sok választásunk, mert elárultak" – mondja. Ezután arra is kitér, hogy kik voltak az árulók. "Először elárult néhány MSZP-s vezető" – akik legyőzni nem tudták és a kiszivárogtatástól remélték a bukását, de nem volt elég eszük ahhoz, hogy lássák a következményeket.

Az MSZP, de még a Fidesz is elárulta őt, ezt mondja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalára csütörtök reggel kirakott videóüzenetben a ma 10 éve elhangzott őszödi beszédről. Gyurcsány szóba hozza még azt is, mennyire utálta, hogy Sólyom László köztársasági elnök lett és beszél arról is, miért tartja még mindig igazságbeszédnek, amit 10 éve mondott.

Az őszödi beszéd mondataira visszautalgatva kezdi beszédét a volt miniszterelnök a videóüzenetben: "Az az igazság, hogy nincsen sok választásunk, mert elárultak" – mondja. Ezután arra is kitér, hogy kik voltak az árulók. "Először elárult néhány MSZP-s vezető" – akik legyőzni nem tudták és a kiszivárogtatástól remélték a bukását, de nem volt elég eszük ahhoz, hogy lássák a következményeket.

Gyurcsány arra is kitér, hogy a beszéd valószínűleg nem volt annyira könnyen érthető és "talán naivitás volt azt is gondolni, hogy az emberek meg akarják érteni annak valódi jelentését". Hibáztatja a Fideszt is, amiért szerinte kiforgatták a szavait, "de ettől az még igaz volt, igaz beszéd volt!" – bizonygatja Gyurcsány.

http://hvg.hu/itthon/20160526_Gyurcsany_Elarultak

 

Lendvai: A őszödi beszédnek a parlamentben kellett volna elhangzania

2016. május 26., csütörtök 20:09, frissítve: csütörtök 20:36 

Tagadta Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi frakcióvezetője, hogy a párt vezetősége szivárogtatta ki az őszödi beszédet.

A politikus Magyarország élőben című műsorunkban ezt annak kapcsán mondta, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az őszödi beszéd tizedig évfordulója alkalmából közösségi oldalán közzétett felvételén az MSZP vezetését azzal vádolja, elárulták őt. Lendvai Ildikó szerint akkor lehetne a frakció zárt ülésén elhangzottakat igazságbeszédnek nevezni, ha az nagy nyilvánosság előtt, az Országgyűlésben hangzott volna el.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/lendvai-a-oszodi-beszednek-a-parlamentben-kellett-volna-elhangzania-1344212

 

GYURCSÁNY FERENC TUDTÁVAL SZIVÁROGTATHATTÁK KI A HÍRHEDT ŐSZÖDI BESZÉDET

TITKOSSZOLGÁLATI JELENTÉSEKBEN FELMERÜL, HOGY MAGA A VOLT MINISZTERELNÖK AKARTA ELTERELNI A FIGYELMET A MEGSZORÍTÁSOKRÓL

Magyar Idők

Bő négy hónappal a beszédet elmondó miniszterelnök lemondása után a polgári elhárítás honlapján, anonimizált formában nyilvánosságra is hoztak a beszéddel kapcsolatban két jelentést.

http://magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-ferenc-tudtaval-szivarogtathattak-ki-hirhedt-oszodi-beszedet-az-elharitas-iratai-szerint-696697/

 

Nagyon kellemetlen a Fidesznek a legújabb magyar James Bond – közreadjuk a levelét

Míg a jobbikos Kovács Béla kémkedési ügyében a Fidesz hangosan követelte, hogy az ellenzéki politikus tisztázza magát, addig az idén februárban kipattant hasonló ügyről mélyen hallgat a kormányzat és a kormánypárt. Ezek a gyanúsítottak ugyanis kapcsolatban álltak fideszes politikusokkal és kormánytisztviselőkkel, a nyomozati iratokban Varga Mihály és Szijjártó Péter jelenlegi kormánytagok mellett Vályi-Nagy Vilmos volt infokommunikációs államtitkár és Fellegi Tamás volt miniszter neve is szerepel. Írásbeli kérdéseinkre hosszú levélben válaszolt az egyik gyanúsított, és egy neve elhallgatását kérő korábbi amerikai kormánytisztviselőt is sikerült megszólaltatnunk az ügyben.

 

https://atlatszo.hu/2016/05/26/nagyon-kellemetlen-a-fidesznek-a-legujabb-magyar-james-bond-kozreadjuk-a-levelet/

 

Szülőtartás magyar módra

Körmendy Zsuzsanna, Magyar Nemzet

 

Mostanában alaposan felborzolta a kedélyeket egy hír, amely arról szól, hogy a fiatal, illetve középgeneráció tagjai törvényileg kötelezhetők szüleik eltartására. Az amúgy is krónikus bérlemaradással küszködő Magyarországon még ezt is az aktív korosztály vállaira terhelni nem volt emberséges. A szülőtartás szigorítása mögött sokan nem ok nélkül feltételezik a nyugdíjrendszer közelgő összeomlását, azaz az állam diszkrét kivonulását az idősek biztonságának megteremtése mint kötelezettség alól.

 

http://mno.hu/vezercikk/szulotartas-magyar-modra-1344219

 

Bajban Vajna tévéje?

így kétfelé kell törlesztenie, ha el akarja kerülni a csődöt. A csatorna mérlegéből kiderült, a bevétel ugyan 2012 óta növekszik, de rendre mínuszban zár, és a viszonylag nyugodt, 1,5 milliárdos veszteséggel zárt 2014-es év után 2015-ben már megint 5,5 milliárdos veszteséget hozott össze. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1095146-bajban-vajna-teveje

 

Matolcsy a 2018-as választások alfája és omegája

 

Az idei év egyik legszórakoztatóbb/legijesztőbb interjúja jelent meg a 168 órában Lentner Csabával, az MNB PADS-alapítványának kuratóriumi tagjával, a közszolgálati egyetem tanszékvezetőjével, Matolcsy György jegybankelnök PhD-témavezetőjével.

Az interjú szórakoztató, hiszen eleve így kezdődik:

- Jó pár jegyzet. Ennyire készült?

- Mindenre készülök. Sejtem miket kérdez majd. Na let's go! 

És közben ijesztő is, mert amiket az MNB közgondolkodási műhelyének vezető szakértője ezek után mond, azokra ezek szerint tényleg készült, és nem csak pillanatnyi zavarában, meggondolatlanságból beszél össze-vissza.

Lentner Csaba legfontosabb állításai:

·         Matolcsynak szobrot kellene állítani. "Ha nem is jövő héten, de előbb-utóbb."

·         Az MNB-t ki akarják lőni, a polgári értelmiség azonban nem áll ki Matolcsy mellett. Lentner szerint az értelmiségnek aláírásgyűjtést kellene indítania, petíciót kellene közzétennie. "Hol van a Professzorok Batthyány Köre? A békemenetes barátaink? Kerényi Imre? Művészek, írók, költők, műfordítók? Ébresztő polgártársaim!"

·         "Az MNB pénze nem közpénz." Hiába mondja ezt már az ex-századvéges, Corvinus-rektor Lánczi András is, "ő politológus, nem közgazdász". Hiába mondja ezt az Alkotmánybíróság is, ők "nem kellő alapossággal jártak el". Sőt: "Hátba döfték Matolcsy Györgyöt."

·         "Fontos, hogy az MNB nyereséges legyen." Törvényt kellene alkotni az MNB nyereségéről. A korábbi jegybankelnök Surányi György alkotmányos mulasztást követett el, mert nem kezdeményezett ilyen törvényt. Hogy Matolcsy sem kezdeményezett ilyet? "Nem ez a lényeg."

·         A nemzetgazdasági minisztérium tevékenysége lelassult, amióta Varga Mihály irányítja, "a valós gazdaságpolitikai intézkedések a jegybanknál összpontosulnak."

·         "Matolcsy a nemzetgazdaság motorja."

·         "Matolcsy a 2018-as választások alfája és omegája."

·         A Matolcsy fejében levő szellemi muníció mozgatja a GDP-t.

·         Hogy nem volt közbeszerzés az alapítványoknál? "Aki dolgozik, az hibázhat is" - mondja erre Lentner.

·         Az MNB a maga módján segít fellendíteni az ingatlanpiacot. Például azzal, hogy a Matolcsy Györgyi felesége által polgármesterként irányított Balatonvilágoson üdülőt vesz. "Ott van a legtöbb napsütéses óra, az van a legközelebb Pesthez."

·         "Húsz éve vagyok Matolcsy György szellemi aurájában."

·         Matolcsy azért PhD-zik, mert erre is szüksége van ahhoz, hogy "több száz évre beírja magát a történelembe."

·         Lentner elárulja azt is, hogy a szocialista tervgazdálkodási rendszerben is lát hatékony elemeket. "Nem áll tőlem távol az 1968 utáni magyar modell."

 

http://index.hu/gazdasag/2016/05/26/matolcsy_a_2018-as_valasztasok_alfaja_es_omegaja/

 

Tokajban azt beszélik: borászatot vett Mészáros Lőrinc

 

A gázszerelőként indult milliárdos felcsúti polgármester lassan mindent felölelő céghálózatából egy tétel még biztosan hiányzott, egy tokaj-hegyaljai borászat, illetve birtok. A kormányhoz közel álló körökből egyre többen vannak, akiknek van Mádon vagy a környéken ilyesmije. Több tokaji forrás azonban egybehangzóan állítja, Mészáros Lőrinc most kipipálja ezt a rubrikát is. Ha ez igaz, úgy Orbán Viktor barátja talán birodalma egyik legjobb üzletét üti nyélbe, amennyiben valóban egy méretes, piaci és fejlesztési potenciálját tekintve is jelentős, több mint pusztán működőképes céget szerez meg.

A cég dolgozóival állítólag már közölték: a Dereszlát megveszi Mészáros Lőrinc, de ez egyelőre maradjon titok. Ahogy azonban az lenni szokott, többen nem tettek lakatot a szájukra, és mivel Tokaj-Hegyalján gyakorlatilag minden borászati cégnél van egy-egy ismerős vagy rokon, egy könyvelő, raktáros vagy borász, bárki, aki továbbadja az épp csak megszülető információkat, az állítólagos vásárlás híre annak rendje és módja szerint ki is szivárgott.

 

http://hvg.hu/kkv/20160526_tokaji_dereszla_meszaros_lorinc_kaoolcsai_laszlo_tokaji_bor_pezsgo_kiss_eliza_nemzeti_foldalap_orban_rahel_andy_vajna_andrassy_pinceszet

 

Tényleg, a rejtőzködő milliárdos Vajna felesége hány évvel fiatalabb nála?

Örömmel állapítottam meg, hogy Andy Vajna megújult TV2-je benne a megújultTények című tudományos-fantasztikus hírműsorral, benne Marsi Anikóval (ezért igazán érdemes volt hazajönni Ibizáról, Anikócska) nekiállt újfent leleplezni. Tény (hehe), hogy Kunfalvi Nóra eltűnése óta hatalmas hiányérzet kerülgetett, de most minden a helyére került bennem.

Hogy rögtön a rejtőzködő magyar milliárdosokkal, azok közül is éppen Soros Györggyel kezdték az úgynevezett tényfeltárást, külön boldogság számomra. Már csak azért is, mert reményeim szerint hamarosan következik a sorban Andy Vajna, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Garancsi István, Csányi Sándor és a hozzájuk hasonló, rejtőzködő, titokban tartani óhajtott, a magyar közpénzekkel semmilyen formában össze nem kapcsolható oligarcha és kőgazdag zsenik gyülekezete.

http://kolozsvaros.com/2016/05/26/tenyleg-a-rejtozkodo-milliardos-vajna-felesege-hany-evvel-fiatalabb-nala/

 

HAT ARANYOZOTT EZÜSTPOHÁR

 

Csontos János Magyar Idők

A hazai örökségvédelem az utóbbi években érezhetően új sebességfokozatba kapcsolt. L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára, miniszteri biztos a hazai műemlékvédelem figyelemreméltó aktualitásairól beszélt a Gloriettnek.

 

http://magyaridok.hu/gloriett/hat-aranyozott-ezustpohar-671053/

 

Külföldiként tálalta a kormány magáról alkotott véleményét a Heti Válasz

 

Kovács Zoltán olvasói levele a "Rólunk írták" rovatban jelent meg, miközben inkább a kormány írta saját magáról.

Politico brüsszeli uniós ügyekkel foglalkozó lap korábban arról írt, hogy a magyar eurokratáknak milyen nehéz lett a sora a magyar kormány politikája miatt, Kovács Zoltán szóvivő pedig egy, a lapnak küldött olvasói levélben próbált ellentmondani a befolyásos európai sajtóterméknek. Kovács az olvasói levelében fecsegésnek nevezte a cikkben írtakat és azt írta, Brüsszelben igazából csodálják a magyar kormány munkáját.

http://hvg.hu/itthon/20160526_Kulfoldikent_talalta_a_kormany_magarol_alkotott_velemenyet_a_Heti_Valasz

 

Emmi: a kötelezettségszegési eljárás Brüsszel bosszúja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint Brüsszel bosszút áll a kötelezettségszegési eljárással, amiért a kormány nem támogatja a bevándorlók betelepítését Magyarországra.

A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az Európai Bizottság a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

 

http://nol.hu/belfold/emmi-a-kotelezettsegszegesi-eljaras-brusszel-bosszuja-1617027

 

 

KÉSŐBB FOG IGAZÁN HIÁNYOZNI A DÉLI

 

Megtartani vagy lebontani? Mindkettő! Létezik minden előnyt egyesítő megoldás a budai fejpályaudvarra.

 

http://vs.hu/kozelet/osszes/kesobb-fog-igazan-hianyozni-a-deli-0525#!s65

Az orvos azt mondta az anyukámnak, hogy adjon a család vért, mert nem tudja másképpen megműteni

Az egészségügy állapota mindenki előtt ismert, túl sok újdonságot nem lehet elmondani. Mégis érdemes újra és újra beszélni róla. Nem csak érdemes, hanem kell is, hiszen mindannyiunkat közvetlenül érintő kérdés, ráadásul ezernyi sebből vérző, nagyon összetett rendszerről van szó.

Mindenki mást tapasztal meg belőle, attól függően, hogy éppen milyen problémával kell megküzdenie neki, vagy egy családtagjának.

Régóta keringenek hírek arról, hogy bizony a vérellátással is gondok vannak. Praktikusan már nem csak gyógyszert és vécépapírt, de bizony vért is vinnie kell magával a műtétre váró betegnek. A Facebookon sorra jelennek meg felhívások, amelyekben kétségbeesett családtagok fordulnak a nyilvánossághoz és vért kérnek balesetben megsérült, vagy/és műtétre váró hozzátartozójuk számára.

Természetesen időnként felbukkan a médiában egy illetékes, aki cáfolja ezeket a híreket és megnyugtató hangon közli: az ilyen felhívások hazugságok, szó sincs arról, hogy ne lenne elegendő vér a betegek ellátásához.

Ehhez képest kaptunk egy olvasói levelet, amit változtatás nélkül leközlünk.

http://kolozsvaros.com/2016/05/25/az-orvos-azt-mondta-az-anyukamnak-hogy-adjon-a-csalad-vert-mert-nem-tudja-maskeppen-megmuteni/

 

BARTUS LÁSZLÓ: FÁRAÓK SORSA

 Akik abban reménykednek, hogy Orbán Viktort észrevétlenül leválthatják, nem csak azt nem veszik figyelembe, hogy Magyarországon nincsenek szabad és demokratikus választások,de olyan alapvető törvényszerűségekre sincsenek tekintettel, mint a diktatúrák általános természete, és a diktátorok patológiás személyiségzavarának jellemzői.

Egyetlen diktátor sem képes önkorlátozásra, pszichés betegségük folytán minden érzékükkel a kontroll nélküli hatalom kiépítésére törekszenek. Patológiás személyiségük védekezése ez, mivel soha nem érzik biztonságban magukat. Amikor a potenciális diktátornak még vannak riválisai, és azokat tisztességtelen eszközökkel távolítja el, amikor a második és harmadik vonalba szorulnak vissza azok, akik a diktátorral együtt kezdték, az vészcsengő. Utolsó figyelmeztetés, hogy ezt az embert most lehet megállítani vagy soha. Különben menthetetlenül betölti a fáraók sorsát.

https://nepszava.us/blogs/news/111883654-bartus-laszlo-faraok-sorsa

 

LÁZÁR BEISMERTE: A TITKOSSZOLGÁLATOK MEGFIGYELIK AZ ELLENZÉKI SZERVEZETEKET

 

Alakul Orbánia illiberális diktatúrája, én pedig hajlamos vagyok legalábbis azt elhinni Lézer Jani mindenügyi miniszternek, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik a sötétben bujkáló másként gondolkodókat.

Azt gondolom, mindenki – még a migráncsozó fideszes is – megérti, hogy a titkosszolgálati jelentéseket nem a légből kapják, azok megfigyelések, lehallgatások, besúgók beszervezése, James Bondok beépítése alapján készülnek. Én ugyan nem hiszem el, hogy Soros pénzeli a Centrális erőtér minden ellenzőjét – már csak azért sem, mert a civil szervezeteket, az ellenzéket, a független sajtót nem veti fel a pénz –, de most nem is ez a legfontosabb új hír, hanem Lézer Jani beismerése. Hahó, kedves Brüsszel, ehhez mit szólsz? Európa-kompatibilis az ellenzék megfigyelése?

 

http://gepnarancs.hu/2016/05/lazar-beismerte-a-titkosszolgalatok-megfigyelik-az-ellenzeki-szervezeteket/

 

Halász: Átverték Magyarországot Gyurcsányék

 

Mesterházy Attilát (MSZP) és Halász Jánost (Fidesz) állította kamera elé a Pesti Srácok, hogy értékeljék az őszödi beszédet.

Mesterházy Attila MSZP-s politikus szerint a Fidesznek komoly szerepe van az őszödi beszéd körüli „hisztériakeltésben”. Halász János fideszes politikus szerint viszont azzal égették magukra a házat a szocialisták, hogy mindenki Gyurcsányra szavazott. Mesterházy úgy gondolja, nem volt csalás a 2006-os választásokkor, Halász szerint viszont „igenis, ez egy csalás volt, átverték Magyarországot Gyurcsányék”. A Pesti Srácok videója.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160526_halasz_atvertek_magyarorszagot_gyurcsanyek

 

Német pénzügyminiszter: Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz

Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz a menekültválságban – mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Berlinben. Schäuble szerint nem szolgálja Európa újraegyesítését, ha állandóan másokat kritizálnak a németek, és inkább a feladataikra kell koncentrálni, a szomszédokat, barátokat pedig meg kell próbálni megérteni.

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160526_nemet_penzugyminiszter_nem_minden_helytelen_amit_magyarorszag_tesz

 

Kifárasztás, megosztás, megfélemlítés: Orbán azt hiszi, legyőzte a tanárokat

Arcon köpte a tiltakozó pedagógusokat a kormány, és szemmel láthatóan élvezi is a helyzetet.

Természetesen hazudtak a tanároknak is. Mára ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a februárban előléptetett Palkovics László államtitkár megbízatásának nem a romokban heverő oktatási rendszer közösen kidolgozott reformja volt a célja, hanem a hangoskodók mielőbbi letörése. Ezt a feladatát Palkovics példásan teljesítette. Most még néhányszor bele is rúghat a legyőzöttekbe.

 

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/kifarasztas-megosztas-megfelemlites-orban-azt-hiszi-legyozte-a-tanarokat-99462

Fischer Iván-ügy: itt az antiszemitizmus legabszurdabb meghatározása

 

Tudták, hogy már az is antiszemitizmus, ha valaki szerint a zsidóknak több félnivalójuk lehet egy muszlimtól, mint a keresztényektől?

„Gondoljátok, hogy egy muszlim Tarlós minden további nélkül engedné Soros György házi komponistáját, Lagzi Lajcsiját érdekvédelmi tüntetésnek álcázva bazseválni a Vörösmarty téren?”

A Magyar Idők publicistája, Csontos János ezt a kijelentést eresztette meg Fischer Ivánról, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetőjéről minapi írásában. A mondat ízlésességén éppenséggel lehet vitatkozni – a „házi komponista”, a „bazseválás” és „lagzilajcsizás” például egy vitán felül álló kvalitású karmesterre igénytelen, és a szerzőhöz sem méltó megfogalmazás –, ténybeli alapján aligha. A Liberálisok nevű, szabad szemmel alig látható párt ügyvivője, Bodnár Zoltán ugyanakkor nem esztétikai és nem is faktuális kifogásokat támasztott a mű ellen, hanem bedobta az adu ászt, és kijelentette: a dolgozat „súlyosan rasszista és leplezetlenül antiszemita”.

Csontos ezt – teljes joggal – kikérte magának, és bejelentette, hogy ha Bodnár nem kér bocsánatot a vádért, be fogja perelni. Ekkor a Liberálisok fogadatlan prókátoraként megjelent a színen Gábor György, antiszemitizmus-ügyben mindig ugrásra kész filozófus (tessék mondani, ez már zsidózás?), és a mai Népszabadságban magyarázta el, szerinte mitől is rasszista a Magyar Idők publicistája:

http://valasz.hu/itthon/fischer-ivan-ugy-itt-az-antiszemitizmus-legabszurdabb-meghatarozasa-118797

 

Irodalomóra – a bíróságon

Csontos János, a neves író, költő, publicista, filmrendező perrel fenyegetőzik. Bodnár Zoltánt, a Liberális Párt ügyvivőjét készül bíróság elé citálni, akiről Csontos mélylélektanászként, analízisen innen, díványon túl, belelátva tudattalanjába úgy véli, „lelkileg máig nem tudja elviselni, hogy végül nem lehetett a Magyar Nemzeti Bank elnöke, míg Matolcsy György igen".

Bodnár bűne, hogy „súlyosan rasszista és leplezetlenül antiszemita" kijelentésként olvasta és értelmezte Csontos elhíresült strófáját, amely Fischer Iván helyreutasítására szolgált: „Gondoljátok, hogy egy muszlim Tarlós minden további nélkül engedné Soros György házi komponistáját, Lagzi Lajcsiját érdekvédelmi tüntetésnek álcázva bazseválni a Vörösmarty téren?" Az antiszemitizmus vádját visszautasítandó Csontos megkérdőjelezhetetlen tekintélyeket is sorba állít igaza mellett, szerény visszafogottsággal emlékeztetvén nyájas olvasóit, hogy „a Kárpát-medencei zsinagógákról szóló filmem díszbemutatóján, amelyet a holokauszt-emlékév Lázár János-féle állami pénzügyi alapjából finanszíroztak... szívhez szóló, megindító beszédet mondott Heisler András Mazsihisz-elnök és Ilan Mor izraeli nagykövet". Vannak tehát néki zsidó barátai, ezt jól jegyezzük meg a miheztartás végett.

 

http://nol.hu/velemeny/irodalomora-a-birosagon-1617017

Ömlik a magyar munkaerő külföldre

Világgazdaság

Oszlay András, a Takarékbank elemzője a KSH ma kiadott munkaerőpiaci adataira hivatkozva közleményében kiemelte: "Külföldi telephelyen 13 ezerrel többen - összességében 121 ezren- dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt."

 

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/omlik-a-magyar-munkaero-kulfoldre-470570

Óriási lett a bankprofit

Világgazdaság

A hitelintézetek a válság óta nem látott nyereséget értek el az első negyedévben. A profit megközelíti a 200 milliárd forintot, a hitelállomány egyelőre nehezen bővül.

 

http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/oriasi-lett-a-bankprofit-470544

Lángokban áll Franciaország

 

Az utóbbi hetekben a szokásosnál is durvább sztrájkhullám rázta meg Franciaországot. Az ok: a kormány kicsit fel akarja rázni az elkényelmesedett gazdaságot, és ezt a munkavállalókon akarja leverni. Konkrétan azt szeretné, ha kicsit többet dolgoznának, mint heti 35 óra, és néha azért ki is lehessen rúgni őket. Ez az embereknek nagyon nem tetszik, ami akár a futball-Eb-t is fenyegetheti. Összefoglaltunk mindent, amit tudni akarhat a francia balhéról, sőt még annál is többet!

 

http://index.hu/gazdasag/2016/05/26/ezert_all_langokban_franciaorszag_sztrajk_tuntetes_munkanelkuliseg_munkajog/

 

Csányi szemet vetett a Tescóra

 

Az OTP-nek és vezetőjének, Csányi Sándornak az érdeklődését is felkeltette, hogy a brit Tesco a visegrádi négyek területén működő Tesco Európát megfelelő áron eladná egy tőkeerős befektetőnek, de a lengyel reakciótól tartó Orbán Viktor kérésére elállt ettől.

 

http://www.origo.hu/gazdasag/20160526-csanyi-szemet-vetett-a-tescora.html

 

Saját cégét bízta meg közel 10 milliós munkával a polgármester, aki ijesztő káromkodásba fogott, amikor szembesítettük ezzel

A kiskunmajsai vezető jól megszavaztatta, hogy az általa vezetett önkormányzat kössön-e szerződést a helyi sportcsarnok üzemeltetésére. A nyertes pedig épp a polgi cége lett!

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/sajat-ceget-bizta-meg-kozel-10-millios-munkaval-a-polgarmester-aki-ijeszto-karomkodasba-fogott-amikor-szembesitettuk-ezzel-99479

 

175 ezer aláírás az Orbán–Habony-rezsim ellen

 

Az elmúlt hat év legsikeresebb népszavazási kezdeményezéseként értékelte Kész Zoltán független országgyűlési képviselő az általa indított Lopásgátló népszavazást. Az állami cégvezetők bérplafonjának eltörlésével kapcsolatos kérdésére az elmúlt napokig már 175 ezer támogató aláírás jött össze.

 

http://nol.hu/belfold/175-ezer-alairas-az-orban-habony-rezsim-ellen-1617037

Jöhet a kánaán! G.Fodor szerint az anyagi helyzetünk egyre javul

A magyar lakosság egyre optimistábban ítéli meg a gazdasági környezetet, a Századvég fogyasztói bizalmi indexének átlaga idén áprilisban mínusz 12,8-ra emelkedett az egy hónappal korábbi mínusz 15,73-ról; tavaly szeptemberben ez az érték még mínusz 28,11 pont volt - derült ki a Századvég Alapítvány háttérbeszélgetésén szerdán.

 

http://sztarklikk.hu/kozelet/johet-a-kanaan-gfodor-szerint-az-anyagi-helyzetunk-egyre-javul/266045#

 

Révész Sándor Hajrá, Novák!

 

Milyen lenne a középre húzott Jobbik? Kétszínű. Takarásban megtartja náci, rasszista, diktatúrapárti karakterét, benn tartja gyökereit­ a nyilasbarát, a népirtókat istenítő és a milliós tömeggyilkosságokat nem létezőnek tekintő internetes, baseballütős alvilágban. Semmi jele annak, hogy elszakadna a Kuruc.­infótól, a „becsület napját” ünneplő sok-sok helyi csoportjától, a legitim hatalom elleni brutális erőszak „hőseitől”. Másrészt meg pont oda húz „középre”, ahol a Fidesz van, csak erőteljesebb EU-ellenességet, piac­ellenességet, nyugat­ellenességet ígér. Akiket a Fideszben csak az zavar, hogy lopnak, és az unortodoxiá­juk hozadékát nem látják, azokat behozza az illiberális táborba a Jobbik, melynek még nem volt alkalma hatalmi pozícióban lopni, s amely következetesebben unortodox és illiberális politikát ígér. A középre húzás pedig elég lesz ürügynek, hogy a Jobbikot Orbán szalonképes koalíciós partnernek nyilvánítsa.

 

http://nol.hu/velemeny/hajra-novak-1616965

 

Veress Jenő Soros, az ágrólszakadt

 

Rejtőzködő milliárdosok címmel izgalmas sorozatot indított az állami kereskedelmi tévé. (Ami nem tévesztendő össze az állami államival.) Szóval Vajna producer, meg a Rogán Cili barátnője mindannyiunk örömére megújította a TV2 hírfolyamát, és ezen új műsorszámmal zárkózott fel a sorosozás élvonalába. Mert ki más lehetne a sorozat első hőse, ha nem az egyszemélyes háttérhatalom maga? A két újonnan beszerzett bemondó gyönyörűen végszavazza egymást, és csak úgy gördülnek ajkaikról a titkok, melyeket ez a gonosz ember az ő nagy rejtőzködésével mindeddig rejtegetett a magyar szemek és fülek elől.

A bejátszott riportban a következő narráció is elhangzott: „Soros György vagyonát 23 millió dollárra, azaz több, mint 6 milliárd forintra becsülik”. (Nem baki az élő adásban: felvett anyagot láttunk!)

A sorozat második része, gondolom, Mészáros Lőrincről szól majd. Neki sokkal több pénze van.

http://nepszava.hu/cikk/1095081-soros-az-agrolszakadt

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.