2016.május 26. Sajtószemle

A gyöngyösi gyermekjóléti szolgálat és a gyerekorvos mulasztása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy lassú kínok között éhen halt egy másfél éves kislány. Abban, hogy őt vagy nővérét nem vették korábban védelembe, kínos adminisztrációs hibák is közrejátszottak.

A sajtótájékoztatón elhangzott: hiba volt, hogy senki nem tett javaslatot a gyerekek azonnali kiemelésére, nevelésbe vételére, s az eljárások jogsértő módon elhúzódtak. Arra a kérdésre, hogy az idősebbik kislányt átmenetileg miért azoknál a nagyszülőknél helyezték el, akik a családot rendszeresen látogatva maguk is végignézték a kislány haláltusáját, a megyei gyámügyi főosztályvezető azt mondta: az intézkedésnél nem volt bizonyíték arra, hogy a nagyszülők alkalmatlanok lennének, s jelenleg a járási hivatal vizsgálja, megfelelő helyen van-e náluk a kislány. Molnár Márta megyei tiszti főorvos lapunk kérdésére közölte: vizsgálatuk szerint a védőnő nem hibázott, azt pedig, hogy a gyerekorvos mulasz­tott-e, jelenleg külső szakértő bevonásával vizsgálják.

 

http://nol.hu/belfold/egy-gyermek-ehenhalt-de-amugy-a-rendszerrel-nincs-nagy-baj-1616949

Nem követett el bűncselekményt Pukli István

Bűncselekmény hiányában még hétfőn megszüntette rendőrség a Tényi István magánszemély feljelentése nyomán közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával indított nyomozást – tudta meg lapunk.

Tényi feljelentésként értékelt és akként is kezelt bejelentése szerint Pukli Istvánnak, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának a tevékenysége miatt kellett felmondania az iskola egyik tanárának. Amikor ugyanis Pukli a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

„A felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, valamint kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. A helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő”.

Pukli – akit hivatalosan még nem értesítettek sem a nyomozásról, sem az eljárás megszüntetéséről – szerdán az ATV-ben arról beszélt, hogy az érintett tanár azonnal távozni akart az iskolából. Benyújtotta a felmondását, mire ő figyelmeztette, hogy ez esetben 60 napig még maradnia kell. Az azonnali távozás csak közös megegyezéssel lehetséges.

http://nol.hu/belfold/nem-kovetett-el-buncselekmenyt-pukli-istvan-1616887

Lázár kitart: agyő, orosz hitel!

Egy parlamenti kérdésre adott válaszában Lázár János arról beszélt, hogy a kormány a paksi orosz hitel kiváltására készül. A lépést az orosz hitelnyújtó pénzügyi nehéz­ségei mellett a brüsszeli vizsgálatok is indokolhatják.

„Magyarország pénzpiaci megítélése jelentős mértékben javult, Magyarország kész és képes lehet arra – akár a közeljövőben –, hogy ezt a hitelt pia­ci hitellel kiváltsa, amennyiben erre a pénzügyi feltételek megfelelnek, és a jelenleginél is kedvezőbb konstrukcióban tudunk megfelelő forrást biztosítani."

 

http://nol.hu/gazdasag/lazar-kitart-agyo-orosz-hitel-1616797

 

Vádlottak padján a menekültnek álcázott újságíró

 

Nyilas Gergely az Index munkatársa Georgij Kulakov kirgiz menekültnek adta ki magát, hogy személyes élményeket szerezzen arról, hogyan bánnak a hatóságok a menedékkérőkkel. Az újságíróGyőrben állt bíróság elé.

 

http://nol.hu/belfold/vadlottak-padjan-a-menekultnek-alcazott-ujsagiro-1616911

„Ilyen alapon Mátyás királyt is el lehetne ítélni”

 

Ilyen alapon akár Mátyás királyt is el lehetne ítélni, hiszen álruhában leplezte le a kolozsvári bírót – mondta a tanúkat képviselő ügyvéd a győri bíróságon, ahol az Index munkatársának, Nyilas Gergelynek a büntetőpere folytatódott. Az újságíró Georgij Kulakov kirgiz menekültnek adta ki magát, hogy személyes élményeket szerezzen arról, hogyan bánnak a hatóságok a menedékkérőkkel.

Az újságíró – a Népszabadság egykori munkatársa – saját élményei alapján tudósított az előállításáról, a röszkei átmeneti táborról, a buszútról, végül pedig a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának győri udvaráról, ahol eredeti szándéka és a portál ügyvédei tanácsára leleplezte magát. Színes, sorsokat is feltáró riportjában a szerző egyébként az előítéleteknél jóval kedvezőbb képet festett a menedékkérőkkel foglalkozó hatósági emberekről.

 

http://nol.hu/belfold/mi-a-kozos-matyas-kiralyban-es-georgij-kulakovban-1616909

 

Kovács László Ezt kapják be?

 

Rosszkedvűen olvasom az újabb óriásplakátok szövegét: „Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” Mit üzenjünk? Az Orbán-kormány szándéka szerint népszavazással üzenjük azt, hogy teszünk az ­Európai Unió Belügyminiszteri Tanácsának a döntésére, amely a menekülthullámmal járó anyagi terhek igazságos és méltányos megosztása érdekében tagállamonként meghatározza a befogadandó menekültek számát. A döntés menekültekről szól, nem gazdasági bevándorlókról, nem migránsokról és pláne nem terroristákról.

A nemzetközi jog szerint menekültnek az számít, akinek életét, szabadságát, emberi méltóságát hazájában háború, terrorizmus vagy diktatórikus rendszer fenyegeti, és ezért azt elhagyni kényszerül. Az ENSZ menekültügyi egyezménye szerint, amelyhez hazánk 1989 tavaszán csatlakozott, őket be kell fogadni, függetlenül attól, hogy melyik országból menekülnek és milyen vallásúak. Ugyanez következik az ­Európai Unió alapszerződéséből, amit a népszavazással megerősített 2004-es csatlakozással magunkra nézve kötelezőnek ismertünk el. Be kell fogadnunk őket, ahogy az 1956-os forradalom leverése után a nyugati országok befogadták a magyar menekülteket, és ahogy most is ezt teszik a menekültekkel – néhány kivétellel – az unió tagállamai és egy sor nem uniós ország.

Természetesen alapos ellenőrzés után. Nem kell befogadni azokat, akiket ilyen veszélyek hazájukban nem fenyegetnek, akiket csupán a jobb életkörülmények vonzanak

 

http://nol.hu/velemeny/ezt-kapjak-be-1616893

 

Csillag István Bye-bye, EU!

 

„Látjuk a ránk váró hajótörést,
Mégsem tehetünk semmit ellene,
Mert eddig gyáván eltűrtük okát.”

Shakespeare: II. Richárd 

A vége világos. Jövőre hazánk már nem tagja az Európai Uniónak. Ezt készítette elő a ­Brüsszel-ellenes szabadságharc eddigi összes csatája: a sajtószabadság korlátozásáért, a bírók kötelező nyugdíjaztatásáért, a bevásárlóközpontok külön megadóztatásáért, a nemzeti bank kormány általi ellenőrzéséért, a pálinkafőzés jogának szabadságáért, az idegenellenesség felszításával a migránskérdés közös megoldásának ellehetetlenítéséért, most pedig ezt szolgálja a kötelező betelepítés elleni népszavazás.

 

http://nol.hu/velemeny/bye-bye-eu-1616823

Lovas IstvánVerőemberek színe

Amikor a komondorozók is hallgattak

Magyar Hírlap

Az MSZP Országos Központja május 23-án Ide juttatta az országot a verőemberek kormánya: megtámadták az MSZP aláírásgyűjtőit címmel közleményt adott ki, amely azzal kezdődik, hogy „ismét működött a verőemberek kormánya által terjesztett agresszió”. A közleményből megtudjuk, hogy május 19-én a Puskás Ferenc Stadionnál három MSZP-s aktivista népszavazáshoz gyűjtött aláírásokat, amikor egy fiatal férfi rájuk rontott, egy hölgy kezét kicsavarta, üvöltözve sértegette az aláírásgyűjtőket, illetve az aláírókat. „Szerencsére a közelben tartózkodó készenléti rendőrök a stáb kérésére azonnal a helyszínre siet­tek, elfogták a menekülni szándékozó fiatalembert, és intézkedést indítottak ellene.”

Értjük, ugye: a hatalom eszköze, a rendőr, nem a kormány úgymond lélektanilag felkészített verőembere, hanem a megtámadott segítségére sietett, és a tettest a bíróság elé állítják. Mint Kazahsztánban vagy a Nyugat szerelmetes Üzbegisztánjában, Szaúd-Arábiában és más helyeken történne, ugyebár.
Ami az MSZP közleményét illeti, ezúttal logikailag is túlbukfencezi magát a szokásos összeesküvés-elméleteken.

Az ellenzéki közleményekre rendszeresen reagáló kormány erre nem reagált, ami súlyos hiba.
Donald Trump annak köszönheti, hogy népszerűségében megelőzte Hillary Clintont, hogy igen okosan alkalmazza Saul Alinsky negyedik szabályát: „Kényszerítsd ellenfeleidet, hogy elismerjék saját szabályaikat és értékeiket.”

http://magyarhirlap.hu/cikk/56372/Veroemberek_szine

Királyi albérlet a Várban

Könnyen előfordulhat, hogy Lázár János hamarosan egy, mondjuk épp lapunk karikaturistája, Pápai Gábor által rajzolt Lázár-portréval találja szemben magát a Karmelita kolostor felújított épületében, a kancelláriaminiszter ugyanis - állítása szerint - eddig egyetlen személyes ambíciót vitt az új kormányzati központ létrehozását szolgáló nagyszabású építkezésbe: politikusi karikatúrákat látna szívesen a mellékhelyiségekben. Orbán Viktor kormányfő és a Miniszterelnökség költözködési tervei hónapok, sőt, évek óta lázban tartják a közvéleményt, ám Lázár szerint "semmi titok nincs", az új rezidencia pedig a kormányzás szimbóluma lesz - kívül és belül egyaránt.

Majd a megfelelő időben megbeszélik, ki fogadja be a kormányfőt, vagy ki kivel bútorozik össze ideiglenesen, ha kell - mondta Lázár János lapunk kérdésére: ő, vagy éppen Semjén Zsolt nyújt majd menedéket Orbán Viktornak a jövő év végére elkészülő Karmelita kolostorban, ideiglenesen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott ugyanis virtuális idegenvezetést a budai Várnegyed, s elsősorban a kancelláriának jövőben otthont adó épületegyüttes rekonstrukciójának útvesztőjében újságíróknak, kedd este a Honvéd Főparancsnokság - úgy tűnt, jelentős részben már megújult - épületében. A kancelláriaminiszter - alig kétórásra nyúlt - beszámolója szerint a három (most Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ő maga mint Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal Kabinetirodát vezető) miniszter által birtokolt budavári iroda mellett a Karmelitában lesz még legalább egy, államtitkári szintű, de miniszter fogadására alkalmas szoba is, amelybe akár Orbán, akár "más miniszterelnök" is beköltözhet majd, uszkve húszéves időtartamban. "A miniszterelnök, mármint a mindenkori, nem feltétlenül a mostani", ugyanis csak ideiglenesen bútorozik be a Karmelita kolostorba, a végcél a Sándor-palota bevétele az államfő - Lázár szavai szerint "a következő köztársasági elnök" - várpalotába paterolása után. A dunai panorámájú, vélhetően az új, botrányos erkélyt is magáénak tudó szoba hivatalosan a miniszterelnök helyettesének elhelyezésére szolgálhat majd, de nem féltjük Semjén Zsoltot attól, hogy adott esetben ne engedné át a helyét Orbánnak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1094981-kiralyi-alberlet-a-varban

Titkolják a cafeteria átalakításának tervét

Szinte semmi nem derült ki eddig, mi a kormány és a kormánypárt terve a cafeteriával, milyen átalakításokat terveznek a jövő évtől. Pedig hamarosan választ kell adni a tervezett irányról, miután a kormány az Unió bírósága előtt elvesztette az Európai Bizottsággal (EB) szemben indított pert, így június 15-éig el kell küldeni a Bizottságnak az elképzeléseket tartalmazó csomagot.

 

http://nepszava.hu/cikk/1095040-titkoljak-a-cafeteria-atalakitasanak-tervet

 

“Köztisztviselő vagyok, nem kutya” – interjú a VII. kerületi bérlakásbiznisz miatt kirúgott jogásszal

A VII. kerületi bérlakásbizniszre felfigyelő Németh Márton 2010 óta dolgozott a Főpolgármesteri Hivatalban. Három évig a humán-főosztályon, majd 2013 decemberétől a főjegyzői iroda jogi koordinációs referatúráján, ahol a közgyűlési és bizottsági előterjesztések jogi megfelelőségét vizsgálta. Az Átlátszónak mondja el elsőként, miként vette észre az erzsébetvárosi ingatlanügyeket, és hogy szűnt meg a munkaviszonya, miután jelentette a gyanús eseteket a feletteseinek.

A VII. kerületi önkormányzat 2014-ben és 2015-ben több Király utcai lakást is eladott a bérlőknek, akik a vásárláskor akár 70 százalék kedvezményt is kaphattak. Sokan közülük néhány hónappal később továbbértékesítették a lakásukat, több esetben kétszer annyiért, amennyi a lakás forgalmi értéke volt az önkormányzat által készített ingatlanbecslés szerint – és négyszer-ötször drágábban annál, amennyiért megvették a VII. kerülettől.

 

https://atlatszo.hu/2016/05/25/koztisztviselo-vagyok-nem-kutya-interju-a-vii-keruleti-berlakasbiznisz-miatt-kirugott-jogasszal/

„Csorog a trágyalé a nyakunkba”

Eljött a kezdet vége – fogalmazott tegnap az MMA újabb öt évre megválasztott főtitkára, Kucsera Tamás Gergely

Az MMA-közgyűlésen provokáció nélkül is kimondták, hogy hamis bálvány a Nobel-díj és az Oscar-díj. De volt gonosz boszorka és táltos ló is. Fekete György szerint pedig szeretni kell a Liget-projektet.

„Ez a hamis bálvány lehet egy Nobel-díj vagy egy Oscar-díj”

– fogalmazott Pap Gábor, eltéveszthetetlen utalást téve a nemrég elhunyt Kertész Imre, illetve a Saul fia című film elismeréseire. Az igazi táltos mindeközben a szemétdomb alján hever, velünk együtt. És csorog a trágyalé a nyakunkba. Feladatunk, hogy talpra álljunk, és elvigyük a táltost a boszorkányhoz. És már nincs messze a boszorkánytanya határa – biztosított bennünket a szebb jövőről Pap Gábor. Szavait a díszteremben és a sajtószobában is hatalmas taps fogadta. Igaz, díjazását a köztestület tizenöt tagja nem támogatta.

http://mno.hu/grund/csorog-a-tragyale-a-nyakunkba-1343884

Kitiltott RTL-es riporter - "Hazudik a Fidesz"

Az RTL Klub riporterét érintő kitiltással kapcsolatban a sajtóban megjelent kormánypárti állítások nem felelnek meg a valóságnak - közölte Bárándy Gergely és Harangozó Tamás

A Törvényalkotási bizottság szocialista tagjai jelen voltak a riport időpontjában, és határozottan állítják, hogy az ülés megkezdésének nem az volt az akadálya, hogy az RTL munkatársa Vas Imre fideszes képviselőt kérdezte. Mint írták, a felvétel soránsemmilyen atrocitás nem történt, hangos szó el nem hangzott, a bizottság vezetése részéről figyelmeztetés nem történt, s Vas sem tiltakozott. Az MSZP-s politikusok szerint "a házelnöki posztot a kommunista időkre jellemző házmesterként felfogó Kövér Lászlónak sem az fáj, hogy a sajtó nem a kijelölt helyen forgat, hanem az, hogy egyes, a Fidesz által még meg nem szállt sajtóorgánumok mernek a propagandaminisztérium által előírt kérdések helyett valódiakat is feltenni".

 

http://nepszava.hu/cikk/1094980-kitiltott-rtl-es-riporter---hazudi

k-a-fidesz

Íme a toplista, amelyen Habony Vajnát és Mészárost is beelőzte

A világ akkorát fordult egy év alatt, mintha új kormány alakult volna - írja a Világgazdaság annak kapcsán, hogy megjelentette az üzleti döntéshozók toplistáját. Ha elkezdi böngészni a neveket, még a sokat megélt sajtómunkás is tátja a száját.  

Második alkalommal állítottuk össze a legbefolyásosabb magyar üzleti döntéshozók tablóját, a 101-es lista a Manager Magazin dupla számában jelent meg. A világ nagyot fordult egy év alatt: a Simicska-birodalom nehezen tartja pozícióját, az új oligarchahálózat pedig gyorsabban épül fel, mint azt bárki gondolná.

 

http://www.vg.hu/kozelet/ok-a-legbefolyasosabb-magyarok-kesz-a-lista-470476

Dühös tanárok szállják meg a Várkert Bazárt júniusban

Üzennünk kell a kormánynak, hogy ők is megértsék: az az irány, amellyel a közoktatásról gondolkodnak, tragikus. Nem szolgálja sem a gyerekek, sem az iskolák jövőjét. Az Európai Unióban az oktatásra GDP arányosan csak Görögország költ kevesebbet hazánknál - olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményében.

 

http://nepszava.hu/cikk/1095016-duhos-tanarok-szalljak-meg-a-varkert-bazart-juniusban

A bukás

Szerető Szabolcs Magyar Nemzet

Tíz év elteltével sem érti Gyurcsány Ferenc, hogy mi a baj az ő nagy „igazságbeszédével”. A foglyává vált, szektásodó híveivel ezt a szöveget magyarázzák újra és újra, tragikomikus módon valamiféle identitást is alapoznának rá. Talán mert nincs más nekik. Ezt a harcot viszont nem lehet megnyerni. Azzal pedig, hogy a botrány után az MSZP és a néhai SZDSZ összezárta sorait Gyurcsány mögött, s a ciklust kitöltve végigjátszották a meccset, csak megágyaztak a Fidesz–KDNP kétharmadának.

A bukott miniszterelnök egykor egész Magyarországé volt, ma már csak a baloldalinak nevezett tábor problémája. A megújulás legfőbb gátja ő, aki előbb szétszakítani próbálta az MSZP-t, majd hangos és erőszakos híveivel kívülről gyakorol nyomást anyapártjára, hogy a választók nagy többségét taszító szereplőként is részese legyen a mindenkori baloldali-balliberális összefogásnak. Öröksége azonban – a lefegyverző gátlástalanság, a küldetéstudat és cinizmus sajátos elegye, a tettekért viselt felelősség vállalására való képtelenség, a politika morális dimenziójának figyelmen kívül hagyása, a valódi kormányzás kampánnyal való helyettesítése, népnevelési szándékú reformdüh – számos jel szerint túlélte eljelentéktelenedését.

http://mno.hu/vezercikk/a-bukas-1344025

 

Megtudtuk: metróállomást vesznek a BKV-tól Habony izraeli barátai

 

Értesüléseink szerint a Princess pékséglánc tulajdonosainak privatizálják a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Sorra megerősítik a Demszky-korszak leghajmeresztőbb BKV-szerződéseit. A haszonélvezők: SZDSZ-kegyencből Habony Árpád barátjává vált offshore-lovagok, a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Shabtai Michaeli és Michael Gagel – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból. AMandiner egy áprilisi Tarlós István-interjúban már érzékeltette, hogy a BKV kivételezik a Princess-csapattal, az Átlátszó pedig jelezte: akár az M3-as metró üzemszünetéből is profitálhatnak a miniszterelnöki főtanácsadó emberei.

http://valasz.hu/itthon/megtudtuk-metroallomast-vesznek-a-bkv-tol-habony-izraeli-baratai-118753

 

AZ ISZLÁM CSAK ESZKÖZ EGY MAGASABB SZINTŰ POLITIKAI JÁTSZMÁBAN

MAGYAR DEMOKRATA

Magyar Idők Online

Európának vissza kell térnie keresztény gyökereihez, különben elvész. A helytállás pedig Isten parancsa a magyarok számára – nyilatkozta a Magyar Demokratának Márfi Gyula veszprémi érsek.

http://magyaridok.hu/belfold/az-iszlam-csak-eszkoz-egy-magasabb-szintu-politikai-jatszmaban-696037/

 

ROBIT BETÁMADTÁK, SCHIFFER A …BA KÜLDTE A FIDESZESEKET

Teveli Zoltán Magyar Idők

Egy malom összedőlése kapcsán posztolt egy sistergőset Schiffer András, ahol az említett épület összeomlása kapcsán így üzent a Fidesznek: „Na elmennek a ***-ba!”.

Ki ne emlékezne Horn Gábor klasszikusára, aki egy gyurcsányi szösszenetet kommentált eképpen: Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a ***-ba!

Úgy látszik, a ballib oldalon a ***-ba küldés a politikai közbeszéd alapegysége. A stílus pedig, maga az ember.

http://magyaridok.hu/belfold/robit-betamadtak-schiffer-ba-kuldte-fideszeseket-696097/

NÉMET KÖZTELEVÍZIÓ: MAGYARORSZÁGRA MENEKÜLNEK NÉMETEK A MIGRÁNSOK MIATT

MTI

Egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a menekültektől való félelem miatt – tárta fel a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora.

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-koztelevizio-magyarorszagra-menekulnek-nemetek-a-migransok-miatt-698482/

A kormány közvélemény-kutatói már látják az új szociális népszavazást

A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a "kényszerbetelepítést"

Nem nyilvános Nézőpont-kutatás: nagyon kínos eredmények a kormánynak

Nem véletlenül nem hivatkozik a kormány a belső VIP-jelentésre. Pedig sok mindent megmagyaráz: katasztrofális az oktatáspolitika megítélése, és a adópolitikának is az ellenkezőjét akarják.Tovább

- derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából. Az ezer ember megkérdezésével, májusban készült telefonos felmérés alapján a kényszerbetelepítést a magyarok 77 százaléka már a plakátkampány beindulása előtt elutasította. A Századvég a múlt héten hasonló kvóta-elutasítási arányt publikált, Habonyék 82 százalékra mérték a "nem"-ek arányát. Azonban mindkét cég kutatását érdemes nagy fenntartással kezelni, mivel erősen kötődnek a kormányhoz. A Nézőpontról például nemrég derült ki, hogy a valódi közhangulatot csak a Fidesz belső használatra szánt VIP-felmérések mutatják meg.

http://index.hu/belfold/2016/05/25/nezopont_kvotaellenes_nepszavazas/

Marsi Anikóval ment neki Sorosnak a TV2 - videó

Leleplező heti sorozatot indított a "rejtőzködő magyar milliárdosokról" a TV2, amelynek első riportja arról a Soros Györgyről szólt, akit Lázár János éppen ma vádolt meg ismét a magyarországi ügyek befolyásolásával. A Tények Extra a kormányzati sorosozást most azzal egészítette ki, hogy a milliárdos megverte a feleségeit és fojtogatta a szeretőit.

Támadásba lendült Soros György ellen az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 is, amely a Tények Extra szerdai műsorában a magyar milliárdos magánéletével foglalkozott.

Marsi Anikó már a felkonferelásban elrettentő információkat közölt az Orbán-kormány által ellenségként kezelt Soros Györgyről. Elmondta, hogy a milliárdos megverte a feleségeit, fojtogatta a szeretőit és "szaftos kis történetekkel" szerepel az amerikai lapok címoldalán.

http://hvg.hu/itthon/20160525_soros_tv2

 

Távozik az Indextől Spirk József

Írta: Stumpf András

A Népszabadság Online-nál folytatja Spirk József. A hír, hogy az egyik meghatározó politikai újságírót „kirúgják éppen” az Indextől, pletykaszinten múlt héten jutott el a Mandinerhez. Meg nem erősített értesülések szerint Spéder Zoltán tulajdonos az Orbán Gáspár TEK-általi kimenekítéséről szóló, Lázár János által kacsának titulált írás miatt orrolhatott meg Spirkre.

http://media.mandiner.hu/cikk/20160524_tavozik_az_indextol_spirk_jozsef

GFG a három nyolcason: Simicska menekül

G. Fodor Gábor

Eladja ingét, gatyáját. 

http://888.hu/article-gfg-a-harom-nyolcason-simicska-menekul

Balog: A Hír TV-nek nem tudok nyilatkozni

Hír TV

Nem tagadta Balog Zoltán, hogy szóba került volna államfővé választása. Korábban a Népszabadság írt arról: Orbán Viktor hozta szóba a humán miniszter köztársasági elnökké való jelölését, a lap információ szerint azonban a miniszterelnök szerint vannak, akiket zavarna, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök is református vallású.

– Ha mégis megkérdezné Öntől, hogy vállalja-e, mi lenne?
– Na, ne hülyéskedjünk…
– Még nincs 2017, de megkérdezheti.
– Azt, hogy fő a józanság. Ilyen kérdést józan állapotban nekem nem lehet feltenni” – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/balog-a-hir-tv-nek-nem-tudok-nyilatkozni-1343294

Exkluzív: Wyomingi offshore cég állt a vs.hu mögött

Egy wyomingi offshore-cég volt tavaly a vs.hu többségi tulajdonosa – derítette ki szlovák kollégák segítségével az RTL-Híradó. Ez az az internetes lap, amely 2015-ben több mint 500 millió forint közpénzt kapott a jegybanki alapítványoktól úgy, hogy erről csak egy nagyon szűk kör tudott. Mivel Wyomingban egyáltalán nem kell megnevezni az alapításkor, hogy valójában ki áll a cég mögött, így lehetetlen megtudni azt is, ki profitált a támogatásokból.

 

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/offshore

Kilövi a Fidesz a 189 éves Ruszwurm Cukrászdát

Évek óta tartó vitát akar lezárni az I. kerületi vezetés azzal, hogy ellehetlenítené a budai Várnegyedben található, 189 éves Ruszwurm Cukrászdát. Néhány napja rendőrök és közterület-felügyelők mindenféle írásos végzés nélkül kihúzatták a székeket a vendégek alól.

Múlt csütörtökön rendőrök és közterület-felügyelők jelentek meg a Mátyás-templom közelében található Ruszwurm Cukrászdánál, és közölték: a hely teraszengedélyét visszavonták, így azonnal be kell pakolni a székeket és az asztalokat. A vendégeket – köztük külföldi turistákat is – fel kellett állítani, holott semmilyen hivatalos végzés nem volt a közterület-felügyelet munkatársainál, akik annyit mondtak, hogy a polgármester utasítására intézkednek.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/kicsinalna-az-orszag-egyik-leghiresebb-cukraszdajat-a-budavari-onkormanyzat-99452

Mészáros Lőrinc bankára: Csányi Sándor

Mészáros Lőrinc gázszerelőből lett polgármesterből lett multimilliárdos vállalatbirodalom-tulajdonos bámulatos gyarapodását dermedten figyeli az ország, vagyonosodása mindannyiunk számára példaként szolgál:

ha elég keményen dolgozunk, belőlünk is lehet milliárdos.

Mészáros Lőrinc talán nem is saját jogon lett ilyen gazdag, hanem valójában valaki más vagyona van az ő nevén – gondolják sokan, de ez nyilvánvalóan rosszhiszeműség, összeesküvéselmélet. A cégiratok nem hazudnak: Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmában tényleg Mészáros Lőrinc a tulajdonos.

És Mészáros Lőrinc a magyar Steve Jobs, született gazdasági zseni. Elég egy grafikon, hogy áttekintsük a szédületes tempót, ahogy a felcsúti sikervállalkozó cégei gyarapodnak.

http://444.hu/2016/05/25/meszaros-lorinc-bankara-csanyi-sandor

Direkt 36

Így segítette a Miniszterelnökség Orbán vejének közbeszerzési sikereit

Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy tudtak-e arról, hogy az engedékeny ellenőrzésekkel az Eliosnak kedveztek, de nem adtak konkrét választ a kérdésünkre. Megkérdeztük azt is, hogy Orbán Viktornak volt-e tudomása arról, hogy a saját hivatalában ellenőrzik azoknak a közbeszerzéseknek a kiírásait, amelyekben a veje cége érdekelt volt. A Miniszterelnökség szerint az ellenőrzéseket végző főosztály „napi működését nem a miniszterelnök irányítja, egyetlen közbeszerzési eljárásra, vagy annak ellenőrzésére nem gyakorolt, nem gyakorolhat befolyást”.

Tiborcz István közölte, hogy nem beszélt soha apósával az Elios közbeszerzéseiről. „Miért beszéltem volna? Családi ügyekről szoktunk beszélgetni, nem másról” – mondta május 11-én, amikor a Bocuse D'or szakácsversenyen sikerült elcsípnünk néhány mondatra.

http://444.hu/2016/05/25/igy-segitette-a-miniszterelnokseg-orban-vejenek-kozbeszerzesi-sikereit

Eximbankos hitelből épül magyar húsüzem Moszkvától néhány kilométerre

Szijjártó Péter magyar és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten. Lavrov, aki az ukrajnai háború kitörése óta először jött Magyarországra, néhány héttel egy NATO-csúcstalálkozó és egy Európai Tanács-ülés előtt érkezett ide, a látogatásáról Szijjártó szerint még Orbán és Putyin állapodott meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök négy gazdasági együttműködési megállapodást kötött.

http://444.hu/2016/05/25/eximbankos-hitelbol-epul-magyar-husuzem-moszkvatol-nehany-kilometerre

Tovább száguldozik Felcsúton a Váradi Andrást halálra gázoló idős férfi

Megrekedt a Bicskei Járóbíróságon Váradi András, a tragikus körülmények között elhunyt alcsúti juhász halálának körülményeit tisztázni hivatott eljárás.

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, mire Magyar György ügyvéd pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. De az áprilisra ígért új tárgyalás egyelőre csúszik.

M. Ferenc a legutóbbi bicskei tárgyaláson azt mondta, sajnálja a történteket, de nem érzi magát bűnösnek. És nem volt hajlandó vallomást tenni. Itt derült ki, hogy hajlott kora ellenére továbbra is autót vezet, és az elmúlt években két alkalommal is szabálysértési eljárást indítottak ellene. Egyszer gyorshajtás, egy másik alkalommal pedig a záróvonal átlépése miatt. Mindkét szabálysértést Alcsútdoboz és Felcsút között követte el.

 

http://nol.hu/belfold/csak-a-letrat-foglaltak-le-1616803

Eperjes a migrációról és a hatalomról: „Fiam, mindig tudd a mértéket!”

 

Megkérdeztük Eperjes Károlyt, a Fidesz-kormányzás hetedik évében tapasztalja-e annak a jeleit, hogy a hatalom korrumpál. Illetve: hogyan értelmezi Ferenc pápa befogadáspárti nyilatkozatait? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„A Fidesz egy nagy szellemi akol. Vannak benne kereszténydemokraták, nemzeti liberálisok, vannak, akik a liberalizmust már eldobták, és egyre nemzetibbek, de vannak, akik sajnos még liberálisok. Őket parentálni, szakmai tudásukat a jó célra felhasználni nem könnyű kormányzói feladat. A böszmeségre kétszer adott nekünk az Isten kétharmadot, de figyelmeztetést is kaptunk Veszprémben és Tapolcán. Úgy érzékelem, a helyes mértékre szólít fel minket az Isten. Hogy kit, mikor, hogyan, én nem ítélhetem meg.”

A színművészt arról is kérdeztük, hogyan értelmezi Ferenc pápa befogadáspárti nyilatkozatait, ami alapján sok bírálat éri a kelet- és közép-európai országokat, és hogy két évvel a Nemzeti Színházból való távozása után lát-e elég szakralitást a magyar színházakban.

http://valasz.hu/kultura/eperjes-a-migraciorol-es-a-hatalomrol-fiam-mindig-tudd-a-merteket-118749

Jönnek a felhőkarcolók Budapestre? Itt az első 120 méteres ház terve

Ha nem a kormányzattal szimbiózisban működő Garancsi István építtetne felhőkarcolót, nem vennénk komolyan az ötletet. De hát ő építteti…

Ha a Market Zrt., vagyis a Videoton-tulaj Garancsi István építkezéseiről írunk, valahogy mindig az „egyfelől-másfelől” megközelítést kell alkalmaznunk. (Lásd például itt és itt.) Mert egyfelől örömteli, ha Budapest szégyenfoltjai, elaggott épületei vagy rozsdaövezetei megújulnak, átalakulnak – másfelől azonban az érintett projekteknek általában van vitára ingerlő részlete is.

A Kopaszi-gátra tervezett, tegnap bejelentett BudaPart-gigafejlesztés például nyilvánvalóan jót tesz majd a XI. kerületnek, hiszen az 54 hektáros fejlesztési terület nagyobb része közpark marad – azaz a mai közösségi funkciók nem vesznek el és talán át sem alakulnak igazán. Az sem rossz előjel, hogy a Market és a projekthez pénzügyi befektetőként csatlakozó katari uralkodócsalád a dán Adept építészirodát bízta meg a tervezéssel – hiszen ez a csapat a skandináv országokban a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével rehabilitált több városnegyedet.

http://valasz.hu/itthon/jonnek-a-felhokarcolok-budapestre-itt-az-elso-120-meteres-haz-terve-118755

„NEM találunk munkaerőt!” – Kedves Magyarország, mi van itt?

Egy komplett évfolyamnyi Munkaügyi Szemle – amennyiben létezik még olyan – is elegendő ihletet nyerhet a budai Pékműhely tegnap reggeli Facebook-posztjából (valamint a hozzá érkezett kommentekből), melyben a tulaj Vajda József minden vásárlójától bocsánatot kér a nem elegendő mennyiségű áru miatt. Idézet:

„Kedves Barátaim! Szeretnék pár gondolatot megosztani veletek és a bocsánatotokat kérni! Azért szeretnék elnézést kérni, mert gyakran nincsen elegendő mennyiségű kenyér. A kollégáim és én is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy mindenki hozzá tudjon jutni jó minőségű kenyérhez, de nem tudunk eleget sütni. Ennek a legfőbb oka, hogy NEM találunk munkaerőt! Nem csak péket nem találunk, aki szereti a munkáját és dolgozni szeretne, de megbízható pultost vagy futárt sem. Ha 10 jelentkezőből egy sem jön el a megbeszélt időpontra (mielőtt bármit is megkérdezne, pl. munkaidő, fizetés stb), akkor még esélyünk sincsen felvenni valakit! Az ország egyik fele arról panaszkodik, hogy nincsen munka, míg az én környezetmben lévő vállalkozások nagyrésze arról, hogy nincsen ember, aki dolgozi akar. Nos, ezért nincsen elegendő kenyér vagy ezért nem nyílnak Pékműhelyek szerte a városban. [...] sok szeretettel, Vajda József”

http://valasz.hu/itthon/nem-talalunk-munkaerot-kedves-magyarorszag-hat-mi-van-itt-118740

Szintet lépett a kampány Amerikában: lángoló utca, törés-zúzás

 

A tegnapi washingtoni előválasztás után Donald Trumpnak már csak nyolc delegált hiányzik a többséghez a jelöltállító gyűlésen. Persze, hogy ő lesz az elnökjelölt, az hetek óta eldöntött tény, legfeljebb az meglepő, hogy nehéz lett volna elképzelni pár hónappal ezelőtt, hogy formálisan előbb szerez többséget, mint a demokratáknál Hillary Clinton, akinek nem nyolc, hanem nyolcvan delegáltra van még szüksége.

De a Trump-kampányban most nem is az az érdekes, ami Washingtonban történt, hanem ami egy új-mexikói kampányeseményen. Ahol a Trump-ellenes tüntetés erőszakba torkollt, a demonstrálók tüzeket gyújtottak, köveket dobáltak, betörték a konferenciaközpont kapuját, egyes beszámolók lövésekről is írnak, bár ezt hivatalosan senki nem erősítette meg.

http://valasz.hu/vilag/szintet-lepett-a-kampany-amerikaban-langolo-utca-tores-zuzas-118748

Motozás, detektorok, dróntilalom jön a foci-Eb-n

 

Három hét múlva indul a foci-Eb abban a Franciaországban, ahol jelenleg is rendkívüli állapot van érvényben. A 2,5 millió – köztük 40 ezer magyar – szurkolót szigorúan átvizsgálják majd, és mobil konzulátusi szolgálat is rendelkezésükre áll. A biztonságiaknak a drónok ellen is készülniük kell.

 

http://hvg.hu/itthon/20160525_foci_eb_biztonsag_franciaorszag_terrorveszely

 

Lázár: titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros magyarországi befolyását

 

Miután a magyar kormány a múlt héten Amerikával is nyilatkozatháborúba bonyolódott a migránsválság kapcsán, megkérdeztük Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vannak-e közvetlen bizonyítékaik, amelyekből kiderül, „hogyan tolja” Soros a migránsügyet Magyarországon.

 

Lázár: Soros György, a Demokrata Párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy helyet csináljon a nézeteinek. A kancelláriaminiszter szerint arra lehet számítani a következő időszakban, hogy

Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

„A migránskérdésről elhangzó demokrata megszólalások mögött is Sorost halljuk, hiszen a legfőbb szponzora annak a politikai oldalnak. Ő így harcol a meggyőződéséért, mi a magunk módján” – érvelt Lázár, aki szerint nincs is más bizonyítékra szükség, miután Soros maga „coming out”-olt, amikor elismerte, hogy Orbán Viktor a legveszélyesebb európai ellenfele.

Arra a felvetésre, miszerint ennél azért egy árnyalattal közvetlenebb bizonyítékokra is szükség lenne ahhoz, hogy a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros György befolyási övezetének tekintsük, Lázár azt mondta:

természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160525-lazar-titkosszolgalati-jelentesek-bizonyitjak-soros-magyarorszagi-befolyasat

 

Gyurcsány sajnálja, hogy csúnyán beszélt az őszödi beszédében

 

Minden napra ígért egy kisvideót Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédjének 10. évfordulója alkalmából. Ma reggel már a harmadik videót tette közzé az egykori miniszterelnök.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160525-gyurcsany-sajnalja-hogy-csunyan-beszelt-az-oszodi-beszedjeben

 

Újabb részletek a Novák-dokumentumból! – A Jobbik százmilliójából Vona bizalmasának Iránytű Intézete vett volna pártszékházat?

Portálunk további részleteket közöl Novák Előd alelnökjelölti programjából, amelyben szó esik a jobbikos székházmutyiról, Simicska Lajosról és Vona Gábor elnök politikájáról, puhulásáról. Novák alelnökjelölti programjában nem állít kevesebbet, mint hogy “Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes kft.-je, az Iránytű Intézet jobbikos pénzből vett meg egy százmilliós székházat, de miután az elnökségben néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt, a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen”. A PestiSrácok.hu úgy tudja, Vona Gábor, valamint legfőbb bizalmasa és barátja, az Iránytű Intézetet alapító Forrai Richárd Óbudán szemelt ki székháznak egy ingatlant, amelybe az intézet is beköltözött volna. A PestiSráck.hu birtokában lévő programjában Novák azt is nyomatékosítja, hogy a Jobbikon belül Simicska érinthetetlen, pedig a politikus szerint “semmilyen bűnözői körrel nem szabad kiegyezni”. Novák állítja, jelölésével megkondítható a vészharang a Jobbikban és a párt vezetésében.

 

http://pestisracok.hu/ujabb-reszletek-novak-dokumentumbol-jobbik-szazmilliojabol-vona-bizalmasanak-iranytu-intezete-vett-volna-partszekhazat/

 

Nyakunkon a devizahiteles válság újabb hulláma

 

Januártól ismét elkezdett növekedni a 30 napnál nem régebben nem törlesztő lakáshiteles adósok száma. A Magyar Nemzeti Bank statisztikájának a romlását az a csalódottság okozhatja, amelyet a devizahitelesek éreznek az elszámoltatás és a forintosítás után. A törlesztőrészleteket továbbra is elviselhetetlennek tartják, ezért megint tömegesen fordulnak ügyvédekhez, akik új módszerekkel esnek neki a bankoknak. Ha ezek a módszerek elterjednek, akkor a kormánytagok mégsem dőlhetnek hátra a székükben, hogy megoldották a devizahiteles problémát.

 

http://hvg.hu/itthon/20160525_nyakunkon_a_devizahiteles_valsag_ujabb

 Színfalak mögötti egyezséggel érhet véget a Mol-Ina csörte

 Tíz napja megállapodtak a felek, hogy mégse a bíróságon vesznek egymáson elégtételt.

z INA-Mol konzorcium elállhat a Bosznia-hercegovinai Föderáció kormánya elleni választottbírósági eljárástól, amelyet az Energopetrol olajipari vállalat dolgozói korábbi bérkövetelésének rendezésére indítottak - közölte értesülését szerdán a Dnevni Avaz című boszniai napilap.

Az újság címlapján közölt cikk szerint Suvad Osmanagic, a Bosznia-hercegovinai Föderáció miniszterelnökének tanácsadója - aki a horvát-magyar konzorciummal folytatott tárgyalásokat is vezette - kijelentette, hogy a tíz nappal ezelőtt megállapodtak a felek, a végleges szöveget pedig júniusban kellene aláírni. A tanácsadó nem közölt részleteket arról, hogy pontosan milyen feltételek szerepelnek a megállapodásban. Suvad Osmanagic kifejtette, hogy az INA-Mol konzorcium azt követően állt el az eljárástól, hogy az országrész kormánya dokumentumokkal is bizonyította, a kártérítés kifizetésére vonatkozó követelés nem megalapozott.

http://hvg.hu/kkv/20160525_mol_ina_egyezseg_szarajevo_olajfinomito_gel_erhet_veget_a_MolIna_csorte

 

Visszavágtak a történelemtanárok

Magyar Nemzet

Tételesen megcáfolta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet védekezését a Történelemtanárok Egylete a 10.-es tankönyv kritikái kapcsán.

A Történelemtanárok Egylete (TTE) múlt héten hozta nyilvánosságra ésmutatta be a 10.-es kísérleti tankönyvet szétcincáló kritikáját. A legtöbb megállapítás a térképeken és ábrákon fellelhető hibákra, fogalomzavarra és a logikai felépítés hiányára hívta fel a figyelmet. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) válaszul még aznap közölte: az általuk megkérdezett 46 tanárigenis szereti a kötetet, és néhány pontban összeszedték ellenvetéseiket a TTE kritikáira. Az általuk közreadott összefoglaló végén ugyanakkor az is szerepel, hogy a megkérdezettek csupán 15 százaléka tanítana a könyvből, 24 százalékuk nem, és 61 százalék az átdolgozást javasolja.

http://mno.hu/belfold/visszavagtak-a-tortenelemtanarok-1343924

 Marosán György Miért a sorosozás?

 A megtámadottak és megsemmisítésre ítéltek mindegyike arra emlékezteti a vezért: régen más volt, másban hitt és mást hirdetett.

Adott egy saját erejéből gazdaggá lett világhírű magyar – Soros György –, aki nem kastélyokat és jachtokat vásárolt magának, hanem szülőföldjének felszabadítására áldozza pénzét. Segített lebontani a szocializmust, támogatta és képeztette a potenciális ellenzéket. S tette mindezt azért, hogy azt a pályát, amit ő befutott, mások – magyarok és lengyelek, románok és ukránok – is befuthassák, akár saját hazájukban. Igaz, nem labdarúgó-stadionokat épített, hanem egyetemet alapított, és nem saját képét igyekszik a városra kényszeríteni, hanem kutatásokat finanszíroz, ami segít megoldást találni a válságokkal küszködő világban. Ez az ember – nem mellékesen – utaztatta és képeztette a Fidesz-nemzedéket is. Vajon mit mondhatott, ami a vezért így kiakasztotta? Lehet, örök rejtély marad, bár a végén még az is kiderülhet: az egész csak félreértés volt. De ma a kormánypropaganda százmilliókat költ a Sorosozásra.

 

http://hvg.hu/itthon/20160525_Miert_a_sorosozas

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.