2016.május 21. Sajtószemle

Több olyan esetről számolt be a PDSZ, amikor az április 20-ai sztrájkban résztvevő tanároknak hetekre szüneteltették, vagy egyáltalán nem állították vissza tb-jogviszonyát; volt, amikor az orvosnál derült ki, hogy az érintett tanárnak nincs biztosítása. A szakszervezet szerint a Magyar Államkincstár így akarja zsarolni a pedagógusokat.

 

http://hvg.hu/itthon/20160520_Hetekre_felfuggesztettek_a_sztrajkolo_tanarok_tbjogviszonyat

 

Újabb nyílt levelet adott ki a Tanítanék Mozgalom

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

Köszönjük a Balog Zoltán miniszter úrnak és Dr. Palkovics László államtitkár úrnak címzett levelünkre küldött válaszlevelét. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a címzettek nem kívánnak a levelünkben megfogalmazott kérdésekre válaszolni. Azonban ezt Ön sem tette meg.

öszönjük a Balog Zoltán miniszter úrnak és Dr. Palkovics László államtitkár úrnak címzett levelünkre küldött válaszlevelét. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a címzettek nem kívánnak a levelünkben megfogalmazott kérdésekre válaszolni. Azonban ezt Ön sem tette meg.

Mint azt többször jeleztük, elvi okokból nem tudunk részt venni az Önök által összehívott Köznevelési Kerekasztal működésében:

Mert oktrojált.
Mert nem hiteles.
Mert nem legitim.
Mert túlnyomórészt nem szakmai szervezetek alkotják.
Mert semmilyen törvényi háttere sincs.
Mert a nyilvánosság kizárásával működik.
Mert csupán az Önök ámokfutását legalizálni kívánó látszatszervezet.

Reméljük, így már érthető. Mivel ez a fórum sincs elzárva a világtól, így a hozzánk is eljutott információk alapján beigazolódtak előzetes félelmeink.

http://24.hu/belfold/2016/05/20/ujabb-nyilt-levelet-adott-ki-a-tanitanek-mozgalom/

 

Kinézték a Down-szindrómás fiút az edzőteremből

 

Más vendégek állítólag panaszkodtak miatta, ezért kiraktak egy Down-szindrómás fiút egy budapesti edzőteremből. Pedig figyeltek arra, hogy szülői felügyelettel járjon "eltüntetni a nagy hasát", direkt olyan időpontokban, mikor amúgy is kevesen vannak. Így is zavart másokat, a bátyja szerint csak azért, mert más. A konditerem tulajdonosa szerint szó sincs diszkriminációról, csak veszélyesnek tartották a helyzetet. De azért már megbánták, hogy egyáltalán beengedték.

 

http://hvg.hu/itthon/20160520_Kidobtak_egy_Downszindromas_fiut_egy_edzoterembol

Orbán: "Brüsszel meg fog hátrálni

Orbán bizakodó azzal kapcsolatban, hogy Brüsszel hogyan fog reagálni a kvótanépszavazásra annak ellenére, hogy számos kritikát kapott. A kormányfő is beszélt a Soros György-féle háttérhatalomról, de azt is mondta, még 2-3 parlamenti ciklus kellene ahhoz, hogy jó családpolitikát csináljanak.

"Meglepődnék, ha nem vennék komolyan" – mondta Orbán Viktor arról, hogy mennyire fogják Brüsszelben komolyan venni a kormány által kezdeményezett kvótanépszavazást. A miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjújában azt mondta, az Európai Unióban addig mondhatnak, amit akarnak, amíg nem nyilvánítanak egyértelmű véleményt az emberek, de ha egy népszavazással kinyilvánítják a véleményüket, akkor meg fognak hátrálni.

http://hvg.hu/itthon/20160520_Orban_Brusszel_meg_fog_hatralni

 Török Gábor lesajnálóan beszél Orbán sorosozásáról

 

Minden korábbinál intenzívebb sorosgyörgyözésben van a magyar kormány. Apéntek reggeli rádiós Orbán Viktor-interjúra reagált egy kissé lesajnáló posztban Török Gábor politikai elemző, amelyben azt sugallja, hogy az ellenségképgyártásban már nagyon alacsonyan van a kormányzati kommunikáció színvonala. Ráadásul már nem Lázár János és Németh Szilárd szintjén zajlik a háttérhatalmazás, hanem miniszterelnöki szinten.

 

http://hvg.hu/itthon/20160520_torok_gabor_soros_gyorgy_orban_viktor

Orbán és Polt fergetegesen érezte magát a pénteki meccsen - fotó

 

Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész kirobbanó hangulatban figyelte a magyar válogatott Eb előtti utolsó hazai meccsét péntek este.

Polt Péter legfőbb ügyészt ritkán láni olyan felhőtlenül vidámnak, mint azon a fotón, amelyen Orbán Viktor társaságában látható az Elefántcsontpart elleni válogatott focimeccsen. Azt egyelőre nem tudni, min szórakoztak ennyire jól a kormányfővel.

A VIP-páholyban egyébként igazán illusztris társaság gyűlt össze: Polt és Orbán mellett Hernádi Zsolt Mol-vezér, Csányi Sándor OTP-vezér, az MLSZ elnöke, illetve Garancsi István milliárdos vállalkozó, a Videoton tulajdonosa is feszülten szurkolt.

Szintén ott volt a meccsen és egy sorban kapott helyet Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete. Két sorral lejebb Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és a Fradi elnöke is feltűnt a lelátón.

 

http://hvg.hu/itthon/20160520_Orban_es_Polt_fergetegesen_jol_erezte_magat_a_penteki_meccsen__foto

 

ORBÁN SOROS GYÖRGYNEK KÖSZÖNHETI POLITIKAI KARRIERJÉT

 

Soros Györgynek sokat köszönhet a rendszerváltó Magyarország is, ezért amit Orbán és a Fidesz művel nem csak hálátlanság, hanem árt is a kiemelkedően fontos magyar-amerikai kapcsolatoknak, mint ahogy ez az eredménye annak is, hogy megtámadják a kormányról igazat mondó Bill Clintont is. Az Egyesült Államok hazánk szövetségese, értékeink és érdekeink is közösek. Elfogadhatatlan, hogy Orbán – talán orosz érdekektől vezérelve – tudatosan rombolja transzatlanti kapcsolatainkat, veszélybe sodorja ezzel Magyarország biztonságát. 

Ara-Kovács Attila külpolitikai kabinetvezető, DK

http://web.dkp.hu/kozlemeny-orban-soros-gyorgynek-koszonheti-politikai-karrierjet/

 

Már nem bóvli Magyarország

 

Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati sávba Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings.

 

http://nol.hu/gazdasag/mar-nem-bovli-magyarorszag-1616365

 

Félnek, hogy a párizsi repülőtéren felvittek egy bombát az utasszállítóra

 

Sokan attól tartanak, hogy a szigorú biztonsági intézkedéseket áthágva a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren csempészhettek fel valamit a repülőgépre. A tavaly novemberi merényletsorozat után Franciaországban átvilágították a reptéri alkalmazottak egy részét, majd feltételezett szélsőséges kötődésük miatt többek biztonsági engedélyét visszavonták. Eric Moutet, az érintett alkalmazottak jogi képviselője elismerte a BBC-nek, hogy iszlamista csoportok megpróbáltak behálózni reptéri dolgozókat. „Akadnak, akik a szakszervezetekben radikalizálódnak. Ez komoly problémát jelent” – mondta.

 

http://nol.hu/kulfold/felnek-hogy-a-parizsi-repuloteren-vittek-fel-a-bombat-a-repulogepre-1616309

 

Berobbanó szélvédő okozhatta az utasszállító katasztrófáját

 

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint valószínű, hogy egy berobbanó szélvédő okozta az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó járatának, az MS804-esnek a vesztét csütörtök hajnalban a Földközi-tenger felett. A légáramlás ereje aztán egyszerűen széttépte a repülőgépet.

 

http://nol.hu/kulfold/berobbano-szelvedo-okozhatta-az-utasszallito-katasztrofajat-1616367

 

„Mi soha nem leszünk olyanok, mint Gyurcsány”

 

Gőgös Zoltán újra elindul az MSZP elnökhelyettesi posztjáért, mert szerinte így lehet vidéken is sikeres a párt. A jelenlegi vezetés helyett nem szívesen látna pozícióvadászokat a főbb tisztségekben.

– Tóbiás József vezetése elég karakteres? 2018-ban nyerhet vele az MSZP?

– Neki az elképzeléseivel értek abszolút egyet, de nem csak az övével, leírva sok minden jót látok a többi vezető dolgaiban is. Szerintem kinőttünk abból, hogy vezér kell. Ha abban a logikában gondolkodunk, hogy legyen szélesebb merítés, akkor ez a tetején is igaz. Ebből a szempontból jobb egy olyan vezető, aki nem csak magát képzeli el a világ legokosabbjának.

 

http://nol.hu/belfold/nem-lesz-beloluk-gyurcsany-1616209

 

Hiába a plázastop, hipermarket épülhet a budai utcában

 

A plázastop ellenére Lidl hiper­market épülhet a Széll Kálmán tér közelében, noha az illetékes hatóság tavaly elutasította a tervet. A közvélemény úgy tudja, hogy szinte lehetetlen 400 négyzetméteresnél nagyobb új kereskedelmi üzletet létesíteni, ám a valóságban az Orbán-kormány nem a plázaépítést tiltotta meg, hanem jelentős korrup­ciós kockázatú engedélyezési szisztémát alkotott.

Arról pedig szót sem ejt az engedélyező végzés, hogy a hatalmas épülettömb árnyékba borítja majd a közeli bölcsődét, amely helyett az iratanyagban következetesen óvoda szerepel.

Lapunkat az egyik szomszédos ház lakói keresték meg, akik attól tartanak, hogy az építkezéssel, illetve a komplexum üzemeltetésével járó környezetterhelés jelentősen csökkenti az életminőségüket, illetve az ingatlanok értékét. Arról is beszámoltak, hogy a hivatalok akadályozzák a környékbeliek ügyféllé válását az engedélyezés során, a többi között arra hivatkozva, hogy nem a közvetlenül szomszédos telken élnek, hanem a két telket elválasztó utca szemben lévő oldalán. Ilyen megkülönböztetést azonban a közigazgatási eljárásról szóló törvény nem ismer: ügyfél az lehet, aki az építmény hatásterületén él – hatásterületet viszont eddig egyik hatóság sem állapított meg. 

 

http://nol.hu/belfold/hiaba-a-plazastop-hipermarket-epulhet-a-csalogany-utcaban-1616227

Máté T. Gyula György barát

Álláspont. Szeretik Önök Soros Györgyöt?

Magyar Hírlap

Nem? Na, ne már! Hiszen kedves öregúr, hébe-hóba még humora is van, pénze meg tengernyi. Nem kell túl sok cinizmus hozzá, hogy az ember szívesen legyen az örököse. 

Viszont eltartottjának lenni? Nos, ahhoz alighanem gyomor kell, nem is akármilyen. Gyurcsány és Fodor uraknak a jelek szerint ilyen van. Tegnap szinte öt perc sem telt el a miniszterelnök rádióinterjúja után – amelyben a milliárdos Magyarországgal szembeni tevékenységét bírálta –, és a Demokratikus Koalíció a Magyar Liberális Párttal máris sikoltva kelt mentora védelmére. Kétlem, hogy Soros igényelné ezt, de hát Gyurcsányék még KISZ-vezetőként tanulták a hatékony nyelvhasználatot. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/55937/Gyorgy_barat

Lázár, a benzinfaló

Ötmillió kilométert autózott le tavaly 133 állami vezető a szolgálati autókon - írta aNépszabadság. A rekorder Potápi Árpád lett 107 ezer kilométerrel, bár a határon túli településekre is gyakran utazó nemzetpolitikai államtitkárnál érdekesebb a 90 ezer kilométert elérő Soltész Miklós, aki 23 kilométerre lakik a munkahelyétől. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1094492-lazar-a-benzinfalo

Tarlós: valakinek a kormánynál lépni kellene

A főpolgármester egy pénteki budapesti könyvbemutatót követően a buszbeszerzésről és az ügyben a kormánnyal való egyeztetésről újságírói kérdésre elmondta: az első javaslat szolgáltatásvásárlás volt, ami "aztán egyik napról a másikra csapott át magyar busz vásárlásának az ajánlásába". A főváros most úgy érzi magát egy kicsit, mintha valaki azt mondta volna neki, hogy "gyere ide, takarodj" - fogalmazott.

A főpolgármester kifejtette, egy érvényes kormányhatározat szerint az egyetlen szóba jöhető forrásból, az Európai Beruházási Bank hiteléből a kormány letiltotta a buszvásárlást. "Ezzel párhuzamosan pedig mindenféle emberek megszólalnak naponta, és azon fáradoznak, hogy rávegyék a fővárost a buszvásárlásra." Valakinek a kormánynál lépni kellene, hogy annullálják a buszvásárlás tilalmáról szóló határozatot - tette hozzá.

http://nepszava.hu/cikk/1094483-tarlos-valakinek-a-kormanynal-lepni-kellene

Visszatér az egypártrendszer Európába

Majláth Ronald Magyar Nemzet

Egészen különleges helyzet állt elő abban az országban, amely az utóbbi időben leginkább a migrációs áradattal összefüggésben került a világsajtóba. Macedóniában egyetlen párt, az államfőé fog indulni a júniusi előre hozott parlamenti választáson. A szakértők már most figyelmeztetnek: ez az ország egységét veszélyezteti.

 

http://mno.hu/kulfold/visszater-az-egypartrendszer-europaba-1342906

Orbánék a menekülttábor mellől kaptak támogatást Sorosék ellen

MNO, 

Vallásüldözés, irányított elhallgatás, Niedermüller Péter és Soros György – megdöbbentő kijelentéseket tett egy brit EP-képviselő.

Segélyszervezetek munkatársai intézik Európa elfoglalásának pr-jét – erre a felfedezésre jutott Janice Atkinson független európai parlamenti képviselő, mikor Görögországba látogatott, hogy felmérje a migránsválság hatásait az országban – számol be a konzervatív Breitbart.com. A Marine Le Pen nevével fémjelzett, Nemzetek és Szabadság Európája frakcióban helyet foglaló politikus elmondása szerint mikor egy jazidi párral kezdett beszélni, akiknek hitük miatt kellett életüket menteni, megjelentek az alapítványi munkatársak, és véget vetettek a beszélgetésnek, ami a vallási előítéletekről folyt.

Niedermüller nyomja a propagandát

Niedermüller Péternek is nekiugrott Atkinson, szerinte a magyar politikus az Európai Parlamenthez közel álló sajtóorgánumokkal karöltve terjesztette a propagandát. A DK-s képviselő mint az uniós delegáció feje olyan megjegyzéseket tett a szervezeteknek, miszerint határaink nyitva állnak, és az Európai Bizottságnál lobbiznak, hogy mutassanak szolidaritást a migránsokkal szemben – mondta el Atkinson. „Én azt üzentem az alapítványoknak és a migránsoknak, hogy a határokat lezártuk, és folytatni fogjuk ezt, ahogyan Orbán is – érthető módon – teszi ezt hazájában.”

http://mno.hu/kulfold/orbanek-a-menekulttabor-mellol-kaptak-tamogatast-1343256

Élt másfél esztendőt

Körmendy Zsuzsanna Magyar Nemzet

Valami nagyon nincs rendben a gyermekvédelmi rendszer működésében, ha még meg sem száradt a tinta a gyermeküket halálra éheztető „fényevő” szülők bűne miatti bírósági ítéleten, és már egy újabb, csontra soványodott kisgyerek haláláról értesülünk. Fotókat kegyeleti okokból szerencsére nem látunk ilyenkor, de ha visszaidézzük az ukrajnai éhínség idején vagy az auschwitzi lágerekben készült felvételeket olyan emberekről, köztük gyerekekről, akiket halálra éheztettek, akiknek testéről hiányzott a zsírszövet, egy dolog bizonyosan mélyen megmarad bennünk: a tekintetük. Rettenetes kifejezés van az arcukon, mondhatatlan, hagymázos szemrehányás a szemükben. Ők nem a halál előszobájában vannak, hanem az életnek nevezett pokol függőfolyosóján. Tekintetükben a megkínzottság mellett a vad fájdalom és a dolgok totális nem értése.

Mert a szenvedés egy ponton túl emberi ésszel felfoghatatlan.

De mit lehet mondani azokról a szülőkről, akik saját maguk idézik elő ezt a rettenetet? 

http://mno.hu/vezercikk/elt-masfel-esztendot-1343297

 

TUDNI AKARJA A NÉMET KORMÁNY, MI ZAJLIK A MECSETEKBEN

MTI

A német államnak ellenőriznie kell a muzulmán vallási intézményeket, „tudnunk kell, hogy mit prédikálnak a mecsetekben” – mondta a szövetségi belügyminisztérium államtitkára egy pénteki lapinterjúban.

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-allamtitkar-tudnunk-kell-mit-predikalnak-mecsetekben-685243/

 

FIDESZ: A BALLIBERÁLISOK ZSIGERBŐL TÁMADNAK MINDENT, AMI NEMZETI ÉRTÉK

 

A nagyobbik a kormánypárt a budai Várban újjáépülő Lovardával kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokra reagált így pénteken. A Lovarda alapkövét pénteken tették le a Várban, a beruházást L. Simon László az elmúlt fél évszázad legnagyobb budapesti műemléki felújításának nevezte.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-balliberalisok-zsigerbol-tamadnak-mindent-ami-nemzeti-ertek-684658/

 

A NEOLIBERÁLIS CSÚCSELIT KIZÁRNÁ A NÉPAKARATOT

Fricz Tamás Magyar Idők

Az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogy „a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett full time európaiként kellene viselkedniük.”

Korszakos és paradigmatikus mondatok hangzottak el az elmúlt napokban és hetekben európai politikusoktól a kötelező kvótáról szóló magyar népszavazási kezdeményezéssel és a demokráciával kapcsolatban. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy abszurdnak és aljasnak tartja a magyar kormány népszavazási kezdeményezését. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az Európai Unió „meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. S végül a gyöngyszem: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogy „a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett full time európaiként kellene viselkedniük.”

 

http://magyaridok.hu/velemeny/neoliberalis-csucselit-kizarna-nepakaratot-673447/

Mindenki megőrült a magyar UNICEF-nél?

 

A UNICEF három kis homevideó-szerű filmecskéjében a "trükkjeiket" a saját szobájukban bemutató mosolygó, de legalábbis nyugodt gyerekek instruálják társaikat, hogy hogyan kell bezárkózni vagy a szekrénybe bújni, ha apa, aki "azt" szokta csinálni, be akar jönni, hogyan kell kibélelni a ruhát, hogy védve legyünk az ütésektől, hogyan kell az éles sarkokra celluxszal ruhát ragasztani és a kilincsre síkesztyűt húzni, hogy ne fájjon, ha ráesünk

.

http://index.hu/belfold/2016/05/20/mindenki_megorult_a_magyar_unicef-nel/

Lendvai Ildikó Kormány a dackorszakban

A dackorszak minden szülő rémálma. Két éves koruk körül kapja el a gyerekeket. Ha valami nem úgy történik, ahogy képzelték, dührohamban törnek ki. Ha próbálják csendesíteni őket, ésszel érvelni, még erőszakosabbak lesznek. Juszt is. Ordítanak, toporzékolnak, toppantanak a lábacskájukkal. „Nem, nem, nem!”- kiabálják mindenre, nem vesznek tudomást senkiről, ragaszkodnak a saját akaratukhoz, még ha annak nincs is semmi értelme.

A mi kormányunk is eljutott a dackorszakba. Nem csoda: a 2014-es választások óta éppen két esztendő telt el. Két éves a kormány, és tessék! Sosem volt könnyű vele, de most egyenesen kibírhatatlan. Az angolok nem véletlenül nevezik ezt az életkort „terrible two”-nak, egy hazai blog pedig „a borzalmas két évesek idejének”. A gyermek- és kormánypszichológusok szerint mindennek az az oka, hogy a kis akaratosak ilyenkor próbálják ki, meddig lehet elmenni, hol húzódnak a határok. „Egy időzített bombával élek együtt” - panaszkodik az egyik szülő. „Én mostanában csak Terrorkának nevezem”- írja egy mama.

http://nepszava.hu/cikk/1094505-kormany-a-dackorszakban

Orbán és Lázár együtt találkozott a "Háttérhatalommal"

 

A már kormányon lévő Orbán Viktor és Lázár János is találkozott Soros Györggyel 2010-ben. Igaz, az üzletember akkor pénzt hozott. De ez szinte mindegy Magyarországon, ahol az emberek 42 százaléka szerint háttérhatalom irányítja az országot.

 

http://hvg.hu/itthon/20160520_soros_gyorgy_orban_viktor_lazar_janos_hatterhatalom

 

Elmeszelte a Magyar Időket a bíróság egy LMP-s képviselő ügyében

 

A bíróság kimondta: a kormánypárti lap valótlanságokat írt Sallai R. Benedek LMP-s képviselőről.

Pert vesztett a Magyar Idők az LMP-vel szemben – közölte a párt pénteken. 

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője a kormány birtokpolitikáját és a földpályázati rendszert kritizálta, a Földművelésügyi Minisztérium pedig ezután azt állította, hogy maga Sallai is nyertese a termőföld-pályázati rendszernek, illetve hogy nagybirtokot akart kiépíteni. A képviselő többeket is beperelt jó hírnév megsértése miatt, a Magyar Időkkormánypárti napilap nyomatott és internetes változatával szemben pedig sajtópert indított.

http://hvg.hu/itthon/20160520_Elmeszelte_a_Magyar_Idoket_a_birosag_egy_LMPs_kepviselo_ugyeben

 

 Az MNB-alapítványok is bevallották, hogy soha semmi közbeszerzés nem volt

 Egy hónappal ezelőtt küldtünk közérdekű adatkérést valamennyi jegybanki alapítványnak és az alapítványok cégeinek a közbeszerzéseikről. Már akkor sejthető volt, hogy Matolcsy György jegybankelnök és köre úgy költötte a közpénzt az MNB alapítványokon keresztül, hogy nem írtak ki közbeszerzési eljárást, pedig az a törvény szerint kötelező lett volna.

"Az Alapítvány eddigi működése során nem folytatott közbeszerzési eljárást."

Ezt valószínűleg az alapítványoknál is tudják, mert azt is megírták nekünk, hogy

"önkéntesen kérelemmel fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyben kérik az eddigi szakmai álláspontjuk alapján kialakított gyakorlat felülvizsgálatát és egyben indítványozzák az ajánlatkérői státuszukkal kapcsolatos döntéshozatalt."

Olyan ez, mintha egy tolvaj arról tájékoztatná a rendőröket, hogy korábban az volt a szakmai álláspontja: nyitott ablakon besurranni egy lakásba, és onnan pénzt elvinni törvényes, de most kérik az ügyészséget, hogy segítsen neki felülvizsgálni a dolgot.

 

http://444.hu/2016/05/20/tenyleg-egyetlen-kozbeszerzest-sem-irtak-ki-a-jegybank-alapitvanyai

Kormányzati bohózat a Vár tövében

 

Mintha egy Jancsó-film szatirikus jelenetei elevenedtek volna meg, letették a Várfelújítás első lépésének, a Lovardának az alapkövét. A gyomnövények között, a tűző napon felsorakozott sajtó és politikai elitcsapat olyan beszédeket hallgathattott végig, amelyek a szocializmusban is megállták volna a helyüket. A beszédek alapján országos várépítési láz következik.

Letették a Budai Várban a régi-új Lovarda alapkövét, az időkapszulában egy jó ropogós Magyar Időkkel. Ezzel megkezdődik a budai várnegyed felújításáról szóló Hauszmann Terv első ütemének kivitelezési munkája, azaz a Stöckl-lépcső, a Lovarda a Főőrségi Épület munkálatai (ezek egymás mellett-alatt vannak), valamint a Vár déli részének belső kertjei is újjászületnek, és ne hagyjuk ki a sorból a Palota épületében felújítandó Szent István-termet sem. Ezekből az első három épület konkrét munkálatai kezdődnek meg az alapkőletétellel.

http://hvg.hu/itthon/20160520_budai_var_lovarda_alapkoletetel_l_simon_laszlo_tuzson_bence

Klik Bicskéig Radó Péter írása

 

Amikor méltatlan támadások érték a rendszer egyik szimbolikus vívmányát, a felcsúti kisvasutat, a válasz dacos kiállás volt: meghosszabbítjuk Bicskéig. Ugyanez a gyermeteg makacsság jellemzi a kormány oktatáspolitikáját is. Vélemény.

A centralizált (önkormányzatoktól elvett) és államosított (iskolai autonómiákat felszámoló, piaci szereplőket kiszorító) oktatásirányítási rendszer látványos kudarcát kísérő kritika és ellenállás hatására a kormány tovább mélyíti a gödröt, amit eddig ásott.

http://hvg.hu/itthon/20160519_Klik_Bicskeig_Rado_Peter_oktatas

Keserves út vezetett az alpolgármester öngyilkosságától a műugrásig

 

Orbán Viktor kedden milliárdos fejlesztéseket fog bejelenteni Dunaújvárosban. Látszólag nagy lesz az öröm, pedig a miniszterelnöknek már nagyon elege van a helyi Fideszből. Az elmúlt években kemény dolgok történtek a városban, hullottak a fejek a párt körül, és még hullani is fognak. A városháza most mégis jó eséllyel pályázik egy műugrócentrumra, pedig előtte senki sem foglalkozott ott műugrással. A nagy kérdés: ad-e Orbán 1,4 milliárd forintot, hogy a tékozló fideszesek felújíthassák a saját irodaházukat.

 

http://index.hu/belfold/2016/05/20/hullanak_a_fejek_dunaujvarosi_fideszben/

Egyezség után belső hatalmi harc

Fideszes belharc miatt elakadt a terrorcsomag

Katona Mariann, Szemán László, Magyar Nemzet

Hatalmi harcok kezdődhettek a Fideszben a most létrehozandó Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpont (TIBEK) felügyeletéért – értesült a Magyar Nemzet. Bár a különleges jogosítványokkal rendelkező szervezet az ellenzék támogatását is élvező javaslat alapján Pintér Sándor alá tartozna, úgy tudjuk, Lázár János is felügyelné az új titkosszolgálatot.

Komoly vitákat eredményezett a Fideszen belül a Belügyminisztérium (BM) által elkészített és az ellenzék támogatását is bíró terrorellenes javaslatcsomag – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a gócpont a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpont (TIBEK) tervezett létrehozása. Pintér Sándor belügyminiszter azt tervezi, hogy az új titkosszolgálat célja a „lehető legátfogóbb kép összeállítása lenne az ország terror-, illetve esetleges más fenyegetettségéről”, mégpedig oly módon, hogy hozzáférne a rendőrségi szervek, a nyomozó hatóságok, a nemzetbiztonsági szolgálatok és állami adatkezelők adatbázisaihoz is.

 

http://mno.hu/belfold/egyezseg-utan-belso-hatalmi-harc-1343117

 

Román hatóságok: Gázvezetéket akart robbantani a székely „terrorista"

 

Vádat emelt szerdán a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két vezetője, Beke István és Szőcs Zoltán ellen merénylet és robbanóanyagokkal való visszaélés vádjával – írja a Maszol.ro. Egyiküket még decemberben vették őrizetbe, mire több magyar lakosú erdélyi városban vonultak utcára az emberek, hogy a román eljárás iránti bizalmatlanságukat és az őrizetbe vett Beke István iránti szolidaritásukat kifejezzék.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160520_roman_hatosagok_gazvezeteket_akart_robbantani_a_szekely_terrorista

 

Föld S. Péter Sorostalanság

 

Ő küldte a menekülteket Európába. Érdekében állt, mert azt akarta, hogy Európa tele legye migráncsokkal. Főleg Magyarország. Vegyék el a magyarok munkáját, ne tiszteljék a törvényeiket, a kultúrájukat.

Minden migráncsnak pénzt nyomott a kezébe. Ettől hízik a Soros bankszámlája, ezért állt oda minden rontó szándék mögé.

http://nol.hu/most-itt/sorostalansag-1616245

 

Jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni

 

Szilvay Gergely Mandiner

A 25 ezer fős, csaknem teljesen svédek lakta Åland-szigetek, amely egykor Svédországhoz tartozott, 1920 óta a világ egyik legkiterjedtebb jogkörrel rendelkező területi autonómiája. Az autonómia egynyelvű, korlátozzák a betelepülést, finnek csak ötéves tartózkodás után kérhetnek tartományi állampolgárságot, anélkül viszont nem birtokolhatnak ingatlant, nem viselhetnek közhivatalt és nem vezethetnek önálló vállalkozást.

Történt hasonló Kanadában is, bár ott Quebec tartománya nem a kívülről jövőket akarta kizárni, hanem a bent lévőket kötelezni. Történt, hogy Kanada elfogadta alapjogi nyilatkozatát, majd a rebellis, francia anyanyelvű Quebec tartománya erre hivatkozva kötelezte népét, hogy francia nyelvű suliba adják a gyerekeket. Az egyéni jogokat korlátozó, közösségi jogi aktust végül felsőbb szinten ellentétesnek nyilvánították ki a Bill of Rights-cal.

Mi történt?

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160520_szilvay_gergely_jogunk_van_eldonteni_kikkel_akarunk_egyutt_elni

Lamperth Mónika már 13 éve felhívta a figyelmünket erre, a hanyatló Nyugat meg csak most csodálkozik rá?

Add a kezed! címmel közöl cikket a friss Figyelő, a következő felütéssel: „egy ártatlan kézfogásról vitatkoztak több nyugat-európai országban az elmúlt hetekben”. A szerző, Kőhegyi Bence megemlíti azt az esetet, amikor egy Svájcban élő muszlim imám 14 és 15 éves fiai nem voltak hajlandók kezet fogni tanárnőjükkel – mondván, az iszlám előírások szerint egy férfi a családján kívül idegen nőt nem érinthet meg –, illetve egy svédországi botrányt: ott egy politikus, Yasri Khan nem volt hajlandó kezet fogni egy riporternővel, inkább – tisztelete jeléül – a szívére tette a kezét. Az előbbi esetben a svájci iskola vezetése úgy döntött, a fiataloknak ezentúl sem női, sem férfi tanáraikkal nem kell kezet fogniuk (bár Simonetta Sommaruga igazságügyi miniszter helytelenítette a döntést), a svéd zöldpárti politikusnak azonban a botrány miatt le kellett mondania, és visszavonult a politikától.

 

http://valasz.hu/itthon/lamperth-monika-mar-13-eve-felhivta-a-figyelmunket-erre-a-hanyatlo-nyugat-meg-csak-most-csodalkozik-ra-118716

Postafaló Spéder-birodalom

 

Százmilliókat bukik a Magyar Posta azokon az üzleteken, amelyeket a Spéder Zoltán-féle FHB-csoporttal folytat.

Újabb kisposták bezárásához vezethet a kormányzat takarékossági programja – miközben az akció nyertesei a takarékszövetkezetek lehetnek: a kisebb településeken bezárt posták forgalmát a takszövök felé terelnék.

 Az alapkezelő vagyonát zömében

a postások gyűjtik össze. 

A másik szál, hogy a Magyar Posta a befektetési jegyeket forgalmazó Magyar Posta Befektetési Zrt.-nek (MPB) felerészben tulajdonosa, míg a másik 50 százalék tulajdonosa az FHB Invest Kft. Ebben a minőségében pedig a posta természetesen az MPB rendelkezésére bocsátja postahivatalait, dolgozóit, és az FHB termékeit a postahivatalokban kínálják.

A veszteséget a posta fizeti

 

http://www.origo.hu/itthon/20160520-magyar-posta-speder-zoltan-fhb-alapkezelo-befektetesi-jegy.html

A lengyel miniszterelnök nekiment Brüsszelnek

 

"Az Európai Bizottságban egyre többen vannak olyanok, akik az Európai Unió szétverését szeretnék" - jelentette ki Beata Szydlo lengyel miniszterelnök az ország parlamentjében. Azt is mondta, hogy a Bizottságnak gondjai vannak a tekintélyével.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160520-a-lengyel-miniszterelnok-nekiment-brusszelnek.html

Szülési erkölcsből oktatja a nőket Kövér "köteles" László

 

A gyermekvállalás erkölcsi érték és nem csak az anyagiak meglététől függ – mondta Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén arról beszélt, hogy társadalmi szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a gyermekvállalást erkölcsi értéknek tekintsék az emberek Magyarországon.

„Az európai civilizációs körbe tartozó népeknek a sorsa múlik azon, hogy megfelelően a helyére tudják-e tenni a család intézményét” – idézte a házelnököt az MTI.

 

http://propeller.hu/itthon/3218599-szulesi-erkolcsbol-oktatja-noket-kover-koteles-laszlo

 

És akkor Orbán Viktor elvette a létrát

 

Mellár Tamás szerint reformok nélkül egyetlen egérút lehet a szegénységből. A nyúlcipő.

A nagy elosztási rendszerekről (nyugdíj, egészségügy, oktatás), különösen működési elégtelenségeikről a rendszerváltozás után rendkívüli sokat beszéltek. Reformértékű, érdemi változás nem történt egyik területen sem, a kisebb-nagyobb változtatások dacára lényegében ma is a szocializmusban kialakított rendszerek működnek – írja Mellár Tamás az Élet és Irodalom legfrissebb számában. Szerinte az átalakítás sokáig tartana, komoly társadalmi feszültségekkel járna, egy kormány pedig csak a következő választásokig tervez.

A nagy elosztási rendszereket általában túlméretezettnek és pazarlónak tartják, másrészt azért bírálják, mert nemcsak a rászorulókat segítik, hanem a potyalesőket is. Mindez már önmagában is indokolná a reformokat, de a professzor írásában behoz egy fontos szempontot, amit a friss közgazdasági Nobel-díjas Angus Deaton említ egy könyvében. Ez pedig az, hogy az egyén jóléte az anyagiakon túl függ egészségétől, a jövedelemegyenlőtlenségtől.

http://24.hu/belfold/2016/05/20/es-akkor-orban-viktor-elvette-a-letrat/

 

SZÁMMISZTIKUSOK

Dénes Zoltán Magyar Idők

Az EB immár alapvetően kedvezőnek ítéli meg a magyar munkaerőpiaci folyamatokat, elismeri a kormány e területen tett lépéseit, és már nem vitatja a közfoglalkoztatás létjogosultságát sem.

A kormány egyre több eredményét kénytelen elismerni az Európai Bizottság (EB). Szokásos éves országjelentései során a Fidesz-kormány megalakulása utáni években rendre igen negatív véleményeket fogalmaztak meg az egyes intézkedésekről, mondván, azok csak még tovább mélyítik a hazai gazdasági problémákat. Teltek-múltak az évek, s az idő a kabinetet igazolta, így a bizottság egyre több, korábban kifogásolt intézkedést volt kénytelen elismerni. 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/szammisztikusok-681547/

 

KUBAI ELLENZÉKI VEZETŐVEL TÁRGYALT ORBÁN VIKTOR

MTI

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására Magyarországra látogatott Óscar Elías Biscet kubai emberi jogi aktivista, a kubai demokratikus ellenzék egyik legfontosabb kezdeményezése, az Emilia Projekt életre hívója – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken az MTI-t.

http://magyaridok.hu/belfold/kubai-ellenzeki-vezetovel-targyalt-orban-viktor-683872/

Bérlakásbiznisz a VII. kerületben: százmilliós kár érhette az önkormányzatot

 

A VII. kerületi önkormányzat 2014-ben és 2015-ben több Király utcai lakást is eladott a bérlőknek, akik a vásárláskor akár 70 százalék kedvezményt is kaphattak. Sokan közülük néhány hónappal később továbbértékesítették a lakásukat, több esetben kétszer annyiért, amennyi a lakás forgalmi értéke volt az önkormányzat által készített ingatlanbecslés szerint – és négyszer-ötször drágábban annál, amennyiért megvették a VII. kerülettől. 24 ilyen esetről tudunk, az önkormányzatot számításaink szerint akár több száz millió forint nagyságrendű kár érhette. Tíz egykori bérlakás azé a cégé lett, amelynek feljelentése nyomán 2006-ban elindult a Hunvald-ügyként elhíresült ingatlanpanamával kapcsolatos nyomozás.

 

https://atlatszo.hu/2016/05/20/berlakasbiznisz-a-vii-keruletben-szazmillios-kar-erhette-az-onkormanyzatot/

 

Mészáros Lőrinc beszállt az új MTK-stadion építésébe is

Alvállalkozóként a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. is részt vállal az új Hidegkuti Stadion nettó 6,3 milliárd forintos kivitelezésében.

444 egyik olvasója fotózott le egy Brüsszelnek üzengetős kormányplakátot az épülő új Hidegkuti Stadion oldalában. A migránsellenes népszavazás alkalmából készült plakát érdekessége az, hogy az Orbán-rendszerhez kötődő cégek molinói övezik. A 444 cikke nem firtatta, de ezek a feliratok nem reklámhelyeken vannak, hanem azért lógnak az építkezés kerítésén, hogy a stadionépítőket jelöljék.

 

http://blog.atlatszo.hu/2016/05/meszaros-lorinc-beszallt-az-uj-mtk-stadion-epitesebe-is/

Orbán Viktort elvitték egy moziba, a közeledő autó láttán a földre vetette magát, majd megígérte, hogy megmenti ettől a magyarokat

"Mindenki menjen el egy nyugat-európai városba és sétáljon végig a főutcán, és ha vannak emlékei korábbról, akkor most rá fog jönni, hogy megváltozott a kép. A gyerekeink felé el kell számolni, ha nem teszünk semmit, akkor meg fog változni Budapest képe is […] meg kell őriznünk a kultúránk homogenitását.”

Orbán miniszterelnök mondta ezt a soros pénteki rádióinterjújában.

Miről árulkodik ez? Arról, hogy Orbán, a magyar politika higanymozgású, híresen alkalmazkodóképes középpályása megint lenyomta minden, nála fiatalabb és ruganyosabbnak képzelt vetélytársát. Nem több, mint 5 napja vagyis mindössze 120 órája ismerte és imádta ugyanis meg az ország Illés bácsit, a gödöllői cukrászt. És Orbánnak ennyi idő bőven elég volt, hogy felismerje a lehetőséget, egyetlen interjúval felpattanjon a bácsivonatra és önmagát az Ország Illés Bácsijaként pozicionálja.

http://444.hu/2016/05/20/orban-viktort-elvittek-egy-moziba-a-kozeledo-auto-lattan-a-foldre-vetette-magat-majd-megigerte-hogy-megmenti-ettol-a-magyarokat

Lázár és Orbán Putyinnak és Trumpnak is a kedvére tesz

 

A magyar kormány olyan keményen beleállt a sorosozós-obamázós összeesküvésezésbe, hogy első látásra úgy tűnhet, megőrültek. Amikor viszont orosz és trumpista oldalakon látjuk viszont ezeket az üzeneteket, jobban érthetővé válik, mit akarhatnak.

http://444.hu/2016/05/20/lazar-es-orban-putyinnak-es-trumpnak-is-a-kedvere-tesz

 

Nem ismerhetjük meg azt a papírt, amiért évi 60 milliót fizetnek a Pallas-alapítványok és az MNB Matolcsy unokatestvére cégének

A Bankonzult Kft. – ez a fő cége Szemerey Tamásnak, aki Matolcsy György unokatestvére és bridzspartnere, továbbá van egy bankja, amivel főleg saját érdekeltségeit és unokaöccseinek baráti körét finanszírozza – minden hónapban előállít valamit, amit a „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” nevű dolognak hívnak.

Ezért a dologért – nem szeretném azt írni, hogy „elemzés”, de erről később – mind a hat Pallas Athéné alapítvány (PADA, PADS, PADOC, PAGEO, PADI, PADMA)fizet egyenként havonta 750 ezer forintot, a Magyar Nemzeti Bank pedig ugyanezért havi 500 ezret (ők valamiért kedvezményt kaptak).

Innen nem nehéz kiszámolni, havi ötmillió, évi 60 millió forintunkba kerül, hogy ez a dolog hét példányban eljusson ezekre a helyekre.

 

http://444.hu/2016/05/20/nem-ismerhetjuk-meg-azt-a-papirt-amiert-evi-60-milliot-fizetnek-a-pallas-alapitvanyok-es-az-mnb-matolcsy-unokatestvere-cegenek

 

Újabb nagy pofon a magyarok arcára is

 

Különös fordulatot vett a brit függetlenségi népszavazást megelőző politikai küzdelem: az ország EU-s kilépése mellett kampányolók az ázsiai bevándorlókhoz fordultak támogatásért, mondván, Nagy-Britannia uniós tagsága miatt kiszorítják őket az európai vendégmunkások.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_nagy_pofon_a_magyarok_arcara_is.614954.html

Nagyot hibázott a Fidesz – Még mindig a KLIK szerepel a 2017-es költségvetésben

 

Részletes javaslatot mutatott be tizenhat civil szervezet a 2017-es büdzsével kapcsolatban. Szakmai véleményük a következőképpen összegezhető: a Fidesz-kormány többet ad azoknak, akiknek már van, és elvon azoktól, akik eleve hiányt szenvednek.

http://www.168ora.hu/itthon/nagyot-hibazott-fidesz-meg-mindig-klik-szerepel-2017-es-koltsegvetesben-145724.html

Megkerestük Kövér Lászlónak a magyar kisgyermekeket. Angliában vannak

Meg szeretném nyugtatni Kövért. Azok a gyermekek megszületnek. Csak éppen nem itt, hanem Angliában, Ausztriában, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Írországban, vagy éppen az ezerszer elátkozott USA-ban.

A külföldön megélhetést kereső és találó emberek többsége fiatal. Családalapítás előtt, közben, vagy kicsivel utána. Éppen a család, a születendő, vagy megszületett gyermek iránti felelősség az egyik oka annak, hogy elmentek és elmennek az országból. Mert itt nem kapják meg sem a jogi, sem a szociális, sem az anyagi biztonságot. 

http://kolozsvaros.com/2016/05/20/megkerestuk-kover-laszlonak-a-magyar-kisgyermekeket-angliaban-vannak/

Terjeszkedik a Brit Média

A Brit Média folyamatos tőkeemelésekkel egyre nagyobb tulajdonrészt szerez a Klubrádióban. A két cég között tavaly júniusban létrejött szerződés alapján a Brit Média Kft. másfél éven alatt, hat részletben mintegy 250 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Klubrádiót­ üzemeltető cégben, a Monográf Zrt.-ben.

Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta: a hat részből álló tőkeemelésből hármon vannak túl, s a tranzakció végére, decemberre a Brit Médiának hozzávetőleg 25 százalékra emelkedik a tulajdonrésze a vállalkozásban. A Brit Média tavaly jelent meg a magyar sajtópiacon, amikor beszállt a Klubrádióba. A cég ezután többségi részesedést szerzett a 168 Óra közéleti hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft.-ben. Áprilisban távozott a hetilap éléről Mester Ákos alapító főszerkesztő, s Tóth Ákos, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettese vette át a szerkesztőség irányítását. Lapunk információi szerint a Brit Média tárgyal a Népszava megvásárlásáról is, ám a politikai napilap iránt érdeklődik a Geomédia is, amely a Vasárnapi Híreket és a Szabad Föld hetilapot adja ki. Arató felhívta a figyelmet arra is, hogy hiába pályáznak a médiahatóság rádiózást segíteni hivatott tenderein, szinte soha nem nyernek egy fillért sem. Legutóbb például a médiahatóság 73 millió forintot osztott szét 24 rádió között hír- és közéleti műsorok fejlesztésére. A Klubrádió pályázatát forráshiányra hivatkozva utasították el, miközben a kormánypártok számára kedves Európa, Katolikus, Mária, Info- és Gong rádióknak bőven jutott a keretből.

http://nol.hu/belfold/terjeszkedik-a-brit-media-1616229

Nagy Márton–Virág Barnabás Surányi György 9 tévedése

 

A Népszabadság 2016. május 14-i számában Surányi György korábbi jegybankelnök esszében kritizálta a 2001 és 2016 közötti hazai monetáris politikát. Vezető jegybankárok körében az ilyen típusú írások érzékeny területnek számítanak, így Surányi írása legalábbis szokatlannak tekinthető. Ha meg is születik egy ilyen elemzés, abba már érdemes lett volna belefoglalni a szerző elnöki időszakát is, kellően kritikus értékelést felmutatva a csúszó leértékelő árfolyamrendszer tapasztalatairól, illetve olyan témákról, mint az aranytartalék értékesítése vagy a CW Bank hitelkihelyezései. De mi most ezekkel nem foglalkozunk. A következőkben inkább Surányi az elmúlt 3 év monetáris politikájához fűzött kritikáinak 9 szakmai tévedését vesszük sorba.

 

http://nol.hu/velemeny/suranyi-gyorgy-9-tevedese-1616145

 

Surányi György Tévedések szomorú játéka

 

Néhány megjegyzés fiatal kollé­gá­im­nak:

1. Elég fura lenne, ha az ­MNB-ben töltött időszakomat én értékelném. Nem ízlésem szerint való, egyébként az anonim piacok ezt megtették.

De talán annyira rossz nem lehetett a monetáris politika, ha a gazdaságpolitika egészét, benne a monetáris politikát minősítő nemzetközi szervezetek 1995 és 2001 között BB-ről A-ra, hat alkalommal minősítették fel hazánkat. Ez az utóbbi hat évben még egyszer sem sikerült. Remélem, most megtörik a jég.

 

http://nol.hu/velemeny/tevedesek-szomoru-jateka-1616213

 

 

Ki a fene az a Soros György?

 Miután Lendvai Ildikó és Török Gábor is nekiállt megvédeni Soros Györgyöt, minden magamfajta klaviatúrakalapálónak elemei kötelessége, hogy kinyilvánítsa, Soros György maga a Sötét Oldal Sötét Oldala. Minimum. A pokolból Túlkapások miatt kiüldözött öregördög, Jahve legnagyobb tévedése, a pénzvilág Adolf Hitlere, vagy Adolf Hitler legfőbb pénzügyére (nem is tudom melyik szörnyűbb).

Némileg sértőbben fogalmazva, Soros György egy brand. Lehet nem is létezik.

Egy olyan nagyon gazdag, semmiféle koherens morállal nem rendelkező ember, aki megpróbálja világmegváltó gondolatait ráerőltetni a többi hülyére. De ez a többi pont ott és úgy hülyült meg, mint a Soros. Ezért viszonylag könnyű nekik összebeszélni, passzolnak a tünetek.

Kicsoda tehát Soros György?

A korszellem Leninje, csak ő nem szervezi és vezeti a forradalmat, hanem egy új modellben pénzeli. A liberalizmus pénztárosa ő, ez most a legfontosabb funkció.

És rohadt nagy pénztára van.

http://kiettemeg.pestisracok.hu/2016/05/20/ki-a-fene-az-a-soros-gyorgy/

 Sebes György A vártán

A kedves vezető és emberei megvédik határainkat. Mindentől és mindenkitől. Kerítéssel, jogszabályokkal, kijelentésekkel. Orbán még azzal is megbízta Szijjártót, hogy képviselje hazánkat a Nemzetközi Tengerfenék Hatóság közgyűlésein. Nyilván a mélytengeri búvároknak is Soros a zászlóvivőjük. Mostantól ők is reszkethetnek. A víz alatt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1094409-a-vartan

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.