2016.június 7. Sajtószemle

Soros Györgyről, Habony Árpádról, aszfaltügyről és polgármesteri fizetésekről is faggatta a miniszterelnököt az ellenzék a parlamentben. Nem volt benne sok köszönet.

http://nol.hu/belfold/orban-egy-kiados-sorosozassal-kezdte-a-hetet-1618507

 

Orbán papírból reagált, mikor Habony Árpádról kérdezték

 

Kicsoda Habony Árpád?

− tette fel az egyszerű kérdést Volner János a Jobbik friss frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlamentben. Hozzátette, nem arra kíváncsi, hogy zsúrpubi-e, hanem, hogy pontosan milyen szerepkörben dolgozik, milyen felhatalmazásokkal bír. Hiszen látható, hogy a kormány több vezető beosztású tagjával személyesen, családilag is jóban van, de jóban van a letelepedési kötvényeken kaszáló üzletemberekkel is, ráadásul ahogy újságot indít, azokat ellepik az állami cégek hirdetései.

A szóban forgó személyt egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég kifizetési listáján nem találtam, ezért nem vagyok illetékes a kérdés megválaszolásában

− válaszolta papírból olvasva, gépiesen Orbán, majd azt mondta, sokkal izgalmasabb, hogy Volner János kicsoda.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/06/orban_papirbol_reagalt_mikor_habony_arpadrol_kerdeztek/

 

„Sándor Mária a hamis illúziót választotta a hivatása helyett”

interjú

 

Alig foglalta el hivatalát az új országos tiszti főorvos, a kancelláriaminiszter bejelentette, hogy hivatala megszűnik. Szentes Tamás szerint nincs idejük erre gondolni, az ellátórendszer újjászervezése sok feladatot ad. Ígéri, a nyár végére elkészülnek a minimális szakmai feltéteket rögzítő rendelettel.

 

http://nol.hu/belfold/sandor-maria-a-hamis-illuziot-valasztotta-a-hivatasa-helyett-1618393

 

Megjelent Habony új lapja, az állam máris hirdet benne

 

Rikkancsok osztogatták hétfőn reggel Budapest legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjaiban a napi Lokál című ingyenes napilap első számát, amelyet Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és Győri Tibor egykori államtitkár közös cége, a Modern Média Group (MMG) ad ki, hogy kiszorítsa a piacról a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Metropolt.

A Lokál első száma direkten politizál, betámadták Spéder Zoltánt, a CEMP-médiacsoport és az FHB Bank meghatározó tulajdonosát úgy, hogy a bankárt meg sem kérdezték, csak az őt támadó nyilatkozatoknak adtak helyet a takarékszövetkezetek jövőjével kapcsolatos vitában.

 

http://nol.hu/belfold/megjelent-habony-uj-lapja-az-allam-maris-hirdet-benne-1618465

 

Csak 6 önkormányzat meri kiteríteni a lapjait

 

Az önkormányzatoknak 249 közérdekű adatot kell az interneten is elérhetővé tenniük, de szinte egy sincs, amely a kötelezettségnek maradéktalanul eleget tenne. Egy civil egyesület kezdeményezése nyomán van viszont már féltucatnyi olyan település, amely önként vállalta, hogy kiteríti a lapjait.

 

http://nol.hu/belfold/csak-6-onkormanyzat-meri-kiteriteni-a-lapjait-1618501

 

Csak most kezdődik az igazi botrány a Jobbikban

 

A következő hónapok újabb botrányainak a kezdetét jelenti Novák Előd kizárása a Jobbik frakciójából, mivel a volt alelnöknek 300 elnökségi ülésről szóló felvétel van a birtokában az Origo értesülései szerint. Vona Gábor és Novák Előd között azt követően romlott meg a viszony, hogy a Jobbik elnöke elhatározta, hogy csak a hozzá hű emberekkel hajlandó együtt dolgozni a pártelnökségben, így megvétózta Novák indulását a májusi tisztújító kongresszuson. 

 

http://www.origo.hu/itthon/20160606-novak-elod-lemondas-jobbik-vona-gabor.html

Áll a bál az MSZP-ben a dunaújvárosi pofon miatt

 

Lemondásra szólította fel a dunaújvárosi elnökét Tóbiás József MSZP-elnök, miután a párt csúnyán leszerepelt a vasárnapi időközi választáson. A Fidesztől kapott vereséget még kibírnák, de durván sokkolta az MSZP-seket a DK második helye és jó szereplése. Az eredmény az elnökválasztást is befolyásolja.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/06/all_a_bal_az_mszp-ben_a_dunaujvarosi_pofon_miatt/

 

LÁTLELET

Török Gábor az MSZP dunaújvárosi bukásáról

Igaza van abban Tóbiás Józsefnek a dunaújvárosi időközi kapcsán, hogy most ezer szavazóból próbálunk országos tendenciát kiolvasni, de erről szól a politika – fejtette ki Török Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikai elemző szerint még mindig az a kérdés – amelyre nincs megoldás –, hogy egyedül vagy összefogva próbálkozzanak a baloldali szereplők. Úgy látja, ha 2017-re sem találják ki, hogyan akarnak indulni a választáson, akkor ismét nehéz lesz sikert elérni.

 

http://mno.hu/belfold/torok-gabor-az-mszp-dunaujvarosi-bukasarol-1345879

 

Gyurcsány Ferenc

 

„Nagyon nehéz ilyenkor rendet tenni, mert mindenki mondja a magáét”. - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Bennem nincs sértettség, harag”, tette hozzá a DK elnöke. Gyurcsány szerint a szocialistáknak „köszönhető” a Fidesz sikere Dunaújvárosban. Azt mondja, tisztán látszik, ha a baloldali ellenzék összefogott volna, győznek. Szerinte a demokratikus ellenzék pártjai, a DK, az MSZP és a PM együttesen meggyőző fölénnyel verték volna meg a Fideszt, "ha az MSZP tisztességesen viselkedik". Hozzátette: korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160606-gyurcsany-ferenc-eb

 

Tóbiás József

 

Továbbra is tiszteletben tartják a helyi szervezetek véleményét, ami eddig is „bejött” nyolcvan százalékban, mondta Tóbiás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Sajnos néhány helyen nem vezetett sikerre, tette hozzá a szocialisták elnöke. Az MSZP visszautasította a DK vádjait, a pártelnök mégis lemondásra kérte a dunaújvárosi szervezet elnökét, mert rossz döntést hoztak. A tegnap a kudarcé is volt, mondta Tóbiás József. Szervezetileg hibáztak, hagyták, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából rossz döntést hoztak, tette hozzá a pártelnök.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160606-tobias-jozsef-eb

 

ELLENTMONDÁS

 

Lázár cáfolja a TEK-et: van kockázat az Eb-n

 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) szerint nincs, a miniszter szerint van esély arra, hogy lesz terrortámadás az Eb-n.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság szocialista elnökének, Molnár Zsoltnak a kérdésére válaszolva elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a hírszerzés szerint a labdarúgó-Európa-bajnokság megrendezésének vannak biztonsági kockázatai.

A francia titkosszolgálattal folyamatos a partneri kapcsolatos, és a külügyminisztérium az Európa-bajnokság megkezdése előtt a kiutazóknak minden szükséges információt rendelkezésre bocsát majd – mondta Lázár János az MTI szerint. Megjegyezte, parlamenti képviselőként az a benyomása, hogy az amerikai titkosszolgálatok határozottabban ítélik meg a biztonsági kockázatot. „Európában ennek a megítélése talán a labdarúgás iránti elfogultságból kicsit más” – fogalmazott. Lázár János azt mondta,

ma a titkosszolgálati világban közkonszenzus van abban, hogy az Európa-bajnokság megrendezésének komoly biztonsági kockázatai vannak.

 

http://mno.hu/kulfold/lazar-cafolja-a-tek-et-van-kockazat-az-eb-n-1345817

Lovas István Kína és India

Az egyik tele energiával és optimizmussal – a másik elfogadhatatlan fizikai és szellemi környezetben

Magyar Hírlap

A nyugati világban a képzetek betegesen sűrű ismétlése tudománnyá magasztosul az azt gyakorlóknak és a benne hívőknek. Napjaink tapasztalata: ha valamit nagyon sokszor hangoztatnak, sokan törvényként fogják tisztelni. Vagy a kialakított hittételt kötelezővé teszik. Ugyanez a helyzet a demokrácia és a gazdasági fejlődés közötti állítólagosan szoros, sőt megbonthatatlan kapcsolattal. Egy adott gazdasági fejlettségi szinten, állítják, szükségszerűen kitör a demokrácia. Megfordítva is igaz, hangoztatják: a demokrácia és a velejáró szólás-, sajtó- és egyéb szabadságjogok megléte előmozdítja egy ország gazdasági fejlődését. Ha példát keresünk, semmiképpen ne legyünk igazságtalanok. Ne mutassunk rá az egy főre jutó GDP-t tekintve a világelső Katarra, hiszen tudjuk: a Perzsa-öböl országaiban a gazdaságot az ásványkincsek adják. A világlistán a második leggazdagabb országot, Luxemburgot is hagyjuk, mert ott – noha erre senki nem szeret rámutatni – a bruttó nemzeti termék előállítását a szomszédos országokból reggelente oda ingázó tömegek segítik, miközben a GDP egy főre jutó kiszámításánál kizárólag a nagyhercegség lakóinak számával osztunk. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/57604/Kina_es_India

Orbán-levél: Kegyvesztetté válhat Spéder

Orbán Viktor gyorsan és meglepő gondolatokkal válaszolt Demján Sándor takarékszövetkezeteket féltő, és a Bankszövetségnek a szövetkezeti integráció egyes tagjainak kiváltságát kritizáló levelére. 

Az egyértelműen látszik, hogy a takarékszövetkezetekkel mind szorosabb kapcsolatba kerülő FHB igazgatóságának elnöke, Spéder Zoltán nem fog örülni a válasznak. A levél egyik kitétele szerint ugyanis a kormányfő nem helyesli és minden megtesz, hogy az integrációban kakukktojásnak számító FHB ne fűzhesse még szorosabbra a szálakat a a takarékszövetkezetekkel.

Demján Sándor mint az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke a múlt héten írt nyílt levelet a kormányfőnek, amiben kifogásolta, hogy a célokkal ellentétben a takarékszövetkezetek rosszul jártak az integrációval, a szektor eredményei a központi banknál csapódtak le, és üzleti körök "céghálót szőnek a takarékszövetkezeti szektor köré, parazitaként szívják ki erőforrásait". Arra kérte Orbán Viktort, ellenőrizze a célok teljesülését.

http://nepszava.hu/cikk/1096201-orban-level-kegyvesztette-valhat-speder

Szociáldemokrata győzelem Romániában

A jelentős magyar lakosságú erdélyi városok polgármestereinek többsége újabb mandátumot szerzett a vasárnapi választáson - derült ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) párhuzamos szavazatszámlálása alapján közzétett adatokból.

 

http://nepszava.hu/cikk/1096186-szocialdemokrata-gyozelem-romaniaban

Devizahitelek: itt a Kúria döntése, amit sokan vártak

 

közzétette honlapján devizahiteles jogegységi határozatát a Kúria. A legfelsőbb bírói testület döntése egyértelműen kedvező a bankok számára, a pereskedő adósokat viszont elkedvetlenítheti: nem szükséges, hogy a szerződés a folyósított összeg és a törlesztések összegét tételesen tartalmazza, hanem az is elégséges, ha azok kiszámítható módon vannak meghatározva. A pontos devizaösszeg meghatározásának hiányától tehát nem válik érvénytelenné, de még részben érvénytelenné sem egy hitelszerződés. 

A fentieket egyértelműen úgy értelmezzük, hogy a feltett kérdésre igen a válasz, vagyis attól még, hogy egy hitelszerződés nem tartalmazza a pontos devizaösszeget, se érvénytelennek, se részben érvénytelennek nem tekinthető maga a szerződés. Ez egyértelműen jó hír a bankok és más hitelezők számára: nem lesz újabb elszámolás, és tömeges szerződés-érvénytelenítés sem. A jogegységi határozatnak a pereskedő devizahitelesek szempontjából van igazi tétje: ők sikertelenül hivatkozhatnak mostantól a bíróságon arra, hogy a devizaösszeg nem pontos meghatározása miatt kérik hitelszerződésük teljes vagy részleges érvénytelenítését vagy tartozásuk újraszámolását.

 

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/devizahitelek_kihirdette_varva_vart_hatarozatat_a_kuria.3.232906.html

James Bond forgatható rendszámtáblája semmi Kiss Szilárd trükkjéhez képest

A Kiss Szilárd-sztorinak még mindig nincs vége

 

Megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon alvilági kapcsolatok miatt, kirúgták a külügyminisztériumból, kitiltották a moszkvai magyar követségről, végül letartóztatták korrupció gyanújával. Kiss Szilárd egykori agrárattasé, Fazekas Sándor volt miniszteri megbízottja azonban sérthetetlennek tűnik: nemcsak szabadon-jár kel Budapesten, de ezt egy orosz diplomatarendszámmal teszi, így a rendőrök nem intézkedhetnek vele szemben. Két és fél évvel kirúgása után sem adta le még a moszkvai követség dolgozójaként igényelt rendszámát, ami egy Porsche Cayenne mellett a 7-es és egy X5-ös BMW-jén is ott virított, illetve virít. Egy jogi fekete lyuk miatt se az orosz, se a magyar hatóság keze nem érhette el.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/06/kiszabadult_es_moszkvai_voros_diplomata_rendszamaval_serthetetlen_lett_kiss_szilard/

Kamu luxusórákat hagyott csak maga után Tarsoly

 

A Quaestor-vezér Tarsoly Csaba a lebukása után két héten keresztül még szabadlábon volt. Ez volt az az időszak, amikor egy éjjel a villájánál teherautókba hordták a holmikat a szomszédok szerint. Tarsoly csak luxusóra-kollekcióját hagyta hátra. A tizennégy darabos kollekció a legdrágább luxusmárkákból állt, volt Breitling, Rolex, Phillipe Patek is köztük. Csakhogy az óraszakértő kiderítette, hogy ezek az órák egytől egyig olcsó utánzatok - írja a Blikk a nyomozati anyagokra hivatkozva.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/06/kamu_luxusorakat_hagyott_csak_maga_utan_tarsoly/

A tahóság új szinonimája: Egymillióan a magyar sajtószabadságért

Vajon mit tanultak a modern, progresszív, a szabadságra – önelnevezésük szerint – érzékeny civilek 2004. december 5-ből, valamint a baloldal 2010-es és 2014-es választási vereségből? A válasz előtt tekintsük meg az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (187 ezer követő) 2016. június 4-i bejegyzését:

 

http://valasz.hu/itthon/a-tahosag-uj-szinonimaja-egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert-118920

Dobjon el mindent: Szanyi Tibor sexyről dögösre váltott!

 

A hétvége legkomolyabb, a magyar belpolitikát alapjaiban megrengető felfedezése volt (legalábbis számomra), hogy Szanyi Tibor „dögös” pártot akar csinálni az MSZP-ből! És hogy ez alatt pontosan mit kell érteni, azt részletesen ki is fejtette a Narancsban:

„Az a dögös párt, amely belső és külső karakterében is ütős. Ha stílusod van a kinézetben, a mondanivalóban és a cselekedeteidben is, és még becsületes is vagy és nem hazudozol összevissza – erről beszélek én. A dögös párt olyan, amire csettintenek. Olyan, mint egy dögös nő vagy pasi.”

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a párt XIII. kerületi öklének célja 2010-ben még a „szexi”(illetve, ha hűen akarjuk idézni Szanyi írásmódját, akkor „sexy”) baloldal megteremtése volt, akkor a „sexy” és a „dögös” között feszülő ív alighanem le is írja az MSZP elmúlt hat évét. Ebben a szellemben küldöm szeretettel Dögös Robi „Kaposváron is feltámadt a szél” című örökzöldjét a kapitánynak – és mindenkinek, aki szereti:

 

http://valasz.hu/itthon/dobjon-el-mindent-szanyi-tibor-sexyrol-dogosre-valtott-118921

Belebukhat a választási vereségbe a dunaújvárosi MSZP vezetése

 

Lemondatná Tóbiás József az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetését, miután a szocialisták csak negyedikek lettek a DK és a Jobbik mögött a vasárnapi önkormányzati választáson. Az MSZP elnöke szerint a vereség ellenére van esély a Fidesz leváltására.

 

http://hvg.hu/itthon/20160606_Belebukhat_a_vhetvegi_alasztasi_veresegbe_a_dunaujvarosi_MSZP_vezetese

Az új tiszti főorvos szerint a baj Sándor Máriáékkal van

 

Szentes Tamás, az új tiszti főorvos nekiment Sándor Máriának, de a Népszabadságnak adott interjúban a miértekre adott válasszal mintha nem minden lenne rendben.

 

http://hvg.hu/itthon/20160606_feketeruhas_nover_tiszti_foorvos_sandor_maria

 

Matolcsyék csak nem bírták trükközés nélkül kiadni Matolcsy könyvét

 

Nem találni a kiadót, kirívóan drága a kiadvány, hiányzik  az impresszum – rejtélyes a jegybankelnök cikkeit összegyűjtő kötet története.

Egyetlen információ sem ­lelhető fel a kiadóról, a szerkesztőről és a nyomdáról a 2002–2013 – Válogatás Matolcsy György Heti Válaszban megjelent írásaiból című kötetben. Pedig e részletek közérdeklődésre tartanak számot, elvégre – amint a Népszabadság megírta – a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa közpénzjellegét ­megőrző közpénzből kétezer-ötszáz példányt vásárolt fel a kötetből.

Az első ötszáz példányért 4 millió 170 ezer forintot fizetett, azaz 8340 forintot darabonként, további kétezer könyvért nagyjából tízmillió forintot (darabjáért hozzávetőleg ötezret).

http://nol.hu/belfold/matolcsyek-nem-birtak-trukkozes-nelkul-kiadni-matolcsy-konyvet-1618385

 

Széles: Huth részeges. Huth: Széles hazug rágalmazó

 

Huth Gergely, a Fidesz-frakció költségvetéséből eltartott Pesti Srácok főszerkesztője cikkben jelentette be, hogy bepereli Széles Gábor nagyvállalkozót. Huth azon dühödött be, hogy Széles a hétvégén durván személyeskedő Facebook-posztban rontott neki, Huth vélelmezett alkoholizmusával indokolva, hogy az újságírót annak idején mind az Echo Tv műsorvezetői, mind a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesi székéből eltávolította.

A Marson talált idegen robotok és más ufóhírek között meglepve olvastam tegnap Széles Gábor személyes Facebook-oldalán, majd számos hírportálon idézve a képtelen vádat, hogy 2012 novemberében engem miért távolítottak el az Echo TV műsorvezetői, illetve a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesi posztjáról. A kalandos múltú nagyvállalkozó hazug rágalmazását visszautasítom, kijelentve, hogy sosem merült fel kifogás a műsorvezetői alkalmasságomat illetően.

http://444.hu/2016/06/06/szeles-huth-reszeges-huth-szeles-hazug-ragalmazo

 

Törvénnyel teszik helyre Spédert

 

Törvényt nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium, aminek célja a gyakorlatban Spéder Zoltán FHB-elnök által vezérelt takarékintegráció alapvető átírása. A törvény a Bankszövetség múlt heti levelében megfogalmazott kritikákat elfogadva az eddiginél jobban kiterjeszti a pénzügyi felügyelet jogkörét a takarékintegráció központi entitása felett.

A törvényt kivételes eljárással tárgyalják, holnap már zárószavazás lesz. A képviselőknek mindössze óráik vannak értelmezni a törvényt, vagy módosító javaslatokat tenni.

http://444.hu/2016/06/06/toervennyel-teszik-helyre-spedert

 

Elkezdték Budapest legnagyobb fakivágását az Orczy-parkban

Hétfőn délelőtt olyan méretű fakivágás indult meg a VIII. kerületben, ami a maga 145 darabjával majdnem négyszer akkora, mint ahány eddig kidöntött fa (40) miatt hetek óta tart a tiltakozás a Ligetben. Ha hozzáadjuk az Orczy-kertnél korábban kivágott 131 fát, 276 példánynál fogunk járni, az eddig városligeti termés hétszeresénél.

 

http://444.hu/2016/06/06/elkezdtek-budapest-legnagyobb-fakivagasat-az-orczy-parkban

 

Rendre a rosszabb kamatozást választották Matolcsyék

 

Az MNB alapítványai közül a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) nevű azért különleges, mert ennek a kuratóriumát maga Matolcsy György jegybankelnök vezeti. Az alapítvány szabályzata szerint az alapítvány befektetéseiről ketten döntenek: a kuratóriumi elnök (vagyis Matolcsy György) és egy másik, az MNB-hez amúgy nem kapcsolódó kurátor.

A PADA szerződéseiért Tóth Bertalan szocialista képviselő indított pert, és hétfő reggel a párt honlapján közölték azokat a befektetési szerződéseket, amelyeket május 26-n kapott meg az alapítványtól. Ezek a dokumentumok részletesebbek, mint amelyeket a PADA korábban már megjelentett a honlapján, és részletesebbek, mint amit Tóthnak még áprilisban átadtak. Most már három változat kering tehát a szerződésekből, és ezek nem teljesen egyformák, bár elvben ugyanazokat kellene tartalmazniuk. A dokumentumok a 2013 végétől 2015 tavaszáig terjedő időszakra vonatkoznak.

A befektetési döntésekből az egyértelműen látszik, hogy amikor a PADA kereskedelmi bankokhoz vitte a pénzét, akkor mindig a jegybanki alapkamatnál alacsonyabb kamatra kötötte le a betéteit.

 

http://444.hu/2016/06/06/rendre-a-rosszabb-kamatozast-valasztottak-matolcsyek

 

Egyre több muszlim bevándorló tér át Európában keresztény hitre

 

Bár összefoglaló számok nincsenek, egyre több helyi hír mutat arra, hogy a részben vallási alapú konfliktusok elől menekülő muszlimok komoly bázisát kezdik képezni a különféle keresztény egyházaknak Európában - derül ki a Guardian cikkéből.

 

http://444.hu/2016/06/06/egyre-tobb-muszlim-bevandorlo-ter-at-europaban-kereszteny-hitre

 

A Külügyminisztérium kisegíti a Fesztiválzenekart

Azt írják, hogy a "Külgazdasági és Külügyminisztérium kultúrdiplomáciai szempontból nagy jelentőségűnek tartja a Budapesti Fesztiválzenekar külföldi koncertjeit és kipótolja a balti államokba tervezett turné 60 millió forintos deficitjét, a zenekar elutazhat a nagy presztízsű fesztiválokra, Vilniusba, Rigába, Szentpétervárra és Ravennába."

 

http://444.hu/2016/06/05/a-kulugyminiszterium-kisegiti-a-fesztivalzenekart

 

BARTUS LÁSZLÓ: AZ EMBERTELENSÉG BÉLYEGE

Amerikai Népszava

A határhoz érkező menedékkérőknek nem teszik lehetővé, hogy kérelmüket kulturált módon beadhassák. Embertelen körülmények között várakoztatják őket, ahol sem tisztálkodni, sem kulturáltan étkezni, sem WC-t használni nem lehet. Tisztességes ember egy állattal is különb módon bánik. Itt pedig emberekről, köztük nőkről és gyerekekről van szó. Családokról, akikkel így bánik a családszerető kormány. A muszlimoknak ezt a képet mutatja a "kereszténységről", amely állítólag magasabb kulturális értéket képvisel.

Már az első röszkei összecsapásra is azt követően került sor, hogy világossá vált: a menedékkérőket becsapják. Kérelmüket nem vizsgálják ki jogszerűen, rögtönítélő bírósághoz hasonlóan utasítják el, mint valami kegyelmi kérvényeket. Tartalmilag ezek a kérelmek kegyelmi kérvények, ahogy az elutasítás is tartalmilag halálos ítéletet jelent a magyarok részéről: tőlünk megdögölhetsz, ahol akarsz. Már aki nem fullad a Tiszába, mert a hírek szerint a folyóba visszaterelik azokat, akik a Tiszát átúszva próbálnak továbbhaladni.

A magyar hatóságok mindent megtesznek azért, hogy emberileg elkviselhetetlen körülményeket teremtsenek, rákényszerítsék azokat, akik menedéket keresnek, hogy törvénytelenséget kövessenek el, mert a törvényes út nem járható. A törvényeket megsértőket pedig bűnözőkké lehet nyilvánítani, és elrettentő példaként mutogatni, hogy ezek ilyenek. 

https://nepszava.us/blogs/news/113599494-bartus-laszlo-az-embertelenseg-belyege

 

Jegybanki kritika a költségvetéshez: túl lazára engedte a kormány a gyeplőt

 

A tavalyi konvergencia-programban és az MNB márciusi Inflációs jelentésben is várt csökkenő hiánypályához képest jelentős lazítást tervez a kormány a jövő évi költségvetésben - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közzétett költségvetési jelentésében.

 

http://24.hu/fn/penzugy/2016/06/06/jegybanki-kritika-a-koltsegveteshez-tul-lazara-engedte-a-kormany-a-gyeplot/

 

Íme, ki mindenkivel tehetett volna jót a kormány, ha akarta volna

 

Megmenthették volna a bajba jutott adósok felét a kilakoltatástól

Világgazdaság

A családi pótlék 20 százalékos emelésétől a különadók eltörlésén és a devizahitelesek megmentésén át a 2,5 százalékos nyugdíjemelésig tart azoknak a tennivalóknak a listája, amelyeket rendezni lehetett volna a költségvetési vitában elosztogatott milliárdokból.

 

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/megmenthettek-volna-a-bajba-jutott-adosok-felet-a-kilakoltatastol-470933

28

Cafeteria: olyan jön, ami eddig még soha nem volt

 

Alaposan megváltozhat jövőre a cafeteria, még ahhoz képest is, amit beterjesztett a kormánypárt (a javaslatot itt találja). A törvényalkotási bizottságjavaslata szerint ugyanis lenne egy új adómentes juttatás: a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás – figyelt fel rá a munkajog.hu.

 

http://24.hu/fn/penzugy/2016/06/06/cafeteria-olyan-jon-ami-eddig-meg-soha-nem-volt/

A közszolgák nem értik, miért alázza meg őket a kormány

A közszolgák is kiakadtak a cafeteria miatt: nem értik, miért alázzák meg őket, hiszen a versenyszférában 450 ezer forint lehet a béren kívüli juttatás, nekik meg legfeljebb kétszázezret adhatnak – ha egyáltalán van rá keret.

http://nol.hu/belfold/a-kozszolgak-nem-ertik-miert-alazzak-meg-oket-1618497

Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Panamában – közreadjuk a feljelentését

 

Miközben a panamai offshore cégbotránytól volt hangos a világsajtó, a magyar rendőrség szép csendben megszüntette azt a nyomozást, amely a közép-amerikai államban bejegyzett cégek papírjaival való itthoni visszaélésekkel volt kapcsolatos. A feljelentést a 2014-ben furcsa körülmények között meghalt Welsz Tamás tette 2013-ban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén április 10-én arra jutott, hogy nincs semmi dolga a feljelentésben részletezett elképesztő ügyekben.

A trombitaművész Galambos Lajos és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány panamai offshore cégek papírjainak felhasználásával zajlott ügyleteit is a hatóság elé tárta a kalandos életű Welsz Tamás közel három évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében. A rendőrség mostani, a nyomozást megszüntető határozata alapján teljesen feleslegesen.

A férfi szerint egy kinti ügyvezető neve alatt legalább száz olyan panamai offshore céget értékesítettek hazánkban, amelyek ugyanarra a fiktív panamai címre voltak bejelentve.

Az üzletember nem titkolta a rendőrség előtt, hogy saját érdekből utazott Panamába és kezdett kutakodni bizonyos cégek után úgy, hogy még magánnyomozót is fogadott. A magánügy az volt, hogy Welsz Tamás élettársa még nem egyezett meg volt férjével és az elszámolási vitát Welsz Tamás úgy gondolta rendezni, hogy az ex testvérének panamai offshore cégét a saját nevére íratta. A vállalkozót itthon és kint is feljelentették.

https://atlatszo.hu/2016/06/06/welsz-tamas-harom-eve-milliardos-csalas-nyomara-bukkant-panamaban-kozreadjuk-a-feljelenteset/

 

Több eljárás folyik – bíróságon és rendőrségen is – Welsz Tamás hagyatékával kapcsolatban

 

Két év telt el Welsz Tamás halála óta, de hagyatékával kapcsolatban több eljárás van folyamatban, többek között a férfi volt élettársa ellen vizsgálódnak az V. kerületi kapitányságon. Továbbá a Budaörsi Járásbíróságon is több ügy folyik a nővel és Welsz egykori üzlettársával szemben. Ezzel együtt nem tudni, hogy mi lett annak a feljelentésnek a sorsa, amit panamai céges papírokkal elkövetett okirat-hamisítások és csalások miatt tett meg a férfi, aki 2014 tavaszán, a választási kampány és a szocialista Simon Gáborral szemben zajló eljárás közepén életét vesztette.

 

https://atlatszo.hu/2016/06/01/tobb-eljaras-folyik-birosagon-es-rendorsegen-is-welsz-tamas-hagyatekaval-kapcsolatban/

Hűtlen kezelés az aszfaltgate-ben? 48 milliárdunk bánja

Szándékosságot gyanít a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábbi vezetője annak hátterében, hogy utódai idején visszacsempésződött az útépítési közbeszerzési feltételek közé a beruházás vonzáskörzetében működő aszfaltkeverő üzem. A döntést a magyar adófizetők 48 milliárd forintja bánja – ennyire bírságolta az Európai Bizottság Magyarországot a korrupciótól bűzlő beszerzések miatt.

 

http://blog.atlatszo.hu/2016/06/hutlen-kezeles-az-aszfaltgate-ben-48-milliardunk-banja/

„Már mindent bevetettek ellenem” - Gémesi György, Gödöllő polgármestere az új politikai mozgalmáról

 

Az MDF egykori meghatározó politikusa 1990 óta vezeti Gödöllőt. Pártja széthullása után fokozatosan vált kegyvesztetté a Fidesz uralta politikai jobboldalon. Városvezetőként és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökeként nap mint nap szembesül azzal, hogyan lehetetlenül el az önkormányzatiság Magyarországon.

Magyar Narancs: Jó egy hónapja közösségi oldalt nyitott a Facebookon 12 pont – a Józan Ész forradalma címmel. Miért?

Gémesi György: Ez egy lehetőség, hogy azok az emberek, akik sok mindennel nem értenek egyet, és nem találták meg a helyüket a politikai mezőben, elmondhassák a véleményüket. Ők általában azzal a politikai üzenettel találkoznak, hogy ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy. Mesterségesen falak épültek, nincsen átjárhatóság, nincs párbeszéd. Ennek a mozgalomnak a kitalálói a konszenzust keresik a legkülönbözőbb társadalmi csoportok között. Ezen az oldalon első körben szeretnénk megtalálni azt a 12 legfontosabb kérdést, amiben sok ember változtatni akar. Több mint ezren kapcsolódtak be egy hónap alatt.

http://magyarnarancs.hu/belpol/mar-mindent-bevetettek-ellenem-99378

 

Megkezdődött a fák kivágása az Orczy parkban!

Orbán Viktor kedvenc egyeteme bővül, most éppen fák és védett állatok kárára – írtuk nemrég, és íme: a Ligetvédők - Orczy park facebook csoport ma kirakott videója szerint valóban elkezdték a fák kivágását az Orczy parkban, a Diószegi u 48-cal szemben:

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/megkezdodott-a-fak-kivagasa-az-orczy-parkban-99604

„Mióta elindult ez a kockás inges történet, nem válaszolnak a leveleinkre”

E heti nyomtatott kiadásunk drámai interjút közöl Horn Györggyel, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetőjével. Amikor például a kormánnyal folytatott párbeszéd szükségességéről, illetve lehetőségéről kérdeztük, egészen csodálatos dolgok derültek ki.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/miota-elindult-ez-a-kockas-inges-tortenet-nem-valaszolnak-a-leveleinkre-99598

 

Nyakunkon a rettegett recesszió - megjött a figyelmeztető jel

 

A J.P.Morgan elemzői szerint olyan magasra nőtt a recesszió esélye az Egyesült Államokban, amire a pénzügyi válság óta nem volt példa. Nem azért, mert rosszak lettek a foglakoztatási adatok, hanem azért, mert túl jók.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nyakunkon_a_rettegett_recesszio.615749.html

 

MASSZÁZS LÁMPAOLAJJAL

Csontos János Magyar Idők

Idén a pedagógusnap összecsúszott a szülők nemzetközi napjával, midőn az ENSZ-mintájú idiotizmus szellemében ráérő szülőket masszíroztak a Kopaszi-gáton. Ami súlyos diszkrimináció a szinglikkel és a gyermektelen házaspárokkal szemben ama infantilis korban, amikor a kanadai himnuszból kicenzúrázzák a hazafiakat, hogy meg ne sértődjenek a kanadai nők („hazalányok”).

http://magyaridok.hu/ahelyzet/masszazs-lampaolajjal-vezercikk-725830/

 

Újabb magyar médiaóriás születhet

Célkeresztben a Népszava és a Vasárnapi Hírek.

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Brit Média a Népszava és a Vasárnapi Hírek megvásárlásáról. Ha sikerrel jár, új nagy médiacég jön létre.

 

Lapunk több egymástól független forrásból értesült arról, hogy a Brit Média a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadói jogainak megvásárlásával akar terjeszkedni. A cég tavaly jelent meg a magyar sajtópiacon, amikor beszállt a Klubrádióba. A Brit Média Kft. másfél év alatt, hat részletben mintegy 250 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Klubrádiót­ üzemeltető cégben, a Monográf Zrt.-ben, s az év végére 25 százalékra emelkedik a tulajdonrésze a vállalkozásban. A cég szintén tavaly többségi részesedést szerzett a 168 Óra közéleti hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft.-ben. Korábban a Brit Média tervei közt szerepelt az Origo megvásárlása is, amelyet végül a New Wave Média vett meg 4,2 milliárd forintért a Magyar Telekomtól.

 

http://nol.hu/belfold/ujra-bevasarolna-a-brit-media-celkeresztben-a-nepszava-is-1618391

 

Elképesztő ez a magatartás és arcpirító ez a mélység, ahova Orbán lesüllyedt

A nép szolgája, akinek az összes többi mellett az lenne a feladata, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre, különös tekintettel azokra, amelyekre eddig még egyszer sem volt hajlandó gerinces választ adni, rátámad a kérdezőre. Ez az ember az ország miniszterelnöke. A vérben forgó szemű valaha volt nagyszerű rétor, lilahajú nénik szerelme úgy viselkedik a parlamentben, mintha János szomszédjával a sarki kocsmában négy fröccs után hajba kapnának.

Szóval Habony Árpád,

·         akiről – Kósától Tarlóson át Rogánig és Lázárig – a fél Fidesz-vezérkar már elismerte, hogy az állampárt politikai családjához tartozik és jótanácsokkal látja el őket

·         aki amikor éppen nem nyugdíjasokat rúg hasba az átjárón, akkor Andy Vajna kaszinócézárral és filmügyi kormánybiztossal furikázik biztonsági öv nélkül, tilosba behajtva, sajtó elől menekülve

·         aki állami cégek vezetőivel, Tiborcz István miniszterelnöki vővel és egyéb bennfentes, kormányközeli arcokkal szokott spontánul ebédelni

·         aki a Fidesz-KDNP frakcióüléseire jár és parlamenti belépővel rendelkezik,

·         akinek az esküvőjére a Szépművészeti Múzeumot annak igazgatója ingyér a rendelkezésére bocsátja és festményeket is csak úgy odaad neki

·         akinek cégeit milliárdszámra tömik ki Orbán Viktor akaratából állami propaganda-hirdetésekkel az adófizetők pénzéből

·         akinek kedvéért Simicska Lajos Metropol című lapját is eltakarították az útból, hogy a feketeöves arroganciabajnok Lokálját tolják a helyére

·         és akinek tehát semmilyen jövedelme nincs, akit az adóhatóság soha nem zaklat, aki Ibizán szívogatja az orrát vagy Londonban lógatja ki a seggét a gatyájából, valami luxusétteremben, amikor éppen nem Washingtonban lógatja a nemiszervét

semmit nem mond Orbán Viktornak  és nem érzi magát illeté

http://kolozsvaros.com/2016/06/06/elkepeszto-ez-a-magatartas-es-arcpirito-ez-a-melyseg-ahova-orban-lesullyedt

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.