2016/04/28 - 20:21 Sajtószemle

Életmentő műtétet hajtottak végre Kulka Jánoson

 

A Blikk információi szerint a színészhez kedden este hívtak mentőt. Először a Honvédkórházba vitték, de az állapota miatt azonnal átszállították az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, ahol jelenleg is kezelik. Úgy tudjuk, ebbe a kórházba stroke-ot, agyvérzést vagy infarktust kapott betegeket szállítják át. Kulka Jánost súlyos állapotban vitték kórházba, életmentő beavatkozásra volt szükség, ami a Blikk szerint sikerült, állapota stabilizálódott, és túl van az életveszélyen.

 

http://index.hu/kultur/2016/04/13/kulka_janost_korhazba_vittek/

 

Kiderült! Sztrók miatt kellett azonnal műteni Kulka Jánost

http://www.blikk.hu/sztarvilag/kiderult-sztrok-miatt-kellett-azonnal-muteni-kulka-janost/3h74vxe

 

A politikusok egyéni versenyében labdába rúg az ellenzék, a pártok közt nem

A vasárnapi boltzár visszavonásának hatása a Medián új, a HVG számára készített felmérésében még nincs benne, a pártpreferenciák az előző hónaphoz képest változatlanok. Néhány ellenzéki politikus viszont népszerűbb lett, a top 10-ben már hárman vannak ott közülük.

Bár a pártok versenyében a Fidesznek egyelőre nincs erős kihívója, a politikusok között egyre több ellenzékinek a támogatottsága növekedett valamelyest. A népszerűségi lista első tíz helyéből jelenleg hármat ellenzéki politikus foglal el: Szél Bernadett, Karácsony Gergely és Vona Gábor. Orbán Viktor az utóbbi hónapokban ismét rendre a második legkedveltebb szereplő Áder János államfő után, de a népszerűsége a választások óta már egyszer sem érte el az 50 százalékot, jelenleg 44 ponton áll.

 

http://hvg.hu/itthon/201616_valtozatlan_eroviszonyok

A százholdas Habony, avagy a Habony-szál a Liget Projektben

 

Tegnap a Ligetvédők a második győzelmet aratták a Ligetben: Sághi Attila ugyanis nyilvánosan elismerte, hogy visszalépnek az épületek építésétől, ha a tiltakozás erősödik. (Hallgasd meg a Tiloson a beszélgetést!)

Mi biztosak vagyunk benne, hogy tiltakozás erősödni fog: feltérképeztük a Liget Projekt mögött álló érdekcsoportokat, amelyek Habony Árpádhoz köthetők. 

Hangsúlyozzuk: mi egyszerűen újságot olvasunk. Nem állítunk semmit – csak elolvastuk az újságokat és a fejünkben összeállt egy kép Orbán Várba költöztetéséről és a Liget beépítéséről. Ennek a költsége 1000 milliárd forint. Mivel ez ingatlanfejlesztés, közpénzből, szinte biztosak lehetünk benne, hogy 20-30%-át el fogják lopni a haverok. Alsó hangon is 2-300 milliárd közpénz fog eltűnni Orbán Várba költözésével és a Liget szétverésével.

Nézzük a szereplőket:

 http://ligetvedo.blog.hu/2016/04/13/a_szazholdas_habony_avagy_a_habony-szal_a_liget_projektben?

 

Pert indít az úszószövetség a cég ellen, amely Gyárfás menesztését kéri

 

Újabb hullámokat vet a Kiss László nemierőszak-ügye kavarta botrány. A Magyar Úszó Szövetség egyik szponzora, a KÉSZ Csoport Gyárfás Tamás elnök távozását követeli, ezzel szemben a szövetség újabb pert helyezett kilátásba, ha továbbra sem fizet a cég.

A KÉSZ nem egy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatot mondott fel erkölcsi okokból, hanem egyszerűen nem teljesítette a vállalását – állítja Csurka Gergely, a MÚSZ kommunikációs igazgatója. 

 

http://nol.hu/belfold/pert-indit-az-uszoszovetseg-a-ceg-ellen-amely-gyarfas-elnok-meneszteset-keri-1610995

 

Visszakozik a kormány, de közben azért fenyeget

 

Tovább hátrált a kormány a terrorellenes törvénycsomag szerdai szakértői vitáján. Immár az a passzus is kikerül a javaslatok közül, amely alapján büntetőeljárás indulhatott volna a titkos kommunikációt lehetővé tevő szolgáltatások és alkalmazások készítői ellen, ha nem működnek együtt a titkosszolgálatokkal. Ezzel az utolsó jelentős akadály is elhárult a törvény parlamenti elfogadása előtt.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány letett arról: ha szükségesnek látja, erővel kényszerítse a szolgáltatókat az együttműködésre. Csak nem a Btk., hanem az elektronikus hírközlésről szóló törvény lesz az a bunkósbot, amellyel – ha indokoltnak látják – „fejbe csaphatják az együttműködést megtagadó cégeket". Ez a törvény már ma is lehetőséget nyújt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal nem együttműködő hírközlési szolgáltatók megbírságolására. Ezt a lehetőséget terjesztik majd ki azokra a cégekre és szolgáltatókra is, amelyek szolgáltatásait, alkalmazásait a szakszolgálat nem képes feltörni, ha a szolgáltatók nem hajlandók együttműködni.

 

http://nol.hu/belfold/visszakozik-a-kormany-1611011

 

„ Itt az ideje, hogy Magyarország miatt Amerika is ideges legyen”

 

A jól strukturált segély a legjobb védelem korunk szélsőségei ellen – jelentette ki egy szenátusi meghallgatáson Bono, a U2 frontembere. A világhírű emberjogi aktivista szerint Európa egzisztenciális fenyegetés alatt áll, amelynek a magyar és lengyel hipernacionalizmus is része.

 

http://nol.hu/kulfold/itt-az-ideje-hogy-amerika-is-ideges-legyen-1611025

 

A kormány elveszi a tanárok pénzét, hogy minél kevesebben sztrájkoljanak

Az Emmi tudatta azt is: azoktól, akik részt vesznek a sztrájkban, levonnak egy napra eső munkabért. Biztos van ennél kicsinyesebb szemétkedés a világon, de most hirtelen semmi nem jut eszünkbe. Ezenkívül azt is állította Rétvári államtitkár, hogy a pedagógusok még 2013-ban lemondtak a sztrájk jogáról. De ez hazugság.

 

http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-kormany-penzmegvonassal-probalja-kicsinalni-a-tanarsztrajkot-98966

 

Megtaláltuk Orbánék Felcsút környéki titkos nyaralóját – Az ingatlan előző tulajdonosa Mészáros Lőrinc volt

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik rezidencián is elbújhat a kíváncsi szemek elől. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. Ízelítő a Magyar Narancs legfrissebb számából.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/megtalaltuk-orbanek-felcsut-kornyeki-titkos-nyaralojat-az-ingatlan-elozo-tulajdonosa-meszaros-lorinc-volt-98965

 

Amerikára mutogat a doppingbotrányban fuldokló orosz sportvezetés

 

Londonban ötkarikás rekordot „hajított”; a 78,18 méter olimpiai aranyat ért négy évvel ezelőtt Tatjána Liszenkónak. Hogy Rióban részt vehet-e egyáltalán az időközben a férje nevét használó orosz kalapácsvető, az egyelőre lóg a levegőben. Tatjána Beloborodovát ugyanis illegális szerek használata miatt eltiltották a versenyzéstől. Tegyük hozzá, nem először: 2007-től már ki kellett hagynia két évet.

Az oroszok körül egymás után robbanó doppingbotrányokban sokan világpolitikát látnak. Nevezetesen: a Nyugat és Moszkva között – Ukrajna, vagy éppen Szíria kapcsán – zajló konfliktusok mellékfrontját – vagy inkább helyettes háborúját – vélik felfedezni. „Persze hogy minden a politikáról szól!” – fakadt ki Mutko, felidézve, hogy a 2014-es szocsi téli olimpia előtt a nyugatiak milyen elismerően méltatták a dopping visszaszorítására tett orosz erőfeszítéseket.

 

http://nol.hu/sport/amerikara-mutogat-a-doppinbotranyban-fuldoklo-orosz-sportvilag-1610901

 

Puccs készül Gyárfás ellen?

Egyre több jel mutat arra, hogy a Kiss-féle erőszakolási botrány Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök pozíciójába kerülhet, írja a holnap megjelenő nyomtatott HVG.

Egyre több jel mutat arra, hogy a Kiss-féle erőszakolási botrány Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök pozíciójába kerülhet, írja a holnap megjelenő nyomtatott HVG. Azt írják, hogy az úszószakmában is sokan unják már Gyárfást, illetve elegük van belőle.

A lap szerint Orbán Viktor egyelőre kivár, de nem biztos, hogy kitart az úszószövetség örökös vezetője mellett. A HVG potenciális utódként nevezi meg az egykori úszó Szabó Tündét, aki most is az úszószövetség alelnöke, továbbá sportügyi államtitkár.

A Gyárfás Tamással szemben puccskísérletet tervezőknek nagyfokú óvatosságot kívánunk.

http://444.hu/2016/04/13/puccs-keszulodhet-gyarfas-ellen

„Az Orbán-kormány újabb lehetőséget teremtett, hogy kitolja a zsetont az oligarcháknak”

Nem a kérdés benyújtásának időpontja, hanem az számít majd, ki gyűjt össze előbb kétszázezer aláírást – hangsúlyozta a kormánynak a népszavazási törvény módosítására tett indítványa kapcsán Völner Pál igazságügy-minisztériumi államtitkár a parlamentben szerdán.

 

http://nol.hu/belfold/az-orban-kormany-ujabb-lehetoseget-teremtett-hogy-kitolja-a-zsetont-az-oligarchaknak-1611005

 

Elindult a szakszervezeti harc a vasárnapi bérpótlékért

A kereskedelmi szakszervezetek közül az egyik Lázár Jánosnál, a másik Varga Mihálynál lobbizik, hogy a kormány minél előbb rendezze a boltzárral együtt most eltörölt vasárnapi bérpótlékok és a munkarend kérdéseit.

 

http://nol.hu/gazdasag/elindult-a-szakszervezeti-harc-a-vasarnapi-berpotlekert-1610923

Káoszt okozott a hirtelen boltzártörés

Legalább annyi gondot okoz a kormány a kereskedőknek, munkavállalóknak a vasárnapi boltzár eltörlésével, mint amennyit a bevezetésével. A törvényt eddig nem írta alá sem az országgyűlés elnöke sem az államelnök. A legvalószínűbb, hogy a kiskereskedelmi láncok többsége csak május elején nyitja ki újra az üzleteit.

 

http://nepszava.hu/cikk/1091183-kaoszt-okozott-a-hirtelen-boltzartores

Beteges átszervezés három hullámban

A kormány a héten bürokráciacsökkentő csomagot nyújtott be a parlamentnek, de ez csak egyes adminisztratív terhek csökkentéséről szól, nem pedig a háttérintézmények megszüntetéséről. A végleges listát – amiről állítólag hétfőn döntöttek a miniszterek -, két hónapja várják az érintettek, de egyelőre csak az biztos, hogy az átszervezés után jó ideig káosz lesz és csökken minden érintett állami szolgáltatás színvonala.

 

http://nepszava.hu/cikk/1091057-beteges-atszervezes-harom-hullamban

A tanársztrájkot is megpuccsolnák - Rétvári a köztévében

Ahogy tegnapi a vasárnapi zár kapcsán Kósa Lajosnak, úgy ma Rétvári Bencének jutott a megtiszteltető feladat, hogy végigjárva az állami médiát, most a tanárok készülő sztrájkja kapcsán kialakított kormányzati propagandát álláspontot terjessze, persze a tájékoztatás öltözetébe bujtatva. Az Emmi államtitkára ennek során közölte: a sztrájkra készülő minden iskolában meg kellene oldani a gyerekfelügyeletet. Ezzel persze az az apró probléma akadna, hogy így a sztrájk érzékelhetetlenné válna. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1091107-a-tanarsztrajkot-is-megpuccsolnak---retvari-a-kozteveben

Bayer ZsoltA hetedik nap (2.)

Álláspont. A vasárnapi nyitva tartás szociológiai szempontból is kétségbeejtő helyzetet teremt.

Nem végezte el munkáját a jobboldali értelmiség, és nem végezték el munkájukat az egyházak sem. Nem végezték el meggyőző munkájukat, és nem végezték el azt sem, hogy megteremtsék ennek az egésznek a helyes értelmezési kereteit. Nem végezték el egyrészt lustaságból, másrészt – elsősorban az egyházak! – abból a hamis felfogásból, hogy jobb, ha kerülik a konfliktust. Konfliktusok nélkül nincsen semmi sem. Csak szólok: gyakorlatilag huszonöt éve háború zajlik ebben az országban. Ha mindenki szerette volna megspórolni magának a konfliktusokat, akkor itt a mai napig Hornék utódai uralkodnának. Úgyhogy erre egyszerűen nincsen magyarázat

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/52515/A_hetedik_nap_2

Szinte egész Kelet-Közép-Európa fegyverkezik

Ruzsbaczky Zoltán, Zord Gábor Magyar Nemzet

 

Az Ukrajnával és Oroszországgal határos államok szinte mindannyian többet költöttek fegyverkezésre az egy évvel korábbinál, forintban számolva Magyarországon is hajszállal emelkedtek a kiadások, de a régióban még mindig mi fordítjuk GDP-arányosan az egyik legkevesebb pénzt hadseregünkre – derül ki a SIPRI nevű nemzetközi szervezet éves összesítéséből.

 

http://mno.hu/kulfold/szinte-egesz-kelet-kozep-europa-fegyverkezik-1336994

Adathalmaz milliárdokért

Ugró Miklós Magyar Nemzet

egy tanácsadó cég nem csak pszeudomodelleket állít fel, s nem csak a meglévő döntések hatásait szondázza, hanem a kormány szándékait, terveit is véleményezi, ha kell, használható elemekkel bővítve vagy szűkítve azokat. A Századvég felhívta a kormányzat figyelmét több, azóta végrehajtott tervének veszedelmes voltára. Óvatosságra intő elemzések készültek a „babyboom” koncepcióról, a Klikről, az előzetes választási regisztrációról, a rezsicsökkentésről, a különböző hangzatos, de kevéssé eredményes szociális intézkedésekről. Volt, amit elfogadott a kormány, a többséget figyelmen kívül hagyta. Talán szükség lenne egy olyan tanácsadói testületre, amelyik tanácsokat adna a kormánynak, hogy a hivatalos tanácsadók mely tanácsait fogadja el. Félő, hogy az még többe kerülne mindannyiunknak.

 

http://mno.hu/vezercikk/adathalmaz-milliardokert-1337454

Konok Péter Gumicsont

Gumicsont – mondják sokan Kiss László ügyére, most éppen arra. A gumicsont-metafora hovatovább a görcsös ellenzékiség afféle sarokkövévé válik, hiszen napi rendszerességgel érkeznek az újabb és újabb gazemberségek hírei, a pimasz vagy fenyegető nyilatkozatok, a kormányzati monológ (amely önmagát kommunikációnak nevezi) legújabb aranyköpései. Kinek a pap nem tetszik, kinek a papné, és ha az embernek van egy rögeszméje – mindenkinek van, nézzünk magunkba! –, akkor minden egyéb többé-kevésbé gumicsontnak tűnik. Kinek a Városliget a fontos, kinek a vasárnapi nyitvatartás.

A többi? Gumicsont! Aki a szabad tankönyvválasztásért száll síkra, jó eséllyel gumicsontozza le Rogán Antal hetvenhét szobáját. 

http://hvg.hu/velemeny/20160413_gumicsont_kiss_laszlo_ellenzek_konok_peter

Orbán Lázárnál töltötte az éjszakát

 

Orbán Viktor kedd este Lázár János hódmezővásárhelyi otthonában vacsorázott, majd az éjszakát is a Miniszterelnökséget vezető miniszter házában töltötte, írta aVasarhely24.com. A lap azt nem tudja, hogy a vacsora után volt-e egyeztetés a két politikus között, de azt igen, hogy a miniszterelnök szerda reggel fél tízkor hagyta el a Zsoldos utcát, ahonnan a Vajdaság felé vette az irányt. 

 

http://index.hu/belfold/2016/04/13/orban_lazarral_toltotte_az_ejszakat/

Varga: Újabb áfacsökkentések jönnek

 

A sertéshús után a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet jövőre, és mérsékelhetik az éttermi szolgáltatások és az internethasználat forgalmi adóját is. Emellett további 100 milliárdot terveznek lakástámogatásra költeni 2017-ben - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/04/13/afacsokkentes_lakastamogatas_koltsegvetes/

Az államilag lenyúlt rendszer is bűzlik Brüsszelnek

 

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programot felfüggesztő határozatból kiderül egy-két közbeszerzési trükk.

Az EUrologus birtokába került a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) kifizetéseit felfüggesztő határozat. Ahogy arról korábban írtunk, március 23-i keltezéssel az Európai Bizottság befagyasztotta a TIOP-os utalásokat.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2016/04/13/az_allamilag_lenyult_rendszer_is_buzlik_brusszelnek/

Őszintén kérdezem: mivel érdemelte ki ezt az úszósport?

 

„Győrben már zajlik az olimpiai kvalifikációs országos bajnokság, Kozma Dominik megszerezte a huszonegyedik egyéni riói kvótánkat, egy hónap múlva kezdődik az Európa-bajnokság, egyre közeledik az olimpia, mégis valóságos össztűz zúdul a magyar úszósportra, ami irdatlan károkat okozhat” – jelentette ki Hargitay András, az újonnan megválasztott szövetségi kapitány.

 

http://index.hu/sport/uszas/2016/04/13/hargitay_nyugalmat_szeretne/

Magyar migránsok árasztják el Angliát

 

Az Oxfordi Egyetem mellett működő Migration Observatory szerint már több mint 3 millió külföldi EU-s állampolgár költözött Nagy-Britanniába. A hat legnagyobb migránsküldő ország Lengyelország, Románia, Spanyolország, Olaszország, Magyarország és Portugália, írja az MTI. Tőlünk azért is szép teljesítmény ez, mert az előttünk végzett országok közül a legkisebben is kétszer annyian élnek.

A szervezet szerint 2011 óta az ott élő uniós külföldiek teljes növekedésének 79 százalékát adták ezek az országok. 2015-ben már 1,59 millió más uniós állampolgár élt szerintük az országban.  És ez szám nagyon alulbecsült mérés lehet, hiszen a kérdésben általában  optimistább NGM szerint is 2012-ben már 300 ezer magyarvándorolt ki Angliába élni, addig a Migration Observatory csak 96 ezer ott élő magyart mutatott ki. Az Egyesült Királyságba egyébként még a kivándolró magyarok közül is inkább a jobban képzettek és a fiatalabbak költöznek.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/04/13/magyar_migransok_arasztjak_el_angliat/

Ezt nem teszik az ablakba a nők: Kövér elmondta, miért nem szavazta meg a boltzár eltörlését

Elvi okokból nem vett részt a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló szavazáson Kövér László. Mint mondta, nem tudja elfogadni azokat az érveket, hogy a nők szerint a zárva tartás a családok életét nehezíti. Miért nem azoknak a kényelmi szempontjaira gondolunk, akik vasárnaponként a mi kényelmünk miatt kell, hogy "helyt álljanak" a kasszáknál vagy a pult mögött? "Ennyi szolidaritás egy társadalomban elvárható" – mondta a házelnök.

Kövér szerint kulturális értelemben is jó döntést hozott a kormány: több tízezer, százezer kerekedelmi dolgozó pihenését tették lehetővé.

A nők lehetnének szolidárisabbak is

Kövér azoknak az érveit sem tudja elfogadni, akik szerint a közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy "a nők többsége szerint azért nem jó ez az intézkedés (a vasárnapi boltzár), mert a családok életét nehezíti".

http://hvg.hu/itthon/20160413_kover_hazelnok_vasarnapi_boltzar_eltorlese_szavazas

Kockásban a bölcsik: egész napra is bezárhatnak

Bezárhatnak a bölcsődék április 20-án, miután az itt dolgozók is csatlakoznának a pedagógusok országos munkabeszüntetéséhez. Most megy az egyeztetés, mert minden egyes intézmény maga dönti el, ezen a napon hány órára, de akár egész napra zár-e be. Náluk ugyanis nincs olyan, hogy "csak" a felügyeletet biztosítják.

 

http://hvg.hu/itthon/20160413_Kockasban_a_bolcsik_egesz_napos_is_lehet_a_sztrajk

Friderikusz megvédte Kiss Lászlót, és lehiénázta az egész sajtót

Az ATV-t is megdöbbentette és felháborította Friderikusz kedd esti műsora, ahol Gerő András történésszel a Kiss László-ügyet tárgyalták sajátos megközelítésből. Friderikusz szerint a nemi erőszakért elítélt úszóedzőt "erkölcsileg kivégezték", "megsemmisítették", és a merényletben egymásra találtak a nihilista "sajtóhiénák" meg a "bosszúszomjas magyar népi lelkület".

Az ATV egészen másképp látja a Kiss László-ügyet

Megkérdeztük a műsorról Németh Szilárdot, az ATV hírigazgatóját, aki azt mondta, hogy az adásban elhangzottak nem tükrözik a csatorna álláspontját. "Az ATV szerkesztőségében teljesen más megítélése van az ügynek. Mást gondolnak a riporterek, a műsorvezetők és a szerkesztők" – hangsúlyozta.

A szerkesztőség ugyan tudta, hogy mi lesz a téma, de a megközelítés Friderikusz Sándor egyéni döntése volt – mondta az adás hátteréről. A műsort Friderikusz Sándor gyártja, a témaegyeztetésen kívül itt más nem előzte meg a beszélgetést, mivel Friderikusz a szerződés értelmében nagy szabadságot kap a műsorvezetést illetően. Németh hozzátette, személy szerint ő is mást gondol a Kiss László-ügyről.

Az elmúlt három évben konfliktusmentes volt az együttműködés Friderikusszal, több adására is nagyon büszke a csatorna, de ezzel a megközelítéssel most nem tudnak azonosulni – mondta Németh Szilárd. Házon belül többeknél kivágta a biztosítékot, hogy így sikerült ez a beszélgetés, mert az "ATV nem kíván súlyos bűneseteket bagatellizálni".

http://hvg.hu/sport/20160413_Friderikusz_megvedte_Kiss_Laszlot_es_lehienazta_az_egesz_sajtot

FRIDERIKUSZ AZ ERŐSZAKOLÓ KISS LÁSZLÓ MELLETT

Szikszai Péter Magyar Idők

Már csak az a kérdés, hogy Friderikusz miért nem inkább Aczél Endrét hívta be a stúdióba, aki szerint Kiss László nem erőszakolt, a lány csak „szeretett kefélni”. Vele biztos nagyon egyetértettek volna. Aczél egyébként ezért a mondatáért nem írhat többé a Népszabadságban. Az adás itt tekinthető meg.

http://magyaridok.hu/belfold/friderikusz-az-eroszakolo-kiss-laszlo-mellett-580312/

Lehet, hogy nem lesz budapesti szuperkórház, és valahogy az OPNI-t is újranyitnák

Lesz egészségügyi béremelés, de nem tudni, mennyi. A jövőben 8-10 kancellár kontrollálja a magyarországi kórházakat. A budapesti ellátórendszer fejlesztésére három koncepció is készült, az egészségügyi államtitkárság nem egyetlen szuperkórház, hanem a 3 sürgősségi központ tervét támogatja. Az államtitkár nem tud az OEP megszüntetéséről.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_lesz_szuperkorhaz_ujranyitjak_az_opni-t.613137.html

Kiperelt iratok: a Századvég oltogatni merészelte a kormányt

Fejetlenség, rögtönzés: nem volt hiány bírálatból, amikor a Századvég a kormány szociális intézkedéseit elemezte. Ez derül ki azokból a tanulmányokból, amelyeket a Vs.hu perelt ki a Miniszterelnökségtől. A Századvég kritizálta a munkahelyvédelmi akciótervet, a Kliket, az ócsai devizahiteles lakóparkot, sőt, a rezsicsökkentést is.

 

http://hvg.hu/itthon/20160413_kiperelt_iratok_a_szazadveg_oltogatni_mereszelte_a_kormanyt

Kövér kitiltotta a DK szóvivőjét a Parlamentből

 

Azért döntött így a házelnök, mert Gréczy Zsolt egy másik témájú DK-s sajtótájékoztatón reagált a vasárnapi boltzár eltörlésére. A szóvivő a Képviselői Irodaházból is ki lett tiltva.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160413-kover-kitiltotta-a-dk-szovivojet-a-parlamentbol

„Ismét eljön a tavasz, majd nem terád szavaz”: lírai sanzont írtak Orbánnak

Füstös kocsmákban eltöltött bús, magányos vasárnap délutánok hangulatát idézi az Adam's Sound Invasion sanzonja, amely igazi 30-as évekbeli dal, 2016-os mondanivalóval. A „Hittem neked oly sokáig Viktor” olyan, mintha Karády Katalin énekelné gigahosszú cigarettával a kezében egy vasárnap délután vetített fekete-fehér filmben. A szövegét is érdemes figyelni.

Egy fájdalmas idézet a szövegből:

„Angliában mosom majd a tányért,

S ha rád gondolok, földhöz is verem,

S bár édesanyád biztos derék asszony,

Néha lesz, hogy őt emlegetem.”

 

http://hvg.hu/itthon/20160413_ismet_eljon_a_tavasz_majd_nem_terad_szavaz_lirai_sanzont_irtak_orbannak

Orbán aláírta: 50 milliárd forint megy a Vajdaságba

 

A nemzetépítés egyik fontos állomásának voltunk szemtanúi – állította Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel szerdán Szabadkán közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyet megelőzően aláírták a magyar kormány által támogatott vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési program első sikeres pályázatának szerződését.

 

http://propeller.hu/nagyvilag/3208777-orban-alairta-50-milliard-forint-megy-vajdasagba

Orbán Viktor: Érdekünk egy sikeres Szerbia

Ünnepélyesen megnyitották a Masterplast Nyrt. szabadkai gyárát + VIDEÓ

MH/MTI – 2016.04.13. 11:53 

Új korszak kapujában állunk, hiszen Magyarország meg tudta hirdetni ötvenmilliárd forint értékben a Vajdasági Gazdaságfejlesztési Programot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szabadkán, miután a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetőivel tárgyalt. Pásztor István VMSZ-elnök leszögezte: a nemzetépítés egyik fontos állomásának voltunk szemtanúi. A magyar miniszterelnök részt vett a Masterplast Nyrt. szabadkai gyárának ünnepélyes megnyitóján is.

http://magyarhirlap.hu/cikk/52436/Orban_Viktor_Erdekunk_egy_sikeres_Szerbia

 

forrás: Portfolio

Soros félmillió migránst engedne be évente Európába

 

Halálos veszély és összeomlás fenyegeti az Európai Uniót, ha nem emeli meg a migrációs válság megoldására fordított pénzösszeget - közölte Soros György magyar származású milliárdos legutóbbi esszéjében. A nagybefektető évente 9300 milliárd forintnak megfelelő összeget költene félmillió bevándorló befogadására.

http://www.hirado.hu/2016/04/13/soros-felmillio-migranst-engedne-be-evente-europaba/

A svájciak szerint bohózat, amit Orbán művel

 

A Neue Zürcher Zeitung ritka pofonnak tartja Orbán Viktor szempontjából, hogy a népszavazás nyomása alatt a kormány visszalépett a vasárnapi vásárlási tilalom ügyében.

http://www.168ora.hu/itthon/a-svajciak-szerint-bohozat-amit-orban-muvel-144624.html

Ezeken a tanácsadókon fog múlni 420 milliárd forint sorsa – bemutatjuk a gigatender bonyolítóit

 

Mészárossal és Tiborczcal összefüggésbe hozható, valamint OLAF-vizsgálatban érintett cég is segít majd lebonyolítani a nemrég kontingensben meghirdetett, 420 milliárd forint összértékű közbeszerzéseket. A tanácsadási megbízás 4 évre szól, a keretösszeg 5 milliárd forint, persze ezt is az EU fizeti. A tenderen öt ajánlattevő nyert, akiken keresztül eljuthatunk a gönyűi kikötőtől Felcsútig, a Design Terminaltól Garancsi Istvánig, de van kapcsolat Tiborcz István felé is.

 

https://atlatszo.hu/2016/04/13/ezeken-a-tanacsadokon-fog-mulni-420-milliard-forint-sorsa-bemutatjuk-a-gigatender-bonyolitoit/

 

2015 –ös cikk Lázár védi az emberét, bár egy 650 milliós ügyben nem lehet

 

A Miniszterelnökség egyik vezető munkatársával kapcsolatban tárt fel bizonyítható összeférhetetlenséget az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) – értesült brüsszeli forrásból a Népszabadság. Az OLAF a megállapításait már közölte a tárcával. Lázár János szerint a hivatal téved.

 

http://nol.hu/belfold/osszeferhetetlen-lazar-janos-munkatarsa-1566637

Új szereplők az offshore-botrányban: Gyurcsány, Bajnai, Veres, Vajna

Ha a Panama-papírokban szereplő fideszes Horváth Zsolt vagy a szocialista Boldvai László címeres adóoptimalizátor, akkor a többi kormányviselt offshore-tulajdonos és -közreműködő is megérett a számonkérésre. Az érintettek: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Veres János, Puch László, Seszták Miklós, Andy Vajna. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

 

http://valasz.hu/itthon/uj-szereplok-az-offshore-botranyban-gyurcsany-bajnai-veres-vajna-118085

A Willkommenskultur lejárt lemez, itt az új német szabadságmozgalom!

Úgy látszik, tényleg drasztikusan csökkent a Németországba érkező menekültek száma, mert a progresszivitás egyetemista élharcosainak idejét már nem tölti ki teljesen, hogy genderelméleti szakköröket tartanak pastu pásztorgyerekeknek.

Hogy jut energia más tematikájú kísérleti projektekre is, annak legszebb példája a Freiburgi Egyetem, ahol már vagy háromtucatnyian csatlakoztak egy új mozgalomhoz, amelynek tagjai az egyetemi menzán a mások által meghagyott maradékot eszik meg.

Jelenleg tehát egy átlagos ebédidő úgy zajlik, hogy az étterem legelején, lehetőleg minél közelebb a mosatlant elszállító futószalaghoz, mindig ül egy csapat diák, akik „szalagosoknak” nevezik magukat. (A Bänderer, remélem nemsokára éppolyan nemzetközi karriert fut be, mint aWillkommenskultur.) Amikor látják, hogy valaki egy ételmaradékot még bőven tartalmazó tányért tesz a futószalagra, akkor azonnal fölugranak és megpróbálják elcsípni a zsákmányt, mielőtt az eltűnne a menza belsejében.

De vajon mi indít valakit olyasmire, amit az embereknek a reakció sötét erőit lerázni nem képes többsége leginkább a gusztustalan jelzővel illetne? Az okok sokfélék, mint az anyanyelvek száma egy svéd oviscsoportban.

http://valasz.hu/vilag/a-willkommenskultur-mar-lejart-lemez-itt-az-uj-nemet-szabadsagmozgalom-118086

Oknyomozó könyv: Kiss László is doppingolta a tanítványait?

Egy 1988-ban megjelent könyv szerint Kiss László egyik akkori tanítványának édesapja falhoz állította az edzőt, amikor kiderült, hogy a gyerekekkel szteroidot szedetnek a teljesítményük növelése érdekében. Csikány József megvizsgáltatta a tablettákat, amelyeket a lánya hazavitt, és kiderült, hogy Nerobolt kaptak. Kiss László akkor azt mondta az édesapának, hogy nincs semmi különös ebben, aki eredményt akar elérni, az szedi a tablettákat.

 

http://hvg.hu/sport/20160413_oknyomozo_konyv_kiss_laszlo_is_doppingolta_a_tanitvanyait

 

SZOCI BOLTZÁRKA

Csontos János Magyar Idők

Győzelmet aratott a szocialisták népszavazási kísérlete a vasárnapi boltzár ügyében, s ezzel az MSZP hatalmasat bukott. Nagyobbat, mint első pillantásra látszik: elvesztették ugyanis az egyetlen politikai témájukat, amit hat év alatt nagy nehezen kiizzadtak magukból, és aminek még jelentős társadalmi támogatottsága is volt. Ám mielőtt ezt kifejteném, néhány mondat az előzményekről.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/szoci-boltzarka-578863/

Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott az MSZP elnökének

 Ultimátumot adott a Demokratikus Koalíció (DK) nevében Gyurcsány Ferenc elnök az MSZP-nek a két baloldali párt között hetek óta tartó, a dunaújvárosi időközi választáson való külön indulás miatti elmérgesedett vitában. 

 

Zavar lett a kapcsolatukban

Az Origo birtokába került levélben Gyurcsány emlékeztet, hogy az MSZP a dunaújvárosi időközi választáson – megsértve a korábbi megállapodást – nem támogatja a DK jelöltjét, sőt saját jelöltet állít, ami a DK elnöke szerint „az utóbbi hetekben zavart okozott” a két párt kapcsolatában. 

http://www.origo.hu/itthon/20160413-gyurcsany-a-fidesz-gyozelmet-keri-szamon-az-mszp-elnoken-dunaujvaros.html##

 

„Nem ehhez adtam a nevem” - Kardos József Fidesz-alapító a 28 éves pártról

A Sziget programigazgatójaként ismerte meg a nyilvánosság, most némi kihagyás után újra ez a munkája. Néhány éve megpályázta a Trafót, sikertelenül. Még soha nem adott politikai interjút, és nem beszélt részletesen fideszes karrierjéről: az alapító nyilatkozatról, Pozsgay Imre legyőzéséről vagy arról, milyen volt Szájer József személyi titkárának lenni. A menekültellenes propaganda viszont kihozta a sodrából.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/nem-ehhez-adtam-a-nevem-98782

Miklós Gábor Hit a hívőkben

 

Veres András szombathelyi megyéspüspök a Népszabadság munkatársának hétfőn azt mondta, hogy a vasárnapi árusítási tilalom visszavonását rossz, elhamarkodott döntésnek tartja. Méltatlankodott, hogy nem egyeztettek vele. Szociális szempontokra is hivatkozott, sőt a kereskedelemben dolgozó nők védelmében is szót emelt. Hozzátette, senki sem halt éhen emiatt az országban. Ennél cinikusabb kijelentést katolikus főpaptól ritkán hallani. Ebben az országban egyébként bizony éheznek és koldulnak is, de mintha ez kisebb problémát jelentene a hierarchiának. A magyar katolikus egyház hosszú története alatt képes volt intim együttműködésre a legkülönbözőbb színezetű rezsimekkel. Szép példa volt erre Erdő Péter bíboros tavalyi jogi magyarázata, hogy miért nem állhat egyháza a rászoruló menekültek mellé, miért nem fogadhatja be őket, miközben Ferenc pápa éppen ennek az ellenkezőjére szólított fel.

 

http://nol.hu/velemeny/hit-a-hivokben-1610835

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.