2016, szeptember 7 - 07:56 Sajtószemle

Leon éveken át pereskedett a gyámhivatallal, amiért speciális gyerekotthonba dugták. Eleve szokatlan, hogy egy állami gondozott bíróságra menjen, de ő meg is nyerte a pert, most pedig kártérítést szeretne. Az évek során azonban kimaradt az iskolából, 18 évesen még mindig csak kilencedikes. A családjával szinte semmi kapcsolata nincs, professzor úrnak gúnyolják, az anyját csak szülőanyjaként emlegeti. Sokat szenvedett a nevelői miatt, mégis hálás, hogy nem otthon kellett felnőnie. De mi lesz vele ezután? 

Úgy álltak a bíróságon, mint a kivégzőosztag előtt.

Horváth Leon nem is próbálta leplezni az elégtételt, amit érzett. A tizennyolc éves, állami gondozásban felnőtt fiú évekig küzdött az igazáért, mert úgy érezte, jogtalanul küldték speciális lakásotthonba különösen problémás, sokszor kábítószerfüggő gyerekek közé. Pszichológusa és több egykori nevelője is egyetértett vele abban, hogy a gyámhivatal – miközben súlyos pszichés problémákra hivatkozott – csak azért akart kiszúrni vele, mert korábban rendszeresen felemelte a szavát a gyerekotthonban tapasztalt visszásságok miatt.

http://abcug.hu/nyert-az-allami-gondozott-tinedzser-aki-beperelte-gyamhivatalt/

Minden üres lakását rászorulóknak adja Szeged

Az összes üresen álló, önkormányzati tulajdonú lakást felújítja és rászoruló családoknak adja majd ki a szegedi önkormányzat - ezt jelentette be kedden Botka László, a város polgármestere az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be. A szocialista politikus azt mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy

Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség,

ez azonban nem valósult meg. A szegedi közgyűlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/09/06/minden_ures_lakasat_raszoruloknak_adja_szeged/

15 ház, ami tökéletes befektetés akkor, ha nem szereti a szomszédokat – a 9-es varázslatos.

http://csodalatos.co/2016/09/03/15-haz-ami-tokeletes-befektetes-akkor-ha-nem-szereti-a-szomszedokat-a-9-es-varazslatos/

Orbán: "ez hozta fejünkre a bajt"

 

A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra (EU), de nem akármilyen, hanem erős EU kell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon. Azt kérte a V4-találkozó résztvevőitől, hogy a határt védő magyarokra végvári vitézekként tekintsenek. Ezt meg is tapsolták.

Ma az unió ugyan gazdag, de gyenge, és ez a legrosszabb kombináció, "ez hozta fejünkre a bajt", a migrációt, amely ellenőrizetlenül zajló folyamat – közölte Orbán Viktor a visegrádi országok és Ukrajna miniszterelnökének társaságában tett nyilatkozatában. Ennek véget kell vetni, a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni – tette hozzá a kormányfő.

http://hvg.hu/itthon/20160906_Orban_ez_hozta_fejunkre_a_bajt

Megmondjuk a kazahoknak, hogyan kell rizst termeszteni

 

Nyolcmillió forintot fizetett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium azért a tanulmányért, amely a kazahsztáni rizstermesztés lehetőségeit tárja fel. A szöveget Mesterházy Attila MSZP-s képviselő kérte ki, így került fel az Országgyűlés weboldalára.

A 90 oldalas tanulmány egyébként az alapoktól indul, a tájékozatlan kazah agronómusok innen megismerhetik a rizs "alaktani és biológiai sajátosságait", külön fejezetben a szárat és a gyökérzetet, de informáljuk őket Kazahsztán talajairól és arról, hogy a rizst érdemes műtrágyázni. Arra is figyelmeztet a dolgozat, hogy az öntözővíz lehetőleg ne rontsa a talaj kémiai össszetételét káros anyagokkal.

Érdekesség, hogy a térképeket valamiért a catholic-kazakhstan.org oldalról szerezték, amely azonban már nem üzemel, hanem egy másik egyházi oldalra mutat.

http://hvg.hu/gazdasag/20160906_Megmondjuk_a_kazahoknak_hogyan_kell_rizst_termeszteniAbszurd húzással próbál kieveckélni a kormány csapdájából a Klik

Hiába lázadoztak tanárok és diákok a Klebelsberg Központban megtestesült kormányzati oktatáspolitika ellen, az egyeztetésekre létrehozott köznevelési kerekasztal nyolcadik ülése után a kormány bejelentette, teljes államosítás lesz a közoktatásban. A kormány tavasszal hirtelen a vegyes szerkezetű iskolafenntartási modellben látta meg a legsúlyosabb működési problémát, ezért úgy döntött: az önkormányzatoktól elveszik még az épületek karbantartását is. A Klik viszont most épp az önkormányzatok cégeit próbálja behálózni, hogy végezzék továbbra is ugyanazokat a feladatokat, mint eddig, csak most Klebelsberg-színekben.

A Népszabadság Online több helyről megerősített információi szerint a tankerületi klikes vezetők az utóbbi napokban szóban puhatolóztak az önkormányzatoknál, és megpróbálták rábeszélni a polgármestereket, hogy cégeikkel továbbra is működtessék a korábban hozzájuk tartozó iskolákat.

 

http://nol.hu/belfold/abszurd-huzassal-probal-kieveckelni-a-kormany-csapdajabol-a-klik-1630697

 

Takaréklángon tartják a kvótakampányt Erdélyben, nehogy rájuk égjen a ház

 

A kötelező menekültkvótáról kezdeményezett népszavazás akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak fele – körülbelül 4 millió 146 ezer ember – érvényesen voksol. Ha a külhoni magyarok mozgósítása nem sikerülne, itthon az ötven százalékot meghaladó részvételre lenne szükség. Minél többen regisztrálnak a határon túlról, annál nagyobb lesz az 50 százalékos érvényességi küszöb.

Pálffy „tájékoztató” körútja e kettős imperatívusz jegyében zajlott: a már regisztrált határon túliak minél nagyobb számban szavazzanak, újabbak pedig ne regisztráljanak. Kérte, hogy jelezzék a választási irodának, ha a névjegyzékben szereplő hozzátartozójuk meghalt, nehogy őket is figyelembe vegyék az érvényességi küszöb megállapításánál.

 

http://nol.hu/belfold/takareklangon-tartjak-a-kvotakampanyt-erdelyben-nehogy-rajuk-egjen-a-haz-1630599

Toronymagasan

Wiedemann Tamás Magyar Nemzet

Miközben a kormányzati propaganda lényegében a menekültek teljes távoltartását sugallja, a Fidesz bőkezűen és válogatás nélkül osztogatja a letelepedési engedélyeket a pénzes külföldi bevándorlóknak. Eddig közel négyezren vásároltak hazai tartózkodási engedélyt, családtagjaikkal együtt több mint 15 ezren kaptak lehetőséget a magyarországi bevándorlásra.

Veszélyes játékot űz a kormány; egyrészt a Fidesz népszerűségének növelése érdekében kihasználja a migrációs helyzetet, másrészt a pénzes külföldieken keresztül az évtized korrupciós üzletét bonyolítja le. Eddig több mint százmilliárd forintos (!) bevételre tettek szert a letelepedési kötvényt forgalmazó offshore cégek, amelyek kivétel nélkül a kormány holdudvarához tartoznak. Ha Simor András, a szocialisták által favorizált volt jegybankelnök offshore-lovag volt a Fidesz szerint, akkor a Rogán Antal–Habony Árpád-duó túlzás nélkül nevezhető az adóparadicsomok császárainak.

http://mno.hu/vezercikk/toronymagasan-1360446

 

Amikor jobb, mint otthon

Lipcsey Andersson Emőke Magyar Nemzet

 

A svéd központi statisztikai hivatal (SCB) előrejelzése szerint a tendencia, miszerint jól szituált, jól képzett svédek vándorolnak el, a következő években is csak erősödni fog. A külföldön élő svédek közt a felsőfokú képzettségűek aránya 60 százalék, míg az országban csak 32 százalék. Érdemes megjegyezni, hogy a felsőfokú képzettségűek mellett sok olyan svéd állampolgár hagyja el Svédországot, akik néhány évtizede bevándoroltak, vagy akiknek szülei voltak annak idején bevándorlók. A külföldön élő svédek 76 százaléka jól érzi magát, és meglehetősen elégedett az életével, 51 százalékuk kifejezetten boldog, míg Svédországban az embereknek csak 31 százaléka vallja magát elégedettnek és boldognak.

http://mno.hu/velemeny/amikor-jobb-mint-otthon-1360399

Megtörtént... Orbán Viktor kapta Az év embere díjat

Orbán Viktor miniszterelnök kapta a lengyelországi krynicai gazdasági fórumon Az év embere díjat, a rendezvény legjelentősebb elismerését.

A díjat a lengyel politikai és gazdasági élet képviselőiből álló, mintegy 30 tagú kuratórium ítéli oda. A kitüntetést Beata Szydlo lengyel kormányfő adta át Orbán Viktornak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1105190-megtortent-orban-viktor-kapta-az-ev-embere-dijat

19-re húzott ászt a kormány Strasbourgban?

Súlyos tízmilliárdokat fizethet ki az állam az adófizetők pénzéből a jogsértő nyugdíjtörvényei miatt. Látszólag csak egy „önjáró” nyugdíjas nyert pert tavaly Strasbourgban, végül mégis komoly következményekkel járhat az ítélet. Az emberi jogi bíróság előtt folyó magánperbe ugyanis az utolsó pillanatban belépett az Európai Szakszervezetek Szövetsége is. Ezzel nem csupán hatalmas pofont kaphat Magyarország kormánya, de a legszélesebb munkavállalói körben megszégyenítő nyilvánosságot is.

 

Jogsértő az a magyar szabályozás, melynek alapján az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan közalkalmazottként munkát vállaló Fábián Gyulának 2013. július 2-ától felfüggesztették a nyugdíja folyósítását – döntött a strasbourgi emberi jogi bíróság (EJEB) tavaly decemberben - számolt be elsőként a Népszava.

A bíróság döntésének jogerőre emelkedése előtti napon azonban – idén márciusban - megtámadta a magyar kormány az elmarasztaló határozatot. Orbánék azonban csak időhúzásra játszottak, és ezzel – minden jel szerint - tizenkilencre húzhattak egy nagy ászt.

Magyarország ugyanis kérte annak megállapítását, hogy az első fokú ítéletben foglaltakkal szemben nem tekinthető diszkriminációnak, ha az országgyűlési képviselők, polgármesterek, politikusok fizetésük mellett felvehetik a nyugdíjukat is, szemben a közalkalmazottakkal és a köztisztviselőkkel.

Így a bíróság Nagytanácsa elé került az ügy. Csakhogy éppen ezzel a támadással a magyar kormány tisztességtelen eljárása a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltette. Szinte példátlan módon az Európai Szakszervezetek Szövetsége beavatkozóként jelentkezett be az eljárásba Fábián Gyula oldalán, amit a Nagytanács be is fogadott. Ez pedig arra utal, hogy az ügy elbírálása európai szintű érdeklődésre számíthat.

http://nepszava.hu/cikk/1105183-19-re-huzott-aszt-a-kormany-strasbourgban

Orbán körútja után százmilliárdok mozdulnak meg ősztől

Portfolio.hu

Egy minapi kormányrendelet alapján akár 102 milliárd forintot is kifizethet rövid időn belül a kormány annak a 19 megyei jogú városnak, ahol már járt Orbán Viktor kormányfő a Modern Városok Program keretében - figyelt fel a Portfolio az új jogszabályra. Ezzel párhuzamosan további százmilliárdokat is gyorsan megkaphat ugyanez a városi kör az uniós pályázatok 100%-ra emelt előleg szabályai alapján. Így tehát könnyen oda juthatunk, hogy szükségtelenül sok pénz hullik ősztől ezen városok "nyakába", hiszen a projektjeik előrehaladása még nem indokolná a teljes összegű kiutalásokat. A mögöttes cél az lehet, hogy a gazdasági növekedést minél előbb élénkíteni lehessen, bár jó tudni, hogy ezek nem plusz források, és a gyors kiutalásuk sem igazán segít a növekedésélénkítésben, mivel a projektek megkezdéséhez időigényes közbeszerzések kellenek. 

 

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/orban_korutja_utan_szazmilliardok_mozdulnak_meg_osztol.2.236922.html

Lovas István A realista demokraták

A béke erői kezdenek jól állni

Magyar Hírlap

Az emberiségnek az a tisztességes része, amely a népakarat érvényesülése erősödésének szurkol, vasárnap óta ismét globális boldogságban úszik. Ekkor ért el ugyanis szenzációs második helyezést a semmiből vulkánszerű sebességgel kiemelkedő Alternatíva Németországért párt, amelyet a totalitárius társadalmakból ismert, egyenvakkantásra állított fősodratú sajtó percenként nevez populistának. Az AfD, azaz a realista demokraták németországi pártja ezzel maga mögé rúgta a magát kereszténydemokratának gúnyoló, Merkel-féle, migránscsalogató CDU-t. És Németországban a tartományoknak már több mint a felében jelen van a törvényhozásban.

http://magyarhirlap.hu/cikk/65415/A_realista_demokratak

FARKASHÁZYÉK CSALÓDTAK PUKLIBAN

Szikszai Péter Magyar Idők

Megrogytak a ballibek. Ikonjuk, Pukli István nem akar baloldali fordulatot, legalábbis a Magyar Időknek ezt nyilatkozta.

Az ATV-ben Farkasházy Tivadar és Horn Gábor kesergett azon, hogy „nem erről szólt ez az egy év”, nekik eddig úgy tűnt, hogy a tanártüntetések vezéralakja a rendszer ellen van. Közben meg kiderül, hogy nem, pedig még Schilling Árpádot is odaküldték, hogy jól elrendezze a dolgokat.

A tanácstalanságról készült beszélgetés videóját itt lehet megtekinteni, 17:51-től.

 

http://magyaridok.hu/belfold/farkashazyek-csalodtak-pukliban-977617/

 

Pukli István / Egyenes Beszéd ATV /

Nem létezik olyan, hogy jobb-vagy baloldali. Értékrendek vannak, amelyek mentén lehet választani, mondta Pukli István.

atv.hu

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160906-pukli-istvan

 

Keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre a magyar kormány

 

Hárommillió eurós, azaz 930 millió forintos büdzsével áll fel

a keresztényüldözés ellen helyettes államtitkárság az Emberi Erőforrások Minisztériumában,

írja a Magyar Idők. A kormányzati egység vezetője az Olaszországból hazatérő Török Tamás diplomata lesz. Közös, augusztus végi látogatásuk alatt találkozott közel-keleti keresztény vezetőkkel Orbán Viktor és Balog Zoltán, ezt követően döntötték el, hogy

szükség van egy, a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra.

 

http://444.hu/2016/09/06/keresztenyuldozes-elleni-allamtitkarsagot-hoz-letre-a-magyar-kormany

 

KERESZTÉNY KÖZÖSSÉGEKET SEGÍT A KORMÁNY

Magyar Idők

Önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

A helyettes államtitkárság vezetője Török Tamás diplomata lesz, aki Olaszországból tér haza, hogy ellássa a posztot. Orbán Viktor kormányfő és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus végi, közös vatikáni látogatásuk alatt közel-keleti keresztény vezetőkkel találkozott, ezt követően döntötték el, hogy szükség van egy, a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek azt mondta: hárommillió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. 

 

http://magyaridok.hu/belfold/kereszteny-kozossegeket-segit-kormany-975691/

 

Miközben Orbán az EU-t támadja, a testvére cége pont most kapott 300 millió forintot Brüsszeltől

Direkt 36

Orbán Viktor ugyan most már évek óta egyre élesebben bírálja Brüsszelt, de közben legszűkebb körének egy újabb tagja vált az EU-s támogatások jelentős kedvezményezettjévé. Augusztus végén 291 millió forintos uniós támogatást nyert el ugyanis egy olyan cég, amelynek egyik tulajdonosa ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök egyik testvére.

A hivatalos támogatási adatbázisból kiderül, hogy a műszaki eszközöket gyártó Gamma Analcont Kft. egy olyan megújuló energiával foglalkozó projektre nyerte a pénzt, amelyet egy másik céggel közösen hajtanak majd végre. Így valószínűleg nem a Gamma Analcont kapja a teljes összeget, a cég nemrég nyert azonban uniós forrást egyedül is: januárban 57 millió forintos támogatást kaptak a cég a „termelési kapacitásának” bővítésére.

Ifj. Orbán Győző 2015 januárja óta tagja a vállalkozásnak, amelyben céges dokumentumok szerint 26 százalékos tulajdonrésszel bír.

http://444.hu/2016/09/06/mikozben-orban-az-eu-t-tamadja-a-testvere-cege-pont-most-kapott-300-millio-forintot-brusszeltol

Gyurcsány: Tönkretesz minket Kerék-Bárczy állítása

Igaztalan vádnak nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy pártja nem a választási győzelemre hajt 2018-ban.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint rombolja a baloldalt az, aki mást állít. A politikus volt párttársára utalt. Kerék-Bárczy Szabolcs egy múlt heti újságcikkben azt fejtegette, a baloldalon nincs olyan politikus, aki komolyan hisz abban, hogy a Fidesz legyőzhető két év múlva.

„Egymást rágalmazni, igaztalanul vádolni nem politikai, hanem emberi kérdés. Egy ellenzéki pártról állítani, hogy nem akar győzni, ennél húsba vágóbb, igaztalanabb, jobban tönkretevő vád nincs, és a kampány elején most erről kell hogy magával beszélgessek, hogy tudom magát meggyőzni, hogy győzni akarok, de hát Kerék-Bárczy mást mondott. Ez tönkretesz mindenkit” – mondta a volt miniszterelnök.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/gyurcsany-tonkretesz-minket-kerek-barczy-allitasa-1360287

 

Szemerey Tamás és Schmidt Mária köröznek a Figyelő felett

Tavasszal egyszer már eldőlt a Figyelő hetilap sorsa. Áprilisban nagyon úgy állt a dolog, hogy az üzleti életben közkedvelt gazdasági lapot a VS-t, majd később Origót jegyző Száraz István cége veszi meg.

Az MNB-balhé megakasztotta a tárgyalásokat

Most viszont úgy tűnik, újra megmozdult valami, és október végére tényleg új kézbe kerülhet a hetilap. A Népszabadság írt már róla néhány hete, hogy jelenleg papíron Ducsai Ákos, a Tenderauditor pályázatíró cég vezetője áll legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a Figyelőt. Ducsai állítólag már ügyvédi letétbe is helyezte a vételárat, és csak arra kell várni, hogy a felszámolási eljárás sikeresen végződjön.

Szemerey Tamás és a kerülőutak

Ducsai neve korábban politikai témákban nem nagyon volt felszínen, de most rövid időn belül ez a második közéleti sztori, amiben előkerül. Több vonalon kötődik a kórház-privatizációban szerepet kapó Hospinvest egyik tulajához, Deák Gáborhoz, akit hatalmas összegekkel kínált meg a Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére vezette Növekedési Hitel Bank (NHB), hogy megépítse a balatonfenyvesi illetve az alsóörsi vitorláskikötőt. Mindkét beruházásra közel 900 millió forintos jelzáloghitelt nyújtott az NHB.

A történetben van még egy csavar: többek szerint Schmidt Mária, a Terror Háza befolyásos igazgatója is örömmel rámozdulna az üzleti lapra. Még tavaly márciusban létrehozott egy céget Médiaháló Kft. néven, amiről írtunk már, amikor az Origo adás-vétele volt épp a legforróbb médiatéma, de sokáig kerülgette a Simicska-kör által birtokolt Heti Választ is, eredménytelenül.

 

http://444.hu/2016/09/06/szemerey-tamas-es-schmidt-maria-koroznek-a-figyelo-felett

 

Újabb botrányok a letelepedési kötvény körül: elítélt orosz adócsaló 

is vásárolt, az egyik forgalmazó pedig Rogán egyetemi társáé

 

Egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár – tudta meg lapunk. Úgy tűnik tehát, hogy könnyen kijátszhatók a kormány által szigorúnak mondott biztonsági szűrők, hiszen az igazolást a „szokásos tartózkodási hely” hivatalaitól várják. Információink szerint az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina az egyetemi társa volt Rogán Antalnak, akivel ma is tartja a kapcsolatot. Az Index megtudta, a bahreini tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs is üzletel letelepedési kötvénnyel.

A Belügyminisztérium korábban hevesen tagadta azon vádakat, miszerint bűnözők is vehetnek letelepedési kötvényt. A tárca szerint azok, akik a kötvény vásárlását kérelmezik, négyszeres szűrőn esnek át: ellenőrzi őket a BÁH, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség. Lázár János kancelláriaminiszter pedig egy augusztusi kormányinfón azt mondta, a magyar hatóságok eddig még nem találtak gyanús személyt.

A kormányzati hitelességet kétségbe vonja, hogy ez lapunknak mégis sikerült. Sőt komoly kétségeket vet fel, hogy a kabinet képes-e kiszűrni a terroristagyanús kötvényvásárlókat a programban.

http://mno.hu/belfold/orosz-csaloval-is-uzletelt-a-kormany-1360303

 

Pörgetik: csak augusztusban közel annyian vettek letelepedési kötvényt, mint ahány menekültet idén befogadott az ország

A program 2013-as elindulása óta 4580 letelepedési államkötvénycsomagot értékesítettek, ami után államnak 2018–2020 között a mostani árfolyamon több mint 330 milliárd forintot kell majd törlesztenie. A konstrukcióba kódolva van a magyar állam bukása, a Népszabadság szerint

az eddig veszteség 5,3 milliárd forint.

 

http://444.hu/2016/09/06/csak-augusztusban-kozel-annyi-letelepedesi-kotvenyt-adtak-el-mint-ahany-menekultet-befogadott-az-orszag-iden

Orbánt bírálta az ENSZ emberi jogi főbiztosa

 

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa Hágában egy megnyitó beszéden demagógnak nevezte az iszlámot bíráló, bevándorlásellenes politikusokat, így például a holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjét, Geert Wilderst, aki győzelme esetén bezáratná az összes mecsetet és lezáratná Hollandia határait a muszlim menedékkérők előtt.

Zeid Raad al-Husszein szerint sok a hasonlóság a holland politikus, Donald Trump, Orbán Viktor, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője, Milos Zeman cseh államfő, Norbert Hofer osztrák szabadságpárti elnökjelölt és Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt vezetője, a Brexitet támogató egyik brit politikus között. A főbiztos úgy vélekedett, ezeknek a politikusoknak az ideológiája közel áll az Iszlám Állam szellemiségéhez.

 

http://index.hu/belfold/2016/09/06/ensz_al-husszein_orban_iszlam_allam/

Szijjártót ismét felháborította az ENSZ-főbiztos

Alkalmatlanná vált posztjára az ENSZ emberi jogi főbiztosa a külgazdasági és külügyminiszter szerint. Zeid Raad al-Husszein korábban az általa populistának tartott politikusokat, köztük Orbán Viktort is bírálta.

Közleményben reagált Szijjártó Péter az ENSZ emberi jogi főbiztosának szavaira, elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte, hogy Zeid Raad al-Husszein az Iszlám Állam ideológiájához hasonlítgat egy demokratikusan megválasztott európai politikust.

A magyar tárcavezető szerint az ENSZ-bürokrata ezzel a nyilatkozatával teljesen alkalmatlanná vált arra, hogy bármilyen pozíciót is betöltsön a szervezetben, illetve eddigi tevékenységével, ilyen és ehhez hasonló nyilatkozataival "földig rombolta" a menekültügyi főbiztosi pozíció hitelét és tekintélyét.

http://hvg.hu/vilag/20160906_szijjarto_ensz_fobiztos_al_husszein

A haveri kapitalizmus fogságában

Martin József Péter, a Transparency International ügyvezető igazgatója

Magyarország azon kevés ország közé tartozik, ahol nem az oligarchák tartják sakkban az államot, hanem a kormány maga választja ki hű oligarcháit. A Transparency International ügyvezető igazgatójával a korrupció hosszú távú hatásairól, régiós trendekről és a lopás mértékéről beszélgettünk.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-haveri-kapitalizmus-fogsagaban-100572

Majdnem az égig - Miért adták el a Waberer’st?

A tulajdonosok azzal indokolták a váltást, hogy eltérően képzelték el a tőzsdei bevezetést. A Narancs azonban úgy értesült, hogy az ok a cég romló teljesítménye és egy rossznak bizonyuló üzleti döntés volt.

 

Wáberer György a Volán Tefu informatikai irodavezetője volt 1993-ban, amikor munkahelyére már harmadszor írtak ki privatizációs pályázatot. Wáberer a rossz állapotba került cégért barátaival együtt 540 millió forintot ajánlott: éppen kétszer annyit, mint amennyit a társaság menedzsmentje. Az akkori üzlettársak mindannyian nagyot kockáztattak, amikor a saját házukat is feltették az üzletre, de a vállalkozás bejött: a komoly adósságokkal terhelt Volán Tefut három év alatt sikerült nyereségessé tenni, 2002-ben pedig – a szakmában is meglepetést keltve – felvásárolták a Tefunál tízszer nagyobb Hungarocamiont is. A csoport ekkor vette fel a Waberer’s nevet, és a ré­giós vezető szerep megszerzése után a tulajdonosok célja az volt, hogy Európa egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatójává váljanak.

http://magyarnarancs.hu/belpol/majdnem-az-egig-100416

 Az euroszkeptikus Orbánnak nagyon is jó oka van támogatni az EU bővítését

 

Politico részletes cikkben elemzi Orbán Viktor uniós politikáját, illetve azt a kérdést, hogy a Brüsszelt és az európai közösséget gyakran élesen bíráló magyar miniszterelnök miért áll mégis az unió bővítésének pártján.

A cikk emlékeztet: két évvel ezelőtt eltávolították az uniós zászlót a Parlament épületéről, a diplomáciai kapcsolat nem lett jobb Budapest és Brüsszel között. A magyar kormánynak nemcsak a menedékkérők, hanem a korrupciógyanú miatt visszatartott uniós pénzek miatt is meggyűlt a baja Brüsszellel. A Politico cikke szerint nagyon is logikus, hogy bár az EU a magyar kormány kritikáinak középpontjában áll és újabb kerítést építenének Orbánék a szerb határra, mégis újra és újra megerősítik, hogy támogatják Szerbia, Ukrajna, Koszovó és Bosznia-Hercegovina csatlakozását.

http://24.hu/belfold/2016/09/06/az-euroszkeptikus-orbannak-nagyon-is-jo-oka-van-tamogatni-az-eu-boviteset/

Százmilliós alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc

 

Mészáros Alapítvány néven, százmillió forint induló vagyonnal hozott létre alapítványtMészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó, az ország egyik leggazdagabb embere. Az alapítvány felsőoktatásban tanuló diákoknak adna ösztöndíjat, a pénzre bárki pályázhat, aki levelező, esti vagy nappali tagozatos hallgató.

 

http://index.hu/belfold/2016/09/06/szazmillios_alapitvanyt_hozott_letre_meszaros_lorinc/

 

ALTERNATÍVA

Kottász Zoltán Magyar Idők

Angela Merkel, Németország „Muttija” gyakorlatilag nem kormányoz, csupán sodródik az eseményekkel és kivárja, hogy mit lépnek mások.

A migrációellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt és az egykori keletnémet kommunista állampárt utódjának tekinthető Baloldal (Die Linke) választási sikerei egyáltalán nem meglepőek, ha megvizsgáljuk Németország történelmének elmúlt mintegy tíz évét. Ez az időszak egyértelműen Angela Merkelről szólt, Németország legnépszerűbb politikusáról, aki sorozatos kudarcai ellenére most is elmozdíthatatlannak tűnik a kancellári székből.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/alternativa-975685/

 

BRUTÁLISABB VÉRENGZÉST KÉSZÍTETTEK ELŐ PÁRIZSBAN

Zetelaki Réka

Sokkal véresebb lett volna a tavaly novemberi párizsi terrortámadás az Iszlám Állam tervei szerint, derül ki a CNN birtokába került nyomozati anyagokból. A terrorszervezet több támadást is tervezett a francia fővárosi vérengzéssel egy időben.

A kiszivárgott csaknem kilencvenezer oldalas dokumentum egyrészt a kihallgatásokon elhangzottakat, másrészt az elfogottak telefonjából nyert adatokat tartalmazza. Az amerikai híroldal munkatársai hónapokat töltöttek az adatok elemzésével, és azt írják: a terrorszervezet több támadást is tervezett a francia fővárosi vérengzéssel egy időben, egyrészt Hollandiában, másrészt több francia célponton, így boltokban és egy bevásárlóközpontban is. Sőt, az Iszlám Állam az Egyesült Királyságba is megpróbált ügynököket bejuttatni. A megbízott merénylőket azonban a hatóságok letartóztatták, ezért hiúsultak meg a terveik.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/brutalisabb-verengzest-keszitettek-elo-parizsban-974518/

Seres: Csak a bojkott!

 

Hazug népszavazásra elmenni semmivel sem "aktívabb" állampolgári tevékenység, mint "passzívan" távol maradni tőle. Vélemény.

Ennek a népszavazásnak, akárcsak a 2008-as "szociális" izének, nem is lett volna szabad átmennie a nemrég még "jogállaminak" nevezett szűrőkön: a Kúrián és az Ab-n. Az Eötvös Károly Intézet, a Helsinki Bizottság, a Political Capital és a TASZ elég meggyőzően emlékeztetett arra, hogy a feltett kérdés alkotmányellenes, hiszen "országos népszavazást csak az Országgyűlés döntési hatáskörébe tartozó témában lehet tartani" (a végeredmény sem a magyar törvényhozást, sem az uniót nem kötelezi semmire), plusz a kérdés egyszerűen értelmezhetetlen.

Aki tehát a bojkottot választja, nemcsak a zavaros tartalomra mond nemet, hanem a formára is, a jogállami kontroll minimumát is lábbal taposó előkerülési módra. Tényleg elolvasta ezt az egymondatos kérdést, aki ebbe "pozitív", Európa-párti üzenettel beleállna?

http://hvg.hu/itthon/20160906_Seres_kvotanepszavazas_menekultek_bojkott

Migránsok szöktek meg a kiskunhalasi befogadóközpontból

 Hét migráns, többségében pakisztániak szöktek meg a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központból; öt férfit már elfogott a rendőrség, két pakisztánit még nagy erőkkel keresnek. 

http://www.origo.hu/itthon/20160906-migransok-szoktek-meg-kiskunhalasrol.html

11 milliárd forint támogatás ment a felcsúti fociba 2011 óta

Nemrégiben felkerült a kormány honlapjára, hogy 2011 óta mennyi támogatás jutott a látványcsapat-sportágaknak, és azokon belül az egyes sportegyesületeknek. Az MLSZ három év alatt 31,8 milliárd forintot kapott, ez kétszer annyi, mint amennyi a többi szervezethez összesen befolyt. A fociegyesületek listáját természetesen toronymagasan Felcsút vezeti, amely 2011 óta 11 milliárd forint támogatást zsebelhetett be. Ábrákra tettük a kormány által közzétett adatokat.

https://adatujsagiras.atlatszo.hu/2016/09/06/11-milliard-forint-tamogatas-ment-a-felcsuti-fociba-2011-ota/

PARA-KOVÁCS IMRE: KERESZTÉNYÜLDÖZÉS ELLENI ÁLLAMTITKÁRSÁG

Fontos már a legelején leszögezni (öntudatlan blaszfémia, fűzfa!), hogy a kormány fantáziájában megjelenő üldözött keresztény soha, de soha nem a Fehérgyarmat határában helyzetjelző macskaszem hiányában megbírságolt biciklis cigány, hanem valaki, aki inkább nincs, mint van, fehér ruhában menekül a pusztában, miközben egyik karjával családját védi, másik karjával feszületet markol, harmadik karjával pedig ellent mutat a Gonosznak. Ezt az elképzelt keresztényt fogja megvédeni az újonnan létrehozott helyettes államtitkárság közel egymilliárd forintból a haza még nagyobb dicsőségére, a nemzet üdvére és a korrekt haszonkulcs jegyében.

Lopnak megint, de nem ez a legnagyobb probléma.

A keresztényüldözés elleni államtitkárság egy állomás Orbán Viktor megdicsőülés felé vezető útján, minek végén ő lesz az új Európa megteremtője és megmentője, trón és oltár újraegyesítője, amikor a rend megint elfoglalja a szabadság helyét, és az Orosz, valamint az Oszmán Birodalom nyugati határain szükség lesz valakire, aki tűzzel és vassal, bla-bla-bla…

https://nepszava.us/blogs/news/para-kovacs-imre-keresztenyuldozes-elleni-allamtitkarsag

Clinton: Moszkva befolyásolhatja az amerikai elnökválasztás alakulását

Trump nagyon hamar szövetségesre találna Putyinnal politikailag. Még a NATO-ból is kilépne – mondta Hillary Clinton Ohióban tartott sajtótájékoztatóján. A demokrata elnökjelölt szerint Oroszország igyekezhet befolyásolni az amerikai elnökválasztás alakulását, hogy Donald Trump nyerjen.

http://mandiner.hu/cikk/20160906_clinton_moszkva_befolyasolhatja_az_amerikai_elnokvalasztas_alakulasat

Orbán jobb, ha leteszi a fegyvert: így dübörög a kvótarendszer Heti Válasz

Hiába a kvóta, a menekülteknek nem kellett Lettország: az elmúlt időben szinte mindannyian elhagyták a számukra kijelölt tartózkodási helyet, hogy német területre távozzanak.

Leta nevű lett portál helyi tévék tudósítása nyomán arról ír, hogy a hozzájuk az EU-s kvóták alapján kiutalt 23 menedékkérőből 21 (!) már el is hagyta az országot.

http://valasz.hu/vilag/orban-jobb-ha-leteszi-a-fegyvert-igy-duborog-a-kvotarendszer-120274A Mészáros Lőrinc-jelenség: minden, amivel szemben a „polgári oldal” meghatározta magát  Heti Válasz

Nagyot megy Mészáros Lőrinc, ahogy mondani szokás. Nyár közepén került címlapokra a vagyonnyilatkozatából ügyesen kihagyott adriai luxusvillájával, néhány napja derült ki, hogy a balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította szállodaláncát, csütörtökön pedig egy 4,5 millió eurót érő horvátországi jachton fotózták le.

A felcsúti Dan Bilzerian működésének fő szépséghibája, hogy a csodás mértékű gyarapodás és a páratlan üzleti sikerek valahogy egybeesnek annak a politikai formációnak a gránit szilárdságú kormányzásával, amely nagyjából ’94 óta konzervatívként határozza meg magát és – szintén nem rövid ideje – az úgynevezett polgári Magyarország építésének zászlaja alatt végzi munkáját.

A Mészáros-jelenség tökéletesen sűrít mindent, amivel szemben ez a „polgári világ” elvileg meghatározta magát. Álljon itt három pont bizonyítékként.

http://valasz.hu/publi/a-meszaros-lorinc-jelenseg-minden-amivel-szemben-a-polgari-oldal-meghatarozta-magat-120163

Sokan vártak már erre a magyar adatra

 

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2016 II. negyedévében 2,6 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások, az ipar és a mezőgazdaság járultak hozzá. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 1,8, az előző negyedévhez viszonyítva 1 százalékkal nőtt.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/sokan_vartak_mar_erre_a_magyar_adatra.620487.html

Ki nem találná, milyen díjat nyert az MTVA

 

Elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több műsora, a díjakat kedden adta át a Parlamentben Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ki_nem_talalna_milyen_dijat_nyert_az_mtva.620519.html

Sándor Mária Visszaszámlálás: 5-4-3...

És csak mondják, csak mondják a TV- ben, rádióban: béremelés az egészségügyben. Pontosan tavaly május 11-e óta ezt hallani... Néha kiesnek a szerepből, a százalékok egészen 2019-ig röpködnek. Kolléganők, mosolyogni tessék! Ti vagytok az ország irigyeltjei! Jó úton haladunk-a megosztás totális! "A szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére a rendeletben megjelent bértábla szerint szeptember 1-től 107 ezer forinttal nő, az egészségügyi szakdolgozók pedig - végzettségüktől és a munkában eltöltött időtől függően, 6660 forinttól 61 670 forintig terjedő emelést kapnak." 

Először is, kimaradt, hogy BRUTTÓ! 

Tehát ez orvosoknak körülbelül: nettó 70 ezer forint, nővéreknek: 4000- 40000 forint nettó 
jövedelmet jelent. 

http://sztarklikk.hu/sandor_maria_blogja/visszaszamlalas-5-4-3/290204

Népszavazást kezdeményeztek a budapesti olimpiáról

 

Öt napon belül eldől, hogy lesz-e esélye a magyaroknak véleményt nyilvánítani arról: akarják-e egyáltalán, hogy Budapest olimpiát rendezzen 2024-ben.

Országos népszavazási kezdeményezést nyújtott be ugyanis a Nemzeti Választási Bizottsághoz Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója. 

A kérdés nem úgy hangzik, hogy akarja-e, hogy Budapest olimpiát rendezzen 2024-ben, hanem azt a törvényt torpedózná meg, amit a rendezési szándékról hozott az Országgyűlés.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a XXXIII. nyári olimpiai és XVII. nyári paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szóló 2016. évi LVIII. törvényt?”Vagyis itt az igen valójában nemet jelentene az olimpiára.

http://444.hu/2016/09/06/nepszavazast-kezdemenyeztek-a-budapesti-olimpiarol

Most kezdődik az igazi hisztéria a Fideszben, a pártkassza is megnyílik a népszavazásra

Aki él és mozog a kormányoldalon, beszáll a népszavazási hangulat felpörgetésébe. A Fidesz beindítja a teljes kampánygépezetét, ami nem lesz olcsó. A többi párt összesen sem tudna annyit költeni, mint amennyivel a kormánypárt kiegészíti a kormány által indított kampányt. A szocialisták alelnöke az OVB-hez fordult, mert szerinte alkotmányellenes, hogy a kvótareferendumon a nemeket támogató oldal gyakorlatilag végtelen költségvetési pénzből kommunikálhat a választók felé.

http://nol.hu/belfold/most-kezdodik-az-igazi-hiszteria-a-fideszben-a-partkassza-is-megnyilik-a-nepszavazasra-1630649

Lehallgatása után szétcsap az állami médiában Vaszily, a rettenthetetlen

A lehallgatási botrány nyomán megkezdte a rendcsinálást Vaszily Miklós, a médiaszolgáltatási alap megbízott vezérigazgatója.

A Népszabadság információja szerint Vaszily egy belső közleményben jelentette be, hogy „egyes szakterületek egyszerűbb, átláthatóbb, gyorsabb és rugalmasabb működése feltételeinek megteremtése érdekében" a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a vezérigazgató közvetlen irányításával elindította az üzemeltetési tevékenységeinek átvizsgálását és átalakítását. Felügyeletem és ellenőrzésem alá rendeltem a Biztonsági Osztály szervezeti egységet és alszervezeti egységeit – írta Vaszily az első lépéséről.

Úgy tudjuk, ez az intézkedés közvetlen összefüggésben van azzal, hogy márciusban a rendőrség lehallgatókészüléket talált Vaszily vezérigazgatói tárgyalójában, a közmédia központjaként működő Kunigunda úti épületben. A sajtóban eddig megjelent hírek szerint a rendőrök a tárgyaló mellett lévő helyiségben, Enyedi Csaba vezérigazgatói kabinetvezető szobájában megtalálták a rögzítőkészüléket is, valamint egy másik poloskát, amely az Enyedi irodájában elhangzottakat rögzítette. Enyedi azt állította a rendőröknek, hogy nem volt tudomása a készülékekről.

http://nol.hu/belfold/lehallgatasa-utan-szetcsap-az-allami-medianal-vaszily-a-rettenthetetlen-1630579

Lendvai Ildikó Bűnben fogant „népszavazás”

Orbán népszavaztatásáról az ellenzék folytat disputát, a kormány csak egymondatos reklámokban kommunikál az ő népével. Az ellenzékiek vitája – noha aligha kerülhető el – erősítette a közvélekedést: már megint egymással civakodnak. Az egyik otthon maradásra hív fel, a másik érvénytelen voksra, és van, aki az igenre. Pedig a vélemények csak az alkalmazandó technikában térnek el, a lényegben: a referendummal való szembefordulásban nem. Isten ments konfliktust csinálni abból, ki marad otthon, és ki ikszeli érvénytelenné a szavazólapot. Mindkettő a kamukérdés bojkottját jelenti. Azt, hogy nem lépünk bele Orbán csapdájába.

Tiszteletben tartom az „igen” mellettiek érvelését is, de Orbán utcájába akkor sem kell bemenni, ha a kijelölt menetiránnyal szemben hajtanak. Értem, hogy Európára kívánnak igent mondani. De hát ne tegyünk úgy, mintha valóságos kérdést tettek volna fel, és a nép valódi döntését kérnék. A lényeg épp az átverés, a kamuflázs. A tudatos bojkott nem sunnyogás, hanem éppen az akció egészével való szembenállás, a mechanizmus, a „rendszer” elutasítása.

 

http://nol.hu/velemeny/bunben-fogant-nepszavazas-1630635

 

Közanyázás helyett közbeszéd - Ágoston László tükröt tart az elmebajnak

Rutinosan pózol, lazán küldi mosolyát a kamerába. Gyakorlott „fellépő”. Színész akart lenni, ám – mivel szerinte az a szakma Hegyeshalomnál véget ér az akcentus miatt – az operát választotta. Most is Dániában, Németországban és Angliában koncertezik társulatával, a MoltOperával. Mindeközben a Facebookon is egyre nő a népszerűsége. Ő posztolta ki Orbán Viktor iszlámot dicsérő szavait, ami miatt lett már „rohadt buzi” és „mocskos zsidó” is. Ágoston László operaénekes szerint az tud hitelesen kiállni az elnyomottak mellett, aki nem közvetlenül érintett.

„Heteroszexuális, háromdiplomás, nyelveket beszélő, keresztény értékrend szerint felnőtt, 30 éves férfi vagyok, aki a művészeti, üzleti és oktatási szférában tevékenykedik és kötelességének érzi kiállni a kisebbségek jogaiért” – így jellemzi magát Ágoston László. S bár diákszínjátszóként is számos díjat nyert, mégis operaénekes lett.

http://vasarnapihirek.hu/fokusz/kozanyazas_helyett_kozbeszed__agoston_laszlo_tukrot_tart_az_elmebajnak

Reagált a börtönviselt orosz adócsaló letelepedési kötvényvásárlását bemutató Magyar Nemzet cikkre a Miniszterelnöki Kabinetiroda:

Komolytalan és rágalmakon alapul. (MTI)

http://444.hu/2016/09/06/reagalt-a-bortonviselt-orosz-adocsalo-letelepedesi-kotvenyvasarlasat-bemutato-magyar-nemzet-cikkre-a-miniszterelnoki-kabinetiroda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.