2016, szeptember 6 - 07:28 Sajtószemle

Balog Zoltán, aki az 1956-os emlékbizottság elnöke, elmondta, hogy Schmidt Máriáékkal újra megnézték Desmond Child halszagú dalához készült imázs- és reklámfilmeket, a számot is meghallgatták, de ennek ellenére most is alkalmasnak találták arra, hogy a lehető legszélesebb rétegeket megszólítsa.

 

http://444.hu/2016/09/05/balog-zoltan-nem-arulja-el-hogyan-koltik-el-az-56-os-emlekevre-szant-penzeket-mert-az-csak-megzavarna-a-lebonyolitast

 

1 videó, ami bizonyítja, hogy az évi 6 milliárdból működő MMA minden forintot megér

 

Ember még nem tette úgy oda magát egy Arany János-vers miatt, mint a Jászai Mari-díjas Császár Angéla.

 

Vannak, akik panaszkodnak, hogy miért kell az államnak évi 6,6 milliárd forintot elköltenie a Magyar Művészeti Akadémiára.

Hát az MMA most csattanós választ adott a huhogóknak, ugyanis ma feltöltötte a Youtube-ra egy igazi MMA-harcos, Császár Angéla „Játszva magyarul” című április 22-i előadásának egyik részletét. A Jászai Mari-díjas színművész a Pesti Vigadóban, a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon szavalta el Arany János Vörös Rébék című versét. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogyLatinovits Zoltán óta nem halt még így bele senki Arany János-versbe:

http://444.hu/2016/09/05/1-video-ami-bizonyitja-hogy-az-evi-6-milliardbol-mukodo-mma-minden-forintot-meger

 

Magyar letelepedési kötvénnyel üzletel a bahreini konzul

 

Az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul nemcsak az olajbiznisszel foglalkozik, de a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel. Garamvölgyi Balázs nevére rátaláltunk ugyanis a bomba üzletként ismert letelepedési kötvények kereskedelme körül

http://index.hu/belfold/2016/09/05/garamvolgyi_balazs_bahrein_orban_rahel_tiborcz_istvan/

 

Orbán Viktor üzente: nem áll kapcsolatban Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival

 

Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival? - kérdezte Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője Orbán Viktortól. Az Együtt politikusa például azt feszegette, hogy Orbán vagy valamelyik családtagja járt-e a felcsúti polgármester horvátországi vagy alcsútdobozi nyaralójában.

A választ nem Orbán Viktor, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba jegyzi, aki alaposan kioktatja Szabót.

írásbeli kérdésének címe hadilábon áll a magyar nyelv szabályaival.

Dömötör szerint ugyanis "természetesen a miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem".

Dömötör azt írta, hogy a miniszterelnök 1990 óta parlamenti képviselő, "26 éve minden ezzel járó kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz.

Következésképpen semmilyen titkolnivalója nincsen, az élete egy nyitott könyv a magyar választópolgárok előtt.

Az államtitkár azt írta, hogy minden, ami Orbán vagyonnyilatkozatában áll, "az teljes mértékben megfelel a valóságnak. Bármi egyéb csak pletyka, feltételezés vagy politikai érdekek által vezérelt üres vádaskodás".

 

http://index.hu/belfold/2016/09/05/orban_viktor_uzente_nem_all_kapcsolatban_meszaros_lorinc_vagyontargyaival/

 

Megvan Schiffer András utódja az LMP-frakció élén

 

Schmuck Erzsébet lesz átmenetileg az LMP frakcióvezetője, az LMP-s képviselők nem a párt társelnökét, Szél Bernadettet választották meg a posztra.

 

http://index.hu/belfold/2016/09/05/az_lmp-frakcio_nem_szavazott_bizalmat_szel_bernadettnek/

 

Te jó ég, hol élünk? – Pénzdíjas versenyt írt ki a feljelentőknek Szentesen az önkormányzat cége

Félreértés ne essék, közterületen szemetelni ronda dolog, büdös bunkók csinálják: eldobják a trutyis papír zsebkendőt, ott hagyják Morzsi után a kutyaszart, röpül a ropiszacsesz, satöbbi. Azt is készségesen elhisszük, hogy Szentes – egyébként emlékezetesen szép – városa fuldoklik a szeméttől.

De most mintha kicsit túltolták volna a szemétharcot. S hát a nagy ötlet hatékonysága felől sem vagyunk száz százalékig meggyőződve.

Havonta egy-egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt ad a szentesi városellátó azoknak, akik fotóval buktatnak le illegális szemetelőket – írja a delmagyar.hu.

Az ügymenetet pedig úgy tessék elképzelni, hogy „a beküldött képeket a cég munkatársai értékelik, havonta a legjobbat jutalmazzák”.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/te-jo-eg-hol-elunk-penzdijas-versenyt-irt-ki-a-feljelentoknek-szentesen-az-onkormanyzat-cege-100707

 

Értetlenül áll a szakma Orbánék tilalma előtt

 

Végleg kiveszi a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kezéből az új szélerőművek engedélyezési jogát a kormány – derül ki a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyezte, most benyújtott törvénytervezetből. A jogszabály a világörökségi és a védett természeti területeken tiltja meg ilyen létesítmények telepítését. A kabinet évente rendeletben határozza meg a kiadható engedélyek számát. Ezzel csupán az a probléma, hogy az utóbbi évtizedben ez a szám nulla volt.

A szélalapú áramtermelés nemzetközileg elfogadott megújulóenergia-hasznosítási mód, ami csökkenti a szén vagy a gáz elégetéséből származó légszennyezést és az ország külső energiafüggőségét. A telepítés viszonylag komoly költségén túl az üzemeltetés szinte költségmentes. A szélerőművek létesítési lehetőségére a magyar állam szűkös erőforrásként tekint. Ezért azokra elvileg időszakosan pályázatot hirdet.

 

http://nol.hu/gazdasag/szeleromu-tilalom-megujulo-energia-orban-kormany-1630463

 

Mi a ropit nyeldekeljük, Orbán barátja a masszív százmilliókat

 

A kormány által megszabott hatósági ár miatt már eddig is zsíros üzletet garantált az online kasszák adatainak továbbításáért felszámítható díj. A biztos profitra rátalált szolgáltató cégek közül pedig kimagaslik az Orbán Viktor jó barátjaként számon tartott Garancsi Istvánnak a cége, a Mobil Adat Kft.

Most ezek az adattovábbítással foglalkozó vállalkozások újabb, jól jövedelmező falathoz juthatnak. Januártól ugyanis az étel- és italautomatákat is bekötik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), úgy, hogy beépítenek azokba egy Automata Felügyeleti Egységnek hívott eszközt, ez továbbítja az adóhatóságnak az automaták forgalmi adatait. Ennek a beépített egységnek az üzemeltetéséről az állam lemond, átadja azt voltaképpen bárkinek, magáncégeknek, a NAV rajtuk keresztül kapja meg az automaták értékesítési adatait.

 

http://nol.hu/gazdasag/garancsi-istvan-nav-auromata-ital-etel-adozas-uzlet-orban-kormany-1630411

 

Szakadt öltönyben, szögesdróttal a karján ábrázolja Orbánt egy szerb portál

 

Orbán Viktor megérkezett Belgrádba, átkelve a kerítésen - ez a címe egy szerb internetes hírügynökség képének. A Njuz tépett öltönyben, karcolásokkal az arcán és pengésdróttal a karján ábrázolja a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor hivatalos látogatáson járt a szerb fővárosban, ahol találkozott Aleksandar Vucic szerb kormányfővel. Fő témájuk a migráció volt. 

 

http://nol.hu/kulfold/szakadt-oltonyben-szogesdrottal-a-karjan-abrazolja-orbant-egy-szerb-internetes-portal-1630567

 

Úgy elbántak Obamával, hogy Trumpnak kellett megvédenie

 

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerint Kínában tiszteletlenül bántak Barack Obama amerikai elnökkel.

Donald Trump az ohiói Cleveland egyik elővárosában kampányolva tért ki arra, hogy Obama elnököt szerinte tiszteletlenül fogadták Kínában, amikor megérkezett Hangcsouba, a G20-as országcsoport csúcsértekezletére.

A republikánus elnökjelölt emlékeztetett arra, hogy az amerikai elnök nem tudott a vörös szőnyegen végigsétálni az Air Force One (az elnöki különgép) lépcsőjéről, mert a kínaiak nem gördítették oda a lépcsőt, így Obama csak - Trump megfogalmazásában - "a repülőgép oldalsó fémlépcsőjét" használta.

http://nol.hu/kulfold/ugy-elbantak-obamaval-hogy-trumpnak-kellett-megvedenie-1630569

 

Az egyszerűbbeknek bojkott, az értelmiségnek érvénytelen voks - Gyurcsány célzott tanácsokkal rúgta be a népszavazási kampányt

 

Gyurcsány körülbelül 100-150 embernek tartott fogadóórát a Nyugati téren, így indította útjára a DK népszavazási kampányát, amelynek az a szlogenje, hogy Maradj otthon, maradj Európában! Viszont mégsem elég csak otthon maradniuk a DK-soknak, hanem az országban 1700 standnál várják őket Gyurcsányék, hogy írjanak nekik alá, akik ellenzik Magyarország kivezetését az Európai Unióból. A Demokratikus Koalíció célja az, hogy végül érvénytelen legyen az október 2-i népszavazás, a DK-sok szerint mindegy, hogy ezt bojkottal, vagy érvénytelen szavazattal érik el.

http://nol.hu/belfold/gyurcsany-1630565

 

Kitört a botrány Lázár kamuja után, a bírák is lázadnak az Orbán-kormány új agyréme ellen

 

Már a munkaügyi bírák is nekimentek múlt csütörtökön az önálló közigazgatási bíróság felállításával kapcsolatos kormányzati elképzeléseknek.

Ők a saját állásukat – s az ügyfeleket – féltik, mert

egy alig három éve felállított rendszert rombolnának le.

A fővárosban és a megyeszékhelyeken korábban is elkülönülten működő munkaügyi bíróságokra alapozva akkor hozták létre a közigazgatási és munkaügyi bíróságokat, ám ez utóbbiakról most teljesen megfeledkeztek.

 

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) sem járt jobban, dacára annak, hogy a szervezet elnöke annak a Szájer Józsefnek a felesége, akinek az iPadjén állítólag az új alaptörvény készült. A Handó Tünde vezette testület ezért a lapunk birtokába került több mint harminc oldalas összefoglalóban ízekre szedte az egyes törvényeknek a közigazgatási bíráskodás felállításával összefüggő módosításáról szóló előterjesztést.

 

http://nol.hu/belfold/birosag-kozigazgatas-orban-kormany-obh-hando-tunde-lazar-janos-politika-1630495

 

Korlátoznák Lázárék az állampolgárok fellebbezési jogát a közigazgatási eljárásokban

 

Csak bíróságon lehetne fellebbezni bizonyos közigazgatási határozatok ellen egy miniszterelnökségi előterjesztés miatt.

 

http://hvg.hu/itthon/20160905_kozigazgatasi_eljarasok_hatarozatok_fellebbezes

 

Nyíltságot ígérve: Már lakásokat is épít a jegybanki alapítványok cége

 

Londoni pénzügyi szolgáltatóknak adna otthont a Pallas Athéné alapítványok közös befektetőcége, az Optima Zrt., amely ezúttal a Váci úton fog gigaberuházásba: irodákat, üzleteket és lakásokat épít a lepusztult, Reno-udvar néven elhíresült 7,5 hektáros területen.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160905_Nyiltsagot_igerve_Mar_lakasokat_is_epit_a_jegybanki_alapitvanyok_cege

Mozgósítási főpróba is lesz októberben

Kitart a 2018-as választásig a bevándorlás ügye, erre számítanak a Fideszben

Pindroch Tamás Magyar Hírlap 

Megkezdődött a politikai nagyüzem a Fideszben. Elindult a népszavazási kampány, frakcióülést tartanak Balatonfüreden, és szombaton a kötcsei találkozót is megrendezik.

A fideszes választókerületi elnököknek is nagy vizsgája lesz az október 2-i kvótaellenes népszavazás a Fideszben. Mint ahogy azt már korábban lapunk megírta, a 106 egyéni választókerületet vezető politikusnak a központi kampányon kívül is motiválnia kell majd a választókat, hiszen egyben a 2018-as választás főpróbája is lesz a kvótareferendum. Akár az egyéni jelöltek választási indulása is múlhat a következő hetek munkáján, ezért is tesz majd meg minden politikus mindent a jó eredmény érdekében. „A mostani felmérések szerint ötven százalék felett lesz a részvétel, csakhogy a referendum nem ezen, hanem az érvényes szavazatokon múlik majd. Tehát aki elmegy, annak érvényesen is kell majd szavaznia” – magyarázta egy választókerületi elnök. A pártban negyvenöt és ötvenöt százalék közé teszik a részvételi arányt.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/65331/Mozgositasi_foproba_is_lesz_oktoberben

Orbán Viktor: Fel kell készülni egy nehéz őszre

„Magyarország meg akarja védeni az elért eredményeit” +VIDEÓ

Magyar Hírlap 

Orbán Viktor miniszterelnök nem zárja ki, hogy idén ősszel a tavalyihoz hasonló kihívásokkal kell majd szembenézni a balkáni migrációs útvonalon.

„Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is” - fogalmazott a kormányfő hétfőn Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel.

Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki egy tavalyihoz hasonló helyzet a balkáni migrációs útvonalon. "Ne legyünk balekok, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ami tavaly bekövetkezett, az idén is bekövetkezhet, és az a munka, amit tavaly elvégeztünk, az idén is vár majd ránk" - fogalmazott. Egy kérdésre válaszolva azt mondta, „a helyzet romlásának valószínűsége létezik, és a kockázat nagy. (...) Nekünk tervekkel kell rendelkeznünk a helyzet romlására”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/65269/Orban_Viktor_Fel_kell_keszulni_egy_nehez_oszre

 

Gyurcsányt hibáztatják az '56-os dalért - Ámuljon Rétvári válaszán!

Válaszolt a humántárca államtitkára Szabó Szabolcs független képviselőnek, az Együtt politikusának, aki az '56-os emlékév 50 milliós dala iránt érdeklődött. A reagálásból megtudhattuk, hogy a 2007-ben elhangzott, "In the Steps of Champions" című dal, - melynek továbbfejlesztett verziójából született az "Egy szabad országért" - csak tesztelésnek számít, és egyébként is az egészről Gyurcsány Ferenc tehet, aki miatt "kudarctörténetté" vált az '56-os forradalom ünneplése.

 

http://nepszava.hu/cikk/1105077-gyurcsanyt-hibaztatjak-az-56-os-dalert---amuljon-retvari-valaszan

Németh Péter Erőszak

Szűk egy hónap van hátra népszavazásig, a kormányzó párt magabiztosan lépked az eredményesség felé, s ebben újra csak segít neki a szanaszét érvelő ellenzék, amely még abban sem tud egyértelmű iránymutatást adni, hogy az-e a jó, ha hívei elmennek szavazni, vagy nem, illetve ha elmennek, igennel vagy érvénytelenül voksoljanak. Komoly az esélye, hogy több mint négymillió ember ott lesz az urnáknál, s a népszavazás érvényes és eredményes is lesz.

De egyszer, biztosan szégyellni fogjuk magunkat, hogy hagytuk, érvényesüljön a kormány erőszaka. Feltehetően csak késői utódaink…

http://nepszava.hu/cikk/1104956-eroszak

Handóék is kritizálnak

Pilhál Tamás Magyar Nemzet

lapjaiban kérdőjelezi meg a korábbi kormányzati magyarázatokat a tervezett közigazgatási felsőbírósággal kapcsolatban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 32 oldalas összefoglalója. A 444.hu birtokába került iratból a portál több erős mondatot idézett. Ezek közül talán a két legsúlyosabb: „Kiemelt gazdasági, gyakran politikai faktorral is rendelkező ügyek kerülnek majd a felsőbíróság elé.” Illetve: „A bírói hatalom […] a végrehajtói hatalomból érkező nagyszámú szakemberre átruházása a bíróság szervezeti függetlenségének, a jogállamiság alkotmányos követelményének sérülésére hivatkozó kritikai álláspont megfogalmazására ad – kétségkívül nem kevés – alapot.”

Ez utóbbi megállapítás arra utal, hogy a törvénytervezet alapján a felsőbíróság bíráinak felét köztisztviselők, kormánytisztviselők közül kell választani. A Jobbik, az MSZP és az LMP éppen emiatt bírálja a törvénytervezetet: attól tartanak, hogy az új közigazgatási felsőbíróságok valójában pártbíróságok lesznek. Trócsányi László igazságügyi miniszter ezt az ellenzéki vádat visszautasította, most azonban az ellenzéki elfogultsággal aligha vádolható OBH óv ugyanettől. Az az OBH, amelynek vezetője Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felesége, Handó Tünde, s ilyen értelemben – mint ahogy a 444.hu fogalmazott – „az ő kritikája súlyosabb, mintha egy MSZP-s képviselő kezdene rettegni a jogállam szétverése miatt”.

http://mno.hu/belfold/handoek-is-kritizalnak-1360299

 

A félelem voksai

Stier Gábor, Magyar Nemzet

Dörzsölik a tenyerüket Angela Merkel ellenfelei, s mindazok, akik úgy gondolják, hogy a német kancellár rájuk szabadította a muszlim veszedelmet. A kis északkeleti német tartományban, a Merkel szívéhez közel álló Mecklenburg–Elő-Pomerániában ugyan komoly figyelmeztetést kapott a willkommenskulturt egy éve túltoló, a társadalom hangulatát pedig csak lassan érzékelő kancellár, ám a menekültek és migránsok hullámán most hihetetlen népszerűségre szert tett populisták még korán örülnek. A most a másfél milliós tartományban és az előtte kapott pofonok ugyanis időben nagyobb aktivitásra, a bevándorlást érintő lépések után a népnek is tetsző szlogenekre kényszeríthetik a német elitet, amelyek lassíthatják az elfordulást a hagyományos pártoktól, s megállíthatják a csupán a migránsok kérdésére koncentrálók előretörését. Egy szó mint száz, a német kereszténydemokraták előtt tornyosuló gondok szemmel láthatók, ám még korai lenne leírni Merkelt. 

 

http://mno.hu/vezercikk/a-felelem-voksai-1360306

Üsd, vágd, nem apád!

Gazda Albert, Magyar Nemzet

 

Néhány év szünet után ismét kimentünk vasárnap délután a Pozsonyi Piknikre. Aki nem tudná, ez egy civil rendezvény, nem Szlovákia fővárosában, hanem a XIII. kerületi Pozsonyi úton és vidékén.

Ám a valóság ezúttal is másmilyennek bizonyult, mint az internet, érzékletesen illusztrálva minapi újságcikkem magasröptű tartalmát. Felháborodás ide, távolmaradás oda, bojkott amoda, a vidám és laza tömeg sűrűbb volt, mint valaha, a programok rendben lementek, és a kisüzemisör-választékot olyan bőségesnek találtam, hogy leesett az állam. Nem győztem sajnálkozni, amiért igazi hülye módjára autóval közelítettem meg a helyszínt. Maradt vigasznak Raj Ráchel remekbe szabott flódnija, a Különben dühbe jövünk főcímdalát is eléneklő férfikar, valamint a Sohase mondd, amit megdöbbentő módon még soha nem hallottam élőben, és ami roppant vagány sanzon évtizedek múltán is.

Így megy ez.

Viszont van még valami, ami miatt úgy éreztem, írnom kell egy ilyen szöveget. Sok szó esik 2016-ban arról, hogy a csapdába hajszolt baloldali-liberális ellenzék gyakorlatilag megszűnt, és egy árva párt maradt talpon csupán. A Kétfarkú Kutya, amely azonban viccet csinál a politikából, azt is úgy, hogy még egyetlen poénján sem lehetett nevetni. Mi lesz ebből? – merül fel a kérdés. Nem azért, nyilván, mert gyászba kellene borulnunk, ha végképp elsüllyedne a történelmi semmiben az egykori fényes koalíció összes pártja utódpártokostul. Inkább azért, mert ha esély sincs egyensúlyra, az nemcsak a veszteseknek és nem is csak a győzteseknek nem tesz jót. Hanem az senkinek sem tesz jót.

http://mno.hu/gkozep/usd-vagd-nem-apad-1360226

 

Nem a kvótákra: a CÖF is beszállt a kampányba

 

Bayer Zsolt, Széles Gábor, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István és Bencsik András buzdítanak a kvóták ellen a CÖF reklámfilmjében.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160905_nem_a_kvotakra_a_cof_is_beszallt_a_kampanyba

 

Egy magyar vadász kilőtte a francia biciklisek pásztorkutyáját, majd gyorsan elvitte a tetemét

 

Váradi Dávid írta meg a Facebookon magyarul két kétségbeesett francia kiránduló történetét.

Mint írják, a pár Franciaországból biciklizett idáig, két kutyával. Budapesten szálltak meg pár napig, innen mentek tovább az utánfutós bringáikkal.

A fővárostól 70 kilométerre, Szalkszentmárton határában jártak, amikor egy magyar vadász minden előzetes figyelmeztetés nélkül kilőtte az egyik kutyájukat, Mamadou-t.

http://444.hu/2016/09/05/egy-magyar-vadasz-kilotte-a-francia-biciklisek-pasztorkutyajat-majd-gyorsan-elvitte-a-tetemet

Publicus: Érvényes lehet a kvótanépszavazás

 

A megkérdezettek 53 százaléka biztosra ígérte részvételét a referendumon. További 27 százalék mondta azt, hogy valószínűleg elmegy szavazni.

A legaktívabbak a Fidesz (73 százalék) és a Jobbik (57 százalék) támogatói. A legkevésbé a bizonytalanok (44 százalék) és az MSZP hívei (31 százalék) ígérik biztosra részvételüket a szavazáson.

 

http://index.hu/belfold/2016/09/05/publicus_ervenyes_lehet_a_kvotanepszavazas/

 

A NAGY KÉPMUTATÁS

Andor Mihály

 

Nehéz elképzelni, hogy egy férfias vadászat után méltóságos elvtársuraink olyan üvegből isznak, amelynek címkéjén egy magát összehugyozó részeg képe látható.

A képmutatás teljes sebességre akkor kapcsolt, amikor a fülkeforradalmi élcsapat úgy döntött, hogy a dohányárusításból a hatalmas adókon kívül kisajtol még egy kis pénzt, és – két legyet egy csapásra – a Horthy-korszakra emlékeztető trafikengedéllyel jutalmazza a hozzá lojális híveket, és talán a számukat is szaporítja. A gazdasági bizonytalanság idején már-már életpályamodellé tett 20 éves trafikosság igen vonzó lehet, sőt fegyelmező eszköznek is kiváló: rossz magaviselet esetén visszavonható. A páriává tett dohányos pedig szívjon! Eddig bárhol kaphatott cigarettát, most gyalogoljon vagy utazzon kilométereket, amíg Nemzeti Dohányboltot talál. Ez az utóbbi mozzanat a legkevésbé érthető. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy azért fog valaki leszokni a dohányzásról, mert nem kap cigarettát az első sarkon. Jómagam két, egymást nem kizáró magyarázatot találok rá. Az egyik a hatalmi arrogancia: vésse eszébe a nép, hogy akármit megtehetünk. Féljen tőlünk! A másik, ami az egész dohányosok elleni boszorkányüldözést motiválja, és az Orbán-féle hatalomgyakorlás lényegéből ered: alkossunk még egy frontot, ahol embercsoportokat egymás ellen lehet uszítani.

Italt továbbra is mindenütt lehet venni, ahol eddig: a kocsmákon kívül élelmiszerboltban, hiper- és szupermarketekben, éttermekben, benzinkútnál – és a Nemzeti Dohányboltban is. A csodás címkéjű italokra nem került felirat, amely arra figyelmeztet, hogy aki elfogyasztja, rövid távon elveszti az ítélőképességét és a mozgáskoordinációját, hosszabb távon bele fog halni. Az üvegekre nem kerültek riasztó és gusztustalan képek.

Persze nehezen lehetne elképzelni, hogy egy férfias vadászat utáni még férfiasabb ivászat során  méltóságos elvtársuraink olyan üvegből isznak, amelynek címkéjén egy megduzzadt máj vagy egy magát összehugyozó részeg képe látható.

http://gepnarancs.hu/2016/09/a-nagy-kepmutatas/

Tőkéczki: A cigányok vajon tudják?

 

Az ősszel esedékes magyarországi kvótareferendum kapcsán meg kellene célozni a cigányokat, megértetni velük, hogy nem érdekük a migránsok betelepítése. Ugyanez igaz a baloldali típusú szervezetekre, a feministákra, homoszexuálisokra, a zsidóságra, és az ateistákra is – erről beszélt Tőkéczki László politológus.

http://www.hirado.hu/2016/09/04/tokeczki-a-ciganyok-vajon-tudjak/

Csókolom, puszika, itt vannak a terrorista nyilasok

Úgy volt, hogy Magyarország legkeményebb radikálisai gyűlnek össze, hogy tiltakozzanak a Budaházy Györgyékre kiszabott szigorú ítélet ellen. De végül a keménység és a radikalizmus inkább elmentek a telekre.

 

http://444.hu/2016/09/03/csokolom-puszika-itt-vannak-a-terrorista-nyilasok

 

„Beletette a revolverét a számba” - Wallenberg magyar tolmácsának hátborzongató története

 

Dési János

Talán az egyik legkevésbé ismert történet a vészkorszak idején működő pesti embermentőkéi közül Kasser (Kasza) Sándoré, vagy – ahogy talán többen hallottak róla – Alexander Kasseré és feleségéé, az Elizabethként is ismert Aranyi Erzsébeté. Egy új adalék valójában csak növeli a körülöttük gomolygó homályt.

Kasser az egyike volt a Valdemar Langlet által irányított magyarországi Svéd Vöröskereszt ­vezetőinek. Közvetve és közvetlenül ezrek köszönhetik nekik az életüket. Felesége jó néhány alkalommal mint Raoul Wallenberg tolmácsa működött közre az embermentésben. A velük történteket a két évvel ezelőtt megjelent Wallenberg-jegyzőkönyv című könyvemben viszonylag részletesen ismertettem. Most elsősorban azért idézem fel a történet egy részletét, mert egy 1946-os újságban érdekes adalékot találtam hozzá.

 

http://nol.hu/kultura/beletette-a-revolveret-a-szamba-wallenberg-magyar-tolmacsanak-hatborzongato-tortenete-1630197

TGM: Gyávák, árulók és ostobák

 

A jobboldal diadalmenetének gusztustalan mellékterméke, hogy az ún. ellenzék térfelén egyre többen állnak át a Fideszhez. Vélemény.

Már-már azt gondolta volna az ember, hogy van legalább pár kisebb csoport, amely értelmesen szembeszegül a hazug népszavazási kezdeményezéssel. És csakugyan, az Együtt, a PM és a Bokros-féle MOMA közösen döntött valamiféle plakátkampányról: igen, kiragasztanak majd egy végtelenül ízléstelen, rosszul beállított fényképet, amely nem javasol semmi szépet és jót, viszont szükségtelenül (és nagyon helytelenül) sérti és bántja azokat a honfitársainkat, akik történetesen a Fidesszel és a Jobbikkal értenek egyet a föltett kérdés megítélésében. És ez még a legtisztességesebb és a legnívósabb, ami az ellenzéki pártoktól kitelt.

Egyre többen állnak át a Fideszhez. Ami Tölgyessy Péter, Csintalan Sándor és Szili Katalin kilépésének vagy pártcseréjének idején idején egyszerű (és Tölgyessy esetében igazolható) politikai váltás volt, egészen más a 2010 utáni, a demokratikus köztársaságot szétromboló Fidesz esetében. Amikor Szent-Iványi István, Mile Lajos, Osztolykán Ágnes, Ertsey Katalin, Dobolyi Alexandra bizalmi állást vállal az orbáni államapparátusban, amikor Kóka János – nem függetlenül saját gazdasági érdekeitől – a fideszes gazdaságdiplomácia megbízható partnere (Eörsi Mátyás némileg különböző esetére most nem tudok kitérni, de úgy látszik, ő is hibát követett el), amikor Gyurcsány kémfőnöke, Hetesy Zsolt, vezető diplomatája lesz az Orbán-kormánynak, amikor ominózusan sokasodnak az ellenzéki cikkek és nyilatkozatok a bal-jobb ellentét „meghaladásáról” és a kormánytól fogalmilag elkülönített magyar állam iránti lojalitás szükségességéről, nem szólva a „megosztottság” miatti álszent siránkozásról, akkor minden világos. (Az is hírlik, bár én nem tudom elhinni, hogy Schiffer András alkotmánybíró lesz vagy valamelyik európai bíróság Orbán által delegált tagja. Say it ain’t so, Joe.) Az se nélkülözi az önkéntelen humort, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs, a Gyurcsány-féle DK elnökségi tagja bejelenti, hogy elege volt a győzni nem akaró, csak szerény ellenzéki mandátumokra ácsingózó álellenzéki kollégákból, ami érthető és méltányolható, majd bátran „lenyilatkozza”, hogy „a terméketlen ellentéteket meghaladó”, még az eddigieknél is JOBBOLDALIBB ellenzéki pártra van óhatatlan szükség. Ha csak arra nem.

http://hvg.hu/itthon/20160905_TGM_gyavak_arulok_es_ostobak_ellenzek_molnar_gyula_mszp_pukli

Simicska biztosra megy, mindenki másnál olcsóbban építene autópályát a Közgép

A közbeszerzési pályázatoknál kegyvesztetté vált Közgép a konkurenciánál 25 milliárd forinttal olcsóbban építené meg az M4-es újabb szakaszát, a visszatéréshez egy erős olasz nagyvállalattal társult.

 

http://www.vg.hu/gazdasag/simicska-biztosra-megy-mindenki-masnal-olcsobban-epitene-autopalyat-a-kozgep-474909#p2

Kiradíroznák Orbán Viktort a 8.-os tankönyvből

 

Némi gyurcsányozás mellett közlik egy 8.-os történelemkönyvben Orbán Viktor 2015-ös, bevándorlás témájú beszédét. Az MSZP az oktatási jogok biztosához fordul, és követeli, hogy tüntessék el a miniszterelnök aktuális üzeneteit a tankönyvekből.

http://hvg.hu/itthon/20160905_orban_tankonyv_mszp_kunhalmi_agnes

Minden, amit az orosz–amerikai viszonyról tudni kell, három képben

Kudarcba fulladtak hétfőn az amerikai és az orosz külügyminiszter közötti egyeztetések a szíriai tűzszüneti megállapodásról. A sikertelen tárgyalás után néhány órával a két ország elnöke is informális megbeszélést folytatott egymással.

Az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője elmondta, hogy John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter G20 országcsoport csúcstalálkozójának otthont adó Hangcsouban vasárnap és hétfőn is tárgyalt, de nem tudott áttörést elérni és megállapodni Szíria ügyében, s továbbra is nézetkülönbségek vannak köztük. Diplomaták szerint „technikai kérdések” állnak a megállapodás útjában.

Két héten belül ez már a második alkalom, hogy nem sikerül közös nevezőre jutnia Washingtonnak és Moszkvának Szíriáról. Legutóbb augusztus 26-án Genfben tárgyalt erről a két külügyminiszter.

http://valasz.hu/vilag/minden-amit-az-oroszamerikai-viszonyrol-tudni-kell-harom-kepben-120260

Hatalmas őrültséget csinált az Orbán-kormány, és a válasz nagyon kemény lesz

Már ősszel döntés születhet a paksi atomerőmű-bővítés uniós engedélyezése ügyében. A magyar kormányra nehéz napok és súlyos perek várnak.

A folyamatban lévő két eljárás közül a tiltott állami támogatás ügyében az eredmény is borítékolható, és a beruházási tender elhagyása miatt indított vizsgálat befejezése is közelebb került. Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője azt valószínűsíti, hogy a kormány kénytelen lesz elfogadni azt az uniós érvelést, amely szerint a beruházás jelentős állami támogatást tartalmaz – magyarán nincs esély rá, hogy a piacon megtérüljön, és a kiadások illetve a várható bevételek különbségét az állam fogja kiegyenlíteni –, az Európai Bizottság ugyanakkor tudomásul veszi, hogy projektre (és így a támogatásra is) a magyar energiapiac egyensúlya miatt szükség van. Jávor lapunknak úgy fogalmazott, hogy

az évszázad üzletéről és a Paks II-ről, mint az olcsó áram garanciájáról szóló kormányzati állítások átkerülnek a bullshit kategóriába:

a bővítés – amennyiben valóban megvalósul – egy bevallottan veszteséges projekt lesz, és minden forint, amit ráköltünk, deficitet termel.

 

http://nol.hu/belfold/paks-ii-magyarorszag-oroszorszag-orban-kormany-roszatom-europai-bizottsag-per-1630417

TUSK: AZ EU A HATÁRAIHOZ ÉR

SZIJJÁRTÓ SZERINT A V4 SEGÍTHET AZ UNIÓ MEGERŐSÍTÉSÉBEN

Magyar Idők

 

Az Európai Unió lassan eléri azt a pontot, amelyen túl már nem tud újabb menekülteket befogadni – jelentette ki vasárnap Hangcsouban az Európai Tanács elnöke, aki a világ 19 legfejlettebb gazdaságú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G20-csoport kétnapos csúcstalálkozója alkalmából érkezett a kelet-kínai metropoliszba. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta: az uniót érő kihívásokra válaszul szükség van a közép-európai országok 

 

http://magyaridok.hu/kulfold/tusk-az-eu-hataraihoz-er-971941/

AZ ISZLÁM ÁLLAM IS IRÁNYÍTJA A MIGRÁCIÓT

Haraszti Gyula

 

A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. Amióta elhangzott ez a kijelentés Kósa Lajos szájából, folyamatos támadás és gúny tárgya a balliberális oldalon. Legutóbb Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke cáfolta Kósa szavait a Hír Televízióban, azt állítva, hogy nincs szoros, közvetlen összefüggés a migráció és a dzsihadisták között.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/az-iszlam-allam-iranyitja-migraciot-968275/

 

Putyin: Ha Kalinyingrád ügyét feszegetjük, akkor a magyar-román határét is kell

 

Az orosz elnök a Bloombergnek adott interjúban beszélt arról, hogy ha valaki Kalinyingrád kapcsán komolyan fel akarja vetni a második világháború után meghúzott határok kérdését, akkor egy sor másik határra, többek között a magyar-románra is ki kell térni.
Az orosz elnök a Kuril-szigetek kapcsán leszögezte: Oroszország nem adja el területeit. Mint kifejtette, Kínával negyven évnyit tárgyalást követően állapodtak meg a vitatott területekről, de Japán helyzete teljesen más, mivel az a második világháború miatt állt elő, azt nemzetközi szerződések tárgyalják.

Kalinyingrád kapcsán fogalmazott talán a legerősebben: „Félretéve a viccet, ha valaki felül akarja vizsgálni második világháború kimenetelét, akkor tárgyalhatunk. De akkor nem csupán Kalinyingrádról kell tárgyalnunk, hanem Németország keleti részéről, az egykor Lengyelország részét képező Lvov városáról, és így tovább. És ott van a listán Magyarország és Románia is”. Putyin szerint Kalinyingrád ügye kinyitná Pandóra szelencéjét.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160905_putyin_ha_kalinyingrad_ugyet_feszegetjuk_akkor_a_magyar_roman_hataret_is_kell

Schiffer András Szeretném megköszönni a bizalmat

Hat esztendő alatt sikerült az emberi aljasság és primitív gyűlölködés olyan bugyraival is találkoznom, amelyekről korábban nem is gondoltam, hogy léteznek.

Ma reggel 9 órakor leadtam a lemondó levelemet a házelnöki titkárságon, s ezzel megszűnt országgyűlési képviselői megbízatásom. Pár perccel később pedig már kezembe vehettem a bő két évvel ezelőtt leadott szárazbélyegzőmet a Budapesti Ügyvédi Kamarában. Számomra a hivatásos politizálás hat év után – jó időre egészen biztosan - befejeződött. A 2010-es eskütétel pillanatától kezdve bennem volt, hogy bármikor eljöhet ez a pillanat. Hat esztendő alatt sikerült az emberi aljasság és primitív gyűlölködés olyan bugyraival is találkoznom, amelyekről korábban nem is gondoltam, hogy léteznek. S nyilván én is hibáztam rengeteget, sőt -akaratomon kívül – fájdalmat is okozhattam másoknak, amit rettenetesen sajnálok: ezekből, s az egész elmúlt hat esztendőből magam is rengeteget tanultam/tanulok. Ugyanakkor továbbra is azt vallom, hogy kevesebb felemelőbb érzés van annál, ha az ember -egyik volt képviselőtársam kedvenc szófordulatát használva- a »nemzet templomában« szolgálhatja a hazáját. Él bennem a hiú remény, hogy a hat év munkája talán nem volt hiábavaló, talán segített egy egészen picikét -parányi kisebbségből is- közelebb kerülni egy élhetőbb, megújuló Magyarország ábrándjához, de erre majd az idő ad választ.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160905_schiffer_andras_szeretnem_megkoszonni_a_bizalmat

Uniós pénzszórás Hatvanban: bizarr objektum és gazos kerékpárút több mint egymilliárdért

A ‘Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén’ fantázianevű EU-s projekt jó eséllyel törhet a 2007-2014-es EU-s fejlesztési ciklus legértelemtelenebb magyarországi beruházása címre.  A Zagyva ártérben lévő híd felesleges cikk-cakkokat ír le, a kalandpark le van zárva és kong az ürességtől, a kerékpárutat egy év után feltörte a nád.  A projekttel a Mészáros Lőrinchez közeli Duna Aszfalt jutott EU-s pénzekhez.  

 

https://atlatszo.hu/2016/09/05/unios-penzszoras-hatvanban-bizarr-objektum-es-gazos-kerekparut-tobb-mint-egymilliardert/

A feljelentőnél dolgozott az MKB Bank által kezdeményezett büntetőeljárás ügyésze

Korábban az MKB-nál dolgozott az ügyész, aki eljárt a bank feljelentése alapján az Elephant cégcsoport vezetőivel szemben fedezetelvonás miatt indult büntetőügyben – tudta meg az Átlátszó. Ennek ellenére sem a Fővárosi Főügyészség, sem a Legfőbb Ügyészség szerint nem elfogult, így nem zárták ki az eljárásból. Miután a bíróság a tárgyalást előkészítő szakaszban a törvényes vád hiánya miatt megszüntette a fedezetelvonás ügyét, maga a volt MKB-s ügyész fellebbezte meg a döntést. A tét nem kevés: a bank a büntetőeljárással üthetné ki az ingatlanfejlesztő holding által indított 63 milliárd forintos kártérítési pert.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/09/a-feljelentonel-dolgozott-az-mkb-bank-altal-kezdemenyezett-buntetoeljaras-ugyesze/

 

Ez az egész attól szép, hogy kockázatos

Dr. Vinnai Balázs az egyik legismertebb magyar IT-s tündérmese főszereplője: egyetemista korában alapított garázscéget Miskolcon a pénzügyi technológiai cégek akkor teljesen szűz területnek számító réspiacán. A vállalkozás bővült, díjat díjra halmozott vezetőjével együtt, míg 17 év után a digitális banki szoftvereket gyártó IND Groupot felvásárolta a globális pénzügyi szoftveróriás, a Misys. Dr. Vinnai Balázs a fintech jövőjéről, a startupszemléletről, a mentorálás lényegéről mesélt az Üzletrésznek.

 

http://www.uzletresz.hu/sikerek/20160903-vinnai-balazs-interju.html

 

Nagy villantástól félnek a Fideszben a népszavazás előtt

 

Csak az október 2-i kvótaellenes népszavazás után fejeződik be a Fidesz Lendvay utcai székházának a felújítása. Az a legvalószínűbb, hogy azt október végén adják át – tudatta a Népszabadság megkeresésére a külföldön tartózkodó Kubatov Gábor.

Azt, hogy ehhez képest miért csúszik a székházfelújítás befejezése, illetve hogy miért az Orbán Viktor által személyesen kezdeményezett népszavazás a „határkő", a kormányoldal egyik politikusa azzal magyarázta: „Nyilván, mert ilyen ütemben haladnak az építkezési munkálatok".

Másrészt viszont nem szeretnék borzolni a kedélyeket a referendum előtt egy „csillogó" Fidesz-székház átadásával. A felújítást ugyanis Garancsi István cége, a Market Zrt. nyerte el, illetve „kapta meg", Garancsi pedig köztudottan közel áll a miniszterelnökhöz. Nem írtak ki közbeszerzést, meghívásos tender volt négy magyar cég számára. A Market építette a Groupama Arénát, a Ferencváros stadionját, de Garancsi cége számára nagy biznisz a jövő nyári vizes világbajnokság helyszíneinek, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának a felépítése is. A renoválás alatt álló Fidesz-székházon olvasható tábla szerint az átadás tervezett határideje november eleje.

http://nol.hu/belfold/nagy-villantastol-felnek-a-fideszben-a-nepszavazas-elott-1630421

 

Lengyel László Csak a tilos szabad már

 

Magyarországon 2010 óta került értelem és tudás, hordozóikkal együtt, a megvetés szemétdombjára. Minden eddigi tudás és minden eddigi tudós megbukott. A képzettség és a tapasztalat nem előny, hanem hátrány. Egyetlen tollvonással tüntettek el egyetemi tanárokat az egyetemekről, bírókat a bíróságokról, közigazgatókat a hivatalokból. Miért hallgatnánk most olyanokra, akik nemcsak nem látták előre a gazdaság válságát, de mindent megtettek azért, hogy az országot tudományos alapon, szakértőként a csődbe vigyék? Miért hinnénk azoknak, akik ránk szabadították a migránsok százezreit? Nem egyebek ők, mint Európa, a multik fizetett ügynökei, akik okoskodásukkal jól kerestek a válság előtt, majd degeszre tömték magukat azzal, hogy elmagyarázták ugyanazzal a pökhendiséggel, hogy miért volt igazuk, amikor nem volt igazuk. Könyvek gyanúsak. Cikkek gyanúsak. A többség minden hiedelme, előítélete igaz. Nincs közszolgálati tapasztalatom, és erre büszke vagyok – íme, ez az új politika vezérlője. Nekem semmi részem abban, ami volt és van. Ez tesz alkalmassá arra, hogy részem legyen a leszben.

 

http://nol.hu/velemeny/csak-a-tilos-szabad-mar-1630187

LEHEL KÜRTJE ÉS A MIGRÁNSOK - INTERJÚ ERDÉLYI ZSOLTTAL

 

ERDÉLYI ZSOLT. Ha megjelenik a médiában egy új, idegen szó - mint például a migráns -, akkor biztosak lehetünk benne, hogy manipulációról van szó - nyilatkozta lapunknak a kommunikációs szakember.

Hogyan működik a politikai manipuláció?
- Először is csak azt lehet manipulálni, akit ismerünk. Jágó például tudja, hogy Othello féltékeny típus, van egy kis magántulajdon-komplexusa. Jágó nem azzal manipulál, hogy azt mondja, „Figyelj Othello, azt mondták rád, hogy néger vagy"; hanem azzal, hogy Desemonát „szúrogatja" egy kolléga. Persze akkor is tudjuk manipulálni, ha nem ismerjük azt, akit célzunk, csak akkor ehhez rendkívül nagy disztribúciós hálózat kell. Például meg kell venni a Class FM-et meg a TV2-őt is. Meg kell sok egyperces.

Ha minden csatorna a miénk, akkor lehet hazudni?
- Fontos dolog az, hogy a manipuláció az nem egyenlő a nettó hazugsággal. A manipulatív „Jágósághoz" kell valamiféle intelligencia, a hazugsághoz meg csak arcátlanság. Aki manipulál, úgy kell tennie, mintha lenne valamilyen erkölcse, persze ha tényleg van, az nem kizáró ok. Jágót felháborítja, bosszantja, hogy a kolléga prütyköl a főnöknővel. A manipuláció az egy IQ-t és EQ-t feltételező megoldás. A legegyszerűbb akkor manipulálni, ha magunk hozzuk létre azt a motivációs elemet, élményt, emléket vagy információt, ami a terjedésével egyre több embernek fáj. És még valami, a manipuláció mindig a létező, nem hazug állítások eszköztárából dolgozik. Azaz nem hazudik. Inkább sejtet, rád bízza a döntést, a megoldást. Persze sejti, hogy hogyan fogsz dönteni. Ezzel szemben a hazugság egyetlen kijelölt reakciós lehetőséget ad. És még egy fontos különbség: a manipuláció visszafordítható, a hazugság nem. Ezért nem hazudunk a kereskedelmi reklámokban, hazudni csak a politikának szabad.

 

http://figyelo.hu/cikkek/437170-lehet-kurtje-es-a-migransok

 

Túlélőtúra stroke-kal a magyar egészségügyben

 

Sármándi Pált júniusban rohammentő vitte kórházba, mert az érdi ügyeletes orvos a stroke tüneteit észlelte nála. A szinte magatehetetlen, nyolcvanéves beteget azután tíz órán keresztül váratták az agyi elzáródás diagnosztizálásáig. Eközben félájultan feküdt a Szent Imre kórház sürgősségi osztályának lépcsőházában, majd hajnalban megfelelő tájékoztatás nélkül hazaküldték. Néhány nappal később a felesége volt kénytelen egy defektes betegszállítóba kötözni a férjét és egyik intézményből a másikba áttolni, majd vissza. Az egészségügyi kormányzatnak állítólag nincs hatásköre eljárni a kórházakban előforduló szabálytalanságok esetén. Saját tehetetlenségére hívta fel a figyelmet az egészségügyi államtitkárság, miután Sármándiék Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár segítségét kérték.

 

http://168ora.hu/tulelotura-stroke-kal/

 

A török állami színházakban betiltották a külföldi írók darabjait
Csak török szerzők műveit lehet bemutatni az idei évadban

 

Augusztus 28-án a Devlet Tiyatroları, a török színházi társaságok igazgatósága levette a nem nemzeti szerzők előadásait a színházak repertoárjából. Nejat Birecik az Állami Színház vezérigazgatója elmondta, hogy hozzájárult ahhoz, hogy a művészeten keresztül erősítsék a nacionalista érzelmeket. Mivel az előző évadban 2 millió néző látogatta meg az előadásaikat, így nagyon sok emberhez eljuthat az, amit az állam szeretne.

 

http://kozonseg.hu/magazin-cikk/nezoter/478/a-torok-allami-szinhazakban-betiltottak-a-k-lfoldi-irok-darabjait/

 

Az "izraelizáció" bayerizációja

 

Kovács M. Mária

A konszenzust kereső heymanni gondolat Schmidt kezén kérlelhetetlen támadássá válik. Vélemény.

A napokban cikk jelent meg „Európa izraelizációja” címmel Schmidt Mária tollából. Egy évvel korábban a Times of Israel hasonló címmel hozta le Emmanuel Heymann izraeli szerző írását Európa és Izrael sorsközösségéről. A két írás nem csak a címében, sok másban is hasonlít egymásra. De ennél is tanulságosabb, hogy miben különbözik. Heymann írásában sok érdekes gondolat van. Az elmúlt évtizedek bevándorlási hullámai pozitívan gyarapították az európai társadalmakat, és kezdetben a kulturális pluralizmus kialakulásához vezettek. Az idők során azonban a – többségében muszlim – bevándorlók integrációjának kísérlete jobbára elbukott, a nagyvárosokban szegregált muszlim negyedek alakultak ki. Az európaiaknak ma már azzal a fájdalmas ténnyel kell szembenézniük, hogy többségében éppen ezekből a negyedekből kerültek ki az iszlám nevében a kontinensen vérengző terroristák.

Schmidt Mária azonos című írásában „Európa izraelizációja” más értelmet nyer. Egész Európa félelmetes és gyűlöletes erőkkel népesül be. Cikkének szereplői kétszínűek és alattomosak, legyen szó a bevándorlókról, az értelmiségről, vagy Európa vezető politikusairól. Arról a „ballib elitről”, amely „légkondicionált boszorkánykonyhákban” forral titkos összeesküvést Európa ellen.

 

http://hvg.hu/itthon/20160902_Schmidt_Maria_izraelizacio_Bayer_Zsolt_

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.