2016, szeptember 5 - 07:19 Sajtószemle

Kelepcébe került egy magyar nő, aki 16 éve él Szíriában. Férjét lecsukták, beleegyezése nélkül pedig nem tudja megújítani a családtagok lejárt magyar útleveleit. Fél, hogy városukban, Hamában is elkezdődnek a légitámadások.

A magyar külügynél a lapnak azt mondták, hogy 2012. december 5-ig tudta segíteni az állam a kint élő magyar állampolgárokat, erre akkor is felhívták a figyelmet. Azóta nincsen magyar nagykövetség Damaszkuszban. A nőnek azt javasolták, forduljon a bejrúti vagy a jordániai nagykövetséghez.

 

http://hvg.hu/itthon/20160902_magyar_anya_sziria_utlevelekű

 

Mozdulatot neveztek el Berki Krisztiánról

 

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar tornász nevét a lólengés egyik eleme kapja.

 

http://nol.hu/sport/mozdulatot-neveztek-el-berki-krisztianrol-1630387

Elégtételadás

MNO

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette Radnóti Sándor felperes jó hírnevét, amikor a kiadásában megjelenő Magyar Nemzet napilap 2011. január 8. számában a „Félmilliárdot kutattak el Hellerék” című, a 2011. január 10. számában az „Erkölcsi mélypont a filozófia tudományában” című, a 2011. január 14-én megjelent lapszámban a „Filozófusbotrány: nyomoznak” című cikkekben azt a valós tényt, hogy a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati kiírásán a Radnóti Sándor felperes témavezetésével benyújtott pályázat nyert, abban a hamis színben tüntette fel, hogy a benyújtott pályázat nem felelt meg a pályázati kiírásnak, ezért a felperes jogtalanul jutott hozzá pályázati összeghez.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés megalapozott gyanújával nyomoz a filozófusbotrány ügyében” cikk címével és a 2011. január 28-i számában az „Újabb nyomozás filozófusügyben” cikk címével azt a valós tényt, hogy Budai Gyula a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt és filozófusok által benyújtott pályázatokkal kapcsolatos vizsgálata nyomán feljelentést tett, és emiatt nyomozás indult olyan hamis színben tüntette fel, mintha ez a nyomozás a felperes személyét és azt a pályázatot is érintette, melynek a felperes volt a témavezetője.

http://mno.hu/belfold/elegteteladas-1359352

Schiffer András nagynénje: „Szégyelltem a Schiffer nevet, amikor András szemkilövetőkről hadovált!”

 

Exkluzív! Csak a Nyugati Fénynek nyilatkozott Schiffer András nagynénje, Schiffer Anna, aki szerint politikus unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre, amikor jobbikosokkal haverkodik, a baloldaliakat szidja és „szemkilövetőkről” hadovál.

- Nagy vihart kavart, amikor Schiffer András a Budaházy-ítélet kapcsán egy szóval nem ítélte el a bűnöst, de kapásból Morvai Krisztina tempójában „szemkilövetőzni” kezdett. Ezzel sikerült összemosnia szándékos terrorcselekményeket a rendőrség szakmai hibáival, ami nonszensz. Hogy érezte magát ekkor?

- Amikor Budaházy kapcsán „szemkilövetőkről” beszélt, egy pillanatig szégyelltem, hogy azonos a vezetéknevünk. De később arra gondoltam, hogy több Schiffer viselte ezt a nevet, akikre büszke vagyok, mint a felejthető dr. Schiffer András, mert a puha gerincűek felejthetőek.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/04/schiffer_andras_nagynenje_szegyelltem_a_schiffer_nevet_amikor_andras_szemkilovetokrol_hadovalt

Brexit: hatalmas pofon előtt Magyarország?

 

Mi lesz az uniós büdzsével Nagy-Britannia távozása után? A Deutsche Bank elemzői kiszámolták mennyit kéne a szigetország helyett a többi országnak betolni a közösbe. A másik lehetőség (elvileg), hogy csökkentik a Magyarországhoz hasonló EU-s nettó pénzfelvevők támogatását.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/brexit_hatalmas_pofon_elott_magyarorszag.620222.html

Kácsor Zsolt „El akartam vonulni abból a kibaszott diliházból, amelyet Magyarországnak hívnak”

Az idei Pozsonyi Piknik ugyanis azzal került be a hírekbe, hogy a Klubrádió lemondta azt a programot, amelynek keretében gazdátlanná vált lovagkereszteket árvereztek volna el. Nem is volt kérdés, hogy a 2016-os piknik legérdekesebb produkciójának ígérkezett – csakhogy a szervezők nem járultak hozzá az árverés megrendezéséhez. A csalódottság tapintható volt a rakparton: méghogy nem lesz árverés? Mi ennek az oka? Mi történik itt? Gyávaság? Sőt, mi súlyosabb: a rendezvényszervezői elvek ütköztek a rendszer megdöntésének óhajával? Döntsük végre el: sétálgatunk a rakparton, vagy megrohanjuk a Téli Palotát?

http://nol.hu/kultura/el-akartam-vonulni-abbol-a-kibaszott-dilihazbol-amelyet-magyarorszagnak-hivnak-1630399

Kübekházán szeretetkampánnyal válaszolnak a gyűlöletkampányra

A magyar-szerb-román hármas határnál fekvő Kübekháza polgármestere saját plakátot. Molnár Róbert a falu mindennapjaiból merített ihletet és így reagált a népszavazási óriásplakát-kampányra: gyűlöletkeltéssel nem oldódik meg semmilyen probléma, és még a migrációt sem tartóztatjuk fel.

Az élhető falut reklámozza az általa készített óriásplakáton Molnár Róbert, a magyar-szerb-román hármashatár mellett lévő zsákfalu polgármestere. Mivel náluk nincs sem kisvasút, sem stadion, hús-vér emberek neve került a plakátra.

http://nol.hu/belfold/kubekhazan-szeretetkampannyal-valaszolnak-a-gyuloletkampanyra-1630363

Rogán csak a hívei előtt tisztázhatja magát, mindenki más elkönyveli, hogy kimosták

Rogán Antal egymillió forint elégtétel megfizetését és annak beismerését akarta kikényszeríteni a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi perben, hogy Juhász valótlanul állította róla: V. kerületi polgármestersége idején Portik Tamással, élettársával, vagy azok érdekeltségébe tartozó társasággal üzletelt.

De lehet, hogy törököt fogott.

Rogán Antal elvileg nem panaszkodhatna. Eddig bárki állította róla, hogy Belváros-Lipótváros polgármestereként törvénysértéseket követett el, vagy legalábbis asszisztált azokhoz, arról a rendőrség vagy az ügyészség pillanatokon belül bebizonyította, hogy hazudik, és Rogán polgármesteri működése alatt minden a törvények, helyi rendeletek maximális betartásával történt.

Juhász Péter a dolgok jelen állása szerint tehát már hiába állítja, hogy Belváros-Lipótváros önkormányzata Rogánék idején „maffiamódszerekkel játszotta ki az ingatlanokat haveroknak” vagy az Egyesült Államokból kitiltott korrupt, kormányközeli figuráknak, illetve hogy Rogán a nemrég gyilkosságra felbujtásért elítélt Portik Tamással is üzletelt, továbbá hazudott, amikor kijelentette, hogy sosem találkoztak egymással. Feljelentéskiegészítést követően (még csak nem is csípőből, hanem némi vizsgálódást követően) a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a Rogán ellen hivatali vesztegetés gyanújával tett feljelentést.

http://nol.hu/belfold/rogan-csak-a-hivei-elott-tisztazhatja-magat-mindenki-mas-elkonyveli-hogy-kimostak-1630181

TGM Nagyon szerény javaslat

Indítványom a következő.

Kötelezze magát a szuverén magyar állam – az Országgyűlés döntésével –, hogy (a kellő ellenőrzések után) lehetővé teszi HÚSZEZER MENEKÜLT magyarországi letelepedését.

Hogyan jutottam erre a ­számra?

A Magyarországhoz területben és lakosságszámban hasonló Ausztria harminchétezer-ötszáz menedékkérőnek teszi lehetővé a letelepedést. Ausztria gazdagabb hazánknál, ezért ezt a számot durván megfeleztem.

Igaz ugyan, hogy ez a fölső szám vagy fölső határ (Obergrenze) az osztrák alkotmányjog szerint törvényellenesen (túlzottan) korlátozó. Igaz ugyan, hogy bécsi baloldali barátaim úgy vélik: a fölső határ (Obergrenze) hívei, támogatói fasisztoid fajgyűlölők. (Mellékállásban persze szociáldemokrata és liberális-konzervatív államférfiak és politikusnők.) Sokkal több menekülőt kellene beengedni, egy darabig eltartani és segíteni, majd egyenrangú polgártársként valóban befogadni a baloldal (pillanatnyilag hatástalan) nézete szerint.

 

http://nol.hu/velemeny/nagyon-szereny-javaslat-1630177

Öt éve még sehol nem voltak, ma a saját pályáján nyelették le Merkellel a keserű pirulát

A mecklenburgi tartományi választáson a migrációellenes AfD megelőzte a kancellár pártját, a kereszténydemokratákat.

http://nol.hu/kulfold/ot-eve-meg-sehol-nem-voltak-ma-sajat-palyan-nyelettek-le-merkellel-a-keseru-pirulat-1630405

Megszabadult a Kliktől, repes a boldogságtól a tiszabői iskola

 

http://444.hu/2016/09/04/megszabadult-a-kliktol-repes-a-boldogsagtol-a-tiszaboi-iskola

Börtön járt volna egy eldobott papír zsebkendőért, önkéntes jogászok mentették meg a hajléktalant

 

Hatodik éve minden péntek délután 3 és 5 óra között jogászok jelennek meg a Blaha Lujza téren. Azért érkeznek, hogy azoknak az embereknek nyújtsanak jogi segítséget, akik nélkülük a legritkább esetben kapnának ilyesmit: hajléktalanoknak és lakhatási szegénységben élőknek.

Az Utcajogászt két jogász, Kalota Ágnes és Ivány Borbála alapította 2010-ben, idén már 12 önkéntes jogásszal működnek, illetve az idei évtől van először egy teljesállású jogászuk is, aki csak a szervezet ügyeivel foglalkozik. A többiek praxis és egyetem mellett szánnak időt az önkéntes munkára.

 

http://444.hu/2016/09/04/borton-jart-volna-egy-eldobott-papirzsebkendoert-onkentes-jogaszok-mentettek-meg-a-hajlektalant

Rajzos útmutatóban magyarázzák el a határon túli magyar szavazóknak, hogyan kell belerakni egy papírt a borítékba

Két évvel ezelőtt a választáson a határon túli magyaroktól érkezett szavazatok negyede érvénytelen volt. Gyakori hiba volt, hogy a választók nem küldték vissza az azonosító nyilatkozatot vagy nem töltötték ki helyesen. Előfordult, hogy a szavazatot tartalmazó borítékba beletették az azonosító nyilatkozatukat is, írja az MTI.

Az NVI úgy döntött, idén semmit nem bíz a véletlenre, és a választási levélcsomaggal együtt elküldi ezt az útmutatót mind a 265 ezer határon túli szavazónak:

 

http://444.hu/2016/09/04/rajzos-utmutatoban-magyarazzak-el-a-hataron-tuli-magyar-szavazoknak-hogyan-kell-belerakni-egy-papirt-a-boritekba

Volkswagen-botrány: csalni német precizitással

Volkswagen-botrány: csalni német precizitással – Más autógyárak sem ártatlanok Molnár Csaba Magyar Nemzet

A VW-botrány kulisszatitkai. Ártatlanok-e más autógyártók?

 

http://mno.hu/hetvegimagazin/volkswagen-botrany-csalni-nemet-precizitassal-1359842

 

Csapdába ejtett ellenzék

Szerető Szabolcs

Most már tényleg túljutott a „tájékoztató” szakaszon az október 2-i népszavazás kampánya. A pártok élesben vívják egymással a harcot, s igyekeznek mozgósítani vagy éppen a szavazástól távol tartani a híveiket. Az eddiginél határozottabban jelennek meg a kormánypártokétól eltérő álláspontok is a nyilvánosság előtt, ettől a mostani állás szerint mégsem várható érdemi változás, hiszen az ellenzéket különösen rossz állapotban éri a kényszerbetelepítés elleni referendum.

 

http://mno.hu/vezercikk/csapdaba-ejtett-ellenzek-1360116

A pedagógusok nem az ellenzék hangját erősítik

Horváth Péter a tanterv szükségszerű megváltoztatásáról, a vitatott kinevezésekről és az eljátszott bizalomról

A túlterheltség a minőség rovására megy, a tanulóknak, sőt a társadalomnak sem mindegy, hogy a tanárok fáradtan vagy szívvel-lélekkel vesznek-e részt az órákon – mondja a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter, aki a kormányzat által létrehozott szervezet vezetőjeként is kritikával illet számos, az iskolákkal kapcsolatos intézkedést.

http://mno.hu/hetvegimagazin/a-pedagogusok-nem-az-ellenzek-hangjat-erositik-1359827

Bogár László Járcsöki

Már negyven éve valóban „éhbérről” beszélhetünk hazánkban, hisz a táplálékon kívül más nincs benne a munkavállalók bérében...

Magyar Hírlap

A címben szereplő, belátom, kissé furcsán csengő és valójában nem létező szócska a járulékcsökkentés fedőneve már lassan másfél évtizede a pénzügyi és gazdaságpolitikai apparátus szlengjében. Most, hogy a nemzetgazdasági miniszter bejelentésével újra a közbeszéd tárgyává tette a kérdést, talán nulladik napirendi pontként néhány szót kellene szólnom arról, hogy mi is az a járulék, illetve mi is a járulékcsökkentés hamis fogalmának valóságos lényege.

http://magyarhirlap.hu/cikk/65230/Jarcsoki

Kereskedőház Fidesz közeli haveroknak

Inkább egzotikus utazási irodának, mint jelentős export élénkítő intézménynek tűnik sokak szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Távol-keleti, dél-amerikai és afrikai országokban épített ki hálózatot a magyar ki és középvállalkozók támogatására hivatkozva, de eddig jobbára több milliárdos veszteséget produkált.

Az sem érdektelen, hogy kikkel ért el "sikereket" az MNKH Zrt. A Magyar Nemzet közölt egy névsort a teljesség igénye nélkül.

Kun "Kunci" Gábor vezérigazgató-helyettes, Szijjártó Péter külügyminiszter dunakeszi futsalos csapattársa,

Bozsoki Dániel, aki a Fidelitas kabinetvezetőjéből lett az infokommunikációs ágazat MNKH-s felelőse,

Matolcsy Mátyás, Matolcsy György jegybankelnök rokona tanácsadóként segít,

Lengyel Zoltán rendőrökkel egy szál fürdőnadrágban dulakodó volt fideszes országgyűlési képviselő is így tesz havi 800 ezer forintért,

Nógrádi György biztonságpolitikai fáraónak is jut havi 500 ezer forint tanácsokért.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104972-kereskedohaz-fidesz-kozeli-haveroknak

Magyar Bálint: a Pozsonyi Piknik szervezőinek teljes a besz**ása

A Klubrádión és Mécs Imrén kívül Magyar Bálint egykori SZDSZ-elnök is kiakadt a Pozsonyi Piknik szervezőin, akik az utolsó pillanatban mégsem engedélyezték az Iványi Gáborék által szervezett lovagkeresztes árverés megrendezését. A volt oktatási miniszter Facebook-oldalán írta le véleményét.

Ungrváry Rudolffal tavaly a Pozsonyi Pikniken dedikáltuk az Orbán rezsimről, mint fasisztoid mutációról, illetve maffiaállamról szóló könyveinket. Ha a szervezők szerint az nem volt politikai esemény, akkor a lovagkeresztek jótékony célra történő árverése sem lehetne az. De lehet, hogy csak figyelmetlenek voltak." - írta Magyar Bálint.

http://nepszava.hu/cikk/1104945-magyar-balint-a-pozsonyi-piknik-szervezoinek-teljes-a-beszasa

MARKÓ BEÁTA: AGÓNIA

Huncut – mondta minapi nyilatkozatában az MSZP újonnan megválasztott elnöke a magyar kormányfőre. Gazdag magyar anyanyelvünk szókészletéből kapásból tudnánk száz jelzőt mondani rá, de ezek közül, ha valami nem illik rá, az éppen a huncut. Ennek a szónak a szinonimái – csak a szocialista pártelnök kedvéért említünk néhányat – a csalafinta, a rosszcsont, a pajkos, a kópé, a csintalan.

Meglehetősen nyomasztó érzés figyelni a szocialista párt hat éve tartó agóniáját. Sokan hihették, és talán hitték is, hogy a friss pártelnök friss lendületet hoz a pártba. A hajdani XI. kerületi polgármester, akit pár évvel ezelőtt közvetlenül a választás előtt az ügyészség iktatott ki a politikai életből (majd éveken át meghurcolták egy koncepciós eljárásnak látszó perben, azután felmentették), igazán motivált lesz, gyorsan energiát és életet lehel a pártjába, s feltámad valami halvány, pislákoló remény a baloldali érzelmű és elárvult szavazókban.

Huncut – mondta minapi nyilatkozatában az MSZP újonnan megválasztott elnöke a magyar kormányfőre, arra a Fejér megyei porfészekből a budai Várig felkapaszkodott emberre, aki kompániájával együtt hat éve módszeresen fosztogatja az országot és a magánnyugdíj megtakarításoktól kezdve a trafikokon, földeken át az utolsó eurócentig mindent magának söpör be. Merő huncutságból megfosztotta az országot az Alkotmányától, a kis csalafinta olyan választási rendszert gyártott, amelyben csak az ő pártja nyerhet, huncutul tönkretette az oktatási rendszert, pajkosan felszámolta az egészségügyi ellátást és amolyan kópésan évek óta egymás ellen hergeli az embereket, a különböző társadalmi csoportokat, s tüneményes rosszcsont módjára uszít zsidók, cigányok, idegenek ellen. 

https://nepszava.us/blogs/news/marko-beata-agonia

Kurvának állni és szűznek maradni egyszerre nem lehet

Nincs kötelező kvóta. Nincs értelme a népszavazásnak. Brüsszeli utam második napján Martin Schulz EP-elnökkel is tárgyaltam.

Ez a bejegyzés – amint látható – két nappal ezelőtt került fel Molnár Gyula, majdnem friss MSZP-elnök Facebook-oldalára és arról szól, amit ott ír: nem létezik (kényszer)betelepítési kvóta, az erről szóló népszavazás baromság.

Ehhez képest ugyanaznap este Molnár Gyulát a Hír Tv kapcsolta élőben Brüsszelből, ahonnan 6 percben nyilatkozott. Kattintásra elérhetővé válik a mondóka, érdemes végighallgatni, bár a félreértések elkerülése végett a teljes szöveg lent olvasható.

Riporter: Eddig azt mondták, hogy nincs is ilyen, nincs is kötelező betelepítési kvóta, nincs mit támogatni.

Molnár Gyula: Igen, hát igazából azt mondjuk, hogy az a népszavazási kérdés, ami fel van téve, annak tulajdonképpen nincs semmi alapja. De azt mondtuk, hogyha bármikor mégis igaz lenne az a felvetés, amit a Fidesz-kormány mondakkor mi készen állunk arra, hogy bármilyen módon, akár parlamenti szavazással, kinyilvánítsuk azt, hogy nem tartjuk ezt a probléma megoldásának. Tehát valójában erről van szó. Tehát világossá tettük azt, amit az elmúlt hetekben nekünk kérdésként feltettek, hogy valljunk színt. Színt vallottunk. Továbbra sem gondoljuk valóságosnak ezt a népszavazást, de hogyha ez a kérdés fölvetődik, akkor mi készen állunk arra, hogy megtámogassuk a kormányt.

Azt hiszem, most jött el a pillanat az MSZP életében, amikor már csak önmagát szembeköpve remélheti, hogy megmaradhat tényezőnek a politikai palettán, és újra becsúszik a parlamentbe, ahol majd kényelmesen elüti az időt a soron következő választásig. Ha még lesz egyáltalán választás. Mert Molnár Gyula meggyőződése, hogy kurvának állni és szűznek maradni egyidőben lehetséges. Nem. A kvótát hülyeségnek tartani és a kvótaellenes harcot támogatni egy mondatban nem lehet. Vagyis lehet, csak senki nem fogja komolyan venni. Aki mindenáron MSZP-s, az múlt héten és jövő héten is MSZP-s volt és maradt. Aki fenntartásokkal támogatta az MSZP-t, annak most kifordult a gyomra. Aki meg régen elfordult az MSZP-től, az most nem fog fejvesztve visszatalálni az elhagyott útra.

http://kolozsvaros.com/2016/09/02/kurvanak-allni-es-szuznek-maradni-egyszerre-nem-lehet/

Nem kell az olaszoknak a sámándob

 

„Az olasz fél meggondolta magát, és mégsem tart igényt a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjára, amely így gond nélkül hazatérhet” – mondta Szőcs Géza a Magyar Nemzetnek.

A magyar építményt a szétszerelése után Karcagon fogják újra felépíteni, hogy „a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait” mutassák be benne. A szétszerelésre és a hazahozatalra most 650 millió forint van, az újjáépítés végére abizarr építményre összességében bőven 8 milliárd forintot szórtak el – írja a Magyar Nemzet.

http://index.hu/kultur/2016/09/03/nem_kell_az_olaszoknak_a_samandob/

 

Mákirúgások a kiadónál, amely körül Mészáros ólálkodik?ris elkezdődtek a 

 

Nem hosszabbította meg a próbaidő lejárta után a Világgazdaság című napilap Máriás Leonárd újságíró szerződését. Formailag a döntésnek nincsen köze ahhoz, hogy értesüléseink szerint a Soma- és Tarnói Gizella-díjas tényfeltáró riporter pár napja konfliktusba keveredett a szerkesztőivel azon: megírhatja-e a Magyar Nemzeti Kereskedőház gigantikus veszteségéről szóló hírt. Ezt a lapot (is) Mészáros Lőrincnek szánják.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/09/maris-cenzuraz-a-mediaworks-pedig-meg-ott-sincs-meszaros/

 

Szijjártó szerint nem aggályos a török puccs utáni elszámoltatás

 

Magyarország nemzetbiztonsági érdeke, hogy Törökországban ne legyen újabb államcsíny, mivel az ország destabilizálódása a tavalyinál is komolyabb bevándorlási hullámhoz vezethet - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Pozsonyban, az Európai Unió külügyminiszterei informális találkozójának második, befejező napján a magyar közmédiának nyilatkozva.

A magyar diplomácia vezetője erről az uniós tagországok külügyminisztereinek Törökország küldöttségével folytatott tárgyalása után beszélt.

http://hvg.hu/itthon/20160903_Szijjarto_szerint_nem_aggalyos_a_torok_puccs_utani_elszamoltatas

 

Nem engedélyeztek egy politikai programot a Pozsonyi Pikniken

 

A Klubrádió visszaadott lovagkereszteket árverezett volna el a Pozsonyi Pikniken, de a szervezők szerint ez túl politikai, ezért nem engedélyezték. A Klubrádió inkább el sem megy.

A vasárnapi, XIII. kerületben, Újlipótvárosban megrendezésre kerülő Pozsonyi Piknikre az előzetes közlések szerint a Klubrádió a 168 órával közösen települt volna ki, a legfőbb attrakció pedig egy árverés lett volna, amelynek során visszaadásra kerülő lovagkeresztekre lehetett volna licitálni.

Mint azt korábban megírtuk, több korábbi állami kitüntetett is el kívánta árverezni Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadott lovagkeresztjét, hogy a befolyt összeget aztán jótékonysági célra adományozhassák.

A Klubrádió pultjánál a Pozsonyi Pikniken lehetett volna licitálni délelőttől Haraszti Miklós író, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője, Hodosán Róza szociológus, volt SZDSZ-alapító, Iványi Gábor metodista lelkész, Polgár András üzletember, valamint még mások árverésre bocsátott kitüntetéseire, délután 5-kor pedig Iványi Gábor koppintott volna a kalapáccsal az árverés lezárásaként. A rendhagyó aukcióval a földönfutóvá tett családok gyermekeit akarták támogatni az Oltalom Karitatív Egyesületen keresztül.

"A Klubrádió vezetősége ezek után úgy döntött, hogy a rádió lényegét – a szólás- és véleményszabadság melletti elkötelezettségét, a demokratikus nyilvánosság képviseletét - csorbító intézkedés miatt a rádió távol marad az idei Pozsonyi Pikniktől" - közölte Rózsa, aki hozzátette, "a Klubrádió számára vállalhatatlan, hogy olyan eseményen vegyen részt, ahol lemondani kényszerül arculatát meghatározó értékeiről".

 

http://hvg.hu/itthon/20160903_Nem_engedelyeztek_egy_politikai_programot_a_Pozsonyi_Pikniken

Nem támogatja a kormány a szélerőműveket

Ha a kormányon múlik, nem épül több szélerőmű Magyarországon. A jövőben ugyanis csak a kabinet adhat ki engedélyt ilyen építésére, a Fejlesztési Minisztérium pedig azt közölte: szerintük nem indokolt újabbak építése. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondja, több negatív hatása van a szélerőműveknek a hálózat biztonságára. Az LMP szerint viszont a kormány azért nem támogatja a megújuló energiát, mert csak így tudja igazolni a Paksi Atomerőmű bővítését.

 

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/nem-tamogatja-a-kormany-a-szeleromuveket

 

Letartóztattak 37 kórházi dolgozót köztük orvosokat és gyógyszerészeket a katonai puccs vádjával

 

A Törökországi tisztogatásokban új fordulat következett be. Afyon tartományban egy újabb letartóztatási hullám 37 kórházi dolgozót köztük orvosokat és gyógyszerészeket is érint, akik kapcsolatba hozhatók a Gülen mozgalommal. A kormány a Gülen mozgalmat vádolja a meghiúsult puccs vezetésével

 

http://torokhirek.hu/egyeb/559/letartoztattak-37-korhazi-dolgozot-koztuk-orvosokat-es-gyogyszereszeket-a-katonai-puccs-vadjaval

 

MARAKODÁS A KONCON

Néző László Magyar Idők

„Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” Seneca bölcselete a teljes magyar ellenzék jelmondatává lett mára, a Jobbiktól a DK-ig. A szélsőjobbtól a szélsőbalig egyetlen fixa idea égett bele ellenzéki politikusaink kicsiny agyába: Orbán Viktor. Ő a vezérlő csillaguk, a mindennapi mantrájuk, vele kelnek-fekszenek.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/marakodas-a-koncon-969031/

 

AZ IKEA ORBÁN ELLEN

Szikszai Péter Magyar Idők

A míves és strapabíró bútorairól híres IKEA nagyot húzott. No, nem valami új lapra szerelhető masszázsfotelt dobtak piacra, hanem katalógusukban kampányolnak a migránsok mellett Európa szerte, persze nálunk ez épp egybeesik a kvótanépszavazás kampányával. Amiről azért biztos értesültek Stockholmban is. Jövő évi összeállításában arról ír a bútorcég hogy, milyen fontos a menekülteknek az otthon, hiszen a szülőhazájuktól távol élve sokáig menekültszállásokon kell élniük a családoknak. Az még nem világos, hogy a humánus szöveggel talán az imaszőnyeg piacára akarnak betörni, vagy húsgolyójukra látnak potenciális vásárlókat a migránsokban.

 

http://magyaridok.hu/belfold/az-ikea-orban-ellen-968623/

 

JE NE SUIS PAS CHARLIE

Teveli Zoltán Magyar Idők

 

A liberális „humor” újabb gyöngyszeme.

Sikerült újra nagyot alkotnia a Charlie Hebdo karikaturistáinak. Ezúttal a közel 300 halálos áldozatot követelő olaszországi földrengés áldozatain gúnyolódott a lap.

A grafikán három rajz van egymás mellett: egy véres férfi, egy véres nő, valamint a romok alá temetett áldozatok, akiknek csak különböző testrészeik lógnak onnan ki. Az első képnek „paradicsomszószos tészta”, a másiknak a „csőben sült tészta”, a romok alatti áldozatokat ábrázoló műnek a „lasagna” címet adták.

Itt még nem volt vége a történetnek, a kegyeletsértő karikatúrára érkező felháborodás kapcsán egy újabb műremekkel rukkoltak elő, ahol azzal üzentek: nem ők építették az összedőlt házakat, hanem a maffia – valószínű ezzel aztán már valóban megszerezték az olaszok szimpátiáját.

http://magyaridok.hu/kulfold/je-ne-suis-pas-charlie-971299/

 

Jogászszemmel: 'A Magyarok Nyilaitól ments meg Urunk minket'

Szerző: Sándor Zsuzsa  bíró

 

Szikinger István, Budaházy védője kissé elgaloppírozta magát, amikor a párizsi és brüsszeli merényletekre utalva kijelentette, hogy „boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak”.

Nem, Szikinger úr, nem vagyunk boldogok. Magyarországon ugyanis hosszú évtizedeken át ismeretlen volt az ilyesféle bűncselekmény. Egészen a 2006-os tv-székház ostromáig, amit elfelejtettek ekként minősíteni.
Ebben is Gyurcsány a hibás.

A Btk. pontos definíciót ad a terrorcselekmény fogalmára. Röviden: „aki abból a célból, hogy – állami szervet… arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön (egészségügyi törvény elfogadásának és a Bajnai-kormány megalakításának megakadályozása, Gyurcsány lemondásának és előrehozott választások kiírásának követelése) –, vagy olyan céllal, hogy a lakosságot megfélemlítse… személy elleni erőszakos (Csintalan, melegbárok, robbanóanyaggal, robbanószerrel visszaélés) –, vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el (Hiller házába lőttek be) –, avagy terrorista csoportot szervez (Magyarok Nyilai), az követi el a terrorcselekmény bűntettét.

A terrorista csoport fogalmát is meghatározza a törvény: „terrorista csoport a három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja terrorcselekmény elkövetése”.

Nos, akkor mi a kérdés? Csak nem az a baj, hogy nem haltak meg emberek százai, mint a napjainkban elkövetett terrorcselekményekben? Hogy 2007-ben még „csak” robbantásokkal, rongálással, testi sértéssel próbálták megfélemlíteni a fennálló rendszert és annak híveit?

 

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/jogaszszemmel_a_magyarok_nyilaitol_ments_meg_urunk_minket

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.