2016, szeptember 3 - 07:33 Sajtószemle

A színész súlyos sztrók után lábadozik. Bár a színpadi visszatéréséről még nincs szó, az évadnyitó társulati fotón már ő is szerepel.

http://nol.hu/kultura/kulka-janos-visszatert-a-katonaba-1630171

 

Ha teljesen össze akar zavarodni népszavazásügyben, hallgasson Molnár Gyulára!

„Feleslegesnek tartjuk jogi értelemben, kockázatosnak Európa szempontjából. Egyébként hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvóták elleni harcában.”

– mondta Molnár a tévécsatornának adott interjújában, amin az MSZP-ben rögtön kiakadtak néhányan. Lendvai Ildikó a Facebook-oldalára is kiírta, elképesztőnek tartja, amit Molnár mondott, mert nem ez a párt álláspontja.

Pártelnöki cáfolatot, vagy magyarázatot azonban pénteken nem hoztak nyilvánosságra, így az MSZP-ben el is kezdődött a vita, hogy mit akart mondani valójában az elnök.

Juhász úgy látja, az MSZP elnöke most úgy próbálta megoldani a helyzetet, hogy bár a népszavazáson való részvételt továbbra sem támogatja, de szavazóit igyekszik megnyugtatni azzal, hogy egy esetleges kötelező kvótarendszert az MSZP sem fogadna el. Ehhez hasonló megoldással próbálkozott korábban a Jobbik is, amikor alkotmánymódosítást javasoltak a csak a Fidesz számára kedvező népszavazás helyett. Ezek az üzenetek azonban nem működőképesek politikailag, mert túl bonyolultak, a választók inkább zavaros, önellentmondásos beszédként, az egyértelmű álláspont hiányaként értelmezik ezeket. Mindez azonban aligha segíti az MSZP-t azon céljának elérésében, hogy kevesen menjenek el a népszavazásra – mondja az elemző.

http://nol.hu/belfold/ha-teljesen-ossze-akar-zavarodni-nepszavazasugyben-hallgasson-molnar-gyulara-1630175

Uniós pénzeket fog osztani a 3 milliárd forintnyi uniós pénzt eltüntető kormánycég volt fb-tagja

 

EU-fejlesztésekért felelős államtitkár lesz az Állami Számvevőszék által is megpiszkált, különös gazdálkodású Új Nemzedék Központ egyik korábbi felügyelőbizottsági tagja.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160902_Unios_penzeket_fog_osztani_a_3_milliard_forintnyi_unios_penzt_eltunteto_kormanyceg_volt_fbtagja

Rétvári Bence szerint a kvótanépszavazás a keresztények számára vallási kérdés is

777 nevű blognak adott interjút Rétvári Bence, aki szerint meg kell védeni Európa berendezkedését, amely

„a római jogra, a görög filozófiára és a Bibliára alapul, nem pedig a Koránra és a saríára.”

A KDNP-s politikus szerint azért tudtak milliók Európába érkezni az elmúlt időszakban, mert legyengült a kereszténység a kontinensen.

http://444.hu/2016/09/02/retvari-bence-szerint-a-kvotanepszavazas-a-keresztenyek-szamara-vallasi-kerdes-is

Simán kicsavarták Spéder kezéből milliárdos cégét

 

A kormányfő kegyvesztetté vált tanácsadója, Spéder Zoltán kigolyózta saját magát legjelentősebb ingatlanvállalatából, és átjátszotta azt Schmidt Mária családi cégének. A birtokunkba került hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy Spéder korábbi döntéseit felrúgva összejátszott a kormánybiztossal - de vajon mivel vehették rá erre?

Hogy az összejátszás egyértelmű volt, azt bizonyítja az ülésről készült hangfelvétel is, amely a hvg.hu birtokába került. Ebből kiderül: többen már menet közben felvetették, hogy összehangolt szavazást tapasztalnak. Egy kisrészvényes – mondván, ő „nem jogász” – magyarázatot kért, más a jegyzőkönyvbe nyilatkoztatta a BIF-et, illetve Schmidték egyik képviselőjét, mi történik valójában. Utóbbiak közül a jegyzőkönyv alapján egyik sem kívánt „nyilatkozni”.

Nemrég még kidobták Schmidt lányát, most Spéder visszaszavazta

Korábban már itt írtunk arról, hogy a BIF-en belül belháború zajlik a nagyrészvényesek, elsősorban Schmidt Mária és Spéder között. Az egyre durvább játszma egyik legmarkánsabb húzása az volt, amikor alig pár hónapja, áprilisban az üzletember szavazataival (is) dobták ki az igazgatótanácsból Schmidt Mária lányát, Ungár Annát. Itt látszik leginkább, hogy Spéder valamilyen rejtélyes okból 180 fokot váltott: a pénteki közgyűlésen megszavazta, hogy a kormánybiztos lánya újra kerüljön be az igazgatótanácsba. Sőt, Ungár Anna férjét, Berecz Kristófot is beszavazta az új testületbe, amely még aznap megtartott első ülésén az IT elnökének Schmidt lányát, alelnökének pedig Schmidt vejét választotta meg.

http://hvg.hu/itthon/20160902_speder_zoltan_bif_schmidt_maria_ungar_peter_reszvenyesek_tozsde

És igen, Orbán Viktor bekerült a történelemtankönyvbe!

 

Orbán Viktor történelmi léptékű vezető, ezt nem mi mondjuk, hanem az állami tankönyvfejlesztő szerzői érezték így: a miniszterelnök háromszor is szerepel az új, nyolcadikos történelemtankönyvben. A kötetet még csak páran vehették kézbe, és rögtön észrevételezték is ezt. Gyurcsány Ferenc is bekerült, de abban nincs sok köszönet.

Egészen elképesztő részekre bukkant a Kiskunhír weboldal egy 8. általános iskolai tankönyvben. Arról írtak, hogy Orbán Viktor bekerült a történelemtankönyvbe, és valóban, olyan kifotózott oldalakat mutatnak be, amelyeken Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is szerepel.

 

http://hvg.hu/itthon/20160902_orban_viktor_tortenelem_konyv_ofi_gyurcsany_ferenc

 

Újabb viharfelhők Rogán feje felett

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség egy V. kerületi ingatlaneladással összefüggésben. Az ingatlanhoz sajtóértesülések szerint rendkívül előnyös áron juthatott hozzá Csík Balázs, az offshore-hátterű Hunguard Zrt. társtulajdonosa, Rogán Antal feltalálótársa – derül ki a főügyészség Tényi Istvánnak címzett leveléből.

 

http://nol.hu/belfold/ujabb-viharfelhok-rogan-feje-felett-1630173

 

Empátia Esterházynak sem jut

 

Hippokratész: Salus aegroti suprema lex esto (A beteg java a legfőbb törvény).

A magyar egészségügy számos és súlyos problémáját a lakosság többsége ismeri, tapasztalja. Kevésbé közismert azonban a súlyos betegek lelkiállapota és az őket ellátó orvosok magatartása, annak mozgatórugói, az empátia hiánya, de legalábbis nem megfelelő mértéke, ami valószínűleg a túlterheltségből és ennek eredményeként a kiégésből adódik.

 

http://nol.hu/velemeny/empatia-esterhazynak-sem-jut-1630073

Nem akar további osztódást a baloldal

Lakner Dávid, Magyar Nemzet

 Paradigmaváltás szükséges az ellenzéken belül? Megvalósult ez már, vagy az előválasztással jönne létre? És most akkor ki hogy kíván összefogni? Kerék-Bárczy távozott a DK-ból, mi pedig a többi ellenzékit kérdeztük, mit gondolnak a történtekről és a lehetőségekről.

 

http://mno.hu/belfold/nem-akar-tovabbi-osztodast-a-baloldal-1359890

Osztódva fogyatkozni

Ugró Miklós, Magyar Nemzet

 

Sokáig úgy hittük, hogy a turáni átok kizárólag a jobb-, a keresztény, nemzeti oldalt taglózó sorscsapás. Úgy gondoltuk, a baloldalon rafináltabbak, dörzsöltebbek annál, hogy figyelmen kívül hagyják a demokratikus politikai gyorstalpalók első leckéjének legfőbb tanulságát, miszerint: előbb szerezzük meg a hatalmat, osztozkodni rajta ráérünk azután is.

A baloldal húsz évig szigorúan tartotta magát ehhez az elvhez, s a hatalom gyakorlása közben a különböző klikkek, lobbik, irányzatok és áramlatok huzakodását a demokrácia működéseként kommunikálta. A Fidesz 2010 után változtatott ezen a sémán, a hatalom birtokosai még a látszatát sem tűrték meg a belső civódásoknak, ezért tartják antidemokratikusnak őket, ettől gondolja demokratikus ellenzéknek magát a bolsevik gyökerekből táplálkozó baloldal.

http://mno.hu/vezercikk/osztodva-fogyatkozni-1359933

Bayer Zsolt Krumpli

Álláspont. Molnár Gyula, az MSZP elnöke, a politika új Newtonja, a Kárpátokon inneni terület géniusza, Kazincbarcika és környékének Churchillje elővette a krumplikat.

Magyarul, Molnár Gyula az égvilágon semmi olyat nem mondhat, aminek van valami értelme. Molnár Gyula pedig nem is esik abba a hibába, hogy olyasmit mondjon, aminek van valami értelme. Így Molnár Gyula (és az MSZP) azt mondja, hogy a maga részéről támogatja a kormány kvótaellenes harcát, de azért ne menjenek szavazni az emberek.

Az egyszeri MSZP-szavazó meg áll, nézi az eléje rakott krumplikat, és nem érti. Ugyanis felrémlik neki, hogyha az MSZP támogatja a kormányt kvótaügyben, akkor miért is nem támogatja azzal, hogy a kormány mellé áll a népszavazás dolgában? Mert hát, terelgeti gondolatait újfent helyes irányba az egyszeri MSZP-szavazó, az biztosan nem fog ártani a kormánynak kvótaügyben, ha az ország lakosainak jelentős része elmegy szavazni, és kinyilvánítja, hogy nem akar migránsokat befogadni. Hiszen ezt akarja a kormány, ezt akarja az egyszeri Fidesz-szavazó, ezt akarja az egyszeri MSZP-szavazó, és most kiderült, hogy ezt akarja az MSZP vezetése is, élén Molnár Gyulával.

Ám a Gyula által felsorakoztatott krumplik mégis belevesznek a semmibe…

És akkor ott vannak még a többiek.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/65098/Krumpli

 

NEM LEHET ALTERNATÍVA A JELENLEGI BALOLDAL

PUKLI ISTVÁN: NINCS ELLENFELÜNK, SAJÁT DÉMONJAINKKAL KÜZDÜNK

 

Szalai Laura Magyar Idők

Nem célunk az Orbán-rezsim eltakarítása, csupán azt szeretnénk, hogy vegyék észre és javítsák ki az oktatási rendszerben elkövetett hibákat – mondta lapunknak adott interjújában Pukli István. A Tanítanék Mozgalom vezetője szerint ugyan történtek előrelépések az utóbbi időben, azonban ez még nem elég, ők rendszerszintű változásokat akarnak. Beszélt arról, hogy szándékosan távol tartják magukat a politikusoktól, és nem szeretné, ha baloldali fordulat lenne Magyarországon.

 

http://magyaridok.hu/belfold/nem-lehet-alternativa-jelenlegi-baloldal-964549/

 

Nyílt színi tudathasadás Puklinál

„Ha a sajtó ír rólunk, nem tudják megtenni, hogy nem neveznek ki újra”

Magyar Hírlap

„Nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél.” „A Fidesz rendszerének kell buknia, 2022-ben talán le lehet váltani a Fideszt.” Mindkét idézet Pukli Istvántól származik. Nem évek teltek el a kettő között, legfeljebb órák.

Két nagyinterjú jelent meg a napokban Pukli Istvánnal: szeptember 1-jén a Budapestbeacon portálon, szeptember 2-án pedig a Magyar Időkben. Érdemes összehasonlítani, hogyan nyilatkozik az ellenzéki és hogyan a kormánypárti sajtónak a Tanítanék Mozgalom vezére, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/65103/Nyilt_szini_tudathasadas_Puklinal

Szocialista tévedések kvótaügyben+VIDEÓ

Gulyás Gergely a Mélymagyarban: Az igazságszolgáltatás csődje a 2006-os ősz utóélete

Magyar Hírlap

A Budaházy-ítélet és a kvótareferendum mellett az amerikai elnökválasztásról is beszélt az Echo Tv Mélymagyar című műsorában a fideszes Gulyás Gergely.

"Ha a bíróság megalapozott ítéletet is hozott Budaházy György ügyében, mivel Gergényi Péter otthon békében nézhette az erről szóló híradást, Gyurcsány Ferencről és Szilvásy Györgyről, továbbá az azonosító jeleket levetető rendőri vezetőkről már ne is beszéljünk, úgy biztos, egészében mindez legalábbis nyugtalanító” – fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, az Echo Televízió Mélymagyar című műsorában péntek este. Kifejtette, szigorú az ítélet, miközben összességében azt látjuk, a 2006 őszén történtek kapcsán teljes csőd az igazságszolgáltatás teljesítménye. Amit akkor az ügyészség és a bíróság csinált, egészen gyalázatos, de az is, hogy semmilyen érdemi büntetőjogi következménye nem lett a történteknek. Szólt arról is, penetráns és gusztustalan Tóta W. Árpád cikke, amelyben a hvg.hu publicistája, az LMP-s Schiffer Andrást támadva, kiáll a rendőri vezetők mellett, tagadva a szemkilövetéseket. Legalább azt kimondhatnánk végre együtt: a jogállam rendszerváltás utáni legválságosabb időszaka volt 2006 ősze – vetette fel.

http://magyarhirlap.hu/cikk/65060/Szocialista_tevedesek_kvotaugybenVIDEO

 

Kvótareferendum - Kampányt indít az Amnesty International

nfókampányt indít az Amnesty International (AI) Magyarország az október 2-i népszavazás előtt.

A #tudjmegtöbbet címmel indított kampány célja, hogy a választásra jogosult magyar állampolgárok megismerhessék a népszavazással és a menekültekkel, menedékkérőkkel kapcsolatos legfontosabb információkat és tudnivalókat - írták közleményükben. A szervezet azt szeretné elérni, hogy objektív és pontos képet mutasson "a kormány idegenellenes kampányával szemben" azok számára, akik valóban érteni szeretnék, hogy miről is szól a népszavazás.

A kampány részeként minden héten egy-egy új blogcikkel jelentkeznek, amely igyekszik eloszlatni a témával kapcsolatos tévhiteket, válaszol a menekültekkel és menedékkérőkkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre, és azt is körüljárja, hogy valójában miről is szól a népszavazás.

http://nepszava.hu/cikk/1104743-kvotareferendum---kampanyt-indit-az-amnesty-international

Lendvai Ildikó Korunk hőse

Lermontov írt ezzel a híres címmel regényt. De minden kornak másfajta hőse van. „Korunk hősei” kicsit pöttyösek, kicsit sárosak, babérkoszorújuk erősen hullatja levelét, de ennek ellenére - mit ennek ellenére, éppen ezért - kitűnően boldogulnak. Ha más nem, a gyömrői polgármester példája elegendő bizonyíték. Lermontov egyszerre szánta és kárhoztatta is hősét, az életunt, bár tehetséges, napjait céltalanul elfecsérlő, többre, jobbra hivatott Grigorij Pecsorint. De hát Lermontov nem ismerte a dörgést. Maga is élhetetlen volt, 27 évesen párbajban megölette magát. Ilyesmi a mi „korunk hőseivel” nem fordulhat elő. Őket semmiféle tragikus bukás nem fenyegeti, és szó sincs arról, hogy elvesztegetnék képességeiket. Igazi sikerlovagok, nincs túl sok gátlásuk, rugalmasan értelmezik a törvény határait is, de sebaj. Ha orra buknának, mi magunk poroljuk le segítőkészen a kabátjukat. Kapaszkodunk beléjük, hiszen ők az ügyesek, a minden hájjal megkentek, értik a csíziót. Biztosan sikerre viszik majd a mi ügyeinket is. Ha maguknak szereztek, hátha tudnak nekünk is.

Az adócsalásért és okirat-hamisításért jogerősen elítélt gyömrői polgármestert 80 százalékos többséggel újraválasztották.

http://nepszava.hu/cikk/1104819-korunk-hose

 

Tom Lantos lánya is visszaadja lovagkeresztjét

 

Katrina Lantos Swett is visszaadja lovagkeresztjét: Tom Lantos lánya lapunk birtokába jutott levelében azt írja, hogy nehéz szívvel döntött úgy, hogy visszaküldi a kitüntetést, amelyet 2009-ben vehetett át Bajnai Gordontól.

Katrina Lantos Swett felidézi, hogy édesapja volt az amerikai kongresszus egyetlen tagjai, aki a Holokauszt túlélője volt, és annak ellenére, hogy mennyi „kimondhatatlan tragédiát" élt át Magyarországon, soha nem veszítette el hazája iránt érzett szeretetét. Három évtizedes kongresszusi pályája során folyamatosan kiállt a magyar érdekekeért és a magyar emberek „odaadó barátja" volt. Katrina Lantos Swett maga is igyekezett ezt a szeretetet, illetve a magyar nyelvet és kultúrát tovább adni saját gyermekeinek.

 

http://nol.hu/belfold/tom-lantos-lanya-is-visszaadja-lovagkeresztjet-1630139

Somfai Péter Schiffer szennyes inge

Akinek nem inge, ne vegye magára. Ám Schiffer András, az LMP egykori alapítója és vezetője kénytelen volt magára venni azt a rosszalló megjegyzésemet, amelyben a szemére vetettem, hogy nem illett volna kontráznia a terrorista Budaházy ítéletén felháborodott jobbikosoknak.

Hazudok, írja a Mandineren olvasható megjegyzésében az a „bizonyos” Schiffer, mert, hogy: „a Budaházy-ítéletet sem így, sem úgy, semmilyen formában nem minősítettem és nem is fogom.” Hogy nem tett ilyet? „Budaházy tizenhárom év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?” Nem minősítése az ítéletnek e két dolgot összekapcsolni? Még a Magyar Idők is azt olvasta ki ebből: akkor mennyi járna Gyurcsánynak? Ha ezt nem így látja, kétségeim támadnak jogászi felkészültsége iránt is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104764-schiffer-szennyes-inge

Orbán bólintott: felgyorsul a 3-as metró felújítása

Felgyorsul a 3-as metróvonal felújításának programja - jelentette ki Tarlós István a 23. Budapestinfón. 

A főpolgármester közölte, péntek reggel két órán keresztül megbeszélését folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és azt mondta: "fel fog gyorsulni a konzultáció után a 3-as metróprogram". Megjegyezte azt is, hogy a felújításhoz a kormány a becslések szerint körülbelül 50 milliárd forintot biztosít majd.

http://nepszava.hu/cikk/1104758-orban-bolintott-felgyorsul-a-3-as-metro-felujitasa

Horváth Csaba: Tarlós feleslegesen ment Orbánhoz

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester pénteki látogatása Orbán Viktor miniszterelnöknél teljesen felesleges volt, mert nem hozott eredményt a város számára.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104772-horvath-csaba-tarlos-feleslegesen-ment-orbanhoz

Sebes György Kérdések

Egy nagyon egyszerű kérdésre kellene a szocialistáknak egyértelmű választ adniuk. Valóban le akarják-e váltani a jelenlegi kormányt a következő parlamenti választáson, vagy jó nekik az, ami most van. Erre persze csak látszólag könnyű válaszolni. Előtte ugyanis azon kellene gondolkodni, szabad-e bármilyen módon támogatni őket – most

 

http://nepszava.hu/cikk/1104683-kerdesek

 

Így emel árat a TV2 és az RTL Klub miatt az UPC

 

Megállapodott a programdíjakról az RTL Klub, a TV2 és a UPC Magyarország, a szolgáltató ügyfelei a csatornák általános szerződési feltételeikben meghirdetett díjak feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két televízió műsorait - közölte a UPC Magyarország pénteken az MTI-vel.

 

http://nol.hu/gazdasag/igy-emel-arat-a-tv2-es-az-rtl-klub-miatt-az-upc-1630149

 

Rafinált trükkel rejti el a pénzt az Orbán-kormány, a haverok mindent visznek

 

Egy forintért kommunikál majd a kormány a következő három évben – olvasható ki a Közbeszerzési Értesítőben hétfőn megjelent pályázati kiírás szövegéből. Egy forint híján ez 25 milliárddal kevesebb annál, mint amit az elmúlt egy évben költhetett a kabinet a különféle tájékoztató vagy politikai jellegű kampányokra. Olyanokra, mint az országot elöntő kék, „Tudta?” jelmondatú plakátok vagy a rogyásig ismételt tévés, rádiós, online reklámok.

Több forrásból megerősített információink szerint két oka van a szokatlan szövegezésű tendernek.

Egyrészt az NKOH nem akarja a nyilvánosság orrára kötni, hogy a közeljövőben – az országgyűlési választások előtt – mennyi közpénzt fog elkölteni kommunikációra. Viszont a pályázati feltételek összeállításakor az összeg rubrikát nem lehet üresen hagyni, ezért beírták az egy forintot. Másrészt a kiírással a kormány nem köti meg a saját kezét, akár a jelenleg még érvényben lévő 25 milliárdos keretet is túllépheti. Márpedig a majdani győztesekkel megkötendő, egy évre szóló szerződés kétszer is meghosszabbítható. Tehát a kampányokat szervező cégeket a 2018-as választásokig, de akár 2019 végéig bebetonozhatják.

Azt, hogy mennyi pénzt költöttek el, csak a legvégén tudhatjuk meg.

 

http://nol.hu/belfold/rafinalt-trukkel-rejti-el-a-penzt-az-orban-kormany-a-haverok-mindent-visznek-1630105

 

Így keresnek az orvosok: kis kórház, nagy pénz

 

A túlélésért küzdő kórházakban keresnek a legjobban az orvosok: ott a legnagyobb a zsarolási potenciáljuk. Ennek ára az adósság.

A legnagyobb, másfélszeres különbség a budapesti kórházakban gyógyítók között van: míg a Sportkórházban 324 ezer forint az átlagjövedelem, addig a kardiológiai intézetben és a Péterfy Sándor utcai kórházban már több mint 500 ezer forint.

A fővárosban a büntetés-végrehajtás kórházaiban fizetik a legjobban az orvosokat: átlagosan 780 ezer forint a keresetük. Az orvosegyetemek klinikái közül a legkevesebbet (390 ezer, illetve 407 ezer forintot) a debreceni és budapesti intézményben fizetnek. A legjobban a kaposvári egyetem klinikáján keresnek az orvosok, ott 883 ezer forint az átlag.

 

http://nol.hu/belfold/kis-korhaz-nagy-penz-1630097

 

 

NEMMEL SZAVAZOK OKTÓBERBEN

 

Prugberger Tamás Magyar Idők

A kint dolgozó magyarok is tisztában vannak azzal, hogy a kvóta szerinti tömeges betelepítés az ő munkalehetőségeiket is veszélybe sodorná.

A továbbiakban néhány kényes kérdést kénytelen vagyok érinteni. Az európai zsidóságra a muszlim migráció kifejezetten veszélyes. Konrád György (aki maga is végigélte a hitleri időszak zsidóüldözéseinek borzalmait) jogosan tart attól, hogy az Európába egyre nagyobb számban érkező migránsok között megbújó szélsőséges zsidógyűlölő muszlim terroristák a zsidó intézményeket és a zsidó lakosságot veszik majd célba. Apám 1944-es zsidómentő tevékenysége miatt elnyerte a Világ Igaza címet. Testvéreimmel együtt tiszteletbeli tagjai vagyunk a Szombathelyi Zsidó Hitközségnek, amellyel tartjuk a kapcsolatot, és az ott kapott információk szerint a bevándorlás kezdete óta a helyi hitközségi élet elnehezedett. 

http://magyaridok.hu/velemeny/nemmel-szavazok-oktoberben-959134/

A NER legnagyobb túlélői VII. – Dobolyi Alexandra

Gondoljunk bele: akárcsak három-négy évvel ezelőtt hogyan is zengett a közbeszéd főárama? Az egyik oldalról az elmúlt nyolc évet, illetve az elszámoltatást szajkózták. Hogy a zavaros idők bukott embereinek a történelem szemétdombján, valamint börtönben a helye. A túloldalról viszont folyamatosan olyan szövegek mentek, hogy ez diktatúra, amelyet meg kell dönteni, fel kell számolni, s amelynek vezetőivel semmilyen alku vagy paktum nem képzelhető el.

Ha pár éve valaki olyasmivel áll elő, hogy Veres János feleségét, (korábbi titkárságvezetőjét) a balliberális éra politikai kinevezettjét, az MSZP-s külügyi titkár és EP-honanya Dobolyi Alexandrát a Fidesz-politikus külügyminiszter nagykövetnek jelöli, valószínűleg napszúrásra gyanakodtak volna az ilyesmit feltételező illetőnél. Főleg azok után, hogy a Gyurcsány-kormány idején a Fidesz-médiastratégák leginkább Veres János pénzügyminisztert akarták levadászni.

Emlékezetes, sőt hírhedt lett ama zavaros provokációs botrány, amelynek során a miniszter környezete és az akkor még Fidesz-párti Hír Tv kölcsönösen azzal vádolta egymást, hogy le akarta egy bizonyos “drogcsempészési” üggyel járatni a másikat. A csempészés lényege az lett volna, hogy a tévé munkatársainak járművébe kokaint juttatnak. Hogy aztán ez önmerénylet, netán valódi kompromittálási próbálkozás volt, máig nem derült ki minden részletében. Akinek nem ugrott be, annak itt egy jelzős szerkezet: haveri kutya.

Aztán persze a kokainról kiderült, hogy sütőpor, a jogerős ítéletbőlpedig, miszerint az ügy kulcsfigurája, Baráth Miklós “…azt állította, hogy Tóth Viktor, Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke és Helmeczy László ügyvéd megbízásából kábítószert kell elrejtenie Kisberk Szabolcs autójában. A célpontosokkal régóta haragban lévő Helmeczyéket pedig azzal biztatta, hogy így drogügybe keverhetik a Hír Televízió újságíróit. Szolgálataiért a férfi másfél-másfél millió forintot kért – mindkét felet megtévesztve.”

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/09/a-ner-legnagyobb-tuleloi-vii-dobolyi-alexandra/

 

Bassam Tibi: A Willkommenskultur zsarnoksága uralja Németországot

 

Kemény hangvételű cikkben megy neki Angela Merkel menekültpolitikájának Bassam Tibi. A Németországban élő, szír származású társadalomtudós arról ír: az uralkodó narratíva zsarnoksága nem teszi lehetővé, hogy érdemben kritizálni lehessen a menekültválság Merkel-féle megoldását. Tibi szerint döbbenetes, hogy az általa diktatórikus keletnémetnek tartott Merkel vezetheti Európa legfontosabb országát.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160902_bassam_tibi_basler_zeitung

Kerék-Bárczy: Új baloldali erő a láthatáron

Buzna Viktor Magyar Nemzet

 

Fél éven belül új politikai erő jelenhet meg – mondta lapunknak a DK-t tegnap elhagyó Kerék-Bárczy Szabolcs. A politikus szerint az ellenzéknek mérsékelt értékrendet és ahhoz hű stratégiát kell kialakítania, utána lehet szó szervezet létrehozásáról. Kerék-Bárczy szavai egybecsengenek azokkal az értesüléseinkkel, miszerint a baloldali pártjaikban csalódott politikusok új erő felépítésén dolgoznak.

A beszélgetésből az is kiderült, Kerék-Bárczy véleménye szerint a „demokratikus ellenzék” stratégiája is a mérsékelt közép gondolatiságára kell hogy épüljön. – Egyáltalán nem olyan mély a konzervatív, liberális, szociáldemokrata gondolkodású emberek között a szakadék, mint amennyire ezt a kormány igyekszik belénk sulykolni – folytatta, amivel a politikus szintén megerősítette lapunknak az ellenzéki szerveződésről kapott értesüléseit. Információink szerint az új politikai közösségben gondolkodó ellenzékiek a hazai pártpalettán valóban hiányzó, konzervatív–liberális ideológiát képviselnének.

 

http://mno.hu/belfold/kerek-barczy-uj-baloldali-ero-a-lathataron-1359764

 

Szárnyal Orbán Viktor Magyarországa egy olasz lap szerint

 

A befektetők félelmei alaptalanok voltak: a nemzeti-konzervatívok Budapesten és Varsóban nem bénították meg a növekedést. Ellenkezőleg – olvasható az olasz balközép napilap, a La Repubblica pénteki cikkében, melyben az európai országok gazdasági fellendülésével foglalkoztak. A lap egyenesen úgy fogalmaz: a népszerű Orbán Viktor Magyarországa szárnyal.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160902_szarnyal_orban_viktor_magyarorszaga_egy_olasz_lap_szerint

Heller: "A menedékjog más kérdés, mint betelepíteni"

Rendhagyó beszélgetés Heller Ágnes filozófussal a kapitalizmusról és a nemzetállamokról, a bevándorlásról és a terrorizmusról, a marxizmusról és a totalitarizmusokról, a jobb- és baloldalról és végső soron arról, hogy "mi a szerelem?"

Apu, hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába?”

GFG: Köszönjük, hogy eljött a 888 szerkesztőségébe.

Heller: Ez az „apu, hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába?” esete.

GFG: Mégis, ha ránk tetszik nézni, mi megilletődve ülünk itt.

Heller: Nem néznek ki oroszlánoknak, de hát Isten tudja…

http://888.hu/article-heller-a-menedekjog-mas-kerdes-mint-betelepiteni

Ahogy elköltötték a budapesti olimpiai első hétmilliárdját, azt bizonyítja, hogy most kéne abbahagyni az egészet

Ahogy elköltötték az első milliárdokat, az semmi biztatót nem jelent a jövőre nézve. Kezdődött azzal, hogy magát az 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt sem akarták nyilvánosságra hozni. A fővárosi közgyűlés tagjai is csak egy százoldalas, nagyon optimista vezetői összefoglaló alapján döntöttek arról, hogy Budapest vágjon bele a pályázatba.

Hosszú ideig ködösítettek a tanulmányról, pedig az adatvédelmi hivatal szerint az egyételműen közérdekű adat. Miután a sajtóban elkezdett kiszivárogni, majd az Átlátszó kirakta az egészet, a Magyar Olimpia Bizottság nyilvánosságra hozta a teljes tanulmányt. Eddigre már Budapest és a MOB benyújtotta a szándéknyilatkozatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a 2024-es pályázatra.

Mindezt úgy, hogy valójában a szélesebb közvéleménynek esélye sem volt véleményt nyilvánítani a magyar költségvetés következő évtizedét meghatározó projektről.

Az emberek hülyék ahhoz, hogy szavazzanak róla

Arra a tanulmány is kitér, hogy az olimpia megrendezéséről kiírt népszavazás kockázatot jelenthet, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem is szereti azt.

http://444.hu/2016/09/02/ahogy-elkoltottek-a-budapesti-olimpiai-elso-hetmilliardjat-azt-bizonyitja-hogy-most-kene-abbahagyni-az-egeszet

 

Nagyon takargatnák, mire szórják a közpénzt a budapesti olimpia miatt, de mi megtudtuk

 

Átláthatatlanul költi a pénzt a többi között luxusirodára is a 2024-es olimpiai pályázatot előkészítő cég. Most nyilvánosságra hozzuk a takargatni próbált szerződések adatait.

 város egyik legfényűzőbb irodaházában rendezkedik be a magyar olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt. A cég a Magyar Nemzeti Bank által 2014-ben megvásárolt Bajcsy Zsilinszky úti Eiffel Palace-ban bérel egy 128 négyzetméteres irodát 17,2 millió forintért – derül ki azokból az adatokból, amelyeket a zrt. több hónapos huzavona után végül a Népszabadság rendelkezésére bocsátott. A cég emellett csaknem 140 millió forintot fizet a Kafex Ingatlanberuházó és Hasznosító Kft.-nek egy II. kerületi iroda és a hozzá tartozó parkoló bérléséért.

A zrt. szerződései között a legnagyobb tétel az az 5 milliárd 155 millió forint, amelyet az olimpiai hatástanulmányt készítő PwC, valamint a lausanne-i székhelyű Event Knowledge Services SA és M-Integrated Solution Ltd. (egy londoni kommunikációs ügynökség) kapott a pályázat benyújtásával összefüggő tanácsaiért. Erről lapunk írt már korábban, a napokban viszont az is kiderült, hogy a bő másfél évre szóló szerződést módosították, s a konzorcium megbízási díját további 607 millió forinttal megemelték. (Magát a tendert még a Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. írta ki, és nem érkezett rá más ajánlat, mint az említett konzorciumé. Fürjes azóta a budapesti pályázat elnöke.)

 

http://nol.hu/belfold/budapest-olimpia-kozpenz-palyazat-koltekezes-2024-1630103

Vége a Gawkernek: így pusztította el egy online oligarcha az internet egyik leghíresebb sajtóvállalkozását, aminek én is részese voltam

 

Méltó módon pusztult el a kétezres évek legbátrabb internetes médiavállalkozása, a „bárkiről BÁRMIT megírunk, ha az egyébként igaz” elvét valló, az amerikai politikai-, média- és technológiai elit nagykutyáit, és egy rakás hírességet egy évtizede újra meg újra felháborító gawker.com, a New York-i pletyka-média-bulvár-politikai blog. Amennyiben egy mániákus internetmilliárdos hollywoodi filmbe illő, csak éppen valódi, titkos összeesküvést szőtt ellene, éveken át, dollártízmilliókból, hogy a végén lecsapjon, és eltiporja az idegesítő szerkesztőséget, személyesen is tönkretéve az őt legjobban idegesítő újságírókat.

Ennél nagyszabásúbb és ironikusabb módon nem bukhattak volna el. 

 

http://tldr.444.hu/2016/09/01/vege-a-gawkernek-igy-puszitotta-el-egy-online-oligarcha-az-internet-egyik-leghiresebb-sajtovallalkozasat-aminek-en-is-reszese-voltam

Így beszél a híveivel Orbán Viktor

Sokan röhögtek és szörnyülködtek, mert csak a szöveg kétségbeejtő abszurditására figyeltek.

 

Javában dühöng a menekültellenes állami népszavazás kampánya, a kormányzati plakátok gyakorlatilag ellepték az országot, a napokban kijön egy újabb sorozatuk is. Nem kell hirdetési szakelemnek lenni hozzá, hogy valaki felmérje, ha két falu közt az országúton tíz darab plakát mellett haladunk el, milyen költségvonzatai lehetnek az egész cécónak országos szinten. Nyilvánvaló: rohadt sok közpénz ment el erre. Közben a plakátra írt üzenetek vagy szimpla hazugságok, vagy félrevezető szövegek, egynémelyük pedig egyszerűen nem értelmezhető a magyar nyelv hagyományos eszközrendszerével. Minderre válaszul a múlt héten rajtot vett a Kétfarkú Kutya Párt ellenakciója is, ami a megszólalásig hasonló plakátokra írt szándékoltan abszurd, helyenként tagadhatatlanul szellemes üzenetekkel operál – a teljesség kedvéért, ez már a párt második ilyen akciója, miként a kormányzatnak sem az első.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/igy-beszel-a-hiveivel-orban-viktor-100699

Itt az új (?) mesterterv Orbán megbuktatására!

Ha az elmúlt 24 órában ön is izgatottan kutatta Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s kilépésénekvalódi okát, akkor a mai Magyar Nemzet cikkét önnek találták ki.

Fél éven belül új politikai erő jelenhet meg – mondta a Magyar Nemzetnek a DK-t szeptember elsején elhagyó Kerék-Bárczy Szabolcs. „Most a fejünkben és a szívünkben épül az elhatározás, de hamarosan megtaláljuk az együttműködés új formáját is” – fogalmazott.

Micsoda elszántság. Habony Árpád, most aztán bajban vagy, KBSZ-nek beugrott a mesterterv: nincs még elég, ezért új baloldali párt kell!

Úgy tűnik, a dolog nem vicc. A Magyar Nemzet ugyanis hozzáteszi: Kerék-Bárczy szavai egybecsengenek azokkal az értesüléseinkkel, miszerint a baloldali pártjaikban csalódott politikusok új erő felépítésén dolgoznak.

http://valasz.hu/itthon/itt-az-uj-mesterterv-orban-megbuktatasara-120255

 

Fiatalkorúval csalta a feleségét a négygyerekes jobbikos képviselő

 

Egy fiatalkorú lánnyal folytatott viszonyt Kulcsár Gergely, a Jobbik négygyerekes parlamenti képviselője – írja a Ripost. A jobbikos politikus korábban azzal vívott ki országos ismertséget, hogy beleköpött a Duna-parton lévő holokauszt-emlékműbe. Legutóbb Volner János, a Jobbik frakcióvezetője, kétgyerekes családapa keveredett szexbotrányba. 

Az etikai eljárás során bebizonyosodott, hogy a politikus, a „példás családapa” valóban egy, a Jobbik ifjúsági tagozatában aktív 18 év alatti lány oldalán találta meg, igaz csak ideiglenesen a boldogságot. A Ripost szerint a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére a pártvezetés egyelőre úgy döntött, hogy ezt az ügyet megpróbálja a szőnyeg alá söpörni.

 

http://www.origo.hu/itthon/20160902-kulcsar-gergely-jobbik-szexbotrany-kiskoru-lany-eljaras.html

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.