2016, szeptember 2 - 07:04 Sajtószemle

Az állami tulajdonú Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. 2014-re közel 4 milliárdos veszteséget termelt. A gazdálkodásukat vizsgáló Állami Számvevőszék hiába kérte a 2011-2014 között időszak dokumentációját, nem kapta meg a papírokat, ezért februárban feljelentette a társaságot. A nyomozást azóta szép csendben megszüntették. A központ egyik felügyelő bizottsági tagja, Schanda Tamás lesz a kirúgott Köpeczi-Bócz Tamás utódja az EU-fejlesztésekért felelős államtitkár posztján.

 

http://nol.hu/belfold/negymilliardos-hianyt-termelt-a-cege-sebaj-penzoszto-allamtitkarnak-meg-jo-lesz-1630037

 

Az Orbán-kormány diplomatája lesz a volt LMP-s Ertsey Katalin

Beosztott diplomataként folytatja a Külügy kötelékében az LMP-ből 2013-ban kilépett volt ellenzéki országgyűlési képviselő, Ertsey Katalin - írja a szombati Népszabadság.

A tárca vezetése a külügyet nemzeti ügynek tekinti, a szemükben egyáltalán nem kizáró ok, ha valaki korábban ellenzéki párt tagja volt - közölte az újsággal a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Ertsey az LMP 2012.-es válsága, majd széthasadása idején előbb felfüggesztette a párttagságát, majd a következő évben kilépett a frakcióból.

http://444.hu/2016/08/27/az-orban-kormany-diplomataja-lesz-a-volt-lmp-s-ertsey-katalin

 

Nincs helye többé Kerék-Bárczynak a DK-ban

 

Kiverte a biztosítékot a DK-ban az alelnök, Kerék-Bárczy Szabolcs lapunkban megjelent írása, és nem hagytak neki más lehetőséget, mint távozni a pártból.

A párt országos elnökségének csütörtöki ülése után kilépett a Demokratikus Koalícióból az eddigi alelnök, Kerék-Bárczy Szabolcs, akinek a helyzete azután lehetetlenült el, hogy lapunkban megjelentett írásábanrendkívül élesen támadta a demokratikus ellenzéki pártok, köztük a DK politikáját, amit kudarccal telinek nevezett.

Az írás kiverte a biztosítékot a DK elnökségében, ahol lényegében Kerék-Bárczy összes állítását tagadták: így azt, hogy az ellenzék valójában nem is akar 2018-ban választást nyerni, néhány képviselő személyes egzisztenciája fontosabb, mint a győzelem, a DK eddigi politikája, amely arra épült, hogy csak az MSZP-től ragadjon el választókat azért, hogy az első számú baloldali erővé váljon, megbukott.

Úgy tudjuk, az elnökségben rendkívül élesen bírálták Kerék-Bárczyt, akit többen is árulónak minősítettek, illetve a cikkben megfogalmazott politikai stratégiáját, amely alapvető paradigmaváltást hirdetett, továbbá azt, hogy a baloldalnak a mérsékelt közép felé kell hidat teremtenie.

http://168ora.hu/nincs-helye-tobbe-kerek-barczynak-dk-ban/

 

„A kormánynak felnőttként kell viselkednie” - figyelmeztetett Lázár János

 

Kormányinfó percről percre. Ez volt a 61. sajtótájékoztató, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott. Szerinte keleti mese, hogy a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel tavaly szeptemberben Bahreinben gáz- és olajügyekről tárgyalt.

Lázárt végül a sajtótájékoztatón jelenlévő munkatársunk, Csuhaj Ildikó kérdezte meg a kormányfő lányának, Orbán Ráhelnek a nagy vihart kavaró tavaly szeptemberi bahreini útjáról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, nem volt információja az eseményről, és magánutakat a kormány amúgy sem tart nyilván. Munkatársunk felvetését, hogy a bahreini Gáz- és Olajügyi Hatóságnál (NOGA) tett látogatáson Orbán Ráhel mellett ott volt a férje, Tiborcz István és Garamvölgyi Balázs konzul is ott volt, Lázár azzal rázta le, hogy a Keleten mások a diplomáciai szokások, a NOGA valószínűleg csak a saját jelentőségét akarta kiemelni azzal, hogy ilyen fogadtatásban részesítette a a kormányfő lányát.  Keleti mese, tévedés – mondta arról, hogy Orbán Ráhel globális energiaügyi kérdésekről, illetve kétoldalú kereskedelmi együttműködésről tárgyalt volna Bahreinben, ahogyan az a NOGA honlapján szerepel.

 

http://nol.hu/belfold/a-kormanynak-felnottkent-kell-viselkednie-kormanyinfo-percrol-percre-1630015

 

Solymosi Frigyes kilép a Professzorok Batthyány Köréből

 

A Széchenyi-díjas akadémikusnál azzal a szervilitással telt be a pohár, amelynek a jegyében a testület nemrég állásfoglalást adott ki a bevándorlásról.

„Mint a Professzorok Batthyány Körének (PBK) egyik alapító tagja, bejelentem kilépésemet a Körből. Sajnálatos módon a PBK fokozatosan eltávolodott azoktól a célkitűzésektől, amelyeket megalakulásakor (1995. június 3.) magunk elé tűztünk. Mindezekre különböző publikációkban – minden különösebb hatás nélkül - már számtalan alkalommal rámutattam, kiváltva ezzel a (szélső)jobboldal támadását. Mindezek betetőzése az a szervilis állásfoglalás – akárhogyan is magyarázzák – melyet a közelmúltban az Elnökség a PBK tagság nevében a bevándorlással kapcsolatban a sajtóban közzétett."

 

http://nol.hu/belfold/solymosi-frigyes-kilep-a-professzorok-batthyany-korebol-1630009

 

Rogán és Habony Sesztákkal küzd a sokmilliárdos üzletért

 

Szeptember végén szerződne a főváros az M3-as metró buszpótlásáról. A zsíros koncért politikai érdekkörök szálltak harcba.

Az egyik oldalon az állam áll a Volánbusz Zrt. pályázatával. A cégért Seszták Miklós fejlesztési miniszter lobbizik. Úgy értesültünk, vele szemben a Rogán Antal kabinetminiszter, illetve Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója által támogatott Budapest Busz Zrt. sorakozott fel.

 

http://nol.hu/belfold/rogan-es-habony-sesztakkal-kuzd-a-sokmilliardos-uzletert-1629945

 

Az MSZP kész támogatni a kormányt a kvótaellenes harcban

 

Molnár Gyula, a párt elnöke a Hír Tv-nek elmondta: bár jogilag következmények nélkülinek tartja az október 2-ai népszavazást, a párt kész támogatni a Fideszt a kvótaháborúban.

„Feleslegesnek tartjuk jogi értelemben, kockázatosnak Európa szempontjából. Egyébként hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvóták elleni harcában” - mondta Molnár.

http://444.hu/2016/09/01/az-mszp-kesz-tamogatni-a-kormanyt-a-kvotaellenes-harcban

 

„Készen állunk, hogy támogassuk a kormányt”: a Fidesz zsebéből cincog ki bátran az MSZP elnöke

„Ellenzéki”, „bátor” és „megújult”: „Molnár Gyula”.

 

„Hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvóták elleni harcában” – mondta Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke a HírTv-nek.

E közlés után három értelmezési lehetőség áll előttünk:

1, Molnár keni-vágja az uniós politikát, s tudja jól, hogy a menekültek kvóta szerinti elhelyezése már meghaladott dolog, s soha többet napirendre sem kerül. Ezért nyugodtan mondhatja, amit mond, hiszen soha senki és semmi számon nem kérheti rajta. Kvázi körberöhögte a Fideszt.

2, Szőröstül-bőröstül zsebre tette őt a Fidesz.

X, Ez hülye.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/keszen-allunk-hogy-tamogassuk-a-kormanyt-a-fidesz-zsebebol-cincog-ki-batran-az-mszp-elnoke-100695

 

Szentségtörő pletykák terjednek Andy Vajnáról

 

Július 8-án, a kisvárdai Leszfeszten Andy Vajna megtekintette a Tankcsapda és a Halott Pénz koncertjét – tájékoztatta lapunkat Vajna András (korábbi nevén Andrew G. Vajna, vagyis Andy Vajna) hazai film- és kaszinócézár kommunikációs képviselője.

Vajna kisvárdai látogatása kapcsán ugyanakkor számos hír kering. Többen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével együtt vélték látni. Ennek nyomán a lelki szemek előtt máris egy kaszinó villódzó fényei sejlettek fel a nyugodt település központjában. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a könyvtár jelenlegi patinás épületében alakítanának ki szerencsejáték-barlangot, könyvet pedig ezután a nemrég elbontott úgynevezett Bagolyvár helyén létesülő épületben lehetne kölcsönözni. (Ezt a Seszták Miklós felügyelete alá tartozó állami vagyonkezelő építi.)

 

http://nol.hu/gazdasag/andy-vajna-kaszino-sesztak-miklos-pletyka-1630005

 

Kovács László  Üzenjünk Orbánnak

 

Véleményem szerint a helyes megoldás az lenne, ha az értelmetlen kérdésre érvénytelen választ adnánk, mégpedig úgy, hogy Brüsszel helyett Orbánnak üzennénk. Jelöljük be a szavazólapon szereplő válaszlehetőségek közül mind a kettőt. Alájuk pedig írjunk egy értelmező mondatot. IGEN az Európai Unióra, NEM az Orbán-kormányra.

A szavazólap így érvénytelen, az Orbán Viktornak szóló üzenet azonban egyértelmű lenne. Szerintem érdemes lenne a népszavazás adta lehetőséget hazánk európai uniós tagsága híveinek és az Orbán-kormány kritikusainak pártállásuktól függetlenül erre kihasználniuk.

A szerző az MSZP korábbi elnöke, volt külügyminiszter és európai biztos

 

http://nol.hu/velemeny/uzenjunk-orbannak-1629963

 

Oktatás: trükkel szít feszültséget a kormány

Horváth Péter, a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy véli, jobb tanévkezdésre lehet számítani, mint tavaly. Horváth tegnap a Kossuth Rádióban beszélt arról is, hogy az iskolák költségvetése kiegyensúlyozottabbá vált (a kormány az elmúlt hetekben hatalmas sikerként könyvelte el, hogy lényegében megszüntette a működésképtelenségéről hírhedtté vált Klik hatalmas adósságát), az intézményfenntartás jogszabályi változásai pedig optimizmusra adnak okot.

Nem osztozik az optimizmusban Mendrey László. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: a Klik adóssága valóban szinte teljesen megszűnt, de semmi garancia arra, hogy nem termelődik újra, és azt sem látni, hogy az újonnan létrejövő tankerületi központok költségvetése hogyan alakul. "Szinte semmilyen adat nem áll rendelkezésünkre" - fogalmazott Mendrey, hozzátéve: a komolyabb, rendszerszintű problémákhoz nem nyúlt a kormány, de a már levezényelt vagy folyamatban lévő intézkedések is átgondolatlanok, elkapkodottak.

Napjaink olajozása a tanulmányírás – így foglalta össze Hadházy Ákos, az LMP
társelnöke az Indexnek csütörtöki Korrupcióinfóján, miért tartja közpénzlopásnak a Köznevelés az iskolában című TÁMOP-pályázathoz hasonló állami projekteket. Erre azután jutott, hogy a Klik közérdekű adatigénylésére elküldte a 10 milliárd forintos TÁMOP-pályázat szerződéseit.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104704-oktatas-trukkel-szit-feszultseget-a-kormany

 

Hadházy Ákos Egyenes beszéd

 

Az a kormány kommunikációs taktikája, hogy nem tagadják a korrupciós ügyeket, azt mondják, hogy nagy a kísértés, mert sok pénzről van szó, Lázár János pedig arról beszélt, hogy az esetek 2 százalékában volt visszaélés, de azt már nem teszi hozzá, hogy ennyit is lehet egyszerre megnézni – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint akár naponta be lehetne mutatni visszaéléseket, de erre ráunnának az emberek, így is már egy picit unalmas, hogy mennyi ügy van.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160901-hadhazy-akos

Szinte minden sarkon kapni hamis nyelvvizsgát

Megdöbbentően egyszerűen lehet nyelvvizsgához jutni a Kőbányai úti piac bódéi között, de az internet is hemzseg a vonatkozó apróhirdetésektől – a papír beszerzése mindössze néhány tízezer forint kérdése. A hatóság mindent megtesz, hogy kiszűrje a hamis okmányokat, az egyetemek és a cégek azonban nem mindig együttműködőek. A szakértő szerint változásra van szükség: szigorítani kellene a felsőfokú intézmények ellenőrzési gyakorlatán.

 

http://mno.hu/belfold/szinte-minden-sarkon-kapni-hamis-nyelvvizsgat-1343764

 

Nincs jobb

Stier Gábor Magyar Nemzet

 

Vajon mit szól most a Fideszt a hatalomba visszasegítő jobboldali tábor? Mikor indul a konzervatív értékekre oly kényes Békemenet? Hova lettek az álmok? Mi lett az ígért elszámoltatásból? Megannyi kérdés tolul fel a gondolkodó emberben a cinizmus új keletű tombolását látva. Ám mielőtt e sort folytatnánk, próbáljunk meg választ adni legalább ez utóbbi kérdésre. Már csak azért is, mert ennek ígéretével született hat éve a kétharmad. No meg illik feltenni e kérdést az elmúlt hetek furcsa bejelentéseinek a fényében is. Igen, mert az elszámoltatás helyett inkább csak a sötét 2000-es éveket is lassan elhomályosító elszámolandó ügyek sorjáznak, ráadásul mindezzel párhuzamosan sokakat arcul csapva térnek vissza a hatalom közelébe a szociálliberális ámokfutás prominens alakjai. Ebből a rehabilitációból több tárca is kiveszi a részét, az utóbbi időben azonban mindenkit leköröz a cinikus kinevezések terén a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

http://mno.hu/vezercikk/nincs-jobb-1359734

 

Középső ujjak, helyezkedés: az ellenzék nagy napja

Lakner Dávid, Magyar Nemzet

 

úgy látszik, Kerék-Bárczy javaslatát mások sem fogadják meg. Már ami arra vonatkozik, hogy az ellenzék ne egymás javaslatainak támadásával foglalkozzon. „Hülye kérdésre hülye válasz” – jelentette még ki az október 2-i népszavazás kapcsán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, érvénytelen szavazatra buzdítva. Szeptember elején megérkezett az Együtt, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom (Moma) közös válasza egy plakát formájában, „Hülye kérdésre ez a válasz! felirattal. És hogy mi? A hirdetésen egy férfit és egy nőt látunk hátulról, akik a gép előtt fekszenek kényelmesen, és bemutatnak a kormányplakátot nézve. „Aki otthon marad, Európára szavaz” – közölte a három párt.

Kérdéses így, a Kétfarkú érvénytelenül szavazó hívei Ázsiára, Afrikára, esetleg Ausztráliára voksolnak-e. A viccpárt elkötelezettjeit pedig tényleg nem érdemes már alábecsülni: kiderült, miközben a három szövetkező kis párt 10-20 milliót szán plakátkampányra, addig az MSZP 10-15 milliót fordít rá. Az ellenzéki pártok közül a legtöbbet költő Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak viszont már több mint 26 millió forintja gyűlt össze a hirdetésekre állampolgári adományokból.

 

http://mno.hu/belfold/kozepso-ujjak-helyezkedes-az-ellenzek-nagy-napja-1359704

 

Őry MariannNem olyan nő

Álláspont. Felejtsük el végre, hogy Merkellel azonosítjuk azt az erős nőt, aki Európa.

Magyar Hírlap

Mit tesz Európa, ha lemészárolják a szólásszabadság – vélt – jelképeit? Mi tesz, ha vérfürdőt rendeznek Európa kulturális, majd adminisztratív értelemben vett szívében? Ez sem fáj eléggé? Mi tesz Európa, ha berontanak a templomba és elvágják a pap torkát?

Eddig nagyjából semmit. A biztonsági és terrorellenes intézkedéseket a lehetséges maximumig fokozzák a kormányok, bombáznak egy kicsit a Közel-Keleten, az állampolgárok pedig megemlékeznek, kiöntik szívüket a közösségi médiában, azt mondják, hogy én vagyok Párizs, meg imádkozz Párizsért (bár kétlem, hogy tudják, mi az – mármint az ima).

http://magyarhirlap.hu/cikk/64997/Nem_olyan_no

Három eritreai férfi megerőszakolt egy magyar nőt Németországban

A gyanúsítottak vizsgálati fogságban vannak

MH/MTI – 2016.09.01. 17:45 

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben - közölte kedden a Thüringer Allgemeine című német lap. 

A három férfi vizsgálati fogságban van, ellenük a helyi hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki. 

Harko Krieg főügyész szerint a bűncselekmény szombatra virradóra történt a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál. Thomas Soszynski, a helyi rendőrség szóvivője a Thüringer Allgemeine megkeresésére annyit mondott: a hatóságok felkutatták az elkövetőket és még vasárnap őrizetbe vették őket.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/64948/Harom_eritreai_ferfi_megeroszakolt_egy_magyar_not_Nemetorszagban

 

Csak úgy elnyelt pár ezer nőt a föld

 

Van, akit a férje vert agyon, van, akit 15 éves gyilkosa ott hagyott meghalni a hóban, van, akinek a holtteste sem került soha elő. A kanadai őslakos nők az országban élő többi nőhöz képest négyszer gyakrabban válnak gyilkosság áldozatává. A nyolcvanas évek óta több mint 4 ezren haltak meg vagy tűntek el, a rendőrség pedig mintha sokszor hajlamos lenne eleve feladni a nyomozást. Egy sorozatgyilkos is abban a tudatban vadászott rájuk, hogy pár újabb eltűnéses eset nem szúr nagyon szemet. A kanadai miniszterelnök most beváltja a választási ígéretét: nagyszabású vizsgálat indul.

 

http://index.hu/kulfold/2016/09/01/kanadai_oslakos_nok_tobb_ezer_eltunes_gyilkossag/

 

Erdogan szerint a politikai tisztogatás nagyon is rendben van

 

Védelmébe vette a júliusban meghiúsított puccskísérlet után az állami szférában kezdődött tisztogatásokat csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török államfő.

A török elnök az ankarai elnöki palotában beszélt bírák és ügyészek előtt, az igazságügyi évad megnyitóján, miután a puccskísérlet után a jogászok 3495 kollégáját vették már őrizetbe. Erdogan szerint szó sincs arról, hogy ez meggyengítené az igazságszolgáltatást, éppen ellenkezőleg, szerinte a tisztogatás jelentős könnyítést jelent a "valódi igazságszolgáltatás végrehajtása számára".

 

http://index.hu/kulfold/2016/09/01/erdogan_szerint_a_politikai_tisztogatas_nagyon_is_rendben_van/

 

70 millióért rendeltek Rákay Philip könyvéből, több ezer iskolában terítik

 

Megérkeztek az iskolákba a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként, majd az M1 csatorna intendánsaként ismert műsorvezető könyvei. Az interjúkötet Philip tévéműsora alapján készült, részben alapító Fidesz-tagokkal készült beszélgetéseket tartalmaz.

Orbán Viktor miniszterelnök még júniusban rendelkezett arról, hogy Rákay könyvéből bevásároljanak. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, az iskolákat erősíti, hogy a diákok tanulmányaikhoz használhatják Philip művét. Az LMP szerint felháborító, hogy a kormány felvásárolta a hozzá közelálló Rákay Philip sorozatát. Szerintük a tanárok inkább tudományos könyvekre költenének.

http://hvg.hu/itthon/20160901_rakay_philip_konyv_70_millio

 

Szállodaépítéstől a magánklinikáig – így tüntesd el az uniós pályázati pénzeket a kedvezményezett cégekkel együtt

Sok cikket írtunk már arról, hogyan járnak pórul Magyarországon a nagyszabású építőipari projektekbe bevont alvállalkozók, akik a tulajdonképpeni munkát elvégzik. A most bemutatandó történet sem végződik happy enddel, legalábbis azok számára, akik évek óta várnak a pénzükre, viszont képet kapunk arról, hogyan lehet több száz millió forintokat eltüntetni úgy, hogy ez a hatóságokat cseppet se érdekelje.

 

https://atlatszo.hu/2016/09/01/szallodaepitestol-a-maganklinikaig-igy-tuntesd-el-az-unios-palyazati-penzeket-a-kedvezmenyezett-cegekkel-egyutt/

 

Bátran bemutattak a Népszabadságnál Mészáros Lőrincnek, pedig hamarosan megszerezheti az egész kócerájt

Persze, még nem lehet tudni semmi biztosat, de minimum reális félelemnek tűnik, hogy egy Mészáros Lőrinchez közel álló cég megveszi a Népszabadságot is tulajdonoló kiadót. És azért azt mára egyre többen értik, a Népszabadság olvasói biztosan, hogy mit jelent a „közel álló” és mit jelent a „Mészáros Lőrinc”. Azt, hogy pont azok veszik meg a legnagyobb ellenzéki napilapot, akiket ellenőriznie, számon kérnie kellene. Lehetetlen helyzet.

Erre ma kijönnek ezzel a címlappal, benne Mészárossal és az Orbán családdal, akiket ott piszkálnak meg, ahol a legérzékenyebbek. Még egy csinos és informatív ábrát is összehoztak a Felcsút kör nyéki birodalomról, hogy legyen mit a címlap mögé rakni tartalomként.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/batran-bemutattak-a-nepszabadsagnal-meszaros-lorincnek-pedig-lehet-hogy-hamarosan-megszerzi-az-egesz-kocerajt-100670

 

Pénzégetés Tokajban: Valóságos szellem-élménypark épült Sárazsadánynál

az egész tokaji megafejlesztés dísze lehetne az az élménypark, ami történetesen a 240-es lélekszámú Sárazsadány határában valósult meg.

Egy földből épített cross-kerékpár pálya, plusz KRESZ-pálya, ügyességi drótkötélpálya és mozgáskorlátozottak számára is használható játszótér "vonzza" az átadás óta a turistákat. 

A múlt heti tiszafüredi pénzégető-riportunk után felbátorodott olvasónk, a településen gyakran megforduló Gyula számolt be arról, hogy az év elején átadott "kalandpark" már most olyan látványt nyújt, mint egy szellemtanya, amit évtizedek óta élő ember nem használt. Nem nagyon van ugyanis, aki használja.

 

http://444.hu/2016/09/01/penzegetes-tokajban-valosagos-szellem-elmenypark-epult-sarazsadanynal

 

Trump teljesen becsicskult a mexikói elnöknek

Trump a szokásos beszédeihez képest nagyon visszafogott volt, mind hanghordozásában, mind mondandójának tartalmában. Újságírói kérdésre elmondta, hogy

szóba sem került, hogy ki fogja fizetni a mexikói határon építendő falat.

Ez Trump másfél éves kampányának egyetlen összetartó szimbolikus üzenete, tehát hogy falat fog építeni a mexikói határra, és arra fogja kényszeríteni az országot – pusztán a saját üzleti zsenialitására építve –, hogy ők építsék meg ezt.

Sőt, próbált úgy beszélni, mintha valójában Mexikónak és az Egyesült Államoknak egyaránt az lenne az érdeke, hogy feltartóztassák a mindkét országot veszélyeztető közép-amerikaiakat. Kampánybeszédeiben válogatás nélkül mexikóiakról szokott beszélni. Azt is elmondta, hogy az USA-ban élő mexikóiak csodálatos emberek, sőt, hogy ő is büszke, hogy milyen sokuknak munkát ad.

http://444.hu/2016/08/31/trump-teljesen-becsicskult-a-mexikoi-elnoknek

Nyilas lobogós Youtube-videóval mutatkozott be a konzervatív magyar egyetemisták régi-új szervezete, az Identitesz

Együtt, bátran, közös akarattal mondunk nemet az önmagából kifordult liberális világnak, mely mindenáron be akarja sározni a közösség, a hagyomány és a hazaszeretet eszményét, hogy elpusztítsa közös identitásunkat."

 

http://444.hu/2016/09/01/nyilas-lobogos-youtube-videoval-mutatkozott-be-a-konzervativ-magyar-egyetemistak-regi-uj-szervezete-az-identitesz

 

Egy évtized, amikor a harmadik legnagyobb migránsnemzet voltunk Amerikában

Izgalmas infografikát közöl a metrocosm.com Amerika benépesedéséről. Az 1820-as évektől csaknem napjainkig tartó folyamatokat bemutató mozgótérkép azért különösen izgalmas, mert érzékelteti, mennyit változott a világ kétszáz év alatt.

Kezdetben Írországból, Angliából és Franciaországból érkeztek az Egyesült Államokba a legtöbben, manapság pedig Mexikóból és Ázsiából. Számunkra ennél érdekesebb, hogy közben volt egy nem is olyan rövid időszak, amikor a magyarok is ott voltak az Egyesült Államok három legtöbb embert küldő, megtartani nem tudó állama között. Mégpedig 1900 és 1911 között, vagyis egy olyan időszakban, amely egyszerre volt a nagy fővárosi építkezéseké, és részben a politikai válságé is.

Olaszországot és Oroszországot követjük ekkor a migrációs sorban, amíg Kanada ki nem üt minket a harmadik helyről. A térkép megtekinthető itt, a lila repülő pöttyök jelentik Magyarországot, a kép annyiban azért csalóka, mert a jelenlegi határokat mutatja, miközben 1910-ben egy kicsit nagyobb volt hazánk területe és lélekszáma is.

http://valasz.hu/itthon/migracio-visszatekerjuk-egy-kicsit-az-idot-120234

Egy fotósorozat, ami veszélyesebb a Fideszre, mint a Voldemort-ügy

Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor a kvótanépszavazás kampányától a lovagkereszt-ügyön át a migráció ügyében folytatott európai küzdelem állásáig beszélik át az elmúlt hónap fő témáit. Alább egy részlet a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő páros interjúból. A kérdés: mennyire veszélyes a Fideszre a Voldermort-ügy?

Török: Az ügy kellemetlenül érinti a kormánypártot, ez nem kérdés, de azért látni kell, hogy a főszereplő neve a szavazók többségének – kivéve a Borsodban élőket – semmit sem mond. Voldemort országosan ismert figura, Mengyi Roland viszont nem, ezért az eset nem érte el a bulvárlapok ingerküszöbét – ellentétben például a Mészáros Lőrinc luxusjachtjáról készült fotókkal. Nekem úgy tűnik, hogy amíg egy korrupciós ügy nem talál a kormányzás szíve közepébe, addig csak a cseppek gyűlnek a pohárban.

 

http://valasz.hu/itthon/egy-fotosorozat-ami-veszelyesebb-a-fideszre-mint-a-voldemort-ugy-120219

 

Szemere Katalin Újszínház a régi Dörnerrel

 

A harmincas-negyvenes generációnak azt üzente a hatalom: ha nem vagy politikailag komilfo, ne ábrándozz színházvezetésről! – ezt kiabálta a telefonba Dörner György újrakinevezése után az egyik pályázat szereplője. Meg kell mutatnunk az utánunk jövő huszonéveseknek, hogy nem vagyunk ennyire balfaszok, ezt nem hagyjuk szó nélkül – tette hozzá forradalmi hévvel.
Majd berohant a papírboltba füzeteket venni a kis­fiának.

Az Újszínházat nem először üldözi a balszerencse, gondoljunk csak az egyik legnagyszerűbb rendező, Székely Gábor leváltására, amit az SZDSZ–MSZP-s vezetésű önkormányzat vétkeként jegyez a színháztörténelem. A Fidesz-vezetésű főváros újabb öt évre befagyasztotta minden megújulás, szakmai fejlődés lehetőségét. Pedig akár Székely-tanítvány (nem is egy jelölt az) is jóvá tehette volna a tarlósi időszakot megelőző tévedést. Most újabb fél évtizedet kell várni.

 

http://nol.hu/velemeny/ujszinhaz-a-regi-dornerrel-1629951

 

A MAFFIAFŐNÖK PANASZA

Andor Mihály

 

A maffia minden tagjának tudnia kell, hogy tűzön-vízen át megvédem őket. Nem csak félniük kell tőlem, hanem bízniuk is kell bennem.

Nehéz az életem, különösen azután, miután elfoglaltam az államot, és többé nem kijátszani kell, hanem működtetni. Ráadásul úgy, hogy közben fenn kell tartanom a törvényesség látszatát.

 

http://gepnarancs.hu/2016/08/a-maffiafonok-panasza/

BARTUS LÁSZLÓ: ÍGY LESZ A LIBERÁLISOKBÓL TERRORISTA

Már az is figyelemre méltó, hogy Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, az ATV tulajdonosa a Fidesz-közeli és a szélsőjobboldal kommentelőit vonzó Mandinernek adott interjút "Az iszlám és a balliberális oldal szövetsége fenyegetés" címmel. Egyértelműen kijelölve azt a szellemi közösséget, ahova tartozik. De ahogy Németh levezeti sajátos világnézetét, az előrevetíti, hogyan lesz üldözendő terrorista, aki liberális. Ez az interjú jelentős mérföldkő lesz az újkori magyar fasizmus történetében. 

Ennek lényege, hogy a muszlimokat a terrorizmussal azonosítja, a liberális demokraták menekültekkel szembeni magatartását a muszlimok és a liberálisok összefonódásaként értelmezi. Ebből az következik, hogy az emberi jogokat, a vallásszabadságot tiszteletben tartó liberalizmust a terrorizmus támogatásával teszi egyenlővé. Így lesz a terrorizmus támogatója, aki liberális, így lehet majd a liberális demokrácia híveit a terrorizmus elleni harc részeként üldözni.

A magyar liberálisok készülhetnek arra, hogy az Orbán-rendszer e logika alapján üldözi majd a rendszer ellenfeleit, mint a terrorizmus támogatóit, s mint terroristákat. Mielőtt ennek részleteire térnénk, az interjú egyéb érdekes részeit érdemes szemügyre venni.

https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-igy-lesz-a-liberalisokbol-terrorista

 

„Ne várja, hogy én váltsam meg a világot” – interjú Pukli Istvánnal

 

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint a Tanítanéknak nem teljesen hagyományos módszerekkel kell folytatnia tevékenységét: az eddigieknél határozottabb, radikálisabb lépésekre van szükség, és „addig kell küzdeni, míg meg nem változik ez a rendszer”, részletekkel azonban nem szolgálhat – mindenesetre, bár egyetlen hiteles pártot sem talál, pártalapítás nem szerepel a tervei között. Pukli – aki szeretné a kormány távozását, de baloldali fordulatot nem – totálisan el van keseredve a politika miatt, és nem biztos abban, hogy egy mostani parlamenti választáson elmenne szavazni. Szívesen látna egy, a liberális, a konzervatív és a szocialista értékeket is hitelesen megjelenítő erőt. Interjúalanyunk szerint 2018-ban marad a Fidesz. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az október 2-i népszavazásra vagy nem megy el, vagy ha igen, akkor érvénytelenül szavaz.

 

http://hu.budapestbeacon.com/civil-ugyek/ne-varja-hogy-en-valtsam-meg-vilagot-interju-pukli-istvannal/

 

KÉSZ AZ INTÉZMÉNYLEÉPÍTŐ TÖRVÉNY

 

Jakubász Tamás Magyar Idők

Három lépcsőben szűnik meg csaknem félszáz háttérintézmény, a szervezetek legnagyobb csoportjának sorsát elrendező törvényjavaslat napokon belül a parlament elé kerül – mondta a Magyar Időknek a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Kovács Zoltán beszélt arról is, mi lesz a megszüntetésre ítélt szervezetek feladataival, s kitért a munkavállalók helyzetére is. Úgy fogalmazott: a közigazgatásban érvényesülnie kell az ügyfél az első elvének, ugyanis csak így lehet visszaszerezni az állampolgárok bizalmát.

– Meg lehet becsülni azok létszámát, akik az intézményösszevonások, -megszüntetések miatt hagyják majd el kényszerűen a közszférát?
– Éppen a módszer sajátossága miatt nemigen. Hozzátehetem: a létszámcsökkentés sohasem könnyű dolog, hiszen egyesek elveszítik addigi állásukat. Azt ugyanakkor tudni kell, hogy a magyar államapparátus nagyobb a kelleténél, s uniós összevetésben sem állunk ez ügyben jól. Másrészt idehaza munkaerőhiány alakult ki, az államigazgatásból távozó szakemberek számottevő része így gyorsan megtalálhatja a számítását a magánszférában, és ebben segítséget is kívánunk nyújtani.

 

http://magyaridok.hu/gazdasag/kesz-az-intezmenyleepito-torveny-963019/

 

PLÁGIUMBA BUKTATNÁK BELE ANGELA MERKELT A BALLIBEK

FOCUS.DE Magyar Idők Online

 

Van egy mondat, amely a migránsválság szállóigéjévé vált, és már az is kívülről fújja, aki egyébként egy kukkot sem beszél németül. „Wif schaffen das!”, ez az a kijelentés, amit egy éve már, hogy Angela Merkelnek tulajdonítunk. Revolverezik is vele a kancellárt a világ minden pontjáról.

Számtalan médium próbálja meg tisztázni most, 1 évvel később, hogy tavaly mi történt, és melyik történés miként hatott akkor a migránsválságra. Ebben a hullámban német Tagesthemen nem volt rest és átböngészte a videofelvételeket, hogy kiderítse ki mondta ki először az ominózus mondatot.

A tények ismeretében ki lehet jelenteni, hogy a német kancellár plagizált.

A „Wir schaffen das!”-t ugyanis augusztus 22-én, Merkel előtt kilenc nappal Sigmar Gabriel, a szociáldemokraták alkancellárja mondta ki először, a kereszténydemokrata kancellár pedig valamiért átvette tőle ezt a szlogent.

Ma már mindenki úgy emlékszik, Merkel hívta meg a szíreket Németországba. Valójában a német Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi hivatal augusztus 25-én – a kancellárt megkerülve – aTwitteren közzé tette, miszerint Németország beengedi a szír migránsokat. A hivatal vezetőjét két héttel később diszkréten el is távolították.

Ha valaki, hát Angela Merkel tisztában lehet azzal, hogy kik és miként dolgoznak ellene. Már március elején a CDU egy rendezvényén elmondta, hogy kik a migránsválság igazi felelősei.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/plagiumba-buktatnak-bele-angela-merkelt-ballibek-965308/

 

BECSENGETTEK

Gajdics Ottó Magyar Idők

 

Jövőbe mutató jellege miatt ugyanis minden politikai szereplő tisztában van azzal, hogy a nevelő-oktató munkában bevezetett bármilyen jellegű változtatás hatása csak évekkel később mutatható ki. Ezért aztán szabad prédának tekintik ezt a társadalmi alrendszert a kockás inges rezsimsöprők éppúgy, mint a tagsággal már alig-alig rendelkező szakszervezetecskék.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/becsengettek-962434/

 

KÁLMÁN OLGA ÉS A MÉDIACSEL

Szikszai Péter Magyar Idők

 

Egy elkötelezett politikai irányultságú médiumot 180 fokos fordulatra késztetni kábé annyira sikeres vállalkozás, mint egy KDNP–Kétfarkú Kutya Párt-koalíció. Az ugyan nagyon jót tesz a szerkesztőségi légkörnek, ha Kálmán Olga vagy Simon András kimaxolhatja a sajtószabadságot, viszont politikailag nem túl hatékony. Hiszen kicsit zavarossá válik az adás, ha Németh Sándor, a Gyülekezet vezető lelkésze a migrációt „iszlám offenzívának” tartja, és „európai kalifátusokról” beszél, miközben az ATV vezető arca, Kálmán Olga meg könnyfakasztó, migránspárti könyvet jelentet meg, és úgy véli, a bevándorlásnak semmi köze nincs a terrorizmushoz.

Világviszonylatban is kuriózum egy olyan tévétulajdonos, amely amellett, hogy nagyon markánsan képvisel egy világnézetet, még képes arra is áldozni, hogy önmaga ellenpontja legyen. 

 

http://magyaridok.hu/belfold/kalman-olga-es-mediacsel-964591/

Kinyújtott középsőujjal kampányol a népszavazás ellen az Együtt, a PM és a MoMa

A pártok vezető politikusai csütörtökön Budapesten mutatták be közös plakátjukat, amelynek felső részén a

"Hülye kérdésre ez a válasz!"

felirat olvasható, alatta pedig egy háttal ülő nő és férfi képe látható, akik mindketten kinyújtják jobb kezük középső ujját. A plakáton emellett az

"Aki otthon marad, Európára szavaz"

és egy vörössel áthúzott "Népszavazás 2016" felirat, valamint a három párt logója szerepel.

 

http://propeller.hu/itthon/3238983-kinyujtott-kozepsoujjal-kampanyol-nepszavazas-ellen-egyutt-pm-moma#v1681817

 

Orbán rokonai potyognak ki a külügynek elzálogosított kukoricakonzervek közül

 

A hét elején írtuk meg, hogy egy Cider Alma nevű cégnek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Az MNKH követeséét biztosító zálogtárgyak között – a Cider Almához kötődő cégek mellett – szerepel

ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzerv is.

Lévai Anikó testvére Lévai Gizella, és az ő élettársa a szolnoki Ökrös Imre, aki három cégben is üzlettársa a Cider Alma tulajdonosainak. A köztük lévő kapcsolat olyan erős, hogy Ökrös két cége, az Érvölgye Konzerv Kft. és a Kelet Konzerv Kft. készfizető kezes a Cider Alma MNKH felé fennálló tartozásában. A kereskedőház beszámolójában szerepel is, hogy a követelésüket részben Érvölgye Konzerv és a Kelet Konzerv 1,6 milliárd forint értékű készleteinek eladásából is remélik.

Lévai Gizella egyik fia is feltűnik a cégcsoportban: Szeghalmi Ádám, az Orbán-gyerekek unokatestvére vezeti a Cider Alma Drogida Hungaro nevű leányvállalatát. A Drogida Hungaro korábbi tulajdonosai Szeghalmi Ádám és Ökrös Imre voltak, tőlük került a kft. a Cider Alma tulajdonába, de a tulajdonosváltás után is Szeghalmi maradt az ügyvezető.

http://444.hu/2016/09/01/orban-rokonai-potyognak-ki-a-kulugynek-elzalogositott-kukoricakonzervek-kozul

A Magyar Idők a Kétfarkú Kutya Párt millióiról kérdezősködött

 

Ami már önmagában is hírértékű, hiszen a kormánybarát újságnak az ilyesmikre kész válasza szokott lenni. Ezúttal azonban ha formalitásból is, de küldtek egy emailt a Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy ugyan hogyan sikerültösszekalapozniuk több tízmilliót a legújabb hecckampányukra.

A párt pedig készséggel válaszolt, a várható cikk komolyságának megfelelően

 

http://propeller.hu/itthon/3238887-magyar-idok-ketfarku-kutya-partnal-kerdezoskodott-milliokrol

 

Friderikusz megállapodott Andy Vajnával

 

Miután Friderikusz Sándor márciusban látványosan szakított az Andy Vajna által megszerzett TV2-vel, a Bors most arról ír, hogy a tévés mégis visszamegy a csatornához.

A TV2-től való távozása óta Friderikusznak megszüntették a műsorát az ATV-n is, a Bors pedig most úgy tudja, tavasszal folytatódhat az Összezárva Friderikusszal című műsor, de a műsorvezető egyéb adásokban is feltűnhetne. A lap szerint Vajna személyesen vette a kezébe az ügyet, és bár korábban is szóltak arról hírek, hogy tárgyalnak, mostanra állítólag szinte mindenben megegyeztek, Friderikusz viszont még "kéreti magát".

http://hvg.hu/itthon/20160901_Bors_Friderikusz_megallapodott_Andy_Vajnaval

A máltai lovagrend visszafogadta az adócsaló és buja gyömrői polgit

Felfüggesztett börtönt kapott adócsalásért, mégis polgármester lehet. És még a kétes lovagrend is visszafogadta Gyenes Leventét.

„Mai napon kezdeményeztem a KMFAP Máltai Lovagrend Nagymestere felé Gyenes Levente tagsági felfüggesztésének befejezését és valamennyi tisztségébe, rangjába való visszahelyezést!” –olvasható a lovagrend Facebook-oldalán. A bejegyzés még június 1-jén jelent meg a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége Facebook-oldalán. A bejegyzést feltehetőleg a társulatot idehaza fémjelző, szabadidejében a rendhez kötődő lovagi hobbiállam miniszterelnökeként tündöklő Popper György tette közzé, amikor kiderült, hogy Gyömrő polgármestere, miután lemondott posztjától, ismét indul az időközi választáson.

A helyiek sem lacafacáztak, nagy ívben tettek az adócsalás miatt felfüggesztett börtönre ítélt Gyenes Levente kétes múltjára, és a minap újra megválasztották maguknak. Az sem tántorította el őket, hogy a nemrég napvilágra került fényképek szerint emberünk kikapcsolódási szokásai közé tartozik orgiákon ellazulni, és kedélyét meztelen nők melléről felszívott fehér porral javítani.

http://valasz.hu/itthon/a-maltai-lovagrend-visszafogadta-az-adocsalo-es-buja-gyomroi-polgit-120236

 

Barangolás a fideszes Voldemort földjén

 

Cikksorozatunk harmadik részének megjelenése után Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Legfőbb Ügyészség közleménye lényegében pontos kivonata cikksorozatunknak. Mengyi azonban, mintha mi sem történt volna, új kenyeret szel, beszédeket mond és bizakodik. Azt terjeszti, csupán régebbi párttársai irigyek rá, és most konspiratív módon próbálják megbuktatni, de nem fog nekik sikerülni. Pedig várhatóan a parlament első ülésén mentelmi jogának felfüggesztése mellett fognak szavazni a fideszesek, és folyik a Miniszterelnökség által elrendelt belső vizsgálat a Voldemort-ügyben.

RAJNAI ATTILA írása

http://168ora.hu/barangolas-fideszes-voldemort-foldjen/

 

Az ománi olajügyi miniszterrel tárgyalt Orbán Viktor

 

Mohammed bin Hamad Al Rumhit, az Ománi Szultánság olaj- és gázügyi miniszterét fogadta csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, de a megbeszélésen ott volt Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója is. Főleg Ománi Nemzeti Olajvállalat és a MOL között együttműködésről tárgyaltak, hiszen az ománi állami olajcégnek 7 százalékos részesedése van a MOL-ban.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160901_az_omani_olajugyi_miniszterrel_targyalt_orban_viktor

 

Kvótaszavazás: időközben elvesztettük az ellenzéket

Van valaki, aki fel tudná sorolni fejből, mi is az ellenzék népszavazási álláspontja?

 

Ha jól értjük, Molnár Gyula MSZP-je elutasítja a kvótákat, de elutasítja népszavazást is.

A DK egyedül kampányolva buzdít bojkottra.

Az MoMa és az Együtt-PM, vagyis az Együtt és a PM, pontosabban a P – szóval ez a három, támogatottságban így együtt talán mérési küszöb fölött lévő párt közösen kampányol a bojkott mellett.

Fodor Gábor liberálisai pedig azt mondják, hogy el kell menni, igennel kell szavazni.

Plusz ott az LMP, melynek vezetői nem mennek el szavazni, a szavazóikra pedig csak rábízzák, döntsenek, ahogy akarnak.

Lesz vajon összefogás 2018-ban?

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160901_zsigmond_es_peterfy_kvotaszavazas_idokozben_elvesztettuk_az_ellenzeket

 

SAJÁT LÁBON MAGÁNÚTON

 Amikor TGM megvédte egyszer Orbán Ráhelt, hogy ő magánember, akinek tiszteletben kell tartani a magánéletét, bátorkodtunk megjegyezni, hogy Orbán Ráhel egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy magánember. Sokkal inkább úgy, mint egy trónörökös. Ezen kívül ő a magyar adófizetők pénzéből kapta a nászajándékát, lett a fatolvaj férjével együtt milliárdos, akinek még a tanulmányait is valószínűleg a magyar adófizetők fizették.

Ez a lányka kioktatja azokat, akiket a bűnöző apja meglop és kifoszt, azt állítja, hogy ő a saját lábán áll, miközben a férje cége kétszer 3 milliárdos állami megrendelést kapott apucitól. Korábban megírtuk, hogy Orbán terve a magyar királyság helyreállítása, és az Orbán-dinasztia első királya Ráhel lesz, akire az apja a legbüszkébb, és aki leginkább örökölte az apja borzalmas természetét és arcátlanságát. E tekintetben azt írtuk, hogy ez a nőszemély még az apján is túltesz majd.

Nem kellett sokat várni, hogy ez a napnál is világosabb legyen. Orbán Ráhel olyannyira a saját lábára állt, hogy már Magyarország nevében tárgyal a piti fatolvaj férjével gáz- és energiaügyekben arab országokban. Egy ilyen tárgyalás most véletlenül kiderült, de ki tudja, hány ilyen volt már. Azt, ugye, senki nem gondolja, hogy turistaként akár a magyar miniszterelnök lányát is fogadja a bahrein-i gáz- és energiaügyi miniszter, hogy turista látványosságokról beszéljen vele.

https://nepszava.us/blogs/news/sajat-labon-maganuton

 

 

--

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.