2016, szeptember 1 - 07:30 Sajtószemle

http://444.hu/2016/08/31/till-attila-filmjet-kuldi-az-oscarra-magyarorszag

 

Semmi extra, csak Hosszú Katinka megint nyert négy aranyérmet

 

http://24.hu/sport/2016/08/31/semmi-extra-csak-hosszu-katinka-megint-nyert-negy-aranyermet/

 

„Csak azt látják, hogy az utcán élnek, de azt nem tudják, miért kerültek oda”

 

Hajléktalan emberek képeiből rendeztek kiállítást a Budapest Pontban. A szervezők azt remélik, hogy a fotókon keresztül az emberek jobban megértik majd, miért kerül valaki az utcára, és mit jelent ma Budapesten hajlék nélkül élni.

 

http://24.hu/kozelet/2016/08/31/csak-azt-latjak-hogy-az-utcan-elnek-de-azt-nem-tudjak-miert-kerultek-oda/

 

Garamvölgyi Orbán Ráhel látogatásáról: Nem emlékszem!

 

Garamvölgyi Balázs is látható azon a képen, amely Bahreinben készült 2015 szeptemberében, amikor Orbán Ráhel és Tiborcz István az arab országba látogattak, ahol a helyi Olaj- és Gázügyi Hatóság vezetőivel tárgyaltak energetikai kérdésekről  – legalábbis ezt állítja a bahreini hatóság. Orbán Ráhel szerint ez hazugság, mert ők magánúton voltak. A miniszterelnök lánya ugyanakkor ezen kívül semmit nem közölt, így nem tudni, miért is találkoztak ők a helyi olajügyi hatóság vezetőivel, Garamvölgyi Balázs,  Magyarország tiszteletbeli konzuli ügynökének a  társaságában. Amikor kedden felhívtuk  Garamvölgyit, akkor azt kérte, hívjuk „emberi időben”. Kérésének eleget tettünk, ezért felhívtuk később. Íme a beszélgetés: 

Mi történt azon a találkozón, amiről szólnak a hírek?

Magánlátogatás volt; kérem, forduljon az érintettekhez. Ez egy magánlátogatás volt, azon belül egy udvariassági vizittel. 

Ki szervezte ezt a találkozót?

Ne haragudjon, ez egy magánlátogatás volt, azon belül udvariassági vizittel, forduljon kérem az érintettekhez. 

Ön hogy került oda?

Hogyhogy hogy kerültem? Én itt élek.

Ki szervezte ezt a találkozót? 

Ez egy magánlátogatás volt, nem tudok többet mondani erről. 

Ki hívta önt erre a találkozóra? 

Nem emlékszem, tavaly szeptemberben volt már, tényleg nem emlékszem. 

 

http://index.hu/belfold/2016/08/31/garamvolgyi_orban_rahel_latogatasarol_keresse_kerem_az_erintetteket

 

Átírták az Orbán Ráhelről szóló bahreini híreket

 

Kevesebb, mint 24 órával az első cikkünk megjelenése után a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság megváltoztatta honlapján az Orbán Ráhel tárgyalásáról szóló hírt.

Mára viszont megváltozott a helyzet. Az új verzió lényegesen rövidebb, ebben már nincs szó olajügyi vagy kereskedelmi megbeszélésről, csak arról, hogy találkozott Orbán Ráhel és a miniszter, aki Bahreinről mesélt a vendégeknek, akik nagyon megköszönték a szívélyes fogadtatást.

 

http://444.hu/2016/08/31/a-bahreiniek-megvaltoztattak-orban-rahel-talalkozojanak-leirasat-mar-nincs-benne-szo-olajugyekrol

 

Szijjártó nem tudott Orbán Ráhelék bahreini út

 

Nem tudtam róla. Ez egy magánút volt, minden bizonnyal, tekintettel arra, hogy a Külügyminisztériumnak semmifajta információja nem volt erről az útról.

 

http://hvg.hu/itthon/20160831_Szijjarto_nem_tudott_Orban_Rahelek_bahreini_utjarol_de_nem_is_erdekli

 

Orbán Ráhel és Ali Mirza csokit evett, és a bahreini gyöngyhalászatról beszélgetett

 

Egy hónappal Orbán Ráhel bahreini látogatása után a Mol küldöttsége is ellátogatott a Bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság vezetőjéhez, de a magyar tiszteletbeli konzul szerint a két vizitnek semmi köze nem volt egymáshoz. A miniszterelnök lánya csupán kedélyes vendéglátást és bahreini sztorikat kapott az időközben leváltott dr. Ali Mirza irodájában - állította a Népszabadság Online-nak Garamvölgyi Balázs, aki egy szaúdi piacra dolgozó cég nemzetközi igazgatója Bahreinben, és az MSZP-s Mesterházy Attila régi barátja.

Garamvölgyi, aki kedden reggel még roppant szűkszavú interjúkat adott, és nem emlékezett a találkozóra, elmondta, hogy a Dr. Mirza irodájában több csokit is elfogyasztott a társaság, majd kávézás közben a látogatók meghallgathatták az ország történetéről szóló előadást. Dr. Mirza állítólag hosszan beszélt a régi gyöngyhalászati hagyományokról és az olajkincs felfedezéséről, amely valójában az ivóvíz utáni kutatás mellékterméke volt.

A tiszteletbeli konzul szerint természetes, hogy a hatóság honlapján kedden megváltoztatták a 2015. szeptember 21-i bejegyzés szövegét.

 

http://nol.hu/belfold/az-ugy-volt-hogy-orban-rahel-es-ali-mirza-csokit-ettek-es-a-bahreini-gyongyhalaszatrol-beszeltek-1629893

 

Erdoganék kiakadtak, hogy a puccs óta csak kispályás diplomaták érkeztek hozzájuk az EU-ból

 

A török elnök szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai államok a júliusi puccskísérlet óta még egyetlen magas rangú tisztségviselőt sem küldtek Törökországba a júliusi puccskísérlet óta. Ibrahim Kalin azután fakadt ki, hogy az utóbbi héten is csak alacsonyabb rangú diplomaták jártak náluk.

Szijjártó Péter egyébként múlt kedden járt Ankarában, úgy látszik, a török vezetésnek ez sem volt elég.

http://444.hu/2016/08/31/erdoganek-kiakadtak-hogy-a-puccs-ota-csak-kispalyas-diplomatak-erkeztek-hozzajuk-az-eu-bol

 

Lengyelül szólalt meg a migráns, angol tinik agyonverték

 

Hat tinédzsert letartóztattak az anglai Harlow-ban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megtámadtak és agyonvertek egy 40 éves lengyel vendégmunkást - írja a Guardian..

Arkadiusz Jóźwik - a testvére elmondása szerint, aki a rendőröktől kapta az információkat - a barátjával pizzázott és beszélgetett lengyelül az utcán szombaton késő este, amikor belájük kötöttek. Villámgyorsan ott termett egy tucatnyi tini (15-16 évesek) és ütni-verni kezdték őket. Jóźwikot kórházba vitték, de nem tudták megmenti az életét, a barátja túlélte a támadást.

http://444.hu/2016/08/31/lengyelul-szolalt-meg-a-migrans-angol-tinik-agyonvertek

 

Ekkorát még nem bukott az állam Strasbourgban

 

Háromszázmilliós kártérítést követel a magyar államtól a Hunguest Vagyonkezelő Zrt., és az emberi jogi bíróság meg is állapította, hogy a cég ellen indított per során megsértették az emberi jogok európai egyezményét. Az összegről viszont a strasbourgi fórum egyelőre nem döntött, s a verdikt ellen a kormány még fellebbezhet.

A cég először az Alkotmánybírósághoz fordult, kifogásolva, hogy a bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint a végrehajtó letéti számláján elhelyezett pénz után nem jár kamat – még szerencse, hogy őrzési díjat sem számítanak fel. A testület szerint viszont nem alkotmányossági kérdés, hogy a biztosítási intézkedés alapján befizetett összeg az idő múlásával folyamatosan veszít az értékéből.

A Hunguest ebbe nem nyugodott bele, hanem az emberi jogi bírósághoz fordult. Kifogásolták az eljárás elhúzódását, meg azt is, hogy a Fővárosi Bíróságtól a 2000 nyarától 2010 áprilisáig tartó perben hiába kérték, hogy alkalmazzon más intézkedést. A készpénz letétbe történő helyezése helyett a vitatott tartozás fedezetét ugyanis más, az adós számára sokkal kevésbé hátrányos módon lehetett volna biztosítani: a cég értékpapír-portfóliója, de ingatlanvagyona is fedezetül szolgálhatott volna.

http://nol.hu/belfold/ekkorat-meg-nem-bukott-az-allam-strasbourgban-1629907

 

Retteghetnek Habonytól a polgármesterek, és Orbán sem nyugtatja meg őket

 

Nem kell aggódni, pont úgy sikerült az iskolák elvétele az önkormányzatoktól, ahogy azt tervezték. A miniszterelnök levélben válaszolt az egyik fővárosi fideszes polgármesternek, aki Tusnádon nyíltan kritizálta a kormány központosító intézkedéseit. Orbán Viktor nem tett konkrét ígéretet, de a leveléből állítólag az olvasható ki, hogy egyelőre nem folytatódnak a Budapest közigazgatási szerkezetét érintő átalakítások. A nyugtatónak szánt sorok azonban nem mindenhova értek el: a kerületek vezetői között újabban az terjed, hogy Habony Árpád és környezete olyan totális átalakítást akar elfogadtatni a miniszterelnökkel, amely kiszoríthatná az önállóságpárti helyi erőket a polgármesteri hivatalokból.

 

http://nol.hu/belfold/budapest-kerulet-atalakitas-habony-arpad-orban-viktor-kozigazgatas-1629773

 

Tanács István Ennyi változott

 

Állás nélkül maradna a kisteleki tankerületi igazgató, mert a tanárlázadásra adott békülékeny válaszként a kormány átalakította a Kliket: egy nagy Klikből lett 59 kisebb, és azt hangoztatták, hogy közelebb kerül így a döntéshozatal az iskolákhoz. Azt nem is ígérték, hogy visszakerül – hogy például az igazgatóválasztás ügyében valaha is döntő szavuk lehet újra a tantestületeknek. De még azt sem, hogy az iskolavezetők visszakapják munkáltatói vagy gazdasági jogosítványaikat. Mégis úgy látszott, tett valami csekély engedményt az állam – egészen addig, míg dönteni nem kellett azoknak az iskolaigazgatóknak a sorsáról, akiknek lejárt az ötéves megbízatásuk.

Az, hogy az engedékeny kormányzat 59 kis Kliket hozott létre, azzal jár, hogy ennyibe kell összevonni a korábbi 198 tankerületi igazgatóságot. Csakhogy ezáltal sarzsi nélkül marad száznál több jó fideszes káder, és mint mindenki tudja, a hatalom nem hagy senkit az út szélén – az övéi közül. Így tűnhetett föl a kisteleki tankerületi igazgatónak, hogy éppen most pályáztatják a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatói posztját. Természetesen pályázott rá a régi igazgató és egy ott tanító angoltanár. Sebbel-lobbal beadta pályázatát a székeszűnő tankerületi igazgató is.

Az iskolai dolgozók és diákok – tantestület, diákönkormányzat, közalkalmazotti testület – egy áldemokratikus színjáték keretében véleményt formálhatnak a pályázatokról. Úgy szokták szépen mondani, hogy összehasonlítják a jelöltek pedagó­giai programját, és mindenki szavaz arról, hogy alkalmasnak tartja-e az illetőt a poszt betöltésére. Ez szépen hangzik, de az érintettek véleményét már az önkormányzati fenntartás idején is magasról letojták, csak akkor még nem a kormánypárt, hanem a község(város)házi többség tartotta fenn magának a tanárok és diákok akaratával szembeni döntés jogát.

 

http://nol.hu/velemeny/ennyi-valtozott-1629819

Angela Merkel utódja: Angela Merkel

Magyar Nemzet

Jens Spahn jelenlegi kereszténydemokrata pénzügyi államtitkár lehet az Európa vezető hatalmának szerepét betöltő Németország következő kancellárja – legalábbis így látja egy brit lap. A bökkenő csupán az, hogy a jelek szerint Angela Merkel egyelőre nem megy sehova, ugyanis a népszerűsége még a valóban érezhető csökkenés ellenére is elég lehet a 2017-es győzelemhez. Ezért berlini körökben nem is számolnak a politikus visszalépésével.

 

http://mno.hu/kulfold/merkel-1359481

Évkezdés bizonytalanságokkal

Körmendy Zsuzsanna Magyar Nemzet

Kezdődik a tanév, átszervezésekkel és egy új tantárgy bevezetésével, amely komplex természettudomány néven fut, s elég sok bizonytalanság övezi. Például az, hogy nincsen hozzá tankönyv, és nyár közepén maga Palkovics László oktatási államtitkár is elismerte, hogy „jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva”. Ha ezen a véleményen van az államtitkár, akkor mit szóljanak a tanárok? A hazai oktatási rendszer változásaira figyelve néha még azt sem tudjuk eldönteni, túl sok van a tanárok kreativitására bízva, vagy túl kevés. Úgy tűnik, túl sok, de nem azért, mintha a tanári kreativitásnak és önállóságnak akkora becsülete volna, hanem mert a tárca adós maradt a tervbe vett változtatások alapos kidolgozásával, viszont kicsúszott az időből.

Pedig ezen a területen nem volna szabad rögtönözni. Nem életszerű a szakgimnáziumi diákok számára az ingázást jelölni meg lehetőségként, ha a felvenni kívánt tantárgyat saját iskolájában nem oktatják, mert az még az egyetemi hallgatóknak is próbatétel, ha különböző fakultásokon kell fölvenniük óráikat. Akkor ezt hogy oldaná meg egy gimnazista?

http://mno.hu/vezercikk/evkezdes-bizonytalansagokkal-1359568

 

 Bohócbűnözés

Gazda Albert, Magyar Nemzet

 Orbán Ráhel, a magyar kormányfő kedves neje, pontosabban a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke magánútból kifolyólag találkozott Bahrein energetikai miniszterével, akivel olajügyekről tárgyalt vagy nem tárgyalt, Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli konzul ugyanis semmire sem emlékszik.

Ezenközben Tiborcz István kormányfői vej és rokoni-baráti holdudvara amerikai és szaúdi kereskedőházakat alapít állami pénzből. A migráns származású tehetős potentátok immár nemhogy az udvarban vagy a spájzban, de körülbelül a nappaliban vannak.

Budaházy György, az első számú közellenség úgy érzi, elképesztően súlyos az ítélet, amellyel sújtották első fokon. 13 év fegyház a második Gyurcsány-kormány idején gyakorolt terrorizmusért tényleg nem kevés. Ebből az alkalomból ráadásul az immár kicsit sem trágár, de annál melankolikusabb Bayer Zsolt publicista is meghasonlásba bonyolódott.

A Belügyminisztérium szerint nem kell méltatlansági eljárást indítani a jogerősen elítélt, de a hétvégén újraválasztott reneszánsz ember, a kalandos életű Gyenes Levente gyömrői polgármester ellen. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint igenis kell.

Habony Árpádnak – a sok millió bevándorló kék plakátos atyjának – az unokatestvérei is benne vannak abban a kecskeméti rádiót üzemeltető cégben, amelynek vezetőjét Orbán Viktor javaslatára tüntették ki augusztus 20-án. A rádiót működtető cégnek tulajdonosa Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt elnöke is.

Több bejelentés szerint a greenville-i bohócok suttognak és furcsa hangokat adnak ki.

Mindig is tudtam: nem szabad bízni a bohócokban! Akármilyen viccesek, akárhogy mosolyognak, akármennyi pénzt mutogatnak. Senki ne menjen be velük az erdőbe.

http://mno.hu/gkozep/bohocbunozes-1359476

 

Kirúgásokkal kezdődhet a tanév

Az év eleji oktatási tiltakozások hatására történt változtatások ellenére talán még a tavalyinál is bizonytalanabb helyzetben indul az új tanév, a kormány intézkedéseit a szakmaiatlanság mellett az eszeveszett kapkodás, több esetben a törvénytelenség jellemzi. A ráncfelvarráson átesett "új" Klik működéséről csak találgatások vannak, a szakképzésben elbocsátások várhatóak. A szakszervezet a tárgyalások folytatására készül, a civilek összefogásra buzdítanak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104618-kirugasokkal-kezdodhet-a-tanev

 

Csiki-csukizik a Matolcsy-gárda

Luxuskörülmények, extra felszerelések, hatalmas jövedelmek a Matolcsy-gárdának is nevezett jegybanki biztonsági szolgálatnál – összegezte lapunknak Harangozó Tamás, az Országgyűlés honvédelmi és a rendészeti bizottságának szocialista alelnöke miután szerdán az MNB-Biztonsági Zrt. budapesti épületében betekinthetett az iratokba. A cég körül azonban továbbra sem világos minden, egyebek mellett az, hogy állami feladatot lát-e el.

http://nepszava.hu/cikk/1104581-csiki-csukizik-a-matolcsy-garda

Feltörték Juhász Péter levelezését?

A belvárosi ingatlanügyeket és a Rogán-Portik-szálakat firtató politikus azt állítja, saját ujjlenyomatával indítható telefonjához más nem férhetett, a jelszavait megváltoztatta, mégis azt vette észre, hogy illetéktelenül behatoltak a postafiókjába, mégpedig egy iPhone-alkalmazás segítségével. Juhász rendőrségi feljelentést készül tenni az ügyben.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104607-feltortek-juhasz-peter-levelezeset

 

Nemnövekedés a fejlődés új útja?

Tévútra vezet, ha a GDP-növekedést gondoljuk az általános jólét forrásának – állítják az úgynevezett nemnövekedési mozgalom követői. A téma szakértői ezúttal hazánk fővárosában tanácskoznak egy héten keresztül. A kedden kezdődött 5. Nemnövekedési Konferenciának a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont, ahol az elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas szakemberek főként arról vitáznak, hogy lehet-e állandóan növekedni egy erőforrásaiban korlátos világban.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104613-nemnovekedes-a-fejlodes-uj-utja

 

A hittanfagyi visszanyalt

2013. március 3-án valamennyi katolikus templomban felolvasták a püspöki konferencia körlevelét. „Tekintettel a megváltozott állami törvényekre (…), kötelezően választható tárgyként jelölik meg, hogy órarendi kereten belül részesüljenek a fiatalok megfelelő felekezeti hitoktatásban. (...) Bátorítsák a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, és kérjék mielőbb a katolikus hit- és erkölcstant gyermekeik számára!"

Most meg nekinyekeredtek, mondván: amíg nem lett kötelező, virágzott a plébániákon a hittantanítás. Belső kutatásuk szerint az iskolások kétharmadát keresztelték meg, negyedük volt első áldozó, és alig több mint ezren bérmálkoztak. A szentségek megfelelő oktatására nem alkalmas az iskolai tanóra – állítja most Bárány Béla hitoktatási felügyelő.

http://nepszava.hu/cikk/1104437-a-hittanfagyi-visszanyalt

Szajlai Csaba Fanyalgóknak

Álláspont. Ha Nyugat-Európából éri valamilyen kritika Magyarországot, a hazai belpolitikai és gazdasági folyamatok alakulását, akkor azt a bal- és liberális oldalon szentírásként kezelik.

Magyar Hírlap

Megvallom őszintén: az esetek túlnyomó részében én is. Úgyhogy most különösen örvendek, hogy a tekintélyes német Frankfurter Allgemeine Zeitung összeállítását szemlézhetem, amely történetesen a magyar kormány sikeres gazdaságpolitikájáról szól. 

Nyugalom, nyugalom: a Frankfurter Allgemeine Zeitung éppenséggel nem a harmadik Orbán-kormány országimázs központja, kapunk onnét hideget is, meleget is egyaránt. Kein Extra - vagyis nincs ebben semmi rendkívüli. Ám a dicséret éppen ezért erős. Jólesik, úgyszólván illatozik. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/64893/Fanyalgoknak

 

NÉMETH SÁNDOR: SZÖVETSÉG VAN AZ ISZLÁM ÉS A BALLIBERÁLISOK KÖZÖTT

 

Kuláknak és reakciósnak nyilvánított, hívő katolikus családban nőtt fel, mégis egy illegális határátlépési kísérlet miatt fenyegető börtön kellett ahhoz, hogy először spontán imádkozzon Istenhez. A kommunizmus alatt keresztény mozgalmat indított, s a rendszerváltás után az ország egyik legbefolyásosabb emberévé emelkedett Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója és vezető lelkésze. A Mandiner.kereszténynek adott nagyinterjúban Németh Sándort a gyülekezet történetéről, az SZDSZ-hez, az ATV-hez, Amerikához és Izraelhez fűződő viszonyáról, valamint az iszlámról, a migrációról és Európa jövőjéről vallott kritikus nézeteiről is faggattuk. Szerinte „ki tudott alakulni az iszlám és a balliberális oldal között egy szövetség”, ami új helyzet elé állítja a keresztényeket.

De mi vezetett az SZDSZ-el való  szakításhoz?

Ez egy folyamat volt. Hack Péter 1996-ban mondta el híres-hírhedt beszédét az SZDSZ színe előtt, hogy ki kéne lépni az MSZP-vel való koalícióból. Utána kezdődött el a mi kemény kálváriánk 1997 és 2001 között. A Hit Gyülekezete a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején kezdett el formálódni. A nyolcvanas évek az illegalitás évei voltak, a kilencvenes évek a diszkrimináció és a megbélyegzés időszaka volt. A kilencvenes évek végén kaptunk először engedélyt ingatlanvásárlásra, előtte azt ilyen-olyan trükkökkel mindig meghiúsították. A konszolidációs időszak 2002 óta tart. Sokak számára úgy tűnik, hogy 2010-ben a Hit Gyülekezete számára új korszak kezdődött azzal, hogy történelmi egyházzá vált, ám ilyen jogi kategória nem létezik. Annyi történt, hogy a mostani kormány – felismerve a Hit Gyülekezete társadalmi befolyását, erejét, nemzetközi kapcsolatrendszerét – nem akart velünk továbbra is konfliktushelyzetet fenntartani.

http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160831_az_iszlam_es_a_balliberalis_oldal_szovetsege_fenyegetes_nemeth_sandor_a_mandinernek

 

Akik milliárdokat keresnek a félmillió külföldön dolgozó magyaron

 

Komoly és jól jövedelmező rendszer épült ki a külföldön munkát kereső, vállalkozni akaró vagy éppen tanulni vágyó magyarok kiszolgálására. Mert lakni, utazni, hivatalos ügyeket, papírokat intézni mindenkinek kell. A segédmunkásnak éppúgy, mint az orvosnak.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160831_magyarok_kulfold_munkavallalas_milliardok

 

Kilépne az EU-ból, betiltaná a Koránt és nem adna több pénzt művészetre, innovációra és szélmalomra Hollandia legnépszerűbb pártja

 

Hollandiában jövő márciusban lesznek a parlamenti választások és elsőnek a szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) hozta nyilvánosságra programját. A Geert Wilders vezette párt népszerűsége évek óta meredeken emelkedik, idén nyáron már a legnépszerűbb pártnak mérték őket.

Wilders júliusban az Egyesült Államokban járt a republikánus párt jelölőgyűlésén, hogy támogatásáról biztosítsa Donald Trumpot és akkor már úgy konferálta fel magát, mint Hollandia következő miniszterelnökét.

Erre a valóságban azért elég kevés esélye van, mivel közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a PVV a 150 parlamenti helyből akár harmincötöt is megszerezhetne, de Hollandiában tisztán listás rendszer van és a nagypártok már jelezték, hogy eszük ágában sincs koalícióra lépni a Szabadságpárttal.

 

http://444.hu/2016/08/31/kilepne-az-eu-bol-betiltana-a-korant-es-nem-adna-tobb-penzt-muveszetre-innovaciora-es-szelmalomra-hollandia-legnepszerubb-partja

 

Habony üzlettársa jár jól azzal, hogy a közmédia sajtófigyelést rendelt meg saját magáról

A Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianéző 16 millióért végzi az állami média sajtófigyelését, elemzését. Habony Árpád üzlettársa is jól jár ezzel.

A Médianéző Kft. nyílt közbeszerzési eljárásban nyerte el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tenderét. A cég 16 millió forintos keretösszegen belül folyamatos sajtófigyelési és médiaelemzési szolgáltatást nyújt az ­MTVA számára. Ezen belül főként reggeli és folyamatos napközbeni sajtófigyelést végez, naponta egy alkalommal nemzetközi hírösszefoglalót készít Magyarországról a cégnek, havi szinten pedig kvantitatív (mennyiségi mérés) elemzést állít össze.

„az MTVA vezetésének minden nap tudnia kell arról, milyen a megítélése a szervezetnek a közmédián túli sajtóvilágban".

 

http://nol.hu/belfold/habony-kozeli-kozmedia-1629823

 

Tarlósék egy Duna-parti sétánnyal engesztelik ki az oroszokat a Moszkva tér miatt

 

Mivel Tarlós Istvánnak magyarázkodnia kellett Oroszországban, miután Széll Kálmán teret csináltak a Moszkva térből, ezért még 2011-ben ígéretet tett arra, hogy keresnek valamit Budapesten, amit Moszkváról nevezhetnek el.

A terv az volt, hogy Vlagyimir Putyin látogatásának tiszteletérere Moszkva parknak nevezik át a kőbányai Óhegy parkot, csakhogy ezt tavaly februárban a kőbányai önkormányzat leszavazta.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy a XIII. kerületi a Dráva utcai csomópont és az Árpád híd között kialakítandó új, eddig névtelen Duna-parti sétányt nevezik el az orosz fővárosáról.

http://444.hu/2016/08/31/tarlosek-egy-duna-parti-setannyal-engesztelik-ki-az-oroszokat-a-moszkva-ter-miatt

 

Egy gyűlölködő utcai beszólás fordíthatta meg Európa sorsát

 

Egy éve tetőzött az európai menekültválság. 14 nap, ami komoly hatással volt a kontinens történelmére, és aminek Budapest volt az egyik fő helyszíne. A német döntés a menekültek beengedéséről azután született meg, hogy valaki tahóságokat kiabált Angela Merkelnek.

A kancellár augusztus 26-án Heidenauban meglátogatott egy menekültszállást. Az autója felé tartott a program végén, amikor egy hisztérikus német nő üvöltözni kezdett felé. “Te nyomorult picsa, te hülye kurva, te áruló!” - ilyeneket kiabált. Merkelt nevezték már nácinak is korábban görög lapokban, de ez a fajta bunkóság új volt neki, és mélyen megérintette. A Spiegel forrása szerint innentől érzelmes és irracionális lett - mert meg akarta mutatni nekik.

Augusztus 31-ei szavai arról, hogy “meg tudjuk csinálni”, illetve szeptember 15-ei híres idézete:

“ha bocsánatot kell kérnem azért, mert barátságos arcunkat mutattunk egy vészhelyzetben, akkor az nem az én országom”

a magyarázat szerint a gyűlöletre adott válaszok voltak.

http://444.hu/2016/08/31/egy-gyulolkodo-utcai-beszolas-fordithatta-meg-europa-sorsat

 

A francia miniszterelnök szerint a meztelen mellek képviselik igazán Franciaországot, nem a fejkendők

 

Nagy felháborodást váltott ki Manuel Valls francia miniszterelnök hétfői megszólalása, amiben arra utalt, hogy meztelen női mellek sokkal jobban képviselik Franciaországot, mint a fejkendők vagy a burkini.

Valls Delacroix A Szabadság vezeti a népet című festményével kapcsolatban jegyezte meg, hogy az azon szereplő Marianne-nek azért villan ki a melle, mert ő táplálja az embereket. Majd a muszlim viseletről szóló vitákra utalva hozzátette: „Azért nincs letakarva, mert ő szabad! Erről szól a köztársaság!”.

A miniszterelnök megjegyzésére Mathilde Larrere, a francia forradalommal foglalkozó történész a Twitteren reagált: „Marianne mellei ezért meztelenek, mert ez egy allegória, te kretén!” Majd kifejtette, hogy a romantikus festő ezzel a klasszikus művészetre utalt vissza.

http://444.hu/2016/08/31/a-francia-miniszterelnok-szerint-a-meztelen-mellek-kepviselik-igazan-franciaorszagot-nem-a-fejkendok

Fogást találtak a devizahiteleken

 

Az egyik fővárosi kerületi bíróság kimondta, hogy nem jött létre egy devizahiteles szerződés, mert az adós nem tudott arról, hogy a megállapodás mögött, attól elválaszthatatlanul befektetési jogviszony van.

Az Azénpénzem.hu főszerkesztője a Klubrádió Esti gyors című műsorában a témával kapcsolatban elmondta, egy olyan devizahitel-szerződésről volt szó, ahol az adós huszonöt éves futamidőre tízmillió forintos kölcsönt vett fel. Ez egy halasztott tőketörlesztésű hitel volt, melynél a futamidő első száz hónapjában csak kamatot kellett fizetnie a hitelfelvevőnek.

A bíróság annak a szakvéleménynek adott igazat, amely szerint a bank nem rendelkezett elegendő devizaforrással, ezért tőkepiaci műveletekkel kellett gondoskodniuk arról, hogy devizahitelt tudjanak nyújtani. A szakértő ebből arra következtetett, hogy igazából az adósok a tudtukon és akaratukon kívül befektetési ügyletben is részt vettek – erre azonban más szabályok vonatkoznak.

A perben egy elsőfokú ítélet született, amely az adósnak adott igazat, így még kérdéses, hogy jogerőre kerül-e.

http://168ora.hu/klubradio-fogast-talaltak-devizahiteleken/

 

A Kúriához fordult a Kúria, hogy tovább titkolózhasson a devizahiteles döntésről

 

Érdekes jogi helyzetbe keveredett a Kúria a devizahitel-szerződések érvényességét nagyban meghatározó jogegységi határozata miatt, amiről a Népszabadság ír szerdai számában. Mielőtt a Kúria meghozta a jogegységi határozatát arról, hogy akkor most lehet-e perelni a bankokat  devizahitelek miatt, vagy sem,  véleményeket kért többek között a jegybanktól, az NGM-től, a bankszövetségtől és civil szervezetektől. Ezeket viszont nem szeretné kiadni, pedig a devizahitelesek pert nyertek a Kúria ellen, így ki kellene adnia.  

A per önmagában is elég izgalmas volt: a felperes kérésének, hogy megismerhesse a véleményeket, amik alapján  előbb a Kúria a határozatát hozta, helyt adott az adatvédelmi és információszabadság hatóság, ám az elsőfokú bíróság már a Kúriának adott igazat, aztán másodfokon újra fordult a helyzet, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen úgy döntött, hogy a Kúria küldje meg a kért információkat a felperesnek. Az alperes, vagyis a Kúria viszont felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, egyben kéri a jogerős határozat végrehajtásának felfüggesztését.

Kúria kérelmét viszont pont a Kúriának kell elbírálnia.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/08/31/a_kuria_vizsgalja_a_kuria_kerelmet_hogy_a_kuriatitkolozhasson_a_devizahiteles_dontesrol/

 

Már most meghirdették október 23-a első tüntetését

 

Civilek közösenhirdetnek tüntetést október 23-ra, délután 3 órára a Blaha Lujza térre - ezt a szervezők közölték az Indexszel. "Azért választottuk ezt a dátumot, mert úgy érezzük, hogy velünk együtt sokan tartják még ma is fontosnak 56 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat" - írták közleményükben.

A szervezők szerint "Magyarországon élő emberek joggal érezhetik úgy, hogy a hatalom hű szolgái és holdudvaruk kezében a közvagyon könnyen veszíti el „közpénz jellegét”, miközben a nyomozóhatóságok sokszor akkor sem veszik észre a korrupciót, ha kiszúrja a szemüket". Kifogásolják azt is, hogy az ország "milliárdokat költ egy semmit el nem döntő népszavazásra", miközben súlyos kérdések lényegi tartalmáról itthon nem folyik értelmes párbeszéd.

"Egyre távolodunk attól az európai közösségtől, amelynek értékválasztásunk alapján lettünk tagjai, és eközben olyan országokhoz és közeledünk, amelyek az európai értékektől messze vannak. Százezrek hagyták el Magyarországot, és sokan nem csupán a megélhetés kedvéért, hanem azért is, hogy egy nyitott, demokratikus, humánus társadalomban élhessenek" - írják.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/31/mar_most_meghirdettek_oktober_23-a_elso_tunteteset/

 

NINCS ÁRTATLAN TERRORISTA

Szikszai Péter Magyar Idők

Az ítélet fényében gyenge védekezés lenne Budaházy ártatlanságát hangsúlyozni meg kirakatpert emlegetni. Rég nem arról van szó, hogy „szegény Gyurit” üldözte a Gyurcsány-rezsim, az Orbán-rendszer pedig felhasználja a Jobbik ellen, hiszen a szervezet többi tagja is súlyos büntetéseket kapott.

Az áldozatképzésbe azonban a korábbi LMP-társelnök Schiffer András is beszállt. Facebook-oldalán meglepetésre azt írta: „Budaházy tizenhárom év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?”

A súlyos társadalmi igazságtalanságon túl a mondatok veszélyt is rejtenek. Budaházyék is úgy gondolták annak idején, hogy ha a hatalom büntetlenül szemeket lőhet ki, ők jogosan robbantgathatnak.

Gergényiék és az igaz­ságszolgáltatás bűneire azonban politikai választ kell adni, különben a közvélemény egy része nem terroristaként, hanem – ahogy láttuk – hősként tekint Budaházyra.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/nincs-artatlan-terrorista-960145/

 

SZÁZMILLIÁRDOS BERUHÁZÁST HOZ GÖDRE A SAMSUNG

A KOREAI ÓRIÁSVÁLLALAT 600 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT MAGYARORSZÁGON

Magyar Idők

 

Komoly regionális verseny után Magyarországon hozza létre elektromos autók akkumulátorainak gyártására alkalmas üzemét a Samsung. A gödi beruházással hatszáz új munkahely jön létre.

http://magyaridok.hu/gazdasag/szazmilliardos-beruhazast-hoz-godre-samsung-959107/

Szoci őskövületeket hoz helyzetbe a kormány – meg Tiborcz holdudvarát

A külgazdaságban nincs két elit, csak régi és új. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija arról szól, hogy egyre több ősszocialista és bukott SZDSZ-es áll a Fidesz-kormány szolgálatába. Illetve arról, hogy a tavaly Bahreinben tárgyaló Tiborcz István rokoni-üzleti holdudvara amerikai és szaúdi kereskedőházakat alapít állami pénzből.

http://valasz.hu/uzlet/szoci-oskovuleteket-hoz-helyzetbe-a-kormany-meg-tiborczekat-120192

Ügyes: így kerülné el Merkel a decemberi bukás lehetőségét

Ahogy arról a Válasz.hu-n is hírt adtunk, alig egy évvel a német szövetségi parlamenti választások előtt még mindig nem tudni, hogy Merkel lesz-e pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU), illetve a testvérpárt, a Bajor Keresztényszociális Unió kancellárjelöltje a 2017 szeptemberében esedékes megmérettetésen.

Elemzők szerint Merkel a CDU decemberi, esseni kongresszusán megpróbálja majd összekötni kancellárjelöltségének kérdését a pártelnök személyéről történő szavazással – utóbbi tisztségre ugyanis nagyobb a támogatottsága. Ezzel a technikai megoldással érné el, hogy a Merkelre, mint elnökjelöltre adott szavazatok „felhúzzák” a kancellárjelöltre adott szavazatokat. A lépésnek ugyanakkor megvan a veszélye is: ha az utolsó ciklus kancellári teljesítménye többet nyom a latban, mint a pártelnöki, akkor mindkét tisztségét egyszerre veszítheti el. A Spiegel Online mai cikke emlékeztet rá: amikor Gerhard Schröder 2004-ben kénytelen volt lemondani a szociáldemokrata párt elnöki tisztségéről, a rivális kereszténydemokraták vezetője, Angela Merkel a fiaskót „a vég kezdete”-ként értékelte – és a CDU a következő évben meg is verte az SPD-t, hogy Schröder helyett végül pont az a Merkel ülhessen a kancellári székbe, aki most elődjéhez hasonló cipőben jár.

 

http://valasz.hu/vilag/ugyes-igy-kerulne-el-merkel-a-decemberi-bukas-lehetoseget-120188

 

Itt a kormány új plakátja a népszavazási kampányra

 

Vége a „Tudta?”-kampánynak, új szlogennel és új plakáttal kampányol tovább a kormány az október másodikai kvótareferendummal kapcsolatban. A kormány álláspontja szerint a népszavazás nem a pártokról, és nem a belpolitikai küzdelmekről szól, hanem arról, hogy milyen Európában szeretnénk élni.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160831_itt_a_kormany_uj_plakatja_a_nepszavazasi_kampanyra

 

Bahreini biznisz Clinton módra

 

Miközben a bahreini vezetés dollármilliókat költött a Clinton Global Initiative és a Clinton Alapítvány támogatására, Hillary Clinton amerikai külügyminiszterként Bahrein felé történő, dollárszázmilliós fegyvereladási üzleteket hagyott jóvá, függetlenül attól, hogy az amerikai kormányzat papíron rendszeresen elítéli a bahreini rezsim tevékenységét – írja a Breitbart.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160831_bahreini_biznisz_clinton_modra

 

Milyen Willkommenskultur?

Bencsik Gábor 
(Mandiner)

Milyen Willkommenskultur az, amelyik szívesen látja az afgánokat, pakisztániakat, szíreket, líbiaiakat, de nem szívesen látja a gyerekeket?

 

Az egész migránsválság mozgatórugója az a jelenség, hogy a német családok közül egyre kevesebb hajlandó húsz-huszonöt év törődést, aggódást, küszködést, költséget belefektetni a saját gyerekeibe (mellesleg öreg szüleik mellé kelet-európai vendégmunkást fogadnak idősgondozónak).

Ha hinni lehet a statisztikáknak, a német nőknek már több mint egyharmada gyermektelenül tervezi leélni az életét.

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160831_bencsik_gabor_milyen_willkommenskultur

Tóta W. Árpád Mennyi jár a szemkilövetőzésért?

 

 Szevasz, Péter, itt Feri. Szemeket akarok kilövetni máma.

- Értettem, elnököm, de kurva nehéz ám ezekkel a gumigolyókkal bármit is eltalálni...- Ne vitatkozz, csináld! Ha eleget lőttök, majdcsak sikerül. Tudod, hogy Berija babérjaira hajtok! Csak így történhetett, és Schiffer András ezt biztosan tudja, mint ahogy az ufókról meg az antigravitációról is bizonyára pontos információi vannak. Sose tartottam sokra, de határtalan optimizmusom mégis azt sugallta, hogy nem pont ugyanarra a krumpliáramkörre drótozták, amire Morvai Krisztinát, ha ez a név még forgalomban van egyáltalán. De sajnos igen. „Budaházy 13 év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?” – teszi fel a kérdések kérdését az egykori értelmiségi. Tehát a 2006-os tömegoszlatások során történt baleset – egy ilyen történt, Schiffer tudatosan hazudik már a többesszámmal – ugyanúgy előre eltervezett cselekmény volt, mint amikor Budaházyék bűnszövetkezetben robbantgattak meg lövöldöztek, meg vascsővel vettek elégtételt. Sőt: együtt tárgyalandó a két ügy.

http://hvg.hu/itthon/20160831_Mennyi_jar_a_szemkilovetozesert

Hivatalos és sokkoló: Nem lesz több szélerőmű Magyarországon

A fejlesztési minisztérium arról tájékoztatta a Narancsot, hogy nem tartják indokoltnak új szélerőművek létesítését. A kormány súlyos döntésének háttérét feltárjuk a friss Narancsban.

„Idén tíz éve adtak ki engedélyeket szélerőművek létesítésére Magyarországon, a kerek évforduló ellenére a szeles szektor szereplői mégis távol állnak attól, hogy pezsgőt bontsanak. 2006 volt ugyanis az első ilyen alkalom, és egyben az utolsó is” – így kezdődik a csütörtökön megjelenőMagyar Narancsban olvasható friss cikkünk, amelyben a hazai szélenergia politikai vonatkozásaival foglalkozunk elsősorban. Egész pontosan azzal, hogy bár világszerte szaporodnak a szélerőművek, Magyarországon 2006 óta nem adnak ki újabb engedélyeket, azaz nálunk 10 éve megállt az idő, e tekintetben biztosan.

Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb a hazai szélenergia-szektor szempontjából, mert minden jel szerint hiába vártak új tender kiírására.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hivatalos-es-sokkolo-nem-lesz-tobb-szeleromu-magyarorszagon-100614

"Hatalmas nagy szenvedés” - Dombvári Bence kajakos

 A 23 éves versenyző tagadja a doppingolást, ügyében rendőrségi nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. Ennek eredménye azt is befolyásolhatja, hogyan szankcionál majd a WAD

Ha visszamehetnék az időben, akkor azt mondanám magamnak, hogy csak a piros kulacsaimra figyeljek. Mert 99 százalékig biztos vagyok abban, hogy ezek közül valamelyikbe tette be valaki ezt a szert. Hat-hét ilyen van nálam egyszerre egy időben és egy helyen egy edzőtáborban, különböző italokat tartalmaznak. Igyekeztem mindegyiket szem előtt tartani, igyekeztem nem ott felejteni egyiket sem mondjuk a hangár előtt, hogy még véletlenül se nézze be senki. Igaz, a szobákat nem zártuk, mert egész nap ki-be mászkáltunk, sokszor különböző időpontokban, és nem is akartunk úgy élni, hogy eldugdossuk a szobakulcsot. De az utolsó időkben már nem is B betűket rajzoltam a kulacsaimra alkoholos filccel, hanem X-eket, miközben magamban arra gondoltam, ne legyek már ennyire paranoiás. Most meg az a legszörnyűbb, hogy még tippem is van, ki tehette.

http://magyarnarancs.hu/sport/hatalmas-nagy-szenvedes-100420

Feljelentések Orbán Ráhel bahreini tárgyalása miatt

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt feljelentést tesz az Együtt, mert a megjelent hírek szerint Orbán Ráhel és férje Bahreinben tárgyalt. A Párbeszéd Magyarországért ugyancsak bírósághoz fordul.

 

http://nol.hu/belfold/feljelentesek-orban-rahel-targyalasa-ugyeben-1629833

 

Egész Európára veszélyes lehet Orbán népszavazása

 

Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök arra buzdítja a magyarokat, hogy szavazzanak igennel az október 2-i kvótaszavazáson, és támogatja a Magyar Liberális Pártot abban, hogy meggyőzzék erről polgártársaikat.

Hamarosan egy nagyon fontos kezdeményezésbe vágtok bele, hogy megismertessétek honfitársaitokkal a kormányotok által szervezett, október 2-i népszavazás valódi tétjét, és kampányoljatok az IGEN mellett, egy európai megoldásért" - írja a Liberálisoknak küldött levelében Verhofstadt, aki 1999 és 2008 között volt Belgium miniszterelnöke.

"Orbán Viktor ahelyett, hogy épített volna saját és szövetségesei súlyára a migrációs kihívásra adandó közös európai válasz befolyásolása és alakítása érdekében, sajnálatosan úgy döntött, hogy egy sugalmazó és manipulatív kérdésen alapuló népszavazást rendez, amely képes meggátolni vagy éppen teljesen ellehetetleníteni minden közös EU-s megoldást"

- fogalmaz a politikus, elismerve, hogy a menekültválság felfedte az Európai Unió hiányosságait, megkérdőjelezte a schengeni övezetet, a belső határok nélkül működő Európát, és veszélyeztette az egész EU koherenciáját. 

http://nol.hu/belfold/egesz-europara-veszelyes-lehet-orban-nepszavazasa-1629877

 

Elönthet minket a szemét: tízmilliárd a tét a kukacsatában

 

Tarlós István hiába írt levelet a kormánynak, Budapestnek is be kell szerződnie a nagy állami kukaholdingba. Évi tízmilliárdot veszít a város.

Tarlós István főpolgármester már márciusban jelezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a fővárosi cég nyereségéből fedezzék a vidéki szolgáltatók mintegy 14 milliárdos veszteségét. Az eddig jelentős profitot termelő FKF az átállással milliárdos állami támogatásra szorul majd közfeladatainak ellátásához. Ezek után aligha meglepő, hogy az FKF vonakodik belépni az állami kukacégbe.

http://nol.hu/belfold/tizmilliard-a-tet-a-kukacsataban-1629803

 

Kevés a szakember? Orbánnak van rá pofonegyszerű megoldása

 

A foglalkoztatottság csaknem két éve folyamatosan nő hazánkban, a valós munkaerőpiaci helyzetet azonban messze nem tükrözik a mesterségesen feltupírozott hivatalos adatok. A szakemberhiány megoldására sajátos megoldással állt elő a kormányfő.

LENGYEL L. LÁSZLÓ írása

A munkaerőpiac torzulásait nem lehet gyorsan korrigálni, de legalább lépéseket kellene tenni ebbe az irányba, ami a kormányzati politikában egyelőre nem látszik. Olyan komplex programra lenne szükség, amely magában foglalja az oktatást, képzést és átképzést, valamint a munkavégzés közterheinek fokozatos csökkentését, ezáltal a nettó bérek növekedését és a vállalkozási kedv ösztönzését. Ez persze bonyolult és nagy körültekintést, szakértelmet és széles együttműködést igénylő feladat, ami nem oldható meg egyszerű hatalmi diktátumokkal, ezért idegen a Fidesz kormányzási módszereitől.

A hatalom felfogására jellemző, hogyan oldaná meg Orbán Viktor a munkaerő-piaci gondokat: szülessen több gyerek, mondta, és minden rendben lesz. Valódi Kolumbusz tojása tényleg: pofonegyszerű az egész, szaporodjunk csak, lesz majd itt munkáskéz bőven. Hogy ez mikorra hozhat bármilyen eredményt, és ahhoz milyen oktatási és szakképzési rendszer, gazdasági fejlődés kell, részletkérdés, csak a nemzetellenes, a kákán is csomót kereső erők kreálnak problémát ebből.

http://168ora.hu/keves-szakember-pofonegyszeru-megoldas/

 Megint ütnek egyet a nyugdíjasokon

 

Tovább korlátozhatja a kormány a rászoruló idősek ellátására vonatkozó szabályozást: a házi gondozásuk időtartamát ezentúl nem írja majd elő a törvény, csak az kaphat biztosan teljes ellátást, aki vállalja, hogy kifizeti ennek az árát.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megint_utnek_egyet_a_nyugdijasokon.620198.html

 

DÖRNER GYÖRGY VEZETHETI TOVÁBB AZ ÚJSZÍNHÁZAT

 

Az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat szerdán a Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház esetében: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner Györgyirányíthatja.

 

A színházi vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők. Mindhárom megbízatás öt évre szól: a Madách és az Újszínház vezetője 2017. február 1-től, a Thália Színház igazgatója március 1-től töltheti be a posztot.

 

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/66294-dorner-gyorgy-vezetheti-tovabb-az-ujszinhazat

 

Világverő pénznyomdát hoztak létre Szijjártóék?

 

Miután a múlt héten kiderült, hogy tavaly hatmilliárdos veszteséget termelt a külügy kereskedelemfejlesztő cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a cég vezetése a napokban több közleményben is próbálta bizonyítani ennek ellenkezőjét. Állításait tekintve ezek közül is kiemelkedik az állami cég vezetőjének, Ducsai-Oláh Zsanettnek keddi közmédiás nyilatkozata, amelyben arról beszélt, hogy

az MNKH által elköltött minden egyes forint 11 forint bevételként jelentkezett a cég partnereinél.

 

Ha ez így lenne, az egészen rendkívüli sikert jelentene, hiszen a világon nagyon kevés olyan tevékenység van, amely 11-szeres hasznot képes produkálni, főleg ilyen rövid időtávon belül. Hiszen a kereskedőház 2012-ben indult, és pénzügyi beszámolói alapján 2014-ig nem nagyon csinált semmi érdemlegeset. Mára viszont, ha hihetünk a cégvezető szavainak, a magyar gazdaság egyik legfontosabb pénztermelőjévé lépett elő. Ezért aztán érdemes megvizsgálni az állításokat.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/08/31/vilagvero_penznyomdat_hoztak_letre_szijjartoek_nemzeti_kereskedohaz/

 

Orbán vagyonosodását firtatták az ellenzékiek, ezért rájuk küldték a rendőröket

 

Orbán Viktor vagyoni helyzetét firtatták kedden Nyíregyházán az Együtt politikusai, köztük a párt elnöke, Szigetvári Viktor és Lövei Csaba önkormányzati képviselő, amikor rendőrök jelentek meg, majd igazoltatták a képviselőt. "Azt kifogásolták, hogy bár kampányidőszak van, - így nem kellett bejelenteni a rendezvényt - ,de ez a transzparens nincs összhangban az október 2-i népszavazás tárgyával, ezért kaptak bejelentést. Engem mint rendezőt igazoltattak, közölték, hogy erről intézkedésről jelentés készül és majd értesítenek lesz e eljárás" - mesélte az Indexnek Lövei.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/31/orban_vagyonosodasat_firtattak_az_ellenzekiek_ezert_rajuk_kuldtek_a_rendoroket/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.