2016, június 29 - 07:12 Sajtószemle

18 Things You Didn't Know About Donald Trump's NYC Penthouse

http://www.housebeautiful.com/design-inspiration/house-tours/g3501/donald-trump-penthouse/?zoomable

 

Lövöldözés és robbanások az isztambuli reptéren

 

Eddig harminchat ember életét követelte, 147 ember pedig megsebesült abban a merényletben, amlyet feltételezhetően az Iszlám Állam merénylői hajtottak végre kedd este az isztambuli repülőtéren. Két vagy három bomba is robbant, de mindkettő a reptér épületén kívül. A három öngyilkos merénylőnél gépfegyver is volt, tűzharcba keveredtek a rendőrökkel, mielőtt felrobbantották volna a testükre erősített bombát.

 

http://nol.hu/kulfold/lovoldozes-es-robbanasok-az-isztambuli-repteren-1621529

 

Az EP felszólította a briteket, hogy azonnal kezdjék meg a kilépést

 

Az Európai Unióból való kilépési szándékának azonnali hivatalos bejelentésére sürgette Nagy-Britanniát az Európai Parlament (EP) a keddi rendkívüli plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

Az EP néppárti, szocialista, liberális és zöld frakciói által közösen benyújtott állásfoglalási indítványban felszólították David Cameron brit miniszterelnököt, hogy az uniós állam-, illetve kormányfők keddi csúcstalálkozóján jelentse be országa kilépési szándékát, azaz aktiválja a távozási folyamatra kidolgozott szerződéses cikkelyt.

Mint írták, a "kiválási eljárás gyors és következetes végrehajtása biztosítja a brit szavazók akaratának tiszteletben tartását", a "mielőbbi hivatalos bejelentés a mindenki számára káros bizonytalanság megelőzése és az Európai Unió integritásának védelme érdekében szükséges".

 

http://hvg.hu/vilag/20160628_Az_EP_felszolitotta_a_briteket_hogy_azonnal_kezdjek_meg_a_kilepest

 

Merkel: felejtsék el a britek az uniós előnyöket a kilépés után

 

A német kancellár szerint Nagy-Britannia várható kilépése ellenére az Európai Unió megőrzi mindazokat a történelmi jelentőségű vívmányokat, amelyeket elért. Angela Merkel a német parlamentben szólalt fel kedden. Azt is mondta: az unió elég erős ahhoz, hogy leküzdje azokat a nehézségeket, amelyekkel az Egyesült Királyság távozása jár.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160628_merkel_felejtsek_el_a_britek_az_unios_elonyoket_a_kilepes_utan

 

Újabb ötletekkel állt elő a KDNP

 

A KDNP levinné a pelenka áfáját és más családtámogatási javaslatokon is dolgoznak. A szabad vasárnapról nem tettek le, most azt szeretnék, ha havi két szabad vasárnapot kapnának a kereskedelmi dolgozók.

 

http://hvg.hu/itthon/20160628_Ujabb_otletekkel_allt_elo_a_KDNP

 

Harrach Péter szerint a migránsok miatt kell kinyitni a boltokat vasárnap

- És mi a helyzet a szabad vasárnappal. Letettek róla? - kérdezi a Magyar Hírlap Harrachot, aki erre azonnal előkap egy faltörő kost.

– Nem adtuk fel a célunkat arra vonatkozóan, hogy a munkavállalókat ne lehessen vasárnap a szükségesnél nagyobb mértékben munkára kényszeríteni. Valljuk, hogy az az egészséges társadalom, ahol különbséget tudnak tenni hétköznap és ünnepnap között, hiszen a túlzott fogyasztói szemlélet tévesen azt sugallja, minden nap egyforma, és minden nap ki kell elégíteni a fogyasztás iránti vágyunkat – mondja a KDNP esze, nagyjából mindekit lebetegezve, ám a java csak ezután jön. Harrach ugyanis azzal magyarázza, hogy a kereszténydemokraták végül nem kezdtek keménykedni a vasárnapi nyitva tartás témájában, mert „a szocialista népszavazási kezdeményezés (...) olyan helyzetet teremtett, hogy a számunkra is legfontosabb nemzetpolitikai kérdés, vagyis a kötelező betelepítési kvóták elleni referendum veszélybe került, ezért megértjük a kormány döntését”.

Ezek szerint, ha nincsenek bevándorlók, még mindig zárva lennének vasárnap a boltok. Ez most komoly?

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/harrach-peter-szerint-a-bevandorlok-miatt-engedtek-a-vasarnapi-nyitvatartasnak-99891

 

Rogán a Terror Házában: Az 1956-os hősök elszántságával kell Brüsszelnek üzenni

 

Az 1956-os hősök Európa jövőjéért is harcoltak – jelentette ki a Terror Háza 1956-os kiállításának megnyitóján Rogán Antal, kárhoztatva a mai EU-s bevándorlási politikát. Schmidt Mária hozzátette: az Egy akaraton című tárlat a legmodernebb technikával testközelbe hozza az utcai harcokat.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160628_rogan_a_terror_hazaban_az_1956_os_hosok_elszantsagaval_kell_brusszelnek_uzenni

 

Szijjártó 5 pontban mondta el, miért gonosz Brüsszel, és miért jobb inkább a kilépés

Brüsszel bevándorlási politikája veszélybe sodorja Európa egységét, ezért azzal véglegesen le kell számolni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a négy visegrádi ország, valamint Németország és Franciaország diplomáciai vezetőinek hétfői prágai tanácskozása után az MTI-nek.

 

http://sztarklikk.hu/kozelet/szijjarto-5-pontban-mondta-el-miert-gonosz-brusszel-es-miert-jobb-inkabb-a-kilepes/274380

 

Kádári időket idéz a szolgálat módszere

A kádári időket idézi a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) módszere. Újságírót és civil szervezetek munkatársait hallgatták le – titkosan. A rendszerváltás óta a titkosszolgálatok csak bírói engedéllyel végezhetnek lehallgatást. Papíron. Pintér Sándor belügyminiszter szerint a lehallgatott újságíróval kapcsolatos eljárás megfelelt a jogszabályoknak.

Tényi István a Fidesz tagja. Ő az egyik legaktívabb magyar állampolgár, ami a bejelentéseket, feljelentéseket illeti. A lehallgatási ügyben is a hatóságokhoz fordult. A Miniszterelnökség vezetője állítólag a feleségével szokta megosztani, hogy kivel szemben intézkednek a titkosszolgálatok. „Valószínűleg a Kennedy-gyilkosság kapcsán előbb fog kiderülni az igazság, mint ebben az ügyben, mert jelenleg, ugye, az a helyzet, hogy gyakorlatilag úgy kell elképzelni ezt az ügyet, hogy a rendőrség vagy az ügyészség egy sötét szobában próbálja megkeresni a kijáratot, próbálja megkeresni a kilincset, hogy ki lehetett az elkövető, miközben lehet, hogy pont a titkosszolgálatok környékén kellene keresgélni, de az teljesen egyértelmű, hogy a rendőrség nem fog a titkosszolgálatok felé tenni semmit” – véli Tényi István.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/kadari-idoket-idez-a-szolgalat-modszere-1348994

 

Változás az MNB-ben: megvan a botrányok egyik áldozata?

 

Átalakul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szervezeti és működési szabályzata – legalábbis erre hivatkozva távozik a jegybanktól Csizmadia Norbert, az MNB gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója. A nemzeti bank sajtóosztálya ezzel kapcsolatos kérdéseinkre úgy válaszolt, hogy ez a pozíció megszűnik, a feladatok részben más szervezeti egységekhez kerülnek át. Ez az igazgatóság felelt a jegybanki alapítványokért, vagyis úgy látszik, az MNB a botrányok csitulásával csöndben nekiállt a szervezeti struktúra átalakításának. A jegybank azt is közölte lapunkkal, hogy Csizmadia a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány elnökeként folytatja munkáját. Azt nem tudni, hogy megtarthatja-e a Pallas Athéné Domus Mentis és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriumi tagságát a volt igazgató.

Csizmadia egyértelműen Matolcsy György jegybankelnök szűkebb köréhez sorolható, emiatt az alapítványok gyanús pénzköltései miatt kirobbant botrány egyik vezéráldozatának is tekinthető. Csizmadia Norbert 1975-ben született Szegeden, a város egyetemén szerzett diplomát település- és területfejlesztő geográfus szakon 1999-ben, majd a Pécsi Tudományegyetem turizmusfejlesztő geográfus szakán 2001-ben. Karrierje 2010 júniusában vett lendületet igazán, amikor a Matolcsy vezette Nemzetgazdasági Minisztériumban a miniszteri kabinet stratégiai műhelyének vezetője lett. Két évvel később a tárca tervezéskoordinációért felelős államtitkárává nevezték ki, majd 2013 márciusában lett az MNB ügyvezető igazgatója.

http://mno.hu/gazdasag/tavozik-a-jegybank-strategiai-igazgatoja-1349282

 

Orbán nélküli Fideszről álmodik a fideszes főfeljelentő

 

A Városligetben hétfőre virradóan történtek miatt az első között tett feljelentést Tényi István, aki országos hírnevet szerzett notórius be- és feljelentőként. Szerinte azonban szó sincs megrögzöttségről: a hatóságoknak kötelességük lenne eljárni a sajtóban feltárt bűncselekménygyanús ügyekben, s mivel nem teszik, ő csak segít nekik. Már kétszáz feljelentésnél jár.

 

http://nol.hu/belfold/felallasu-feljelento-1621381

 

A nő, a jobbikos képviselő és a péceli susnyás

 

Egy fiatal nővel autózott egy budapesti benzinkúttól a Pest megyei Pécel határában lévő bozótosig Volner János, a Jobbik frakcióvezetője és húsz percet töltöttek ott - adta hírül a Ripost internetes portál. Volner, nős és két gyermek édesapja. Állítólag egy ideje már megfigyelték, ezért az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult.

Néhány nappal az után küldte be egy olvasó a Volner Jánosról készült fotósorozatát, hogy a lap közzétette „Legyen a Ripost olvasóriportere!" felhívását. A szerző azt állítja, egy benzinkútnál véletlenül futott össze Volnerrel és a társaságában lévő igencsak dekoratív hölggyel. Neki Volner idegessége szúrt szemet, ezért eredet a nyomába.

„Nagyon határozottan vezetett, az volt az érzésem, járt már ott máskor is", állapította meg az önjelölt paparazzo, amikor Volna egy elhagyatott földúton a susnyásba hajtott utasával.

Húsz percet töltöttek ott, közben Volner – aki a motorháztetőn ült, miközben a nő pedig szorosan előtte állt - többször körbenézett. „Mindent jól lehetett hallani", írta az olvasóriporter, de arról már ne számolt be, hogy mit hallott.

http://nol.hu/belfold/a-no-a-jobbikos-kepviselo-es-a-peceli-susnyas-1621507

 

A Kúria is Rogán ellen

„Most már van olyan bírósági ítélet is, amely, hogy úgy mondjam, nem cáfolja azokat az állításokat, amelyek elhangoztak Rogán Antallal kapcsolatban. Az a minimum lenne – ha jogállam lenne Magyarország –, hogy a legfőbb ügyész hivatalból vizsgálatot indít az ügyben, kifaggatja Rogán Antalt.

Egyébként nemcsak Rogán neve hangzott ott el, hanem Habony Árpádé és Andy Vajnáé is. Tehát meg kellene hallgatni ezeket az embereket, és utána dönteni kell, hogy ők is a vádlottak padjára kerülnek vagy sem” – jelentette ki Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője arra reagálva, hogy a Népszabadság a napokban pert nyert a Kúrián a Belváros ellen. A lap azt állította: Rogán polgármestersége alatt több Károly körúti ingatlant is féláron adott el az önkormányzat. A cikkért annak idején az V. kerület beperelte a lapot. A szóban forgó ingatlan az, amiről Portik Tamás néhány hete azt vallotta a bíróságnak, hogy Rogánnak tízmillió forintnyi kenőpénzt adott át azért, hogy Habony Árpád nagynénje áron alul juthasson hozzá.

http://nepszava.hu/cikk/1098438-a-kuria-is-rogan-ellen

 

Orbán: válságos helyzetben vagyunk - Megszólalt a Brexit-csúcs előtt

A tárgyalások során Magyarországnak arra kell figyelnie, hogy olyan megállapodás jöjjön létre az Egyesült Királyság és az Európai Unió között, amely a magyarok és a többi közép-európai ország érdekeit megvédi - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben az unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójára érkezve kedden.  A magyar érdek világos, a jogi helyzet rendezett - tette hozzá a miniszterelnök.  Közben délután megkezdődött a találkozó a Brexit jegyében. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1098357-orban-valsagos-helyzetben-vagyunk---megszolalt-a-brexit-csucs-elott

 

A zöld ötven árnyalata

Ficsor Benedek, Magyar Nemzet

 

A 200 milliárd forintos Liget-projekt hazánk történetének egyik legnagyobb kulturális városfejlesztési beruházása. Egyebek mellett három új múzeum épül, visszaállítják a városligeti színházat, visszanyeri eredeti formáját a Közlekedési Múzeum, és jelentősen átalakul (megújul) majd a park is. Mindez együtt túl sok terhelést jelent a Városligetre nézve az aktivisták szerint, akik hónapok óta, saját testi épségüket sem kímélve küzdenek a zöldért.

A ligetvédelem azonban nem csak a fákról szól. A polgári engedetlenség a demokratikus normákat figyelmen kívül hagyó hatalmi rendszer elleni lázadás sajátos formája is egyben. Az aktivisták, ha nem is szolgálnak direkt politikai érdekeket, egyértelműen a jelenlegi kormányzattal szemben határozzák meg céljaikat – a „védelem” helyét ezért gyakran a mindenáron való ellenállás veszi át. Nehezen érthető például a Közlekedési Múzeum bontása elleni harcuk, hiszen az intézmény eredeti formáját nyeri vissza. A múlt felidézésnek érvényességéről lehet ugyan vitatkozni, ám a megőrzésért küzdő aktivisták fellépése ez esetben éppen a saját céljaik ellenében hat. Az elkeseredett, ám nem mindig indokolt küzdelem pedig a kompromisszumkészséget is megkérdőjelezi.

http://mno.hu/velemeny/a-zold-otven-arnyalata-1349455

 

VALLÁS

Százmilliós kártérítés a kisegyházaknak

Az új egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt kártérítést ítélt meg magyarországi kisegyházaknak a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden.

A bíróság közleménye – melyet az MTI idéz – emlékeztet arra, hogy az új egyházügyi törvény szabályozása miatt annak idején kilenc Magyarországon bejegyzett kisegyház indított keresetet.

A 2010-ben felállt Orbán-kormánynak tulajdonítható egyházügyi törvény –Harrach Péter szóhasználatával élve – a bizniszszekták ügyeskedésének állta volna útját oly módon, hogy közben garantálja a lelkiismereti szabadságot, az egyházak és vallási egyesületek szabad működését. Csakhogy az új jogszabály értelmében több kisegyháztól is megvonták az egyházi státuszt – és ezzel az állami támogatást –, amire válaszul közülük kilenc Strasbourghoz fordult jogorvoslatért.

http://mno.hu/belfold/szazmillios-nagysagrendu-karterites-a-kisegyhazaknak-1349354

 

Csizmadia LászlóVilág polgárai figyeljetek

Gyurcsány és Molnár 2018-ra ismételten baloldali összefogásra hívja az embereket. Üzenetük nemcsak PC, de kész átverés is.

Magyar Hírlap

Pluralitás nélkül nem létezhet demokrácia. Mai világunkban ezt legszemléletesebben a hatalomért versengő pártok jelenítik meg. A polgár már hozzászokott, hogy szavazataival vagy passzivitásával befolyásolhatja ezt a versenyzést.

Az sem vitatható, hogy az erőt mutató többségi választási akarat növeli a bizalomra méltatott kormányzás stabilitását. Látható, hogy ha egy ország szavazópolgárainak akarata sok irányban szétporlad, az instabillá teszi az irányítást, és elfecsérli az alkotó erőt.

A koalíciós kormányzás szükségből erőltetett fércművei hamar válnak a nép elégedetlenségének martalékává. Azok a kormányok eredményesek, amelyek mögött a választók többségi akarata látványosan megmutatkozik, így választási programjukat az alig támogatott ellenzék gyenge ellenállása mellett végrehajthatják. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenzék szerepe és megnyilvánulásai hozzáadott értéket képviselhetnek, azt lebecsülni nem lehet. A többségi népakarattal háborút vívó ellenzékiség az ország vagy nemzet érdekeinek gúzsba kötője. A hatalom visszaszerzésének vágya nem írhatja felül az érintett ország érdekeit. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/59572/Vilag_polgarai_figyeljetek

 

LENGYEL KÜLÜGYMINISZTER: NINCS MÁR JOGA A MŰKÖDÉSHEZ AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNAK

Magyar Idők

 

A visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az Egyesült Királyság unióból történő kiválásáról szóló döntés nyomán az Európai Bizottság (EB) jogkörének korlátozását sürgették kedden Brüsszelben, Varsó pedig egyenesen a bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a menesztését kérte – jelentette a Reuters hírügynökség.

A Brexit mély aggodalommal tölti el a V4-eket, ugyanis a kelet-közép-európai országok Londonban vélték felismerni fő szövetségesüket abban, hogy csökkentsék Brüsszel irányítását az EU felett – jegyezte meg a Reuters.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/lengyel-kulugyminiszter-nincs-mar-joga-a-mukodeshez-az-europai-bizottsagnak-792205/

 

Már érik a káosz a briteknél

 

A Brexit-népszavazás miatt megosztott Konzervatív Párton belül hamarosan felpörög a David Cameron miniszterelnök székéért folyó küzdelem, aminek az is ad egy csavart, hogy utódjának kellene megkezdenie a hivatalos kilépés folyamatát. A konzervatívok lassan gyógyuló megosztottságából azonban egyelőre nem tudott profitálni a belső harcokba süllyedő Munkáspárt, amiben a parlamenti képviselők éppen a túlságosan is balosnak tartott pártelnök megpuccsolására készülnek, azonban a tagság és a szakszervezetek kitartanának mellette. Skócia pedig egy újabb függetlenségi népszavazást lebegtet, és azt sem zárják ki, hogy valahogy megakadályozzák az Egyesült Királyság kilépését az EU-ból. A keddi eseményekről percről percre itt olvashat>>>

 

http://index.hu/kulfold/2016/06/28/brexit_hatasai_kaosz/

 

Cameron: nem bánom, hogy megtartottuk a népszavazást

Nagy-Britannia a Brexit népszavazás után

 

http://index.hu/kulfold/2016/06/28/nagy-britannia_brexit_nepszavazas_utan/

 

Ötvenezer euró talált pénzt adott vissza egy szír menekült

 

A 25 éves szír férfi nem kevés készpénzt - 100 darab ropogós 500 eurós bankjegyet - talált egy ruhásszekrény aljában, amelyet egy karitatív szervezettől kapott szegényesen berendezett otthonának bebútorozásához - írja az MTI. A készpénzen kívül a szekrényben felejtett egykori tulajdonosa több takarékbetétkönyvet is, amelyeken összesen több mint 100 ezer euró van. 

A talált pénzzel a férfi és egy barátja a külföldiekkel foglalkozó hivatalba sietett. Jelenleg a rendőrség próbálja megtalálni a kisebb vagyonnyi készpénz és a takarékbetétek jogos tulajdonosát. A rendőrség szerint előfordul, hogy valaki talál kisebb összeget, és azt leadja, de egy ilyen nagy összeg visszaadása abszolút kivétel.

A férfi tavaly ősszel érkezett Németországba, családja hátramaradt Szíriában. A rendőrség szerény és barátságos emberként dicsérte a becsületes megtalálót. Most még tanulja a német nyelvet, de később Németországban szeretne továbbtanulni.

 

http://index.hu/kulfold/2016/06/28/otvenezer_euro_talalt_penzt_adott_vissza_a_szir_menekult/

 

Az óbudai Fidesz alelnöke szerint a kvótanépszavazással vághatunk vissza a belga válogatottnak

 

A Los Angelesben született Csapó Harold Gábor az óbudai Fidesz alelnökeként önkormányzati képviselő a III. kerületben. Ő az, aki békében, szabad akaratából, Orbán Viktor segedelmével távozott a Hír Tv-től.

Érdemes megnézni a Facebook-oldalát, találkozott már Schmitt Pállal, Matolcsy Györggyel, Orbán Viktorral, Varga Mihállyal, Szijjártó Péterrel, Balog Zoltánnal, Deutsch Tamással, Szájer Józseffel – és arról még nem is beszéltünk, hogy animgif a profilképe!

A szervilizmuscsúcs után most viszont az idiotizmuscsúcsot döntötte meg, amikor a magyar válogatott szereplésével próbálta meg összhangba hozni a kormány bevándorlásellenes reklámnépszavazását.

 

http://444.hu/2016/06/28/az-obudai-fidesz-alelnoke-szerint-a-kvotanepszavazassal-vaghatunk-vissza-a-belga-valogatottnak

 

Megerőszakolt kétéves kislány: ennyit ér egy megnyomorított élet

 

Egy éjszakán át küzdöttek az orvosok annak a kétéves kislánynak az életéért, akit múlt hétenerőszakolt meg egy ismeretlen elkövető a főváros VI. kerületében. A 24.hu információiszerint az eset kedden vagy szerdán történt.

A tragédia részleteiről nem könnyű beszélni, a kisgyermekekkel szembeni szexuális fellépés az egyik legerősebb társadalmi tabu. A megrendítő testi következményekről és a magyar törvényhozás szigoráról kérdeztünk szakembereket.

http://24.hu/elet-stilus/2016/06/27/megeroszakolt-keteves-kislany-ennyit-er-egy-megnyomoritott-elet/

 

Az MTVA szerette volna megköszönni Bernd Storcknak a hárommilliós nézettséget, ezért adtak neki egy bögrét

 

A kontinensen nincs, talán csak Angliában, olyan gáláns szervezet, mint amilyen az évi nyolcvanmilliárdból működő MTVA. A sikeres magyar szereplés után szerették volna megköszönni Bernd Storck szövetségi kapitánynak, hogy összekovácsolta a nemzetet éshárommilliós nézettséget csinált az M4-nek, amivel valószínűleg az övék az idei év legnézettebb tévéműsora.

 

http://24.hu/belfold/2016/06/28/az-mtva-szerette-volna-megkoszonni-bernd-storcknak-a-harommillios-nezettseget-ezert-adtak-neki-egy-bogret/

 

Trócsányi: Ősszel új törvénnyel erősítenék a jogállamiságot

 

A miniszter az MTI szerint arról beszélt, hogy  a már társadalmi egyeztetésen lévő új jogszabály tervezetéről ötpárti egyeztetést is kezdeményezni fog, de nemcsak a kétharmados támogatottságot igénylő részek miatt, hanem mert úgy véli, olyan jelentőségű törvényről van szó, amely elvei miatt is igényli ezt.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/28/trocsanyi_osszel_uj_torvennyel_erositik_a_jogallamisagot/

 

 A gazdagok hihetetlen összegeket vesztettek a Brexittel, az is, aki támogatta

 

A tőzsdeügynök 1 milliárd forintnyival támogatta a kilépést, a vagyona 19 százaléka elúszott

.

http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/06/28/tavozik_a_jegybank_strategiai_igazgatoja/

 

A Fidesz visszaszólt Szigetvári Viktornak

A Fidesz szerint Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is "Brüsszel magyar hangja". A kormánypárt arra reagált, hogy a képviselő korábban arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a szorosabb integrációt képviselje az Európai Tanács ülésén. 

A Fidesz-frakció reagálásában azt írta: a brit EU-népszavazás - amelyen a kilépéspártiak győztek - egyértelmű üzenet Brüsszelnek, hogy változtatnia kell politikáján, nem dönthet az emberek akarata ellenére sem a bevándorlásról, sem más ügyben.

A kormánypárt szerint az EU azért van válságban, mert a brüsszeli vezetés nem hallotta meg az emberek hangját, és bevándorláspolitikájával veszélybe sodorja az európai egységet. "A baloldal ennek ellenére még most is Brüsszel, és nem az emberek érdekeit védi. Ha rajtuk múlna, Brüsszel a magyar emberek feje fölött dönthetne a kényszerbetelepítésről is" - fogalmazott közleményében a Fidesz-frakció.

http://nepszava.hu/cikk/1098372-a-fidesz-visszaszolt-szigetvari-viktornak

 

Leadta az aláírásokat Gőgös Zoltán

Leadta az állami földek értékesítésének tilalma ügyében kezdeményezett népszavazáshoz összegyűjtött aláírásokat a Nemzeti Választási Irodán (NVI) kedd délelőtt Gőgös Zoltán MSZP-s politikus.

Gőgös Zoltán az NVI Alkotmány utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján, az ívek leadása előtt azt mondta: 28 300 ívet adnak le, egy íven 9 aláírásnak van hely, de mivel nem minden ív van teljesen kitöltve, az összes leadott aláírás száma megközelítőleg 240 ezer. Hozzátette: mivel a leadott aláírások 13-14 százaléka hibásnak minősül az ellenőrzés során, számításuk szerint 220 ezer érvényes aláírást adnak le, ami elég ahhoz, hogy kötelező legyen az Országgyűlésnek kiírnia a népszavazást. 

http://nepszava.hu/cikk/1098364-leadta-az-alairasokat-gogos-zoltan

Sebes György Gimbelem-gombolom

Színház az egész világ - állapította meg egykor William Shakespeare és a magyar miniszterelnök ehhez tartja magát. Egykori nagy művészek szilveszteri rekordjait megirigyelve pendlizik például kontinensünkön és persze mindenhonnan üzen valami fontosat az ő népének. A múlt hét közepén még Lyonban látták, de aztán újra Budapesten bukkant fel, ám a belgák elleni meccsen már Toulouse-ban volt, utána viszont Brüsszelbe szólítja a kötelesség.

És közben slágereket ad elő. Egy vasárnapi várbeli tisztavatáson - mily kedves helyszín is ez - például Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjéből idézett. Abban éneklik, hogy "Gimbelem-gombolom", de Orbán Viktor persze aktualizálta a népszerű sorokat és arról beszélt, hogy „újra kell és újra is fogjuk gombolni az európai kabátot". Mivel a britek úgy szavaztak, ahogy és a jelek szerint hiába is bánják már egyre inkább a döntést (és hiába nem is tudták igazán, mi a tét), a mi kedves vezetőnk hajthatatlannak látszik.

Úgy érzi ugyanis, ez a népszavazás őt igazolta, s most a malmára hajtja a vizet.

http://nepszava.hu/cikk/1098298-gimbelem-gombolom

 

A VÁLSÁG GERJESZTŐI

Kottász Zoltán Magyar Idők

Az elmúlt egy évtized eseményeire visszatekintve elmondhatjuk, hogy az Európai Unió egy központosított, bürokratikus, átpolitizált tömbbé vált, amelyben egyre kevésbé érvényesül a szubszidiaritás elve, gyengül a nemzetállamok szuverenitása és sérül a demokrácia: az uniós tagállamok választási eredményeit megkérdőjelezik, a népszavazásokat pedig veszélyesnek tartják, mondván, az emberek tönkreteszik a Brüsszelben kitervelt európai mesterművet.

Pedig éppen a demokrácia intézménye, a szabad választások lehetősége, a véleménynyilvánítási szabadság az, amely elvileg megkülönböztet bennünket, a nyugati civilizációt a fejlődő világtól.

A britek is véleményt nyilvánítottak múlt csütörtökön. Többségük nem akar többé részt venni az egyre mélyülő európai integrációban. Hogy miért, arra rengeteg különböző válasz születne: elegem van a bevándorlókból, többet dolgozom kevesebb fizetésért, elvesztettem a munkahelyem, drága a közlekedés, a fizetésemből nem tudok lakást venni, nem szeretem a londoni kormányt, nem tudom beíratni a gyerekemet a legjobb iskolába, gyengék az iskolák, túlzsúfoltak a kórházak, mecset épült a házam mellett, románok költöztek a szomszéd házba, a bankok megmentésére rengeteg pénzt adnak, a nyugdíjasoknak semmit. Rengeteg érv és ok.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-valsag-gerjesztoi-787873/

 

SZAKÉRTŐ: A VEZETŐK MEREV HOZZÁÁLLÁSA FELGYORSÍTJA AZ UNIÓ SZÉTESÉSÉT

Magyar Idők

 

Ha az unió vezetői rossz következtetéseket vonnak le a brit népszavazás eredményéből, és továbbra is mereven az európai integráció erősítését szorgalmazzák, azzal csak siettetik az unió szétesését – mondta Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szakerto-vezetok-merev-hozzaallasa-felgyorsitja-az-unio-szeteseset-789925/

 

A CSÁSZÁRNŐ ÉS HELYTARTÓI

Wodianer-Nemessuri Zoltán Magyar Idők

Merkel asszony immár nem is leplezi, hogy az európai elhatározások Berlinben születnek, beleértve a görög válság meghosszabbítását, némely kormányfők elmozdítását és újak kinevezését, a média leplezetlen befolyásolását és főképp a migráció félrekezelését, illetve ostobábbnál ostobább ötletek felvetését.

A császári rendszer az ókorban és a középkorban egy ideig bevált, de legkésőbb Napóleon, majd Vilmos császár és Ferenc József óta túlhaladott. Akkor is, ha a médiaértelmiségiek egy része, valamint a balliberális, zöld, kommunista, anarchista és kereszténydemokratára festegetett politikusok az egyre tartalmatlanabb „progresszióra” hivatkozva ezt erőszakolják.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/a-csaszarno-es-helytartoi-786568/

 

SZIJJÁRTÓ: MAGYARORSZÁG KIEMELT PARTNERKÉNT TEKINT AZERBAJDZSÁNRA

MTI

Magyarország kiemelt partnerként tekint Azerbajdzsánra a gazdasági kapcsolatok és Európa energiabiztonsága szempontjából – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi bakui tárgyalásai után telefonon az MTI-nek nyilatkozva.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/szijjarto-magyarorszag-kiemelt-partnerkent-tekint-azerbajdzsanra-790036/

Angela Merkel távozik a kancellári székből?

 

Európa erős német kancellárokhoz van szokva. Helmut Kohl nyolc éven át vezette az újraegyesült Németországot, és ezzel – bár nem egyedül, de jelentős befolyással – az európai közösséget is. Gerhard Schröder hét éven keresztül kormányzott, Angela Merkel már tizenegyedik éve kormányfő.

Merkel előtt a legjobb időben – már a jövő év elején – megnyílik a legdíszesebb kapu, az államfői hivatal bejárata. Joachim Gauck államfő ugyanis a korára való tekintettel nem vállalkozik arra, hogy újból megválasztassa magát. Ha Merkel e mellett az út mellett döntene, hatalmas eredményt érne el, és minden elődjén túltenne. Egyedül Adenauer foglalkozott ugyanis az államfővé válás gondolatával, de aztán a poszt hatalomnélkülisége miatt letett róla, nem sokkal később azonban kénytelen volt eltűrni, hogy harmadrangú politikusok kiűzzék a kancellári hivatalából.

Ha Merkel nem vállalkozik erre a feladatra, azzal számos nyitott kérdés keletkezik. Ki legyen a CDU államfőjelöltje? Az SPD véglegesen elvesztené történelmi súlyát, ha nem állítana „saját” vagy „baloldali” jelöltet. 

http://valasz.hu/publi/angela-merkel-tavozik-a-kancellari-szekbol-119220

 

TGM: Az emeszpé

Az emeszpé halad a korral (kerítés, terrorveszély, ugrálékony büszkemagyarság), de a hangsúlya, a szájtartása, a mondatdallama fülsértően hamis. Vélemény.

 

A szegény jó emeszpé most olyan „rétegekhez” fordul (ez a szóhasználat is elérzékenyítően jellemző és tegnapelőtti) – értelmiség, „civil társadalom” –, amelyek érzelmileg és értékpreferenciáikat illetően közelebb állnak az orbánizmushoz, bármennyire gyűlölik Orbánt meg államának önkényeskedéseit és durvulásait, közelebb, mint a maradék emeszpé progressziós motyogásához. Én ezt sajnálom. Az emeszpé halad a korral (kerítés, terrorveszély, ugrálékony büszkemagyarság), de a hangsúlya, a szájtartása, a mondatdallama – a többiekéhez képest – fülsértően hamis; a még halványan, ködösen kivehető hagyománya stilárisan szembenáll evvel a posztmodern gondolattalansággal. Ezt se legyűrni nem tudja, se „hitelesen” megjeleníteni.

Persze pontosan ebben áll a számomra megható nosztalgiaértéke. Ez a szegény emeszpé végső soron még mindig túl jó ehhöz a hiperkorszerű kuplerájhoz. A déká – ez a szubkarizmatikus vezérszekta – a maga elszigeteltségében, a maga paranoid belső szolidaritásával persze idő- és korszerűbb meg föltűnőbb, de hát csak az orbánizmus tükörfordítása.

Ezek a pártocskák arra talán jók, hogy a tulajdonképpeni, Brown-mozgásban berregő, közismeretlen fiatal baloldal megértse, mit nem szabad csinálnia és milyennek nem szabad lennie – de ezt máshonnan is meg lehet tudni, kevésbé unalmas kútfőkből.

http://hvg.hu/itthon/20160628_TGM_MSZP_baloldal_ellenzek_konformizmus

Szoborháború: Antiszemitizmust és lökdösődést hozott a turul Szentendrére

Az engedély nélküli építkezést a helyi szélsőjobb és a Fidesz közösen hozta össze. A zsidózást utólag persze már mindenki sajnálja.

„Akit zavar a Turul szobor, költözzön Izraelbe! Magyarország a mi hazánk! Isten, áldd meg a magyart!” – ez az antiszemita felirat állt azon az engedély nélkül felállított szobortalapzaton szombat reggel, amit egy, a szentendrei szélsőjobbhoz köthető csoport húzott fel pénteken a Szentendrei út és a Sztaravodai út kereszteződésében.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/szoborhaboru-antiszemitizmust-es-lokdosodest-hozott-a-turul-szentendrere-99890

 

Zugló alpolgármesterét is elvezették a rendőrök

Aktivisták láncolták magukat a Közlekedési Múzeumhoz, a Készenléti Rendőrség nagy erőkkel vonult ki.

Rengeteg a rendőr, tucatjával állnak a rendőrkocsik és csapatszállítók a környéken, és legalább annyi újságíró van a helyszínen, mint aktivista – jelenti kollégánk, Pálos Máté a helyszínről. Többen a gyerekükkel együtt jöttek ki a Közlekedési Múzeumhoz a tegnapi balhé után.

 Ligetvédők csoport 6 aktivistája odalakatolta magát a múzeum ablakrácsaihoz, egy ligetvédő pedig a múzeum tetején ül, és olyanokat mond bele egy hangosbeszélőbe, hogy "1956-2016" és hogy a rendőröknek a nép mellett kellene állniuk.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/zuglo-alpolgarmesteret-is-elvezettek-a-rendorok-99892

 

„Itt épül a Terrorpláza!” - kordonbontás a Városligetben

 

Kedden délelőtt a ligetvédők összecsaptak a Közlekedési Múzeumot körbekerítő őrző-védőkkel, és ledöntötték a kordont. A BRFK éppen bejelentette, hogy helyreállította a rendet az épület körül, és öt aktivistával szemben intézkedtek, amikor az összecsapások kiújultak. Cikkünk folyamatosan frissül!

 

http://nol.hu/belfold/a-ligetvedok-ledontottek-a-kordont-a-kozlekedesi-muzeum-korul-1621435

 

"Be vannak vadulva a rendőrök" - Mécs Imre is megsérült

A rendőrök elkezdték elszállítani az aktivistákat de el fog tartani egy jó ideig. Minden jóérzésű ember jöjjön a Közlekedési Múzeumhoz! Közben beadták a Ligetvédők Táborára a birtokvédelmet. Internet népe, lépjetek ki a valóságba és segítsetek nekünk megvédeni a Ligetet! - Így szólt a segélykiáltás a Facebook-on a Ligetvédőktől, az alábbi képet mellékelve.  Később Magyar Fruzsina, Mécs Imre felesége is a közösségi portálon tudatta: az idős politikussal is meglehetős keményen bántak a rend őrei.  Rendőrök vitték el a helyszínről Szabó Rebekát, PM-es politikust, Zugló alpolgármesterét is. A Városliget Zrt. közleménye szerint egy "szűk, garázda csoporttal" szemben zajlott intézkedés.

 

http://nepszava.hu/cikk/1098351-be-vannak-vadulva-a-rendorok---mecs-imre-is-megserult

 

Végre kiderült, Hrabal írja a Városliget történetét

 

Egészen döbbenetesen jó felvételt kaptunk a Városligetből a helyszínen tartozódó Botos Tamástól. Miután a rendőrök elvitték a Közlekedési Múzeum elől tiltakozó ligetvédőket, jöttek a tűzoltók, hogy segítsenek elvinni azokat is, akik az épülethez láncolták magukat.

Egyikük viszont az épület tetején lévő kéményre fészkelte be magát. A tűzoltók őt is megközelítették, de mint kiderült, rövid a létra, amit hoztak.

http://444.hu/2016/06/28/vegre-kiderult-hrabal-irja-a-varosliget-tortenetet

 

Szilvay Gergely: Brexit: demokrácialecke progresszíveknek

Mandiner

Az eddig becsben tartott angolokat most ócsárolni kezdték. Mert mertek demokraták lenni és nem félni.

Ha az istenadta nép nem úgy dönt, ahogy mi szeretnénk, olyankor elég könnyen meglesz róla a véleményünk (hülye, felvilágosulatlan, manipuláció áldozata); ha meg úgy, ahogy mi szeretnénk, akkor persze végre a nép felnőtt a feladathoz és a józan eszével döntött, amire mindig érdemes hallgatnia a politikusoknak.

A Brexit-népszavazás kapcsán különös tudathasadás ütötte fel fejét a bent maradást pártoló progresszió köreiben: miközben a progresszió képviselőinél az önképük szerint nagyobb demokratákat nem hordott magán a föld, addig az eddig becsben tartott angolokat most ócsárolni kezdték. Mert mertek demokraták lenni és nem félni.

http://mandiner.hu/cikk/20160628_szilvay_gergely_brexit_demokracialecke_progressziveknek

Még 15 új stadiont akar a fideszes képviselő

 

Kezdenek rárepülni a fideszes képviselők a magyar labdarúgó válogatott sikerére és a stadionépítésekkel hozzák összefüggésbe.

zerintem kezdjünk bele még ma további 15 stadion építésébe! Ha ez az ára, hogy megnyerjük a következő VB-t. Hajrá magyarok!!! Csak így tovább!!!!

- írta Csernus László a XI. kerület fideszes képviselője a Facebook oldalán.

A kommentelők nem mind osztják Csernus véleményét

 

http://propeller.hu/itthon/3227492-meg-15-uj-stadiont-akar-fideszes-kepviselo

 

Lakner Zoltán Korszellem a palackban

 

 

Az európai hangzavar nem volna teljes Orbán nélkül, aki a nép szavának brüsszeli meghallgatását követelte, valamint rendpárti és menekültellenes nyilatkozatokat tett a Brexit kapcsán is. Saját politikai univerzumában mindez a kvótanépszavazás melletti kampány folytatását jelenti meg azt, amit eddig sem titkolt, hogy számára a tét az európai játéktér újrarajzolása. Ha Európa nem hallja meg az emberek szavát, elsősorban a migráció ügyében, akkor olyan pofonokat kaphat, mint a Brexit. Tehát a népet megszemélyesítő populista vezetőknek elutasítás helyett inkább teret kellene kapniuk Orbán szerint.

 

http://nol.hu/velemeny/korszellem-a-palackban-1621399

 

MARKÓ BEÁTA: FOCI

Amerikai népszava

Pszichológusok és pszichiáterek figyelmét szeretnénk felhívni a témára, mert az elmúlt két hétben tapasztalt tömegpszichózis jelenségre kiválóbb példát nemigen találni. Remek tanulmányt írhatnának a mesterségesen felkorbácsolt érzelmekről, ahogy az évek óta egymást ádázul gyűlölő nemzet tagjai hirtelen egymás karjába omlottak néhány gól hatására. A magyar csapat első szereplésén megverte 2:0-ra a nála gyengébb osztrák csapatot, s beindult a szervezett örömmámor. A körúton ezrek őrjöngtek, órákra megállították a közlekedést, lefeküdtek a villamossínekre, és sörtől duzzadva tomboltak mámorosan. A látvány kissé emlékeztetett a 2006-os Andrássy úti csatára meg a TV-ostromra, s mintha néhány arc ismerős is lett volna..., Mások, mintha erősen hasonlítottak volna Erdősiné, tudatos magyar állampolgár testőrségének tagjaira a választási irodában tett látogatásukkor, de meglehet, mindezt csak vizionáltuk. 

A hangulat felkorbácsolása tovább fokozódott: az izlandi-magyar döntetlen után a büszke hazafiak ismét a körúton fejezték ki felhőtlen boldogságukat. „Izlandi cigányok, b...sszátok anyátok!” – hangzott az irodalmi strófa, és végre tényleg jó érzés volt magyarnak lenni. A portugálok elleni újabb döntetlen után a hangulat már-már a tetőfokára hágott. Ekkorra a kormánykritikus, hazaáruló balliberális oldalt is elkapta a magyarságtudat, a nacionalizmus, az összetartozás hamis látszata. Feledték az elmúl hat évet, és izgatottan várták a belgák elleni meccset. A négy nullás vereség meg is hozta az igazi katarzist, rég lehetett ilyen vidámságot látni a főváros utcáin. Brüsszel visszaüzent, de a magyarok nem értették. 

https://nepszava.us/blogs/news/marko-beata-foci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.