2016, június 21 - 06:56 Sajtószemle

A korábban Brüsszel ellen szabadságharcot hirdető Orbán Viktor egyes szám első személyben írta azt a több száz ezer kint dolgozó magyart is érintő Brexit ellen lehozott hirdetésre angolul, hogy:

„A döntés az önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszke arra, hogy mellettettek állhat az Európai Unió tagjaként.”

 

http://444.hu/2016/06/20/ezzel-az-egesz-oldalas-hirdetessel-trollkodik-orban-a-daily-mailben

 

Húszmilliót fizetett Orbán, hogy hülyét csináljon magából

Visszafelé sült el a csodafegyver: a magyar kormány Daily Mailben megjelent fizetett hirdetését inkább a kilépés-pártiak értékelik.

Tegnap írtunk arról, hogy milyen álságos Orbán Viktor britekhez intézett fizetett hirdetése, amelyben azt üzeni: „A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet”.

Ám arra még mi sem gondoltunk, hogy az amúgy húszmillió forintba kerülő kis felhívással igazából csak a pofonért ment házhoz.

A Blikk szerint ugyanis a hirdetés sokkal inkább az Európai Unióból kilépők táborát ihlette meg, s máris azzal kezdtek kampányolni, hogy „a felcsúti kisvasút panamája igazolja, miért nem szabad a briteknek az EU-ban maradniuk – Ahol egy tagország valótlan adatokkal százmilliókat kaphat uniós pénzből, ott nincs értelme maradni” – idézi a lap.

 

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/huszmilliot-fizetett-orban-hogy-hulyet-csinaljon-magabol-99800

KORMÁNYSZÓVIVŐ: NAGY VISSZHANGJA VOLT A MAGYAR HIRDETÉSNEK

Magyar Idők

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nagy visszhangja volt a magyar kormány által a Daily Mail című brit lapban megjelentetett, a britek EU-tagsága mellett kiálló hirdetésnek, mert felértékelődött a magyar álláspont az elmúlt időszakban, és „van súlya” annak, hogy a magyar miniszterelnök mit gondol a kérdésről.

 

http://magyaridok.hu/belfold/kormanyszovivo-nagy-visszhangja-volt-magyar-hirdetesnek-769489/

Hangfelvételeket foglalt le Spédernél a rendőrség

MNO

A Magyar Nemzet megbízható forrásból származó információi szerint a Spéder Zoltán érdekeltségeiben tartott házkutatások során vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség.

A felvételek lefoglalásával kapcsolatban tájékoztatást kértünk a rendőrség illetékesétől is. Amint választ kapunk kérdésünkre, cikkünket frissítjük.

Az információ újabb, meglehetősen bizarr adalék abban a szövevényes történetben, amely a kormányzattal korábban jó kapcsolatokat ápoló Spéder Zoltán, az FHB elnökének ügyében bonyolódik majdnem második hete.

http://mno.hu/belfold/hangfelveteleket-foglalt-le-spedertol-a-rendorseg-1348129

 

Pintér próbál cáfolni, de botrány lehet az újságíróverésből

 

A belügyminiszter szerint a rendőrség csak a szükséges és arányos mértékben alkalmazott kényszerítő eszközöket egy agresszív csoport tagjaival szemben. A sajtószabadságot támogató európai szervezet jelentése ezzel szemben azt tartalmazza, hogy a magyar bűnüldöző szervek törvénytelenül és alaptalanul bántalmazták a helyszínen tartózkodó újságírókat, akik jól felismerhetően csak a munkájukat végezték.

Teljes körű vizsgálatot és a magyar hatóságok birtokában lévő bizonyítékok bemutatását követeli a lipcsei székhelyű Európai Központ a Sajtó- és Médiaszabadságért (ECPMF) nevű nemzetközi szervezet a tavaly szeptemberben a Röszke-Horgos 2 határátkelőnél megtámadott, majd előállított külföldi újságírók ügyében. A szervezet idén áprilisban levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, aggasztónak nevezve, hogy a kormány nem indított vizsgálatot „a rendkívül súlyos incidensnek” a feltárására.

 

http://nol.hu/kulfold/pinter-sandor-cafol-de-ujsagiroveresbol-lett-az-orban-kormany-uj-nemzetkozi-botranya-1620433

 

Juhász Ferenc: Vádolom Polt Pétert és Orbán Viktort

 

„Vádolom Polt Pétert és Orbán Viktort, hogy a büntetőjog eszközeit használták fel a politikai riválisaikkal szemben” – jelentette ki Juhász Ferenc volt MSZP-s honvédelmi miniszter, miután őt és egykori államtitkárát jogerősen felmentették a Fapál László lakásügye miatt emelt vádak alól. Mindketten elégtételt akarnak.

 

http://nol.hu/belfold/juhasz-ferenc-megvadolta-orbant-es-poltot-1620413

Náci propagandához hasonlította a Brexit-kampányt J. K. Rowling

A kép, amelyen Nigel Farage [a bevándorlás- és EU-ellenes UKIP vezetője] egy plakát előtt áll, amelyen szíriai menekültek láthatók, s a felirat szerint „a helyzet pattanásig feszült”, szinte pontos mása a nácik által használt propagandának – írta weboldalán hétfőn J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője.

Bár a világszerte ünnepelt író igyekezett hangsúlyozni, hogy nem „szakértő a témában”, figyelmeztetett, hogy az uniós tagságról szóló csütörtöki népszavazáson a briteknek figyelembe kellene venniük, hogy a kilépés melletti kampányt „rasszisták” vezetik – idézi a The Huffington Post.

 

http://nol.hu/kulfold/naci-propagandahoz-hasonlitotta-a-brexit-kampanyt-j-k-rowling-1620417

 

82 milliót kell visszafizetnie a rezsicsökkentéssel meglőtt Zöld Hídnak, és még 2 milliárdot

 

Összesen 82 milliós túlszámlázást állapított meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a Zöld Híd Régió Kft.-nél. A gödöllői központú hulladékgazdálkodási cégnek, amely az utóbbi időben a leghangosabb kritikusa lett a szemétbegyűjtési rendszer átalakításának, vissza kellene fizetnie a pénzt azokon a településeken, ahol megsértette a rezsicsökkentés által deklarált díjemelési stopot.

A 107 település, közel 300 ezer ember háztartási szemetének szállítását végző önkormányzati cég éves jelentéséből az is látszik, hogy a szabálytalankodásokért – reménytelen nagyságrendű, – 2 milliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot is kapott a nyakába, miközben április óta nem szedheti be a szemétdíjat sem. Erre csak az új állami szerv, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) jogosult.

A Zöld Híd a hétvégén levélben ment neki a NHKV-nek:

 

Önök olyan körülmények között próbálnak további hat hónap működőképességet számon kérni, mi több kikényszeríteni, amikor az ehhez szükséges pénzügyi források már csak az államnak állnak rendelkezésére.

A cég szerint az új állami szerv tevékenysége már kimeríti a Btk. közérdekű üzem működésének megzavarása tényállást.

 

http://nol.hu/belfold/82-milliot-kell-visszafizetnie-a-rezsicsokkentessel-meglott-zold-hidnak-es-meg-2-milliardot-1620425

 

Kitört a fideszes belháború a PeCsa miatt, egymilliárd a tét

 

Több mint egymilliárd forint összegű kártérítési pert indított a Petőfi Csarnokot bérlő Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. a Városliget Zrt. és a fővárosi önkormányzat ellen. Előbbitől 898,2 millió forintot, utóbbitól 192 millió forintot követel a kulturális központot az elmúlt három évben üzemeltető cég a bérleti szerződés idő előtti felbontása miatt. Eddig egy tárgyalást tartottak az ügyben, ahol a bíróság a keresetének pontosítására hívta fel a Cortina Service Kft.-t. A főváros ellenkérelmet nyújtott be.

 

http://nol.hu/belfold/fideszes-belhaboru-lett-a-vitabol-kesik-a-petofi-csarnok-bontasa-1620365

Kinek jó a brexit?

Pataky István, MagyarNemzet

Mosolyognak Európa nyugati felében azon a magyar kormányzati üzeneten, amely újsághirdetések formájában áll ki Nagy-Britannia EU-tagsága mellett.Joggal. Tény, Orbán Viktor soha nem állította azt, hogy jobb lenne Magyarországnak az unión kívül, de a belpolitikai célokra használt eddigi retorikájának alapelemévé vált az Európai Unió kárhoztatása mindenért, ami rossz. És ennek meg is lett az eredménye. 

 

http://mno.hu/vezercikk/kinek-jo-a-brexit-1348190

 

A KORRUPCIÓ ÉS AZ OLIMPIA ELLEN

Elitellenes polgármestere lett Rómának

Techet Péter Magyar Nemzet

Az év elején még alig ismerte valaki, tegnap viszont már a rómaiak több mint hatvan százaléka rászavazott. Virginia Raggi, az elitellenes Öt Csillag Mozgalom (M5S) színeiben fölényesen győzte le a régi pártok jelöltjeit – a rómaiak azonban azt várják tőle, hogy a Rómát uraló politikai káoszt, maffiát és korrupciót is legyőzze. A 2024-es olimpia-pályázatot is a korrupció elleni harc jegyében vonná vissza. Ki is azonban Virginia Raggi, és kik állnak mögötte?

 

http://mno.hu/kulfold/a-korrupcio-es-az-olimipa-ellen-elitellenes-polgarmestere-lett-romanak-1348136

 

Egyre nagyobb esély van rá, hogy Budapesten rendezzék a 2024-es nyári olimpiát

 

Fölényesen győzött a római főpolgármester-választáson az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (MS5) jelöltje, Virginia Raggi, aki a szavazatok 67 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban.

Ez magyar szempontból azért érdekes, mert Raggi határozottan ellenzi az olimpiarendezést, így újabb város eshet ki a 2024-es játékok rendezési jogáért zajló versenyből.

Jelenleg hivatalosan négy város pályázik a rendezésre:

Róma, Párizs, Los Angeles és Budapest.

http://444.hu/2016/06/20/egyre-nagyobb-esely-van-ra-hogy-budapesten-rendezzek-a-2024-es-nyari-olimpiat

Utólag manipulálták a Matolcsy-alapítványok jegyzőkönyveit

 Történt, hogy az MSZP-s Tóth Bertalan kikérte és hosszas pereskedés után meg is kapta az egyik alapítvány befektetési döntéseiről készült jegyzőkönyveket (ezekről írtunk is, itt). Először úgy kapták meg a dokumentumokat április végén, hogy az alapítványok sok fontos részletet fölöslegesen kitakartak, majd, amikor a képviselő tiltakozott, és kitakarások nélkül kérte a papírokat, a szokásos időhúzás után május végén megkapták a kitakaratlan jegyzőkönyveket is az adatgazdától.

A vicc az, hogy az április végén és a május végén megküldött dokumentumoknak elvileg ugyanazt kéne mutatnia, de elég nagy különbségek vannak közöttük.

Formailag teljesen máshogyan néznek a dokumentumok, ami arra utal, hogy a kettő közül valamelyik nem hiteles, egyiket, esetleg mindkettőt utólag manipulálták. Arról nem is beszélve, hogy néhol időutazás gyanúját vetik fel a jegyzőkönyvek: néhol olyan döntésekre hivatkoznak, amelyek a dátumhoz képest a jövőben születtek csak meg. És a kiadott szerződésekkel nincsenek átfedésben a befektetési döntések, szóval valami nagyon nem stimmel. lsd. a dokumentumokat

http://444.hu/2016/06/20/utolag-manipulaltak-a-matolcsy-alapitvanyok-jegyzokonyveit

 

PADA: alaptalan, rosszindulatú Tóth Bertalan állítása

 

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány közleménye szerint alaptalanul vádolja őket dokumentum-hamisítással az MSZP-s országgyűlési képviselő

A képviselő állításával szemben az alapítványok azt hangsúlyozzák, hogy semmilyen befektetési szerződést nem dátumoztak vissza, az alapítvány befektetései minden esetben törvényesen, minden szabályt betartva jöttek létre. Az erről szóló jegyzőkönyvek az alapítvány honlapján is elérhetőek. A Pallas Athéné alapítványok visszautasítanak mindennemű politikai támadást – szögezték le.

Az ő meglátásuk szerint Tóth Bertalan szocialista képviselő feljelentésében csupán formai és technikai eltérésekre utal, nem a konkrét adatokkal kapcsolatos különbségekre, a képviselő egyúttal hamisan állítja azt, hogy a PADA jegyzőkönyveit utólagosan manipulálták.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/06/20/pada-alaptalan-rosszindulatu-toth-bertalan-allitasa/

 

Tizenhárommilliárdot visz ki az osztrák útépítő

Világgazdaság

Több mint 10 milliárd forint osztalékot vett ki az osztrák Strabag AG a magyarországi leányaiból. Ezenfelül 2,6 milliárd tőkekivonásról is határozott.

 

http://www.vg.hu/vallalatok/tizenharommilliardot-visz-ki-az-osztrak-utepito-471548

 

Portik nem csak Rogánt, egy másik kormánypárti képviselőt is bemártott

 

Ha tényleg machináltak az értékbecslésekkel, akkor az Rubovszky Györgynek lehet kellemetlen. A KDNP-s politikusnak ugyanis résztulajdona van az ezeket készítő cégben.

A Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi

– mondta a tanúvallomásában Portik Tamás pénteken a bíróságon. A Prisztás-gyilkosság ügyében jogerősen elítélt Portik egy Juhász Péter és Rogán Antal közötti perben szólalt meg, és írta le a belvárosi ingatlanbizniszek állítólagos modelljét (itt olvashatja el részletesebben Portik vádjait).

 

http://index.hu/belfold/2016/06/20/rubovszky_portik/

 

Németh Péter Balharc

Ha arra gondolok, hogy a héten milyen jelentős események zajlanak a világban, főként pedig a Brexitre, bizony meglehetős provincializmusnak tűnik, ha egyáltalán csak megemlítem a Magyar Szocialista Párt kongresszusát. Az emberek többsége nagy valószínűséggel nem is tud róla, de ha hallott is felőle, legfeljebb legyint és a lényegtelen kategóriába sorolja a rendezvényt. És persze bizonyos szempontból igaza is van; ugyan mit számít, ha egy önmagával küzdő, igaz korábban jelentős - kormányzó - párt új elnököt és vezetőket választ? Pedig akinek volt alkalma meghallgatni a négy aspiráns kortesbeszédét, az megállapíthatta: izgalmas, kulturált, politikailag korrekt, ugyanakkor eladható vetélkedés tanúja lehetett. Úgy is fogalmazhatok: végre egy médiaképes vállalkozással álltak elő, ami persze nem azt jelenti, hogy egy ilyen performansz felér a futball EB izgalmaival. Ezzel együtt, a politika iránt érdeklődök nem csalódnának, ha valamelyik televízióban találkoznának a műsorral; világos kritikáját kapnák a mai kormányzati munkának és némi betekintést abba is, mire lennének képesek a baloldaliak, ha sikerülne leváltani a Fidesz-féle rendszert.

 

http://nepszava.hu/cikk/1097468-balharc

Ismét demonstrálnak a migránsok a kiskunhalasi fogadóközpontban

Szabadságot követelenek – a rendőröknek egyelőre nem kellett intézkednie

MH/MTI – 2016.06.20. 20:31 

Hétfőn ismét demonstrációba kezdtek migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

http://magyarhirlap.hu/cikk/58851/Ismet_demonstralnak_a_migransok_a_kiskunhalasi_fogadokozpontban

Szajlai CsabaBankon belül

Álláspont. Megváltozott a kormány és a bankok kapcsolata. Zord viszonyból barátság lett.

Magyar Hírlap

Valószínűleg az Országgyűlés nyári szünete, a kialakuló kánikula és a labdarúgó Európa-bajnokság teszi, hogy a Magyarországon működő ellenzéki pártok közül – pedig akad belőlük tucatnyi – csak a Magyar Liberális Párt vezetőségének jutott eszébe, hogy tiltakozzon az Erste Bank részvényeinek megvásárlása ellen. „Orbán és Matolcsy hazug és képmutató mániája a magyar többségi tulajdonban lévő bankrendszerről már eddig is sok tízmilliárd forintjába került a magyar adófizetőknek, most pedig újabb 30-40 milliárd forint közpénzt herdálnak el az Erste Group magyarországi leánybankja 15 százalékának megvásárlásával” – így reagáltak a szabadelvűek a kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselői által aláírt tranzakció kapcsán.

Nem túlértékelve a Magyar Liberális Párt szerepkörét a nagypolitikai palettán, a fentiek apropóján azért nyújtunk némi fogódzót a T. Olvasónak. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/58886/Bankon_belul

FARKASHÁZYT KETTEN IS LEKÖPTÉK CIKKÜNK MIATT

Szikszai Péter Magyar Idők

Mármint a kormánypártiak hazudnak, tehát a Magyar Idők, amely még a szárszói találkozó vendéglétszámát is meghamisította, pedig 240-en voltak. Nem derült ki, hogy melyik cikk miatt köpték le az utcán ketten is Farkasházyt, de valószínűleg ez vagy ez volt az.

A humorista korábban arról beszélt, ha kikap a magyar válogatott, akkor azzal vigasztalja magát, hogy Orbán Viktornak rossz. De szerinte az MTVA mérgezi a kutat a legjobban, mert még a sportadón is kormánypárti hírek mennek.

A köpködéstől természetesen elhatárolódom. Gyűlölöm azt is, amikor a focisták a váladékukat ürítik a pályán, és ezeket a pillanatokat még közeliben meg is mutatja nekünk a tévé. Undorító.

Szóval kedves magyar emberek, ne köpködjétek Farkasházyt!

Úgyis elég kellemetlenül érezheti magát, hiszen nem tud örülni a labdarúgó válogatott továbbjutásának, mert így Orbánnak is jó napjai vannak, sőt a nemzettudat is az egekben, az pedig tűrhetetlen

 

http://magyaridok.hu/poszt-trauma/farkashazyt-ketten-lekoptek-cikkunk-miatt-767026/

 Révész Máriusz: ki kell vizsgálniuk Portik állításait

 

A fideszes képviselő szerint Rogán bármit mond, az emberek jelentős része úgysem hiszi el.

Révész Máriusz fideszes képviselő, frissen kinevezett kormánybiztos szerint a hatóságnak ki kell vizsgálnia mindazt, amit Portik Tamás mondott Rogán Antalról egy pénteki bírósági tárgyaláson. (Portik a belvárosi olcsó ingatlanok körüli üzletelésről beszélt, és gyakorlatilag terhelő vallomást tett az expolgármester miniszterre.)

"Tisztázni kell az ügyet, teljesen egyértelmű (...), hogy történhetett-e ilyen, vagy sem" - mondta.  Révészt a Képviselői Irodaházban kapták el a riporterek. Az ATV felvétele szerint azt mondta, helyén kell kezelni Portik vallomását, "meg kell gondolni, mennyi hitelt adunk egy többszörösen elítélt bűnöző szavainak".

 

http://index.hu/belfold/2016/06/20/revesz_mariusz_a_hatosagoknak_ki_kell_vizsgalniuk_portik_allitasait/

 

Mégsem lesz Rogán-interjú a Bildben

MNO

Egyelőre nem jelent meg az az interjú a Bildben, amelyet állítólag Rogán Antal adott a német bulvárlapnak, és amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a kabinetiroda. A legújabb verzió szerint a várva várt cikk már akkor megjelent, amikor a kabinetiroda ezt a tájékoztatást adta. Ez a cikk azonban nem a beharangozott Rogán-interjú.

Egyelőre se híre, se hamva annak a Rogán Antallal készült Bild-interjúnak, amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Miután nem találtuk a mai lapszámban az interjút, felhívtuk a kabinetirodát, ahol a Kormányzati Tájékoztatási Központ munkatársa arról számolt be, hogy az általunk keresett cikk már valójában szombaton megjelent a Bildben. A tájékoztatás értelmében tehát az a cikk, amelyről azt mondták szombaton, hogy megjelenését hétfőre várják, valójában az a nyúlfarknyi írás, amely a Bild internetes szájtjára már péntek éjjel kikerült, és a nyomtatott lapban pedig másnap jelent meg.

http://mno.hu/belfold/megsincs-rogan-interju-a-bildben-1348074

 

Végre kiderült: 12,3 millió forintba került az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok utáni nyomozás

 

Nem sajnálta a pénzt a rendőrség annak kiderítésére, hogy ki tehetett zsebre két iPhone 4s-t az Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén való szórakozás közepette. Más lopási ügyekben gyakran egy hónap után eredmény nélkül zárják le az eljárást, most viszont 12,3 millió forintot költöttek rá az adófizetői forintokból. A Készenléti Rendőrség Hivatala az adatigénylés teljesítését mintegy nyolc hónapig elhúzta.

 

http://blog.atlatszo.hu/2016/06/vegre-kiderult-124-millio-forintba-kerult-az-orban-rahel-eskuvojen-ellopott-mobilok-utani-nyomozas/

Egykori testőréhez került Vizoviczki programajánló magazinja, a Flyerz

Birodalmának egy része ugyan odalett az eljárások alá került Vizoviczki László diszkómogulnak, de úgy látszik, semmi ok az aggodalomra. Érdekeltségei között tartják számon a Flyerzt, amely korábban a szórakozóhelyek programjait ajánló lapként működött, manapság viszont fesztiválok szervezésébe is bekapcsolódik és nyitott a street food felé. A Flyerz egyik illetékese, Radics Tibor szerint az új területeken mozgolódó programajánlóhoz Vizoviczki Lászlónak már nincs köze, ám a cégnyilvántartás adatai elvezetnek hozzá. Árulkodó jel lehet az is, hogy a Flyerz új kiadója, a Car-Cool Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Hirsch Imre az üzletember testőre volt, feladatai között szerepelt a debreceni szórakozóhelyek felügyelte, és több Vizó-cégben viselt tisztséget.

https://atlatszo.hu/2016/06/20/egykori-testorehez-kerult-vizoviczki-programajanlo-magazinja-a-flyerz/

 

BELÉPETT A TÉVÉBE A FRANCIA RIPORTERNŐ AZ ÉLŐ MŰSOR KÖZBEN

 

Dimenziókapu nyílt a francia tévé élő adásában

Úristen, mi történik a franciáknál, kiáltottunk fel!

 

http://index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/06/19/az_eb_10._napja_a_magyarok_mar_csak_egy_kavet_kernek/dimenziokapu_nyilt_a_francia_teve_elo_adasaban/

Nagy a baj a MÁV-nál a szakszervezet szerint

 

Nem kaptak béremelést, ezért folyamatosan hagyják el a MÁV-ot a szakértők, mérnökök, a közép- és felsővezetők. A helyzeten pedig az sem segít, hogy a társaság mindössze pár tízezer forintos gyorssegéllyel próbálja maradásra bírni őket - közölte a Vasutasok Szakszervezete. 

A szakszervezet közleményében az "eseti tűzoltás, a lyukak átmeneti foltozgatása helyett az alapbérek megfelelő rendezését és a sokszor hangoztatott életpályamodell azonnali kidolgozását követeli".

 

http://index.hu/gazdasag/2016/06/20/nagy_a_baj_a_mav-nal_a_szakszervezet_szerint/

Garancsi is beszállt a kaszinóbizniszbe

 

Eddig csak sajtóinformáció volt, most viszont már biztossá vált, hogy Garancsi István a soproni kaszinó egyik tulajdonosa lett, mégpedig a fociklubján keresztül - tudta meg az mfor.hu.

 

http://mfor.hu/cikkek/127813.html

A bíróság szembesíteni fogja Rogán Antalt Portik Tamással

 

Juhász Péter : a bíróság újra beidézi Rogán Antalt, neki pedig meg kell jelennie. Mi megidéztetjük Portikot arra a tárgyalásra is, hogy megtörténjen a szembesítés. Így fog továbbhaladni az ügy. Már apénteki tárgyalás is elegendő ahhoz, hogy politikai véleményként joggal állíthassam: bűnözőkkel üzletelt, hiszen rengeteg erre utaló adat van. Ha tényekre alapozom a véleményemet, nem vagyok számon kérhető. Rogán ügyvédei beidéztek rendőr tanúkat, ami eléggé érdekes, mert a Portik elfogását vezető parancsnokot kérték föl tanúnak, illetve a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak azon tagját, aki az állítások szerint vezette a Portik elleni titkos adatgyűjtést.

Honnan tudhattak róluk?

Ez a nagy kérdés. Azt, hogy ki ez a két személy, senki semmilyen módon nem tudhatta meg, csak akkor, hogy ha bűncselekményt követnek el, ezt minősített adattal való visszaélésnek hívják. Az, hogy ki vezet egy titkos nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül, nem lehet megtudni másként. Emiatt megintcsak bizonyítottnak látom, hogy Rogán Antal bűnözőkkel üzletel.

 

http://nol.hu/belfold/juhasz-peter-teljesen-nyilvanvalo-hogy-rogan-hazudott-1620331

Minden tányérban ott van a világ leggyűlöltebb cége

 

A Monsanto uralja a világpiacot az eladott génmódosított vetőmagok és a cégek ellen szervezett tüntetések területén is, a cég termékei pedig már most is majdnem minden falat ételben ott vannak így vagy úgy. A Monsanto szimbóluma a génmódosított növényeket és az ezekre szánt vegyszereket áruló piacnak, amit 6 cég ural, és amik egymást bekebelezve lassan egy, az egész élelmiszerpiacot lefedő cégóriássá olvadhatnak össze.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/06/20/monsanto_gmo_magok/

Milliárdos kártérítést követel a Ligettől és a fővárostól a Pecsa

 

Kártérítési pert indított a Városliget Zrt. és a fővárosi önkormányzat ellen a Petőfi Csarnok korábbi bérlője a bérleti szerződés idő előtti felmondása miatt.

A Petőfi Csarnokot az elmúlt három évben üzemeltető Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. összesen több mint egymilliárd forintnyi kártérítést követel a bérleti szerződés idő előtti felbontása miatt. A cég a Városliget Zrt.-től 898,2, a fővárosi önkormányzattól 192 millió forintot követel - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, az ügyben eddig egy tárgyalást tartottak, amelyen a bíróság a kereset pontosítására kérte a Cortina Service Kft.-t, a főváros pedig ellenkérelmet nyújtott be

 

http://index.hu/kultur/2016/06/20/milliardos_karteritest_kovetel_a_varosligettol_a_pecsa/

 

TARTASSUK BE A TÖRVÉNYEINKET!

Földi László Magyar Idők

Miközben fokozzuk védelmünket, fokozzuk a kihívást is, lassan az elháríthatatlan mértékig. Elsősorban félreértett vagy szándékosan félremagyarázott humanitárius kötelességeink okán.

zt gondoltuk, hogy az Európai Unió a demokratikus nemzetek szövetsége. Tévedtünk. Ha most más utas (titkos diplomáciai) táviratot kellene küldenem haza Magyarországra Brüsszelből, ezt írnám benne: az EU önkénnyel irányított országok összessége, ahol egyes uniós vezetők lebontani igyekeznek a népakaratot. Biztonsági értelemben a demokrácia ugyanis a törvényesség által biztosított rendet jelenti. Olyan világot, ahol a személyi szabadság záloga és feltétele a törvények tisztelete, betartása. Mert ennek gyakorlata garantálja, hogy mindenki biztos lehet abban, más is betartja a szabályokat, legyenek azok írottak – azaz törvények – vagy „csak” szokásjogalapúak. Ahol rend uralkodik, ott a biztonság prioritást élvez, éppen azért, hogy a rend sokáig fenn is maradhasson. Az emberek harmonikus, békés együttélését kizárólag ezen feltételekkel lehet garantálni.

Aki nem tartja be a törvényeket, tudatosan kijátszva vagy nem ismerve azokat, nem csupán bűnt követ el, hanem filozófiai értelemben elutasítja a demokráciát is.

 

Az Európára zúduló, messziről – alapvetően a despotizmusra épülő társadalmakból – érkező tömeg tiszteletlensége a törvényeinkkel szemben nem spontán élethelyzet. 

 

http://magyaridok.hu/kulfold/tartassuk-be-a-torvenyeinket-757018/

“Nem gondoltuk, hogy vannak olyan hülyék, hogy kilépnek az EU-ból”

 

Hitetlenkednek a kint élő magyarok az unióból kilépni vágyó britek elszántságán és növekvő arányán, közülük sokan bolondnak vagy szörnyen tájékozatlannak tekintik a távozni vágyókat. A legtöbben nem tartanak munkájuk elvesztésétől, az összerogyó fonttól és a megugró inflációtól viszont nagyon. A kint tanuló magyar diákok és a kiáramló egészségügyi dolgozók járhatnak a legrosszabbul.

 

http://hvg.hu/itthon/20160620_nem_gondoltuk_hogy_vannak_olyan_hulyek_hogy_kilepnek_az_eubol

Seres: Orbán, a Népszabadság és a szabad piac

 

Ha Pecina el akarná adni a lapjait, akkor a miniszterelnök alatti szinttel kár is lenne próbálkoznia. Vélemény.

Sok van mi csodálatos, de Lázár Jánosnál nincs semmi csodálatosabb. A kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter határozottan cáfolta, hogy a Népszabadság tulajdonosa találkozót kért volna főnökétől a lap eladásáról, éspedig ily módon: a Népszabadság ügye "nem szerepel a kormány munkarendjében, nem hiszem, hogy a miniszterelnök ilyen kérdésekkel foglalkozna."

De állj, mit is cáfolt ezzel Lázár János? A Népszava kérdése ugyanis nem úgy szólt, hogy a kormány bármilyen okból napirendre tűzi-e az ország mértékadó napilapjának megvételét vagy más, ezzel összefüggő problematikát, hanem azt, igaz-e, hogy Heinrich Pecina találkozót kért Orbán Viktortól az ügyben. Ettől a választól még akár lehetett is, vagy a közeljövőben létrejöhet egy Orbán-Pecina meeting, a cáfolatot ugyanis erősen hitelteleníti a "nem hiszem"-mel kezdődő félmondat. Meg ez is:

Ez egy szabad piac, mindenki azt csinál, amit akar, nem kívánunk ebben állást foglalni sem. Nincs kormányzati álláspont a magyar médiapiac jövőjéről.

Nem a mai Magyarországon él az, aki nem vágná rá azonnal Habony Árpád vagy Mészáros Lőrinc nevét arra a kérdésre, kik lehetnek potenciális vevői a Népszabadságot is magában foglaló médiacsomagnak. És ez csak azért van, mert a magyar piac szabad, ahol mindenki azt csinál, amit akar. A 168 óra úgy tudja, a miniszterelnök kedvenc gázszerelő-polgármestere nemcsak hogy érdeklődik a Mediaworks iránt, de már folynak is a deal előkészületei, még szerencse, hogy nincs kormányzati álláspont a magyar médiapiac jövőjéről. Ugyancsak a hetilap tudta meg, hogy Simicska Lajos viszont az Index-szel vigasztalódhat, merthogy "komoly opciós szerződése van" a vásárlásra; na most ilyenje volt ugye a TV2-re is, azóta is bíróságilag várjuk ezen jog érvényesítését.

http://hvg.hu/itthon/20160620_Seres_Orban_Nepszabadsag_szabad_piac

 

„Nem csinálunk hülyét magunkból” – Bárándy Gergely a Mandinernek

 

„A Kereszténydemokrata Néppárt erőszakosan helyzetbe akarja hozni a keresztényeket” – mondja Bárándy Gergely, az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának alelnöke az egyházügyi törvény vitáiról a Mandinernek. A magát katolikusnak valló MSZP-s politikus elárulja, mi van a szocialisták hívő tagozatával, miben nem ért egyet Gyurcsánnyal, valamint arról is beszél, hogy kétharmad hiányában a Fidesznek meg kell barátkoznia a kompromisszum fogalmával. Interjúnk.

 

http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160617_barandy_gergely_interju_nem_csinalunk_hulyet_magunkbol

 

Hová tart a katolikus egyház?

Bencsik Gábor

A Vatikán felbolydult méhkas. Papok vitatkoznak egymással, konzervatívok liberálisokkal, heves vérűek békésekkel – a pápáról. Van-e még ideje a katolikus egyháznak?

Felbolydult a világ, és a katolikus egyháznak erre reagálnia kell. Annak legmegbízhatóbb módja pedig a zsinat. De Ferenc valószínűleg nem hiszi, hogy még elég ideje van egy zsinat megrendezésére. Hiszen annak csak az előkészületei is éveket vesznek igénybe. Testületek kellenek és tanulmányok, előkészítő tanácskozások százai, folyóirati polémiák – jó ha öt év elég a meghirdetéstől a megnyitó szentmiséig. Úgy hírlik, hogy Ferencnek nincs ennyi ideje. És vajon a katolikus egyháznak van-e?

Ez a turbulencia építhet is, de rombolhat is. Régóta nem tapasztalt bölcsességre van szükség. Még a mi életünkben sok minden eldőlhet.

http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160613_bencsik_gabor_hova_tart_a_katolikus_egyhaz

Tulajdonképpen mit üzenünk Brüsszelnek?

Dévényi István Heti Válasz

Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap az MTI-nek kiemelte, hogy Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága azért fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg. A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, azonban mostani "pro-európai hozzáállása" is jól mutatja, hogy elszántan és szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sok esetben másként is képzeli el a kontinens jövőjét - fejtette ki a kormányszóvivő.

Szerintem ez is megérne idehaza egy óriásplakát-kampányt.

http://valasz.hu/itthon/tulajdonkeppen-mit-uzenunk-brusszelnek-119172

Iratokat hordtak el az V. kerületi Fidesz-irodából – rendőrök sehol

 

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a belvárosi Fidesz-irodánál kapta videóra, hogy egy autóba megállás nélkül pakolnak különböző iratokat. A dolog azért különösen érdekes, mert ez az az iroda, ahol Portik Tamás állítása szerintátadott 10 millió forintot Rogán Antalnak.

Menekítik a bizonyítékokat, a rendőrség meg sehol? Juhász Péter bement az irodába, és megpróbálta szóra bírni az ott tartózkodó személyt.

 

http://propeller.hu/itthon/3225798-iratokat-hordtak-el-keruleti-fidesz-irodabol-rendorok-sehol

 

Matolcsyék alapítványai a Fradi-pálya mellett vásárolhatnak újabb ingatlanokat

 

Magyar Telekom 2018-ra a ferencvárosi stadion melletti telkeken megépülő új székházát is megvehetik az MNB-alapítványai, esetleg a mostanit és további két budapesti irodaépületét – értesült a Világgazdaság. Az eladó a Wallis-csoport ingatlanfejlesztő cége, a Wing Zrt. lenne, amellyel az alapítványok épp a napokban állapodtak meg négy ingatlan megvásárlásáról. A Wing építi fel ugyanis a Telekom új székházát, melybe a két cég által kötött adásvételi előszerződés alapján 2018 második felében költözhet be. Ezzel hatályosulhat az adásvétel. Ezt követően adja az új székházat a Wing hosszú távú bérletbe a távközlési cégnek, ezzel egyidejűleg pedig megveszi tőle annak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő ingatlanját, köztük a Krisztina körúti székházat is.

 

http://www.vg.hu/penzugy/a-fradi-palya-mellett-vasarolhatnak-be-matolcsyek-alapitvanyai-471519

Rogán Antal, a nagy túlélő

Szokás úgy tekinteni az Orbán-kormány propaganda miniszterére, a Fidesz volt frakcióvezetőjére, Budapest belvárosának a polgármesterére, Orbán egykori felfedezettjére, mint a nagy túlélőre. Rogán Antal ugyanis sok-sok hibát elkövetett pályafutása során, ám eddig mégsem került a süllyesztőbe.

Írta: Dési János

Szokás úgy tekinteni az Orbán-kormány propaganda miniszterére, a Fidesz volt frakcióvezetőjére, Budapest belvárosának a polgármesterére, Orbán egykori felfedezettjére, mint a nagy túlélőre. Rogán Antal ugyanis sok-sok hibát elkövetett pályafutása során, ám eddig mégsem került a süllyesztőbe.

A bukásokból most csak példálózó jelleggel néhány, a többi a Magyar szürke 48 árnyalata című könyvemben szerepel. Persze mindezek a botrányok hol vannak a mostani Portik féle ügytől, amikor egy súlyos bűnökért elítélt azt állítja, személyesen vitt Rogánnak pénzt, hogy elintézzen ügyeket nekik!
De vissza a múltba. 

A legutóbbi időkben azt tapasztaljuk, hogy Juhász Péter kerületi önkormányzati képviselő sorra hozza elő azokat a zavaros ingatlanügyeket, melyek nagyrészt még Rogán polgármestersége alatt történtek. A képlet egyszerű. Bennfentesek a valódi árnál jóval olcsóbban juthatnak értékes ingatlanokhoz, melyből óriási vagyonok keletkeznek.
Akadnak, akik ezen ügyből vezetik le a Rogán- család nem titkolt gazdagodását, a gyorsan növő Pasa parki ingatlant, a szemmel látható rongyrázást. Az pedig majd kiderül, mindez megtöri e a lendületes karriert, vagy ez sem árt neki.

http://szabadnefeledd.hu/2016/06/19/rogan-antal-nagy-tulelo/

 

Orbán döntött: a kormány 1,9 milliárdot szán a fővárosi kispályák felújítására

A  FourFourTwo magazin beszámolója szerint a szombati Magyarország-Izland Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt abban állapodott meg Orbán Viktor és Csányi Sándor, hogy

a magyar kormány 1,9 milliárd forintot biztosít a jövőben a fővárosi kispályák és alacsony osztályú egyesületek sporttelepeinek felújítására, újjáépítésére.

A marseille-i megállapodásról Orbán Viktor a Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett ebéden számolt be a futball Eb-ről tudósító magyar újságíróknak. (MTI)

http://444.hu/2016/06/20/orban-dontott-a-kormany-19-milliardot-szan-a-fovarosi-kispalyak-felujitasara

 

Kik ezek az Európát megdöbbentő magyar náci szurkolók?

A normális szurkolóknak, amilyen mondjuk én is vagyok, két lehetőségük maradt: vagy nem jártak többet, vagy  megszokták, hogy egy magyar meccs természetes része a cigányozás-büdösrománozás-mocskoszsidózás. Saját magamon tapasztalom, hogy milyen perverz eredménnyel jár a sok éves rosszhoz szoktatás: azóta, hogy az MLSZ kiüldözte az ultrákat a stadionokból, és megszűnt minden hangulat, nekem néha már egyenesen hiányoznak a szélsőségesek, olyan alapon, hogy ők legalább szurkoltak.

Merthogy a mostani MLSZ-vezetés, illetve Kubatov Gábor ultrából lett Fradi-elnök - részben nem is direkt, hanem bénaságból - pár éve olyant húztak, amilyent előttük soha senki, mióta én meccsre járok: sikeresen kiszorították szinte az összes ultrát a stadionokból. Kubatov erővel, tudatosan és vénaszkennerrel, az MLSZ meg a szurkolói kártya szerencsétlen bevezetésével. Ez utóbbi ugyanis minden rendes szurkolót is aránytalanül megszívatott, extrém akadályversennyé változtatva egy sima jegyvásárlást, joggal vérig sértette a nem náci ultrákat, de meglett az a járulékos hatása, hogy a szélsőséges keménymagok megsértődtek és távol maradtak az Nb1-től.

Aki nem jár mecsre, el sem tudja képzelni a változást. 

http://444.hu/2016/06/20/kik-ezek-az-europat-megdobbento-magyar-naci-szurkolok

 

Orbán nagyapa lett: Tiborcz Alíz rengeteg hajjal és 3300 grammal született

 

gy budapestin kórházban hagyományos úton jött világra Tiborcz Alíz.

A baba és az anyuka is jól vannak, a miniszterelnöki unoka rengeteg hajjal és 3300 grammal született, írja a Blikk. A lap korábban arról számolt be, hogy a Tiborcz Istvánék birtokára Tükröspusztára költöznek és ott rendezkednek be az újszülöttel.

http://444.hu/2016/06/20/orban-nagyapa-lett-tiborcz-aliz-rengeteg-hajjal-es-3300-grammal-szuletett

 

Ne olvassa el, ha van gyereke, vagy ismer gyerekeket

 

·         Elutaztunk a török-szír határra, hogy lássuk, hogyan tudta megállítani a menekülteket Törökország.

·         De váratlanul olyan személyes történetbe futottunk bele, hogy örültünk, ülve beszélgetünk interjúalanyainkkal.

·         A szír család sztorija megmutatja, hogy néz ki a menekültválság, ha nem Európa irányából nézzük.

·         Ma, június 20-án van a menekültek világnapja.

 

http://index.hu/kulfold/2016/06/20/sziria_torokorszag_menekules_csalad_aleppo/

 

MÉG KI SEM KAPTAK, MÁR BEMUTATKOZTAK A DRUKKEREK

Az Európa-bajnokságon ott van a fél magyar kormány, Orbánnal az élen, de még egy szót sem hallottunk arról, vagy nem elég hangosan, hogy hallható legyen, hogy a magyar szurkolók kerüljék a rendbontást, és ne úgy szurkoljanak a Magyarország feliratú pólóban, ahogy Göring köszönntötte Hitlert.

 

https://nepszava.us/blogs/news/meg-ki-sem-kaptak-de-mar-bemutatkoztak-a-drukkerek

 

szerző Amerikai Népszava June 20, 2016

ORBÁN MEGNEHEZÍTETTE A BRITEK JÓ DÖNTÉSÉT

 Orbán, aki nagyon kényes arra, hogy senki ne szóljon bele abba, amit ő csinál, aki üzen Brüsszelnek népszavazással, most meg akarja mondani a briteknek, hogy mit tegyenek. Mondhatna véleményt egy interjúban, de a londoni sajtó nem kérdezi, nem számít a véleménye. Mondhatná az angol miniszterelnöknek, de mikor és hol?

Ezzel szemben a hivatalos utat megkerülve, Orbán közvetlenül a néphez fordul, még jó, hogy nem csinál a briteknek is "nemzeti konzultációt". Budapestről beleszól abba, hogy mit csináljanak. Hirdetésekben teszi közzé, hogy „A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet”.

Micsoda? Az Európai Unió ellen harcoló Orbán, aki Brüsszelt Moszkvához hasonlítja, büszke arra, hogy az Európai Unió tagja lehet? 

https://nepszava.us/blogs/news/orban-megnehezitette-a-britek-jo-donteset

 

Az összeesküvés-elméletek országa vagyunk: minden negyedik magyar hisz a chemtrail-ben!!!!

 

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatást június 10 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével. Az embereket különböző összeesküvés-elméletekről kérdezték és a válaszok

 

http://444.hu/2016/06/20/az-osszeeskuves-elmeletek-orszaga-vagyunk-minden-negyedik-magyar-hisz-a-chemtrail-ben4

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.