2016, június 20 - 07:05 Sajtószemle

Újabb hírek érkeztek Kulka Jánosról, akit április 12-én szállítottak kórházba agyvérzés miatt. A színész a vártnál gyorsabban gyógyult, ezt bizonyítja a Bors egyik olvasóriporterének beszámolója is, aki Budán látta kutyát sétáltatni a művészurat. A szemfüles olvasó szerint a színész kifejezetten jó bőrben volt, csak a" szeme csillogása nem volt olyan erős, mint régen".

 

http://nepszava.hu/cikk/1097439-friss-hirek-kulka-janosrol

 

 

Vizsgálatot indít az EU a felcsúti kisvasút miatt

 

Na, most már tényleg üzenni kéne Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!

Telegraph cikke szerint az EU is vizsgálódik a felcsúti kisvasút körül, mert felmerült, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurónyi uniós forrást, amiből a kisvasutat építették. Az uniós eljárás Jávor Benedek bejelentésére indul, aki szerint abszurd, hogy a vasút Orbán gyerekkori falujától Orbán másik fontos gyerekkori falujáig megy.

Az utasok viszont nem nagyon használják, mert szerintük „a semmiből megy a semmibe”.

http://444.hu/2016/06/19/vizsgalatot-indit-az-eu-a-felcsuti-kisvasut-miatt/

Dzsudzsák sportszerű biztatást kér a magyar drukkerektől

Az MLSZ ugyanakkor emlékeztet rá, hogy Dzsudzsák Balázs csapatkapitánynak a meccs végén, az egyenlítő gól után meg kellett nyugtatnia a felfokozott hangulatban lévő drukkereket, hiszen többen be akartak mászni a pályára, és előkerült egy pirotechnikai eszköz is, amit valaki a gyepszőnyegre hajított. Tudva, hogy az európai szövetség (UEFA) nagyon szigorúan bünteti a csapatot a hasonló rendbontásokért, Dzsudzsák azonnal odarohant a közönséghez, hogy megnyugtassa, és további sportszerű szurkolásra buzdítsa a tömeget.

http://444.hu/2016/06/19/dzsudzsak-sportszeru-biztatast-ker-a-magyar-drukkerektol

Miért kellett megbasznia az anyját annyi izlandi cigánynak Budapesten?

Balzsamos koraeste volt, ott álltunk öten a Szabadság téri fák alatt: Fülike Imola retiküljéből bámult kifelé - ő ugyanis törpetacskó, ellentétben Mirikével (12) és Borisszal (14) , akik embergyerekek, de mindannyian úgy forgatták a fejüket, mint három bagoly. Két túlméretezett meg egy apró szőrös. A teret ugyanis körülöttünk többezer boldog, izgatott, nagyon büszke és kicsit részeg éneklő ember töltötte meg, zászlókkal, füstgyertyákkal, arc- meg testfestéssel, miközben a hatalmas kivetítőn a magyar fociválogatott olyan elszántsággal küzdött, amilyennek én még sohasem láttam, pedig a kilencvenes évek óta élőben láttam a legtöbb meccsüket. Tényleg olyan volt minden, mint egy álomban.

Egy olyan álomban, ahol néha speciel nem azt skandálják teli tüdőből, hogy Ria, ria, Hungária, vagy Ki a jobb - magyarok, hanem azt, hogy Izlandi cigányok, basszátok az anyátok.

Furcsa érzés volt nagyon. Leginkább azért, mert nem ez az ocsmányság volt a jellemző az egész népünnepélyre. Mégis, az általános büszkeség, boldogság és jó hangulat ellenére a magyar fociünnepnek természetes része volt, hogy amint az orosz bíró befújta ellenünk a tizenegyest, többszáz-többezer torokból ez harsanjon felül. Na meg persze rögtön utána a Ki nem ugrál, büdös román, hej, hej. Ami lefújás után is népszerű sláger maradt.

http://444.hu/2016/06/19/miert-kellett-megbasznia-az-anyjat-annyi-izlandi-ciganynak-budapesten

Orbán Viktor így üzent a magyaroknak a foci Eb-ről (Fotó)

Orbán Viktor a magyar-izland meccs után a foci Eb marseille-i helyszínén készített képet a szurkolók gyűrűjében, amit aztán meg is osztott Facebook-oldalán, egy rövid üzenettel megtoldva.

Most kell szerénynek lenni! - üzente a magyaroknak Orbán Viktor a képaláírásban, talán a mérkőzés előtti kisebb balhéra utalva, amit az ultrák gerjesztettek a marseille-i stadionban, miután rossz szektorba küldték őket, és ők a kordont áttörve csatlakoztak a többi magyar szurkolóhoz. Előtte piros-fehér-zöld színekben pompáztak a franciaországi város utcái is, amikor magyar szurkolók ezrei vonultak a mérkőzésre. A látványos akcióról még a külföldi sajtó is beszámolt.

http://nepszava.hu/cikk/1097432-orban-viktor-igy-uzent-a-magyaroknak-a-foci-eb-rol-foto

 

HAT MAGYAR SZURKOLÓT ŐRIZETBE VETTEK MARSEILLE-BEN

MTI

Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország-Izland mérkőzése alatt a marseille-i stadionban történt incidenseket követően – közölte vasárnap a dél-franciaországi város rendőrsége.

http://magyaridok.hu/sport/hat-magyar-szurkolot-orizetbe-vettek-marseille-ben-765088/

Náci karlendítés miatt kerülhetnek bajba magyar ultrák

Akár büntetőeljárás is indulhat a fekete ruhás magyar drukkerek ellen az rasszizmusellenes törvények megsértése miatt Franciaországban, amiért börtönbüntetést is lehet kapni. A francia rendőrség ijesztőnek találta a magyar ultrákról készült szombati fotókat. Az UEFA is vizsgálódik a magyar rendbontások miatt.

A francia rendőrség vizsgálatot indított magyar ultrák ellen, akik náci karlendítéssel üdvözölték egymást a Magyarország-Izland meccs előtt - írja a brit Mirror.

http://hvg.hu/sport/20160619_Naci_karlendites_miatt_kerulhetnek_bajba_magyar_ultrak

FÉLELMETES, AMIT A MAGYAR SZURKOLÓK MŰVELTEK

Videók

http://vs.hu/sport/osszes/felelmetes-amit-a-magyar-szurkolok-muveltek-0618#!s67

Tomboló öröm Budapest szívében - így ünnepeltek a szurkolók

http://www.blikk.hu/galeria/tombolo-orom-budapest-sziveben-igy-unnepeltek-a-szurkolok/devsgzn

Újabb eljárást indított az UEFA a magyarok miatt

 

Kiborult az oroszbarát oldal magyar adminja a bírózás miatt. Magyarok autóit törték fel. Megtaláltuk Nagy Ádám bemutatkozóvideóját, és megszólalt Az éjjel soha nem ér véget.

 

http://index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/06/19/az_eb_10._napja_a_magyarok_mar_csak_egy_kavet_kernek/

Botrány! Lenácizta a magyar szurkolókat az angol sajtó

London – Az angolok városokat rombolnak, más szurkolókkal verekednek, de szerintük a magyarok a nácik.

 

http://www.blikk.hu/sport/foci-eb-2016/botrany-lenacizta-a-magyar-szurkolokat-az-angol-sajto/hmqymdc

A világhírű kutató módszerével megérthetők a magyar oligarchacserék

 

A hálózatkutatás hatásos eszközt ad a korrupcióval, a terrorizmussal és a járványokkal szembeni harchoz is – állítja az új tudományág úttörőjének számító Barabási Albert-László.

 

http://hvg.hu/itthon/201625__barabasi_albertlaszlo__halozatkutatas__pezsges__behalozva

 

Így lett kegyvesztett Simicska Lajos után Spéder Zoltán is

 Az Orbán család érintettsége is szükséges volt ahhoz, hogy a kormányfő kilövési engedélyt adjon Spéder Zoltánra. A milliárdos üzletember, aki eddig kormányzati hátszéllel építette birodalmát, egy csapásra ellenséggé vált.

Ezúttal pechje volt Spéder Zoltánnak: túl sok minden jött össze egyszerre. Nem elég, hogy bankjának, az FHB-nak évek óta milliárdos veszteségekről kellett magyarázkodnia, még az államnak is lóg egy rakás pénzzel, és a firkászoknak is pont most kellett előrukkolniuk egy kényes sztorival. Spéder internetes hírportálja, az Index írt arról, hogy a sportsérülése után spirituális útra tért Orbán fiút a terrorelhárítás hozta haza Ugandából. Egy rendes plebejus családban ilyen nem fordulhat elő. Következésképp ez nem is történt meg. Legalábbis ezt deklarálta a TEK, az újságíró pedig „közös megegyezéssel” vállalta a következményeket. Ez volt az a pillanat, amikor többen ráéreztek: most érdemes támadásba lendülniük Spéder ellen.

Az üzletember a rendszerváltás környékén egy borsodi faluból érkezett a Rajk-kollégisták fideszes körébe. Bankárrá Csányi Sándor OTP-jében avanzsált, és egy évtized kellett ahhoz, hogy önállósuljon, és Csányival egy szintre pozicionálja magát. Az általa vezetett és részben tulajdonolt FHB Jelzálogbank azonban az utóbbi években gyakorlatilag folyamatosan pénzszűkében volt. Ezért Spéder és FHB-s bankártársai zseniális tervet fundáltak ki.

http://hvg.hu/itthon/201625__speder_zoltan__leszamolas__junius_idusa__apak_keresztje

Fogy a levegő, Rogán!Szerintem gyere haza és állj oda a bíróság elé

Az megvan, hogy tegnap egy – minden más mellett – gyilkosságért elítélt, a magyar alvilág krémjéhez tartozó bűnöző mesélt arról, hogyan üzletelt Orbán bizalmas propagandistájával néhány évvel ezelőtt? Pont tegnap írtam róla: a főszerepekben Portik Tamás bűnöző és Rogán Antal a dübörgő kormányzati nagyotmondásért felelős bűnöző-gyanús egyén. A közéleti, szappanoperának álcázott akciófilm folytatódik.

 

http://kolozsvaros.com/2016/06/18/fogy-a-levego-rogan-szerintem-gyere-haza-es-allj-oda-a-birosag-ele/

 

Feljelentés Portik „tízmilliós vallomása” miatt

 

A Portik Tamás múlt heti bírósági vallomásáról készült sajtóbeszámolók alapján hivatali vesztegetés elfogadása gyanúja miatt feljelentést tett egy magánszemély, a feljelentéseiről ismertté vált Tényi István. Noha a férfi ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a tudósításokból pontosan tudható, hogy a több gyilkosság felbujtójaként többszörösen – részben már jogerősen – elítélt Portik Tamás tanúként azt mondta pénteken egy tárgyaláson: tízmillió forintot adott át Rogán Antalnak egy ingatlanügy elintézéséért.

Tényi nem említett nevet, de azért más módon orientálta a hatóságokat. Feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek címezte: ott csak mentelmi joggal védett politikusok, bírók és ügyészek ügyében járnak el. Portik vallomásában csak egy ilyen személyt említett név szerint: Rogán Antalt.

http://nol.hu/belfold/feljelentes-a-tizmillio-miatt-1620281

 

Trump: Faji alapú bűnügyi nyilvántartás kell

 

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump szerint a bűnüldöző szerveknek származás szerinti szigorú nyilvántartást kellene vezetniük, a bűnmegelőzés eszközeként, írja az MTI.

A republikánus elnökjelöltségre pályázó üzletember a vezető amerikai televíziók szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorainak egyikében, a CBS televízió "Szemben a nemzettel" című műsorában fejtette ki álláspontját, telefonon adott interjúban.

 

http://index.hu/kulfold/2016/06/19/trump_faji_alapu_bunugyi_nyilvantartas_kell/

Magyar pszichó

György Zsombor, Magyar Nemzet

 

Jellemző, hogy csaknem valamennyi hazai hírportál az „Újranyitná a kormány Lipótmezőt”, „Újra megnyitja kapuit az OPNI” és hasonló címekkel tálalta azt a nyilvánosságra került kormányzati javaslatot, amely az új fővárosi egészségügyi centrumokról szól. Ám az igazság minden részletét sem a központi munkaanyag, sem kommentárjai nem bontották ki, az viszont látszik, mi kelti fel leginkább a hírszerkesztő kollégák érdeklődését. És alighanem az olvasókét is.

A „diliház” 2007-ben – emlékszünk e gyászos időszakra – bezárt, pedig igény az volna rá. Tudom, engem is kezeltek ott.

A neurológián, könyöksérüléssel.

Lévén az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) az imént használt megnevezés (ti. a „diliház”) ellenére nemcsak elmebetegek gyógyintézménye volt, működött ott nemzetközi hírű stroke-központ, kezeltek sportsérülteket éppúgy, mint táplálkozási zavarral küzdőket és depressziósokat. Ez a múlt.

Az intézmény esetlegesen létrejövő utódjáról nincs sok információ, az illetékes tárca vezetői sem bizonyulnak egyelőre közlékenynek, ami nem túl kedvező jel. Annyit lehet tudni vagy sejteni a hírek alapján, hogy demens, szellemi leépülésben szenvedő betegeket ápolnának a régi-új kórházban. Ám hogy pontosan hol, mikortól, milyen szakembergárdával, nem világos. 

http://mno.hu/magazinpublicisztika/magyar-pszicho-1347745

Bérnővérek mentik meg az egészségügyet?

Bérnővérek, akik a külföldre menekülés helyett még hazai kórházak között ingáznak – Drámai ügyelet

Évente átlagban ötszáz magyar ápoló mond fel, és vállal szakmunkát külföldön. A pályaelhagyók számát megbecsülni sem lehet. Most még a havonta négyszáz órát dolgozó, kórházról kórházra ingázó bérnővéreknek köszönhető, hogy nem omlott össze a rendszer. Utolsó utáni pillanatban jött a kormányzati ígéret az egészségügyben dolgozók béremeléséről: ha nincs érdemi változás, rövidesen tényleg alig maradhat itthon szakszemélyzet, olyan elhivatott szakember, aki infúziót köt be, etet, mosdat, ágytálat cserél.

– Mennyiért csinálja? – kérdezem a fiatalabbtól, akit divatos pólója és fazonra nyírt haja alapján inkább el tudnék képzelni egy BMW volánjánál ülve, amint lányokat vizslat.

– Exitenként háromszáz bruttó a fejpénz. Minimálbér ügyeletekkel, ügyeleti pótlékkal; túlórával összejöhet a nettó száznegyvenezer forint.

http://mno.hu/hetvegimagazin/berapolok-mentik-meg-az-egeszsegugyet-1347697

 

Csőbe akarták húzni Lázárt?

Talán csőbe akarta húzni Lázár Jánost a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hiszen Orbán Viktor legfőbb bizalmasát, s kancelláriaminiszterét - úgy tűnik - nem tájékoztatták megfelelően a Nagy-Britannia uniós tagságát érintő népszavazás ügyében kialakított magyar álláspontról. Az újabb kommunikációs zavart a hivatalosan propagandaminisztériumi apparátusba tartozó Kovács Zoltán kormányszóvivő sem oldotta fel, így csak egy biztos: Orbán Viktor a jövő héten az EU mellett kampányol.

"Nem kíván semmilyen módon állást foglalni a magyar kormány, hiszen a britek döntését - bármilyen irányba mozdulnak is el - tiszteletben tartja Magyarország". Ezzel a mondattal hárította el Lázár János még csütörtökön, hogy bármilyen módon színt kelljen vallania arról: mi a magyar kormány álláspontja a brit népszavazásról, amely ezen a héten csütörtökön lesz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az esetleges Brexit miatt minket rövidtávon nem terhel intézkedési kényszer, amit a szavába vágó Kovács Zoltán kormányszóvivő is gyorsan megerősített: "a költségvetés tartalékából fedezhető minden olyan lépés, amellyel a döntés kezelhető".

Alig két és fél nappal később Kovács maga erősítette meg, hogy a magyar kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentet meg hétfőn a brit sajtóban.

http://nepszava.hu/cikk/1097484-csobe-akartak-huzni-lazart

 

Simicska már az Index spájzában?

Könnyen elképzelhető, hogy egy korábban megkötött opciós szerződésnek köszönhetően már csak a nagyvállalkozó döntésén múlik, mikor válik ő a tulajdonossá az Indexben - írta az Origo, a portál által megkérdezett jogász szerint ráadásul Simicska Lajos vásárlási opciója érvényesítése nélkül is befolyást gyakorolhat a tulajdonosa révén bajba került portálra. Az állítólagos opciós jog hivatalosan nem jelent meg a céginformációban - eddig.

 

http://nepszava.hu/cikk/1097488-simicska-mar-az-index-spajzaban

 

Mintha egy gengszterfilmet néznék, olyan a Zsolnay története

 

„Mintha egy filmet néznék. Gengszterfilmet. Csak bámulok.” Így beszél a Zsolnay Porcelánmanufaktúra egyik volt dolgozója, amikor arról kérdezem, hogyan élte meg az elmúlt fél évet a gyárban. Pécsen még sokan érzik ugyanígy. Egy felettébb  szövevényes történet szálait próbáljuk meg fölfejteni.

 

http://nol.hu/belfold/kulonosen-torekeny-1620235

Külső támadás alatt a nemzeti érdekeink

Hétértékelő. „Gyengülnek, de maradnak az álcivil politikai mozgalmárok”

Pindroch Tamás Magyar Hírlap 

Csak az örök vesztesek nem tudtak annak örülni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott egyből győzelemmel kezdte szereplését a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon – erről is beszélt lapunknak az előző hét fejleményeit elemezve Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/58791/Kulso_tamadas_alatt_a_nemzeti_erdekeink

Máté T. GyulaGyilkos tanú

Álláspont. Ha a saját ártatlanságodat nem tudod bizonyítani, állítsd be még nálad is nagyobb gazembernek a másik oldalt

Magyar Hírlap

Hiszen az egyszeri esküdt – és kedvező esetben még a bíró is – elhiszi, hogy egy tolvaj tudja a legjobban, ki lop még nála is többet.

Gyurcsány Ferenc évek óta ezt a módszert alkalmazza, és nem idegen a dolog a szocialistáktól sem. A minap Juhász Péter állt be a sorba abban a perben, amelyet Rogán Antal kezdeményezett ellene. Juhász korábban olyan kijelentéseket tett, amelyek szerint a fideszes politikus belvárosi polgármestersége másról sem szólt, mint ingatlanmutyiról. Sőt, azt állította, hogy ebben a buliban benne volt a most „gyilkossági ügyben játszott szerepéért” éppen tizenöt éves büntetését töltő Portik Tamás is. Rogán már számos hasonló pert indított, s rendre „hozta” is őket, legutóbb néhány bulvárlappal szemben.

http://magyarhirlap.hu/cikk/58790/Gyilkos_tanu

 

MÁR FIZETIK AZ ELŐLEGEKET A SZEMÉTSZÁLLÍTÓKNAK

AZ ÖTMILLIÁRD FORINTOT JÚNIUS VÉGÉIG MEGKAPJÁK A KÖZSZOLGÁLTATÓK

Vigh Dániel Magyar Idők

 

Zajlik annak az ötmilliárd forintnak a kifizetése, amelyet 56 közszolgáltató kért előlegként a nemzeti hulladékgazdálkodási társaságtól. Az összeg rendelkezésre áll, június végéig minden kérelmező hozzájut a megítélt pénzhez, mindenhonnan elszállítják a szemetet.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szemet-760795/

 

Kormányfők harangozták be két éve, de sehol sincs a szolnoki citromsavgyár

 

Öt év alatt a többszörösére nőtt a szolnoki citromsavgyár beruházási költsége. Bár létesítését a kínai és a magyar kormányfő együtt hirdette meg, eddig egyetlen kapavágás sem történt.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201625__citromsavgyartas__kinai_szal__allasido__szolnok_fantomja

 

A TANÚ

Kis Ferenc Magyar Idők

 

Juhász Péter Portik Tamást, a magyar alvilág egykori vezérét hívta segítségül, akit első fokon 13 év szabadságvesztésre ítéltek minősített emberölés miatt az Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperében is.

Most kérhettek tőle valamit, mint a Tanú című filmben Pelikán József gátőrtől. És az időközben fegyházban ülő bűnöző megtette: elmesélte a bíróságon azt a teljesen életszerűtlen történetet, hogy ő egy zacskóban adott át 10 millió forintnak megfelelő eurót Rogán Antalnak a belvárosi Fidesz-irodában. 

Nyilvánvaló, hogy az ország első számú bűnözőjének szavai hiteltelenek, bármit is mond, az viszont tény, hogy Portik Tamás kiváló kapcsolatokat ápol és ápolt a baloldallal, nem véletlen, hogy a gyurcsányi titkosszolgálat vezetőivel beszélgetett jobboldali politikusok lejáratásáról, és nem fordítva. Már csak az a kérdés, hogy milyen kapcsolatban állhat Juhász Péter a volt keresztapával.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-tanu-762277/

 

Orbán Viktor is beszáll a brit EU-népszavazási kampányba

 

Újsághirdetésben kampányol a Brexit ellen a magyar kormányfő.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/19/orban_viktor_is_beszall_a_brit_eu-nepszavazasi_kampanyba/

A makrancos britektől tart az egész világ

 

Jön a brexites szavazás, ami beláthatatlanul felforgathatja egész Európát. Mi elfogadtuk a költségvetést, jól kiköltekezik a kormány. Emellett a hirdetéseivel épp átrendezi a médiapiacot, érdekes húzások derültek ki a Quaestor körül, és tart balhé a takarékok körül.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/06/19/hig/

 

Brexit: Kelet-Európát közvetve érné a sokk

A közép- és kelet-európai EU-gazdaságokra nem közvetlenül, hanem elsősorban az euróövezet közvetítésével gyakorolna negatív hatást, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2016/06/19/brexit-kelet-europat-kozvetve-erne-a-sokk/

 

Százezres adósságért hatmilliárdos zárolás

 

Több mint egy évig a Raiffeisen Bank három-, majd hatmilliárd forintos inkasszót helyezett egy egyesület számlájára. A szervezet vezetője nem érti, hogyan lett mínusz hatmilliárd forint a számláján, a pénzintézet pedig banktitkokra hivatkozva nem adott érdemi választ lapunk kérdéseire. A számlát végül megszüntették.

 

http://mno.hu/gazdasag/hatmilliardos-zarolas-szazezer-miatt-1347846

 

Először kutatták a dizájnerdrogok terjedését mélyszegénységben élők között

Egy ideje egyre gyakrabban (de a probléma mértékéhez képest nem elég sokszor) jelennek meg a rendőrségi jelentéseken túlmutató, a probléma társadalmi hatását vizsgáló riportok a kistelepüléseken, vagy városok szegénynegyedeiben rohamosan terjedő dizájnerdrogok világáról. Miközben a jelenséggel már nagyvárosokban is gyakran lehet találkozni, a kutatók eddig nem szenteltek túlzott figyelmet a témának. A tudományos csendet Szécsi Judit és Sik Dorka Esély című folyóiratban megjelent tanulmánya törte meg, mely egy egyetemi kutatás eredményeit foglalja össze.

 

http://video.atlatszo.hu/2016/06/19/eloszor-kutattak-a-dizajnerdrogok-terjedeset-melyszegenysegben-elok-kozott/

 

Vona Gábor előszóval tisztelgett rasszista példaképe előtt

Vona Gábornak a Julius Evola munkásságából összeválogatott kötethez írt méltató előszavát olvasván az egyik középiskolai tanárom legendás szavajárása ugrik be. A tanáromnak az volt a szokása, hogy amikor valakit kihívott felelni, s az illető nem tudta a választ a kérdésre, így biztatta: Egy ilyen szép nagy marha ember, mint Te, hogyhogy nem mer megszólalni? S ha az illető még ekkor is bizonytalankodott, azt is hozzátette: A szép ellen nyugodtan tiltakozhatsz! E pedagógus nyomdokain haladva mondhatnánk Vona Gábornak, hogy az ezoterikus jelző ellen talán valóban felemelheti a szavát. De a jelzett szóval, a fasisztával szemben bajosan. Evola a fasizmus híve, rajongója és propagátora volt. E tényről nem utolsósorban pont a kötetbe szerkesztett, e poszt tárgyát képező írásai tanúskodnak.

 

http://szakirodalom.atlatszo.hu/2016/06/18/vona-gabor-eloszoval-tisztelgett-rasszista-peldakepe-elott/

Kilenc éve hallgat a parlamentben Kubatov Gábor

Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettesnek nem volt semmilyen mondandója a parlamentben a tavaszi ülésszakon, de van olyan fideszes képviselő is, aki 2010 óta nem szólalt meg, Kubatov Gábor pedig – ő 2006 óta képviselő – egyszer beszélt a plenáris ülésen még 2007-ben.

Az előző két ülésszakkal szemben tavasszal nem a szocialista Gúr Nándor, hanem az LMP-s Schmuck Erzsébet beszélt a leghosszabban a parlamentben, a legtöbbször azonban ezúttal is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára fejtette ki véleményét, aki minden tekintetben a ciklus legaktívabb felszólalójává vált. Az elmúlt fél évben tizenegy kormánypárti politikus maradt néma az ülésteremben, köztük Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes is.

 

http://nol.hu/belfold/kilenc-eve-hallgat-a-parlementben-kubatov-gabor-1620225

Bokros: a Fidesz neokommunista párt

A Fidesz gazdaságpolitikája alapján egy neokommunista párt, tehát akár baloldalinak is lehetne nevezni. Utálja a piacot, a kapitalizmust, a befektetőket, a külföldieket – mondta Bokros Lajos a nyugat.hu portálnak adott interjújában.

 

http://nol.hu/belfold/bokros-a-fidesz-neokommunista-part-1620113

 

Orbán politikája „a bűnelkövetésre épül, zsarolással tartja egyben a falkát”

 

Nem rajtam múlik, de lehet, hogy ez az utolsó szárszói találkozó

– mondta a 15. alkalommal megrendezett ellenzéki összejövetel házigazdája, Farkasházy Tivadar a balatoni településen lévő portáján, és azt vizionálta, hogy Mészáros Lőrinc bármikor megveheti ezt a telket is.

 

Juhász Péter sarkosabban fogalmazott. Az Együtt politikusa szerint a Fidesz nettó bűnözőkből álló csoport, célja, hogy elfoglalja az államot. – Ezek bűnözők, nem politizálnak, hanem lopnak. Nincs értelme politikai vitát nyitni, a Fidesz korrupt bagázs, azért nem működnek a dolgok az országban, mert a pénzt ellopják – szögezte le Juhász, aki szerint nyulakkal állunk szemben, akik tigrisnek álcázzák magukat. A tigrispéldára fogékony volt a hallgatóság, egy közbeszóló arra a kérdésre, hogyan lehet vele (már a tigrissel) szakmai vitát folytatni, azt felelte: „Sehogy, le kell lőni”.

Erre energikusan reagált Gulyás Márton polgárjogi aktivista, aki felháborodott, és azt mondta:

erőszakmentesen akarja leváltani a rendszert, az Orbán, takarodj! nála nem cél, hanem eszköz.

 

http://nol.hu/belfold/a-fidesz-korrupt-bagazs-azert-nem-mukodnek-a-dolgok-mert-a-penzt-ellopjak-1620167

 

„Ha taccs­ra vágnak, hazamegyek” – interjú Verebes Istvánnal

 

– Megviselte, hogy önt is kitiltották a köztelevízióból?

–Ugyan, dehogy. Örülök, ha nem kell menni. Ráadásul nem is tiltottak ki, pusztán egyetlen műsorba nem engedtek. Néhány hete ugyanis a Ridikül című adás a barátságról szólt, ahová az egyik barátomat vendégnek hívták. Kérdezték tőle, melyik cimboráját vinné még magával, de amikor engem megnevezett, azt mondták neki, hogy na, őt inkább ne! Annyi baj legyen!

– Akkor csak kitiltották...

 

http://nol.hu/kultura/ha-taccsra-vagnak-hazamegyek-interju-verebes-istvannal-1620199

Megyesi Gusztáv Flórián marad

 

Hogyan lehetséges az, kérdi egy blogger, hogy valaki csak húszéves korára képes elvégezni a nyolc általánost, ám nem sokkal utána már az ELTE Jogtudományi Karán tanul politológiát, sőt, ő maga is ad órákat az egyetemen, ahogyan azt korábbi önéletrajzában állította?

A kérdés abból az apropóból született, hogy – amint arról a Népszabadság is beszámolt a héten – júliusban hosszú hallgatás után újra nyilvánosság elé lép Farkas Flórián, a miniszterelnök romaügyi tanácsadója, s mindjárt egy nemzetközi konferencián tart előadást a hazai cigányság elmúlt öt esztendőben elért felemelkedéséről.

Egyes vélemények szerint már az a tény önmagában, hogy Farkas Flórián egyáltalán még a posztján van, s ha már ott van, meghunyászkodás helyett Magyarországot képviselve még előadást is tart a saját nem létező eredményeiről, kultúrbotrány.

 

http://nol.hu/velemeny/florian-marad-1620083

 

Schóbert Norbert véletlenül megalkotta a kormány mottóját: "A szép kórterem nem kovácsolja össze a népet"

 

Az ország aerobic-edzője és dietetikusa, Schóbert Norbert előbb megosztotta gondolatait a futballról (röviden: őt nem érdekli a foci, de megnézte az osztrák meccs második félidejét, és azóta mindent megértett, hogy miért épül ennyi stadion):

Majd kommentelőként adott tökéletes mottót kormányunknak, ami egy bravúros húzással oszlatja el a rohadó kórházak és az üres stadionok között feszülő ellentmondást:

 

http://444.hu/2016/06/18/schobert-norbert-veletlenul-megalkotta-a-kormany-mottojat-a-szep-korterem-nem-kovacsolja-ossze-a-nepet

Nemzeti tulajdonú bankrendszert és nemzeti tulajdonú médiát szeretne a lengyel kormány

Teljes gázzal robognak előre a Fidesz által kikövezett úton, pedig érdemes megjegyezni, hogy nálunk a nemzeti bankrendszer kiépítése volt az, amivel Spéder Zoltánt bízták meg Orbánék. Azt a Spédert, akit most közellenségnek kiáltott ki a Fidesz vezetése. (FTFT)

 

http://444.hu/2016/06/19/nemzeti-tulajdonu-bankrendszert-es-nemzeti-tulajdonu-mediat-szeretne-a-lengyel-kormany

 

ENYHÜLÉS

Feloldanák a németek az oroszok elleni szankciókat

Németország külügyminisztere szerint amint lényeges előrelépés történik az ukrán–orosz békefolyamatban, el kellene kezdeni fokozatosan feloldani az Oroszországgal szembeni szankciókat, amelyeket az Európai Unió az ukrán válság miatt hozott.

 

http://mno.hu/kulfold/feloldanak-a-nemetek-az-oroszok-elleni-szankciokat-1347962

 

Ekkora pofont kaphat Magyarország

 

Londoni pénzügyi elemzők szerint nem közvetlenül, hanem elsősorban az euróövezet közvetítésével gyakorolna negatív hatást a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokra, ha a brit EU-tagságról csütörtökre kiírt népszavazáson a többség a Brexitre, vagyis a kilépésre voksolna.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ekkora_pofont_kaphat_magyarorszag.616401.html

 

Nem sumákolhat a Matolcsy-gárda

Trükkel próbálta átverni Matolcsy György jegybankelnök Harangozó Tamást, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, aki az MNB vezetőjének magántestőrsége után érdeklődött. Látszólag együttműködők voltak, de végül mégis megtagadták a parlamenti képviselő ellenőrzési jogát. Az adatvédelmi hatóság Harangozónak adott igazat, mindent meg kell mutatniuk a testőröknek.

Évi kétmilliárd forintot meghaladó közpénzből működik a Matolcsy-gárda, azaz az MNB elnökének magántestőrsége. Amint azt a Népszava elsőként közölte: személyes testőrséget működtet a jegybank az elnök, és az alelnökök védelmére. A cég, az MNB Biztonsági Zrt. kizárólag közpénzből működik, amennyiben alapítója, egyetlen fenntartója, bevételi forrása a jegybank. (A kétszázmillióból alapított vállalkozás hamarosan 140 millióért alapított egy másikat, mely az MNB elnökének és helyetteseinek személyi őrzését szolgálja.)

Tényfeltáró cikkünk nyomán Harangozó Tamás Matolcsy Györgyhöz fordult, kérve: tegye lehetővé, hogy bejárja az őrző védő cég területét, betekinthessen a cég legfontosabb irataiba.

http://nepszava.hu/cikk/1097346-nem-sumakolhat-a-matolcsy-garda

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.