2016, július 8 - 06:40 Sajtószemle

Az idén is drukkolhatunk magyaroknak Közép-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválján. A Tiszta szívvelt teltházas vetítéseken, ujjongó nézők előtt játszották Karlovy Varyban, és a rangos amerikai szaklapok kritikusai is oda vannak Till Attila filmjéért. A világpremier után pár nappal úgy tűnik, hogy akár szekciója fődíjat is megnyerheti - jelenti helyszíni tudósítónk.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/riport/filmfesztival/20160706-tiszta-szivvel-till-attila-karlovy-vary-thuroczy-szabolcs.html

 

Orbán átalakítja a kormány működését, két kabinet jön létre - Kormányinfó percről percre

 

http://nol.hu/belfold/kormanyinfo-percrol-percre-1622689

 

Orbán Viktor két kormánykabinetet csinál az eddigi egy kormánykabinetből

 

Tűrhetetlenül kevés, összesen egy kormánykabinetje volt eddig Magyarországnak. Ezt az áldatlan állapotot számolja fel Orbán Viktor miniszterelnök zseniális húzása, amit ma jelentett be Lázár János miniszterelnök-miniszter. nevezetesen hogy

ezentúl két kormánykabinet lesz,

mégpedig külön egy gazdasági és külön egy stratégiai. Orbán már a két kabinet vezetőit is kijelölte, de a neveket még nem jelentették be, lehet találgatni. (A Heti Válasz értesülései szerint a gazdaságit Varga Mihály, a stratégiait Lázár vezeti majd. Rogán: coki.)

http://444.hu/2016/07/07/orban-viktor-ket-kormanykabinetet-csinal-az-eddigi-egy-kormanykabinetbol

 

Aligha elszólás volt, hogy Lázár kilépne az EU-ból

 

Életszerűtlen, hogy Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő csak úgy l'art pour l'art hangoztatta kilépéspárti magánvéleményét a sajtóban a brit népszavazás után. De akkor mi értelme volt? Mi is csak tippelni tudunk, hogy a kvótás népszavazási kampány, a centrális erőtér perverzitása vagy csak az emberek tesztelése, esetleg ezek így együtt vezettek oda, hogy a kormány második legerősebb embere tabut döntöget.

Egyelőre mindenki csak találgatja, miért mondta Lázár János a múlt csütörtöki kormányinfón, hogy csalódott az EU-ban, és ha szavaznia kellene a tagságról, akkor nemmel szavazna vagy nem szavazna. Lázár kilépéspárti nyilatkozatára erősített rá másnap Kovács Zoltán kormányszóvivő, amikor arról beszélt, hogy ha a migrációs kérdés kapcsán tennék fel ezt a kérdést, akkor ő is a kilépés mellett döntene.

 http://index.hu/belfold/2016/07/07/lazar_janos_huxit_europai_unio_kilepes_nepszavazas_kvotareferendum_mozgositas/

Besült a MÁV ágyúja, magyarázkodnak a Habony-szerződés miatt

A MÁV a korábbi közlésével szemben most azt állítja, hogy Habony Árpádék cégétől nem havi 66 millió forint, hanem hat hónapra 3,3 millió forint hirdetési felületet kap a Lokálban azért, hogy az ingyenes lapot a pályaudvarokon is terjesztik.

a vasúttársaság csütörtökön helyreigazítási kérelmet küldött lapunknak, ebben azt állítják: „A Lokál kiadójával megkötött barterszerződés keretében a MÁV engedélyezi a Lokál kiadójának a sajtótermék elhelyezését és terjesztését (kihelyezett újságtartó állványokban, illetve osztogatók közreműködésével) meghatározott pályaudvarokon, melyért cserében a hat hónapra összesen 3,3 millió forint plusz áfa értékben hirdetési felületet biztosít a Lokálban a MÁV-nak – tehát nem naponta".

Ez azért meglepő, mert fél évre összesen 3,3 millió forint hirdetési felületet kapni a terjesztés engedélyezéséért irreálisan alacsony ár. A Lokált a BKV területén is terjesztik, amiért az MMG ennél havonta többet, 4,3 millió forint bérleti díjat fizet. A BKV és az MMG határozatlan időre szóló területbérleti szerződést kötött, ennek alapján a rikkancsok 81 metró-, HÉV- és villamosmegállóban terjeszthetik Habonyék lapját.

http://nol.hu/belfold/besult-a-mav-agyuja-magyarazkodnak-a-habony-szerzodes-miatt-1622725

„A nagytőkével összefogva nyomja le a kormány a béreket”

Összeállt a kormány a nagytőkével a magyar dolgozókkal szemben azzal, hogy alacsonyabb bérszínvonalú országból érkezőkkel kívánja pótolni a kivándorló magyar munkaerőt, letörve ezzel a hazai béreket – fogalmazott az LMP társelnöke Siófokon.

Szél Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak tartotta ezt a folyamatot. Az összeszerelő üzemekben már nem foglalkoznak azzal, hogy magyar vagy nem magyar emberek dolgoznak-e ott, miközben a cégek különböző kedvezményeket élveznek.

Hangsúlyozta: 2010 óta 100 milliárd forintnyi közvetlen támogatást kaptak ezek a multik, plusz 100 milliárd forintos adókedvezménnyel. A magyar kis- és középvállalkozások a töredékét kapják ennek a pénznek - tette hozzá.

http://nol.hu/belfold/a-nagytokevel-osszefogva-nyomja-le-a-kormany-a-bereket-1622791

 

Ámokfutás Putyin árnyékában

Oroszország lendületesen fegyverkezik. Fenyegettek már amerikai repülőgép-anyahajót, zavaróan közel járőröztek Szuhoj vadászgépek a brit szigeteknél, Norvégia és Svédország közelében, de lehetne említeni a balti államok felé intézett fenyegetéseket is. Ez utóbbit volt alkalmam személyesen is megtapasztalni. A közelmúltban a Baltikumban jártam, és többször is láttam az igencsak „földközelben" járőröző vadászgépeket. A félelem az oroszoktól a helyiekkel folytatott minden beszélgetésben az első helyen szerepelt. Nemrég pedig Romániát és Lengyelországot fenyegette meg az orosz elnök.

A „megvakult" magyar külpolitika viszont nem vesz tudomást a világban zajló folyamatokról. A Szovjetunió 1991-es összeomlását követően sokan úgy gondolták, vége a keleti nagyhatalomnak, nem kell tovább rettegni a Keletről fenyegető világhatalmi törekvésektől. Kevesen voltak akkoriban, akik – a történelmi tapasztalatokból kiindulva – nem ilyen optimistán látták a jövőt. A kevesek egyike Magyarország miniszterelnöke, Antall József a 60. születésnapja alkalmából a „Fehér Ház" első emeleti nagytermében tartott ünnepi ­koalíciós frakcióülésen 1992. április 8-án elmondta, senki ne higgye, hogy a Szovjetunió megszűnésével megszűnt az orosz veszély!

http://nol.hu/velemeny/amokfutas-putyin-arnyekaban-1622663

Irányváltások

Facsinay Kinga, Magyar Hírlap

 

Ahogy már korábban, úgy ismét egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal zavarják össze a gazdaság szereplőit a kormány tagjai. Tegnapelőtt még lelkesen üdvözölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének ötletét, miszerint a vállalkozások növekvő munkaerőhiányának orvoslására 250 ezer „kulturálisan beilleszthető”, szakképzett munkaerőt kellene behozni az országba. Ritkán látható rugalmassággal egyből adókedvezményeket, lakhatási támogatásokat ígért a hozzánk érkező munkaerő elhelyezéséhez.

A hurráoptimista hangulat azonban nem tartott sokáig. Valakinek ugyanis nagy nehezen leesett, hogy már közel másfél éve folyik a migránsellenes kampány, s ősszel „népszavazunk” is a bevándorlók betelepítése ellen. Erről szólt tavaly a nemzeti konzultáció 960 millió forintért, és két, menekülteknek szóló plakátkampány csaknem 1,2 milliárd forintért. Az idén májusban ugyancsak milliárdos kampányt indított a kabinet a menekültkvótás népszavazást beharangozó, Üzenjünk Brüsszelnek felütésű plakátokkal. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az október 2-i kvótareferendum 4,5 milliárd forintba kerül, akkor egyértelműnek tűnik Orbánék szándéka. Kerül, amibe kerül, de a bevándorlásellenes hangulatot életben kell tartani, és ezzel persze jól járnak a kampánymegbízásokat elnyerő kormányközeli cégek is.

http://mno.hu/vezercikk/iranyvaltasok-1350900

 

Szocialista árukapcsolás

A politikusok üzenetei sohasem tekinthetők pusztán magánvéleménynek

Majláth Ronald, Magyar Nemzet

Szanyi Tibor válogatás nélkül ontja magából a baloldaliakat is irritáló megjegyzéseit, de pártjának stratégiája sem sokkal okosabb: ők azokkal készülnek összefogni 2018-ban, akik a kettős állampolgárok szavazati jogának eltörléséért gyűjtenek aláírásokat, vagy akik 15 ezer menekült befogadását szorgalmazzák. És akkor még nem is beszéltünk a potenciális szövetségesekről, akik továbbra sem tettek le a melegházasságról vagy bizonyos kábítószerek legalizálásáról. Biztos, hogy a vidéken élő, egykori MSZP-s szavazónak erre van szüksége? A szocialistáknál így ma is hiányzik egy olyan program, amely tisztán baloldali – és semmi több. A legelemibb logika is azt diktálja, hogy egy önmagát baloldalinak nevező párt inkább ezen a területen mutasson valami értékelhetőt, ne pedig olyan kérdésekben nyilatkozzon meg, amelyek bizonyosan elriasztják a szavazóit.

 

http://mno.hu/velemeny/szocialista-arukapcsolas-1350788

Nem adják fel a tüntetők a Városligetben

"Álljatok át" - zúgták a Ligetvédők a rendőröknek a délután öt órakor kezdődő demonstráción, amit a Városliget megmentéséért szerveztek, miután ma reggeltekintélyes létszámú rendőri erő jelent meg ott, ahol a fákat védelmező civilek tartózkodtak. A hatóság emberei délelőttre kiürítették a helyszínt, és megkezdték a Hungexpo irodaházak bontását, de a Ligetvédők ott maradtak, hogy megakadályozzák a bontást. A tüntetés - amin több százan vettek részt - hivatalosan negyed 7-kor véget ért, de szinte senki nem ment haza, később rohamrendőrök is megjelentek a helyszínen.

 

http://nepszava.hu/cikk/1099184-nem-adjak-fel-a-tuntetok-a-varosligetben

Merkel egyre népszerűbb

Folyamatosan emelkedik Angela Merkel népszerűsége. A német kancellár tegnap kormánynyilatkozatot adott, amelyben a Varsóban ma kezdődő NATO-csúcs témáit határozta meg.

Állandó NATO jelenlétet ígért Angela Merkel német kancellár tegnapi kormánynyilatkozatában négy tagországnak, Lengyelországnak, valamint a Baltikum három államának. A kancellár a Bundestagban elmondott beszédében az észak-atlanti szövetség ma, Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozója előtt úgy foglalt állást, hogy a tanácskozáson központi kérdés lesz a lengyelországi, észtországi, lettországi és litvániai NATO-jelenlét. Mint fogalmazott, nem elegendő a gyors reagálású hadtestek felállítása, ezekkel még nem tudják biztosítani a keleti tagországok biztonságát.

http://nepszava.hu/cikk/1099281-merkel-egyre-nepszerubb

Németh Péter Marad a Fidesz?

Molnár Gyula, a friss elnök, láthatóan arra koncentrál az első lépések megtételénél, hogy kiegyensúlyozott viszonyokat teremtsen a párton belül. Most, amikor kialakult – részben: kialakította – az új vezetést, az volt a fontos számára: ne sértett és később robbantgató embereket hagyjon maga mögött, hogy elhitesse, nem pusztán üres lózung, hogy mindenkit be akar vonni a munkába, mégpedig nem látszólagos feladatokat kiosztva. És talán ezt az első lépést sikerült is megtennie. Természetesen, az új felállást vizsgálva, többen jutnak arra a következtetésre, hogy a kompromisszumok győztese a volt elnök, Mesterházy Attila, hisz zömében olyan emberek kerültek funkcióba, akik hozzá köthetők. Lehet, hogy így van, ám ha a kremlinológiát valóban felváltja a kifelé, az előre tekintés, akkor ezzel sincs semmi baj. Ha nem, és sajnos erre is van esély, akkor marad minden a régiben. Hozsánna nélkül ugyan, de marad a Fidesz.

 

http://nepszava.hu/cikk/1099161-marad-a-fidesz

Bayer Zsolt Ötvennégy

Álláspont. A tavaly Németországba érkezett (hívott) több mint egymillió migránsból ötvennégy (54!) dolgozik a harminc legnagyobb német konszern valamelyikénél.

Magyar Hírlap

Az egyik német lap beszámolója szerint a tavaly Németországba érkezett (hívott) több mint egymillió migránsból ötvennégy (54!) dolgozik a harminc legnagyobb német konszern valamelyikénél. Ugyanez a lap megírta azt is, hogy a migránsoknak meghirdetett kétezer-ötszáz gyakornoki helyből ötszáz van betöltve.
A német kormányszóvivő nyomban reagált a felettébb kínos hírre, és közölte, hogy igen-igen, de hát a német gazdaság mégsem csak a harminc legnagyobb német konszernből áll, ott vannak még a kis- és középvállalkozások is.

Igen, azok tényleg ott vannak. És a felmérések szerint ezek közül minden tizedik foglalkoztat migránst, jellemzően egyet.

Jó tudni ezeket a számokat. Azért jó tudni, mert ezek a számok hamar zárójelbe teszik az Európai Unió vezetőinek és a jelenlegi német vezetésnek hagymázas látomásait, bicskanyitogató hazugságait.

http://magyarhirlap.hu/cikk/60462/Otvennegy

 

Eltűnt egy pajzs a forint elől - Orbán kissé elkapkodta Lázár gyengítését

 

A pénzügyi kormánybiztos hirtelen kinevezésével már nem felel meg a jegybanktörvénynek az MNB monetáris tanácsának pillanatnyi összetétele.

Különös helyzet áll elő a magyar pénzügyi rendszerben azt követően, hogy a kormányfő szerdai hatállyal a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki a monetáris tanács tagját, Bártfai-Mager Andreát, ő pedig ugyancsak július 6-i hatállyal az Országgyűlés elnökének benyújtott nyilatkozatában lemondott az MNB legfőbb döntéshozó szervében betöltött pozíciójáról. A jegybankról szóló törvény ugyanis kimondja, hogy az MT legalább öt, legfeljebb kilenc tagú, akik között vannak az úgynevezett „belsők” (az MNB elnöke és alelnökei), illetve a „külsők”, akiket az Országgyűlés választ meg hat évre. A jogszabály egyben rögzíti, hogy a belső tagok száma nem érheti el a külsőkét.

Márpedig Bártfai-Mager Andrea kiválásával éppen ez a helyzet áll elő: az MT nyolctagú, köztük négy belső és négy külső – azaz az összetétel nem felel meg a törvényi előírásnak. Nem véletlen, hogy Matolcsy György jegybankelnök még szerdán levélben fordult az Országgyűlés elnökéhez, amelyben azt kérte, hogy a parlament soron kívül válasszon új tagot az MNB Monetáris Tanácsába.

http://hvg.hu/gazdasag/20160707_nincs_eleg_kulso_tag_a_monetaris_tanacsban_nem_felel_meg_a_jegybanktorvenynek

 

Külföldi lapok: Orbán sikeresen szigeteli el Magyarországot a kvótanépszavazással

 

A francia Libération szerint a kvótanépszavazás csak egy újabb lépés Orbán Magyarországot elszigetelő stratégiájában, a Financial Times szerint úgyis a kvótát elutasító szavazatok kerülnek majd többségbe, a Der Standard pedig úgy véli, nem lesz egyszerű a kellő részvételi arányt elérni.

 

http://hvg.hu/itthon/20160707_Kulfoldi_lapok_Orban_sikeresen_szigeteli_el_Magyarorszagot_a_kvotanepszavazassal

 

KÉTKULACSOS JÁTSZMA A VÁROSLIGET ÜGYÉBEN

Bákonyi-Baranyai-Losonczi Magyar Idők

Az ellenzék és a civilek által üldözött Liget Budapest projekt nem jöhetne létre, ha azt nem támogatta volna a tiltakozókhoz csatlakozó Karácsony Gergely zuglói polgármester, aki a beruházáshoz fővárosi kezelésbe adott egy közterületet – tudtuk meg. A tiltakozások egyik kulcsfigurája pedig húszmilliós szerződést kötött a PM társelnöke által vezetett Zuglóval.

http://magyaridok.hu/belfold/ketkulacsos-politikai-jatszma-varosligetben-817582/

Putyinista dezinformációs oldal Orbán-fényezését szemlézi a Habony-művek

A történelemben néha elég egyetlen ember, aki kiáll, mellén keresztbe fonja karjait és nemet mond. Portré egy államférfiról, aki nemcsak a saját országát akarja megvédeni a brüsszeli EU-elit eszement terveitől

– így kezdődik az Freie Zeiten nevű német oldalon Orbán Viktort magasztaló véleménycikk, amelyre gyorsan rátalált G. Fodor Gábor heccportálja. Aztán a Habony-művek fordítását átvette a Magyar Idők, majd a kormány új ágyús gyorsnaszádja, az Origo is.

http://comment.blog.hu/2016/07/07/nemet_putyinista_dezinformacios_oldal_orban-fenyezeset_szemlezi_a_habony-muvek

ű

A felcsúti sportcsarnok még a stadionnál is drágább lesz

 

Decemberben lehetett először hallani arról, hogy Felcsúton sportcsarnok is épül. Akkor a hírek 1,3 milliárdnyi tao-támogatásról és nagyjából kétmilliárdos összköltségről szóltak.

Ha hiszik, ha nem, ennél jóval több pénzre lesz szükség.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/07/felcsut_luxy_sportcsarnok/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

Tarlós nekiment a Habony–Rogán-óriásbiznisznek

 

Tarlós István főpolgármester megtiltotta a főváros központi közbeszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Habony Árpád és Rogán Antal köréhez tartozó Kosik Ügyvédi Irodával. Tarlós nem látja indokoltnak, hogy a cég bármilyen ügyvédi irodával szerződést kössön – közölte a Fővárosi Önkormányzat. 

 

http://index.hu/belfold/budapest/2016/07/07/tarlos_nekiment_a_habony-rogan_mutyinak/

 

Schiffer János volt főpolgármester-helyettes 

Merkel és a piaci őr

 

A piacon nagy volt a nyüzsgés amikor oda értem. A rádióból éppen a hírek szóltak – többek között a meglepetésnek számító eseményről,miszerint az osztrák kancellár lemondott. A nagy zsivaj miatt a fiatal piaci felügyelő nem hallotta, pontosan mit is mondott a rádió. Megkérdezte, hogy milyen kancellár mondott le. Mondtam neki, hogy az osztrák. A fiatalember összecsapta a kezét és sajnálkozni kezdett:- Nem a Merkel, a német mondott le? De kár, annak nagyon tudtam volna örülni - mondta.

Kérdezem én, 10 évvel ezelőtt is tudta egy piacfelügyelő, hogy ki a német kancellár. De ha tudta is, volt-e valamilyen indulati viszonya vele kapcsolatban? Azt gondolom, hogy nem.

Azért mesélem el ezt a történetet, mert érzem, a demokratikus oldalon nem tudatosult, hogy valami tragikusan megváltozott a magyar társadalomban. Arról beszélgetnek, vitatkoznak, hogy összefogjanak-e, együttműködjenek-e. Azzal nyugtatják magukat, hogy Európa nem engedi tovább torzulni a rendszert. Nem hiszik, hogy az ország kivezethető az EU-ból. Büszkén mondják, hogy 60 százalék felett vannak az Európa pártiak. Még a Fidesz szavazók között is 70 százalék a bent maradni szándékozók aránya, de a Jobbikban is 50.

Hát ne legyenek nyugodtak! A piaci történet azt bizonyítja, hogy olyan rendszert épült ki, amely képes volt átalakítani a közgondolkodást

https://nepszava.hu/cikk/1099158-merkel-es-a-piaci-or

Pénzt ígért a Fidesz a kvótanépszavazásba beleálló ellenzékieknek

 

Azzal keresett meg ellenzéki pártokat Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője , hogy költségvetési pénzt kapnak, ha az igen mellett kampányolnak az őszi kvótanépszavazásra – ezt állította szerdán az ATV-n Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

Gyurcsány szerint pártjának és – Tóbiás József ezt állította neki – az MSZP-nek is felajánlotta ezt Kósa Lajos. A DK és az MSZP is jelezte aztán, hogy távol marad a kvótás népszavazástól, a DK egyenesen bojkottra hív fel, akárcsak az Együtt.

„Azt nem tudom, hogy a Liberálisokat felhívta-e Kósa Lajos, hiszen nem vagyok beszélő viszonyban Fodor Gáborral” – utalt Gyurcsány arra, hogy a Magyar Liberális Párt viszont a többi baloldali párttal ellentétben az igen szavazatra kezdett buzdítani. (A kormány álláspontja a nem.)

Kósa Lajos közleményben reagált minderre. Az írás címe az, hogy „Gyurcsány Ferenc nem mond igazat”, ugyanakkor a folytatásból kiderül, azt tényleg felvetette, hogy pénzhez jussanak a pártok a népszavazás kapcsán.

A közleményben Kósa úgy fogalmaz, hogy „a frakcióvezetők közötti megbeszélések egyikén vetettem fel, hogy a népszavazási törvény módosítása kapcsán fontoljuk meg, hogy átvennénk a skandináv országokból azt a megoldást, miszerint

bármilyen népszavazás esetén a költségvetésből elkülönítünk egy meghatározott összeget,

azt megfelezvén a pro és kontra álláspontot képviselő szervezetek között osszuk el egy később kidolgozandó rendszer szerint.”

A közlemény azzal zárul, hogy a felvetésről érdeklődés hiányában nem vitáztak érdemben.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/07/penzt_igert_a_fidesz_a_kvotanepszavazasba_beleallo_ellenzekieknek/

"Rendőrök védik a vagyonukat eltitkoló képviselőket a kínos kérdésektől?"

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő és államtitkár éveken át kihagyott a vagyonnyilatkozatából több millió forint agrártámogatást és számos értékes birtokot. Amikor az Index újságírói az eltitkolt vagyonáról szerették volna kérdezni az otthonánál, egy szempillantás alatt rendőrök teremtek a helyszínen, hogy egy igazoltatással vegyék el a kedvüket a közérdekű kíváncsiskodástól - írja közleményében a DK .

http://nepszava.hu/cikk/1099246-rendorok-vedik-a-vagyonukat-eltitkolo-kepviseloket-a-kinos-kerdesektol

Ligetvédők - Eltörték Gulyás Márton ujját a munkásoknak álcázott kopaszok

Az aktivista, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője, aki rendre ott terem, ha a hatalom erővel próbálja lenyomni a demokrácia adta jogokkal élni kívánó civileket, amikor szerdán hírét vette, hogy helyzet van a Ligetvédők táboránál, ezúttal is azonnal a helyszínre sietett. 

Gulyás a Liget-projekt meghirdetésének kezdete óta aktív az ellenzők táborában, így mondhatni természetesen ott volt a tegnap délutáni demonstráción is, ahol a Ligetvédőkkel és szimpatizánsokkal szemben nem csak az elképesztő és dermesztőszámban felvonuló rendőrök álltak, hanem a civilek táborhelyét délelőtt kiürítő, és ott tanyát verő munkásoknak látszó ( sisak, mellény, etc.) "biztonsági őrök", a tüntetők szerint "Kubatov-legények" . 

http://nepszava.hu/cikk/1099245-ligetvedok---eltortek-gulyas-marton-ujjat-a-munkasoknak-alcazott-kopaszok

 

NE LEGYEN DROGTANYA A VÁROSLIGET!

 

A Fidesz-frakció felszólítja a ligetvédőket, hogy mi előbb tisztázzák, mi is számukra a valódi célja a Városliget megvédésének.

Mint az köztudott, a mai rendőri szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak. Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták – emberek jóhiszeműségét kihasználva – valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért. A zöldfelületért felesleges aggódniuk, ezt ők is tudhatják. A felújítást követően a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz - a főváros legszebb parkjává válik. A parkban csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.

http://www.fidesz.hu/hirek/2016-07-06/ne-legyen-drogtanya-a-varosliget/

Utólag kerültek fel a fecskendős képek a rendőrség honlapjára

 

Kaptunk néhány szűkszavú választ a rendőrségtől a ligetvédők táborának kiürítése után bemutatott fecskendőkkel kapcsolatbanA Police.hu-n szerdán délután 4-kor jelent meg a hír, miszerint „a terület átadását követően a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak [...]A szemle során a rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént”.

estére a rendőrség kiegészítette a helyszíni szemléről készült galériát, és többek között egy olyan képet is feltöltöttek, amin egy kisebb rendelőre való fecskendő volt látható. A rendőrség szerint ezeket is az egyik épületben találták.

 

http://444.hu/2016/07/07/utolag-kerultek-fel-a-fecskendos-kepek-a-rendorseg-honlapjara

Már a ligetvédők előtt ott voltak a fecskendők, itt a bizonyíték

 

Márciusban sajtóbejárást tartott a Liget-projekt a bontás előtt álló Hungexpo-épületegyüttesben, azon a helyen, ahol később a bontás ellen tiltakozó ligetvédők is tábort vertek. A 2400 négyzetméteres területet bejárva a vezetők többször is hangsúlyozták, hogy a magára hagyott épületekbe rendszeresen járnak be hajléktalanok és bulizó fiatalok is. Az épület őrzésével megbízott cég munkatársai is elmondták, hogy az épületekben rendszeresen találnak a termekben alkoholos üvegeket, tűket és kábítószer fogyasztásra utaló nyomokat.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/07/itt_a_bizonyitek_arrol_hogy_mar_honapokkal_ezelott_mar_ott_voltak_a_fecskendok_a_ligetvedok_taboraban/

Összeállt a százas lista: ők a legjobb magyar orvosok

 

Új módszer alapján állította össze a magyar orvosok top 100-as listáját a Haszon Magazin. A gazdasági lap csütörtöki száma a szakma megítélése alapján a legkiválóbb orvosokat sorolja szakterületek szerint, a fül-orr-gégészektől a szülész-nőgyógyászokon át a gasztroenterológusokig.

Szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket kérdeztek meg, hogy szerintük „kik tartoznak a szakma krémjébe”. Elvileg tehát a legjobbakról van szó, nem pedig a gyakorlatilag kórházi hűbérbirtokokat működtető orvosbárókról. Azt írják, hogy – bár ezt néhány orvos először kétkedve fogadta – pénzzel nem lehetett bekerülni, és az sem volt szempont, hogy kiket sztárol a gyógyszeripar.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/07/osszeallt_a_szazas_lista_ok_a_legjobb_magyar_orvosok/

 

"Lázár János mártírt akar csinálni magából" - Mráz és Török Gábor elemzi a furcsa kapcsolatot

 

Lázár János egyre többször megy szembe Orbán Viktor véleményével, ezért vagy mártírt akar csinálni magából, vagy komolyabb nézeteltérések vannak közte és Orbán között, vagy tudatos szereposztásról van szó. Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor elemezte a politikai helyzetet a Heti Válaszban.

Mráz szerint Orbánnak viszont nem érdeke, hogy elengedje Lázárt, aki nagy munkabírású politikus, és nem akarnák azt sem, hogy belső ellenzékként építkezzen. Török Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre furcsább Orbán Viktor és Lázár János kapcsolata, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis egyre több esetben fogalmaz meg ellenvéleményt a kormányfővel szemben: az EU-tagsággal, korábban pedig a halálbüntetéssel és a vasárnapi boltzár kérdésével kapcsolatban is szembement a miniszterelnöki kommunikációval. Török szerint komolyabb elvi-politikai nézeteltérések állhatnak a háttérben, de az is lehet, hogy tudatos szereposztásról van szó.

 

http://hvg.hu/itthon/20160707_Torok_Gabor_Elvipolitika_nezetelteresek_lehetnek_Orban_es_Lazar_kozott

 

Feleslegesen szívatja a Klik az iskolaigazgatókat

 

Törvényellenes határidővel kérte be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az intézményvezetők és helyetteseik vagyonnyilatkozatát több helyszínen is – állítja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné arról is beszélt lapunknak, hogy teljesen felesleges vagyonnyilatkozatot kérni az iskolaigazgatóktól, miután az intézményeknek nincs önálló költségvetésük. Egy budaörsi intézményvezető szerint amióta létezik a Klik, „folyamatosan alázza az iskolaigazgatókat”, amelynek része a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség is

 

http://mno.hu/belfold/az-iskolaigazgatok-vagyonara-kivancsiak-1350551

 

Százmilliókat bukik az állam Vajna trükkjén

 

Több százmillió forinttól eshet el a magyar állam azáltal, hogy Andrew G. Vajna Romániában jegyezte be a TV2 nyolc kábelcsatornáját. A bukaresti médiahatóság már kedden engedélyezte, hogy az öt tervezett és a három működő csatorna onnan sugározzon, így a nyolc adó a román médiatörvény szerint fog működni, márpedig az ottani jogszabályok a hazai díjszabáshoz képest alacsony médiaszolgáltatási díjat határoznak meg.

 

http://nol.hu/belfold/szazmilliokat-veszit-az-allam-andy-vajna-miatt-1622631

 

HUNVALD A KEZDŐBEN

Szikszai Péter Magyar Idők

Óriási várakozással tekintenek a szocialista szavazók, nemkülönben a magyar választók, erre az üde, fiatalos, mindig megújulni képes, hovatovább proaktív politikai képződményre, amelyet Magyar Szocialista Pártnak nevezünk.

Ne fukarkodjunk a dicsérő jelzőkkel, ez a párt mindig is bizonyította, hogy nem ismer lehetetlent, humánerőforrás-menedzsmentje eddig is csak a Microsofthoz vagy az Apple-höz volt mérhető. Politikai janicsárképzője ugyan végeláthatatlanul ontja a Tóth Bertalanokat, de szerencsére nem feledkeznek meg a régi, hűséges harcostársakról sem.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/hunvald-a-kezdoben-814744/

Tőzsdefórum

Drasztikusan hozzá kellett nyúlni a devizatartalékhoz

Júniusban 678 millió euróval 24,785 milliárd euróra csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékai - derül ki a jegybank honlapján csütörtökön megjelent legfrissebb adatokból. A tartalékok 5,537 milliárd euróval csökkentek az idei első fél évben és 9,976 milliárddal az eltelt egy év alatt.

 

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/drasztikusan-hozza-kellett-nyulni-a-devizatartalekhoz-70023.html

 

Ordibálnak és a tüntetőket ribancozzák a Liget biztonsági őrei

A Liget Projekt reklámarca videó

 

Tóth Csaba, a Liget biztonsági őreinek vezetője kicsit rosszul viseli a feszkót. Itt Gulyás Márton "aktivistával" beszélget:

Érdekes látni, hogy ezek a felbérelt biztonságiak mennyivel rosszabbul bírják a gyűrődést, mint a népszavazást megakadályozó kopaszok. Ott nem volt provokáló tömeg, a Nemzeti Választási Iroda épületében tulajdonképpen mindenki röhögcsélt a helyzet abszurditásán. Kopaszok, újságírók, politikusok, mindenki.

A Városligetben viszont sokkal feszültebb a hangulat, mert több száz fős tömeg fújol és ordít, a ligetvédő front egy része pedig tudatosan provokálja ezeket az elég alacsony ingerküszöbű biztonságiakat.

http://444.hu/2016/07/06/a-liget-projekt-reklamarca

 

Vizoviczki büntetlen előélete és rendezett családi körülményei miatt tehet le óvadékot

 

„A bíróság nem vizsgálhatja, hogy a vádlott az óvadék összegét honnan teremtette elő” – mondta Dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője csütörtöki tájékoztatójának abban a szakaszában, amikor még általánosságban beszélt az óvadékolás szabályairól. A konkrét ügyre, Vizoviczki László 250 millió forintban meghatározott óvadékára vonatkozóan kérdésemre még elmondta, hogy mivel az óvadék ügyében a bíróság dönt, más hatóság sem vizsgálhatja a pénz forrását.

Ez ebben az esetben azért volt különösen fontos, mert az ügyészség a Vizoviczki ellen folyó eljárás részeként zárolta a vádlott vagyonát, így abból nem fedezheti az amúgy rekordösszegű óvadékot - a Fővárosi Törvényszék gyakorlatában ezidáig egy kétmilliárd forintos áfacsalás német állampolgárságú vádlottja fizette a legmagasabb, 60 millió forintos óvadékot. Vizoviczki még nem fizette be az összeget, de még nem is jogerős az óvadékról szóló határozat, ami ellen az ügyész és a védő is fellebbezett.

http://444.hu/2016/07/07/vizoviczki-buntetlen-eloelete-es-rendezett-csaladi-korulmenyei-miatt-tehet-le-ovadekot

Szijjártó szerint "magyarok tízezrei szenvednek" az osztrák-magyar határon

Áll a báll a magyar-osztrák határon: az osztrákok szúrópróbaszerűenellenőrzik a beutazókat, emiatt pedig kilométeres sorok állnak Hegyeshalomnál - az M1-esen a napokban 30 kilométeres dugó alakult ki.

Mit lép erre a furfangos magyar kormány? Odaküldi a magyar rendőröket, hogy ellenőrizgessenek ők is, majdcsak megtanulja a buta labanc, mi a magyar igazság.

http://444.hu/2016/07/07/szijjarto-szerint-magyarok-tizezrei-szenvednek-az-osztrak-magyar-hataron

ű

Döbbenetesen kínosan, egy Futball-sziget reklám alatt magyarázkodik Kuna Tibor a Futball-sziget állami támogatásáról

 

Olyan kínosan alákérdező interjú jelent meg az állami reklámokkal teletömött pestisracok.hu-n Kuna Tiborral, a kormányközeli reklám-közbeszerzési extraprofit Isten által kijelölt beszedőjével, hogy azt nekünk kínos olvasni.

 

http://444.hu/2016/07/07/dobbenetesen-kinosan-egy-futball-sziget-reklam-alatt-magyarazkodik-kuna-tibor-a-fidesz-frakcio-altal-penzelt-blogban-a-futball-sziget-allami-tamogatasarol

 

A terézvárosi ingatlanpanamában odakozmált cég kártérítést kap és ismét megvásárolhatja az Andrássy úti palotát

Az Andrássy út 21. szám alatti ingatlant a VI. kerületi önkormányzat 1,368 milliárd forintért adta el az Amelus Kft.-nek, de közben 733,4 millió forintot fizetnek a cégnek, így az üzletből Terézváros haszna mindössze 634,6 millió forint. A társaságnak azért fizet az önkormányzat, mert 2004-ben egyszer már eladta az ingatlant az Amelus Kft.-nek, de azt a szerződést a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben érvénytelennek nyilvánította, miközben a cég már komoly összeget költött az ingatlanra.

Az Andrássy út 21. szám alatt található, 1883-ban épült, Sváb-palotaként is ismert bérházat 2004-ben az akkor még MSZP-SZDSZ vezetésű VI. kerületi önkormányzat pályázat nélkül eladta az Amelus Kft-nek. Egész pontosan elcserélte a céggel az Andrássy út 4. szám alatt lévő, 397 négyzetméter alapterületű, fürdőszoba-szaküzletként működő üzlethelyiségre, plusz nettó 295 millió forintra.

A tranzakció egyike volt a hírhedt terézvárosi ingatlanügyeknek, amelyekben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya később összesen közel 2,5 milliárd forint vagyoni hátrány okozásával gyanúsította meg a kerület akkori vezetését. Az Andrássy út 21. esetében a gyanú szerint ugyan “csak” 66,3 millió forint kár érte a terézvárosi önkormányzatot, de a furcsa adásvétel nem maradt következmények nélkül.

A lakók 2005-ben pert indítottak a tudtuk nélküli eladás miatt, később a perbe bekapcsolódott a Fővárosi Főügyészség is, majd végül 2010-ben a Legfelsőbb Bíróság semmissé nyilvánította a szerződést. Az ingatlan visszakerült az önkormányzat tulajdonába, ám az Amelus Kft. birtokában maradt, és a cég mintegy 2 milliárd forint kártérítést követelt az önkormányzattól a meghiúsult ügylet miatt. A hűtlen kezelés gyanúja miatti eljárások még mindig nem zárultak le, de nemrégiben más fordulat történt a VI. kerületi ingatlanügyekben.

 

https://atlatszo.hu/2016/07/07/a-terezvarosi-ingatlanpanamaban-odakozmalt-ceg-karteritest-kap-es-ismet-megvasarolhatja-az-andrassy-uti-palotat/

 

Tállai András megsvédelte a lottósorsolást

Nem tudok betelni Tállai András NAV elnök művészeteknek megannyi ágán porondra lépő, és műalkotásokat rendre maga mögé utasító performanszán és installációján. Ahogy áll itt, mint a fasz, karóba húzott gidáival. Gondolom a Fogtündér a hölgy a bal oldalon, nem ismerem, ne menjünk bele, az anyakönyvvezető a szélen pedig talán a lambériát ésrtl_konyhafonok_tile_background.gif-fel kitapétázott, és kutyahúgytól százszor felmosott parkettát mint helyszínt bedobó intézmény elöljárója.
Az elnök úr Facebook oldala pompás vizuális eledel lehet az utókor számára, mert 2016-ban bármennyire igyekszik a popzene, a divat, és a belsőépítészet világa egy-egy hamis 1983-as benyomást létrehozni, ennyire jól nem fog nekik sikerülni.

 

http://vastagbor.atlatszo.hu/2016/07/07/tallai-andras-megsvedelte-a-lottosorsolast/

 

Ha most sem látjátok, hogy idióta barmoknak néznek benneteket, akkor már soha nem fogjátok

Úgy nézem, hogy a Willkommenskultur általános és mindent felülíró kormányzati köpködésének mátrixába hiba csúszott. A tegnapi nap méltatlanul háttérbe szorult híre, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek adott rövid interjút, aminek lényegét így lehetne összefoglalni:

A kormány határozott lépéseket tesz azért, hogy a Magyarországon egyre inkább tapasztalható munkaerőhiány ne legyen akadálya a gazdasági növekedésnek. A rövid távú munkaerőpiaci prognózis keretében megkérdezett vállalkozások negyede jelezte, hogy bizonyos munkapozíciók betöltésekor munkaerőhiánnyal szembesül.

Ezért aztán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének javaslatára igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását. Nyugi van! Ezek a bevándorlók nem azok a bevándorlók, akik elveszik a kultúránkat és a munkánkat. Misi azt mondta, hogy senkinek nem kell aggódnia, hogy emiatt elveszti az állását. Ellenben az érintett cégek januártól kedvezményeket kapnak majd például lakhatásra, szálláshelyek kialakítására fordított kiadásaikra.

http://kolozsvaros.com/2016/07/07/ha-most-sem-latjatok-hogy-idiota-barmoknak-neznek-benneteket-akkor-mar-soha-nem-fogjatok

MEGERŐSZAKOLTÁK, DE CSODÁLJA A MIGRÁNSOKAT

Szikszai Péter

Néhány napja derült ki, hogy még januárban migránsok megerőszakolták a Solid nevű német bal oldali ifjúsági mozgalom szóvivőjét.

A nő azonban először nem árulta el, hogy támadói nem németek voltak, mert félt, hogy a közvélemény a bevándorlók ellen fordul. Ezt a nem lényegtelen információt csak akkor osztotta meg a rendőrséggel, amikor hallotta, hogy egy másik nőt is megerőszakoltak a környéken. A bevándorláspárti politikusnő ekkor sem adta fel elveit, a Facebookon azt írta a migránsoknak: „Nem fogok félre állni, és azt nézni, hogy a rasszisták titeket neveznek meg problémaként. Nem ti vagytok a probléma. Ti ugyan olyan csodálatos emberek vagytok, mint bárki más, és ugyan azt a biztonságot és szabadságot is megérdemlitek, mint ők.”

 

http://magyaridok.hu/kulfold/megeroszakoltak-de-csodalja-migransokat-816301/

 

UJJÉ, A LIGETBEN!

Pelle János Magyar Idők

Nehezen hihető, de a magyar ellenzék 2016 nyarán, a rendszerváltás óta a hetedik szabad választás előtt két évvel olyan ügyben keres konfliktust a kormánnyal és próbálja állásfoglalásra késztetni a magyarokat, amely a hazai választók többségének szinte semmit sem mond, és csak erős politikai elfogultsággal lehet felfújni.

http://magyaridok.hu/velemeny/ujje-a-ligetben-2-799381/

 

A baloldal érdektelensége

A Republikon Intézet régóta úgy gondolja, hogy a baloldali együttműködés kérdései csak egy előválasztással tehetők országosan izgalmas, pozitív végösszegű folyamattá. Semmi nem bizonyítja ezt jobban, mint az MSZP nemrég lezajlott tisztújítása.

Nagyon rég volt példa arra a magyar politikában, hogy egy párt tisztújítása ne előre lefutott mérkőzés legyen; hogy valódi alternatívák versengjenek, s hogy a választás komoly téttel bírjon. Az MSZP nemrég lezajlott tisztújítása ilyen volt. Mind az elnöki, mind a választmányi elnöki posztért fajsúlyos politikusok versengtek, akik stratégiai kérdésekben is eltérő véleményeket jelenítettek meg, A versenynek óriási tétje volt – nemcsak az MSZP, de az egész baloldali-liberális ellenzék számára. Az MSZP az ellenzék legerősebb pártja; az, ki vezeti e pártot – és annak választmányát –, minden, Orbán leváltásában érdekelt szavazónak fontos lehet. Ráadásul az MSZP mostani vezetése dönt majd a miniszterelnök-jelölt kérdéséről, és határozza meg, hogy az MSZP milyen konstrukcióban és milyen programmal indul majd a következő választásokon. Miközben sok elemző és értelmiségi spekulál folyamatosan ezekről a kérdésekről, a szocialisták most megválasztott vezetői ténylegesendönteni fognak róluk.

 

http://magyarnarancs.hu/republikon/a-baloldal-erdektelensege-100043

 

Eörsi Mátyás Miért kell bojkottálni a népszavazást?

 

Egy gondosan megkoreografált terv egyik elemével állunk szemben. Vélemény.

A Trónok harca utolsó előtti kolosszális jelenetében a butácska, viszont ambiciózus kislányból értett nővé, sőt, spin-doktorrá avanzsált Sansa Stark azt a zseniális tanácsot adja John Snow-nak, hogy „Ne tedd azt, amit Ramsay Bolton akarja, hogy tegyél!” Mint tudjuk, Havas John nem követte Sansa tanácsát, deres lován belevágtatott a Ramsey által kitervelt csapdába, és nem rajta múlott, hogy túlélte ostobaságát.

Most, hogy Áder elnök kiírta a népszavazást október 2-ra, Sansához hasonlóan ugyanazt tudom tanácsolni az EU–tagság elvesztésétől aggódó honfitársaimat: Ne tedd azt, amit Orbán Viktor akarja, hogy tegyél!

http://hvg.hu/itthon/20160706_kvotanepszavazas_bojkott_menekultugy_migransok

 

SOROS-DRÓNOK A NYÍLT TÁRSADALOMÉRT

Bákonyi-Vincze-Suki Magyar Idők

A Soros György által támogatott Átlátszó.hu főszerkesztője elképzelhetőnek tartja, hogy ők vagy más civil szervezet „a közvélemény tájékoztatása céljából” kamerás drónfelvételeket készítsen a szerb–magyar határon.

„Nyílt ég, nyílt társadalom – Hogyan hasznosíthatja a civil közösség az új technológiákat a társadalmi változások elősegítésében?” címmel rendezett konferenciát még májusban az Átlátszó.hu. Az eseményen képviseltette magát a Central European University (Közép-Európai Egyetem) – amelynek Soros György örökös kurátora és a kuratórium tiszteletbeli elnöke –, illetve a New York-i Data and Society társadalomkutató intézet.

A május 9–10-i eseményről az Átlátszó majd két hónappal később, július 5-én számolt be. Eszerint a kétnapos konferencián több szakértő beszélt saját tapasztalatairól a drónhasználattal kapcsolatban, valamint a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan lehet felvételeket készíteni madártávlatból. Mindez azért is érdekes, mert a Magyar Időknek az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette, hogy az új határőrizeti rendszer hétfő éjféli bevezetése óta a magyar–szerb határon keddig tizenegy drón mozgását észlelték, amiket a rendőrség szerint feltehetőleg embercsempészek irányítanak.

http://magyaridok.hu/belfold/soros-dronok-nyilt-tarsadalomert-2-813928/

SZIJJÁRTÓ FOCICSAPATÁNAK SZPONZORÁTÓL VÁSÁROL A KÜLÜGY

 Ha cinikusak lennénk, mondhatnánk, ezért érdemes egy külügyminiszter futsallcsapatát szponzorálni. Így azonban kizárólag Magyarországon intézik az ügyeket, a világ minden pontján korrupciónak neveznék ezt és azonnali lemondásra szólítanák fel a külügyminisztert.

A Porsche Hungária Kft. évek óta a Dunakeszi futsallcsapat egyik főszponzora. Már évekkel ezelőtt azt lehetett olvasni, hogy a Porsche Hungária mikrobuszaival megy Szijjártó Péter kispályás focicsapata az idegenbeli mérkőzésekre. 

A Közbeszerzési Értesítő szerint most a Porsche Hungaria Kft. nyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tenderét, amelyet protokoll célú autók beszerzésére írtak ki. Ennek eredményeként a Porsche Hungaria Kft. 64 millió forintért 6 darab autót szállít protokollcélokra a minisztériumnak.

https://nepszava.us/blogs/news/szijjarto-focicsapatanak-szponzoratol-vasarol-a-kulugy

Németországban átírták a nemi erőszakról szóló törvényt

 

A német parlament alsóháza, a Bundestag elsöprő többséggel fogadta el az eddig hatályban lévő szexuális erőszakról szóló törvény módosítását csütörtökön, írja a BBC. Az új törvény kitér a menekültstátusszal rendelkező erőszaktevőkre is, a jövőben könnyebb lesz kiutasítani őket Németországból, emellett kibővíti a szexuális bűncselekmény fogalmát.

Ezentúl azt fogják erőszaknak hívni, ami annak ellenére történik, hogy a nő szóban kifejezi, hogy ő azt nem akarja, ellenkezik. A női érdekvédő szervezetek ezt úgy fogalmazzák meg, hogy Németországban végre

a nem, az nemet jelent.

A korábbi törvény alapján azokban az esetekben nem állt meg a nemi erőszak vádja, ha a nők csak szóban álltak ellen a támadásnak. Ez a gondolat abból az egyszerű (és rendkívül buta) feltevésből jön, hogy akit megpróbálnak megerőszakolni, az mindenképpen harcolni fog a támadója ellen. Csakhogy ez egyáltalán nem biztos. Rengeteg oka lehet annak, hogy egy nő nem tud fizikailag ellenkezni, mikor rátámadnak, például, ha ököllel vagy késsel megfenyegetik, hogy ha ellenáll, akkor bántani fogják, vagy ha akkora fizikai hátrányban van, hogy inkább meg sem próbál küzdeni, mert az erejét inkább arra tartogatja, hogy a támadás után el tudjon jutni egy biztonságos helyre. És az is egy teljesen általános reakció, ha ilyenkor az áldozat sokkos állapotba kerül, és egyáltalán nem tudja irányítani a helyzetet, akár az eszméletét is elveszítheti.

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/07/nemetorszagban_atirjak_a_nemi_eroszakrol_szolo_torvenyt_a_kolni_tamadasok_miatt/

 

„Attila megkapta a frakciót"

 

Egyedül a frakcióvezetőnek megválasztott Tóth Bertalan nem Mesterházy Attila embere a szocialista képviselőcsoport új vezetői közül.

Vihar utáni csend van, békét kötöttek a párt erős emberei – mondta a tisztújító kongresszus utáni MSZP-ről az egyik elnökségi tag. Ez a béke a jövő évi jelöltállításig fent is maradhat, aminek az egyik biztosítéka, hogy Mesterházy Attila „megkapta a frakciót" az új elnöktől, az általa is támogatott Molnár Gyulától. Molnár a tegnapi frakcióülés után elmondta: a személycseréket lezárták, mostantól tartalmi kérdésekkel akarnak foglalkozni.

 

http://nol.hu/belfold/attila-megkapta-a-frakciot-1622627

 

Felújították a Vigadót, csak éppen nem engedi be őket az MMA

 

Saját vagyonából és uniós támogatásból újította föl a Vigadó egy részét a Magyar Kézműves Akadémia Alapítvány, de nem rendezhet kiállítást, mert nem jut be.

 

http://nol.hu/kultura/nem-adja-a-vigadot-az-mma-1622675

 

Ceglédi Zoltán: Léhűtők

 

Mindig, mikor egy ellenzéki párt bejelenti, hogy az előttünk álló kihívásokra megtalálta a csodafegyvert, és ez a BOJKOTT, ugyanazok jutnak az eszembe. Egyrészt az, hogy nincs még egy olyan munkahely, hivatás, állás, ahol arra a következtetésre juthatna önmagától a dolgozó, hogy ő akkor tudja a legjobban végezni a munkáját, ha nem tesz semmit, nem dolgozik.

Mert a büszkén bejelentett bojkott valójában azt jelenti, hogy határozottan és elszántan NEM CSINÁLUNK SEMMIT. Nem tudom, vannak-e külön stratégiák a semmittevésre, mondjuk hogy ma a pártelnök nem kampányol, holnap a frakcióvezető marad kint a büfében, jövő szerdán pedig a teljes választmány fog banánt enni munka helyett... és vannak-e indikátorok, hogy ki mennyire jól bojkottál. Van-e elnöki dicséret hétfő délelőttönként, hogy „Ágika, te nagyot mentél múlt héten, figyeltelek, napirend előtt megkötöttél egy fél pulóverujjat, őszre meglesz az egész, ugye, a részletes vitán végig a pasziánszt nyomtad, és délután, esküdni mernék, hogy szunyókálni láttalak! Micsoda bojkott!”, valahogy így? Meg korholás, hogy „Bercikém, te tényleg hozzászóltál, kapcsolódó módosítót írtál, és még el is magyaráztad a választóknak az álláspontunkat? Miért dolgozol, miért nem bojkottálsz?”

 

http://www.168ora.hu/velemeny/lehutok-146977.html

Tovább rejtőzködik Farkas Flórián

 

Úgy tudjuk, nem lesz ott Farkas Flórián azon a konferencián, ahol beszédet kellett volna tartania a roma felzárkóztatásról. A miniszteri biztos korábban az Európai Csalás Elleni Hivatal meghallgatására nem ment el.

http://www.origo.hu/itthon/20160707-farkas-florian-cigany-konferencia.html

 

Fia halálos ágyánál megígérte, hogy nem hagyja nyugodni az Orbán-kormányt

 

Mindez egy untig hallott devizahiteles történet lenne, ha a főszereplője nem egy 83 éves idős hölgy lenne, aki elhunyt fiáért, éjjel-nappal dolgozó unokájáért és két dédunokájáért tüntet minden nap a minisztériumok előtt arra várva, hogy meghallgassák panaszát.

 

http://nol.hu/belfold/fia-halalos-agyanal-megigertehogy-nem-hagyja-nyugodni-a-kormanyt-1622649

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.