2016, július 7 - 08:34 Sajtószemle

A frappáns felirat az egyik ligetvédő pólóján szerepelt szerda délután. A harc a kora délutáni órákban is folytatódott, mert a Kertem területére, ahonnan reggel a rendőrök és a biztonságiak kiszorították a tüntetőket, egy lánctalpas bontógépet szerettek volna bejuttatni.

http://nol.hu/belfold/anyadnak-jusson-annyi-oxigen-amennyit-egy-muzeum-termel-1622605

Elvitte a rendőrség munkatársunkat a Városligetből! – Janisch Attila reagálása

 A rendőrség elvitte Csillag Ádámot, aki filmet készített éppen a városligeti eseményekről. Csillag Ádám filmjeit rendszeresen leadja online kiadásunk.

A rendszer, ahol a professzionális és elfogulatlan dokumentátorok nem rögzíthetik az eseményeket, ahol nekik is félniük kell, ahol már ők is kiszolgáltatottjai a hatalmi önkénynek – nos, abban a rendszerben tényleg minden és bármi megtörténhet.

És ne legyen kétségünk: a bármi meg is fog történni.

Sőt már történik is.

Az külön említésre méltó, ahogy Ádám ellen tömegesen lépnek fel a magát mindenekfelett állónak tartó kormányzat szolgálatában intézkedő erőszakszervezet (többé ne hívjuk rendőrségnek) emberei. A képen jól látni, hogy Ádám nem hagyja abba a filmezést, nem teszi le a kamerát (persze nem is tudja, mert az a testére van erősítve, hiszen csak az egyik keze ép, így nincs másik keze, amellyel a kamerát tartani tudná), nyilván ez volt a főben járó vétség, amit elkövetett, vagyis hogy nem hagyta abba a rögzítését, a dokumentálását annak, ami (most épp) a Ligetben történik, ahová már százával küldi ki a hatalom az intézkedései ellen tiltakozókkal szemben egyre brutálisabban fellépő embereit.

http://magyarnarancs.hu/belpol/elvitte-a-rendorseg-munkatarsunkat-a-varosligetbol-janisch-attila-reagalasa-100038

A rendőrség füvezés miatt nyomoz a ligetvédők ellen

 

A police.hu-n megjelent egy hír, miszerint a rendőrök jegyzői felkérésre a birtokvédelmi határozat végrehajtását elrendelő végzés alapján intézkedtek a Városligetben, ahol ligetvédők tiltakoztak a munkálatok ellen.

A hír szerint a terület átadása után a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A kutya több helyen is jelzett, ami alapján a rendőrök megkezdték a helyszíni intézkedést és a szemlét.

A rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat (marihuánát) és eszközöket találtak, amik lefoglalása megtörtént.

Ezt bizonyítandó közöltek egy képet egy koszos kanálról:

http://444.hu/2016/07/06/a-rendorseg-fuvezes-miatt-nyomoz-a-ligetvedok-ellen

Több száz rendőrt küldtek a ligetvédőkre, megjelentek a kopaszok is

Cikkünk folyamatosan frissül

Több száz rendőr nyomult be szerda reggel a ligetvédők táborába, mert megszületett az a birtokvédelmi határozat, ami erre – a Városliget Zrt. szerint – feljogosítja őket. A régi Kertemnél kezdenék a Hungexpo irodaházak bontását. A rendőrök elkezdték kiszorítani a civileket, de később kiderült, hogy többen a tetőre láncolták magukat. Karácsony Gergely is ott van, azt mondta, az önkormányzat nem adott helyt a városligeti projektcég kérvényének. Délután 5-re tüntetést hirdettek a ligetvédők. 11 óra előtt sisakot, láthatósági mellényt viselő kopaszok közelítették meg a tiltakozás helyszínét, a munkagéppel érkező kamiont a civilek feltartóztatták, rendőrök intézkedtek ellenük. Délután 2-re a rendőrök átvették a területet.

 

http://hvg.hu/itthon/20160706_varosliget_balhe_regi_kertem_rendorok_ligetvedok_dozerolas

Baán: "Helyreállt a jogszerű állapot a Városligetben"

 Baán László szerint a ligetvédők kiszorítása rendőrökkel és biztonságiakkal a volt Kertem területéről nem jelenti a véleménynyilvánítás szabadságának sérelmét.

http://hvg.hu/itthon/20160706_Baan_Helyreallt_a_jogszeru_allapot_a_Varosligetben

 

Ma már kilépne, de polgármesterként fürdött az uniós milliárdokban Lázár János

Bár már nem ő vezeti Hódmezővásárhelyt, de ha teheti, ma is szívesen vág ott át szalagot. Közel 6 milliárdnyi az az összeg, ami Lázár polgármestersége nyomán érkezett a városba.

A hazánk uniós beruházásait összesítő kormányzati portál szerint Hódmezővásárhelyre a mai napig összesen 36 milliárd forintnyi EU-s fejlesztési forrás került vállalkozásokhoz, állami intézményekhez és az önkormányzathoz úgy, hogy ebben nincsenek benne a mezőgazdasági támogatások és az elnyert, de még ki nem fizetett pályázati összegek. Csak Hódmezővásárhely önkormányzata ebből a 36 milliárdból több mint 10 milliárdot számolhatott el 2016 júliusáig, vagyis ennyit utaltak át a városnak úgy, hogy több, még le nem zárult beruházás is fut még.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ma-mar-kilepne-de-polgarmesterkent-furdott-az-unios-milliardokban-lazar-janos-100036

Évi 300 milliárdos óriásmutyi? – új bizniszben a Habony–Rogán-érdekkör

Azt a kft.-t, amelybe a főváros összes(!) közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli – tudta meg a Válasz.hu.

Egy hete az Index azt írta: óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, miután az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők és társaik) összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be. Az új cég ugyan budapesti tulajdonban van, ám az Index informátorai azt sejttették, hogy ezen a társaságon keresztül az egyik legerősebb kormányzati érdekcsoport teheti rá a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre. A portál óvatosan utalt arra, hogy a fenti érdekcsoport Habony Árpádot és társait jelentheti.

A Válasz.hu most bizonyítékot is talált minderre: a Fővárosi Közbeszerzési Kft. bő két hónapja azt a Kosik Ügyvédi Irodát hatalmazta meg a társaság képviseletével a cégbíróság előtt, melynek névadója, Kosik Kristóf annak idején megszerezte a 888.hu domainnevet Habonynak. Korábban Kosik a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott (Rogán Antal frakcióvezetői, illetve polgármesteri periódusában). A Budapesti Ügyvédi Kamara aktualizált adatbázisa szerint a Kosik-iroda – a névadón kívül – egy másik befolyásos ügyvédet is a soraiban tudhat: Kertész Balázst, aki egyebek mellett arról híres, hogy Rogán V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Korábban jeleztük: a Kosik(–Kertész) Ügyvédi Iroda a kormány pénzes bevándoroltatási programjában, a szintén a Rogán–Habony-érdekkörhöz köthető letelepedésikötvény-bizniszben is részt vesz. A letelepedésre jelentkezők adminisztratív ügyeit ez a jogászcsapat hajtja át a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalon – fejenként több ezer eurós díjért.

Adódik a kérdés: miért követett el ekkora hibát a Fővárosi Közbeszerzési Kft., hogy a cégjogi feladatokat a Habonyhoz és Rogánhoz ezer szállal kötődő Kosik-irodára bízta (ráerősítve ezzel azokra a pletykákra, hogy az egyik legerősebb kormányzati csoport hatolt be a főváros „piacára”)? Egyik fővárosi forrásunk szerint nincs szó hibáról: „Az említett érdekkör alig várja, hogy például a Válasz.hu megjelentesse ezt az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban.”

http://valasz.hu/itthon/evi-300-milliardos-oriasmutyi-uj-bizniszben-a-habonyrogan-erdekkor-119405

A Fideszben sem szeretik a „gyilkos” Ripost–Lokál–888–TV2-koalíciót

Bár a közszereplők magánéletét is cincáló bulvár nem új, a politikával és a hatóságokkal kötelékben repülő revolvermédia eddig főként Oroszországban szedte áldozatait. A Ripost–Lokál–888–TV2-koalíció a Fideszen belül sem népszerű. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Az utóbbi hetekben-hónapokban Magyarországon is kezdetét vette a kompromat-korszak. A kormányközeli potentátok által frissen létrehozott (888.hu, Ripost.hu, Lokál ingyenes napilap, Lokál Extra hetilap, Lokal.hu) vagy átvett (TV2, Origo.hu) médiatermékek úgy marcangolják az éppen aktuális népellenséget (Tóbiás József volt MSZP-elnöktől Spéder Zoltán üzletemberen át Volner János újdonsült Jobbik-frakcióvezetőig), mint tigris a tornazsákot.

 

http://valasz.hu/itthon/a-fideszben-sem-szeretik-a-gyilkos-ripostlokal888tv2-koaliciot-119398

 

Orbán fontos területeket vesz el Lázártól

 

Németh Lászlónét az MNB-ből érkező Bártfai-Mager Andrea váltja a Miniszterelnökségen.

Csakhogy Bártfai nem Némethné államtitkári posztjára érkezik Lázár János alá, hanem kormánybiztos lesz, Orbán Viktor miniszterelnök irányítása alatt. És Lázár János helyett és nevében felügyeli majd az MFB, Posta, Takarékok, ENKSZ ügyeit, és mindent, amit korábban Némethné. Magyarul Lázárt ezzel erőteljesen meggyengítik, és elvesznek tőle egy sor fontos területet.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/07/06/matolcsy_mellol_erkezik_nemeth_laszlone_posztjara/

Varga Mihálynak is tetszik a több százezer vendégmunkás behozatala

 Varga Mihály több ponton támogatja az MGYOSZ elképzeléseit, így bevándorló vendégmunkások behozatalát is, írta az MTI. Az MGYOSZ rövid távon nagyjából 250 ezer "kulturálisan beilleszthető" vendégmunkásban gondolkozott nemrég, de ezt csak saccra mondták, pontosabb igényfelmérést még nem csináltak.

Segítenék az EU-n kívüliek behozatalát

Varga elmondta még, hogy harmadik országból származó munkaerő foglalkoztatásában segítene a kormány. Ez a harmadik ország azt jelenti, hogy EU-n kívüli munkások behozatalával tervezhetnek.

 

http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/07/06/varga_mihalynak_is_tetszik_a_negymillio_vendegmunkas_behozatala/

 

Ötszáz mécses a kórház bezárása ellen

 

Ötszáz mécsessel demonstráltak szerdán a Péterfy Sándor utcai kórház bejáratánál a betegek, ápolók, orvosok az intézmény bezárása ellen.

A Péterfy azon fővárosi kórházak egyike, melynek nemhogy nem osztottak különösebb szerepet a budapesti ellátás átalakításáról, az új „szuper-kórházak" építéséről szóló kormányhatározatban, de még csak meg sem említik benne. A kormány elé kerülő javaslatban pedig azon intézmények között szerepelt, amelyben megszüntetnék az aktív ellátást.

 

http://nol.hu/belfold/otszaz-mecses-a-korhaz-bezarasa-ellen-1622621

 

Terjed a magyar modell, Orbán fő rajongója is lenyúlná a magánnyugdíjakat

 

Az alkotmány megváltoztatására készül, és a magánnyugdíjak lenyúlásával finanszírozná populista terveit Kaczynski.

 

http://nol.hu/kulfold/nyugdijpenzekbol-osztogatnak-1622483

 

Kövér: Nem akarunk részt venni ebbben a gonosztettben

 

Útelágazáshoz ért Európa, el kell dönteni, hogy föderalisztikus, Brüsszel által irányított politikai unió, vagy egy alapvetően keresztény kulturális közösségekre épülő népek Európája lesz e - mutatott rá Kövér László az Országgyűlés elnöke a negyedik Martosi Szabadegyetemet elindító fórumon szerdán.

A fórumra közvetlenül a Martosi Szabadegyetemet jelképesen megnyitó zászlófelvonás előtt került sor. A fórum három résztvevője az elmúlt egy évet értékelte, Kövér László a legjelentősebb európai események tükrében, Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, nemzetpolitikai megközelítésből, Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) új elnöke pedig a felvidéki magyarságot érintő kérdések tekintetében.

http://nol.hu/belfold/kover-nem-akarunk-reszt-venni-ebbben-a-gonosztettben-1622643

 

Nyílt levél Lázár Jánosnak

 

A szerda reggel rendőrileg lerohant Városliget ügyében a közpark védelmezői régóta levelezésben állnak Lázár Jánossal. A levélváltás eddig nem a nyilvánosság előtt zajlott, most azonban a civil zöldek nyílt levél formájában fogalmazták meg a válaszukat, amit elsőként a Népszabadságnak juttattak el.

 

http://nol.hu/velemeny/nyilt-level-lazar-janosnak-1622581

"Alpári" - Reagált a leleplezett Spéder-találkozóra Stumpf István

Alkotmánybíróval „randizott” a nyomozók látókörébe került Spéder Zoltán – ezzel a címmel közölt képriportot a Fidesz-közeli Pesti Srácok.

Állítólag a portál olvasója futott bele kedden Spéder Zoltán bankár-médiaoligarchába és Stumpf István korábbi kancelláriaminiszterbe, jelenlegi alkotmánybíróba Budapesten, a Batthyány téri csarnokban, amint "a két férfi egymás mellett haladva, úgy beszélget, hogy közben folyamatosan oldalra néz azt a látszatot keltve, mintha csak véletlenül haladnának egymás mellett".

Az atv.hu kérdésére az alkotmánybíró azt mondta, értesült a cikkről, ám nem kívánja minősíteni, mert ha alkotmánybíróként megszólalna az ügyben, az már politikai megnyilvánulásnak számítana. A portál Stumpf környezetéből egyébként úgy értesült, hogy az alkotmánybíró alpárinak tartja a Fidesz-közeli Pesti Srácok eljárását.

 

http://nepszava.hu/cikk/1099174-alpari---reagalt-a-leleplezett-speder-talalkozora-stumpf-istvan

 

Pesti srácok

Alkotmánybíróval “randizott” a nyomozók látókörébe került Spéder Zoltán – A kérdés: miért?

Felettébb érdekes „randinak” volt szemtanúja a PestiSrácok.hu egyik olvasója, aki tegnap futott bele Spéder Zoltán bankár-médiaoligarchába és Stumpf István korábbi kancelláriaminiszterbe, jelenlegi alkotmánybíróba Budapesten, a Batthyány téri csarnokban. Az Index – még – tulajdonosa és az alkotmánybíró „találkozója” szemfüles fotóriporterünk beszámolója szerint „filmbe illő” jelenet volt.

“A Batthyány téri csarnokba betérve találkoztam a Spéder Zoltán-Stumpf István párossal” – írta portálunk olvasója. Egymás mellett beszélgetve tartottak kifelé a csarnok épületéből.

 

Spéder Zoltán és Stumpf István a barátságon messze túlmutató kapcsolatáról korábban a Magyar Narancs közölt leleplező írást. Ebből kiderült, hogy a nagyvállalkozónak és az alkotmánybírónak számos közös, külföldi cégekbe bújtatott üzlete és ingatlanügye van. Stumpf akkor az írásra így reagált:

„Álláspontom szerint […] kérdéseik (azok mélysége, célzottsága és különösen azok ütemezése) az Alkotmánybíróság és ezen belül az alkotmánybírák befolyásolását célozzák bizonyos döntésre érett ügyekben, illetve azt, hogy megkérdőjelezzék az Alkotmánybíróság és egyes alkotmánybírák függetlenségét vagy megingassák a pártatlanságukkal kapcsolatos közbizalmat.”

 

http://pestisracok.hu/korabbi-kancellariaminiszterrel-randizott-nyomozok-latokorebe-kerult-speder-zoltan-kerdes-miert/

 

MSZP: teljes a vezérkar

Érvényesült a papírforma, tegnap Tóth Bertalan lett az MSZP frakcióvezetője. A képviselőcsoport öt helyettest választott, ám közülük hivatalosan csak két politikus kap ezért a munkáért külön honoráriumot a parlamenttől, egy pedig a frakciótól. Tóth "kőkemény" ellenzékiséget és már a 2018-as választásra készülve új alternatívát ígért, egyben bejelentette, lemond a szocialisták Baranya megyei elnöki posztjáról. A frakció tisztújítása után Molnár Gyula pártelnök még válaszolt néhány személycserékre vonatkozó kérdésre, ám jelezte, mostantól az MSZP belső dolgai helyett inkább a jövőről szeretne beszélni.

https://nepszava.hu/cikk/1099202-mszp-teljes-a-vezerkar

Szijjártó luxusvilláját összehozták a Quaestor-botránnyal

A Quaestor-károsultak pénze a fideszes politikusok és barátaik kapzsisága miatt tűnt el. A meglopott emberek befektetéseit azért nem tudták kifizetni, mert a csődről előbb értesített külügyi tárca a kisbefektetők előtt kiszivattyúzott a Quaestorból 3,8 milliárd forint készpénzt - írta Szakács László, a Brókerbotrányt vizsgáló bizottság tagja közleményében.

A Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) eleve nem tarthatta volna a Quaestornál a pénzét, még állampapírok formájában sem. Mivel a pénz Questorban tartásán valakik még saját zsebre is keresni akarhattak, ezeket az államkötvényeket átválthatták 1,5 százalékkal kedvezőbb kamatozású Quaestor-kötvényre.

https://nepszava.hu/cikk/1099182-szijjarto-luxusvillajat-osszehoztak-a-quaestor-botrannyal

A hírhamisító

eljesen indokolatlan hőzöngéssel, puffogással és gúnyos huhogással kísérte a Soros György vezérelte sajtó Papp Dániel pogromigazgatói (vagy program?) kinevezését. Pedig a hírhamisítóként ismertté vált szakember előléptetése várható volt, hiszen az MTVA köztudottan szigorúan jutalmazza a manipulációt. Cohn-Bendit pedig támadta miniszterelnökünket, tehát Papp a lejáratással a nemzet érdekeit szolgálta. Ebből is látszik, ő a legalkalmasabb a feladatra, hiszen a közmédia mind a hat csatornájának vezetéséhez gyomor kell, s ő már bizonyított. Huzamos ideig konzisztens módon hírt hamisítani nem egyszerű dolog, inkább örüljünk, hogy az MTVA erre is ad!

http://nepszava.hu/cikk/1099081-a-hirhamisito

Csizmadia LászlóVálás kicsiben és nagyban

Úgy gondoljuk, hogy az Egyesült Államokat is kötelezi a szövetség, amely csak kölcsönös tisztelet mellett lehet hosszan tartó.

Magyar Hírlap

Az Európai Unió jó ideig bizonyította, hogy helyes ezen az úton járni. A szuverén államok, a független identitású népesség, a szolidaritás szellemében szabadon dönthetett a közös érdekű „kormányzásról”. Az Európai Unió parlamentje döntéseit a közös gazdasági előnyök figyelembevételével hozta meg, és nem folytatott pártpolitikai érdekek mentén ádáz csatározásokat. Egy-egy csatlakozott nemzet választói demokratikusan, a jogállamok keretei között, szuverén módon döntötték el, hogy ki vezesse országukat.

Az elmúlt években sajnos megváltozott a helyzet. Felszínre került egy uniós elit, amely az általa választott politikai és gazdasági ideológia mentén nyomást gyakorol a tagállamok kormányaira. Egyre több a diktátum és az olyan döntés, amely önkényes hatalmaskodáshoz vezet. A tagországok polgárainak kezdeményezései és javaslatai nem érnek el a brüsszeli bürokráciához. A döntéseket előkészítő, jogszabályokat javasló Európai Bizottság marionettfiguraként próbálja mozgatni az Európai Parlamentet, és vezetőjének segítségével a neoliberális gazdaságpolitika foglyaivá kívánja tenni a nemzetek képviselőit.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/60358/Valas_kicsiben_es_nagyban

Nagy OttóA lényeg

Álláspont. Szép jövő vár ránk, ha egy ilyen ember keze lebeg a piros gomb felett.

Magyar Hírlap

Talán nem is olyan furcsa módon alakul mostanában az amerikai elnökjelölt-aspiránsok harca, közelebbről Hillary Clinton küzdelme az elméletileg legnagyobb demokráciában éppen a demokrácia és a vele együtt járó törvényesség, tisztesség és jó ízlés ellen.

H. Clinton az aspiránsok harcában lemosta vetélytársait, annak ellenére, hogy e-mail-botránya évek óta foglalkoztatja az egész világot. Természetesen arról van szó, és az FBI vizsgálata is erre irányult, hogy H. Clinton külügyminiszterként – 2009 és 2013 között – megsértette-e a törvényt, amikor magán e-mail-fiókját és szerverét használta hivatalos ügyek lebonyolítására. Ezzel kapcsolatban az FBI igazgatója, James Comey úgy nyilatkozott, hogy az e-mail-botrány ügyében folytatott bűnügyi nyomozás eredményeként nem javasolják az igazságügyi minisztériumnak a vádemelést. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője nyomatékosította, hogy nem egyeztetett sem az igazságügyi tárca vezetőivel, sem más minisztériummal, sem a kormány bármely tagjával. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a volt külügyminiszter hanyag volt, és többször is magán e-mail-fiókját használta hivatalos levelezésre, de kifejezetten titkos vagy bizalmas információk nem kerültek napvilágra. „Jóllehet, van bizonyíték a titkos információk kezelésére vonatkozó szabályok esetleges megsértésére” is, Comey mégis azt nyilatkozta, hogy álláspontjuk szerint „egy józan ügyész emiatt nem emelhet vádat”.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/60367/A_lenyeg

Kormánybulvár

Körmendy Zsuzsanna Magyar Nemzet

A rozsdakollekciókkal üzemelő hármas metróban, amely egy páratlanul hosszú életű rendszer szívós továbbélésének szomorú szimbóluma, érdemes azt a hirdetést tanulmányozni, amely az állampolgárt a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Lokál című bulvárlap olvasására szólítja fel. Azzal az indokkal, hogy kár költenie a pénzét más lapokra, hiszen ez ingyen van. Ahogy vesszük. Sok mindenről hisszük azt, hogy ingyen van, amely valójában adóforintjaink rossz felhasználása miatt mérhetetlenül sokba kerül az állampolgárnak.

Ripost, Lokál, 888, új TV2: kinőttek a televényből, s magvaikat ugyanoda hullajtják. Úgy hírlik, maguk a fideszes politikusok sincsenek elragadtatva attól a bulvárdömpingtől, amely esti homályként borul a jobb sorsra érdemes állampolgár tájékozódására. A kisiklások miatt eddig jobbára csak Gulyás Gergely elítélő nyilatkozataival találkoztunk, aki felháborodott, hogy a 888 mit művelt Tóbiás József MSZP-s exelnök családjával, aztán – legalábbis a nyilvánosság szintjén – ismét csak az ő gyomra forgott attól, amit az Andy Vajna által megvásárolt TV2 tett Spéder Zoltán kicsinálásáért. De ne feledjük, hogy egy hatalmon lévő politikai erőnél sosem az egészség jele, ha politikusai közt csak néhányan alkalmasak arra – a többiek vállvonogató jóváhagyásával –, hogy a párt tiszteletbeli lelkiismereteként tartassanak számon.

http://mno.hu/vezercikk/kormanybulvar-1350709

Magántitkok és köztitkok

Megfigyelés alapos gyanúja esetén elvárható a nemzetbiztonsági vizsgálat

Lakner Dávid, Magyar Nemzet

Nem lennénk mostanában Gulyás Gergely helyében. Bár sokan Kövér László házelnökben vélik felfedezni a Fidesz lelkiismeretét, az utóbbi időben mintha a párt alelnöke vállalta volna magára ezt a szerepet. Előbb a Tóbiás József feleségéről és lányáról szóló 888.hu-cikktől határolódott el, majd a Spéder Zoltánról szóló TV2-riportról jelentette ki, hogy felfordul tőle a gyomra. Volner János bokros fotósorozatára ugyan csak annyit mondott az ATV-ben, hogy a magánélet belerángatását a politikába nem helyesli, de meglehet, hamarosan érkezik a következő eset, amikor kénytelen lesz újra felemelni a szavát.

 

http://mno.hu/velemeny/magantitkok-es-koztitkok-1350585

Államtitkár ilyen harciasan még nem védte hiányos vagyonnyilatkozatát

 

Tasó László szerint a magyar válogatott sikere a foci-Eb-n még egy darabig fékezi az indulatokat, de hamarosan jön a kormány elleni újabb "támadássorozat". A politikus úgy látja, hogy éppen a "kommunista koreográfia" szerint próbálják lejáratni, pedig az ő vagyonnyilatkozata mindenben megfelelt a valóságnak. A közlekedésügyi államtitkár sajnos téved.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/05/allamtitkar_ilyen_harciasan_meg_nem_vedte_a_hianyos_vagyonnyilatkozatat/

Nem kellett volna háborút indítani Irak ellen

 Nagy-Britannia úgy csatlakozott 2003-ban az iraki hadműveletekhez, hogy lett volna még lehetőség az akkori iraki rezsim fegyverzetének békés leszerelésére - állapította meg az iraki háború hátterének feltárására hét éve kezdődött hivatalos brit vizsgálat. Az eredményt szerdán ismertette Londonban a vizsgálóbizottság vezetője - írja az MTI

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/06/nem_kellett_volna_haborut_inditani_irak_ellen/

Blair mély sajnálatot érez a hibák miatt, de szerinte el kellett távolítani Szaddám Huszeint

 

Sajtótájékoztatón reagált a szerda délelőtt nyilvánosságra került jelentésreTony Blair, Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke. A 2009-ben indult, Sir John Chilcot vezetésével zajló vizsgálat az ország Irak megszállásában játszott szerepét és az odavezető döntések jogosságát vizsgálta. És bár a jelentés konkrétan nem mondta ki, hogy Blair hazudott, amikor országát az Egyesült Államok partnereként háborúba vitte Huszein rezsimje ellen, de nagyon súlyos megállapításokat tett Blair és a brit kormány felelősségéről.

 

http://444.hu/2016/07/06/blair-mely-sajnalatot-erez-a-hibak-miatt-de-szerinte-el-kellett-tavolitani-szaddam-huszeint

Kiléptek az EU-ból? Drágábban adjuk a mobilunkat!

 

Még mindig senki nem tudja, nem is tudhatja biztosan, hogy milyen hosszú távú következményei lesznek a brexitnek, vagyis Nagy-Britannia kilépésének az EU-ból. Az viszont biztos, hogy komoly kihívások elé néz az elszigetelődő szigetország, és főleg rövidebb távon futhat bele a gazdaságot, és ezen belül a techszektort megrázó pofonokba. Arról például már mi is írtunk, hogy veszélybe kerülhet London startupközponti státusza, de ennél közvetlenebb következmény, ha emelkedni kezd egyes termékek ára.

 

http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/07/06/kileptek_az_eu-bol_dragabban_adjuk_a_mobilunkat/

 

Percemberke a kígyófészekben – Molnár Gyula új MSZP-elnök portréja

 

Moszkvai egyetemi barátja ma Garancsi István üzlettársa a MET-ben, egykori kerületi kabinetfőnöke pedig Tarlós István fővárosi biztonsági tótumfaktuma – mégsem elsősorban Molnár Gyula frissen megválasztott pártelnök miatt mondható, hogy az MSZP a legjobb úton halad, hogy a Fidesz baloldali tagozata legyen. Viszont Molnárnak a kollaboránsnak bélyegzettekkel kell együttműködnie, föltéve, hogy nem két hétre tervezte az új karrierjét. Hogyan lett a környezete szerint rokonszenves ifjúbalos partyarcból az ország úgynevezett demokratikus ellenzékének első embere? Molnár Gyula portréja.

Úgy fest, van, amiben tévedett minden idők legsikeresebb magyar szocialista politikusa, a néhai Horn Gyula kormányfő és pártelnök. Ellentétben azzal, amit Horn mondott az ellene elsőként – akkor alelnöki pozícióból – lázadó Molnárról, a múlt héten megválasztott pártelnök sok mindennek nevezhető, de „percemberkének” pont nem. Ellenkezőleg: húsz éve dédelgetett karrierálom érett be a minap.

Más kérdés, hogy amit elnyert, a lehetetlen küldetésre emlékeztet leginkább. Rendet vágni abban a kígyófészekben, amit MSZP-nek neveznek, hegemóniát nyerni a balos blokkon belül – olyan fekete öves ellenfeleket legyőzve, mint például Gyurcsány Ferenc -, majd nekimenni a 2018-as országgyűlési választásoknak. A választási győzelem reménye azonban alighanem csak a szlogenekben szerepel.

https://atlatszo.hu/2016/07/06/percemberke-a-kigyofeszekben-molnar-gyula-uj-mszp-elnok-portreja/

Az Orbánt leváltani akaró volt fideszesnek nincs vetélytársa az LMP-ben

Schiffer András megürülő társelnöki és képviselői posztjára is Hadházy Ákos az egyetlen jelölt. A trafikmutyi leleplezésében szerepet játszó szekszárdi állatorvos programjának egyik prioritása a kormányváltás. Július 16-án szavazhatnak róla a pártban.

 

http://hvg.hu/itthon/20160706_lmp_hadhazy_jeloles_schiffer

Gigaper az MKB ellen

 A vételárat meghaladó értékű per folyik az MKB Bank ellen, és ez az új tulajdonosok nyakába szakad. De hogy voltaképpen kik is ők, és szükség esetén mekkora tőkét tudnak mozgósítani, azt homály fedi – írja az MKB-rejtélyeket listázó címlap-sztorijában a HVG e heti száma.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160706_Gigaper_az_MKB_ellen

SIKERDÍJ

Jámbor Gyula Magyar Idők

Hogy múlik az idő! Ki emlékszik már arra, hogy a Geuronet Bt., a 30 ezer forintos törzstőkéjű családi cégecske nyerte el az osztrák szövetségi vasút milliárdos sikerdíjszerződését? A cég adószámát épp a minap törölték, vélhetően nem fizette meg az adót, az osztrák tartományi bíróság pedig ugyancsak a közelmúltban felmentette – igaz, nem jogerősen – Gustav Poschalkót, az állami árufuvarozó vasúti cég akkori vezetőjét a hűtlen kezelés vádja alól. Úgy tűnik, a 2007–2008-ban nagy port felvert ügy elül, a szereplők pedig eltűnnek a nyilvánosság szeme elől. A következmények azonban még sokáig velünk maradnak. A MÁV egyetlen jövedelmező leányvállalata, a Cargo ma már az osztrák államvasút tulajdonában van. A MÁV megkapta – és el is költötte – a 102 milliárdos vételárat. A Geuronet Bt. és képviselője, a lobbista Gulya András pedig megkapta a 6,6 millió eurós, nagyjából kétmilliárd forintos sikerdíjat. Hogy a pénznek mi lett a sorsa, arról nincs tudomásunk.

Nem Gulya András az egyetlen, aki értékes tanácsokat adott a magyar piacon jó üzletet kereső külföldi nagyvállalatoknak. Éppen lapunk hozta nyilvánosságra, hogy Medgyessy Péter volt miniszterelnök pénzt kapott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól. Két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban tanácsadói szerződések címén.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/sikerdij-810988/

NÉMET LAP: ORBÁN VIKTORT A TÖRTÉNELEM TEHETI NAGGYÁ

888.HU, FREI ZEITEN

Orbán Viktor az az államférfi, aki nemcsak saját hazáját, de Európát is meg akarja védeni Brüsszel őrült terveitől – írta a 888.hu a német Freie Zeitenben megjelent véleménycikk alapján, amelyben a magyar kormányfőt nagy történelmi személyiségekhez hasonlították.

Az emberi létezés és a történelem tele van idealizált hősökkel és mítoszokkal. Nagy Sándor, Napóleon – és még sokan mások – hatalmas lábnyomot hagytak a történelemben – írta a 888.hu a német véleménycikket idézve. A Frei Zeiten szerzője szerint ma hasonló a helyzet Európa „délkeleti sarkában”, ahol a magyarok felvették a küzdelmet a mainstream európai politikával szemben.

A szerző felidézi Orbán Viktor eddigi politikai pályafutását és életének meghatározó mozzanatait, amilyen a kommunizmus szétverése is volt 1989-ben. Álláspontja szerint Magyarország soha sem hagyta cserben a Nyugatot, együttműködik a NATO-val, bírálói mégis azt mondják, hogy Magyarország eltávolodott a nyugat-európai értékektől, Orbán pedig „diktátor” lett.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-lap-orban-viktort-tortenelem-teheti-naggya-812752/

 

AZ ISZTAMBULI TÁMADÁS ELŐTT MOSZKVA TÖBBSZÖR FIGYELMEZTETETT

MTI

Az isztambuli Atatürk repülőtéren elkövetett múlt heti merénylet annak következménye lehet, hogy a török és uniós biztonsági szolgálatok figyelmen kívül hagyták Moszkva jelzéseit a Törökországban és Európában bujkáló feltételezett terroristákról – jelentette ki szerdán Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/az-isztambuli-tamadas-elott-moszkva-tobbszor-figyelmeztetett-813091/

 

Megszavazták: közös parti- és határőrséget hoz létre az EU

 

Őszre már működhet is: elfogadta az EP a Frontex és a nemzeti hatóságok erőiből összeálló uniós határőrizeti szervre vonatkozó javaslatot. Az új ügynökség segítséget nyújt ahhoz, hogy újra rendeltetésszerűen működhessen a schengeni övezet.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160706_megszavaztak_kozos_parti_es_hatarorseget_hoz_letre_az_eu

 

Stumpf András Hiba volt kiírni a kvótanépszavazást

 

Igennel nyilván nem szavaznék. Azt is leírtam, nemmel miért nem szavaznék. Marad tehát, hogy maradok otthon. Akkor viszont egy olyan MSZP malmára hajtom a vizet, amely épp Hunvald Györgyöt választotta helyi vezetőjének. Ez a dilemma, kérem.

El kell tehát menni szavazni? Be kell húzni a nemet keményen?

Nehéz most jó választ találni erre a kérdésre. Nem kicsit. Nagyon.

Először is azért, mert ez a népszavazás teljesen értelmetlen. Ez pedig a népszavazás intézményéből magából következik. Mert mi is a következménye bármilyen referendumnak, ha az érvényes és eredményes? Az, hogy az Országgyűlés jogszabályt alkot az adott kérdésben, mégpedig a népakaratot kifejező jogszabályt. 

Kit, mit kötelez tehát egy magyar népszavazás eredménye? A magyar Országgyűlést. Senki mást. Brüsszelt pont nem. A helyzet ráadásul az, hogy az Országgyűlésben értelemszerűen többségben vannak a kormánypárt képviselői. Akik tehát akár holnap hozhatnának jogszabályt, amilyet csak akarnak. Parlamenti határozatot mondjuk, hogy nem, nem, soha, Brüsszel nekünk nem ugathat, stb. A Jobbik segítségével az alkotmányt is módosíthatnák, oda is beírhatnák, hogy az Országgyűlés feje fölött senki nem dönthet arról, ki jön ide és ki nem. A kormánypártok álláspontja ismert, nem akarják a „kényszerbetelepítést”. Egy számukra sikeres népszavazás után viszont pontosan annyi jogosítványuk és hatásuk lesz, mint ma van. Semmivel sem több. 

 

http://mandiner.hu/cikk/20160706_stumpf_andras_hiba_volt_kiirni_a_kvotanepszavazast

Andy Vajna nem várja a májust

 a káoszban a megnyugtató hír, hogy az egyetlen ember a világon, aki pontosan tudja, mi fog történni, ott áll szorosan a magyar kormány mellett. Andy Vajna cége ugyanis a küszöbön álló Brexittel magyarázta, hogy miért kell a TV2 új tévécsatornáit Romániában bejegyezni. Nem pedig Londonban, Magyarország ugyanis fel sem merült, jóllehet a csatornákat részben a magyar közpénzekből működő Eximbank finanszírozza. S amely csatornák aztán majd a román médiahatóságnak fizethetnek (a magyarnál alacsonyabb) műsorszolgáltatási díjat.

Így lesz a magyar közpénzből román közpénz. És innentől kezdve tényleg csak egy apró lépés, hogy a magyar kormányzati autóparkra szlovák rendszám kerüljön. Ami egyébként tökéletesen illene is egy olyan kormány képéhez, amelyik rengeteg pénzből nemhogy fiatalokat nem tud tömegével hazacsábítani, de még az Izaura tévét sem.

http://valasz.hu/itthon/andy-vajna-nem-varja-a-majust-119397

Mészáros Lőrinc lett Kóka János örököse

Liberális fordulatot hajtott végre a felcsúti polgármester – szabad szellemben töltötte ki vagyonnyilatkozatát. A villaeltitkolás „legális” módszerét a volt SZDSZ-es gazdasági miniszter dolgozta ki kilenc éve. A Fidesz akkor hangosan tiltakozott...

 

http://valasz.hu/itthon/meszaros-lorinc-lett-koka-janos-orokose-119402

 

10,5 millió euróért veszi meg az Ybl Vízházat az MNB-alapítvány

 

A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány tulajdonába kerül 10,5 millió euróért a budapesti Ybl Vízház épülete, amely a tervek szerint tudományos konferenciák helyszíneként, kortárs képzőművészeti kiállító- és rendezvényközpontként újul meg.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2016/07/06/105-millio-euroert-veszi-meg-az-ybl-vizhazat-az-mnb-alapitvany/

 

A hazai cégvezetők bizonytalanok, merre megy a gazdaság

 

Kicsit javult az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda Kis- és középvállalati konjunktúra-indexe az előző negyedéves – váratlanul jelentős – csökkenést követően, de még mindig 50 pont alatt van. Az adatok továbbra is azt mutatják, hogy hullámzó a cégvezetők megítélése, nem biztosak abban, hogy milyen irányba változik a gazdaság az elkövetkező időszakban.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2016/07/06/a-hazai-cegvezetok-bizonytalanok-merre-megy-a-gazdasag/

 

Brutális lakhatási szegénységben élünk Magyarországon

 

A Habitat for Humanity Magyarország jelentése szerint továbbra is mély a lakhatási válság Magyarországon.

A jelentés szerint:

  • Magyarországon 2015-ben 840 ezer embernek volt “rezsiproblémája”
  • 2,5 millióan – közülük 500 ezer gyerek – éltek beázó, nyirkos lakásban
  • négymillió embert érintett a túlzsúfoltság
  • háromszázezren pedig olyan leromlott településrészeken laktak, ahol kevés volt a munkalehetőség, az oktatási intézmény, illetve nem volt megfelelő az egyéb szolgáltatásokhoz, például az egészségügyi intézményekhez való hozzáférés

Kiemelték: a méltányos lakhatást a hosszú távú, megfizethető bérlet is biztosíthatja, ehhez azonban például sokkal több bérlakásra lenne szükség.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/07/06/brutalis-lakhatasi-szegenysegben-elunk-magyarorszagon/

Romsics: A Fidesz újraírja a Horthy-korszakot

 

Hosszú időn keresztül konszenzus volt a numerus clausus megítélésben, sokáig senki sem vitatta, hogy a törvény kifejezetten a hazai zsidóság ellen irányult. Az utóbbi években azonban megjelentek olyan álláspontok, amelyek ezt vitatják.

A történész az interjúban kitér arra is: az a legfőbb probléma, ha a különböző múltképek elszakadnak a tények világától, és merő propagandává silányulnak. Romsics azt jósolja, a következő évtizedekben eldől, hogy lesz-e helyük a vállalható történelmi személyiségek között Horthy Miklósnak és Kádár Jánosnak.

 

http://www.168ora.hu/itthon/romsics-fidesz-ujrairja-horthy-korszakot-147036.html

 

Ezt kérte a NOB az olimpiarendezésért cserébe

A 2022-es téli olimpiára pályázott Oslo, ahol a város előbb igent mondott a rendezésre, majd a parlament vonta vissza a jelentkezést. A megváltozott közvélemény és a pénzügyi okok mellett többek között azért, mert nyilvánosságra került, hogy milyen bizarr kérésekkel állt elő a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a leendő rendező felé.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/07/ezt-kerte-a-nob-az-olimpiarendezesert-cserebe/

A kitiltási bortány miatt nem, de Horváth András ellen továbbra is nyomoz az ügyészség

 

Köti az ebet a karóhoz a magyar ügyészség, nem hajlandó tovább ­nyomozni a kitiltási ügyben – erről közleményt is kiadott a hatóság –, annak ellenére sem, hogy a botránnyal kapcsolatba hozott T. ­Viktor András elleni perben a bíróság utalt arra: nem kellett volna megállnia az ügyészségnek az említett személynél, ő egy valós ajánlatot továbbított, érdemes lenne kideríteni, kitől is jött az ajánlat. (T. Viktor András „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés" vádjával állt bíróság elé. Az ügyészség szerint azt ígérte az amerikai étolajgyár, a Bunge Zrt. lob­bistájának, hogy kétmilliárd forint fejében kijárja az étolaj áfájának csökkentését 27-ről 5 százalékra.)

 

http://nol.hu/gazdasag/raszallt-az-ugyeszseg-a-zold-dosszies-horvath-andrasra-1622457

Portik-Rogán közös képet posztolt Juhász Péter

 

Juhász Péter, az Együtt politikusa akkora hévvel üti a Rogán-Portik ügyet, hogy még egy felhívást is meghirdetett azok felé, akik bármilyen képi vagy szöveges bizonyítékkal rendelkeznek a politikus és a bűnöző kapcsolatáról.

 

http://444.hu/2016/07/06/portik-rogan-kozos-kepet-posztolt-juhasz-peter

Rogán-ügy: senki nem ismer senkit

„Nem hívtam meg Portik Tamást, a Nobu nevezetű szórakozóhely megnyitójára” – állította az Origónak Andy Vajna. Arról is beszélt, hogy Portik azon állítása is teljesen abszurd, miszerint ő a háza kulcsait neki adta.

Pápa Marianne korábban már közleményt is írt, miszerint Portik Tamással soha nem állt sem élettársi kapcsolatban, sem üzleti viszonyban. Rogán Antal jogi képviselője szerint ezen nyilatkozatok is kétségessé teszik Portik Tamás tanúvallomását, hiszen a filmügyi kormánybiztos és Habony Árpád nagynénje is határozottan tagadja Portik állításait. Természetesen Rogán Antal szerint is hazudik a 15 évre jogerősen elítélt volt Energol-vezér, ezért jogi képviselője útján hamis vád, hamis tanúzás miatt feljelentést is tett, amelyet június 29-én továbbítottak a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, miután a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tanúként hallgatták ki Portik Tamást.

 

http://nepszava.hu/cikk/1099238-rogan-ugy-senki-nem-ismer-senkit

Rogán megmagyarázza a közös fotóját Portik Tamással

 

Olyan fotót posztolt Juhász Péter, amelyen együtt látható Rogán Antal és Portik Tamás, miközben a miniszter azt állította, hogy soha nem találkozott az elítélt bűnözővel. A miniszter ügyvédje azt mondta az Indexnek, hogy a fotó nem bizonyít semmit, mert Rogán sok nyilvános eseményen vesz részt, ahol bárki a közelébe férkőzhet.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/06/rogan_antal_kozos_foton_szerepel_portik_tamassal/

Robert Fico szerint Szlovákia és Magyarország kapcsolata sosem volt ilyen jó

 

A szlovák miniszterelnök szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében, a múlt héten kezdődött szlovák uniós elnökség prioritásairól tartott vitát követő sajtótájékoztatóján beszélt erről.

Fico szerint nem zárható ki, hogy a visegrádi négyek között is szóba kerül a magyarországi kvótareferendum kérdése, mivel minden államnak lehetősége és joga van népszavazást tartani az uniót érintő, legkülönbözőbb kérdésekben.

A szlovák miniszterelnök arra is figyelmeztetett, hogy az uniós tagságról szóló újabb népszavazások kiírására lehet számítani a tagországokban, ha az unió nem talál megnyugtató válaszokat az Európát érő kihívásokra az elkövetkezendő hónapokban.

Szerinte Pozsonynak kell elsőként szembenéznie az unió felbomlásának veszélyével.

 

http://444.hu/2016/07/06/robert-fico-szerint-szlovakia-es-magyarorszag-kapcsolata-sosem-volt-ilyen-jo

Merkel elárulta, mit vár a magyar népszavazástól

 

Angela Merkel német kancellár szerint nem várható változás a magyarországi kvótareferendumtól.

A kancellár kedden Berlinben Mauricio Macri argentin elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón arra a kérdésre reagált, hogy a kvótareferendum miatt tart-e az EU megosztottságának növekedésétől.

Elmondta, már régóta ismert, hogy Magyarországon népszavazást tartanak "a menekültek kérdéséről", most pedig csak a referendum időpontját jelölték ki, és a népszavazási kérdés megfogalmazásából is az következik, hogy a szavazás "válasz lesz a már most is érvényesülő kormánypolitikára".

"Ismert a magyar miniszterelnök véleménye is a menekültekről, ennyiben nem várok a referendumtól változást a pillanatnyi helyzetben" - tette hozzá Angela Merkel.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_elarulta_mit_var_a_magyar_nepszavazastol.617300.html

Valami furcsa történik a dohánypiacon - ezt nehéz lesz kimagyarázni

 

Egyre gyorsuló ütemben nő a magyarországi dohány-kiskereskedelem, amely bizonyára gondolkodóba ejti a kormányzati kommunikációs szakembereket.

Az első negyedévben 129,7 milliárd forintot költöttek az emberek dohánytermékekre, amely 8,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Bár 2016 első hónapjában az áremelkedés is nagyobb volt, mint korábban, még ezzel kiigazítva is az látszik, hogy egyre gyorsuló ütemben nő a legális dohányfogyasztás. Az árakkal korrigálva ugyanis 3,4 százalékos növekedés látszik éves bázison, míg 2015-ben egy negyedév sem tudott ilyen mértékű növekedést "produkálni".

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/valami_furcsa_tortenik_a_dohanypiacon_ezt_nehez_lesz_kimagyarazni.617083.html

 

Saját vizeletében feküdt a kórházi folyosón, 10 óráig hozzá se nyúltak

 

·         Egy szerencsétlen esés miatt került kórházba, de ott úgy ítélték meg, hogy a mindkét oldalon részben darabosra tört medencecsontja beavatkozást nem igényel. A 61 éves, enyhén értelmi fogyatékos nőt sürgős műtét helyett gyógytornára küldték.

·         Családja hiába könyörgött alaposabb kivizsgálásért, csak egyre romló állapota miatt vette vissza a kórház, ahol végül folyamatos hárítás után két életmentő műtétet hajtottak végre a fájdalmaira heteken át panaszkodó, felpüffedt hasú asszonynál.

·         Juhász Janka a súlyos bélműtéteket is túlélte, de két héttel később meghalt a kórházban, lényegében azért, mert gégemetszése miatt nem tudták megfelelően megerősíteni hosszú hónapok óta gyötört szervezetét.

·         Hogy a szilánkosra tört csontok és a kilyukadt belek között összefüggés van, azt a kórház nem ismerte el.

·         A család feljelentést tett, a rendőrség másfél évnyi vizsgálódás után arra jutott, hogy a két érintett kórház mindenben megfelelően járt el. 

 

http://index.hu/belfold/2016/07/06/bajcsy-zsilinszky_korhaz/

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.