2016, július 4 - 09:16 Sajtószemle

Magyar Idők

Brüsszelt meg kell állítani, véget kell vetni az erőszakos, az európaiak akaratával ellentétes bevándorlási politikának – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

http://magyaridok.hu/belfold/szijjarto-peter-brusszelt-meg-kell-allitani-803095/

 A napra lehet nézni – erre hajthatnak Lázár dohányos barátai

 

A kancelláriaminiszter continentalos barátai a dohánykereskedelem letarolása után a megújulóenergia-termelőknek szánt állami támogatások és uniós források kombójára startolhatnak rá.

Mindenesetre feltűnő, hogy – mint a HVG elsőként megírta – a nemzeti dohányboltok rendszerének kialakításában is kulcsszerepet játszó Continental cégcsoport emblematikus figurái, élükön a dohánygyár-igazgató ifjabb Sánta Jánossal, sorra alakították meg szolárcégeiket. Rögvest az után beindultak, hogy az Országgyűlés elfogadta a megújuló és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamos energia átvételének támogatási rendszeréről (metár) szóló jogszabályt. A Continentalhoz kapcsolódó hódmezővásárhelyi Adosz és Madosz dohánytermelő szövetkezetek tagjai, Sántáék mellett Czibulya Norbert és a szintén dohánygyáras Veszelovszki családhoz tartozó – egyszersmind többszörös trafiktulajdonos – Hevesi Jánosné több, 3-3 milliós jegyzett tőkéjű kft-t alapítottak villamosenergia-termelésre. A nevekből ítélve (Solarbelt, Solardeck, Solarbeam) napelemek telepítésére készülnek, hogy az így megtermelt áramért hosszú éveken át fix bevételt zsebelhessenek be, állami garanciával.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201627__tamogatas_napelemre__lazar_janos_korei__dohanybiznisz__sugar_meg_hajtas

 

A Városliget Zrt. birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a Ligetvédők ellen

 A Városliget Zrt. birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a Ligetvédők ellen a volt Kertem területére. Habár a terület elhagyására kötelező határozat jogszerű kiadásának nincsenek meg a feltételei, a civileknek nincs okuk abban bízni, hogy e tény megakadályozná a kijelölt jegyzőt a döntés meghozatalában – közölték.

http://www.168ora.hu/itthon/varosliget-zrt-birtokvedelmi-eljarast-kezdemenyezett-ligetvedok-ellen-146965.html

 

Lázár és Kovács kilépéses vallomása Orbán engedélyével

 

A kötelező kvótás népszavazás kampánya folyik, ezért „coming outolnak", tesznek személyes vallomásokat kormányzati szereplők, köztük Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő arról, hogy ha most tartanának referendumot Magyarország ­uniós tagságáról, ők kilépésre voksol­nának.

 

http://nol.hu/belfold/lazar-es-kovacs-kilepeses-vallomasa-orban-engedelyevel-1621979

 

Újhelyi István „Idegenek vagyunk, Brüsszelben nincsenek rokonaink”

 

Az Európai Unió szétverési kísérleteit és a kilépő britek egyértelmű megroggyanását látva ideje tehát félretenni a Fidesz által oly nagyon utált politikai korrektséget és határozottan fogalmazni: azok a politikusok, akik a magyar közvéleményt az Európai Unió ellen, az európai közösségben viselt tagságunk ellen uszítják, hazaárulást követnek el. Azok pedig, akik ki akarják vezetni nemzetünket Európából, vagy csak esztelen hazardírozásból belengetik ennek lehetőségét, köztörvényes hazaárulók, a magyar történelem erőszaktevői. Pont.

Nincs mit tovább szépíteni.

849 nappal vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kilencvennyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

http://nepszava.hu/cikk/1098819-idegenek-vagyunk-brusszelben-nincsenek-rokonaink

Csárdást járnak az EU körül

Az egyik csak megállítaná Brüsszelt, a másik ki is lépne az Európai Unióból. A kormány akkora pávacsárdásba kezdett az európai integrációval szemben, hogy maguk sem tudják eldönteni, ki keménykedik a kormányfői ukáznak megfelelően, s ki nem. Hogy maga Orbán Viktor kilépne-e az EU-ból, arra nem adott egyértelmű választ, elemzők épp ezért úgy látják: egy majdani, a 2018-as választást megelőző, vagy épp követő uniós tagságról szóló kommunikációs kampány megágyazásáról lehet szó. Vesztes csak Magyarország lehet.

 

http://nepszava.hu/cikk/1098873-csardast-jarnak-az-eu-korul

Osztrák demokrácia?

Pataky István, Magyar Nemzet

Szégyelljék-e magukat az osztrákok az elnökválasztási botrány miatt, avagy büszkélkedjenek működő demokráciájukkal? Dúl a vita Ausztriában, s mindkét válasz mellett komoly érvek vannak. Hogyan történhet meg egy önmagát mintademokráciának tartó államban, hogy az illetékes személy jelenléte nélkül bontsanak fel szavazólapokat tartalmazó borítékokat? Ugyanakkor azt is érdemes végiggondolni, hogy hány európai országban hozott volna a bécsihez hasonlóan bátor, kizárólag a jogi szempontokat szem előtt tartó döntést egy alkotmánybíróság? Hogy mennyire tépázta meg Ausztria nemzetközi megítélését, illetve az osztrákok demokráciába vetett hitét a kialakult helyzet, az alapvetően csak ősszel, a megismételt megméretés után fog kiderülni. Ha az új voksolás nyomán is Alexander Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt nyer, akkor egy feledhető epizód maradhat az eredmény kétségbe vonása. Más lesz viszont a helyzet, ha az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje, Norbert Hofer győz a repetán, mert ez minden szavazóban és külső szemlélőben azt a képzetet fogja megerősíteni, hogy korábban csalás történt.

 

http://mno.hu/vezercikk/osztrak-demokracia-1350194

 

BREXIT

Német pénzügyér: Még visszakozhatnak a britek

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter arra buzdította a Nagy-Britannia kilépése után az Európai Unióban maradó 27 tagország kormányát egy vasárnap megjelenő interjújában, hogy ők oldják meg együttműködésben az unió problémáit, ha azt látják, hogy az Európai Bizottság vonakodik ettől a feladattól.

 

http://mno.hu/kulfold/nemet-penzugyer-meg-visszakozhatnak-a-britek-1350159

Bogár LászlóA demokrácia csapdája

Mert a politika, állításával ellentétben, nem a »valóságot« mutatja be számunkra, hanem egy valóságról szóló történetet.

Magyar Hírlap

Churchill híres ironikus mondása szerint a demokrácia a lehető legrosszabb politikai berendezkedés, kivéve az összes többit. Bár az elmúlt évtizedek során ez a „bon mot” azt volt hivatott bizonyítani, hogy a demokrácia természetesen az emberiség történetének legjobb berendezkedési módja, „a létező világok legjobbika”, de az ebben való hit mintha mostanában meginogni látszana. A Brexit kapcsán keletkező elemzések egy része így érthető módon a nyugatias modernitás egész politikatörténetét igyekszik áttekinteni, hisz a brit kilépés egyre nyilvánvalóbb módon felszíni jelenség csupán, és a feladat éppen a „fecsegő felszín” alatti hallgatag mélység feltárása volna. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/60035/A_demokracia_csapdaja

 

 

A TÜNTETŐKNEK NEM TETSZIK A BÉRNÖVEKEDÉS

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR SZERINT A MOSTANI FIZETÉSEMELÉSI PROGRAM A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA PÉLDÁTLAN

Nagy Áron Magyar Idők

„Megbosszulónak” nevezte a bérmegállapodást péntek este Sándor Mária, a fekete ruhás nővér a pár ezer embert vonzó tüntetésen. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár viszont hangsúlyozta: az érdekképviseletekkel folytatott tárgyalások eredménye az, hogy többéves béremelési program indul, amelyre a rendszerváltás óta nem volt példa.

Azok, akik ma tüntetnek, soha nem a tárgyalás lehetőségét keresték, csak konfrontációra, politikai akcióra próbálják felhasználni az egészségügyi dolgozókat – szögezte le még a Kossuth téri demonstráció előtt az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán az MTI kérdésére hangsúlyozta: a kormány kezdettől tárgyalt az érdekképviseletekkel, és a tárgyalások eredménye az, hogy egy olyan többéves béremelési programot tud indítani, amelyre a rendszerváltás óta nem volt példa. Aki eredményeket akart elérni az ágazatban, az ott volt a tárgyalóasztalnál – fűzte hozzá, majd emlékeztetett: az ápolók bére átlagosan 65,5 százalékkal emelkedik, béremelés kezdődik a szakorvosoknál, a szakgyógyszerészeknél, több pénzt kapnak a védőnők, a háziorvosok és a fogorvosok is.

 

http://magyaridok.hu/belfold/tuntetoknek-nem-tetszik-bernovekedes-801637/

 

SOROS CÉGE A 2025-IG TARTÓ PROJEKT MÖGÖTT

. IFJ. LOMNICI SZERINT A KÁOSZ LÁTSZATÁT KELTENÉ AZ ÜZLETEMBER

Bákonyi Ádám Magyar Idők

2025-ig szóló Magyarország-projektet indított tavaly júniusban a Soros György alapította Open Society Foundations – derül ki a szervezet honlapján közzétett felhívásból. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Soros által támogatott „civil” szervezetek 2017-től a folyamatos káosz látszatát akarják majd kelteni.

http://magyaridok.hu/belfold/soros-cege-2025-ig-tarto-projekt-mogott-800422/

 

Váratlan harcostársat kapott Orbán Sorossal szemben

 

A cseh államfőnek ugyanaz a baja a magyar származású amerikai üzletemberrel, mint Orbán Viktornak. Ráadásul az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, Colleen Bellt is azzal szokták pellengérre állítani, hogy csupán azért jutott a diplomata kinevezéséhez, mert Barack Obama elnök leglelkesebb kaliforniai támogatója.

 

http://hvg.hu/vilag/20160703_Varatlan_harcostarsat_kapott_Orban_Sorossal_szemben

Putyin aláírta magánhadserege létrehozását

 

A nemzeti gárdának mintegy 300 ezer tagja lesz, és bárkit letartóztathat.

 

http://hvg.hu/vilag/20160703_Putyin_alairta_maganhadserege_letrehozasat

Orbánék összevesztek az ukránokkal, ugrott száz munkahely

Ezért zár be az úrkúti mangánbánya

Száz évre elegendő mangánvagyon van Úrkúton a föld alatt, és ott is marad

 

Bezár az úrkúti mangánbánya. Egy tollvonással veszítette el száz ember a munkahelyét, mert a Dunaferr a jövőben inkább az ukránoktól vásárol acélgyártáshoz szükséges alapanyagot. Noé bárkája volt eddig az úrkúti bánya, mert többen a közelmúltban bezárt urán-, szén- és bauxitbányákból szerződtek ide. Most a vájárok számára nem maradt más hátra, mint a lassú temetés: a föld alatti gépek szétszerelése, a vájatok lezárása és a függőleges aknák kőzettel való feltöltése.

http://mno.hu/hetvegimagazin/ezert-zar-be-az-urkuti-manganbanya-1349934

 Jöttek a jólöltözött hölgyek a faluba, és kilószámra vitték a nyugtatót

 

Másfél évtizede dolgozott patikusként Kelemen Attila, amikor szépen lassan belesodródott a bűnbe. A helyieknek segített egy-két doboz vény nélkül kiadott nyugtatóval, aztán szájról szájra járt a híre, és a végén már ezrével fogyott nála a Xanax és a Rivotril. Az buktatta le, hogy közben mindent beütött a kasszába. De hogyan adhat el valaki heti 400 doboz altatót és nyugtatót egy kis faluban vény nélkül úgy, hogy az senkinek nem tűnik fel?

"Az Attila? Hát, nekem még Algopyrint sem adott, amikor fájt a fejem. Azt mondta, írassam fel receptre" - méltatlankodással kevert csodálkozással emlékszik vissza egy két évvel ezelőtti esetre a buszmegállóban ülő nő, amikor a régi helyi gyógyszerészről kérdezzük. Arról, aki közben - mint kiderült - zsákszámra adta el valakiknek a nyugtatókat.

 

http://index.hu/belfold/2016/06/29/vizsoly_patikus_altato_riport/

Theresa May a legnépszerűbb brit miniszterelnök-jelölt

 

A két legolvasottabb vasárnapi brit lap, a Mail on Sunday és a Sun on Sunday által megrendelt két különböző felmérés egyformán Theresa Mayt, a belügyminisztert hozta ki a távozó David Cameron messze legesélyesebb utódjelöltjének, írja az MTI.

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/03/theresa_may_a_legnepszerubb_brit_miniszterelnok-jelolt/

Stabilizálódott a robbanásban megsérült katona állapota

 

Összesen két bomba várt arra, hogy pénteken megsemmisítsék.

A Magyar Honvédség vezérezredese azt mondta, nem tudják, mi váltotta ki a robbanást. A szakemberek értetlenül állnak a dolog előtt. A meghalt tűzszerészek nem most találkoztak először ilyen bombával, már többször hatástalanítottak és semmisíttettek meg hasonló szerkezeteket. Vezetőjük tízéves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, első osztályú tűzszerész.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/02/stabilizalodott_a_rpbbanasban_megserult_katona_allapota/

 

Lemocskosgörögözött egy görögöt egy volt német miniszter

 

Ne érj hozzám, te mocskos görög!

– sziszegte fogai között állítólag Peter Ramsauer volt német közlekedési miniszter és a kormányzó CDU bajor testvérpártja, a CSU jelenlegi képviselője egy görög fotósnak. Legalábbis ezt állítja a görög fotós, akinek beszámolója miatt rasszimusvádat kiált a görög sajtó.

A német politikusok küldöttsége éppen Ciprasz görög miniszterelnökkel ment találkozni, amikor kisebb tömegjelenet alakult ki az erőteljesen nyomakodó fotósok és a politikuso között.

http://444.hu/2016/07/03/lemocskosgorogozott-egy-gorogot-egy-volt-nemet-miniszter

MSZP: Lázár abból az EU-ból lépne ki, amitől a hozzá köthető cégek egy rakás pénzt kaptak

Mesterházy Attila, az MSZP külügyi bizottságának tagjaként adott ki közleményt, amiben azt kéri:

„Lázár János vonja vissza a kilépéspárti nyilatkozatát, vagy fizesse vissza az uniós milliárdjait!”

 

http://444.hu/2016/07/02/mszp-lazar-abbol-az-eu-bol-lepne-ki-amitol-a-hozza-kotheto-cegek-egy-rakas-penzt-kaptak

 

Rogán Cecília bebizonyította, hogy ő a legfontosabb kortárs magyar nőművész

 

016. június 30.-át arany betűkkel fogják beírni a magyar feminista, posztironikus és neokonceptuális képzőművészet történetébe.

Ekkor jelent meg ugyanis Rogán Cecília nőművész korszakmeghatározó erejű,

Rogán Cecília: Anya vagyok és dolgozó nő

című műalkotása, de nem a Balkon, a feminista- entellektüel Hüvelygomba femzine, vagy az Új Művészet magazin, hanem a Bors című bulvár napilap címlapján.

Itt a címlapon található műdarab:

http://444.hu/2016/06/30/rogan-cecilia-bebizonyitotta-hogy-o-a-legfontosabb-kortars-magyar-nomuvesz

 

A cseh és a szlovák kormány belátja, hogy a britek főleg a kelet-európai bevándorlók miatt szavaztak a kilépésre

A brit népszavazás eredményét mindkét politikus szerint nagyban az befolyásolta, hogy a szigetország láthatóan nem volt felkészülve nagyszámú kelet-európai bevándorlók befogadására, ami súlyos gondokat okozott.

Sobotka emlékeztetett arra, hogy Nagy-Britannia az EU 2004-es bővítése után azonnal megnyitotta munkaerőpiacát az új tagállamok előtt, míg mások, mint Németország vagy Ausztria, csak fokozatosan. Elmondta, hogy ebből a szempontból hogy a német és az osztrák hozzáállás okosabb volt, aki a kelet-európai országok csatlakozása után még vártak 7 évet, mielőtt beengedték volna az új tagállamok melósait a munkaerőpiacukra. Bár ezt a lépést akkor ők is erősen bírálták. (MTI)

http://444.hu/2016/07/03/a-cseh-es-a-szlovak-kormany-belatja-hogy-a-britek-foleg-a-kelet-europai-bevandorlok-miatt-szavaztak-a-kilepesre

 

Egy friss közvélemény-kutatás szerint 1,2 millió brexitre szavazó brit megbánta a döntését

Az Opinium friss felmérése szerint a Nagy-Britannia EU-ból való kilépésére szavazók közel 7 százaléka, azaz kb. 1,2 millió ember egy héttel a népszavazás után már bánja, hogy a brexitre szavazott.

Ezzel pedig szinte eltűnne a különbség a két tábor között, azaz előfordulhatna, hogy ha most lenne a szavazás, a maradáspártiak nyernének. Ugyanakkor a maradáspártiak között is vannak, akik megbánták a döntésüket, méghozzá a 3 százalékuk.

http://444.hu/2016/07/02/egy-friss-kozvelemeny-kutatas-szerint-12-millio-brexitre-szavazo-brit-megbanta-a-donteset

 

ERDOGAN TÖRÖK ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KÉSZÜL ADNI A SZÍRIAI MENEKÜLTEKNEK

MTI

Törökország meg akarja adni a lehetőséget az országban élő szíriai menekültnek a török állampolgárság megszerzésére – jelentette be a török államfő az Anadolu hírügynökség vasárnapi tájékoztatása szerint.

A közösségi oldalakon mindenesetre nagy vihart kavart a török államfő bejelentése, amellyel kapcsolatban egyesek népszavazás kiírását követelték. Mások azt vetették Erdogan szemére, hogy a szíriaiak honosításával az általa óhajtott elnöki rendszer bevezetéséhez szükséges szavazatokat akarja csupán megszerezni.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/erdogan-torok-allampolgarsagot-keszul-adni-sziriai-menekulteknek-803890/

 

Schulz közös európai kormányt szeretne

 

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a brexitről szóló népszavazást követően az Európai Bizottság igazi, közös európai kormánnyá való átalakítását szorgalmazza. A kormányt Schulz terve szerint egy kétkamarás parlament ellenőrizné, amely a jelenlegi Európai Parlamentből és a tagállamok képviselőiből állna.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160703_schulz_kozos_europai_kormanyt_szeretne

Az arcomhoz kötődött ez az egész

Schiffer András interjú

Demokrata

 

Semmi közöm hozzá, hogy az MSZP–SZDSZ utódpártjai mit csinálnak házon belül. Osztódással szaporodtak, de ez az ő dolguk. Nem érdekel, mi megy végbe a DK, Együtt, PM, MoMa, MLP és MSZP térfelén. Interjú.

Napjainkban a kizsákmányolás a globális nagytőke által történik, amely már minden helyi, minden természetes közösség, így a nemzet ellen is rohamot indít. Az én értelmezésemben a XXI. századi baloldal szükségszerűen nemzeti – mondta a Demokratának Schiffer András, az LMP leköszönő frakcióvezetője és társelnöke.

 

http://www.demokrata.hu/hir/az-arcomhoz-kotodott-ez-az-egesz

 

2018-tól már nem lesznek deviánsfelvonulások Magyarországon

 

A Jobbik, kormányra kerülése esetén, 2018-tól nem fogja engedni, hogy Budapest vagy bármely hazai település utcáit ellepje az ilyen és ehhez hasonló deviancia.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti szervezete mély felháborodással értesült arról, hogy a fővárosban ismét vonulhatnak a beteg, deviáns emberek, kiegészülve az erőszakos rendezőikkel. A toleranciát csak hírből ismerő, »melegfelvonulásnak« nevezett visszataszító és családellenes rendezvényt minden évben botrányok kísérik, perverz és vallásgyalázó elemek vesznek részt rajta, a hatóságok pedig tétlenül szemlélik a bűncselekményektől hemzsegő vonaglást. 

 

http://mandiner.hu/cikk/20160703_jobbik_2018_tol_mar_nem_lesznek_deviansfelvonulasok_magyarorszagon

 

Gigantikus yachtkikötő épült a Balatonon, a szomszéd strandon félméteres az iszap

Balatonfenyves közel kétezer lakosú üdülőtelepülés a tó déli partján. Mint minden Balaton menti település vezetése, a fenyvesiek is szerettek volna egy olyan turisztikai fejlesztést, ami a vendégeket odavonzza a településre.

Az Előny Kft. egyik tulajdonosa, akinek Balatonfenyvesen is van üdülője, már 1997-ben megkereste a polgármestert, hogy egy yachtkikötőt álmodott a településre. A tervezési és engedélyeztetési folyamatok után elkezdődött az építkezés.

Deák Gábor, az Előny Kft. tulajdonosának neve az ÁNTSZ laborhálózatának erősen vitatott privatizációja és az egri Hospinvest-ügy révén lett ismert a magyar nyilvánosságban. A kikötő építéséhez nagy valószínűséggel a Matolcsy érdekkörbe tartozó NHB Bank adhatott hitelt, mivel a pénzintézetnek jelzálogjoga van bejegyezve a Fenyves Yacht klubra és a hozzá tartozó kikötőre.

 

https://atlatszo.hu/2016/07/02/gigantikus-yachtkikoto-epult-a-balatonon-a-szomszed-strandon-felmeteres-az-iszap/

Nem ellenzék vagyunk – exkluzív interjú Soros emberével

 

Nekünk és Soros Györgynek is változatlanul fontos Magyarország – mondta Chris Stone, az itthon Nyílt Társadalom néven ismert, Soros György-féle alapítványok elnöke a HVG-nek.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201627__chris_stone_azopen_society_foundations_elnoke__nem_ellenzek_vagyunk

Felfedtük a titkot, micsoda gigaberuházás készül Ferihegyen

 

Rejtélyes közreműködőkre volt szükség ahhoz, hogy a jelenlegi állás szerint ír befektetők 150-200 milliárd forintos ingatlanfejlesztésre készülhessenek a repülőtér tőszomszédságában.

 

Új földbirtokos neve jelent meg a napokban néhány értékes vecsési szántó tulajdoni lapjának széljegyén. Pesti Ferenc helybéli lakosé, akinek egy vasúthoz közeli, hagyományos kockaház az otthona. A vecsési cím el is várható, hiszen termőföldhöz csak az juthat, aki legfeljebb 20 kilométeres körzetben lakik. A dokumentumból az ingatlan értéke természetesen nem derül ki, de ha egy hektár termőföld átlagos árából indulunk ki, a vételár százmillió forint körül lehetett. Ha viszont beleolvasunk egy készülő miniszteri rendelet tervezetébe, amelynek a nyilvános véleményezésére mindössze két napot adtak, akkor ennél is jóval nagyobb üzletre gyanakodhatunk.

Hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítják ugyanis azt a logisztikai és szállodaipari beruházást, amely Pesti Ferenc reménybeli birtokait is érinti. Remek földekről van szó, ha nem is aranykoronában mérve, ám a Liszt Ferenc repülőtér tőszomszédságában, a 4-es út mentén. 

http://hvg.hu/kkv/201627__repuloter__vecsesi_ingatlanbiznisz__stroman__ekezni_tilos

És akkor Mészáros Lőrinc lenézett az Adriára 700 milliós nyaralójából

 

Miközben a fél világ azzal volt elfoglalva, hogy a Brexit miatti pánikhangulatot enyhítse, Ivan Rakitic, a Barcelona világsztár focistája nyaralni ment – Mészáros Lőrinc kicsit sem renyhe villájába. A cégétől visszavonulóban lévő Wáberer György egy huszárvágással megpróbálja bevenni a Rózsadombot, az Index pedig átmenetileg elbizonytalanodott, hogy Simicskáé lehet-e vagy sem. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20160703_Es_akkor_Meszaros_Lorinc_lenezett_az_Adriara_a_700_millios_nyaraloja_ablakabol

Stadion alakú múzeumot tervezett Felcsútra: a Miniszterelnökség díjazta

 

Kihirdették a Csontváry Múzeum pályázati eredményeit, melyek közt az egyik befutó az alcsúti arborétumban található tekintélyes libanoni cédrus köré tervezett stadion formájú múzeum lett.

Csak remélni merjük, hogy viccelt az az építész, aki egyenesen Felcsútot gondolta el az ideális helyszínnek. Szakmai körökben él a gyanú, hogy a tervező – a közösségi médiából átvett kifejezéssel élve – beletrollkodott a pályázatba, nem várt sikerrel: a Miniszterelnökség díjazta az ötletet. A József nádor nevéhez kötődő alcsúti arborétum fölötti hegyoldalban, a csaplári erdőben ­álló kétszáz éves, tekintélyes libanoni cédrus köré épülne meg a stadion formájú múzeum. „A Bíráló Bizottság tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet megvételben részesíti." A Miniszterelnökség 500 000 forintot ad érte.

 

http://nol.hu/kultura/csak-trollkodott-a-palyazatban-felcsuttal-aztan-ki-is-valasztottak-1622055

 

„Inkább telerakják varjúhájjal” - Veréb Mária urbanista, tájépítész a Liget Projektről

 

A Városliget nemrégiben lezajlott tájépítészeti és parkrendezési pályázatán többen felhívták a figyelmet arra, hogy a projekt alapjaiban hibás, hiszen az új épületek és a megnövelt terhelés mindenképp ártanak a park ökoszisztémájának. A Liget jövőjéről és a zöldterületek védelméről Veréb Mária tájépítésszel beszélgettünk.

 

http://magyarnarancs.hu/lokal/inkabb-telerakjak-varjuhajjal-99732

 

Durván bemutatott az ellenzék bajai frakcióvezetője az ülésen

Úgymond széksértést követett el a bajai önkormányzat ellenzéki frakcióvezetője, Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért nevű szervezet képviselője, amikor „félreérthetetlen kézmozdulatokkal, ujjtartással reagált” képviselőtársa felszólalására – számol be a baon.hu
De nem ez volt a legszörnyűbb a dologban, hanem a módszer: Hajdú ugyanis „a pad alatt” mutogatott.
Az eset aztán bocsánatkéréssel végződött, ugyanakkor elég sokat megtudtunk általa egy magyar középváros képviselőtestületének szokásairól. De tanulhatunk is az esetből, kezdődjék eztán minden önkormányzati ülés úgy, hogy: kezeket a pad fölé!

 

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/durvan-bemutatott-az-ellenzek-bajai-frakciovezetoje-az-ulesen-99975

 

Bernd Storck mellébeszélésben is messze felülmúlja a magyar edzőket

Öt gondolat a nagyembertől, amit még Pintér Attila sem bírna kimondani röhögés nélkül.

Az Eb után következett ugyan némi hallgatás, ám napjaink egyetlen német eredetű hungarikuma, a világverő Storck mester ma végre szólásra emelkedett, kimerítő interjút adván a Nemzeti Sportnak. Idézzük a sikerkovács szavait.

 

http://magyarnarancs.hu/kispalya/bernd-storck-mellebeszelesben-is-messze-felulmulja-a-magyar-edzoket-99969

 

Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok – Alföldi Róbert beszédének teljes szövege a Pride-on

 

Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok.

És nem szégyellem, hogy meleg vagyok.

 

 Végezetül egy nagyon személyes, mondhatni már intim gondolat azoknak, akik még mindig nem értik, hogy miért is vagyunk egyformák, annak ellenére, hogy máshogyan és másként szeretünk.

 És kedves Te, aki nem tudom, hogy itt vagy – e.

Amikor reggel  felébredek és amikor este lefekszem, a világ omlik rám, attól, hogy máshol vagy.

Az elhagyottság, a kudarc fájdalma nagyon mély.

És nem számít, hogy Te, milyen nemű vagy.

 Kedves Mindenki, ugye pontosan érthető és átélhető mindenki számára, hogy milyen  a fájdalom, ha az egyetlen másik, már nincs.

 Na, ezt vegyük alapul!

Ezt a közös ismerős érzést. És a másik felét  a világnak, azt,  amikor ott van mellettünk. És boldogok vagyunk!

Éljen a szabadság a fájdalomra és éljen a  szabadság a szerelemre!

 Konklúzió: éljen a szabadság!

 

http://www.pikanteri.hu/2015/07/08/nem-vagyok-buszke-ra-hogy/

 

György Péter A hazája megtagadta őt – Elie Wiesel halálára

 

Nincs-e okunk magyarnak tekintenünk őt? Éppen annyira magától értetődően, mint magyar származásúnak, ahogyan többször említettük. Nem azt tanítja-e nekünk ez a most lezárult, hosszú, világhírben leélt élete, hogy milyen tehetetlenül vakon cselekszünk, mintsem komolyan elgondolkoznánk azon, hogy ki mindenki is magyar?

 

http://nol.hu/kultura/a-hazaja-megtagadta-ot-elie-wiesel-halalara-1622125

Németh Péter Szombati 7-es - Korrupciókígyó

hazamentem

anyám elkeseredetten néz

apám elkeseredetten néz

feleségem elkeseredetten néz

testvéreim és gyermekeim elkeseredetten néznek

én is elkeseredetten nézek

(L. Simon László verse)

Hát mi most nem is tudom, hogyan nézzünk. Igyekeztünk ehhez segítséget kapni magától a volt államtitkártól, telefonon hívtuk, igaz másodszor a picsába küldött bennünket és közölte: nem tud a leváltásáról. Akkor persze elkeseredetten néztünk magunk elé mi is, azt reméltük, első kézből röpíthetjük a világhálóra L. Simon véleményét – az a buta hírverseny -, de hát csak elzavart, méghozzá államtitkárként zavart el. Pedig nem fülest, pletykát, meg nem erősített hírt közöltünk vele, hanem magát a tényt: néhány perccel korábban főnöke több tucatnyi újságíróval közölte, hogy kirúgta állásából L. Simon Lászlót, mert elégedetlen volt a munkájával.

Létezhet, hogy miközben az államtitkár e magas rangjában fogyasztja valahol az ebédjét, kormányzati terveiről beszél a partnereinek, miközben merít egyet a levesestálból, a tudtán kívül eltávolítják őt a kormányzat közeléből; fogalma sincs arról, hogy rosszul dolgozott volna, hogy a rábízott feladatokat nem tudta rendesen ellátni, sem a műemlékvédelem, sem pedig a kiemelt beruházások terén? 

http://nepszava.hu/cikk/1098717-szombati-7-es---korrupciokigyo

Farkas Flórián új szervezetet gründol

KK, 2016. július 2., szombat 17:05, frissítve: szombat 17:55 

Az adóhatósági nyomozás alatt álló Lungo Drom helyett új országos roma szervezet gründolásába kezdett Farkas Flórián az elmúlt hetekben – írja a RomNet.

A portál úgy tudja: az ORÖ volt vezetője a megyei és települési roma nemzetiségi önkormányzatok vezetőit és tagjait, illetve a roma civil szervezeti vezetőket kereste fel, hogy lépjenek be az újonnan létrehozott szervezetébe, amely Országos Cigány Érdekegyeztető Tanács néven szerveződik.

A RomNet szerint a cél az, hogy kimenthessék a Lungo Drom vagyonát.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/farkas-florian-uj-szervezetet-grundol-1350064

 

Föld S Péter Búcsúlevél Lázár Jánosnak

 

Lassanként eljön a búcsúzás ideje, János. Azt mondtad, hogy szíved szerint elhagynád az Európai Uniót. Biztosan jól meggondoltad, hiszen ismerünk benneteket, tudjuk, semmit sem tesztek meggondolatlanul. Sok hülyeséget csináltatok az elmúlt hat évben, de előtte azt is mind jól végiggondoltátok. És bizonyára B tervetek is van már: ha majd eljön a kilépés ideje, már tudjátok, hogy honnan fogtok lopni.

Nem erre szerződtünk veletek. Kormányzással bíztunk meg benneteket, János. Azzal, hogy igazgassátok, és ne izgassátok az országot. Nem azért fizetünk benneteket, hogy plakátokon hirdessétek a gyűlöletet, az aljasságot.

Szíved joga, hogy kilépnél az Európai Unióból János. Ha akarnánk, se tudnánk visszatartani. Drukkolunk nektek, nehogy visszajöjjetek.

Gyürkőzz János, rohanj, János!

Mi, magyarok, maradunk.

http://nol.hu/most-itt/bucsulevel-lazar-janosnak-1622103

 

Demokrácia van. Mitől félsz?

 

Hoffmann Antal szőkített olajat vásárló cégvezetőket leplezett le a Körös Volánnál, korrekt vezérigazgatót védett meg a politikai zsákmányszerző leváltástól – amíg lehetett. Manapság azonban már hiába a bátorság, a tapasztalat és tisztesség.

Ahogyan korábban sokszor, dokumentumokkal alátámasztott följelentést tett 260 milliós hűtlen kezelés gyanújával, amelyet a négy korábbi Volán-vállalatot magába olvasztó Dél-alföldi Közlekedési Központ (Dakk) Zrt.-nél követtek el. A nyomozást még nem szüntették meg, de úgy tűnik, megfeneklett.

 

http://nol.hu/belfold/demokracia-van-mitol-felsz-1622175

Révész Sándor Út a kilencedikig

 Huszonhét év a hullámvasúton: az 1989 óta eltelt bő negyedszázadban a Magyar Szocialista Párt háromszor volt kormányon és négyszer szenvedett választási vereséget. Ennyi idő alatt elfogyasztottak nyolc pártelnököt is, míg végül az elmúlt hét végén az ötvenöt éves Molnár Gyula került a politikai szervezet élére. Összeállításunkban az idáig vezető hosszú és kanyargós utat vázoljuk fel. Nyerstől Tóbiásig.

 

http://nol.hu/belfold/ut-a-kilencedikig-1622109

 

Megyesi Gusztáv Az elmeosztály következik

 

Amikor a nyolcvanas években az MTI-nél dolgoztam, nem volt olyan esti ügyeletem, hogy ne értesített volna a tűzoltóság: ember mászott a Szabadság-híd tetejére és be akar ugrani a Dunába. Ilyenkor kivonult a rendőrség, a mentők, s egy kopaszodó pszichológus a tűzoltóság létráján felmászva próbálta jobb belátásra bírni a delikvenst, ami másfél, uszkve négy és fél órán belül általában sikerült is neki. Én megírtam a hírt, amit aztán az MTI soha nem közölt, a szocializmusban nem másznak emberek a híd tetejére, pláne hogy leugorjanak onnét; nekem azonban mindig követnem kellett az eseményeket.

Innét tudom, hogy amikor a pszichológus vagy a metsző, dunai szél hatására az öngyilkosjelölt végre lemászott, soha egy ujjal nem bántották, sőt takarót terítettek rá, teát adtak neki, majd karon fogva segítették a mentőautóhoz, ahonnét aztán a diliházba vitték. Akkor se bántak vele brutálisan, ha előtte esetleg órákon át heccelte és gyalázta a jelen lévő összes egyenruhást.

Ez nagyon fontos, s ajánlom Bucsek Gábor fővárosi rendőrfőkapitány figyelmébe. A minapi ligeti rendőrattakban ugyanis, melynek során a ligeti fakivágás ellen tüntető aktivistákat a régi szép időket idézve bántalmazták, bizonyos Komáromy Gergelynek is nekiestek, miután az aktivista önként leereszkedett a közlekedési múzeum kéményéről, ahová tiltakozni mászott fel. A hírek szerint a földre teperték, hasba verték, hátba rugdosták, majd mentőautóba tuszkolva a Nyírő kórház pszichiátriájára vitették, mindjárt a zárt osztályra.

 

http://nol.hu/velemeny/az-elmeosztaly-kovetkezik-1622037

Marosán György  Kollektív és magáneufóriák

Azok számára, akik nyugalomra vágynak, nincs jó hírem. Előre látható, hogy a növekedés hosszú távon lelassul, és ez behatárolja a fogyasztás bővülését. A világ áttekinthetetlenebbé válik, ami krízisek sorozatát vetíti előre. A globális gazdaságba bekapcsolódó milliárdnyi új, feltörekvő országbeli munkavállaló, illetve a gazdaságot elöntő robotosítás kiélezi az üzletért és a munkaalkalmakért folyó versenyt.

Háromféle stratégia

A fenntartható növekedés mindenkit megszokott életvitelének módosítására kényszerít. Ezek a változások összességükben az ipari forradalommal összemérhető átalakulásokra utalnak. A helyzet csak látszólag könnyebb, mint egykor, amikor borzalmas élet-, és munka-körülményeket kellett megszokni. Most „mindössze” a szabadidő növekedését, a szinten maradó fogyasztást, és a kikerülhetetlen változásokhoz való folyamatos alkalmazkodást kellene elfogadni. Ez a helyzet három eltérő életstratégiát kínál fel: a versenyzőét, az amatőr sportolóét, és a szurkolóét.

http://nepszava.hu/cikk/1098623/2

Ceglédi Zoltán  Minden biztos kézben van

Évek óta "olcsóbb államot" ígér Orbán Viktor, ám ez már csak azért sem jöhet össze, mert jelenleg félszáznál is több miniszteri és miniszterelnöki biztos tevékenykedik apparátusában, méghozzá parodisztikus feladatkörökkel. Ceglédi Zoltán elemző úgy látja, a kormányfő a bukott kádereit - például Czunyiné Bertalan Judit korábbi köznevelési államtitkárt - is biztosnak nevezi ki, mert nem akarja elismerni a kudarcot, s elengedni a kezüket. Természetesen, ha Orbán és a Fidesz elköteleződik egy "nagy ügy" mellett, arra külön biztost neveznek ki. Így van például fejlesztési biztosa Felcsút térségének, vagy akár a látványsportoknak is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1098841-minden-biztos-kezben-van

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.