2016, július 28 - 06:43 Sajtószemle

Trump Oroszországtól kér segítséget a kampányához, kérdés, hogy fogják ezt fogadni a republikánus szavazók. Közben Obama már arról beszél, hogy Trump akár nyerhet is - az elnök a veszély emlegetésével Clinton mögé próbálhatja beállítani a bizonytalankodó demokratákat.

Trump direktben az orosz hackerekhez fordult: sajtótájékoztatóján azt kérte tőlük, hogy további e-maileket hozzanak nyilvánosságra Hillary Clinton feltört postafiókjából.

Oroszország, ha hallasz, remélem megtaláljátok azt a 33 ezer e-mailt, ami még hiányzik. Szerintem a sajtónk bőségesen meg fog jutalmazni érte

 

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/27/obama_szerint_meg_az_is_lehet_hogy_donald_trump_nyeri_a_valasztast/

 Merényletet tervezett egy 15 éves fiú NémetországbanŐrizetbe vettek egy 15 éves német fiút Németországban, aki a rendőrség gyanúja szerint kapcsolatban állt a Münchenben 9 embert meggyilkoló Ali David Sonbolyval. Lőszert, bombakészítésre alkalmas vegyi anyagot és tőröket találtak nála.

http://nol.hu/kulfold/merenyletet-tervezett-egy-15-eves-fiu-nemetorszagban-1625357

Lázadás tört ki a kiskunhalasi menekülttáborban - 70 rendőrautó a helyszínen

Megtelt rendőrautókkal a kiskunhalasi menekülttábor. Lázadás van, az udvarra homokot terítettek, hogy ne tudjanak követ dobálni.

http://nol.hu/belfold/ujabb-balhe-a-kiskunhalasi-menekulttaborban-70-rendorauto-a-helyszinen-1625367

Lépni kell, mert bajban leszünk 2020 után

Hajdú PéterMagyar Nemzet 

Az uniós pénzek baráti elosztogatásának, majd várható elapadásának köszönhetően nagy lesz a kapkodás a magyar gazdaságpolitikában 2020 után. Nyoma sincs annak, hogy átalakulna az oktatás rendszere, felgyorsulna az ítélkezés a gazdasági bűnügyekben, s átlátható, stabil gazdaságirányítás alakulna ki. Ez, megfejelve a képzett munkaerő hiányával és az emelkedő bérekkel versenyképességünk további romlásához vezet – nyilatkozta lapunknak Zsiday Viktor közgazdász, befektetési szakember.

 

http://mno.hu/gazdasag/lepni-kell-mert-bajban-leszunk-2020-utan-1353488

 

Jobb fizetésért mennek Szlovákiába dolgozni a magyarok

 

Több mint negyven százalékkal nőtt egy év alatt a Szlovákiában dolgozó magyarországi vendégmunkások száma. A szakértő szerint északi szomszédunk azokról a területekről szipkázza el a magyarországi dolgozókat, amelyen jellemzően munkaerőhiány van hazánkban is.

 

http://mno.hu/gazdasag/szlovakiaba-megy-dolgozni-a-magyar-1353851

 

Leállt a kéményseprés

Ahol a katasztrófavédelem vette át a szolgáltatást, teljesen megszűnt az ellenőrzés

Még most is káosz uralkodik abban a 15 megyében, ahol július elejétől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vette át a kéményseprési szolgáltatást. Nógrádban például egyetlen kéményseprőmester sincs – állítja a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke. Vámos Csaba még a héten felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Kúriához, mert jogszerűtlennek és indokolatlannak tartja, hogy a Nemzeti Választási Iroda elutasította a kéményellenőrzések gyakoribbá tételére vonatkozó népszavazási kezdeményezését.

 

http://mno.hu/gazdasag/leallt-a-kemenysepres-1353777

 

Nehéz olyan világlapot találni, amelyik nem ír a migránsokat mérgezőnek nevező Orbánról

 

Orbán a sajtótájékoztatón korábban arról is beszélt, hogy ellenzi az Európai Unió migrációs politikáját, ami Magyarországnak halálos méreg, ezért szerinte nem akarjuk bevenni. Hozzátette, hogy a gazdaság működtetéséhez, a sikeres jövőhöz az országnak egyetlen migránsra sincs szüksége.

A nemzetközi sajtóban ez némi egyszerűsítéssel általában úgy jött le, hogy Orbán a menekülteket nevezte méregnek. A Guardian nemes egyszerűséggel populistának nevezi a magyar miniszterelnököt, a mérgezős mellett egy másik tegnapi kijelentését is idézve, mely szerint minden egyes migráns közbiztonsági és terrorkockázatot jelent. A brit lap arra is kitért, hogy többen aggódnak az Orbán-kormány Moszkvával ápolt szoros kapcsolata miatt.

A hírről általában a hírügynökségek anyagait átvéve más angol nyelvű lapok mellett a New York Times, a Washington Post, a Politico, a Time, a Newsweek, és a Euronews is beszámolt, de Japántól Manilán át Dél-Amerikáig rengeteg említést lehet találni.

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/27/nehez_olyan_vilaglapot_talalni_amelyik_nem_ir_a_migransokat_mergezonek_nevezo_orbanrol/

Orbánt megalázták, bosszúból dupla vagy semmit játszik

Hillary Clintonnal már úgysem lehetne rosszabb a viszony – így magyarázzák a kormányoldalon, hogy a kormányfő az amerikai republikánus elnökjelöltre, Donald Trumpra tett a tusnádfürdői beszédében.

http://m.nol.hu/belfold/orbant-megalaztak-bosszubol-dupla-vagy-semmit-jatszik-1625231

Aki Donald Trumpot támogatja, Vlagyimir Putyint támogatja

Az elmúlt egy évben, miközben a világ egy jelentős része döbbenten bámulta, hogy a republikánusok tényleg Donald Trumpot tudják majd felmutatni elnökjelöltnek, egy zavarba ejtő rituálé is kezdetét vette: folyamatosan udvarolgatta körbe egymást Trump és Putyin.

Sok kommentár annyival tudta le a dolgot, hogy Putyinnak nyilván jó, ha az Egyesült Államokat egy nárcisztikus félnótás vezeti, Trump meg valószínűleg egyszerűen nem is érti, mibe keveredett bele, egyszerűen csak imponál neki, hogy egy nagyhatalmú vezető elismerően szól róla. De a kettejük közötti viszony ennél azért mélyebb is lehet. Arról, hogy hogyan szivárogtak be Putyin emberei Trump kampányába, egyértelmű bizonyítéka senkinek nincs, de egy amerikai újságíró, Josh Marshall most összeszedte, mik azok a konkrétan tudható összefonódások, amiket érdemes észben tartani, ha Trump és Putyin viszonyáról gondolkozunk.

http://444.hu/2016/07/27/aki-donald-trumpot-tamogatja-vlagyimir-putyint-tamogatja

Tárki: erősödött a Fidesz és a Jobbik, leszakadóban az MSZP

 

A kormánypártok és a Jobbik szavazótáborainak kismértékű növekedése mellett a szavazói aktivitás is erősödött valamelyest az elmúlt negyedévben - közölte a Tárki.

Júliusban a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP és a Jobbik egyaránt 3-3 százalékponttal növelte népszerűségét áprilishoz képest: az előbbi támogatottsága 27-ről 30 százalékra, míg az utóbbié 11-ről 14 százalékra nőtt. A pártválasztók körében is hasonló mértékben, 2-2 százalékponttal változott a kormánypártok és a Jobbik szavazóinak aránya, 47-ről 49 százalékra, valamint 20-ról 22 százalékra.

A szocialista párt támogatottsága viszont csökkent, a teljes népesség körében 10-ről 8 százalékra, a pártválasztók körében pedig 18-ról 13 százalékra. A Tárki mérése szerint a többi, kisebb ellenzéki párt támogatottsága júliusban változatlan: a teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció 5, az LMP 3, az Együtt 1 százalékon áll, míg a pártválasztókon belül 8, 4, 2 százalékot kapnának. Utóbbi körben a PM-et 1 százalékra mérték. 

http://hvg.hu/itthon/20160727_tarki_partpreferenciak

 A kormány megzsarolta a BKV-t, aztán elrejtett előtte két aknát

Megint távolabb sodródott a főváros az M3-as metró buszpótlásának megoldásától. A kormány zsarolása nyomán a BKV új járművek vásárlása helyett kiszervezi a szolgáltatást, méghozzá tíz évre, de ennek többletköltségét a kabinet fizeti. Csakhogy az erről rendelkező kormányhatározatban két aknát is elrejtettek. Egyrészt a pluszköltségeket a fejlesztési és a gazdasági minisztériumnak, illetve a fővárosi önkormányzatnak még a járműpótlás előtt számszerűsítenie kell. Másrészt a kormány a nemzeti buszstratégia részeként tekint a metrópótlás ügyére,

http://nol.hu/belfold/a-kormany-megzsarolta-a-bkv-t-aztan-elrejtett-elotte-ket-aknat-1625215

Az Uber után a telekocsikra szállnak rá?

Attól tartanak az Oszkár nevű telekocsi-szolgáltatásban résztvevő sofőrök, hogy az Uber után őrájuk száll rá a NAV. Egyiküktől a minap blokkot kértek, és 50 ezer forintra megbüntették.

http://nol.hu/belfold/az-uber-utan-a-telekocsikra-szallnak-ra-1625345

 

Böcskei Balázs  2018 – és a baloldal

 

Török Gábor a minap egy interjúban ezt nyilatkozta a Népszabadságnak: „Szerintem nem vezet utcahosszal, és nem lefutott a 2018-as választás. A Fideszt a teljes népességben 25-30 százalékra mérik, ez nem az a támogatottság, amivel hátra lehet dőlni. Hat év kormányzás után komolyan számolni kell az amortizá­cióval, és azokat, akik elpártoltak, nehéz visszaszerezni." A Fidesz másfél-kétmillió választóval leginkább abban az esetben tud választást nyerni, ha „a baloldal megint eltöketlenkedi a felkészülést, a Jobbik pedig nem tud kormányképes alternatívát állítani".

 Az a gyanúm, hogy az ellenzékiek egy jelentős része is így gondolja ezt – mármint hogy lehetséges még a kormányváltás –, de tehetetlenségük, rendületlenül rossz politikai közérzetük, napról napra romló politikai-mentális állapotuk leginkább mégis abból táplálkozik, hogy a baloldali-liberális politikai vezetők mozgását látva mégsem érzékelik ezt a reményt. 

 http://nol.hu/velemeny/2018-es-a-baloldal-1625289

Bűnözőket telepíthet le a kormány?

Több mint ötmilliárd forintot hozott a konyhára egy Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz köthető ügyvédi iroda. Kosik Kristóf cége 5 ezer eurót zsebel be kötvényenként. Kiderült, nem is olyan nehéz egy bűnözőnek magyar letelepedési engedélyhez jutni. Eközben Juhász Péter nem adja fel, s Polt Péterrel vitatná meg Rogán vesztegetési ügyét. A PM panasszal fordult az ügyészséghez, amiért az nem nyomoz az ügyben. 

"Egyértelmű, hogy ehhez is köze van Rogán Antal köreinek, csak ugye ezt mindaddig nehéz bizonyítani, míg valaki ki nem pattan abból a körből" - mondta lapunknak Juhász Péter miután kiderült, több mint ötmilliárd forintot kereshetett a letelepedési kötvény-üzleten egy Habony Árpádhoz és Rogán Antal kabinetminiszterhez köthető ügyvéd, Kosik Kristóf. A Magyar Nemzet szerint a Kosik Ügyvédi Iroda 5 ezer eurót kap minden kötvényértékesítés után. A szabályozás pedig világosan előírja, hogy a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg az elkészült letelepedési engedélyeknek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál való átvételével, az irodának minden kötvényeladásból haszna származhat. A program 2013-as indulása óta 3647 letelepedési kötvényt adott el Magyarország idén június végéig, ezzel az összeggel számolva Kosikék 5,6 milliárd forintot vághattak zsebre. Az Együtt szerint felháborító, hogy a Fidesz kizárólagos megbízást rögzített, s ezzel olyan rendszert hozott létre, amelyben nincs valódi verseny. A párt felszólította a Fideszt, hogy szüntessék meg a Habony-Rogán-érdekkörhöz köthető ügyvéd kizárólagosságát. A letelepedési kötvények értékesítésével pedig azonnal hagyjanak fel, és szüntessék meg azok jelenlegi rendszer szerinti forgalmazását.

 

http://nepszava.hu/cikk/1101243-bunozoket-telepithet-le-a-kormany

 Sebes György  Zaklatók

Apait-anyait beleadnak ebbe a kampányba (amely hivatalosan még el sem kezdődhetett, így nem is az). Most elsősorban anyait. Mert a nőkre kell hatni. Már csak azért is, mert ők vannak többen, és persze kiemelt védelmet érdemelnek.

Csatasorba állt tehát az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. Aki tudja, hogy a migrációs hullám kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a nők elleni zaklatások száma Európában. De a magyar kormány ezt nem hagyja. Sikerült is ettől a veszélytől megóvni a magyar nőket és gyerekeket - közölte Novák Katalin. A siker kulcsa természetesen az illegális bevándorlás megakadályozása. És innen már csak egy lépés az októberi népszavazás. Amikor a nép - különösen pedig a megvédett hölgyek - felhatalmazást adhatnak a magyar kormánynak arra, hogy még határozottabban tudjon fellépni a migrációval és a Brüsszel által tervezett kényszer-betelepítési kvótával szemben.

Nagyon helyes, hogy nálunk nem lesz Köln, Stuttgart, vagy Hamburg. Ezeket a német városokat említette az államtitkár, mint ahol migránsok tömegesen követtek el szexuális zaklatást nők ellen. Szerencsére az ilyen esetek Magyarországon "nem jellemzőek" - Novák Katalin szíves közlése alapján. Hogy miért nem? Hát mert a kormány határozottan fellépett az illegális bevándorlás ellen.

Természetesen jó tudni és rendkívül megnyugtató is, hogy népünket - és különösen a nőket - kormányunk kitüntetett gondossággal védi meg a migránsoktól. Nem is csoda, hogy közben a vak komondor és hasonszőrű társai támadásaira nem jut elég figyelme.

 

http://nepszava.hu/cikk/1101092-zaklatok

 Lehallgatás: senki sem panaszkodhat

Úgy tűnik, most már senkinek sincs joga panaszt tenni az úgynevezett lehallgatási ügyben, amit a Blikk főmunkatársával, Csikós Klaudiával szemben azért kezdeményezett a Nemzeti Védelmi Szolgálat, hogy megtudja, kik az informátorai - adja hírül a Blikk. Mint a Népszava is megírta, az újságíró ellen törvénytelenül titkos nyomozást indítottak, majd szivárogtatás miatt meggyanúsítottak egy rendőrt.

 A főtiszt ügyvédje, dr. Fridman Róbert kérte az ügyészséget, tegye nyílttá a titkos nyomozás részleteit, mivel törvénytelenül jutottak el a rendőrhöz, így az ő ellene folyó eljárás sem jogszerű. Ezt első fokon elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség, amit Fridman megfellebbezett. A Legfőbb Ügyészség ezt megváltoztatta: miszerint a rendőrnek nincs is pa­nasz­joga. Sokkolt a Legfőbb Ügyészség határozata – mondta Fridman Róbert, a rendőr ügyvédje, aki szerint a titkos nyomozás során beszerzett adatok a nyílt büntetőeljárás alapjai, ezért a védelem szempontjából szükséges azok ismerete. Ennek során megállapítható lenne, hogy a nyomozás alapja törvénytelen volt. Ennek elutasítása ügyfelem jogait és érdekeit közvetlenül sérti – tette hozzá az ügyvéd, aki ezért a strasbourgi bírósághoz fordul.

http://nepszava.hu/cikk/1101224-lehallgatas-senki-sem-panaszkodhat

 

„Ismét megfutamodott a vita elől a baloldal”

A kvótareferendumon kizárólag nemmel lehet szavazni, ettől még értelmetlen akcióról van szó az LMP-s Szél Bernadett szerint

Magyar Hírlap 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyedüli ellenzéki politikusként vett részt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem egyik programján. Ott azt mondta, nemmel szavazna a kötelező betelepítési kvótára, miközben Hadházy Ákos társelnök idehaza arról beszélt, bojkottálni fogja a népszavazást. Nincs semmilyen feszültség a pártban – mondta a történtek kapcsán lapunknak Szél Bernadett.

http://magyarhirlap.hu/cikk/61952/Ismet_megfutamodott_a_vita_elol_a_baloldal

 

Magyarázkodik a szcientológus székház avatásán beszédet mondó MSZP-s

 

Megkerestük az MSZP-t - és mellékesen az összes többi pártot is - , hogy mi a viszonyuk a szcientológiához, ami a 2011-es egyházi törvény szerint hivatalosan nem is egyház.

Szondi Ildikó válaszul egy közleményt küldött, amelyben azt írja, oktatási témakörben szólalt fel a Szcientológia Vallási Egyesület rendezvényén.

"Egyetemi docensként számos rendezvényre kérnek fel, hogy beszámoljak a közoktatás és a felsőoktatás sanyarú helyzetéről, így tettem most is" - írta. Hozzátette:

az elmúlt napok reakcióiból látom, hogy a rendezvényen történt felszólalásom számos félreértésre adott alkalmat. Ezért ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy nem voltam az egyház hívője és nem vagyok a vallási egyesület tagja. Ugyanakkor a történtek arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben közszerepléseim alkalmával körültekintőbben kell eljárnom.

Nem sokkal később az MSZP válaszolt kérdésünkre. Azt írták, hogy tagjaik, tisztségviselőik vallási meggyőződéséről, hitéleti tevékenységéről nem érdeklődnek, "azt azon túl, hogy különösen érzékeny adatnak minősül, mi magánügynek tekintjük".

 

http://index.hu/belfold/2016/07/26/magyarazkodik_a_szcientologus_szekhaz_avatasan_beszedet_mondo_mszp-s/

Titkos utasítás alapján ellenőrzik a népszavazási aláírásokat

 

Nem adja ki a Nemzeti Választási Iroda az MSZP-nek, milyen belső utasítás alapján ellenőrzik a földtörvényes népszavazásukhoz leadott aláírásokat. A párt az adatvédelmi hatósághoz fordult, értesült az Index.

Június végén adta le Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a Nemzeti Választási Irodánál az állami földek értékesítésének tilalmáról szóló népszavazásához szükséges aláírásokat. Gőgös azt mondta, mintegy 250 ezer aláírást adott le, amelyből számításuk szerint - az átfedések, pontatlanságok miatt - mintegy 220 ezer lehet érvényes. Az MSZP kérdése így hangzik:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?

200 ezer aláírás szükséges a népszavazás kiírásához, és az NVI-nek két hónapja van ellenőrizni, összegyűlt-e ennyi érvényes aláírás. Az MSZP-t azonban nyugtalanítja, mi alapján ellenőrzi az iroda ezeket a szignókat. A szocialisták küldöttei ugyanis az ellenőrzéskor kiszúrták, hogy az NVI munkatársai egy utasítás alapján döntik el, érvényesnek ítéljék-e az eléjük került aláírást.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/26/titkos_utasitas_alapjan_ellenorzik_a_nepszavazasi_alairasokat/

Az MSZP bukta a népszavazási kísérletét

A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem lesz meg az állami földek privatizációjával kapcsolatos népszavazáshoz szükséges 200 ezer hiteles aláírás, vagyis nem lehet majd referendumot kiírni a kérdésben, írja az ATV.

Dr. Gáva Krisztián elmondta a műsorban, hogy „az ívek csaknem 96 százalékos feldolgozottsága mellett 173.341 érvényes és 42.859 érvénytelen aláírást találtak", és hiába van még hátra tízezer ellenőrzésre váró aláírás, ha azok közül mind érvényes lenne, akkor sem lenne meg a 200 ezer. Hozzátette, a héten meg lesz a 100 százalékos feldolgozottság.

Az NVI elnökhelyettes reagált azokra a vádakra is, miszerint a választási iroda emberei valamilyen titkos, a hivatalos szabályzattól eltérő utasítás szerint számolták volna össze az íveket. Elmondta,  tegnap minden kért dokumentumot nyilvánosságra hoztak az aláírások ellenőrzésével kapcsolatban, amiket amúgy nem is kellett volna, csak a sajtóban megjelent támadások miatt így döntöttek. Az egész problematikáról itt tud bővebben olvasni.

http://index.hu/belfold/2016/07/27/az_mszp_bukta_a_nepszavazasi_kiserletet/

A letelepedési kötvénybiznisz azonnali felfüggesztését követeli az ellenzék

 

Az MSZP arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal fejezzék be a letelepedési kötvények árusítását. A párt képviselője azt is követelte, hogy a hatóságok vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra, eddig kik vásároltak ilyen kötvényeket. Demeter Márta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor és a Fidesz kifejezetten kedveli és szorgalmazza a bevándorlást, ugyanis a letelepedési kötvényekkel

"mára 16000 bevándorlót csábítottak Magyarországra (...) és most még tovább könnyítettek ezen a mechanizmuson".

Mindezt úgy értékelte, hogy a Fidesz "pénzért adja el hazánk biztonságát". A képviselő szerint ráadásul ennek az összegnek a jelentős része nem is az államkasszába folyik be, hanem "kormányzati szereplőkhöz köthető offshore-cégekbe", amelyek eddig több mint száz milliárd forint haszonhoz jutottak a letelepedési kötvények értékesítéséből.

A politikus hozzátette, hogy a sajtóhírek szerint bűnözők is vásároltak letelepedési kötvényeket, ezért felszólította a kormányt, hogy azonnal függesszék fel azok forgalmazását, illetve vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra az eddigi vásárlók személyét.

http://propeller.hu/itthon/3232878-letelepedesi-kotvenybiznisz-azonnali-felfuggeszteset-koveteli-ellenzek

Eörsi Mátyás és Lattmann Tamás

 

A Fidesz korábban offsohre lovagokról beszélt, miközben most a letelepedési kötvények értékesítésében csak ilyen cégek vesznek részt, közben a kormány intenzíven kampányol a migránsok ellen, most meg importálják a bűnözőket – ezt Eörsi Mátyás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Lattman Tamás pedig arról beszélt, hogy az az igazi probléma, hogy miközben a kormány azt hangoztatja, hogy megvédi az anyaföldet, közben meg tisztán üzleti modellben árulja a letelepedést, aki fizet, jöhet.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160727-eorsi-matyas-es-lattmann-tamas

 

Két videó, két világ

Kuthi Áron, Magyar Nemzet

Tömegek pattannak ki autóikból, és indulnak a park mélye felé Pokémont vadászni. Mint a zombik, úgy tartanak virtuális céljuk felé. Egyik-másik limuzin ajtaja tárva-nyitva marad. Telefonjukat markolászva kergetik a színes lényeket, rohanva a vélt célpontok felé. Ha egy-egy ilyen keljfeljancsit begyűjtenek, elégedett mosoly terül szét az arcokon, de vérszemet kapnak, és egyre mélyebbre merülnek a nem is olyan virtuális nonszenszben. A New York-i Central Parkban egymást taposták az emberek, hogy minél több pontot szerezzenek a játékban. Végül le kellett zárni a parkot, nehogy nagyobb baj legyen.

Mindeközben valahol Aleppó mellett a törmelékkel borított főúton, légitámadás közben rohan egy mentőautó. Az eltalált épületről leomló tégladarabok közül az egyik átüti a szélvédőt. Sűrű Allah akbar hallatszik, a kétségbeesés, a rettegés fohásza. A rohamkocsi tolatásba kezd, sofőrje kikiabál az ablakon a bámészkodóknak, van-e köztük sérült. Majd megint nekiindul, előre a törmelékmezőnek, most már sokkal nagyobbakat döccen az autó. A minden bizonnyal testkamerát viselő szanitéc – egyben videoriporter – kipattan a kocsiból, és nekiered az embertelenségnek, életek után kutatva

http://mno.hu/velemeny/ket-video-ket-vilag-1353801

Ferenc pápa: Itt a III. világháború, de nem vallások közötti

A világ háborúban áll, de ez nem vallások közötti háború

– mondta Ferenc pápa a vele együtt utazó újságíróknak a repülő fedélzetén, útban a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra.

Amikor háborúról beszélek, komolyan gondolom, de ez nem vallások közötti háború. Ez a háború a pénzért, a forrásokért, a természetért, az uralomért zajlik

– mondta. A pápa külön szólt a Rouen-i késelés áldozatául esett idős lelkész haláláról, de most is elutasította, hogy vallási háborúról lenne szó.ű

Minden vallás békét akar. Mások akarnak háborút.

 http://index.hu/kulfold/2016/07/27/ferenc_papa_itt_a_iii._vilaghaboru_de_nem_vallasok_kozotti/

Európa teljesen felkészületlen, pedig újabb menekülthullám jöhet

 

·         Európa a szírekkel és Törökországgal van elfoglalva, miközben létezik a közelben egy hasonló méretű kríziszóna is: Irán.

·         Iránban nagyjából annyi afgán él, mint amennyi szír menekült van Törökországban. A helyzetük pedig legalább olyan, ha nem rosszabb, mint a szíreké.

·         Elutaztunk Iránba, és beköltöztünk egy afgánok lakta kisvárosba, hogy kiderítsük: mekkora a veszélye, hogy az afgánok még nagyobb számban indulnak el Európa felé.

·         Hiába csökkent a menekültek száma Európában a kemény lépések hatására, a menekültválságnak koránt sincs vége.

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/27/europa_teljesen_felkeszuletlen_pedig_ujabb_menekulthullam_johet/

Pár hónap alatt lett szélsőséges a pap torkát átvágó fiú

 

Simpsonst nézett, Rihannát hallgatott, aztán a Charlie Hebdo-merénylet megtetszett neki.

A Guardian összeszedte a francia lapok cikkeit. Eszerint a 19 éves Adel Kermiche családja folyamatosan küzdött, hogy a fiú ne csatlakozzon az Iszlám Államhoz. A fiatal gyorsan radikalizálódott, és a végén már fenyegetett is azzal, hogy templomra támad.

Az iskolatársai könnyen befolyásolhatónak nevezték, bohónak, akinek a tanulás nem volt fontos. Amikor a támadás híréről hallottak, nem csodálkoztak, hogy Kermiche benne volt. "Folyamatosan erről beszélt. a Koránról, Mekkáról" - mondták a helyi RTL-nek.

Tribune de Genève cikke szerint Kermiche a 2015 januári Charlie Hebdo merényletek hatására radikalizálódott és akart Szíriába menni. Titokzatoskodni kezdett, mecsetbe járni, és rendszeresen kioktatta a vallást nem gyakorló rokonait.

http://index.hu/kulfold/2016/07/27/rouen_iszlam_allam_gyilkos_kermiche/

Ismerjék meg az ország második leggazdagabb gázszerelőjét

 

Ha azt hitte, Magyarországon a gázszerelők útja a milliárdokhoz kizárólag miniszterelnökökkel és állami megbízásokkal lehet kikövezve, nem is tévedhetett volna nagyobbat. Egy dolog azonban közös Mészáros Lőrincben és Szakács Lászlóban: a foci utóbbinak is szívügye.

A 18. születésnapján, 1969-ben Szakács László lakatos és gázkészülék-szerelő elolvasott egy újsághirdetést, amiben szakmunkásokat toboroztak az NDK-ba vendégmunkára. Akkor került az élete arra a pályára, melynek köszönhetően nemrég felkerült a 100 leggazdagabb magyarról szóló kiadvány egyik regionális listájára. Erről az Indextől értesült, és fölöttébb elcsodálkozott rajta.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/27/gazszerelo_szakacs_laszlo_masodik_leggazdagabb/

Alakul az új iszlamista szuperfront Szíriában

 Aleppót nem elfoglalni, elpusztítani akarják

A sorozatos iszlamista ihletésű merényletek miatt a nyugati közvélemény ezek a harcok nem kavarták fel túlságosan, pedig

épp napjaink legsúlyosabb népirtása zajlik.

Erre több jel is utal:

A rezsim és orosz szövetségesei rengeteg olyan fegyvert vetnek be, melyek nagy embertömegek válogatás nélküli lemészárlására szolgálnak. Az orosz Russia Today maga leplezte le a Putyin bombázóira erősített kazettás bombákat, helyi tudósítások pedig naponta számolnak be a szír légierő barkácsfegyvereiről: a csavarokkal és szögekkel megtömött hordóbombák mellett tavaly óta a tengerészetnél felhalmozott, nagy robbanóerejű víziaknákat is elkezdték lehajigálni a házakra, ami egyértelműen a genfi konvenciókba ütköző cselekedet. Arról nem is beszélve, hogy orosz gépek sokszor termit-alapú gyújtóbombákkal szórják meg a célpontjaikat, a 2500 fokon izzó esőt szinte lehetetlen túlélni:

 

http://index.hu/kulfold/2016/07/27/aleppo_ostroma_an-nuszra_front_sziria_oroszorszag_aszad/

Itt a bizonyíték, hogy mégis kényszersorozzák a közmunkásokat

 Először túlzásnak tűnt a közfoglalkoztatottak kényszersorozásáról szóló híradás, a Belügyminisztérium próbált is rendet vágni, ám a most bemutatott dokumentumok alapján mégis egyértelmű, erősen fenyegették a közmunkásokat a toborzással.

http://hvg.hu/itthon/20160727_Megis_kenyszersorozasnak_tekintheto_a_kozfoglalkoztatottak_toborzasa

Handelsblatt: Orbán úgy bünteti a bizalmatlanokat, mint Trump

 A német sajtó Magyarországgal is foglalkozott részben Donald Trump elnökjelöltté választásával kapcsolatban. A Handelsblatt Trump táborába sorolta Orbánt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap Óvatos közeledéscímmel közölt beszámolót a keddi Orbán-Kern találkozóról, amelyben a szerző, Stephan Löwenstein azt írta, hogy a két kormány a határ- és menekültpolitika körül kialakult súlyos viszály után a közeledés útjára lépett, amikor azonban a két kormányfő a megbeszélés után az újságírók előtt beszélt, megmutatkozott, hogy ez az út göröngyös.

http://hvg.hu/itthon/20160727_orban_trump

A legprimitívebb trükkel csalnak ki pénzt a céges adatrablók

 Egy budapesti cég ügyvezetője arról tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy ismeretlenek feltörték a vállalat szerverrendszerét. Ezt követően a cég nevében hamis e-maileket továbbítottak külföldi partnereihez és arra szólították fel őket, hogy utaljanak át tízezres nagyságrendű (euróban) összeget egy megadott bankszámlaszámra. A trükk nem új, de van, aki bedőlt.

 http://hvg.hu/gazdasag/20160727_A_legprimitivebb_trukkel_csalnak_ki_penzt_a_ceges_adatrablok_kamara

NAGYBETŰS DEMOKRATÁK

Szőcs László Magyar Idők

Ellenjavallt étkezés előtt beleolvasnunk az amerikai Demokrata Párt a WikiLeaks révén nyilvánosságra került belső levelezésébe: a világ jelenleg legfontosabb politikusát delegáló párt alkalmazottai a többi közt alantas testrésznek nevezik egymást, majd ezt cifrázzák is, nagyon színvonalasan.

Mint a csaknem 20 ezer, nyilvánosságra került e-mailből kiderült: a pártgépezet Hillary Clinton mögé állt az előválasztások során, Bernie Sanders szenátor ellenében. Előbbit támogatta, igyekezett az ő javára manipulálni a választási folyamatot. A „legízlésesebb” rész talán az, amelyben az egyik funkci éppen azt boncolgatja: ki kellene használni, hogy Sanders ellentmondásosan viszonyul a saját zsidóságához.

Gúnyolódnak továbbá a szenátor brooklyni akcentusán, ahogy „atalmasnak” mondja a „hatalmas”-t. Noha Sanders korábban maga is tréfálkozott ezen, nem ugyanaz, amikor te mondod, mint amikor neked mondják – tudjuk Pinocchio óta. És főleg nem, amikor rólad, a hátad mögött.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/nagybetus-demokratak-867007/

BRIT KOMMENTELŐK ORBÁNRÓL: „ÉGETŐEN SZÜKSÉGÜNK LENNE TÖBB ILYEN VEZETŐRE”

DAILY EXPRESS

Magyar Idők Online

Orbán Viktor hétvégi tusványosi beszédéről számolt be a brit Daily Express, amelyben a leginkább a kormányfő Donald Trumppal kapcsolatos kijelentéseit elemzik. A cikk utáni hozzászólásokból kiderül, hogy az olvasók döntő többsége elismerően ír a magyar kormányfő politikájáról.

A jobboldali brit napilap Nem tudtam volna megfogalmazni, mire van szüksége Európának című cikkéhez érkezett olvasói hozzászólásokból válogattunk.

http://magyaridok.hu/kulfold/brit-kommentelok-orbanrol-egetoen-szuksegunk-lenne-tobb-ilyen-vezetore-869989/

CSAK, HOGY A BAJOR BELÜGYMINISZTER IS MEGÉRTSE

Csépányi Balázs Magyar Idők

A bajorországi Ansbachban robbantotta fel magát egy 27 éves szír származású férfi.

bajor belügyminiszter a nyilvánvaló merénylet után még vizsgálódni szeretett volna. Felmerült benne, hogy esetleg a hátizsákjában szögekkel felturbózott bombát hordó szír férfi csupán öngyilkos akart lenni, nem akart másoknak ártani…

Az önmagát felrobbantó, az Iszlám Államnak hűségesküt tevő merénylő videóban üzent a németeknek:

Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Ami valóban vizsgálatot igényel, az a belügyminiszer alkalmassága.

http://magyaridok.hu/kulfold/csak-hogy-bajor-belugyminiszter-megertse-867082/

Második fokozatra kapcsolta Brüsszel a Lengyelországgal szemben indított jogállamiság mechanizmust

Az Európai Bizottság megindította szerdán Lengyelországgal szemben az úgynevezett jogállamisági mechanizmus második szakaszát, és megküldte a lengyel hatóságoknak az alkotmánybíróságra vonatkozó törvénymódosításokkal kapcsolatos ajánlásait.

Erről Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke számolt be a bizottság szerdai ülését követő sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a bizottság megvizsgálta a legfrissebb fejleményeket, és úgy találta, hogy számos aggályos kérdést nem sikerült eloszlatnia a varsói parlament által előző héten elfogadott új alkotmánybírósági törvénynek.

http://444.hu/2016/07/27/masodik-fokozatra-kapcsolta-brusszel-a-lengyelorszaggal-szemben-inditott-jogallamisag-mechanizmust

Büszke árja volt a Münchenben kilenc embert meggyilkoló iráni német lövöldöző

Szélsőjobboldali beállítottságú, rasszista ember volt David S., a müncheni lövöldöző, aki az előző héten pénteken kilenc embert megölt, majd végzett magával - írta szerdán a nyomozás menetét ismerő biztonsági forrásokra hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap a hírportálján.

Az elkövető a környezetében élők tanúvallomásai alapján megtiszteltetésként tartotta számon, hogy születésnapja egybeesik Adolf Hitler születésnapjával, és büszke volt arra, hogy irániként és németként "árja" - írta a FAZ, utalva arra, hogy az árja-kultusz szerint Irán az árják hazája.

http://444.hu/2016/07/27/buszke-arja-volt-a-munchenben-kilenc-embert-meggyilkolo-irani-nemet-lovoldozo

Direkt 36 Becsó Zsolt képviselő cége tízmilliókat nyert az államtól, de a vagyonbevallásában nincs se cég, se pénz

Aligha van parlamenti képviselő, aki lelkiismeretesebben dokumentálja a választókörzetében tett igen gyakori kalandozásait, mint Becsó Zsolt. A Fidesz kelet-nógrádi képviselője szinte naponta számol be Facebook-oldalán a körzetéhez tartozó településeknek kilobbizott támogatásokról, nógrádi fejlesztésekről vagy éppen a Böllér Bajnokok Ligája szervezéséről.

Becsó rendszeresen megfordul Észak-Magyarország egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjánál, a választókörzetéhez tartozó Hollókőn is. Ennek egyik oka, hogy több szálon is kapcsolódik a település egyik újonnan épített házához, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik. A gyönyörű panorámával rendelkező kétszintes épületben „szálláshely kialakítására” 34 millió forint állami és uniós támogatást kapott egy, Becsó Zsolt érdekeltségébe tartozó cég.

Becsó vagyonnyilatkozataiban sem a céget, sem a cég számára utalt állami támogatásokat nem tüntette fel, ráadásul annak sincs látható nyoma, hogy a hollókői ház szálláshelyként üzemelne.

http://444.hu/2016/07/27/becso-zsolt-kepviselo-cege-tizmilliokat-nyert-az-allamtol-de-a-vagyonbevallasaban-nincs-se-ceg-se-penz

Századvég-akták: Matolcsy jobbkeze mentette meg Simicska lapját

 Nemcsak az Antenna Hungária volt az, amelyikkel kapcsolatban eddig még nem ismert információt osztott meg a Századvég a tanulmányában. A negyedévente készülő tanulmányok alapján folyamatos aggodalmukat fejezték ki a nyomtatott lappiac iránt, tegyük hozzá teljes joggal, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai szerint még a mai napig is komoly nehézségekkel küzdenek a print lapok. Már a 2012 októberében készült tanulmányban is kitér arra a Századvég, hogy  "a lappiaci gondok a jobboldali sajtóban is felütötték a fejüket, az újságírók nemcsak a kormányzati kommunikációtól kapott magyarázatok miatt frusztráltak, hanem amiatt is, hogy miközben a baloldali média a jobboldali média állítólagos nyereségességétől hangos, a szerkesztőségekben nadrágszíjszorító politika van érvényben".

A Magyar Hírlap veszteséges, a Magyar Nemzetnél nem volt bér- és eszközfejlesztés, a Heti Válasznál a külsősök sem kapták meg járandóságukat, és még az újság előfizetések egy részét is visszamondták - részletezte az elemzőcég. Majd hozzátették:

"ilyen körülmények között nem lehet elvárni az újságíróktól, hogy a kampányba fordulás idején teljes mellszélességgel álljanak ki a kormány politikája mellett".

A jobboldali lapok közül a Heti Válasznak azonban sikerült segítő kormányzati jobbot nyújtani. A 2013 áprilisában készült elemzés szerint a túlélést az biztosította, hogy Matolcsy György jobbkeze lényegében megmentette a lapot.

"Az MNB-be távozó Balog Ádám egyik utolsó intézkedéseként a SZAKMA című bérszámfejtői szakkiadvány megjelentetését a szerkesztőségre bízta, a munkálatok többletforrás-igényét pedig egy évre előre rendezték a Heti Válasz felé"

derül ki az elemzőcég tanulmányából. Ennek hatása az akkori beszámolón is meglátszik közel 62 millió forinttal nőttek a bevételek, a nyeresége pedig 32 millióval nőtt 49,35 millióra.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Szazadveg_aktak__Matolcsy_jobbkeze_mentette_meg_Simicska_lapjat.html

Stumpf András: Hörgéscunami Tusványos után – Széllel szemben járnak

Soha eddig nem tapasztalt, az ép észre sorozatban fittyet hányó reakciócunami érkezett az idei Tusványosra.

Nem akartam Tusványosról írni. Publicisztikát végképp nem. Én vezettem ugyanis azt az elhíresült beszélgetést, amely eredetileg a frakcióvezetők vitája lett volna, a valóságban viszont Szél Bernadett, Kósa Lajos és Harrach Péter vett rajta részt. Na most, elég hülyén néz ki, ha az, aki kérdezett, kint ült a pódiumon, lehetősége volt közbeszólni is, utólag véleményt ír az ott elhangzottakról. Írjon arról más, kritizálja a moderátort is, ha akarja – ilyen műfaj ez.

Amiért mégis billentyűzetet ragadok most, az a soha eddig nem tapasztalt, az ép észre sorozatban fittyet hányó reakciócunami. Eddig ugye az volt, hogy ha Tusnád, akkor Orbán-beszéd, borítékolható reakciókkal. Most meg legalább öt témában – csupa-csupa félreértésre, vagy szimpla hülyeségre, tájékozatlanságra alapozva – ömlik a hülyeség; az Orbán beszédére adott válaszok csak az egyik csoport voltak ezek közül.

Az első, ami nagyot ment, Kósa Lajos kijelentése volt. Hogy ugyanis senki nem tett többet náluk a korrupció ellen. A témát vitavezetőként nyilván én dobtam be, gondoltam, ebben a kérdéskörben jól egymásnak eshetnek majd a felek végre. Nos, nem volt torkoknak harapása: Szél Bernadett elmondta, hogy nem, nem tettek sokat, saját offshore-ellenes ígéreteikre is fittyet hánytak, de elég visszafogott volt tényleg, még Andy Vajna nevét is nekem kellett kiejtenem a számon, hogy valami konkrét is legyen. Kósa viszont az itt elhangzott érveit ezerszer elmondta már: régen muszáj volt lopni ahhoz, hogy kampányoljanak, ők meg rendbe tették a pártok állami támogatását, most már nem kell lopni hozzá. Meg hogy az infotörvényt is ők fogadták el, az tehát, hogy az MNB-alapítványok zsetonjait végül nyilvánosságra kellett hozni, nekik köszönhető. Tényleg nem volt ebben semmi új, ezek a bevett pártpanelek a korrupció témájára. Meg is lepett, hogy hír és hisztialap tudott lenni ezekből a mondatokból.

http://mandiner.hu/cikk/20160727_stumpf_andras_horgescunami_tusvanyos_utan_szellel_szemben_jarnak

A dzsihádban a bűntettek kegyes cselekedetek – Abdesszamad Belhadzs a Mandinernek

A dzsihád számára az anarchia és a háborús gazdaság „megszentelt”, a hadurak szentek, a bűntettek kegyes cselekedetek. A dzsihádizmust egy vallásos – mondhatni apokaliptikus – narratíva fűti, amely a pogány Nyugat elpusztítását és az iszlám végső győzelmét hirdeti. Valójában azonban mindez gazdasági érdekeket szolgál, miközben hamisan a vallásos önmegvalósítás látszatát kelti – mondja Abdesszamad Belhadzs marokkói származású, Belgiumban és Magyarországon oktató és kutató társadalomtudós a Mandinernek. Belhadzs szerint a muszlim bevándorlók körében jelen van a vágy a nyugati világ eleganciája és magas életszínvonala iránt, másrészt viszont – amint azt a második és harmadik generációs bevándorlók krízise is mutatja – ezt a világot nem tudják birtokba venni. Ezért kap teret az erőszak. Interjúnk.

http://mandiner.hu/cikk/20160727_abdesszamad_belhadzs_interju_iszlam_dzsihad_terrorizmus_bevandorlas_migracio

Mindenről ők tehetnek!

Gazda Albert, Magyar Nemzet

Az oroszok az új zsidók. Vagy új szabadkőművesek. Vagy új Sorosok. Vagy új migránsok.

Ami fix: mindenről ők tehetnek!

Igazán érdekes, hogy a jelek szerint a demokraták egy lapra teszik fel a téteket az amerikai elnökválasztási kampányban. Roppant szórakoztató és izgalmas kérdés, hogy nyerő lehet-e a hidegháborús kártya a kétezertízes évek közepén. Minthogy a hidegháborút egyszer már megnyerte az USA, három és fél évtizeddel ezelőtt, simán, egyértelműen és véglegesen, és azóta egypólusú a világ. Persze semmi sem tart örökké, de amennyiben pólusból kettő lesz megint, az azért nem múlhat kizárólag Vlagyimir Vlagyimirovics karizmáján. Akkor sem, ha elsősorban az Egyesült Államokban, másodsorban a nyugati világ többi részében mindent megtesznek napjainkban, hogy ez az orosz fickó erősebbnek, ügyesebbnek és hatékonyabbnak látsszon, mint amilyen valójában.

A legújabb: Barack Obama nyilatkozza borongós hangulatban, hogy a republikánus fenegyerek Donald Trump az ördög mellett Putyinnal is képes cimborálni, szövetkezni és üzletelni. 

http://mno.hu/gkozep/mindenrol-ok-tehetnek-1353816

 Esznek-e embert a tusványosi fiatalok?

Gazda Albert, Magyar Nemzet

Most nézem, mekkora balhé van. Bizonyos körökben, nyilván, hiszen más körök valószínűleg harangozni sem hallottak a történetről. Szegény óvatlan Quimby együttes rajongótábora akkorát csökkent hirtelen, hogy a fal adja a másikat. A muzsikusok magyarázkodnak, a kommentelők tombolnak, az indulatok elszabadultak.

em róluk, hanem oldalakról, kultúrákról próbáltam beszélni itt. Oké, tisztában vagyok azzal is, hogy vannak, akik nem érzik a különbséget kultúrák és szubkultúrák között. Akik mindenkiben, aki a túloldalon – vagy valahol a táborok között – áll, egyfelől kirekesztő, antidemokrata gyilkost, másfelől nemzetrontó élősködőt látnak. Lehet, hogy sokan közülük menthetetlenek, és nincs semmi, ami kizökkenthetné őket szűk kereteik közül. Lehet, hogy ők ezekben a viharos időkben egyre többen vannak, és még hangosabbak is. De akárhogy is van, az ő kedvükért – és előttük – nem kell magyarázkodnia a Quimby együttesnek. Sem senki másnak.

http://mno.hu/gkozep/esznek-e-embert-a-tusvanyosi-fideszesek-1353645

Furcsaságok egy hatmilliárdos programban

Vitatható módon nyert hatmilliárd forintot 300 vállalkozás egy EU-s projektben - közölte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szokásos Korrupcióinfóján. 

munkahelyi képzések középvállalkozásoknak a konvergenciarégiókban fantázianevű programban egy cég átlagosan 20 millió forintot kapott, ami azt jelenti, hogy alkalmazottanként 400 ezer forintot fizettek a 100-150 órás takarítói-, higiéniai-, vagy targoncavezetői- és kommunikációs képzésekért.

Ebből a pénzből a valóságban egyetemi féléveket lehet elvégezni - mondta Hadházy, aki a projekt gyanús kifizetéseire példaként említette, hogy egy zárszerkezetekkel kereskedő hajdúsági cég alkalmazottait egy budapesti társaság oktatta alapvető borászati ismeretekre.

http://nepszava.hu/cikk/1101196-furcsasagok-egy-hatmilliardos-programban

Váratlan fordulat: Hosszú Katinka nem ígér érmeket Rióra

 A 27 éves úszó keddi sajtótájékoztatóján az ötkarikás elvárásokkal kapcsolatban csak annyit mondott, "nem tud érmeket ígérni", de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje.

A sajtótájékoztatón Hosszú elmondta, szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és a saját egyesületét erősíti majd. A klub célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat.

"Kitartás, céltudatosság, szorgalom és magabiztosság" – ezekkel a szavakkal jellemezte klubját Hosszú, egyúttal leszögezte, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a riói lenne az utolsó olimpiája, hiszen ahogyan azt korábban is jelezte, 2020-ban Tokióban is szeretne ott lenne, s néha még a 2024-es ötkarikás játékok gondolatával is "kacérkodik".

 

http://propeller.hu/sport/3232656-hosszu-katinka-keszen-all-riora-de-nem-tud

Ezzel a logóval robban be Hosszú Katinka az úszópiacra

 Magabiztosságot és szorgalmat is plántálna úszóiba az új, Hosszú Katinka nevéhez fűződő úszóklub. Az Iron Aquatics logójában visszaköszönnek a Hosszú Katinka-féle Ironlady imázs elemei.

Mint arról beszámoltunk, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó keddennagy bejelentést tett arról, hogy megalapítja saját úszóklubját, az Iron Aquaticsot.

http://hvg.hu/sport/20160727_hosszu_katinka_iron_aquatics_logo

Újra állnak a határon a rendőrkalyibák, elképesztő építményeket húztak fel

 Röszke — Újabb „ingatlanfejlesztésbe” fogtak a déli határszakasz mentén szolgáló rendőrök. Csakúgy, mint néhány hónappal ezelőtt, most is saját zsebből, de leginkább kreativitásból próbálták megoldani, hogy elviselhetőbbé tegyék a mindennapos, sokszor több mint tizenöt órás szolgálatot.

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/ujra-allnak-a-hataron-a-rendorkalyibak/z3kfk5d

Megint túltolják - Egészségügyi háttérintézmények beolvasztása

 Kilenc egészségügyi háttérintézmény olvad be legkésőbb január 1-jével az Emberi Erőforrások Minisztériumába és a fenntartói jogkörrel rendelkező Állami Egészségügyi Ellátó Központba. Szakértők szerint az átalakítással a betegek biztonságos ellátása is kockán foroghat.

http://magyarnarancs.hu/belpol/megint-tultoljak-100001

„Elfog az undor”

Fodor Tamás, a Stúdió K igazgatója

Annyi élete van az embernek, ahány figurával találkozik – vallja. Politikai karrierjéről, igazgatói terveiről, színészi alkatáról és az értelmiség felelősségéről is kérdeztük.

http://magyarnarancs.hu/szinhaz2/elfog-az-undor-99913

Elüti az MSZP kezét, a „Fidesznél is fideszesebb” polgári pályát ígér az LMP

Nincs ebéd Molnár Gyulával – üzen az ellenzéki pártokat asztalhoz invitáló MSZP-elnöknek Hadházy Ákos. Szél Bernadett pedig állítja, 2018-ban önállóan is elverik a Fideszt a választásokon. Nagyinterjú az LMP kétfős elnökségével a csütörtöki Heti Válaszban.

·          ELÜTI AZ MSZP KEZÉT, A „FIDESZNÉL IS FIDESZESEBB” POLGÁRI PÁLYÁT ÍGÉR AZ LMP

Nincs ebéd Molnár Gyulával – üzen az ellenzéki pártokat asztalhoz invitáló MSZP-elnöknek Hadházy Ákos. Szél Bernadett pedig állítja, 2018-ban önállóan is elverik a Fideszt a választásokon. Nagyinterjú az LMP kétfős elnökségével a csütörtöki Heti Válaszban.

Nem egy esetleges baloldali előválasztásra, nem a Heti Válaszban minap B tervként vázolt, Orbán nélküli Fideszre, igen a polgári Magyarország gondolatára – a Lehet Más a Politika új, Schiffer András nélküli vezetése többek között így foglal állást a lapunknak adott nagyinterjúban.

A párt új társelnöke, Hadházy Ákos szerint ami a polgári eszményt illeti, „az LMP fideszesebb a Fidesznél, mármint az elvhű, régi fideszes értelemben”. Szél Bernadett pedig vázolja, hogyan fogják elverni a kormányzó pártokat a 2018-as választásokon.

http://valasz.hu/itthon/eluti-az-mszp-kezet-a-fidesznel-is-fideszesebb-polgari-palyat-iger-az-lmp-119696

Német képviselő segített az öngyilkos merénylőnek

Azt ugye mindnyájan tudjuk, hogy a menekülteket azért kell beengedni, mert ők nem terroristák, hanem a terror áldozatai, és éppen a terror elől menekülnek hozzánk. És ez nyilván a legtöbb esetben így is van. De azért most, hogy Németországban egy héten belül három menekült gyilkolt vagy próbált gyilkolni (egy negyedik pedig menekültek gyereke), érdemes visszaolvasni a legutóbbi támadónak, és mellesleg Németország első öngyilkos merénylőjének, Mohammad Daleelnek 2014-ben benyújtott menedékjogi kérelmét.

Például szerepel benne a legjobb indok, amivel egy későbbi öngyilkos merénylő menedékjogot kérhet, mármint, hogy fél a haláltól Szíriában. A német Willkommenskultur diadala, hogy legalább ennek a leküzdésében sikerült segíteni. Mit tudunk még meg az aktából, hogy miért kellett eljönnie? Hát, hogy soha nem akar senkire fegyvert fogni, és fél, hogy ha visszatér Szíriába, akkor ott belőle is gyilkos válna. Azt is mondja még, hogy egész családja odaveszett Aleppóban egy bombatámadásban és valóban, a mostani boncolásnál találtak is a lábában régebbi repeszeket.

http://valasz.hu/vilag/nemet-kepviselo-segitett-az-ongyilkos-merenylonek-119698

Az LMP vezetői bojkottálják Orbán kvótanépszavazását

 

Szél Bernadett LMP-s társelnök tusványosi fellépése féloldalasan jutott el a magyar médiába, ezért elterjedt, hogy az ellenzéki párt is Orbán Viktor álláspontját osztja. Pedig Szél arról beszélt Tusványoson, hogy az LMP-sek különbözőképp dönthetnek a kérdésben. Szél az Indexnek most azt mondta: olyannyira nincs Orbán pártján, hogy ő maga nem megy el szavazni.

http://index.hu/belfold/2016/07/27/az_lmp_vezetoi_bojkottaljak_orban_kvotanepszavazasat/

Eltévedt a szerda reggeli Alpokalja Intercity

Répcelak helyett Sárvárra futott be a szerdán reggel Szombathelyről Budapestre induló Alpokalja IC. A baj csak az, hogy Sárvár nem esik útba. Az utasok nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta az embereket arról, hogy "technikai probléma adódott". Az IC végül visszaindult Porpácra, majd már a megfelelő sínpáron folytatta az útját.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/eltevedt_ic_sarvar_repcelak

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.