2016, július 27 - 07:44 Sajtószemle

Elsők közt adja az MNO a Kedves Olvasó kezébe a teljes magyar olimpiai programkalauzt. A folyamatosan frissülő, így mindig aktuális „cikkben” éjjel-nappal pontosan nyomon követhető a riói olimpia hátralévő magyar vonatkozású programja, így nem maradhat le egyetlen fontos eseményről sem. Félkövérrel kiemeltük a remélhetőleg magyar éremesélyes eseményeket és egyéb érdekes néznivalókat. Hajrá, magyarok!

http://mno.hu/sport/rioi-magyar-esemenykalauz-ki-mikor-lathato-1353038

Orbán és az osztrák kancellár együtt viccelődtek Donald Trump hajával

Christian Kern osztrák kancellárral tartott között sajtótájékoztatót Orbán Viktor, ahol felmerült a kérdés, végül is támogatják-e Donald Trumpot.

"Egy dolgot biztosan tanulhatunk az amerikai politikustól: hogy az ember férfiként ne fesse a haját"

- mondta Kern, amihez Orbán annyit tett hozzá:

"Vannak olyan felvetések osztrák részről, amelyet magaménak érzek."

Egyébként szerinte "az amerikai elnökválasztás az amerikaiak dolga". Azért szólalt meg, mert szerinte "a demokraták Európa-politkája nekünk nem jó, Trumpé viszont jó, mert ellenzi a migrációt, és ellenzi a demokráciaexportot, pont, ahogyan Magyarország is".

http://444.hu/2016/07/26/orban-es-az-osztrak-kancellar-egyutt-viccelodtek-donald-trump-hajaval

Orbán: Minden nálunk regisztrált menekültet visszaveszünk

Fátylat borítottak a múltra, a beszólások, sértegetések és verbális oldalvágások korszakára. - Új fejezetet nyitunk a magyar-osztrák kapcsolatokban, ehhez megteremtettük a politikai alapokat. A két nép viszonya mindig is fölötte állt a pártpolitikai megfontolásoknak – hangoztatta kedden Budapesten Orbán Viktor magyar kormányfő, miután hosszan tárgyalt Christian Kern osztrák kancellárral. Akinek elődjével, a májusban lemondott Werner Faymann-nal nem igazán beszéltek egy nyelvet.

Orbán Viktor a kötelező udvariassági protokollt követően beszélt arról, hogy Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere, 10 milliárd eurónál is több volt tavaly, és 70 ezer munkahelyet tartanak fent a Magyarországon működő osztrák cégek. Ez szilárd alap a leendő együttműködésünkhöz - idézte a kormányfőt a hvg.hu.

 

http://hvg.hu/itthon/20160726_orban_viktor_christian_kern_osztrak_kancellar_budapesten

Letagadta a Juhász Pétert gyalázó közleményét a Fidesz

Különös személyiségi jogi per folyik Juhász Péter és a Fidesz között. Az Együtt alelnöke azért követel félmillió forint sérelemdíjat, mert a kormánypárt belvárosi szervezete egy nappal a 2014-es önkormányzati választás előtt azt állította róla: „a biztonsági kamerák felvételei szerint dülöngélve, nyilvánvalóan alkoholos vagy drogos állapotban" plakátokat rongált. Aközleményből az MTI hírt írt, amelyet több portál átvett. Juhász akkor az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltje volt.

A bíróságon a Fideszt képviselő ügyvéd váratlan védekezést terjesztett elő: nem a párttól származik a közlemény, ugyanis nem találták nyilvántartásukban. Azt is hozzátette: sokszor visszaélnek különböző szervezetek nevével, logójával. Az azonban példátlan vád – különösen a kormányoldalról –, hogy mindezt az állami hírügynökség tenné.

Még érdekesebb, hogy a Fidesz jogi képviselője nem zárja ki, hogy valóban a párttól érkezett a közlemény, s ezt végül sikerül is bizonyítani. Erre az esetre is előterjesztett védekezést: a közlemény állításai véleménynek minősülnek, ráadásul kampányidőszakban a politikusoknak még inkább tűrniük kell a kritikát. 

http://nol.hu/belfold/letagadta-a-juhasz-petert-gyalazo-kozlemenyet-a-fidesz-1625203

Újra győzött a magyar jogállam: nem nyomoz az ügyészség Rogán Antal vesztegetési ügyében

Hiányzik a bűncselekmény gyanúja: Portik személye sem túl hiteles, amiket mondott, azok pedig nem egyértelmű állítások."

Ezért döntött úgy az ügyészség, hogy inkább nem nyomoz Rogán Antal után, akiről Portik Tamás azt vallotta, hogy 10 millió forintot kapott tőle Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne megbízásából.

Tényi István és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt jelentette fel a fenti vallomás után a kommunikációs minisztert. Tényinek válaszolt az ügyészség, ebből közölt részleteket az Index.

http://444.hu/2016/07/26/ujra-gyozott-a-magyar-jogallam-nem-nyomoz-az-ugyeszseg-rogan-vesztegetesi-ugyeben

Művészek százai tiltakoznak a Városliget szétrombolása ellen

Több mint 280-an írták alá azt a petíciót, amelyben magyar alkotók, művészek tiltakoznak a Városliget beépítése, az egyik legnagyobb közpark tönkretétele ellen.

A petíciót  három író, Csikós Attila, Garaczi László és Kiss Judit Ágnes jegyzi. Az aláírók között vannak – mások mellett – a szintén író Bán Zsófia, Cserna-Szabó András, Erdős Virág, Ferencz Győző, Forgách András, Háy János, Kukorelly Endre, Lángh Júlia, Németh Gábor, az író-irodalomtörténész Nyáry Krisztián, a fotóművész Csoszó Gabriella, a dramaturg Lengyel Anna, Magyar Fruzsina és Radnai Annamária, a színész Fodor Tamás, Pogány Judit, Szirtes Ági, Takács Nóra Dia, a díszlettervező Horgas Péter, a festőművész Vojnich Erzsébet és Szűts Miklós és a műfordító Nádori Lídia.

http://nol.hu/belfold/muveszek-szazai-tiltakoznak-a-varosliget-szetrombolasa-ellen-1625185

Dobják vissza Orbánék listáját - kérik az Európa Tanácstól a civilek

Nem tudni, mely körből és milyen eljárásban választotta ki a magyar kormány azt a három személyt, akit a strasbourgi emberi jogi bíróságba jelöl. Egyébként azt sem, kik ők. Civil szervezetek ezért azt kérik, az Európa Tanács utasítsa vissza a titokzatos körülmények között született magyar listát.

A jelenleg hivatalban lévő strasbourgi magyar bíró, Sajó András mandátuma 2017. január 31-én jár le, s  a kormánynak 2016. augusztus 26-ig kell benyújtania a bírójelöltek névsorát. Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a jelöltek listája elkészült, de többet a tárca nem árult el – tudatják civil szervezetek.

http://nol.hu/belfold/orbanek-titkoljak-kit-jelolnek-bironak-strasbourgba-1625187

Tamás Gáspár Miklós Schmidt Máriáról

A konzervatívnak ócsárolt korszellem egyik magyarországi megtestesítője Schmidt Mária. Ahogy mondani szokás, „színes egyéniség", aki egyszerre értelmiségi, funkcionárius és nagytőkés, valamint „közéleti személyiség". Annak ellenére, hogy a maga módján érdeklődik a történettudományi kutatások iránt, és láthatólag időt szokott szakítani – számtalan bokros teendője közepette – történeti szakmunkák tanulmányozására, minden ízében idegen a magyar hagyományoktól, és általában a hagyománytól.

Ami őt a kormánypárti jobboldal/szélsőjobboldal egyik reprezentánsává teszi, az nem holmi áhítatos és szeretetteljes odafordulás valaminő nemesebb múlthoz, hanem csak a mélységes utálat azok iránt, akiket „haladó értelmiségieknek" vél.

Egyik ihletője ő annak a kormánypárti „oldalon" meggyökeresedett meggyőződésnek, amely szerint a baloldali és liberális értelmiség – csupa elátkozott és kiközösített földönfutó – valaminő okkult módon mégis uralkodik a magyar kedélyeken, és még mindig meghatározza „a kulturált középosztály" vélekedéseit, világszemléletét és hangulatát. (Ez távolról sincs így.) Ezért a lankadatlan düh, a föltételezett tekintélyek trónfosztására tett számtalan javaslat – és főleg a szilárd hit abban, hogy a kormányzati és médiahatalommal megtámogatott, pénzben fürdő jobboldali világnézet valamiképpen lázadó eretnekség.

Maga Schmidt Mária a németországi kereszténydemokrácia elleni legutóbbi filippikájában ezt így foglalta össze: „...a hazai baloldali véleményformáló elit totális háborút visel a magyar kultúra ellen. Fikakultúrájukban a munka ciki, a lojalitás értéktelen, és csak a celebek léteznek, ráadásul szerintük mindenki fasiszta, csak ők helikopter."

 

http://nol.hu/velemeny/schmidt-mariarol-1625055

Állandósult Zuglóban a zűrzavar

Sorra távoznak a hivatal munkatársai, Karácsony a párttársának ad munkát

Pindroch Tamás Magyar Hírlap 

Hamarosan megkezdődhet a Mundo Center építése, az új luxemburgi–amerikai tulajdonos plázát húz fel a Bosnyák tér mellett – értesültünk. Eközben Karácsony Gergely polgármester pártja, a Párbeszéd Magyarországért (PM) háttércégének tulajdonosa vezetői állásban dolgozhat az önkormányzatnál.

„Miközben Karácsony Gergely polgármester a városligeti demonstrációkkal foglalkozik, országos politikai babérokra tör, hatalmas a káosz a hivatalban. Jobb lenne, ha inkább kinevezné az új jegyzőt, aki úrrá tudna lenni a fejetlenségen. De még a pályázatot sem írták ki a posztra” – mondták kerületi informátoraink. A nyár elején távozott jegyző után felmondott a gazdasági osztály vezetője, az építési hatóság éléről pedig elküldték a vezető munkatársat. Megtudtuk viszont, hogy a Karácsony Gergely polgármester társelnökségével vezetett PM tagja, Kéri András lett az üzemeltetési osztály vezetője, aki célfeladatként, hivatali szervezési feladatokat is ellát. Kéri Tordai Bencével együtt tulajdonolja a PM háttércégét, a Párbeszéd Platform Kft.-t. Kéri tagja a PM pártalapítványának is, ahogy a polgármesteri titkárságvezető, Temesvári Szilvia is. Az ugyancsak PM-es, volt országgyűlési képviselő, Szilágyi László is az önkormányzatnál dolgozik. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/61868/Allandosult_Zugloban_a_zurzavar

Máté T. GyulaLove Story bozótvágóval

Álláspont. Ha az Európai Unió „kis országai” végre véget vetnek a „nagyok” basáskodásának, ha elkergetik a brüsszeli vízfejűeket, akkor lehet gyors és közös, ha úgy tetszik, közös európai megoldás.

Magyar Hírlap

http://magyarhirlap.hu/cikk/61857/Love_Story_bozotvagoval

Hajpolitikai harc a Városligetért

A módszeres kopaszozás a megszokott ideológiai lövészárkokba tereli a civil tiltakozást

Löffler Tibor, Magyar Nemzet

A Liget projekt kivitelezésével szemben megszervezett civil (környezetvédő) ellenállás az évtizedes pártpolitikai állóháborúból ismert politikai-ideológiai forgatókönyvek miatt megbicsaklott. A Hősök terén 1989-ben Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének alkalmából elmondott beszédéig vezethető vissza Orbán Viktor leszélsőjobboldalizása, ami sajátos formában a „ligetvédők” retorikájában is meghatározóvá vált: kormányzati „kopaszok” akadályozzák a civileket nemes céljuk elérésében. A kopaszozás rövid idő alatt általános stílusbravúrrá nőtte ki magát az ellenzéki médiában. Annyi alapja mindenképpen van, hogy az őrző-védő társaság alkalmazottai valóban kopaszok vagy rövid hajúak, a „kopasz” kifejezésnek azonban könnyen dekódolható politikai üzenete van: valamifajta szélsőjobboldali különítményt alkalmaz a kormány a jog- és környezetvédőkkel szemben.

Azért a messzi közelmúltba vezettem vissza a történet gyökereit, hogy érzékeltessem: echte liberálisokat, akár még Soros György támogatottjait is lefasisztázhatják a mindenkori progresszió képviselői – akkortájt éppen a Horn Gyula vezette reformszocialisták –, ha politikai érdekük úgy kívánja. A nyílt vagy burkolt fasisztázásnak két szempontból van jelentősége. Az egyik, a kézenfekvő az ellenfél totális erkölcsi diszkreditálása, amire 1989-ben és most is kísérletet tettek. A másik, hogy a fasisztázás mint eszköz beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, vagy kontraproduktívvá válik.

http://mno.hu/velemeny/hajpolitikai-harc-a-varosligetert-1353696

Közel 6200 gyűlölet-bűncselekmény történt Nagy-Britanniában a Brexit óta

britek június 23.-án szavaztak az EU-ból való kilépésről. Ezt követően szaporodott meg a gyűlölet-bűncselekmények száma, ami az első két hétben több mint 3000 bejelentést jelentett, ami 20 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A leginkább veszélyeztettettek a muzulmánok és a kelet-európaiak. A kelet-európaiak közül is leginkább a lengyelek vannak kitéve a gyűlölet-bűncselekményeknek.

„Az uniós referendumot követően megszaporodó gyűlölet-bűncselekmények kapcsán a rendőrség hatalmas erőfeszítésekkel lépett fel ellenük, és örömmel látjuk, hogy a számuk csökkent is” – jelentette ki a rendőrfőnökök országos tanácsának szóvivője.

http://mindenamianglia.co.uk/kozel-6200-gyulolet-buncselekmeny-tortent-nagy-britanniaban-a-brexit-ota/

Elkaszálják a földről szóló népszavazást, de Gőgös még harcol

A pillanatnyi állás szerint nem lesz kétszázezer érvényes aláírás, amelyre az állami földek értékesítésének tilalmáról szóló referendum kötelező kiírásához szükség lenne. A szocialista Gőgös Zoltán viszont tudni szeretné, milyen megfontolások alapján dobtak ki eddig több mint harmincezer aláírást.

http://nol.hu/belfold/elkaszaljak-a-foldrol-szolo-nepszavazast-de-gogos-meg-harcol-1625141

ISIS-esek ejtettek túszokat egy francia templomban, egy 84 éves papot megöltek

 Két férfi túszokat ejtett az észak-franciaországi Rouen egyik elővárosában, Saint-Etienne-du-Rouvray-ban, egy templomban kedden délelőtt. Egy idős papot megöltek, de több másik túsz is súlyosan megsebesült. A túszejtőket lelőtték a rendőrök. Az Iszlám Állam vállalta magára a támadás elkövetését.

http://index.hu/kulfold/2016/07/26/franciaorszag_rouen_tuszejtes/

FRANCIAORSZÁG

Megfigyelés alatt állt az egyik templomi támadó

A francia hatóságoknak sikerült azonosítaniuk az egyik férfit, aki késsel felfegyverkezve túszokat ejtett kedd délelőtt egy normandiai templomban, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.

Az ügyben eljáró ügyész elmondta, hogy az egyik támadó a 19 éves, Adel Kermiche nevű, helyi férfi volt, aki Franciaországban született. Kermiche ellen tavaly vádat emeltek terrorista kapcsolatok miatt, márciusig őrizetben volt, utána pedig elektronikus megfigyelés alatt állt, és naponta csak pár órára hagyhatta el az otthonát, és minden nap jelentkeznie kellett a rendőrségen. Az ügyész elmondta, hogy a nyomkövetőt minden délelőtt öt órára kikapcsolták, és a támadás is ekkor történt.

http://mno.hu/kulfold/filmre-vettek-a-tamadok-a-pap-meggyilkolasat-1353695

A terroristáktól kevésbé félek, mint Európa elvesztésétől” - magyarok Németországból

 Németországba kivándorló magyarokat kérdeztünk arról, hogy az elmúlt hét véres támadásai után elgondolkodtak-e a hazatérésen. A legtöbben maradnának, és van, aki jobban félti Európát az európai radikálisoktól, mint a terroristáktól.

http://hvg.hu/vilag/20160726_terror_nemetorszag_kint_elo_magyarok

Soros György: Ez Európa utolsó esélye

 Először magyar nyelven: Soros György nagy port kavart, Szijjártó Péter szerint "egészen elképesztő" javaslatai a menekültválság európai szintű kezelésére. Az ismert magyar származású tőzsdeguru és filantróp szerint a nemzeti kerítések nem megoldások, egységes, humánus és ésszerű tervre van szükség.

http://hvg.hu/vilag/20160726_Soros_Gyorgy_Europa_menekultvalsag_elemzes

Az a párt megrohadt" – interjú az LMP társelnökével, Hadházy Ákossal

 A Fidesz az egyetlen, amellyel semmi szín alatt nem közösködne a kormányon Hadházy Ákos, az LMP nemrég megválasztott társelnöke, akit megkérdeztünk az Uberről, Gyurcsány Ferencről, Szél Bernadett tusnádfürdői szerepléséről és az ott a kvótanépszavazásról elmondott mondatairól is, amelyek nyomán Tamás Gáspár Miklós jelezte, hogy elfordul a párttól.

hvg.hu: A Jobbikkal is szóba kell állni?

H. Á.: Persze, az is egy ellenzéki párt. Komoly fenntartásaim vannak nekem is, de más pártokkal szemben is, nyilván ezért az LMP-be léptem be. De a helyzet elég súlyos ahhoz, hogy mindenkivel szóba kell állni.

hvg.hu: A többi ellenzéki párt elhatárolódik a Jobbiktól, azt mondják, nem demokratikus.

H. Á.: Mindenkinek joga van ezt mondani, de ez helytelen. Nem azt mondom, hogy a Jobbikkal kell szövetséget kötni, de beszélni kell egymással és a civilekkel is. Arról még korai beszélni, hogyan kötünk koalíciót, most arról kell, hogy hogyan lehet elküldeni a kormányt, ami a pénz miatt is fontos. Ha a Fidesz marad hatalmon, továbbra is elherdálja a 2020-ig járó uniós pénzeket (utána a jelenlegi tervek szerint csökken a támogatás – a szerk.), utána viszont egy hatalomra kerülő ellenzéki párt lehetetlen helyzetbe kerül, nem tud mihez nyúlni, mert a költségvetésből is hiányoznak majd az uniós források. Ez azzal együtt, hogy a gazdaság szerkezete alig lesz jobb, mint 2008-ban, hirtelen fog nagyon komoly gazdasági feszültséget okozni. Addigra a Fidesznél több 100 milliárd forint ellopott pénz lesz, amivel kormányt is buktathat, majd évtizedekre visszaülhet a hatalomba.

http://hvg.hu/itthon/20160726_hadhazy_akos_interju_lmp_fidesz_jobbik_baloldal_koalicio_valasztas

Mi történt? - Gyurcsány egyetért Orbánnal

Csak nyugalom: valójában abban ért egyet a volt miniszterelnök a jelenlegivel, hogy pokoli kiábrándultság van Európában. A DK elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában mondta el véleményét. 

Gyurcsány Ferenc jelezte, a kormányfő hétvégi tusnádfürdői előadásán jól látta, hogy az új generációk messze nem érzik olyan fejlődőnek ezeket az éveket, mint a szüleik. A problémákra adott orbáni válasz pedig zavaros volt.

http://nepszava.hu/cikk/1101138-mi-tortent---gyurcsany-egyetert-orbannal

Mindent bekebelez Orbánék egyeteme?

A Természettudományi Múzeum után a Bárka Színházat és az Orczy-park fáit sem kímélte Orbán-kormány "elitképzője", a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Miután a kabinet kiemelt állami beruházássá minősítette a Ludovika Campus projektet, a környezetvédő civilek gyakorlatilag tehetetlenek, hiszen a kormányhivatalnak kell kiadnia a fakivágásra az engedélyt, amely öt nap kifüggesztés után fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajthatóvá is válik. Több helyi ellenzéki képviselő is úgy látja, hogy csak polgári engedetlenséggel menthető meg az Orczy-park mintegy 200 fája.

http://nepszava.hu/cikk/1101104-mindent-bekebelez-orbanek-egyeteme

A pápa újabb gesztusa a menekültekért - És mindeközben a KDNP...

Jótékonysági célokra szánja Ferenc pápa azon kocsik egyikét, amelyeket lengyelországi zarándoklata során használ; a K1 POPE rendszámú Volkswagen Golf eladásából származó bevételt többek között a szíriai menekülteket ellátó mobilklinika beszerzésére használják majd.

Mindeközben a KDNP közleményt adott ki, amelyben sietett tudatni a világgal: Európában nemcsak az emberek vannak veszélyben, hanem a kereszténység is. Tették mindezt a normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray településen történt, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet által elkövetett mészárlásra hivatkozva. A templomban történt erőszakos cselekmények azt bizonyítják, hogy a terroristák célpontjai a hívő keresztények lettek. Nemcsak az európai emberek életére törnek, de szeretnék eltiporni kultúránkat, vallásunkat, identitásunkat is - írják a közleményben, és dicséretes önmérséklettel nem migránsoznak, nem teszik hozzá, amit Szijjártó Péter külügyér persze a dübörgő kvótareferendum-kampány idején - a valóban borzalmas eset kapcsán -  nyilvánvalóan nem hagy ki:  a terror megfékezésének feltétele az illegális bevándorlás megállítása. 

http://nepszava.hu/cikk/1101087-a-papa-ujabb-gesztusa-a-menekultekert---es-mindekozben-a-kdnp

Nem akarják megzavarni a kvótanépszavazást a sztrájkra készülő hivatalnokok

Szeptemberben egésznapos munkabeszüntetést tartanak az önkormányzati köztisztviselők, akik továbbra is átlagosan 30 százalékos béremelést akarnak – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A lap szerdai száma szerint az érdekképviselet olyan időpontot akart választani, ami nem zavarja az október 2-ra kiírt kvótanépszavazást. A demonstrációt szeptemberben mindenképpen meg kell tartani, mert októbertől kérik a béremelést – mondta Boros Péterné.

 http://hvg.hu/itthon/20160727_nem_akarjak_megzavarni_a_kvotanepszavazast_a_sztrajkra_keszulo_hivatalnokok

A Quimby válaszolt a tusványosi fellépés miatt kiakadt rajongóknak

 Fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk" – írta kedden a Quimby egy Facebook-posztban.

http://hvg.hu/kultura/20160726_quimby_valaszolt_tusvanyos_tusnadfurdo_koncert_balvanyosi_szabadegyetem

NEVÉN NEVEZNI

Sitkei Levente Magyar Idők

Veszélyes jövő vár Európára, ha a szélsőjobboldal megerősödik Németországban és Franciaországban annak hatására, hogy összekötik a terroristacselekményeket a bevándorlással – áll az amerikai Foreign Policy szaklap egyik cikkében. Ez a cikk Nizza és a baltás támadó után, München közben, de Reutlingen és Ansbach előtt született meg, a szerző pedig nem attól tartott, hogy diákok halnak meg egy önbizalom-hiányos srác kezétől, hanem attól, hogy ez politikailag visszaüt, és a választópolgár kapcsolatot talál a bevándorlás és a lövöldözés között.

A müncheni rendőrfőnök nagyon sürgősen leszögezte, hogy semmiféle kapcsolat nincs, nem is lehet, egy rossz sorsú fiú tragédiája vezetett a szörnyűséghez, majd Angela Merkel, a haza bölcse közölte, meg fogják vizsgálni, mi volt a lövöldözés hátterében, s azt is, miként radikalizálódott a würzburgi, migránsként érkezett baltás támadó. Majd a sajtósok megmagyarázzák, hogyan kell duplagondol segítségével szétválasztani Merkel asszony szavait, hogy azok azt jelentsék, ami politikailag kifizetődő.

Nehogy a liberális eszme kárt szenvedjen, nehogy a buta lakosság az elszigetelt, más és más hátterű gyilkosságokat összemossa, s végül rákérdezzen, van-e bármi felelőssége ebben a kancellárnak. Jó irányba halad-e Németország, érdemes-e az olcsó munkaerő és az általános humánum érdekében vállalni az egymást követő vérengzéseket?

 http://magyaridok.hu/ahelyzet/neven-nevezni-864109/

KAPOCS NIZZA ÉS MÜNCHEN KÖZÖTT: CSEMEGE ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETHEZ

SLOBODNA DALMACIJA, VETERANS TODAY, YOUTUBE

Pósa Árpád Magyar Nemzet

A horvát Slobodna Dalmacija hozta be a közép-európai térbe azt az információt, amely szerint egy és ugyanazon ember készített videofelvételt, majd számolt be számos vezető média részére a nizzai és a müncheni vérengzésről. Richard Gutjahr német szabadúszó újságíró többek között a német közszolgálati tévében, az ARD-ben is visszatérően szerepelt a két merénylet kapcsán.

A liberális hangvételű spliti napilap hírportálja alternatív médiaként említi a forrásokat, amelyek rámutattak a két helyszínen készült felvételek mögött álló emberre. Ilyen például a liberálisnak semmiképpen sem nevezhető Veterans Today.

A Youtube-on elérhető egy videó is, amelyben feldolgozták a teljes történetet:

Gutjahr később a médiában igyekezett megmagyarázni – a Slobodna Dalmacija szerint -, hogy csupán véletlenül tartózkodott Nizzában, egy szálloda első emeleti szobájában, ahonnan tökéletesen meg tudta örökíteni amint kamion beleront a tömegbe. Ugyanígy a véletlen tette számára lehetővé, hogy Münchenben már az akció idején felvételeket posztoljon a Twitteren.

http://magyaridok.hu/kulfold/kapocs-nizza-es-munchen-kozott-csemege-osszeeskuves-elmelethez-863740/

Ennyi volt a pokémonoknak, lehet hazarepülni

A hét eddigi legviccesebb cikkében Gajdics Ottóból kijön a pokémonok által terrorizált Ady Endre. Vigyázz, le ne köpd a monitort, mert idézetekkel kezdek!

A Fidesz-KDNP Ady Endre-testű, József Attila-fejű és Nagy László-lábú költője egészen fantasztikus, a rekeszizmot végső próbának kitevő prózaversben szórakoztatja az olvasótábort a Magyar Idők című kormányzati közlönyben. Ha csak ezt a cikket közölték volna, már megérte létrehozni a lapot.

http://444.hu/2016/07/26/ennyi-volt-a-pokemonoknak-lehet-hazarepulni

Afganisztánban megölték az Iszlám Állam egyik kulcsemberét

Saad Emarati lehetett az ISIS afganisztáni-pakisztáni fiókszervezetének egyik alapítója, és egyszerre szervezett támadásokat a kormány és a tálibok ellen is. Emaratit az ország keleti tartományában, Nangarharban ölték meg egy katonai akció során. Az afgán hadsereg szerint vele együtt még 120 fegyveressel végeztek. Az akciót azután hajtották végre, hogy Kabulban az Iszlám Állam egyik robbantása 80 embert ölt meg.

http://444.hu/2016/07/26/afganisztanban-megoltek-az-iszlam-allam-egyik-kulcsemberet

Ártatlan nők ezreit keverte veszélybe, másra nem volt jó a Wikileaks törökországi szivárogtatása

A törökországi puccskísérletet követő megtorlásra mintegy válaszként közel 300 ezer emailt tett közzé a Wikileaks, melyek a török államfő, Recep Tayyip Erdogan pártjának, az Igazság és Fejlődés Pártjának belső levelezéséből származtak.

a kiszivárogtatott levelek között több millió állampolgár személyes adatai is felbukkantak, sőt, felkerült egy adatbázis, ami gyakorlatilag minden felnőtt nő rakás személyes adatát tartalmazta.

http://444.hu/2016/07/26/artatlan-nok-ezreit-keverte-veszelybe-masra-nem-volt-jo-a-wikileaks-torokorszagi-szivarogtatasa

GYURCSÁNY ANYÓSA JELENTETT

Szikszai Péter Magyar Idők

A pestisracok.hu által nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján Apró Piroska a 60-as évek végén a balatonszéplaki üdülőben nyaraló külföldi újságírók megfigyelésében vett részt. Gyurcsány Ferenc jelenlegi anyósa nyári gyakorlaton vett részt az újságíróknak fenntartott szállodában. Egy német riporterről kellet volna információkat gyűjtenie, de nem sikerült neki. Egy feljegyzésben számolt be sikertelenségéről:
A jelentés ellenére az állambiztonsági beszervezettség nem bizonyítható – írja a Pesti Srácok.

http://magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-anyosa-jelentett-857800/

Privátban oroszokkal bizniszel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke

Általános meglepetést keltett, hogy az államilag szervezett, támogatott és menedzselt doppingolás lelepleződése ellenére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap végül nem zárta ki az orosz sportolókat az olimpiáról. Hiába derült ki az is, hogy a 2014-es téli olimpián államilag szervezték az orosz sportolók doppingmintáinak manipulálását. Legalább ilyen meglepő volt, hogy az egész állami-titkosszolgálati csalóhálózatot nagy személyes kockázatot vállalva leleplező orosz atlétát, Julija Sztyepanovát rettenetesen megszívatták, amennyiben a NOB nem engedte elindulni az olimpián, félreérthetelen üzenetet küldve a többieknek, miszerint "jobban teszed, ha kussolsz".

http://444.hu/2016/07/26/privatban-oroszokkal-bizniszel-a-nemzetkozi-olimpiai-bizottsag-elnoke

Michelle Obama szenvedélyes beszédben állt ki Hillary Clinton mellett

Elkezdődött az emailbotránytól tépázott demokraták jelölőgyűlése is, az első nap legnagyobb hatású beszédét pedig a búcsúzó first lady, Michelle Obama mondta.

Szenvedélyesen előadott beszédének központjában lányai álltak, és főleg arról volt szó, milyen jövő vár a következő generációra. És szerinte Hillary Clinton pontosan olyan elnök lenne, amilyet a gyerekeinek akar.

"Olyan embert akarok, aki ismeri és komolyan veszi ezt a munkát, aki érti, milyen feladatai vannak egy elnöknek, aki tudja, hogy a rá váró dolgok dolgok nem feketék és fehérek, és nem férnek bele 140 karakterbe"

- üzent nem is olyan nagyon burkoltan a Twitteren parádézó Donald Trumpnak.

http://444.hu/2016/07/26/michelle-obama-szenvedelyes-beszedben-allt-ki-hillary-clinton-mellett

Két héttel a kezdés előtt Rióban az olimpiai szállások felével sem készültek el

Kevesebb mint két héttel az olimpia kezdete előtt a riói szervezők elismerték, hogy 31-ből 19 épület még nem készült el az olimpiai faluban. A következő napokban több száz sportoló érkezhet a városban, ami könnyen lehet, hogy gáz, víz- és áramkimaradásokhoz vezethet. A Guardian úgy tudja, hogy szombaton egy rövidzárlat miatt még tűz is volt a 26-os épületben, a holland csapat szállásánál.

http://444.hu/2016/07/26/ket-hettel-a-kezdes-elott-az-olimpiai-szallasok-felevel-sem-keszultek-el-a-szervezok

Kis pályán nagy vereség – a testület maradt, a fideszes polgármestert lecserélték Biharugrán

gy ezer fő alatti kistelepülésen tartott időközi választás tanulságai.

 

Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, átlátható viszonyokat teremteni, fittyet hánytak az országos trendekre, nem hallgattak a zsarolásízű tanácsokra, és a másutt lakóval szemben újra helyi polgármestert akartak – összességében ezekkel magyarázható, hogy a Békés megye északkeleti szegletében található kicsinyke Biharugrán a július 24-I időközi önkormányzati választáson leváltották a fideszes polgármestert, Vígh Ilonát. Az esetet színezi, hogy egy kizárt fideszes képviselő is szembefordult a kormánypárti faluvezetővel.

A Biharugrán kialakult helyzettel, a közmunkások megkérdőjelezhető foglalkoztatásával, az eltűnt építési anyagokkal, a túlárazott beruházásokkal, az ebből eredő vitával, a képviselő-testület önfeloszlatásával és az időközi választás előtti kampánnyal a magyarnarancs.hu is foglalkozott.

 

http://magyarnarancs.hu/publicisztika/kis-palyan-nagy-vereseg-a-testulet-maradt-a-fideszes-polgarmestert-lecsereltek-bihargugran-100246

„Lehet, hogy egyszer összeérnek a szálak” – Nem egyértelmű a doppingolással vádolt kajakos ügye

A pozitív tesztet produkáló Dombvári Bence védekezése – hogy a tiltott szert az italába csempészték – elsőre talán röhejesnek tűnt, pedig egyelőre nem kizárható, hogy ez történt.

 Cikkünk múlt csütörtöki megjelenése óta a doppingeljárás alatt álló versenyző bizottsági meghallgatása is megvolt: ezen a 23 éves sportoló és ügyvédei azt kérték a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, Schmidt Gábor által vezetett háromfős testülettől, hogy a vizsgálatot függesszék fel addig, amíg a rendőrségi eljárás le nem zárul. „A Szolnoki Rendőrkapitányság ugyanis arról értesített bennünket, hogy Bence ismeretlen tettes elleni feljelentése nyomán megkezdődött a rendőrségi nyomozás.

Ez azért egy fontos mozzanat. Ahogy az is, hogy a Dombváriéhoz kísértetiesen hasonlító Nádas-ügy már a rendőrségi meghallgatásnál tart” – válaszolta érdeklődésünkre Horváth Gábor, a Honvéd kajak-kenu szakosztályának kétszeres olimpiai bajnok vezetője. (A 20 éves szegedi kajakos, Nádas Bence július elején feljelentést tett, mivel úgy véli, hogy a szolnoki edzőtáborban manipulálhatták a táplálékkiegészítőjét. A rendőrségi nyomozás ez ügyben már megindult.) „A fél csapat már túl van rajta, engem is beidéztek, én kedden megyek vallomást tenni – ezt már Kiss István, a Honvéd férfi kajakosainak és Dombvári Bencének az edzője mondja. – Úgy tudom, mindenkit meghallgatnak, aki a Nádas-ügynél ott volt Szolnokon, a házban, és megvizsgálják a szétszedett vitaminkapszulánál talált port is.” Horváth feltételezését, miszerint „lehet, hogy egyszer összeérnek a szálak”, Kiss azzal egészíti ki, hogy „érdemi elmozdulás akkor történhet, ha valóban bebizonyosodik, hogy Nádas cuccát megpiszkálták és tényleg ez a szemét sztanozolol van benne – ugyanaz a szer, amit Bencénél, és amit két éve az ausztrál Tate Smithnél is találtak

http://magyarnarancs.hu/sport/lehet-hogy-egyszer-osszeernek-a-szalak-nem-egyertelmu-a-doppingolassal-vadolt-kajakos-ugye-100240

Terror: így nyugtatgatják magukat a németek

Heti Válasz

A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő a reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón volt még szó egyebekről is, például a gyászoló Angela Merkel kancellárról, aki ugyan a nyaralójában tartózkodik, de tájékoztatva van mindenről, ám a lényeg mégis az, ahogyan nem tud, vagy nem akar szembenézni a német politika a valósággal.

Ulrike Demmer ugyanis még arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai.

Meg arról is, hogy 59 esetben folytatnak nyomozást annak gyanújával, hogy menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott "sok százezres" nagyságrendben érkeztek menekültek az országba.

http://valasz.hu/publi/terror-igy-nyugtatgatjak-magukat-a-nemetek-119684

Kőbe vésték a kamatot Matolcsyék – mással fognak operálni

Világgazdaság

Szinten tartotta a rekordalacsony, 0,9 százalékos alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. A Matolcsy György vezette testület két héttel azt követően tartott kamatdöntő ülést, hogy bejelentették: kiszorítják a bankok pénzének egy részét a jegybank irányadó eszközéből, a 3 hónapos betétből.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kobe-vestek-a-kamatot-matolcsyek-massal-fognak-operalni-473215

Hihetetlen számok: kétségek a Liget-projekt kétharmados támogatottsága körül

„Kétharmad a Liget-projekt mögött” – hetek óta csorog az üzenet a médiumokból, mostanra hivatkozási ponttá is vált. A kommunikációs trükk sikeresnek látszik, dacára annak, hogy a hivatkozott közvélemény-kutatás körül néhány dolog nagyon nem stimmel. A legfurcsább ellentmondás, hogy ugyanaz a közvéleménykutató cég, az Ipsos mérte április-májusban a kétharmados győzelmet, amelyik négy hónappal korábban még a Liget-projekt tervezett építkezéseinek hasonló arányú elutasítottságáról számolt be.

Még a profi kommunikátor Baán László is tud hibázni: néhány napja Kálmán Olga kérdésére azt kezdte fejtegetni, hogy a múzeumnegyed-projekt esetében is több érvényes jó válasz lehet, és a „Liget fejlesztésére lehet egy olyan válasz, ami többlet intézmény nélküli (…)” „De még lehet?”- kérdez vissza a műsorvezető, mire a miniszteri biztos zavartan terelni kezd, hosszan beszél mindenféléről, míg végre érdemi válasz nélkül tud a mondat végére pontot tenni.

A zavar érthető, hiszen legalább két éve tudható, hogy a kormány a szakmai ellenérveket ignorálva mintegy „csomagban” döntött a Liget-projekt megvalósításáról, illetve a Miniszterelnökség és két minisztérium Várba költözéséről. A projekttel kapcsolatos „társadalmi párbeszéd” tehát inkább a kommunikációs kampány jegyeit hordja, érdemi egyeztetésre itt már nincs mód. Nem véletlen, hogy a zavarba hozott miniszteri biztos is rögtön elővette az Ipsos kutatási eredményét, miszerint a projektet a lakosság 70 százaléka támogatja.

Tény, hogy az Ipsos a Városliget Zrt. megrendelésére készített a projektről egy kutatást, és az is tény, hogy ennek az egyik kérdése alapján látszólag legitim a fenti állítás. Néhány körülmény azonban legalábbis kétségeket ébreszt a kétharmados támogatást illetően.

 

https://atlatszo.hu/2016/07/26/hihetetlen-szamok-ketsegek-a-liget-projekt-ketharmados-tamogatottsaga-korul/

Luxusautókat használ, és ezzel rengeteg közpénzt spórol az Operaház vezetősége

Ókovács Szilveszter operaigazgató kissé a szívére vette, hogy az autókról érdeklődtünk. Mi kérünk elnézést, hogy rögtön rosszra gondoltunk!

Nemrég egy BMW X5-ös kormánya mögött láttuk Ókovács Szilveszter operaigazgatót, ezértközadatigénylésben kértük ki az Operaháztól, hogy milyen autóik vannak, mennyiért vették őket és ki használja a gépkocsikat.

Az Operaház határidőn belül, korrekt módon válaszolt az adatigénylésre. Egy táblázatban összesítve elküldték az általunk kért adatokat, így megtudtuk, hogy van a birtokukban egy-egy

– Opel Corsa Combo (2,2 millió forint)

– Ford Mondeo (4,5 millió forint)

– Volkswagen Transporter (4,5 millió forint)

– Opel Vivaro X83 (4,9 millió forint)

– Opel Vivaro F7 (5 millió forint),

melyeket a díszlettárvezetők és az anyagbeszerzők használnak.

Tudatták velünk azt is, hogy teherautójuk nincs, de van két pótkocsijuk, amelyeket külső vállalkozóik használnak a különféle megrendelések (például díszletek, kellékek) szállításához.

Emellett azt is közölte az Operaház, hogy a vezetőség 9 darab BMW-vel jár, ezekért azonban nem fizettek semmit,

“mert a BMW Vertriebs GmbH Magyarországi Fióktelepe mint az Operaház intézményi stratégiai és kizárólagos mobilitás partnere – az Operaház közcélú alaptevékenysége ellátásának támogatása érdekében – térítésmentesen biztosít használati jogot az Operaház részére a táblázatban megjelölt gépjárművek tekintetében.”

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/07/luxusautokat-hasznal-es-ezzel-rengeteg-kozpenzt-sporol-az-operahaz-vezetosege/

Csak egy cég felel meg a budapesti városnéző buszok koncessziós feltételeinek

A főváros tényleg 20 évre koncesszióba adja a városnéző buszok üzemeltetését. A jelentkezési határidő egy hónap, a feltételek szigorúak. 

 a City Sightseeing Kft., a Mr. Nilsz Kft. és a Programcentrum Kft. – úgy megdöbbentek a fővárosi közgyűlés váratlan döntésén, hogy levélben fordultak Orbán Viktorhoz segítségért. Kérték a miniszterelnöktől, ne engedje, hogy megszűnjön a piaci verseny, ne hozzon monopolhelyzetbe Budapest egy vállalkozást a 20 éves koncesszióval.

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem jártak sikerrel. Néhány napja ugyanis megjelent a közbeszerzési értesítőben a koncessziós kiírás, amelyben a főváros a városnéző személyszállítás 20 éves üzemeltetésére vonatkozó ajánlatokat várja. A nyertesnek április 1. és október 31. között legalább 25 busszal kell ellátnia a feladatot, amihez a főváros 70 közterületi útvonal és 39 megállóhely használatát biztosítja.

https://blog.atlatszo.hu/2016/07/csak-egy-ceg-felel-meg-a-budapesti-varosnezo-buszok-koncesszios-felteteleinek/

Szeretnénk gratulálni Kósa Lajosnak, amiért önként ugrott Kálmán Olga darálójába!

Úgy kezdődött, hogy interjút adott Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az ATV-ben Kálmán Olga műsorában. Ezzel még nem is lenne baj, de azért valljuk be, láttunk már a műsor történetének folyamán olyan eseteket, ahol nem távozott a meghívott vendég vidáman a vérmes műsorvezetőtől.

Amikor Kálmán Olga arról kérdezte, hogy pontosan mire megy el a kvótanépszavazásra szánt 4,5 milliárd forint, Kósa azt mondta, hogy ez egy becsült adat, de amúgy az eljárásra, a regisztrációra, egyszóval a választással kapcsolatos költségekre. De mindebben a kampány költsége nincs benne, hiszen majd csak augusztus 13-tól indul a kampány. Mert Kósa Lajos szerint még nincs is kampány.

Vagyis a már elindított és régóta dübörgő plakát-és hirdetési kampány nem is a kampány része.

“De akkor a mostani plakát-és hirdetési kampányt mégis kinek a pénzéből finanszírozzák?” – kérdezte a műsorvezető.
Kósa Lajos: Őőő, az a kormány kiadása. És azt gondolom, hogy egy ilyen kulcskérdésben…
Kálmán Olga: Kormánypénzen kampányolnak?
Kósa Lajos: Mi nem kampányolunk!”

http://24per7.info/szeretnenk-gratulalni-kosa-lajosnak-amiert-onkent-ugrott-kalman-olga-daralojaba/

Szegedi MSZP-s politikus is előadott a szcientológusok budapesti székházavatóján

szegedma.hu

Mint a Magyar Nemzet cikkéből kiderül, a két és fél milliárd forintba kerülő, több ezer négyzetméteres főhadiszállás megnyitó ünnepségén – ahol a központi szónoklatot a Szcientológia Egyház feje, David Miscavige tartotta – szegedi balliberális politikus is előadott Hekáné Szondi Ildikó szocialista önkormányzati képviselő személyében. “Noha a rendezvény zártkörű volt, s az előadást tartó vendégek kilétét is igyekezték titkolni, az utcáról jól hallható volt, hogy kik tartanak beszédet. Köztük több meglepő közszereplő is akadt. Elsőként Hekáné Szondi Ildikó tartott előadást, aki Szeged önkormányzati képviselője. A 2014-es választásokon az MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért közös jelöltjeként jutott be a képviselő-testületbe. Emellett pedig a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense. Ő főként a magyarországi oktatás helyzetéről tartott előadást, ám mivel halkan beszélt, nem tudtuk követni beszédét” – áll a napilap írásában. A szcientológiai egyház honlapja szerint Hekáné Szondi Ildikó többek között a Közéleti Kávéház rendezvénysorozat és a szcientológusok kapcsolatáról, a boldogsághoz vezető útról, az állampolgárok szerepéről beszélt.

http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/07/magyar-nemzet-szegedi-balliberalis-politikus-is-eloadott-a-szcientologosok-budapesti-szekhazavatojan.html

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.