2016, július 26 - 07:51 Sajtószemle

Ez a cikk azt mutatja be, mi történt Vizoviczki birodalmával a Vezér letartóztatása után, és azt, hogy kik erősödtek meg azóta a vendéglátásban.

A magyar állam a mai napig nem tudja eldönteni, mit csináljon Vizoviczki Lászlóval. Lecsukni kockázatos, hiszen túl sokat tud, felmenteni viszont nagy égés lenne. Vizoviczki 3.

http://tldr.444.hu/2016/07/25/most-mellenyult-a-fidesz-mert-a-vizoviczki-mindent-tud

„Nem kötelező, egy lehetőség a szolgálat”, állítja a közmunkásokat zsaroló Honvédelmi Minisztérium

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium a Kisalföld cikkére reagálva, amiben azt írja Győr-Moson-Sopron megyei lap, hogy olyan levelet kaptak közmunkások, amiben a hadsereg gyakorlatilag megzsarolja őket: vagy elmennek szerződéses katonák toborzására, vagy hónapokra kikerülnek a közmunka-rendszerből. Ha elmentek toborzásra, és a hadsereg alkalmasnak találta őket, ők viszont visszautasítják az ajánlatot, akkor is elvesztik a közmunkát.

A HM érvelése több, mint árulkodó. Ugyan azt írják, hogy

„a megjelenteknek a szolgálat vállalása nem kötelező, ez egy lehetőség”,

 

http://444.hu/2016/07/25/nem-kotelezo-egy-lehetoseg-a-szolgalat-allitja-a-kozmunkasokat-toborzasra-zsarolo-honvedelmi-miniszterium

 Az államnak adnia kell évi 380 milliót Garancsinak, és kész

 A számlát persze a kereskedők állják. Tudta, hogy amikor a sarki zöldséges kifizeti a kötelező online kassza átlagosan 2000 forintos havidíját, akkor abból bruttó 378 forint személyesen Garancsi István zsebébe jut? És úgy tűnik, ezt az összeget kevesli.

 http://hvg.hu/gazdasag/20160725_tallai_andras_nav_ngm_valasza_online_kassza_penztargep_ugyben_mobiladat_garancsi_dijak

 Még ki sem hűlt az Uber, már itt is az utódja

 Máris átvenné az Uber helyét egy Észtországból indult vállalkozás, amely ugyanazt a modern technológiára épülő, utasközpontú szolgáltatást igéri, csak éppen sárga autókkal.

A Taxify inkább tech-startup cégnek tartja magát, és nem titkoltan azokat célozza meg, akik megszerették az UBER-t, és megszokták, hogy sosincs foglalt jelzés, sem fölösleges várakozás, hogy a szolgáltatás nem a sofőrökért, hanem az utasokért működik. Itt is fontos szerepet játszik az értékelés, és az utasok fele él is az utazás végén felkínált digitális osztályzás lehetőségével. A szolgáltató a megfelelő magatartás mellett a jogkövető adófizetést is előírja alvállalkozóinak.

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160725_Uber_utod_Taxify

 Kihathat a török puccs a magyar gazdaságra

 

Hazánkban mintegy 250 török tulajdonosi hátterű cég működik; 1500 főnél is több alkalmazottal, és csak Törökországba több mint 30 milliárd forintos exportpotenciállal. Noha a kapcsolati mutatók egyik oldalról sem kimagaslók, a puccs után beindított folyamatok változtathatnak a két ország közti, jelenlegi gazdasági kapcsolatokon.

 http://hvg.hu/gazdasag/20160725_torok_puccs_magyar_gazdasag

 Deutschék szerint hamarosan digitális nagyhatalom lehet Magyarország

 Deutsch Tamás szerint a most elkészült a Digitális Oktatási Stratégia révén Magyarország 2020-ra eljuthat oda, hogy a digitális írástudás és -használat, az internet elterjedtségének tekintetében, a pedagógusok digitális felkészültségében, az oktatás digitalizáltságában megelőzze az Európai Unió átlagát.

 http://hvg.hu/itthon/20160725_Elkeszult_a_DOS_hamarosan_digitalis_nagyhatalom_lesz_Magyarorszag

 Az Iszlám Állam vállalta magára az ansbachi robbantást

 A terrorszervezet azt állította egy hétfői propagandaüzenetében, hogy az ő "katonája" volt az ansbachi merénylő. Az öngyilkos merénylő lakásán talált mobilon egy olyan videó volt, amelyben támadással fenyegette meg a németeket.

 http://hvg.hu/vilag/20160725_Az_Iszlam_Allam_vallalta_Ansbachi_robbantast

 Saját helytartói lázadoznak Orbán ellen

 Két éve, amikor a 2014-es választáson megszűnt a párhuzamos hivatalviselés lehetősége, több mint 90 országgyűlési képviselőnek kellett döntenie, hogy a parlamentben marad-e, vagy megelégszik a polgármesteri poszttal. A többség akkor az önkormányzatot választotta. Mára azonban már mindenki számára világos, hogy a választással nem pusztán az országgyűlési képviselőséget, hanem gyakorlatilag minden lobbierejüket, befolyásukat is elvesztették a Fidesz helyi politikusai. Eddig nagy volt a csend, Tusványoson szóltak be először nyíltan a miniszterelnöknek.

Egy budapesti fideszes polgármester Tusványoson az Orbán Viktorra váró pulpitus mellől, az egyik szomszédos előadósátorból küldött kritikus üzentet a miniszterelnöknek. A Fideszben meglehetősen szokatlan a kritikák nyílt megfogalmazása, a polgármestereknek azonban nem maradt más lehetőségük. Mióta megszűnt az átfedés a kormánypárti országgyűlési képviselők és az önkormányzati politikusok csoportja között, odafönt nem hallgat senki a véleményükre.

 

http://nol.hu/belfold/sajat-helytartoi-lazadoznak-orban-viktor-ellen-1625045

Ezt mondta a szcientológusok vezetője a magyarokról

Mérföldkő jelentőségű esemény Magyarországon a szellemi szabadság terén – így minősítik a szcientológusok, hogy átadták ideálisnak tartott székházukat Budapesten, a Váci úton. A rendezvényen David Miscavige, a nemzetközi szcientológia egyház vezetője is beszédet mondott.

Azt mondják, hogy az egész világ úgy ismeri a városotokat, mint a szabadság fővárosát – David Miscavige, a szcientológia vallási vezetője ezekkel a szavakkal méltatta Budapestet. A magyarokról pedig ezt mondta: A küzdelmetekről, melyet a szabadságért vívtatok, a Föld minden nyelvén írtak már. Azt is mondják, hogy amikor az emberek a szabadságra áhítoznak, akkor „Magyarország népévé" válnak."

Az ünnepségen Komáromi István dandártábornok, Pest megye nyugalmazott rendőrfőkapitánya, Hekáné Szondi Ildikó, Szeged kulturális bizottságának alelnöke, Debreceni Ágnes dunaújvárosi tanár és Nemere István regényíró is felszólalt.

 http://nol.hu/belfold/ezt-mondta-a-szcientologusok-vezetoje-a-magyarokrol-1625047

 

Még valami, ami egyedül Orbánt nem feszélyezi

 A Donald Trump progjamját dicsőítő szavai után Orbán Vikor máris felkerült a republikánus elnökjelölt támogatóit listázó Wikipedia-oldalra - szúrta ki a 444. Bár a névsorban számos jól ismert név található Dick Cheney-től David Cameronig, Jean-Marie Le Pentől Nigel Farage-ig, az oldal tanúsága szerint jelenleg Orbán a világ egyetlen miniszterelnöke, aki beállt Trump mögé.

A kormányfő szombaton tusványosi előadásában arról beszélt, hogy Trump három javaslatnál - létrehozni a világ legjobb titkosszolgálatát , abbahagyni a "demokráciaexportot", megállítani a migrációt - európai fejjel sem lehetne jobbat mondani. "Sosem gondoltam volna, hogy ő lenne a jobb az EU és Magyarország számára, de a helyzet úgy áll, hogy meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kel mondjam, aligha tudtam volna jobban fogalmazni" - fejtegette Orbán.

 http://nol.hu/kulfold/meg-egy-ketes-eset-amikor-orban-az-elre-tor-1625025

Top 50: HVG-toplista a legnagyobb magyar cégekről

 Megtörtént, amire senki nem számított, sőt, első hallásra most is képtelenségnek tűnik: a legnagyobb magyar cég elvesztette elsőségét a legnagyobb magyar cégek ranglistáján.

http://hvg.hu/enesacegem/20160724_Top_50_HVGtoplista_a_legnagyobb_magyar_cegekrol

 Trump átvette a vezetést a CNN mérése szerint

Trump erősödött a republikánus konvencióval, mégpedig akkorát, hogy most épp neki van nagyobb esélye az elnöki címre, közölte a CNN a saját mérései alapján. Eszerint

·         Donald Trump -  44%

·         Hillary Clinton - 39%,

ha a többi, gyakorlatilag esélytelen jelölttel is számolunk, és 48-45, ha csak ketten szerepelnek a mérésben. 

 http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/25/trump_atvette_a_vezetest_a_cnn_merese_szerint/

 Amatőr tervek a Gellért-hegyre

 Elsősorban fiatal egyetemisták és fantáziadús amatőrök terveit várják a Gellért-hegy és a Citadella hasznosítását, illetve funkcionális és eszmei megújulását célzó ötletpályázatra, amelyet a Miniszterelnökség írt ki. Ha pedig érkezik valami jó ötlet, akkor annak megvalósítására majd kiírnak egy tervezői tendert - derült ki a Budapesti Építészkamara pénteki ülésén.

Az elnökség azért vette napirendre a kérdést, mivel furcsállotta az ötletpályázat kiírásának módját. A felhívás ugyanis nem tesz különbséget a profik és az amatőrök között, így ugyanazon elvárásnak kell megfelelniük az építészeknek, tájépítészeknek, mint a környéken élőknek, az építészhallgatóknak és a lelkes városmegújítóknak. Csakhogy az ilyen ömlesztett pályázaton nem indulnak el a profi tervezők, mint ahogy a mezei futóversenyen sem áll rajthoz az élsportoló – magyarázza Eltér István építész, elnökségi tag.

 http://nol.hu/belfold/amator-tervek-a-gellerthegyre-1624939

 Kitört a botrány a demokratáknál, Clinton sokat veszíthet

 A párt szerint orosz hackerek szivárogtatták ki a levelezésüket Vlagyimir Putyin utasítására, aki így akarja segíteni a republikánus Donald Trumpot.

http://nol.hu/kulfold/kitort-a-botrany-a-demokrataknal-clinton-sokat-veszithet-1625059

 Orbán, az egypólusú

 Orbán Viktor szombati tusványosi beszédét az egypólusú világrend logikája uralta. Ez az egy pólus ő maga. Van ő és az öntudatra ébredni képtelen világ. A helyzet nem új. A rendszerváltoztatás időszakában is a Szovjetunió elleni rebellió egyetlen érvényes pólusának tekintette magát – emlékezzünk a Hősök terére! –, de ettől függetlenül a támadott fél szép csendesen összeomlott, mintha az csak az ő kürtszavára történt volna. Most Európa van soron. De ha már játszunk, játsszunk nagyban. A demokrata Amerika is. Ők nyomják ránk (Európára) a menekülteket, azok pedig megölnek bennünket. Így, szó szerint. Az egy pólus erre azt mondja, hogy ebből így nem lesz Európa. És valóban. Nem lesz. Van. Azért menekülnek ide a megtámadottak, ezért az éhezők. Ilyen különbséget a magyar miniszterelnök viszont nem ismer. Nem motiválja, hogy az üldözötteken segítsen, a menekülők helyzetének rendezésében közreműködjön. Megteszi ugyan, aláírt egy sor erre vonatkozó nemzetközi megállapodást, de azt nem köti a pólus körül keringők orrára. Az ellenkezőjét szuggerálja.

http://nol.hu/velemeny/orban-az-egypolusu-1624951

 EURÓPAI VÁLASZOK

Kis Ferenc Magyar Idők

Európa két vezető hatalma – Franciaország és Németország – pillanatnyilag nem rendet és erőt sugároz, inkább a bizonytalanság és a félelem kezd elhatalmasodni.

Az előttünk álló hónapok legfontosabb kérdése az európai erőtér átrendeződése lesz, és a lapok újraosztásánál Magyarország a V4-ekkel közösen fontos szerepet játszhat. Azt, hogy erre nem csupán lehetőségként, sokkal inkább esélyként tekint a magyar kormány, Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde egyértelművé tette. A miniszterelnök ugyanis túl azon, hogy értékelte Európa pillanatnyi geopolitikai, gazdasági és biztonsági helyzetét, felvázolt néhány teendőt és lehetséges választ a problémákra.

 http://magyaridok.hu/ahelyzet/europai-valaszok-862381/

 ÍGY FOLYT EL GYURCSÁNYÉK IDEJÉN 84 MILLIÁRD FORINT

A VÁLSÁG KITÖRÉSEKOR SEM FOGTÁK VISSZA A REKLÁMKÖLTÉSEKET A SZOCIALISTÁK

Magyar Idők

Összesen 84 milliárd forintot költött a szocialista vezetés reklámra 2006-tól a kormányváltásig. Lapunk összegyűjtötte, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején mennyi pénz landolt a reklámügynökségeknél és a baloldali sajtótermékeknél.

http://magyaridok.hu/belfold/igy-folyt-el-gyurcsanyek-idejen-84-milliard-forint-861514/

 BALTÁS MIGRÁNS, IRÁNI NÉMET

Csontos János Magyar Idők

Nem tudom, elérkezik-e valaha a pillanat, amikor Angela Merkelt és elvbarátait egy független bíróság számon kéri többrendbeli sorozatgyilkosságban való bűnrészesség vádjával.

A müncheni mészáros, aki egy bevásárlóközpontban lövöldözött ártatlan áldozatokat szedve, bár iráni származású volt, de német állampolgár, így nagy kő eshet le minden wilkommenskulturált européer szívéről: ezúttal nem lehet automatikusan migránsozni. Miközben válogatás nélkül öldöste (ezek szerint) honfitársait, állítólag nem azt kiabálta, hogy „Allah akbar!”, hanem azt, hogy „Német vagyok!”. Ez fölöttébb megnyugtató. Ezek szerint már egy kétségkívül integrált elkövetőről van szó, s az iszlamista indíttatás (talán) fel sem merül: a tizennyolc éves ifjú beilleszkedett a jóléti német társadalomba, sőt akár bele is született.

http://magyaridok.hu/velemeny/baltas-migrans-irani-nemet-860812/

 Kvóta, euró, nemzeti szuverenitás

Bakó Beáta, Magyar Nemzet

 Épp amikor a kormány a maximumra csavarja a propagandát kvótanépszavazás-ügyben, akkor jelenti be meglepő módon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy tulajdonképpen 2020-ra be is vezethetnénk az eurót, ha minden jól alakul. Nahát.

Tudta, hogy Brüsszel nemcsak egy „városnyi bevándorlót akar Magyarországra telepíteni”, de az euróbevezetés után a monetáris politikába is keményen beleszólhatna? Tudta, hogy akkor bizony annyi lenne Matolcsy György unortodox ötleteinek, helyette a jegybankelnök szépen ugrálhatna, ahogy az Európai Központi Bank fütyül? – kérdezhetnénk vissza ironikusan. Nyilván tudja ezt a kormány is nagyon jól, nem is komolynak szánták Varga Mihály „bejelentését”, hanem jól időzített kommunikációs trükknek.

Érdemes az elején leszögezni: ez a cikk nem arról szól, jó-e Magyarországnak, ha bevezeti az eurót. Ezt ugyanis nem tudom

http://mno.hu/velemeny/kvota-euro-nemzeti-szuverenitas-1353516

 Bakondi: Nem rettenünk meg a nyomásgyakorló migránsoktól

 Senki sem adott be menedékkérelmet a vasárnap a horgosi határátkelőhelyhez érkezett 130 migráns közül - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. A beszélgetést az MTI szemlézte.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy péntek délután 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak Belgrádból a magyar határ felé gyalog, miután a buszállomásnál tiltakoztak a magyar határzár ellen.

Közülük 130-an értek el a horgosi határátkelőhöz vasárnap. A bevándorlók vasárnap azt mondták az M1 tudósítójának: azért jönnek, hogy a határzár és a szigorú szabály ellen tiltakozzanak, 3-4 napig akarnak majd éhségsztrájkolni a magyar határnál.

 http://index.hu/belfold/2016/07/25/bakondi_nem_rettenunk_meg_a_nyomasgyakorlo_migransoktol/

 TRANZIT

Kimerültek a határon éhségsztrájkoló migránsok

Majláth Ronald, Magyar Nemzet

Egyre kevesebben tiltakoznak Horgosnál azok a menedékkérők, akik még vasárnap este érkeztek Belgrádból, hogy a határzár és a szigorú szabályok ellen tiltakozzanak. A forró nap miatt több menekültet is el kellett szállítani, mások önként távoztak a közeli tranzitzónába.

Nem tartott sokáig azoknak a migránsoknak az akciója, akik tegnap érkeztek Belgrádból a magyar határra. Ugyan péntek délután 300-400-an indultak útnak a szerb fővárosból, vasárnapra már csak 130-an voltak. Ők azért kezdtek éhségsztrájkba, hogy a magyar határzár, illetve a szigorú szabályok ellen tiltakozzanak.

Az eredeti tervük szerint három-négy napig éhségsztrájkoltak volna – ez idő alatt csak vizet fogadtak volna el – végül változott a forgatókönyv.

http://mno.hu/kulfold/kimerultek-a-hataron-ehsegsztrajkolo-migransok-1353555

 Benedek Tibor kimondta: nem aranyért megyünk Rióba

Szerbia más dimenzióban vízilabdázik, mint a többi csapat, az éremért viszont óriási csatára készül a válogatott az olimpián. A férfiak szövetségi kapitánya az MNO-nak elmondta, mire számít; sokaknak szimpatikus lesz, hogy a kábítás már a múlté, az egyenes beszédé és a tetteké a főszerep – a pólócsapat esetében is.

 http://mno.hu/sport/benedek-tibor-kimondta-nem-aranyert-megyunk-rioba-1353520 

Hadházy Ákos: Amíg én elnök vagyok, kizárt a Fidesz-koalíció

 Az LMP frissen megválasztott társelnöke, Hadházy Ákos interjút adott a hvg.hu-nak, amelyben a lehetséges koalíciós forgatókönyvekről is kérdeztük. A teljes interjú kedden jön, addig itt van egy kis ízelítő.

 http://hvg.hu/itthon/20160725_hadhazy_akor_interju_ajanlo_teaser_lmp_jobbik_fidesz

 Faggyas SándorBiztos pont

Álláspont. A magyar kormány már hat éve képviseli azt a nemzetpolitikát, amelynek kulcsa a családpolitika.

Magyar Hírlap

Azzal a gondolattal zárta Orbán Viktor idei tusványosi beszédét, hogy mindaz, amit kormánya 2010-ben elkezdett – ideértve a családpolitikát, a demográfiai kérdések megoldását –, egyetlen célt szolgált: azt, hogy Magyarország biztos pont maradjon egy bizonytalan világban.

A KSH legfrissebb tájékoztatója szerint az év első öt hónapjában 36 100 gyermek jött világra, s ez 616-tal, 1,7 százalékkal marad el a 2015. január–májusitól. Így még mindig nem állt meg az 1981 óta tartó népességfogyás. Ugyanakkor biztató, hogy a házasságkötések számának hosszabb időszak óta tartó számottevő emelkedése az idén folytatódott, 22 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Emellett az is a gyermekvállalási kedv várható növekedését jelzi, hogy az első fél évben már több mint tízezren igényelték a családi otthonteremtési kedvezményt. Az azonban kedvezőtlen, hogy évről évre több tízezren vándorolnak ki hazánkból, s többségük szakképzett fiatal, ami nemcsak a hazai munkapiacon okoz egyre nagyobb gondot, munkaerőhiányt, hanem a születésszám emelkedésének is komoly gátja. Mindez azt mutatja, hogy a negatív demográfiai trend megfordítása, a népességgyarapodás előmozdítása nehéz és összetett feladat, s a kormányzat, az önkormányzatok, a családok és a civil szervezetek felelős gondolkodására és közös erőfeszítésére van szükség, hogy hazánk fokozatosan, egyre inkább családbarát, gyarapodó népességű országgá váljék. Akkor valóban biztosabb pont lehet bizonytalan világunkban.

 http://magyarhirlap.hu/cikk/61778/Biztos_pont

Ki akar itt gyereket szülni?

Az Európai Unió tagállamainak többségében - köztük Magyarországon is - 2008 és 2014 között nőtt a mélyszegénység és társadalmi kirekesztettség veszélyével fenyegetett társadalmi csoportba tartozók száma - derült ki az Európa 2020 nevű program céljainak megvalósulását követő jelentésből, amely alaposan rácáfolt a magyar kormány eddigi propagandaadataira. Valójában itthon egyre drámaibb a helyzet, a szakértők egységesek abban: csak az elvándorlás lassítása és a bevándorlás támogatása javíthatna Magyarország népesedési adatain, mert a kiszámíthatatlan foglalkoztatási és szociális politika mellett a fiatalok nem mernek több gyermeket vállalni. A bizonytalan létkörülményeken azonban az sem változtat, hogy hamarosan lecserélik a kérdéssel foglalkozó kormányzati vezetőt.

 http://nepszava.hu/cikk/1101004-ki-akar-itt-gyereket-szulni

 Németh Péter Plüssmaci

s tételt, miszerint ők azok, akik képtelenek asszimilálódni, előbb-utóbb ölni fognak. Breivik, akinek a müncheni, pszichológiai kezelés alatt álló tettes a követője volt, tisztán norvég volt és így ölt meg majd nyolcvan embert. Szijjártó azonban, a magyar miniszterelnök utasításainak megfelelően, a müncheni tragédiát is a népszavazás érdekeinek rendelte alá, és ezt tette a magyar áldozattal is.

Igaza van Orbánnak: a bevándorlás ellen nem lehet plüssmacikkal védekezni. A kormány propagandájával szemben azonban, sajnos, a kerítés sem jelent megoldást

http://nepszava.hu/cikk/1100877-plussmaci

Titkolja a kormány a felcsúti kisvasútra ígért utasszámról szóló dokumentációt

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára nemrégiben nyilatkozatban cáfolta a felcsúti kisvasútra kalkulált utasszámról szóló tavalyi infónkat, de ezután hiába kértük tőle a beruházás uniós támogatásával kapcsolatos dokumentációt. Adatigényléssel fordultunk a projektért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amely 30 nap után az EU-s projekteket összesítő kormányzati honlap linkjét küldte el válaszként. A NAIH-hoz fordulunk jogorvoslatért.

 https://blog.atlatszo.hu/2016/07/titkolja-a-kormany-a-felcsuti-kisvasutra-igert-utasszamrol-szolo-dokumentaciot/

 Önkormányzati állásfoglalás a „menekülthordák” ellen

Gyula ugyan határváros, de arrafelé nagyítóval kell keresni a migránsokat. Nem csak a plakátokon zajlik a hangulatkeltés az október 2-i „kvótareferendum” előtt.

 A fideszes többségű önkormányzatok februártól sorra elfogadták a „Magyarországot érintő kényszerbetelepítésről” szóló „állásfoglalást”. (Amelynek épp úgy nincs jogi következménye, mint az októberi népszavazásnak. És épp úgy nincs értelme, sem egyiknek, sem másiknak.) Gyula fideszes vezetésű önkormányzata jó negyedévet kivárt, s az utolsó pillanatban hozta be ezt az előterjesztést a városi döntéshozó fórum elé. Kétszeresen is az utolsó percben: egyrészt addigra ezt már majdnem mindenütt átverte a narancssárga többség. Másrészt az ülés előtti utolsó minutumban osztották szét a határozati javaslatot is tartalmazó állásfoglalást, kész helyzet elé állítva a nem vezényszóra gombnyomogató képviselőket (akik nincsenek sokan).

Az összképbe némiképp bezavart azonban a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség szokásos évi beszámolója. Az ebben foglalt szakmai helyzetelemzés, okfejtés és következtetés éles ellentétben állt az emberek legaljasabb indulataira és ösztöneire apelláló, kormányhűséget fogadó „állásfoglalással”. És köszönő viszonyban sincs a nem kis részben a kormány gerjesztette menekült- és migránskérdéssel.

 http://magyarnarancs.hu/publicisztika/onkormanyzati-allasfoglalas-a-menekulthordakellen-100236

 DK: Orbán "coming outolt" Trumppal kapcsolatban

A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy Donald Trump megválasztása esetén destabilizálná Európát, ezért a párt szerint Magyarország számára sem mindegy, hogy kit választanak meg amerikai elnöknek.

 A DK külügyi kabinetvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Magyarország csak veszthet azzal, ha Európa gyengül, a DK pedig "nem kér" a republikánus jelöltből. Ara- Kovács Attila úgy fogalmazott, at nem lepte meg őket, hogy eközben viszont Orbán Viktor coming outja Trumppal kapcsolatban megtörtént Tusnádfürdőn. A magyar miniszterelnök legutóbbi washingtoni útja óta ugyanis a Fidesz egyre több tagja próbálja azt közvetíteni a republikánus párt felé, hogy amit Donald Trump mond, azt Orbán Viktor már 15 éve mondja.

 http://nepszava.hu/cikk/1100949-dk-orban-coming-outolt-trumppal-kapcsolatban

 Ha a járdán sétálsz, az a baj - Tengernyi bírság és börtön szabálysértésért

Egyeseket több tízezer forintra bírságolhatnak olyan szabálysértésekért, amelyekért másokat sosem vonnak felelősségre. Aki nem tud fizetni, börtönbe is kerülhet. A szabálysértési törvény módosításáért évek óta küzdenek jogvédők. Eddig hiába.

„Évek óta járjuk az északkeleti országrészt, ahol egyértelműen tapasztaljuk, hogy a cigánytelepi romákat – elsősorban a kistelepüléseken, bár Miskolcon is történt ilyen – azzal is próbálják sakkban tartani a hatóságok, hogy apró, látszólag teljesen ártalmatlan dolgokért szabálysértési bírságokat szabnak ki rájuk. Olyanokért, amelyekért engem, szőke hajú és világos bőrű nőt szinte biztosan nem vennének elő” – nyilatkozott lapunknak Jovánovics Eszter. A TASZ romaprogramjának vezetője szerint a rendőrök sokszor a cigánytelepek szélén várják a gyalog vagy kerékpárral közlekedőket, és bármiért képesek bírságolni őket. Volt, amikor azért kaptak el valakit, mert nem a zebrán ment át az úttest egyik oldaláról a másikra – de a közelben egyáltalán nem volt gyalogosoknak kijelölt átkelőhely.

 http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ha-a-jardan-setalsz-az-a-baj-100003

 Clinton Cash: A teljes dokumentumfilm a Clinton Alapítvány bizniszeiről

 Dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről, melyben utánamentek, hogy miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte.

 2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár. A film több esetet is vizsgál, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri időszakában a Clinton Alapítvány olyan amerikai és külföldi támogatóktól kapott dollármilliós nagyságrendű adományt, akiknek függő ügyei voltak az amerikai külüggyel: például Szaúd-Arábia mintegy tízmillió, a Boeing pedig közel egymillió dollárt utalt.

A dokumentumfilm emellett részletesen foglalkozik Bill Clinton és Hillary Clinton sokat kritizált, több százezer dolláros tiszteletdíjú beszédeivel is.

http://mandiner.hu/cikk/20160725_clinton_cash_a_teljes_dokumentumfilm_a_clinton_alapitvany_bizniszeirol

Donald Trump legidősebb fia szívesen lenne New York polgármestere

 Az ifjabb Donald Trumpot a múlt héten, a republikánusok elnökjelölő konvencióján, Clevelandben elmondott beszédekor ismerte meg a széles közönség, amikor szenvedélyes beszédet mondott apja mellett. Már akkor feltűnt elemzőknek, hogy nem csupán édesapja kvalitásait ecsetelte, hanem szinte programadó politikai beszédet mondott, s nem egy elemző felvetette, hogy talán új politikai dinasztia van születőben.

http://mandiner.hu/cikk/20160725_donald_trump_legidosebb_fia_szivesen_lenne_new_york_polgarmestere

 Nagyon kiakadtak a Quimby-rajongók, amiért elment Orbán házi fesztiváljára az együttes

 A minden évben botrányt kavaró tusványosi banzájon idén az előadók az Európai Uniót gyalázták, Orbán népszavazására agitáltak, de volt vérbő buzizás, kommunistázás, valamint fellépett a szellemi nehéztüzérség Rogán Cecília is. Az egészet állami milliókkal tömte ki a hatalom.

Ezt legitimálta jelenlétével a Quimby együttes, a rajongók pedig kiakadtak:

 Kommentek:

http://propeller.hu/szorakozas/3232420-nagyon-kiakadtak-quimby-rajongok-amiert-elment-orban-hazi

 A rendőrség megtiltotta, hogy Orbán háza előtt tüntessenek

 Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport vezetője vasárnap akart volna tüntetni a miniszterelnök budai, Cinege utcai házánál, de a rendőrség a szomszédok jogaira hivatkozva letiltotta a demonstrációt.

http://propeller.hu/itthon/3232394-rendorseg-megtiltotta-hogy-orban-haza-elott-tuntessenek

Lassan csak Ákos dalaival kampányolhat Trump

 

Miután sok más neves előadó után George Harrison örökösei is kiakadtak, hogy Trump felhasználta a Beatles egyik dalát a kampányban.

George Harrison örökösei felszólították Donald Trump republikánus amerikai elnökjelöltet, hogy ne használja fel választási kampányában a Beatles dalait. A Beatles együttes néhai tagjának örökösei azon háborodtak fel, hogy a republikánus párt elnökjelölt-állító nagygyűlésén csütörtök este felcsendült a Here Comes The Sun című szám, amelyet Harrison szerzett, és amely 1969-ben jelent meg az Abbey Road című albumon.

Az AFP szerint az újjászületést ünneplő optimista ballada valójában éles ellentétben áll az amerikai elnökjelölt záróbeszédének csaknem apokaliptikus hangnemével. "E dal felhasználása sértő, és ellentétes George Harrison örököseinek óhajaival" - írták a Twitteren az örökösök a hét végén, hozzátéve, hogy ha a Beware of Darkness (Óvakodj a sötétségtől!) című számról lett volna szó, talán még bele is egyeztek volna. Számos más előadó tiltakozott már - köztük a Rolling Stones, a R.E.M., az Aerosmith és a Queen együttes, Adele, Neil Young és Paul Rogers énekes, sőt Luciano Pavarotti néhai olasz sztártenor családja - az ellen, hogy az amerikai milliárdos felhasználja zenéjüket kampánycélokra.

Itt van Ivanka Trump beszéde, és a dal a Republikánus elnökjelölt állító pártkongresszusán:

 

http://hvg.hu/kultura/20160724_Lassan_csak_Akos_dalaival_kampanyolhat_Trump

 

Michael Jordan: Többé nem maradhatok csendben

Minden idők legnagyobb kosárlabdázója közleményt adott ki, amiben a feketék elleni rendőri erőszakot és a rendőrök ellen elkövetett merényleteket is elítélte.

Mindennek azért van nagy jelentősége, mert Jordan az amerikaiak egyik legnagyobb ikonja, a XX. század egyik kiemelt sportolója és példaképe, viszont nagyon ritkán szólal meg társadalmi kérdésekben. Annyira ritkán, hogy 2015-ben egy korábbi generáció kosaras legendája, Kareem Abdul-Jabbar egyenesen azzal vádolta meg, hogy a hirdetéseket a lelkiismerete elé helyezte.

Most viszont világosan üzent. Mint írja, büszke amerikaiként, aki értelmetlen erőszak következtében veszítette el apját és fekete férfiként mélyen felkavarják azok a halálesetek, amikor hatóságok tagjai ölnek meg feketéket, ahogy feldühíti az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak rendőröket az országban.

Ezért most 1-1 millió dollárral támogatja két szervezet, a rendőrség és a polgárok viszonyának javítására frissen létrehozott rendőri testület és a színesbörű polgárok jogi védelmét ellátó NAACP munkáját.

 

http://444.hu/2016/07/25/michael-jordan-tobbe-nem-maradhatok-csendben

 

Eladták a székházat a Vasas együttes feje fölül

 

Közel 70 év után mennie kell a Vasas Művészegyüttesnek, miután a névadó szakszervezet kérdés nélkül megszabadult az alapítvány leromlott állapotú székházától. Az igazgató szerint a döntéssel megásták a nagy múltú együttes sírját – a Magdolna utcába ugyan mehetnének, de ott, azt mondja, csak vegetálni lehet, alkotni nem.

 

http://www.origo.hu/itthon/20160722-eladtak-a-szekhazat-a-vasas-egyuttes-feje-felol-ingatlan-eladas-szakszervezet-vasas-fodor.html

 

Aranyhamisítási ügy: kiderül, mit rejtenek a trezorok

 

Több tízmilliárd forint helyett alig több mint egymilliárdért hirdették meg az aranyhamisítási ügybe keveredett Kézizálog-Lombard cégduó vagyonát. A kérdés többek közt az, üveggyöngyre vagy valódi briliánsra licitálhatnak az érdeklődők.

Mennyit érnek a becsődölt Kézizálog Zrt. trezorjaiban levő ékszerek? Másfél éve ez foglalkoztatja az egykori zálogcéget finanszírozó bankokat. A Bíró Péter, egykori pápai fociklub tulajdonos által vezényelt Kézizálog Zrt. és Lombard Kereskedelmi és Szolgálató Kft. cégduó tavalyi csődjét követően ugyanis kisebbfajta pánik alakult ki a zálogtevékenységet finanszírozó nyolc bank vezetésében, hiszen egyértelművé vált: a biztosítékképpen trezorokban tárolt ékszerek és drágakövek a töredékét sem érik a korábban becsült értéknek. Ezt súlyosbította a lapunk által feltárt tény: Bíró trombitarézből készült "aranytömböket" adott biztosítékként pénzintézeteknek és magánszemélyeknek milliárdos kölcsönök fedezetéül. Az első esetben a kár meghaladhatja a 20 milliárd forintot, az "aranytömbökkel" átvert személyek és cégek veszteségének mértéke egyelőre nem ismert - de bizonyára ez esetben is több milliárd forintról lehet szó.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/aranyhamisitasi_ugy_kiderul_mit_rejtenek_a_trezorok.618177.html

 

A gyűlölködő Orbán lett a téma külföldön

 

A félelem vámszedőinek győzelmétől tart a The Economist, a világ legbefolyásosabb hetilapja. A nyugati világ értékeit zárójelbe tévő, erős kezű vezetéssel házaló politikusok között előkelő társaságban helyet kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_gyulolkodo_orban_lett_a_tema_kulfoldon.618267.html

 

Sötét felhők gyülekeznek a forint felett

 

Jelentősen romlott a forint megítélése a profi szakértők körében a német ZEW intézet és az Erste Bank közös felmérése szerint. A magyar részvényektől viszont emelkedést várnak.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/sotet_felhok_gyulekeznek_a_forint_felett.618184.html

Dzsudzsák: Hol vannak az utcán vonuló tízezrek? Konganak a stadionok

 „Tízezrek vonultak utcára és megállt az élet a válogatott idején, de azok a tízezrek most nincsenek kint az utcán és a stadionokban sincsenek. Alapvető probléma, hogy még mindig konganak a stadionok az ürességtől, pedig mindennek az alapja a kellő támogatás, a kellő plusz, a kellő szurkolói háttér" – mondta a 29 éves szélső.

Kiemelte: döbbenetes, milyen egységről tett tanúbizonyságot az ország és a szurkolótábor az Európa-bajnokság ideje alatt. „Ezt nagyon meg kellene lovagolni, nem csupán két-három hétig megélni, úgy, hogy augusztusban már senki nem akar meccsre menni" – tette hozzá.

 

http://index.hu/sport/futball/2016/07/24/dzsudzsak_hol_vannak_az_utcan_vonulo_tizezrek_konganak_a_stadionok/

Habony hitelezőjének testvére felügyeli az Eximbank segélyhiteleit

 

Már eddig is nehéz volt követni az Eximbank és a Rogán-Habony-érdekkör közötti családi-politikai-üzleti összefonódásokat, de ezeket most egy újabbal gyarapítjuk. Legyen szó magánhitelezésről, belföldi vállalati hitelezésről vagy nemzetközi segélyhitelről, csupa ismerős név bukkan fel.

Sokan felhúzták a szemöldöküket a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM), amikor nemrég Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár megvált eddigi kabinetvezetőjétől, Tombor Bálinttól, akinek házon belül rögtön találtak egy új pozíciót, hogy az Eximbank kötött segélyhiteleivel foglalkozhasson. 

 

http://index.hu/belfold/2016/07/25/habony_hitelezojenek_testvere_felugyeli_az_eximbank_segelyhiteleit/

10 év után kikapott a fideszes polgármester

 

340 szavazatot kapott a Békés megyei Biharugrán Makra Tibor, így a független jelölt legyőzte a települést 2006 óta vezető polgármestert, a fideszes Vígh Ilonát az időközi választáson, aki ezúttal 272 szavazatig jutott – közölte az MTI.

http://index.hu/belfold/2016/07/24/10_ev_utan_kikapott_a_fideszes_polgarmester/

Öngyilkos merénylő robbantott egy német fesztiválon

A feltételezések szerint iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel - közölte hétfő reggel a dpa német hírügynökséggel a bajor tartományi belügyminiszter, Joachim Hermann.

Vasárnap este egy 27 éves szíriai férfi felrobbantotta magát a település belvárosában. A robbantásnak ő az egyedüli halálos áldozata, de 12 ember is megsebesült, hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

A férfi két éve érkezett az országba, de nem kapta meg a menekültstátuszt. Ugyanakkor, a polgárháborús helyzetre való tekintettel nem toloncolták ki, Németországban maradhatott.

A belügyminiszter szerint nem tudható, hogy a férfi másoknak is ártani akart, vagy csak öngyilkos akart lenni, korábban ugyanis már kétszer próbálta megölni magát. Mindenesetre a nála levő robbanóanyag mennyisége sokkal súlyosabb veszteségeket tudott volna okozni a tömegben.

http://nol.hu/kulfold/ongyilkos-merenylo-robbantott-egy-nemet-fesztivalon-1624959

Németország máris súlyos helyzetben van

Heti Válasz

A bajorországi Ansbachban vasárnap este történt robbantás szíriai elkövetőjét korábban felszólították Németország elhagyására és kilátásba helyezték kitoloncolását Bulgáriába, egyelőre nem tudni, hogy ez miért nem történt meg - mondta a német szövetségi belügyminisztérium szóvivője hétfőn Berlinben.

Vagyis van egy tanácstalan belügyminiszterünk.

 Tobias Plate a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy az Eurodac uniós menekültügyi ujjlenyomat-nyilvántartó rendszer adatai alapján a 27 éves szíriai férfit Bulgáriában és Ausztriában is regisztrálták. Ezért a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) menedékjogi kérelme elutasítása után felszólította Németország elhagyására, és figyelmeztette, hogy kitoloncolják, ha nem távozik önként. Egyelőre nem ismert, hogy miért nem távolították el az országból - mondta a szövetségi belügyminisztérium szóvivője, rámutatva, hogy a kitoloncolás nem szövetségi, hanem tartományi feladat.

Aztán van egy önmagával körtáncot járó, ide-oda mutogató bürokráciánk.

 

http://valasz.hu/vilag/nemetorszag-maris-sulyos-helyzetben-van-119681

Nizzai terrortámadás: ha ez igaz, akkor még annál is nagyobb a baj

Döbbenetes fejleményről ír a The Guardian. És ez most valóban nem túlzás, már amennyiben igaz, amiről a portál számolt be, miszerint a francia belügyminiszter irodája megpróbálta elkenni a nizzai terrortámadás utóhatásait.

A lap szerint a nizzai támadás éjszakáján a figyelőkamerákat felügyelő rendőrnő azt állítja: főnökei arra utasították, változtassa meg a terrortámadás után készült rendőri jelentést. Arra is megkérték, hogy töröljön ki néhány videofelvételt.

A rendőrnő arról is beszélt, hogy egyenesen a belügyminiszter, Bernard Cazeneuve irodájából hívták fel és próbálták rávenni a jelentés átírására, méghozzá azért, mert hogy hamarabb meg lehetett volna állítani a teherautós terroristát, ha nem csak revolver lett volna a helyszínen szolgálatot teljesítő egyenruhásoknál. Illetve, hogy olyan egyenruhásoknak is kellett volna szerepelniük a jelentésben, akiket a figyelő kamerák egyébként nem láttak.

A belügyminiszter szerint szemenszedett hazugság a sztori, és arra készül, hogy perre viszi az ügyet.

http://valasz.hu/vilag/nizzai-terrortamadas-ha-ez-igaz-akkor-meg-annal-is-nagyobb-a-baj-119680

Erdogan bosszúja: 42 „gülenista” újságírót üldöznek

Elfogatási parancsot adtak ki hétfőn 42 újságíró ellen a július 15-ei puccskísérletet követő tisztogatások keretében Törökországban - közölte az NTV török hírtelevízió.

A gyanúsított újságírók feltételezhetően kapcsolatban állnak az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal, akit Ankara „párhuzamos állam” kiépítésével és az erőszakos hatalomátvételi kísérlet előkészítésével vádol.

http://valasz.hu/vilag/erdogan-bosszuja-42-gulenista-ujsagirot-uldoznek-119675

A Riviéra hátsóudvara: hogyan lett a muszlim radikalizmus fészke az elit nyaralóhely?

A nizzai merénylet nem a semmiből jött: a Francia Riviérán működik az Iszlám Állam legnagyobb toborzóhálózata. A luxusszállók mögötti bevándorló-negyedekben forr az elégedetlenség.

Cannes, Nizza, Antibes, Monaco: ezek a tengerparti városok a múlt századforduló óta a globális felső tízezer nyaralóhelyei. A Francia Riviéra leginkább emblematikus pontja Nizza 7 km hosszú, pálmafákkal szegélyezett tengerparti korzója, a Promenade des Anglais, Európa egyik legszebb utcája – ezen hajtott végig teherautójával Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a 84 halálos áldozatot követelő iszlamista merénylet elkövetője. A híradók felvételein a letakart holttestekkel teli korzó hátterében látni lehetett a Riviéra leghíresebb luxusszállodáját, a kupolás Hotel Negrescót.

Mi köze az orosz milliárdosok, angol lordok és Michelin-csillagos éttermek világához az iszlám radikalizmusnak? A Francia Riviéra a nagyvárosok, Párizs, Marseille és Lyon után Franciaország legnagyobb iszlám népességgel rendelkező vidéke. Ennek egyik oka, hogy a turizmus viszonylag sok munkahelyet teremt – legalábbis az ország más, munkanélküliségtől erősen sújtott vidéki régiójához képest – másrészt, a keleti bevándorlók többsége Marseille-be érkezik meg, ez a nagyváros tulajdonképpen a Riviéra kapuja

http://valasz.hu/vilag/a-riviera-hatsoudvara-hogyan-lett-a-muszlim-radikalizmus-feszke-az-elit-nyaralohely-119608

TGM: LMP, agyő!

 A párt kiállította magáról azt a bizonyítványt, amely után az összes többi gesztusai és akciói nem számítanak. Vélemény.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő, az LMP (Lehet Más a Politika) társelnöke bejelentette – mindenféle köntörfalazásokkal és mondvacsinált fönntartásokkal – , hogy pártja az október 2-ára kiírt népszavazáson arra hívja föl választóit, hogy Orbánnal és a Jobbikkal együtt szavazzanak. Erre a bejelentésre az erdélyi Tusnádfürdőn rendezett Orbán-cirkuszban (amelyen a Fidesz-KDNP-n kívül csak az LMP vesz részt) talált alkalmat.

http://hvg.hu/itthon/20160725_TGM_LMP_agyo_kvotanepszavazas

Szél Bernadett és Tamás Gáspár Miklós Egyenes beszéd 

 

Az LMP nem mozgósít a népszavazásra, rábízza a szavazóira, hogy elmennek, vagy nem, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a kérdésben a Parlamentnek kellene dönteni, nem pedig egy népszavazásnak. Az LMP társelnöke Tusnádfürdőn bejelentette, arra hívja fel választóit, hogy október 2-án, a betelepítési kvótáról rendezett népszavazáson a Fidesszel és a Jobbikkal szavazzanak. Szél Bernadett szerint az sem megszokott, hogy a kormány ír ki egy népszavazást. Tamás Gáspár Miklós úgy reagált, az LMP rossz oldalra helyezkedett, elbukott. A filozófus azt írja, mostantól ellenfele az LMP-nek. Tamás Gáspár Miklós azt mondta, azt sem érti, mit keresett Szél Bernadett Tusványoson, szerinte ez önmagában is helytelen, hiszen a fesztivál a magyar sovinizmus ünnepe. Szerinte Szél azt mondta Tusnádfürdőn, ha valaki elmegy a szavazásra, akkor szavazzon nemmel. Tamás szerint az a lényeg, hogy Magyarország hajlandó-e néhány ezer szerencsétlen emberen segíteni, vagy nem. Azt, hogy a migrációval sok probléma van ő sem tagadta, de szerinte az a kérdés, hogy segítünk, vagy azt mondjuk, „dögöljetek meg”.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160725-szel-bernadett-es-tamas-gaspar-miklos

 

Mit szeret ma egy fiatal a Fideszben?

Huszonévesekkel beszéltünk Tusványoson, hogy mik azok az értékek, amiket ma a kormánypártban látnak. Orbánt szeretik, de vannak, akik szerint ahogy öregszik, úgy hoz egyre több rossz döntést, és sok vállalhatatlan ember bukkant fel a környezetében. Korrupció szerintük is van, de alternatíva nincs

 

http://index.hu/video/2016/07/25/fiatalok_fidesz_tusvanyos_orban/

 Lengyel L. László írása

 Trump még nagyon betehet nekünk

Az alacsony kamatoknak, a kedvező finanszírozási környezetnek és a csökkenő devizakitettségnek köszönhetően az MNB-nek viszonylag szabad keze van a monetáris politika alakításában. A külső feltételeket azonban több kockázati tényező is megváltoztathatja.

http://www.168ora.hu/buxa/mnb-monetaris-poltika-forintarfolyam-147582.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.