2016, július 19 - 08:05 Sajtószemle

Murányi Kristóf grafikusművész munkái attól zseniálisak, hogy a magyar szem számára unalomig ismert tárgyakat ábrázolja a maga minimalista stílusában. Apokrif hungarikumok, ikonikus magyar tárgyak és figurák a múltból, amik újra megszólítanak, mert még ma is köztünk vannak.

http://phenomenon.hu/annyira-magyar-hogy-ezektol-a-szociografikaktol-meg-te-is-szemberohogod-magad/

 

Bécsben, a Westbanhof pályaudvaron olyan magával ragadó Carmina Buranat adott elő 2012 nyarán a Volksoper zenekar a gyanútlan utazóknak, hogy arra mi is megtorpannánk, majd üdvrivalgásban törnénk ki. Szaltót vető masiniszták, balettozó takarítónők, konfetti felhők és drámai dallamok - bravo! 

Flashmob Carmina Burana

https://www.youtube.com/watch?v=PJNp5UKRtbQ

 

Fantasztikus meteorológiai előrejelző (világ) állomás

http://www.windyty.com/

 

Szétszórták az azbesztet a Városligetben rombolók

 

A jogszabályban rögzített biztonsági intézkedések betartása nélkül bonthatták le azt az épületet, amely a ligetvédők tapasztalatai szerint jelentős mennyiségű azbesztet tartalmazott.

– Nekiment a markoló és letermelte – foglalta össze az aktivisták egyike, hogyan zajlott az A épület bontása a városligeti volt Hungexpo-telken. A leírás nem lenne szokatlan, ha nem egy azbesztet is tartalmazó építményről lenne szó. Csakhogy egy lapunknak nyilatkozó aktivista szerint az azbesztet már hónapokkal ezelőtt észlelték.

– Az épület tetejének és hővezetékeinek szigetelése is azbesztből készült, ezeket azonban korábban eltávolították. A harmadik emelet egyik helyiségében lévő kiegyenlítő tartály körül viszont megmaradt az azbesztszigetelés. Ezért a szobát lezártuk, figyelmeztetve az azbesztveszélyre – állítja az aktivista.

 

http://nol.hu/belfold/szetszortak-az-azbesztet-a-varosligetben-rombolok-1624053

Bevásárló shopok és kávéházak - rejtett gazdasági célok a Városligeti projektben

 

A kiadvány négy oldalas bevezetőjében dr. Baán Látszó miniszteri biztos arról ír, hogy XXI. A kiadvány négy oldalas bevezetőjében dr. Baán Látszó miniszteri biztos arról ír, hogy XXI. századi kulturális szabadidőpark lesz a megújult Liget, melyet már 2019-ben át akarnak adni a nagyközönségnek. Nemzetgazdasági szinten megtérülő projektnek írja le a beruházást, mely 15 év alatt megtérül, azaz legalább nettó 270 milliárd forint bevételre, vagyis évi 18 milliárd nettó nyereségre számítanak (a bruttó számokra csak következtetni lehet). Úgye senki nem gondolja úgy, hogy ez múzeumi belépőkből kitermelhető. De vajon milyen rejtett beruházásásokat rejt a projekt. Idézve Baán szavait: A Liget sűrítve nyújtja majd azt, amiért egyébként a városokat létrehozták az emberek (5.o.).  Vagyis hazugság, hogy kulturális fejlesztés történik, simán csak kapitalista gondolkodású pénzszerző befektetésről van szó.  Ekkora számok pedig már igazolják az ellenzők szavait, megszűnik a Liget pihenő jellege, múzeumoknak álcázott gazdasági érdeklobbikat szolgálnak ki majd a beépítések. 

 

http://greenprofit.hu/index.php/hazai-sajto-anyag-2/kozparkok-ligetek/1320-bevasarlo-shopok-es-kavehazak-rejtett-gazdasagi-celok-a-varosligeti-projektben

 

Hatalmas vagyon került a kisebbik Matolcsy fiú kezébe

Miközben gyártulajdonos lett és fullpanorámás, csupaüveg házat építtet a Balatonfüred fölötti hegyoldalon, nagybátyja jóvoltából egy pazarul berendezett budapesti loftlakásba is beköltözött Matolcsy Ádám, a Magyar Nemzeti Bank elnökének kisebbik fia.

http://nol.hu/belfold/hatalmas-vagyon-kerult-a-kisebbik-matolcsy-fiu-kezelesebe-1623687

 

Bojkottálják a nagyágyúk a Trump-fesztivált

 

Nem utazik el Clevelandbe egyetlen ­Bush sem, nem lesz ott John McCain, Mitt Romney vagy az elvben házigazda Ohio kormányzója, John Kasich sem. Steve Daines montanai szenátor inkább pisztrángozni megy, arizonai kollégája, Jeff Flake azt mondta, sajnos pont most kell lenyírnia a háza körüli gyepet.

 

http://nol.hu/kulfold/bojkottaljak-a-nagyagyuk-a-trump-fesztivalt-1624165

 

Kőszeg Ferenc  Ezt nektek!

Látványos vereséget nyilván akkor szenvedne Orbán Viktor, ha a kvótanépszavazás nem volna eredményes. Ez nem teljesen kizárt, hiszen az 1989 óta megtartott hat országos népszavazásból csupán kettő esetében haladta meg a részvétel az ötven százalékot. A NATO-csatlakozásról és az Európai Unióba való belépésről rendezett népszavazás (1997. november 16., illetve 2003. április 12.) azért lehetett eredményes, mert a Horn Gyula kívánsága szerint megváltoztatott népszavazási törvény értelmében elegendő volt, ha a szavazásra jogosultak negyede egyformán szavaz. Így lehetett hatalmas győzelemnek értékelni, hogy a választópolgárok 41,5 százaléka a ­NATO-csatlakozás mellett voksolt. Az effajta sikerek azonban visszaütnek. Az úgynevezett „szociális” népszavazást (2008. március 9.) a 25 százalékos szabály alapján nyerhette meg a Fidesz. Ha akkor is érvényes lett volna az a szabály, hogy ügydöntő népszavazás akkor érvényes, ha azon a jogosultaknak legalább a fele részt vesz, elegendő lett volna, ha az a mintegy hétszázezer szavazó, aki ellenezte az egészségügyi és a felsőoktatási díjak megszüntetését, nem megy el szavazni, és máris odalett volna a Fidesz diadala, amely végképp a mélybe rántotta a magyar egészségügyet. Az alaptörvény módosítgatása során a Fidesz visszaállította azt a szabályt, hogy a népszavazás akkor jelent érvényes döntést, ha a választópolgároknak több mint a fele válaszol.

Ez a helyes döntés csapdává válhat a Fidesz számára.

 

http://nol.hu/velemeny/ezt-nektek-1624071

„Jönnek, hogy elfoglalják Európát”

Márfi Gyula érsek: Attól, hogy szeretjük a farkasokat, hiszen ők is Isten teremtményei, még nem engedjük be őket a bárányok közé

Magyar Hírlap 

Nem lehet véletlen, hogy most ekkora migrációs nyomás van Európán, szerepet játszhat benne a muszlim hódítási szándék, de a nagyhatalmak is támogatják – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Márfi Gyula veszprémi érsek, akivel a keresztény megújulás szükségességéről is beszéltünk.

–   Sohasem gyaláztam a musz­li­mo­kat, de nekik teljesen mások az erkölcseik, mint nekünk. Ami nálunk bűn, náluk erény. Ami szerintünk nem olyan nagy vétek, szerintük halálos bűn. Például nekik egy kafirt, azaz hitetlent átverni, kifejezetten jó cselekedetnek számít. Ezzel tisztában kell lenni, anélkül, hogy elítélnénk őket. Senki nem akarja őket bántani, magam sem gyűlölöm őket, sőt szeretem és tisztelem. Mindennap imádkozom értük. Azért nem ők a hibásak, hogy el akarják foglalni Európát, sokkal inkább mi.

–   Vagyis úgy látja, a jelenlegi népvándorlás egyúttal hódítás?

–   A dzsihád egy olyan alapelv a muszlimoknál, amely azt jelenti, terjeszkedni kell. Dar al iszlám-má, azaz iszlám területté kell tenni minél nagyobb részeit a Földnek, bevezetve a sariát, a sajátos törvénykezést.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/61249/Jonnek_hogy_elfoglaljak_Europat

„Embertelen, illetve megalázó bánásmód” vár Magyarországon a menekültekre

Egy német bíróság megtagadta egy szíriai férfi átadását Magyarországnak

MH/MTI – 2016.07.18. 15:07 

A németországi Baden-Württemberg tartomány közigazgatási fellebbviteli bírósága (VGH) hétfőn közölte, hogy rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva megtiltotta egy szíriai menedékkérő átadását Magyarországnak. Hazánk a dublini mechanizmus keretében vállalta volna, hogy átveszi az illetőt és lefolytatja a menekültügyi eljárást.

http://magyarhirlap.hu/cikk/61193/Embertelen_illetve_megalazo_banasmod_var_Magyarorszagon_a_menekultekre

 

PUCCSKÍSÉRLET

Erdogan nem zárta ki a halálbüntetés visszaállítását

MNO, 

Recep Tayyip Erdogan török államfő egy interjúban közölte: a parlamenten múlik lényegében, miképp döntenek a halálbüntetésről. A múlt pénteken lezajlott puccskísérlet óta a török belügyminisztérium csaknem 9000 munkatársát menesztette országszerte. Az amerikai török nagykövet eközben tagadta, hogy Washingtonnak köze lenne a puccshoz, az Európa Tanács pedig közölte: Törökország nem állíthatja vissza a retorziót.

 

http://mno.hu/kulfold/felfuggesztettek-a-torok-kozalkalmazottak-szabadsagat-1352529

Fricz Tamás stafétabotja

Amit Tényi István tesz, az félreérthetetlen, gondolkodása pedig előremutat: a gyanús ügyeket minden esetben szakszerűen ki kellene vizsgálni, a bűnösöket pedig meg kellene büntetni, amire csak a hatóságoknak és a bíróságoknak nyílik lehetőségük. Példája pedig lehetne ragadós, hiszen még Budapestnek a futószalagon intézett ingatlanbotrányairól elhíresült V. kerületében is észreveheti egy fideszes politikus, hogy egyre elviselhetetlenebb a korrupció és ez a következmények nélküli ország.

 

http://mno.hu/magyar_hang/fricz-tamas-stafetabotja-1352436

MSZP: kormányzati mellébeszélés Röszkén

Nem igaz, hogy a magyar rendőrök, katonák bárkit bántalmaznak a déli határon. A magukat jogvédőnek nevező civil szervezetek csupán a határőrizetben résztvevőket akarják lejáratni. Ezt hétfőn Röszkén állította a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke, a testület kihelyezett ülését követően. Kósa Lajos szerint a tranzitzóna olyan jól működik, hogy azt a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák már. Eközben a németországi Baden-Württemberg tartomány közigazgatási fellebbviteli bírósága "embertelen, illetve megalázó bánásmód" veszélye miatt megtiltotta, hogy egy szíriai menedékkérőt átadjanak Magyarországnak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1100341-mszp-kormanyzati-mellebeszeles-roszken

A Fidesz kiütötte a Jobbikot, a baloldal szinte nem létezik

 

A 10 ezer főnél kevesebb lakosságú településeken a független jelöltek mellett szinte csak a kormánypártok léteznek. A Fidesz-KDNP mellett csak a Jobbik indult el néhány helyen, de mandátumot nem tudott szerezni. A baloldal nem létezik a falvak, kisvárosok világában.

 

http://www.origo.hu/itthon/20160713-fidesz-kdnp-jobbik-baloldal-idokozi-valasztas-kistelepules.html

Csányi Sándor beszólt Dárdai Pálnak

Mint mondta, neki jobban tetszett a belgák ellen elszenvedett 0-4, mintha csak 1-0-ra kaptunk volna ki. „Én amit értékeltem a magyar válogatott játékában, az az volt, hogy mind a négy meccsen nem úgy mentünk ki a pályára, hogy esélytelenek vagyunk, hanem próbáltuk mi irányítani a játékot, és ez a legtöbb esetben sikerült is. Logikus döntés volt, hogy ahogy haladtunk a meccs vége felé a belgák ellen, megpróbáltunk egyenlíteni, még ha azzal is járt ez a kísérlet, hogy több gólt kaptunk. Nem akarok Dárdai Pállal szakmailag vitatkozni, nekem a 10-2 is jobb eredmény lett volna, mint az 1-0. Nem szeretem a gyáva játékot” – fejtette ki az MLSZ elnöke.

 

http://nepszava.hu/cikk/1100224-csanyi-sandor-beszolt-dardai-palnak

Sebes György  Csak az üzenet

Történjen bármi a világban, az a jelenlegi magyar hatalom embereit kizárólag arra ösztönzi, hogy saját politikájukat igazolják. S minél szörnyűbb eseményeknek vagyunk tanúi, annál ellentmondásosabb ez az önigazolás.

A borzalmas nizzai tragédia, majd a váratlan, de elvetélt - és ugyancsak áldozatokkal járó - törökországi puccs természetesen megszólalásra késztette Orbán Viktor fegyverhordozóit is. De míg a kedves vezető a francia elnöknek küldött táviratában részvétét fejezte ki - és nem többet -, famulusai kommentárjaikban igyekeznek az ő kedvében járni. Márpedig úgy érzik, ezt főképp azzal érhetik el, ha a tervezett népszavazásra hívják fel a nép figyelmét.

http://nepszava.hu/cikk/1100211-csak-az-uzenet

A civilizáció végét jelentheti, ha Trump megkapja az atomkódot

 

Pár órával a Trump jelöltségét véglegesítő clevelandi republikánus konvenció előtt komoly gyomrost vittek be Donald Trumpnak:

Saját, bennfentes információkkal rendelkező életrajzírója nevezte szociopatának.

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/18/trump_ghostwriter_civilizacio_vege/

Kitört a balhé a republikánus elnökjelölő kongresszuson

A #notrump mozgalom republikánusai azt sérelmezték, hogy az elnökjelölt és az alelnökjelölt személyéről szóló szavazásról szóló szabályokat az előző héten megállapított - és eddig is szokásban lévő közfelkiáltással határozzák meg, nem pedig az általuk kezdeményezett név szerinti szavazással.

A Trump-ellenes frakció szerint kilenc állam küldötteinek a többségét is maguk mögött tudhatták, de az aláírásukkal benyújtott indítványt Steve Womack ülésvezető elnök figyelmen kívül hagyta. Amikor ez kiderült, sokan elégedetlenkedni kezdtek, mire a Trump-pártiak igyekeztek elnyomni a zsibajt saját Jú-Esz-Éj -skandálásukkal.

 

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/19/republikanus_elnokjelolo_konvencio/

Pár nap és Lázár megkaphatja a szuperhatalmat

 

Tavaly ősszel komolyan felmerült, hogy Lázár lemond a miniszterségről, de végül kiegyeztek Orbánnal. A hódmezővásárhelyi politikus maradt a kormányban, viszont azóta több fontos területet is elvett tőle a kormányfő: Lázár először a magyar médiapiacon vesztette el meghatározó befolyását, a takarék-ügy kirobbanása után pedig a Posta és a takarékbankok integrációjának felügyelete sem az övé már. A miniszter százmilliárdok elosztásától esett el, és a minisztériumának hatásköre tovább szűkülhet, ha a műemlékvédelem és a lassan haladó Sorsok Háza-projekt is kikerül a kezéből. Néhány nap múlva mégis olyan kormányzati feladatot kaphat Orbántól, ami az eddigieknél is szélesebb, általános politikai hatalmat jelentene a számára. Olyan politikai befolyást, ami Orbánon kívül 2010 óta még senkinek sem volt. Cikkünkben bemutatjuk Lázár növekedésének krónikáját.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/18/jovo_heten_dol_el_lazar_sorsa/

Bedobják a terrortámadás-kártyát a kormány plakátkampányában – fotó

 

Új szakaszába lép hétfőtől a kormány népszavazással kapcsolatos tájékoztató kampánya. A következő hetekben „a bevándorlás és a kényszerbetelepítés lehetséges következményeiről” tájékoztatják az állampolgárokat – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Tuzson Bence elmondta, hogy a népszavazással kapcsolatos új üzenetek felkerültek a nepszavazas2016.kormany.hu oldalra. Néhány napon belül a plakátokon, a nyomtatott sajtóban, valamint az online, a tévés és a rádiós hirdetésekben is láthatóak, hallatóak lesznek az üzenetek.

 

http://hvg.hu/itthon/20160718_bedobjak_a_terrortamadas_kartyat_a_kormany_plakatkampanyaban

Mészárosok és Garancsik cégeit államosítaná az Együtt elnöke

 Gyurcsány Ferenc DK-jának kommunikációs praktikáiról, az MSZP-ben zajló házon belüli ügynöközésről és árulózásról, saját indulatairól beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke. Aki államosítana – Orbán környezetében. Az interjút kedd reggel olvashatják.

 

http://hvg.hu/itthon/20160718_Meszarosok_es_Garancsik_cegeit_allamositana_az_Egyutt_elnoke

 

Baltával őrjöngött egy férfi egy német vonaton

 

A német médiajelentések szerint a baltával tomboló férfi több embert megsebesített a vonaton Heidingsfeld közelében, a támadót a hírek szerint menekülés közben lelőtték - közölte a BBC. A sajtóértesülések szerint három súlyos és egy könnyebb sérültje van a támadásnak.

Az első hírek még 21 sérültről szóltak, de ezt korrigálták, a sérültek mellett még 14 ember volt elszenvedője a helyszínen a támadásnak, ám ők nem sebesültek meg. Később azonosították a támadót, egy 17 éves afgán menekültről van szó, aki állítólag a támadás alatt azt kiabálta, Allah a leghatalmasabb.

http://hvg.hu/vilag/20160718_Baltaval_orjongott_egy_ferfi_egy_nemet_vonaton

 

A skótok már jövőre szavazhatnak arról, hogy otthagyják-e Nagy-Britanniát

 

Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.

 

http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat

Milliárdokat bukott a külügyes Magyar Nemzeti Kereskedőház, de azért van, aki jól járt

 

"A KELETI NYITÁSTÓL AZT ELVÁRNI, HOGY NAGYON RÖVID IDŐN BELÜL NAGYON LÁTVÁNYOS EREDMÉNYEKET PRODUKÁLJON, AZ NEM REÁLIS ÉS NEM IS MÉLTÁNYOS."

Ezt 2015. januárjában mondta a 444-nek adott interjújában Szijjártó Péter külügyminiszter, négy évvel a keleti nyitás meghirdetése után.

Az azóta eltelt másfél évben a külgazdasági erőfeszítések egy része kudarcot vallott, beleértve a keleti nyitás politikáját is egyengető Magyar Nemzeti Kereskedőházat (MNKH) is.

 

http://tldr.444.hu/2016/07/18/milliardokat-bukott-a-kulugyes-magyar-nemzeti-kereskedohaz-de-azert-van-aki-jol-jart

 

Két nővel videóztak le egy fideszes politikust Vizoviczki kuplerájában

Két örömlánnyal szórakozott az Aphrodite nevű szórakozóhely pincéjében egy „fiatal fideszes politikus” - ezt állította a Központi Nyomozó Főügyészségen a Vizoviczki-ügy egyik kihallgatásán 2013-ban a bár korábbi alkalmazottja.

 

Az ügyészségi tanúkihallgatási jegyzőkönyv szerint P. Péter 1995 és 2000 között dolgozott a titkos kuplerájokat is üzemeltető Vizoviczki Lászlónak.

Az újabb, az N1Tévé által kiszivárogtatott hatósági dokumentum bizonyítja: az ügyészek egyáltalán nem firtatták az ügyben felbukkanó politikai szálakat.

A férfi portásként dolgozott több Vizoviczki tulajdonában lévő szórakozóhelyen is. Az ügyészségen részletesen bemutatta, hogyan működött a lehúzási rendszer azokban a bárokban, amelyek valójában kuplerájként működtek. Egy üveg Dom Perignon pezsgőért 90 ezer forintot számláztak, de a jelentős túlárazás mellett még csaltak is az italokkal. A minőségi borokat kicserélték, és olcsó bort öntöttek az üvegekbe. Az örömlányok a vendég számlájára ittak, amiből nekik is visszajárt, így igyekeztek minél nagyobb számlát csinálni.

P. Péter a lehúzási technikák ismertetése közben kitért arra is, hogy egy ízben azt a feladatot kapta, hogy készítsen felvételt egy fideszes politikusról, aki két prostituálttal szórakozott a bár pincéjében.

Fel kellett vennem, hogy mit csinálnak lent

– mondta a tanú és hozzátette, hogy a fiatal politikusnak a prostituáltak leszbikus műsort adtak elő. P. Péter szerint a felvétel Vizoviczki Lászlóhoz került:

Laci tette el valahová. Feltételezem a házkutatásnál meg is találták.

http://nol.hu/belfold/ket-novel-videoztak-le-egy-fideszes-politikust-vizoviczki-kuplerajaban-1624099

 

Itt a forrás a vallomásokkal

Titkos felvétel készült a fideszes politikusról Vizoviczki kuplerájában

 

http://n1tv.hu/wp-content/uploads/2016/07/Papp_peter_4_.jpg

Belvárosi sorsdráma

Pápay György, Magyar Nemzet

 

Már-már görög sorsdrámába illő, amit Vizoviczki László nemrég kiszivárgott vádalkujavaslatában olvashatunk. A budapesti éjszaka trónfosztott császára szerint „mindenki megértheti, hogy az ország sorsáért való aggódásomat és politikai elkötelezettségemet egy ponton meg fogja haladni gyermekeim felnevelésében való részvételem igénye”. Család vagy haza? Magánéleti vagy politikai stabilitás? Efféle dilemmákkal küszködik egy felelősségteljes üzletember. Amely dilemmát a jelek szerint Vizoviczkinak végül sikerült feloldania, hiszen az előzetesből kikerülve már bőszen tagadja, hogy valaha is ismerte volna Rogán Antalt. Más kérdés, hogy a rendőrségen tett állításai mintha nem pont erre utaltak volna. Ahogy másként emlékeznek a vállalkozó emberei is, akiktől nemcsak a volt V. kerületi polgármesterről hallhattunk cifrákat, hanem másokról is, a belvárosi jegyzőtől az Aphrodité nightclubban kéjhölgyekkel mulató „fiatal politikusig”.

Az ügynek, akárcsak az elhíresült Portik-vallomásnak, két lehetséges olvasata van. Az egyik, hogy egy bűnöző szavai állnak szemben egy miniszteréivel, akit – a mentelmi jog mellett – megillet az ártatlanság vélelme. A másik még egyszerűbben összegezhető: nem zörög a haraszt… Mondhatnánk, hogy innentől az olvasóra bízzuk annak eldöntését, melyik értelmezést választja. Hozzátehetnénk persze azt is, hogy a politikában nincs szükség az Aranykéz utcaihoz hasonló robbantásra: még a nehézfiúk is tudják, hogy valódi helyett elég a karaktergyilkosság. Márpedig Rogán Antal ellen éppen ez van folyamatban

 

http://mno.hu/vezercikk/belvarosi-sorsdrama-1352560

 

Seszták szabadulna az offshore-tól, de nem nagyon megy

 

Kiszállt a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter autószalonjával közösen birtokolt kisvárdai Várda-Mobil Kft.-ből az ismeretlen hátterű ciprusi Minotax – derül ki a Céginfo adatbázisából.

Mint arra néhány hete emlékeztettünk, a tárcavezető körüli cégháló lényegében ma is ugyanolyan zavaros, mint a kisvárdai ügyvéd-üzletemberből lett politikus 2014-es miniszteri kinevezése előtt. Így a Seszták Miklós tulajdonában álló kisvárdai Opel-szalon, a Ramiris Autó változatlanul az ismeretlen hátterű, ciprusi Minotaxszal közösen birtokolta az Opel-szalon címén bejegyzett Várda-Mobilt.

 

http://nol.hu/gazdasag/offshore-talanitas-sesztakeknal-1624121

Új KRESZ – csigatempóban

Mindenkinek újra tanfolyamot kellene végeznie és vizsgáznia az új szabályokból

Magyar Nemzet

A „törvénygyár” működését nézve érthetetlen, miért húzódik lassan négy éve az átfogó KRESZ-módosítás befejezése, amelynek nyomán teljesen új szöveget és részben tartalmat is kapna az 1975-ben született, ma hatályos jogszabály. Mi lehet a magyarázat? – kérdeztük Kozma Péter ügyvédet.

 

http://mno.hu/belfold/uj-kresz-csigatempoban-1352422

 

"Már nem viszik el azt, aki kérdez"

 

Ellenzékben minden politikus nyilvánosságpárti, kormányra kerülve aztán ezt gyorsan elfelejtik – állítja Péterfalvi Attila, a Nemzeti  Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, akit a Kiss László-ügyről is kérdeztünk.

– Komolyan gondolta, hogy engedélyt kellett volna kérni Kiss Lászlótól a karrierjét kettétörő bírósági iratok kiadásához?

– Mellékes, hogy mit gondolok. Ez áll a törvényben.

Egy bűnügyi személyes adatokat tartalmazó dokumentumról van szó, amelynek kezelésére speciális szabályok vonatkoznak. Törvényi felhatalmazás vagy az érintett hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy széles közben megismerhetők legyenek az efféle információk. Magam sem gondolom, hogy Kiss László hozzájárulását bárki megkapta volna, de a szabályozást ezt írja elő.

 

http://nol.hu/belfold/jog-a-felejteshez-1624041

 

A németek megszakítják az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ha a törökök visszaállítják a halálbüntetést

 

A német kormány szóvivője hétfőn arra figyelmeztette a török vezetést, hogy ha a megbukott puccskísérlet utáni megtorlásokhoz visszaállítják a halálbüntetést, azzal búcsút mondhatnak az EU-tagságról szóló tárgyalásoknak.

 

http://444.hu/2016/07/18/a-nemetek-megszakitjak-az-unios-csatlakozasi-targyalasokat-ha-a-torokok-visszaallitjak-a-halalbuntetest

 

Tényleg már, mi az anyám kínja történik Törökországban??!?

 

A pénteki törökországi puccskísérlet után még mindig több a kérdés, mint a válasz:

Egy valami biztos:

ez egy nagyon béna puccskísérlet volt.

Kemalisták vertek át gülenistákat, hogy az iszlamistábbnál is iszlamistább kormánya lehessen az országnak? Önpuccs volt? Kinek állt ez érdekében? És miért volt ennyire béna? Az biztos, hogy ez a történet még nem ért véget.

 

http://444.hu/2016/07/18/tenyleg-mar-mi-az-anyam-kinja-tortenik-torokorszagban

 

A WADA szerint Oroszországban államilag irányítják a sportolók doppingolását

 

A Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) legújabb jelentése szerint az orosz sportminisztérium közvetlenül irányította és felügyelte az orosz sportolók vizeletmintáinak manipulálását a 2014-es szocsi téli olimpián.

A vizsgálatokat vezető Richard McLaren szerint bizonyítékaik vannak arról, hogy a doppingbotrányban több orosz állami hivatal, a sportminisztérium és a titkosszolgálatok is részt vettek. A WADA szerint személyesen az orosz sportminiszter helyettese rendelte el, hogy gyűjtsék össze az orosz sportolók vizeletmintáit, és McLaren elképzelhetetlennek tartja, hogy a miniszternek, Vitaly Mutkónak fogalma sem volt arról, mi történik.

A gyanú szerint az orosz sportolók úgy tudták megúszni az ellenőrzéseket, hogy egy moszkvai laborban jó előre eltették a tiszta mintáikat, amikor épp nem szedtek semmit. Majd mikor élesben ellenőrizték volna a vizeletüket, a laborok falába fúrt „egérlyukakon keresztül” becsempészték a doppingmentes mintákat.

http://444.hu/2016/07/18/a-wada-szerint-oroszorszagban-allamilag-iranyitjak-a-sportolok-doppingolasat

Soha nem látott képek kerültek elő a tiltott zónából

A fukusimai atomerőműben több mint öt évvel ezelőtt bekövetkezett atomkatasztrófa során a létesítmény közel 30 km-es körzetében kitelepítették a lakosságot. A sugárszennyezett terület azóta is tiltott zóna, belépni csak engedéllyel lehet. Keow Wee Loong, egy fiatal malájziai fotográfus nem várta ki a hosszú hivatalos procedúrát, inkább az illegális utat választotta: a rendőrséget kicselezve beosont Fukusima lezárt területére.

Az atomerőművet ért katasztrófának nem voltak közvetlen halálos áldozatai, szemben az azt kiváltó tóhokui földrengéssel és szökőárral, melyben több mint 18 ezer ember vesztette életét. Az apokaliptikus képek mégis döbbenetes erővel mutatják a nukleáris balesetek következményeit.

 

http://valasz.hu/vilag/soha-nem-latott-kepek-kerultek-elo-a-tiltott-zonabol-119564

Miért hibás a szülőtartási törvény?

Pszichológiai evidencia, hogy a belső motivációk, az ember szabadságából származó döntések jóval erősebb és tartósabb cselekvéseket hoznak létre, mint a külső ösztönzők vagy akár kényszerek.

A szülőtartási törvény jó esetben külső hajtóerőként elősegíthetné a nemzedékek együttélését, a családi kohézió erősítését. A részleteket megismerve azonban a törvény inkább az állami nyugdíjrendszer fenntarthatósága felé tett jogi lépésnek, az idősellátásból fakadó állami terhek felnőtt korú „gyermekek” felé terelésének, felülről jövő beavatkozásnak mutatkozik a családok belső világába. A július 1-jétől hatályos törvény szerint az idős szülők felnőtt gyermekeit egy harmadik fél (járási hivatal, idősotthon, ápolási szolgálat, kórház, egyéb szociális intézmény) is kötelezheti szüleinek eltartására. A beavatkozónak arra is joga van, hogy – a szülő hozzájárulása nélkül is – pert indíthasson a tartás érdekében. Az a lehetőség, hogy a szülő vagy az önmagát illetékesnek ítélő harmadik fél peres úton követelheti ki a szülőtartást a gyermektől, az állami beavatkozás tényét sejteti egy olyan szférába, ahol az államnak nem beavatkozási, hanem kisegítő szerepe volna.

 

http://valasz.hu/uzlet/miert-hibas-a-szulotartasi-torveny-119525

 

 

Bemutatjuk Polt Péter új lakótársait a balatonfüredi luxustársasházban

Milliárdos üzletemberekkel, köztük jászsági menőkkel vagy a Közgépnek dolgozó vállalkozóval pihenheti ki magát a Balaton-parton, az Orbán Viktor által a NER legfontosabb pillérének mondott embere, Polt Péter legfőbb ügyész. Aki akár Kisteleki István sportvezetővel is eldiskurálhat az ingatlanhoz tartozó wellness-részlegben, míg neje, Polt-Palásthy Marianna a Simicska-cég vezérigazgatójának a lányával is összebarátkozhat a balatonfüredi apartmanház által nyújtott szolgáltatások kipróbálása közben.

Polt Péter ingatlanjai

Polt vagyonnyilatkozata szerint övé felerészben egy 110 négyzetméteres Pasaréti úti lakás, tulajdonában van még egy 30 négyzetméteres fónyi pince, Lovason egy 708 négyzetméteres művelés alól kivett terület. Ezek mellett szerepel vagyonnyilatkozatában 2588 négyzetméternyi szántó és egy bárdudvarnoki gyep. A vagyonnyilatkozat további részleteit a linkre kattintva megtekintheti.

 

https://atlatszo.hu/2016/07/18/bemutatjuk-polt-peter-uj-lakotarsait-a-balatonfuredi-luxustarsashazban/

 

Újabb milliárdos megbízást nyert el a cég, amelynek a tulajdonosából eltűnt egy részvényes

Mintegy egymilliárd forintért, az SDA DMS Zrt. terjesztheti ki a Budapest Főváros Kormányhivatalának elektronikus irat- és dokumentumkezelési rendszerét. A céghez kapcsolódó vállalkozásban, az RC Invest Vagyonkezelői Zrt-ben volt részvényes egészen idén májusig egy zenész, aki a jól menő cége ellenére filléres gondokkal küszködött, és aki tavaly novemberben hirtelen eltűnt. A strómannak vélt férfit még ma is keresi a rendőrség.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/07/ujabb-milliardos-megbizast-nyert-el-a-ceg-amelynek-a-tulajdonosabol-eltunt-egy-reszvenyes/

 

Németh Szilárd: Utoljára Moszkvából parancsoltak nekünk így

 

Az ATV-nek adott interjúban a fideszes Németh Szilárd arról beszélt, hogy az egész Európa szabadságát támadják a terroristák. A politikus szerint legutoljára Moszkvából érkezett ilyen nyomás hazánkra, mint most.

https://www.youtube.com/watch

 

Megszívathatta a közmédia Hadházy Ákost

MNO,

Az LMP új társelnökét behívták a közrádióba, majd az ajtóban közölték vele, hogy mégsem kell bemennie. A történetre reagált az MTVA is.

„Legszebb hivatás a szivatás… (sic!)” – kezdte Facebook-posztját Hadházy Ákos, az LMP hétvégén megválasztott társelnöke. Elmesélése szerint meghívták a közrádió reggeli műsorába, amelyen meglepődött, de végül nem csalódott.

„Miután a bejáratnál lébecoló három biztonsági őr beléptetett, jött a szerkesztő és közölte, hogy bocs, de átszerveződött a dolog, és leléphetek:) Szép pálya a politikusi, pláne, ha az ember vidéki és négykor kell kelnie, hogy a reggeli műsorba biztosan odaérjen:)”

– folytatta a sztorit. Állítólag az egyik LMP-sajtósnak küldtek egy SMS-t, hogy Hadházynak nem kell bemennie, de a politikus szerint egy Google-kereséssel megtalálták volna az ő telefonszámát is. Posztját így zárta: „Ez a cég kb. 100 milliárdjába kerül az adófizetőknek. Ebből százezer ember kaphatna egymillió forintot, vagy egymillió százezret... (Aztán inkább valószínűleg csak néhányan kapnak is, de ők irtó sokat:( )”

Volt folytatása is a sztorinak Hadházy Facebook-oldalán: „A Hírtv nem mondta le az interjút, így ott elmondhattam: az Lmp célja nem az, hogy valamilyen statisztika kimutassa, hogy ilyen-olyan munkája mindenkinek van”. Az interjút itt éri el.

Az MTVA visszautasítja Hadházy Ákos vádjait

 

„Vasárnap este 22.47-re dőlt el, hogy a hétvégi aktualitások ismeretében átszervezzük a hétfői adásmenetet” – kezdte az MNO-nak is megküldött közleményét az MTVA. A szerkesztőjük valóban írt SMS-t annak a sajtósnak – Varga Amarának –, akivel az interjút egyeztették előzetesen, és értesítette az átszervezésről.

 

http://mno.hu/belfold/megszivathatta-a-kozmedia-hadhazy-akost-1352455

 

KOCKÁZAT

Egyre több sztár hagyja ki az olimpiát

Sérülés, doppingvétség vagy a zikavírustól való félelem a távolmaradás fő oka

Alig három hét van a riói olimpia kezdetéig, és egyre több sportolóról derül ki, hogy legfeljebb a televízió képernyőjén nézheti a nyári játékokat. A távolmaradás oka természetesen nem ugyanaz, de egyre több aranyesélyes sportoló lép vissza azért, mert az egészségét félti. Ez még a jobbik eset, ugyanis vannak olyan sportágak, ahol teljes válogatottakat zárnak ki a nyári játékokról.

 

http://mno.hu/sport/egyre-tobb-sztar-hagyja-ki-az-olimpiat-1352497

Az Eb-siker ellenére foghíjasabbak a lelátók

Az Eb-szereplés ellenére sem jár ki több ember a magyar meccsekre, mint korábban. Az első fordulóban 16 248-an szurkoltak a helyszínen, a korábbi szezonban 1500-zal voltak többen. A legkevesebb néző a Dunaújvárosban rendezett MTK–Vasas bajnokin volt, de Debrecenben is kevesen mentek ki a stadionba.

 

http://hirtv.hu/hirtvsport/az-eb-siker-ellenere-foghijasabbak-a-lelatok-1352500

 

HELLER ÁGNESNEK MÉGSEM VOLT IGAZA

Szikszai Péter Magyar Idők

Nemcsak molesztáltak két fiatal hölgyet, hanem ténylegesen megerőszakoltak szilveszterkor Kölnben. Egyikük teherbe is esett. Az információkról egy nőket segítő egyesület számolt be Németországban. Az egyik német nő azóta is lelki segítségre szorul. Az áldozatok nem tettek feljelentést, mert szégyellték a támadást.

A kölni és más városokban történt erőszakot vizsgáló parlamenti bizottság eddig nem tudott ilyen esetről, csak molesztálásokról. A két nőt állításuk szerint a pályaudvar előtti főtéren támadták meg.

Az egyik áldozat azt mondta, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.

http://magyaridok.hu/kulfold/heller-agnesnek-megsem-volt-igaza-844663/

 

SIMOR EMBERE VOLT AZ ÁLCIVIL JOGVÉDŐ

A JEGYBANKNAK DOLGOZOTT A TRANSPARENCY ÜGYVEZETŐJE

Magyar Idők

Rendre közérdekű adatigényléssel bombázza a Magyar Nemzeti Bank alapítványait a Transparency International, amelynek ügyvezető igazgatója maga is egy jegybanki alapítványban töltött be vezető pozíciót. Martin József Péter még 2011–2012-ben, azaz Simor András korábbi jegybankelnök idején, a Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványa által életre hívott Mindennapi pénzügyeink program felelőse volt.

http://magyaridok.hu/belfold/martin-843697/

 

Londoni elemzők: durva sokkot fog okozni a Brexit

 

Az EY – korábbi teljes nevén Ernst & Young – könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég ITEM Club nevű londoni gazdasági kutatóintézetének hétfőn ismertetett átfogó nyári prognózisa szerint a brit EU-tagságról rendezett júniusi népszavazás, amelyen a választók többsége a kilépésre szavazott, súlyos bizalmi eróziós hatást gyakorol majd a fogyasztási kiadásokra, és ezt csak részben ellensúlyozza a font gyengülésének külső versenyképesség-javító hatása.

A ház ennek alapján az idénre általa várt 1,9 százalékos növekedés után 2017-ben alig 0,4 százalékos, és 2018-ban is csak 1,4 százalékos GDP-bővülést vár a brit gazdaságban. Előző, áprilisban összeállított előrejelzésében az ITEM Club még 2,6 százalékos növekedést valószínűsített jövőre.

http://24.hu/fn/gazdasag/2016/07/18/londoni-elemzok-durva-sokkot-fog-okozni-a-brexit/

Új Széll Kálmán tér: bezárt vécé, kiégett fények, csikk és szemét

 

Eltelt egy hónap azóta, hogy Tarlós István főpolgármester átadta az 5,3 milliárd forintért felújított Széll Kálmán teret. Nemrég írtuk meg, hogy az új téren nem a legjobban sikerült a faültetés, mert sorban száradnak ki a fák. A cikk után még sok olvasónk írt ezt vagy azt kifogásolva a téren, ezért úgy határoztunk, hogy az egy hónap próbaidő leteltével leellenőrizzük, mi működik és mi nem a főváros egyik legfontosabb főterén.

 

http://index.hu/belfold/budapest/2016/07/18/uj_szell_kalman_ter_bezart_vece_kiegett_fenyek_csikk_es_szemet/

Török Monika: Javaslat

 

Olvasom, hogy focistáink az EB-n való szereplésért – amelyért én is gratulálok! – fejenként 50 millió forintot kapnak.
Olvasom, hogy egy gyermek hospice-házban kikapcsolják a villanyt, mert nem érkezett meg az államtól a megígért 5 millió forint.
Ez ugyanabban az országban, egyidőben történik.
Azt gondolom, nagyon jelentőségteljes és erős gesztus volna, ha a focistáink – akiknek még most is gratulálok – felajánlanák a jövedelmük egy részét a haldokló gyerekeknek.
Azt is gondolom, hogy egyszerűen csak szólni kell nekik.

Nem hiszem, hogy bármit bárkinek magyaráznom kellene.
És nem, nem demagógia.
Egy Ronaldo megteheti. Sportember.

 

http://huppa.hu/torok-monika-javaslat/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.