2016, július 13 - 06:48 Sajtószemle

Hillary Clinton megnyerte a demokrata előválasztást, ehhez gratulálok neki. Ő lesz a demokraták elnökjelöltje, és mindent meg fogok tenni, amit csak tudok, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke

– így jelentette be a volt külügyminiszterrel közösen tartott New Hampshire-i kampányrendezvényen Bernie Sanders vermonti szenátor, hogy hivatalosan is támogatja Clintont. Mint mondta, nem a múltról akar beszélni, hanem a jövőre koncentrálni.

Sanders hivatalosan nem lépett vissza az előválasztások után, de azt már június végén kimondta egy interjúban, hogy Clintonra szavaz majd, és mindent megtesz, hogy ne Donald Trump nyerjen a november 8-i elnökválasztáson. Az eredetileg politikai forradalmat hirdető Sandersnek azt sikerült elérnie, hogy számos kérdésben balra tolja Clintont.

 

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/12/ez_is_megtortent_sanders_beallt_clinton_moge/

 

Vargáék „feledékenységből” félmilliárdos luxusprofithoz segítették Garancsiékat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nem tartja be a saját rendeletét, Garancsi István cége ezért is szakíthatott tavaly több mint 400 millió forintot a NAV-hoz bekötött online pénztárgépek adatforgalmán.

A Varga Mihály vezette tárca – holott maga írta elő – két éven át nem vizsgálta felül az adóhivatalhoz bekötött kasszák kommunikációjáért fizetendő hatósági árat. Ezzel az NGM gyakorlatilag luxusprofithoz segíti az online pénztárgépek adatforgalmát biztosító vállalkozásokat. Köztük a kormányfő jóbarátjaként számon tartott Garancsi István cégét: a piac legnagyobb szereplője, a Mobil Adat Kft. a nyilvános adatok szerint bő 450 millió forint nyereséget ért el 2015-ben, ennek nagy részét, 420 millió forintot a tulajdonosok felveszik osztalékként. Ebből 378 millió forint üti Garancsi markát, lévén, hogy ő 90 százalékos tulajdonosa a cégnek. (A 2014-es gazdálkodás után pedig 220 millió forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok.) A szolgáltatás drága. Miközben a mobilnet ára a világon mindenhol esik, ez a díj mit sem változott: az ügyben a Népszabadság megkeresése nyomán versenyjogi eljárás indulhat.

 

http://nol.hu/gazdasag/vargaek-feledekenysegbol-felmilliardos-luxusprofithoz-segitettek-garancsiekat-1623271

 

Megesett a magyarok szíve a menekülteken, csak nehogy hozzánk paterolják őket

 

A társadalom többsége számára fontosak a humanitárius megfontolások, így a magyarok kétharmada a tényleges menekülteket befogadná, ugyanakkor a jobb megélhetés reményében Európába érkezőket a megkérdezettek jellemzően elutasítják - olvasható a Migrációkutató Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek eredményeit kedden közölték az MTI-vel.

http://nol.hu/belfold/megesett-a-magyarok-szive-a-menekulteken-csak-nehogy-hozzank-pateroljak-oket-1623375

 

Mondd el, hogyan molesztáltak, tizedszerre is

"Elkezdett undorítóan csókolgatni, először az arcomat… (a sértett sírva fakadt). Nem tudom, nem akarok emlékezni. Akárhányszor kérdeznek, nem bírom sírás nélkül, nem tudok úgy gondolni erre, hogy ne fájjon. Úgy érzem, hogy minden újra megtörténik velem, újra átélem ezt az egészet".

Az idézet egy rövid részlet egy 15 éves lány bírósági meghallgatásának jegyzőkönyvéből. Az utóbbi évek, hónapok gyermekbántalmazási, zaklatási esetei újra és újra megmutatták: Magyarországon a "gyerekbarát igazságszolgáltatás" még csak papíron létezik. A Magyar Helsinki Bizottság márciusban egy nyolcéves kislány esetét hozta nyilvánosságra, aki tavaly nyáron vált szexuális bűncselekmény áldozatává, a gyereket már három különböző bíróság hallgatta ki tanúként. Emlékezhetünk arra a közelmúltbeli ügyre is, amikor egy anya megtagadta, hogy kisfiát az ötödik szakértő már tizedik alkalommal is arról faggassa, hogyan molesztálta az apja. Az anyát 100 ezer forintra büntették.

http://nepszava.hu/cikk/1099760-mondd-el-hogyan-molesztaltak-tizedszerre-is

 

Lesújtó jelentés készült a magyar futballakadémiákról

 

Az MLSZ közzétette a Double Pass belga tanácsadó cég jelentését a Magyarországon működő 15 utánpótlás akadémiáról. Az értékelésükben megfogalmazott tapasztalatokra finoman szólva sem lehet büszke a hazai szakma. A jelentés szerint a rendesen megtámogatott Puskás Akadémia még a magyar élvonaltól is elmarad.

 

http://hvg.hu/itthon/20160712_mlsz_utanpotlas_puskas_akademia_double_pass_atvilagitas

 

Hunvald félmilliárdra perli az államot a repülőgépe miatt

 

A büntetőügy miatt a gépnek a földön kellett lennie, tönkrement, most az állam fizethet félmilliárdot a repülőért és a rá épített üzlet bevételeinek elmaradása miatt. Hunvald tagadja, hogy luxusautóparkja lett volna.

 

http://hvg.hu/itthon/20160712_Hunvald_felmilliardra_perli_az_allamot_a_repulogepe_miatt

 

Az Alkotmánybíróságnak hála mostantól teljesen mondvacsinált okokból is be lehet tiltani majd tüntetéseket

 

2014. december 19-én devizahitelesek akartak tiltakozni több helyszínen, köztük Orbán Viktor miniszterelnök Cinege úti háza előtt is. A rendőrség előzetesen megtiltotta, hogy ezen a helyszínen tiltakozzanak, határozatában arra hivatkozott, hogy a tüntetés "mások jogait és szabadságát" sértené.

A devizahitelesek minden létező jogi fórumon fellebbeztek a határozat ellen, de a bíróságok rendre a rendőrség javára ítéltek, így került az ügy az Alkotmánybíróság elé, amely IV/656/2016 számú határozatában (.pdf) újra a rendőrségnek adott igazat az ügyben.

http://444.hu/2016/07/12/az-alkotmanybirosagnak-hala-mostantol-teljesen-mondvacsinalt-okokbol-is-be-lehet-tiltani-majd-tunteteseket

 

Demonstrációs összhang

Ugró Miklós, Magyar Nemzet

A rendőrség harmóniát kereső erőfeszítéseit példázza az alábbi konkrét eset is. 2014. december 19-én a devizahitel-károsultak a főváros több pontján szerveztek demonstrációsorozatot. A rendőrség azonban megtiltotta a tüntetést a miniszterelnök Cinege úti házánál és a Markó utcában a Kúriánál. A rendőrség bölcs határozatát a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság helybenhagyta. A tüntetés egyik résztvevője az Alkotmánybírósághoz fordult, mondván: a gyülekezés betiltása az érintett helyszíneken megalapozatlan és indokolatlan volt, ezért sérti a gyülekezési szabadságot. Az Alkotmánybíróság a panaszt elutasította. Elegendőnek találta a tiltó határozat indoklását, amely szerint a tüntetés a Kúriánál zavarta volna a bíróság működését, a miniszterelnök házánál pedig a magánszféra sérelmével járt volna. Az Alkotmánybíróság kiemelte, hogy más helyszíneken nyugodtan tüntethettek az érintettek, ezért nem sérült a békés gyülekezéshez való joguk. Arról nem szólt az Alkotmánybíróság, hogy a miniszterelnök is vehetett volna másutt házat, s akkor nem sérül a magánélethez való joga. Mindenesetre Medgyessy és Gyurcsány lakása előtt lehetett demonstrálni, Orbán Viktoré előtt nem. Mert az úgy volt összhangban. Ez meg így van.

http://mno.hu/vezercikk/demonstracios-osszhang-1351658

 

TRÓCSÁNYI: KIEMELTEN FONTOS AZ OTTHON, A CSALÁD ÉS A MAGÁNÉLET VÉDELME

Az új gyülekezési törvényben védelmezni kell a gyülekezés szabadságát, de kiemelten kell védeni a magánéletet is – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában, hozzátéve: a parlamenti pártokkal is egyeztetnek a kérdésről, és reméli, hogy támogatni fogják az otthon, a család és a magánélet védelmét.

 

http://magyaridok.hu/belfold/trocsanyi-kiemelten-fontos-az-otthon-csalad-es-maganelet-vedelme-831412/

 

Bárándy: az Alkotmánybíróság ma a Fidesz politikai igényeinek kiszolgálója

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke szerint az Alkotmánybíróság keddi döntése megerősíti, hogy a kizárólag fideszes tagokból álló testület ma nem a jogállamiság őrzője, hanem Orbán Viktor és a Fidesz politikai igényeinek kiszolgálója.

 

http://propeller.hu/itthon/3230172-barandy-alkotmanybirosag-ma-fidesz-politikai-igenyeinek-kiszolgaloja

 

Légy megmentőnk, Vona Gábor!

Gazda Albert, Magyar Nemzet

Közeleg a hatalmas bosszú ideje. Még egy-két hónap, és beköszönt az ősz. Még egy-két tél, és üt az óra. Vákuum nem marad betöltetlenül.

Körülnéztünk jól. Alaposan. Hiba abban nem volt. Szemünket tágra nyitottuk. Pillantottunk balra, lestünk jobbra, többször is megismételtük mindezt. Nem hiányzott belőlünk a kitartás. Ez az, ami soha, de soha nem hiányzik belőlünk.

Láttuk, amit láttunk. Kietlen pusztaságot. Szellemi sivatagot. Kopár reménytelenséget. Intellektuális nihilt. Politikai kataklizmát.

De nem hagytuk magunkat. Csak azért sem. Bennünket nem olyan fából faragtak. Nem rozzant lécekből vagyunk összetákolva. Nem vakondtúrás vagyunk, amit szétdúl a szívlapát. Nem homokvár, amit elmos a hullám. Nem lábnyom a hóban, amit elsimít a szél.

Nem rés vagyunk. Erős bástya vagyunk.

Hogy a szocik semmire sem jók – Horn Gyula meghalt, nyugodjék békében –, nem számít.

Hogy Gyurcsány Ferencnek öt év kormányzás és hét év további elmélkedés kellett, hogy rájöjjön, az országnak lelke van – aki lassan tanul, nem tanul gyorsan –, nem érdekes.

Hogy a magyarliberalizmusnak harangoztak – szegény kis Fodor Gábor –, nem probléma.

Hogy az LMP-ből több nehezen lesz, mint ami eddig lett – hatalmas kihívások várnak a schiffertelen pártra! –, nem véletlen.

http://mno.hu/gkozep/legy-megmentonk-vona-gabor-1351356

 

Deutsch Tamás: A baloldaliak minden „jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak”

A magyar baloldaliak kiálltak a kényszerbetelepítés mellett – véli a politikus

Magyar Hírlap

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint a magyar baloldali pártok EP-képviselői az ország érdekei ellen szavaztak Strasbourgban, a kényszerbetelepítéssel kapcsolatos döntésükkel minden „jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak.”

http://magyarhirlap.hu/cikk/60767/Deutsch_Tamas_A_baloldaliak_minden_joakaratu_magyar_polgart_hatba_tamadtak

Bayer Zsolt Dopping

Álláspont. Lassan a labororvosoknak és vegyészeknek kellene odaítélni az érmeket.

Nézzünk először egy lelkendező írást, amely még június 16-án jelent meg az egyik bulvárlapban: „Sosem fordult még elő, hogy egy olimpián magyar férfi kajakos három számban induljon – állítja Kiss István, a Honvéd-kajakosok edzője, márpedig a Vidi becenevű tréner egyik tanítványa, Dombvári augusztusban ezt megteheti.

Dombvári Bence tönkretette társai munkáját, és rontotta, veszélybe sodorta esélyeiket. Azokat az esélyeket, amelyekért a jelek szerint ők mindent megtettek, kivéve azt az egyet, amit Dombvári hajlandó volt megtenni.

Ha Dombvári kizárólag egyéni számban indult volna, akkor kizárólag önmaga esélyeit és szereplését tette volna kockára, és persze az ország örömét is, de ebben az esetben lehetne őt felelőtlennek, meggondolatlannak nevezni.

Ám Dombvári Bence kockára tette a saját társai esélyeit, a saját társai munkáját, így Dombvári Bence nem egyszerűen felelőtlen és meggondolatlan, hanem becstelen.

Tiltsák el örökre.

Tűnjön el a sport környékéről is.

A többieknek pedig kívánunk sok-sok sikert, erőt, kitartást és türelmet, türelmet, amellyel becstelen társuk tettét is képesek lesznek feldolgozni.

Hajrá, magyarok!

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/60821/Dopping

 

Bekeményít a hatóság - egy egész szektort dönthetnek be az adóhivatalok

 

Akár a könyves szakma armageddonjához is vezethet a helyi adóhatóságok most folyó vizsgálata. A 16 hazai könyvkiadó ellenőrzésének tárgya: levonható-e az iparűzési adóból a könyv, mint termék ára. A hatóságok szerint nem, mert ez szolgáltatás. Ha a döntés érvényben marad, könyvkiadók tucatjai húzhatják le a redőnyt.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/bekemenyit_a_hatosag_egy_egesz_szektort_donthet_be_a_nav.617629.html

 

Robban a Quaestor-bomba? Áll a bál a Fővárosi Törvényszéken

 

Az ügyészség 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró Tarsoly Csaba és társai terhére. A kár értéke 77 milliárd forint. Elkezdődött a Quaestor-per tárgyalása.

 

Tarsoly Csaba az ügyvédjével egyezően ugyancsak kifogásolta, hogy nem tudta megfelelően tanulmányozni az ügy iratait, elsősorban a büntetés-végrehajtás informatikai lehetőségeit bírálta. Azt is szóvá tette, hogy a felszámolási adatokat sem látja, holott az ügyfelek pénzéről van szó. Úgy fogalmazott: "a Quaestor-vagyon megtartásán, gyarapításán dolgoztunk még a büntetés-végrehajtási intézetben is".

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/robban_a_quaestor-bomba_all_a_bal_a_fovarosi_torvenyszeken.617614.html

 

Quaestor-ügyész: Tarsoly ellentmondást nem tűrő vezető volt a bűnszervezetben

 

Az ügyész szerint Tarsoly Csaba az általa létrehozott és irányított bűnszervezet határozott fellépésű, ellentmondást nem tűrő vezetője volt, aki a cégcsoport valamennyi cégének vagyonát saját vagyonának tartotta és a legnagyobb természetességgel akként is kezelte. A Questor-ügy keddi, első tárgyalásán a vádhatóság képviselője megkezdte a vádirat ismertetését.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160712-quaestor-ugyesz-tarsoly-ellentmondast-nem-turo-vezeto-volt-a-bunszervezetben

 

Húsz év lopás után bíróság előtt a Quaestor vezetői

 

·         Megkezdődött Tarsoly Csaba és a tavaly becsődölt Quaestor Értékpapír többi vezetőjének a büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken

·         Az ügyészség szerint húsz éven át folyt a csalás és pénzügyi mismásolás a cégnél

·         150 milliárdért adtak el fiktív kötvényeket, 32 ezer embert vertek át

·         Tarsoly Csaba elsőrendű vádlott, előzetesben lévő Quaestor-vezér a tárgyalás elnapolását kérte, mert nem olvashatta a bizonyítékokat

·         Az ügyészség szerint 20 éve folyt a pénzügyi csalás a cégnél, és már 10 éve tudhatták, hogy nem tudnak kijönni a csávából

·         A Külgazdasági és Külügyminisztérium mégis milliárdokat tartott náluk, amit az utolsó pillanatban menekítettek ki

 

Az eljárásban öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rónak Tarsolyék terhére, csak a Quaestor egykori vezérét 753 rendbeli csalással vádolják. Indult még nyomozás nyolc kapcsolódó ügyben, ebből közben négyet lezártak, négy pedig még folyamatban van.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/07/12/megkezdodott_a_quaestor-per_tarsoly_csba_sikkasztas_csalas_fovarosi_torvenyszek/

 

Simicska Brüsszel segítségével szúrhat ki Orbánnal

 

Brüsszel újabb eljárásokat indíthat a magyar kormány ellen Simicska Lajos cégbirodalmának zászlós hajója, a Közgép uniós pályázatai alapján. A történet végén akár 85 milliárd forintot fizettethetnek vissza Magyarországgal vagy még ennél is nagyobb lehet az Orbán-kormány cechje.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/simicska_brusszel_segitsegevel_szurhat_ki_orbannal.617605.html

Szomorú vagyok

Navracsics Tibor Brexitről és bizalmatlanságról

 A problémát egy kicsit a saját kudarcomként is megélem – mondja lapunknak Navracsics Tibor uniós biztos a roma gyerekek szegregációja miatt hazánk ellen indított kötelezettségszegési eljárásról. Állítja, ő mindent megtett, hogy közvetítsen a bizottság és Magyarország között, ám, míg a tervekből volt elég, a tettekből nem.

– Manfred Weber, a fideszes képviselőket is magában foglaló néppárti frakció vezetője úgy nyailatkozott a Brexit kapcsán: „A győzelem a populistáké, a demagógok balról és jobbról is tönkre akarják tenni az EU-t, és most már mindenki tudja, mi a tét.” Aztán közölte: „Elég a populista Brüsszel-szidásból!” Most Brüsszel üzent Orbánnak, hogy ő is megértse?

– Nem tudom, erről Manfred Webert kellene megkérdezni. Ami igazán fontos üzenete volt ugyanennek a beszédnek, hogy a brit 24 év alatti fiatalok 75 százaléka az uniós tagságra szavazott, ami azt is jelenti, hogy az Erasmus program működik. Létezik Erasmus-nemzedék: azok a fiatalok, akik részt vesznek ebben a programban, jobban kötődnek az EU-hoz, mint az idősebbek. Engem ez a tény megszilárdított abban a meggyőződésemben, hogy a jövőre harmincadik születésnapját ünneplő Erasmus programot tovább kell erősítenünk.

http://www.168ora.hu/itthon/navracics-tibor-kotelezettsegszegesi-eljaras-szegregacio-deszegregacio-brexit-147005.html

A ligetvédők mellé állnak a fellépő művészek

Liget Művészeti Piknik – Vedd birtokodba a Városligetet! címmel hirdetnek programot a ligetvédők július 16-ra. A szombaton délután 2 és este 8 között zajló programra mindenkit várnak, akik – mint kommünikéjükben írják:

emberléptékű, élhető Városligetet szeretnének, és hisznek abban, hogy a művészetnek elsősorban befogadókra, nem épületekre van szükségük”.

A programok tervezett helyszíne a Királydomb, a régi Kertem és a Petőfi Csarnok által bezárt háromszög.

http://librarius.hu/2016/07/11/a-ligetvedok-melle-allnak-a-fellepo-muveszek/

 

A Városligetben az izomemberek épp az utolsókat rúgják a magyar nemzetállamba

 

Most, hogy rövid időn belül másodszor is rejtélyes izomemberek bukkantak fela Fidesz érdekeinek védelmében, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar kormány/kormánypárt magánhadsereget tart fenn. Ez így elsőre nagyon ijesztőnek tűnik, pedig csak arról van szó, hogy Budapesten is megjelent egy Bagdadtól Londonig egyre gyakoribb jelenség. Különös, hogy az egyébként minden szektorban lelkesen államosító Fidesz éppen az erőszakot privatizálja, de ezúttal tényleg tökéletesen illeszkednek egy évek óta alakulgató nemzetközi trendbe. Orbán Viktor, Kubatov Gábor, Baán László, vagy akárki rendel éppen ki a hatalma védelmében szabadnapos futballhuligánokat balhézni és megfélemlíteni, nem tudják ezt, de pont ugyanazt csinálják, mint a szomáliai kalózkapitányok, az Irakba sorkatonák helyett zsoldosokat küldő washingtoni politikusok, vagy a szabadnapos- és ex-rendőröket kidobóként alkalmazó Vizoviczki László. Tovább bontják a számtalan egyéb okból is rogyadozó nemzetállamokat, és egy új világot építenek helyettük.

 

http://444.hu/2016/07/12/a-varosligetben-az-izomemberek-epp-az-utolsokat-rugjak-a-magyar-nemzetallamba

 

Nah, ki ad kilencszázezres napidíjért tanácsot az olimpiai pályázathoz?

Az olimpiai pályázattal megbízott cég ötmilliárdot költ tanácsadókra. A részleteket eddig titkolták, de az Átlátszónak nyilatkozó Pataki Márton, az Együtt politikusa felfedte, mi van a szerződés mellékleteiben. Milliárdok mennek külföldi tanácsadóknak, és az olimpiai pályáztatásért felelős vállalat vezetőjének volt cégéhez.

Az olimpiai pályázat előkészítését a Budapest 2024 nevű cég végzi, melynek tulajdonosai a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság fele-fele arányban. Ez a cég jogosult a 19 milliárd forint költségvetési támogatásra az olimpiai pályázat előkészítésének költségeinek fedezeteként. Valamint TAO-támogatásokat is gyűjthet ugyanekkora összeg keretéig, és elvben a költségvetésből annyival kevesebbet kap majd, amennyi TAO pénzt összegyűjt.

A cég igazgatóságának az elnöke Fürjes Balázs, akit a közelmúltban ismét kineveztek az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak. Az igazgatóság tagjai között van Schmitt Pál volt köztársasági elnök is.

A cég vezérigazgatója pedig az a Fekete Miklós, aki PricewaterhouseCoopers Magyarország vezetője és partnerként résztulajdonosa is volt. Ez a cég volt az, amely az olimpiamegvalósíthatósági tanulmányát jegyezte, melyet sok titkolózás után az Átlátszó hozott előszörnyilvánosságra.

http://blog.atlatszo.hu/2016/07/nah-ki-ad-kilencszazezres-napidijert-tanacsot-az-olimpiai-palyazathoz/

"Nagyon szomorú lenne kimondani, hogy ennek az országnak nincs perspektívája” – interjú Dobó Mátyással

Az informatikushiány már most is probléma, de abból halmozottan hátrányosan jöhet ki az ország, ha a digitális írás tanítása és alkotói szintű elsajátítása nem válik az iskolai tananyag szerves részévé. A miértekről és a kilátásokról kérdeztük az egyik legismertebb digitális trendbloggert, szolgáltatásfejlesztőt, Dobó Mátyást – alias Doranskyt.

 

http://hvg.hu/tudomany/20160711_doransky_dobo_matyas_interju_kodolas_programozas

 

Megmagyarázta az MLSZ, hogy minek hatmilliárdos sportcsarnok Felcsútra

 

Az MLSZ szerint nem az a döntő, hogy hányan laknak a faluban, hanem hogy a fociakadémiának eddig nem volt fedett pályája.

Az MLSZ azt válaszolta, hogy a Puskás Ferenc Akadémia eddig nem rendelkezett az egész éves képzést, edzéslehetőség biztosító fedett létesítménnyel, a belga Double-Pass szakértő cég pedig fedett létesítmények építését javasolta az olyan akadémiáknak, ahol nincs ilyen.

 

http://hvg.hu/itthon/20160712_Az_MLSZ_elmondta_miert_epitenek_Felcsuton_egy_6_milliardos_sportcsarnokot

 

Elkezdték a városligeti Hungexpo-épületek bontását

 

A biztonsági őrök felügyelete alatt kedden reggel elindult a múlt héten nagy tiltakozások és komoly rendőri kíséret mellett beszuszakolt munkagép a Városligetben, a volt Hungexpó területén.

 

http://444.hu/2016/07/12/elkezdtek-a-varosligeti-hungexpo-epuletek-bontasat

 

Az egész világon egyedülálló, kézműves mestermegoldással sikerült pótolni a Margit híd korlátjának hiányzó darabját

 

Még januárban tört ki a Margit híd korlátjának két darabja. A mérnöki találékonyságnak hála először sikerült a lyukat

egy fadarabbal becsinálni,

de ez nyilván nem volt végleges: kellett valami olyan, ami egyrészt kiállja az idők próbáját, másrészt a nagyvilág is felkapja rá a fejét.

Mostanra megszületett a megoldás, íme:

 

http://444.hu/2016/07/12/az-egesz-vilagon-egyedulallo-kezmuves-mestermegoldassal-sikerult-potolni-a-margit-hid-korlatjanak-hianyzo-darabjat

 

Itt vannak az első képek a táborból: Mocsok és hangyák várják a menekülteket Körmenden

 

Magyarország nem bánik kesztyűs kézzel a menedékkérőkkel, de itthon sincs példa a körmendi sátortáborhoz hasonló körülményekre. Ha süt a nap, nem lehet megmaradni, ha esik, mindenki a sárban dagonyázik. Hűtő nincs, az egy napra előre kiosztott ételt belepik a hangyák, polcok híján minden holmi a földön hánykolódik. Időnként még a rendőrség is felvonul odabent. Itt vannak az első képek a körmendi táborból, amelyeket Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő készített, mert a sajtót nem engedik be a menekülttáborokba.

Tűzforró katonai sátrakba zsúfolják a menedékkérőket Körmenden, ahol messze a legrosszabbak a viszonyok a magyarországi menekülttáborok közül. Van olyan sátor, ahol csak egy ember, máshol tízen alszanak.

A lakók egyszerre kapják meg minden délben az aznapi ebédet, vacsorát és másnapi reggelit, ami hűtőszekrény híján hamar megromlik. Büdös ételmaradékok, hangyák és élősködők mindenütt. Polcok, szekrények nincsenek, ezért minden holmi a földön hánykolódik. Nincs bent semmi, csak pár lehasznált priccs. Áram legalább van, ahogy internet is, a körülményekhez képest ez is meglepő.

http://abcug.hu/csak-mocsok-es-hangyak-varjak-menekulteket-kormenden/

 

Működik a kormánypropaganda: a magyaroknál senki se retteg jobban a menekültektől Európában

 

Spanyolországban, ahol követtek már el nagyszabású terrortámadást iszlamista szélsőségesek, a megkérdezettek csupán 40 százaléka tart attól, hogy a menekültek miatt nőhet a terrorveszély.

Ezzel szemben Magyarországon, ahol még soha semmilyen szélsőiszlamista incidens nem fordult elő, a válaszadók 76 százaléka tart ettől,

http://444.hu/2016/07/12/mukodik-a-kormanypropaganda-a-magyaroknal-senki-se-retteg-jobban-a-menekultektol-europaban

 

Kokain után szteroiddal bukott az olimpiára kijutott kajakos

 

A tavaly kokainnal megbukó Dombvári Bence újra pozitív doppingtesztet produkált, a világbajnok kajakos a szteroidok közé tartozó sztanozololt használta.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) 2016. július 5-én megküldött értesítése szerint Dombvári Bence 2016. június 9-én pozitív doppingmintát produkált. A Honvéd versenyzőjét a MACS és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte, korábban minden mintája negatív lett. Dombvári Bence 2015 augusztusa óta minden hazai versenyén győzni tudott, és idén májusban olimpiai kvótát szerzett a pótkvalifikációs viadalon is, írja a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) közleménye.

 

http://index.hu/sport/kajak-kenu/2016/07/12/dombvari_bence_dopping_szteroid_stanazolol/

 

Kiderült, miért nem találnak bírót a bűnszervezettel vádolt ügyvéd peréhez

 

Elismerte a Debrecen Televízió egyik műsorában Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke, hogy helytállóaz Index azon értesülése, miszerint nem találnak bírót, aki tárgyalhatná annak a nyíregyházi ügyvédnek a büntetőperét, akit bűnszervezet létrehozásával vádolnak. A különös ügyről nemrég számoltunk be.

Dehir.hu beszámolója szerint Balla a műsorban a következőket mondta: "Igen, van egy folyamatban lévő ügy, ahol tekintettel arra, hogy ügyvéd kolléga szerepel vádlottként, ezért a Nyíregyház Törvényszék a munkakapcsolatra tekintettel kérte az ő kizárását. A Debreceni Ítélőtábla ki is zárta, s kérte a Debreceni Törvényszéket az eljárás lefolytatására. A Debreceni Törvényszék hozzákezdett az eljárás előkészítéséhez. Ekkor azonban az egyik terhelt pótmagánvádas eljárást kezdeményezett néhány bíró ellen".  A Debreceni Törvényszék bírói ezután kérték a kizárásukat, ezért került az ügy Miskolcra. Mint Balla Lajos elmondta, ha egy bíróság vagy egy bíró nem vállal egy ügyet, erre nem lehet kényszeríteni. Balla abban bízik, Borsodban akad majd egy bíró, aki elvállalja az ügyet.

 

http://index.hu/belfold/2016/07/12/kiderult_miert_nem_talalnak_birot_a_bunszervezettel_vadolt_ugyved_perehez/

 

C. Ronaldo odaajándékozta az Ezüstcipőt Naninak

 

Az Eb-győztes Cristiano Ronaldo kapta a torna második legjobb góllövőjének járó Ezüstcipőt, ám a döntő után egyből tovább is adta csapattársának, Naninak, aki szintén három góllal végzett a tornán. 

Ronaldo azért kapta meg a díjat, mert a többi háromgólosnál több asszisztot osztott ki: összesen hármat, míg Giroud-nak és Payetnak kettő-kettő volt, Bale és Nani pedig egyet-egyet jegyzett, Alvaro Morata egyet sem. A bronzcipős a portugál sztár mögött Olivier Giroud lett, mert kevesebb percet játszott, mint Payet. A többi háromgólos semmit nem kapott.

 

http://index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/07/12/cristiano_ronaldo_naninak_adta_az_ezustcipojet/

 

SOROS VEZÉRCSELE: JUNCKERBŐL KORBÁCSFIÚ LETT

 

Csépányi Balázs Magyar Idők

Jean-Claude Junckerrel az Európai Bizottság migráns és kvótapárti elnökével szemben, finoman fogalmazva, megváltoztak a hangsúlyok.

Bizonyára csupán a véletlen műve, hogy ez az újdonsült bírálat Junckerrel szemben szinte egybe esett Soros György újbóli megjelenésével.

A pénzügyi, devizapiaci spekuláns a közelmúltban részt vett egy brüsszeli meghallgatáson, ahol előadta a migrációs válság megoldását célzó javaslatait.

Az üzletember nem először mondta meg Brüsszelnek, mit tegyen. Korábban már jelentkezett egy hat pontból álló javaslatcsomaggal.

Most ismét egy vezércselre készül.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/soros-vezercsele-junckerbol-korbacsfiu-lett-828607/

 

FIDESZ: A BRÓKERCSALÁSOKAT GYURCSÁNY ÉS A SZOCIALISTÁK TETTÉK LEHETŐVÉ

Magyar Idők

 

A Fidesz Gyurcsány Ferencet, a DK jelenlegi elnökét, volt miniszterelnököt és a szocialistákat hibáztatja a brókerbotrányért.

A kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja: azért folyhattak több mint egy évtizeden át Magyarországon brókercsalások, mert Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt annyira fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, hogy a csaló brókerek zavartalanul becsaphatták az embereket.

A Gyurcsány-kormány ráadásul 17 milliárddal tömte ki a Quaestort, Gyurcsány Ferenc és a baloldal az elmúlt hónapokban pedig végig a brókerek oldalán állt, nem szavazták meg a brókerpiac szabályozására, pénzügyi felügyeletére és a kártalanításra vonatkozó törvényeket – fogalmaznak. A Fidesz azt is kijelenti, hogy a polgári kormány feltárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon, és az Alkotmánybíróság által kijelölt keretek között kártalanítást biztosít a csalások áldozatainak. 

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-brokercsalasokat-gyurcsany-es-szocialistak-tettek-lehetove-829270/

 

VITATJÁK VOLNER JÁNOS DIPLOMÁJÁT

ÁLLÍTÓLAG SZINKRONTOLMÁCS FELELT A HALLGATÓK HELYETT AZ OROSZ EGYETEMEN

Magyar Idők

 

Oroszországban szerzett kamudiplomát Volner János – írta a Ripost.hu. Az internetes portál értesülései szerint a Jobbik megválasztott frakcióvezetőjének Kovács Béla EP-képviselő felesége, a volt KGB-s Szvetlana Isztosina ajánlotta a szentpétervári egyetemet, ahol állítólag be sem kellett járni órákra, és szinkrontolmács vizsgázott a hallgatók helyett. A Magyar Idők kereste az ügyben a jobbikos politikust, de hétfő késő estig nem értük utol, és pártja sem adott ki közleményt.

 

http://magyaridok.hu/belfold/vitatjak-volner-janos-diplomajat-827662/

 

„Nem kell a pénze” – a Mandineren üzen Simicskának az MSZP új elnöke

 Írta: Stumpf András

Simicska pénze nem kell, de ami a fejében van, az igen – mondja Molnár Gyula a Mandinernek. Az MSZP frissen megválasztott elnöke nem örül Hunvald György feltűnésének, s azt mondja, nem is támogatja, hogy közfunkciót kapjon. Önmagát bírósági ügyei kapcsán a legkisebb királyfinak tartja, akit meghurcoltak. A pártban rendet vágna, mert, mint mondja, Horn Gyula óta nem sikerül felfogniuk, hogy együtt többre mennek, mint ha egymást nyírják. Miniszterelnök nem akar lenni, de – megnyugvásunkra – Hagyó Miklós jelöltségét sem támogatná. A székely autonómiát viszont igen. „Ha harmadszorra hozzájárulunk a tehetetlenségünkkel, a sutaságunkkal ahhoz, hogy a Fidesz maradjon hatalmon, az emberek joggal büntetnek meg minket” – vallja meg Molnár Gyula. Nagyinterjúnk.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160712_molnar_gyula_interju_mandiner_nem_kell_a_penze

 

A budapesti brit nagykövetet is meglepte a Brexit

 

Az EU-ból való brit kilépési referendum Ian Lindsay budapesti brit nagykövetet is meglepetésként érte – tudjuk meg az ATV interjújából. A nagykövet diplomatikusan nyilatkozott a Brexitről és azt ígérte: nem lesz azonnali változás az Egyesült Királyságban az uniós vendégmunkások jogállásában.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160712_a_budapesti_brit_nagykovetet_is_meglepte_a_brexit

 

Lihegve torzít a liberális média

Stumpf András

 

bicskei esetben a migráns lerántott egy asszonyt és egy babát a sínek közé, a magyar rendőrök meg kihúzták őket onnan. A fotó úgy került a nemzetközi médiába, mintha a rendőrök lökték volna be őket a vonat elé. A fotó nem „sokat mondott a menekültválság kezeléséről”, hanem a valóság ellentétét mondta. Hazudott.

Egy konkrét politikai cél érdekében hazudott ordasat.

A 444 ars poeticája szerint tehát ez a média feladata.

Ha Plankó képéről nem sül most le a bőr, akkor valószínűleg: igen.

http://media.mandiner.hu/cikk/20160712_stumpf_andras_lihegve_torzit_a_liberalis_media

 

Lakner Zoltán: Döntetlen önmagunkkal

 

Ünnepel egy nagyjából 93 ezer négyzetkilométeren elterülő ország tízmillió lakója. A labdarúgósiker nem törli el az elmúlt évtized politikai és gazdasági nehézségeit, ám sokan szeretik a focit, és örülnek az eddig csak remélt eredménynek. Ha van hasonlóság a magyar és a portugál futballhelyzet között, az itt véget is ér.

Magyarországon, feltehetőleg, a többség örült, hogy a válogatott kvalifikált a kontinenstornára, majd csoportelsőként továbbjutott. Mégis közéleti vita tárgyává vált, mit kezdjünk ezzel az örömmel. Hiszen az Orbán-rendszer állama a labdarúgást leplezetlenül használja legitimációs és oligarcha-finanszírozási célokra. Csak a tájékozottabbak vélik tudni, hogy a válogatott munkájára Orbánnak nincs ráhatása. Ettől még a „na, ugye"-propaganda csúcsra járhat.

A drukkolni vagy sem problematikája két irányba ágazik el. Az egyik a túlzottnak vélt fociláz feletti értetlenség. Egy focigyőzelem mindenhol tömegeket mozgat meg, elvégre a világ legnépszerűbb sportjáról van szó. Nem kell ahhoz agymosás, hogy örüljenek a rajongók, mert végre van csapat, amit a sajátjukénak mondhatnak.

A másik anti-Eb-irány a magyar válogatott elleni szurkolás volt. Nehéz megmondani, hányan tették ezt, de a probléma léte önmagában is érdekes. Hasonlít ahhoz, amikor a Fidesz 2002-ben kampányjelvényt csinált a kokárdából, és sokan úgy döntöttek, többé nem tűzik ki, mert nem tudnak elvonatkoztatni az újonnan hozzátapadó jelentéstől. Amivel azonban akaratlanul hozzájárultak egy nemzeti (egyben alkotmányos és liberális) jelkép (illiberális) elbitorlásához.

 

http://nol.hu/velemeny/dontetlen-onmagunkkal-1623283

 

Mi történik az NKA-ban?

Nem igaz, hogy nincs pénz

Nem csitul a vihar a Magyar Művészeti Akadémia embereivel feltöltött Nemzeti Kulturális Alap körül. Tavaly év végén egységesen álltak ki a szakmai szervezetek az ellen, hogy Fekete Györgyék döntő befolyást szerezzenek a legfőbb kultúrafinanszírozó szervben. A befolyásszerzés mégis megtörtént, és azóta sorozatosak a botrányos döntések. A folyóiratok támogatásának átgondolatlan és drasztikus csökkentése miatt a magyar viszonyok között példátlan módon együtt tiltakozott az összes jelentős írószervezet – még a kormányközeli Magyar Írószövetség is –, de hiába. Az új kollégiumok még akkor is a lapok rostálására kényszerültek, ha saját keretükből pótolták ki az irreálisan alacsony összeget. A szépirodalmi kollégium például így tornázta fel az irodalmi folyóiratokra szánt 85 milliós indítóösszeget 144 millió forintra, de ez sem volt elég: megszűnt a rendszerváltáskor alapított irodalmi és társadalmi folyóirat, a 2000, a napokban jelentette meg búcsúszámát a Színház, veszélyben a Budapesti Könyvszemle, a Literatura, aMuzsika, az Ex Symposion és a Revizor kritikai portál, de a túlélők is szinte mind kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, pedig már korábban se jutott nekik sok. (Ezért is szűnt meg nemrég aMagyar Lettre és a veszprémi Vár Ucca.) Az irodalmi kollégium egyik tagjától, a kormánypárti napilap publicistájától, Csontos Jánostól pedig azt is megtudhattuk, hogy a Mozgó Világnak azért nem szavazott meg támogatást, mert Gyurcsány-interjúkat közöltek.

De nem csak a folyóiratokról van itt szó. Hasonlóan kínos volt, hogy az NKA nem támogatta a kiadók könyvheti megjelenését, ami a könyvhétre kitelepülő mintegy 200 könyvkiadó közül főleg a kisebbeket érintette rosszul. Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke ki is fejezte értetlenségét a pályázat elmaradása miatt. Ehhez jön még az, hogy a forráshiányos NKA miatt az íróknak is nélkülözniük kell majd, hiszen ahogy ezt Erős Kinga, a szépirodalmi kollégium tagja elmondta korábban, idén kevesebb alkotói támogatást tudnak majd kiosztani.

 

http://magyarnarancs.hu/konyv/nem-igaz-hogy-nincs-penz-99737

 

Szétszedik az Országos Széchényi Könyvtárat is

Miért ne lehetnének a könyvtár különböző részei több tíz kilométer távolságra egymástól?

Költözik az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), és a csütörtöki kormányinfón úgy tűnt, hogy Lázár János meg is mondta, hogy hová: Piliscsabára. Ám röviddel a kormányinfó után kiderült, hogy mégsem az egész könyvtár költözik, csak a raktár. „Nagyszabású épületegyüttest kap Piliscsabán az OSZK raktározásra” – írta az Index már helyesbítve –, ahol „a készletezésre és a raktározásra váró dokumentumok és könyvek állítólag méltó elhelyezésére nyílik majd lehetőség".

Most már csak az a  kérdés, hogy mi a jó abban, ha az OSZK raktára több mint 25 kilométerre lesz Budapesttől, és miért épp Piliscsaba a legmegfelelőbb hely a könyvtár raktározási lehetőségeinek kiteljesedéséhez? Továbbá: Piliscsabán hol lesz ez a bizonyos „nagyszabású épületegyüttes”? Tán a mára jórészt kiürített Pázmány egyetemi campusának Makovecz-épületeiben? Vagy jó sok pénzért felhúznak a semmi közepén valami újat?

Kinek jó ez? Mert azt bajosan hisszük, hogy mindez a könyvtár használóinak, illetve az ott dolgozóknak az érdekében történik.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/szetszedik-az-oszk-t-piliscsabara-telepul-a-konyvtar-egy-resze-100062

 

Tovább bírságolják az MNB-alapítványokat

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) kilenc esetben, összesen 6,12 millió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak 268 milliárd forintos vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt.-t, valamint az alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatási Zrt.-t. (KEDO). Néhány nappal korábban három eset miatt magasabb, együttesen 32 milliós pénzbüntetést kapott a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA).

 

http://www.vg.hu/vallalatok/tovabb-birsagoljak-az-mnb-alapitvanyokat-472569

 

Ősszel jöhet a vasárnapi boltzár helyetti új KDNP-terv

Új törvényt írna a KDNP a vasárnapi munkáról, az ősszel szeretnének belőle kész jogszabályt.

A KDNP azt javasolja, hogy havonta két szabad vasárnapot adjanak a kereskedelemben dolgozóknak, legyen béremelés és adjanak védelmet a kisgyerekes munkavállalóknak - hogy pontosan milyet, az nem derült ki. Azt is törvénybe írnák, hogy vasárnap senki nem dolgozhatna nyolc óránál többet.

http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/osszel-johet-a-vasarnapi-boltzar-helyetti-uj-kdnp-terv-472281

 

Itt a NAV új szégyenlistája - ismert nevek bukkannak fel

 

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új listája, amely a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozásokat tartalmazza. A friss összesítésben közel 4900 cég szerepel, kevesebb mint az előző félév listáján.

 

http://www.napi.hu/ado/itt_a_nav_uj_szegyenlistaja_ismert_nevek_bukkannak_fel.617543.html

 

Raklappal verték fejbe a biztonságiak az idős ligetvédőt - felvétel

 

Kedd reggel elkezdték bontani a Ligetvédők táborában levő épületet. A rendőri biztosítással zajló folyamatot a demonstrálók megpróbálták megakadályozni, de a helyszínen levő biztonságiakat ez nem állította meg. Az atv.hu felvételén az is látható, hogy egy idős bácsit egy raklappal vernek fejbe.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160712-raklappal-vertek-fejbe-a-biztonsagiak-az-idos-ligetvedot-felvetel

 

Saját csapdájába eshet a Fidesz a népszavazással, de az ellenzék is a bojkottal

 

Lehet, hogy nem lesz érvényes a népszavazás, de ha ellenzék távolmaradásra biztat, mégis a Fidesz jön ki jól belőle.

Saját csapdájába eshet a Fidesz a maga konstruálta népszavazási törvénnyel, mert nem lesz könnyű október 2-án ötven százalékot meghaladó részvételi arányt elérni. „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" – erről dönthetnek az emberek, és a kormányoldal biztos lehetne a sikerben, ha a referendumot a korábbi szabályok szerint bonyolítják le. Akkor ugyanis elegendő lenne, ha a választásra jogosultak több mint negyede azonosan szavaz.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzék mit tehet ebben a helyzetben, a politológus kijelentette: csak a rossz és a rosszabb megoldások között választhatnak. Krekó érti ugyan, miért érvel több párt is a bojkott mellett, de ezzel eleve vereségre ítélik magukat. A parlamenti választás előtt másfél évvel szerinte nem célszerű az embereket a nem cselekvésre biztatni, mert ez könnyen visszaüthet: igen nehéz lesz majd megmagyarázni, miért támogatta az elsöprő többség a kormány kezdeményezését.

 

http://nol.hu/belfold/sajat-csapdajaba-eshet-a-fidesz-a-nepszavazassal-1623269

 

"Halálos döfésre készül a kormány"

 

A teljes ellehetetlenítésünk a cél, fel akarják számolni ezt a tudományos, baloldali szellemi műhelyt – így minősítette Földes György főigazgató a Politikatörténeti Intézet elleni újabb eljárást. A kormány szerinte halálos döfésre készül.

A Fővárosi Törvényszéken indult perben az a kérdés, hogy a magyar államnak sikerül-e egyetlen fillér kártalanítás nélkül kitennie a Politikatörténeti Intézetet az általa használt értékes ingatlanból. Az MSZP és a Politikatörténeti Intézet (az állampárt, illetve a Párttörténeti Intézet jogutódja) 1990-ben kötött megállapodást az Alkotmány utcai, állami tulajdonban lévő épületrész használatáról. A megváltozott jogszabályokhoz igazodva 1996-ban írták alá az azóta is érvényben lévő szerződést, amely szerint ingyen használhatják az ingatlant.

Bár korábban szó volt róla, hogy a kormány csereingatlannal kárpótolja az intézetet, a Fidesz végül úgy döntött, inkább megpróbálja ingyen megszerezni az épületrészt. A magyar állam semmisnek tekinti a használati szerződést: felszólította Földeséket, hogy ürítsék ki és hagyják el az ingatlant.

 

http://nol.hu/belfold/halalos-dofesre-keszul-a-kormany-1623357

 

A világbajnokságra épülő uszoda felfalta a környezetét

 

Van pár dolog a 2017-es budapesti vizivilágbajnokság történetében, ami miatt komolyan elkezdhetünk aggódni, ha netán megkapnánk a 2024-es olimpia rendezési jogát.

Ilyen például a világbajnokság költségvetésének drasztikus emelkedése, most már 90 milliárd körül jár. Ha ugyanennyire sikerül belőni az olimpia költségeit, akkor bajban leszünk.

Az építkezés miatt egy működő strandot, a Dagályt feleztek le.

Arról már írtunk, hogy a vizes vébé miatt pazar jegenyéket vágtak ki, már frissen sem mutatott jól a hiányuk.

Ilyen volt:

http://444.hu/2016/07/11/a-vilagbajnoksagra-epulo-uszoda-felfalta-a-kornyezetet

 

MTVA-s műsorvezető lánya a DVBBS öltözőjében talált egyik tini

 

Egy tévés személyiség, az MTVA-s Bényi Ildikó lánya azoknak a tiniknek az egyike, akiket szombaton ájultan találtak a Balaton Soundon fellépő DVBBS nevű formácó öltözőjében – ezt maga a műsorvezető közölte.

http://nol.hu/mozaik/mtva-as-musorvezeto-lanya-a-dvbbs-oltozojeben-talalt-egyik-tini-1623399

Németh Péter Egy perc bukás

Egy olyan rendezvényen – igen, éppen október 2-án -, ahol az összes ellenzéki párt és a civil szervezetek is felvonulnának; és nem a múltra, de nem is a Fidesz-jelenre helyeznék a hangsúlyt, hanem a jövőre: Európára. Nagy lehetőség lenne ez a demokráciára vágyók számára: nem valami és valaki ellen, hanem valami mellett kellene kampányolni. Illetve talán nem is kampányolni, sokkal inkább ünnepelni.

Az első jelek, sajnos, megint nem arra utalnak, hogy lesz ilyen ünnep. Újra azt méricskélik a politikai szereplők, hogy kitől származik az ötlet. Meg azt, miként is tudnák önmagukat külön felmutatni. Pedig erre szinte semmi esély nincs; mint ahogy említettük, se pénz, se felület hozzá. Viszont egy önfeledt tömeg, egy ünneplő sokaság, amely ugyan nem vesz részt a népszavazáson – de ez a mondandónk szempontjából mindegy is - nem megkerülhető a hírekben, még az is elképzelhető, hogy az állami televízió egy percébe is beleférne. De ha nem is, a tömeg egy perccel biztosan közelebb vinné a jelenleg működő politikai rendszert a bukáshoz.

http://nepszava.hu/cikk/1099670-egy-perc-bukas

 

Mi kell ahhoz, hogy nőként a politika csúcsára érj?

 

Theresa Mayről eddig nem sokat írt a magyar nyelvű sajtó, könnyen úgy tűnhet, hogy az októberben 60. évét töltő brit asszony a semmiből jött, és szinte az ölébe pottyan holnap a miniszterelnöki poszt. Pedig dehogy. Sok éven át, keményen megküzdött érte.Ő lenne a brit Angela Merkel?

Ehhez még bizonyítania kell, de néhány hasonlóság már adott:

http://feminfo.444.hu/2016/07/12/mi-kell-ahhoz-hogy-nokent-a-politika-csucsara-erj

 

Az adófizetőknek semmi köze hozzá, hogy a kormány kisegíti-e a haverjait közpénzből

 

A 444 írt először hosszan azokról a rejtélyes kötvényekről, amiket 2012-ben adott el az FHB Nyrt. rejtélyes „külföldi” befektetőknek. Rengeteg jel mutat arra, hogy ez a „külföldi” befektető igazából a magyar állam. Viszont ha tényleg a magyar állam vagy valamelyik cége vette meg a papírokat, akkor az állami vezetőknek, a pénzügyi felügyeletnek és az FHB igazgatóságának is, legalább az EU előtt kellene elszámolnia, és tisztázni, hogy ez akkor tényleg tiltott állami támogatás, és tényleg a befektetők megtévesztése volt-e, na meg hogy megfelelően gazdálkodtak-e az állami vagyonnal, amikor úgy döntöttek (ha úgy döntöttek), hogy az FHB-t segítik ki belőle.

Hogy tisztán lássunk, be is pereltük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt (MNV), hogy mondja meg, volt-e valaha köze ezekhez a kötvényekhez. Azt mondták, nem adhatják ki ezeket az adatokat, mert ezek 2022-ig titkosak.

Tóth Bertalan, az MSZP képviselője azóta is kérdésekkel fárasztja az MNV-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot. Most is megkérdezte őket ezekről a körvényekről. Mit ad isten, neki is csak annyit mondtak, hogy ez minősített adat.

 

http://444.hu/2016/07/12/tovabbra-sem-arulja-el-az-nfm-hogy-a-magyar-allam-vette-e-meg-a-kotvenyeket-amik-2012-ben-kihuztak-a-szarbol-az-fhb-t

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.