2016, augusztus 31 - 06:26 Sajtószemle

MINISTER OF ENERGY RECEIVES WIFE OF PRIME MINISTER OF HUNGARY

azaz

Az energiaügyi miniszter találkozik a magyar miniszterelnök feleségével

Ez a címe a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalára tavaly szeptemberben kikerült hírnek.

A képen viszont nem a magyar miniszterelnök felesége, hanem a lánya, Orbán Ráhel és férje Tiborcz István látható. Nem egyszeri tévedésről van szó, az oldalon végig a magyar miniszterelnök feleségeként írnak Ráhelről.

A dologra nagyon büszkék lehettek, mert a látogatásról készült fotó a hatóság Instagramjára is kikerült.

http://444.hu/2016/08/30/orban-rahel-gaz-es-olajbizniszrol-targyalt-bahreinben

 

Arab hírügynökség: Orbán Ráhel, a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke

Újabb kép került elő Orbán Ráhel és Tiborcz István titokzatos bahreini látogatásáról. Kedden délután írtuk meg, hogy a bahreini kormány weboldala szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István, akiknek semmilyen választott tisztségük nincsen Magyarországon, olaj- és gázügyben tárgyalt Bahrein energetikai miniszterével.

Tiborczék látogatásáról beszámolt az al-Wasat arab híroldal is, de ebben a híradásban (egy egyszerű Google Translate fordítás után) már úgy említik Orbán Ráhelt, hogy

a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke.

Lehet, hogy ők már tudnak valamit?

http://444.hu/2016/08/30/arab-hirugynokseg-orban-rahel-a-magyar-koztarsasag-nagyra-becsult-miniszterelnoke

Orbán Ráhel szerint hazudik a bahreini hatóság

 

Pár órával azután, hogy megjelent, Orbán Ráhel és Tiborcz István tavaly szeptemberben energiapolitikai tárgyalásokat folytatott egy bahreini miniszterrel, közleményt adott ki a magyar miniszterelnök legnagyobb lánya: 

2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság

- írja Orbán Ráhel az Országos Sajtószolgálatnak kiadott írásban. 

 

Állítása egyben azt is jelenti, hogy hazudik a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság, amely azt állítja a honlapjára feltöltött hír és fotó szerint, hogy energiapolitikai tárgyalásokat folytattak a miniszterelnök feleségével. (A bahreiniek közlése annyiból nyilván téves, hogy a képek alapján nem Orbán Viktor felesége, hanem lánya és veje ült egy asztalnál energetikai miniszterrel.)

 

http://index.hu/belfold/2016/08/30/orban_rahel_szerint_hazudik_a_bahreini_hatosag/

 

Lehet, hogy soha nem derül ki az igazság Rogánról és Vizoviczkiről

 

Kétséges, hogy kiderülhet-e, a büntetőeljárásban vagy a tévéinterjúban nem mondott igazat az ügy negyedrendű vádlottja.

Hamarosan adásba kerül a kizárólag az interneten elérhető N1TV-n annak az exkluzív interjúnak az utolsó része, amelyben D. Róbertné, a vesztegetéssel és adócsalással vádolt diszkópápa bizalmasa beszélt a Vizoviczki-birodalom titkairól. Pedig még a korábbi nyilatkozatai miatt is egymást érik a kérdések. Nem tudni például azt: a büntetőeljárás során vagy az újságíróknak tett állításai az igazak.

 

http://nol.hu/belfold/d-robertne-titkai-1629693

 

Merkel pofonegyszerű válaszát mintha Orbánék plakátjai ihlették volna

 

Teljesen érthető, hogy nyugtalanságot és aggodalmat keltenek a bajorországi Ansbachban és Würzburgban, illetve a Franciaországban és Belgiumban történt merényletek, de tévedés lenne azt gondolni, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett - mondta Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban.

Az interjú abból az alkalomból készült, hogy egy éve, 2015. augusztus 31-én mondta először nyilvánosan a menekültválsággal kapcsolatban, hogy "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), vagyis Németország megbirkózik a válsággal.

http://nol.hu/kulfold/merkel-pofonegyszeru-valaszat-mintha-orbanek-plakatjai-ihlettek-volna-1629825

 

Új nevet keres Sándor Mária, sem ő, sem a civil mozgalom nem eladó

 

A Országépítők nevet kitaláló támogató kihátrált a mozgalom mögül.

A nyár alatt nyolc szervezet állt be a „közös ernyő alá", ám a mozgalomnak nevet adó támogató mind nagyobb befolyást akart a szervezet döntéseibe, ezt viszont az érintettek, köztük Sándor Mária is elutasította. Mint azt lapunknak mondta: sem ő, sem a civil mozgalom nem eladó. Ha kell, naponta újra kezdik.

„Mostanra összeállt a program, az őszi országjáró helyszínek is megvannak, de a szervezetnek nincs neve" – mondta lapunknak a fekete ruhás ápolónő. Hozzátette: pontosan tudja, mekkora szükség van rájuk, hiszen a sajtószabadság korlátozott, a kormányzati székek elkoptak, az ellenzék parlamenti jelenléte formális éppen ezért a társadalom a civilektől várja a kiutat, a hatékony fellépést.

http://nol.hu/belfold/sandor-maria-egeszsegugy-nev-mozgalom-tiltakozas-1629783

 

Ungváry Rudolf Demokrata bukás

A népszavazás a magát demokratának álcázó szélsőjobboldali kormányzat politikájának lényegéről szól.

Az Európai Unió által elvárt befogadási kvóta elutasítása csak ürügy. Homlokterében a bevándorlás egészének elutasítása áll, és ezért minden azon múlna, mit lenne képes az ellenzék ezzel szembeállítani.

Ma már borítékolható, hogy a népszavazás eredménye a tényleges demokraták teljes veresége lesz. Nemcsak a kormány menekültellenes álláspontját megszavazók elsöprő többsége, hanem a részvétel nagysága, a népszavazás érvényességének mértéke is meggyőzően fogja ezt bizonyítani. A baloldali és liberális választók jelentős része is szavazni fog, mégpedig a kormány javaslatára. A bojkottal vagy az érvénytelen szavazással legfeljebb a vereség tűnik majd kisebbnek.

 

http://nol.hu/velemeny/demokrata-bukas-1629619

 

N. Kósa Judit Fegyverbe!

 

Most épp Pongrátz Gergely áll ballonban, kezében revolverrel a Blaha Lujza tér sarkán. Állt már ott Dózsa László is davajgitárral meg Wittner Mária puskával, megszokott a látvány. A három emelet magas forradalmárok egyként vallják Máraival: „Egy nép azt mondta: elég volt!” (Mondjuk, Márai tett idézőjelet, viszont nem alkalmazott felkiáltójelet, de ezt most hagyjuk.)

Ballag az ember a Rákóczi úton, felnéz a Blaha sarkára, igen, a nép azt mondta, elég volt, mutassuk meg Brüsszelnek. Megrázza a fejét. Az egy másik nóta.

Másik nóta? Dehogyis. A legkevésbé sem véletlen, hogy a két október a szemünk előtt csúszik össze szóhasználatban, hangulatban, képi megjelenésben.

 

http://nol.hu/velemeny/fegyverbe-1629583

 

Balhé Budaházy ítélethirdetésén, mindenkit kizavartak – Videó

 

Morvai Krisztinával és a Székely himnusszal kezdődött.

Mindenkit kivezettek a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméből kedd délután, ahol órákig tartott a Budaházy György és társai ügyében hozott ítélet indoklása. Azután terelték ki az embereket a rendőrök, miután kiderült, az ügyész kevesli a tizenhárom év fegyházbüntetést és súlyosbítást kér, pontosabban, hogy Morvai Krisztina ennek hallatán felállt és kiabálni kezdett, nehezményezve, hogy az ötvenes években nem volt példa ehhez hasonló perre. Szerinte a mostani ügyészségnek nem Budaházyékat, hanem Gyurcsányt kellene elítélnie, valamint furcsállja, hogy az ügyészség ilyen hirtelen és gyorsan reagált az ítéletre, ami csak úgy történhetett – véleménye szerint -, hogy már jó előre megkapták a bírói döntést. Mindezek után rázendített először a magyar, majd azt követően a Székely himnuszra, ekkor léptek közbe a rendőrök – jelentette a helyszínen lévő tudósítónk.

http://24.hu/kozelet/2016/08/30/balhe-budahazy-itelethirdetesen-mindenkit-kizavartak/

Kis zsidózás után hazasétált a törvényszékről Budaházy György

http://index.hu/belfold/2016/08/30/kis_zsidozas_utan_hazasetalt_a_torvenyszekrol_budahazy_gyorgy/

Bayer Zsolt Tizenhárom

Álláspont. Ismerem Budaházy Györgyöt.

Magyar Hírlap 

Tizenhárom év fegyházbüntetés letöltése után valóságos gyilkosok szoktak szabadlábra kerülni. Olyanok, akiknek kezéhez valóban vér tapad. Olyanok, akik bestiális kegyetlenséggel vették el valaki életét. Csak emlékeztetőül: az olaszliszkai lincselők közül – a három életfogytig mellett – hárman tizenöt-tizenöt-tizenhét év fegyházat, ketten pedig tíz-tíz évet kaptak a fiatalkorúak börtönében. De tizennégy évet kapott az a két kaposvári fiatalkorú is, aki egészen elképesztő brutalitással és kegyetlenséggel ölte meg osztálytársát. A Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottjának büntetését életfogytigról tizennyolc évre, míg a harmadrendű vádlott büntetését húszról nyolc évre csökkentette (!) a jogerős ítélet.
Budaházy meg tizenhárom évet kapott. Fegyházban.

Muszáj feltételeznem, hogy valódi bizonyítékok alapján ítélték el Budaházyt, és nem Draskovics-féle hamisítványokért. Ám ha valódi bizonyítékok alapján, akkor is muszáj tudnunk, hogy mit is tettek valójában.
Megkísérelték egyes politikusok házait felgyújtani vagy felrobbantani?

Molotov-koktélokat dobáltak nekik nem tetsző politikusok ingatlanjaira?
Tényleg ők verték meg Csintalant?

Muszáj lesz ezekről részletesen értesíteni a közvéleményt, mert ez most így nagyon a levegőben lóg.
Mert ha minden igaz, és minden kétségbevonhatatlanul bizonyított, akkor is hiányzik a holttest. Az a holttest, amely ott hevert Olaszliszka utcáján a porban, vagy amelyet egy kaposvári tóból emeltek ki. 
És akkor a legvégén ne kerüljük meg a legfontosabb kérdést: ha Budaházy tizenhárom évet kap feltételes szabadon bocsátás lehetősége nélkül, fegyház fokozatban, akkor mi van az egész korszak két legnagyobb gazemberével, Gyurcsány Ferenccel és Gergényivel?

Csak azért muszáj feltenni ezt a kérdést, mert Gyurcsány, Gergényi (no és Draskovics, Szilvásy meg Bajnai) nélkül nincs Budaházy sem.

Szóval ez így félelmetesen rosszul néz ki.

És bár nincs hozzá semmi közöm, és soha nem is lesz, de most bele vagyok hajszolva abba a rühellt sarokba, hogy Budaházy Györggyel legyek szolidáris. Hogy a fene egye meg…

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/64773/Tizenharom

Lovas István Két tömeggyilkos

Barack Obama és Ban Ki Mun felelőssége

Magyar Hírlap 

A két tömeggyilkos egyike Barack Hussein Obama, az Egyesült Államok Nobel-békedíjas elnöke. A másik Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

A mellbevágó kijelentés alátámasztására kezdjük a brit Guardian augusztus 18-i számában megjelent cikkel. Szerzője Trevor Timm, aki a lap rendszeres publicistája és egy ritka tisztességes civil szervezet, a San Franciscó-i Sajtószabadság Alapítvány igazgatója, olyan kuratóriumi tagok társaságában, mint az amerikai megtorlás elől Moszkvába menekült Edward Snowden.

A cikk címe: Az Egyesült Államok Jemenben háborús bűnöket mozdít elő. Arról van benne szó, hogy Szaúd-Arábia a cikk megjelenése előtti héten újraindította háborúját Jemenben civilek tucatjait megölve, egy gyermekekkel teli iskolát, valamint betegekkel és sérültekkel teli kórházat pusztítva el. Ami, írja Trevor Timm, „háborús bűntett”. Ez csaknem másfél éve folyik. „És az Egyesült Államok ennek nagy részéért felelős.” 
Az Obama-kormány több milliárd dollár értékben ad el e földkerekség legvisszataszítóbb rendszerének fegyvereket, beleértve azon gépeket, amelyekkel a szaúdiak és az általuk vezetett koalíció bombázza Jement. Egyszerűen kifejezve, írja Timm, „az Egyesült Államok szó szerint olyan humanitárius katasztrófát pénzel, amely bizonyos léptékkel mérve a szíriai válságnál súlyosabb”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/64772/Ket_tomeggyilkos

Nyakig benne voltunk a fegyverek, emberek és a heroin csempészetében

Orbán-Schwarzkopf Balázs történész-levéltáros az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában hajmeresztően izgalmas dokumentumokat talált arról, hogy milyen aktívak voltak a terroristák és a csempészek a 80-as évek Magyarországán. Kutatásairól kérdeztük, és arról, hogy mit gondol a a titkosszolgálatok szerepéről a mostani migrációs válságban.

A Szürkék és farkasok a vörös árnyékában című tanulmányából világosan kiderül, hogy közel-keleti terroristák és a hozzájuk kötődő fegyver-, ember- és drogcsempészek elég szabadon működhettek a 80-as évek Magyarországán. Azért hagyták őket békén, mert nem bírtak velük mit kezdeni a magyar hatóságok, vagy ez egy tudatos politika volt, és kifejezetten segíteni akarták őket?

 

http://444.hu/2016/08/30/nyakig-benne-voltunk-a-fegyverek-emberek-es-a-heroin-csempeszeteben

Financial Times: Orbán Pozsonynak is túl radikális

A londoni lap egy vezető beosztású szlovák illetékest idéz, aki szerint "mind nagyobb távolságot kell tartanunk Budapesttől és Varsótól, amelyek retorikája nem igazán hasznos". A Financial Times a V4-ek EU politikájáról készített átfogó elemzést.

 

Az írás két szerzője, Neil Buckley és Henry Foy felidézi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az idei tusnádfürdői találkozón megállapította: az EU elveszítette globális szerepét és regionális tényezővé vált, amely képtelen megvédeni saját polgárait és külső határait.

A Financial Times írása szerint a 2004 óta uniós taggá vált egykori kommunista országok vezetői közül Orbán Viktor bírálja a leghangosabban az EU-t, de nincs egyedül. Várható lenne, hogy ezek az országok, amelyek évente eurómilliárdokat kapnak az EU-tól, és gazdasági növekedésük hajtóereje a hozzáférés az unió egységes piacához, Brüsszel lelkes biztatói legyenek, ám egyesek közülük nem azok.

http://hvg.hu/itthon/20160830_financial_times_visegradi_negyek_eu_elemzes

Leszámolás - Fidesz-balhé Hatvanban

Komoly politikai leszámolás vette kezdetét Hatvanban. A kormánypárt új alapszervezetet alakított a Heves megyei településen, amiben a város polgármesterének, Horváth Richárdnak, és még 35 korábbi Fidesz-tagnak - köztük a képviselőtestületi tagok többségének - már nem osztottak lapot. A Hatvani Hírportál szerint az események hátterében Kövér László házelnök áll.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104488-leszamolas---fidesz-balhe-hatvanban

Átláthatóvá tennék Habonyt

Antikorrupciós törvénycsomagot állít össze az MSZP, amely biztosítja a közügyek nyilvánosságát, átláthatóságát. Magyarországon ugyanis "jogalkotási korrupció" van - állapította meg korábban az Európa Tanács Korrupcióellenes Államok Csoportja (GRECO), amelynek mi is tagjai vagyunk. A szervezet elfogadhatatlannak tartotta, hogy kormány-előterjesztések helyett egyéni képviselői indítványok kerülnek a Ház elé, kifogásolják az Országos Bírósági Hivatal elnökének jogköreit és az ügyészség működését. A kormánynak szeptemberben kell válaszolnia.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104483-atlathatova-tennek-habonyt

Sebes György Méltó és méltatlan

A méltóságról kezdődött épületes vita azután, hogy Gyömrőn győzött a papírforma. Vagyis nagy többséggel újra polgármesterré választották a korábbi városvezetőt. Azt a férfiút, akit a bíróság tavasszal - adócsalás miatt - jogerősen elítélt. Aki ezután le is mondott, de mivel a közügyek gyakorlásától nem fosztották meg, újra indult. És a 17 ezres, szépen fejlődő városban változatlanul benne bíznak. Talán pont az eddigi fejlődés miatt.

Elképzelhető, hogy Gyömrőn olyanok élnek, mint a három majom: nem látnak, nem hallanak, nem beszélnek. De az is lehet, hogy a többségükhöz nem jutottak el a hírek Gyenes Levente viselt dolgairól. Mert az nem létezik, hogy mindent tudtak, és mégis őt választották meg újra. Az nem létezik, hogy Gyömrő - kicsiben - olyan, mint az egész ország. Ahol a hatalmon lévők bármit tehetnek, abból alig lesz botrány. Vagy ha lesz is, egy napig tart.

Az nem létezik, hogy végleg oda a méltóság. Vagy mégis?

http://nepszava.hu/cikk/1104354-melto-es-meltatlan

Ítélet van, katarzis nincs

Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet

Megkönnyebbülést széles körben aligha váltott ki, indulatokat, botrányt annál inkább a Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Törvényszéken tegnap kihirdetett elsőfokú ítélet. Amely brutális: Budaházy 13 év fegyházbüntetést kapott, 14 társával együtt összesen 125 évet kell leülniük terrorcselekmények elkövetése miatt. Merthogy a bíróság elfogadta az ügyészség minősítését, és terrorszervezetként kezelte a Magyarok Nyilai elnevezésű csoportot. A társaság terhére rótt cselekmények célja – MSZP-s és SZDSZ-es politikusok otthona és pártirodák elleni Molotov-koktélos támadások, Csintalan Sándor kegyetlen megverése stb. – eszerint a lakosság megfélemlítése és állami szervek befolyásolása volt.

Budaházy 13 évét úgy is mérlegre tehetjük, ha felidézzük: az Orbán-kormány sorra teszi a gesztusokat a 2010 előtti rezsim prominens szereplőinek Kóka Jánostól Eörsi Mátyáson át Dobolyi Alexandráig. A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözölte a törvényszék ítéletét. Van is okuk az örömre.

 

http://mno.hu/vezercikk/itelet-van-katarzis-nincs-1359384

Prőhle Gergely: Wass Albertről is lesz kiállítás

Prőhle Gergely 1992-től 1998-ig egy német politikai alapítvány, a Friedrich Naumann Stiftung igazgatója volt. Az első Orbán-kormány idején a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában közigazgatási államtitkár, utána berlini, majd berni nagykövet, a második Orbán-kormányban a Külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért, sajtóért és kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára volt. 2014-től a harmadik Orbán-kormányban az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkári feladatait látta el.

Prőhle Gergely a Magyar Nemzetnek azt mondta: nem tartja problematikusnak, hogy korábban nem vezetett múzeumot, szerinte egyéb vezetői tapasztalatait és diplomataként, illetve külügyminisztériumi államtitkárként szerzett nemzetközi kapcsolatait jól tudja majd kamatoztatni a múzeum élén, amennyiben „kellő alázattal” kezd hozzá a feladathoz.

 

http://mno.hu/grund/prohle-wass-albertrol-is-lesz-kiallitas-1359374

Politikusok vitrin mögött

 Nem ez az első eset, amikor politikus nézett ki magának tekintélyes közgyűjteményt. Vitézy Dávidot, Orbán Viktor távoli rokonát 2014 decemberében rúgta ki Tarlós István főpolgármester a BKK éléről. Bár a sajtó akkor azt jósolta, hogy Vitézy a kormányba készül, ez végül nem jött össze, hanem év elején a Közlekedési Múzeum főigazgatói székével kárpótolták. A döntés ad-hoc születhetett, ugyanis 2015 novemberében még pályázatot írtak ki, ám hiába érkezett be négy munka, érvénytelenítették.

Cselovszki Zoltán az Iparművészeti Múzeum vezetésével vigasztalódhatott – szintén pályázat nélkül -, miután 2014-ben, L. Simon László csúnyán kirúgta  a Forster Központ éléről.  Az építész tíz évig volt fideszes színekben önkormányzati képviselő a fővárosi közgyűlésben, majd 2000-ban ő hozta létre a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, melynek első és utolsó elnöke is lett.

 

http://hvg.hu/kultura/20160830_Politikusok_vitrin_mogott__Prohle_Gergely_a_PIM_foigazgatoja

Molnár reméli, nem kerül sor visszaélésekre

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint is szükség van a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) létrehozására az új típusú terrorizmus elleni harcban – erről a szocialista politikus beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Molnár Zsolt hozzátette: pártja azt is támogatja, hogy a rendőrségen belül önálló határvédelmi alakulatot hoz létre a kormány. „Most több nyugat-európai országban, Németországban is létrejött ilyen hasonló koordinatív szervezet. El kell találni a helyes arányt. Egyre figyelni kell: az alapvető szabadságjogokat, különösen az ellenzéki politikát, a sajtót nem lehet korlátozni. Tehát nem lehet visszaélésszerűen gyakorolni. Én nagyon bízom abban, hogy a magyar jogkövetés és a kormánypártok nem arra készülnek, hogy a terrorizmus ürügyén, adott esetben a sajtót megrendszabályozzák, vagy a civil szervezeteket, vagy az ellenzéki pártokat” – fogalmazott.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/molnar-remeljuk-nem-a-megrendszabalyozas-a-cel-1359377

 

Ugyanez történt a világháború előtt is, de van megoldás a menekültválságra

 

Mi a közös a brexitben, Donald Trumpban, Putyinban, a migrációban és a kínai nacionalizmusban? Mindegyiket a globalizáció és a jövedelmi egyenlőtlenségek hozták össze valahogy. Interjú Branko Milanoviccal, az egyik leghíresebb egyenlőtlenségkutatóval.

 

Az elmúlt harminc évben a világgazdaság globalizációja egy csomó embert sokkal gazdagabbá tett, de voltak vesztesek is. Branko Milanovic, a City University of New York akadémikusa szerint ezért a brexit, Donald Trump, a kínai kommunista párt populista fordulata és a migráció gyökere valójában ugyanaz a jelenség. A nyugati világban az egyenlőtlenségek növekedése miatt sok dühös ember van, miközben Kínában a növekvő középosztály demokráciát akar, a szegény országok népességének egy része pedig gazdagabb országokba vándorolna. Milanovicnak arra is van egy receptje, hogy hogyan lehetne a gazdagabb országok lakosságának is elfogadható módon szabályozni a bevándorlást.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/08/30/branko_milanovic_interju_egyenlotlenseg_populizmus_brexit_vagyon/

 

FKF-botrány: dokumentumok cáfolják a vezérigazgató Csontost

 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) hétfői cikkünkre reagálva azt állította az MTI-nek, miszerint „a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit”. Azonban a Mandiner birtokába jutott dokumentumok teljesen mást mutatnak a cég szerződéskötési gyakorlatáról.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160830_fkf_botrany_dokumentumok_cafoljak_a_vezerigazgato_csontost

 

Stumpf András Arabok a spájzban

 

Hiteles és felelősségteljes a kormány muszlim terror elleni küzdelme, ha egyszer épp ebben az időszakban vásárolják fel arab üzletemberek a fél várost a legmagasabb kormánykörök támogatását élvezve?

Forog a fejemben egy kérdés. Hetek óta. Tegnap, amikor jött a hír, hogy muszlim központ alakulgat a budapesti Gutenberg téren, megint eszembe jutott. 

Félreértés ne essék: az ellenőrizetlenül beözönlő tömegek valóban magukban hordozták a veszélyt. Konkrétabban: a terroristákat.

Van itt azonban egy kis bökkenő. 

Az a bizonyos kérdés, amely nem hagy nyugodni. Így szól:

Hiteles és felelősségteljes a kormány muszlim terror elleni küzdelme, ha egyszer épp ebben az időszakban vásárolják fel arab üzletemberek a fél belvárost a legmagasabb kormánykörök támogatását élvezve?

http://mandiner.hu/cikk/20160830_arabok_a_spajzban

Al-Kaida közeli alapítvány építi a budapesti muszlim központot

Újbuda helyett a zsidónegyedet választották

 

Mint írják, az alapítvány “vezetője azon ‘palesztin’ személy, akit nem oly rég a Budapesti Zsidó Múzeum elleni merénylet-kísérlettel gyanúsítottak meg.” 

 

http://vigyazo.blog.hu/2016/08/29/al-kaida_kozeli_alapitvany_epiti_a_budapesti_muszlim_kozpontot

 

„Ti igazhitűeknek nevezitek magatokat – mi megszállóknak” – befalaztak egy mecsetet

 

Egy németországi kisvárosban épülő mecset már másodszor vált tiltakozás áldozatává: elfalazták a bejáratát és tiltakozó feliratokat –egyebek mellett egy Erdoğan-idézetet – ragasztottak rá. A rendőrség gyűlölet szítása miatt nyomoz.

 

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160830_ti_igazhitueknek_nevezitek_magatokat_mi_megszalloknak_befelaztak_egy_mecset_bejaratat

 

Furcsa rádiójelet fogtunk egy másik naprendszerből

 

Furcsa, kiugró rádiójelet fogtak orosz asztronómusok egy Földtől kilencvenöt fényévre lévő csillag felől még májusban. Senki sem állítja, hogy idegenek jelét fogtuk, ahhoz azonban elég érdekes a találat, hogy folyamatos megfigyelés alá vegyék a kérdéses területet. A Naphoz hasonló csillag körül egyébként kering egy Földnél tizenhatszor nagyobb exobolygó.

 

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20160830_furcsa_radiojel_tartja_izgalomban_az_ufo_vadaszokat

 

Voldemort 1.0 – nem Mengyi lenne az első, akit a pártvezetés enged a mentelmi jog mögé bújni

Minden valószínűség szerint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte volna 2011-ben a bíróság Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselőt, ha három évvel korábban a Fidesz-frakció nem akadályozza meg mentelmi jogának felfüggesztését. Így viszont a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével – mai nevén költségvetési csalás – vádolt Simon ügyét elkülönítették a többi vádlottétól, és megszüntették ellene az eljárást. Az ügy összes többi vádlottját jogerősen szabadságvesztésre ítélték. Simon viszont 2010-ben és ’14-ben is újrázhatott a Fidesz színeiben, ma pedig az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Nemrég pedig a felesége által vezetett Nyírbogát község díszpolgára is lett – az ominózus bűncselekmény idején éppen ő volt a nagyközség polgármestere.

 

https://atlatszo.hu/2016/08/30/voldemort-1-0-nem-mengyi-lenne-az-elso-akit-a-partvezetes-enged-a-mentelmi-jog-moge-bujni/

 

Újabb 3 milliárdos megbízást nyert Garancsi cége

A Market Zrt. Médiaházat és Műteremházat épít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek. A beruházást eredetileg 2 milliárd forintra becsülték.

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/08/ujabb-3-milliardos-megbizast-nyert-garancsi-cege/

 

ELÁRULTA HOSSZÚ TÁVÚ CÉLJAIT VONA GÁBOR A TITKOS ÉRTELMISÉGI TALÁLKOZÓN

A tavalyi év után ismét összehívta Vona Gábor a gondolataira, vitaindító beszédére nyitott értelmiségieket. Legalább 150 fő részvételével zajlott le szombaton a találkozó, amelynek ezúttal Soltvadkert adott otthont. Az előadás célja a modern konzervativizmus célkitűzéseinek megismertetése volt. A Jobbik elnöke hangsúlyozta a vesztestudat győztestudattá formálásának szükségességét, valamint kifejtette, hogy a büszke, élhető, független Magyarország érdekében hogyan kell felvenni a harcot a reménytelenséggel, a nyomorral és a szabadsághiánnyal. A hídépítést szorgalmazó pártelnök tudja, hogy belebukhat a kísérletébe. A résztvevők névsora titkos volt, de nekünk voltak, akik nyilatkoztak a tapasztalataikról. 

KOCKÁZTATNI ÉS ÁTLÉPNI A KOMFORTZÓNÁT

A megoldáshoz pedig hidakat kell építeni. Át kell lépni a komfortzónát, ki kell jönni a lövészárokból. Ezt teszi most ő is, és tisztában van vele, hogy ez egy olyan kísérlet, amibe bele lehet bukni. A kísérlet célja pedig az, hogy kiderüljön, képes-e egy politikai közösség átlépni a saját árnyékát. Megértetni a közösség tagjaival, hogy őket szeretné képviselni, de nemcsak őket. Van-e igény egyáltalán erre? - tette fel a kínzó kérdést, amelyet egy szemléletes képpel illusztrált. A hídépítés nehéz tevékenység, mondhatni radikális tett, ráadásul a két partszakaszt összekötőket gyakran vádolhatják az egyik oldalon azzal, hogy „árulók vagytok”, míg a másik oldalon sűrűn kiabálhatják nekik, hogy „ide ne gyertek”. Álláspontja szerint azonban a hídépítés a magyarság életben maradásának kulcsa

 

„Márpedig ki tenné rajtunk kívül még kockára a saját politikai tőkéjét, annak érdekében, hogy a nemzet reménytelenségét legyőzze? - mutatott rá, majd hozzátette, hogy a Jobbikon kívül talán egyedül Schiffer András volt az, aki be akarta bizonyítani, hogy „lehet más a politika”, majd végül a saját pártja korlátaiban bukott el. 

 

http://alfahir.hu/elarulta_hosszu_tavu_celjait_vona_gabor_a_titkos_ertelmisegi_talalkozon

 

Kukorelly: Az LMP nem „SZDSZ 2.0"

Kukorelly Endre a futballsikerekről és arról, hogy a ballib értelmiség miért utálja mindennél jobban az LMP-t

Gyomorideget kap tőle, ha valaki nem tud szívből örülni a magyar fociválogatott sikereinek, és máig nem érti, a balliberális értelmiség miért nem támogatta az LMP-t. Fociról, nőkről, politikáról, szemétszedésről Kukorelly Endrével.

A ballib értelmiség már 2010 nyarán rádöbbent, hogy az LMP nem „SZDSZ 2.0”, és rögtön ellenük fordult. De olyan brutálisan, hogy megdöbbentem.

– Talán jobban is utálják az LMP-t, mint a Fideszt. Mert az LMP-vel nem tudnak mit kezdeni, a Fideszt legalább kényelmesen be lehet sorolni a megszokott kategóriákba.
– Pontosan. Jól látják!

http://mno.hu/nagyinterju_magazinban/ria-ria-1348808

 

Megszólalt az úszó, akit Knézy Jenő nem említett a közvetítés során

 

Nem tudom, miért maradtam ki a felsorolásból, felkészületlenségből vagy más okból, de úgy gondolom, saját magának ártotta a legtöbbet. Így nagyobb felhajtást kaptam, mintha bemondta volna a nevem.

Az interjúból az is kiderült, hogy Knézy azóta nem kért bocsánatot, mert, ahogy Holoda fogalmazott:

Bár lényegében minden nap az uszodában voltunk mindketten, más utakon jártunk. Mindössze egyszer találkoztunk, még a megnyitó előtt a Magyar Házban.

 

http://24.hu/sport/2016/08/23/megszolalt-az-uszo-akit-knezy-jeno-nem-emlitett-a-kozvetites-soran/

 

NEHOGY MÁR ÚGY TÁNCOLJUNK, AHOGY EZEK FÜTYÜLNEK!

Somogyi János Magyar Idők

Nehogy már magyarázkodnia kelljen Bayer Zsoltnak az állami kitüntetése miatt! Nehogy már még mindig ott tartsunk, hogy néhány tucat, az MSZP–SZDSZ-kormányok által kitüntetett pártkatona és kegyenc mondja meg, hogy mi a tisztesség ebben az országban!

 

http://magyaridok.hu/velemeny/nehogy-mar-ugy-tancoljunk-ahogy-ezek-futyulnek-955900/

 

LÉLEKVESZTÉS

Kis Ferenc Magyar Idők

A Jobbiknak lehet a legnagyobb esélye arra, hogy alternatíva legyen egy következő kormányváltásnál – ezt Vona Gábor jelentette ki a hétvégén rendezett soltvadkerti zártkörű rendezvényen, ahol a párt holdudvarának tartott előadást.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/lelekvesztes-957628/

 

CLINTON ELINTÉZTE: AZ ALAPÍTÓ ATYÁK FOROGNAK A SÍRJUKBAN

Csépányi Balázs Magyar Idők

Daily Caller beszámolója szerint Hillary Clinton kampánystábja szétküldött egy emailt a támogatóknak, amelyben megemlítik: a Breitbartnak „nincs joga létezni” és amennyiben elnökké választják, végérvényesen le fog számolni az utóbbi két esztendő során jelentős népszerűségre szert tett oldallal.

Érkezett a magyarázat is: nem igazi konzervatívok, nagyon radikálisak, bigottan anti-muzulmánok és természetesen antiszemiták.

A Breitbart nem követett el törvénysértést, tehát pusztán azért megsemmisíteni egy híroldalt, mert az politikailag az ellentétes oldalon áll szembe megy az Egyesült Államok alkotmányával.

Egy demokráciában a szólásszabadság szent és sérthetetlen.

Úgy látszik ez az apróság Hillary Clintont és a demokratákat nem nagyon érdekli.

http://magyaridok.hu/kulfold/clinton-elintezte-az-alapito-atyak-forognak-sirjukban-959236/

Győzött a szerelem: saját férjét tüntette ki a fideszes polgármester

A magyar politika Bonnie és Clyde-ját nem állítja meg senki.

A szabolcsi nagyközség közéletének 15 éve meghatározó szereplője Simon Miklós, aki viszont nem jutott volna ilyen messzire felesége támogatása nélkül. Sok rázós helyzeten vannak már túl, de úgy tűnik, együtt minden akadályt legyőznek.

2014-ben aztán az új összeférhetetlenségi szabályok értelmében Simonnak le kellett mondania a polgármesterségről - ezt a feladatot áldozatkész felesége vállata helyette. Majd pedig szeretete jeléül rögtön ki is utaltatott a férjének 5 millió végkielégítést. Ez sajnos törvényellenesnekbizonyult, de Simonné Rizsák Ildikó nem adta fel.

Most végre teljes a családi boldogság, ugyanis - mint azt az ATV kiszúrta - Simon Miklóst Nyírbogát díszpolgárának választották, a kitüntetést pedig egyenesen hű társa, a polgármester kezéből vehette át.

Never give up!

http://magyarnarancs.hu/belpol/gyozott-a-szerelem-sajat-ferjet-tuntette-ki-a-fideszes-polgarmester-100642

 

„Rogánokat buktatnak le a Népszabadság újságírói.”

 

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke jegyzi azt a mai közleményt, amiben a párt kiáll a magyar sajtószabadságért, s híveit a Népszabadság védelmére sarkallja. Az alábbiakban a teljes szöveget közreadjuk:

A Népszabadság nem eladó!

Sajtóhírek szerint támadás indult a magyarországi független sajtó egyik legfontosabb intézménye a Népszabadság ellen. A támadások iránya alapján okkal feltételezhetjük, hogy a demokráciafelszámoló, habonyizált jobboldal nem tűri, hogy a Népszabadság végezze azt a munkát, amely miatt méltán lett hazánk vezető politikai napilapja, és amelynek munkatársai miatt egyetlenegy fideszes stróman, politikus, közbeszerzésekben bujkáló haver nem lehet biztonságban. A Fidesz nyilvánosságpolitikájának része, hogy olyan ügyek, mint a Népszabadság által kutatott Rogán-bizniszek, letelepedési kötvényüzletelések, Mészáros Lőrinc-földeltulajdonlások ne kerüljenek nyilvánosságra.

Ennek megakadályozására most nyílik lehetőségünk. Álljunk ki közösen a Népszabadság elrablása ellen, ne kerülhessen a lap olyan kezekbe, akiknek egyetlen céljuk a lap elhallgattatása! Bízunk a lap munkatársaiban, és támogatjuk őket munkájukban, és kövessünk együttesen, éberen azt a kitartást, ahogyan a lap munkatársai küzdenek magukért, mindannyiunk igazáért! Támogassuk őket, most van ennek ideje: ahogyan Rogánokat buktatnak le a Népszabadság újságírói, úgy kell éberek lennünk minden elrablási szándékkal szemben!

Budapest, 2016. augusztus 30.

Karácsony Gergely,

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/karacsony-gergely-a-nepszabadsag-nem-elado-100643

Cáfol a Népszabadság tulajdonosa

Közleményben cáfolta kedden a Mediaworks Zrt., hogy megállapodtak volna egyes médiumaik értékesítéséről; az előző napokban a hazai sajtóban több értesülés jelent meg arról, hogy a Duna Aszfalt Kft. vásárolná meg a Népszabadságot és a kiadó által nemrég megszerzett Pannon Lapok Társaságát.

Hangsúlyozták: a Mediaworks "általában nem kommentál pletykákat és szóbeszédeket", a sajtóban a feltételezett tranzakcióval kapcsolatos híresztelések pedig alaptalanok; "szeretnénk megerősíteni, hogy a Mediaworks tulajdonosi struktúrája a csoport megalapítása, azaz 2014 szeptembere óta változatlan", tulajdonosa változatlanul a Vienna Capital Partners. A legutóbbi híresztelésekben szereplő adás-vételi szerződéssel kapcsolatos tárgyalásra nem került sor, így szerződés aláírására sem - írják, hangsúlyozva: a Mediaworks éppen egy jelentős felvásárlást végez, és jelenleg ez áll a vezetőség figyelmének központjában.

http://nepszava.hu/cikk/1104444-cafol-a-nepszabadsag-tulajdonosa

 

Egyre csak dagad a magyar olimpiabotrány: tolongnak az utódjelöltek, Borkai visszaszól

Nem kérdés, hogy Borkai Zsoltnak, a lólengés 1988-as szöuli olimpiai bajnokának távoznia kell a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) éléről, ezt lapunk érdeklődésére több forrás is egybehangzóan megerősítette. A kormánypárt azonban szeretné a sportvezető távozását a körülményekhez képest elegánsan megoldani. Gondot okoz, hogy nincs megfelelő jelölt képben. Schmitt Pálnál nem tudnak alkalmasabb személyt, ő azonban megosztja Fidesz tagságát is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104398-borkai-zsolt-ellovagolhat

 

Ömlenek a láthatatlan milliárdok az olimpiaszervező céghez

 

Csak az idén 9,5 milliárd forintnyi adófizetői támogatásból gazdálkodhat a 2024-es budapesti olimpia projektcége, amit jövőre ugyanennyi pénz követhet. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Fővárosi Önkormányzat 50-50 százalékos tulajdonában lévő cég az MNB által elhíresült Eiffel Palace irodaházba költözhet – legalábbis ilyen tartalmú előterjesztés kerül szerdán a fővárosi közgyűlés elé.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/omlenek_a_lathatatlan_milliardok_az_olimpiaszervezo_ceghez.620112.html

 

Merkel könyörgőre fogta, de ez ne tévesszen meg senkit

 

Angela Merkel már-már könyörgött Mecklenburg-Elő-Pomeránia konzervatív szavazóinak, hogy a hét végi helyi választáson ne hagyják cserben a CDU-t. Az FT szerint a kancellár erős belpolitikai támogatottsága az egyik feltétele, hogy betölthesse kulcsfontosságú szerepét az EU vezetésében.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_konyorgore_fogta_de_ez_ne_tevesszen_meg_senkit.620140.html

 

A Nemzetbiztonsági Bizottság szerint a török helyzet kockázatos Magyarország számára

Az illegális bevándorlási helyzet súlyosbodásának veszélyét rejti magában a törökországi helyzet – hangsúlyozta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülését követően újságíróknak nyilatkozva Molnár Zsolt (MSZP) elnök és Németh Szilárd (Fidesz) alelnök.

A török belpolitikai helyzet megváltozott, ezért komoly veszélye van annak, hogy az előző évihez hasonló menekülthullám is elindulhat a Balkánon, akár vízi, akár szárazföldi úton, amely Magyarországot is érintheti – fogalmazott a szocialista párti bizottsági elnök, megjegyezve: hatékony, humánus, nem pedig statáriális menekültügyi eljárást várnak el.

Németh Szilárd bizottsági alelnök a tanácskozást követően elmondta: az ülésen elhangzott, hogy “a törökországi helyzet rendkívül negatívan befolyásolhatja az Európai Unió jövőjét”. Utalt Ankara uniós vízummentesség iránti igényére, valamint arra, hogy Törökország adott esetben százezer számra engedhet útnak indulni ott tartózkodó migránsokat, a bizonytalan helyzetben pedig helyiek is megindulhatnak nyugatra.

http://24.hu/kozelet/2016/08/30/a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-szerint-a-torok-helyzet-kockazatos-magyarorszag-szamara/

 

Gyönyörű térképen egy nagyon aggasztó folyamat

A vizualizáció elég fontos eszköze minden tudományágnak, ezért az infógrafikák, ábrák, szemléltető eszközök mindig hatásosak egy-egy problémakör bemutatásában. Ezt lehet esetlenül, nem túl profin is csinálni, de lehet olyan lenyűgöző módon, azt a The Nature Conservancy tette.

A természetvédelemmel foglalkozó nonprofit szervezet célja annak megvilágítása volt,hogy mi történik a globális felmelegedés miatt vándorolni kényszerülő állatokkal.

 

http://24.hu/tudomany/2016/08/30/gyonyoru-terkepen-egy-nagyon-aggaszto-folyamat/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.