2016, augusztus 30 - 06:58 Sajtószemle

A nagyköveti értekezleten a lengyel külügyminiszter az oroszoktól, a magyar a menekültektől félt. A szlovák szerint az EU nem a probléma, hanem a megoldás.

Akinek van füle a diplomáciai nüanszokra, az négy különböző, egymással nem mindig harmonizáló szólamot hallhatott a külügyminisztérium hétfői szezonnyitó nagyköveti értekezletén. Igaz, Szijjártó Péter Mírónak becézte szlovák kollégáját, Miroslav Lajčákot és mellette Lubomír Zaorálek cseh és Witold Waszczykowski lengyel külügyminisztert is a keresztnevén szólította. A visegrádi együttműködés országai szemlátomást úgy érzik, most a korábbinál nagyobb lehetőségük van beleszólni az európai folyamatokba, és együtt erősebbek, mintha ugyanezt külön próbálnák elérni.

 

http://nol.hu/belfold/nagykoveti-ertekezlet-1629677

Szijjártó kedvesen becézgette a szlovák külügyminisztert

 

Tavaly minden külgazdasági rekord megdőlt, és ugyanezt várjuk el az idei évtől is - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar nagykövetek előtt tartott hétfői beszédében. Ott voltak a visegrádi országok külügyminiszterei is.

Szijjártó szerint a legszorosabb és leghatékonyabb európai együttműködés a visegrádi szövetség, amely a politikai korrektség helyett a nevén nevezi a valódi égető kérdéseket. Szerinte a négyek együttműködése sikertörténet, ezt jelzi az is, hogy a Szijjártó által csak Mirónak becézett szlovák külügyminiszter is eljött a magyar nagykövetek eligazítására. Turbulens történelmi időszakban, a legjobbkor van a legjobb állapotban a visegrádi együttműködés - mondta. A következő elvárásokat fogalmazta meg a nagykövetek felé:

http://hvg.hu/itthon/20160829_szijjarto_peter_kulugyminiszterium_missziovezetok_nagykovetek_ertekezlet

A tízezredik szíriai menekültet fogadja az USA

Az Egyesült Államokba hétfőn érkezik meg a tízezredik szíriai menekült, Barack Obama elnök tavaly ősszel meghirdetett programjának megfelelően. A Fehér Ház erről szóló közleményét Susan Rice nemzetbiztonsági tanácsadó írta alá.

http://nol.hu/kulfold/a-tizezredik-sziriai-menekultet-fogadja-az-usa-1629707

Mégsem poloskát találtak a Soros támogatását élvező intézetben

Megszüntette az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált „poloskának" nézett eszköz miatt jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy adatszerzés gyanújával indított nyomozást a BRFK. Az igazságügyi szakértő egyértelműen kizárta, hogy a kérdéses eszköz lehallgató berendezés, vagy akár annak alkatrésze lett volna.

 

http://nol.hu/belfold/megsem-poloskat-talaltak-a-soros-tamogatasat-elvezo-intezetben-1629651

Sokáig nem tartott Bayer visszafogottsága

 

A publicista gyorsan visszatért, hogy odamondjon azoknak, akik szerint parancsra fogja vissza magát.

Nem jelentettem ki, hogy nem írok több politikai publicisztikát – írja a Mandineren megjelent mai bejegyzésében. "Ezt az a (mikro)világ írta, amely ha nem létezne, a világ összes többi része sokkal, de sokkal szebb lenne, boldogabb lenne, és sokkal kevésbé lenne nyúlós és büdös."De ez a (mikro)világ létezik, van, egzisztál, veszi a levegőt befelé, fújja kifelé, élelmezi magát, fogyaszt, anyagcsere folyamatai vannak, sajnálatos módon növeli az emberiség biológiai lábnyomát, és cikkeket is ellik mindeközben - írta válaszul a Magyar Narancs cikkére, amely visszavonulásával foglalkozik.

http://hvg.hu/itthon/20160827_Sokaig_nem_tartott_Bayer_csendje

 

Trócsányi főtanácsadója is majdnem visszaadta tisztikeresztjét

A kormányzati oldal sem maradt teljesen érintetlen a Bayer Zsoltnak adományozott állami kitüntetés által generált vitákban. Kicsit késve ugyan, de az igazságügyi miniszter egyik főtanácsadója is bejelentette, hogy lényegében egyért azokkal, akik Bayer lovagkeresztje miatt visszaküldték saját kitüntetésüket a köztársasági elnöknek. Ő csak azért nem csatlakozott a tiltakozókhoz, mert a kitüntetése szerinte nem az ő személyének, hanem vallási közössége által segített szegényeknek és kirekesztetteknek szólt.

Szőke Péter, a budapesti Sant'Egidio közösség egyik vezetője a Facebookon jelentette be, hogy egyetért azokkal, akik Bayer Zsolt állami elismerése nyomán visszaadták saját kitüntetésüket. Szőke 2013 márciusában vehette át Áder János köztársasági elnöktől a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, amellyel a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetű emberek, kirekesztettek érdekében végzett munkáját honorálták.

Szőke akkoriban a külügyi tárcának dolgozott, időközben Trócsányi László igazságügyi miniszter tanácsadó-testületébe igazolt át.

http://nol.hu/belfold/trocsanyi-fotanacsadoja-is-majdnem-visszaadta-tisztikeresztjet-1629641

A politikai hisztéria természetrajza

A Bayer-ügy hátterében a balliberális vádaskodás két évtizedes ideológiai mátrixa áll

Löffler Tibor, Magyar Nemzet

Bibó Istvánnak a rendszerváltás utáni magyar társadalmi és politikai állapotok megértése céljából gyakran aktualizált munkássága a politikai hisztériák történelmi elemzését is magában foglalja. Ennek közvetlen tárgya ugyan a hitleri uralmat megalapozó német politikai hisztéria okai és története volt, de szövegszerű pontossággal kínálja a lehetőséget más, hasonló jellegű hisztériák kutatására és tárgyalására is, mivel általában a politikai hisztériák mibenlétét és természetrajzát vizsgálja. Adott hát a kérdés: az 1989–90-es rendszerváltás óta hányadán állunk a hazai politikai hisztériákkal?

Bayer Zsolt uszít? Hát Ungár Klára nem éppen háborús vagy közösség elleni uszításért jelentette fel Orbán Viktort? Ebben a két évtizedes vádakból összeálló politikai-ideológiai mátrixban Bayer Zsolt valójában nagyon kispályás játékos.

Bálint György híres mondása volt, hogy „felháborodom, tehát vagyok”, amire Bruck András úgy rezonált aktuálpolitikailag, hogy „szorongok, tehát vagyok”. A politikai hisztériának is fontos mozgatórugója a szorongás, a tudat alatti feszültség és az élethelyzeti krízis (politikai-hatalmi pozíciók elvesztése), amelyek miatt egyesek tragédiaként élik meg, ha nem figyelnek rájuk, ha nem tudnak érvényt szerezni az akaratuknak. Csak ezzel magyarázható, hogy az Orbán-kormány tagját annak ellenére támadták hisztérikusan a „magyar–zsidó együttélés” kifejezés miatt, hogy 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Bajnai Gordon miniszterelnök részvételével az Országházban konferenciát rendeztek a magyar–zsidó együttélésről. Orvosi csoda történt: a vulkanikus kitörésbe torkolló hisztériás hajlamot a politikai skizofrénia fojtotta el. Senki nem tiltakozott a rendezvény által állami szinten intézményesített antiszemitizmus és kirekesztés miatt, senki nem mondta fel a klubtagságot Bajnai Gordonnal, és senki nem adta vissza kitüntetését azok közül, akik Bajnai kormányzása alatt részesültek állami kitüntetésben.

http://mno.hu/velemeny/a-politikai-hiszteria-termeszetrajza-1359130

 

A szocik is loptak, ezek is lopnak, ilyen az élet

Gazda Albert Magyar Nemzet

A szagos pénz és a korrupció nem tényező többé. Hogy miért, nem tudni pontosan. A szakértő kutató úgy véli, egyrészt fásultak az emberek, azt mondják, a szocik is loptak, ezek is lopnak, nincs itt semmi látnivaló, ilyen az élet. Másrészt mindent jobb- vagy baloldali szemüvegen keresztül néznek.

Mégiscsak jobb, ha a mi tolvajunk lop, és nem a tiétek, pajtások!

A következmények nélküliség aktuális példájához visszatérve: Gyenes Levente szenzációs figura. Állítólag pedagógus is volt valamikor, majd a biztonsági piacon pörgetett vállalkozásain keresztül kereste meg a tejbe aprítani valót – ezenközben volt a Magyar Biztonsági Nagyvállalkozások Szövetségének elnöke és a Protokoll-világszövetség európai alelnöke is –, aztán 2002-ben belevetette magát a helyi politikába. Azóta Gyömrő polgármestere. Mindig hatalmas többséggel nyer, laza eleganciával evickél át a viharokon. Nem rázza meg őt semmi. Volt már, hogy légügyi szabályokat sértett magánrepülőgépével Ferihegyen, hogy jogosulatlanul használta a doktori címet, hogy teret nevezett el Horthy Miklósról, hogy pucér nők és fehér porok társaságában orgiázott. Hiába, megesik, hogy egy férfi az átlagosnál jobban szereti a nőket!

a gyömrőieknek mindegy, mit csinál, mivel bukik meg, hogyan huncut, akkor is kell a kalandos életű, de karizmatikus vezér – még nem mondtam: Gyenes a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetsége nagykereszt lovagja is! –, sótlan és erélytelen kihívói ellenben nem kellenek nekik Igen: ilyen egyszerű ez. Ahhoz, hogy valakiből és valamiből alternatíva legyen, baromi sokat kell dolgozni. Kőkeményen. Hogy ki mennyit-mekkorákat hibázik – vagy akár bűnözik –, az önmagában semmit nem jelent, és semmire nem elegendő. Azt hiszem, ez a 2010-es évek közepének legizgalmasabb tanulsága. Innen szép nyerni.

http://mno.hu/gkozep/a-szocik-is-loptak-ezek-is-lopnak-ilyen-az-elet-1359167

Botránnyal indul a tanév

Újabb kinevezési botránnyal kezdi a 2016-2017-es tanévet a továbbra is átalakulófélben lévő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik). Most a szegedi Deák Ferenc Gimnázium élére neveztek ki olyan intézményvezetőt, akit sem a tantestület, sem pedig a diákok nem látnak szívesen. Miután az iskola vezetésére kiírt pályázatot érvénytelennek nyilvánították, a tankerület önkényesen választott egyet a három jelölt közül: a posztra Kis Gábor korábbi igazgató, Gáspár Róbert angoltanár, valamint Faragó Klára, a Kisteleki Tankerület addigi vezetője pályázott.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104372-botrannyal-indul-a-tanev

Meddig nyer Mészáros?

Ha nem ugrik össze a kormányfővel, egészen a kormányváltásig Orbán Viktor strómanja maradhat Mészáros Lőrinc - mondta Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke beszélt a perről is, amit a polgármester indított ellenük. A bíróság nem vizsgálja, hogy Mészáros stróman-e, pedig ismert, vagyona túlzottan csodásan gyarapodott az elmúlt években, épp a napokban is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104383-meddig-nyer-meszaros

Besz@rás ez az ország!

A fenti kissé markáns mondatot Ceglédi Zoltán politikai elemző – és nem politológus, ahogyan erre már korábban felhívta a figyelmet! – írta Facebook-oldalán hétfőn délelőtt, és igazat kell adnunk neki. Sőt, magunk talán lovagkeresztesebbül is fogalmaztunk volna.

A történet, mint cseppben a tenger mutatja be a kis magyar valóságot. Dióhéjban: az erzsébetvárosi Kis Diófa utcában az önkormányzat „Jóvanazúgy” szocialista brigádja falbontásba kezdett egy bérház udvarán, hogy kivághassák a téglakerítés mögött álló fát.

A történteket az ablakából elemző elemző ezúttal is torkánál ragadta meg a kérdést. „Felhívtam Erzsébetváros főépítészi irodáját, ott azt mondták, a műszaki iroda az illetékes, átkapcsoltak, csörgött, csörgött, nem vették fel. Próbáltam felhívni az iroda közvetlen számát, amit a honlapon megadtak, de ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, nagyon kedves hölgy vette fel, ő azt mondta, hogy akihez ez a terület tartozik, most betegállományban van, egyetlen kolléga dolgozik jelenleg, aki meg terepen lehet, hívjam később a műszaki irodát.” - áll a beszámolóban.

A publicista Ceglédi rápirított az ugrásra kész breaking-újságírókra, amennyiben nem egy megtörtént eseményről számolt be gyorsan és hitelesen, hanem megírta azt, ami történni fog. Hibátlanul, előre.

http://nepszava.hu/cikk/1104348-beszras-ez-az-orszag

Faggyas SándorMerkel megcsinálta!

„Wir schaffen das!” Aki egy kukkot nem ért németül, az is megtanulta egy év alatt, mit jelent ez a tőmondat

Magyar Hírlap

„Wir schaffen das!” Aki egy kukkot nem ért németül, az is megtanulta egy év alatt, mit jelent ez a tőmondat, tavaly augusztus végi sajtónyilatkozata óta Angela Merkel oly sokszor elmondta az általa erőltetett Willkommenskultur védjegyévé vált szlogent: „Megcsináljuk!” Ezt a német kancellár a menekültek befogadására, elhelyezésére és integrálására értette.

Egy éve a németek többsége még elhitte neki, hogy megcsinálják, és támogatta a befogadás kultúráját. A szilveszteri rémálom után azonban megfordult a közhangulat – a német nők ellen afrikai és ázsiai migráns fiatal férfiak által több városban tömegesen elkövetett szexuális zaklatások és rablások, majd a júliusi gyilkos ámokfutások óta a lakosság egyre nagyobb része azt gondolja, hogy Németország nem tud megbirkózni a migránsáradattal.

Merkel megcsinálta. A német kancellár egy éve született, s mára önmaga paródiájává vált szlogenjéről eszünkbe jut gróf Széchenyi István híres mondása: „Nincs nagyobb bűn, mint másokat vezetni, kormányozni akarni – ahhoz való tulajdon és talentum nélkül.” Márpedig amit Merkel művelt a Willkommenskultur jelszavával az elmúlt egy évben, az több, mint bűn – hiba!

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/64672/Merkel_megcsinalta

 

Miért nevez ki a Fidesz ellenzéki politikusokat?

Aki netán azt a következtetést vonná le, hogy ez valamilyen konszolidáció kezdete, bizonyosan téved.

Előbb a DK ismert külpolitikusa kapta meg a kormány formális támogatását ahhoz, hogy egy kevéssé ismert nemzetközi szervezet vezetői tisztségére pályázzon. A dolog iróniája, hogy a szervezet léte akkoriban kapott mérsékelt publicitást, amikor két éve éppen Magyarország kizárása merült fel az Orbán-kormány antidemokratikus politikája miatt, és ennek kapcsán éppen a DK szólamlott fel a szokásos apokaliptikus hangvételben, egyből a NATO-ból és az EU-ból való kizárást is vizionálva.

Pár héttel később gyors egymásutánban további két kinevezésről érkezett hír. Előbb az MSZP egykori EP-képviselője és külügyi titkára kapott nagyköveti (!) posztot az EU-ba igyekvő, de attól még igen távol álló Moldovai Köztársaságban, a minap meg azt olvashattuk, hogy az LMP egykori képviselője lesz hamarosan beosztott diplomata Magyarország prágai nagykövetségén.

mi a célja mindezzel a Fidesznek?

Erre már könnyebb a válasz, szinte áttetsző. Természetesen nem arról van szó, hogy Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor hirtelen a homlokára csapva felkiáltott: hiszen nekünk éppen erre az emberre van szükségünk nagykövetnek, főtitkárnak vagy beosztott diplomatának. Hanem valószínűleg inkább arról: ha egyet kinevezek innen, egyet meg onnan, a harmadikat meg támogatom amonnan, akkor mire új reggelre ébredünk, azok már rég összevesztek azon, hogy ki az áruló és ki a meritokratikusan kinevezett, vagy egyszerűen csak ki árulta a nagyobbat. Fontos, hogy minél többen legyenek, minél több pártot érintve, hiszen annál nagyobb lesz a káosz és az egymásra mutogatás ellenzéki oldalon.

Aki netán azt a következtetést vonná le, hogy ez valamilyen konszolidáció kezdete, bizonyosan téved. Mint minden politikus, Orbán is szeret biztosra menni. Az ellenzéki viszály fokozása pedig igazi áldás a számára. Hiszen ha egyszer azok összeállnak, még veszélyesek is lehetnének. Sokkal jobb tehát, ha ki-ki megy a maga identitását építő úton: az egyik bojkottál, a másik nemmel szavaz, a harmadik érvénytelenül. Az egyikből nagykövet lesz, a másikból főtitkár, hadd kapkodják a fejüket, hadd mélyüljön a gyanakvás és a másik árulózása.

Mert innentől már egyszerű hatalmi ujjgyakorlat mindez.

http://magyarnarancs.hu/politicalanimal/miert-nevez-ki-a-fidesz-ellenzeki-politikusokat-100633

 

Semjén és Lázár, a két híres vadász lehúzná egy kicsit a kedves vadásztársakat is

Lázár János és Semjén Zsolt sem tétlenkedett a nyáron, trükkös törvénymódosítással indítják az őszt. Magánszemélyként közösen nyújtottak be egy javaslatot, ami a vadászati törvényt módosítaná. A trükk abban áll, hogy nem a kormány nevében ötletelgetnek, hanem önállóan, fideszes, illetve KDNP-s képviselőként, ezzel pedig megspórolják a beterjesztést megelőző kötelező vitát, így ellenkezés nélkül tudják átnyomni az új rendelkezést a parlamenten.

A módosítás lényege különben az, hogy minden vadásznak kötelező lenne a vadászati kamarai tagság, ami után természetesen tagdíjat kell fizetni, csakhogy ezentúl a törvény azt is előírná, hogy a Magyar Vadászati Kamara a vadászjegyek után befolyt összeg 100 százalékát megtarthassa, az eddigi 50 százalékos részesülés helyett. A magyar vadászat kulisszáiról itt és ittszámoltunk be részletesen.

 

http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/semjen-es-lazar-a-ket-hires-vadasz-lehuzna-egy-kicsit-a-kedves-vadasztarsakat-is-100638

Péniszfotók kavartak be Hillary Clinton választási kampányába

 

Huma Abedin, Hillary Clinton egyik legbizalmasabb munkatársa hétfőn bejelentette, hogy különválik a férjétől, Anthony Weinertől, akiről kiderült, évekkel ezelőtti szexbotránya után most újabb intim fotókat küldött a neten más nőknek.

 

http://hvg.hu/vilag/20160830_abedin_szexbotrany_clinton

Akkor lesz megint békemenet, ha lesz elég agresszív migráns

 

Csak akkor szerveznek békemenetet a kvótareferendum támogatására, ha drámai migrációs helyzet alakul ki, azaz sokkal több és agresszíven megnyilvánuló migráns jelenik meg - mondta a Magyar Időknek adott interjújában Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke.

A népszavazás a CÖF-elnök szerint azért is fontos, mert ez egy komoly eszköz a tiltakozásra a világhatalmi törekvések ellen, amelyek szerinte az illegális migrációs folyamatok mögött állnak a háttérben. Soros György a migrációs válság mélyítése révén a gazdasági befolyását és az abból fakadó hatalmát akarja növelni - tette hozzá.

 

http://hvg.hu/itthon/20160830_menekultek_bekemenet

A hatvani Fideszből kizárták a város fideszes polgármesterét

 

Nem mindennapi leszámolás zajlik a hatvani Fideszben. A Heol.hu beszámolója alapján a kormánypárt új alapszervezetet alakított a Heves megyei településen, ebből pedig kihagyták a város polgármesterét, Horváth Richárdot, és még 35 korábbi Fidesz-tagot. 

Az új Fidesz alakuló ülésén ismét Szabó Zsoltot választották meg a szervezet elnökének, aki országgyűlési képviselő, államtitkár és választókerületi elnök is egyben. Az újjáalakulás után Szabó azt mondta, hogy a jelenlegi polgármester végleg elveszítette a Fidesz bizalmát, és alkalmatlanná vált a város vezetésére. 

Ez az én városom. Ez hozzám kötődik. Amíg lehet alázattal, tisztelettel fogom szolgálni a városomat

- mondta Szabó államtitkár a Heol.hu szerint. 

 

Horváth erre úgy reagált, hogy ő komolyan vette polgármesteri esküjét, és nem engedte, hogy az Szabó (aki korábban a város polgármestere volt) személyes érdekei szerint dőljenek el a dolgok Hatvanban. A polgármester azt állította, hogy tavaly nyáron azért távolított el embereket a polgármesteri hivatalból, mert nem a város érdekeit szolgálták. 

Hatvan az én városom - jelentette ki Szabó Zsolt. Nem! Hatvan a hatvaniaké!

 

http://index.hu/belfold/2016/08/29/a_hatvani_fideszbol_kizartak_a_varos_fideszes_polgarmesteret/

 

Párizs létre akarja hozni a franciaországi iszlámot

 

Konzultációkat indított hétfőn a francia kormány az iszlám szervezetek és a civil társadalom képviselőivel, hogy az ország második legnagyobb vallása jobban illeszkedjenek a köztársasági értékekhez, írja az MTI. A belügyminisztérium egy alapítvány létrehozását tervezi a franciaországi iszlám megteremtéséhez.

A Bernard Cazeneuve belügyminiszter vezetésével folytatott tárgyalások már több hónappal ezelőtt megkezdődtek. A folyamat azután gyorsult fel, hogy július 14-én 87-en meghaltak a nizzai teherautós terrortámadásban, majd iszlamista szélsőségesek meggyilkoltak egy papot Normandiában. 

 

http://index.hu/kulfold/2016/08/29/parizs_letre_akarja_hozni_a_franciaorszagi_iszlamot/

Mellár Tamás: Válság, szélsőjobb, kiút

 A termelési rendszer avult el, csak az átállás menthet meg a radikalizmustól. Vélemény.

Mit lehet tenni az adott helyzetben a szélsőjobboldal térnyerésének lassítására, visszaszorítására? Mindenekelőtt olyan kormányokra lenne szükség, amelyeket nem ejtett túszul a gazdasági elit (olajlobbi, autógyártók, bankok) és amelyek így feltétel nélkül elkötelezettekké válhatnak a modernizációra. Ugyanis ebből a társadalmi válságból csak előre menekülni lehet, a küszöbön álló új (harmadik) ipari forradalom megvalósításával. Amelyik kormányok ezt nem ismerik fel, és/vagy a gazdasági oligarcháik meg tudják akadályozni a radikális átalakulást, azok az országok hosszú stagnálás és elhúzódó társadalmi válság (polgárháborús helyzetek) elé néznek. 

 http://hvg.hu/gazdasag/20160829_Valsag_szelsojobb_kiut

 Mészáros Lőrinc cége belehúzott: Luxusház a Bérc utcában

Mészáros Lőrinc építőipari cége tud valamit. Az ágazatot fojtogató munkaerőhiánnyal dacolva szépen halad az ország egyik legdrágább villájának építésével a fővárosi Bérc utcában. A milliárdosok utcájában.

Az 1620 négyzetméteres telek korábban fővárosi tulajdonban volt, 2013-ban azonban értékesítették. 376 millió forintért. Két jelentkező pályázott a telekre, de egyikük visszalépett. A nyertes, a Tief Terra Építőipari Kft, a felcsúti polgármester tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft.-t bízta meg egy luxusvilla építésével. A környezetvédők hiába tiltakoztak, az építkezés megindult: a telken álló fákat kivágták, a hegyoldalt kivájták. Most itt tartanak a munkálatok.

http://hvg.hu/kkv/20160829_Meszaros_Lorinc_cege_belehuzott_Luxushaz_a_Berc_utcaban

 

Lelőnek 20 hazai honlapot egy holokauszttagadó könyv miatt

 

Csaknem húsz holokauszttagadó tartalmú weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el az ügyészség indítványára a bíróság - közölte a Fővárosi Főügyészség.

 

http://hvg.hu/itthon/20160829_honlap_holokauszt

A fideszes polgármester állítja, nem tudott cége parlamenti megbízatásáról

 

Nem tudta Monor fideszes polgármestere, hogy saját cége milyen munkát végez az Országgyűlés Hivatalának. Legalább is ezt állította a politikus az RTL Híradónak. A 444.hu számolt be arról, hogy a polgármester érdekeltségében lévő társaság nettó 24 millió 800 ezer forintért fejlesztheti a parlamenti könyvtár honlapját. Az LMP szerint baráti cégek zsebét tömi az Országgyűlés hivatala is. Az Országgyűlés Hivatalától viszont úgy reagáltak: a legjobb ajánlatot a fideszes politikus cége adta.

 

http://hvg.hu/itthon/20160827_a_fideszes_polgarmester_allitja_nem_tudott_cege_parlamenti_megbizatasarol

 

VONA GÁBOR DICSÉRTE A KORMÁNY LÉPÉSEIT

A PÁRTELNÖK FOLYTATNÁ A NEMZET- ÉS CSALÁDPOLITIKÁT

Magyar Idők

Vona Gábor pozitívnak értékeli az Orbán-kormány számos intézkedését, éppen ezért kormányra kerülése esetén tovább vinné azokat. A Jobbik elnöke a fideszes kötcsei polgári piknikről másolt soltvadkerti találkozón a párt holdudvarának tartott előadásában a többi között dicsérte a mostani kormány nemzetpolitikáját, de egyetért a migráció ügyében vagy éppen a családpolitikában bekövetkezett változásokkal is.

 

http://magyaridok.hu/belfold/vona-gabor-dicserte-kormany-lepeseit-954730/

 

MERKEL: SENKI NEM ÚSSZA MEG A MUSZLIM BETELEPÍTÉST

Szikszai Péter Magyar Idők

Bár a német választók fele már nem szeretné újra Angela Merkelt kancellárnak, ő kitart menekültpolitikája és a migránsok elosztása mellett.

Pedig a CDU vezetője már nemcsak a V4-ektől kapott kritikát, hanem Ausztriától is. Bár Kern osztrák kancellár később támogatásáról biztosította Merkelt, de védelmi minisztere a minap keményen bírálta migránspolitikáját. „Felelőtlenség volt a német kancellár részéről, hogy a több százezer menekült érkezésére reagálva azt mondta: „Wir schaffen das”, vagyis „sikerülni fog” – nyilatkozta a Kronen Zeitungnak adott interjúban Hans Peter Doskozil. Merkel azonban bekeményített. Az ARD televíziónak egyenesen azt mondta, hogy „Az nem fog menni, hogy egyes országok kijelentik, hogy egyáltalán nem akarunk muszlimokat az országunkban. Függetlenül attól, hogy az humanitárius szempontból szükséges-e vagy sem.”

Magyarul: minden EU-ország kap muszlim bevándorlókat, és kész. A kijelentés jól mutatja, hogy Merkel egyrészt már nem a menekültek befogadására helyezi a hangsúlyt, hanem a muzulmán betelepítésre, másrészt nem hajlandó kompromisszumot kötni a kvóta tekintetében.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-senki-nem-ussza-meg-muszlim-betelepitest-956047/

 

NEKI MOHÁCS KELL

Néző László Magyar Idők

George Soros valószínűleg messiásnak képzeli magát, de legalábbis felkent prófétának, akinek nemcsak az a küldetése, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel hirdesse az általa igaznak vélt „igét”, hanem az is, hogy ne várja meg, amíg az ige hatni kezd, s szép lassan megváltoztatja a világot. Soros tűzzel-vassal ki akarja kényszeríteni, hogy mindenki úgy éljen, ahogy az ő parancsolatai szólnak.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/neki-mohacs-kell-955051/

 

A kormány után a Kétfarkú Kutya Párt költ legtöbbet a népszavazásos kampányra

 

Az ellenzéki pártok legtöbbje eleve elesik az ingyenes tévés hirdetések lehetőségétől, miközben a népszavazási kampányra csak pár milliót tud mozgósítani a kormányzati milliárdokkal szemben. Megnéztük, ilyen körülmények között mit terveznek híveik meggyőzésére.

http://hvg.hu/itthon/20160829_ellenzeki_kampany_kvotanepszavazas

Utat épített magának egy önkormányzati cégvezető, a lakók felháborodtak

Az ott élők felháborodtak, mert szerintük az idősek a lépcsősoron még le tudtak menni csúszós időben is, de a tükörsima aszfalton már nem. A lakók panasszal fordultak a város jegyzőjéhez, de nem kaptak választ, az önkormányzati képviselő pedig csak hümmögött.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/29/miskolc_viola_utca_utepites/

Mészáros Lőrinc kétmilliárd forintért újíthat fel vasúti sorompókat

 

Kétmilliárd forintért újíthat fel, illetve telepíthet a vasúti átjárókban sorompókat Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. közbeszerzési kiírásában négy részre osztotta Magyarországot (Észak, Dél, Kelet, Nyugat), és minden részre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Két részre kettő, míg a másik kettőre három ajánlat érkezett, de mind a négyet a legolcsóbb ajánlattevő, az R-Kord Építőipari Kft. nyerte.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/sorompot_is_szerel_meszaros_lorinc_cege.620095.html

A NOB-nak és a politikusoknak éri meg az olimpia egy erre szakosodott közgazdász szerint

 

A mostani olimpia 10 milliárd dolláros veszteséggel zárul az olimpiák közgazdaságtanára szakosodott professzor, Andrew Zimbalist szerint. Az Alapblog.hu-nak adott interjúban Zimbalist arról is beszél, hogy egyedül a  Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak éri meg az olimpia.

A tévés jogdíjakból 25 százalékot tarthat meg a rendező város. „75 százalék a NOB kasszájába vándorol, a szponzori pénzek sorsa pedig egy nagyon sötét történet. Az egyedüli nettó haszonélvezője az olimpiának a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A NOB önérdekből fordítja egymás ellen a rendezésre jelentkező városokat, hajszolja bele őket abba, hogy emeljék a tétet, erejükön felül költekezzenek. Ebben szinte mindig – London, Barcelona és Los Angeles kivételével – partnerre lelnek az olimpiai beruházásokban gigantikus korrupciós lehetőséget szimatoló helyi és országos politikusokkal és a velük összefonódó építőipari lobbikkal” – nyilatkozta Andrew Zimbalist.

 

http://index.hu/gazdasag/2016/08/29/a_nob-nak_es_a_politikusoknak_eri_meg_az_olimpia_egy_erre_szakosodott_kozgazdasz_szerint/

ITTHON

Kúria: Jogszerű a kormány népszavazási kampánya

 

A Kúria hétfői végzésében helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely szerint nem jogszabálysértő a kormány népszavazási kampánya. 

Az NVB-hez az MSZP alelnöke, Nemény András magánszemélyként fordult a kormány "Tudta? Brüsszel egy városnyi illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni" plakátjának és hirdetéseinek szövege miatt, mert úgy vélte, a kormány kampánya megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét. Arra hivatkozott, hogy a kampányban a kormány nem vehetne részt, vagy ha igen, akkor legfeljebb semleges pozíciót foglalhatna el. Szerinte a kampányban a kormány valótlanságokat állít a betelepítésről, illetve nem egyértelmű megállapításokat tesz, lényeges fogalmakat mos össze manipulatív szándékkal.

Az NVB a kifogást elutasította. 

http://www.origo.hu/itthon/20160829-kuria-nepszavazas-plakatkampany-nvb.html

A maffia tette igazán pusztítóvá az olasz földrengést

 

Az olasz hatóságoknak biztosítaniuk kell, hogy a maffia ne juthasson semmilyen szerephez a földrengés utáni újjáépítésben – figyelmeztetett a maffiaellenes államügyész. Franco Roberti egy nappal az után nyilatkozott, hogy az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak, mert több épület azért dőlhetett össze, mert építésükkor nem tartották be az előírásokat.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160828-foldrenges-maffia-ujjaepites.html

 

Murányi András Bayer, Áder, Orbán

 

Egy hete két kérdést tettem fel ugyanitt ­Bayer Zsolt lovagkeresztes kitüntetése kapcsán.

Az első ez volt: valóban olyan országban élek-e, amely intézményesítette a nettó nácizmust, a végpontilag kiirtásba ojtott zsidózást és cigányozást, a harmincas-negyvenes évek hangulatára hajazó permanens gyűlöletfolyamot és uszítást?

A második így hangzott: Magyarország legfőbb vezetői tényleg csak hibának látják-e, ha a legbelsőbb körükhöz tartozó publicista hétről hétre éppen a citált témakörökben fejti ki véletlennek kevésbé minősíthető, ellenben ideológiával vastagon áthatott gondolatait?

Nem érkezett válasz

De legalább Orbán Viktor sem mondott semmit. Igaz, miért is mondott volna, nyilván semmi köze az egészhez, amennyiben Áder János írta alá, Lázár János adta át, a tárgynapon pedig éppen Rióban volt… Ellenben már csak azért is meg kellett volna szólalnia, miközben végigtekint a válaszra váró tömegen, mert elvileg ő is a (teljes) nemzetet képviseli. Idézve vonatkozó szavait, amelyeket 2014-es újraválasztása alkalmából mondott a Parlamentben: „A most megalakítandó kormányom – bár kétharmados parlamenti többség alapján áll – mindig a három harmadot, vagyis minden magyart képvisel majd, minden magyar szolgálatára törekszik.”

HIRDETÉS

Hogy a két dicső rendszerváltó, kurucos kiállásáról ismert közjogi méltóság think tankjei útmutatásait követi-e vagy meggyőződésből nem szól, esetleg mindkettő, az ügy szempontjából mellékes (jóllehet az opciókat tekintve ijesztő).

A lényeg: nincs mondanivalójuk.

 

http://nol.hu/velemeny/bayer-ader-orban-1629579

 

Mellélőtt az Orbán-kormány, visszaüt a plázastop

 

Plázastop ide vagy oda, a német diszkontok sikerrel harcolnak a Belvárosban, a magyarok hazai pályáján az itteni láncok ellen.

Több üzletházban is megszüntette a CBA a nagyobb boltjait, és a helyükön javarészt a német diszkontlánc, az Aldi üzletei nyitottak – írta meg a Blokkk.com. A kiskereskedelmi szakportál hét olyan üzletközpontot is talált, ahol a CBA nemrégiben bezárt, helyükre pedig német diszkontláncok érkeztek. Zömük helyén Aldi nyílt, volt, ahol a Pen­ny Market nyitott üzletet, másutt pedig a Spar jött a hazai lánc helyére. További két helyszínen – Szántód, Balatonfüred – a Coop üzletei húzták le a rolót. Mindez egyetlen szempontból pikáns. A kereskedelmi szakmában nyílt titok, hogy a kormány éppen a „harddiszkontoknak” hívott piaci szereplők, elsősorban a Lidl és az Aldi megzabolázására, valamint a hazai láncok megtámogatására találta ki a plázastopot. Ennek éppenséggel az ellenkezője valósult meg. 

 

http://nol.hu/gazdasag/nemet-magyar-boltmeccs-1629625

Hatalmas muszlim kulturközpont épül Budapest központjában

 

Már hónapok óta dolgoznak a munkások a Gutenberg téren, hogy elkészüljön az egyik legnagyobb muszlim központ Budapesten. A Józsefvárosi Önkormányzat úgy tudja, kulturális központot kívánnak ott létesíteni, a helyiek és a munkások azt mondják: muszlim imaház lesz a saroképületben.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160826-hatalmas-muszlim-imahaz-epul-budapest-belvarosaban

Szent-Iványi: A kerítés építést nyílt provokációnak véli a világsajtó

 

A nemzetközi sajtó véleménye szerint Orbán Viktor nacionalista, és az a kép kezd kialakulni róla, hogy le akar iratkozni a demokratikus országok listájáról.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160829-szent-ivanyi-a-kerites-epitest-nyilt-provokacionak-veli-a-vilagsajto

 

Többszöri átadás, megduplázódó költségek – így újult meg a Várkert Bazár az unió pénzéből

Többszöri átadásáról híresült el a mintegy hét milliárd forintnyi európai uniós támogatás felhasználásával is újjá varázsolt Várkert Bazár. Az pedig külön nevetség tárgyává tette a Világörökség részeként számon tartott műemlék felújítását, hogy a ráfordított hatalmas költségek ellenére még 2016 tavaszán sem volt tökéletes állapoban. A beruházást körbelengi a korrupció gyanúja, hiszen a munkát egyedüli pályázóként elnyert kivitelező konzorcium egyik tagja, a West Hungária Bau Kft. a miniszterelnök vejével is üzletelt.

 

https://atlatszo.hu/2016/08/29/tobbszori-atadas-megduplazodo-koltsegek-igy-ujult-meg-a-varkert-bazar-az-unio-penzebol/

 

Kvótareferendum: egy hónapos kampánnyal buzdít a távolmaradásra a DK

 

„Maradj otthon, maradj Európában!”, illetve „Ne menj el a Fidesz Európa-ellenes álnépszavazására!” – ezekkel a szlogenekkel kezd kampányba a DK a kvótareferendummal kapcsolatban. A párt aktivistái egy hónapra kitelepülnek az utcákra, a DK vezető politikusai pedig országjárásra indulnak, nem lesz olyan választókerület, ahol nem jelennek meg – jelentette be Molnár Csapa EP-képviselő.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160829_kvotareferendum_egy_honapos_kampannyal_buzdit_a_tavolmaradasra_a_dk

 

Lovas István Közszolgálati levél az MTI vezérigazgatójának

 

Feri, sajtótörténetet csinálnál azzal, ha az MTI nem szűrné, hanem fontosságuk és a várható érdeklődésre tarthatóságuk szerint ítélné meg a kiadandó híreket. A lehető leghitelesebben.

amikor a balliberális Magyar Hírlap főszerkesztője voltál és invitáltál, írjak a lapban. Mely bátor kezdeményezésed a lap akkori újságíróinak felháborodásán bukott meg. Mint mondtad akkor sajnálkozva.

Amit teljesen megértettem, hiszen a másik oldal fizetett. Most viszont nem a másik oldal fizet, noha az MTI a közérdeket és a tárgyilagos tájékoztatás legelemibb normáit durván sértő, jobboldalellenesen manipulatív külpolitikai híranyagát tekintve annak épp az ellenkezőjére következtethetnénk. Ami persze nem így van, és ezért még kevésbé érthető az, amit ott szótlanul eltűrsz.

Íme egy friss bizonyíték bevezetőnek arra, hogy milyen érzésű és milyen céllal dolgozó emberek működtetik az általad vezetett intézményt.

Amiről persze tájékoztattak, de szokásod szerint csendben maradtál, tűrve a súlyosan az MTI-t sértő status quót.

Augusztus 24-én megjelent Haraszti Miklós tiltakozása Bayer Zsolt állami kitüntetése ellen, amit az MTI OS szolgáltatás azonnal kiadott.

Aznap megkérdeztem az MTI OS-t, mutassák meg a Harasztival kötött szerződést. Ugyanis intézményed éppen azzal utasította el a Szabad Európa Rádió magyar osztálya volt munkatársai (közöttük Szőcs Géza, Orbán Viktor főtanácsadója) július 18-i tiltakozásának terjesztését az MSZP október 2-ára, a kényszerkvótáról szóló referendum napjára bejelentett „Szabad Európa Nap” rendezése ellen, hogy nincs szerződésünk az MTI OS-sel.

 

http://media.mandiner.hu/cikk/20160829_lovas_istvan_kozszolgalati_level_az_mti_vezerigazgatojanak

 

Merkel elviseli a kritikát: egy jó kezdés

DIE WELT

 

A kancellár tudta, hogy kelet-európai turnéján rengeteg kritikát kell majd elviselnie. Mégis megcsinálta. Mert meg szeretné változtatni az Európáról kialakult képet.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160829_thomas_schmid_merkel_elviseli_a_kritikat_egy_jo_kezdes

 

Szijjártó: Közép-Európa képviseli az ésszerű álláspontot a bevándorlást illetően

 

Halkabbak a V4-ek álláspontját érő kritikák, ebből látszik, hogy a közép-európaiak látják ésszerűen a migrációt, mondta az állami tévében Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn.

Közép-Európa foglalja el az ésszerű pozíciót Európa jövője szempontjából a bevándorlás kérdésében, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1-en hétfőn. A tárcavezető kifejtette: Európa középső részén más a megítélése a bevándorlásnak, mint egyes nyugat-európai országokban, mert itt közel vagyunk a nyugat-balkáni útvonalhoz. Úgy vélte, Közép-Európa képviseli az ésszerű álláspontot a bevándorlást illetően, és most halkabbak a kritikák. Ebből is látszik szerinte, hogy ez a racionális álláspont.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország álláspontja világos, a magyarok biztonsága az első számú szempont, és mivel bebizonyosodott, hogy a bevándorlási hullám veszélyt hoz Európára, ettől a veszélytől akarják megvédeni az országot. A kényszerbetelepítés is veszélyt jelent, így ezt el akarják kerülni, fűzte hozzá.

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160829_szijjarto_kozep_europa_kepviseli_az_esszeru_allaspontot_a_bevandorlast_illetoen

Visszaadottlovagkereszt-számláló

100

http://444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo

Közpénzügyi szakújságíró képzést indítanak Matolcsy György mellényzsebében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem csodálatos új dologba vág bele

"közpénzügyi szakújságíró szakirányú továbbképzési szak"

néven indít 295 órás kurzust.

A leírásban olyasmik vannak, hogy hallgatók

"új, piacképes szemléletre tehetnek szert, amelynek (...) birtokában jobban képesek kezelni és másokkal megismertetni a világ és Magyarország legfontosabb gazdaságpolitikai változásait."

A képzés főnöke Prof. Dr. Lentner Csaba, egyetemi tanár.

Róla fontos tudni, hogy kuratórium tag a közpénzeket rokonoknak és haveroknak kijátszó MNB-s alapítványokban, és idejének egy részét azzal tölti, hogy elmagyarázza Matolcsy György miért korszakos zseni.

Ha valaki tudhatja, hogyan kell a lopásról úgy kommunikálni, mintha gazdaságpolitikai stratégia volna, akkor az ő.

http://444.hu/2016/08/29/kozpenzugyi-szakujsagiro-kepzest-inditanak-matolcsy-gyorgy-mellenyzsebeben

Az ATV hírigazgatója szerint a csatorna a Hit Gyülekezetétől függetlenül utálja a migránsokat

Dr. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettes hírigazgatója interjút adott a Médiapiac magazinnak. Németh főleg arról magyarázkodott, hogy a különféle pletykák ellenére az ATV nem paktált le a Fidesszel.

Pedig a kérdező folyamatosan erre tesz célzásokat, először azt, hogy míg az ATV korábban minden szempontból ellenzéki volt, addig az utóbbi időben tudatos stratégia volt náluk az, hogy „középre pozicionálják” magukat. Ezen kívül egyre több fideszes politikust is meghívnak a műsoraikba,

és kormányzati hirdetések is futnak a csatornán.

Németh szerint ez mind-mind csak ostoba pletyka, hiszen az ATV ugyanolyan kritikus maradt, mint amilyen volt, azt pedig semmi nem tiltja, hogy a kormány hirdetéseket vegyen a csatornán. A hírigazgató szerint a kormányzati befolyás az ATV témáin sem látszik, és bár valóban vannak példák a magyar médiában arra, hogy a kormány hirdetési pénzekkel befolyásol sajtótermékeket, az ATV nem tartozik ezek közé.

Némethet azzal is szembesíti a kérdező, hogy az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezete a migránskérdésben például egyetért a kormánnyal. A hírigazgató azonban erre azt mondta, hogy

„Az ATV hírműsoraiban nem a gyülekezet véleményét láthatjuk. Nekem az a feladatom, hogy ezt a szabadságot továbbra is biztosítsam a munkatársak számára. A személyes tapasztalatom pedig az, hogy a gyülekezet álláspontja évtizedek óta változatlan bevándorlásügyben.”

 

http://444.hu/2016/08/29/az-atv-hirigazgatoja-szerint-a-csatorna-a-hit-gyulekezetetol-fuggetlenul-utalja-a-migransokjat

Mekk mester egy este rettenetesen beseggelt, aztán bánatában felújította a Bartók Béla utat

A hosszúra nyúlt felújítási munkálatok után, amikből néhány éven belül ez volt a második, hétfő reggel boldogan vette birtokba az utazóközönség az elkészült Bartók Béla utat. A különleges építészeti megoldások, az egyedülálló térplasztikai elemek, a meglepő tájrendezési ötletek az UNESCO Világörökség méltó részévé teszik a megújult Bartók Béla utat, ahol mostantól még a villamos is vidámabban csilingel!

 

http://444.hu/2016/08/29/mekk-mester-egy-este-rettenetesen-beseggelt-aztan-banataban-nekiesett-a-bartok-bela-utnak

Milliárdokat szórt el a külügy cége, de kis szerencsével övék lehet 5 millió darab kukorica- és 1,5 millió magozott meggykonzerv

http://444.hu/2016/08/29/milliardokat-szort-el-a-kulugy-cege-de-kis-szerencsevel-ovek-lehet-5-millio-darab-kukorica-es-15-millio-magozott-meggykonzerv

Rétvári fontos bejelentést tett

Sajtótájékoztatót hívott össze Hajdúböszörményben az Emmi parlamenti államtitkára, hogy megtegye a fontos bejelentést: sikeres volt, és jövőre folytatódik az idén elindított Minden este népmese című cselekvési program

 

http://nepszava.hu/cikk/1104356-retvari-fontos-bejelentest-tett

 

Borkai nem fog lemondani és kiváló a kapcsolata Orbán Viktorral

 

A Népszava hétfői számában írta meg, hogy veszélybe került Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének helye. A lap értesülései szerint sokan, köztük Orbán Viktor is elégedetlenek vele, de csak abban az esetben érkezhetne új vezető a MOB élére, ha Borkai lemondana. A közleménye alapján nem fog.

„A Magyar Olimpiai Bizottság független köztestület, 2010 óta vagyok az elnöke. A Közgyűlés választott meg és ha elégedetlen a munkámmal, vissza is hívhat.

Nincs szándékomban lemondani.

 

http://24.hu/sport/2016/08/29/borkai-nem-fog-lemondani-es-kivalo-a-kapcsolata-orban-viktorral/

 

A törökök már nem tudják, akarják-e az EU-t, de a halálbüntetés jöhet

 

A júliusi katonai puccs óta Törökországban visszatért a halálbüntetés kérdése. Recep Tayyip Erdogan államfő – akinek a hatalomátvétel alatt csak pilótái lélekjelenlétének köszönhetően menekült meg – már több alkalommal ismételte meg azt a vágyát, hogy az országban ismét bevezetésre kerüljön a halálbüntetés.

 

http://24.hu/kulfold/2016/08/29/a-torokok-mar-nem-tudjak-akarjak-e-az-eu-t-de-a-halalbuntetes-johet/

 

“Veszélyesnek tartom az olyan oroszbarát politikusokat, mint Orbán Viktor”

Az európai menekültkrízisből és káoszból Moszkva profitál, pedig az orosz gazdasági mutatók olyan rosszak, hogy akár már az év végén is összeomolhat az ország. Interjú Szergej Viszockíj ukrán politikussal.

 

http://24.hu/kulfold/2016/08/29/veszelyesnek-tartom-az-olyan-oroszbarat-politikusokat-mint-orban-viktor/

 

Rendkívül súlyos döntés lenne, ha az ellenzéki pártok nem indulnának a választáson - Lakner 

Időről időre felvetődik a választás bojkottálása, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez ellenzék látná a bojkottig vezető utat - így vélekedett a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Lakner Zoltán politológus, akit annak kapcsán kérdeztünk hogy, az LMP társelnöke egyeztetésre hívta az ellenzéki pártokat a választási rendszer megváltoztatás érdekében.

 

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=202387

 

Korrupciós botrány az FKF-nél: a cég tanácsadójának játszottak ki egy sokmilliós tendert

 

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, a közterületfenntartónál korábban informatikai tanácsadóként működő Sikos Zsolt SAS Group nevű cége többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz, melynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. A 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg előre, hogy a megállapított keretösszeg erejéig legalább hány órában kell tanácsot adni. Végül még a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elsumákolták.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160828_korrupcios_botrany_az_fkf_nel_a_ceg_tanacsadojanak_jatszottak_ki_egy_sokmillios_tendert

 

 

--

Szegvári Katalin

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2016.0.7752 / Vírus adatbázis: 4649/12903 - Kiadás dátuma: 2016. 08. 29.

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.