2016, augusztus 27 - 06:57 Sajtószemle

Most lett egyértelmű, hogy doppingvizsgálaton nemhogy nehéz lebukni, de annak sem nagyon esik baja, akit elkapnak. A jó hír, hogy ma már pontosan tudjuk, miről lehet felismerni a csaló sportolót. Nagyjából úgy, ahogy egy tolvaj politikust.

A 2016-os riói olimpia több szempontból is fordulópontot jelenthet a globális élsport nagyjából egy évszázados történténetében. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy valószínűleg már nem sok ilyen olimpiát látunk. A nyári játékok 1988 és 2012 közötti folyamatos növekedése mostanra megállt: nem volt se a helyszínen, se a tévében nézőcsúcs, és egyre többen mondják egyre hangosabban, hogy lehetne ezt valahogy értelmesebben is csinálni. Amikor erre a cechet álló hatalmas szponzorcégek is ráébrednek, a bulinak ebben a formájában vége lesz. Téli olimpiát már szinte senki nem akar rendezni, és a 2024-es nyári hepajra is csak négy jelentkező van, de ezek közül is egy a visszalépést fontolgatja.

A JELENLEGI DOPPINGELLENES KÜZDELEM MEGBUKOTT. A VIZSGÁLATOK JELENTŐS RÉSZE NEM ÉR SEMMIT, A NEMZETKÖZI SPORTSZERVEZETEK IRÁNYÍTÓI PEDIG MÉG ARRA IS KÉPTELENEK, HOGY LEGALÁBB AZT MEGBÜNTESSÉK, AKI TÉNYLEG LEBUKOTT. A JELENLEGI RENDSZER CSAK ARRA JÓ, HOGY A LEGPOFÁTLANABB CSALÁSOKAT ÉS A LEGBÉNÁBBAN CSALÓKAT KISZŰRJE.

 

http://tldr.444.hu/2016/08/26/a-rioi-olimpia-utan-mas-szemmel-kell-neznunk-a-sportra-es-a-doppingra

 

Forradalmi ötlet segít a beteg magyar gyerekeken, műtét helyett távirányítóval nyújtják a gerincet

 

Egy apró ötlet több tucat műtéttől kíméli meg a gerincstabilizálásra szoruló gyerekeket. Magyarországon már hét kis páciens életét könnyíti meg az idén debütáló eljárás.

 

http://nol.hu/tud-tech/forradalmi-otlet-segit-a-mutetre-varo-magyar-gyerekeken-1629289

 

Igazuk van. Befejezem. – Bayer Zsolt lovagkeresztről, trágárságról, indulatról

Írta: Stumpf András

 

Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állítja Bayer Zsolt. A lovagkereszttel kitüntetett újságíró a Mandinernek elmondja: itt az ideje, hogy felnőjön a kitüntetéssel járó felelősséghez. Kérésünkre azért beavat minket a legvaskosabb bayeri szidalmak kultúretimológiai hátterébe, valamint beszél a zsidósághoz való viszonyáról. Bayer most először vall felmenői múltjáról, nyilas, majd III/III-as nagyapjáról. A Fidesz-alapító publicistának 1988-ban egyáltalán nem olyan ország lebegett a szeme előtt, amilyet 2016-ban maga körül lát - Bayer szerint ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Kíváncsi arra, mire jut majd az újabb nemzedék, de nincsenek illúziói. Nagyinterjúnk.

Aligha hitte volna bárki, hogy a Mazsihisz gúnyos gratulációja valósággá válik, erre tessék!

Nem teljesen azért. Azt írták, hogy boldogtalan vagyok, és most majd boldog leszek, aztán majd azért javulok meg. A helyzet ezzel szemben az, hogy én életemben nem voltam boldogtalan. A kamaszkori szerelmi bánatokat, meg mondjuk a válást leszámítva még csak rosszul sem éreztem magam, az elhúzódó, mély boldogtalanság eleddig elkerült. Akik ismernek, tudják, hogy joviális fickó vagyok, aki szeret bulizni, dumálni, akivel el lehet piálgatni – igaz, ez utóbbit félve mondom, mert jön a klasszikus mániájuk, hogy alkoholista vagyok. Egyszer indítottam is pert emiatt, de a bírónő azt mondta, ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Attól sem lettem boldogtalan.

http://mandiner.hu/cikk/20160826_bayer_zsolt_interju_igazuk_van_befejezem_lovagkereszt_tragarsag_indulat

Orbán egy harmadik, mindent megállító kerítést építtet a határra

 

Három hangulat köré csoportosította szavait Orbán Viktor szokásos pénteki Kossuth rádiós interjújában.

Harcias - a szuperkerítés

Még egy, nagyon komoly kerítéssort fognak felhúzni a déli határra.

A kerítést akkor kezdik, amikor a belügyminiszter leadja az építéshez szükséges terveket. Orbán szerint a mostani, amúgy kétszeres, pengedrótos, hőkamerás, homoksávval határolt kerítés egy ideiglenes, sebtében felhúzott kerítés csupán, és ezért kell építeni egy mindennél biztosabb védvonalat ugyanoda.

Érdekesség, hogy az interjú egy másik pontján a miniszterelnök még a jelenlegi kerítés hatékonyságáról beszél. A riporter felvetésére, miszerint a nyugati országok a Magyarországról érkező menekülteket küldenék vissza hozzánk, Orbán azt válaszolta: 

Nincs kit visszatoloncolni Magyarországra, mert ide a madár sem tud ellenőrzés nélkül berepülni. A magyar-szerb, és a magyar-horvát határt légmentesen lezártuk.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/26/orban_egy_harmadik_mindent_megallito_keritest_epittet/?token=14c10040b5f62794e03d83cc04322ed7

 

Orbán ezt is elhallgatta, humanitárius katasztrófát okozhat a döntés

 

Újabb kerítéssor, több százezer ember feltartóztatására alkalmas „komoly létesítmény” felépítésének tervét jelentette be Orbán Viktor pénteken. Hozzáértők szerint ez vélhetően vasbeton falat jelenthet, de ha azon valóban százezrek akadnának fenn, az szinte megoldhatatlan humanitárius katasztrófát okozna.

 

http://nol.hu/belfold/kerites-menekultek-szerbia-magyarorszag-orban-viktor-1629375

Orbán: Feleségeink, lányaink biztonsága forog kockán

A miniszterelnök szerint a migránsok miatt "feleségeink, lányaink biztonsága forog kockán", de szinte egy levegővel tette hozzá azt is, hogy több magyar gyerek kell. Szóval Orbán azért mégiscsak úgy érzi, köze van hozzá, mi legyen "feleségeinkkel, lányainkkal": több gyereket kell szülniük, mert a mostani mennyiségekkel nem elégedett a miniszterelnök úr.

"Nagy muszlim tömegekkel fogunk együtt élni?" – tette fel a kérdést Orbán. Ő nem akar, ezért kell szerinte a magyaroknak nemet mondani az őszi népszavazáson.

A most tapasztalható munkaerőhiányt is a több gyerek fogja megoldani, "történelmi távlatban", "demográfiai politikát kell csinálni".

http://444.hu/2016/08/26/orban-felesegeink-lanyaink-biztonsaga-forog-kockan

A Mészáros Lőrinc-jelenség: minden, amivel szemben a „polgári oldal” meghatározta magát

Nagyot megy Mészáros Lőrinc, ahogy mondani szokás. Nyár közepén került címlapokra a vagyonnyilatkozatából ügyesen kihagyott adriai luxusvillájával, néhány napja derült ki, hogy a balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította szállodaláncát, csütörtökön pedig egy 4,5 millió eurót érő horvátországi jachton fotózták le.

A felcsúti Dan Bilzerian működésének fő szépséghibája, hogy a csodás mértékű gyarapodás és a páratlan üzleti sikerek valahogy egybeesnek annak a politikai formációnak a gránit szilárdságú kormányzásával, amely nagyjából ’94 óta konzervatívként határozza meg magát és – szintén nem rövid ideje – az úgynevezett polgári Magyarország építésének zászlaja alatt végzi munkáját.

A Mészáros-jelenség tökéletesen sűrít mindent, amivel szemben ez a „polgári világ” elvileg meghatározta magát. Álljon itt három pont bizonyítékként.

http://valasz.hu/publi/a-meszaros-lorinc-jelenseg-minden-amivel-szemben-a-polgari-oldal-meghatarozta-magat-120163

 

Egyetlen apró különbség volt az RTL és a köztévé híradójában, ami remekül megmutatja a kormányzati propaganda durvaságát

 

Augusztus 21-én valaki felrobbantotta magát a törökországi Gaziantepen, megölve több tucat embert, köztük sok gyereket. Az elkövető valószínűleg szintén gyerek volt. Másnap pedig egy másik fiatal fiút kaptak el Kirkukban, megakadályozva egy robbantást. Mindkét hírről beszámolt az M1 híradója és az RTL Híradó is. Kicsit másképp.

Az M1-en így szerepelt a meghíúsult merénylet híre:

11 éves volt az a fiú is, akit az iraki rendőrök fogtak el Kirkukban. Két kilogramm TNT volt a testén a pólója alatt, amelyet egy síita mecsetben akart volna felrobbantani. Ő is az Iszlám Állam harcosa volt, de amikor elfogták, elsírta magát, mert nem sikerült teljesítenie a feladatát.

Majd elkezdődik a riport további része, ahol elmondják, miért szeretik felhasználni a gyerekeket a terrorszervezetek. Az M1 szerint azért, mert könnyebben befolyásolhatóak, mint a felnőttek.

Az M1 híradójából csak az marad ki, hogy a fiú

  • nem önszántából akart robbantani,
  • távirányítással akarták felrobbantnai az övét (ez az RTL riportjában a felkonfban hangzik el)
  • elrabolták,
  • zavartan viselkedett,
  • nem mecsetben, hanem tömegben akart robbantani
  • és nem azért sírt, mert nem sikerült teljesítenie a feladatát.

http://24.hu/kozelet/2016/08/26/egyetlen-apro-kulonbseg-volt-az-rtl-es-a-kozteve-hiradojaban-ami-remekul-megmutatja-a-kormanyzati-propaganda-durvasagat/

Hazugságokra építve nem lesz olimpia Budapesten, de jobb lenne, ha ezt a döntéshozók már most belátnák

Pataki Márton Levelet írtam a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének. A budapesti olimpiarendezés Magyarország számára egyszerűen akkor is rossz üzlet, ha tisztességesen és ésszerűen szervezik meg, minden más esetben pedig súlyos katasztrófa. Kétséges, hogy van-e egyáltalán most többségi támogatottsága a pályázatnak, azt követően azonban, hogy kiderül ténylegesen milyen terhet jelent az országnak, aligha lesz. Nekünk se lesz jó, ha 2022-ben kell majd lemondani a rendezést, de NOB számára még kínosabb lesz. Abban bízom, hogy Rio után Thomas Bachnak és kollégáinak lesz fülük ezt meghallani. Alábbiakban a levél magyar nyelvű változata.  

Tárgy: Eltitkolt kockázatok Budapest olimpiai pályázatában

 

http://index.hu/index2/#bloghu/patakimarton/2016/08/26/level_a_nobnak

 

Küszöbön állhat a Népszabadság eladása, Mészáros Lőrinc lehet a befutó

 

Az állítólagos vevő, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülésünket.

Az ATV több, egymástól független iparági forrásból is úgy értesült, hogy a közelmúltban a Duna Aszfalt Kft érdekeltségébe került a Pannon Lapok Társasága (PLT) és a több napilapot, köztük a Népszabadságot is kiadó médiavállalat. Úgy tudjuk, a múlt héten visszarendelték szabadságáról ez utóbbi cég menedzsmentjének egyik vezetőjét, amit egyik forrásunk azzal magyarázott, hogy jelentős változás történt a cég életében: informátorunk szerint aláírták az adásvételi szerződést.

 

http://www.atv.hu/belfold/20160826-kuszobon-allhat-a-nepszabadsag-eladasa-meszaros-lorinc-lehet-a-befuto

 

Elbeszélt egymás mellett a V4 és Merkel

 

Angela Merkel német kancellár találkozott a visegárdi kormányfőkkel. A menekültek ügyében továbbra sincs egyetértés.

 

http://nol.hu/kulfold/elbeszelt-egymas-mellett-a-v4-es-merkel-1629403

 

ORBÁN VIKTOR NÉGY JAVASLATOT TETT AZ EURÓPAI UNIÓ JÖVŐJÉRŐL

MTI

Az európai uniós gazdaságpolitika, az intézményrendszer, a közös biztonságpolitika és az uniós szakpolitikák terén négy javaslatot tett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió jövőjére vonatkozóan a visegrádi négyek (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) kormányfőinek pénteki varsói találkozóján, amelyen részt vett Angela Merkel német kancellár is.

Orbán Viktor úgy vélte, hogy a britek kilépése az Európai Unióból nem kiváltó oka, hanem következménye az Európán belüli helyzetnek, az EU pedig teljesen elvesztette adaptációs készségét.

„Két bajjal kell egyszerre megküzdenünk. Az első az, hogy az Európai Unió elvesztette az adaptációs készségét szinte minden dimenzióban. Nem tudtuk levonni a pénzügyi válság következményeit, nincs jó adaptációs válaszunk a népvándorlásra, a terrorizmusra és az Európán belüli – az unió szempontjából külpolitikai – kérdésekben sem”, mint például Ukrajna – mondta a tárgyalások megkezdése előtti sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök.

Szerinte a második baj, amellyel az EU küszködik, az, hogy az unió a már létező szabályait sem tartja be, amelyek a határvédelemre és a schengeni övezetre, a költségvetési fegyelemre és a pénzügyi intézmények működésére vonatkozik.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/orban-viktor-az-eu-elvesztette-adaptacios-keszseget-950200/

 

Megint jönnek a törökök, de most a fákat is kivágjuk előttük

 

Több mint félszáz fa esik a török–magyar kulturális együttműködés áldozatául: Szigetváron és Budán is fűrésszel kezdődött az ünnepi előkészület.

a fairtási elképzeléseket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) is megerősítette. A türbét és közvetlen környezetét egy 2015-ben megkötött magyar–török államközi megállapodás alapján renoválják, az építmény környezetének rendbetétele az MNV feladata lesz. Az ügyletet időközben kiemelt beruházássá nyilvánították, ami az információhoz jutást és a társadalmi kontrollt is megnehezíti: a terveket nem ismertették meg a helyi lakossággal, és egyeztetést sem kezdeményeztek velük.

 

http://nol.hu/belfold/fa-szigetvar-budapest-evfordulo-torokorszag-1629275

 

Bayer Zsolt díja Beer püspököt is meghökkentette

 

Beer Miklós püspök szerint sem érdemes Bayer Zsolt állami kitüntetésre. A katolikus méltóság a publicista írásainak gyűlöletkeltő tartalmát és trágár stílusát egyaránt kifogásolja.

Szűkebb baráti környezetemben és bennem is megütközést keltett Bayer Zsolt állami kitüntetése – nyilatkozta Beer Miklós katolikus váci püspök a Népszabadságnak.

A mostani jogi szabályozás szerint a díjat nem lehet visszavonni, de elvileg lehetőség lenne rá, hogy a botrány miatt a kormány (ha már egyszer kitüntette) legalább utólag felszólítsa Bayert a lovagkereszt visszaadására. 

http://nol.hu/belfold/bayer-zsolt-dija-beer-puspokot-is-meghokkentette-1629345

Lóránt KárolySzivárvány Brüsszel felett

Soros pénzén egy kisebbség eszméit kényszerítik a világra, közöttük olyanokat is, mint a muszlim bevándorlás támogatása.

Magyar Hírlap

Az elmúlt néhány évben titkos információk kaptak léket, és a kiszivárgó ismeretanyag azok számára is elérhetővé vált, akiknek azt eredetileg igen kevéssé szánták. Egyik ilyen a Kumquat Consult által a Nyílt Társadalom Európai Politikai Intézete számára írott tanulmány, amely a Megbízható szövetségesek feltérképezése az Európai Parlamentben 2014–2019 kifejező címet viseli.

A tanulmányról csak a dicséret hangján lehet szólni, kiváló munka. Már a bevezetőjében tisztázza, hogy azokról az európai parlamenti képviselőkről ad rövid jellemzést, akik a 2014–2019-es törvénykezési szakaszban támogathatják a Soros György nyílt társadalommal kapcsolatos eszméit.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/64487/Szivarvany_Brusszel_felett

 

A tépelődő Vona Gábor

Gazda Albert, Magyar Nemzet

A Jobbik elnökéből előbújt a melankolikus filozófus, amitől minapi facebookos nagyesszéjében előbb megmagyarázta a világot tetőtől talpig, majd akkorát önreflektált, amekkorát magyar politikustól nem nagyon láttunk az elmúlt két és fél évtizedben.

Hogy mit ért el vele? Még nem tudjuk.

Amit tudunk, az annyi, hogy az újságok leggyorsabbika is csak egy nap késéssel vette észre a terjedelmes ideológiai alapvetést – a jobbikosként ismert vagy hozzá közeli sajtótermékeket is ideértve –, miközben a legtöbben ügyet sem vetettek rá egyáltalán. Ez nemcsak azt jelentheti, hogy a kék plakátok, a visszaadott plecsnik és az odakint búcsúzó nyár árnyékában képtelenek vagyunk befogadni az egy bekezdésnél hosszabb írásokat.
Hanem azt is, hogy Vona Gábor és a pártja most nem fontos.

Azért, mert kissé kicsúszott a talaj a lábuk alól. Tanácstalanok. Erőtlenek.

http://mno.hu/gkozep/a-tepelodo-vona-gabor-1358683

Visegrád ereje

Stier Gábor

 

A visegrádiak most minden eddiginél jobban együtt vannak. Mutatja ezt a nyugati, mindenekelőtt a német sajtónak a varsói egyeztetés előtti írásaiból kiérezhető félelem is. Az újsütetű népvándorlás és az unió válsága, megoldásként pedig a nagyok által képviselt szorosabb együttműködés, Németország sokaknak nem tetszően megnövekedett aktivitása, valamint a közép-európaiak morgására a „régi Európa” által mutatott érzéketlenség a korábbiaknál sikeresebben söpri szőnyeg alá a potenciális belső konfliktusforrásokat, s domborítja ki Lengyelország régióhoz fűződő ambícióit. Sok dolog együtt áll tehát a sikerhez, mégsem szeretném a vágyakat valóságként beállítani, s a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani az együttműködésnek.

Már csak azért sem, mert nyilvánvalóak a négyeken belüli törésvonalak is. A mostani csúcstalálkozó kapcsán elhangzottakból is kiolvasható, hogy közös alap a menekültekkel szembeni kisebb-nagyobb távolságtartás és az idegenkedés az unió bürokráciájától, a félelem a föderális berendezkedés erősítésétől. A migrációs nyomás enyhülése azonban könnyen véget vethet a V4 virágzásának. Az EU-val szemben a hazai fogyasztásra szántnál érezhetően finomabbra hangolt bírálatokból is kiolvasható ugyanis az érdekek eltérő volta.

http://mno.hu/vezercikk/visegrad-ereje-1358863

 

Lakner: a cselekedetek számítanak

Itt és most, ebben a politikai helyzetben, ilyen erőviszonyok mellett is megtehetnénk annyit, hogy a saját életünket, a saját személyünket nem vetjük alá a gyűlölködésnek - fogalmaz Lakner Zoltán. A politikai elemző a kormány menekültügyi indulatgerjesztéséről, valamint az arra való választalanságról beszélgetve arra jut, hogy az ellenzéki oldal egyetlen kötőereje ma az Orbán-ellenesség, amelyből sem valódi alternatíva, sem értékalapú politika nem látszik kifejlődni. Lakner szerint az egyes embernek, az egyes választópolgároknak is felelőssége van a maga körében.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104139-lakner-a-cselekedetek-szamitanak

 

Három érdemrendjét árverezi el Iványi Gábor Bayer miatt

Kifejezésre akartam juttatni tiltakozásomat én is azzal szemben, hogy a gyűlöletkeltés, rasszizmus és szidalmazás a napi politika eszközévé vált, és elismerést érdemel a mai Magyarországon - írja nyilatkozatában a MET alapítója.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104116-harom-erdemrendjet-arverezi-el-ivanyi-gabor-bayer-miatt

Lendvai Ildikó Köszi, lovag!

Nyugalom, nem újabb „Best of Bayer Zsolt”-féle idézetgyűjteményt szeretnék közreadni a lovagkereszttel kitüntetett szerzőtől, hogy egy jót borzonghassunk megint. Bayer Zsolt önmagában kevéssé érdekel. Már nem számít, hogyan lett egy tehetségesen induló írástudóból magát és híveit cukkoló félnáci ikon. Van egy mondata, amelyikkel kivételesen egyetértek. A kormánylapnak nyilatkozta: „Nem én vagyok itt az érdekes.” Szerinte a háborgók célja csakis „Orbán Viktor és a Fidesz bemocskolása”. Köszi, lovag. Mármint, hogy kimondtad: ennek a történetnek nem te vagy a főszereplője, hanem azok, akik ezzel a gesztussal most a nevükre vettek, társszerződnek jelentkeztek.

Tekintélyes államférfiak lévén ők nem beszélnek „csúnyán”, de hát Veled sem ez a baj. Hiába takaróztál Baudelaire-rel, Verlaine-nel, Rimbaud-val és a magyar irodalom vaskosabb kiszólásaival - félreérted a kifogásokat. Néha lehet helye az indulatos beszédnek, és különben is, ilyen sűrűségben alkalmazva már minden hatását elveszti, mint a kamaszok kötőszóként használt trágárságai. Ki figyel rájuk? Unhatod Te is, de hát egyre több kell, egyre durvább kell a vadulni akaró közönséged felizgatásához, meg hogy fenegyerekként kitűnj a főnökség testőrgárdájából.

http://nepszava.hu/cikk/1104118-koszi-lovag

 

Az MSZP tudomásul veszi a Kúria döntését

Az MSZP tudomásul veszi a Kúria döntését, amelyben elutasította a Gőgös Zoltán által kezdeményezett népszavazás aláírásainak ellenőrzése miatt benyújtott jogorvoslati beadványt. A Kúria a Fidesz által hozott választási törvénynek megfelelő döntést hozott. A népszavazás ügye a parlamentben folytatódik.

 

http://nepszava.hu/cikk/1104148-az-mszp-tudomasul-veszi-a-kuria-donteset

 

Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon

Szerbiában és Magyarországon dolgozó humanitárius szervezetek, köztük a Katolikus Egyház két segélyszervezete is arról számolt be, hogy az általuk ellátott menekültek rendszeresen panaszkodnak arra, hogy a kerítés magyar oldalán egyenruhások akár megbilincselt embereket is megvernek, kutyákat uszítanak rájuk, vagy paprikasprével fújják le őket. Mindezt saját helyszíni körkérdésünk is alátámasztja. Az ENSZ Menekültügyi főbiztossága szerint más okból is problémás a hatóságok fellépése: szerintük a július 5-től bevezetett „8 kilométeres” politika, valamint a menekültügyi és idegenrendészeti eljárások nehézkessége csak az embercsempészeknek jó.

 

https://atlatszo.hu/2016/08/26/kek-egyenruhas-rendorok-kutyakkal-okollel-es-gazsprevel-verik-vissza-a-menekulteket-a-szerb-magyar-hataron/

 

Hosszú Katinka máris behúzott 3 aranyat a rövidpályás világkupán

 

Hosszú Katinka 200 méter gyorson (1:53.34 p), 100 méter pillangón (56.09 mp) és 200 méter vegyesen (2:06.64) végzett az élen a világkupa nyitóversenyén.

A 200 méteres hátúszásban (2:01.80) és 800 méter gyorson (8:25.23) másodikként, 50 méter háton (26.47 mp) harmadikként, míg 50 méter gyorson (24.51) ötödikként csapott a célba.

http://hvg.hu/sport/20160826_Hosszu_Katinka_maris_behuzott_3_aranyat_a_rovidpalyas_vilagkupan

Farkas Flórián elbújik a sajtó elől? Dehogy! Lázár János elárulta, mi lehet a baj

A kormányinfón a következő párbeszéd zajlott le a lap munkatársa és a kancelláriaminiszter között:

– Miután Farkas Flóriánt mostanában nem lehet utolérni nyilvános eseményeken…

– Az hogy lehet? Elszalad, vagy mi történik?

– Nem jelenik meg vagy nem válaszol vagy elszalad… Nem tudom, de nem jelenik meg leginkább…

– Hívják meg!

– Attól tartok, nem reagál. Miniszterelnöki biztosként, pontosan, hivatalilag, hol lehet utolérni?

– A Miniszterelnökségen és az emberierőforrás-minisztériumban. Szólok neki, hogy maguk keresik. Lehet, hogy nem tudja, hogy maguk keresik.

– Biztosan tudja, mert már volt, hogy, amikor az otthonában próbáltuk utolérni, a kollégákra kihívták a rendőröket.

– Az udvariatlan! Újságírók, magánotthonba bemenni, az udvariatlan dolog, nem?

– Csöngettünk…

– Keressék a hivatalában! Itt lesz a Parlamentben, kezdődik a parlamenti szezon… Mindenképpen szólok neki, hogy a Magyar Nemzet keresi.

– Ezt nagyon szépen megköszönjük.

– Át fogom adni. Hátha össze tudom hozni magukat.

Ha érdekli, milyen a mindig készségesen a sajtó rendelkezésére álló Farkas Flórián,
akkor ezen az öt napja készült videón tudja megtekinteni.

 

http://valasz.hu/itthon/farkas-florian-elbujik-a-sajto-elol-dehogy-lazar-janos-elarulta-mi-lehet-a-baj-120162

Elkelt „Orbán Ráhel belvárosi étterme”

Az állami és Fidesz-rendezvények központi biztonsági cégét, a Valton Securityt jegyző Varga Lajos átvette az Erzsébet téri Terminal Étterem üzemeltetését – értesült a Válasz.hu.

A magyar sajtó az elmúlt két évben minden nyelvi leleményt bevetett (lásd például ittitt és itt), hogy éreztesse az olvasóval: a budapesti Erzsébet téren nyílt Terminal Étterem a miniszterelnök lányáé/vejéé. Pedig a vendéglátóipari egységet működtető Pakor-Gasztronómia Kft. hivatalos tulajdonosait sem Orbánnak, sem Tiborcznak nem hívták soha.

http://valasz.hu/itthon/elkelt-orban-rahel-belvarosi-etterme-120166

 

Zárt ajtók mögött már nem olyan kemények kvótaügyben a fideszesek

a magyar kormányzati munkát ismerő forrásunk szerint Völner Pál igazságügyi államtitkár személyesen nyugtatta meg az Európai Bizottság egyik emberét, hogy amit a Magyar Időknek mondott, az a kampány politikai túlzása, nem kell teljesen komolyan venni.

 

A kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás bejelentése óta nyilvánvaló, hogy ha a népszavazás érvényes is lesz, és győznek a „nem” szavazatok, akkor se történhet jogi értelemben semmi.

Jelenleg egyetlen kvótakényszer van Magyarország számára, az 1294 ember befogadását írja elő jövő év októberéig, ám erre a népszavazás nem vonatkozik, ezt maga az igazságügyi miniszter ismerte el.

Újabb kötelező befogadásról pedig az Európai Tanács dönthetne, amelyet viszont nem kötnek a tagállami népszavazások.

Erről Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is világosan fogalmazott. Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő még júliusbanmegkérdezte, hogy az október 2-i népszavazás jogilag köti-e az EU-t, illetve az eredményből következhet-e az, hogy Magyarországnak nem kell teljesítenie bizonyos EU-s előírásokat.

Juncker augusztus 8-án küldött válaszának hivatalos magyar fordítása így szól:

http://444.hu/2016/08/26/zart-ajtok-mogott-mar-nem-olyan-kemenyek-kvotaugyben-a-fideszesek

TGM: A Bayer/Schöpflin-affér folyományai

Mindazok, akik Bayer kitüntetése miatt tiltakozunk, nem arra kérjük-e a magyar állam jelenlegi vezetőit, hogy legyenek képmutatók? Hiszen Bayer nézetei a magyar államot megtestesítő vezető körök nézetei.

A plecsnidobálási társasjáték közben a Bayer Zsolt újságíró kitüntetése és Schöpflin György európai képviselő (Fidesz-KDNP) hírhedt Twitter-üzenete miatti világra szóló botrány lényegét Budapesten cafatokra beszélték szét. A mellékkörülmények szenvedelmes vitatása – mint oly gyakran – elfeledtette azt a nem is kevés alapos írást, amely erről az ügyről szól. (Én is tettem erre gyarló kísérletet az Élet és Irodalom augusztus 26-ai, pénteki számában.) Maga a botrány is fölvetett pár fontos kérdést, nemcsak az, ami kiváltotta. Az egyik: szerintem nem helyes – bármennyire elkerülhetetlen a digitális korszakban, különösen a „közösségi médiák” párhuzamos univerzumában – hajszát indítani egy-két személy ellen, bármi is a kifogásunk ellenük. Mindenfajta valamennyire is tárgyilagos (hogy ne mondjam: emelkedett) vita legelső föltétele, hogy amennyire lehet, válasszuk el a személyt a funkciójától. A személy és az officium elkülönítése nélkülözhetetlen lépés a valamelyest is intézményesült, komplex társadalmakban: nem véletlen, hogy ez legelőször Rómában jött szokásba, a poliszdemokrácia, a plebejus köztársaság bukása után.

http://hvg.hu/itthon/20160826_TGM_A_BayerSchopflinaffer_folyomanyai

Kipróbálná? Így lehet sok pénzt keresni vagy bukni az aranyon

 

Az arany ára akkorát ugrott az elmúlt fél évben, hogy az a profi piaci szereplők mellett már az átlagemberek érdeklődését is felkelthette. De hogyan lehet ebből pénzt csinálni? Megmutatjuk.

http://hvg.hu/gazdasag/20160826_igy_lehet_sok_penzt_keresni_vagy_bukni_az_aranyon

Mi került 50 millióba? Feljelentést tesznek a halszagú dal ügyében

 

A jobbikos Dúró Dóra után a V. kerületi fideszes főfeljelentő, Tényi István is bejelentést tett, mert szerinte felmerül a hűtlen kezelés gyanúja az 1956-os emlékévre írt dal ügyében.

 

http://hvg.hu/itthon/20160826_56_os_himnusz_feljelentes

Sikkasztással megvádolták, de megúszhatja a börtönt Gömöri Zsolt volt paraelnök

 

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést javasol az ügyészség Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság korábbi elnöke ellen. A Gömöri végtörlesztését érintő hűtlen kezelésre nem volt bizonyíték, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt viszont vádat emeltek. A vád szerint Gömöri jogtalanul kifizetett közvetítői jutalékokon keresztül folyatta ki a pénzt az érdekkörébe tartozó cégeknek.

 

http://hvg.hu/itthon/20160826_gomori_zsolt_paralimpiai_bizottsag_vademeles_sikkasztas

 

EURÓPAI HIÁNYCIKK LETT A NAGY FORMÁTUMÚ POLITIKUS

Fricz Tamás Magyar Idők

 

Mi az oka annak, hogy hiányoznak a nagy formátumú politikusok, akik éppen most, Európa legválságosabb időszakában tudnának új irányt szabni a politikai folyamatoknak, s meg tudnák állítani az egyre gyorsuló leépülést?

A klasszikus, nemzetállamokra épülő politika felszámolása zajlik, nem csoda tehát, ha Orbán Viktor ebben a rendszerben veszedelmes ellenségnek látszik, mert a demokratikus, nemzeti alapokon nyugvó, hagyományos európai politikát kívánja megvédeni.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/europai-hianycikk-lett-nagy-formatumu-politikus-938233/

 

SZEMBEN A VALÓSÁGGAL

A MAGYAR BALOLDALT SAJÁT, KITÜNTETÉS-VISSZAKÜLDŐ ÉRTELMISÉGE TESZI TÖNKRE

Bencsik Gábor Magyar Idők

 

A baloldalnál nem csupán a válaszok hiányoznak az embereket érintő legégetőbb kérdésekre, de még magukat a kérdéseket sem hajlandók megfogalmazni.

Végül is nem maradt más, mint ez a kitüntetés-visszaküldősdi. Ami a maga képtelenségével meglehetősen pontosan mutatja azt a reménytelenséget, amibe a hazai balliberális értelmiségnek sikerült lavíroznia magát. Hiszen egy kitüntetés visszaküldése jogilag is, politikailag is értelmezhetetlen. Ha végigvisszük a gondolatot, nem kevesebbről volna szó, mint hogy hazai balliberális ember többé semmilyen múltbeli kitüntetést nem tarthat meg (nem csak lovagkereszteket küldözgetnek, nem csak jobboldali kormány idején megítélteket), és semmilyen jövőbeli kitüntetést nem fogadhat el, semmilyen kormánytól.

Mondhatnánk, hogy lám, lám, csak az „ingyenkitüntetések” mennek postára, a pénzzel járók nem – mert ugye akkor a pénzt is vissza kellene adni. De felesleges a kötözködés, a helyzet saját jogon is abszurd. És nem ez az egyetlen a maga nemében.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/szemben-a-valosaggal-943843/

Eltüntették Uma Thurman cigijét a magyarok

 

Uma Thurman és a cigaretta már összenőtt a képzeletünkben, az újból mozikba küldött Ponyvaregény plakátjain azonban már egy fehér paca takarja, mit tart a színésznő a kezében. Utánajártunk a hiányzó cigaretta rejtélyének.

Felhívtuk a filmet újból bemutató Pannonia Entertainment vezetőjét, Zsarnai Gábort, aki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság néhány éve hatályban lévő rendeletével magyarázta a cigaretta eltüntetését. Tilos dohányterméket reklámozni, aki ezt megszegi az büntetésre számíthat. A pénzbírságot a plakátot kifüggesztő helynek kell kifizetnie, így a forgalmazó cég kénytelen volt módosítani az eredeti képen, különben azt egyetlen mozi sem rakta volna ki. 

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20160825-eltuntettek-uma-thurman-cigijet-a-magyarok-ponyvaregeny-moziplakat-quentin-tarantino.html

Van, akire százmilliókat költ a magyar egészségügy

Négymillió emberre szinte semmit, 22-re viszont több százmillió forintot költött tavaly a társadalombiztosító. Több mint egymillióan egyáltalán nem jártak orvosnál, de volt olyan is, akinek ötven különböző betegsége volt egy időben. A cukorbetegség rengeteg pénzt visz el, minden harmadik magyarnak pedig magas a vérnyomása. Az Abcug cikkébőlkiderül, mire költi a pénzét az OEP.

 

http://24.hu/fn/penzugy/2016/08/26/van-akire-szazmilliokat-kolt-a-magyar-egeszsegugy/

 

Már a BBC is Bayer Zsoltról és a lovagkeresztjéről ír

 

A Bayer – lovagkereszt – vajon kaphat-e kitüntetést egy uszító publicista? háromszög elért a brit közszolgálathoz, a BBC arról ír, hogy matematikusok, művészek, filozófusok és vallási vezetők adták vissza lovagkeresztjüket, miután Bayer Zsolt kapott egyet.

A BBC idéz egy online petíciót is, ahol már négyezernél is többen kérik Ádert, vonja vissza a kitüntetést.

Bayerről annyit írnak, hogy régóta Orbán szövetségese, Fidesz-alapító és rendszeresen ír a Magyar Hírlapba, nem egyszer cigányellenes és antiszemita dolgokat.

Korábbi cikkünket idézve pedig közlik, „Bayer Zsolt egykoron szépreményű írót-publicistát, aki mostanában leginkább arról ismert, hogy úgy kurvaanyáz mindenkit, mintha nem lenne holnap, komplett népcsoportokat nevez állatoknak és fóliasisakos összeesküvéselméletek terjesztésére buzdítja követőit.”

http://24.hu/kozelet/2016/08/26/mar-a-bbc-is-bayer-zsoltrol-es-a-lovagkeresztjerol-ir/

 

Valóságshow lehallgatással a közmédia vezérigazgatóságán

 

Értesüléseink szerint az eset egyértelműsége miatt már az ORFK számára is egyre kínosabb, hogy még mindig nem zárult le az a tiltott adatszerzés gyanúja miatt indított nyomozás, amely azt hivatott föltárni: ki és miért helyezett el titkosszolgálati berendezéseket az MTVA vezetőinek irodáiban. Az ügy legfőbb érintettje, a közmédia informális irányításában kulcsszerepet játszó Várhegyi Attila bizalmasa mindenesetre úgy jár-kel azóta is az épületben, mintha mi sem történt volna.

 

A nyomozásra rálátó informátoraink szerint kevés ennél egyértelműbb eset képzelhető el. Videofelvételek vannak ugyanis arról, hogy kik és mikor szerelték be az eszközöket, továbbá az is tény, hogy a „szerelők” nem a főbejáratot használták, hanem kocsijukkal a kevés kiváltságos személy – a magas rangú vendégek és a köztévé irányítói – által használt, sorompóval és beléptetőkártyával védett VIP-parkolóba álltak be. Ehhez, úgy tudjuk, belsős kártyát használtak, kiszivárgott információk szerint az üzemeltetési igazgatóét. Az ügyre rálátó rendőrségi forrásaink szerint a nyomozók birtokában van egy felvétel magáról az eszköz beszereléséről is – a beszerelők kipróbálták ugyanis, hogy működik-e.
Ezen Vas Imrét ismerték föl.

A rendőrségről származó információink szerint a nyomozás során fölvetődött annak lehetősége is, hogy valójában nem is a „fatális” beázás miatt fedezték föl a titkosszolgálati eszközöket, az ügy hátterében inkább hatalmi és személyi ellentétek állnak. Találkoztunk olyan elmélettel is, hogy voltak, akik „rásegítettek” kicsit a beázásra.

A televízióban mindenki kész tényként kezeli, hogy az MTVA-s állást Várhegyi adta Vasnak. Várhegyi elvileg csak tanácsadó az MTVA-nál, de van irodája az épület negyedik emeletén, és a dolgozók egyöntetű véleménye, hogy ténylegesen ő irányítja az intézményt, úgy vélik, az ő jóváhagyása nélkül Vas egy lépést sem tehet.

 

http://168ora.hu/valosagshow-kozmedia-vezerigazgatosagan/

 

 

 

A közmédia valódi ura

 

Bár hivatalosan csak tanácsadója az MTVA-nak, úgy tudni: valójában ő dönt minden egyes beszállítóról, kifizetésről, személyi változásról, kinevezésről. Bár bírósági ügye és elmarasztaló ítélete miatt sokáig a háttérből dolgozott a Fidesz pénzügyei körül, a G-nap után Orbán rábízta – igaz, álruhába bújtatva – a közmédia nyolcvanmilliárdos büdzséjének felügyeletét. Keresve sem találhatott volna jobb embert a feladatra.

„Táskásember”, „pénz- és selyemzsinór-kihordó”, „a Fidesz fekete embere”, „a végrehajtó” – ilyen és ehhez hasonló minősítésekkel illetik ismerői Várhegyi Attilát, a közmédia jelenlegi urát. Szívós, állhatatos és nem utolsósorban pénzimádó embernek írták le, aki Szolnok egykori polgármestereként a bíróságon belebukott a pénzosztásba, Orbán Viktor mégsem engedte el a kezét. Sőt, sokévi hibernáltság után nemrégiben újra fontos szerephez juttatta: ő kezeli az MTVA-ra, azaz a közmédiára szánt 84 milliárd forintot.

 

http://168ora.hu/a-kozmedia-ura/

 

Óriási bukta a Nemzeti Kereskedőháznál

 

Amióta a keleti nyitás elősegítése céljából megalapították, minden évben veszteséget termelt MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., ráadásul évről évre egyre nagyobbat.

A szinte kizárólagosan a magyar állam tulajdonában levő (99,25 százalékos tulajdonos az állam, a maradék a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamaráé), de a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt álló MNKH csaknem két és fél hónapos késéssel, a napokban nyújtotta be a tavalyi évről szóló beszámolóját, amelyből kiderül: tavaly kis híján 6 milliárdos veszteséget produkált a cég

 

http://nol.hu/gazdasag/oriasi-bukta-a-nemzeti-kereskedohaznal-1629351

 

Döntött a bíróság, mégis lehet burkinit viselni Franciaországban

 

Felfüggesztette a francia legfelső közigazgatási bíróság, az államtanács egy az egész testet eltakaró, főleg muszlim nők által használt fürdőruhára elrendelt tilalmat.

 

http://nol.hu/kulfold/dontott-a-birosag-megis-lehet-burkinit-viselni-franciaorszagban-1629371

 

Mészáros Família Zrt.-t játszik Pakson, családi vállalkozásban épülhet az atomerőmű

A paksi erőműben is végezhet építési munkálatokat Mészárosék cége, amely a felcsúti Makovecz stílusú kazánházat is felhúzta

 

http://nol.hu/gazdasag/meszaros-lorinc-paksi-atomeromu-epitkezes-magyarorszag-1629267

 

Titkolja a kormány, mi alapján tömik százmilliókkal Garancsi cégét

 

Titkolózásba fogott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Semmiképpen nem akarják, hogy kiderüljön, milyen szakvélemények alapján állapították meg az online pénztárgépek adatkommunikációjának hatósági árát, amely tavaly 450 millió forint profithoz segítette a Garancsi István kilencvenszázalékos tulajdonában álló Mobil Adat Kft.-t.

A cég utóbb 420 millió forint osztalékot fizetett a tulajdonosainak. A tárca a befolyástól mentes munkavégzésre hivatkozva tagadja meg a korántsem lényegtelen informá­ciók kiadását, így továbbra is kérdéses, hogy egyáltalán megtörtént-e a hatósági ár előírt felülvizsgálata.

 

http://nol.hu/gazdasag/titok-orban-kormany-garancsi-istvan-online-kassza-mobil-adat-1629325

 

DK: A Fidesz Brüsszelben elismerte, hogy álnépszavazást tart októberben

A 444 információi szerint Völner Pál, az Orbán-kormány igazságügyi államtitkára személyesen ismerte el az Európai Bizottság egyik emberének, hogy a kvóták megváltoztatására tett ígéret csak „a kampány politikai húzása, nem kell teljesen komolyan venni”. Most már a Fidesz is beismerte azt, amit az Európai Bizottság elnökétől eddig is tudtunk: az októberi népszavazás semmilyen hatással nem lehet a menekültkvótákra.

http://web.dkp.hu/a-fidesz-brusszelben-elismerte-hogy-alnepszavazast-tart-oktoberben/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.