2016, augusztus 2 - 09:09 Sajtószemle

RIO 2016: DOPPINGGYANÚ! VÁLTOZÁS A FÉRFI KAJAKOS CSAPATBAN

 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfői ülésén a Magyar Antidopping Csoporttól (MACS) kapott információk ismeretében, a szakmai vezetés előterjesztése alapján úgy döntött, hogy a riói nyári olimpiai játékokra utazó férfi kajakversenyzők névsorát megváltoztatja – tájékoztatott a szövetség. A világbajnok Molnár Péter és Tótka Sándor utazik, a kikerülők nevét az MKKSZ nem hozta nyilvánosságra.

http://www.nemzetisport.hu/rio-2016/rio-2016-doppinggyanu-valtozas-a-ferfi-kajakos-csapatban-2516739

 

A 444 keresi az embert, akiben „megbotránkoztatást vagy riadalmat” keltett, hogy Rogán Antalt megpróbálták leönteni kefírrel és joghurttal

„Gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság a Parlamentnél garázdálkodókat

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség feljegyzése alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a két férfit váddal egyezően, garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a két férfi néhány nappal ezelőtt, 2016. július 29-én dél körül - egy-egy kamerával, egy doboz joghurttal, valamint egy doboz kefirrel - megjelent a Budapest V. kerület, Kossuth téren, ahol felfigyeltek a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjére. A miniszter az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor őt az egyik elkövető megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte.

A garázda cselekményt a terhelt egy a testére erősített kamerával, míg társa kissé távolabbról, kézi kamerával rögzítette.

A terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlottak bűnösségét, és ezért a minisztert joghurttal leöntő elkövetőt 240 óra közérdekű munka büntetésre, míg társát - mint bűnsegédet - 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

http://444.hu/2016/08/01/a-444-keresi-az-embert-akiben-megbotrankoztatast-vagy-riadalmat-keltett-hogy-rogan-antalt-megprobaltak-leonteni-kefirrel-es-joghurttal

 

Mindkét oldal megkapta a magáét Vizoviczkitól

 A budapesti éjszaka diszkópápája igyekezett minden politikai érában megtalálni a helyét. Azt már tudjuk, hogy a szocialistákkal kifejezetten jó kapcsolatot ápolt, de – mint azt egyre több tényanyag bizonyítja – a jobboldaltól sem idegenkedett, ahogyan annak képviselői sem tőle. Érdemes megemlékezni az előzményeket.

http://www.atv.hu/belfold/20160731-mindket-oldal-megkapta-a-magaet-vizoviczkitol

 

Vizoviczkiért ma egy összegben letették a negyedmilliárdot, és hazamehet

 Hétfőn megszűnt a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László előzetes letartóztatása, miután beérkezett a házi őrizet feltételéül kért 250 millió forintos óvadék.

 http://hvg.hu/itthon/20160801_vizoviczki_laszlo_ovadek_250_millio_hazi_orizet

 

Kész Zoltán: Veszprémet is meglopta a Fidesz

Veszprémet is meglopja a Fidesz. A kormány bejelentett fejlesztési ígéretei közül a legfontosabbakat sunyi csendben visszavonta - mondta el sajtótájékoztatóján Kész Zoltán, a város független képviselője.

Nem lesz viadukt a belső körgyűrű Séd fölötti tervezett szakaszán, és nem lesz átkötő szakasz a 8-as út és a 82-es út között. Utóbbin lehetett volna megközelíteni a szintén beígért uszodát, amelynek az építése még nem kezdődött el – sorolta a képviselő a Veszprémnek megígért, de elmaradó beruházásokat.

Utalt rá: a Magyar Közlöny július 29-ei számában olvasható, hogy a kabinet visszavonta a korábbi kormányrendelet 2. a) és b) pontját, melyek s Veszprémnek tett ígéreteket tartalmazzák.

 http://nol.hu/belfold/kesz-zoltan-szerint-veszpremet-is-meglopta-a-fidesz-1625917

 

 Sikkasztásról kérdezték, kommunistázni kezdett a fideszes alpolgármester

Nem építettem, hanem családi összefogással és részben hitelből felújítottam a házamat - ezt mondta sajtótájékoztatóján Némedi Lajos, Veszprém fideszes alpolgármestere, akivel kapcsolatban legutóbb az Index írta meg, hogy összefüggés lehet a veszprémi intézményi szolgáltatónál keletkezett hiány és az alpolgármester házépítése között.

Némedit többször is nyilvánosan kérdezte az időközi országgyűlési választásokon őt legyőző független Kész Zoltán, hogy indult-e ellene eljárás, vagy kihallgatták-e a veszprémi intézményi szolgáltató ellen folyó büntetőeljárásban. Az alpolgármester helyett a Fidesz veszprémi frakciója válaszolt, s politikai vádaskodásnak nevezte a felvetést. 

Némedi Lajos hétfőn mégis megszólalt, bolsevik, kommunista módszernek tartotta az ellene folyó propagandát, amely szerint közpénzből építette a házát. Nem vagyok korrupt – jelentette ki az alpolgármester. 

http://nol.hu/belfold/sikkasztasrol-kerdeztek-kommunistazni-kezdett-a-fideszes-alpolgarmester-1625973

 

Megint nyert Rogán szomszédja, a többiek már csak röhögnek

Több piaci szereplő már nevetve fogadta a hírt, hogy ismét Csetényi Csaba cége, a Network 360 Reklámügynökség Kft. vezette konzorcium nyert a Miniszterelnökség legújabb kommunikációs közbeszerzésén.

A Network az utóbbi években zsinórban nyerte a kommunikációs közbeszerzéseket. Tavaly augusztusban bekerült a legnagyobb állami költők közé, amikor az 1500 intézmény és állami vállalat közbeszerzéseiért felelős, 25 milliárd forint felett regnáló Nemzeti Kommunikációs Hivatal szerződést kötött a vele.

Most a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztések kampányaira kiírt 5,1 milliárdos tenderen lett befutó négy másik céggel karöltve. A Network és konzorciumi partnerei kapták a legzsírosabb falatot. Ők intézhetik a reklámfelületek vásárlását, a kreatív tervezést, a piac- és közvélemény-kutatások megrendelését. Erre 4,5 milliárdos keret áll rendelkezésre 2018 végéig. Továbbá ők kapták a különféle rendezvények megszervezését és lebonyolítását a budapesti és vidéki helyszíneken, itt a keretösszeg 425,8 millió forint. Megpályázták a nyomda, grafikai tervezés ellátását is, de ezt a feladatot végül a Pátria Nyomda Zrt. kapta. Viszont erre biztosították a legkevesebb pénzt, 200 millió forintot.

http://nol.hu/belfold/megint-nyert-rogan-szomszedja-a-tobbiek-csak-rohognek-1626003

 

Rogán szomszédjának cégei 5 milliárd forintos megbízást kaptak a Miniszterelnökségtől

A kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokat EU-s pénzből fizeti a kormány.

A július végén megjelent hivatalos tájékoztató szerint a Miniszterelnökség által áprilisban kiírtkommunikációs tender eredményesen zárult, a kiíró július elején kötött szerződést a nyertesekkel.

Az összesen 5,1 milliárd forint értékű közbeszerzést európai uniós programokból (Közszolgáltatásfejlesztés Operatív Program, Vidékfejlesztési Program, Magyar Halgazdálkodási Operatív Program) fizeti a kormány, a feladat három részből áll:

1, PR és kreatív feladatok, médiavásárlás, közvélemény- és piackutatás
2, Rendezvényszervezési feladatok ellátása
3, Nyomdai feladatok, grafikai tervezés, DTP és egyéb produkciós feladatok ellátása

A tendert a Miniszterelnökségtől az utóbbi időben több milliárdos megbízást is elnyerő Ész-Ker Kft. bonyolította, és a nyertesek sem ismeretlen szereplők a piacon.

https://blog.atlatszo.hu/2016/08/rogan-szomszedjanak-cegei-5-milliard-forintos-megbizast-kaptak-a-miniszterelnoksegtol/

 

A saját fegyverét fordítják Orbán ellen, és megnézik, mi lesz

Beindul a Jobbik ősszel. A párt a már korábban meghirdetett „valódi nemzeti konzultációt” kiszélesítve kérdőívet küld az összes háztartásba.

Az utóbbi időben nem bontanak pezsgőt a Jobbikban, ha kijön egy új közvélemény-kutatási adat: a párt támogatottsága egy helyben vesztegel, vagy éppen csökken. – Másoktól eltérően a Tárki azt mérte, hogy a biztos pártválasztók körében erősödtünk – említ ellenpéldát Volner János, a Jobbik parlamenti képviselője, a frakcióvezetői poszt várományosa. Összességében azonban nem vitatja, hogy mostanában stagnál a Jobbik népszerűsége. „Pánikra semmi ok, ősztől belehúzunk” – jelentette ki lapunknak.

http://nol.hu/belfold/a-sajat-fegyveret-forditjak-orban-ellen-es-megnezik-mi-lesz-1625881

 

Megint pert vesztett az MNB

Jogerősen pert nyert az MNB-vel szemben a Transparency International Magyarország egy olyan tenderrel kapcsolatban, amelyet a Századvég nyert meg meglehetősen sajátos eljárásban – adta hírül a Napi.hu. Ennek eredményeként a jegybanknak most nyilvánosságra kell hoznia a Századvég mintatanulmányát, és a pályázat elbírálásának dokumentumait.

http://nol.hu/belfold/megint-pert-vesztett-az-mnb-1625883

 

Civilek a korrupció ellen

Több civil szervezet összefogva „nekimegy” az intézményesített korrupciónak: vasárnap késő délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy két kérdésben aláírásgyűjtő akciót kezdeményeznek.

http://nol.hu/belfold/civilek-a-korrupcio-ellen-1625885

 

Máté T. GyulaHillary és Fletó

Álláspont. Hillary for President! Nincs rendes magyarországi demokrata, aki ne szorongatna elalvás előtt egy ilyen feliratú piros-fehér-kék kitűzőt.

Magyar Hírlap

Mit szorongatná! Dédelgetné, simogatná, csókolgatná, majd dörzsölgetve próbálná onnan kiimádkozni Hillary Clinton mindenható dzsinnjét. Ezt teszi összebújva Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, Bajnai egymással duzzogó maradékai és az LMP-pártok identitáshajhász vezetői is. Hiszen csak ebben, a tengerentúli kegyben reménykedhetnek! Amerikai álmuk megvalósulását, a csodát, a hatalomra kerülést, Orbán megbuktatását nem maguktól, hanem a nagyszerű Egyesült Államoktól, Hillary Clinton megválasztásától várják. 

Kell ez a nő, na!

Kell azért is, mert Orbán Viktor dicsérte Donald Trumpot, márpedig amit „Viktor” mond, az csak rossz lehet. Keserű történelmi áthallással élve: Orbán Magyarországa nem ország, Gyurcsányé mennyország. A magyarok meg le vannak… nehogy már az alapján kelljen dönteni, ami nekik jó. Hol lenne ebben a modernizmus, az előremutató progresszió?!

http://magyarhirlap.hu/cikk/62254/Hillary_es_Fleto

 

MSZP-vereségek népszavazásfronton

Molnár „elegánsan” Gőgösre hagyja a referendumkudarcok kommunikációját

Magyar Hírlap

Az MSZP a népszavazási ügyeivel át akarta venni a politikai kezdeményezést a Fidesztől, de végül teljes vereséget szenvedtek a referendumfronton is a szocialisták.

Molnárék úgy látják, Tóbiásékat egyszerűen „megalázta” Orbán Viktor. A miniszterelnök ugyanis már a  február 23-i „kopaszos balhé” után kapcsolt, amikor Nyakó Istvánt a választási irodánál megakadályozták a népszavazási kérdés leadásában. „Akkora balhé kerekedett, annyira negatív színben tűnt fel a Fidesz, hogy már másnap bejelentette a kvótaügyi népszavazás kezdeményezését, tehát rögtön új tematikával állt elő” – mondta MSZP-s informátorunk. De Orbán szerinte a végső ütést áprilisban vitte be, amikor visszavonatta a vasárnapi boltzárat. „Akkor az a döntés született az elnökségben, hogy követeljük, egy napon legyen a kvótás és a mi népszavazásunk. De ezzel a saját táborunkat is mozgósítottuk volna a fideszes kezdeményezés mellett. Ilyen rossz ötletelések mentek, ahelyett, hogy már akkor szép csendben kihátráltunk volna az egész népszavazósdiból” – értékelt a szocialista politikus.

http://magyarhirlap.hu/cikk/62344/MSZPveresegek_nepszavazasfronton

 

A Gréczy-jelenség

Morális iránytű a megtévedt Quimby zenekar számára

Löffler Tibor,Magyar Nemzet

Napjaink nagy ezoterikus kérdése nem az, hogy Angela Merkel és Theresa May az illuminátusok közé tartozik-e, hanem az, hogy ha már háromszor koncertezett a Quimby Tusványoson, 2007, 2012 és 2014 után miért épp az idén keltett nagy felháborodást ellenzéki körökben a fellépésük. A „rajongóik” miért csak most akadtak ki? Balliberális megmondóemberek miért csak most verik el a port a zenekaron?

Tavaly miért nem robbant fel az internet? Mert a „rajongók” nem olvasták az Indexet? Vagy mert akkor éppen senkinek sem jutott eszébe morális kencével leöntött politikai bombát eszkábálni a hírből? A balliberális megmondóemberek akkortájt az igazak álmát aludták. Az igazak egyike, Gréczy Zsolt (DK) is csak most ébredt fel. A Quimby-jelenség című blogbejegyzésében (Sztárklikk.hu, 2016. július 26.) természetesen ízekre szedi az orbáni hatalom természetrajzát, a mephistói világot, és megállapítja: „Ugyanezek a fellépők, akik most Orbán környezetében adtak koncertet, ha demokratikus, vagyis ellenzéki párt hívja őket, sosem vállalnak fellépést […] Pedig közönség lenne az ellenzéki rendezvényeken is. Igaz, a gázsi kevesebb, és ha nemet mondanak, és ezek mégis hatalomra kerülnek, nem fognak utánuk nyúlni. Hiszen demokraták. A híres és népszerű zenekarokat rendre hívja az ellenzék, de kosarat kapnak […] Magyarország ma ilyen hely. Ilyenné tette Orbán és a Fidesz. Beleitta magát az emberekbe a félelem, a megfelelés, a megvásárolhatóság, a megosztottság. A Quimby-jelenségnek éppen ez az értelme.” Lovasi nem ment a ligetbe, bár – Gréczy szerint – megígérte, Bródy igen, a nemrég elhunyt Somló Tamás pedig még a DK párttá alakuló nagygyűlésén is énekelt, mert bátrak voltak.

http://mno.hu/velemeny/a-greczy-jelenseg-1354574

 

Szennyvíz zúdul a szentendrei strandra

Kovacsik Ágnes, Magyar Nemzet 

Havonta ömlik szennyvíz a Dunába Szentendrénél, a frissen átadott szabadstrand közelében. A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szerint minden szabályosan zajlik, a szakértő pedig úgy véli, a folyó vízhozama olyan nagy, hogy ez meg sem kottyan neki. A város fideszes polgármestere ennek ellenére úgy látja, eljött az idő, hogy fejlesszék a település elavult hálózatát.

http://mno.hu/belfold/szennyviz-zudul-a-szentendrei-strandra-1354159

 

A futballeufória vége

Gazda Albert, Magyar Nemzet

Mindenki azt mondja: pontosan az történt, amit várni lehetett, nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább. Egyáltalán nem értek egyet. Én ennél többet vártam.

Kétségtelen, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki mutatványa erőn felüli módon szépséges volt. Egy csoportban voltunk a későbbi győztessel, nem kaptunk ki a három meccsünkön, első helyen zártunk. A nyolcaddöntőben kiestünk ugyan, elkalapáltak bennünket a fürge-furmányos belgák, ám így is joggal ünnepelte a csapatot a magyarok sokasága. Hogy az ötven év óta nem látott hősiesség minek volt köszönhető, arról sokan mondtak-írtak sokfélét, magam sem maradtam csendben. A tetteket, az eredményességet a tudatosság, a szakszerűség és az elszántság magyarázta szerintem. Az a bizonyos 100+ százalék, amit a sztori minden szereplője képes és hajlandó volt kitenni a gyepre.

A magyar labdarúgás általános állapotában bekövetkezett örömteli változásoknak nem volt ehhez közük. Nem is lehetett: mindenki tisztában van vele, hogy ilyenek nincsenek, vagy ha vannak is suttyomban, nem számottevőek, nem meghatározóak.

http://mno.hu/gkozep/a-futballeuforia-vege-1354547

 

 

 

 

Karsai László: Lezsák Sándornak sürgősen orvoshoz kellene fordulnia

Rendkívül súlyos memóriazavarai vannak. Ő sürget budapesti Teleki-szobrot, aki egyet már felavatott – írja a történész.

 

Karsai László vasárnap megjelent írásunkat egészítette ki.

Lezsák Sándornak sürgősen orvoshoz kellene fordulnia, rendkívül súlyos memóriazavarai vannak. Ő sürget budapesti Teleki-szobrot, aki egyet már – nem is olyan régen – felavatott. Teleki Pál meggyőződéses antiszemita, konzervatív, nacionalista politikus volt, akit döntő felelősség terhel többek között azért, hogy hazánk a náci Németország oldalán lépett be a második világháborúba, ez tény. (A Teleki-vita tömör, szakszerű összefoglalását lásd: Ungváry Krisztián: Hamis opportunizmus. Élet és Irodalom, 2004. április 9., valamint a Magyar Narancsban 2004. február 19-én megjelent cikkemet: Még egy szobrot Teleki Pálnak?)

2004-ben a Fővárosi Közgyűlés szocialista és szabad demokrata tagjai, elsősorban Telekinek a zsidótörvényekben játszott szerepére hivatkozva nem járultak hozzá, hogy a Teleki Pál-emlékbizottság a budai várban felállítsa a volt miniszterelnök szobrát. Ezt Balatonbogláron, a római katolikus templom kertjében avatták fel 2004. április 3-án, 63 évvel azután, hogy Teleki, belátva addig folytatott politikája kudarcát, öngyilkos lett. Lezsák Sándor a balatonboglári szoborkicsinyített másolatát

http://magyarnarancs.hu/belpol/karsai-laszlo-lezsak-sandornak-surgosen-orvoshoz-kellene-fordulnia-100318

 

 

 Leválasztják a külföldön dolgozókat a kvótanépszavazásról

 Ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek az október 2-i népszavazáson, mint amelyek a parlamenti választásokon, azaz míg a főként a szomszédos országokban élő kettős állampolgárok levélben is szavazhatnak, addig a több százezer külföldön dolgozó vagy tanuló magyar csak a külképviseleteken adhatja le a voksát – írta a Népszabadság. Ez sokak számára hosszas utazást igényelne.

A megkülönböztetést sokan már a parlamenti választások alkalmával is igazságtalannak tartották, de a panaszokat az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Alkotmánybíróság is elutasította. A strasbourgi bíróság arra hivatkozott, hogy mivel a két csoport szavazati joga eltért – a határon túliak csak pártlistára, a külföldön élők viszont egyéni jelöltekre is szavazhattak –, ezért elfogadható volt, hogy a voksolási lehetőségeik is különböztek.

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselője szerint viszont a kvótanépszavazásra ez az elv már nem alkalmazható, mivel egyetlen szavazólap lesz, egyetlen kérdéssel. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a politikus kérdésére visszautasította, hogy a jelenlegi gyakorlat alkotmánysértő lenne, mondván, az alkotmánybíróság döntése alapján az állam többféleképpen biztosíthatja a szavazati jog gyakorlása

 http://hvg.hu/itthon/20160801_kvotanepszavazas_kulfoldon_dolgozok

 

 Megszűnik a szemétszállítás Budapesten?

Ha a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) nem olvad be októberig a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-be (NHKV), akkor leállhat a szemétszállítás a fővárosban, bűzt és mocskot hozva az itt lakók nyakába

Az indok: ha az FKF nem csatlakozik az állami rendszerhez, akkor elveszíti közszolgáltató jellegét és nem végezhet szemétszállítást.

Az NHKV szerint nem fordulhat elő, hogy leálljon a szolgáltatás. A gond csak az, hogy a számlázási és szervezési feladatot ellátó vállalatnak nincsenek meg az eszközei, kukásautói és az emberei a munka elvégzésére. Olyan cég sincs a láthatáron, amely átvehetné az FKF szerepét.

http://nepszava.hu/cikk/1101601-megszunik-a-szemetszallitas-budapesten

 

Orbánt már rég leírta az USA

Orbán Viktor az egyedüli hivatalban lévő európai politikus, aki beleártotta magát az amerikai választási kampányba, ami nemcsak nem elegáns, hanem kártékony is lehet a magyar-amerikai kapcsolatok szempontjából - értékelt lapunknak S. Balogh Éva. A Yale Egyetem egykori dékánja, a Hungarian Spectrum szerkesztője szerint persze Orbán nem először tett ilyet, csak épp "azokat a republikánusokat, akik mögé korábban állt, nem Donald Trumpnak hívták". Az Egyesült Államokban élő történész úgy látja, az amerikai-magyar kapcsolatok már jelenleg is mélyponton vannak. Igaz, a magyar kormányfő állásfoglalásának hatására lehet, hogy ha Trump lesz az elnök, Orbán végre mégis bejut a Fehér Házba. "De ki tudja, Trump teljesen kiszámíthatatlan és nem a hálás fajta" - fogalmazott.

http://nepszava.hu/cikk/1101568-orbant-mar-reg-leirta-az-usa

 

Ellopták és szétcsalták” - milliárdokat nyeltek le az állami erdők

Bűncselekményeket tárt fel hat állami vállalatnál a Miniszterelnökség felügyelte ellenőrzési szervezet, a Kehi. A kár elérheti a másfél milliárd forintot – értesült a Népszabadság.

Tavaly került nyilvánosságra, hogy az állami gazdaságoknál komoly problémák vannak. 2015 októberében Lázár János meglepő érveléssel védte meg a parlament mezőgazdasági bizottsága előtt az állami földek eladását az azt ellenző ellenzéki politikusokkal szemben. „Nem csinálja a magyar állam. Miért? Mert nem tudott gazdálkodni. Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. Kinek kell ez a világ?” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az állami erdészeteknél tapasztaltakra hivatkozva. A Kehi ugyanis tavaly már készített egy gyorsjelentést az erdészetek 2010 és 2013 közötti működéséről, ebből merített a hivatalt felügyelő miniszter.

Lázár János bejelentése után lapunk tavaly megszerezte a szervezet feljegyzését, amiből többek között kiderült, hogy az erdészetek a felada­taik egy jelentős részét kiszervezték, a vállalkozókat versenyeztetés nélkül bízták meg, az árakat pedig nem a ­piaci viszonyok határozták meg. Négy évvel ezelőtt a Zalaerdő például 406 milliós prémiumot fizetett ki egy vállalkozónak csak azért, mert időre elvégezte a munkát, holott ez szerződésbe foglalt kötelessége volt.

http://nol.hu/belfold/milliardokat-elnyelo-erdok-1625879

 

Lelőttek egy orosz helikoptert Szíriában

 hétfőn került fel a netre az Iszlám Állam (IS) Oroszországnak címzett videóüzenete, melyen egy álarcos férfi autókázás közben kel ki magából az ellenzék mellett a terrorszervezetet is támadó oroszok ellen:

Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban... Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük.

http://index.hu/kulfold/2016/08/01/lelottek_egy_orosz_helikoptert_sziriaban/

 

M1 és M7: egyiket sem szélesítik ki

KÉT HETE BEJELENTETTÉK, MOST KÖZÖLTÉK, MÉGSEM LESZ SZTRÁDASZÉLESÍTÉS. EGY SOR TOVÁBBI ÚTÉPÍTÉST IS TÖRÖLT EGY TOLLVONÁSSAL A KORMÁNY.

http://index.hu/gazdasag/2016/08/01/megsem_szelesitik_ki_az_m1-est_es_az_m7-est/

 

KI FIZETI A RÉVÉSZT?

Jakubász Tamás Magyar Idők

Szűkebb és tágabb környezetünk történéseinek alakulását számos törekvés, szempont és érdek alakíthatja. Ezek között akadnak egészen nyilvánvalóak, és persze olyanok is, amelyeken bárhogyan törjük a fejünket, sehogyan sem értünk meg. Az európai polgár könnyen az utóbbi helyzetben találhatja magát, ha arra keresi a választ: pontosan miért is van szüksége az uniónak több millió migránsra?

A kötelező betelepítés Magyarországnak nemigen áll az érdekében. Időről időre idekerülne pár ezer, néhány tízezer ember, akiket – már csak a saját jól felfogott érdekünk miatt is – fel kellene készíteni a munkaügyi és más kihívásokra. Egy migráns munkaügyi képzése akár tízmillió forintba is kerülhet, s könnyen megeshet, hogy ebből a pénzből utóbb semmit sem látna viszont a honi közkassza. Amelyik személynél sikerrel járna a felkészítő folyamat, az feltehetően nem maradna itt. Miért is tenné? Nincs, ami idekösse. A kezelhetetlen, alkalmazkodni nem akaró vagy nem tudó migránsokkal viszont a magyar államnak kellene bajlódnia.
Október 2-án népszavazást tart Magyarország a kötelező betelepítés ügyében. A szavazófülkében érdemes az anyagi és más szempontokat is mérlegre tenni.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/ki-fizeti-reveszt-881566/

 

FIDESZ: A BALOLDAL FOGLALJON ÁLLÁST A KÉNYSZERBETELEPÍTÉSRŐL!

Állásfoglalásra szólította fel hétfőn a baloldalt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a kényszerbetelepítés elleni népszavazással kapcsolatban, szerinte ugyanis „a bojkott az állásfoglalás hiánya”.

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-baloldal-foglaljon-allast-kenyszerbetelepitesrol-883633/

 

Gyűlöld a hazádat! – beszédes balos falragaszok Németországban

Németországban kiszúrják a szemünket a mindennemű hazafiasság (mint aljas náculás) megtagadására és migránssimogatásra buzdító utcai firkák és falragaszok.

Bár tudjuk (vagyis reméljük), hogy csak egy szűk szubkultúrát képviselnek, azért nem mehetünk el szó nélkül a radikálbalos graffitik és falragaszok mellett, amik a német városok utcáit dekorálják. Budapesten összesen nem találkoztunk annyi kreatív tömény marhasággal, mint Németországban egy átlagos, közepes méretű egyetemi városban, a hamburgi dizájn pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Bár az is lehet, hogy csak nem járunk eleget Megfelelő Toleráns Kocsmákba, ezért vagyunk elszokva az ilyen üzenetektől.

http://mandiner.hu/cikk/20160801_zsigmond_es_peterfy_gyulold_a_hazadat_beszedes_balos_falragaszok_nemetorszagban

 

Több tízezren vonultak utcára Kölnben, hogy kiálljanak Erdogan mellett

Több tízezren vonultak utcára délután Kölnben Recep Tayyip Erdogan török elnök támogatására, a demonstráción a szervezők tervei szerint videokapcsolat révén a török államfő is beszédet mondott volna, de ezt a német alkotmánybíróság megtiltotta. A tüntetés este nagyobb rendbontás nélkül ért véget.

http://444.hu/2016/07/31/tobb-tizezren-vonultak-utcara-kolnben-hogy-kialljanak-erdogan-mellett

 

 

 Ők a rendszer kopaszai

Kiszervezi a rendfenntartást a hatalom: egyre több jel utal arra, hogy rendőrök, katonák helyett verőembereket bíznak meg a politikailag kényes feladatokkal. Akonditermek kopaszai nehezen lenyomozhatók, gyorsan reagálnak, és az általuk elkövetett erőszak miatt közvetlenül az állam vagy a Fidesz nem vádolható. Felléptek már a Liget civil tiltakozói, a Nemzeti Választási Irodánál az ellenzéki politikusok ellen, és bevethették őket a magyar határon a migránsok feltartóztatására is. Ők lennének a Fidesz Magyar Gárdája?

Azt, hogy a rendszer és a kopaszok között mégis lehet valamilyen kapcsolat, bizonyítja egy, az atv.hu által közölt, titokban készült hangfelvétel. Ezen Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője társainak arról beszél, hogyan fogadtatták el magukat a hazai fegyveres szervekkel: „A migránsválság megoldásában, büszkeséggel mondhatom, hogy a Betyársereg is igencsak kivette a részét, és úgy, hogy a rendszer keresett meg bennünket. Nyilván ennek a függvénye az volt, hogy ugye annyira leépítették a magyar honvédelmet, hogy egy ilyen önszerveződő sportolókból álló civil körre volt szükség, hogy adott helyzetben ott legyen, amikor ott kelletett, hogy legyen.”

A 168 Óra is találkozott olyan menekülttel, aki arról beszélt, hogy magyar egyenruhások verték meg a határon. A hatóságok cáfolták az atrocitásokat, de azt is, hogy ehhez kigyúrt kopaszok segítségét vették volna igénybe. Ugyanakkor maguk a jogvédők sem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a magyar határon az utóbbi időben bántalmazott migránsokra nem az állami hatóságok emberei, hanem akár „paramilitáris szabadcsapatok” vagy „önkéntes határvédők”, a rendszer kopaszai ronthattak rá.

168Óra

http://www.serfozoistvan.hu/szemtolszembe/ok-rendszer-kopaszai/

 

A NEW YORK POST KÖZÖLTE MELANIA TRUMP MEZTELEN KÉPEIT

Vasárnap elárasztotta New Yorkban az újságos standokat a New York Post, címlapján Melania Trump meztelen képével. A címlapon a szöveg: "You've never seen a potential First Lady like this!" A Second Avenue-n a New York Post-ból este 8-kor már egy darabot sem lehetett kapni. A fotók megjelentek a New York Post online kiadásában is.

A republikánus párt mögött álló fundamentalista evangéliumi (evangelical) keresztény vezetők állandóan dörgedelmes beszédeket mondanak Amerika morális romlásáról. Azért akarnak beavatkozni a politikába, hogy az "erkölcsi romlást" megállítsák. Ezek a keresztény vezetők minden erejükkel Donald Trumpot támogatják. De az Egyesült Államok történelmének legsúlyosebb morális válságát éli azzal, hogy Trump lehetett a republikánus párt elnökjelöltje. Amerika ennél mélyebbre már nem süllyedhet morálisan, hogy a republikánus First Lady-jelölt szexképeivel vannak tele az újságos standok

https://nepszava.us/blogs/news/a-new-york-post-kozolte-melania-trump-meztelen-kepeit

 

A francia börtönökben a legerősebb az iszlamista terror

Hosszú cikket közölt az európai, főleg a francia börtönök világáról a Wall Street Journal. Azt mutatják be, hogy a francia büntetés-végrehajtás hogyan vált az iszlamista terroristák keltetőjévé Európában.

Salah Abdeslam, a november 13-i párizsi merényletek utolsó élő elkövetője a Párizs egyik külső kerületében lévő Fleury-Mérogis börtönbe került, egy magánzárkába, és nem telt el 2 nap, máris messiásként tisztelte a többi rab.

A 19 éves Adel Kermiche, a kedden meggyilkolt francia pap egyik támadója a börtönben találkozott „szellemi vezetőjével”, és ott vált fogékonnyá az iszlamista eszmékre. És ezzel nincs is egyedül, az európai terroristák jelentős többsége szintén valamelyik francia börtönben került kapcsolatba a terrorszervezetekkel.

http://444.hu/2016/08/01/a-francia-bortonokben-a-legerosebb-az-iszlamista-terror

 

Az Együtt leragasztja a migránsellenes plakátokat

Most nem tépés, hanem ragasztás a válasz a kormányzati plakátkampányra. Az Együtt országos ragasztóakciót hirdetett.

"Gyűlöljük ezeket a plakátokat"

- mondta Szigetvári Viktor, a párt elnöke.

http://444.hu/2016/08/01/az-egyutt-leragasztja-a-migransellenes-plakatokat

 

 

 Portik Tamással hírbe hozott cégcsoportot igazgat Gyurcsány egykori államtitkára

Horváthné Fekszi Márta, a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára lett a közelmúltban a vezető tisztségviselője annak az Origo Film Groupnak, amely Portik Tamás élettársa, Pápa Marianne és családja érdekeltsége.

Milliárd feletti árbevétel mellett is több százmilliós veszteséget produkált 2015-ben a filmstúdió-üzemeltető-filmgyártó Origo Film Group Zrt., amelynek többségi tulajdonosa a Komondor Holding Zrt.

Erről a cégről sokat cikkeztünk: a Komondort örökölte meg Pápa Marianne üzletasszony néhai férjétől, a józsefvárosi kínai piacot üzemeltető Szetlik Ferenctől. Komondor-érdekeltség volt az a kft is, amely kedvezményezett volt a belvárosi ingatlanvirtcsaftban.

Ez az az üzlet, aminek következményeképp a közelmúltban bíróságon hallgatták meg tanúként a más ügyek miatt szabadságvesztését töltő Portik Tamást, aki állította, tízmillió forint értékű kenőpénzt vitt euróban Rogán Antal akkori V. kerületi polgármesternek, jelenlegi miniszterelnökségi kabinetminiszternek.

https://blog.atlatszo.hu/2016/08/portik-tamassal-hirbe-hozott-cegcsoportot-igazgat-gyurcsany-egykori-allamtitkara/

 

Vizoviczki születendő gyermeke meggyilkolásával fenyegette az ügyészséget

 A hamarosan házi őrizetbe kerülő Vizoviczki László 2013 szeptemberében megírta az ügyészségnek, hogy állapotos az élettársa, és ha nem szüntetik meg az ellene irányuló kényszerintézkedéseket, kénytelenek "meggyilkolni" a kisbabájukat. Vizoviczki arra kérte a hatóságot, hogy "ne terheljék őt azzal a megalázó feltételezéssel, hogy saját ügye előremozdítására akarja felhasználni az elmondottakat.

A rendőri vezetők megvesztegetésével, vagyoneltitkolással és adócsalással vádolt Vizoviczki László derűs napokat élhet mostanában. A Fővárosi Ítélőtábla a hétenjogerősen is helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, amely értelmében 250 millió forint óvadékért cserébe Vizoviczki otthonról várhatja a következő tárgyalását.

 http://index.hu/belfold/2016/08/01/vizoviczki_abortusz_fenyegetes_ugyeszseg/

 

Ferenc pápa: Ha szóvá teszem az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tenni a katolikus erőszakot is

Helytelen az iszlámot a terrorizmussal azonosítani

- jelentette ki Ferenc pápa újságíróknak vasárnap.

Ha szóvá teszem az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tenni a katolikus erőszakot is. Nem minden muszlim erőszakos.”

Szerinte a terrorizmusnak különböző okai vannak, és ezt ugyan veszélyes kijelenteni, de a terrorizmus akkor fokozódik, ha nem marad más lehetőség, és amikor a pénzt bálványozzák az ember helyett, amikor azt helyezik a világgazdaság középpontjába.

http://444.hu/2016/08/01/ferenc-papa-ha-szova-teszem-az-iszlam-eroszakot-akkor-szova-kell-tenni-a-katolikus-eroszakot-is

 

A PÁPA ÉRT A FOCIHOZ

Szikszai Péter Magyar Idők

De beszélt az iszlámról is.

Ferenc pápa Lengyelországból a Vatikánba tartva a repülőn beszélt a sajtónak az iszlám terrorról:

„Nem szeretek az iszlám erőszakról beszélni, mert az újságokból naponta értesülök az erőszakról Olaszországban, valaki megöli a barátnőjét, más az anyósát. Ezek mind megkeresztelt katolikusok.Ha szóvá teszem az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tenni a katolikus erőszakot is. Nem minden muszlim erőszakos.”

A katolikus egyházi vezető más égető témákban is megnyilatkozott. Még a lengyel ifjúsági világtalálkozón azt kérdezték tőle, hogy Maradona vagy Pelé a világ legjobb futballistája, mire azt mondta, hogy Messi.

Tehát a pápa a focihoz mindenképpen ért.

 http://magyaridok.hu/kulfold/papa-ert-focihoz-883018/

 

Negyedmillióan ragadtak az aleppói pokolban

 A kormányerők az orosz segítség ellenére is képtelenek bevenni a körbezárt, lázadók uraltak kerületeket.

http://kepek.444.hu/2016/08/01/negyedmillioan-ragadtak-az-aleppoi-pokolban

 

Sayfo Omar: A magyar megmondóemberek esete az iszlámmal és a migrációval

Őszinte köszönet illeti Speidl Biankát a Mandineren megjelent, Abdelsamad Belhaj iszlámkutatóval készült interjújáért. Mély, de laikusok számára is érthető analízist olvashattunk a dzsihádizmus és a neoliberális gazdasági rendszer összefonódásának kockázatairól.

Külön kiemelendő, hogy olyan, a nyugati tudományos életben elismert kutatótót sikerült mikrofonvégre kapni, aki immár több, mint két évtizede vizsgálja az iszlám teológiáját és a muszlim társadalmak sajátosságait. Annál fájdalmasabb volt viszont az olvasás végeztével megnyitni a Facebookot és a hétköznapi valóságba visszazuhanva szembetalálkozni egy ismerős megosztásával, melyben az egyik „biztonságpolitikai szakértő” sztár okoskodott az európai iszlám veszélyeiről a közmédiának. A magyar politikára kivetített következtetés mindkét interjú esetében ugyanaz volt.

Mégis, a különbség égbekiáltó: egyik tudja, amit mond, a másik mondja, amit tud.

http://media.mandiner.hu/cikk/20160801_sayfo_omar_a_magyar_megmondoemberek_esete_az_iszlammal_es_a_migracioval

 

Nem hosszabbítják meg a Class FM frekvenciaengedélyét

A Médiatanács elutasította a kereskedelmi adó üzemeltetőjének a kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására, így könnyen lehet, hogy egy időre egyáltalán nem lesz országos kereskedelmi rádióműsor.

A Class FM-et üzemeltető cég, az Advenio a közelmúltban váltott tulajdonost. A kormánnyal összeveszett üzletember, Simicska Lajos üzleti köre már semmi esélyt sem látott arra, hogy a neve alatt tovább működhessen az ország legnépszerűbb rádióadója, ezért Nyerges Zsolt eladta a céget.

A vevő Michael McNutt amerikai üzletember és a Marquard-médiacsoport volt, és nagyon bizakodóan nyilatkoztak a Class FM jövőjéről, ám egyelőre ennek a derűlátásnak nem látszik az alapja. A Médiatanács ma elutasította az Advenio még tavaly nyáron benyújtott kérelmét, mondván, hogy a körülményekre való tekintettel nem lát lehetőséget az eddigi, hétéves engedély meghosszabbítására.

http://hvg.hu/gazdasag/20160801_Nem_hosszabbitjak_meg_a_Class_FM_frekvenciaengedelyet

 

Újabb katolikus papot ért támadás – Hollandiában regisztrált menedékkérő a támadó

Egy bevándorló súlyosan megsebesített egy neki tisztálkodási lehetőséget biztosító belga katolikus papot tegnap este a flandriai Limbourgban – közölte a Le Soir című belga lap.

Jos Vanderlee megengedte a fiatal férfinak, hogy lezuhanyozzon a plébánia épületében, pénzt viszont nem adott a Hollandiában regisztrált támadónak, aki erre késsel kezdte fenyegetni a papot. Az atya védekezés közben súlyosan megsérült a kézfején; még az éjjel megoperálták a genki kórházban.

A férfi ellen körözést adtak ki; a rendőrség tájékoztatása szerint nincs dossziéja a belga menekültügyi központban.

http://valasz.hu/vilag/ujabb-katolikus-papot-ert-tamadas-hollandiaban-regisztralt-menedekkero-a-tamado-119763

 

 

Juncker fekete könyvben tartja számon politikai ellenfeleit

Az Európai Bizottság sokat kritizált elnöke a belga Le Soir napilapnak adott interjújábanelmondta, van egy “Little Maurice” névre hallgató könyve, amiben politikai ellenfelei nevei állnak.

Immár harminc éve használom. Ha valaki elárul, felvésem a nevét a papírra

– fogalmazott a politikus, arról azonban nem beszélt, kik kerültek be idáig a noteszébe.

http://24.hu/kulfold/2016/08/01/juncker-fekete-konyvben-tartja-szamon-politikai-ellenfeleit/

 

 

Orbán költöztetésén spórolnának, hogy jusson pénz a gyógyíthatatlan gyermekeknek

Három szocialista képviselő (Bangóné Borbély Ildikó, Szakács László, Tóth Bertalan) a költségvetési törvényeket (az ideit és a 2017-est) is módosítaná azért, hogy a gyermekhospice ellátást nyújtó intézmények zavartalanul működhessenek.

Magyarországon jelenleg nincs olyan kórház, ami ilyen ellátást biztosítana, noha egy szolidáris, keresztény alapokon nyugvó társadalomban a legminimálisabb elvárás, hogy szüleikkel együtt megfelelő támogatást kapjanak azok a gyermekek, akik súlyos betegségük miatt nem élhetik meg a felnőttkort.

http://24.hu/kozelet/2016/08/01/orban-koltoztetesen-sporolnanak-hogy-jusson-penz-a-gyogyithatatlan-gyermekeknek/

 

Kiütötte a britek koronaékszerét a Brexit

 Szabályosan kiütötte a brit feldolgozóipart a júniusi népszavazás, amelyen a résztvevők többsége úgy látta, jobb lesz a szigetországnak az EU-n kívül. A szakértők szerint a jegybankon a sor, hogy tegyen valamit a gazdaság élénkítése érdekében.

 http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiutotte_a_britek_koronaekszeret_a_brexit.618674.html

 

 Merkelt csúnyán megzsarolták

 Horst Seehofer a bajor CSU vezetője megfenyegette Angela Merkel kancellárt, hogy a jövő őszi parlamenti választáson megtörve a CDU/CSU szövetséget pártja külön indul, önálló kancellárjelölttel, ha Merkel nem keményíti meg menekültpolitikáját.

 http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkelt_csunyan_megzsaroltak.618676.html

 

Most a volt Vidámpark területén kezdődött meg a fakivágás

A Llgetvédők videókat is közzétettek arról, ahogy a volt Vidámpark területén fákat vágnak ki és darabolnak fel.

http://hvg.hu/itthon/20160801_Most_a_volt_Vidampark_teruleten_kezdodott_meg_a_fakivagas

 

 

Így működik a török cenzúra

Isztambul a „névtelen nyilatkozók” városa a sikertelen puccskísérlet után. Nehéz szóra bírni a helyi ellenzéket, még nehezebb beszélgetésre alkalmas helyet-időt találni. Kivételt képez az az ismert színész, aki otthonában fogad a leszámolások napjaiban, hosszan, alaposan ismerteti a kormányzat megfélemlítő technikáit. Van oka az elszántságra. Parászka Boróka írása.

http://erdelyiriport.ro/kultura/igy-mukodik-a-torok-cenzura

 

Eőrsi  Mátyás közleménye a Facebook-on

"Ezúton szeretném tájékoztatni a hazai és a nemzetközi közélet iránt érdeklődőket, hogy hacsak meg nem gondolja magát, a külügyi kormányzat engem fog jelölni a Demokráciák Közössége - ahol egyébként több mint két éve dolgozom különböző beosztásokban - főtitkári posztjára.

Tisztában vagyok azzal, hogy erre a hírre sokan fogják felkapni fejüket, hiszen ilyen vagy ehhez csak hasonló támogatás a NER-re a legkevésbé sem volt jellemző.

A jelölés körülményeivel kapcsolatban az alábbiakat szeretném világossá tenni:

1) A jelölés ötlete eredetileg a diplomáciai állományból származik, végül a külügyminiszter meghívott egy találkozóra.

2) A találkozón világossá tettem az egyébként ismert véleményemet Magyarország jelenlegi bel- és külpolitikájáról, valamint rögzítettem, hogy a Demokratikus Koalíció tagjaként alapjaiban helytelenítem ezt a politikát. Elmarasztaló véleményemnek az eddigiek során hangot adtam hol az elektronikus médiában (ATV, Klub rádió), hol pedig cikkekben, és ettől szokásomtól a jövőben sem kívánok elállni.

3) Akár megválaszt főtitkárnak a Demokráciák Közösségének igazgatótanácsa, akár nem, a magyar kormánytól anyagilag és minden egyéb tekintetben is teljesen független maradok, így semmilyen formális vagy más nyomást nem lehetséges rám gyakorolni.

4) Mindezeket Szijjártó Péter elfogadta és visszaigazolta.
A szóban forgó tárgyalást követően, július 27-én már voltam az Egyenes Beszéd vendége, aki látta a műsort, meggyőződhetett arról, hogy a jelölés nyomán véleményem akár egy jottányit változott-e.

5) Számomra nem teljesen világos, milyen előnye származik a külügyi kormányzatnak a jelölésből. Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy aktív külpolitikai megítélésem a Fidesznél lényegesen jobb volt annál, mint ami a médián keresztül látszódott, de akármennyire is hízelgő lenne is számomra egy ilyen értelmezés, nem tudom elképzelni, hogy a hat év belpolitikai hidegháború befejezését éppen velem kezdenék.

6) Ha és amennyiben a külpolitikai elszigetelődés feloldása érdekében tett óvatos lépésként lehet értékelni a döntést, akkor az ugyan helyes célkitűzés, ám egészen bizonyosan nem elégséges. Bár sem eddigi, sem esetleges megválasztásom utáni beosztásom nem teszi szükségessé a külpolitikai kormányzattal való konzultációt, erről a kérdésről bármikor szívesen kész vagyok megosztani gondolataimat a külügyi kormányzattal.

Ebben a pillanatban azt sem lehet megmondani, hogy a jelölés elsegíti, vagy - figyelemmel Magyarország nemzetközi megítélésére - inkább hátráltatja megválasztásomat, hiszen a döntést a 18 országból álló Igazgatótanács fogja meghozni.

Akár így lesz, akár úgy, ahogy az elmúlt hat évben is nemzetközi megbízatásaimtól függetlenül mondtam el véleményemet a hazai politikai helyzetről, ez így lesz ezután is. Kérem barátaimat és ellenfeleimet, hogy ilyen szemüvegen keresztül figyeljék a továbbiakban is megszólalásaimat.

Eörsi Mátyás”

 

-- 

Szegvári Katalin

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.