2016, augusztus 11 - 12:55 Sajtószemle

A magyar kardvívó megvédte olimpiai bajnoki címét, a döntőben imponáló fölénnyel 15-8-ra győzte le az amerikai Daryl Homert magyar idő szerint csütörtök hajnalban. Övé az ötödik magyar arany, illetve a harmadik érem, amelyet a tízfős magyar vívóküldöttség valamelyik képviselője hódít el.

http://nol.hu/sport/ujra-olimpiai-bajnok-szilagyi-aron-1627231

 Képek

Egy asszóval mindenki felett

 

A kardvívó Szilágyi Áron imponáló fölénnnyel védte meg az olimpiai bajnoki címét Rio de Janeiróban. 1948 óta nem volt olyan zászlóvivője a magyar csapatnak, aki aztán aranyat nyert volna

http://nol.hu/galeria/Egy_asszoval_mindenki_felet

Kövérnek elege lett Habonyból és Rogánból, nagy beszélgetésre készül Orbánnal

Kövér László úgy érzi, a Fidesz népszerűségét veszélyezteti egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása. Orbán Viktor szűk körében is lát kivetnivalót, ám a kormányfőben semmit.

Kövér László egyre nehezebben tartja magában nemtetszését. Az elmúlt napokban a Népszabadság forrásai egybehangzóan állították, hogy a fideszes bázist és a vidéki közhangulatot is figyelemmel kísérő választmányi elnök „forrong” és még az őszi politikai szezon nyitánya előtt nagy beszélgetésre készül Orbán Viktorral, mert szeretne valamilyen fordulatot kierőszakolni az őt zavaró területeken.

A kormányoldalon sokszor közszemlére tett és már-mártörvényszerűnek beállított politikusi gazdagodás és nyílt üzletelés meghaladta Kövér tűrőképességét. Forrásaink szerint amikor a házelnök mindezt szóba hozza, nemcsak Habony Árpádra és Rogán Antalra tesz megjegyzéseket, s nem válogatja meg a ­szavait. (Az átláthatatlan forrású jövedelmekkel bíró kommunikációs guruval nincs is nagyon beszélő viszonyban.) Kövér szerint a kormánypártnak a korrupció látszatát is kerülnie kellene, ám tapasztalja, hogy „egyesek már erre sem adnak”.

Egyik ismert kormányzati szereplő mindezt úgy írta le, hogy Kövér László minden ellen harcol, ami a tisztesség ellen hat. Ezen kívül erős töltetű morális felelősséget is érez, amit a technokrata Habony-vonalnem is tud értelmezni – jegyezte meg forrásunk. 

 

http://nol.hu/belfold/kovernek-elege-lett-habonybol-es-roganbol-nagy-beszelgetesre-keszul-orbannal-1627053

 

  Pukli visszakérdezett a Kliknél: "Mégis, ki a migráns

A Kettős mérce hozta nyilvánosságra azt a tankerületi levelet, melyben a Klik az Emberi Erőforrások Minisztériumára hivatkozva azt kéri, az igazgatók egy mellékelt excel tábla kitöltésével jelezzék, hány "migráns" iskoláztak be tavaly szeptember óta, mennyien fejezték be a tanévet és hány diáknak maradt fenn a jogviszonya a tanév befejezése után is.Az adatszolgáltatásnak szerda 10-ig kellett eleget tenniük. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István adatok helyett visszakérdezett a Kliknél.

Azzal kezdi, hogy a feladat kihívás elé állítja, a migráns kifejezés zavarba ejtő, amelyre semmilyen magyarázat nincs az utasításban. Visszakérdez, hogy pontosan ki számít migránsnak? Az Európából betelepülő tanuló - neadjisten az Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar - vagy a tízéves kora óta itt élő, náluk tanuló kínai kislány annak számít-e, vagy csak az, aki a háború sújtotta Szíriából, Afganisztánból, Líbiából menekült el.

"Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok."

Ebben az esetben 576 migráns jár hozzájuk - közölte Pukli.

http://hvg.hu/itthon/20160810_pukli_klik_migrans_klik

A Fidesz EP-képviselője szerint, ha Magyarország diktatúra lenne, az Index újságírója már börtönben ülne

Panyi Szabolcs, az Index újságírója posztolt egy térképet a Twitterre. A térképet a német Die Zeit című újság készítette, és az van rajta, hogy az újság milyen európai államokat tart autokratikusnak, demokratikusnak és veszélyeztetett demokráciáknak.

a térképhez fűztek kommenteket más twitterezők is, így például Schlöpflin György, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője. A második kommentjében annyit írt, hogy

„Ha Magyarország tényleg diktatúra lenne, akkor Panyi Szabolcs és a fajtája már börtönben ülne.”

 

http://444.hu/2016/08/09/a-fidesz-ep-kepviseloje-szerint-ha-magyarorszag-diktatura-lenne-az-index-ujsagiroja-mar-bortonben-ulne

Elképesztő titok derült ki Rogán Antalról

 

A kabinetminiszter az informatikában alkotott nagyot. Egy digitális aláírással kapcsolatos találmányt jegyez a kormányzati hátszéllel gazdagodó Hunguard tulajdonosaival.

A pénzügyi végzettségű Rogán Antal kabinetminiszterről megtudtuk, hogy egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója Csík Balázs és Lengyel Csaba társaságában. Utóbbi két férfi annak a Fidesz által komoly megrendelésekhez segített Hunguard Kft.-nek a látható tulajdonosai, amelynek új, máltai tulajdonosáról keddi számunkban írtunk. Cikkünkhöz az interneten a kifejező „nokiás kamion” álnéven kommentelő olvasónk egy hivatalos, angol nyelvű dokumentumra emlékeztető bejegyzést mellékelt, amely az említett szabadalom tulajdonosairól szólt. (Ezúton is köszönjük, és biztatunk mindenkit a hasonló segítségre.)

 

http://nol.hu/belfold/nem-is-tudtuk-de-rogan-antal-titokban-feltalalo-is-1627049

 

A hivatalos

 

– Ez az, adj egy ötöst! – csapnak egymás tenyerébe informatikus-társaival. És megvan a felfedezés! Egy teljesen új elektronikusaláírás-eljárás! Már mehet is a szabadalmi hivatalba. Újabb telefon jön: azt írogatják a lapok, hogy a Fidesz a törvénytervezettel egy konkrét céget, a Hunguardot nyomja, minden szabályt rászabnak, versenytársait pedig ugyanígy ellehetetlenítik. Erre megszólal feltalálótársa, Csík Balázs: – Te Tóni, képzeld, ez a Hun­guard pont az enyém! – Tényleg, komolyan? De ugye nem segítettünk? – Á, dehogy!

Most így hangzik a hivatalos verzió.

 

http://nol.hu/velemeny/a-hivatalos-1627051

 

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

Egyre kritikusabb a menekülthelyzet a szerb-magyar határon. A horgosi hevenyészett „sátorvárosban” egyre többen várakoznak siralmas tábori körülmények közt, míg a zöldhatáron hatóságnak látszó egyenruhások rendszeres durvaságairól szólnak a hírek. Mégis újra megjelentek a menekültek Budapesten. Helyzetjelentés a déli határról és a fővárosból. Banai Tibor Péter videoriportja.

Mire befejeztük az interjút, megjelent a sajtó is. Magyar, szerb, nemzetközi. Ekkor azonban történt valami: az egyik sztrájkoló menekült elájult. A társai félrevitték, valaki elszaladt orvosért a táborba. Futva jött az orvos, egy idős szerb doktornő a Médecins du Monde-tól. Próbálta élesztgetni, semmi reakció. Kereste a pulzusát, semmi. Megnézte a nyaki verőérnél, ott se volt. Elkezdett habzani a szája, epilepsziás rohamot kaphatott.

Ez volt az a pillanat, amikor az afgánok ráborultak a szerencsétlenre, és elkezdték siratni a társukat. A doktornő leblokkolt, tanácstalanul topogott. Ekkor léptem oda és ráripakodtam az afgánokra, hogy hagyják abba siratást, és inkább hagyjanak neki levegőt. Elkezdtem újraéleszteni a srácot. Elküldtem hideg vízért az egyik afgánt, a doktornőt meg infúzióért. Közben volt egy pillanat, amikor újabb görcsöt kapott a férfi, elkezdett visszafelé meghajolni az egész gerince. Kritikus pillanatok voltak.

Kiabáltam a srác nevét, szívmasszás, hideg víz, pofozás, minden játszott. Végül megrebbent a szempillája, és ha halványan is, de volt már pulzusa. Aztán kerítettek egy kisbuszt, beraktuk a még mindig eszméletlen afgánt, és a doktornővel elrobogtak a legközelebbi kórházba, Szabadkára. Mindenki megkönnyebbült, szerintem még a mögöttünk sorfalat álló és csak bámuló szerb rendőrök is. Mint utóbb kiderült, az egész történetet felvette a magyar M1 is, de valamiért mégsem adták le, hogy egy afgán menekült majdnem meghalt a szerb-magyar határon.

https://atlatszo.hu/2016/08/10/veressel-sokkoloval-kutyakkal-fogadjak-a-keritest-megmaszo-menekulteket-aljas-dolgok-tortennek-a-deli-hataron/

 

Fekete Gy. Attila Csak a Fidesz

 

Nem tartozik a világ befolyásos titkosszolgálatai közé a magyar; bár lehet, hogy csak eltitkolják. Valószínűbb azonban, hogy a CIA-nál, az FSZB-nél, Moszadnál és más titkosszolgálatánál csak akkor figyelnek fel a mieinkre és rendelnek el általános gatyacserét, ha együttműködésre kényszerülnek velünk.

Mert ki akar közös titkos műveleteket végrehajtani egy olyan titkosszolgálattal, amelynél kétséges, hogy meddig tud titkot tartani. Amely, kormánya napi érdekeit kiszolgálva nyilvánosságra hozza a vele titokban együttműködők nevét, a ­szerződéseit. Nyilvánvaló, hogy az egykori NBH és a Politikai Capital (PC) közti szerződés és az az alapján elvégzett munka részleteit az Alkotmányvédelmi Hivatal sem a nyilvánosságnak szánta. Ha nem így gondolták volna, már akkor közzétették volna, amikor a szerződés miatt feljelentették az NBH utolsó főigazgatóját, Laborc Sándort és másokat. De ezt még az után sem tették meg, hogy a bíróság felmentette Laborcékat. Három évvel később azonban mégis indult a feljelentés. Túl nagy volt a nyomozás a Fidesz-közeli Századvégnél annak kormányzati szerződései miatt, kellett egy MSZP-közeli cég (a PC) és egy hozzá köthető gyanús szerződés.

Hogy ezek után ki mer és ki fog együttműködni az Alkotmányvédelmi Hivatallal vagy külföldön a hírszerzéssel és a katonai titkos­szolgálattal, nem volt szempont. A nemzetbiztonság sem. 

 

http://nol.hu/velemeny/csak-a-fidesz-1627079

Bayer Zsolt Doppingharc

Álláspont. Talán észre sem kellene venni, talán apróság, de sajnos nem tudom nem észrevenni.

Hiszen már a közeg, ahol a „hír” megjelent, már az is determinált, az a közeg jelent mindent, amit el kell tüntetni a föld színéről.

Szóval azt írja a 444, büszkén és boldogan, hogy egy grúz dzsúdós, bizonyos Lasa Savdatuasvili, miután legyőzte orosz ellenfelét, Denisz Jarcevet, a dzsudogiján lévő grúz zászlóra, majd a földön fekvő ellenfelére mutatott, és ezzel azt fejezte ki, hogy „ezt a háborúért kapod”.

A doppingolás pedig leginkább a dizájnerdrogokhoz hasonlító ipar- és üzletág. Versenyfutás az idővel, a tudománnyal és az üldözőkkel. Ahol több a pénz, több az „orvos”, a labor, ott kevesebb a lebukás, mert ott egy lépéssel előrébb járnak a rablók a pandúroknál. S mert a sportban (is) lassan mindent legyőz a pénz és a profit, hát hatalmas utat jártunk be Thomas Hickstől (aki az 1904-es olimpián sztrichnint és konyakot vett be a maratoni előtt) mondjuk… meddig is? Ben Johnsonig? Boltig? Phelpsig? Mondhatunk már bármit és bárkit, ugyanis például az amerikaiak feljogosítva érzik magukat arra is, hogy Hosszú Katinkát vádolják meg doppingolással. Azt a Hosszú Katinkát, akit az elmúlt egy évben, most július 30-ig 39 esetben ellenőriztek, ezen kívül még kétszer külön drogra is, és soha nem találtak nála semmit. Ehhez képest hányszor ellenőrizték mondjuk Phelpst?

De ez mellékszál – bár nekünk nyilván ez fáj a legjobban. De a fő csapásirány most az oroszok befeketítése, ellehetetlenítése minden vonalon, így doppingvonalon is. És a prímet az az Egyesült Államok viszi ebben az ocsmány propagandaháborúban, amelynek a legtöbb oka lenne mélyen hallgatni és öklét rágnia szégyenében.

Phelps hülye köpölyözésfoltjaival együtt.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/63185/Doppingharc

Csőbe húzta a Demisz a cégbíróságot

Úgy vitt ingatlanokat társaságokba a szervezet, hogy tulajdonjoga sem volt

Magyar Hírlap 

A KISZ-vagyonból nagy értékű ingatlanokat apportált a Demisz maga alapította cégekbe, ezeket később átruházta, a részvények eladásának részletei azonban nem ismertek – állapította meg a Fővárosi Főügyészség vizsgálata. Vagyis nem tudni, ki volt az eladó, mennyiért adták el a részvényeket, és főként, kihez vándorolt az eladásból befolyt pénz.

A Politikatörténeti és Szakszervezeti Levéltár 2003-ban azt közölte a Fővárosi Főügyészséggel, hogy sem a KISZ, sem a „jogutód” Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (Demisz) gazdasági iratainak a hollétéről nincs tudomásuk, csupán a KISZ politikai-mozgalmi iratait őrzik. Hová tűnhettek a papírok? Kik tüntették el? A választ ma még nem tudni. Ami tény, az 1989. július 1-jén hatályba lépett földtörvény tiltotta a társadalmi szervezetek kezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok elidegenítését. Ennek megfelelően 1989 júniusának utolsó napjaiban nagy volt a sürgés-forgás a földhivatalban, hogy a törvény hatálybalépése előtt „elrendezzék” a Csillebérci Úttörőtábor és a KISZ KB székháza sorsát. Július elseje után ugyanis erre már nem lett volna lehetőség, az ingatlanok az államra szálltak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/63190/Csobe_huzta_a_Demisz_a_cegbirosagot

Trump tett egy utalást arra, hogy talán fegyverrel kellene megállítani Clintont

A legutóbbi beszédében Donald Trump tett egy utalást arra, hogy ha Hillary Clinton el akarja törölni a fegyvertartást biztosító második alkotmánykiegészítést, akkor talán csak fegyvertartók tudják megállítani.

Persze az már Trumptól erős lenne, ha nyíltan merényletre biztatta volna a támogatóit. Az észak-karolinai Wilmingtonban azt mondta, Hillary lényegében el akarja törölni a második kiegészítést, ha kinevezi a bíróit, akkor az emberek már semmit sem tudnak tenni ellene. Majd hozzátette:

„Habár a második kiegészítés, talán az, nem tudom. De azt mondom, az egy szörnyű nap lenne.”

http://444.hu/2016/08/10/trump-tett-egy-utalast-arra-hogy-talan-fegyverrel-kellene-megallitani-clintont

A titkosszolgálat „elbeszélgetett” Trumpékkal

MTI, 2016. augusztus 10., szerda 22:33 

Az amerikai sajtóhoz kiszivárgott információk szerint a titkosszolgálat „nem egyszer elbeszélgetett” Donald Trump kampánystábjával a republikánus elnökjelölt kedd esti megjegyzése miatt, mellyel a demokrata jelölt, Hillary Clinton elleni fellépésre buzdította a fegyverviselést támogató szavazókat.

 

http://mno.hu/kulfold/a-titkosszolgalat-elbeszelgetett-trumpekkal-1356203

 

Vona is Erdélyből üzen Európának

Az utóbbi években megszokott menetrendnek megfelelően, a Tusványos elnevezésű Fidesz-tábort a gyergyói Jobbik-tábor követi, Orbán Viktor után pedig Vona Gábor fejti ki Európa-vízióit Erdélyben.

A tábor díszvendége, Vona Gábor Jobbik elnök szombaton délután tart előadást „Magyarok Európában. De lesz-e még Európa?” címmel. Tőkés László Fidesz EP-képviselő, aki a bálványosi dísztribünön rendre Orbán Viktor mellett tarthat előadást, az EMI táborban Vona előtt beszél az erdélyi magyarság és a román titkosszolgálatok témakörben.

 

https://nepszava.hu/cikk/1102573-vona-is-erdelybol-uzen-europanak

 

Árfolyamgát - Vagy most fizet többet, vagy később

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgátas ügyfelek tartozását és kamatszintjét is csökkentette, ugyanakkor az eredeti árfolyamgátas szerződési periódus után 15 százalékkal is emelkedhetnek a törlesztőrészletek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán, kiemelve, hogy magasabb törlesztőrészlet önkéntes vállalásával jelentős későbbi terhektől mentesülhetnek az érintettek.

 

http://nepszava.hu/cikk/1102534-arfolyamgat---vagy-most-fizet-tobbet-vagy-kesobb

 

Tömegesen elhagyják a pályát? Pénzt nem, kioktatást kapnak a védőnők

A szakdolgozói kamara írásban is javasolta, hogy az állam címkézve utalja át az önkormányzatoknak a védőnők bérkiegészítésére szánt összeget, így a dolgozók hozzájuthatnának a havi 35 ezer forinthoz. Ezt látnák megoldásnak a települések is, de az állam nem lépett, ezért a védőnők megkezdték a sztrájk előkészítését. Ha pénzt sem kapnak és a méhnyak-szűrésekre is kötelezik őket, még többen elhagyják a pályát.

 

http://nepszava.hu/cikk/1102559-tomegesen-elhagyjak-a-palyat-penzt-nem-kioktatast-kapnak-a-vedonok

Egy nagy falat húznak fel Calais-nál a britek

 

Négy méter magas és legalább egy kilométer hosszú falat építenek fel a franciaországi Calais-ba a britek. Szeretnék megakadályozni, hogy a migránsok átmenjenek Nagy-Britanniába, a projektre 2,7 millió fontot költenek.

 

http://index.hu/kulfold/2016/08/10/egy_nagy_falat_huznak_fel_calaisnel_a_britek/

 

A MIGRÁNSOKNAK MINDENT SZABAD

ZEROHEDGE.COM

Magyar Idők Online

 

Gyakorlatilag szabadon garázdálkodhatnak a migránsok Németországban – legalábbis ez derül ki egy amerikai hírportál által közölt cikkből.

zerohedge.com idézi Heiko Maas német igazságügyi minisztert, aki elismerte, hogy a migránsok által elkövetett nemi erőszakoknak csupán 10 százaléka esetében kerül sor feljelentésre és ezen esetekben is csak mintegy 8 százalékban születnek elmarasztaló ítéletek.

A miniszter szavait megerősítette a szövetségi bűnügyi rendőrség vezetője is. André Schulz egészen elképesztő adatot közölt, jelesül, hogy a 2014-es év során elkövetett ilyen bűncselekmények 90 százaléka még a hivatalos statisztikákba sem kerül be.

A cikk szerzője arra is kitért, hogy még a die Welt hasábjain is megjelentek olyan hírek, hogy több tartományban – a cikk konkrétan Hessent nevezi meg – felülről utasítják a hatóságokat, hogy hallgassák el azokat a súlyos, erőszakos és főleg szexuális indíttatású bűncselekményeket, amelyek esetén nyilvánvaló, hogy az elkövetők a migránsok közé tartoznak.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/migransoknak-mindent-szabad-908476/

A BKK látja, a Volánbusz Zrt. nem az offshore-hátteret a T&J-nél

A budapesti közlekedésszervező közcég, a BKK július elején bontotta fel buszos szolgáltatásra kötött szerződését a T&J Buszprojekt Kft-vel. Ugyanezt a Volánbusz még vizsgálja.

A T&J évente 2,4 milliárd forintos bevételt biztosító üzletet kötött a BKK-val 25 buszról. A hibrid csuklós Volvókat ráadásul különösen drágán vette igénybe Budapest. (Kilométerdíjuk 934 forint volt, konkurenseik 750 és 850 forint között mozogtak.)

A BKK végül azért bontott velük szerződést, mert a cég tulajdonosi háttere az utóbbi években megváltozott, egyre homályosabbá vált.

„Az így kialakult tulajdonosi szerkezet tekintetében alapos gyanú merült fel, hogy az nem felel meg a Kbt-ben az offshore cégekkel kapcsolatos kizáró okoknak” - magyarázta annak idején a BKK a közbeszerzési törvényre hivatkozva.

A T&J-nek ugyanakkor országszerte sokkal zsírosabb bizniszei is vannak, ezeket mind a Volánbusz Zrt-vel kötötte:

http://444.hu/2016/08/10/a-bkk-igen-a-volanbusz-zrt-nem-latja-az-offshore-hatteret-a-tj-nel

 

Talpasaival együtt külön rezidenciába költözik Kövér László, az urizálók esküdt ellensége

 

A Steindl Imre program részeként hamarosan megkezdődik a Balassi Bálint utca 1-5. alatti épület átépítése. Az épület legfelső szintjén alakítják majd ki a mindenkori házelnök rezidenciáját – közölte Szilágyi Zoltán, a parlament sajtófőnöke, emlékeztetve arra, hogy az országgyűlési törvény a házelnök lakhelyét állami rezidencián jelöli ki. A lakást a biztonsági előírásoknak megfelelően alakítják majd ki. (A hír pont azután jött ki, hogy megírtuk: Kövér László házelnök annyira torkig van már a fideszesek urizálásával, hogy arra készül, még az ősz előtt jól beolvas Orbán Viktornak - a Szerk.)

 

http://nol.hu/belfold/talpasaival-egyutt-kulon-rezidenciaba-koltozik-kover-laszlo-az-urizalok-eskudt-ellensege-1627189

Húsz szavazatszámláló ellen nyomoz az osztrák ügyészség az érvénytelen elnökválasztás után

Formai hibák miatt az osztrák alkotmánybíróság júliusban semmisítette meg az elnökválasztás eredményét, amit akkor egy hajszállal a zöld Alexander Van der Bellen nyert meg. A választás októberben meg kell ismételni. A döntés szerint voltak 117 választókörzetből 14-nél találtak szabálytalanságokat. Volt, ahol a pártok megfigyelői nélkül kezdték el számolni a szavazatokat. Ugyanakkor az alkotmánybíróság szerint manupuláció nem történt.

 

http://444.hu/2016/08/10/husz-szavazatszamlalo-ellen-nyomoz-az-osztrak-ugyeszseg-az-ervenytelen-elnokvalasztas-utan

 

 

Rémisztő állapotok a röszkei senki földjén

 

Egyre erősebb lett a gyanúm, hogy a határszélen a harmincas évek csendőrvilága uralkodik, ahol a kakastollas tiszt mondja meg, mit szabad, és mit nem. Ez egybevágott a segítő történetével, aki elmondta: a két segélyszervezetet egy helyi tiszt küldte el, erről papírt sem kaptak. „Lehet, hogy ha holnap kérdezitek, simán átmehettek ételt vagy ruhát osztani?” „Lehet” – bólintott, majd nyomatékul elmesélte: a napokban érkezett a területre egy angol önkéntes, aki teherautóból ruhát osztott a menekülteknek. Másnap ugyanebből az autóból cukrot és teát akartak eljuttatni az embereknek, de hiába. Az aznapi tiszt elzavarta őket. Miért? Csak.

Azért utaztam a szerb–magyar határon kialakított tranzitzónához, hogy megtudjam: miért tiltottak ki két segélyszervezetet a területről akkor, amikor több ezer, bebocsátásra váró menekült szorul segítségre. Talán megváltozott a helyzet, és a magyar állam olyan intenzíven osztja az ételt, a ruhát, és annyi orvost rendelt a környékre, hogy a lelkes amatőrök csak láb alatt lennének?

A helyszínen, a röszkei zónában mindenesetre nyoma sem volt a felfokozott humanitárius munkának. A napfényben szikrázó kerítés előtt rendőrök és katonák ácsorogtak napszemüvegekben, a kerítés mögött pedig menekültek bóklásztak a rongyokból emelt sátortáborban. Egyetlen tájidegen elem tűnt fel: egy fiatal férfi, aki kívülről a kerítésbe kapaszkodva a rendőrökkel vitatkozott.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/10/tranzitzona_roszke_tompa_segelyszervezetek_menekulttabor/

 

Már nem keresik Portik rejtélyes módon eltűnt emberét

 

Három és fél év nyomozás után feladta a rendőrség, hogy bizonyítani tudja, mi történt a 2002 január 23-án eltűnt Radics családdal - írja a Magyar Nemzet. A családfő, Radics Attila a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen elítélt Portik Tamás egykori katonája volt, feleségével és hároméves kislányukkal a tárnoki családi házukból tűntek el. A rendőrség gyanúja szerint Radics lőtte le egy motor hátsó üléséről 1999-ben Seres Zoltánt és olasz üzlettársát. Később Radics állítólag fecsegett az bűntényről, ezért kellett meghalnia.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/10/mar_nem_keresik_portik_rejtelyes_modon_eltunt_emberet/

 

Index: Szijjártó nem enged szivárványos zászlót kitűzni a nagykövetségekre

 

Kizárólag magyar és EU-s, esetleg határon túli magyar közösségek zászlói loboghatnak a magyar követségeken, más zászlókat – például a Pride szivárványos zászlóját – nem szabad kitenni, és erre a jövőben sem ad engedélyt a külügyminiszter, tudtuk meg. Szlovákiában nemrég balhé lett egy hasonló ügyből, viszont Boris Johnson új brit külügyminiszter épp ellenkezőleg, egyik első lépéseként oldotta fel a Pride-zászlóra kihegyezett tiltást.

 

http://index.hu/belfold/2016/08/10/tilos_kitenni_a_szivarvanyos_zaszlot_a_magyar_nagykovetsegeken/

Tudta? A kormány egy kisfalunyi bevándorlót már letelepített idén

 

Hiába áll a határzár, egyre többen jönnek át rajta a határon várakozó migránsok közül. Közel 500 ember egy ideig mindenképp legálisan nálunk maradhat. A menedékkérelmüket viszont sokan nem adják be, mert egyes esetekben heteket kell várni a kerítés melletti pusztában, amíg egyáltalán eljutnak a tranzitzónáig. Ezért egyre többen választják az illegális határátlépést.

 

http://hvg.hu/itthon/20160810_Hiaba_all_a_hatarzar_egyre_tobben_szoknek_at_rajta

 

Lengyel L. László írása

 

Ezzel nem büszkélkednek Orbánék

 

Bár a kormány sikerhimnuszokat zeng a gazdaságunk számára létszükségletet jelentő uniós források teljes lehívásáról, valójában az új keretekből még semmit sem kaptunk, a régiekből is még százmilliárdokra várunk. Az ok az állami megelőlegezési rendszer és a túl sok vitatott tétel.

Az Orbán-kormány tervei szerint ez év végéig csaknem minden uniós támogatási pályázatot ki akarnak írni, a jövő év végéig le is akarják kötni az egyébként 2020-ig rendelkezésre álló, sőt 2022-iglehívható pénzeket. Szakértők szerint ez a rohammunka rengeteg hibalehetőséget rejt magában, a többszöri átszervezés utáni apparátus nagyon nehezen birkózhat csak meg a feladattal, a kapkodás miatt a folyamat áttekinthetősége és ellenőrizhetősége is csorbát szenved.

Ez nem csupán a szervezeti és emberi mulasztások esélyét növeli, de a gyorsított döntéshozatal a visszaélésekhez és irányított pénzáramláshoz is kedvező terepet nyújt. Vélhetően ez is a gyorsítás egyik célja, amellett hogy még a választásokig ki tudják osztani az uniós pénzeket. Brüsszel már jelezte, hogy gondot lát a keretek elkapkodott kimerítésében, mert egyrészt a hatékony felhasználás szenvedhet csorbát, másrészt a gazdasági fejlődés szempontjából is célszerűbb a kiegyensúlyozottabb ütemezés, harmadrészt pedig az uniós apparátus csak nehezen tudja feldolgozni a hirtelen ugrásszerűen megsokasodó pályázati kérelmeket.

http://www.168ora.hu/buxa/unios-penzek-orban-kormany-fejlesztesi-tamogatas-148001.html

 

Bekrepált a csodafegyver - kezdhetünk aggódni?

 

Az első adatok alapján úgy tűnik, azoknak lesz igazuk, akik élesen kritizálták a több jegybank által bevezetett negatívkamat-politikát. Már számos jele van annak, hogy a fordított hatást érik el vele a jegybankok: ahelyett, hogy élénkítenék a gazdasági növekedést, fékezik azt.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/bekrepalt_a_csodafegyver_kezdhetunk_aggodni.619077.html

 

Újabb előnyt ad magának a kormány a választásokra?

 

Az összes magyarországi önkormányzat gazdálkodására rálát majd a kormány egy új szoftver segítségével, amely a választásokig elkészülhet. A baj, hogy ezeknek az adatoknak nyilvánosnak kellene lenniük, a kormány azonban tesz az infotörvény rendelkezéseire - írja a K-monitor.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_elonyt_ad_maganak_a_kormany_a_valasztasokra.619152.html

 

HARAPÓFOGÓBAN

Bakodi Péter Magyar Idők

 

Európa könnyen harapófogóban találhatja magát, ha folytatódik az elhidegülés Ankara és az Európai Unió között. Oroszország egyre növekvő szerepe mellett, amelyet az EU egyedül képtelen ellensúlyozni, a belső iszlamista fenyegetés is komoly kihívást jelent kontinensünknek.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/harapofogoban-905005/

 

A KERESZTÉNY VÉDŐBÁSTYA

LENGYELORSZÁG ÉS MAGYARORSZÁG A HAGYOMÁNYOS ÉRDEKEKET VÉDŐ EURÓPAI FRONTZÓNÁBAN

Konrad Sutarski Magyar Idők

 

Lengyelország és Magyarország most is, újból védőbástyájává válik a keresztényi alapokon nyugvó Európának.

Az erkölcsi relativizmus neoliberális alaptételeivel bombázott keresztény Európának továbbra is erős védelmi vonalát képezi az egységesen katolikus Lengyelország, amely ezt az álláspontját nyomatékosítja is az 1997-ben elfogadott – nem kommunista alapokon létrehozott – alkotmányában. Ráadásul az emberi természettel összhangban álló hagyományos erkölcsiség (a férfi és nő szövetségeként értelmezett házasság intézménye vagy a fogantatás pillanatától kezdődő emberi élet) védelmében még ott őrködik az egyház is. Jelenleg Lengyelország – a területét és a lakosságszámát tekintve – a hatodik legnagyobb ország az Európai Unión belül, és a gazdasági távlatait tekintve rögtön a legfejlettebb Németország, Franciaország és Nagy-Britannia mögött a második legerősebb csoportban található – Spanyolországgal és Olaszországgal együtt. Mindemellett Lengyelország az egyetlen európai állam, amely recesszió nélkül vészelte át a közelmúltban lezajlott gazdasági világválságot.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/a-kereszteny-vedobastya-680476/

 

A CSALÁD VÁLSÁGÁNAK OKAI – KÖZGAZDÁSZ SZEMMEL

Botos Katalin Magyar Idők

 

Minél kisebb a társadalom alapegysége, mondjuk, csupán egy egyénre csökken le, annál több keresletet generál, annál jobban elmélyíti a piacot.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/csalad-valsaganak-okai-kozgazdaszszemmel-901804/

 

Terrorellenes intézkedési csomag készül Németországban

 

Még az orvosi titoktartási kötelezettségen is lazítana a készülő új terrorellenes intézkedési csomagban a német kormány lapértesülések szerint. A tervek szerint csütörtökön bejelentésre kerülő csomag az ország elhagyására kötelezett vagy közveszélyesként számon tartott külföldiek gyorsabb és szigorúbb eltávolítását szolgálja. De tervben van a burka betiltása és a gyűlölködő külföldi muzulmán hitszónokok kitiltása is.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160810_terrorellenes_intezkedesi_csomag_keszul_nemetorszagban

 

Menedékjogot kért egy török parancsnok az USA-ban

 

A NATO norfolki főhadiszállásán, Virginiában teljesített szolgálatot az a török katonatiszt, aki a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó két amerikai illetékes szerint menedékjogot kért az Egyesült Államokban - írja a Reuters. Eddig még nem volt példa hasonló menedékjogi kérelemre.

 

http://mandiner.hu/cikk/20160810_menedekjogot_kert_egy_torok_parancsnok_az_usaban

 

A Fidesz és a Jobbik hívei inkább bíznak Trumpban, mint Clintonban

 

A magyar átlaggal ellentétben nekik jobban bejön az ingatlanmágnás.

Nemrég mi is hírt adtunk annak a Pew Research Center (PRC) által végzett közvélemény-kutatásnak az eredményeiről, melyből kiderült, hogy a magyarok szerint Hillary Clinton jobb amerikai elnök lenne, mint Donald Trump. Pontosabban: többen bízunk abban, hogy a demokrata jelölt helyesen cselekszik majd a világpolitika színpadán (ha megválasztják), mint ahányan a republikánusok üdvöskéjének feltételezett teljesítményéről pozitívan vélekedünk. További részletekre is kíváncsiak voltunk azonban, ezért elkértük a részletesebb adatokat is a 2004-ben alapított, világszerte mértékadónak számító társadalomtudományi agytröszttől.

 

http://mno.hu/belfold/fideszesek-es-jobbikosok-ugyanugy-szeretik-trumpot-1355152

 

Mi van Erdogan és Putyin barátságos mosolya mögött?

 

Magabiztos léptek, egy kedves mosoly, erős kézfogások. Sok tekintetben szimbolikus találkozó volt Szentpétervárott, ahol Vlagyimir Putyin Recep Tayip Erdogan török államfőt fogadta. Az egynapos villámlátogatás a puccs utáni török külpolitika leglátványosabb eleme volt, hogy pontosan milyen hatással is lesz a Közel-Keletre, a menekült- és migrációs válságra vagy az EU-török kapcsolatokra, még csak latolgatni tudjuk.

Mélyrepülés

Az egész világot bejárta 2015. november 25-én egy orosz vadászbombázó lelövéséről készült képsor. A szíriai ellenzéket bombázó repülőgép másodperceket tartózkodott csak török légtérben, de ez is elég volt, ahhoz hogy az őt követő török géppár rakétákat indítson és – már ismét a szíriai légtérben – találat érje a Szu-25-ös vadászbombázót. A közvélemény akkor érthetően megrettent. Egyrészt senki sem értette, hogy mi szükség volt erre az agresszív lépésre török részről, másrészt egy következő NATO-orosz összecsapást is sokaknak az eszében jutott. Szerencsére nem tud ilyen „könnyen” háborúba keveredni a két fél, és 2015 végére már a katonai szövetségen belül is több kritikusa volt Ankarának, mint barátja.

http://24.hu/kulfold/2016/08/10/mi-van-erdogan-es-putyin-baratsagos-mosolya-mogott/

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.