„Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díj kitüntetettjei

https://www.budapest13.hu/2021/05/05/ember-az-emberert-eselyegyenlosegi-...

Az „Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díjnak külön értéket ad, hogy a kerületi lakosság, a civil polgárok ítélik oda 2009 óta évről évre azoknak, akiket méltónak találnak rá” – fogalmazott dr. Tóth József polgármester a díj mai átadóján, a Polgármesteri Hivatalban. Az idei Ember az emberért-díjat – az Esélyegyenlőség Napján – Oroszlán Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete XIII. Kerületi Területi Szervezetének vezetője és dr. Antoni Pál nyugalmazott, XIII. kerületi körzeti gyermekorvos vehette át a polgármestertől. A pandémia miatt szűk körben megtartott átadón jelen volt még Holopné Schramek Kornélia alpolgármester és Karácsonyi Magdolna aljegyző.

Dr. Tóth József köszöntőjében kitért arra is: az esélyegyenlőség az Európai Unió alapértékei közé tartozik, és az esélyegyenlőség alapelvének leglényegesebb szempontjai már szerepelnek az Európai Közösség 1957-es alapító egyezményében, a római szerződésben. Később az Európai Unió Alapjogi Chartája fogalmazta meg – a lisszaboni szerződés hatálybalépésével vált kötelező érvényűvé – az EU területén élő emberek jogai az emberi méltósághoz, a szabadsághoz, a demokráciához, az egyenlőséghez, a jogállamisághoz, az emberi jogok tiszteletben tartásához, különös tekintettel a kisebbségekhez tartozó személyekre.

„Az esélyegyenlőség a XIII. Kerületi Önkormányzat alapelvei közé is tartozik, érvényes az egészségügyre, az oktatásra, egészében a szociális politikára is.” – fogalmazott dr. Tóth József.

A 2021-es „Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díj kitüntetettjei:

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Hamarosan útjára indulhat az a hírszolgálat, amely a független és ellenzéki médiumokat hangolná össze a kormánypárti sajtóval szemben – írja a Népszava.
2021.június 14.