Újra látogatható a Szépművészeti Múzeum

(forrás: Mónus Márton - MTI)

Szépművészeti Múzeum három hónap kényszerű zárvatartást követően szombattól ismét látogatható. Az újraindulás alkalmából Dürer kora címmel időszaki kiállítás is nyílik.

Az intézmény a járványveszély miatt március közepén zárt be, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel. A most nyíló és október közepéig látható Dürer kora - Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a nemzetközi gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad német nyelvterületen készült rajzait mutatja be. A kiállított rajzok Dürer legkiemelkedőbb réz- és fametszeteivel együtt láthatók, így összesen 54 művel találkozhat majd a közönség a kiállításon. Hasonló tárlat a múzeum német rajzainak gyűjteményéből utoljára fél évszázada volt látható a Szépművészetiben.

A múzeum hétfő kivételével 10 órától 18 óráig tart nyitva. A látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitva tartás ideje alatt. Az intézményekben tárlatvesztésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is - áll a Szépművészeti közleményében.