Új Kolodko-miniszobor, titkos helyek, koktélok és rooftopok

 

Ezúttal a rakparton tűnt fel egy újabb Kolodko-miniszobor, hamarosan kezdődik a Gellért-hegyi sikló építése, közben Pesten is kalandoztunk, ahol megnéztük az olasz antipastibárt, borszaküzletet és delikátot, a Baccanalét, elugrottunk a vácrátóti arborétumba, sőt még moziban is voltunk, ahol az Így vagy tökéletes című filmre ültünk be, titkos zugokat és rejtett utcákat fedeztünk fel, összeszedtük a legkiválóbb budapesti koktélokat, de a rooftopokról és a legjobb szabadtéri helyekről is készítettünk egy listát – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • Új Kolodko-miniszobor bukkant fel Budapesten, ezúttal Lecsó, a gasztropatkány fújta rá saját nevét a rakpart egyik kőfalára. De hogy hol is van pontosan, az a cikkünkből kiderül!
   
 • Hamarosan megkezdődik a Gellért-hegyi sikló építése, mely a Tabánból indul majd, és óránként akár ezer fő feljutását tenné lehetővé.
   
 • 24 karátos aranylapok, Zsolnay kandalló és sárkánymintás parketta fogadott minket a Budavári Palota felújított Szent István-termében, mely augusztus 20-tól a hónap végéig ingyenesen látogatható.

 

 • Borok, sonkák, sajtok, dolce vita – megnéztük a Baccanalét, melynek olasz tulajdonosa Budapesten, a Király utcában nyitotta meg a hálózat legújabb egységét. A Baccanale egyszerre antipastibár, borszaküzlet és delikát, ahol a középpontban a magas minőségű olasz termékek állnak.
   
 • A Krisztina körút 55. szám alatt álló, hatalmas szocreál irodaház helyén valaha Buda legnagyobb palotája állt, ami nemcsak a hatalmas képtáráról és 300 fős színházterméről volt messze földön híres, de az itt tartott bálok is lázban tartották a népet. Utánajártunk az egykori Karátsonyi-palota történetének.
   
 • Hogy a gyerekek se unatkozzanak a nyár utolsó heteiben, olyan bringás parkokat fedeztünk fel Csepeltől Zuglóig, Kispesttől a XVI. kerületig, ahol a kisebbek és a nagyobbak is fejleszthetik ügyességüket és a közlekedéssel kapcsolatos tudásukat.

 

 • vácrátóti arborétum igazi természeti csodákat rejt: rózsaszínben pompázó lótuszokat, mocsári ciprusokat, hatalmas lombú szilfákat, ősöreg kőriseket, titkos romokat és egy vízimalmot is felfedeztünk az ország egyik legnagyobb botanikus kertjében.
   
 • Nemrég moziban jártunk, megnéztük az Így vagy tökéletes című romantikus komédiát, melyben bebizonyosodott, hogy ha két ember utálja egymást, akkor abból akár szerelem is lehet.
   
 • Leróttuk tiszteletünket a skandináv croissant-istennő, Freyja előtt, aki Budán mutatja be párját, Nikset, a kovászolt pizzák fejedelmét.

 

 • Budapest számos szuper tetőteraszos bárt rejt, az utolsó meleg nyárestékre 9 remek rooftopot ajánlunk, ahonnan pazar a budapesti panoráma.
   
 • Fejünk felett az ég, talpunk alatt a város – összeszedtük azokat a szabadtéri helyeket, melyek a nyáron nyitottak meg, vagy épp régi nagypályások, de új helyre költöztek.
   
 • 12 budapesti hely 12 számunkra legjobb koktélját gyűjtöttük össze az utolsó forró nyárestékre, ahol a koktélkészítés alkimistákra jellemző szenvedélyét mutatták meg nekünk a mixerek.
 • Izgalmas programok várnak ránk a következő napokban: a pezsgőké lesz a főszerep a Champagne Weekenden, borokat kóstolhatunk a Szent István Napi Borünnepen, de ellátogathatunk a Buborék Fesztiválra is. Újra megrendezik a La Boumot, vagyis a kastélyházibulit a festői pusztazámori Öreg Tölgy Kastély-Fogadóban. Augusztus 20-i különkiadásunkban pedig a mai napra gyűjtöttünk szuper programokat, hiszen az emblematikus tűzijáték mellett számos különleges esemény, gasztroélmény, gyerekműsor, irodalmi és zenei est és ingyenes kiállítás vár ránk.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.