Érdekel, mennyire veszélyes hely a kerület? Most megnézheted!

Lakásbetörések kerületekre bontva (forrás: PRE-STAT)

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött az úgynevezett Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT), ahol ügyfélkapus belépést követően megnézhetünk számos bűnügyi adatot lakóhelyünkről.

Az adatbázisba a bűncselekmény adatok a hatóság általi regisztrálást követően kerülnek fel. Minden bűncselekményre rákereshetünk, az emberöléstől a trükkös lopásokig egyaránt.

Kerületekre bontva megnézhetjük például azt is, hol történik a legtöbb lakásbetörés, mennyire veszélyes a környék, ahol lakunk.

A 2017. év első félévi, július hónapig feldolgozott adatok szerint kerületünkben 24 regisztrált betörést követtek el, ez az összes kerületre vetítve a legkevesebbek között van, vagyis a XIII. kerületben fővárosi szinten kevés a lakásbetörés.

Persze mindez viszonylagos, hiszen a lakosság arányához képest ez a szám is változik: 100 ezer lakosra 20 betörés jut a 13. kerületben, amivel a fővárosi kerületek között az utolsó előtti helyen állunk. Ez is azt mutatja, hogy nem szeretik a betörők a kerületet. A legtöbb betörést amúgy a 2. kerületben követik el.

Ha van ügyfélkaputok, böngésszetek az adatok között!