Élet és Irodalom beharangozó

Kedves Hűséges és Leendő Olvasóim!

 

A Facebookon akartam beharangozni a mostani ÉS-ben (07.28.) megjelenő két írásomat, de Mr. Zuckerberg letiltotta az alábbi szöveget és képeket, ezért így küldöm, hogy kikerüljem a cenzúrát.

A szexuális gyönyör evolúciója címmel jelenik meg legújabb írásom az ÉS-ben most pénteken (07.28.), amelynek alcíme:
Szemérmetlen, könnyed nyári olvasmány – bár azok szerint, akik olvasták a kéziratot, idézőjelbe kellett volna tenni a könnyed jelzőt, vagy még inkább gondolatébresztőnek kellett volna nevezni az írást, amely részben „válasz” az ÉS egyik korábbi számában megjelent „A Pénisz evolúciója” című írásra, amelyet nagyon primitívnek találtam. Megosztom veletek a múlt heti ÉS-ben megjelent beharangozót, amely az írásom második bekezdése:

„Sokféleségünk ellenére a szexuális evolúció mindannyiunkat megáldott olyan készségekkel, amelyekben egyedileg is messze felülmúljuk az összes fajt együttvéve. Mint látni fogjuk, azért, mert fajfenntartási stratégiánk középpontjába a szexuális öröm került. Sajnos, az elmúlt évezredek vallásai épp ezt a sajátosságot, amely leginkább az állatok fölé emel minket, nem találták eléggé spirituálisnak. Küzdöttek is keményen az elfogadása ellen, ahogy a természethez sokkal közelebb álló pogányság ellen is. Aztán a modernitásban átestünk a ló túloldalára, és állati mivoltuk elfogadása oda vezetett, hogy sokan a szexualitásunkat is állati szinten akarják megérteni."

Indiai templom szobrok:

 „temple statues in india”

 

François-Édouard Picot: Cupido és Psyche:

 

Eros and Psyche

Mellékesen jegyzem meg, hogy szintén a pénteki szám Páratlan oldalán talán megjelenik egy glosszám 2071 címmel, amelyből megtudhatjátok, miért küldte Isten nekünk a menekülteket.

Bitó László

cikkfeltöltő: 
GB